(2806) Nagy Britannia muszlimizációja

Tibor bá’ online

 

Az összeomlás jele: Nagy Britanniában a kereszténység visszavonulóban van. Londonisztánban 423 mecset épült az utóbbi időben, mialatt 500 anglikán templomot lebontottak, vagy más célra használnak.

Az multikultúra angol hirdetői akaratlanul is segítik az iszlám fundamentalizmust.

Sir James Munby, az egyik vezető angol bíró állítja, hogy a keresztény eszmék már nem befolyásolják a bíróságokat, mert multikulturálisan kell bíráskodniuk, ami azt jelenti, hogy még több iszlám. Rowan William, korábban Canterbury érseke, és Lord Philip főbíró szintén az mellett állnak ki, hogy az angol törvényekbe be kell építeni a shariát. Az angol egyetemek is kezdik felvenni a sharia, iszlám törvénykezést. A londoni Queen Mary Egyetemen a női hallgatóknak már külön ajtón kell belépni, nem tehetnek fel kérdéseket, ahogy ez Riadban és Teheránban szokás.

A  Hyatt United Church templomot megvásárolta az egyiptomi közösség és mecsetet csináltak belőle. A St Peter’s Church templomot átalakították mecsetté. De nem csak az épületek állnak át, az emberek is. A westminsteri támadás óta az iszlámra áttértek angolok száma megduplázódott.

A Daily Mail újság lehozott egy fényképet egy mecsetről és a néhány méterrel arrébb álló templomról London szívében. A mecsetbe 1230 hívő fér be, és teli van. a metodista templomba mindössze 20 hívő volt.

A közelben fekvő Bune utcai mecsetnél más a probléma. Ott mindössze százan férnek be. Ezért pénteken hatalmas tömeg gyűlik össze a kapu előtt. Nyilvánvaló, hogy Angliában a kereszténység egy relikvia, míg a muzulmán hit a jövő vallása.

A legfontosabb angol városokban hatalmas muzulmán tömeg él. Manchester lakósságának 15,8 százaléka, Birmingham 21,8 %-a, Bradford 22,7 %-a muzulmán. Ami fontosabb, ezekben a városokban kb. ugyanannyi muzulmán gyerek születik, mint keresztény.

Úgy tűnik az angolok feltett kézzel adják meg magukat. Az M16 vezetője Sir John Sawers „javasolta” hogy az iszlámmal kapcsolatos témákat öncenzúrával kell kezelni, nehogy megsértődjenek. A brit nagykövet, Simon Collis, Szaud Arábiában áttért az iszlámra, Mekkába zarándokolt és megváltoztatta keresztnevét Haii-ra.

A poszt Giulio Meotti, az Il Foglio kulturális szerkesztője munkájára támaszkodik.

The decline of Christianity in Britain – a symptom of collapse

___________________________________________________________________________

Tudom, hogy Orbán jó érzékkel nyúlt a migráns témába, és nem gondolja komolyan, de legalább utat mutat.  A magyar ellenzék annyira hülye, hogy nem vette észre, amit az átlag polgár  érzékel. Az iszlám fundamentalizmus nagyobb veszély, mint a globális felmelegedés, mert mielőtt megsülünk, a muszlim térítők levágják a fejünket, vagy áttérünk a vallásukra.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

85 gondolat erről: „(2806) Nagy Britannia muszlimizációja

  1. „Tudom, hogy Orbán jó érzékkel nyúlt a migráns témába, és nem gondolja komolyan, de legalább utat mutat”
    Ha komolyan gondolja, ha nem, mindenképp olyan ez mint a veszett fejsze nyele.
    A mi migránsaink, a cigányok 600 éve képtelen beilleszkedni, ők a mi jövőnk.
    Ha az iszlám fölénybe kerül Európában (max 2 generáció), és mi (hitetlenek) addig valami csoda folytán még nem iszlamizálódtunk, addigra itt a cigányok lesznek többségben, akik ha kell a hatalomra jutásért behódolnak és azonnal iszlamizálódni fognak.
    Úgy hogy hosszútávon teljesen mindegy, hogy beengedjük az iszlámot vagy nem.
    Utólsó remény egy klímakatasztrófa. vagy egy szupervírus ami talán a civilizált emberekhez képest jóval nagyobb mértékben megritkítaná ezeket a középkorban ragadt lényeket.

  2. „A westminsteri támadás óta az iszlámra áttértek angolok száma megduplázódott.” – Ez az, amit nem tudok feldolgozni.

    Hogy az angolok elvesztik a keresztény hitüket, hogy öncenzúrát alkalkmaznak, azt már rég tudom. De hogy önként és dalolva beállnak az ellenség katonájának? Ráadásul egy terrortámadás hatására, ami fel kellett volna nyissa a szemüket, hogy mi is az iszlám és mit tesz velük? Ez szürreális.

    Stockholm-szindróma.

  3. Igen. Bulgáriában elo romák nagy resze muszlim. Bulgaria amugy is demografiai osszeomlás fele halad. Macedóniában a muszlim albánok csak ido kérdése mikor kerülnek többségbe. Bosznia már elveszettnek tekintheto.Szerbia deli reszen is no a muszlimok aránya. Ha Nyugaton a mérsékelt muszlim tömegek száma eleri a kritikus tömeget a liberális demokrácia es a szekuláris állam léte megszunik……A klimavaltozás sajnos csak fokozza a népvándorlást. Mi lesz velünk? Miert hagyja a nyugati politikai elit az iszlamizáciot ha oket mint hitetleneket a muszlimok nem fogjak úgysem elfogadni?

  4. 3. tom

    „…Miert hagyja a nyugati politikai elit az iszlamizáciot ha oket mint hitetleneket a muszlimok nem fogjak úgysem elfogadni?…”

    akinek hatalma, pénze van, az szeretné is megőrizni. A nyerő lóra fog tenni, más nem számít, akár még át is tér. Mert az ő számára ez nem jelent semmit. Ha nincs kézzelfogható előnye, leveti kereszténykabátját és turbán ölt.

    Az első világháborúban európai uralkodók unokatestvéreiket tagadták meg, az angol uralkodócsalád a nevét is megváltoztatta Hohenzollernről Windsor-házra.

    Minél magasabban vagy, annál képlékenyebb a gerinced, a becsület a szegény emberek privilégiuma.

  5. Engem is érdekel a téma, ezért odafigyelek, mikor a médiában ezzel foglalkoznak.
    És bármilyen furcsa, de a mai magyar felfokozottan migráns- és iszlámellenes hangulatban is jelennek meg olyan tudományos igényű elemzések, amelyek éppen ezzel foglalkoznak, hogy mi adja ma az iszlám legfőbb vonzerejét.
    Tán Maróth Miklós orientalista professzor mondta, hogy az iszlám azért lehet nagy hatással az emberekre, mert szemben áll a nyugati elidegenedéssel, önzéssel, ezért lehet, hogy még európai emberekre is hatással van, főleg olyanokra, amelyek áldozatai a rendszernek.
    Amit a nyugati társadalmak szociális ellátórendszereken próbálnak meg intézményesíteni, az az iszlám társadalmakban alapként létezik ősidők óta, méghozzá az iszlám intézmények aktív vezetésével.
    Ezért van az, hogy náluk a legnyomorultabb munkanélküli iszlám család is a védelmük alatt áll, és biztosítják azok megélhetését, és minden hívőtől elvárják, hogy önkéntes hozzájárulásukkal biztosítsák ennek anyagi hátterét.
    Tagjai emberileg sokkal inkább érzik magukat a közösség teljesértékű tagjának, mint a nyugati társadalmak elidegenedett világában, ezért érzik felsőbbrendűnek a maguk rendszerét.
    De bennem még felmerült az a gondolat is, hogy vajon nem lehetséges az, hogy a nyugati technikai civilizáció ma már szemmel látható zsákutcába vezető útja egyesekben akár ennek megtagadásához vezet, és az iszlámot egy olyan alternatívának vélik, amely ebből kiút lehet, egy alternatíva az anyagiak hajszolásával szemben, egy sokkal szegényebb, de fenntarthatóbb világot remélnek tőle.
    Hiszen mindig azt mondjuk, hogy le kell mondani a sok kényelmet kiszolgáló, környezetromboló dolgokról, de nem látszik, hogyan lehet ezt megvalósítani.
    De nem tudom, hogyan lehet elfogadni azt a sok ősi, törzsi társadalmi szokást, amit magába foglal, ami embertelen elemektől hemzseg, ennek elrettentően kellene hatni egy európai emberre…

  6. Találgatás.
    Jórészt nem nők térnek át, hanem férfiak.
    A gazdasági és politikai elitben férfiak dominálnak. A muzulmán férfi ura és parancsolója a nőnek.
    Az elit, már mindent megkaparintott amit a demokrácia engedett. Egy nagyon fontos dolgot kivéve. A nők fölötti törvényes uralmat.
    Ez a lehetőség bírhat olyan csáberővel, amitől nem látják tisztán a távoli jövőt. Lehet, hogy bennük sem fogalmazódik meg ilyen konkrétan, de hogy a háttérből ez motivál, abban biztos vagyok.
    Mindenkiben ott lakik egy nagy adag uralkodási vágy. Ez hatékony üzemanyagnak bizonyul.
    Csak magyarázatot próbálok találni arra a kérdésre, miért partner az EU elitje a jól látható iszlám térnyerésben.

  7. Hogy egy muszlim muszlim marad, azt értem: nem akar meghalni. Na meg identitást váltani nem olyan egyszerű.

    De egy brit? A dicsőséges, győzedelmes Brit Birodalom örököse? Oroszlánszívű Richárd alattvalóinak örököse?

    De még ha ettől el is tekintünk: nem látják, hogy milyenné lettek azok az országok, ahol az iszlám átvette a hatalmat? Elnyomás és diktatúra mindenhol, és akiknek nincs olajkincsük, ott még nyomor is. Nem véletlenül vándorol nyugatra sok muszlim: a nyomor elől menekülnek, amit az iszlám mentalitásnak köszönhetnek.

    És ehhez csatlakozik a sok hülye brit?

    Agyam eldobom…

  8. 7.Lebá
    …”És ehhez csatlakozik a sok hülye brit?
    Agyam eldobom…”
    Ne dobd el, te vagy a normális!
    H.G.Wells bemutat a „The Time Machine” c. novellájában egy , a mértéktelen jóléttől teljesen elhülyült, állatian barom társadalmat, melyek fülük botját sem mozditják, mikor egyik társuk a folyóba esve kétségbeesetten kiabál segitségért. Állati szinten vannak elhülyülve, mert tényleg csak egy állat képes továbbra is békésen legelészni, mig társa bajban van.
    A regényhős, az idegen, normális világból érkezett idegen kénytelen a vizbe ugrani kimenteni szerencsétlent, mig a többiek a partról bámulják bambán.
    EZ A MAI NYUGAT, nem csak Anglia!

  9. Nagy Britannia. Gyarmatosító nagyhatalom. Vallásilag eleve kevert. Gyarmatai nagy részét elvesztette. Viszont az anyaországban pont a gyarmatok miatt nagy volt a bevándorlás. Sok indiai, görög, afrikai stb telepedett le Angliában, a második világháború idején ez az átvándorlási hajlam megnőtt. Mi ebben a furcsa? A mai angol művészek közül is rengeteg a gyarmatokról származtatja az őseit.

  10. 7. – re. A muszlimok egy része eleve itt van már egy jó ideje. Ha az arabokat nem basztatnánk ennyire a kőolaj miatt, lehet békésebb lenne a légkör. Egyenlőre az USA, Európa, Oroszország érdeke az, ami a fogyasztói társadalom érdeke. Ami most van, nagy százalékban magunknak köszönhetjük.

  11. 6 Károly
    Hogy a nők feletti uralmat szeretnék az áttérő fehér férfiak?
    Miért van az, hogy mindhárom egyistenhívő vallás fél a nőktől?

  12. 13. Gergo55,

    Ez jó kérdés. A választ talán más tudni fogja.

    Régebben elgondolkoztam azon, miért nem tudnak egyes országok lépést tartani technológiai és társadalom fejlődésben a nyugattal.
    Ezeken a helyeken a nők érvényesülését erősen korlátozzák. A szellemi potenciáljuk hiányzik a rendszerből. Úgy is mondhatnánk, ötven százalékon működnek ezek az országok.
    A mai nyitott világban a férfiaknak fel kellett tűnnie, hogy a nőket ők elnyomják, mégsem akarnak ezen változtatni.
    Nagyon leegyszerűsítve, miért változtatna, hiszen mini diktátor lehet minden férfi.
    Ez az ami vonzó sokaknak az iszlámban.

  13. Re:14
    Furcsán hangozhat, de ha nagyon magas az értelmiségi nők aránya egy társadalom, akkor a születési ráta bőven 2,1-2,3 alatt van, ergo az adott társadalom rövid időn belül kihal. Helyzet az, hogy a túltolt mai feminizmus szándékosan olyan zsákutcába kormányozta a nőket, hogy átestek a ló túloldalára, és nem akarnak gyereket vállalni. Látva ezt a muszlim értelmiség tűzzel-vassal irtani próbálja ezt az eszmét, és esélyt sem ad arra, hogy a nő tudja milyen ez az életfelfogás…
    Ezzel nem azt mondom hogy egyet értek velük, de értem a logikájukat, és valljuk be, jelenleg nyerésre állnak születésszámban mindenhol… Tetszik nem tetszik sikeres ez a stratégia, mert a töketlen metrosexuális nyugati férfiak egy gyereket se tudnak csinálni…

  14. dajtás,

    A túlszaporodás nem lehet győzelem. Földünk a lakóhelyünk. Meddig növelje az emberiség a létszámát vallási vagy polgári törvény alapján? (Az iszlám világ meddig növelhetné az emberiség lélekszámát?) Az egyetlen kíméletes lehetőségünk az lett volna, ha a nők alacsony szülési hajlandósága következtében természetes úton kezd fogyni a létszám. Hány évszázad kell ahhoz, hogy ebben az esetben kihaljon az emberiség? Kétszáz, háromszáz? Már ha azt feltételezzük, hogy ez a legutolsó emberpárig igaz állítás több száz év távlatában.
    Ha a borús klímajelentéseknek csak a fele igaz, már akkor sincs különösebb jelentősége, hogy a földön, kik, hová, milyen létszámban költöznek.

  15. A nők és a nők… A férfiak hatvan százaléka nemzőképtelen. Magyarországon száz nőből 15-20 elvetél egy bizonyos permetszer miatt. Amiről most kezdik pedzegetni hogy rákkeltő. Még a bio élelmiszerekben is ott van.

  16. Népesedési Kerekasztal a kormányhoz fordult, mert az élelmiszer-szennyezés olyan méreteket öltött Magyarországon, hogy az már demográfiai gondot okoz. Nem, nem a multikról beszélünk most (bár beszélhetnénk róluk is), hanem a magyar mezőgazdaságról. Rákkeltő, magzatkárosító és spermiumölő permetmaradványok zöldségben és húsban.

  17. 16 Károly
    Nekem most úgy tűnik, hogy a nyugatnak az a stratégiája, hogy az európai népességcsökkenést a bevándoroltatással kompenzálja, bízva benne, hogy az eleurópaiasodó bevándorlók szaporodási hajlandósága visszaesik ugyanarra az alacsony szintre, mint az őslakosoké, így a nyugat a népesség szempontjából nyelőt képez, amihez a világ többi része viszont forrást.
    Igaz, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a bevándoroltatás nem egyszeri megoldás, hanem annak folyamatosnak kell lenni, tehát a befogadó országban a jó esetben beilleszkedett migráns hátterűek mellett mindig ott lesznek a nehezen kezelhető frissen beérkezettek is, amely örök problémát fognak jelenteni.
    Persze ebben a logikában is az a hiba, hogy a forrás oldal messze meghaladja a nyelőt, ez a nyelő képtelen elnyelni azt a többlet népességet, amit a többi termel, tehát mindenképpen halad a világ egy fenntarthatatlan túlnépesedés felé.
    A másik probléma az, hogy az európai jóléti társadalmak sem tudnak létezni a munkaerő és a piacok pótlása nélkül, tehát a drasztikus népességcsökkenés olyan gazdasági válsághelyzethez vezetne, amit senki nem akarna bevállalni.
    Ezért törekszik mindenki Európában a népesség stabilizálására, esetleg olyan kismértékű népességcsökkenésre, ami még kezelhető társadalmilag, csak ezt másképp képzelik nyugaton meg keleten.

  18. Hubab. Fentebb leírt hozzászólásomat olvasd el. (18). Emellett az emberi méhlepényben is kimutatták a mikroműanyagokat.

  19. 20 Dan
    Az a probléma, amiről írsz, reális, de ez nem változtat azon, amit írtam.
    Végülis mindegy, hogy attól kevés-e a népszaporulat nálunk, mert rossz a nemzőképesség, vagy azért mert nem vállalnak gyereket.
    A lényeg az, hogy kevés a gyerek a népesség fenntartásához, és ezt próbálják bevándorlással pótolni.
    És azért ismeretségi körömben a kiscsaládosok közt nem az a jellemző, hogy nem lehet gyerek, hanem az, hogy nem is akarnak.
    Aki meg akart, de nem lehetett nekik, azok meg örökbe fogadtak egy kisfiút és egy kislányt.
    Szép kis család, öröm rájuk nézni…

  20. Hubab. A probléma pont az, hogy hiába növelnék a népességet bevándorlással, mert a befogadottak sem immunisak a glifozátra. Ők is szaporodásra képtelenné fognak válni. Ugyan azt eszik meg mint mi. Ez csak rövidtávon lenne megoldás. Az EU nem tiltotta be a glifozátot, sőt a kártevők immunitása miatt egyre jobban növelik a koncentrációját. Emellett még ott van az egyre több asztmás gyerek, ami a kipufogógázok miatt van. Most azon gondolkodnak változtatni kellene a károsanyag emisszió arányszámán mert ezek szerint túl magas az alapérték. Nem attól fog kipusztulni az európai ember mert a muszlim elvágja a torkát, hanem mert a profit alapú berendezkedés lop csal hazudik. Attól sem riadnak vissza, hogy meghamisítsák a kísérleti adatokat, és pont leszarják hogy valóban mit szabadítanak ránk.

  21. 22. Dan
    A glifozát gyomirtó. Totális.
    Jo 40 éve használják. Ha a fele igaz lenne amit mondanak rá, már mindenkinek rákosnak kellene lennie, ha még él egyáltalán… Hol voltak a nagy zöldharisnyák az utóbbi 40 évben glifó ügyben??
    Egy igazság van a glifó körül: lejárt a szabadalmi védettség, valahogy ki kell vezetni a piacról, hogy jöhessen az új, új profitral! Tudunk v.mit arról mi jönn/e helyette??

  22. Emberek, a topic Angliával, az ország arculatának szineváltozásával foglalkozik, de a baj egész Európára, sőt az egész nyugati-vagyis minden , valamikor elismerten fehérek lakta országra, New-Zeeland, Ausztrália, Kanada – kihat és mindenhol tanui vagyunk a rettenetes társadalomromboló folyamatoknak .
    Folyamatok, melyekből nincs kigyógyulás! Még egy rákos beteg is felgyógyulhat, ha idejekorán felfedezik és orvosolják a bajt, de a fehér társadalomban a migráció rákfenéje már ezernyi szövödményes, áttételes daganatokat hozott létre, és ez a helyzet van lasanként már nálatok is!
    A napokban ment egy nálunk egy doku-videó a széthulló, széteső Európáról, rossz volt nézni!
    Messziről kezdi, az 1800-as évek derekától, a találmányok korszakával, mikoris robbanás-szerüen egyik találmány a másik után jelenik meg, és vizuális párhuzamban mutatja be a migránsok -Közel-Kelet, Afrika – országait ugyanakkor .Látjuk a vasút kialakulását, ugyanakkor egy tevekaravánt ki tudja hol.Megmutatja az esti Párizst az utcai villanyvilágitás bevezetésekor, utána egy másik, nem európai fővárost azon időkben.Látható az európai városrendezés az aszfaltozott utcákon, látható Bagdad, vagy hasonló város sáros-poros főutcája ugyanakkor.
    Bemutatja a rohamos, szédületes fejlődést Európában és Amerikában, a társadalmi-gazdasági változásokat, a háborukat, külön kiemelve és hangsúlyozva a gyors regenerációt, bemutatja a nyugati ember életmódját, városképét, otthonát, egy autóbuszokkal, gépkocsikkal zsúfolt nyugati utcaképet, majd látható a háza mellett a fal tövében üldögélő öreg arab valahol Kairóban.
    Látható egy nyugati gyárépület, látható a bent folyó munka, majd mutat egy öreg
    arab nénit valahol Irakban egy fészerben, aminek valamiért csak három fala van, az is afféle hulladéklemezből, amint egy szőnyegfélével vacakol, szövögeti, nesze neked ipar!
    És ezek lepik el manapság a világot, a fehér ember utolsó talpalatti helyét is!
    Rossz volt nézni!!!

  23. 15:
    http://worldpopulationreview.com/countries/total-fertility-rate/
    Az arab világ többnyire 2-3-as fertilitás között teljesít (persze vannak kivételek), nem sokkal a Nyugat felett, és a tendenciáik csökkenőek. Az Egyesült Arab Emirátusok rátája az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság értéke alatt van. Iráné még lejjebb. Az igazi népességnövekedési zóna (4,5 felett) a Szaharán túli Afrika, ahol a muzulmán és keresztény többségű országok egyaránt magas termékenységűek.

  24. 22 Dan
    Ha a glifozátról kiderül, hogy valóban olyan veszélyes, és beindul a perek tömege, mint ahogy mondják, akkor nem sok esélye van, hogy talpon maradjon.
    Én még jól emlékszem az ólmozott benzin ügyére, ott sem akarták sokáig elismerni, hogy káros az egészségre, de végül védhetetlenné vált, és kivonták a forgalomból, bármennyire is fájt a haszonélvezőinek.
    És azóta drasztikusan javultak azok az egészségügyi problémák, amiket okozott.
    Ennek nem fog tudni ellenállni a magyar kormány sem, remélhetőleg minél hamarabb.
    És igen, erre a szerre a migránsok sem immunisak, de nem immunisak az európai kényelmesebb életre sem, a beilleszkedő migránsoknál ugyanúgy leesik a gyerekszám, nekik is fontosabb lesz a jó életminőség, mint a nagy család.
    Ezért írtam, hogy így a bevándoroltatásnak soha nem lesz vége, mert a probléma újratermeli magát, csak közben a fehér bőr fog szép lassan elszíneződni…

  25. Dan és követői!
    Rendszeresen elterelitek a szót egy-egy poszt témájáról. Ha nem tudjátok magatokat visszafogni, akkor törölni leszek kénytelen.

  26. „Arról, hogy az európai országokban hogyan alakult időben az iszlám hívők aránya a legjobb adatsor Nagy Britanniából van, ahol a bevándorlás jelentős, a bevándorlók egy jelentős része muszlim országokból származik, úgymint Pakisztán, Banglades, és India egy része, valamint még más országok. De Nagy Britannia esetén van a legegyértelműbb bizonyítékunk arra, hogy ezzel egyensúlyt tartanak az ellentétes faktorok, mert Nagy Britanniában miközben a keresztény vallások aránya csökken, az ateizmus jelentősen nő, aközben minden más vallás egy jelentéktelen kis maradékot képez, és ezen belül nyilván a muszlim vallás sem növekedhetett jelentősen több évtized óta.

    Bsa-religion-question.png1. Ábra: Nagy Britannia vallási felekezeteinek alakulása az idő során a teljes népesség százalékában a Wikipédia szerint. Kék=keresztények, zöld=nem hívők, piros=nem keresztény vallások.

    Az 1. Ábra mutatja, hogy Nagy Britanniában az egyéb vallásosok aránya 5-8 százalék között mozog több évtizede, és alig nőtt valamennyit. A Wikipédia adata, amely a közvetlenül külföldön született bevándorlókról szól, 13 százalék, ami több, mint a más vallásúak aránya. Ez pedig egyrészt azt jelenti, hogy eme emigránsok egy része is vallás nélküli, másrészt a Nagy Britanniában születettek már teljesen elvesztik a nem keresztény vallásukat. Miközben szerencsére a keresztények is.”
    https://ateistaklub.blog.hu/2015/09/01/eliszlamosodik-e_a_nyugat_meg_ebben_az_evszazadban

  27. 29 Avatar
    Az a baj, hogy a legtöbb országban nem illik kérdezősködni a polgár származása és vallása, vagy éppen nemi identitása után, sőt a törvények ezt általában tiltják, ezért az ilyen statisztikák megbízhatatlanok.
    Mindenesetre én szeretem az ilyenforma kérdésfeltevéseket, mert jó lenne a dolgokat nem fekete-fehérben látni, ahogy minden oldal igyekszik torzítani a valóságot.
    Egy biztos, a nyugat ebben már kényszerhelyzetben van, ők már nem választhatják Orbán útját, mert az csak véres polgárháború útján valósulhatna meg, tehát ők igen érdekeltek abban, hogy az integrálásban találjanak megoldást.
    Ugyanakkor pont azért, ami a cikkben szerepel, elvileg van esély a beilleszkedésre, persze úgy, hogy közben nem megakadályozható, hogy a szélsőségesek időnként egy-egy kis vérfürdőt csapnak, tehát konfliktusmentes biztos nem lesz az a világ soha.
    És ezt szerintem Orbán is látja, meg is lepődtem megfogalmazásán, amit a migrációs konferencián tett.
    Ebben nem állítja, hogy a nyugati elképzelések feltétlenül kudarcra vannak ítélve, csak éppen ő nem hajlandó ennek kockázatát bevállalni, ha már egyszer alaphelyzetből nem vagyunk rákényszerítve.

    „Mi magyarok erkölcsi fölényben érezzük magunkat. Ránk akarják erőltetni az ő megközelítésüket, mi nem akarjuk, mert az az ő integrációs politikájuk. Ezért vagyunk erkölcsi fölényben szerinte. Mindez elvezet ahhoz a filozófia kérdéséhez, van-e egy olyan kulturális minőség, a multikulturalizmus, ami egy magasabb rendű, értékesebb világot eredményez, majd valamikor. Van-e joga ahhoz egy országnak, hogy ne vegyen részt ebben a kisérletben? – kérdezte. Egyszerű lenne a válasz. „Igen, van joga”. De mi az EU-nak is a tagja vagyunk. Ezért ez bonyolultabb kérdés – magyarázta Orbán Viktor.”

    http://www.atv.hu/belfold/20190323-orban-a-migraciorol-ha-nem-jon-egy-nagy-orszag-aki-ugyanazt-mondja-mint-mi-vereseget-szenvedunk

    Azért itt ő sem fogalmazott olyan harcias magabiztossággal, mint ahogy a magyar választók felé kommunikálja a migráció témáját, ebbe még burkoltan az is beleérthető, hogy lehet, hogy a nyugat meg fogja oldani a maga problémáit, csak mi nem kérünk ebből a megoldásból, mert számunkra még létezik ennek egy egyszerűbb, és kevésbé veszélyes módja is, ami számukra már nincs meg…

  28. Re :30
    Multikulturalizmus addig működik, amíg adott a gazdasági jólét. Ha ez megszűnik, ugyan úgy egymás torkának esnek, mint odahaza. Brexit majd kideríti kinek lesz igaza…

  29. A vallás gyakorlása egy dolog más ennel jóval tágabb halmazt jelent az a kulturális közeg amit egy vallas kialakított maga korul évszázadok vagy évezredek alatt ami a nem vallásos emberek eletet is meghatározza függetlenül attol hogy tudnak rola e vagy sem. Peldaul az ateizmus tipikusan zsido- keresztény kulturális jelenseg. Nem valaszthato el tole ahogy a szekularis allam fogalmának is -itt -megvannak a teologiai alapjai.Ezek a különbségek ha válságos helyzet bizony élesen es brutálisan felszínre törnek es csak rontanak a helyzeten .Vannak ra példák es vannak kutatások ezen teren. A multikulturális társadalom válság helyzetben hátrányt jelent az egyen túlélési esélyeit nézve.

  30. 10: Az a furcsa, hogy a gyarmatosítás arról szólt, hogy a brit az úr, a bennszülött a szolga. Hogy nyugodhat bele az úr, hogy forduljon a kocka, és ő legyen a szolga szolgája?
    A szolga részéről persze érthető, ha lázad, de mért megy ennek elébe az, aki eddig fölül volt? Mért hajta kés alá a nyakát?

    11: Azt mondod, hogy a pakisztániak azért kényszerítik tömegesen szexrabszolgává a brit kislányokat a brit társadalom szemhunyása mellett, mert „basztatjuk az arabokat az olaj miatt”? Te és én mivel járultunk hozzá ehhez? Miért magunknak köszönhetjük?

    16: Az igaz, hogy a túlszaporodás önmagában nem győzelem, és a klímaváltozásba ők is kipusztulnak majd, de addig lesz egy lépéselőnyük velünk szemben.
    Az SHTF-hez hozzátartozik, hogy a gátlástalanabb, erősebb, erőszakosabb és népesebb, összetartóbb horda megöli a gyengébbet. A muszlimoknak itt van minden faktorban előnyük.
    Ami a megdöbbentő számomra, hogy a brit (és a többi nyugati fehér) nemhogy nem próbál semmit tenni ennek ellensúlyozására, hanem még direkt súlyosbítja is a helyzetet.

    Az lehet mögötte, hogy érzi, hogy közeleg a vég, és a győztes csapathoz akar tartozni. Az identitása sem számít már, csak azok között lehessen, akik, és nem akiket ölnek és erőszakolnak.
    Tulajdonképpen érthető.

  31. 33 – Lebá:
    Szerintem az ok sokkal egyszerűbb, a keresztény-fehér uralkodó-döntést hozó része csak a közvetlen, pillanatnyi előnyt nézi. Távoli jövőképe nincs, mert abban bízik, hogy a pénzével mindent meg tud oldani, amire egyénileg szüksége van.

  32. 34: Biztos igaz, csak én nem látom a pillanatnyi előnyt az iszlamizációban. Mi a pillanatnyi előny egy brit számára?

  33. Az emberiség az emberiség. Genetikailag némileg különbözünk, de tudunk egymás közt szaporodni. Ami különbséget tesz köztünk az a vallás, és az azzal járó alap életszemlélet különbség. A mai hét és félmilliárd ember mind valamilyen szinten rokona a másiknak. Anyagi javakon, ásványkincseken megy a huzavona. Kurvára mindegy ki hány milliárd dollárral rendelkezik, mely ország mekkora haderővel tudja eltiporni a másik haderejét. Senki sem visz két és fél méter mélyre a föld alá semmit. A halál az halál. Minden embernek ezen a bolygón. Tök mindegy hogy milyen vallású, vagy ateista,vagy hogy mennyire befolyásos életében.

    Ennek értelmében bizonyos dolgok teljes mértékben értelmetlenek. Aki valóban keresztény az nem él vissza a helyzet adta előnyökkel. Kétezer év kereszténység sem változtatott az emberi hozzáállásunkon. A muszlimok akkor miért változzanak meg a kedvünkért?

  34. 30: egy-egy felmérés nem feltétlenül ad pontos eredményt, de ha ugyanazzal a módszerrel végzik újra és újra, akkor a változásokat nagyon is jól lehet értelmezni.
    Meg ha többféle felmérés is hasonló eredményekre vezet, az is elég erős igazolás.
    Márpedig kb minden statisztika azt mutatja, hogy az USA-ban, Nyugat Eúrópában, és Magyarországon is a leggyorsabban növekvő világnézet a vallásmentesek, felezeteken kívüliek csoportja, akik már most is a társadalom jelentős részét teszik ki.
    Hozhatnék 10-20 linket, csak akkor letiltana a komment motor…

    Mo-on már a 2011-es népszámláláson is ez volt a római katolikusok után a 2. legnagyobb csoport 18%-kal.
    De az egyházi 1%-ok esetén is az egyetlen szekuláris választási lehetőség, a Nemzeti Tehetség Program kapja a 2. legtöbb felajánló pénzét.
    További felmérések szerint a fiatalságon belül már a vallásmentesek a legnagyobb csoport.
    pl a „The Benedict XVI Centre and the Institut Catholique de Paris: Europe’s Young Adults and Religion” szerint a 16-29 éves magyarok 67%-a (kétharmad!) tojik minden vallásra.
    De miért is ne tennék, mikor a magukat katolikusnak vallók is tojnak a katekizmus előírásaira, pl a kötelező vasárnapi mise helyett csak esküvő és temetés alkalmából mennek templomba?
    Talán ezért is igyekszik Orbán még gyorsan minél több pénzt és vagyont átjátszani az egyházak kezére, mielőtt többségbe kerülnek azok, akik megkérdőjelezik az egyházak állami finanszírozását.
    Meg ezért tereli igazságtalan finanszírozással az egyházi iskolák felé a fiatalságot…

    32: „az ateizmus tipikusan zsido- keresztény kulturális jelenseg”
    Már Jézus előtt bő félezer évvel létezett Indiában az ateista charvaka filozófia, és persze már az ókori görögök között is voltak, akik nem hittek az istenekben (pl Démokritosz, Epikürosz)…

  35. 37 Avatar
    Bizonyára igaz, hogy nő a vallásmentesség a nyugati világban.
    De érdekes módon a migráns hátterű bűnözők között is sokan akadtak, akik teljesen törvényenkívüli és erkölcstelen élet után, amiben semmiféle vallás előírásait nem tartották meg, egyszer csak megvilágosodnak, és életüket áldozzák a próféta hite nevében.
    Tehát itt az a félő, hogy komolyabb társadalmi konfliktus esetén sokan visszamenekülnek gyökereikhez, miután nem látnak kiutat reménytelen élethelyzetükből.
    De a lényeg az, hogy sem a migránsbefogadók, sem a migráció ellenesek nem lehetnek biztosak a dolgukban, rossz forgatókönyv esetén mindegyiknek lehet súlyos következménye, persze mindegyik csak a másikét látja, a sajátját nem.
    Azt nálunk is meg lehet jósolni, hogy a jelen családtámogatási rendszer nem fogja megoldani a népesedési problémát, főleg ha mellette a munkaerő áramlik ki nyugatra.
    Szerintem mi sem fogjuk tudni elkerülni a bevándorlást, csak azt nagyon óvatosan és ütemezetten, és igen megválogatva kell engedni, mert az, ahogy az ma nyugaton folyik, az garantáltan látványos problémákat okoz, és kiváltja a lakosság ellenállását és félelmét…

  36. Van itt jó pár hozzászóló aki burokban él az ő hozzászólásuk sajnos nem mérvadó. Migránsok ma is vannak. A „bulinegyed” tele van velük. Illetve az építőipar, megint egyre több a román. Viszont mi meg kint vagyunk Ausztriába, Németországba stb. Mint megélhetési kapitalista. Csak azért mert fehér vagy, miért érzed úgy, hogy több vagy egy indiainál, aki IT szakember, tud több idegen nyelvet, érti a matekot. Te meg neki szolgálsz fel ebédet Berlinben mint kényszerpincér.

    A tököm tele van a a tömjénfüsttel teli önnistenitéssel, aminek semmiféle háttere nincs.

    Ma és holnap nem az a Jani aki összerak egy autót a gyártósor mellett, hanem az, aki a robottechnikát kiépíti,mozgatja, karbantartja.

  37. 38: a gyilkosságok marginális részét jelentik a terroresemények, de persze ezektől leghangosabb a média…
    a muszlim migráns gyökerű terroristák mellett viszont ne feledkezzünk meg a keresztény terroristákról se, pl a christchurchi lövöldözőkről, Breivikről, akik még több embert mészároltak le, vagy épp Mladics tábornokról, aki több ezer embert tereltetett össze, hogy kivégezzék őket.
    Amerikában meg iskolai diákok lődözik halomra egymást, fogalmam sincs mi miatt… A migráció teljes elutasítása kb olyan, mintha ezt az iskolák bezárásával akarnák kezelni.

  38. Re:40
    Sokszor leírtam már, hogy nagyon nem mindegy a bevándorlók kultúrális/vallási háttere…
    Lehet olyan naívnak lenni, hogy ez mindegy, és jöhet boldog boldogtalan, de akkor ne lepődjünk meg azon, hogy a bevándorló „jogot” követel arra, hogy shariat vezessen be, és vastagon tegyen az őslakos jogrendszerre…
    Tetszik nem tetszik a muszlim vallás terítő vallás, és alaphelyzetben expanzióra törekszik. Ha beengeded a lábát az ajtón, akkor benyomul, és nagyon nehezen megy ki.
    Saját bőrünkön tapasztaltuk, szemben a nyugattal, hogy mivel jár 150 évnyi muszlim megszállás…
    Én is dolgoztam sokféle nációval, de ők nem akarták saját szájízük szerint az én kultúrámat átalakítani, ahogy én sem akartam az övékét.
    Ez a minimum, de sokan vastagon tojnak rá, főleg a vahabita hitszónokok.
    Próbálnál téríteni kereszténységet a szaudiknál, lehet nem jönnél haza egyben. Kettős mérce ugye…

    Ennyit arról hogy szamít-e a vallási felekezet.
    Európai ateisták már élből vesztésre állnak, mert nincs meg a közös nevező… A muszlim térnyeréssel szemben nem elég a soft power.
    Ha elég lenne, akkor a zsidók boldogan fürödnének az arab tengerben, de mint látjuk egymást öli a két szemita nép…
    Fájó lesz sokaknak belátni, de ha nem akarják azt, hogy Európa fő vallása muszlim legyen minden velejárójával együtt, akkor bizony az ateizmust kidobhatják a kukába, mert a „tüzet” „vízzel” lehet oltani, és nem a „semmivel”.

    Mielöt nekem estek hogy éltetem a keresztény fundamentalizmust, akkor nagyon tévedtek.
    Nem kell egymást gyepálni ahhoz, hogy rend legyen. Elég ha szikla szilárdan le vannak fektetve a határok. Ha ezt túllépik, akkor lehet haza menni.

  39. 41: „a bevándorló “jogot” követel arra, hogy shariat vezessen be, és vastagon tegyen az őslakos jogrendszerre…”
    Szerintem épp ez az, amit nem szabad megengedni, hanem a helyi szekuláris jogrendszeren belül gyakorolhatja mindenki a vallását.
    Ha egy pápua asmat vándorol be, az se mehet el fejvadászatra, csak mert a hite szerint az kell a férfivá váláshoz.
    De nekem az is beteg szokásnak tűnik, hogy a fiúgyermek péniszét komoly orvosi ok nélkül csonkolják, és a körülmetélést végző rabbi nyalogatja le a vért róla…

    Egyébként szerintem ha a muzulmán vallás tűz, akkor a keresztény vallás is tűz, csak jelenleg kicsit kissebb lánggal ég, mert épp a szekularizmus a víz, ami nem hagyja tombolni.

  40. Re:42
    Abban maximálisan egyet értek veled, hogy szabad legyen a vallásgyakorlás, és abban is hogy tartsa be/fogadja el a helyi jogrendszert, de én hozzá tenném azt is, hogy a helyi szokásokat is vegye figyelembe, ha már nálunk vendégeskedik/eltartom mint menekült….
    Ha én elmegyek pl Japánba, akkor elfogadom, hogy cipőt le kell venni a lakásban, és orral kifordítva kell a cipő tárolóba tenni, mert ott ez a szokás, hovatovább egy mecsetbe nem megyek be a „szaros csizmával”, és nem akarok disznóhúst enni egy pakisztáni étteremben, ezzel szemben elvárom az ide jövőktől is hogy vegye figyelembe a kulturális szokásainkat. Ha ez nem teljesül, akkor nem elsunnyogni kell, mint sok „jogvédő” teszi és védi a renitenseket, hanem keményen fel kell lépni, hogy kérem szépen kívül tágasabb.
    Analóg módon olyan ez, mint a gyereknevelés. Ha hagyod a kölöknek hogy azt csinálhat amit akar, akkor a nyakadra nő, és vastagon tojik rá, hogy miről papolsz. Bezzeg ha kapott volna anno egy makarenkói atyai pofont, hogy állítsd le magad kisfiam, akkor nem tartanánk ott ahol…
    Erről már lemaradtunk, és a befogadó országoknak meg kell innia a maguk által főzött fekete kávét… Itt szúrnám be, hogy finoman szólva szemétség a saját hülyeségüket „kollektív felelősség vállalás” címszó alatt másra rátolni.

    Ne az eltorzult egyházi vonalakat nézd, hanem az eredeti tanításokat. Jézusi tanok a szelídségre alapoznak, ezzel szemben Mohamed minden volt, csak egy szelíd ember nem… (Hogy bosszantsam az ateistákat, Jézus és Mohamed jó haverok most is… 🙂 )
    Az hogy ezer évek alatt mi mindent dugdostak a vallásalapítók zsebébe nem az ő hibájuk, hanem az uralkodni vágyó embereké, akik úgy váltogatták és ferdítették az ideológiáikat, mint más a zokniját. Ne keverd össze a vallási tanokat az egyházakkal, mert köztük gyakran óriási szakadék tátong.
    Lehet pár embernek fájó lesz amit írok, de a mai kereszténység nem azért ég takarék lángon,mert a szekularizmus eloltotta. Nem,nem… Azért ég takarék lángon, mert nem túl hitelesek(egyházak)… Mondom ezt úgy, hogy baromira nem vagyok keresztény ellenes, sőt, keresztényi alapelvek alapján próbálom élni az életem…

  41. „Ne az eltorzult egyházi vonalakat nézd, hanem az eredeti tanításokat. ”
    „Ne keverd össze a vallási tanokat az egyházakkal, mert köztük gyakran óriási szakadék tátong.”

    De, ha az ikea bútor alkatrészit összeépítve az emberek 99%-nak egy asztalka helyett nagy hatású időzített bombát sikerül összeraknia, (papság)akkor az alkatrészek gyártóinak el kell gondolkodnia, (istennek) hogy a tanítását megváltoztassa. Ugyanis, azt még az ember is tudja, a felhasználó képességeit figyelembe kell venni a termék tervezésénél.
    A klaviatúrán folyton beragadtak a billentyűk a nem megfelelő használatkor. (üsd vág, nem apád, nem anyád) Megalkották a bolondbiztos billentyűzetet, nem is ragadnak be.
    A hitrendszereket is bolondbiztosra kellene frissíteni. Ez a minimum elvárásom.

    „Abban maximálisan egyet értek veled … fogadja el a helyi jogrendszert, de én hozzá tenném azt is, hogy a helyi szokásokat is vegye figyelembe” +1

  42. 43: Maga a Biblia írja azt, hogy „gyümölcséről ismered fel a fát”. Én azt látom, hogy ahol a kereszténység hatalomra jutott, ott minden szelídség nélkül igyekezett kipusztítani az őshonos vallásokat. Mesélhetnek erről a görög, római, kelta, germán istenek, vagy az amerikai indiánok…
    De a magyarok kereszténység előtti pogány vallása se maradt fenn, sem pedig a korai magyarság muzulmánsága, akik ellen Könyves Kálmán ilyen törvényeket hozott:
    „A régi hitükhöz ragaszkodó izmaeliták büntetéséről:
    Ha valaki izmaelitákat böjtölésen kap rajta, vagy evésen és a disznóhústól való tartózkodásban, vagy mosakodásban avagy más vétkes szokásukban, az ilyen izmaelitákat küldjék a királyhoz. Aki pedig őket bevádolta, vagyonukból kapjon részesedést.
    Az izmaeliták áttelepítéséről:
    Az izmaeliták minden falujának megparancsoljuk, hogy templomot építsenek, s azt ugyanazon falu területéből adománnyal lássák el. S miután a templom felépült, az izmaeliták falujának a fele költözzön el a faluból, és másutt telepedjenek le; hogy miképpen most egyforma szokásúak lesznek velünk az együttlakásban, úgy Krisztus egy és ugyanazon egyházában, ti. az isteni hajlékban is egyetértők legyenek velünk.
    Az izmaeliták leányainak férjhez adásáról:
    Az izameliták közül senki se merje leányát a saját népéből valóhoz adni férjhez, hanem csak a mi népünkből valóhoz.
    Az izmaeliták étkezéséről:
    Ha valamelyik izmaelitának vendégei vannak, vagy valakit lakomára hív, mind ő, mind vendégei csupán disznóhúst egyenek.”
    A böjtölés, ima előtti mosakodás tiltása, vagy a disznóhús evésre kényszerítés meglehetősen beteg… Ezek pont nem olyan szokások, amivel bárkinek ártana bárki, aki gyakorolja.
    A lányok saját közösségen belüli házasodásának tilalma, vagy a muzulmán falvakkal templomot építtetni, és szétbombázni a közösséget pláne embertelen.

    Vagy nézd meg Spanyolországban hogyan kötelezték áttérésre, vagy kivándorlásra a muszlim uralmi időkben ott megtelepedett mór és zsidó népességet.

    Ehhez képest a muzulmán világban 1000+ éven keresztül fennmaradtak az ortodox keresztény egyházak. Nem vágták le minden nem muzulmán fejét, amivel Tibor bá’ riogat rendszeresen muszlimizáció esetére, de még csak nem is kényszerítették őket, hogy a lányaikat csak muzulmánokhoz adhatják… Pedig ők pont úgy hadban álltak a kereszténységgel, mint ahogy a kereszténység hadban állt a muzulmán világgal…

  43. Re:44

    Az ember még egy féltéglából is fegyvert csinál, miben különbözne ettől bármilyen vallási tan… Jézusi tanokra különösen igaz ez, mert ennél jobban ki se lehetne fordítani az eredeti mondani valóját.

    Ha Rómában élsz, élj úgy, mint egy rómaiak. Pont… 😉

    Re:45
    Ennyi erővel az összes vallásalapítóra ráhúzhatjuk a vizes lepedőt, mert a nevében milliókat öltek meg. Vonatkoztassunk már el az alapfilozófiáktól, és attól hogy hogyan intézményesítették…
    Kapásból hány zsinaton írták át a Szent Bibliát? Milyen alapon, ki, és miért mazsolázott ki belőle szövegrészeket? Mennyire autentikus a mai tanított tan az eredetivel?
    Amit te „keresztény” cselekedetnek tartasz, az minden volt, csak nem keresztény. Bele tuszkolhatod minden áron Jézus zsebébe az emberi bűnöket, de attól még nem ő a hibás, hanem az aki elkövette, és ugyan ez igaz a szervezeti formákra is.

    Régi bűnöknek hosszú az árnyéka…
    És előbb utóbb minden a felszínre kerül.

  44. 41.dajtás
    Emberek, dajtás fenti beirásának minden szava kemény sziklába vésett 100% igazság.
    Logikusan gondolkodó elme logikusan kifejtett gondolatai.
    Idestova immár lassanként 60 esztendeje arabok közelségében élve ismét leirom amit már irtam volt, ismét kijelentem és fenntartomazt, amire a 6 évtized ugymond FELJOGOSIT engem.
    Engem és nem titeket, mert a 60 éves iszlámközeliség , a tapasztalat nekem adja meg a szavahihetőség jogát EZEN témában:
    Nos, leirtam és kijelentettem miszerint a keresztény vallás hasonló azon fához, mely alatt minden más kissebb növény, bokor, cserje, akármi megmaradhat, élhet és virulhat!
    De mennyire más az iszlám, mely hasonlit azon fenyőfához,mely fa elmérgezi maga körül a talajt mely alatt semmi más növénynek helye nincs ! Ez az iszlám, az iszlám, melyről – ismételten, és ha kell, ezerszer kijelentem ismét – NEKTEK odaát halvány fogalmatok sincs még most sem, mert bármi történik jelenleg nálatok Európában, az még mindig csak gyenge , halvány előrevetülése az IGAZI iszlám államnak, a könyörtelen, áttörhetetlen vallásuknak, félállati, primitiv, embertelenül igénytelen életformájuknak.
    Életformájuknak, melyet ti egy napig elviselni nem fogjátok, de majd rá lesztek kényszeritve, ha egyáltalán élve megéritek !
    Figyeljétek meg, mit ir dajtás, az önmagából kiinduló, keresztény-vagy sem – de mindenképpen önnön fehér, európai, viselkedni tudó lelkéből iró dajtás: bárhova vetődne, igazodni akar a helyhez, szokásokhoz, törvényekhez, mert ezt diktálja az ő LÉNYE, mentalitása! IGAZODNI AKAR, nem azért mert kényszeritenék, nem azért, mert fél, hanem mert ilyen Ő, ÉS MÉG MILLIÓ európai!
    Mikor irt igy – ha egyáltalán – egy MUSZLIM fiatal?????

  45. 45 – Avatar:
    Én nem riogatok. Tényeket közlök. Untig elég bejátszást, videó felvételt láttam. Teljes mértékben igazolva látom azt, amit bálint folyamatosan ír, folyamatosan figyelmeztet titeket, de úgy tűnik hiába.

  46. 48.
    Bálintékat is ellepi a muszlimság mind kívűlről, mind belülről. Ahol ők tartanak, ott még Nagy Britannia 20-30 év múlva (sem) fog.
    Aztán mégis léteznek Bálinték is.

    Ha meg pár éve van hátra e világnak, akkor meg nem tökmindegy?

    Nagy Britannia muszlimizációjához. Egyre dagad a muszlimellenes ultrák csoportja, csak mélyen el vannak hallgatva. Ha a muszlimok balhézni kezdenek, nagyon rosszul járhatnak.
    A liberális és toleráns világ számukra gyorsan megváltozhat.

  47. Valaki, az ég szerelmére írja már le végre, hogy alakult ki a mostani muszlim-keresztény ellentét. Mik az okai, mindenféle vallási meggyőződést félretéve. Pusztán politikai szempontból. Semmi sincs ok nélkül.

  48. A liberalizmus egy politikai eszme. Nem vallási. Most vagy vallásos vagy, vasárnaponként elmész a templomba, rendszeresen gyónsz, és a gyerekeidnek is ezt a példát mutatod, vagy nem. Komolyan nem értem. Én a vallást itt kb fél évvel ezelőtt fontosnak írtam. Hogy a kereszténységet fenn kell tartani. Akkor hülyének voltam nézve. Most meg azért vagyok hülyének nézve, mert az egészet érdekből művelők ellen érvelek. Nézzünk már magunkba.

  49. 47: Mondod ezt egy olyan országban, ahova a zsidók a Török birodalom I. VH utáni megtörése után Britt támogatással kezdtek jelentősebb számban betelepülni. De a brit fennhatóság nem volt nekik elég jó, ezért terrorista támadásokat követtek el lásd a 91 halálos áldozatot követelő King David Hotel elleni Irgun robbantás.
    Majd a II. VH után nyugati fegyvertechnológiákkal magukhoz ragadták a hatalmat az ott többségben lévő araboktól, és elfoglalták azok földjeit, magasról tojva az ENSZ egyezményekre is megszálltak újabb és újabb az araboknak ítélt területeket is…

  50. Re:52
    Vannak olyan zsidó vallási körök, akik szerint a modern Izraelt nem Isten vezetésével kapták meg, ergo bukásra van ítélve… Közel sem homogén a zsidó társadalom ebben a kérdésben…

  51. 52.Avatar
    Avatar, mi köze van,és hogy függ össze az ország megalakulása, igy vagy úgy, vagy akárhogy, az iszlám arculatával, az iszlám mindent leromboló ,mindent megsemmisitő lényegével, amire már most ezernyi európai esemény utal?
    Tibor bá csak annyiban tévesdett, hogy jelen témája csak Britannia eliszlámosodása-értsd: lezüllése – volt, pedig a probléma pán-európai!
    Nézz körül mi folyik / folyt Franciaországban, Németben, az apró kis Hollandiában az idegen MUZULMÁN bevándorlók miatt.
    Sok rossz, elitélendő dolog történt Izrael megalakulása elött, közben és utána, nem tagadom egy szóval sem, és nem is mentegetem, de most j0ssz 70 éves dolgokkal? Vagy az iszlámnak most jutott eszébe mindezt leverni nem is RAJTUNK, hanem rajtad?
    Csak azt magyarázd meg , hogy ha a palesztinoknak problémáik vannak velünk itt a Közel-Keleten, harcolnak ellenünk, nem ELLENED, akkor az iszlám TÉGED kell meggyilkolásszon Európában, saját otthonodban?
    Hogy is van ez? Haragszom a szomszédra, szétverem a város másik végében a taxistandot?

  52. 54 – bálint:
    Én úgy fogom fel, hogy az iszlám a Közel Keleten a zsidókban az emberére talált. Hősies küzdelmetek akkor fog véget érni, amikor megszületik az első arab (vagy iráni) atombomba. Szerencsékre a klíma előbb végez velünk.

  53. 55.Tibor bá
    Nagyon reméljük, hogy az iráni atom árnyékában is valahogy elférünk majd egymás mellett.
    A klimageoddon az más, azzal igenis befütenek a világnak!

  54. 54: nem hiszem, hogy az iszlámnak mélyebb lényege lenne minden lerombolása, mint a zsidó vallásnak. Az Ószövetség istene hány helyen szólítja fel a zsidókat más népek kiirtására, az idegen istenek oltárainak lerombolására?
    A zsidóknak majd 2000 év után jutott eszükbe, hogy robbantgassanak és saját államot hódítsanak maguknak…
    Minden vallásnak megvannak a maga fundamentalista terroristái, épp ezért veszélyes az összes vallás. Szekuláris szájkosár nélkül nem lenne szabad őket az utcára vinni…

    55: Pakisztánnal már van muzulmán kézben atombomba, de ők Indiát tekintik fenyegetésnek. Szerintem sajnos Irán sincs nagyon messze hogy kész legyen vele…
    https://24.hu/kulfold/2018/05/09/irani-atomalku-urandusitas-atombomba/

  55. 58 – Avatar:
    Ez egy több száz éves katolikus-protestáns konfrontáció, aminek anyagi alapjai vannak, ne keverd ide.

  56. 57. Avatar
    „nem hiszem, hogy az iszlámnak mélyebb lényege lenne minden lerombolása, mint a zsidó vallásnak. Az Ószövetség istene hány helyen szólítja fel a zsidókat más népek kiirtására, az idegen istenek oltárainak lerombolására?”
    „Minden vallásnak megvannak a maga fundamentalista terroristái, épp ezért veszélyes az összes vallás. Szekuláris szájkosár nélkül nem lenne szabad őket az utcára vinni…”

    Abbas Furman
    Egy francia vadember szerzetes a XVIII.-ik században elpusztit mindazt ami megmaradt az ókori Spártából.

    A fosztogató, romboló és mindent elpusztitó munkája, különösen erőteljes és barbár módon nyilvánult meg, amint a levélben olvasható amit április 1730-ban barátjának Frene-nek irt:
    ” Mindent szétzúztam, minden alapkövet kiástam … ebből a nagyszerű városból kő kövön nem maradt.
    Több mint egy hónapon keresztül, a 30 és néha 40 vagy 60 fős személyzetem szétrombólja, elpusztítja, kiirtja Spartát. A zajt a falak omlásától, a dübörgést a sziklák esésétől EUROTAS partjáig hallani.

    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2014/11/blog-post_57.html

  57. 60 – L.S.
    Tudom nem szép tőlem, de így a 87. évemben nem fogok megtanulni görögül. 😀

  58. Michel Fourmont
    Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

    A Fourmont a Maurepas grófnak küldött levélben elismeri, hogy 1500 ősi feliratot (300-at Spartában) másol, és arról szól, hogy elpusztítja őket, hogy elkerüljék a jövőbeli utazók hozzáférését az információkhoz. [ idézet szükséges ] A Fourmont írja:

    „Több mint 30 napig 40-60 munkás van, elpusztítva Sparta városát. Még mindig négy tornyot hagyok elpusztítani. Abban a pillanatban foglalkozom Sparta utolsó ősi műemlékeinek megsemmisítésével. Érted, mennyire boldog vagyok. A mantinia, a Stimfalia, a Tegea, a Nemea és az Olympia is megsemmisítésre érdemes. Az ország régi városait keresem, és elpusztítottam néhányat. Közülük Trizina, Ermioni, Tiryns: az Argos, a Fliasia és a Fenesia akropolisz fele. Hat hétig elfoglaltam a Sparta teljes megsemmisítését: a falak, a templomok megsemmisítése, és nem hagyom el a kőből egy helyet, hogy a helyszín felismerhetetlen legyen a jövőben, hogy újra megismerhessem. az expedícióim. Ez nem valami?

    Levelének egy másik részében Spartáról ír:

    – Sparta az ötödik város, amit elpusztítottam. Most az Apolló templom mélyebb alapjainak lebontásával foglalkozom. Több templomot pusztítanék el, ha ezt megengedném. A torony, teljesen lebontottam.

    Trizina ősi városáról:

    „Mindent elpusztítottam, ami a várból és a templomokból maradt”

    Ezután megállapítja:

    „Nem tudom, hogy utazók előttem merészeltem tornyokat és más nagy épületeket elpusztítani”

    A Fourmont felelős az ősi Sparta, Trizina és Ermioni anhillícióért. A Fourmont által szolgáltatott információk szerint 1200 műemléki napot fizetett a műemlékek megsemmisítésére. Ha Fourmontot nem hívták volna vissza Franciaországba, akkor ő is elpusztította az ősi olimpiát a terveknek megfelelően.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Fourmont

  59. 61. Tibor bá’

    „Tudom nem szép tőlem, de így a 87. évemben nem fogok megtanulni görögül.

    The exterminator of ancient Sparta”

  60. Re:60
    Vallási fanatikusból mindig akad 1-2, függetlenül a felekezettől.
    Biztosan volt valamilyen duplagondol magyarázata rá, hogy miért csinálta, ahogy azoknak is akik lerombolták az alexandriai könyvtárat.
    Nem tudom sokaknak miért nehéz megérteni azt, hogy tetszőleges vallási köntösbe bújva maga a gyarló ember a hibás, és nem a vallásalapító. Attól hogy én magamra öltenék egy keresztes ruhát, és halomra lőném az embereket a Nyugatinál Jézus nevében, nem Jézus, hanem vastagon az én hibám lenne… Ehhez semmi köze egyetlen egy prófétának sem.

  61. 64. dajtás

    Szerintem a dolgok alapja valahogy így nézett ki:
    A folyóvölgyekben a népek kitotóztak a természettel való összhangban élést, és ez egy viszonylag kiszámítható, békés de dolgos élete biztosított nekik… Évezredek alatt a „kiszámítás” vallássá alakult… Hogy a vallásukba „felismerték” Isten létezését, vagy csak a Természetet ismerték meg, az most lényegtelen.
    Az emberiség kollektív emlékezete ezt őrzi Aranykorként.
    Aztán a rideg hegyekből valamelyik éhínség lekergette az ott lakókat a völgyekbe, akik csodálkozva látták, hogy így is lehet élni.
    Mivel a nehéz hegyi élet harciassá, fizikailag és mentálisan fittebbé tette őket, a folyóvölgyet is prédának tekintették.
    Hogy megtörjék a folyamatos ellenállást, kreáltak egy vallást is, amiben ők Isten nevében veszik birtokba a területet.
    Az ő kezdeti sikereiken felbuzdulva beindult a vallásgyártás…
    Ennek egy állomása az Iszlám, ami a kereszténység „gyengeségeit” kiigazítva, egy harciasabb vallásként igyekszik birtokba venni a birtokba vehető területeket…

  62. Re:65
    Ez jól hangzik, csak egy világvallás nem így alakul ki…
    Vallás alapítók mindig közeli kapcsolatba kerülnek a szellem világgal, és az onnan érkező információt csatornázzák le, amiből kialakul egy keret, amit xyz vallásnak tekinthetünk. Hogy ezt a mai materialista szemlélettel mese habbal történetnek gondoljuk? Lehet így is tekinteni rá…

  63. 66 dajtás
    Nekem az valahogy nem hiteles, hogy ugyanazon ősforrás felhasználásával jön három megvilágosult, és egymást követő különböző korokban megalapít három nagy világvallást, amelyek harcban állnak egymással, mert kibékíthetetlen alapelveket követnek.
    A szellemvilág akarta, hogy ezek megosszák a világot és torzsalkodjanak?
    Márpedig az ellentétek jó része nem a felépítményből származik, hanem az alapítók fogalmazták meg. Mondjuk a szemet szemért, kontra dobd vissza kenyérrel történet.
    Ezek a vallások inkább egymás mutációi, amelyek megpróbálják egymástól elhódítani a híveket…

  64. 66 dajtás

    „Vallás alapítók mindig közeli kapcsolatba kerülnek a szellem világgal, és az onnan érkező információt csatornázzák le”

    Ez nem zárja ki hogy a folyóvölgyi kultúrák vallásalapítói ne ez alapján építették volna fel a társadalmat, ami hosszú időn keresztül nagyon jól működött.

    Amit mondani akartam, az az ősvallás léte, amit egyfolytában igyekeznek tagadni és eltörölni azok, akik nem harmóniában akarnak élni a természettel, hanem uralkodni rajta.

  65. 67. hubab

    „Nekem az valahogy nem hiteles, hogy ugyanazon ősforrás felhasználásával jön három megvilágosult”

    Ha viszont úgy nézed, hogy az „ősvallás” a kereszténység, ami a harmóniát hirdeti, és erre akart rátelepedni a júdaizmus, hogy a kiválasztottak kommunikáljanak Isten és az emberek között, majd egy kisérlet, hogy lecseréljék a „szabad” kereszténységet egy autoriter vallásra, az Iszlámra, ami a feltétlen engedelmességet követeli, akkor világos, hogy ezek a vallások nem egymás konkurrensei, hanem az „egyetemes” kereszténység lecserélése vezetőkre és vezetettekre.

  66. Re:67
    Látszólag van ellentmondás ebben, mert pl a kereszténység-buddhizmus-hinduizmus nem üti egymást, beleértve a judaizmust is. Muszlim vallás se lóg ki igazán a sorból, mert pl elismert próféta Jézus is benne van (igaz ott Isa próféta név alatt fut), de Ádám ugyan úgy benne van, mint az Ószövetségben, szóval az a hatalmas nagy ellentét mondvacsinált igazán… A vallási irányzatok igazából más és más aspektusból értetik meg a világot, az adott kor, és az adott kultúra szerint. Pl egy eszkimó teremtés mítoszban fókák, és jegesmedvék lesznek, mert ott érthetetlen lenne, ha almafáról, és kígyóról beszélnénk, és ugyan úgy érthetetlen lenne egy muszlimnak ha jégről, és jegesmedvéről beszélnénk teremtés mítoszként…

    Hogy miért ölik egymást még is ennek ellenére?
    Mert sok vallási irányzatban a vezetés célja a hatalom, és az erő megszerzése, és nem az, amire a vallásalapító tanítani próbált anno. Amit te látsz ellentétként az az emberi gyarlóság kreálmánya, vallási köntösbe burkolva, hogy önön bűnét elfedje, és ráfogja másra. Ezért is lenne ildomos az összes világvallást alapszinten ismerni, és egyből nem esnénk egymást torkának, mert látnánk, hogy több a közös pont, mint az ellentét…

  67. Európa és Izrael között az a lényeges különbség, hogy a zsidókban még megvan az az egészséges agresszió, amit belőlünk a II. vh. óta a multikulti agymosással módszeresen kiöltek, ami a létezésünkre törő iszlámmal szembeszegüléshez kell.

    Nagy-Britanniában történelmileg mindig is megvolt ez, a legutóbbi évtizedek fejleménye, hogy ezt szalonképtelenné tették.

    Tegyük hozzá, hogy a névleg keresztény britek és franciák történelmi mulasztása, hogy nem térítették meg a gyarmataikat. (Ellentétben például a spanyol és portugál Dél-Amerikával). Ha megtették volna, akkor nem lenne ekkora tragédia abból az idióta húzásukból, hogy bárkit beengednek a volt gyarmataikról.

  68. 70: Ellenkezőleg: pont amiatt, hogy elég jól ismerem az iszlámot, tisztában vagyok vele, hogy több az ellentét, mint a közös pont. Igazából nemcsak a kereszténységgel kibékíthetetlen, hanem mindennel, az élettel általában is.

    Eleve ott kezdődik, hogy Mohamed maga is világi hatalmasság volt, hadvezér, gyilkos, pedofil. A kezdeti időkben írt szúrái közt még vannak szépek is, amik nem kizárt, hogy isteni indíttatásúak, de aztán ezeket felülírta az erőszakos hatalom szúráival.

    Minden dologra lehet idézni egy szép, békés szúrát a Koránból, ezt teszik, amikor amellett érvelnek, hogy milyen békés és ártatlan is az iszlám, de lehet egy erőszakos, elnyomó szúrát is, ezt alkalmazzák a gyakorlatban.

  69. Re:72
    Ótestamentum se riad vissza ezektől, ennek ellenére a zsidóság nem akarja a világot kardélre hányni…
    Vallási fanatikus hülyék mindenhol vannak, kedvenceim a buddhista terroristák, ami önmagában egy oximoron… 🙂

  70. 73. dajtás

    „ennek ellenére a zsidóság nem akarja a világot kardélre hányni…”

    De irányítani igen… Legalábbis egy része…
    És az Iszlámnak is van szüksége gyaur kutyákra, akik fizetik az adót és elvégzik az alantas munkát.

  71. 73: 41-ben még mintha hajlandó lettél volna észrevenni a minőségi különbséget aközött, aki a békés tanítást félreértelmezi és visszaél vele, és aközött, aki eleve egy agresszív tanítást követ.

    Az agresszív tanítjás követői között is vannak olyanok, akik nem erőszakosak, de egyrészt nem lehet tudni, hogy ez meddig tart, másrészt épp elég az agresszív kisebbség arra, hogy pokollá tegye az egész társadalom életét.

    Ezzel szemben a békés tanítás követői idővel kivetik maguk közül az agresszívet, és helyre áll a béke, amin az egész alapszik.

  72. Re:74
    Nyilván mindig van egy szűk kisebbség, akik uralkodni akarnak, de generálisan nem ez a jellemző egy népre/vallásra sem.

  73. Egy igazi tanító is lehet agresszív (pl. Mohamed) ha agresszivítása szükséges sz adott kor szintjén.
    Ismerek pár megvilágosodatt, nem kedves emberek a szó mai értelmében.
    A viselkedésük az adott beszélgetőpartner szintjétől függ. Valakinek füles kell, hogy elinduljon.

    A fareizeusok vajon milyen embernek ismerték meg Jézust? Olyannak aki elnézi bűneiket? Vagy egy radikális embernek?
    A keresztény kedvesség sok esetben nem más mint öntetszelgés egy szerepben.
    Az igazi szeretetet felismerni a mindennel való egységet.
    Akár az emberek, akár a vallások szembeállítása teljes tévedés.
    7 milliárd emberi lény 7 milliárd féle módon fejezi ki Istent. Csak tévedéseink mértéke és tudatlanságunk szintje mondja meg kik vagyunk.
    Azon keresztenyek kik elítélik az iszlámot olyan vakok mint az iskolabuszt felrobbantó fanatista iszlamisták.
    Az agresszívitás egy eszköz aminek használatában csak a mérték mondja meg ki vagy.
    Egy igazi keresztény-véleményem szerint- nem kell legyen mártír, (kivéve ha azzal szolgál valamit, )lehet harcos is, csak tudnia kell mit miért csinál.
    Na ezért vannak a földi pokolban előnyben az iszlamisták a keresztényekkel szemben. Egyiknek az áldozati báranyt, a másiknak az igazságos de kemény tököst tették piedesztálra.
    Talán nem véletlenül?

  74. 77: Nagy különbség, hogy szeretetből kemény valaki (hogy ezáltal segítsen a másiknak fejlődni), vagy önzésből.

    Mohamednek azt a szokását, hogy meggyilkoltatja azt, aki akár a leghalványabb kritikát is meg meri fogalmazni vele szemben, te igazságos de kemény tökösségnek értékeled?

  75. 78. Lebá

    Én biztos nem. De a mai követői biztosan igen.
    Én személy szerint nem szeretem az egész arab világot, alapból idegen. De az az egy marokkói akivel volt szerencsém együtt dolgozni a világ legbékésebbje lehetett közölük.
    Én csak nem értem miért fontos ez?
    Véleményem szerint a vallások ujjak melyek a maguk dolga szerint mutatnak valamire.
    Az emberek meg kitalálnak mindenféle „ujj”kultuszt, meg selyempapírba csomagolják, kifényesitík a körmöt stb.
    Szerintem Jézus remekül elkártyázik Mohameddel, ha jön Buddha még ultizhatnak is.

  76. 77: Balázs
    „Egyiknek az áldozati báranyt, a másiknak az igazságos de kemény tököst tették piedesztálra.
    Talán nem véletlenül?”

    Bingó!!
    Amíg a nagyközönség szájtátva bámulja
    az előadást és nem látja át az évezredes szereposztás mögött a rendezvény-szervezőket és azok tevékenységét, van még sok a vevő a darabra – addig marad ez a színlapon. Ha bukik a darab – no akkor jön másik…

  77. Re:79
    Ez a példa jó volt, kár hogy a szemellenzős hívők fel se fogják mit írtál… ?
    A mi perspektívánkból sok dolog erőszakos, érthetetlen, látszólag rossz, de magasabb szintről nagyon is van értelme…
    Miért is lennék motiváltak, ha minden rendben lenne. Tetszik nem tetszik, a rendszer akkor dinamikus, ha két pólus is részt vesz benne…

    Re:80
    Nem feltétlenül. Lehet hogy pont ez volt a lecke, hogy felismerjük ezt…
    Következő lecke már másról, és más problémákról fog szólni, mert az élet egyik célja a fejlődés.

  78. 76. dajtás

    „Nyilván mindig van egy szűk kisebbség, akik uralkodni akarnak, de generálisan nem ez a jellemző egy népre/vallásra sem.”

    Hát nézzük, mit mond maga a vallás:

    Mózes 6/10
    „Ha majd az Úr, a te Istened elvezérel arra a földre, amelyet atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak esküvel ígért, abba az országba, ahol szép, nagy városok vannak, amelyeket nem te építettél, 11házak tele mindenféle jóval, amelyet nem te halmoztál fel, ásott kutak, amelyeket nem te ástál, szőlőskertek és olajfák, amelyeket nem te ültettél, jóllakván 12vigyázz, meg ne feledkezz az Úrról, aki kivezetett Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. 13Féld az Urat, a te Istenedet, tiszteld és az ő nevére esküdj!”

    Mózes 15/6:
    „Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak. ”

    Ézsaiás könyve 60
    „Nemzetek jönnek majd világosságodhoz,
    és királyok felragyogó fényedhez. 4Hordozd körül szemedet, és lásd:
    mindnyájan összegyűltek, eljöttek hozzád!
    Fiaid messziről jönnek,
    és leányaidat ölben hozzák. 5Akkor meglátod majd, és földerülsz,
    megdobban és kitágul a szíved;
    mert rád száll a tenger vagyona,
    nemzetek gazdagsága jön hozzád. 6Tevék áradata borít el téged,
    Mádián és Éfa dromedárjai,
    mindnyájan Sábából jönnek;
    aranyat és tömjént hoznak,
    és az Úr dicső tetteit hirdetik. 7Kedár minden nyája odagyűlik hozzád,
    Nábajót kosai neked szolgálnak;
    kedves áldozattá lesznek oltáromon,
    és dicsőséges házamat megdicsőítem. 8Kik ezek, akik repülnek, mint a felhő,
    és mint a galambok dúcaikhoz? 9Bizony, rám várnak a szigetek,
    és elöl Tarzis hajói,
    hogy elhozzák fiaidat a távolból,
    ezüstjüket és aranyukat velük együtt,
    az Úr, a te Istened nevének
    és Izrael Szentjének, mert megdicsőített téged. 10Idegenek fiai építik fel falaidat,
    és királyaik neked szolgálnak;
    mert haragomban megvertelek ugyan,
    de jóindulatomban megkönyörültem rajtad. 11Kapuid állandóan nyitva lesznek,
    sem nappal, sem éjjel nem zárják be őket,
    hogy behordják hozzád a nemzetek gazdagságát,
    és királyaikat bevezessék. 12Mert az a nemzet és az a királyság,
    amely nem szolgál neked, elvész,
    és a nemzetek teljesen elpusztulnak. 13Hozzád jön a Libanon dicsősége,
    ciprus, szilfa és cédrus egyaránt,
    hogy ékesítsék szent helyemet,
    és lábam helyét megdicsőítem. 14Meghajolva jönnek hozzád elnyomóid fiai,
    és lábad talpához borulnak mind, akik megvetettek;
    így neveznek téged: az Úr városa,
    Izrael Szentjének Sionja. 15Elhagyatott voltál és gyűlöletes,
    s nem volt, aki feléd járt volna;
    de ehelyett örök fenséggé teszlek,
    sok-sok nemzedék örömévé. 16Szopod majd a nemzetek tejét,
    és királyi emlőket fogsz szopni;
    akkor megtudod, hogy én vagyok az Úr, a te szabadítód,
    és a te megváltód, Jákob Hatalmasa.”

    23/20 ” Az idegentől vehetsz kamatot, de a te atyádfiától ne végy kamatot, hogy megáldjon téged az Úr, a te Istened mindenben, a mire kinyujtod kezedet, azon a földön, a melyre bemégy, hogy bírjad azt. „

  79. Re:82
    Majdnem jó példa, de csak majdnem…
    Te is abba a hibába esel, mint azok a csapatok, akik szó szerint értelmezik a Bibliát.
    Ez az út zsákutca, és a megoldás annyira bonyolult, hogy nem könnyű a végére érni…

  80. Ki ne szeretné, ha felsőbbrendűnek nevezik? Ha jó okot adnak neki, hogy többnek, jobbnak, nagyobbnak lássa magát a töbieknél, akiknek vezetésére hivatott?

  81. 83. dajtás

    Te is abba a hibába esel, mint azok a csapatok, akik szó szerint értelmezik a Bibliát.

    Mondjuk, ezeket a sorokat nehéz másképp értelmezni. Neked sikerül?
    Itt Jehova kifejezetten földi javakkal kecsegteti azokat akik feltétel nélkül szolgálják.

    Én ugyan nem értelmezem szó szerint, de mi van, ha van egy összetartó társaság, amelyik igen?
    Plusz ha megadatik nekik az a plusz intelligencia, ami alkalmassá is teszi őket arra, hogy szó szerint értelmezzék.
    Innen már csak a szinte emberfeletti önmegtartóztatásban bízhatunk…
    De ahogy a világ vagyoneloszlását figyelem, ez az önmegtartóztatás nem egészen zökkenőmentes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük