(2798) Kártérítés

Tibor bá’ online

 

Lauren Miranda, egy 25 éves amerikai matek tanárnő félmeztelen  szelfit készített magáról két évvel ezelőtt, amit elküldött a barátjának. Aztán ez a kép valahogy átkerült a tanítványaihoz. Ennek következtében az iskola elbocsátotta, mert nem állhat azon tanulók elé, akiknek zsebében ott lapul a félmeztelen fényképe.

A hölgy talált egy ügyvédet, aki segített neki beperelni az iskoláját és kért 3 millió dollár kártérítést. Indok: Súlyos diszkrimináció, mert ha egy férfi tanár félmeztelen fényképét találnák meg a diákoknál a tanárt egészen biztos nem rúgnak ki. A riportereknek még azt a kérdést is feltette, mi baj van a testemmel, az emlőimmel, miért nem szabad őket látni bárkinek? Különben a hölgy nem ragaszkodik a 3 millió dollárhoz, ha az iskola visszaveszi. Hogy ez esetben mi lesz a diákok zsebében lapuló fényképekkel, arról nincs hír.

Gondolom a blogolvasók között jócskán vannak olyanok, akiknek kamasz fiú van. Szerintük, van-e valahol hiba a történetben?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14 gondolat erről: „(2798) Kártérítés

  1. Ha a gyermekeknek küldte volna, jogos lenne a kirúgás. Így nem. Visszaéltek a fényképpel, persze az egy bolond, aki erotikus fényképet küld magáról.

  2. 1:
    OK. Visszaveszik. Amikor bejön matek órát tartani, mindenki röhög, hogy így, blúzban nem lóg a melle. Szerintem magától kellett volna elmenni.

  3. 2: Ja lehet, az 1. esetleg a 2. 3. oran, akkor is csak a gyengeelmejuek. Minden csoda 3 napig tart . Ket honap mulva mar nem lesz ez tema.

  4. itt pedig az ominozus felvétel:
    https://www.youtube.com/watch?v=gW-cel6ocHM

    egyébként pedig a gimnázium igazgatója pert inditott a személyiségi jogai megsértése cimén, és nagyságrendileg olyan kb. 10 millió forintnak megfelelő összeget követelt az újságoktól, amelyek leközölték a hirt.

  5. A szexuális cselekményeket minden civilizáció ésszerű és ésszerűtlen tabukkal és parancsolatokkal bástyázta körbe.
    Azonban lehetetlen olyan szabályokat alkotni,amiket szét nem feszít az élet sokféle helyzetének valamelyike.
    Sohasem értettem, hogy egy nő, aki szigorúan monogám és stabil házasságban él,miért öltözik úgy, hogy minden férfi erekciót kapjon a látványától ?
    Nem kíván más férfiakkal flörtölni, sem randizni és szeretkezni.
    Ilyen is van, tessék ezt egy gondolatkísérlet erejéig elfogadni !
    Akkor pedig mégis miért ?
    A középiskolás tanárnőknek – tetszik vagy sem – van mellük némelyiknek kimondottan esztétikus és izgató.
    A középiskolás fiúknak a szőrős a fasza pedig bevetésre kész.
    Sakk és matt !
    Bill Clinton és Mónika Lewinski után nincs többé lehetetlen, csak tehetetlen.

  6. 6 – B.G.:
    Azért öltözik úgy, mert ösztönösen benne van a férfi elcsábítása. Eszével azonban tudja, hogy nem léphet tovább.

  7. Egy dolog az, hogy nem szerencsés az embernek meztelen/szexuális fotókat csinálnia, csináltatnia magáról, mert bármikor történhet ilyesféle baleset.
    De önmagában abban, hogy az ember a párjának nemcsak az ágyban mutatja meg magát, hanem akár fényképet is küld, semmi kivetnivaló nincs, nem bűn, csak butaság.

    A bűn itt az volt, hogy valaki közzétette a felvételt, ezzel súlyosan megsértette a tanárnő magánszféráját és a személyiségi jogait.
    A tanárnő ebben a helyzetben nem vétkes, hanem áldozat. És nem elég, hogy áldozata a fotó kiszivárogtatójának, áldozattá tette még az iskola is.

    Megjegyzem, hogy a gyerekek szintén jogtalanul jutottak hozzá a képéhez, és nincs joguk azt nézegetni, felhasználni.
    Persze szerencsétlen eset úgy tartani órát, hogy a diákok látták a tanárnő félmeztelen képét, de én ennek a helyzetnek a kezelését a tanárnőre bíznám. Őt büntetni mindezeken felül felháborító álszentség és szemétség.
    A kártérítés jogos.

  8. 6 B.G.
    Ne legyünk álszentek!
    A hiúság és kíváncsiság minden emberben megvan, kiben több, kiben kevesebb.
    És ez alól még a férfiak sem kivételek.
    Nekem sem volt eszem ágában sem megcsalni a feleségemet, de azért egy-egy esküvőn mindig végigfuttattam a tekintetemet a megfelelő korú női vendégeken, és igen jól tudott esni, mikor egy-egy szemrevalóbb hölgy kíváncsian viszonozta a tekintetemet, és volt egy kis szemflört.
    Az ember jólesően nyugtázta, hogy még van hatása a másik nemre…

  9. 10: remélem bepereli a portált is hogy cenzúrázva rakja ki a szelfijét, míg a félmeztelen férfiakat nem takarják ki 🙂

  10. Tibor bátyám, a mai nők, csajok képkűldési szokásai az okostelefonok és a szelfik korában eléggé sokrétű. Ha egy nőnek nincs pasija, szimplán unatkozik a faszija mellet, stb. lazán küldözget magáról izgalmasabb fotókat olyan ismerős pasiknak, akitől pozitív megerősítést kaphat. Ha ez kicsit komolyabbra fordul, pár nap múlva jönnek a merészebb cickók kirakva a kirakatba fotók is, igaz még ruhában. Pár hét múlva jönnek a fehérneműs, bikinis fotók is, és ma már kb. kérni sem kell…! Ha a nő meg akar magának szerezni, te meg tudod, hogy max. csak megdugni akarod, de hát hagyni kell őket hagyni abban a hitben, hogy neked is legalább annyit jelent a kibontakozó „kapcsolat”, mint neki; jönnek kvázi maguktól az akt és erotikus tartalmú önfotók is a mai kor nőitől. 😉 Itt tartunk, aztán ha nem úgy alakul ahogy gondolták, jön a rimánkodás, hogy nem is tudom miért küldtem fotókat, töröld őket, stb.! Miközben a férfi „kollégák” ha elővennék Messenger, Viber, WatsApp, stb. fiókjukat, akkor bőven mutogathatnák x 100 nő, hasonszőrű fotóit egymásnak, vagy akár a nagy nyílvánoyságnak is. 😛

  11. 12 – Python:
    Köszi a tájékoztatás. Van személyes tapasztalatom is a „mai időkről”. Egy női olvasom közölte velem, hogy tőlem akar gyereket, és a kinyilatkozáshoz mellékelt egy meztelen fotót magáról. Mit mondjak, nem volt az esetem, de ha lett volna is! Annyi azért kijött belőlem, hogy megkérdeztem, tudja-e hány éves vagyok. TUDTA.

  12. Van gond. Ha valaki önszántából erotikus képet tesz fel a világhálóra felnőttként, és annyira naív, hogy az kimeríti a hülye jelzőt, akkor vállalja a következményeit. Az internet teljes egésze ellenőrizhetetlen. Vannak kulcsszavak, amikre riadót fúj a virtuális valóság. És nagyjából ennyi. Vannak csetszobák, moderátorokkal, akik látják a magánbeszélgetéseket is, ha akarják látni. Pont a Facebook moderátorok lázadtak nemrég. A tűzoltónak jár a pszichiáter, ha kiskanállal sem lehet összeszedni egy emberi hullát. Nekik meg végig kell nézni jó sok mindent a neten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük