(2777) Manfred Weber

Tibor bá’ online

 

Meg nem tudom érteni, hogy egy nagyon középszerű ember, mint például Weber, hogyan tud felkerülni a csúcsra Németországban. Először is Orbánt már rég ki kellett volna rúgni a Néppártól, mert a Brexit után a legnagyobb, ha nem is azzal azonos mértékű veszedelem az EU-ra Orbán Viktor aknamunkája. Macron már évek óta tudja, de az elhárítás nem az ő feladata.

OK, ne siránkozzunk a múlt elszalasztott lehetőségein, itt van ez a 3 lépcsős ultimátum. Az első pont szerint a plakátokat le kell szedni. Leszedték? NEM. Majd két hét múlva, amikor különben is leszedték volna. Tehát nem teljesítették, akkor sipirc. Weber segget csinált s szájából.

A második pont, minek olyan teljesíthetetlen ultimátumot adni. Ezért a hülyeségért az emberiség már csinált egy első világháborút. Orbán inkább meghal, de nem kér bocsánatot. Orbán már megszokta, hogy ő az élet halál ura. De különben is, mi az értelme? Kinek, minek, lesz attól bármi jobb, ha Orbán bocsánatot kér. Ez csak a megalázásra jó, ami minden csak nem diplomatikus lépés.

A harmadik a CEU. Miért? Mert ezt harmadrangú kérdés a jogállamiság mellett. Miért nem feltétel a jogállam és a bírói függetlenség visszaállítása, Polt Péter ámokfutásának a leállítása? Ez a kurva CEU csak arra jó, hogy igazolja a Sorosozó Orbánt. Ennyi esze nincs egy politikusnak? Ha nincs, akkor menjen el gázt szerelni, ahhoz nem kell érteni semmihez.

És akkor a legújabb fejlemény! Idejön Weber tárgyalni? Először is, rendelje magához Orbánt. És miről akar tárgyalni? Hogy a plakátok még mindig fenn vannak? Hogy a CEU? Ha már a kultúrát is védeni akarják, miért nem inkább a MTA?

Lehet, hogy Németországban csak a hülyék mennek el politikusnak, mert Merkel asszony semmire se jó migránsairól még nem beszéltünk, akit a pávatáncos Orbán a kézcsókjaival kenyerezett le.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

85 gondolat erről: „(2777) Manfred Weber

  1. Weber csak rosszul jöhet ki ebből. Ha kirúgja, akkor gyengíti a pártcsaládját, ráadásul Viktor létrehoz valami újat, amivel tovább gyengíti majd őket. Ha marad, akkor felzabálja és lassan át fogja venni az irányítást a Néppártban. A nem jól átgondolt, értelmetlen ultimátum éppen annak a jele, hogy nem nagyon tudják mihez kezdjenek, de valamit csak csinálni kellett. 3 pontot.

  2. Weber erre a szerepre tökéletes, de a nála és OV -nál is nagyobb játékosok valószínű így akarják ezt az egészet!

    „A Fidesz-nek az európai néppárti frakcióban maradva kell szolgálnia az EU és Oroszország jövőbeni összefogását!

    Kizárják-e vagy sem a Fideszt az Európai Unió parlamentjének néppárti frakciójából? Jó ideje ez a téma uralja a magyarországi ellenzéki megnyilatkozásokat. A nyugat-európai politikusok szintén növekvő számban nyilvánítanak véleményt az ügyről, ami miatt idővel a magyar kormánypárt megmondó emberei és médiumai is feladták az addig rájuk parancsolt némasági fogadalmat. Sőt, maga Orbán Viktor is megszólalásra kényszerült. Az adok-kapok nyomán számos külföldi médium kezdett foglalkozni akár karikatúrákkal is kombinált elemzésekben a magyar kormányfő egységbontó, az úgymond az európai értékeket negligáló szerepével. A The Economist rajzán például Manfred Weber, a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt frakcióvezetője bevizelt kutyaként dobja ki Orbánt a közös sátorból. Mindazonáltal, a már-már hisztérikus helyzetben mintha senki nem foglalkozna a kérdések kérdésével: „Ebben a kisszerű tálalásban érdekli-e a tömegeket ez a téma annyira, hogy számottevően befolyásolja őket, amikor a májusban esedékes EU-parlamenti választáson voksolnak?”

    Gyanítom, hogy aligha. Így aztán a szájkaratézás egyetlen tömeghatása az lehet, hogy a közemberek szemében tovább csökken az Európai Unió tekintélye, tovább kuszálódnak a szervezeten belüli erővonalak, növekszik a belső bizalmatlanság és bizonytalanság. Persze, ne feledjük, ennek is lehetnek, sőt vannak haszonélvezői. Ám a szkanderezésnek erről a vetületéről végképp nem esik szó. A sajtó a belső pártcsatározások, a politikusok közötti rivalizálások kulisszatitkaira vadászik, s közülük el is csíp olykor egyet-kettőt. Ezek azonban inkább eltakarják, semmint felfedik a valódi tétet. Alig van esély arra, hogy a nyilvánosságban fölvetődjenek a valójában fontos, geopolitikai összefüggések.
    Március 8-án, pénteken azonban napvilágot látott az olasz Silvio Berlusconi által vezetett jobbközép Hajrá Olaszország (FI) pártközleménye. Eszerint Berlusconitelefonon is megerősítette Orbán Viktornak, hogy pártja nem szavazza meg a Fidesz kizárását az Európai Néppártból. „Mindig védtelek és mindig melletted fogok állni” – mondta állítólagos magyar kebelbarátjának a többek között Il Caimano (kajmán), Il Cavaliere (lovag), a Daddy (papi), Il Nano (törpe) becenévvel illetett, az olaszországi miniszterelnöki posztot háromszor is betöltött politikus, aki ellen hamis elszámolások készítése, adócsalás, korrupció miatt számos hatósági eljárás folyt le és folyik jelenleg is. A reá kiszabott, egyetlen jogerős bírósági ítélet nyomán csupán hajlott korára tekintettel nem kellett börtönbe vonulnia. Úgyhogy akár a „Madarat tolláról, embert barátjáról” mondással is előállhatnék mostan. Engedelmükkel azonban túllépnek ezen, és ha már szóba került a baráti viszony, akkor inkább azt a kérdést tenném fel: „De kicsoda is magának Silvio Berlusconinak a még Orbánnál is tekintélyesebb (Hahaha! – mondják erre egyesek, de én erre oda sem figyelek.)barátja?”

    Talált, süllyedt! Hát persze, hogy Vlagyimir Putyin. Az orosz államfő, aki akkor is tartotta Berlusconival a kapcsolatot, amikor annak egyáltalán nem állt jól a szénája Olaszországban. Sőt, ha hihetünk a szóbeszédnek, tréfálkozva oroszországi állampolgárságot és gazdasági miniszteri tárcát kínált neki egy vacsorán. Berlusconiazzal viszonozta az iránta megnyilvánuló figyelmességet, hogy 2015 szeptemberében az Oroszország által visszacsatolt Krímbe látogatott, ahol aztán a híres Massandra borospincében tett látogatás alkalmából az orosz elnök egy 90 ezer dollár értékűre becsült, 1775-ben palackozott bort bontatott ki számára.
    Mindennek alapján, én nem zárnám ki azt a lehetőséget, hogy az olasz politikus az orosz államfőnek tett szívességet, amikor f elhívta Orbánt. Még attól is eltekintett, hogy a Fidesz vezetője időközben azzal a szélsőbaloldaliból lett szélsőjobboldali Matteo Salvinival állt össze, aki Berlusconi pártjának egyik olaszországi riválisát, az euroszkeptikus Északi Ligát vezeti. Nem mellesleg éppen miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter Itáliában. Amiként az Index is beszámolt erről: Berlusconi azt tanácsolta a magyar kormányfőnek, hogy fogadja el a néppárti frakcióvezető kéréseit, vagyis a Manfred Weber frakcióvezető által előterjesztett ultimátumokat.

    Minden jel arra utal, hogy a nyugati társadalomirányítási mechanizmusok némileg konvergálni fognak a mai oroszországi gyakorlattal. Ez a korábbi pártállami, ezen belül különösen a sztálinista berendezkedéshez képest – a mai nyugati, főleg Washingtonból és New Yorkból érkező, vagy onnan sugalmazott, olykor féktelen bírálatokkal ellentétben – a kapitalizmus viszonyai közepette szembetűnően nagyobb teret enged az egyénibb megoldásoknak, a regionális és a helyi érdekek érvényesülésének, a társadalmi vitáknak, a vezetők és a vezetettek közötti párbeszédnek, a vélemény- és sajtószabadságnak, a jogállami normáknak az ország 1990 és 2000 közötti kirablása, és az akkor tapasztalt végletes társadalmi káosz megakadályozása érdekében, a nemzetbiztonsági szempontokra hivatkozással az állami beavatkozás lehetőségének fenntartása mellett.

    Ráadásul Moszkva elsősorban még mindig azzal van elfoglalva, hogy felszámolja a hanyatló Szovjetunió örökségét, még inkább az 1990-es évek liberális jelszavai alatti oroszországi pusztítása nyomán kialakult, katasztrofális helyzet következményeit.

    Nagyszabású infrastrukturális és jóléti, egészségügyi, oktatási sportberuházásokat hajtott végre, s még nagyobbakat tervez. Rendkívüli összegeket áldoz a kultúrára. Mindennek részeként a muszlim lakosság további integrálását is igyekszik elérni. Erre azért is szükség van, hogy gyengítsék a külföldről irányított terrorista akciókra felkészítő csoportok befolyását. Növelni igyekszik befolyását a számára geopolitikai okokból fontos térségekben, elsősorban határai előterében. Moszkvamegerősíti védelmi képességeit, s ezzel párhuzamosan elvégzi az ország és a népi tömegek felkészítését a sokat emlegetett civilizációk összecsapására. Mindehhez a putyini vezetésnek időt kellett és kell nyernie. Ehhez nagyon is jó szolgálatot tettek és tesznek számára mindazok, akik Orbán Viktorhoz hasonlóan zavart keltettek az elmúlt években, az Európai Unióban. Mert addig is magukkal voltak elfoglalva, nem pedig Oroszországgal…

    A cél azonban csupán az időnyerés lehetett, nem pedig a teljes elzárkózás. A nyugat-európai politikusok hangzatos, Moszkva elleni bírálatainak örve alatt mindig folyt a termelés az oroszországi német és francia gyárakban, ömlött be a nyugati alkatrész a közúti és vasúti járműgyártásba, óriási üzletek köttettek az északi földgáz- és kőolajkincs nyugati, köztük amerikai, óriásvállalatok közreműködésével történő kitermelésére. Szintén nyugati cégek bevonásával és technológiával fektetik a Balti-tenger medrébe az Északi Áramlat 2 gázvezeték csőkígyóját, akár olyan országok területi vizein is áthaladva, amelyek rendre rosszallásukat fejezik ki a Kreml politikájával kapcsolatban. És akkor még nem beszéltem az osztrákok számára gyümölcsöző gázelosztó-központ grandiózus fejlesztéséről, vagy az űripari, űrkutatási együttműködésről. Vagyis szó sincs arról, hogy a Kreml célja magának az Európai Uniónak és tagországainak teljes legyengítése lenne. Ellenkezőleg, Moszkva – miközben önmagát jobb gazdasági helyzetbe igyekszik hozni – előkészíti, hogy akár a közeljövőben minden eddiginél szorosabb szövetségre lépjen Brüsszellel.

    Ebben a kettős játszmában vesz részt – akár tudtán kívül – Orbán Viktor, akit most Berlusconin keresztül figyelmeztethettek a korlátaira.
    Amíg csak bakafántoskodásaival kötötte le brüsszeli és strasbourgi energiákat, az nagyon is rendben volt, mert Oroszország lélegzetvételhez jutott a Titánok harcára való felkészüléshez. Az azonban nem áll Moszkva érdekében, hogy az USA-val máris zajló, a Kínával a jövőben várható küzdelemben, amelyben csak az Európai Unióval összefogva állhat helyt, teljesen szétverjék az EU, mint lehetséges gazdasági és politikai szövetséges intézményrendszerét, s a szétesésig meggyengítsék annak kohéziós erejét.”
    https://bekialtas.blog.hu/2019/03/10/putyin_baratja_is_gyozkodi_orbant

  3. Számomra ezek a feltételeknek csak akkor látszanak értelmesnek, ha már megszületett a döntés, hogy a közelgő szavazásra való tekintettel kipicsázzák a Fideszt a csoportból.
    Hogy ne mondvacsinált legyen a kizárás, kell egy olyan Orbán számára mélységesen bosszantó feltételrendszer amit úgysem akar teljesíteni. (És a határidő is abszurdan rövid.)
    A pártcsalád talán abban bízik, hogy így látványosan ledobva a ballasztot, (a nem létező erőt sugallva,) megerősödve mehet neki az EU-s választásoknak.

  4. Tipikus politikai taktikázás volt ez a feltétel rendszer, mondhatni ócska szavazatszerzési trükk, ők sem gondolják annyira komolyan, mert a Fidesz nélkül kb 10%-al csökkenne a Néppárt frakciója, ami egyenes út lenne számukra az „elemeszpéesedés” felé.
    Minden esetre arra jó volt a ramazuri, hogy Orbán tudja ki áll mögötte, és ellene.
    Ha baj van, jó tudni kire lehet számítani…

  5. Szemfényvesztés. Álpropaganda és hazugság a köbön.

  6. Mármint amit eljátszanak ezek. Semmivel sem különb az a bagázs a mi bagázsunktól.

  7. Nem értelek benneteket, kedves barátaim.
    Ugy csodálkoztok a politikusok hitványságán, mintha netán a falusi plébános bácsiról kiderúl, hogy hamiskártyás .
    A politikusfigurákat elnézve majdnem világszerte,-tisztelet a nagyon kevés kivételnek – az a benyomása támad az embernek, mintha politikai pályára csakis eleve hazug, álnok, gerinctelen senkiháziak mennek, olyanok, kik még álmukban is hazudnak, akár önmaguknak is, és már csak azon tünődök, hogy ezek igy születtek, vagy az élet alakitotta őket ilyenné.
    De ami a legszomorúbb, és a legnagyobb baj, gondoljatok bele:
    Az ILYEN alakok vezetik a világot!!!!

  8. Csak figyeld mi folyik a Brexit kapcsán. És gondolkozz éppeszűen. Valaki kitalált valamit majd később rájöttek hogy kivitelezhetetlen. Visszakoznak, szűkőlnek,és igazából fingjuk sincs hogyan tovább.

  9. 7 – bálint:
    Igazad van, nem akarom feltalálni a spanyol viaszt. Weber esetében érdekes az (és ezért foglalkoztam vele), hogy kifejezetten saját érdekel ellen szélhámoskodik. Azért ez meglepő.

  10. 2. Python

    „Az azonban nem áll Moszkva érdekében, hogy, …. teljesen szétverjék az EU, mint lehetséges gazdasági és politikai szövetséges intézményrendszerét, s a szétesésig meggyengítsék annak kohéziós erejét.”

    Az EU akkor lenne szétverve, ha libeálisok végre beengedhetnék az összes migránst…
    Rendezetten menedzselve…
    Na, akkor valóban nem lenne partnere az oroszoknak.

  11. Tibor bá’

    Orbán levette a plakátokat, és a bocsánatkérés is meglesz.
    Sőt…Weberrel kiötlöttek egy köztes megoldást, hogy német „segítséggel” marad a CEU is…

    Tehát Orbán „kompromisszumkész” és nem diktátor.

    Ezzel együtt az is kiderült, hogy Weber a magyar liberálisoktól és a magyr zsidóktól teszi függővé, hogy mit dönt.
    A CEU és a zsinagóga látogatás gyönyörűen mutatta, hogy kiket tart számottevő erőnek.
    Meg persze ország-világ előtt bizonyította, hogy Sorosnak a legmagasabb szintű befolyását is latba kell vetnie, hogy megmentse a CEU-t, és így okafogyottá teszi a plakátot is:
    IGEN, Soros húzogatja a szálakat Brüsszelben… És ezt az üzenetet Weber SZEMÉLYESEN hozta el Budapestre.

    Orbán meg kér még egy kávét !

    Weber Soros zsebéből

  12. Néppárt? Keresztény demokrácia nyugaton? Ezek se nem keresztények, se a népet nem képviselik, ebből kifolyólag nem is demokraták. Egyszerűen a liberálisok mérsékeltebb frakciója, akiket jobboldalinak címkéztek. Világos az is, hogy a muszlim inváziónak semmiféle gátat nem akarnak vetni. Csak nyer vele a Fidesz, ha ezektől megszabadul.

    Értelmes ember Európában ma bevándorlásellenes erőre szavaz. Olaszoknak Liga, németeknek AfD, a többieknél nem tudom. Ezeknek kellene egy frakciót alkotni, remélhetőleg a legerősebbet.

  13. Weber kampányolni ment Budapestre, a Dohány utcában előadni a flashmobját és ha már úgy is ide jött, előtte találkozott OV-ral is.
    Messziről is jól látható fehér kipát húzott a fejére, amit közben az antiszemita szél lefújt, és tette mindezt a zsinagóga előtti közterületen.
    Mellesleg még sosem láttam zsidó politikust keresztet vetni egy templomban, ha valamiért ott kellet felszólalnia, mert a „Hegedűs a háztetőn” óta jól tudjuk ugye hogy a tradition az tradition, a házszabályokat illik betartani de ezekszerint csak egy irányban ilyen fontos, fordított esetben nem az.
    Eljátszom a gondolattal, hogy Netanjáhú ellátogat a Szent István Bazilikába, majd a Bazilika előtti téren feszülettel a nyakában lehangoltan beszél a ÁVÓ-sok magyarok ellen elkövetett rémtettei miatt.

  14. 10. lehettem volna valaki más
    „Az EU akkor lenne szétverve, ha a liberálisok végre beengedhetnék
    az összes migránst …” ÜGYES FELTÉTELEZÉS, MEGBÉLYEGZÉS !!!

    11. lehettem volna valaki más
    „Orbán levette a plakátokat…..”
    2019.03.13.-án reggel 09.23 -kor ????? NEM VETTE LE !!!
    Valóban lehettél volna valaki más valamivel keletebbre, de itt
    csak az lettél ami írásod szellemiségéből kiolvasható.

  15. Lebá

    Értelmes ember az AFD-re szavaz. Tényleg?
    Tudod az AFD szerint nincs ember okozta globális felmelegedés.
    Tudod szerintük a barnaszén tiszta energiaforrás.
    Tudod szerintük vissza kéne csinálni az Energiewende-t mert a megujulo tul drága.
    Tudod szerintük a Diesel tiszta….

    Soroljam még Lebá?
    Az AFD Németországban tipikusan a 8 általános, buta, megvezethetö emberek pártja.
    Menekültek ide meg oda.
    Olyan mint a Fidesz otthon.

  16. 11.-re. Soros egy minden hájjal megkent kapitalista üzletember.
    Minden kapitalista üzletember ilyen.
    Politikai befolyás nélkül nincsen multinacionális cég.
    Lásd wolksvagen.
    Volt dízelmutyi?
    Igen volt.
    Tönkrement?
    NEM. ÉS NEM IS FOG.
    Mert a német gazdaság összeomlana.
    Érted már lehettem volna?
    Ez van, ezt építi itt Orbán, és pont leszarja hogy Te tudsz e venni a gyermekednek pelenkát vagy sem. Nem vagy tényező, nem számolnak veled.

  17. Egyszóval egy színjáték az egész. Addig amíg Orbán Viktor tálcán nyújtja át Európa legjobb földterületét a „fauvé” csoportnak, addíg hagyják hogy azt tegye amit akar, ahogy akarja ameddig csak szeretné. Ma a privatizáció nem egy két gyárról szól, hanem egy két teljes országról. Eközben Orbánék bagázsát hagyják szabadon lopni. EGY AZ ÉRDEK alapon.

  18. Aki ezt nem látja, az megmérgeződött a migráns veszéllyel. Ami nincs. Van viszont legálisan beengedett kínai, pénzért. Stb. A vidéki meg be lett szaratva azzal, hogy a száz harminc kilós nejét majd jól megdugják a migránsok. Azok akik Európa határain kívül vannak tartva szintén PÉNZÉRT.

  19. Dan

    Jol látod, de hozzáteszem hogy a VW éppen hatalmas leépitést tervez az elkövetkezö években. 5-7000 munkás lesz elküldve. Ez persze az Audit is érinti.
    Higgyétek el nekem Németországnak, mint ipari export nagyhatalomnak vége lesz a következö 20 éven belül.
    Legalább is most ez az irány.
    És ha Németországban baj lesz mi lesz Magyarországgal? Ezen gondolkodott e az ostoba O1G?

  20. És emiatt Orbán a legnagyobb HAZAÁRULÓ. Mert az egész ország el lett adva a nyugatnak néhány milliárdocskáért cserébe, amit az Orbán közeli emberek élvezhetnek csak. Te meg jól le vagy szarva.

  21. Curix, az ember a pillanatnak él. A pillanatok jelenleg visszafelé számlálódnak. Az emberiségnek így is, úgy is befellegzett. Vége van az egésznek egy emberöltőn belül. Senki sem kivételezett a természet törvényei előtt. Baszhatja a miliárdjait. Ez engem jó érzéssel tölt el.

  22. Amugy a nagy német autogyártok botrányai rengeteget rontottak Németország poziciojában, megitélésében. Itt országon belül is. És miért nem történt kvázi semmi? Mert mindenki tudja, hogy azon a szinten már a politika és a multik mindegyike ezt csinálja. Törvényesitett csalás lopás hazugság.
    Made in Germany elindult a süllyesztöbe.

  23. Ez nem csak a németekre jellemző. Mindenkire. Keresletet teremtenek a kínálata. Ma ez nem normális piac. Bármit eladnak, még a szart is.

  24. Fiúk!
    Ezen kár siránkozni. A kapitalizmus bejárta a kijelölt útját, és most megérkezett a végére. Az Ember se ezt nem látta előre (talán Marx kivételével), se azt, hogy szétbassza a Földet. De, ha látta volna, akkor is ezt az utat járta volna végig, mert olyan kellemes volt, hogy az egyén halála után mi lesz az senkiknek se számított.

  25. 20. Dan

    „És emiatt Orbán a legnagyobb HAZAÁRULÓ. Mert az egész ország el lett adva a nyugatnak néhány milliárdocskáért cserébe…”

    Azért nézzük folyamatában a dolgokat:
    2008-ban a megtermelt GDP 92%-a külföldi cégeknél jött létre…
    Ezt Orbán levitte 60% alá.
    Sajnos nehéz feltámasztani a multiparadicsom kiépítese miatt legyikolt kis és középvállalkozásokat. A kivágott szőlők, gyümölcsösök, a felrobbantott cukorgyárak, a leölt sertések, marhák milliói nehezen termelődnek újjá, amikor kiesik az a réteg, amelyik ezzel foglakozik. Most külön bankrendszer van, ami 0%-ra ad kölcsön a kisvállalkozóknak, ha üzletet akarnak indítani.
    Sajnos a multiktól addig nem lehet megszabadulni, ameddig nincs meg az őket kiváltó magyar ipar és vállalkozások… De ezeket is nulláról kell indítani, mert szaré húgyé eladták, hogy a külföldi tulaj bezárja, hogy legyen piaca…
    Persze fel kellene építeni a magyar tőkésosztályt is de ez vörös posztó a balliberális társaságnak…
    Magyar tőkések/befektetők nélkül meg nem lehet megszabadulni a multiktól…
    Sokan felróják, hogy ezek mind Fideszesek…
    De mik legyenek?
    A szocialisták ideológiailag alkalmatlanok, a liberálisok meg globalizmusban gondolkodnak… Megint csak a Fidesz marad.

  26. 19. Curix

    „És ha Németországban baj lesz mi lesz Magyarországgal? Ezen gondolkodott e az ostoba O1G?”

    Keleti nyitás? Mond valamit?
    ja igen… Azért is lehúzták róla a keresztvizet.
    Szíjjártó most kötött 5 milliárdos fejlesztési programot Ugandában…
    A laoszi elnök hétfőn járt Orbánnál.
    A Jaguár is az országban fejleszti az új önvezető típust…
    Chilében, Peruban és Kenyában új kereskedőházat, Ghánában új nagykövetséget, Ecuadorban, Etiópiában és Angolában pedig mindkettőt nyitunk.
    Erősítjük a V4-es kapcsolatokat, építjük az utakat, hidakat és közös vállalatokat a szomszédos országokkal.
    Javul a kapcsolat az USA-val, és Kína lehetséges európai hídfőállásként tekint ránk.

    Nyilván a többszáz éves német függőséget nehéz pár év alatt lerázni, de tagadhatalan, hogy vannak szabad szemmel is jól látható erőfeszítések ez irányban.

  27. Re:Dan,Curix
    Nagyon alacsony perspektívából nézitek a dolgot, ami jól félre is viszi a látásotokat…
    Migránsveszély kamu? Nagyon nem, kvázi egy trójai hadsereg van benn 2015-óta, és amíg Magyarországról az a hír járja, hogy ütik-vágják itt őket, az nagyon is jó, mert nem a mi problémánk lesz az elgettósodásuk… Ezt a problémát ne kenjük el, mert ez lesz az egyik legnagyobb baj(regionálisan más sok helyen most is) az EU-n belül a közeljövőben.
    Sokat lop? Sokat. Ezen nincs vita, de itt már jól látszik, hogy kimaxolja a lehetőségeket, és falig megy el, mert készül egy összeomlásra. Hatalom koncentráció, törvénykezés, gazdasági koncentráció mind abba az irányba mutat, hogy egy felfordult világban, valljuk be így vagy úgy ez be fog következni, helyt tudjon állni.
    Mondjuk nem ártana még tanulniuk egy kis hálózat elméletet, mert a monolitikus rendszerek mindig beszarnak nagyobb hibák esetén…
    Külpolitika-EU viszony? Jól látszik a „fényes” nyugat rogyadozása, morális, és erkölcsi válsága. Ezt csak az nem látja, akinek a tekintetét elhomályosítja a „jólét”. Ezen „göthös” ló után rohanjunk, aki ott rúgott belénk 1000 év alatt, ahol csak tudott?
    Hogy a kínaiak,oroszok, hottentották nem demokratikusak? Miért, mert a nyugat az?
    (pénzért kiváltott fegyverkereskedő, szabadon mozgó elítélt tőzsdespekuláns,stb,stb)
    Sok-sok lépés engem arra enged következtetni, hogy Orbánnak van egy víziója, amit vagy beigazol a történelem, vagy nem. Arra nagyon ráérzett, hogy a nyugat hanyatlik, és a kelet felemelkedik, ami kiút lehet egy új világrendben, és azt csak a vak nem látja, hogy ez most zajlika szemünk előtt…
    Pozitív, vagy negatív figura Orbán? Nézzük meg 15 év múlva…
    (Hamarabb tudnék ítéletet hozni más politikusokról…. 🙂 )

  28. Ez az ország mezőgazdász ország. Összeszerelő üzemeknek adunk oda világviszonylatban top első földeket. Natura 2000 – res védettségű erdőket tarolunk le, védett nádasokat vágunk ki. Ki a francnak kell fenntarthatatlan lovas stadion, vagy röplabdapálya? A főutjaink minősége eközben olyan mintha a sztyeppén lennénk, a kórházak, iskolàk összedölnek, a nagy pályaudvaraink ránkomlanak. Nincs orvos, ápoló. Nincs tanár. Kétdiplomás emberek állnak a gyártósor mellett. Eközben tanulatlan plagizált szarháziak vagyonosodnak.

  29. Bingo Dan!

    Ehhez nincs mit mast mondani. Igy van ahogy Dan irja. 84-es föuton jarok haza ha jövök az egyik legfontosabb föut Balaton és Nyugat közt. Az ällapota kritikän aluli.
    En Attilaval mar nem vitatkozok, semmi haszontalanabb dolog nincs ezen a vilägon.
    Talän a BMW-n az index……. de nem. Attiläval vitatkozni ennél is haszontalnabb. 😀

  30. 15: Tényleg? Ezt nem tudtam. Kár. Csak azt olvastam róluk, hogy ki akarnak lépni az EU-ból, fogtam is a fejem.
    Ezek szerint egyáltalán nincs kire szavazni a Németeknél, aki nem akarja kivégeztetni az országot a bevándorlókkal, és egyébként is értelmes politikát képvisel… szomorú.

    Erős a gyanúm, hogy igazából nem is gondolják komolyan az egészet, csak össze akarják gyűjteni az elittel szembeni elégedetlenséget, és leereszteni a gőzt. Minden kérdésben szembe a mainstreammel, akár van értelme, akár nincs.

    Dan, szerited létezett valaha olyan társadalmi rendszer a Földön, amiben az egyszeri ember nem volt leszarva, ahol számított? A törzsközösség volt az utolsó, ott is csak azért, mert az utolsó purdé is rokon.

    „Sajnos nehéz feltámasztani a multiparadicsom kiépítese miatt legyikolt kis és középvállalkozásokat.” Ez igaz, főleg úgy, hogy újabb és újabb módszerekkel szívatják és lehetetlenítik el őket. Például ezzel az új agyrémmel, hogy akinek diplomája van, azt nem fogadják el szaktudásnak a vállalkozáshoz, OKJ kell.

  31. Dan „Aki ezt nem látja, az megmérgeződött a migráns veszéllyel. Ami nincs. ” – Tényleg? Úgy látszik, valamelyikünk egy alternatív, virtuális valóságban él. Esetleg valamelyikünk egy párhuzamos univerzumból posztol.

    Abban az univerzumban, ahol én élek, a nyugati országokban 80% körül alakul a börtönben a bevándorló hátterűek aránya. Amióta 2014-5 idején megnőtt a muszlim és afrikai bevándorlók száma, ezzel egyidőben megugrottak az erőszakos bűncselekmények, úgy mint nemi erőszak, súlyos testi sértés, gyilkosság, amit 80-90%-ban a bevándorlók követnek el. Ebben az univerzumban Nagy-Britannia egyes városaiban a pakisztáni bevándorlók bandái tömegesen kényszerítik prostitúcióra a védtelen helyzetben lévő brit kislányokat. Ebben az univerzumban Franciaországban a második világháború óta példátlan módon megugrott a zsidók elleni antiszemita támadások száma, gyilkosságot is beleértve, amit mind muszlimok követnek el.

    Vagy arra gondolsz, hogy ebből az „áldásból” pont Magyarország kimaradt? Nem lehetséges (esetleg, talán), hogy azért maradtunk ki belőle, mert ide legfeljebb kínaiakat és egyéb kultúráltabb bevándorlókat engedtünk be, a dzsihadistákat nem?

  32. Dajtás és Attila!
    A magyar tőkésosztállyal kapcsolatban lehet vitázni, de a szükségességén nem. Hasonló tőkésítési elképzelésben apám haszonélvező volt. De „belülről” átélve a dolgot az eredmény messze nem pozitív. Nekem nem nyerte el a tetszésemet a szegény proliból lett tőkés viselkedése és hozzáállása a dolgokhoz. És ezt látom megismételve a Mészáros „vezérhajó” mögött érkezőknél. A Weismannfredek, Goldbergerek, Ganzolk önerőből gazdagodtak, becsületes, rátermett tőkések voltak. Ezt az utat kellett volna választani. Nem úgy szelektálni, hogy aki szereti a focit abból milliárdost csinálunk. Mindenki más le van szarva. Ha az új tőkésosztály kialakításának az ára, hogy 2,5 millió magyar nyomor szinten élése, évi 15.000 felesleges halál az egészségügyben, és a felsőoktatás lerohasztása, valamint 800 ezer magyar elüldözése, akkor inkább már utat kell választani. Különben arra, hogy ez a tőkésítési magyarázat hamis, a bizonyíték a mániákus stadion építés. Orbán úgy fog lemenni a történelemben, mint Rákosi Mátyás, ha nem Szállasi Ferenc.

  33. Dan és Curix, még valamire felhívnám a figyelmeteket! A homoszexualitást a liberális ünnepli, a keresztény a fejét csóválja, ami rosszul esik nektek. De vissza fogjátok sírni ezt a fejcsóválást, amikor rájöttök, mit kezd vele a muszlim fundamentalista!

  34. 31 – Lebá:
    „Dan, szerited létezett valaha olyan társadalmi rendszer a Földön, amiben az egyszeri ember nem volt leszarva, ahol számított?” Képzeld el, létezett. Úgy hívták, hogy szocializmus. Csak az amerikai propaganda megzavarta a fejeket. Pl. Kádár alatt elképzelhetetlen volt egy rabszolgatörvény.

    34 – Lebá:
    Ezt verd ki a fejedből. A liberális nem ünnepli a homoszexualitás, hanem elfogadja, nem üldözi, amivel értelmes ember egyetért.

  35. 35: Bocs, de én nem az ideológiából indulok ki, hanem a valóságból, amit magam körül látok.

    Mellesleg a hozzászólás veleje nem az, hogy pontosan minek is nevezzük a liberális hozzáállását, hanem a muszlim hozzáállása. Ami nem merül ki szavakban.

    Egyébként látok valami igazságot abban a felvetésben, hogy a szocializmusban számított a kisember. Egyrészt ugye ezen az ideológián alapult az egész rendszer, muszáj volt hát mutatni valamit, ami ezt igazolja, ennek megfelelően viszonylagos jólétben tudott élni a kisember is, legalábbis azokban a rendszerekben, amiknek a gazdaságát még nem nullázta le teljesen a hibás hozzáállás. (Mert pl. É-Koreában tömegek élnek olyan nyomorban, mint D-Korea legszegényebb 1%-a.) De az is igaz, hogy odafigyeltek MINDEN EGYES emberre, és aki nagyon ugrált, azt rögtön lekapcsolták. Köszönöm szépen az ilyen figyelmet, akkor már inkább maradok a le se szart kategóriában.

  36. Leba

    a liberalizmus az egyik legjobb dolog ami az egyénnel történhetett.

    Csak az ember még nem nött fel oda, hogy megértse a tarsadalom sokkal fontosabb mint az egyén. Jelenleg fordvitva ülünk a lovon az egyén fontosabb. A tärsadalom pedig szükségszerüen szét fog esni, ennek mär nagyon nyilvänvaloak a nyomai.
    Ebböl a nezöpontbol a szocializmus sokkal egészségesebb volt.

  37. 33. Tibor bá.

    ” A Weismannfredek, Goldbergerek, Ganzolk önerőből gazdagodtak, becsületes, rátermett tőkések voltak. ”

    Azért ezt nézd még át.

    A kiegyezés után a hitel miatt gyakorlatilag a vidéki kis és középnemesség földönfutóvá vált, ezek adták ki az Amerikába kitántorgó milliókat.
    Ezeknek a vagyona volt a budapesti nagy fellendülés alapja.
    Nem vitatom, hogy a Goldbergek valóban rátermett tőkések voltak, de ők se osztották el igazságosabban a profitot, mint Mészárosék.
    A helyzet az, hogy igazán nincs idő, hogy kivárjuk, míg „kialakul” a magyar tőkésosztály. Igaz, kell kormányzati hátszél, mert hát a nyugati nagy cégek is meg vannak támogatva…

    A „mániákus” stadionépítés volt az első lépés, hogy uniós pénzekből felépíthesse a Fidesz hátországát, azt a réteget, amelyik fokozatosan átveheti a nagyberuházások építését a nyugati cégektől, és csökkenti a külföldtől való függést… Az így „megspórolt” pénzekből lehet aztán osztogatni a CSOK-ot, milliókat nagycsaládodoknak autóra, fizetésemelésekre meg hasonlók.

    Lehet Rákosizni meg Szálasizni, de a helyzet messze nem hasonló.
    Az átlag magyar messze jobban él, mint akár Rákosi, akár Szálasi alatt.
    Nincs se padlásseprés, se bakancsok az utca kövén…

    Meg aztán… megnézted már az alternatívát?
    Gyurcsány nyíltan kiáll a migránsok befogadása meg az Európai Egyesült Államok mellett…
    És ha Orbán bukik, akkor ő fogja átvenni a hatalmat… Végülis NINCS MÁS…
    Régebben mondogattad, hogy Gyurcsány egy politiki hulla… Egyre inkább egy politikai zombi.
    Aztán majd nem lesz Mészáros, de megint lesz olyan, hogy a GDP 92%-a külföldi vállalatoknál keletkezik, lesznek migránsbefogadó táborok, IMF meg másfél millió munkanélküli… És a jó hírre majd hazajön kamaszos mosolyú Bajnai és megint kiválaszt magának egy ágazatot, amit majd elszakért, mint a libákat…

    Szerintem ezt a szenáriót a legelvakultabb orbángyűlölők közül is csak kevesen szeretnék.

  38. Azért most úgy tűnik, mintha Orbán egy kissé megrendült volna.
    A plakátokat ott legalább leszedette, amerre Weber járt, most meg hallom, hogy levelet küldött az őt kizárni szándékozó társpártok felé, ami olyan hoztam is ajándékot, meg nem is jellegű.
    Elnézést kér, de nem azért amiért ezt elvárták volna, hanem a nyers hangnemért, stb.
    Azért érzékelhető, hogy fő a levében, arcvesztés nélkül nem teljesítheti a kéréseket, de felénk azért magabiztos nyilatkozatokat tesz, de mintha éreznék valami zavart az erőben…
    Kíváncsi leszek, merre tovább?

  39. 36 – Lebá:
    Keveset tudsz te a valós világról. Vagy 100 éve azt USA gyarmatosítása volt, ami ma is start. Amelyik ország nem úgy táncol, ahogy Washington fütyül, azt bojkott alá helyezik, hogy nyomorogjon a nép, lázadjon fel, legyen kormány váltás és Amerika barát kormányfő. Észak Korea ennek a taktikának az áldozata, ahogy volt Kuba, Irán és most Venezuela. Észak Koreát az USA visszabombázta a kőkorszakba. Amikor már nem volt épp célpont Észak Koreában, akkor fegyverszünetet kötöttek (ami mai napig tart). Az országnak a nulláról kellett magát újjáépíteni, és rakéta valamint nukleáris fegyvereket fejleszteni (ami nem olcsó mulatság), hogy meg tudja magát védeni az USA-tól. Ez a rengeteg áldozat csak fegyelmezett államban lehetséges. Ugyanezt az utat járta végig Kína, ahol most jött el az ideje a társadalmi lazításnak, és a jólét élvezésének. Ezzel szemben az USA-ban 1970 óta a fizetések/bérek folyamatosan csökkennek. – Neked pedig, próbálj független hírforrásokból táplálkozni.

  40. Lebának részben van igaza. Részben pedig nincs. Homoszexualitás ;sajnos vannak egyedek akik nem tudnak túllépni bizonyos gyermekkori krízisen. Ez visszavezethető a nevelésre. A hülye felnőttek fel sem fogják mekkora súlya van, mit lát a gyerek. A meleg gyerek nem a fán terem. Vannak komoly okok amiért egy gyerek eltorzul. Maximum a szülők nem akarnak felelősséget vállalni azért amit létrehoztak. A gyerek lát, hall, és felfog. KURVÁRA NEM MINDEGY HOGY MIT.

  41. Lebá, olyan balkánban élünk ahol három 16 – 17-1 9 éves suhanc megrőszakol egy, 47 éves nőt majd sorsára hagyja. Egyik sem MIGRÁNS. Vagy hat éves gyereket fojt a patakba, a saját rokona. Miről beszélsz te?

  42. Ma itt mondjátok egyetlen migránst aki végigdugta fél Borsod megyét. Vagy elvágta a torkát valakinek. Menjen mindenki a francba a migránsozással.

  43. „Maximum a szülők nem akarnak felelősséget vállalni azért amit létrehoztak. ”

    Dan

    pontosan miért kéne felelősséget vállalni? Ez nagyon nehéz dolog ám, amit most mondasz, és nagyon messzire vezet.
    Nincs tökéletes szülö. A homoszexualitás csak egy az ezer személyiségtorzulásbol, felesleges kiragadni. Senki nem beszél rola de pl. egy pszichopata vagy egy nárcisztikus zavar még a homoszexualitásnál is sokkal rosszabb. Ma pedig futoszalagon készülnek a nárcisztikus gyermekek. Sokaknak fogalmuk sincs milyen pusztito személyiségzavarok ezek. Én se tudtam mig nem volt személyésen dolgom egy ilyennel.
    Ezekért ki fog felelösséget vállalni?
    Vagy eljutunk oda, hogy ha a gyereken diagnosztizáltak valami ilyet, akkor bepereli a szülöket?
    A szülö mindig azt adja át a gyereknek, amit tud. Amilyen fejlettségi szinten éppen van. Hogy tudod felelösségre vonni azért, hogy miért nem a képességei felett nevelte fel a gyerekét?
    Ezen már én is gondolkodtam hidd el, de ez nem ilyen fekete fehér. Ez az emberiség egyik legnagyobb problematikája. Ezért nem tudunk generácioként nagyobbakat ugrani, hanem csak iszonyatosan lassan fejlödünk, mert nem csak a jo tudások öröklödnek tovább hanem a rossz is, és abbol is rengeteg van.

  44. Curix. Egy példa, Michael Jackson. Bizony igaz, az összes vád ellene. Nem kamu.

  45. 26.lehettem volna valaki más

    Ez az adat honnan van? „2008-ban a megtermelt GDP 92%-a külföldi cégeknél jött létre…
    Ezt Orbán levitte 60% alá.”

    http://www.ksh/docs/hun/ stb.
    A külföldi irányítású, nem pénzügyi leányvállalatok hozzáadott értékének (GDP) nagysága végső tulajdonos székhelye szerint.

    2008-ban: 47.0% , 2009: 49.1% , 2010: 49.0% , 2011: 51.9% , 2012: 51.7% , 2013: 52.0% , 2014: 52.7% , 2015: 52.46% 2016: 51.4%

  46. Dan

    Ez egy roppant extrem példa, nem érdemes ide keverni.
    A legtöbb (komoly) személyiségsérülést teljesen egyszerü, hétköznapi szülök okozzák rengeteg fals tudás miatt. És maga a társadalom is és a média. Ma már nem csak a szülö nevel, söt egyre kevésbé. Akkor hová teszed a felelösséget? A társadalomra? Az Rtl Klubra? Hová?

    A rádioba hallok egy auto reklámot, és komolyan nem tudom hogy van e még lejjebb. De nyilván mindig van.

    Németül megy és valami ilyesmi a forditása:

    „20 évesen rengeteg moka és öröm van az életedben de nem vagy megfontolt.
    50 évesen már megfontolt vagy de hol marad az öröm?
    Viszont 30 évesen….30 évesen minden a tiéd lehet.
    Vedd meg a legujabb Seat faszom tudja micsodát……. és tiéd lesz a megfontoltasag az öröm és MINDEN ”

    Komolyan a szívem szakad meg mikor ilyen reklámokat hallok, hogy ezek micsoda és mekkora kárt okoznak az emberek pszichéjében. Dan ezért ki vállal felelösséget?

  47. 47. Curix. Senki nem vállal felelősséget. Pont ez a lényeg. Egy gyerek sem magától válik pszihopatává.

  48. 46 – Károly:
    Attila (PV) köpi az Orbánnak kedvező (hamis)adatokat. Nem érdemes vele foglalkozni.

  49. És erröl már beszülgettük egy korábbi poszt alatt, hogy a mai modern társadalom se a nagyon fiatalt se az idösebbeket nem ismeri el.
    Ez a beteg társadalom a 25 és 35 év közötti életkort preferálja. Minden ami ezen kivül esik az nem kivánatos. A fiatalnak még van reménye, hiszen ö egyszer lesz majd 25.
    De mit csináljon az, aki elmult 35 de még élni szeretne ugy hogy ne irja le a társadalom?
    Megmondom mit csináljon. Csökkentse a kontaktusok számát minimálisra a társadalom nevü monsterrel. Legyen benne tudatos, hogy nem ö beteg azért mert 40-50 vagy 60 éves lett hanem a társadalom beteg.

    Dan

    továbbra is elbeszélünk egymás mellett.
    És ha felelösséget vállal akkor mi van? Hogy képzeled el ezt?
    Fiam bocsáss meg hogy buzit neveltem belöled gyere felelösséget vállalok és visszacsinálom…..
    Hogy képzeled el ezt a felelösségvállalást Dan?
    Hogy tudsz valakit ugy felelösségre vonni, mikor azt se tudja mit csinált rosszul?
    Azt értsétek meg hogy a társadalomban ahogy müködünk eleve kodolva van hogy egyre több pszichopata lesz. Egyre zavartabb az emberek elméje. Itt a felelösség már nem egyedi. Nem verheted el Pista bácsin az egészet.

  50. 50,Curix. A szülők, ha kiderül a gyerekről hogy meleg, hárítanak. Elfordulnak a gyereküktől. Eszükbe sem jut hibát keresni önmagukban. A melegben emiatt is kialakult egy bizonyítási kényszer. Ami bizony legtöbbször előreviszi bizonyos területeken a heteroszexuális társadalmat. Lásd művészet.

  51. Visszatérve. Csányi nem véletlen milliárdos. Harminc éve építi a kapcsolatait. Mészáros ki lett emelve, és alig tíz év alatt érte el azt mint Csányi egy fél emberöltőn keresztül. A hülyébnél hülyébb is rájön hogy ilyen nincs, csak orbitális nagy kormány által jóváhagyott lopás útján.

  52. 51-Dan:

    Légy büszke arra amit elértél, s hogy hasznos tagja vagy a társadalomnak.
    Ez mind a saját erődből.

  53. „Eszükbe sem jut hibát keresni önmagukban. ”

    Dan

    hidd el sok szülö felteszi ezt a kérdést saját magának „hol rontottam el?”, de különösebb jelentösége már nincs. Semmi értelme vádaskodni, se önvád, se a gyerek iránt. Senkinek semmi haszna nem lesz belöle.
    A legtöbb, amit ilyenkor a szülö tehet, hogy odaáll a gyermek mellé és felkésziti erre az életmodra mindenre amivel ez jár. De ha erre nem képes, akkor csak szeresse a gyermeket. Az is elég. Minden más haszontalan.

  54. Re:43
    Szerencsére nem nálunk probléma, de ez nem jelenti azt hogy sehol sem probléma…

  55. Curix, téma lezárva. A poszt egyébként sem erről szól. Amiatt kaptam fel a vizet, hogy egyik hozzászoló elkezdett buzizni. Ha már nem tud valaki ellenérveket felhozni, akkor elkezd bűnbakot keresni.

  56. 38. lehettem volna valaki más
    ” Nincs padlássöprés „…..stb,…stb,
    hogy milyen nevet adunk a „gyereknek” az teljesen mindegy.
    A lényeg az eredmény. Úgy tűnik te nem voltál egyetlen egy
    nyugdíjpénztárnak sem a tagja . Akik tagok voltak, azoknak
    a jövőjét söpörték ki !!! Meg akiket leépítettek és később
    visszavettek (közmunkásként(?)) félpénzért, vajon milyen
    jövő fog várni rájuk ??? Ezek a módszerek messze-messze
    túltesznek a padlássöprésen. Nagyapáin cselédek voltak,
    mindkettő padlását lesöpörték. Képzeld cseléd létére volt
    mit lesöpörni a padlásról, mégis fel tudták nevelni
    (az egyik a három gyerekét, egyetemet végzett belőlük kettő,
    a másik a négyet, mindegyikből jó szakember lett !!! )
    „Érveléseid” zömét a feltételezések teszik ki. Ha még egy picit
    jobban igazodtál, símultál volna ehhez a rendszerhez, tényleg
    lehettél volna „valaki más”. Nem akarok személyeskedni,
    de kénytelen vagyok megkérdezni = nem vagy te egy icipicit
    CSŐLÁTÓ ???

  57. 57 – Barna Mihály:
    Ici-picit? Te még nem ismered a teljes repertoárját.

  58. Kedves barátaim, nem tudom ki fia-borja ez a Weber, de a hozzászólásaitok viszonylag nagy számából az jön le nekem, hogy fontos figurája az euróközös akolnak/etetővályúnak,/istállónak, nem kivánt törlendő, valamint látogatása nagy jelentőséggel bir nálatok.Nos, megnéztem a fizimiskáját is ennek az embernek, csak hogy tudjam kire ne bizzam a kis piaci ócskaruhastandomat. Ha volna.
    És megismétlem egyszeri kijelentésemet, miszerint jaj azon világnak, amit ilyes alakok vezetnek.,Márpedig Weberék vezetik a világot, mivelhogy rendes, tisztességes, normális ember nem lesz politikus, ő csak dolgozni akar.
    De térjünk a lényegre , és ime az ok, ami miatt -szokásomtól eltérően – belefolyok egy magyar belügyi vitába, éspedig: néhány napja, esetleg egy hete a kávéházi ujságok gazdasági-kereskedelmi rovatában egy kis hirecskén akad meg szemem, miszerint a Hagor kempingcég nemrég további 3000 sátor megrendelését kapja az uniótól, az előző 30 ezer sátor tetjébe, most pedig ez a kulcsfigura méltóztat benneteket meglátogatni, aki szerintem, de csakis szerintem, nem tárgyalni, hanem utasitásokat közölni jött hozzátok,valakik nevében, ne adj isten, a rengeteg megrendelt sátor sorsát illetően.Mert ami nem sikerült az uniónak elsőre, az bejőhet másodszorra, harmadszorra, mert sok a makacs , visszarérő dolog a világon, és ahogy én sejtem a háttérhatalom rettenetes érdekérvényesitő erejét, elszántságát, akkor félek, hogy ama sátorváros a végén mégiscsak Magyarban lesz megoldva, mert Weber EZÉRT JÖTT, mert ennnnyi véletlen az új sátormegrendelés és a látogatás egybeesése szerintem kizárt, és Orbán számára kiagyalnak valami fedősztorit, amivel beadhatja népének a közelgő hihetetlent, mert amennyiben sszerencsétlenje nem lesz rá hajlandó…..hááát…kérem, balesetek mindig megeshetnek…bárkivel…. Kennedy, milyen népszerű elnök volt szegény…és mégis.Mert komolyra forditva a szót, nem hiszem el, hogy a megrendelt sátrak hagyják majd elrohadni valamelyik európai raktárban, mert ha igen, mire kellett az újabb megrendelés??!!
    Nem, valakik odaát nálatok, nagyon eltőkéltek valamiben.

  59. @59: Ez a sátras sztori nem lett már pár éve ugyanitt elsütve? Valahogy nagyon ismerosnek tunik.

  60. Bocs, fiúk, nem akartam már folyatatni, de úgy látszik, túl homályos voltam, és nem ment át, hogy miről beszélek. Érdekes ez a téma, hogy ki mitől lesz homokos, és egyet tudod érteni mindkettőtökkel, amiket itt írtatok, de én nem erről beszéltem. Nem is ítélkeztem ezügyben.

    Arra utaltam, hogy a muszlim terroristák első számú célpontjai a homokosok, a zsidókkal együtt.

    Ha úgy érzed, nincs migránsveszély, tévedsz, mindannyiunk tekintetében, de a saját biztonságodat tekintve a leginkább. Ennyi. Üdv!


  61. 59 – bálint:
    Köszönjük, hogy az ilyen érdekes hírekre felfigyelsz és közlöd velünk.

    61 – Lebá:
    Nem hinném, hogy oly nagyon aggódsz a zsidókért és a homokosokért. Inkább csak piszkálódsz. Ami a migráns veszélyt illeti, én se aggódom túlzottan. A hazai fiatalság tömegesen megy nyugatra. A migráns mikért telepedne itt le? Nem olyan csábító ez az ország.

  62. 60.vasgyuszi
    Mi nem sütögetünk el semmit, nem foglalkozunk sem szenzációkkal, sem bulvárhirekkkel.Ha néha hallunk valami érdekeset, ami veletek függ össze, és ami esetleg nálatok nem kerül közlésre, azt elmondjuk nektek is, végső soron a ti sorsotokról, országotokról van szó, nekem kedves barátom, nekem nyolc!
    Igen, ez a „sátras sztori” elöször 2017 decemberében jutott fülembe, az én hirközlő szerveimben lett előadva ,megirtam aprólékosan miről volt szó.A te hiradóidban hogyan és miképpen tálalták neked a nálad tervezett sátorvárost??Ugyanis csakis a te országod neve hangzott el kifejezetten, nem Románia, nem Bulgária, nem Lengyelhon, de még Szlovákia sem (csupa hozzád hasonló uniós tagállam) és mégis csakis te voltál teritéken, csakis és kimondottan a te országod. Nos, hogyan lett felvezetve, tálalva nálatok ez a hirecske?
    Sehogy???
    Nem hiszem el!
    Eltelt alig egy röpke esztendő, a mondás szerint ami késik , nem múlik.Ki a megmondhatója, hogy az elmúlt idő folyamán mi uton-módon igyekszik az unió áterőszakolni a tervet, pénzzel, igérgetéssel és bizony akár fenyegetésekkel, és én csodálkoznák, valamint örülnék legjobban, ha kiderülne, hogy lemondtak tervükről.
    De akkor mire az újabb sátorszállitmány?

  63. 63.balint Akkor ugy néz ki ,hogy nálunk is lesz betelepítés kíváncsi leszek,hogy hová tervezik a sátorvárost és Orbán.hogy fogja beadni a népnek.

  64. Tekintélyes jogászokból, a tagállami legfelső bíróságok és alkotmánybíróságok, és az Európai Unió Bírósága egykori tagjaiból álló független testületnek kellene ellenőriznie a jogállami elvek érvényesülését az Európai Unió tagállamaiban Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje szerint.

    A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikus a német szövetségi alkotmánybíróság egy köztiszteletben álló egykori bírájával, Udo di Fabióval a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című konzervatív német vasárnapi lapban közösen közzétett írásában kifejtette, hogy a legfeljebb kilenc tagból álló testületet azzal a feladattal kellene megbízni, hogy kétévente az EU valamennyi tagországáról készítsen a jogállamiság érvényesülését vizsgáló elemzést.
    Az elképzelés szerint a hosszú hivatali időre megválasztott testület önállóan határozhatná meg munkarendjét, rendelkezhetne az elemzések elvégzéséhez szükséges anyagi, személyi erőforrásokkal és tartalmilag is teljes mértékben függetlenül dolgozhatna.
    Azt vizsgálná, hogy mennyire érvényesül a jog uralma a bíróságok függetlenségét, a korrupció veszélyét és a sajtó szabad működését tekintve. Nyilvános jelentései javaslatot is tartalmaznának a feltárt gondok megoldására, és arra is, hogy milyen következményekkel kellene járnia a problémamegoldás esetleges kudarcának.
    Manfred Weber és Udo di Fabio szerint a testület úgynevezett sárga lapot mutatna fel, ha a jogállamiság sérülésének alapos gyanúját állapítja meg. Az Európai Bizottság (EB) ebben az esetben jogállamisági eljárást indítana az adott tagországgal szemben.
    A testület úgynevezett piros lapot mutatna fel a jogállamiság komoly, súlyos sérülése esetén. Ebben az esetben az ügy az Európai Unió Bírósága elé kerülne, az EB pedig szankciókat javasolna az EP-nek és a tagállami állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanácsnak arra az esetre, ha az Európai Unió Bírósága elmarasztalja az adott tagországot. Ezeket a büntetőintézkedéseket csak az EP vagy a tanács többségi, adott esetben minősített többségi döntésével lehetne megakadályozni. Ilyen döntés hiányában a szankciók a bíróság ítéletének kihirdetése után automatikusan életbe lépnének.
    Manfred Weber és Udo di Fabio az elképzelést összekötötte az EU-s támogatások kifizetésével. A hitelminősítő intézetek országjelentéseivel párhuzamot vonva azt írták, hogy a független jogi elemzői tanács nyilvános jelentései a „jogállamisági hitelképesség” megállapítására szolgálnának, és ez a hitelképesség lenne a feltétele az EU-s támogatások maradéktalan kiutalásának. Mint írták, az úgynevezett strukturális támogatási alapokból járó támogatások egy részét vagy egészét vissza lehetne tartani, ha az adott tagállam közigazgatásában korrupció mutatkozik, vagy ha nem tudnak szabadon dolgozni a médiumok. Kifejtették: a jogállamiság a garancia a működőképes és korrupciótól mentes közigazgatásra, a független igazságszolgáltatásra, az alapjogok érvényesülésére, mindarra, ami „elengedhetetlen a személyi sérthetetlenséghez és az élő demokráciához”. Azonban a jogállamiság sérülésének veszélyére utalhat az is, ha „oligarchia” alakul ki, amelyben a piac erőit politikai eszközként használják, vagy ha akadályozzák a vélemény-, és a sajtószabadságot.
    Jogkövető magatartás és a hatalmi ágak szétválasztása „játékszabályainak” tisztelete nélkül nem működhet a közös belső piac, és „súlyos hiányosságok esetén az emberek nem is hajlandóak pénzügyi eszközöket juttatni más tagországoknak, vagy szorosan együttműködni érzékeny biztonsági kérdésekben”. A jogrendbe vetett bizalom nélkül „sem a megerősített európai költségvetés, sem a közös fizetőeszköz, és a közös határvédelem sem működhet” – írta Manfred Weber és Udo die Fabio.
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/itt-van-weber-uj-terve-sokaknak-nem-fog-tetszeni.680634.html

  65. Re:65
    Milyen jó is az, ha olyan testület dönt valami felett, akit nem választott senki, és nulla kontroll van felettük…
    Egy bürokrata még nagyobb bürokráciával akarja a problémát megoldani, miközben a probléma valójában önmaga…

  66. A jogászok egy csomó problémát megoldanak, amik nélkülük nem is jöttek volna létre. 🙂

  67. 65. „Azonban a jogállamiság sérülésének veszélyére utalhat az is, ha “oligarchia” alakul ki, amelyben a piac erőit politikai eszközként használják, vagy ha akadályozzák a vélemény-, és a sajtószabadságot. „ – vagyis „amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek.” A nyugati államokban már régen kiépültek a fenti viszonyok multinacionális szinteken. Tényleg senki bürokraták tolják az irányadó mainstream szekerét. O1G úgyszintén betagozódott ebbe, csak ő „A Bürokrata”, senki jelző nélkül, aki inkább a sajátját szeretné tolni.
    Tibor bá! Azért megkérdezném tőled, miért inkább Dobrev Klára pártját
    preferálod, aki szerint „Az Európai Egyesült Államok már épül: lesz európai ügyészség, jogállamisághoz kötött támogatások, európai minimálbér, nyugdíjminimum, családi pótlék.” Mennyiben hitelesebb, mint mondjuk a Mi Hazánk Mozgalom, amely még tiszta lappal indul ?
    Hogy mi folyik nyugaton vélemény és sajtószabadság szintjén azt Tommy Robinson politikai aktivista alább elég nyomatékosan tolmácsolja.
    https://videa.hu/videok/hirek-politika/egy-sztalinista-tarsadalomban-elunk-bbc-dzsihad-facebook-oip9Y5GWwqBeXTJ5?start=0

  68. Re:68
    Szép új világ, szemünk láttára épül ki az 1984…

    Irigyelni fogjuk még az ágyékkötős busmant, hogy milyen egyszerű az élete… 🙂

  69. 69.dajtás
    …”Szép új világ, szemünk láttára épül ki az 1984…”
    Drága jó dajtás barátom, ha te egyszer hallanád a fiam meséit, főleg kinai útjairól hazatérve…háát..
    1984 már réges-rég létezik.
    Egy bizonyos cég által gyártott nagyképernyős tévéd van-e?Mobiltelefonod van-e?
    Benne vagy a pontenciélisan megfigyelhetők – megfigyeltek körében, csak nem tudsz róla!
    A Google Maps Timeline mond neked valamit? Ez a közönségnek való, nyilt applikáció, ha tudnád mi van még ezenkivül, elrejtve, égnek állna hajad!

  70. 68. László

    ” Mi Hazánk Mozgalom, amely még tiszta lappal indul ?”

    Mennyire tiszta az a lap?
    Ezek az emberek végigasszisztálták a Jobbik hazaárulásait, reménykedve, hogy nem esik kútba a szocikkal való összeborulás.
    Csak amikor már kiderült, hogy semmi esély, akkor megnyúzták a Jobbikot, mint a lókupec a döglött lovát az Indul a bakterházban, hátha a Jobbik kiüresedett héjjával még lehet egy kicsit kereskedni.

    Ezzel együtt azok az elvek, amivel a Jobbik összecsődítette a tagságát, még mindig pozitívak és érvényesek, csak valójában senki se képviseli azokat.

  71. Nézd, én szimpatizálnék egy apolitikus mozgalommal is, mint a sárgamellényesek nálatok, csakhogy O1G minden ellenzéki/forradalmi hangulatot a saját javára fordított, a Jobbikot a szocik ölébe tolta, szélsőségesen populista retorikát nyom, minden nyitott résbe benyomult, ahová csak lehetett. A szocik ugyanúgy a magyar elit része, az egész múltjuk korrupt. Sok illúzióm nincs afelől, hogy bármelyik parlamenti párt komolyabb rendszerváltást vagy elitváltást akarna, ahogy valójában az EU-nak sem okoz sok gondot O1G pávatánca, mindegyik a saját javára fordítja a másik hülyeségét. És a kör be is zárult.

  72. Nem tudom, ha egyáltalán benne vannak fiamék, vagy sem, de tőle hallom, hogy valami szállodai adatgyüjtő rendszert dolgoznak ki Magyarban a turisták látogatásairól??!!
    Hogy pontosan miről van szó, nem lehet tőle megtudni, esetleg nálatok valaki tud a dologról.
    Mire jó ez az egész és kinek kellenek a vendégek adatai???

  73. 76.Vaszil
    Kinek kell ez az adatbázis, ki kiváncsi rá, mi értelme/haszna van belőle és egyáltalán, miért?
    A fiamtól nehéz megtudni bármit.

  74. Kicsit off:

    Jól látom én most hogy Orbán Viktor épp most élő adásban esik szét éppen darabokra?

  75. 78 – Dorka:
    Kizárt dolog. Ha nyer akkor az az övé. Ha veszít azt a nép fizeti meg. A valódi vesztes Weber, mert nem léptek időben (évekkel ezelőtt).

  76. 79. Vaszil
    Orbánnak nem személy szerint a turista a lényeg, hanem pontosan látni fogják a forgalmat, tehát tudhatják melyik szállodát vegye meg olcsón Mészáros Lőrinc.

  77. és most hogy ilyen szépen bevásárolt hotelekből, még áfát is csökkenthetnek neki…

  78. 83 – Python:
    Néhány nap késéssel rájött, hogy hülye volt Orbán ügyben de szerintem már késő. A német választok egy része csalódott.

  79. 84: Nekem is ilyen megérzéseim vannak ezzel kapcsolatban Tibor bátyám.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük