(2724) Politikai összefoglaló

Tibor bá’ online

 

A tavaszi parlamenti választásokkor a megélhetési ellenzékieknek eszük ágában se volt az Orbán rezsim leváltása. Talán Gyurcsány volt az egyetlen kivétel, de neki már évekkel ezelőtt be kellett volna látni, hogy számára a politika 2009-kor véget ért. Véget ért, mert nem tudta (nem is gondolt rá), hogy a pártját maga mögé állítsa, és gyurcsányi nélküle ne történhessen semmi.

A megélhetési ellenzék egyetlen gondja az volt, hogy további 4 évre megkapják a (most már) közel 1 millió forintos havi fizetést. Igaz, összességében 50 millió nem semmi. Mostanra azonban leesett nekik a húsz filléres. Rájöttek, hogy Orbán csak az EU parlamenti választásokig hagyja őket a helyükön. Most jut eszükbe, hogy meg kellene dönteni az Orbán rendszert, késő, túl késő.

Az Orbán rezsimet már csak vérrel, nagyon sok vérrel lehetne megdönteni, de csak külső segítséggel. De ki lenne az? Az Orbán rendszer az első kétharmad alatt megdönthető lett volna, ha az EU nem önti neki a pénzt dézsa számra. Öntötte, és ma is önti, mert a nyugati oligarchák kezében lévő „Brüsszelnek” Orbán gazdaságpolitikája megfelel, magyarul a nép kizsigerelése. A többi csak játék, a demokrácia megjátszása. Elméletileg a külső segítség lehetne Oroszország és Kína. Csakhogy Orbán ezt a sámlit már rég kihúzta az ellenzék (bármi, bárki is legyen az) feneke alól. Pontosan tudja, mit csinál. Jézusi bölcsesség: Császárnak, ami a császáré, istennek, ami az istené.

Az Orbán rendszer politikai megdöntése (ma már) egy lehetetlenség. Orbán már rég zsebre tett az ügyészséget, a rendőrséget, a bíróságot, az alkotmány bíróságot (a legfelsőt még nem egészen), a választási bizottságot, a „független” Nemzeti Bankot, a Számvevőszéket, az Adó és Vámhivatalt, valamint a média 95 százalékát. A maradék 5 százalék, a legfelső bíróság, és az ellenzéki képviselők einstandolására csak az EU parlamenti választások után kerül sor.

Ebből következik, hogy az ellenzék + nyiladozó szakszervezet labdába se rúg. Ami most folyik az utcákon, az gyenge erőlködés, ami arra jó, hogy az elégedetlenkedők leeresszék a felgyülemlett gőzt, a közvetítő TV előtt ülők pedig elszórakozzanak.

Hosszútávon (ha ilyen létezik) vissza fogunk lépni 100 évet. Lesz a dőzsölő úri osztály, a szűkösen élő „tisztes” középosztály és a nyomorgó tömegek. A nyugdíjak be lesznek fagyasztva, kifizetésük majd elkezd „csúszni”. Ha a globális felmelegedés visszavágja az élelmiszer termelést, akkor jön az általános éhezés, mert a megfizethetetlen áru élelmiszer menni fog nyugatra.

Ezt követve nem fogok belpolitikával foglalkozni, hacsak nem keletkezik valóban hírértékű esemény.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

(2724) Politikai összefoglaló” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Jó összefoglaló.

  Hozzátenném okként, ami miatt Orbán ezt meg tudta tenni, a belső immunitás hiánya, az ostobaság, cinizmus, fanyalgás, a propaganda beszopása a nyílt hazugságaival együtt. Valamint a megalkuvás, a bűnpártolás.
  MÉgis mit várhatunk ott, ahol a szavazók fele köztörvényes bűnözőket menteget és rájuk szavaz?

  A szakszervezetek pl. totálisan ki vannak herélve. Papíron lehet sztrájkolni, de a szakszervezeti vezető saját vagyonával felel a keletkezett károkért.
  Képzeljük el, amint egy hatalmaskodó fidesz oligarchánál dolgozók szakszervezeteik szervezésében sztrájkolni akarnak. Garantáltan kifosztják őket, másnaptól hajléktalanok, nincstelenek.
  Esetleg fordulhatnak majd a fidesz bírósághoz? (Amikor erről volt szó pár hete, hogy okoskodtak egyesek, bagatelizálva a fidesz közigazgatási, azaz magánbíróságok bezetése veszélyét).

  Hol voltak a melósok és vezetőik, amikor ezt a törvényt vagy mi a szart hozták? Nem vették észre, hogy ezzel megfosztották őket a sztrájkjoguktól?
  Hol az alapvető immunitás?

  A Magyarország nevű testen elrákosodott maffiaállam terjeszkedik és a beteg egyre súlyosabb állapotba kerül. A még egészséges, de nem védekező sejteket előbb-utóbb felfalja a rák.

  Jól teszed, Tibor bá, ha nem foglalkozol a témával. Azt hiszem én is leteszem a lantot. Kár erre pazarolni az időt és az idegzetet.

 2. 1 – Gyarmathy:
  1526-ot követően félezer éven át függő viszonyban volt az ország egésze, és a nép egyénileg. A magyar jellembe betokosodott a “túlélés” a “kidekkolás”, mert (teljesen logikusan) életben akart maradni. Ennek a mentalitásnak a hozadéka a politikai viselkedése. Annak a magyar informatikusnak, akinek ez a rendszer biztosítja a havi nettó 200.000 + fizetést, eszébe se jut, hogy “köztörvényes” bűnözőkre adja le a szavazatét. Ő csak azt tudja, hogy a vele minden este egy ágyba bebújó felesége meg van vele elégedve, és csinálja neki a gyereket. És…. azt konstatálja, hogy ez a rendszer a nincstelen tömegekkel szemben neki, az adópolitikán keresztül, igen kedvező. Ez téged ne borítson ki, mert Júdás mindössze 30 ezüstért saját mesterét árulta el. Az emberek többsége ilyen. Te meghaladtad saját korodat, ezért szenvedsz.

 3. Azert szerencsére Orbán nem egy jelentős politikus mint Putyin-Merkel-vagy Juncer.
  Vagy akár Horty volt egykor. Talán esetleg csak jaruselskyhez, vagy Ceauseckuhoz lehetne hasonlitani. Egy súlytalan ország súlytalan ura.
  Lecserélhető, nincs semmi érték mögötte. Se a nyugat se a kelet nem fog kiállni érte. Már elkezdett repedezni a fal, és egyre több jelet látok ami szerintem a bukásának lesznek az okozói.

 4. Tiborbá
  Hogyan tudja lapátra tenni az ellenzéket az EU-s választás után a Fidesz?
  Botrányokkal? Lecsukja ôket? Vagy valami fondorlatosabb dologgal?
  Feloszlatja az országgyûlést?….

 5. 4 – Sárkányka:
  Nem várhatod el tőlem, hogy kitaláljam O1G gondolatait. lényeg, O1G ma már bármit megtehet, és meg is fog tenni. Nem fogja tovább hallgatni az ellenzék szemtelen kérdéseit a Parlamentben.

 6. Jó, valószínű forgatókönyv ez a jövőre nézve Tibor bá’!
  De szerintem egyenlőre nem fogja kinyírni az ellenzéket. Csak a politikai , gazdasági, média lehetőségeiket csökkenti minimálisra. Pont a hogy Erdogan teszi.
  Még kellenek neki a “színházhoz”, de már csak jól fizetett statiszták, bábok lesznek ezután, de teljes kontroll alatt! Egészen addig amíg fent kell tartani a látszatot.
  Ha már nem számít a látszat, mert a globális katasztrófa ( felmelegedés, III. VH. EU-ban polgárháború, stb..) miatt már nem számít hogy mit tesz, akkor fog leszámolni velük, fizikailag! Nem ám koncepciós perek, á dehogy. Olyan AVH-s, Gestapós módszerekkel. Kimegy egy TEK osztag, kirángatják az illetőt a házából, aztán ott helyben, mindenki szeme láttára, szó nélkül tarkón lövik! Lássák a népek, hogy mostantól megváltoztak a játékszabályok, és ki az élet-halál ura az országban.
  Akkor fogja igazán kimutatni a foga fehérjét, amikor már nem kell tartania az ENSZ-től, az EU-tól, és a külföldi szankcióktól. Pláne a fizikai beavatkozástól! Mert annyira kis pont vagyunk egy világégésben, hogy minden nagyhatalom le fogja szarni, hogy mit csinál itt OV!

 7. “A nyugdíjak be lesznek fagyasztva, a kifizetésük elkezd csúszni”

  Elvileg 10-20 éven belül már gondok lesznek a nyugdíjjal. Illetve az EU-s támogatások is elapadhatnak majd.

  Kíváncsi vagyok meddig fut majd ez a nagy termelési láz ami begyűrűzött az elmúlt 10 évben. Sok autót kell gyártani nyugatra és magyarországra is.

  De ez a rendszer csak a fogyasztásra alapoz, ha nem kell annyi autó majd nem kell annyit gyártani nem kell annyi munkás , illetve ha az élelem is drága lesz akkor szintén nem költönek majd annyit fogyasztási cikkekre az emberek.

  Kíváncsi vagyok hány év múlva lesz ilyen.

 8. 6 – Unicornis:
  Ezzel egyetértek, de szerintem a tavaszi EU választás után már nem lesz szükség, a “látszatra”. A tarkón lövés felesleges (a golyó is pénzbe kerül 😀 ) elég, ha kirúgja őket a parlamentből. Hogy milyen módszert választ, az majd kiderül. Minden esetre ez a szemét “ellenzék” megérdemli a sorsát.

 9. Re:Tibor bá’
  Majd minden pontjában hasonlóan vélekedem mint te, egyedül az ellenzék szanálásában nem.
  Bohócoknak jók lesznek, megtartják őket kirakatban, úgy sem jobbak annál… 🙂

 10. Akkor nézzük másképp.
  Európa demokratikus országai (kapitalista felfogásukból kifolyólag) nem nézik jó szemmel, ha egy gyarmaton lázongás folyik. Mivel nekik minden egyes innen kivihető euro cent kell. És az itteni hangulat bevételkiesést, sőt termelés leállást okozhat. Ez bizony kockázat, és ezt a kockázatot valahogy ki kell küszöbölni.
  Jelenleg bármilyen hihetetlen, maga a fidesz a kockázati tényező legfőbb okozója.
  Az hogy utánuk ki lesz kormányon, a kutyát nem érdekli.
  A lényeg az, hogy a gyarmat termeljen és nagyobb profitot hozzon mint amennyit belefektettek.

 11. 10 – Dan:
  Így van. A multiknak valóban nem érdeke, hogy lázongások termelés kieséshez vezessenek. Ha létrejön a magyar sztrájk, O1G-nek nagyon gyorsan engedni kell. Ha enged, akkor az igen veszélyes precedens.

 12. “Annak a magyar informatikusnak, akinek ez a rendszer biztosítja a havi nettó 200.000 + fizetést, eszébe se jut, hogy “köztörvényes” bűnözőkre adja le a szavazatét.”

  Bőven nettó 400.000 + az inkább.
  Tapasztalatom szerint jelentős részüknek valóban nem jut eszébe, informatikán kívül mással nem igazán foglalkoznak, pont úgy ahogy írod.
  Számomra megdöbbentő volt tapasztalni, hogy minél sikeresebb informatikus valaki annál kevesebb fogalma van a körülötte levő világról: napi politikai események, klímaváltozás ezekről lövésük sincs, illetve gyermeki elképzeléseik vannak.
  Érthetetlen, hogy magas intelligenciájú, jóképességű embereket is mennyire meg lehet vezetni, érzelmileg mennyire befolyásolhatóak. Azt hinné az ember, hogy a legértelmesebbek között nincs FIDESZ szavazó, nem igaz, bőven akad ott is.
  Ezek örülnek a magas fizetésnek, azzal persze nem törődnek, hogy hosszú távon nekik is és gyermekeiknek is mennyivel rosszabb ez a rendszer, illetve láthatólag az sem zavarja őket, hogy még az a relatíve magas fizetés amit kapnak, európai viszonylatban éhbér.

 13. 2 és 12.
  A rendőrök az utóbbi napokban tömegével osztják meg azt az sms-t, amit a bankjuktól kapnak a fizetésük átutalásáról.
  Érdekes a jelenség, de még meglepőbb, hogy milyen alacsony összegeket keresnek.
  A dolog a facebook Zsaruellátó oldalán folyik napok óta.

  Az egyik:
  “Sziasztok! 7 évvel a hátam mögött, járőrvezetőként megyeszékhelyen, nyelvvizsgapótlékkal, 24 óra túlórával, éjszakás pótlékkal ennyit “keresek”. Hamarosan én is leteszem a “lantot”. Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt!”

  A képet nem tudom belinkelni, de az sms képen 211 609 ft szerepel.

  EGy másik:
  “”Sziasztok, csatlakoznék en is , kozel 40 ora túlórával meg 50 ora éjszakái pótlékkal 3 éves szolgálati viszonnyal , persze járőrként.”

  Az általa beküldött képen 181 877 ft szerepel.

  Itt lehet olvasgatni: https://www.facebook.com/zsaruellato/

 14. “5 év szolgálati viszony után, járőrvezetői beosztásban… úgy gondolom hogy a családalapítási terveimet elfelejthetem egy ideig. Bízom benne hogy változni fognak a dolgok, mert szeretem a munkámat, és szeretek rendőr lenni, nem szívesen, de leszerelek ha így marad a bérem.Addig is kitartást mindenkinek!!”

  Kapott fizetés: 173 583 ft

  “27 èv szolgálat. járőrvezető beosztás.” 190 517 ft

  “Sziasztok! 17 éve vagyok a bv-nél sokad magammal. Ezen idő alatt 168 nettó alapbérig sikerült felkúszni a a fizetéseknek. Teljes életfigytosokat, gyilkosokat, bűnözőket őrzünk ezért a hatalmas vagyonért! Napi 20-25 ezer lépést teszünk meg és bizony befigyel 40-60 túlóra is! Állomány nem sok maradt, aki teheti menekül. Minden nap kész csoda összerakni a szolgálatot.”

  Rengeteg ilyen van, senki sem cáfol.

  Ezek után még nehezebb megérteni, hogy mi tartja még egyben a renccert?

 15. Itthon meg a Fidesz elinflálja a megtakarításokat ezzel próbál növekedést elérni, ami balul sül el, ha kiderül, hogy meztelen a király. Az unortodox szót is Lautenbachtól szedte, aki tudjuk mit csinált vele a Weimari köztársaságban.
  Küszöbön a világ aranystandardra állása és ez nem fér össze a nálunk dívó járadékokra épülő környezettel. A nyugdíjakat a rokontartásra bízza.
  A hozamok emelkedése is bedönthet bármelyik kormányt. Akkor pedig először egy bail-innel majd egy adófizetői bail-outtal megadják a kegyelemdöfést az országnak.

 16. Hát, nem hiába vettek ezek 30tonna aranyat nem rég.
  Minden esetre, lesznek itt még érdekes dolgok…

 17. Valahogy a nagy többség nem akarja észrevenni, hogy országunkban 89. Után nyílt Kleptokrácia lett megszervezve. Törvényesen lehet lopni, hazudni. Közpénz jelleg elvesztése, igazság beszéd stb. A szerződéseket nem lehet kikényszeríteni. A hatalom megszerzése gyűlölet propaganda kampányok révén történik. Ellenzék csak azt fájlalja, hogy vitya és bandája van a nagyobb lophatás helyzetben. Kormányon. Egyéni képviselő helyeken óriásit vesztettek, csalást hazudnak, mert nem tudják megszólítani a vidéki 8 milliót. Külföldi segítséggel akarnak hatalomba kerülni.

 18. 15. Bazs

  “Mi tartja egyben a renccert?”

  Akárcsak a MÁV-nál: a dolgozók.
  Nem fognak elmenni. A nagy többsége állományban fog maradni.

  A rendszer így is, úgy is dől. Azt gondolja valaki, hogy a fityesz banda nem tudja?
  Teljesen logikusak a döntéseik, mármint az ő szemszögükből. Nem politikusok ezek, hanem erkölcstelen bűnözők, akik az ordzág prosperitását a legvégsőkig ki akarják tolni és le akarják rabolni.

  Gyarmathy mondta valamelyik nap, hogy majd megnézhetjük magunkat, a fidesz mindent elvesz. A gebasz jön, nem lehet kihagyni a számításból. Nem is számolnak vele, csak addig. Utána nehéz lesz totális diktatúrát kiépíteni, addig kell nekik.

  A lakossággal nem törödnek( most se) és bajban apparátusuk sem lesz annak felügyeletére. Talán a nagyvárosokat ideig-óráig tudják szabályozni.
  Egy rendőr haverom (budai rendőrörs vezetője volt)mondta kb. 10 éve, hogy a rendet már nem a rendőrség fizikai, valódi fölénye szavatolja. Hanem az állampolgárok hite benne, és félelme tőle. Mindenki betojik ha rendőrautót lát.

  Ez egy vékony cérnaszálon függ, akkárcsak a mai pénzvilág, a belé vetett hit tartja még életben.
  Nem akarnak kegyelemdöfést adni, csak időt szeretnének.

 19. 2019-ben még nagyobb gebasz kezdödik mint 2008-ban volt olvastam több gazdasági oldalon kiváncsi vagyok ,hogy a Patás ,hogy probálja majd a rendet fenttartani mert egész europába gáz lesz nem csak itt..a nyugdij biztosotása már nem állami kötelesség kivették az Alaptörvényböl 2012-ben ugy hogy nyuggereken kezd majd sporolni az állam..a lázadások leverésére meg lehet külföldi zsoldosokat is fogadni ha rendvédelem nem hajlandó a saját népére löni..ugy hogy érdekes évek kezdödnek….

 20. 19 – Apofis:
  Ha pedig a rendvédelem visszalő a külföldi zsoldosokra, akkor az polgárháború.

 21. 18. Balázs,
  Pontosan ez nem rendőrség, csak a nevük az.

  Néhány éve az erdőben a földúton a sárban elakadt egy Skoda Yeti rendőrautó, természetesen első kerék meghajtással. Egy hölgy és férfi rendőr volt benne.
  Segítettünk kitolni, a probléma akkor kezdődött amikor kiderült, hogy a rendőr hölgynek van jogosítványa de nem tud vezetni. Negyed óráig győzködtük, hogy vagy itt maradnak vagy próbálkozik. Még kitoltuk a faszival és gyerekemmel, 3 szor fordult keresztbe és minden bokorba be akart hajtani. A végén meg is jegyeztem mi lenne ha lőnének…….

 22. 21.SzJ
  Akkor baj lesz.
  Minél kevésbé törvénytisztelő vki, annál nagyobb előnyre fog szert tenni a gebasz elején.ld.cigók.

  Az is elképzelhető, hogy Tibor bá’ által felvázolt polgárháború lesz. Van egy olyan érzésem, hogy a túlóratörvénnyel elszámolták magukat.

  Jönnek a hírek, hogy a multik nem kívánnak élni vele. Tesco, Spar nem,ahol mégis ott pl. audisztrájk Győrött.
  A túlóra így is megvolt a kis-, és közepes cégeknél. A törvényerőre emelése csak egy törvényi biztosíték lett volna pl. a rendőrség esetében. Úgymond jogi alapot adott volna a lopásra, bocsánat gdp növelésére, valamint az ezen belül beszedett adók sem elhanyagolhatóak. Ezenkívül a legfontosabb céljuk-szerintem- a rendvédelmi szervek további túlterhelhetőségének lehetősége.

  A probléma(ő részükről), hogy a törvény szót a jelentéstartalmával együtt leamortizálták a fiúk. Ennek tömeges megértése fogja beindítani az embereket. Már nem hisznek a jogállamban úgy ahogy kéne. Ez terrorhoz vezethet.
  Bár én ettől semmi jót nem várok, de előbb-utóbb bekövetkezik a tömeges lázongás ideje.

 23. 22.
  A túlóra, ill. annak ki nem fizetése a multiknak kevésbé érdekük, bár biztosan lesz, amelyik kihasználja a helyzetet. Inkább az állami alkalmazottak kiszolgáltatottságát növeli és persze a fidesz oligarchák alkalmazottait.

  Ha lecsökkennek az ellopható EU-s pénzek, akkor a sok kisgömböc a saját melósait fogja teljes erővel kifacsarni első körben.

  A fidesz oligarcháknak kiterjedt céghálóik vannak. Lehetséges és nagyon valószínű forgatókönyv: Te mint melós húzod az igát az egyik ilyen cégnél. Évekig túlóráztatnak, de a kifizetést halasztják. Majd mire fizetni kéne, a cég csődöt jelent.

  És te a ledolgozott 1000-1200 túlóráért nem kapsz semmit.

  Mehetsz egy másik hasonló céghez dolgozni, ahol az egész kezdődik előlről.

 24. 18.

  “Nem fognak elmenni. A nagy többsége állományban fog maradni.”

  Már most is kevesen vannak és egyre többen készülnek leszerelni. A távozókat nem akarják elengedni, erre most kitalálták a távozni akarók, hogy azt a nyilatkozatot visszavonják, amiben korábban beleegyeztek, hogy a rendvédelem ellenőrizheti az életüket.

  “”Tisztelt Zsaruellátó!
  Úgy látom sokan (főleg a fizetések hatására) úgy döntöttek hogy leszerelnek. Tisztában vagyok vele hogy akit lehet visszatartanak, közössel pedig nem engedik az embert.
  Ebben szeretnék segítséget nyújtani. Ha valakinek pár napon belül mennie kéne de nem engedik, akkor legyen ügyes. Sokan nem tudják hogy ha visszavonják a megbízhatósági vizsgálatot, akkor másnap a sétálópapír a kezében van. Sokak nevében köszönöm ha kirakjátok!””

  És a dolog működik. Gondolom a ‘megoldáson’ már lázasan dolgoznak. Márminthogy hogyan zárják vagy nehezítsék meg a leszerelés e könnyített formáját. 🙂

  Egy friss:

  “”Sziasztok én BV-s vagyok , de nálunk is olyan komoly szinten ember hiány van, ami nem is csoda. Ez a pénz 28 óra túl szolgálattal plusz éjszakai pótlékkal ennyi, 4 év után , nekem is elég márciustól.””

  Munkabér átutalása: 180 799

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..