(635) Demokratikus Koalíció

Tibor bá’ online

 

Elég hosszú taktikai vajúdás után végre megalakult Gyurcsány új pártja, ami úgy kellett mint egy falat kenyér. Az új párnak csak egyetlen szépséghibája van, vagyis hogy Gyurcsány csinálta és természetesen önmagának. Ha ezt Őszöd helyett, vagy közvetlenül utána csinálja, még sikeres is lehetett volna. Minden óvintézkedés ellenére most nem lesz az, mert – szerintem – Gyurcsány egy politikai hulla. Hoppá! Itt marha nagyot tévedhetek, mert a magyar birkák között bármi megtörténhet. Most szép lassan csalódnak Orbánban, ha Gyurcsány elfogadhatóan fel tud festeni egy szebb jövőt, de nem sokéves távlatban, hanem most azonnal a választások után, akkor még be is szavazhatják, mert a tájékozatlan, és orbánfilokká manipulált szektatagok, a nemzet – választási számítások szerinti – kétharmada, kezd felébredni. Orbán tehát szarban van.

Kecskeméti Károly újságíró szerint Orbánt: „Az alacsony osztályú focimeccseken szocializálódott, jogi végzettségű lénye, remek cselezővé, kemény játékossá és nagy túlélővé formálta.” Pontos megfogalmazás, de a nagy túlélők se élnek örökké. Ma már nehezen tud olyat tenni vagy mondani, ami ellen ne lett volna dokumentálható véleménye az elmúlt 20 évben. Az egész ember egy hatalmas ellentmondás, aminek egyszer össze kell omlani egyik napról a másikra kivéve, ha percek alatt bevezet egy halál kemény diktatúrát, mert ott mindenkinek kuss, de ha ez lenne az agendája, akkor nem szarakodott volna alkotmány átköltéssel, és kismilliárd törvény átszabással. Lényegtelen! Ez a nyúlfarok poszt csupán azt szolgálja, hogy az új pártban rejlő lehetőségeket megbeszéljük. Éljetek a lehetőséggel. [Orbán védelme off topik 😀 ]

______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________

 

111 gondolat erről: „(635) Demokratikus Koalíció

  1. Az új párt kb úgy jár mint az mdf-ból kivált nemtudommármi.
    Az a kapkodó idegbeteg mint érdekesség benne lesz a hírekben még sokat, mert képes mondani dolgokat bele az arcunkba hadonászás közben, és néha meglepően komolyan néz s csak néha rándul egyet a koncentráció alatt.

  2. Ha ez az ország csak az elmúlt két évtized alatt többszörösen megrágott, elfogyasztott, majd bélsárként a végcsatornán távozott masszákat képes és hajlandó újrafogyasztani, akkor menthetetlenül megérdemli a sorsát.

    Méghogy demokratikus koalició???!!!!Mit akar demokratizálni, a visszafizethetetlen államadósságot? Ebben az országban mindössze elég nagyot kell rabolni és ezáltal örök életűvé válhatsz.Gyurcsány helyet Főnix Pártnak neveztem volna és őket is a szárnyaim alá venném….ha már egyszer koalició. Vigyázat a kampányfilm brutális elemeket tartalmaz.

  3. 2:
    Ha valaki veszi magának a bátorságot és elél 80 évet, akkor érzékelheti, hogy az egész társadalom, az újabb és újabb fiatalok pontosan ugyanazokat a hibákat követik el, ugyanazokba a kátyúkba esnek bele. Ez nem változik. Minden fiatal halál öntudatosan azt gondolja, hogy ő tudja a tutit és majd ő megmutatja. Aztán belecsúszik ugyanabba a gödörbe. Miközben a tapasztalt idősebbeket nagyívben lemosolyogják. EZ VAN.

  4. 4. Kell lenni valaminek abban amit mondasz, mert jó kapcsolatot ápolok több nálamnál jóval idősebb emberrel. Sok esetben kikérem véleményüket, amelyeket nem mindig fogadok meg, de valamilyen szinten hatással vannak döntéseimre. Kivétel nélkül mindannyian hasonlókat mondanak, saját leszármazottaikra is beleértve. Kell ennek lennie valami magyarázatnak, hogy a magyarok minden generációja a nulláról kezdi, de nem is csoda, felülről meg kívülről minden generációt leraboltak, némelyiket többször is.Lehet ez az oka, hogy nem vagyunk kellő tisztelettel a tapasztaltabbak iránt, „merthogy ti sem csináltátok különben”. ????Talán valami ilyesmi lehet a háttérben, na meg a rohanó világ taposómalma sem engedi, hogy kellő időt töltsünk gyermekeinkkel, hogy meséljünk nekik generációról generációra, megoldjuk azzal, hogy beteszünk egy mesefilmet, „oszt” le vannak tudva.

  5. a történelem ismétli önmagát, tehát magyarország számára a következő lépés, az, hogy segítségül hívunk egy idegen hatalmat, vagy megszáll egy idegen hatalom. mi leszünk az első ország, amelyik hivatalosan is eu gyámság alá kerül.

  6. 6:
    Csak hogy ennek még nincs meg a forgatókönyve. Különben kár reménykedni, az oligarchákat nem érdekli, hogy demokrácia vagy diktatúra addig, amíg megtalálják a számításukat. Orbán ennek éppen a határán van. Az eddigi TŐKEellenes ötletei neme jelentettek gondot, mert a terheket az érdekeltek tovább hárították a társadalomra.

  7. 7. egyszer valaki írta, lehet hogy pont Te,
    Orbán olyat mond ami tetszetős a szegényeknek és olyat tesz ami jó a gazdagoknak. Azt hiszem ez mindent elárul, hogy ki valójában Orbán.

  8. 8:
    Orbán maga mondta: Nem érdekes mit mond, az számit amit tesz.

  9. „és orbánfilokká manipulált szektatagok, a nemzet – választási számítások szerinti – kétharmada, kezd felébredni. Orbán tehát szarban van.”

    Többször vitáztunk már Gyurcsányról…

    Szerintem attól rettenetesen vaszélyes a baloldal számára, hogy minden nem-szélsőjobbos ellenzéki csoportosulást meg fog próbálni felhasználni a saját hatalmának visszaallításához, amitől azok rögtön hiteltelenné válnak a többség szemében.
    Öszöd még erősen él az emlékezetekben.
    Amikor az ébredező orbánflokká manipulált szektatagok kitörlik a csipát a szemükből és Gyurcsányt látják, a rémülettől egyenesen Vona karjaiba vetik magukat.

    Ez pedig biztosítja, hogy a következő választás a Fidesz és a Jobbik között dőljön el.

    Ha BÁRMELY csoportnak sikerülne egy olyan, reálisan végrehajtható programot meghirdetni, amelyik nem a létező csoportosulások és ideológiák ELLNÉBEN definiálja magát, hanem az elvégzendő feladatok őszinte ismertetésével, akkor pillanatok alatt elszívhatná a tömegbázist a népszerűbb pártoktól.

    Szerintem a DK-nam ezért nincs esélye.

  10. 4, Tiborbá

    „Miközben a tapasztalt idősebbeket nagyívben lemosolyogják.”

    Tényleg nagyon udvariatlanok.
    De szerintem olyan nagyon nincsennek hanyattesve attól a világtól amit ezek a tapasztalt öregek hagynak rájuk, és talán igazuk van. És hát ugye, kit hibáztassanak? Egyszer belőlük is tapasztalt öregek lesznek, és majd morgolódnak az udvariatlan fiatalok miatt…

  11. No, csak eljutottunk megint ahhoz a barom Orbánhoz. Nem lehetne a Demokratikus Koalícióról folytatni? Például, érdekes, hogy kik léptek át és kik maradtak az MSZP-ben. Egyébként ha szavazásra kerül a sor, szerintem a 4 párt együtt (DK, MSZP, LMP és Jobbik) le fogja simán győzni a Fideszt. A próféta szóljon belőlem, különben gazdasági hullák leszünk…

  12. 13: Bazdmeg, nem lehetne ezt a nick-nevet törölni és egy elfogadhatót kreálni. ???

  13. Azt hiszem ez a blog elérte azt a szintet, amikor a fizetett, hivatalos provokátorok célpontjává vált.

  14. 14. Moli 59

    „a 4 párt együtt (DK, MSZP, LMP és Jobbik) le fogja simán győzni a Fideszt.”

    Jó.
    Akkor saccoljunk!
    Mondjuk minden „jól megy” és a Fidesz lemegy mondjuk 25%-ra.
    Mennyi lesz a többi?

    Elkezdem én:

    DK : 16%
    MSZP : 11%
    LMP : 8%
    Jobbik : 30%

    Egyéb….

    Mennyire lenne kormányozható az ország?

  15. A választók rövidlátását OV is fel tudja fogni, tehát az egyetlen megoldás a számára, ha Fletó nem „politikai” hula lesz mielőbb, hanem biológiai…

  16. 14 „Egyébként ha szavazásra kerül a sor, szerintem a 4 párt együtt (DK, MSZP, LMP és Jobbik) le fogja simán győzni a Fideszt. ”

    🙂 sőt 😀

    Aztán mire mennének vele ?
    A jobbik ha bármelyikkel is összeadja magát erkölcsi hulla .
    A maszop két része épp öli meg 1mást .

  17. Próbáljatok úgy hosszászólni a témához, hogy egy pillanatra elfelejtitek a politikai vágyaitokat!

    11:
    You have missed the point, and not the first time.

  18. Noha úgy látszik, ezen a blogon Gyurcsány persona non grata (sokan utálják a kommentelők közül, Tibor bá szerint meg politikai hulla), megkockáztatom, hogy mellette szólok. Miért ne tanulhatna Gy. a hibáiból? A kárhoztatott intézkedések egy része az SZDSZ-es, pozícióba jutott koalíciós tagok (pl. egészségügy) vétke, és olyanok is vannak, melyeket ha tetszik, ha nem meg kell lépni (mint a nyugdíjrendszer átgondolása – na nem úgy, ahogy OV teszi -, az egészségügy átalakítása – pl. a kiskórházak rendelőintézetté alakítása a mentőszolgálat fejlesztésével párhuzamosan centralizálva és így minőségileg emelve a fekvőbetegellátást, az oktatás reformja – tandíjjal, de ösztöndíjrendszer mellett és fokozatosan, stb.)Az ő legnagyobb vétke, hogy gyenge volt ahhoz, hogy az erőket egy irányba terelje, és gátat vessen a haszontalan, sőt káros ötletelésnek (aminek a csapdájába olykor ő is beleesett). Abban igaza volt, hogy észre kellene már venni, hogy vége a szocializmusnak, az „állam mindent elintéz” filozófiának, és csak várni a sült galambot. A liberalizmus nem szitokszó, ha nem arra értjük, hogy rablógazdálkodás, hanem arra hogy önrendelkezés. De önmagában kevés, ötvözni kell a szociáldemokráciával, mert az elesettekről már csak a társadalmi stabilitás érdekében is gondoskodni kell. Amúgy a DK-ban nemcsak Gy. van, és ha tényleg demokratikus, hallgatnak egymásra. Még egy szempont: a hátország nagyon fontos. Gy-t az öszödi beszéd kiszivárogtatásával az MSZP elárulta. Én egy napig sem maradtam volna abban a pártban ezek után.

  19. De végül is mit akar Gyurcsány?Miért kell neki a politika?
    Van eléég pénze , biznisze , minek nyomul , hova erölködik?
    Meg akarja védeni az országot Vikitöl?
    Az hogy hatalomvágybol megy az nem elég magyarázat már.Vagy egyszerüen csak Orbánnal viaskodik?Bosszut áll?
    Miröl szol ez az egész , mi értelme van?Nem kéne megkérdezni Gyurcsányt mi a faszt akar végül is?Van valami mondanivaloja , akkor miért nem mondja el most?
    Tényleg csak két ember harcárol szol az egész?Mert más magyarázatot nem nagyon találok.

  20. 20:
    A hibáiból néha vannak akik tanúlnak, de ne kisérletezgessen 10 millió emeberrel. Én nem szidom Gyurcsányt. Hogy politikai hulla, az egy megállapítás, lehet, hogy feltámad. Bármi lehetséges. Lelkes Gyurcsány hívő lennék, ha 2008-ban lemondott volnaa és kiírt volna új válsztásokat. Ez lett volna ésszerű. Nem tette, tehát hatalommániás. Már pedig, akinek a hatalom kell, azt nem érdekli a nép. Ez a bajom Orbánnal is.

    21:
    természetesen. Ennek a két pasinak semmi nem számít, csak a másik kiütése a nyeregből. Egyk diktatúrával képzeli, a másik névleges demokráciával. Engem meg az érdekel, melyik jobb a nemzetnek. Eza kdettő márf leszerepelt. Tudom az álláspontodat, őket is irányítják. Moszkva is irányított, de mi abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy volt egy ügyes Kádárunk, aki csinált gulyás kommunizmust. Ilyen ember kellene ma is. Lophat, de nem mindent.

  21. „Lophat, de nem mindent.”
    Nem gondolkodhatnák egyszer abban hogy lehet boldogulni becsületesen is? Csak próbából! Hátha bejön… 🙂

  22. 23:
    Politikusok az ó-görögök óta vannak, de még egyetlen egy becsületes politikus se született azóta. A tapasztalat tehát az, hogy nem jön be 😀

  23. 20. Ivett

    „Miért ne tanulhatna Gy. a hibáiból?”

    Hát mert ezt már egyszer eljátszotta.
    Az öszödi beszédet egyesek „őszinteség-beszédként” értelmezték, de a rendelkezésre álló ciklusban nem alakított valami fényesen, és semmi jele nem volt hogy bármiféle változást mutatott volna az öszödi beszédet megelőző időszakhoz képest.

  24. [Orbán védelme off topik ]
    na és az ócsárolása?

  25. 26:
    Légy oly kedves és tételesen sorold fel az „ócsárlásokat”, ha ilyenek voltak.

  26. Visszatérve a poszt eredeti gondolatához:

    Mit lehet várni egy Gyurcsány által létrehozott, Gyurcsányhoz hű tagokból álló ex-MSZP-s csoporttól?

    A Gyurcsaány által kifejezett jelen helyzet kritikája alapján:

    – További kedvezményeket a multiknak a multiadók helyett, mert ők nyilván majd ugyanúgy megosztják majd a nyereségüket, mint ahogy az adót áthárították.
    – Eltörli a bankadót és tovább liberalizálja a hitelrendszereket, mert ha bankoknak jól megy akkor automatikusan a hitelező is jól jár.
    – Visszaprivatizálja a nyugdíjrendszert és külföldi cssoportoknak adja, igy végre megbízható kezekbe kerül és teljesen átláthatóvá válik felelőségteljes befektetőknél az idősebb nemzedék pénze.
    – Szélesíti a demokráciát, hogy a fontos döntéseket alaposan ki lehesen vesézni még akkor is ha mire döntés megszületik, a probléma már nem aktuaális – Demokrácia mindenek előtt!!
    – Visszhívja az IMF-et, mert tulajdonképpen az IMF eddigi tevékenysége során virágzott fel igazán az ország.
    – Erősíti az EU-val a kapcsolatokat, minimalizálja az EU-n kívüli tevékenységet, mert muszáj lojálisnak lennünk ahhoz az Európához, amelynek töretlen fejlődése ée kultúrális fölénye vitathahtlan, és belépésünk óta csak hálásak lehetünk neki.
    – További szép és új autópályák építése, ahol a minőség érdekében megalázó a garasoskodás… kerül amibe kerül.
    – 5-ös és 6-os metró építése és végre elkészülhet az új kormányzati negyed.
    – Felemelni a roma honfitársaink segélyét, gyemekvállalási kedvét, és csökkenteni bűnügyi felelősségrevonását ellensúlyozásul az eddig átélt megpróbáltatásokért.
    – A megmaradt kórházépületeket jó pénzért eladni, a korházakat pedig takaros konténerekbe költöztetni.
    – Megvonni a hibásan megadott államporgárságot a szomszédos országokban élő magyarul tudó idegenektől.
    – A finnugor rokonság-tagadókat és az MTA álláspontjától eltérő történelemszemlélet képviselőit és a melldöngető magyarkodókat átnevelőtáborba küldeni.
    – Akciós áron földet eladni külföldieknek… mert ugye, el nem vihetik, nem igaz? Ezzel csal jól járhatunk.

    Bár lehet hogy tévedek, de ezek voltak az első benyomásaim.
    Akinek ez tetszik, annak ideális lehet a Demokratikus Koalíció Platform, amelyik a Demokrata Párt kebelében serkenő új hajtás.

  27. 15: az én tippem az lenne hogy
    DK: 4,9%
    MSZP: 4,9%
    Fidesz: 30%
    Jobbik: 30%
    LMP: 10%
    „nem tetszik a rendszer” párt: 20%
    Szerintem alakulni fog egy párt az „elégedetlenek” bázisára. A sikeres szereplés kb azon múlik, hogy új arcokat mutassanak be mert a mai politikusoknál már a wall streetet elfoglaló hippik is hitelesebbek.

  28. 25. Az öszödi beszéd előtt a választásokra koncentráltak (mint minden párt). A beszédet azért mondta, hogy meggyőzze a párttársakat a változtatás szükségességéről, hogy nem lehet tovább úgy csinálni, mint addig. A stílust most hagyjuk. Utána részben az SZDSZ, részben a pártbeli és párton kívüli apadó támogatottság miatt lehetett pl. kisebb mozgástere.
    Én nem vagyok nagy véleménnyel a politikusokról, ahogy Tibor bá mondja, az ókor óta csalnak, áltatják az embereket. (Nem tartozik szorosan ide, de a római bíróságokon pl. az esküdtek lefizetése bevett dolog volt….) Szerintem az lenne a dolguk, hogy mintegy menedzseljék a dolgokat, jó szónokként érthetően, ha kell lelkesítőleg előadják, mi a terv, hogy haladjon az ország, milyen intézkedésre miért van szükség, de azt sosem értettem, miért nekik kellene ezt kitalálni, hiszen nem is értenek hozzá!! Szakembergárda kellene a pártok mögött – vagy ha van miért nem publikus? Bár ha lenne, nem csinálnának annyi sületlenséget – józan parasztival, minden hatástanulmány nélkül lehet tudni intézkedésekről, hogy hülyeségek!!

    22. Lehet, hogy bánja már, hogy nem mondott le előbb! 🙂 Sajnos, nem látni a fejébe… lehet, hogy a hatalom emléke miatt akar újra nyeregbe kerülni, de mi van ha tényleg csak használni szeretne, és irritálja őt is, amit OV művel?

  29. Nem értem…
    Alapvetően mi a baj Gyurcsánnyal?
    Ez pontosan olyan dolog, mint amikor a királyi udvarban a rossz hír hozóját végezték ki.
    Gyurcsány Öszödön felvállalta (hogy ez szándékosan vagy véletlenül került ki, most ne firtassuk), hogy eddig folyamatosan hazudtak. De legalább _felvállalta_, ha úgy tetszik, „elvitte a balhét”. Mondjátok már meg nekem, mikor tett előtte valaha is ilyet politikus? Beismerni, hogy eddig hazudtak! Az én szememben ő az, aki felvállalta a bűnbakságot, aki tiszta vizet akart önteni a pohárba még akár a saját bukása árán is. DE _FELVÁLLALTA!!!!_ Mikor tett hasonlót pl. az a köpönyegforgató alcsúti bohóc?
    Én a magam részéről a jobbítás szándékát látom Gy. F. öszödi szerepvállalásában.

  30. 31: Az első bekezdésben nagyjából azt mondod, amit én, ezek szerint nem vagyok egyedül a véleményemmel.

  31. 33. Igen, a többi politikai véleményeddel is általában egyetértettem 🙂

  32. Az új pártról, Tiborbá?
    „majd megunják, hazamennek…”

    Kedves Mindenki!
    Az utolsó (szabad?) választások már megvoltak 2010-ben.
    Eléggé valószínűtlen, hogy 2014-ben választgatni fogunk.
    Ha addig marad központosított állam, az sem fogja tudni tartani a képviseleti demokráciát. Legjobb esetben is valami parancsuralmi rendszer lesz, de sanszos az aláhullás félúton Olduva felé…
    UFF

  33. Tibor bá ,én ezt már hamarabb tudtam.És Gyurcsány természetesen nem politikai hulla.Mint Főnix madár szépen hamvaiból újraéled.. 😉
    Én ott vagyok..És voltam..
    Nem tudom a tutit,mivel hogy az nem létezik,de valahová tartozni kell…És inkább ide mint Orbán..
    Egyszer kerek ,egyszer talp..Ahogy mondani szokták..
    (Nekem speciel mindegy ki van ott fent,mert nem oszt nem szoroz,ugyanaz)
    21!
    Itt nem Gyurcsányról személy szerint van szó.Hanem a háta mögött lévő „gazdasági erőről”..

  34. 7. Lehet, h hiányosak az infóink?
    http://consilium.europa.eu/media/1216793/esm%20treaty%20en.pdf
    Ez nekem angolul van, de vészesen terjed a neten azt állítva, hogy:

    „Az ESM egy teljesen új EU adminisztrációs terv. Az alkalmazásához Brüsszel a 17 európai uniós tagország pénzügyminisztereit kérte fel. Ezek a miniszterek Brüsszelbe mennek kezükben a nemzetük páncéltermeinek kulcsával és teljes körű felhatalmazással, hogy Brüsszel bármikor annyi pénzt vegyen ki azokból, amennyit akar, amikor csak akarja és bármilyen gyakorisággal. Az ESM célja az állandó és korlátok nélküli hozzáférés. A 17 miniszter nem tartozik számadással, hogy mekkora összeget vesznek ki és arról sem, hogy mire költik azt. Az ESM miniszterek teljes körű immunitást élveznek, semmilyen kormányzati, közigazgatási és bírói intézkedés alá nem vonhatók. A parlamenteknek semmilyen beleszólásuk sem lesz az ESM szerződés hatálya alatt dolgozó pénzügyminiszterek munkájába. Ez a szuverén demokráciák végét jelenti a 17 EU tagországban!”
    Mivel nem tudom összevetni az eredeti szöveggel, egyelőre nem tudom jó-e a fordítás 🙂

  35. 32. Padisah…

    DE _FELVÁLLALTA!!!!

    Ma már tudjuk, hogy csupán színpadi játék volt.
    Attól, hogy végighazudták az előző 4 évet, attól az még hazugság marad, ha egyvalakinek tele lesz vele a töke és kiborítja a bilit.
    Az öszödi beszéd után sajnos semmi nem változott, tehát mostanra világos, az „igazságbeszéd” csak időhúzásra volt jó, a naívabbakat megtéveszteni.

    És ne engedjük a képzavart a dologba: Gyurcsány nem a hírvivő volt a királyi udvarban, hanem a király aki rájött, hogy mindenki látja hogy a király meztelen, és megpróbált jó pofát vágni hozzá.

  36. Kedves Tibor bá és magyar barátaim.
    előre is bocsánatotokat kérem amiért nem magyar létemre éppebséggel egy parázs belpolitikai kérdéshez szólnák hozzá,de lehetséges hogy nessziről jött ember esetleg jobban átlátja a dolgokat.Nos, kérdem én, nem volna lehetséges nálatok is bevezetni valamiképpen az amerikai politikai modellt? Ez abból áll,hogy hogy a küzdőtér szigorúan kétpárti, semmiféle aprócska bohócpártnak nincs helye,és ime máris egy lépés a helyes irányba.tovább:az állami jelöltek csakis olyanok lehetnek, akik dokumentáltan bizonyitottak pozitiv közéleti tevékenységet úgy state mint county szinten-bocsánat az angol kifejezésekért,annyira azért nem vagyok otthon a magyarban-és most jön a legfontosabb,minden politikus rémálma: a visszahivhatóság amennyiben a kedencia ideje alatt nem képviseli az elvárt módon a választói érdekeit.
    Nos, mindezek keresztülvihetők-e nálatok?

  37. 36 Melike

    „Itt nem Gyurcsányról személy szerint van szó.Hanem a háta mögött lévő “gazdasági erőről”..”

    Persze.
    Gyurcsány mögött a klasszikus európai pénzügyi elit áll.
    Ezért nem hallottunk egy nyikk kritikát sem az EU felől, amíg az ország a tönk széle felé száguldott. Ideális helytartóként kiszolgálta a multikat és a bankokat. Szorgalmasan veszegette felfelé a hiteleket és szórta autópályára meg fizetésekre, hogy a holdudvart eltartsa és vakítsa a parasztot.
    Végülis teljes erőbedobással tolta azt a szekeret, amelyik már egész Európát az összeomlásba juttatja.

  38. 39. Alfréd

    A szigorúan Pepsi Cola – Coca Cola felosztás csak akkor működik, ha van egy világvaluta ami a színjáték díszleteit hihetővé festi.
    Sajnos a forint nem ilyen.
    Szintén, Magyarországnak nem szokása a világ 140 országában katonai erőkkel biztosítani az ottani politikai döntéshozók lojalitását. A magyar titkosszolgálat nem szokott külföldön merényleteket végrehajtani a magyar érdekek védelmében, és nem szokott lefizetni véres diktátorokat, előnyös üzletek megkötéséért, akiket aztán meglincsel.
    Tehát igen sok adottság hiányzik ahhoz, hogy az amerikai modelt követni lehessen… De szerintem ez inkább szerencse.

  39. 32.Tudod , sokáig én is igy gondoltam.Mert tényleg , valaki legalább beismerte azt hogy hazudtak és egyéb.De van egy gond ezzel.A kiszivárogtatás.Mert ha Gy nem tudta akkor szt mondom , van még benne valami halványan pislákolo emberség.De ha tudott rola , akkor viszont olyan aljas , hogy az ember feletti.
    Én inkább hajlok arra hogy aljas.De tévedhetek , és nem is bánnám.

  40. 39: Elég baj az Magyarországnak, hogy így is az amerikai útra lépett 1989-ben, még véletlenül sem a fejlett nyugat-európai vagy skandináv modellt másolja. Az egyik legszemetebb társadalmi és politikai berendezkedés többek között az USA-ban van. Azt a korrupciót, ami ott politikai téren zajlik, nem kívánjuk, ez is elég, ami itt zajlik.

  41. 43. Ezt neked küldöm szeretettel, és mindenkinek, aki szereti:
    http://www.youtube.com/watch?v=wFR9Ai86gE4

    39. A jobb és bal, meg a piros-kék vonalak mentén megosztó politikáról csak az „oszd meg és uralkodj” jut eszembe 😉 Amerikában ez lehetséges megoldás, de mi szeretünk mellé igazi veszekedést is a műsorba (és utána hódolunk be) 😀

  42. 20: Ivett, azért csak lassan a testtel az oktatás, tandíjjal, de ösztöndíj mellett eszmével.
    A szocializmus korai időszaka (70-es évek) köztudottan értelmiségi ellenes volt, ez a fizetésekben is megmutatkozott. Erőltették a természettudományos és mérnöki diplomák megszerzését (vas és acél országa), ugyanúgy, mint OV mostani tervezete! Pedig a KSH adatai szerint a diplomások munkanélkülisége nagyjából egyforma a társadalomtudományi, a mérnöki és a természettudományi területeken.
    Az Eurostat (Unió statisztikai hivatala) adataival összehasonlítva a magyar képzési rendszer – amit Orbán most szarrá zúz – eddig is néhány százalék eltéréssel hasonlított az európai képzési rendszerhez.
    A Széll Kálmán terv szerint 2020-ra a 30-34 éves diplomások aránya 30 % körül kell legyen, majd ezt 40 %-ra kell emelni. Ehhez képest jelenleg a diplomások aránya az EU arányhoz képest a 25-34 éves korosztályban mélyen elmarad, 10 %-kal.
    Magyarországon a GDP 5 %-át fordítjuk oktatásra, míg az OECD országokban ez az arány 6.2 %.
    Magyarul: A Széll Kálmán tervben lefektett elvonások kockára teszik az ország jövőjét és egy afrikai szintre süllyesztik az oktatást.
    A diákhitelt akarják emelni (mint az USA-ban…aki szegény, dögöljön meg, ne juthasson jobb főiskolára, egyetemre be), de a tehetős szülők többsége már így is elküldi külföldre tanulni a gyerekét, mert lassan olcsóbb lesz.
    Jövőre az állami támogatással tanuló diákok számát 40 %-kal (!!!!)
    akarják csökkenteni, a költségtérítés összegét pedig 20-50 %-kal emelni.
    Miközben a magyar tandíjak már most is magasan az EU átlag felett vannak a költségtérítéses szakokon, miközben tudjuk, hogy a szülők fizetése 1/3-a a nyugat-európainak.
    Nos, ez neked tetszik? Mert nekem nem, hiába elmúltam már 50 és már mögöttem van a diploma megszerzése…

  43. 32:
    Gyurcsány megítélésében egyetértek veled. De sajnos rosszúl politizált. Orbán alaposan kihasználta az őszödi beszédet. A birka nép nem gondolkodik, csak fújta, hogy HAZUDOTT. Mert ezt egyszerű emlegetni. Én abban hibáztatom, hogy nem mérte fel, neki akkor azonnal le kellett volna mondani, és egy évvel később megmagyarázhatta volna a birka tömegnek, mi is történt tlajdonképpen. Akkor esetleg elfogadták volna, mert elkopott a hiszterizálás. Ezt nem tette, maradt az egyre jobban hiszterizált tömeg (akinek a szar helyzetért mindig kell bűnbakk) ezért szerintem politikai hulla.

    35:
    A megválasztása után erre én is gondoltam, de a törekvései egyértelműen arra mutatnak, hogy meg akarja akadályozni a parlamentális megbuktatását. Ha totáis diktatúrát akarna, akkor nem szarakodna a törvényekkel.

    39:
    Te viccelsz velünk? Amerikában mind a kétpártot a Wall Street irányítja. Nem hallottál az OWS mozgalomról?

  44. 23. Csak az a baj, hogy felesleges szembemenni az emberi természettel. Én a politikusok lopását addig tartom „becsületesnek”, amíg megszerzi a kis (1200nm) villáját, az audiját a család minden tagja részére, havi 5-700e-es költőpénzét élete végéig, és vége. Aki ennél többet lop, az gátlástalan bűnöző, aki ellen fel kell lépni.

    30. Alapítsunk pártot! Az én arcom elég új (Csak aztán be ne kerüljek a parlamentbe, mert menten lennék én Kennedy pár gramm ajándék ólommal a rendszertől…)

    39. Sajnos a Magyarságnak az utóbbi 5-600 évben kevés volt a két párt. Ha nem volt valaki, aki kívülről megmondta, hogy Ő lesz az az egy, a Magyarok nem tudták elviselni, hogy nincs kellő széthúzás és csináltak maguknak konfliktust…

  45. Mit is mondott Gyucsányi az öszödi beszédben :

    OFF TOPIC

  46. Egyetértek az időhúzás miatti politikai hullásodással Tibor bá’ részéről. De itt nem áll meg a politika. Ki emlékszik már arra, hogy 94-ben Orbán véresszájúan liberálisabb volt mint az SZDSZ? A választók valamiért – érzelmekre ható politikai marketing miatt – a kettős beszéd, azaz nyiltszíni hazudozás ellenére is Orbánt és a fideszt még most is jobban komálja, amikor már többet ártott, mint az MSZP 8 év alatt.

    De vissza a DK témára: szerintem sikeres lesz. Ennek oka, hogy aki az MSZP-t Gyurcsány miatt nem fogadja el, az most majd el tudja. Aki pedig Gyurcsányt szerette, de az őt eláruló MSZP-t nem, annak is lesz végre pártja, a DK. Mindeközben ők talán mindig alkalmas és természetes koalíciós partnerek lesznek.

    Gyurcsány öszödi beszédénél (ami ugyebár nem a köz számára készült) sokkal nagyobb áruló Mesterházy, aki látványos külsőségek mellett tépte össze a kiszivárogtató nevét tartalmazó borítékot. (Ha üres volt az persze szintén gáz.) Ez a párt (MSZP) a mai napig nem hajlandó szembenézni a múltjával, egyszerűen belülről rohad. Innen nézve Gyurcsány közöttük a maszületett bárány – persze az egyéb elbénázott dolgait pillanatra félretéve.

  47. Figyelmetekbe ajánlom!!

    Most hangzott el Tamás Gáspár Miklós szavaival az ATV Egyenes beszédében, amire én már régóta várok: ez nem demokrácia, szükség van a népképviselet nagyobb megteremtésére a fasiszta, hatalmával visszaélő (jelenlegi Fidesz kormány) helyett…mint Svájcban, ahol népszavazással döntenek el szinte mindent. Tamás Gáspár szerint a világ és az OWS tüntetői ezeket akarják. A népfenség közvetlen részvételét, hogy ne hülyék és hazugok döntsenek az emberek (én, te, ő, mi, ti, ők) mindennapjait és életét érintő kérdésekben, csalárd és hazug módon. Tamás Gáspár szerint a világ efelé halad 🙂
    Nekem rögtön Jean-Jacques Rousseau Társadalmi szerződése jutott eszembe és az, hogy ide, hogy egy komoly szakember kimondja azt, mire van szükség.
    Igen, elég volt a rendszerből és nincs is szükség a politikai pártok semmilyen rendszerére. A nép szavazhat minden kérdésben és választhat meg szervezeteket (államszerű szervezeteket), amelyek a felügyelet és az adminisztratív bonyolítás teendőit ellátják…

  48. http://www.gondolkodjunkegyutt.hu/spip.php?article801

    Tibor bá, egyszer küldtél nekem egy emailt, amiben pontokba szedted, hogy Te mit és hogyan változtattál. Próbálom keresni a rengeteg emailem között, de nem találom. Nem emlékszel rá, és esetleg fejből
    leírnád. Kb. 10 pontban szedted össze a változások mikéntjét.

  49. 53: Bocsánat, megtaláltam a Shadow gazdaságpolitika taglalása alatt 🙂
    Jónak tartottam, nem akarod megosztani a hozzászólókkal?

  50. 52:
    Sajnálom Moli!
    Orbán kigúnyolása se témája a posztnak. Jópofa, de nem ide való. nem emlékszem a 10 pontra.

  51. 41!
    Igen.És?..
    Ezt tagadtam?Vagy mért mondod ezt?
    Nagyon jól tudom..
    És most ugorjak a Dunába?

    Ha egyszer adva van egy élethelyzet,meg kell tanulnom úszni benne,vagy elsüllyedek.Hiába fogok kapálózni..
    Éppen Tibor bá írta valamelyik blog valamelyik hozzá szólásában,hogy valamerre tartani kell,és ami adva van,abból kell választani..Hát én nem Orbánnal tartok..
    Tudom,egyik sem jó..

  52. Tisztelt Emberek!
    Az öszödi beszéd elhangzása,kiszivárogtatása a kommunikáció egy speciális ágába tartozó rész.Olvass utána ha nem hiszed.A maszlagot elég rendesen be is vették jó páran!

  53. 56: Ez is amit írsz, csak egy lehetséges olvasata a dolognak. Túl sok az érdekelt szereplő, hogy biztosan eldönthető legyen. Ezért nagyobb Mesterházy hibája, mint maga az öszödi beszéd.

    Amiatt viszont nem hihető a változatod, hogy bazi nagy bukás lett belőle, azaz ha ez egy tervezett kommunikációs húzás volt, akkor miért nem jöttek rá, hogy kimondottan ártalmas lesz?

  54. – A nem tetszik a rendszer párt, meg 4k párt az lmp-vel fog egybesülni. Mindegyiket ugyanazokon a médiumokon nyomják.

    – A dk sikeres lesz. Ott van Varju is, borzalmas kapcsolatokkal és pénzzel, valamint az a tippem, hogy beszervezik majd Bajnait. Nézzetek fel a hvg idevágó cikkeihez. Bajnai mögé örömmel odaállnának azok, akik lesajnálják az erkölcs legminimálisabb szikráit is.

    – Egyik oldalon tehát megvannak a könnyen követhetö hangzatos szavak, a másikon pedig a pénz és a kapcsolat. Ezek együtt (elsö és második bajusz) tarolni fognak.

  55. 49 Kedves Tibor bá!

    Hatásos érveket törölni nem túl elegáns vitamódszer …

  56. 60 Persze hogy hatásos hiszen azt írtam .hogy a gyurcsányi a saját pártjához is szemét volt .
    Persze érvvel alátámasztva .

  57. 61:

    Hajaj!
    Én azt írtam hogy nem elegáns, de hatásos ha törli az érveidet.
    ÉÉÉrtEEEd!!!

    Gyurcsótány meg nem érdekel, Tibor bá’ is megmondta hogy politikai hulla ha meg sokat ugrál akkor irl is az lesz… 😀

    Viki atyánk is ritkítja a pár(t)ját rendesen.

  58. A DK szurkolóktók szeretnék kérni valamit.

    Szerintük milyen álláspontot, esetleges konkrét intézkedést kellene képviselni:

    – A bankadóval kapcsolatban
    – A multiadóval kapcsolatba
    – A nyugdíjrendszert illetően
    – A cigánykérddést illetően
    – Az EU-hoz való kötődés mértéke
    – Az IMF-hez való viszony
    – Az adózás
    – A föld/termőföld/vízkészlet áruba bocsátása
    – Az előző kormány(ok) bizonyítható gazdasági bűneinek kinyomozása és számonkérése.

    Úgy hirtelen ennyi jutott eszembe a konkrét csomópontok közül…

    Mert lehet hogy jó egy kicsit álmodozni egy új és „igaz” párt létrejöttéről, de szerintem fontos megfogalmazni az elvárásainkat is, vagy legalább megsaccolni, hogy miket lehet tőle elvárni…

  59. 59:
    Ez nem hatásos érv volt, hanem Gy. cikizése. Erre semmi szükség. Most egy új párt alakult, ennek az esélyei az érdekesek.
    63:
    Nagyon korai lenne még szurkolni, hiszen fogalmunk sincs mit akarnak. Minden esetre a ma esti Gyurcsány-Kálmán Olga interjuban Gyurcsáény remekül szerepelt. Meggyőző volt, hiteles és azt mondta, amit az emeberek várnak. A pasi tehát ügyes. Szerintem a nép be fogja venni a csalit.

    Attila! Te nagyon IMF ellenes vagy. OK én is, de ha hitel kell az IMF sokkal olcsobb, mint a szabad piac. Ezt azért szem előtt kellene tartani. Lehetsz karakán, én még tapsolni is fogok neked, de csak akkor, ha a hatása egyedül téged sújt. Az egész nemzet kontójára karakánkodni kapcabetyárkodás.

  60. 64 Új párt régi gondolatokkal és régi emberekkel .

  61. Párt (akár milyen is )itt valós válaszokat és valós megoldásokat nem fog mondani mert a megválasztási esélyeit nullázná le .
    A zemberek itt nem szeretnék hallamni az igazságot inkábba homokba dugják a buksijukat .

  62. 66:
    Nézned kellet volna a ma esti interjut. Gyurcsány éppen azt mondta, hogy véget kell vetni annak, hogy a politikusok igérgetnek. Végre valakinek ki kell állni és el kell mondani, hogy mit lehet és mit nem lehet csinálni. Persze az még kérdés, hogy ha valóban ezt csinálják, akkor hány százaléknak fogja ez elnyerni a tetszését.

  63. 63. Tiborbá

    „de ha hitel kell az IMF sokkal olcsobb, mint a szabad piac.”

    Látszólag. Tudod: olcsó húsnak híg a leve.
    A hitel olcsóbb, de a feltételek szinte elfogadhahatlanok.
    Kicsit olyan, mint a jelenleg betiltott uzsorások új kiskapuja.
    Kis garázs-üzleteikben van hitel, és az adósnak MUSZÁJ ott vásárolnia, dupla meg háromszoros áron. Nyilván örökre.
    Az IMF megmondja hogy mit kell privatizálni és mennyiért kinek eladni. A feltételeken az ország nemcsak pénzben veszít többet, mint például ha Kínai és az IMF kölcsön közötti különbség, hanem olyan termelőkapacitásokról kell lemondania ami a visszafizetést tenné lehetővé.
    Hidd el, Tiborbá, nem azért vagyok IMF ellenes, mert DSK a barátnőmet szopatta, hanem mert tényleg kevés ördögibb társaság van náluk.
    Nem véletlen, hogy eddig minden ország tönkrement amin „segíteni” próbáltak.
    És próbálj meg kicsit elvonatkoztatni Orbántól: Azért mert a Patás utálja, és kirúgta őket, attól az IMF még nem Teréz anya segélyszolgálata.

  64. 64. Tiborbá

    „Minden esetre a ma esti Gyurcsány-Kálmán Olga interjuban Gyurcsáény remekül szerepelt.”

    Most nézem az interjút…

    Amik megragadták a figyelmemet:

    Adott egy vezető politikus, akit egyszer már az ország is elutasított, és a pártja is megszabadult tőle. (Kálmán Olga szerint se kiköpni, se lenyelni nem tudta) Most egy nyugatos, klasszikus szocialista polgári ötvözetet javasol.
    ( a „nyugatos” dolog kicsit laza fogalom, jó lenne tudni mit ért alatta)
    – A szabadság rendszere, a csodák világa… ???
    – Nem volt túl meggyőző az arra a kérdésre adott válasz, hogy miért kellene most hinni abban amit mond, mert már „ismerjük”…

    A végefelé világosodik, hogy nem annyira programmal, hanem két párt által lefedhető szélesebb spektrum kialakításával igyekszik taktikázni, tehát a régi MSZP-vel marad a kapcsolat.

    Kis simogatás Gordonnak…

    Biztos a dolgában, de saját vagyonából nem hazárdírozna…

  65. 63: Nos, nem tudom, mi a DK koncepciója ezekben a kérdésekben, de egy dolog biztos: a felcsúti cigány diktátor koncepciójánál már CSAK JOBB lehet. Vizsgáljuk csak meg ezeket a pontokat egyenként I. Viktor szemszögéből:
    – A bankadóval kapcsolatban
    A bankadó gyakorlatilag egy tökéletes módszer arra, hogy a bankok erre való hivatkozással hogyan szedjenek be MÉG TÖBB extraprofitot. Pontosan ez történik most. Orbán tehát abszolút a külföldi bankok kezére játszott az ún. „bankadóval”, ami gyakorlatilag egy újabb bújtatott sarc volt, még egy kiskapu, amin keresztül pénzt lehet kiszivattyúzni az országból. A bankok ugyanis gond nélkül áthárítják a költségeket az ügyfelekre, magasabb kamatok és alacsonyabb hozamok formájában. Nem tudom, feltűnt-e, hogy a bankadó ellenére (vagy inkább annak köszönhetően) 2010-ben a bankok ISMÉT rekord mennyiségű profitot zsebelhettek be????

    – A multiadóval kapcsolatban
    Ilyen, hogy multiadó KIZÁRÓLAG az orbáni propagandagépezeten belül létezik. A múlt héten voltam egy gyűlésen, ahol a berlini magyar nagykövet kereskedelmi titkára, Kovács Tamás elmondta: az újonnan kivetett adónemek, megszorítások a külföldi befektetőket NEM, csak a magyar állampolgárokat érintik. Ja, és egyben bejelentették, hogy az Audi, cserébe a további győri kapacitásbővítésért, újabb 15, azaz TIZENÖT év teljes társasági nyereség- és jövedelemadó mentességet kap. Orbán tehát kétkulacsos politikát játszik: a nép előtt eljátssza a hős megmentőt, a multik rémét, magukkal a külföldi befektetőkkel szemben viszont nagyobb engedményeket tesz, mint BÁRMELYIK előző kormány.

    – A nyugdíjrendszert illetően
    Nos, az Orbán-féle nyugdíjeinstandot megelőzően legalább a magánnyugdíjpénztárból volt VALAMENNYI (nullánál nagyobb) esélyed, hogy nyugdíjat kapj, sőt, még talán arra is volt esélyed, hogy amit oda befizettél, azt vissza is fizessék, akár még némi hozammal is megfejelve (erre értelemszerűen már igen kicsi, de nem zéró esélyed volt). Az ország első számú megrontója ezt természetesen nem hagyhatta annyiban. Azt hazudta, hogy az állami rendszerben a nyugdíjak megőrzik a reálértéküket, majd nemes egyszerűséggel ellopott 3000 milliárd forintnyi nyugdíj-előtakarékoskodást. Megfejelte mindezt még annyival is, hogy néhány hónappal a kollektív rablás után az Alaptörvényben deklarálta: ő ugyan nem felelős az idősek eltartásáért, azt csinálják a fiatalok. A pénzt tehát ide, a felelősséget meg dugjátok fel és forduljatok körbe rajta.

    – A cigánykérdést illetően
    Tekintve, hogy Orbán maga is cigány, ez a pont aligha szorul további magyarázatra…
    De megemlíthetnénk itt Farkas Flóriánt, a Fidesz oszlopos tagját is, a maga kisebbségi önkormányzati hátterével, vagy a mostanában kipattanó kisebbségi önkormányzati „bulikat”… Amik felett a jóságos Orsós fővajda természetesen kivétel nélkül szemet huny.

    – Az EU-hoz való kötődés mértéke
    No, Orbánnál jobban egyetlen kormány sem kötötte még országunkat az EU-hoz. Erre tökéletes bizonyíték, hogy Orbán nemcsak, hogy képes volt az ellopott 3000 milliárd ellenére TOVÁBB növelni az államadósságot, de tette mindezt úgy, hogy a továbbiakban forint helyett egyre inkább devizában, főleg euróban adósodott el. Hogyan lehetne jobban az EU-hoz kötni az országot, mint úgy, hogy az EU devizanemében adósítjuk el? Tökéletes húzás.

    – Az IMF-hez való viszony
    Az orbáni kétkulacsos politika itt is visszaköszön. Színleg „kidobjuk” az IMF-et, gyakorlatilag azonban az utolsó fillérig felvesszük az általa nyújtott kölcsönt, ahelyett, hogy visszafizetnénk, így tovább jogalapot teremtve az IMF-nek arra, hogy beledumáljon, mit hogyan csináljunk. Ja, és ami a slusszpoén: A felvett 500 milliárdból MOL-részvényt veszünk, így gyorsan még mesterségesen magasan tartott árfolyamon „kárpótolva” az orosz és német befektetőket, nehogy véletlenül kár érje őket az előre látható tőzsdei lejtmenet során… Persze a fővajda úrnak is csurrant-cseppent ebből valamicske, ez most már borítékolható.

    – Az adózás
    Orbán két rekordot döntött meg egyszerre: Soha nem volt ennyire igazságtalan az adózás, és soha nem voltak ilyen iszonyatosak a magyar munkavállalók járulékos bérköltségei. Megvalósították azt az adórendszert, amiben a minimálbér a reálértékének 29%-át veszti el, az 500.000 forint fölötti bruttó bérek viszont csak 0,9%-ot. Az adózás terén tehát csillagos ötös jár a Kegyelmes Úrnak!

    – A föld/termőföld/vízkészlet áruba bocsátása
    Nos, Viktátorunk sorsa már csak úgy alakult, hogy az a bizonyos földvásárlási moratórium PONT az ő miniszterelnöksége alatt jár le, és persze erről azóta is MÉLYEN kuss van. Időközben azonban gombamód szaporodni és igencsak gyarapodni kezdtek a termőfölddel kereskedő, külföldi hátterű befektetési cégek, jelezve, hogy a magyar termőföldnek már MOST van (természetesen külföldi) tulajdonosa. Viktorunk ez ügyben hallgat, mint szar a gazban, és persze hagyja, hogy a magyar nép UTOLSÓ vagyontárgyait (a termőföldeket) is elkótyavetyéljék ezek a cégek fillérekért.

    – Az előző kormány(ok) bizonyítható gazdasági bűneinek kinyomozása és számonkérése.
    No, tény, hogy Viktorunk ez ügyben más politikát folytat, mint az előző kormányok. Az előző kormányok ugyanis ahol lehetett, kussoltak, és csak akkor kezdődtek balhék, ha már nagyon kilógott a lóláb. Viktorunk ezzel szemben imád ezzel a fegyverrel élni, politikai ellenfeleit rendszeresen ezzel a módszerrel csinálja ki. Elég csak a Matolcsy-féle ún. „gazdaságpolitikát” bíráló Simor András és az offshore cégek körüli balhékra gondolni. Érdekes módon, amíg Simornak nem volt kifogása a gazdaságpolitika ellen, addig senkit nem zavart, hogy vannak offshore cégei. Most, amikor nem hajlandó AZONNAL egy követ fújni Viktorunkkal és a seggevége Matolcsy elvtárssal, akkor hirtelen „mindenre fény derül”.

    Záróakkordként leszögezhetjük: A felcsúti cigány másfél év alatt több rombolást vitt véghez ebben az országban, mint Gyurcsány 6 év alatt. Nem mintha ez felmentené Gyurcsányt bármi alól is, akit a takonygerincű mocskos szubhumán féreg kategóriájába sorolok egyébként, de ebből is látszik, hogy van még lejjebb. Mindig van.

  66. Még valami: elnézést az off topic-ért, de ez kikívánkozott belőlem. A DK-ra térve, én nem szavaznék rájuk, az tuti.

  67. 57:1, nézz utána,hogy oktatják ezt a fajta kommunikációt.2,Azért,mert hatalom mániás plusz egyéb szorongásai is vannak ugyan úgy mint a jelenleginek.Ergo mind idült barom aki a jelenlegi politikai elitnek nevezet osztálynak tagja illetve az is aki megoldást vár tőlük.Lánc marad csak a kutya változik.

  68. 70. Jancsika

    A Patás hibás politikáját már sokszor kitárgyalta ez a fórum.
    Az erővonalak ismertek, de azért örvendünk újfent az összefoglalónak.
    De a kérdés inkább arra vonatkozott, hogy mondjuk a DK, vagy más képződmény miként változtatná a fent említett intézkedéseket, amelyek nyilván rosszak.

    Szerinted…

    -A bankadó nélkül nem maximalizálták volna a bankok az extraprofitjukat? Ha Orbán nem veti ki a bankadót, akkor kedvesen ráhunyorogtak volna a Patásra, és otthagyták vonlna azt a pár milliárdot az ügyfeleknél?

  69. 70:

    Nyugdíjrendszert illetően már volt egy vitánk amit magánban kellett volna folytatni. Amit te „áh már unom” legyintéssel letudtál.

    Szeretnéd ha megint leírnám hogy milyen csúsztatások vannak abban az egy bekezdésben?
    Vagy esetleg kezdjünk másikat kivesézni?

  70. Nem válaszolok mindenkinek külön. nem Gyurcsány és Orbán múltbéli és lehetséges jövőbéli tetteit kell(ene) kivesézni, mert azzal már teli van a padlás. Hanem a DK esélyeit. Nem az alapítók az érdekesek, hanem az esély. mennyire veszi be a (birka) nép?

    Attila! Nem az IMF-fel van a baj. Nagyon jó, hogy létezik. Nem kell elfogadni a túlzott feltételeiket. Különben ezek a feltételek olyanok, hogy ha vissza akarják fizetni a kölcsönt, akkor önként is többnyire ez a módja.

  71. 72: „57:1, nézz utána,hogy oktatják ezt a fajta kommunikációt.2,Azért,mert hatalom mániás plusz egyéb szorongásai is vannak ugyan úgy mint a jelenleginek.Ergo mind idült barom aki a jelenlegi politikai elitnek nevezet osztálynak tagja illetve az is aki megoldást vár tőlük.Lánc marad csak a kutya változik.”

    Minden volt itt, csak pont a lényegre (a logikus cáfolatra) nem reagáltál. Nem azt mondtam, hogy nincs ilyen kommunikáció, hanem azt, hogy aki tervezetten ezt a módját választja az nyilvánvalóan mérlegelne és rájönne, hogy mekkora bukta lesz belőle. Emiatt, viszont a tervezett kommunikációs megjegyzésed szintén tökéletesen megbukott, mint Gyurcsány.
    Másodszor pedig az is elég nyilvánvaló – Mesterházy húzása miatt is – hogy az öszödi beszédet Gyurcsány akkori MSZP-s ellenzéke szivárogtatta ki, mert tovább akarták folytatni a megélhetési politikusi mutyijaikat.
    Ez két ok, hogy miért nincs igazad, ezekre reagájl.

  72. 76. Tiborbá

    Azért ne legyünk naívak. Akármelyik párt vagy csoport tevékenységét alapvetően az alapítói határozzák meg, kölönösen, ha olyan öreg rókákról van szó mint Gyurcsány.

    A tegnapi riportban kétszer is elmondta hogy alapvetően kormányellenes politkát akar folytatni, de körbeöntötte olyan lózungokkal hogy európaiság meg demokrácia, meg csodák világa.
    Program nuku.
    Az nem program, hogy „hagyjuk abba az ellenségeskedést”. Ezt Orbán is mondta.
    A DK-nak akkor sem lesz hitele, ha esetleg valóban pozitív programmal áll elő, mert olyanok alapították, akiknek már nagyon kevés ember előtt van szava. Ráadásul Gyurcsény elszólta magát, hogy az SZDSZ-ből is várják a tagokat…
    Ezért a DK nem annyira főnix hanem inkább zombi párt.

    Ha arra akarsz választ keresni, hogy az országnak milyen esélyei vannak, akkor először azt kellene körüljárni, hogy:

    – Mekkora valós mozgástér
    – Milyen akciókra lenne szükség
    – Van-e olyan szerveződés amelyik képes ezeket az akciókat végrehajtani
    – Ha nincs, akkor létre lehet-e hozni, és kik lennének azok a hiteles szereplők benne akik mögött elegen sorakoznának fel a sikerhez.

    – Mindezzel párhuzamosan a nemzetközi eseményeket is szemelőtt tartva.

  73. 78: Neked tényleg ezeket kell mérlegelni, de Gyurcsánynak kevésbé. Ő maximum bízhat az egyesek által még hitt „öszödi igazmondás” misztikumában, meg abban, hogy senki sem emlékszik már a fidesz liberális gyökereire sem. A nép jól felejt és a DK 2014-re tervez csak, mert kell a dolognak kifutás.

    Addigra tán lesz program is, és nem árt, ha valaki majd esetleg igazmondással is traktálja a választókat (ha tényleg majd erre vetemedik). Persze nyilván a sáját nézetük szerinti (fél)igazságokkal, de legalább talán mégse populista lózungokkal, és uszítással.

  74. 54-64: Semmi gond, jogos a Dániel Péter-féle költemény törlése. A 10 pontodat megtaláltam Tibor bá, de eszem ágában sincs ide beírni a te engedélyed nélkül.
    Ami viszont a tegnap esti Kálmán Olga – Gyurcsány párbeszédet illeti: érdekes, én úgy láttam és hallottam, hogy Gyurcsány hazudik, mesélget, majd kamasz módjára kissé idiótán viselkedik..én már csak a lári-fárit hiányoltam tőle.
    Nekem kifejezetten ellenszenves és hiteltelen volt, ráadásul kissé lökött stílusban is adta elő..vagy olyan enyelgő kamasz fiú stílusban. Ezt nehéz megértenem, hogy mit tetszett neked ebben, szerintem a nullával volt egyenértékű. Maszlag, mégpedig máshonnan átvett és lopott maszlag.

  75. 70: Jancsika, ugyan Orbán le sem tudná tagadni a cigány származását, de nem ezért utáljuk. Mága Zoltánnál senkinek nem jut eszébe, hogy lecigányozza. Nekem semmi kifogásom, ha valakiből kitör az indulat és így jön ki belőle, de amíg én nem láttam az anyakönyvet, hogy az Orsós névből lett az Orbán név, addig zavar ez a cigány, fővajda, Orsós stb. szövet.
    Akkor is, ha személy szerint nagyon utálom a pasit, valakit kizárólag a származása miatt így bántani, azt túlzásnak tartom, főként egy orvostól. Szerinted a nőgyógyászok, amikor a cigány lányokat és anyákat (és milyen koszosok néha a vizsgálat alatt is) vizsgálják, akkor ez jár az eszükben?
    Nem tudnál ezen változtatni? Finomítani, mondjuk?

  76. 81!
    Nem tud finomítani jancsika,és ne is tegye.
    Mert ezt imádom benne pontosan hogy kurvára őszinte..
    És egyre jobban megnyílik itt Tibor bánál azt vettem észre,és elmondja a mondani valóját..
    Mért kellene finomítani?Mindig a becsületes normális emberek bujkáljanak?Meg finomítsanak?.. 🙁

  77. 82: Melike, valakit úgy támadni, hogy mindig mellé tesszük a származását, az nem éppen demokratikus és emberbarát gondolkodásra vall.
    Orbán nem azért csinálja azt, amit csinál, mert cigány, hanem azért, mert ennél több nem telik tőle. Soha a büdös életben nem dolgozott, egyetlen üzleti tárgyalást talán le sem bonyolított, mit vártok tőle?
    De hogy azt mondod, Jancsika végre őszinte és ez az őszinteség abban nyilvánul meg, hogy állandóan lecigányozza az Orbánt, ez nekem sok és nem illik egy humánus emberhez. A politika az politika, ilyenkor kemények a vélemények, de hagyjuk ki végre Orbán származását…

  78. 82: Írhattam volna azt is, hogy nem vall értelmes emberre. No, most belőlem is kijött az őszinteség. Ennyi. Pedig ez az értelmes emberek vitafóruma. Már kezdem azt hinni, hogy a kuruc.infot olvasom, pedig ez Tibor bá vitalapja.

  79. „Orbán nem azért csinálja azt, amit csinál, mert cigány”

    Tuti?

    „őszinteség abban nyilvánul meg, hogy állandóan
    lecigányozza az Orbánt, ez nekem sok és nem illik egy
    humánus emberhez.”

    Miböl gondolod, hogy humánus? 🙂

  80. 85: Hehehe, még hogy miből gondolom, hogy humánus? Eddig annak tűnt, mostanában teljesen megvadult… 🙂
    Tuti? Hát, fajelmélettel még nem foglalkoztam behatóan, de talán ha keresel egy szakértőt, az lehet, hogy belemagyarázná…:)

  81. 82: Orbán származása egyértelműen visszatükröződik a módszereiben, gondolkodásában, tetteiben. Tehát jogos vizsgálni, honnan jött és mit hozott magával. A politikai életben PONTOSAN úgy viselkedik, mint egy cigány vajda. Úgy hazudik, úgy manipulál és úgy távolítja el a politikai ellenségeit.

    Egyébként a kollektív értékítéletekkel nekem soha nem volt bajom, mindaddig, amíg megalapozott tényekről van szó. Egy példa – pont a cigányság kapcsán. Magyarországon 1991 óta TILOS egy bűncselekmény elkövetőjének az etnikai hovatartozását rögzíteni vagy a kriminalisztikai vizsgálatokban figyelembe venni.

    De nem volt ez mindig így. A 80-as években kiterjedt vizsgálatok készültek, amiben többek között azt is vizsgálták, a cigány származás és a bűnözői hajlam között van-e összefüggés. És igen, VAN. A cigányok még a velük azonos jövedelmi szinten élő más etnikumokhoz képest is JELENTŐSEN többször lesznek bűnözők. A fiatalkorú bűnelkövetők között egyenesen katasztrofális a helyzet ebből a szempontból – hangsúlyozom, AZONOS egy főre eső jövedelmű csoportokat vizsgálva. Nem arról van tehát szó, hogy a szegénység hozza magával a bűnelkövetői magatartást (mert tény, hogy a szegénység egyértelműen hajlamosít a bűnelkövetésre), itt valóban etnikai tényezőkről van szó.

    Magyarország egyik legnagyobb tragédiája 1990 óta, hogy a nemzet tudata annyira meghasadt, hogy ma már TÖRVÉNYEK TILTJÁK az ilyen jellegű összefüggések vizsgálatát.

    Én ezt nem helyeslem. A megalapozott értékítélet képessége ALAPVETŐ bármilyen erkölcsi rendszer kialakításakor. Ha ezt elvetjük, azzal végeredményben oda jutunk, ahova a liberális ill. „polkorrekt” oldal – hogy végül MINDEN erkölcsi értékítéleti rendszert tagadni fogunk.

    Két dologra kell nagyon vigyázni: nem szabad összefüggést feltételezni ott, ahol nincs, vagyis tényszerűen kell vizsgálódni – valamint nem szabad „zsigerből ítélkezni” – vagyis pl. olyan baromságokat állítani, mint hogy a cigányság „genetikailag bűnöző hajlamú”. Valamint azzal is problémám van (de ezt már kifejtettem korábban), ha egy nép, vagy etnikai csoport neve mögé a köznyelv AUTOMATIKUSAN negatív funkciókat kapcsol. A magyar nyelvben sajnos a cigány és zsidó szavak ilyenek. Ez már szerintem rasszizmus, de ezen már rengeteget vitatkoztunk korábban.

  82. 87: Egyébként még pár megjegyzés ide, ami szerintem elgondolkodtató. Nagyon érdekes, hogy a nyelv miként fűz negatív jelentéstöbbletet bizonyos szavakhoz, aztán miként próbálja ezt feloldani.

    Én például életemben többször, több embertől megkaptam, hogy „felkapaszkodott parasztgyerek” vagyok. Igen, ez így van. Egészen 20 éves koromig rendszeresen dolgoztam a földben, többnyire kétkezi munkában. És megmondom őszintén, büszke is vagyok rá. Aki viszont ezt mondta, az nyilván nem azért mondta, hogy jó érzést váltson ki vele. Az ő számára az, hogy „paraszt” egy degradáló szó, egyfajta becsmérlés. Számomra nem az, de tény, hogy a mondatnak teljesen más lenne az érzelmi színezete, ha azt mondta volna, hogy „földműves”. Pedig a két szó ha nem is 100%-ig, te nagyon nagy részben ugyanazt jelenti.

    Visszatérve a cigány szóra – igen, ha Orbán jellemzése közben cigány helyett romát, vagy még szembetűnőbb a példa, ha pl. „hottentottát” mondtam volna, azzal a hozzászólás jóval kevésbé lett volna „éles”. Pedig gondoljuk csak végig: Orbán cigány? Igen, az. Van ennek relevanciája? Elnézve a politikáját, egyértelműen igen a válasz. Ha azt mondjuk, hogy „roma”, azzal változik bármi is? Egyértelműen nem. De lefogadom, hogy ha következetesen romát írok cigány helyett, akkor nem tűnt volna fel, mert „nem ütött volna akkorát”.

    Erről beszélek, amikor azt mondom, hogy a nyelv már önmagában is rettentően rasszista tud lenni – nem azért, mert igaztalan dolgokat fogalmaz meg, hanem azért, mert olyan jelentést is kapcsol bizonyos szavakhoz, amiket nem kellene. És igen, le se tagadhatnám, azért emlegettem a cigány szót ennyiszer, hogy ezzel is kifejezzem az ellenszenvemet Orbán iránt. Ez két dolgot bizonyít: az egyik, hogy a magyar kultúrában (mint számos más kultúrában is) tetten érhető ez a fajta „zsigeri rasszizmus”. A másik, hogy bármennyire is ostorozom sokszor a magyar népet, magam is tagja vagyok, és osztozom kulturális értékeiben, beállítottságában – főleg, ha elönti a szar az agyamat, és válogatás nélkül leírom, amit éppen gondolok.

    De George Carlin ezt nálam SOKKAL ütősebben fogalmazta meg (aki már látta, attól elnézést, szerepelt már ez egyszer itt):

  83. 79:
    Nem azt írtam, hogy Gyurcsány levett a lábamról. Azt írtam, mhogy ügyes, mert Moli, se te se én nem tartozunk a tömeghez. Gyurcsány szarik ránk. Két szavazattal nincs kisegítve. 😀

    88:
    Egy nép nyelve nem lehet rasszista, mert a nyelvet a kollektív tapasztalat formál. Ha egy pakli kártyában egy lap fordítva kerül bele, akkor az a lap „zsidó” a népnyelv szerint. Miért? Mert a nép azt tapasztalta, hogy a zsidó mindíg más, mint a többi ember. És ne feledjük. A zsidó és a cigány szavak mögött azért van pejoratív tartalom, mert rossz tapasztalatok halmaza gyült össze az évtizedek folyamán. Az antiszemitizmusnak mindig van alapja, de ezt a zsidók nem ismerik el. Az más lapra tartozik, hogy az antiszemitizmus „aránytalan”.

  84. 88: Holnap majd válaszolok erre. Most bevallom nőiesen, nézem Silver Stallone-val a Rambo I.-et! Szégyen, nem szégyen, szeretem a Rambo filmeket. 🙂 Jó éjszakát mindenkinek!

  85. 89: „Az antiszemitizmusnak mindig van alapja, de ezt a zsidók nem ismerik el. Az más lapra tartozik, hogy az antiszemitizmus “aránytalan”.”

    Pontosan. Nem állítom, hogy az antiszemitizmus ne lenne teljesen alaptalan. De próbáljunk konkretizálni.

    Ha elfogadjuk azt a tényt (amit a 80-as évek kriminalisztikai vizsgálatai igazoltak), hogy a cigányok esetében az etnikai hovatartozás és a bűnelkövetés gyakorisága ill. módja között összefüggés van, akkor ugyanezt megfogalmazva a zsidókra, vizsgálhatnánk például azt, hogy az ún. „fehérgalléros bűnözésnél” van-e összefüggés az etnikai hovatartozás és a gyakoriság között. Vagy például azt, van-e összefüggés aközött, hogy valaki zsidó és aközött, hogy mekkora gyakorisággal él vissza a hatalmával. Egyáltalán nem csodálkoznék rajta, ha kiderülne: VAN összefüggés.

    Ettől függetlenül KAPÁSBÓL negatív érzelmi töltettel ellátni egy olyan szót, hogy „zsidó” vagy „cigány” rasszizmus, mert az ilyenfajta gondolkodásmód nem konkretizál, vagyis nem tények mentén alakul ki, hanem zsigerből ítélkezik.

    90: Hajrá, jó is az. Nekem is megvan az egész sorozat. 😉

  86. 89: Tibor bá, ha bármi fordítottra azt mondják, hogy „zsidó”, az arra utal, hogy a héber írást jobbról balra olvassák… Ebben nincs „antiszemitizmus”.

  87. 92: „Ettől függetlenül KAPÁSBÓL negatív érzelmi töltettel
    ellátni egy olyan szót, hogy “zsidó” vagy “cigány”
    rasszizmus, mert az ilyenfajta gondolkodásmód nem
    konkretizál, vagyis nem tények mentén alakul ki,
    hanem zsigerből ítélkezik.”

    Szerintem ezt a fajta „mentegetözést” az hozta magával, hogy manapság kötelezö polkorrektul beszélni. Nincs baj az elöitéletekkel inkább azzal, hogy ha nem mented ki magad ilyen mondat után, rögtön kirekesztö+antiszemita+gyülöletkeltö leszel.

    Pedig csak tényeket sorolsz.
    Szard le a pc beszédet!

  88. 92:
    Ezt:

    „Ettől függetlenül KAPÁSBÓL negatív érzelmi töltettel ellátni egy olyan szót, hogy “zsidó” vagy “cigány” rasszizmus”

    Erősen vitatom. Ezeknek a szavaknak azért van pejoratív tartalma mert mind a cigány, mind pedig a zsidó szubkultúrák más-más karaktert hoznak ki. Az más lapra tartozik, hogy az átlagember asszociál és nem különbözteti meg az etnikumot a szubkultúrától. Vagyis nem minden cigány, és nem minden zsidó érvényesíti a szubkultúráját a többségi társadalmon, de ezt az emberek nem veszik figyelembe. helyesen cigány helyett cigány-kultúráról kellene beszélni, de az emberek elhagyják a kapcsolt szó második tagját. megejegyzem, ha éjjel az alúljáróban jön feléd 3 cigány, okosabb ha nem differenciálsz. 😀

    Szeretném , ha az esetleges hozzászólók (a szokásos módon) nem csúsznának el a zsidózás felé.

  89. 88: Ebbe a vitába én nem megyek bele, mert engem Orbán cigány származása nem érdekel. Amikor általános iskolába jártam, volt egy cigány osztálytársnőm, aki mellesleg a barátnőm is volt, apám tiltakozása ellenére. Nem átlag cigányok voltak, a papa a Malévnél dolgozott, a mama fodrász volt, a lány pedig gyönyörű, ébenfekete hajjal, kék szemmel, az indiai felső kaszt jutott róla eszembe. Nagyon tiszták voltak, kellemes, közvetlen emberek. Persze, voltak Pesterzsébeten más cigányok is, én ott nőttem fel, láttam belőlük éppen eleget, az ún. utcán lófráló, tengődő cigányokból is, akik életveszélyesek voltak, pedig a Kádár rendszer alatt nem annyira kellett tőlük félni, mert egyrészt munkára voltak kötelezve, másrészt akkor még keményebb volt a rendőrség, mint ma.
    Szóval nekem nincsenek negatív érzelmeim a cigányokkal kapcsolatosan, sőt, meggyőződésem, hogy a Kádár rendszer vége elvette az életüket – igen, erős a megfogalmazás -, hiszen akkor munkára voltak kényszerítve (75 %-a a cigányságnak dolgozott) most pedig nem kapnak munkát, mert cigányok. Ugye, csak rájuk kell nézni, látszik, hogy Indiából származtak, nem fehér a bőrük.
    Őszintén szólva, inkább sajnálni kellene őket, hogy így kicseszett velük (is!!) a rendszerváltozás, mert nem hiszem, hogy most jobb állapotok uralkodnak a cigány szubkultúrában, mint a Kádár rendszerben.
    Tehát nekem, akinek cigány barátnője volt, más a véleményem, igaz, ők nem szokványos cigányok voltak.
    Mindenesetre én nem hiszem továbbra sem, hogy Orbánt a cigány származása határozza meg. Mellesleg, édesapja mezőgazdasági üzemmérnök volt, édesanyja pedig tanárnő. Szóval azért nem putris háttérből jött, és szerintem valamilyen „hetedíziglen” cigány vér lehet csak benne, a papa, Orbán Győző révén.
    Nekem mindenesetre nem tetszik, ha valaki ezzel érvel Orbán ellen.
    Ez a véleményem semmilyen magyarázkodás után sem fog megváltozni.

  90. 96: Valamit tisztázzunk. Amikor azt mondom, hogy Orbán politikájának a megítélése szempontjából RELEVÁNS, hogy Orbán cigány, akkor nem állítom azt, hogy minden cigány bűnöző. Nekem az egyik legjobb barátom és a családunk ügyvédje egyébként SZINTÉN cigány. Hihetetlenül értelmes ember, akivel imádok beszélgetni, és igazi jó barát.

    Erről beszélek, amikor azt mondom, hogy „csípőből” ítélkezni helytelen, etnikai hovatartozás alapján viszont lehet következtetéseket levonni viselkedésre vonatkozóan. Ha valaki azt mondja, hogy minden cigány bűnöző, az rasszista. Ha valaki viszont azt mondja, hogy a cigányok között kifejezettebb a bűnözői hajlam, mint mondjuk pl. a magyarok között, annak igaza van – ezt a fent idézett tanulmányok bizonyították is. Az első esetben tehát valaki tények hiányában elvakultan ítélkezik, a második esetében a tények figyelembe vételével tesz kijelentéseket.

    Az, hogy a rendszerváltás kivel mennyire cseszett ki, az egy érdekes kérdés. Például ma, húsz évvel a rendszerváltás után hány cigány él Magyarországon? És hány magyar? Akkor kivel is cseszett ki a rendszerváltás?

  91. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_rom%C3%A1k

    Az adatok sosem voltak pontosan, hiszen aki nem a cigány nyelv valamilyen változatát beszéli, azok között is jócskán van cigány származású. A táblázat adatai szerint 1980-ban 340 ezer, 1994-ben 400 ezer fölötti a cigány lakosok száma.
    Miért, ez mit mutat? Több szabad idejük van a gyermeknemzésre, mint a Kádár-rendszerben? 🙂

  92. 98: Szerintem Magyarország problémáját nem a cigányság jelenti – bár az ő munkanélküliségüket is meg kellene oldani, ez tény – hanem az, amit Boros Imre oly jól fogalmazott meg:
    Kimentek az oroszok, bejöttek a bankok!
    No, ezek több kárt csináltak, mint amennyi hasznot hajtottak!

  93. 100: A magyar társadalomnak tény, hogy nem a cigányság az egyetlen, és még csak nem is a legnagyobb problémája. De azért az feltűnő, hogy miközben a teljes népesség erőteljesen fogyatkozik, addig ez a kisebbség dinamikus ütemben sokasodik. Ez arra utal, hogy a cigányság a maga módján prosperál, az életfeltételei elég jók ahhoz, hogy gyors ütemben sokasodjanak. Érdemes azon elgondolkodni, hogy mért van ez így. Szerintem azért, mert a jelenlegi családtámogatási és szociális rendszer kedvez annak a fajta életstratégiának, amit a cigány kultúra és etnikai öntudat képvisel.

    A bankokhoz annyit – de erről már volt szó – tény, hogy a bankok iszonyatosan szemét módszerekkel fosztják ki a lakosságot, de az is tény, hogy a hiteleket föl is vette valaki. Márpedig aki arra számított, hogy a bankok azért vannak, hogy „segítsenek az embereknek”, az nem tudja, mit jelent az a szó: kapitalizmus.

  94. 100 & 101:
    Félek, hogy bank ügyben a puszi barátságotok gyorsan meg fog szakadni. 😀

    Moli! Probálj egy kicsit koncentrálni arra, amit írok. Cigány mint faj és cigánykultúra. Az előző nem érdekes, az utóbbi adja a problémát. Ne keverd a kettőt.

    Jancsika! Olyan nincs, hogy a cigány genetikailag hordozza a bűnözést (nem tudom hány százalékban írtad). Van cigány kultúrából származó bűnözés. Tehát Orbán esetében, amennyibe cigány lenne, ez semmit nem jelent. Ami nála tatten érhető, az a kistelepűléses szocializáció. (jó példa rá a kolbász készítő kép), de ez nem cigány.

  95. 102: Érvek és ellenérvek, pro és kontra, Tibor bá. Vitázunk, koncentrálok (azért a faj és a kultúra szorosan összefügg, szerintem), csak már semmi köze a vitának a poszthoz 🙂
    Úgyhogy én is abba is hagyom, meg későn is van. Mindenkinek szép
    álmokat és kellemes holnapi napot kívánok.

  96. Ha jól értem, a „kistelepülési szocializáció” nálad egy vonzó fogalom, tekintve, hogy falura csábítod olvasóidat és parasztházakat ajánlgatsz nekik leendő lakásul??? 🙂

  97. 105: Minden ember a Homo sapiens fajba tartozik, amelynek alfaja a Homo sapiens sapiens. Minden ember ehhez az alfajhoz tartozik. De mivel az emberek között léteznek különbségek, az antropológia tudománya csoportosítja a különféle emberi jellemzőket. Vagy embertípusokat, amit rassznak nevez. A leglátványosabb különbség a bőrszín, a haj és a szem színe, fejforma, izomzat felépítése, végtag arányok stb.
    Ennek alapján nagyrasszok vannak (a tudomány szerint), kaukázusi, mongoloid, veddo-ausztralid, negroid, khoishanid. Ezeket a nagyrasszokat osztják fel további rasszokra.

    Ha szigorúan a tudományhoz ragaszkodsz, akkor nem fajról, hanem rasszról kellene beszélni a cigányok esetében, ahogy a magyarok esetében is….hosszú, erre szokta a fiam mondani. 🙂

  98. 98 jancsika te lökött vagy !
    Hány cigány származású jogvégzettet láttál már ?
    Amúgy a fazonja sem olyan .
    Ez csak egy libsi hülyítés a plebsznek .

    Ítéld meg a tettei alapján .

  99. 102: „Jancsika! Olyan nincs, hogy a cigány genetikailag hordozza a bűnözést (nem tudom hány százalékban írtad).”

    Hol írtam én ilyet? Pont azt írtam, hogy a genetikai determinalizmust abszolút ellenzem. Egyetértek, a cigánybűnözés kulturális és etnikai kérdés, nem genetikai.

    Orbán esetében viszont a cigány SZÁRMAZÁS szerintem tetten érhető – főleg a módszereiben. Ez sem genetikai, hanem neveltetésbeli és felfogásbeli kérdés.

  100. 107: Aha. Tehát te jobban ismered az én barátaimat, mint én magam.

    A tettei alapján az egyik legjobb barátom. És igen, van olyan, hogy jogvégzett cigány, sőt, nekem az egyik évfolyamtársam is cigány volt. Cum laude végezte az orvosit.

  101. „A tettei alapján az egyik legjobb barátom.”

    KI ? A zorbán ??? 🙂

  102. Jaaa…

    Bocsánat, én azt hittem, a 98-as hsz-ban a barátomra gondolsz.

    Elnézést, félreértettük egymást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük