(2631) Elbúcsúzhatunk-e a józan eszünktől?

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

Szerző John HarrisonSzputnyik

 

A világ ultra gazdag embereiből egyre többen építtetik az „ítélet napjának bunkerét” a „Rising S Company” vállalkozással, akik szerint az utolsó két évben drámaian megnőtt a felső kategóriás bunkerek megrendelése. A téma különösen az Új-zélandiakat érinti, tekintettel arra, hogy a bunkereket főleg ott építik.

Tate Ulsaker, egy Új-Zélandon élő környezetvédő aktivista véleménye szerint a bunkerépítés felfutása valós, ami hűen tükrözi a legújabb időket. Azok az emberek, akiknek havi jövedelme meghaladja a néhány millió dollárt, bunkerépítésben gondolkodnak. Nekünk, akik Új-Zélandon élünk, egy viszonylag kicsiny, 4,6 milliós társadalomban, meglehetősen idegesítő, hogy emberek jönnek ide a nukleáris borzalom elkerülése végett.

Persze az ítélet napjának bunkerét használni lehet társadalmi felfordulások esetén is. Hát igen, mondja Tate, az utóbbi időben sokat hallani erről, és példának okáért vannak, akik azt állítják, hogy Amerika egyre jobban tolódik egy orosz mintájú forradalom felé. Aztán ott van a lehetőség egy hatalmas járvány kitörésére, valamint a közelgő klímaváltozás okozta káosz, és persze a vállalkozások, akiknek érdekük, hogy sok millió dolláros bunkereket rendeljenek.

Van még egy nagyon érdekes vallásos megközelítése a bunkereknek. Fundamentalista keresztények felfoghatják, hogy a bunker lényegében lehetővé teszi a részvételt az ítéletnapján. Tate állítja, hogy semmi kifogása a „hagyományos” gondolkodás ellen, de következhet belőle az egyirányú gondolkodás.

A jelentések szerint „Rising S” eddig 35 bunkert szállított le Új-Zélandba, és ugye ez csak egyetlen vállalat. Ezt a témát azonban a helyi sajtó nem nagyon feszegeti. A tulajdonosok pedig nem tolakodnak, hogy feltárják, hol vannak ezek a bunkerek. Ebben a témában nehezen lehet információhoz jutni. Az pedig, hogy miért pont Új-Zéland lett népszerű az ítéletnapjának bunkerei elhelyezésére egy olyan kérdés, amire nehéz válaszolni, de valószínűleg itt érzik magukat biztonságban és rengeteg pénzük van.

Eddig egymás között versenyeztek gépkocsijaikkal, nyaralóikkal. Ez most átváltott Új-zélandi bunkerekre, ahol földalatti úszómedencék is vannak. Egy ilyen távoli országban, mint Új-Zéland életben maradhatsz nukleáris háború kitörésekor, ami 10 perc alatt bekövetkezhet, és 10 óra mire ideér a bunker tulajdonosa. Ez persze egyszerűen nevetséges, ami azt jelenti, érdemes elgondolkozni azon, az emberi faj észnél van-e?

Tate szerint nincs. Vannak ám földalatti városok is az amerikai hegyekben. Ez egy titkosított, majd felszabadított információ. A kormánynak vannak tervei, de háború helyett okosabb lenne megoldani a nézeteltéréseket, mintsem földalatti bunkereket építeni.

Ezt a bunkerépítést persze félre lehetne tenni, mint egy olyan pillanatnyi divat, ami egyszer elmúlik, de minél többen vesznek bunkereket, annál inkább úgy tűnhet, hogy egy nukleáris háború ártalmait meg lehet úszni. Máris készítenek kalkulációkat. A Pentagon szerint a nukleáris lerohanás járható út. A kubai rakéta krízis jelentéktelennek tűnik összehasonlítva azzal, mi történhet most. Vajon hány évre van szükség ahhoz, hogy az emberiség ráébredjen a probléma megoldhatóságára.

A helyiek a bunker őrületet hülyeségnek tartják. Ez az amerikai gondolkodás értelmetlen. Az itteni társadalom viszonylag kicsi és viszonylag épelméjű. Vannak problémák, de azok helyiek. Viszont a jövevényeknek rengeteg pénzük van, tehát a helyiek csöndben maradnak. Ami nincs szem előtt, azzal nem törődnek.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10 gondolat erről: „(2631) Elbúcsúzhatunk-e a józan eszünktől?

  1. Jó cikk, köszönöm!

    Új-Zélandon most fogja törvény tiltani, hogy külföldi ingatlant vehessen. Korábban Új-Zélandra kivándorolni csupán két módon lehetett (business immigration), az ember letett 2mrd HUF-nak megfelelő összeget (befektetés) és másnap állampolgár volt családtagokkal együtt, csak az orovosi vizsgálat kellett, vagy letett 400m HUF-nak megfelelő összeget és lakhatási engedélyt kapott, majd 4-5 év múlva állampolgárságot a szokásos „vizsga” után. Ez megszűnt mára és most már csak kétféle vízum lehetőség van: 462,5m HUF és maximum 88 nap három év alatt, vagy 138,75m HUF növekedési befektetési alapba és 438 nap négy év alatt + 20 bónusz pont.

    Svájc: a Polgárvédelem Szövetségi Tr. 45. és 46. paragrafusai alapján minden állampolgárnak óvóhely kell. Máskép nem nagyon lehet építési engedélyt kapni.
    360.000+ db bunker van, bő 8 milliós férőhellyel (lakosság 7,7 körül). Pár éve felújítások és feltöltések.

  2. 1.
    Siralmas, hogy az emberiség ennyire ostoba.
    A hibák megoldása helyett föld alá bujik mint egy bogár.
    A gyilkos radont hogy szedik ki több szintes luxusbunkerokba?
    Te írtad:
    A háttérsugárzás 40% radon.
    Szellőzetlen lakásban a radon 10x,
    boros pincében 100x,
    szellőzetlen, mély, és hosszú boros pincében elérheti az 1000x
    Izületi és csont fájdalmakra a dokik a radont kifejezetten ajánlják
    mint Eger török fürdő.
    Radon gáz a vízbe a nagy kövek közül kerül elő.

  3. 3. NBV (NBC) szűrős szellőző rendszerrel.
    Siralmas sok minden… régen a borospincék szellőző „rendszerét”, na nem a radon miatt, a dédapáink rendszeresen takarították… ma meg…

  4. Valószínűleg nem igaz (és nem is Új-Zéland), de 12 év óta tudok róla, engedelemmel beteszem ide:

    Hogyan lopta ki Indonéziába Gyurcsány a magyar adófizetők pénzét

    https://index.hu/gazdasag/magyar/ho060909/

    Ne haragudj, de mi a fenét keres ez itt? Mi a fenének tetted be?

  5. Gondolom Fidesz szavazó…. Igen Svájcban már talán több mint húsz éve kötelező a bunker építés új építésű családi házaknál.

  6. 4. Statikus és Tibor bá’

    Valószínűleg Gyurcsi a mesés indonéz szigetvilágban képzeli el a kataklizma túlélését. 😀

    A viccet félretéve további jó szórakozást kívánok a high-tech atombunkerekben az elitnek, biztos qrva jó lesz majd ott, főleg az első pár hét után – ValóVilágVilla mod2, csak élesben.
    Ezek mindennel számoltak, egyet kivéve: a bezárt ember pszichéjével nem.

  7. 6 – Montezuma:
    Ha nem laknak ott, az egész nem ér semmit. Az USA-ból, hogy akar odajutni? Az összecsapás fél óra alatt lezajlik. A gépe fől se száll, már le is lőtték.

  8. Ez egy biznisz milliárdok szerzésére milliárdosoktól. Kiélezve arra, hogy ők sem okosabbak az átlagnál. Sőt…

  9. 7. Tibor bá’
    Teljesen igazad van, de az elit reménykedhet abban, hogy még időben „fülest kapnak” és le tudnak majd lépni a balhé kitörése előtt a biztonságos kis föld alatti börtöneikbe.
    Természetesen az a bunker, ami tőlem 10 ezer km-re van, az gyakorlatilag nincs, full kreténekkel nincs mit tenni.
    Viszont tegyük fel, odaérnek időben és bezárkóznak. Oké. Telnek a napok, hetek, hónapok… és már rég megkattant a nagy többség bezárva, a maroknyi megmaradt épelméjű pedig előlük bujkál majd az ágyneműtartóban, mert máshol sok hely nem lesz erre.
    Túlélni, túlélni – de nem bármit és nem bármi áron!

  10. 9 – Montezuma:
    Nem akarok belemenni a részletekbe, mer akinek egy kis esze van, az el tudja képzelni milyen élet lesz itt a Földön egy világégés után. De van értelme túlélni egy szuper bunkerben, ahonnan nem jöhetek kik, ha kijöhetek akkor egy szétéget világot látok, ami nyomokban se hasonlít ahhoz, amikben éltem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük