(2608) Szembenézni a biztos halállal

Tibor bá’ online

 

Guy McPherson már néhány százszor elmagyarázta miért halunk ki hamarosan. Jóslatát egyre többen fogadják el. Igen ám, de akkor ezeknek az embereknek, akiknek többsége messze nem 85 éves, ahogy én, szembe kell nézni a hamarosan bekövetkező saját halálukkal. Az csak természetes, hogy McPhersonnak vállalni kell némi felelősséget ezért. Ezért aztán újabban próbálja megnyugtatni a rá hallgatókat. Erre példa az alábbi videó. Szerinte már nem marad számunkra, csak a szeretet. A videó természetesen angol, de be lehet állítani, hogy legyen szöveg aláírás. Ez hasznos, mert különben McPherson elharapja a szavakat, hadar és meglehetősen halk. Minden szavát én magam se értem (elsőre). A szöveg viszont egyszerű angol.

Fordítás:

Meg kell jegyeznem, hogy a szöveg ügyesen úgy van megcsinálva, hogy egy-egy szereplő mondatának az utolsó szava egyúttal a következő szereplő mondatának az első szava. Így aztán összemosódik a szöveg, amit lehetetlenség lefordítani. De azért remélem, ad valami elképzelést:

Guy: Számtalan visszajelzést kaptam emberektől „csak a szeretet maradt” kifejezéssel kapcsolatban. Az emberek azt hiszik ez banális, különböző okok miatt nevetséges, de ez nem igaz.

Rajz film: Mi van Briannal? Mit gondolsz, mi történünk akkor amikor valaki meghal? Semmi. Elmegy a fény, ennyi.

Ez nem kellemes, egyáltalán nem.

Szerintem tök világos, hogy egy rakás csont és izom vagyunk, ami a végén lebomlik és kukac élelem lesz belőle. Semmiből lettünk, és semmi lesz belőlünk.  Vége Stewie

Guy: Mindössze világossá akarom tenni

Rajz film: Elment a fény

Guy: Sok ezer írott szöveg van ezen kifejezés mögött, és sok száz óra elmélkedés, hogy olyan frázisokkal álljunk elő, mi tényleg banális. De ez nem banális, van neki értelme, számomra és az életem folyamán összefutott sok ember számára van értelme.

Rajz film: Brian, nem tudok elaludni, félek. Mitől? A haláltól.

Guy: Az élet több lenne mint „csak a szeretet marad”? Természetesen. Van még sok érzés, amit az emberek kifejeznek akkor, amikor a kihalás felé haladunk. Természetesen

Rajz film: nem vagy egyedül a világ teli van emberekkel, akik nem fogadják el a halál létét, és mindegyiknek meg van a saját elképzelése mi történik a halál után. (kétségbe esett hangon) Igen, ezek vakon hisznek? (a templomban): Buddhizmus mély benyomást keltő. Buddhizmus egy ázsiai vallás, de sok kaukázusi ember is hisz benne. OK. Ezek az emberek abban hisznek, hogy a haláluk urán reinkarnálnak (újjászületnek) mint egy disznó, tehén vagy kakas, oké, ez jó, máris tudom, milyen hangokat hangokat kell adni, ha ezeket választom. Ráadásul nincsenek érzelmeik, vagyis ezeknek nem érdemes szülinapi ajándékot venni.

Guy: Amikor minden elhangzott és mindent megtettünk az életünk befejezésével kapcsolatban, ami megmarad – ezt olvashatod az írásaimban – számunkra, annak gyökere a szeretetben van.

Rajz film: Brian, köszi amit értem teszel. Semmiség.

Guy: Legalább is számomra.

Rajz film: (zsidó rabbinál) Mit gondolsz, mi lesz az emberrel a halála után? Miért, te mit gondolsz, hová megyünk? Fogalmam sincs, ezért kérdeztelek téged. Minek kérdezed ezeket? Mert tényleg meg akarom tudni, mi történik. Azt gondolod, hogy ez isten végső tervének a része? Szerintem a vallásod, így ahogy van, egy csalás, aminek a lényege, hogy többet nyaralhass. Ebből elég, elmegyek (és egy héber szófoszlány)

Guy: A kihalás előtt csak a szeretet marad.

Rajz film: (zene – katolikus templom) Amit a katolikusok hisznek, ha elfogadod Jézust a halálod előtt, akkor a halálod után a Mennyországa jutsz. Tényleg? Mindenki? (a muzulmán terrorista?) Hiszek Jézusban az én istenemben, megmentőmben.— Igen.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(2608) Szembenézni a biztos halállal

  1. McPherson folyamatosan módosítja az álláspontját. Legalábbis ez látszik.
    Eddig a hangsúlyt a felmelegedésre helyezte, de utóbb már inkább az erőforrások és egyebek kimerülése irányába mozdul el.
    A vég időpontját viszont egyre inkább előrehozza.
    Mikor? http://www.antalffy-tibor.hu/?p=24129
    Úgy gondolom, hogy ezen a blogon ez már le van írva. Igaz, ehhez vissza kell olvasni legalább 10 év anyagát.
    Ő vajon mikorra teszi a „mikort”? Hogyan gondolkodik?
    Idealista gondolkodású. Rossznak tartja az emberiség bukását.
    Mi tudjuk, hogy nincs jó és rossz, csak történik minden ahogy.

  2. Látom értetlenség honol, mert nem tolongtok a hozzászólásokkal. Fordítsam le a szöveget?

  3. 2 Tibor bá’

    „Fordítsam le a szöveget?”
    3 Python ezt kegyesen megengedi neked. 🙁 🙂

    Ha lefordítod, Én megköszönöm!

    A fordítás úgy történik, hogy elolvasod a szöveget, megérted, és azt a saját szavaiddal visszaadod.
    Én elolvastam és megértettem belőle valamennyit.
    Ha ehhez a Te fordításodat hozzárakom, többet tudok meg, mint amennyit McPherson el akart mondani.

    Ahogy gondolod.
    Én nem fordítanám. Lusták, elkényeztetettek, nem érdemlik.
    Elegendő lenne odamenni és gondolkodva nyomogatni a billentyűket/egeret és (igaz, Google minőségben, de) lefordítja bármely nyelvre.

  4. 3 Python

    McPherson nem erről a grafikonról beszél.

  5. OK, ha holnap esik az eső akkor fordítok. 😀 Ha nem esik és 27 °C alatt lesz, akkor sétálni fogunk a Margit-szigeten.
    P.S. Azért érdemes lefordítani, mert McPherson láthatóan meg van illetődve.

  6. Megköszönöm Tibor bá ha lefordítanád elég ha csak egy összegzést készítesz.

  7. Azt akartam írni:” 7:+1″ ,de inkább kiírom betüvel. Előre is köszönöm . Ha már nem fizetek, legalább köszönök. ☺️

  8. Köszönjük Tibor bátyám a fordítást! 🙂

  9. Csak haldoklókat kell ápolni és érthetüvé válik sokminden – mert ha olyan emberekkel foglalkozunk akikhez szeretet vagy akár más negativnak is mondható érzelem füz (tehát nem közömbös sehogy) akkor halálközeli élményekben is részesülünk.
    Nem a haláltól fél az ember hanem a fizikai fájdalomtól föleg a halálhoz vezető útón.

    A hosszas gyötrödéstöl lelkileg fizikailag.
    Mert sok betegünknél ezt látjuk miközben a legtündésibb embernek is eltorzul a személyisége – vagy ugy látjuk és vele szenvedünk, mert maga a tény ami történik szinte elviselhetetlenné válik az ápoló részére is.

    Hát ettöl félünk föleg ettöl a helyzettöl.

  10. Én csak azért írok,hogy hencegjek.Az összes Family Guy részt láttam.Többször is. 🙂
    Komolyra fordítva a szót,és elnézést Tibor bától,lehet hogy nem ehhez a kiragadott részhez írom,de ezt a sorozatot mindenki hülyének nézi,és közben senki nem érti mit is akar valójójában mondani.Arról szól hogy bármilyen problémád, szituációd, élethelyzeted vagy bármi jó rossz történik veled az életben ,mindig a családod az első és legfontosabb dolog.Mindig azt választod.Történhet bármi.Ezt akarják elmondani neked ,kissé bugyuta,humoros néhol nagyon egyszerű formában.

  11. 12.

    Szerintem nem csak ezt akarják elmondani. Nagyon komoly kis sorozat, kissé ocsmány nyelvezettel.
    A tv-ben csak ezeket(south park, american dad stb.) lehet már csak megnézni, a többi gyakorlatilag nézhetetlenül gagyi, semmitmondó.
    Azért azt nem állítanám, hogy senki sem érti, azért annyira nem magasröptű a társadalomkritikája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük