(2573) A pávatánc vége?

Tibor bá’ online

 

A magyar miniszterelnök pávatánca a nyugati politikusoknál elképesztően volt sikeres. Mit volt! Még ma is az. Orbán azt mond, amit akar a magyar füleknek, ha ez nem tetszik a brüsszeli füleknek, akkor egy kicsit visszatáncol, és azok tovább öntik a pénzt Mészáros Lőrincen keresztül a kielégíthetetlen étvágyú Orbán Viktornak. A nemzet(tévútra)vezető Orbán önbizalma ezért a fellegekig nőtt. A NATO értekezleten állandóan Trump mögött lihegett, hogy észrevetesse magát. Merkel és Macron  magánbeszélgetésébe is be akart kapcsolódni, de azok otthagyták. Végül, hogy ne lehessen elhallgattatni kijelentette, hogy Európára két veszély fenyeget. A délen bevándorlók, keleten pedig Oroszország. Ez a nyugati füleknek muzsika, de Putyin történetesen nem egy hülye nyugati politikus, mára (2018.07.15.) Orbánt soron kívül és azonnal Moszkvába rendelte.

Felteszem Orbán arra fog hivatkozni, hogy ez csak része egy pávatáncnak, és különben is nem azt kell hallgatni, amit mond, hanem azt kell nézni, amit tesz. És ugye, ő Putyinéktöl veszi a gázt, a nyersolajt, és az atomreaktort, politikailag pedig támadja Putyin legnagyobb ellenségét az ukrán fasisztákat. A nagy kérdés, megbocsát-e neki Putyin és elfogadja-e a pávatáncot.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

9 gondolat erről: „(2573) A pávatánc vége?

  1. Szerintem enélkül is négyszemközti megbeszélés lett volna közöttük a foci VB döntője után, hisz lezajlott a héten a NATO csúcs, holnap meg Helsinkiben Trampli-Putyin találkozó lesz. Putyin jó exKGB alezredesként informálódik, és mivel OV kb. a jól kihasználható marionett bábú kategória a nagyok „játékában”, így nincs mit tennie: megy, beszámol, stb.!

    Az már egy más kérdés, hogy a nagy „pávatáncban” de maradjunk a hinta politika szakmai kifejezésnél, azt sikerült Brüsszelben mondania, amit…, így Putyin egyből bejelentette ezt a rapportra hívási tényállást. Így már nincs miért finomkodnia, és azt is eltudom képzelni, mivel Putyin nem akkora focirajongó, hogy a döntő kb. második félideje alatt mondja OV -nek, hogy akkor menjünk csak a VIP tárgyalóba most egy négyszemközti megbeszélésre.
    Hiába, mi csak „csicskák” vagyunk, a nagyhatalmak játszmáiban, OV itt is mert nagyot álmodni, belé és belénk is törlik majd a lábukat, mind az USA, mind Oroszország.

    Persze a kijelentései megtétele nélkül ezt finomabban intézte volna Vlagyimir Vlagyimirovics, de hát a vidéki focimánia és stílus az azért nem egy fajsúlyú liga a geopolitikai sakkjátszmákkal. Még akkor sem, ha eddig bejöttek OV zsigerileg ösztönös megérzései.
    Putyin viszont nem ösztönből „játszik” hanem az előre 5-6 lépéssel „kisakkozott” többféle forgatókönyv alapján dönt jéghideg számítások alapján. Ezért lesz ez a találkozó is, mert fel kell készülniük Trampli kiszámíthatatlan dölyfösségére…! Nekem is van egy olyan megérzésem, hogy a helsinki megbeszélés után Trampli nyomat majd egy sikerpropagandát, miközben Putyin még jobban felmossa majd vele a padlót, mint ahogy azt Kim Dzsong Un tette vele Szingapúrban.

  2. Nincs itt semmi gond, ugyanis Orbán Viktor „keleti veszedelemről” tartott félperces stand up-ja valójában jó Putyinnak is.
    A nyugati fegyvergyártóknak fontos az orosz/kínai veszedelem, hogy a költségvetésből még több forrás jusson a gyárak üzemben tartására, Putyinnak pedig jó, hogy nyíltan megy az oroszellenes rinyálás, hiszen ezzel csak a saját otthoni pozíciói erősödnek tovább és bármiféle, a lakosság számára kellemetlenebb intézkedést is úgy lehet a Nyugatra hárítani, hogy Putyin népszerűsége közben nemhogy csökken, hanem fordítva, még növekszik is.
    Amúgy Magyarország véleménye/nyilatkozata nagyjából zéró jelentőségű a nagy geopolitikai játszmában. Sőt, lassan az egész EU véleménye/nyilatkozatai is pont ennyit nyomnak a latban.

  3. 2 – Montezuma:
    Nem egészen. Egy atom nagyhatalom feje nem engedheti meg, hogy egy volt csatlós országocska csizmás kandúrja packázzon vele, mert az orosz nép erre nagyon kényes.

  4. Szvsz Montezumának is igaza van és Tibor bá’-nak.

    Egyelőre Budapest és Fehérvát nukleáris célpont – C4I protokoll -, lévén NATO-tagok vagyunk. Jó lenne, ha mindkettő kikerülne ebből a körből… mondjuk egy NATO kilépéssel. Ugyanis nem az a fő baj, hogy célpontok, mert egy első csapásnál könnyen lehet, hogy pont lesz@rnak minket, de egy Perimetr esetében nem hogy e két város, de akár még fél tucat másik is célpont lehet. (Mondjuk az EMP így is úgy is hatni fog, NATO tagság ide vagy oda.)

  5. Most olvastam egy ezzel foglalkozó témánál a Facebook-on
    hogy „Valószínűleg azért, mert a brüsszeli NATO találkozón
    OV a NATO-t fenyegető keleti veszélynek nevezte Oroszországot.

    Vagy talán azért, mert Oroszország migránskvóta nélkül is
    befogadott már 100.000 menekültet a Közel-Keletről?

    Persze, azt nem feledhetjük, hogy Oroszország állampolgárainak száma
    közelíti a 150 millió főt.

  6. Orbán sokkal több „szívességet” tett és tesz az oroszoknak a gyakorlatban, így a kötelező hangzatos szólamok egy NATO csúcson nem nyomnak valójában semmit sem a latban. Főleg, ha kedden Trump és Putyin már a világ újrafelosztásáról egyeztet az egész NATO és EU feje felett.
    Persze, hogy igaza van Tibor bá’-nak, de Orbánnak is kellett mutatni a Nyugat felé valami „szolidaritás-félét”, ami persze kimerült egy olyan összetett mondatban, ahol megint migránsozott is egy szépet!
    Nesztek, keletről ott az orosz veszedelem, de délről meg jönnek a migrik… – hoztam is ajándékot, meg nem is. Ügyes húzás volt, most meg együtt nézik Putyinnal a vb döntőt Moszkvában.
    Jut eszembe, rohadt dühös vagyok, a horvátoknak kellene nyerni, erre megnyerik a horvátok a franciáknak a vb-t.

  7. Nem véletlen. Az amerikai elnök be van szarva, hogy merénylet áldozata lesz.

  8. Orbán egy jó politikus lenne, egy nagy ország élén. Nekünk csak annyi beleszólásunk van a világtörténelembe amennyit engednek nekünk. Tehát itt nálunk egy Orbán a bajt hozza a fejünkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük