(2566) Litvániában választás lesz októberben

Tibor bá’ (szamizdat) on line

A LSDSP (vagyis a Litván Szociáldemokrata Munkáspárt) megszondázta a közvéleményt azzal, hogy facebookján feltüntetett egy EU útlevél tulajdonos fekete férfit és a férfi gyermekét hordozó litván fehér nőt. A képet egy bizonyos Herbert Smagon alkotta, akiről semmit se tudni. A csatlakozó felírat szerint, ha nem szavazol a LSDSP-re a képen látható helyzet vár Litvániára.

Ahogy az várható volt Hitler, nácik, rasszisták, stb. emlegetéssel azonnal neki estek a figyelem felkeltésnek. Az ellenzők különösen bosszantónak találták az eredeti festmény címét: „A modern család”, talán azért mert rendkívül találó. Különben a festő képei megtalálhatóak Az Észak Koreai szépművészeti múzeumban. Érdemes őket megtekinteni

A festményt természetesen menten levették a facebookról, és azt állították, hogy azt, aki feltette azonnal kirúgták a pártból. Majd a párt pedig elnézést kért azoktól, aki sértőnek találták a bejegyzést, és tagadták, hogy rasszizmusról lenne szó.

A párt 1918 óta létezett, de soha nem került be a parlamentbe, kivéve azt, hogy 1998-ban 14 képviselője lett a 100 tagú parlamentben. Most fog kiderülni, hogy a széles tömegek hang nélkül egyetértenek-e a figyelmeztetéssel, amennyiben 14-nél számosabb tagja lesz a frakcióban.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

51 gondolat erről: „(2566) Litvániában választás lesz októberben

  1. Ha a litvánokban van egy kevés, minimális élniakarás, akkor a párt hatalmas és elsöprő többséggel kerül az ország élére.
    Pont.

  2. Ez a festmény nagyon ott van!
    Kifejező, benne van minden ami a mai kort, a mostani éveket jellemzi.
    Biztos vagyok benne, hogy ez a kép, mint a korunkra jellemző alkotás ott lesz
    a múzeumokban. (már ha lesznek majd még olyanok)

  3. Azért a litván férfiaknak is érdemes lehet elgondolkodni, hogy vajon miért akarhatnák a litván nők helyettük a színes bőrű menekültet férjnek. Mije van egy menekültnek, amit egy őshonos nem tud megadni?

  4. Emlékszem még, amikor Semjén Zsolt hasonló demagógiával azt mondta: „aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re”…
    Aztán valahogy azután az derült ki, hogy a katolikus papság bújtatja a pedofil tagjait, pannonhalmi szerzetes fogdosta a diákokat, KDNP-s alpolgármester folytatott viszont fiatalkorú lánnyal, stb. Most meg épp a tatabányai hitoktató pedofília botránya a téma, aki börtönt is kapott nevelt fia molesztálásáért, aztán a megyéspüspök mégis kiadta neki a hitoktatási engedélyt, erre most kislányokat kezdett el taperászni…
    Bezzeg ha migránsok csinálnának ilyet, a teljes kormánypárti sajtóprostihad (presstitute ugyebár) ezt harsogná.

  5. 4 – Avatar:
    A presstitute médiát „szajha sajtónak” fordítottam. Szeretném, ha ez terjedne el.

    A migránsok csinálnak ilyet, sőt, különbet is, mert egyik-másik megerőszakolás után meg is öli az áldozatát. Különben a cölibátus miatt a katolikus papság ezt elég régen folytatja. De nem ez a lényeg, mert nincs, nem létezik hattyúfehér társadalom. A kérdés az, hogy a jelenség milyen gyakori. A menekültnek „illik” tisztességesen viselkedni egy befogadó kultúrában (voltam ilyen helyzetben). Ezek a „migránsok” erről nem tudnak, mert született barbárok. EZ A LÉNYEG.

  6. 4.Avatar
    Nem értettem a logikádat. Ha amúgy is vannak közöttünk ferde emberek, akkor jöjjön máshonnan is az ilyesféle??
    Vedd figyelembe, hogy NINCS tökéletes mintatársadalom, bűnőzők, aberráltak mindenhol találhatók, de, és itt van a nagy, nagyon nagy különbség: a fehér, őshonos bűnőzőimet a saját kutyám bolhái alapon, hagyd meg nekünk.
    Majd elbánunk velük. Vagy sem!
    De ne importálj messze földről drága pénzen IDEGEN rohadékokat, ezt má nee…

  7. 5: „A kérdés az, hogy a jelenség milyen gyakori.”

    Igen, ez egy jó kérdés.
    De vajon van-e erről bármilyen hiteles információd, statisztikád, vagy csak úgy zsigerből állítod azt, amit a migránsellenes szajha sajtó (kedvedért így), meg a hivatásos rettegő bérkommentelő fidesztrollok terjesztenek ezerrel a migránspara fokozása érdekében?
    Mennyi molesztálás, erőszak köthető a migránsokhoz, mennyi az őslakosokhoz? Van erre bárhol adat Magyarországra, vagy bármely más európai országra vonatkozóan?

    Amíg a nép az országban elenyésző számban jelen lévő migránsoktól rettegés gumicsonttal van elfoglalva, addig a minket bátran „megvédő” vezetőink degeszre tömik saját és rokonaik zsebeit, és simán lepattintják magukról a korrupciós vádakat némi sorosozással megkísérve…

  8. 7. Avatar
    Vajon tekinthetjük–e ezt a kérdést pusztán a magyar belpolitika által felpumpált dolognak?
    Én is feszült figyelemmel kísérem a helyzet alakulását, mert szeretném elkerülni azt, hogy utólag a megvezetett birkák között érezzem magamat…
    De azért az elgondolkodtató, hogy úgy néz ki, hogy ebben Orbán olyan jó lóra tett, hogy szemmel láthatóan egyre nagyobb lesz a pozitív visszhang Európából, egyre hasonlóbbak a nyugati intézkedések, igaz, mindez a drámai retorika nélkül, ami nálunk megvan.
    Persze tudom, a nyugat ezt úgy reagálja le, hogy Orbán populista politikája elcsábítja a nyugati tömegeket is, ezzel rombolóan hat az európai folyamatokra, és rákényszeríti a nyugati politikusokat is, hogy ebbe az irányba lavírozzanak, de ez nem jó folyamat.
    Az viszont látszik, hogy Orbán ázsiója nő a menekültpolitikáját illetően, ha egyéb ténykedéseit nem is nézik jó szemmel.
    És ezt köszönheti bátor felvállalásának egy olyan nemzetközi környezetben, amely első pillanattól kezdve dühödten támadta, de szemben sok puha nyugati politikussal magabiztosan kitartott álláspontja mellett, és úgy néz ki, az idő neki dolgozik.
    Van stratégiai érzéke, azt meg kell hagyni.
    Legalábbis egyenlőre így néz ki.

  9. Szerintem ott követik el sokan a hibát a migránsok ellenzői közül, hogy belemennek vitákba azzal kapcsolatban, miért nem akarják ezt és érvelniük kell, amire a migránspártiak ellenpéldákat hoznak és magyarázkodásra késztetik az ellenzőket és megy a parttalan vita, mintha ez valami vita eredményeként kellene, hogy eldőljön. NEM! Ez döntés kérdése. Nem vagyok köteles megindokolni a hozzám bekopogónak, hogy miért nem költözhet be hozzám. Nem fogok neki érveket hozni, meg magyarázkodni, csak annyit mondok: NEM! Ehhez joga van minden tulajdonosnak (esetünkben az állam a tulajdonos), hogy kinek engedi meg a belépést és itt tartózkodást indoklás nélkül. Ha az USA-ban a határon az immigration officer bárkitől indoklás nélkül, saját mérlegelés alapján megtagadhatja a belépést az országba, akkor nekünk miért kellene ez ügyben magyarázkodni? Nem és kész! Mert nekem úgy tetszik és kész! Vicc, hogy erről vitát kell folytatni, mintha kötelező lenne bárkit befogadni és állandóan magyarázkodni kellene, hogy miért nem. Ki követeli itt a magyarázatot és milyen jogon?
    Úgy kell hozzáállni az ilyenekhez, mint Duterte Obamához, mikor kritizálta a drog elleni harcát, hogy „Menjen a pi…ába!” 🙂

  10. 9.csibesz
    Most kapok észbe, tényleg!
    Telitalálat!!!
    Úgy van, ahogy irod, már azért ne a normálisan látó-gondolkodó ember kelljen magyaráznia a bizonyitványát, hogy ugyan miért nem akar NEM befogadni nemzet, faj és kultúraidegen , analfabéta, primitiv, semmihez sem értő, dolgozni nem akaró akárkiket, kik származási országaikban is aljanépek voltak, és akik már ezerszer-nem egyszer, hanem ezerszer – bebizonyitották, hogy a befogadó gazdanéppel eggyüttélni képtelenek, de nem is akarnak.
    Akkor mi a fenének i tartozunk mi, a többség , magyarázattal bárki idióta migránssimogató elött?
    Akinek amúgyis már kész mantrái vannak minden logikus magyarázatunk ellen?
    Amit tenni kéne minden migránspártolóval,hogy ha ő már ennyire jó , humánus ember,akkor bizonyitson , és beszállásolni hozzá, SAJÁT lakásába annyi migránst, ahány csak belefér, még az ágya alá is, tessék, simogasd őket otthon , magadnál, ha annyira kiálltál ,hogy bejöhessenek, akkor tessék.
    Hadd lám, erre mit tudna válaszolni, hogy tudna kibújni alóla a drága jó lélek.

  11. 7 – Avatar:
    Orbán minden disznóságával tisztában vagyok. De azt is tudom, hogy az „ellenzék” semmivel se tisztességesebb. A nép pedig simán hülye, hogy harmadszor is kétharmaddal beválasztotta a hatalomba üveggyöngyökért. Azonban mindez nem veheti el a gondolkodó ember józanságát. Én nem kérek egyetlen egy más kultúrájú bevándorlóból se, ha megerőszakolja a nőket, ha nem. És ettől nem fogok eltérni csak azért, mert Orbán Viktornak a véleménye megegyezik az enyémmel kizárólag ebben az egy dologban. Az ellenségem ellensége (ez esetben) nem a barátom.

  12. 11. Tibor bá’

    Azért látni kell, hogy a bevándorlók elfajult viselkedésének mi az alapja.

    Eleve erőszakkal jöttek be, elnézték nekik a törvénysértést.
    Az első erőszakoskodást lopást, csalást elnézték,
    erre a többi is felbátorodott, mert a befogadó ország vezetői utasítják a rendőrséget, ügyészséget, bíróságot, hogy legyen elnéző, sőt a polgárság felháborodott tagjait jobban büntetik a vélemény nyilvánításért mint az erőszaktevőket.
    Tehát az a valóság, hogy a bevándorlók törvényen felüli helyzetet élvezhetnek.

    Ha kezdetektől fogva kemény kézzel kezelték volna, törvények következetes betartatásával, nem fajult volna el a helyzet.

  13. 12 – bogozy:
    Ez így van ahogy írod, de önmagában ez nem elég. A nők lenézése, az indulatok szabadon engedése, az emberi élet semmibevevése mélyen (és kitörölhetetlenül) benne van a kultúrájukban.

  14. 12.- Bogozy!

    Igen, a valóság az amit írsz, hogy ezek a sz.rdarabok törvényen felüli helyzetet élveznek!
    Döbbenettel látom, és hallgatom a legutóbbi francia eseményeket, ahol a napokban a rendőr Allahhoz küldte a fekete véglényt – akit ráadásul verdástól köröztek – s aki rend őrét, most előzetesbe vágtak. Hogy mit tettek vele nem tudhatom, de még azt is beismerte, hogy sajna ő volt a hibás….
    Nantes-ban a feka miatt elszabadult a pokol egyszerűen hihetetlen ami ott történik, és a franciák ülnek a valagukon, és tehetetlenek, kezük-lábuk kötve, miközben ezrével hagyják el az országot az ottani őslakosok is nap mint nap..
    A szerencsétlen stressztől kikészült rendfenntartó előreláthatólag húsz éve elé néz, és nem csodálkoznék azon, ha a genetikai selejt Macron , és bandája példát statuálva leülteti hosszú időre őt, elvéve a kedvét azoknak a továbbiakban, akik még a szívük ügyének tekintik az őslakos franciák, és közvetlen hozzátartozóik sorsát.
    Még mindig nézek ki a fejemből, hogy valóban igaz ez amit látok, – amit ha a távolból is, de átélek,- ami Európában történik?
    Vajon mi meddig tudunk kitartani, miközben azt látom, és hallom napestig a hazai kanálisokban, hogy Orbán felcsuti vajda megmenti a világot , miközben itthonról is tízezrével mennek el a harmincas- negyvenes-ötvenes éveiket taposó melósok a hátukra kapva a családjukat?!..
    Vajon az a drótkerítés amit felhúztak a déli határon ,mennyit fog érni, ha több millió jövőbeni agysebész, mérnök, és fizikus fogja ostromolni azt?.

  15. 14 – Ada:
    Ha jól tudom Niels Bohr és Einstein sétája az első alkalom, amikor az aforizma felmerült. Ezek szerint ketten az erdőbe sétáltak, amikor az ijedős Einstein megkérdezte Bohrról mit tenne, ha hirtelen feltűnne egy medve? Elkezdenék rohanni, ahogy csak birok. Nem ér semmit – mondta Einstein – egy medve sokkal gyorsabban tud futni, mint egy ember. Bohr erre azt válaszolta, nekem nem a medvénél kell gyorsabban futni, hanem nálad. —- Ez az elv érvényesül itt is. Ha nekünk van határ kerítésünk, de másnak nincs. Akkor az általad emlegetett sok millió migráns nem a mi kerítésünket fogja megrohamozni, hanem simán átmegy ott, ahol nincs kerítés.

  16. Az teljesen egyértelmű, hogy nyugat Európának VÉGE!
    Elsőnek Svédország, utána Franciaország, felkészül Belgium, Egyesült királyság, Németország, stb..
    A határ kerítés jó dolog. Ekkora embertömegnél, békeidőben még hatásos.
    De a helyzet el fog durvulni idővel, arra már kevés lesz! Ahogy a Rendőrség, és a Katonaság ereje is. Az a néhány ezer tartalékos katona nem sokra lesz elég.
    Ha nyugat Európa felfordul, az olyan negatív spirált indíthat el ami a „Nemzeti Együttműködés Rendszerét”, és az egész Magyarországot úgy söpörheti el, hogy nyoma sem marad!
    Lenne ez ellen megoldás. De ahhoz Orbán túl öntelt, és túl gyáva, mert nagyon fél a saját népétől, és választóitól!
    Megoldás az ország felkészítése de rohamléptekben. Először is, normális polgári védelem felállítása, a polgároknak KÖTELEZŐ polgári védelmi képzések.
    A lakosság felfegyverzése. Pontosabban széleskörű, egyszerű, gyors, kevés adminisztrációval járó fegyvertartási, és VISELÉSI engedélyek kiadása!
    A polgárok gyorsan felfegyvereznék, és megszerveznék magukat, ha hagynák!
    És nem utolsó sorban önálló helyi fegyveres terület védő miliciák létrehozása helyi polgárokból. Akik felső utasítás nélkül is tudnak intézkedni ha a helyzet úgy kívánja. Pl.: Balassagyarmat ma azért Magyarország része, és nem Szlovákiáé, mert
    Trianon után pár tucat helyi srác, ócska puskákkal visszaverte, elkergette a megszálló Csehszlovák haderőt! Csak erről nem igazán szabad beszélni….
    A polgárok megvédik magukat, és az országot, a kultúrát ha hagyják.
    DE sajnos erre nincs reális esély mostanság. Így az ország jövője több mint kétséges.

  17. 14. Ada
    Én speciel a franciákat még a migránsoknál is jobban utálom, ezért cseppet sem tudom sajnálni őket, amikor erőszakot tesznek rajtuk az új honfoglalók. Sőt, drukkolok, hogy minél több ilyen történjen. Ugyanez az angolokkal. Ez a két mocsok nép megérdemel minden rosszat, ami csak érheti őket.

  18. 10. Bálint
    Egyértelműnek látszik a válasz, mégis, hadd kérdezzem meg, mi a véleményed az országod és néped Európa elárasztását pártoló, sőt elősegítő politikájával kapcsolatban? Jó, tudom, most éppen inkább bevándorlás-ellenes az izraeli kormány, talán nem függetlenül attól, hogy a liberális zsidók újabban Izraelt is meg akarják nyitni, de, ha emlékezetem nem csal, még pár évvel ezelőtt nagyon is támogatták az európai „diverzitást” – nem véletlenül volt az európai (és amerikai) szélsőjobb kedvelt szólama, hogy „Open borders for Israel!”.

  19. 16. Unikornis

    „Ha nyugat Európa felfordul, az olyan negatív spirált indíthat el ami a “Nemzeti Együttműködés Rendszerét”, és az egész Magyarországot úgy söpörheti el, hogy nyoma sem marad!”

    Ha nyugat Európa felfordul, akkor először a saját hülye impotens liberális elitjét fogja elsöpörni, meg első dolga lesz elsüllyeszteni a migránsokat szállító hajókat…

    Na, akkor majd kiderül, hogy az erőltetett politikai korrektség mennyire épült bele az emberek jellemébe, és mekkora energiával törnek elő a valódi érzelmek…

  20. 14. Ada

    „Vajon az a drótkerítés amit felhúztak a déli határon ,mennyit fog érni, ha több millió jövőbeni agysebész, mérnök, és fizikus fogja ostromolni azt?.”

    Az agysebészek Soros hajói meg pénze nélkül még mindig Afrika partjan tipornák egymást…

    Nem tudom, figyeled-é a nemzetközi fejleményeket… Mondjuk az olaszt, meg a német táborok építését…
    Ahogy elnézem, lesz még Orbán kritizálva azért, hogy túl alacsony a feszültség a kerítésben, és mert még nincs érvényben a tűzparancs….

    Világosan látszik, hogy első nekifutásra nem sikerült a liberális elit terve, hogy pár év alatt nagyszámú migránsot importáljon Európába.
    Most szépen hátralépnek egy kicsit, és megpróbálják megőrizni az eddig elért pozícióikat.
    A jövő évi választások lesz a válsztóvíz…
    Nagy eséllyel ez az elit el lesz küldve melegebb éghajlatokra, és Soroséknak új trükkökön kell gondolkodniuk…

    Mi pedig egy kis időt nyertünk, ami, úgy látszik, nekünk dolgozik.

  21. 15. Tibor bá’

    „Akkor az általad emlegetett sok millió migráns nem a mi kerítésünket fogja megrohamozni, hanem simán átmegy ott, ahol nincs kerítés.”

    De azért lesznek „kapuk, oldalszárnyakkal”… egyre sűrűbben…

    A 2015-ös migránsáradat azért tudott kialakulni, mert abszolúte nem volt védelem.
    3 évbe tellett, mire Európa egy része felébredt, és sikerült legalább alap szinten csinálni valamit (egyezség a törökökkel, magyar kerítés, osztrák kapuk oldalszárnyakkal, a Brenner hágó lezárása, és az olasz kikötők lezárása a migránshajók elől…)
    És ez a jelek szerint egy gyorsuló tendencia.

  22. 22:
    A 2015-ös migráns helyzet azért alakult ki, mert Németországot nem egy tökös férfi politikus vezeti, hanem egy hülye picsa, akinek nulla a stratégiai előrelátása és a hadvezéri képessége.

    Különben, mint Orbánfan, mi a véleményed kedvenced miért nem hagyja, hogy a lakosság megvédje magát, amikor arra majd szükség fog mutatkozni. Amikor majd az éhező-szomjúzó hordák millió számra söprik el a kerítést, miért kell majd konyhakéssel felvenni ellenük a harcot?

  23. 6: „Ha amúgy is vannak közöttünk ferde emberek, akkor jöjjön máshonnan is az ilyesféle??”
    Nem, a saját társadalmunkban is, meg a más társadalmakban is a többség normális, különben a társadalom nem is lenne képes létezni. A menekültek közt is nyilván vannak olyanok, akik nem kívánatosak, mint ahogy az őslakosok között is. Mindkettő ellen védekezni kell. Az őslakosok közül is kiemelik és börtönbe zárják a bűnözőket (legalább is így kéne lennie), de nem úgy állunk a társadalomhoz, hogy eleve mindenki bűnös (kivéve a keresztényeket, mert ugye az áteredő bűn dogmája szerint náluk ez az alapvetés). A bevándorlók esetében se igaz, hogy mind társadalomképtelen vadember.
    Nyilván nem lesz mindegyik bevándorló gyerekéből Zinédine Zidane vagy Romelu Lukaku, de Salah Abdeslam se.

    És miközben Orbánék nyomatják a migránsellenes propagandát, közben nem átallanak letelepedési kötvény program néven hazát árulni olyan nemzetközi bűnözőknek, akik sokkal nagyobb kockázatot jelentenek, mint az egyszeri menekültek. Lásd: https://tldr.444.hu/2018/03/28/letelepedes
    Ráadásul a letelepedési kötvény kibocsátás jutalékát Rogán cimborái teszik zsebre, de majd az adófizetők nyögik ki a kötvény visszafizetését.

    11: „Én nem kérek egyetlen egy más kultúrájú bevándorlóból se, ha megerőszakolja a nőket, ha nem.”
    Manapság úgy látszik divat az, hogy az egykori migráns (mert Ausztráliában Te is az voltál) elutasítja mások migrációját, a volt Soros ösztöndíjas szidja Sorost, a CEU-n végzett hallgató meg volt egyetemét támadja…

    12: „a befogadó ország vezetői utasítják a rendőrséget, ügyészséget, bíróságot, hogy legyen elnéző, sőt a polgárság felháborodott tagjait jobban büntetik a vélemény nyilvánításért mint az erőszaktevőket.”
    Ezt azért kétlem, hogy így lenne.
    De abban egyetértek veled, hogy a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények ellen (is) fel kell lépni, és tudatosítani kell bennük, hogy mik a helyi szabályok.

    13: „A nők lenézése, az indulatok szabadon engedése, az emberi élet semmibevevése mélyen (és kitörölhetetlenül) benne van a kultúrájukban.”
    Ez nettó baromság. Ha csak egy évszázaddal ezelőttig visszatekintünk, akkor Európa kultúrájában is ott van az emberi élet semmibevétele, amire 2 világháború is bizonyíték, plusz a holokauszt, vagy a boszniai népirtás, meg az északír, és a bszk terroristák merényletei… A nők is igencsak másodrendű állampolgárok voltak, száz éve még szavazójoguk sem volt (1919-ben kaptak először), férjes asszonynak hajadonfőtt járnia nem illett, mert mit szólt volna ahhoz az ura(!).
    Persze néhány kommentelő társunk nőgyűlölő szövegeit olvasva lehet, hogy igazad van és ezek a mi kultúránkból is kitörölhetetlenek.
    Szerintem viszont a jelenlegi muzulmán világban is van tere a javulásnak, de ehhez pont hogy kapcsolatban kell lenni velük. A szocializmus is azért bukott meg, mert az emberek irigyelték a nyugatra disszidált társaik életmódját, és a nyugati életmód szerint akartak inkább élni.

  24. 23. Tibor bá’

    „A 2015-ös migráns helyzet azért alakult ki, mert Németországot nem egy tökös férfi politikus vezeti, hanem egy hülye picsa, akinek nulla a stratégiai előrelátása és a hadvezéri képessége.”

    Nem egészen…
    Merkel egy jó politikus, ezért lehetett Németország olyan erős, amilyen…
    Amit nem mért fel ő se, meg liberált főnökei se, hogy a migrációval szemben nagyobb lesz az ellenállás mint amit kalkuláltak, meg talán Orbán kerítése is belezavart az erőbe.
    Merkel a kulturális marxista irányvonal egy képviselője, ami mostanáig szinte ellenállás nélkül tört előre.
    Itt nem történt „stratégiai” hiba a migránsokat illetően… A Soros-Kalergi terv végrhajtása van folyamatban, és itt lett elszámítva a dolog.

    Ami meg a fegyverviselést illeti….
    Pont te, aki az emberek többségét hülyének nézi adnál a kezükbe fegyvert?

    De hát erről van szó…
    Ha álmaid valóra vállnának, és egy fegyveres felkelés elmozdítaná Orbánt, (mert gondolom ezen a vonalon gondolkodsz) akkor TUTI, hogy Soros/Merkel/Juncker olyan valakit tesz a helyére, aki megnyitja a határokat, mielőtt a többség észbekap…

    És egy zaftos polgárháborúban már viszonylag könnyű mindenfelől beavatkozni…
    Ukrajnában is az a KISSEBSÉG jutott hatalomra, akit a Nyugat támogatott, és nem a legit kormány.

    Egyébként Orbán már bejelentette, hogy fejleszti a honvédelmet, építi a lőtereket minden városban… De hát addig nem kellene a lakosságnak fegyvert adni, ameddig nincs elég erős honvédelem… Egyébként is… valószínű, hogy először csak a Fideszesek kapnának fegyvert….

  25. 24. Avatar

    ” A bevándorlók esetében se igaz, hogy mind társadalomképtelen vadember.”

    A vadember definíciójától függ…
    Már írtam korábban.
    Hatalmas a nyomás a legjobb indulatú bevándorlón is, hogy adjon fel szinte MINDENT, ami az ő személyisége…
    A vitás ügyeket főleg ököllel intézik…
    Afrikában a nők nem szoktak nemet mondani a férfiaknak…
    Ez nagyon mély dolog, nem elég egyszer elmagyarázni, hogy az európai nők a szexet elsősorban eszöznek tekintik a SAJÁT érdekükben (erről Tibor bá már gigabájtokat értekezett).
    Afrikában az eldobott banánhély nem szemét… nem is nagyon létezik ez a fogalom…
    A hangos beszéd, a pontos idő koncepciója… ezer dolog van, amihez az európai embernek is kellett vagy 1000 év hogy megtanulja…

    Kis mennyiségben gyorsabban tudnak integrálódni, de nagy mennyiségben gettósodnak, és csak az európai ember elleni gyűlölet növekszik, mert látják, érzik, tudják, hogy SOHA nem juthatnak el arra a szintre…
    Legkésőbb ennek a felismerésekor kibújuk belőlük a „vadember”…

    Az nem segítség, hogy a lecsúszó, önmagát is egyre nehezebben fenntartó Európa szemétdombjaira importáljuk őket.
    Az lenne a segítség, hogy megszabadulunk azoktól, akik Afrikát szabad vadászterületnek nézik, és visszaadni Afrikát az afrikaiaknak…

  26. Avatar!
    Te tragikusan összekevered a migrációt és a kultúrát. Nekem semmi kifogásom nem lenne, ha angol, holland, olasz, stb. emberek akarnának bevándorolni.
    Ami az én bevándorlásomat illeti, a korábban bevándorolt magyarok előadásokat tartottak nekünk, mit szabad és mit nem az új hazásban. Nem minaretek tetejéről, és nem azt mondták, hogy halál a gyaur kutyákra, mert Allahnak az tetsző. Hanem azt, hogy ha kocsiból ráfütyülsz egy arra járó csinos nőre, akkor a rendőr letartóztat.

  27. 27: Hülyék lennének az angolok, hollandok, olaszok hozzánk bevándorolni. De egyébként a közel keletiek és afrikaiak se hozzánk akarnak jönni… (A szomorú helyzet inkább az, hogy évente több tízezer magyar is inkább kivándorol…)
    Nézd csak meg a KSH adatait a bevándorlókról és az itt tartózkodó külföldi állampolgárokról! Tavaly összesen 3 397 menedékkérő volt, ami kevesebb. mint 2009-ben. (És nem Viktor kerítése állította meg őket, ugyanis a környező országokban sincsenek ott…)
    Te olyan migrációs nyomás ellen küzdesz, ami nem is létezik. Az a pár ezer muzulmán, aki Magyarországon él marginális kisebbség a közel 10 milliós lélekszámhoz viszonyítva.

    Egyébként nem tudok olyanról, hogy Magyarországon minaretek tetejéről uszítanának a gyaurok ellen.
    Itt viszont olvastam már olyat, hogy halál az afrikai menekültekre, süllyesszék el a hajóikat a Földközi tengeren… (Kire is jellemző ez emberi élet semmibevétele?)

  28. 28. Avatar
    Angolok, hollandok, olaszok, németek, kínaiak, iz..ék még nem kezdtek el tömegesen bevándorolni, de lakásokat már tömegesen vesznek nálunk, hogy legyen hova visszavonulniuk. Nem a véletlen, nem a megemelt minimálbér, de nem is az „alacsony” kamatok műve, hogy felfutó lakáskínálat mellett is meredeken emelkednek a lakásárak. Nem a magyarok kereslete hajtja fel az árakat…

  29. 28. Avatar

    „Te olyan migrációs nyomás ellen küzdesz, ami nem is létezik.”

    Ez nem is szemellenzősség, hanem önkéntes vakulás.
    A NATO már évek óta írja, hogy Afrikából pár év alatt 60 millió ember fog útra kelni…
    A Balkán már tele van, a macedónok nem bírják, és Líbiában majdnem egymillió ember tolong hogy felférjen Soros valamelyik hajójára.

    Azzal meg ne áltasd magad, hogy „ide senki se akar jönni”…
    Ha szorul a kapca, az erős országok hozzánk fogják tolni a számukra használhatalan tömegeket… És nem lesznek megkérdezve, hogy akarnak-e jönni… Viszont nekünk kötelezővé teszik, hogy eltartsuk őket.

    A kerítést meg kár fikázni…
    A fizikai mellett sokkal erősebb a lélektani hatása, ugyanis kifogja az embercsempészek vitorlájából a szelet, hogy „Európa mindenkit tárt karokkal vár”…
    A mobiltelefonokon terjedő szögesdrótos kerítés a kutyás határőrökkel nem éppen vendégcsalogató látvány…
    Már csak azokat lehet bepalizni, akik mág nem látták.

  30. 29. gabiii

    „Nem a magyarok kereslete hajtja fel az árakat…”

    Nagyanyám zsákfalujában évekig hirdettek a magyar hirdetőknél egy házat 3 millióért…
    Aztán meghirdették Németországban…. pár hónap alatt elment 10 millióért.

    Már több helyen olvastam azt az elgondolást, hogy Kelet Európát meg akarják hagyni „visszavonulási területnek” arra az esetre, ha tényleg szarul jön ki a népességcsere…
    Ez talán megmagyarázza, hogy Orbánnak egyre több szövetségese van már Nyugaton is…

  31. 31 lehettem volna valaki más:
    „Orbánnak egyre több szövetségese van már Nyugaton is…” helyes a dörgés – Meg keleten IS!! Utóbbi években érdekes látni a belvárosban a jólszituált népeket komplett családokat életvitelszerüen egyre többet a világ minden tájáról. Régi népség meg szépen csökken (1.3-as népesedési rátával). Lesz itt erő meg potenciál – aki megéri…

  32. 28 – Avatar:
    Veled ezt a témát is befejeztem.

  33. 29: A lakásárak meredek emelkedésében vastagon benne van a CSOK, az alacsony kamatok, és hogy kb minden használható építőipari munkás lelépett már nyugatra, vagy a korábbi fizetésénél jóval többet vár el. Van a rokonságban építési vállalkozó, hallgattam eleget a panaszait erről.

    A nyugatiak érdeklődését az fokozza, hogy lassan olcsóbbak leszünk nekik, mint Bulgária és még közelebb is vagyunk.
    A folyamatosan romló forint árfolyam miatt a magyar ingatlan árak (főleg vidéken) nevetségesek a nyugat-európaiaknak. Meg a majdani kinti nyugdíjukból itt kiskirályként tudnak majd megélni a magyar árszínvonal mellett.

    Le kéne jönni a kormánypropagandáról, és nem vizionálnál Soros hajókat se.

  34. 34. Avatar

    A múlt héten ebédeltem a Duna House egyik igazgatójával. Elmondása szerint az új építésű picit exkluzívabb lakások 90%-át külföldi befektetők vásárolják. Természetesen Budapestről beszélek. A legtöbb „befektető” kínai, orosz, izraeli……… Semmilyen más gazdasági, kormányzati tevékenységgel nem magyarázható ez a mértékű emelkedés.

  35. 32. Vaszil

    „Régi népség meg szépen csökken (1.3-as népesedési rátával).”

    A népesedési ráta már 1.5 felé tart, és talán Magyarországon van egyedül kormányprogram, hogy 2030-ra elérje legalább a 2.2-t…
    Ehhez adják a CSOK-ot, szervezik a bölcsödéket, keresik a lehetőséget a nőknek a részmunkaidős munkára, stb…

  36. 35. Szj

    Hát igen a 30-40 milliós árkategóriát nem sok magyar fizeti meg, kivéve aki örökölt ,szülői segítség vagy banki/mérnöki stb. magasfizetésű házaspár aki vesz fel egy pár évre hitelt.
    A vásárlásokkal egész budapest lakásárait felnyomják.
    Az orosz nem jön ide lakni. Ma voltam pesten, kínai pofikákból még nem sokat látni .
    Illetve a lakóparkok szerintem elég nagy részét izraeliek építettik.No itt sem az átlag izraeli polgár hanem egy pár gazdag család aki ezzel foglalkozik.Mindenesetre érdekes dolgok ezek. Ők gondolom szintén jönni akarnak ide ha majd durvul a klíma izraelben, a terrorfenyegetettség Párizsban. Na persze ez nem azt jelenti hogy tömegesen beözönlönek, hanem azt hogy az a szerintem kb. az 5000 újépítésűlakásból itt megvesznek mondjuk 1500-at izraeliek,mivel a többségnek ott sincs 40-100 miió Ft-ja(ezt bálint is tudná igazolni)
    Mindemellett említik hogy még feljebb mennek az árak, de lufit is emlegetnek hogy kipukkad és csúnya esés lesz. SzJ a jövőbeli várható árakról nem beszélhgettetek? Kíváncsi lennék mit mond egy Dunahouse-os góré.
    Esetleg valakinek ötlet?

    **
    Na itt egy élő példa amikor még az ingatlanárakról(Bpesti)sem tudjuk eldönteni hogy geddon lesz és kipukkad vagy további 10-20%-os emelkedés…:C
    Pedig a kártyalapok között mindkét lehetőség fennáll.

  37. Magyar származású, de Ausztráliában született, magyarul nem mindig beszélő ausztrálok tömegesen próbálnak magyar állampolgársághoz jutni, ugrás kész állapotban a kontinens végleges elhagyása céljából, vagy már itt is vannak. Nem csak „hallottam” róla, van személyes ismeretségem is. Ezek elsősorban a klímától félnek. Magyarország kezd elfogadható hely lenni.

  38. „Magyarország kezd elfogadható hely lenni.”

    Hät Tibor ba……..
    Ez ügyben nekem azert sok ketsegem van.
    Most voltam otthon, anyam rosszullett nagyon ersöen szedült, aztan elkezdett hanyni.
    Mentö elvitte, a korhaz sürgössegi osztalyan gyomorrontassal kezeltek.
    Mentöbe azt mondtak agyérgörcse van. Ki se vizsgaltak egy infuzio utan hazaengedtek….

    Avatarnak igaza van……. ezt az orbani örületet csak elhagyni erdemes….
    élhetetlen fos orszag lett a hazäm. 🙁

    Amugy a klinmavaltozas Magyarorszagon forro szaraz nyarakat vetit elöre, nagyon intenziv pusztito felhöszakadasokkal megszabdalva.. Rossz lora tesz hosszu tavon aki ott akar letelepedni….

  39. 39 – Curix:
    Ha van házad/lakóparki lakásod, gépkocsid, pénzed és biztos jövedelmed akkor Budapest egy igen kellemes város. A rossz egészségügyi ellátást már pénzzel el lehet kerülni, mert már rengeteg magán klinika létezik. A szegény vagy, akkor mindenütt szar. A szélsőséges időjárási viszonyok elől sehol a Földön nem tudsz elbújni.

  40. „Ha van házad/lakóparki lakásod, gépkocsid, pénzed és biztos jövedelmed…..”

    Tibor ba
    Tulajdonkeppen pont ilyen nincs a magyaroknak….. egyik se.
    Itt most nem rolam van szo, hanem a magyarok tömegeiröl.
    Egyik hitelvälsägbol bukik az orszag a masikba.
    Lecsengett a devizahitel (nagyjabol) de mar adosodik az orszag forintban.

    Egyebkent videken nincs maganklinika, csak par nagyvarosban. Mit csinaljon az aki nem akar nagyvarosban elni? Atlag magyar nem tud összeszedni milliokat orvosi ellatasra. Még én sem itt nemetorszagban.
    Lehet ezt ragozni magyarorszag elött sötét jövö all.Menekültek nelkül is.

  41. 41 – Curix:
    Jó, de arról volt szó, hogy idejön angol nyelvtudással és néhány százezer dollárral, és vesz Budán egy lakást. Mi baja lenne? Miért ne jönne ide? Nem sújtja a magyar szegénység, sőt egy átlagos ausztrálból egy irigyelt gazdag magyar lesz. Tehát jön. Pluszt egy elbaszott multi kultiból átjön egy idegen gyűlölő országba, amivel (ellentétben Avatarral) marhára egyetért (mert van tapasztalata, megint csak ellentétben Avatarral).

  42. 42. Tibor bá’

    „Tehát jön.”

    Hozza a pénzét, tapasztalatait…
    Vásárol, szolgáltatásokat vesz igénybe, és hasznosítja azt amit tanult.
    Elindít egy pozitív spirált, és szépen hazaszivárognak azok is, akiknek nem elég csak a több pénz, hiányoznak a család, a barátok, az ízek, meg hogy érti a vicceket…

  43. Tibor ba

    igen a külföldire ez igaz, amit irsz.
    Bar en nem lennek Magyarorszagon külföldi ha szarabbra fordul a helyzet….. de most meg jo dolguk van.
    Mondjuk azert te is erzed gondolom a paradoxont.
    Egy idegengyülölö orszagba költözni nem sok jot vetit elöre.
    A magyar csak addig türi meg a nyugati bevandorlot is amig barmi erdeke füzödik ehhez, vagy abbol hasznot remel.
    Nem szeretjük mi meg sajat fajtankat se, nem hogy a külföldit….

  44. 44 Curix
    „Egy idegengyülölö orszagba költözni nem sok jot vetit elöre.”
    Ha magyarhonra gondoltál, akkor a legnagyobb tévedésben/megtévesztésben élsz. Ha van befogadó ország a környéken az utóbbi ezer évben, akkor az itt van. Ma is, csak pénzzel bélelt egyeseknek persze érdeke az olcsó ingatlanárak fenntartása, elrémítés amíg kellően be nem vásárolta magát. A szajha média (egy olcsó fizetett) eszköz ehhez kelteni itt a feszültséget.
    „Nem szeretjük mi meg sajat fajtankat se, nem hogy a külföldit….”
    Nagyon nem az itteni valóságról írsz, nem tudom honnan szeded. Ki nevet a végén játékot játszunk…

  45. „Ki nevet a végén játékot játszunk…”

    Hät hogy nem a magyar az biztos.

  46. 44 – Curix:
    Ugyan azt a hibát követed el, amit Avatar. Ne keverd a muzulmán behatolót a keresztény bevándorlóval. Már is rengeteg nyugat európai nyugdíjas él Magyarországon, és nincs semmi bajuk. Mi nem idegen gyűlölők vagyunk, hanem muzulmán utálók, még akkor is, ha az illető agysebész.

  47. Tudom Tibor ba, ebben igazad van.
    Ez nem is kepezi vita targyat.

    A problema inkäbb az orszag es annak sorsa.

  48. 48 – Curix:
    Tudod nagyon jól, az emberiségnek globálisan nincs jövője. A kérdés az, ki meddig húzza egyénileg.

  49. Tudom Tibor ba.
    Viszont a lehetöség a hatalmas tudas tovabb vitelére adott lesz.
    Az hogy reset-re van szükség az nem vitás.
    Az hogy ez mikor és hogyan fog végbe menni arra egyelöre nincs válasz.
    Én egyre kevésbé gondolom, hogy az elkövetkezö par évben a klima hirtelen melegedést produkálna. Ennek semmi nyoma sehol.
    Sokkal inkább egy ilyen enyészet szerü idö következik. Amikor (mint most is) néhány terület fejlödik, de alapvetöen mégis a lepusztulás lesz jellemzö. Tul bonyolult és drága infrastrukturat hoztunk létre és nem fogjuk tudni fenntartani…..

  50. 50 – Curix:
    A hatodik érzékszervem nekem is azt súgja, hogy McPherson hatalmas pofára esésnek néz elébe. Bár, amilyen aktívan árulja a könyveit, és adományokért pitizik, nem úgy néz ki, hogy nagyon hinné ezt az igen gyors halált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük