(2537) Közeleg az (amerikai) összeomlás – 3. rész

VIP. 342

A fordítást elküldtem a VIP előfizetőknek.

___________________________________________________________________________

All this will soon be compounded by financial collapse. Wall Street banks have been handed $16 trillion in bailouts and other subsidies by the Federal Reserve and Congress at nearly zero percent interest since the 2008 financial collapse. They have used this money, as well as the money saved through the huge tax cuts imposed last year, to buy back their own stock, raising the compensation and bonuses of their managers and thrusting the society deeper into untenable debt peonage. Sheldon Adelson’s casino operations alone got a $670 million tax break under the 2017 legislation. The ratio of CEO to worker pay now averages 339 to 1, with the highest gap approaching 5,000 to 1. This circular use of money to make and hoard money is what Karl Marx called “fictitious capital.” The steady increase in public debt, corporate debt, credit card debt and student loan debt will ultimately lead, as Nomi Prins writes, to “a tipping point—when money coming in to furnish that debt, or available to borrow, simply won’t cover the interest payments. Then debt bubbles will pop, beginning with higher yielding bonds.”

An economy reliant on debt for its growth causes our interest rate to jump to 28 percent when we are late on a credit card payment. It is why our wages are stagnant or have declined in real terms—if we earned a sustainable income we would not have to borrow money to survive. It is why a university education, houses, medical bills and utilities cost so much. The system is designed so we can never free ourselves from debt.

However, the next financial crash, as Prins points out in her book “Collusion: How Central Bankers Rigged the World,” won’t be like the last one. This is because, as she says, “there is no Plan B.” Interest rates can’t go any lower. There has been no growth in the real economy. The next time, there will be no way out. Once the economy crashes and the rage across the country explodes into a firestorm, the political freaks will appear, ones that will make Trump look sagacious and benign.

And so, to quote Vladimir Lenin, what must be done?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(2537) Közeleg az (amerikai) összeomlás – 3. rész

  1. Ez a szakértöi rendszer sajnos a műtárgy szakmában is igy van. Néhány 0 képeségű becsüs is szerez valami igazolást hogy elvégzett ezt vagy azt a tanfolyamot majd szakértöként probál megélni belőle. A csaló galériások vesznek töle egy igazolást hogy eredeti a hamis kép majd lehet pereskedni évekig. Mivel nincs ellenőrzési rendszer bárki mondhat bármit.

  2. Megvan az új, talán végleges összeomlás-indulási dátum: most hétfő

    https://operationdisclosure.blogspot.com/2018/06/rvintelligence-alert-ready-june-9-2018.html

    A bankokkal kapcsolatos hírek továbbra is élnek, eltűnik a likviditás a bankrendszerből (Katar és Szaud-Arábia lépései után).
    Hogy továbbra is biztosítja-e a likviditást az EKB (a Deutsche Banknak)? Szerintem nem.
    QAnon – aki Steve Bannon lehet – írta meg a június 11-i dátumot.
    EyeOfTheSpider nicken twitterező társa (tán nem ő maga az) twitteren megüzete az amerikai deep state sorsát is: (fejek fognak hullani, their days are numbered – HRC és Obama és társairól írva – sealed inmdictmentsek felbontása ártalmatlanítja őket):
    Úgyhogy Putyinnak nem kell tőlük tartania.
    Nicket is váltott utóbbi: The Chesiere Cat-re az Aliz csodaországból műből.

    Saját gondolat: jó eséllyel megindulnak Erdogan muszlimjai is Európában.

  3. Valakinek „odakinn” Amerikában nagyon sok ideje van.
    „Vadalma” vagyis ChesiereCat csinált és megosztott egy összeomlás visszaszámlálót, ami mutatja az összeomlásig még hátralevő időt, másodpercben.
    Ezen sajnos inkább csak nevetek én is https://sethrich.azurewebsites.net/
    Délután 2-re időzíthették (talán nagy jelentőségű hírek nyilvánosság elé tárását?)
    Ilyenkor mindenki ébren van mindkét kontinensen, ami számíthat (9/11 is ilyenkor történt).
    Hogy ki lehet mögötte nem tudom (akár Soros is lehetne? aki az MS13 által megölt Seth Rich nevét viselő domainnevet regisztrálta)
    És a foci VB még el se kezdődött.
    Ha emiatt elmaradna akár egy meccs is, akkor biztosan mindenki tudomást szerezne az eseményről 🙂
    És bár a forint gyengülőben van, az euróban mért aranyár inkább esik.

  4. Egyelőre elindult visszafelé a számlálás.
    Szemtanúk és kamerák alapján New Yorkban nagy villanás volt látható. Idővel talán megtudhatjuk, hogy mi is volt az.
    Az Economist World in 2015 címlapján forult elő Alice és a Vadalma nevű macskája (ChesiereCat)

  5. Bazs,

    nem hinném hogy pont most lenne összeomlás, ez időre nem határolható be. Meg egy rendszerösszeomlás teljesen más mint egy fizikai hiány (olaj, élelem , pénz stb..) miatti összeomlás. Fizikai hiány pedig még nincs semmiből.

    Több emberrel beszéltem , azt mondják nekik már unalmas ez a médiából jövő összeomlás ami immár 10 éve folyik a csapból.

    Hát már én is nehezen képzelem el hogy pár éven belül nagyobb gebasz lesz. Youtubon rengeteg új videó van ami a az usa összeomlását vagy éppen az olasz válságot említi mint közelgő összeomlást.

    De szinte mindig jelennek meg újabb és újabb videók, amelyek igazságtartalma megkérdőjelezhető.

    Ez nem azt jelenti hogy nem lesz összeomlás, csak az időpont és a mérték még nem biztos.

    Ugye emlegetik a deutse bank összeomlását is. Nomost kérdés hogy nagy e a baj a deutse banknál? Megmintik e? Ha nem mit jelent majd egy összeomlás?

    Csak egy tőzsdén lefelémenő árfolyamot ? Vagy akár a német gazdaság leállását?Netán végső összeomlását?

    Mert ha pl a német ipar összeomlik akkor a magyarországon lévő német cégek is lehúzzák a rolót.

    Apropó valaki nem tud esetleg írományt ilyen forgatókönyvekről? Akár regény formájában? Szivesen olvasnám ennek a folyamatát és hatásait.

    Illetve a német Bundeswehr nem adott ki újabb tanulmányt vízhelyzetről ,klímáról, olajról, jövőbeni gebaszokról? Nincs időm kutakodni de ha valaki talál valamit megoszthatná.

  6. 5. Anrew

    Próbáld meg a Susan George-tól Luganoi tanulmányt…
    Nem összeomlás, hanem a nagy játékosok gondolkodását szimulálja…

    Szerintem sokan nem értik, hogy a „piaci törvények” csak a kofák szintjén működnek, és ezért fuccsol be a legtöbb jóslat, ami vagy összeomlást vizionál, vagy éppen nem látja az orra előtt levő összeomlást, mint a 2008-as válságot, mert nem veszik észre, hogy „hátérben” játszó játékosok úgy manipulálják az arany vagy az olaj és tulajdonképpen bármi árát, ahogy nekik tetszik…
    Az USA-ban gigntikus pénzek és befolyás vannak felhalmozva, hogy szinte bármilyen folyamatból az elit elitje jól tud kijönni…
    Szóval az USA nem fog összeomlani, csak a középosztály lesz kissebb nagyobb döccenőkkel kiiktatva…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük