(2527) Buzi gének

VIP. 339

 

A homoszexuális és heteroszexuális férfiak génállományában legalább két olyan variáns van, melyek bizonyos módon korrelálnak szexuális orientációjukkal, amiből következik, hogy alátámasztják azt az elméletet, ami szerint a homoszexualitás öröklés útján jön létre.

A tanumány a Scientific Reports-ban jelent meg. A North Shore University in Illinois tudósai 1077 homoszexuális férfi genomját hasonlították össze 1231, főleg kaukázusi heteroszexuális férfi genomjával, és azt tapasztalták, hogy a két génben eltérések találhatók.

___________________________________________________________________________

A teljes cikk fordítását VIP előfizetőknek elküldöm.

___________________________________________________________________________

A cikk folytatása eredetiben:

The first, SLITRK6, is behind brain development and hormone production. It is particularly active in the hypothalamus region of the brain, which previous studies have shown are up to 34 percent larger in gay men. Differences were also found in another gene, TSHR, responsible for thyroid function, which previous studies also linked to sexual preferences as well as weight loss.

Read more/usa/402474-ai-facial-recognition-gay/AI can tell if you’re gay or straight just by your face – study

“Because sexuality is an essential part of human life — for individuals and society — it is important to understand the development and expression of human sexual orientation,” lead author Dr Alan Sanders told The Telegraph.

“The goal of this study was to search for genetic underpinnings of male sexual orientation, and thus ultimately increase our knowledge of biological mechanisms underlying sexual orientation.”

Not all men who have the “gay” variants of the gene end up that way, however.

“There are probably multiple genes involved, each with a fairly low effect,” Sanders told the New Scientist. “There will be men who have the form of gene that increases the chance of being gay, but they won’t be gay.”

In their report, the scientists warned that their findings are “best described as speculative,” though they may pave the way for more conclusive studies. Other experts too expressed caution, as studies such as this usually involve a much larger and more diverse sample size.

“As this study was carried out in European men, we do not know whether the findings will apply to homosexuality in women, or even to homosexuality in non-European men,” Dr Nina McCarthy of the University of Western Australia told Cosmos magazine.

Read more/usa/412019-pentagon-darpa-gene-drive/Pentagon revealed as top funder of controversial gene editing tech

“All that is required to see a genetic association in this study is for slightly more homosexual men to carry the genetic variant than heterosexual men, and many times this will simply be due to chance.”

Research on genetic factors in sexual preferences has been ongoing since 1993, when genetic variations were found between gay and straight men on the X chromosome, a phenomenon that was dubbed by the media as the “gay gene.” Supporters of LGBT rights back the ‘gay gene’ theory, as it renders sexual attraction a factor outside of a person’s control rather than a hedonistic lifestyle choice.

But according to Dr Ilan Dar-Nimrod of the University of Sydney, this may inadvertently lead to more homophobia by framing gays as an ‘other.’

“In this instance, it results in a heterosexual person feeling a clear ‘us’ and ‘them’ that leads to distancing from ‘them’ (i.e. gay people). Such a feeling may fuel prejudice,” Dar-Nimrod told Cosmos. He said further that the recent movement for same-sex marriage in Australia was characterized by “seeing sexual choices among consensual adults as their own business, rather than a moral issue.”

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

(2527) Buzi gének” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Tibor ba elküldöd nekem legyszives ide:
  leslie30#citromail.hu

  szivesen elolvasnam.

 2. Na mindig várom hogy most már klíma vagy összeomlás poszt jön a következő nap, erre ez:D
  Holnap remélem már lesz az is:D Találhatnál témát pl. a kaliforniai ivóvíz helyzetről stb…:D
  Kíváncsi vagyok az idei nyár alakulására Mo-on, 1 hónapos előrejelzés szerint nem megyünk 30 fok fölé, utána már szinte csak július augusztus marad amikor exrém melegek lehetnek.
  Kíváncsi leszek mi lesz.

 3. “Na mindig várom hogy most már klíma vagy összeomlás poszt jön a következő nap, erre ez:D”

  Na de Andrew… ne várd már ennyire a tömeges kihalást 😀
  Jön az majd.

  Amugy a posztban végülis az derül ki hogy nincsenek buzi gének.
  Valojában nem tudom melyik jobb. Ha találnak ilyen gént vagy ha nem……

 4. 04 – Curix:
  Valóban nincsenek egyértelműen buzi gének, csak valószínűsíthetők. Ez gáz, mert arra következtethető, hogy “külső” tényező is közbejárulhat, pl. túl szigorú apa.

 5. Kedves szülők! Kik gyermeket nemzetek csak és kizárólag csokos pénzek felvételére! Azt a gyereket fel is kell ám nevelni! Tök mindegy hogy buzinak- neveltétek, nem neveltétek- vagy sem. Kettőnél több gyereknél legalább az egyik szülő eltartásbeli kellene ám legyen…. Keresel havi minimum másfél milliót? Ha nem ,akkor ne csodálkozz hogy a gyerekedet senki sem neveli. Főleg te nem.

 6. Folytatnám, de nem teszem mert ki leszek tiltva. A hülyeség ártalmas. Főleg a tudományos köntös mögé bújtatva.

 7. 12 – Dan:
  Nyugodtan folytathatod, de kitalálható a véleményed. Szerinted a szülőket hatalmas felelősség terheli gyereknevelés terén. Egyet értek.

 8. Látok olyan eseteket, amik egyértelmüen a gének jelenlétét feltételezik. Aztán meg látok olyan eseteket ahol teljesen kizárhato a genetika.
  Egyébként az egypetéjü ikrek a legjobb bizonyiték, hogy a buzi gént azért nem találják, mert valoban nincs ilyen.

  Ami az én észrevételem, hogy a homoszexualis fiu kivétel nélkül sérült apaképpel rendelkezik….(vagy semmilyennel)
  Azért sok meleggel összehozott az élet de egyse, kivétel nélkül egysem volt köztük akik kiegyensulyozott boldog apa fiu kapcsolatrol számoltak volna be.
  Ha ezt most igy leegyszerüsitem, akkor a kedves heterok a hibásak a homoszexualitás létezésében. Egyébként sowieso….. Két hetero hozza össze a homot.
  Van felelössége a szülöknek, de gyakorlatilag mégis fel kell menteni öket, mert nincs tipikusan buzi nevelési hiba. Valahol tul puha és férfiatlan az apa, valahol meg egy agressziv állat. Hogy lehet hogy mindegyik kiválthatja a homoszexualitást?
  Egyáltalán muszáj nekünk mindent tudni? Miért nem tudjuk már végre elfogadni hogy ez van létezik és kész…… pont olyan természetes, mint hogy kék az ég.

 9. Ez igaz Tibor ba.
  Pontosan ezert irom, hogy a tarsadalmunknak végre fel kéne nöni. A buzik és barmi kisebbség üldözése csak a tarsadalom primitivségét bizonyitja. Adott esetekben sikerül
  az ällatvilag alä is lesüllyednünk.
  ‘Ilyenkor értelmet nyer Dajtas kijelentése, hogy a top 5 bolygoban vagyunk hatulrol…..
  Üldözzük az életet, és éltetjük a halält.
  Manapsäg az en értelmezésemben a deviancia nem a buzit jelenti, hanem az ugynevezett “normalis” embert.
  A normalis mai ember teljesen forditva van bekötve. Cselekedeteinek 80%-a életellenes.

 10. Csak az nehezen követhető, miért vezetne a túl szigorú apa a fiúgyermeke esetében annak homoszexualitásához, amikor drFreud óta tudjuk, hogy a kisfiúk rajonganak az anyjukért,sokan szerelmesek is belé – szerencsés, sőt átlagos esetben ezt a legelső anya iránt érzett gyengéd kapcsolatot élik majd újra a felnőttkori szerelmeik során, az apával pedig mint riválissal, rendesen ellenséges viszonyban vannak.
  Oidipusz komplexus.
  Véleményem szerint a homoszexualitás a kritikus, igen érzékeny életkorban megélt csábítási kísérletek következménye, ami a szülő részéről nem is tudatos cselekmény.

 11. Gabor
  nem csinaltam közvelemény kutatäst igy részletesen csak a magam helyzetéröl tudok beszämolni és a sajat tapasztalatom nem erösiti meg a te feltételezésedet. Ez persze nem jelenti azt hogy nincs igazad.
  Az én apam inkabb langyosviz volt, mintsem rivälis. Meg alkoholproblemai is voltak.
  Ellenben a barätomat verte az apja.
  Akkor most mond meg mi az egyértelmü hiba a nevelésben?
  Mindenkinek van egy sajät elmélete de minél több esetet ismersz annäl jobban räjösz, hogy nem lehet ältalänositani.
  Az egyetlen közös pont, amit mar leirtam: hiänyzik a kiegyensulyozott apa-fia kapcsolat.

 12. 16 Curix

  “Manapsäg az en értelmezésemben a deviancia nem a buzit jelenti, hanem az ugynevezett “normalis” embert.”

  Szerinted az normális, ha egy apa (anya) hátán futkos a hideg a gondolattól, hogy a gyereke homoszexuális lehet?

  A többség valamilyen szinten elfogadja, de többnyire fogcsikorgatva, mert nem akarja “elveszteni” a gyerekét. De ha dönthetne, nyilván nem választaná ezt a lehetőséget.

  Úgy érzem, a “gének továbbítása” az egyik legősibb, még ember előtti ösztön…
  Amikor ez kipusztul, vagy felülíródik mindenféle politikai érdekekből, AKKOR kezdődik a halál kutúrája.

  Ezért érezzük sokan hogy nehéz tolerálni…

 13. 16: szerintem nem buziságot üldözik, hanem a buziság promoválását.
  Ha meglátok két férfit csókolozni, hányingerem támad. Nem azért, mert így neveltek, hanem mert ez van belém kódolva. Ezt a kódolást próbálják feltörni azzal, hogy minden filmben az arcomba tolnak egy buzi párt. Köszönöm szépen, nem kérek belőle.

  Őseimmel ellentétben én már nem nyírnám ki a buzikat, csak távol tartanám magam és a családomat tőlük.

 14. “A többség valamilyen szinten elfogadja, de többnyire fogcsikorgatva, mert nem akarja “elveszteni” a gyerekét.”

  Attila
  A gyerekedet akkor veszted el, ha minden igy marad.

  Intuitiv
  baromsag, nincs beledkodolva semmi. Illetve nem “gyarilag”. Neveltetesböl adodik.
  Szerinted az ember ugy születik hogy utälja a pl. pokokat?
  Vannak ösztönös viselkedesmintak de a buziutälat nem az. Ezt bizony megtanultad.

 15. 17.
  Freud egy sarlatán volt, nem hiszem, hogy a (nagyrészt hasraütés módszerrel keletkezett) nézeteinek a 21. században bármilyen tudományos alapot lehetne tulajdonítani. Történeti jelentősége van, más nem nagyon.

 16. 22: én gyerekkoromban azt sem tudtam mi az a buzi, családon belül sem volt soha téma. Használtuk az osztálytársakkal a szót, mint szitok szót, de fogalmunk nem volt róla, hogy mi az (nem egy városban laktunk és főleg nem fővárosban).
  Serdülő koromban tudatosult, hogy mit jelent és alapbeállítás szerint undorodtam még a gondolatától is.
  Na, szóval szerintem nem tanult dolog, bár nem lehetek benne 100%-os.

 17. 17:
  Ez a “véleményem szerint” egy jól informáltságot sejtető blabla. Kár vele kísérletezni, itt nem veszi be senki.

  Valószínűleg Curix-nak van igaza. A mai napig nincs pontos diagnosztika.

 18. 22. Curix

  “A gyerekedet akkor veszted el, ha minden igy marad.”

  Kérdés, hogy ki mit ért az “így” alatt…

  Egy barátom egy művészeti iskolában dolgozik.
  Azt mondja, hogy a gyerekek (kamaszok) 15%-nak szexuális azonossági problémái vannak.
  És ez nem volt így pár éve… Csak mióta beütött a gender-őrület, és kiderült, hogy elsősorban a művészi pályákon nem lehetsz senki, ha nincs valami még senki által nem ismert szexuális besorolásod, vagy legalább nem vagy minimum homokos…
  A gyerekeben beindul a megfeleési kényszer, és elindulnak a lejtőn…
  A fiatalok öngyilkossága az utóbbi pár évben megugrott, és egyre több a problémás fiatal…

  Ez tényleg nem maradhat így…

  Szerintem azért luxus beáldozni a többséget, hogy egy (sokak által deviánsnak tartott) kissebbég érzései kevésbé sérüljenek…

  (egyébként mit gondolsz Milo Yiannopoulosról?)

 19. “Csak mióta beütött a gender-őrület, és ….”

  Látod Attila ez a problémám veled. Neked teljesen mindegy miröl beszélgetünk 2 hozzászolás után nyomod a bögatyás betanult szövegedet és tulajdonképpen innentöl nincs miröl beszélgetnünk.
  Ha nem tudod elkülöniteni a gender elméletet és a homoszexualitást akkor mi most miröl beszélgetünk?

  “egyébként mit gondolsz Milo Yiannopoulosról?”

  Fogalmam sem volt hogy ki az de röviden elolvastam Wikipédián.
  Megint egy olyan példa ami azt erösiti amit fentebb irtam:

  Ime:
  “Mostohaapjával rossz viszonya volt, ugyanis rendszeresen verte Milót, emiatt Milo egy interjúban édesanyját hibáztatta, amiért hagyta, hogy idáig fajuljon a helyzet.”

  Szerinte a homoszexualitas betegség.

  Tudod mit én még ezt is elfogadnám. Legyen a homoszexualitas betegség. Mond meg nekem légyszives hol a betegség gocpontja? Hogyan alakul ki? Miért nincs rá gyogyszer? Miért nem gyogyithato se lelki se testi uton? Se pszichoterápia se gyogyszer…. se semmi. Miért?

  Intuitiv
  Tisztában vagy te azzal mennyi olyan tudásod van, amit nem iskolában magolva tudatosan vettél fel? Emlékszel rá mikor tanultál cipöfüzöt kötni?
  És be tudod kötni?
  Ennyi…..

 20. 27. Curix

  “Ha nem tudod elkülöniteni a gender elméletet és a homoszexualitást akkor mi most miröl beszélgetünk?”

  Miért ? Mi a lényegi különbség?
  Vannak akik nem érzik kényelmesen magukat a biológiai nemi identitásukban, és különböző “szerepeket” fogalmaznak meg hozzá… Ezek között a homoszexualitás a legismertebb.

  És arról beszélgetünk, hogy bizonyos társadalmi körökben a fiatalok elvárásként érzik, hogy ők is előálljanak valami “devianciával”… Ez sajnos téma azok között a szülők között, akikkel érintkezek… és igen, nagy az aggodalom, és erre rátesz egy lapáttal hogy a média folyamatosan reklámozza, és “normálisnak” igyekszik beállítani, amikor az emberek érzik, hogy ez nem igazán “normális… De a politikai korrektség miatt befogják a szájukat… még egy darabig.
  És ez a nyomulás az, ami túltolja a biciklit, ami valószínűleg vissza fogja fordítani az eddig kiharcolt toleranciát is…

 21. “Miért ? Mi a lényegi különbség?”

  Attila
  tudod mi a különbség a krumpli és a zsiráf közt?
  Nem? Akkor nem menj a piacra, mert nagyon át fognak baszni…..
  😀

  Nincs több kérdésem. Ne haragudj de gyökeresen más véleményen vagyok mint te és részemröl ezt a vitát kettönk közt lezártnak tekintem, mert nem látok közös pontot kettönk nézetében. Az hogy mindenki hányja a borsot a falra annak meg semmi értelme.

 22. 29. Curix

  “tudod mi a különbség a krumpli és a zsiráf közt?”

  Lényegtelen, hogyha virágföldet keresek.
  Nyilván a 73 közül bármelyik két nemi identitás között elég nagy a különbség, ha elég közelről nézzük.

  Az én szempontoból teljesen mindegy, hogy homokos ne legyen a gyerekemből, vagy vagy fiútestebe zárt lány ne legyen… vagy akár magát aranyhalnak képzelő egymással kergetőző 3 kiscica ne legyen…
  Legyen “egészséges” abban az értelmben (is) hogy a szaporodási képessége és ösztöne előre mutató legyen…
  Ha nem ilyen, akkor azt nehéz nem betegségnek felfogni.

 23. Buzi gének?
  Nevetséges és nagyon kicsi % lehet a gének torzulása ez ügyben is.

  Nyilvánvaló az XX-nek megvan az a többlete 1 lábbal mint az XY- nak és ettöl az XY bensö lelki alkatát tekintve sérülékenyebb. Aki nevelt fiut is és lányt is az nagyjából látja ezt az érzékenységi eltérést amit a fiunál aztán agresszióban lát levezetni .
  (xex és agresszió =energiakiáradás)

  A másik a fent nevezett vizsgálatok gay génnek esetleg az empátia mértékét tudják mérni – ugye ismerünk nöiesnek nevezett férfiakat de nem gayok !

  Nemis tudom pontosan jó helyen keresik e mert mint érzelem?- tán a szivben keletkezik és az diszponálhat tetszés vagy a vágy indexe felett??? A fej racionális elme a sziv tán inkább az elöbbi topic témájaként a ISTEN tudat székhelye.

  És végül a divat és a direkt pozitiv diszkrimináció meg a udvaláshoz tartozó felesleges körök helyett a nökkel, egyszerübb a haverokkal sörözgetés meccsnézés közben a numera és szabadulás a felesleges energiától , ami ehhez vezet, Késöbb viszont méginkább bensö feszültség keletkezik a lélekben ha nö is szóba jönne a tettszésindexen….ciki hogy nem a seggeluka a lényeges xex ügyben és nemis a füle hanem…és empátia meg kedveskedés…

  És igen ma nök nevelik nagyrészt egyedül a férfiakat(fiukat) is és nincs meg az anyákban a normális felvilágositásra való tudás! Pedig minden pejorativ felhang nélkül is lehet fiut is és leányt is a korának megfelelö tudásban részesiteni -elméletileg. A gyakorlat már az övéké !

  Látni kell a média amit a politika vezérel direktbe támogatja mutatja ez a menö a kis hülyék meg hát menök akarnak lenni és gayra mennek.

 24. Mosógépszertelő!
  Kékaviant átadom neked. Csak finoman, ahogy a nőkkel (szerinted) bánni kell. 😀

 25. Lehettem volna és curix, nem a betegséggel van a gond, hanem azzal, hogy az a betegség milyen előzmények láncolata miatt alakul ki. A legtöbb ivadék a szüleitől sajátítja el a felnőtt életéhez szükséges viselkedési normák alapjait. A rigó pl megtanul repülni, a szüleit figyelve, és azok is kényszerítik arra, mert az életben maradásához feltétlen szükséges a repülni tudás. A kölyök oroszlán megtanul vadászni stb… Az ősember gyerek megtanul pattintott kőszerszámot készíteni….Az apjától, nem a mostohájától vagy állami gondozottként.

 26. Dan valóban a pornók és hasónló életvitelü emberek nézése kukkolása és innen valóban az agyban indul el mint képzelet.

  Köszönöm Tibor ‘bá 🙂
  Nem mosógépszerelöre lenne szükségem hanem gázszerelöre, rossz az egyik égöm 🙂

 27. Curix,

  azt sem tudják a többiek egy része, hogy a mi az a gender-semleges ember. Értelmetlen velük párbeszédet folytatni.
  Továbbá a heteró szülőpároktól származó gyerekek ötödének mentális problémái vannak az országban. Gyereknevelésre alkalmatlan heterók ténykedése köszön vissza a serdülő gyerekekben.
  Na. Akkor most vitatkozz olyanokkal, akik folyton projektálnak…
  Heterók, transzok, interek… mindannyian sérült, durván traumatizált családokból érkeztünk…
  A gender – semlegességet értelmezni lehet még az emberi pszichikum belső munkájának végeredményeként is.

 28. 37. János

  “Heterók, transzok, interek… mindannyian sérült, durván traumatizált családokból érkeztünk…”

  Ezért kellene sok sok szeretettel gyógyítani őket, és nem rájuk fogni, hogy normálisak…

 29. 37: persze, elég sok embert ér trauma, ezért van ennyi sérült felnőtt. A sérülés követeztében kialakulhatnak agresszív, szadista, perverz, mártír, stb. személyiségek, de ugyanígy torzulhat a nemi identitásuk is (homokosság, pedofilia, zoofilia).
  Ezek az emberek többnyire áldozatok. Viszont, ahogy a pedofilia promoválása sem tenne jót a gyerekeknek, úgy a buziság promoválása sem tesz jót a társadalomnak.

 30. A kérdés az, betegség-e vagy sem, ha betegségnek tekintjük, akkor úgymond gyógyítani kell, ha meg állapotnak, akkor nem.
  Amúgy, a test betegségei is a legtöbbször, a pszichéseké meg mindig, nem egy adott génhibára vezethetők vissza, hanem multifaktoriálisak, genetikai hajlam sokszor játszik, erre jönnek epigenetikus hatások (gének kifejeződését befolyásoló tényezők), ill. környezeti ártalmak, pszichés betegségeknél a családból és egyéb társadalmi kapcsolatokból fakadó anomáliák, és ezek együttese hozza őket létre. Kérdés, hogy a homoszexualitás esetében számottevő-e a család szerepe, vagy genetikus és epigenetikus hatások fennállása vezet hozzá? Vannak homoszexuálisok problémamentes családokban is, ez ellentmond az abnormális apa-fiú (anya-) kapcsolat elméletnek, meg állatoknál is megfigyelték, ahol ugye a psziché nem játszik. Az is lehet, hogy az apák érzik, hogy a fiuk más, és ez nem tesz jót a kapcsolatnak…… Tehát nem ok, hanem okozat.

 31. A homoszexualitást ma már csak néhány elvakult fanatikus szélsőséges kezeli betegségként.
  Az emberek a képességeiket és lehetőségeiket tekintve végtelenül sokfélék.
  A szexuális orientáció preferencia ezek közül éppen egy,se több se kevesebb.
  Számomra logikus és magától értetődő, hogy az elfogadás a központi fogalma annak a társadalomfilozófiának ami ezekkel az emberekkel szemben egyedül helyes .
  A többség sok esetben kegyetlen és igazságtalan fölényt gyakorol és élvez.
  Ha az egyenlőség egyenlőtlenség kérdése felmerül, akkor általában egyértelműen az egyenlőség pártján állok.

 32. 41: Ha nem betegség akkor mi? ha egy fajon belül egyre több egyed van, aki nem tudja reprodukálni magát, akkor az a faj kipusztul.

 33. 40: Ivett
  .’Az is lehet, hogy az apák érzik, hogy a fiuk más, és ez nem tesz jót a kapcsolatnak’
  Ez nem teljesen világos hogy mit éreznek a fiús apák? .. és hogy jönnek a képbe a meleg lánykák, akik ma már mintha egyre többen is lennének?

 34. 42

  A Homo sapiens sapiens hozzávetőlegesen 50 000 éves.
  Miután ugyanarról a fajról – species – van szó, 40 évvel ezelőtt pontosan ugyanannyi meleg látott napvilágot mint ma.
  Egy egy albínó elefántbébi miatt, nem kell félteni az elefántok kipusztulásától.
  Arról nem is beszélve hogy a csoportszelekcióban lehet hogy azok nyernek ahol van egy két meleg .
  Ha a férfiak fele holnaptól sterillé válna, az sem veszélyeztetné az emberi faj fennmaradását.
  A betegségnek mint fogalomnak a határai kijelölése kizárólag megállapodás kérdése.
  Lehetne a szemüvegeseket és a lúdtalpasokat meg az extra fehér bőrű vörös hajúakat is betegnek definiálni.

 35. 42:

  “Ha nem betegség akkor mi? ha egy fajon belül egyre több egyed van, aki nem tudja reprodukálni magát, akkor az a faj kipusztul.”

  A magyar népesség szaporodási rátája 1,40. Tudod mit jelent ez Intuitiv? Az hogy a magyar hetero társadalom nem tudja reprodukálni magát. Magyarán a te definiciod szerint beteg az egész ország.
  Ezen még akár vitatkozni is lehetne mert valoban elég beteg ország lett az enyém, de nem ugy ahogy te gondolod…….

  Az meg egy nagy tévedés hogy a melegek egyre többen vannak. Számuk annyi mint 500 évvel ezelött csak éppen akkor égették öket most meg végre joguk van emberi életet élni és nem kell elbujdosniuk.

  Komolyan a fejem a falba tudom verni pl. Attila kijelentésétöl is, hogy melegség le van nyomva bárki torkán is és promotálva van. Nem. Szo sincs ilyenröl, egyszerüen csak van, bekerült a köztudatba, ahogy ennek lennie kell. Aki nem akara ezzel foglalkozni az ne foglalkozzon és kész, de lenyomva senki torkán nincs semmi. Max az elfogadás, de arra meg á kéne jöjjünk hogy nem azért kell elfogadni a másik embert mert azt mondják, hanem mert igy tudunk együtt élni. Nekem is sok kisebbség unszimpatikus. De elfogadom öket. Nem üldözöm, nem kivánom a halálukat stb….. ilyen egyszerü ez tulajdonképpen.

 36. Na ez a poszthoz kapcsolódik (homoszexualitás, gének…) a napokban kaptam, akit érdekel a téma olvassa el, le is lehet tölteni:

  Nagy sikerű tanulmányt írt a homoszexualitásról a magyar egyetemista

  Bukva Mátyás 23 éves, a Szegedi Tudományegyetem természettudományi és informatikai karának mesterhallgatója, ahol molekuláris biológiát tanul. A homoszexualitás tudománya című dolgozatát május 5-én publikálta. Egyszerűen ugyanis elege lett abból, hogy nemcsak a társadalom homofób tagjai tartják aberráltnak a melegeket, de még az LMBTQ-közösséghez tartozó ismerősei is sokszor betegként tekintenek magukra:

  „Még a szorosabb baráti körömben is ismerek olyan meleg fiúkat és lányokat, akik rendellenesnek gondolják a másságukat. Ők egyáltalán nincsenek kibékülve magukkal. Ugyan én nem értek a pszichológiához, de azt hiszem könnyen belátható, hogy ez az állapot hosszútávon elég pusztítóan tud hatni az ember jellemére és a kapcsolataira. Sajnos a baráti körömön kívül sokkal több ilyen problémával küzdő meleggel találkoztam az évek alatt.” – meséli Mátyás a dolgozat születésének okairól – „Sokat javíthatna a helyzetükön, ha valamiféle magyarázatot kapnának a heteroszexuálistól eltérő szexuális orientációjuk okáról és értelméről. Elsősorban számukra íródott ez a dolgozat. Másodsorban nyilván azoknak, akiket érdekel a téma, majd pedig azoknak, akik elítélik. Sajnos, nyilván a legutóbbi csoportba tartozók fogják a legkevesebben elolvasni.”

  A 16 oldalas dolgozat áttekinti, hogy a tudomány korai és jelenlegi állása szerint a társdalom hány százaléka homoszexuális, foglalkozik a homoszexualitás genetikai és társadalmi hatásaival, utánajár a homoszexualitás génjének, a homoszexualitás öröklésének, rávilágít a homoszexuálisok és heteroszexuálisok között fennálló különbségekre, illetve szót ejt az állatvilágban előforduló homoszexualitásról is.

  Bár a dolgozat viszonylag rövid, és mint láthatjuk, rengeteg témát dolgoz fel, tömörsége viszont nem akadályozza abban, hogy sikeres legyen: „Jelenleg több, mint 1600-an nyitották meg a ResearchGate-re feltöltött dolgozatot. Ezt mindenképpen sikernek könyvelem el. Nem gondoltam volna, hogy ekkora érdeklődést fog kiváltani. Az olvasók között sok biológus ismerősöm is van, akiktől ezidáig pozitív visszajelzéseket kaptam. A cikk viszont frissíthető, így nagyon szívesen fogadom az építő kritikákat.”

  Ám mint megjegyzi, a sikert nem mindenképpen a szakmai visszajelzésekben méri, sokkal inkább abban, hogy írásával érzése szerint végre a laikusabb olvasók is megérthetik a homoszexualitás tudományos alapját és talán kicsit jobban megérheti saját magát is: „Leginkább azért gondolom sikeresnek a dolgozatot, mivel a témában valamivel laikusabb olvasók szerint érthetően írtam a jelenségről, és sok újdonsággal szolgáltam számukra. Nyilván nem arra számítok, hogy, aki elolvassa, rögtön szemléletbeli változásokon essen át, és ettől kezdve teljes harmóniában éljen magával, vagy a homoszexualitással. Viszont remélem, hogy a dolgozat elolvasása egy lépéssel közelebb viszi ehhez.”

  Bukva, Mátyás. (2018). A HOMOSZEXUALITÁS TUDOMÁNYA. 10.13140/RG.2.2.33795.60968/6.

  Letölthető innen:
  https://www.researchgate.net/publication/324950219_A_HOMOSZEXUALITAS_TUDOMANYA

 37. 45: Igen, tényleg beteg az ország (is).

  Az, hogy melegség bement a köztudatba még nem promoválás, de nem kizárt, hogy sok bizonytalan fiatal pont ezért próbálja ki. Nem vagyok meggyőződve, hogy a melegség kizárólag hardveres probléma, simán el tudom képzelni, hogy szoftveres és akinek nincs elég védelme, annak meg tudja fertőzni az operációs rendszerét.
  Ezért fontos (szerintem) megerősíteni a hagyományos nemi szerepeket már kisebb korban.

 38. 46 – Intuitív:
  Ha valamit nem tudsz, akkor ne legyen róla véleményed. Egy valóban heteró soha a büdös életben nem fogja kipróbálni, eszébe se jut. Ezt csak azok találják kik, akik mindenképpen fogát akarnak találni rajtuk. A “simán elképzelés” ugyanez a téma. Nincs probléma, ami van, azt mi csináljuk. Ahogy elfogadod, hogy vannak közöttünk féllábú emberek, úgy el lehet fogadni, hogy vannak melegek is. Nem kell őket szeretned, nem várják el tőled, mindössze élni akarnak.

 39. 48: Tibor bá: felőlem élhetnek, én nem vagyok egy Hitler típus.

  Oké, kussolok 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.