(2527) Buzi gének

VIP. 339

 

A homoszexuális és heteroszexuális férfiak génállományában legalább két olyan variáns van, melyek bizonyos módon korrelálnak szexuális orientációjukkal, amiből következik, hogy alátámasztják azt az elméletet, ami szerint a homoszexualitás öröklés útján jön létre.

A tanumány a Scientific Reports-ban jelent meg. A North Shore University in Illinois tudósai 1077 homoszexuális férfi genomját hasonlították össze 1231, főleg kaukázusi heteroszexuális férfi genomjával, és azt tapasztalták, hogy a két génben eltérések találhatók.

___________________________________________________________________________

A teljes cikk fordítását VIP előfizetőknek elküldöm.

___________________________________________________________________________

A cikk folytatása eredetiben:

The first, SLITRK6, is behind brain development and hormone production. It is particularly active in the hypothalamus region of the brain, which previous studies have shown are up to 34 percent larger in gay men. Differences were also found in another gene, TSHR, responsible for thyroid function, which previous studies also linked to sexual preferences as well as weight loss.

Read more/usa/402474-ai-facial-recognition-gay/AI can tell if you’re gay or straight just by your face – study

“Because sexuality is an essential part of human life — for individuals and society — it is important to understand the development and expression of human sexual orientation,” lead author Dr Alan Sanders told The Telegraph.

“The goal of this study was to search for genetic underpinnings of male sexual orientation, and thus ultimately increase our knowledge of biological mechanisms underlying sexual orientation.”

Not all men who have the “gay” variants of the gene end up that way, however.

“There are probably multiple genes involved, each with a fairly low effect,” Sanders told the New Scientist. “There will be men who have the form of gene that increases the chance of being gay, but they won’t be gay.”

In their report, the scientists warned that their findings are “best described as speculative,” though they may pave the way for more conclusive studies. Other experts too expressed caution, as studies such as this usually involve a much larger and more diverse sample size.

“As this study was carried out in European men, we do not know whether the findings will apply to homosexuality in women, or even to homosexuality in non-European men,” Dr Nina McCarthy of the University of Western Australia told Cosmos magazine.

Read more/usa/412019-pentagon-darpa-gene-drive/Pentagon revealed as top funder of controversial gene editing tech

“All that is required to see a genetic association in this study is for slightly more homosexual men to carry the genetic variant than heterosexual men, and many times this will simply be due to chance.”

Research on genetic factors in sexual preferences has been ongoing since 1993, when genetic variations were found between gay and straight men on the X chromosome, a phenomenon that was dubbed by the media as the “gay gene.” Supporters of LGBT rights back the ‘gay gene’ theory, as it renders sexual attraction a factor outside of a person’s control rather than a hedonistic lifestyle choice.

But according to Dr Ilan Dar-Nimrod of the University of Sydney, this may inadvertently lead to more homophobia by framing gays as an ‘other.’

“In this instance, it results in a heterosexual person feeling a clear ‘us’ and ‘them’ that leads to distancing from ‘them’ (i.e. gay people). Such a feeling may fuel prejudice,” Dar-Nimrod told Cosmos. He said further that the recent movement for same-sex marriage in Australia was characterized by “seeing sexual choices among consensual adults as their own business, rather than a moral issue.”

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

121 gondolat erről: „(2527) Buzi gének

  1. Tibor ba elküldöd nekem legyszives ide:
    leslie30#citromail.hu

    szivesen elolvasnam.

  2. 01 – Curix:
    Természetesen. Délután megkapod.

  3. Na mindig várom hogy most már klíma vagy összeomlás poszt jön a következő nap, erre ez:D
    Holnap remélem már lesz az is:D Találhatnál témát pl. a kaliforniai ivóvíz helyzetről stb…:D
    Kíváncsi vagyok az idei nyár alakulására Mo-on, 1 hónapos előrejelzés szerint nem megyünk 30 fok fölé, utána már szinte csak július augusztus marad amikor exrém melegek lehetnek.
    Kíváncsi leszek mi lesz.

  4. „Na mindig várom hogy most már klíma vagy összeomlás poszt jön a következő nap, erre ez:D”

    Na de Andrew… ne várd már ennyire a tömeges kihalást 😀
    Jön az majd.

    Amugy a posztban végülis az derül ki hogy nincsenek buzi gének.
    Valojában nem tudom melyik jobb. Ha találnak ilyen gént vagy ha nem……

  5. 04 – Curix:
    Valóban nincsenek egyértelműen buzi gének, csak valószínűsíthetők. Ez gáz, mert arra következtethető, hogy „külső” tényező is közbejárulhat, pl. túl szigorú apa.

  6. Kedves szülők! Kik gyermeket nemzetek csak és kizárólag csokos pénzek felvételére! Azt a gyereket fel is kell ám nevelni! Tök mindegy hogy buzinak- neveltétek, nem neveltétek- vagy sem. Kettőnél több gyereknél legalább az egyik szülő eltartásbeli kellene ám legyen…. Keresel havi minimum másfél milliót? Ha nem ,akkor ne csodálkozz hogy a gyerekedet senki sem neveli. Főleg te nem.

  7. Andrew!
    Moderáld magad! Vagy, kitiltalak!

  8. Folytatnám, de nem teszem mert ki leszek tiltva. A hülyeség ártalmas. Főleg a tudományos köntös mögé bújtatva.

  9. 12 – Dan:
    Nyugodtan folytathatod, de kitalálható a véleményed. Szerinted a szülőket hatalmas felelősség terheli gyereknevelés terén. Egyet értek.

  10. Látok olyan eseteket, amik egyértelmüen a gének jelenlétét feltételezik. Aztán meg látok olyan eseteket ahol teljesen kizárhato a genetika.
    Egyébként az egypetéjü ikrek a legjobb bizonyiték, hogy a buzi gént azért nem találják, mert valoban nincs ilyen.

    Ami az én észrevételem, hogy a homoszexualis fiu kivétel nélkül sérült apaképpel rendelkezik….(vagy semmilyennel)
    Azért sok meleggel összehozott az élet de egyse, kivétel nélkül egysem volt köztük akik kiegyensulyozott boldog apa fiu kapcsolatrol számoltak volna be.
    Ha ezt most igy leegyszerüsitem, akkor a kedves heterok a hibásak a homoszexualitás létezésében. Egyébként sowieso….. Két hetero hozza össze a homot.
    Van felelössége a szülöknek, de gyakorlatilag mégis fel kell menteni öket, mert nincs tipikusan buzi nevelési hiba. Valahol tul puha és férfiatlan az apa, valahol meg egy agressziv állat. Hogy lehet hogy mindegyik kiválthatja a homoszexualitást?
    Egyáltalán muszáj nekünk mindent tudni? Miért nem tudjuk már végre elfogadni hogy ez van létezik és kész…… pont olyan természetes, mint hogy kék az ég.

  11. 14 – Curix:
    A kék ég senkit se kerget a halálba. 🙁

  12. Ez igaz Tibor ba.
    Pontosan ezert irom, hogy a tarsadalmunknak végre fel kéne nöni. A buzik és barmi kisebbség üldözése csak a tarsadalom primitivségét bizonyitja. Adott esetekben sikerül
    az ällatvilag alä is lesüllyednünk.
    ‘Ilyenkor értelmet nyer Dajtas kijelentése, hogy a top 5 bolygoban vagyunk hatulrol…..
    Üldözzük az életet, és éltetjük a halält.
    Manapsäg az en értelmezésemben a deviancia nem a buzit jelenti, hanem az ugynevezett „normalis” embert.
    A normalis mai ember teljesen forditva van bekötve. Cselekedeteinek 80%-a életellenes.

  13. Csak az nehezen követhető, miért vezetne a túl szigorú apa a fiúgyermeke esetében annak homoszexualitásához, amikor drFreud óta tudjuk, hogy a kisfiúk rajonganak az anyjukért,sokan szerelmesek is belé – szerencsés, sőt átlagos esetben ezt a legelső anya iránt érzett gyengéd kapcsolatot élik majd újra a felnőttkori szerelmeik során, az apával pedig mint riválissal, rendesen ellenséges viszonyban vannak.
    Oidipusz komplexus.
    Véleményem szerint a homoszexualitás a kritikus, igen érzékeny életkorban megélt csábítási kísérletek következménye, ami a szülő részéről nem is tudatos cselekmény.

  14. Gabor
    nem csinaltam közvelemény kutatäst igy részletesen csak a magam helyzetéröl tudok beszämolni és a sajat tapasztalatom nem erösiti meg a te feltételezésedet. Ez persze nem jelenti azt hogy nincs igazad.
    Az én apam inkabb langyosviz volt, mintsem rivälis. Meg alkoholproblemai is voltak.
    Ellenben a barätomat verte az apja.
    Akkor most mond meg mi az egyértelmü hiba a nevelésben?
    Mindenkinek van egy sajät elmélete de minél több esetet ismersz annäl jobban räjösz, hogy nem lehet ältalänositani.
    Az egyetlen közös pont, amit mar leirtam: hiänyzik a kiegyensulyozott apa-fia kapcsolat.

  15. 16 Curix

    „Manapsäg az en értelmezésemben a deviancia nem a buzit jelenti, hanem az ugynevezett “normalis” embert.”

    Szerinted az normális, ha egy apa (anya) hátán futkos a hideg a gondolattól, hogy a gyereke homoszexuális lehet?

    A többség valamilyen szinten elfogadja, de többnyire fogcsikorgatva, mert nem akarja „elveszteni” a gyerekét. De ha dönthetne, nyilván nem választaná ezt a lehetőséget.

    Úgy érzem, a „gének továbbítása” az egyik legősibb, még ember előtti ösztön…
    Amikor ez kipusztul, vagy felülíródik mindenféle politikai érdekekből, AKKOR kezdődik a halál kutúrája.

    Ezért érezzük sokan hogy nehéz tolerálni…

  16. 16: szerintem nem buziságot üldözik, hanem a buziság promoválását.
    Ha meglátok két férfit csókolozni, hányingerem támad. Nem azért, mert így neveltek, hanem mert ez van belém kódolva. Ezt a kódolást próbálják feltörni azzal, hogy minden filmben az arcomba tolnak egy buzi párt. Köszönöm szépen, nem kérek belőle.

    Őseimmel ellentétben én már nem nyírnám ki a buzikat, csak távol tartanám magam és a családomat tőlük.

  17. „A többség valamilyen szinten elfogadja, de többnyire fogcsikorgatva, mert nem akarja “elveszteni” a gyerekét.”

    Attila
    A gyerekedet akkor veszted el, ha minden igy marad.

    Intuitiv
    baromsag, nincs beledkodolva semmi. Illetve nem „gyarilag”. Neveltetesböl adodik.
    Szerinted az ember ugy születik hogy utälja a pl. pokokat?
    Vannak ösztönös viselkedesmintak de a buziutälat nem az. Ezt bizony megtanultad.

  18. 17.
    Freud egy sarlatán volt, nem hiszem, hogy a (nagyrészt hasraütés módszerrel keletkezett) nézeteinek a 21. században bármilyen tudományos alapot lehetne tulajdonítani. Történeti jelentősége van, más nem nagyon.

  19. 22: én gyerekkoromban azt sem tudtam mi az a buzi, családon belül sem volt soha téma. Használtuk az osztálytársakkal a szót, mint szitok szót, de fogalmunk nem volt róla, hogy mi az (nem egy városban laktunk és főleg nem fővárosban).
    Serdülő koromban tudatosult, hogy mit jelent és alapbeállítás szerint undorodtam még a gondolatától is.
    Na, szóval szerintem nem tanult dolog, bár nem lehetek benne 100%-os.

  20. 17:
    Ez a „véleményem szerint” egy jól informáltságot sejtető blabla. Kár vele kísérletezni, itt nem veszi be senki.

    Valószínűleg Curix-nak van igaza. A mai napig nincs pontos diagnosztika.

  21. 22. Curix

    „A gyerekedet akkor veszted el, ha minden igy marad.”

    Kérdés, hogy ki mit ért az „így” alatt…

    Egy barátom egy művészeti iskolában dolgozik.
    Azt mondja, hogy a gyerekek (kamaszok) 15%-nak szexuális azonossági problémái vannak.
    És ez nem volt így pár éve… Csak mióta beütött a gender-őrület, és kiderült, hogy elsősorban a művészi pályákon nem lehetsz senki, ha nincs valami még senki által nem ismert szexuális besorolásod, vagy legalább nem vagy minimum homokos…
    A gyerekeben beindul a megfeleési kényszer, és elindulnak a lejtőn…
    A fiatalok öngyilkossága az utóbbi pár évben megugrott, és egyre több a problémás fiatal…

    Ez tényleg nem maradhat így…

    Szerintem azért luxus beáldozni a többséget, hogy egy (sokak által deviánsnak tartott) kissebbég érzései kevésbé sérüljenek…

    (egyébként mit gondolsz Milo Yiannopoulosról?)

  22. „Csak mióta beütött a gender-őrület, és ….”

    Látod Attila ez a problémám veled. Neked teljesen mindegy miröl beszélgetünk 2 hozzászolás után nyomod a bögatyás betanult szövegedet és tulajdonképpen innentöl nincs miröl beszélgetnünk.
    Ha nem tudod elkülöniteni a gender elméletet és a homoszexualitást akkor mi most miröl beszélgetünk?

    „egyébként mit gondolsz Milo Yiannopoulosról?”

    Fogalmam sem volt hogy ki az de röviden elolvastam Wikipédián.
    Megint egy olyan példa ami azt erösiti amit fentebb irtam:

    Ime:
    „Mostohaapjával rossz viszonya volt, ugyanis rendszeresen verte Milót, emiatt Milo egy interjúban édesanyját hibáztatta, amiért hagyta, hogy idáig fajuljon a helyzet.”

    Szerinte a homoszexualitas betegség.

    Tudod mit én még ezt is elfogadnám. Legyen a homoszexualitas betegség. Mond meg nekem légyszives hol a betegség gocpontja? Hogyan alakul ki? Miért nincs rá gyogyszer? Miért nem gyogyithato se lelki se testi uton? Se pszichoterápia se gyogyszer…. se semmi. Miért?

    Intuitiv
    Tisztában vagy te azzal mennyi olyan tudásod van, amit nem iskolában magolva tudatosan vettél fel? Emlékszel rá mikor tanultál cipöfüzöt kötni?
    És be tudod kötni?
    Ennyi…..

  23. 27. Curix

    „Ha nem tudod elkülöniteni a gender elméletet és a homoszexualitást akkor mi most miröl beszélgetünk?”

    Miért ? Mi a lényegi különbség?
    Vannak akik nem érzik kényelmesen magukat a biológiai nemi identitásukban, és különböző „szerepeket” fogalmaznak meg hozzá… Ezek között a homoszexualitás a legismertebb.

    És arról beszélgetünk, hogy bizonyos társadalmi körökben a fiatalok elvárásként érzik, hogy ők is előálljanak valami „devianciával”… Ez sajnos téma azok között a szülők között, akikkel érintkezek… és igen, nagy az aggodalom, és erre rátesz egy lapáttal hogy a média folyamatosan reklámozza, és „normálisnak” igyekszik beállítani, amikor az emberek érzik, hogy ez nem igazán „normális… De a politikai korrektség miatt befogják a szájukat… még egy darabig.
    És ez a nyomulás az, ami túltolja a biciklit, ami valószínűleg vissza fogja fordítani az eddig kiharcolt toleranciát is…

  24. „Miért ? Mi a lényegi különbség?”

    Attila
    tudod mi a különbség a krumpli és a zsiráf közt?
    Nem? Akkor nem menj a piacra, mert nagyon át fognak baszni…..
    😀

    Nincs több kérdésem. Ne haragudj de gyökeresen más véleményen vagyok mint te és részemröl ezt a vitát kettönk közt lezártnak tekintem, mert nem látok közös pontot kettönk nézetében. Az hogy mindenki hányja a borsot a falra annak meg semmi értelme.

  25. 29. Curix

    „tudod mi a különbség a krumpli és a zsiráf közt?”

    Lényegtelen, hogyha virágföldet keresek.
    Nyilván a 73 közül bármelyik két nemi identitás között elég nagy a különbség, ha elég közelről nézzük.

    Az én szempontoból teljesen mindegy, hogy homokos ne legyen a gyerekemből, vagy vagy fiútestebe zárt lány ne legyen… vagy akár magát aranyhalnak képzelő egymással kergetőző 3 kiscica ne legyen…
    Legyen „egészséges” abban az értelmben (is) hogy a szaporodási képessége és ösztöne előre mutató legyen…
    Ha nem ilyen, akkor azt nehéz nem betegségnek felfogni.

  26. Buzi gének?
    Nevetséges és nagyon kicsi % lehet a gének torzulása ez ügyben is.

    Nyilvánvaló az XX-nek megvan az a többlete 1 lábbal mint az XY- nak és ettöl az XY bensö lelki alkatát tekintve sérülékenyebb. Aki nevelt fiut is és lányt is az nagyjából látja ezt az érzékenységi eltérést amit a fiunál aztán agresszióban lát levezetni .
    (xex és agresszió =energiakiáradás)

    A másik a fent nevezett vizsgálatok gay génnek esetleg az empátia mértékét tudják mérni – ugye ismerünk nöiesnek nevezett férfiakat de nem gayok !

    Nemis tudom pontosan jó helyen keresik e mert mint érzelem?- tán a szivben keletkezik és az diszponálhat tetszés vagy a vágy indexe felett??? A fej racionális elme a sziv tán inkább az elöbbi topic témájaként a ISTEN tudat székhelye.

    És végül a divat és a direkt pozitiv diszkrimináció meg a udvaláshoz tartozó felesleges körök helyett a nökkel, egyszerübb a haverokkal sörözgetés meccsnézés közben a numera és szabadulás a felesleges energiától , ami ehhez vezet, Késöbb viszont méginkább bensö feszültség keletkezik a lélekben ha nö is szóba jönne a tettszésindexen….ciki hogy nem a seggeluka a lényeges xex ügyben és nemis a füle hanem…és empátia meg kedveskedés…

    És igen ma nök nevelik nagyrészt egyedül a férfiakat(fiukat) is és nincs meg az anyákban a normális felvilágositásra való tudás! Pedig minden pejorativ felhang nélkül is lehet fiut is és leányt is a korának megfelelö tudásban részesiteni -elméletileg. A gyakorlat már az övéké !

    Látni kell a média amit a politika vezérel direktbe támogatja mutatja ez a menö a kis hülyék meg hát menök akarnak lenni és gayra mennek.

  27. Mosógépszertelő!
    Kékaviant átadom neked. Csak finoman, ahogy a nőkkel (szerinted) bánni kell. 😀

  28. Lehettem volna és curix, nem a betegséggel van a gond, hanem azzal, hogy az a betegség milyen előzmények láncolata miatt alakul ki. A legtöbb ivadék a szüleitől sajátítja el a felnőtt életéhez szükséges viselkedési normák alapjait. A rigó pl megtanul repülni, a szüleit figyelve, és azok is kényszerítik arra, mert az életben maradásához feltétlen szükséges a repülni tudás. A kölyök oroszlán megtanul vadászni stb… Az ősember gyerek megtanul pattintott kőszerszámot készíteni….Az apjától, nem a mostohájától vagy állami gondozottként.

  29. Dan valóban a pornók és hasónló életvitelü emberek nézése kukkolása és innen valóban az agyban indul el mint képzelet.

    Köszönöm Tibor ‘bá 🙂
    Nem mosógépszerelöre lenne szükségem hanem gázszerelöre, rossz az egyik égöm 🙂

  30. Curix,

    azt sem tudják a többiek egy része, hogy a mi az a gender-semleges ember. Értelmetlen velük párbeszédet folytatni.
    Továbbá a heteró szülőpároktól származó gyerekek ötödének mentális problémái vannak az országban. Gyereknevelésre alkalmatlan heterók ténykedése köszön vissza a serdülő gyerekekben.
    Na. Akkor most vitatkozz olyanokkal, akik folyton projektálnak…
    Heterók, transzok, interek… mindannyian sérült, durván traumatizált családokból érkeztünk…
    A gender – semlegességet értelmezni lehet még az emberi pszichikum belső munkájának végeredményeként is.

  31. 37. János

    „Heterók, transzok, interek… mindannyian sérült, durván traumatizált családokból érkeztünk…”

    Ezért kellene sok sok szeretettel gyógyítani őket, és nem rájuk fogni, hogy normálisak…

  32. 37: persze, elég sok embert ér trauma, ezért van ennyi sérült felnőtt. A sérülés követeztében kialakulhatnak agresszív, szadista, perverz, mártír, stb. személyiségek, de ugyanígy torzulhat a nemi identitásuk is (homokosság, pedofilia, zoofilia).
    Ezek az emberek többnyire áldozatok. Viszont, ahogy a pedofilia promoválása sem tenne jót a gyerekeknek, úgy a buziság promoválása sem tesz jót a társadalomnak.

  33. A kérdés az, betegség-e vagy sem, ha betegségnek tekintjük, akkor úgymond gyógyítani kell, ha meg állapotnak, akkor nem.
    Amúgy, a test betegségei is a legtöbbször, a pszichéseké meg mindig, nem egy adott génhibára vezethetők vissza, hanem multifaktoriálisak, genetikai hajlam sokszor játszik, erre jönnek epigenetikus hatások (gének kifejeződését befolyásoló tényezők), ill. környezeti ártalmak, pszichés betegségeknél a családból és egyéb társadalmi kapcsolatokból fakadó anomáliák, és ezek együttese hozza őket létre. Kérdés, hogy a homoszexualitás esetében számottevő-e a család szerepe, vagy genetikus és epigenetikus hatások fennállása vezet hozzá? Vannak homoszexuálisok problémamentes családokban is, ez ellentmond az abnormális apa-fiú (anya-) kapcsolat elméletnek, meg állatoknál is megfigyelték, ahol ugye a psziché nem játszik. Az is lehet, hogy az apák érzik, hogy a fiuk más, és ez nem tesz jót a kapcsolatnak…… Tehát nem ok, hanem okozat.

  34. A homoszexualitást ma már csak néhány elvakult fanatikus szélsőséges kezeli betegségként.
    Az emberek a képességeiket és lehetőségeiket tekintve végtelenül sokfélék.
    A szexuális orientáció preferencia ezek közül éppen egy,se több se kevesebb.
    Számomra logikus és magától értetődő, hogy az elfogadás a központi fogalma annak a társadalomfilozófiának ami ezekkel az emberekkel szemben egyedül helyes .
    A többség sok esetben kegyetlen és igazságtalan fölényt gyakorol és élvez.
    Ha az egyenlőség egyenlőtlenség kérdése felmerül, akkor általában egyértelműen az egyenlőség pártján állok.

  35. 41: Ha nem betegség akkor mi? ha egy fajon belül egyre több egyed van, aki nem tudja reprodukálni magát, akkor az a faj kipusztul.

  36. 40: Ivett
    .’Az is lehet, hogy az apák érzik, hogy a fiuk más, és ez nem tesz jót a kapcsolatnak’
    Ez nem teljesen világos hogy mit éreznek a fiús apák? .. és hogy jönnek a képbe a meleg lánykák, akik ma már mintha egyre többen is lennének?

  37. 42

    A Homo sapiens sapiens hozzávetőlegesen 50 000 éves.
    Miután ugyanarról a fajról – species – van szó, 40 évvel ezelőtt pontosan ugyanannyi meleg látott napvilágot mint ma.
    Egy egy albínó elefántbébi miatt, nem kell félteni az elefántok kipusztulásától.
    Arról nem is beszélve hogy a csoportszelekcióban lehet hogy azok nyernek ahol van egy két meleg .
    Ha a férfiak fele holnaptól sterillé válna, az sem veszélyeztetné az emberi faj fennmaradását.
    A betegségnek mint fogalomnak a határai kijelölése kizárólag megállapodás kérdése.
    Lehetne a szemüvegeseket és a lúdtalpasokat meg az extra fehér bőrű vörös hajúakat is betegnek definiálni.

  38. 42:

    „Ha nem betegség akkor mi? ha egy fajon belül egyre több egyed van, aki nem tudja reprodukálni magát, akkor az a faj kipusztul.”

    A magyar népesség szaporodási rátája 1,40. Tudod mit jelent ez Intuitiv? Az hogy a magyar hetero társadalom nem tudja reprodukálni magát. Magyarán a te definiciod szerint beteg az egész ország.
    Ezen még akár vitatkozni is lehetne mert valoban elég beteg ország lett az enyém, de nem ugy ahogy te gondolod…….

    Az meg egy nagy tévedés hogy a melegek egyre többen vannak. Számuk annyi mint 500 évvel ezelött csak éppen akkor égették öket most meg végre joguk van emberi életet élni és nem kell elbujdosniuk.

    Komolyan a fejem a falba tudom verni pl. Attila kijelentésétöl is, hogy melegség le van nyomva bárki torkán is és promotálva van. Nem. Szo sincs ilyenröl, egyszerüen csak van, bekerült a köztudatba, ahogy ennek lennie kell. Aki nem akara ezzel foglalkozni az ne foglalkozzon és kész, de lenyomva senki torkán nincs semmi. Max az elfogadás, de arra meg á kéne jöjjünk hogy nem azért kell elfogadni a másik embert mert azt mondják, hanem mert igy tudunk együtt élni. Nekem is sok kisebbség unszimpatikus. De elfogadom öket. Nem üldözöm, nem kivánom a halálukat stb….. ilyen egyszerü ez tulajdonképpen.

  39. Na ez a poszthoz kapcsolódik (homoszexualitás, gének…) a napokban kaptam, akit érdekel a téma olvassa el, le is lehet tölteni:

    Nagy sikerű tanulmányt írt a homoszexualitásról a magyar egyetemista

    Bukva Mátyás 23 éves, a Szegedi Tudományegyetem természettudományi és informatikai karának mesterhallgatója, ahol molekuláris biológiát tanul. A homoszexualitás tudománya című dolgozatát május 5-én publikálta. Egyszerűen ugyanis elege lett abból, hogy nemcsak a társadalom homofób tagjai tartják aberráltnak a melegeket, de még az LMBTQ-közösséghez tartozó ismerősei is sokszor betegként tekintenek magukra:

    „Még a szorosabb baráti körömben is ismerek olyan meleg fiúkat és lányokat, akik rendellenesnek gondolják a másságukat. Ők egyáltalán nincsenek kibékülve magukkal. Ugyan én nem értek a pszichológiához, de azt hiszem könnyen belátható, hogy ez az állapot hosszútávon elég pusztítóan tud hatni az ember jellemére és a kapcsolataira. Sajnos a baráti körömön kívül sokkal több ilyen problémával küzdő meleggel találkoztam az évek alatt.” – meséli Mátyás a dolgozat születésének okairól – „Sokat javíthatna a helyzetükön, ha valamiféle magyarázatot kapnának a heteroszexuálistól eltérő szexuális orientációjuk okáról és értelméről. Elsősorban számukra íródott ez a dolgozat. Másodsorban nyilván azoknak, akiket érdekel a téma, majd pedig azoknak, akik elítélik. Sajnos, nyilván a legutóbbi csoportba tartozók fogják a legkevesebben elolvasni.”

    A 16 oldalas dolgozat áttekinti, hogy a tudomány korai és jelenlegi állása szerint a társdalom hány százaléka homoszexuális, foglalkozik a homoszexualitás genetikai és társadalmi hatásaival, utánajár a homoszexualitás génjének, a homoszexualitás öröklésének, rávilágít a homoszexuálisok és heteroszexuálisok között fennálló különbségekre, illetve szót ejt az állatvilágban előforduló homoszexualitásról is.

    Bár a dolgozat viszonylag rövid, és mint láthatjuk, rengeteg témát dolgoz fel, tömörsége viszont nem akadályozza abban, hogy sikeres legyen: „Jelenleg több, mint 1600-an nyitották meg a ResearchGate-re feltöltött dolgozatot. Ezt mindenképpen sikernek könyvelem el. Nem gondoltam volna, hogy ekkora érdeklődést fog kiváltani. Az olvasók között sok biológus ismerősöm is van, akiktől ezidáig pozitív visszajelzéseket kaptam. A cikk viszont frissíthető, így nagyon szívesen fogadom az építő kritikákat.”

    Ám mint megjegyzi, a sikert nem mindenképpen a szakmai visszajelzésekben méri, sokkal inkább abban, hogy írásával érzése szerint végre a laikusabb olvasók is megérthetik a homoszexualitás tudományos alapját és talán kicsit jobban megérheti saját magát is: „Leginkább azért gondolom sikeresnek a dolgozatot, mivel a témában valamivel laikusabb olvasók szerint érthetően írtam a jelenségről, és sok újdonsággal szolgáltam számukra. Nyilván nem arra számítok, hogy, aki elolvassa, rögtön szemléletbeli változásokon essen át, és ettől kezdve teljes harmóniában éljen magával, vagy a homoszexualitással. Viszont remélem, hogy a dolgozat elolvasása egy lépéssel közelebb viszi ehhez.”

    Bukva, Mátyás. (2018). A HOMOSZEXUALITÁS TUDOMÁNYA. 10.13140/RG.2.2.33795.60968/6.

    Letölthető innen:
    https://www.researchgate.net/publication/324950219_A_HOMOSZEXUALITAS_TUDOMANYA

  40. 45: Igen, tényleg beteg az ország (is).

    Az, hogy melegség bement a köztudatba még nem promoválás, de nem kizárt, hogy sok bizonytalan fiatal pont ezért próbálja ki. Nem vagyok meggyőződve, hogy a melegség kizárólag hardveres probléma, simán el tudom képzelni, hogy szoftveres és akinek nincs elég védelme, annak meg tudja fertőzni az operációs rendszerét.
    Ezért fontos (szerintem) megerősíteni a hagyományos nemi szerepeket már kisebb korban.

  41. 46 – Intuitív:
    Ha valamit nem tudsz, akkor ne legyen róla véleményed. Egy valóban heteró soha a büdös életben nem fogja kipróbálni, eszébe se jut. Ezt csak azok találják kik, akik mindenképpen fogát akarnak találni rajtuk. A „simán elképzelés” ugyanez a téma. Nincs probléma, ami van, azt mi csináljuk. Ahogy elfogadod, hogy vannak közöttünk féllábú emberek, úgy el lehet fogadni, hogy vannak melegek is. Nem kell őket szeretned, nem várják el tőled, mindössze élni akarnak.

  42. 48: Tibor bá: felőlem élhetnek, én nem vagyok egy Hitler típus.

    Oké, kussolok 🙂

  43. 49 – Intuitív:
    Senki se kérte, hogy kussolj!

  44. 51 – Curix:
    Ez teljesen természetes. Ugyanis a homoszexualitással kapcsolatban még semmi sincs bizonyítva. Egy intelligens ember ilyen esetben szkeptikus, egy buta ember pedig megy az erősen befolyásolt elképzelései után.

  45. 51: az ostobaság és a népességszaporulat is összefügg(romák, muszlimok).
    Az ostobaság a népünk túlélésének záloga 😀

  46. 51. Curix

    „Attila rossz hirek ezek neked ? ? ”

    Rossz?
    Dehogyis !
    Az intelligencia is ugyanolyan áldozata lesz a természetes kiválogatódásnak, mint a buzi gének…

    Mi hülye (bőgatyás) homofóbok túlélünk, az okos homokosoknak meg ott van az „egyszer élünk” lehetősége.

    Aztán helyreáll a rend, amíg valami nagyokos megint bele nem kontárkodik, hogy jobban tudja mint a Teremtés…

  47. „Az intelligencia is ugyanolyan áldozata lesz a természetes kiválogatódásnak, mint a buzi gének…”

    Attila
    ha több 10 (esetleg 100) ezer év alatt sem välogatodott ki a buzi gén, akkor miböl gondolod hogy valaha is ki fog?

    „Az ostobaság a népünk túlélésének záloga”

    Latod Intuitiv ebben van valami. A hülyek szaporäbbak. Most mi lesz?

  48. 55: Idiokrácia. Reménykedjünk, hogy a jóindulatú ostobák szaporodnak jobban 🙂

  49. 55. Curix

    „ha több 10 (esetleg 100) ezer év alatt sem välogatodott ki a buzi gén, akkor miböl gondolod hogy valaha is ki fog?”

    Ez olyan, mint a többi negatív hatás teljesen sose szűnik meg, de időnként visszaszorul egy kezelhető szintre…
    Az ember (azaz az immunrendszere) naponta küzd ezer vírussal, bacival, fertőzéssel, stb… Amíg nagyjából egészséges, sikeresen visszaveri a támadásokat…
    Ha valami egyensúly megbillen, akkor már nagyobb a baj… jön a láz, meg az ágynak esés… ki szerencsével azért a gyógyulás is eljön…

    Nagyából ez vár szivárványos társaságra is… most felszaporodtak, kitombolják magukat, de túlnyomó többségük nem fogja továbbadni a genetikai kódokat, és így újra előáll egy tolerálható szint…

  50. 52.
    Tibor bá , na de mit lehet tenni az őszinte ,mély undorral ,amit a buzik irányába érez valaki?! Hogy lehet tolerálni a szarszagot , a szar látványát ha eleve és zsigerből undorodsz ettől?!
    Nekem csak ne magyarázza semmiféle intellektuális majom ,hogy tulajdonképpen a szarszag egy jó illat és a szaglásommal van a probléma ,ami nem tud sehogy sem hozzáfejlődni az új dicső korhoz , és ha nem akarok bunkónak tűnni,hozzá kell szoktatnom magam ehhez.
    Nulla tolerancia részemről.

  51. 58 kalotaszegi
    Az a véleményem, hogy itt mindenképpen valami kisiklott programról van szó, ami kialakulhatott genetikai, vagy egyedfejlődési alapon, de a lényeg az, hogy az az eddig jól működő program siklott ki, amely eddig az illető egyed családfájában több mint hárommilliárd éve jól működött.
    Azért ezt normálisnak nem lehet tekinteni, ahogy a Down-kórt sem, még ha ez a kisiklás rendszeresen be is következik is minden generációban, mert a rendszer magában hordozza az ilyen jellegű deformációk valamilyen szintű valószínűségét. Viszont megszakít egy folyamatot, amely a további élet alapja.
    De, és amennyiben az érintett személy ezt nem próbálja magamutogatóan propagálni, hanem csupán megpróbál az adott helyzettel kiegyezve élni a maga nem túl egyszerű életét, akkor azért annyi tolerancia elvárható, mint egy Down szindrómással szemben.
    Szeretni nem kötelező, de gyűlölködni se, ha nem ad rá okot a viselkedésével.
    Lehet, hogy jó ismerőseid között is vannak érintettek, csak nem tudsz róla, így jól elvagy a társaságukban…

  52. 58 – kalotaszegi:
    Az egy eget verő marhaság, hogy a homoszexuálisak szarszagúak. Az én unokaöcsém meleg és rendkívül ápolt, kellemes parfüm szagot áraszt. Hogy egy heterónak, ha erősen rágondol, kellemetlen, az érthető, de ki kötelez arra, hogy erősen rágondolj? Ha egy rákos beteget sajnálsz, ha egy infarktusost sajnálsz, ha egy ővsömöröst sajnálsz, akkor mikért nem tudsz egy melegre sajnálattal gondolni? Ez valami csaucseszkúi csökevény?

  53. 60: kalotaszegi nem azt mondta, hogy a buzik szar szagúak. Hanem, hogy amitől az ember undorodik, attól undorodik és ezt nehezen lehet felülbírálni értelemmel. Ha belelépünk egy szarba, akkor öklendezni kezdünk, pedig rengeteg „okos” légy azt állítja, hogy finom.

  54. „akkor miért nem tudsz egy melegre sajnálattal gondolni? Ez valami csaucseszkúi csökevény?”

    Tibor ba
    Minden koräbbi vitank ellenere pontosan ez az a viselkedesmintad, ami miatt szeretek itt lenni, es amiböl tanulni szeretnek töled.
    Gondolatban mar mindenfele baromnak elneveztem magamban Kalotaszegit, aztan jösz te es jätszi könyedseggel tiszta higgadsaggal arra a tyukszemere lepsz amelyik a legjobban faj neki….
    Ezt nekem meg tanulom kell…..

    Intuitiv
    barmilyen szepen magyaräzod az ostobasagodat, attol az meg az marad.

  55. 62: én csak értelmeztem a kalotaszegi szövegét. Lehet én is „csaucseszkúi csökevény” vagyok, bár csak 7 évet éltem a kommunizmusban. Itt Erdélyben mi le vagyunk maradva vagy 50 évvel. De ha így tart a világ, akkor majd az unokáink szeretni fogják a buzikat. Addig is legyetek türelmesek velünk 🙂

    Én elfogadom, hogy vannak ilyen emberek és felőlem a négy fal között azt csinálnak, amit akarnak (látni nem szívesen látom őket csókolózni vagy kézen fogva)

    Apám elveihez képest ez már fejlődés, szóval tényleg legyetek türelmesek velünk 🙂

  56. 60. Tibor bá’

    „Ha egy rákos beteget sajnálsz, ha egy infarktusost sajnálsz, ha egy ővsömöröst sajnálsz, akkor mikért nem tudsz egy melegre sajnálattal gondolni? ”

    Pont ez az !
    Igazán csak úgy lehetne rájuk gondolni…
    De azt hiszem, hogy a rákosok is kevesebb szimpátiát kapnának, ha elkezdenék bizonygatni, hogy a rák normális, és az az intoleráns, aki gyógyítani akarja !

  57. Attila

    szerinted lehet a homoszexualitäst gyogyitani?

  58. Re:Curix
    Mindent lehet, és annak az ellenkezőjét is, de az adott „gyógyítani kívánt” egyén személyiség integritására nézve nem biztos hogy pozitív végkimenetelű lesz a „gyógymód”…
    Szcientológusok próbálkoztak személyiség átprogramozással homoszexuálisok esetén, de nézve az eredményt (John Travolta), nekem nem tűnik túl sikeresnek…

  59. 66 – abacs:
    Nektek fogalmatok sincs, mit érez egy meleg kamasz, amikor rádöbben a valóságra. Naná, hogy akar tőle szabadulni, és szörnyű árat is felvállal. Tudok olyan 40 éves melegről, aki már 10 éve nem „praktizál”. Te le tudnál mondani a szexről 10 éven át, hogy megszabadulj az ővsömörtől???? És 10 év tán jöhetsz rá, hogy nem lehet! Na ezt gondoljátok végig. És csak utána osszatok okos tanácsokat.

  60. „Nektek fogalmatok sincs, mit érez egy meleg kamasz, amikor rádöbben a valóságra.”

    Ez sajnos igy van Tibor bá. Hetero társaim, akik itt szivesen élve megnyuznának felnégyelnének és kitüznének elrettentö példának a faluhatárba……nos az ilyen kalotaszegi féléknek meg Attila féléknek…..nulla fogalmuk sincs arrol, hogy kamasz koromban mennyi szenvedéssel járt ez az állapot. Nálam konkrétan a szexualitás teljes elfojtásával. Nem csinálok titkot belöle, hogy 39 évesen történt meg az elsö szexuális kapcsolatom egy másik férfivel. Elötte semmi. És mindezt azért, hogy az ilyen idiotáknak megfeleljek……azért beáldoztam az életemböl több mint 20 évet.
    Erre ugyan is semmi szükség nem lett volna egy olyan társadalomban, ahol ezt a helyén tudják kezelni.
    És ezek után még az ilyen Attila félék probálják nekem megmagyarázni hogy ez betegség. Nem kedves Attila. A beteg az, ahogy te ehhez a témához hozzáálsz, meg az a nagyon sok – most már tudományosan is bizonyitott- ostoba, aki még mindig irtani akarja a buzikat. Az ilyen hülyék miatt csap át ez az egyébként teljesen természetes hajlam betegségbe. Az elfolytás, a bujkálás, a hazudozás, a titkolozás minden emberi jellemet megtör egy idö után. És ti ebbe kergetitek bele a buzikat kedves Attila és kalotaszegi…….

    Attila egyébként most egy analogiával élve demonstrálom hogy te mennyire ostoba vagy:
    Te tulajdonképpen a Teliholdat szeretnéd beszüntetni. Meg vagy gyözödve rola, hogy a Telihold egy napon át akarja venni a nap szerepét, és nyomod a propaganda szövegedet, hogy a Telihold beteges, a Teliholdra nincs szükségünk, a Telihold veszélyt hordoz a Telihold megrontja a gyerekeket, a Telihold nap akar lenni…..
    Hát kb. ilyen hülye vagy.
    Homoszexualitás = Telihold
    Mind a kettö a természet része. Mind a kettö van és létezni akar. A férfi társadalom 5 %-a buzi. Afrikába is Kínába is és Europában is. Ez igy volt és igy van és igy is lesz.
    Hogy az ilyen korlátoltak mint te, ilyen minöségben beszéltek erröl a témárol, mint ahogy te fent ezt megtetted, az csak a te szegénységi bizonyitványod és nem az enyém. Tulajdonképpen egy szerencsétlen keserü ember vagy mint a kalotaszegi barátod. Nem is lehettek mások hiszen gyülöletet utálatot és ellenszenvet dédelgettek. Ezzel magatoknak is ártatok és nekem is. Akkor áruljátok már el, hogy kinek jo ez???

  61. „Szcientológusok próbálkoztak személyiség átprogramozással ”

    Abacs
    a személyiség és a szexuális identitás az két külön dolog illetve a személyiség része a szexuális preferencia, de maga a személyiség az joval több annál, hogy melyik nem irányába indul a vonzalom.
    Igy aztán összekeverni sem érdemes.
    Probálták a homoszexualitást gyogyitani de rájöttek hogy kvázi nincs mit gyogyitani rajt, mert nem betegség. Már vagy 40 éve nem betegség.

  62. Re:Tibor bá’
    Feltett egy kérdést Curix, hogy lehe-e gyógyítani a melegséget.
    Én erre az mondtam, hogy voltak/vannak vallási szektás próbálkozások, de szerintem sikertelenek, vagy ha látszólag még is azok, akkor az adott személy roncs lesz tőle.
    Ez egyszerű ténymegállapítások, nem ítélkezés a melegekkel szemben.

  63. 65. Curix

    „szerinted lehet a homoszexualitäst gyogyitani?”

    Nem tudom… De legalább annyira szurkolok a gyógyír felfedezéséért, mint a rák ellenszeréért…

    Kérdés: Ha holnap felfedeznék a homoszexualitásra a gyógyszert, te bevennéd?

  64. 68. Curix

    „A férfi társadalom 5 %-a buzi. ”

    A felnőtt társadalom sokkal nagyobb arányban küzd valamilyen nyavajával a cukorbajtól az elhízáson kerestül a depresszióig…
    És igen…
    Mindig is voltak betegségek, és az emberiség a legtöbb esetben küzdött ellenük…
    De mivel néhány betegség jó politikai mézesmadzag volt, a nemes cél érdekében átkeresztelték őket normalitássá, vagy még szebben, mássággá…
    Az európai baloldalt „ez” a társaság (a feministákkal együtt) tartja egyelőre még hatalmon…

    Egyébként már többször elmondtam már… Engem nem annyira a homoszexualitás ténye zavar, hanem hogy politikai okoból mindenki torkán le akarják nyomni…
    Én szeretném megkapni az esélyt, hogy elkerülhessem őket…
    Úgy érzem, hogy a tolerancia szintem a távolsággal fordítottan arányos.
    Nem tehetek róla, én így vagyok bedrótozva.

    Ahogy ti elvárjátok a többségi társadalomtól, hogy „fejlődjenek”, és legyenek elfogadóbbak, mi is elvárnánk tőletek, hogy ne dörgöljétek bele az orrunkat lépten nyomon, hogy itt vagytok közöttünk, és most már egy egész hónapos prájd lesz…

  65. 73 – Attila:
    Nekem az a fő problémám veled, hogy mindent összemosol. Ez esetben úgy nyilatkozol, mintha a melegek egy homogén masszát képeznének. Pl. Számtalan meleget ismerek, akik határozottan elítélik a prájdot, amit ezért nem dörzsölhetsz Curix orra alá.

  66. „Engem nem annyira a homoszexualitás ténye zavar, hanem hogy politikai okoból mindenki torkán le akarják nyomni…”

    Attila
    most öszinten. Ki a szent szar akarja ezt lenyomni a te torkodon? Mond mär el nekem te szerencsetlen! Egy evbe egyszer van prajd amit a melegek legaläbb 80%-a elutasit nem tart jonak mert total falsch dolgot közvetit.
    A teveben azert vannak sorozatok, hogy bekerüljön a köztudatba, hogy ne legyen ez a zsigeri gyülölet ami belöled is jön. A gyerek ha gerekkorban mar talälkozik ezzel a dologgal akkor normälisnak fogja venni mint ahogy ez az is. Es nem lesz 20 evnyi olyan szorongasa mint nekem ha mär egyszer buzi lett. Nem lehet erre rävenni senkit ez nem kabitoszer. Dughatok en szazszor is növel akkor sem lesz belölem hetero…..
    A dolog prezentalva van, legyen köztudatba, legyen normalisnak beällitva, hogy ez van.
    De senki torkan nincs lenyomva. Ez a te hülye kepzeted.
    Hogy miert kell a kisebbsegeket elfogadni? Mert minden ember tartozik valami kisebbsegbe. Tibor ba pl. magas intelligenciäju. Ezzel kisebbseg. Te Attila rendkivül ostoba vagy, ezzel te is egy kisebbseg vagy. Egy masik területen mindenki tartozhat kisebbsegbe….. ezert kell egymast elfogadni. Nyilvan vannak hatarok de ez most nem tartozik ide.

  67. 74: Curix, amúgy voltál már nővel? Gondolom nem. De képes lennél rá? El tudnád játszani, hogy nem vagy meleg? Csak próbálom megérteni a helyzetet.

  68. „El tudnád játszani, hogy nem vagy meleg?”

    Intuitiv
    Nem.
    Csak annyira, mint ahogy te eltudod jatszani, hogy meleg vagy. Kepes lennel egy pasival összebujni?

  69. 76: aha, értem. Akkor az mitosz, hogy egyesek kényszerből megházasodtak és gyereket nemeztek (főleg a nemzés része).

  70. „Akkor az mitosz, hogy egyesek kényszerből megházasodtak és gyereket nemeztek (főleg a nemzés része).”

    Nem mitosz. A szexualis aktus letrejöhet. De hogy egyik se fogja elvezni az is biztos.
    Te is tudnal ferfivel szeelni ha az izgalmi allapotot össze lehet hozni. Emberek ällattal is kepesek közösülni. Nem ez a gond.
    Hanem az hogy ettöl nem vältozik a hajlam. Szexelhetek nökkel, akkor is pasira fogok közbe gondolni.

  71. 78: hát én izgalmi állapotot össze tudnék hozni, de rögtön elillanna ha meglátnám egy férfi anuszát, természetesen egy mély undor is elfogna. Szóval nem tudom elképzelni, hogy nálam ez működne.

  72. LEhet hogy nalad nem, de sok hetero kepes lenne pasival szexelni.
    De nem akarnak mert nincs vonzodas.
    Ha bele gondolsz hogy hetero pasik milyen elöszeretettel dugjak seggbe az asszonyt, akkor innen mar nincs messze egy pasit megdugni.
    De nem ez a lenyeg, hanem az hogy magat a vonzalom iranyat nem tudod megvaltoztatni….mondjuk 100-szor kene szeretkezni növel ahhoz hogy hetero legyek akkor megtettem volna. De ez nem igy müködik.

  73. Ha több ilyen film születne a temaban, es kevesebb prajd szerü baromsag, aminek semmi köze a homoszexualitashoz, akkor sokkal elörebb lennenk a temaban.

    https://www.youtube.com/watch?v=CWftz168LE4

    a problema az, ha az elöiteleteink miatt mar neki sem tudunk ällni egy ilyen film megtekintesenek.

  74. Curix.

    Nagyon érdekes amit az apa szerepről írtál a homoszexualitás kialakulása során. Egyetértek, kiegészítve azzal, hogy a mindkét szulőnek rendkivül nagy felelőssége és szerepe van a gyermek helyes, szexualitás irányultságának kialakításában.
    A jelen gendersemlegesség szemléletű nevelés erősen a fiúgyermekek nőiesítésére irányul. Nem tudom, hogy szándékosan vagy akaratlanul, viszont ahol homoszexuális is részt vesz a gyermek nevelésében, egyértelmű az erőltetés a nőiesség irányába.
    Fontos tényező a mai szexualitásra irányított világban, hogy a gyors, könnyen megszerezhető kielégülésre terelik az embereket. Ezt keresik a fiatalok. Homoszexuális kapcsolatban ez flottul megy, első randin már minden megtörténik.
    Sőt, pénzkereset is lehet belőle, a fiatal fiúk iránti kereslet miatt.

  75. „A jelen gendersemlegesség szemléletű nevelés…”

    Bogozy
    szeretnem ha megtanulnank a ket dolgot nagyon elesen elvälasztani. A homoszexualitäsnak NULLA köze van a ma divatos gendersemlegesseghez.
    Ez a gender baromsag a nöi egyenjogusagert vivott harc eredmenye.
    Egy normalis meleg srac pont olyan ferfias tud lenni mint egy hetero. Söt a legtöbb az is.
    Engem melegkent abszolut nem vonz egy nöies pasi. Az a pasi legyen izmos, markans, hatärozott……amilyen egy pasinak lennie kell.
    A többi dologban egyetertek.

  76. 80
    Nyiháháhá, szóval ez a buzik új alapfilozofiája,hogy tulajdonképpen minden férfi buzinak születik a világon ,csak a legtöbben jól palástolják ezt életük végéig… 😀 Há ‘ akkor má ‘ mé ‘ne lehetne egyszerre látens zoofil és pedofil is egyben mindenki ?! Nagyon beteg vagy te
    Cur ix . Azt híszem ezt már a nicknevednél is kifejtettem – Kúr (Fr,Ro = segg,Hu = kefél) X ( Int. =ismeretlen) Vóálá : a seggkúró ismeretlen ,akit a tudat alattija által választott nickneve is elárul. Béluci 🙂
    Még valamit,én nem gyűlölőm a buzikat ,hanem utálom, a kettő között borzasztó hatalmas a külömbség . 🙂
    Hogy értsed ,nem ütnélek meg,leköpnélek 🙂

  77. Kalotaszegi
    volt egy idö mikor meg akartam változtatni a nicknevem, de aztán rájöttem hogy annak semmi jelentösége.
    Ugyan ugy, mint annak, amit irsz.

  78. 83. Curix.

    Bocsáss meg a gendersemleges nevelést illetően nem értek veled egyet.
    A szándékosan nemi iránymutatás nélkül nevelt gyermek sokkal könnyebben tér el a születési neme szerinti szexuálitástól.

  79. „A szándékosan nemi iránymutatás nélkül nevelt gyermek sokkal könnyebben tér el a születési neme szerinti szexuálitástól.”

    Erre vonatkozoan van valami tanulmányod, kutatásod vagy te magad gondolod igy?

    Egyébként az ember meglehetösen jol van összerakva, nem hiába hogy ilyen sikeres a földön. Vannak bizonyos alap szoftverek (ösztönök) amik müködnek külsö tanulás nélkül is. Tehát az ösztön abban a kisfiuban is müködik, aki babával játszik.
    Mindentöl eltekintve a gender elméletet biologia és emberellenesnek tartom. Az emberi természet ellen dolgozo ideologia. És mint ilyen bizony semmi köze a homoszexualitáshoz, azt ugyan is nem a szülök tanitják a gyerekek…..

  80. 84 – kalotaszegi:
    Mondjuk ezt nem néztem volna kik belőled, főleg, hogy most már több generáción keresztül kisebbségi körülmények között éltek. Máskülönben, ha jól olvasom szavaidat, akkor vaskosan állítasz valótlanságot. Curix nem állította, hogy minden férfi látens buzi. Aztán pedig ez a „leköpés” itt nincs megengedve, és tudod miért? Mert nem csak szélsőséges vulgáris, de abszolút közönséges. Ezt persze nem érted, akkor a te nyelveden fogalmazva: ez cigány tempó. Végül pedig, nekem úgy tűnik, hogy te egy parazita élősködő vagy. Curix olyan információkkal látott el minket, ami még nekem is újdonság volt. Ezért te is (aki mindent végig olvashatott) hálával tartozol Curixnek, de te inkább azt választottad, hogy faragatlan paraszt módjára viselkedsz.

    Figyelmeztetés! Aki a hozzászólásában használni fogja a „kalotaszegi” szót, az vissza lesz tartva.

  81. Fiuk !
    Nem lehetne ezt abbahagyni ?
    Csak kérdezem ,mint hűséges olvasó .
    A mai poszt v. a klímaváltozás nem fontosabb ?
    Vagy van még lejjebb is „az értelmes emberek vitafórumán „?

  82. Kemecse
    valahol mindegyik poszt fontos és érdekes. És ez alá a poszt alá sokkal több hiteles infot tudok hozni, mint a klimaváltozáshoz. Lehet, hogy éppen valakit ez érdekel.
    Valojaban mindegyik témát körbejártuk már jopárszor.

    Engem csak ujra és ujra meglep, hogy mi nyugatot akarunk Magyarországon, aztán közben nem vesszük észre hogy magunk vagyunk az egyetlen akadálya ennek…..a baj a fejekben van.

  83. 89 – Kemecse:
    Nekem te emlékeztetsz a csapnivaló pedagógusra, akit nem érdekel ki kezdte a verekedés, ki volt az, aki csak védekezett. Esze ágában sincs kideríteni. Kényelemben mind a kettőnek ad egy intőt.

  84. 74. Curix

    „most öszinten. Ki a szent szar akarja ezt lenyomni a te torkodon? Mond mär el nekem te szerencsetlen! Egy evbe egyszer van prajd amit a melegek legaläbb 80%-a elutasit nem tart jonak mert total falsch dolgot közvetit.”

    Azért ez ennél meredekebb… Ott van az Eurovizió, , most már a Disney is szabványosította a homokot a rajzfilmjeikben, és mindenünnen ez csurog…
    Van egy hatalmas nyomulás, ami engem meg hasonló földhözrgadt őskövületet zavar… EZ sokkal jobban zavar, mint a homokosok maguk.

    Miért nem lehet tolerálni azok érzékenységét, aki mindebből ki akarnak maradni?

  85. 74. Curix

    „hogy bekerüljön a köztudatba, hogy ne legyen ez a zsigeri gyülölet ami belöled is jön. ”

    Sajnos pont az ellenkezőjét fogják elérni…
    A politkai korrektség miatt az embere egy darabig ELFOJTJÁK az ellenérzésüket, de amint az a politikai erő meggyengül, ami ezt mesterségesen erőlteti, az érzelmek a „kívánatosnál2 nagyobb energiával fognak felszínre törni…

    Az a baj, hogy balliberális társadalom-tervezők nem akarják tudomásul venni, hogy az ember intelligenciája mellett ösztön-lény is, és az ösztönök erősebbek, mint a szerezhető tudás…

    „Te Attila rendkivül ostoba vagy, ezzel te is egy kisebbseg vagy.”

    Kösz… Végülis ezzel „bizonyítod” hohy nem vagy hajlandó az én kissebbségem véleményét torelálni… Szóval maradjunk annyiban, hogy ez kölcsönös…

    Én nagyon szívesen tolerálom a bélyeggyűjtők kissebbségét, a cukrászokét, a szeplősökét, meg még nagyon sokfélét… De nem MINDEN kissebbséget, ahogy a rablógyilkosokét meg az internetes csalókét se…
    A kettő között van egy szürke sáv, amin még nem sokat gondolkodtam, van aki egyszer ide, máskor oda esik…

    Én csak azt szeretném, ha bizonyos csoportokkal kölcsönösen elkerülhetnénk egymást…

  86. 90. Curix

    „Engem csak ujra és ujra meglep, hogy mi nyugatot akarunk Magyarországon”

    Azt hiszem, egyre kevésbé akarjuk (ják?) azt a Nyugatot ami most alakul…
    Az emberekben a kommunizmus alatt kialakult egy kép a Nyugatról, és arra vágynak…
    Azóta egyre többen rájönnek, hogy nem ilyen lovat akartak, és ez a fényes Nyugat is egyre fakóbb…

  87. Attila!
    Curix egy „becsületes” meleg (ez utóbbiról nem tehet) és te le akarod rajta verni az összes (egyébként nagy részben jogos) sérelmedet. Ráadásul nagy mestere vagy annak, hogyan kell mást kihozni a béketűrésből. Curix nem követel többet, mint pontosan annyi jogokat, amennyit te is akarsz magadnak. Nyilatkozz! Meg akarod-e tagadni tőle? És ha igen, milyen erkölcsi alapon?

  88. 95. Tibor bá’

    „Curix egy “becsületes” meleg (ez utóbbiról nem tehet) és te le akarod rajta verni az összes (egyébként nagy részben jogos) sérelmedet. ”

    Ezt nem tudom honnan veszed…
    A „melegségről” és az azt körülvevő politikai haszonleséről kialakult véleményemet osztom meg Curix-al, akit tisztelek azért, mert kiáll magáért és a képviseli a saját kissebbségét és viszonylag sikeresen igyekszik visszafogni keserűségét…
    Azzal sok esetben egyet is értünk Curix-al, hogy a melegségnek nem használ a pride meg a mesterséges habverés…

    Én a „normalitást” úgy nézem, hogy ha a többség rendelkezik egy minőéggel, az hogyan hat…
    Ha a többség homokos lenne, akkor kihalna a világ.
    Tehát ebből a szempontból nem tudom a melegséget elfogadni „normálisnak”.
    A kérdés, hogy akkor meg mi…
    Deviancia? Betegség? Divat? Megfelelési kényszer bizonyos körökben?
    Akármicsoda is, de a többségi társadalomnak kezelnie kell, és nem átdefinálni a „normalitás” fogalmát, hogy a nagy demokráciában kedvezzenek a sokszor a mérleg nyelvét képező kissebbségnek.

  89. 96 – Attila:
    A nagy kérdés az, hogy vajon Curix úgy értékeli-e szereplésedet, ahogy ezt te most ecsetelted? Félek, hogy nem, mert a közelmúltban elég vaskos jelzőkkel látott el téged.

  90. Tibor bá

    én már nem értékelem sehogy sem Attila szereplését. Ha a felém irányzott mondataival megkönnyebbül a lelke, akkor hát irja csak ki magábol. Nehogy még itt nekem pszichés szorulása legyen.
    Akibe szorult egy kis intelligencia az ugy is a helyén fogja tudni a kezelni a dolgot.

  91. 97. Tibor bá’

    Curixot nem lehet hibáztatni azért, amit az általa képviselt kissebbségre mondok…

    Azt hiszem, akkor dobta le az ékszíjat, amikor a melegséget a leprához vagy valami ilyesmihez hasonlítottam… Pedig ez arra a felvetésre volt „csak” válasz, hogy mivel a homoszexualitás mindig is létezett, ezért legitim, és természetes…
    Az igazság az, hogy a természet bizonyos dolgait elfogadjuk, és bizonyos dolgok ellen, mint a betegségek, bűnözés, stb… harcolunk, és ezek túlnyomó részét ÖSZTÖNÖSEN tesszük.

    Egyébként maga Curix is leírta fentebb, hogy ha tehetné, heteró lenne, de nem megy…

    Egyébként hallottad?
    Angliában egy transgender férfi megszülte a gyerekét, és most perli a hivatalokat, mert ANYA-ként van bejegyezve, és ő APA akar lenni….

    Szóval… A toleranciának is van határa…

  92. 98. Curix

    „Akibe szorult egy kis intelligencia az ugy is a helyén fogja tudni a kezelni a dolgot.”

    Megint rossz hírem van:
    Mi hagymaszagú bőgatyás idióták vagyunk többen…
    És a demokrácia nevében „nekünk van igazunk”…
    Már ha számít ez valamit.
    Mert ha nincs demokrácia, csak egy elit próbálja rákényszeríteni a mesterségesen kidekázott tutit a többségre, akkor előbb utóbb megint borul a rendszer…
    Szóval lose-lose szituáció.

    Ami engem illet, én tudnám tolerálni a jelenséget prájd, meg kötelező Disney homok meg Koncsíta nélkül…
    De ezekkel együtt sajnos csak egy kalap alatt tudom kezelni a dolgot, mint feleslegesen irritáló devianciát.

    Ezt a meccset nektek kellene lejátszani a homoszexualitást politikai kártyaként használó cinikus társasággal. Ha nem is szállok be, de én ezen a meccsen azoknak szurkolok, akik csendben és felhajtás nélkül akarják megélni szexuális irányultságukat, és akár adóm egy részével támogatnám a „gyógyítást” irányzó kutatásokat.

  93. Attila
    Folyton az az érzésem, hogy te képtelen vagy erröl a témärol racionalisan vitatkozni.
    A kommentjeid tele vannak érzelemmel.
    Te érintett vagy a témäban csak erröl nem beszélsz.

  94. 101. Curix

    „Te érintett vagy a témäban csak erröl nem beszélsz.”

    Persze… Én is buzi vagyok, csak még nem tudok róla…
    De szerencsére itt vagy nekem te, és felnyitogatod vaksi szemeimet.
    Ez az utolsó lap a homokosok kezében, ami mindent visz, mint a zsidóknál az antiszemita kártya… ha már az érvek elfogytak.

    A helyzet azért ennél élesebb… Látom a környezetemben a szexuális meg önismereti zavarokkal küzdő fiatalok növekvő számát, és ez a szám a „másság” elfogadásával egyenes arányban növekszik…

    Persze hogy érintett vagyok… két kamaszodó gyerekem van, és a hideg futkos a hátamon, amikor a csapból is az ömlik, hogy a melegségtől a 73 nemi identitásig minden „teljesen normális”, sőt hogy vannak körök, ahol az ember egy senki, ha nincs valamilyen aberrációja…
    És a gyerekek különösen ebben a korban nagyon érzékenyek, és ezért ezt a maha nagy „nyitottságot” komoly veszélynek érzem.

    Nem bántásból mondom, de neked talán hiányzik az a rész, amit a mások azaz saját gyerekeid miatti aggodalom jelent.
    Magam miatt nem aggódom… Megvan a véleményem, és igyekszem kerülni a dolgot…
    Viszont a gyerekek védtelenek…
    És ugyanaz a vérprofi média „támadja” őket a másság dicsőítésével, amelyik a Coca-Colát, a zombi filmeket meg a többi mérget próbálja vonzóvá tenni számukra.
    Ezért is próbálom megértetni velük, hogy ez ugyanaz a kategória, csak testnek és a tudatnak más-más részeire hatnak, más-más mechanizmussal.

  95. Attila
    én csak azt kivánom legyen buzi a gyereked.
    Aztán majd akkor talán rájössz hogy mekkora tajparaszt vagy…

  96. Kedves Curix,
    Azzal,hogy azt kivanod,legyen buzi a gyereke,egy olyan sorsot szansz neki,mint a tied?
    Sajat bevallasod szerint serult voltal a massagod miatt!Jol esett a husz ev szorongas?
    En erintett vagyok a temaban,rossz latni a kolykom szenvedeset,b@szd meg Curix,ha ennyire „egyutterzo” meleg vagy.

  97. Haten

    téged is csak sajnálni tudlak ha nem veszed észre hogy az ilyen barmok miatt kell szorongania a fiadnak, mint az Attila is, akik ado 1 százalékával akar olyat gyógyítani, ami az emberiséggel egyidös és nem betegség.
    Ha te ott lennél teljes érzelmi skálán a gyerekednek és mindenben kiállnál mellette, akkor az a gyerek nem szorongana.
    Ahelyett hogy engem szapulsz nézz magadba hogy mit tehetnél a gyerekedért.
    Ne rajtam verd le a saját tehetetlenségedet…….

  98. 105 – Curix:
    Talán azt kellene megértetni az értetlenkedőkkel, hogy a meleggé válás ha nem is normális, de az emberi lét velejárója, például pont úgy, mint Down-kór. A gyerekek egy bizonyos százaléka Down-kórosnak születik. Nem igazán betegség, de nem is normális, és senki nem tehet róla, de mégis mindig bekövetkezik és számítani kell vele. A melegek utálata az európai keresztény kutúra része, nem olyan nagyon rég még börtönnel volt büntethető. A felszámolása nem egy gyors folyamat. Hogy az Attilák be vannak szarva az tulajdonképpen jogos, de félelmükben rossz lóra tesznek. Egyes megfigyelők szerint a pont olyan erőszakos apák gyermeke lesz meleg, mint amilyen Attila maga, aki könnyen Haten sorsára juthat, aki viszont szar helyzetét nem tudja megoldani, ezért szentségel, nem érdemes rá reagálni, még nem érkezett el a türelmesen szenvedő állapothoz.

  99. „Talán azt kellene megértetni az értetlenkedőkkel, hogy a meleggé válás ha nem is normális, de az emberi lét velejárója”

    Tibor bá
    ezt probálom egész idö alatt de Attila erre nem fogékony én meg ezen a ponton meguntam az érvelést. Attila továbbra is meg van gyözödve hogy egy sötét füstös szobában szabadkömüvesek egész nap azon agyalnak hogy tudnának buzit csinálni a fiábol. Mert azoknak az embereknek tényleg nincs jobb dolguk.
    Attilát az sem zavarja hogy homoszexualitás már az öskorban is volt, amikor aligha néztek a gyerekek Disney gay mesét és nem ittak buzi coca kolát sem. Söt köbaltás prájd sem volt.
    Az ilyen bögatyás bunkokat ez mind nem zavarja, csak osszák az észt és amig az ellenállás létezik mint ahogy Attilába is, addig megtörténik a személyiségtorzulás is. Mert a gyerekbe belenevelik az ilyen bögatyások hogy te fiam beteg vagy és bujj el mert összeszednek. Amig az Attilák nem fogják fel hogy ök maguk a PROBLEMA addig nincs miröl beszélni.
    A homoszexualitás nem csepfertözéssel terjed. Nem lehet ráragasztani senkire.
    A downkoros hasonlatod egyébként csak részben ül, mert az egy valodi betegség de értem miért hoztad példának….

    Egyébként témátol elvonatkoztatva kicsit. Attila kapcsán az jutott eszembe, hogy pont az ilyenek miatt mint ö is, ilyen kinkeserves és vérvörös az emberiség fejlödésének üteme. Attilák mindig is voltak és lesznek is, csak nem veszik észre milyen káros a tevékenységük. Azt hiszik nemes ügyet szolgálnak közben folyton botot dobnak a küllök közé, és meghosszabitják az agonizálást.
    A öskori Attilák kézzel lábbal tiltakoztak a kunyhoépités ellen. Minden áron barlangban akartak maradni. Minden kötáblába belevésték, hogy a kunyho a sátán müve, és a bögatyások igenis barlanglakok….. Aki kunyhoba megy az legyen átkozott és itéltessék harmadiziglen is kárhozatra……
    Hát ilyenek az Attilák, és az ilyen Attilák mellett mégis sikerült az emberiségnek ide felfejlödni ahol most van. Pedig az Attilák folyton aknát raknak minden fejlödés elé.
    Minden egyes generácio meg van arrol gyözödve, hogy az ahogy ö él az még normális, de a következö generáciok már betegek és kifordultak….. holott ez nem más mint fejlödés. És ne essetek nekem ennek a kommentemnek most nem tárgya megitélni a fejlödés milyenségét és árát. Ez nem ide tartozik, de azt senki nem vitatja el, hogy az emberiség hatalmasat fejlödött az öskor ota.
    Annak ellenére hogy az Attilák ezt folyton meg akarták akasztani……

  100. 103. Curix

    „én csak azt kivánom legyen buzi a gyereked.”

    Látod… Kevés rosszabbat kívánhattál volna egy hagyományos értékek mellett élő apának, ezt nyilván tudod… (persze… talán a „nyilván” túlzás, de a szándék mindenképpen nyersen tapintható), de hát mit lehet várni valakitől, aki nem tudja világosan elválasztani a betegséget az egészségtől….

    De ha kívánságod teljesülne is… Azt hiszed egy apa örülne hogy nem lesz unokája, és nem viszi tovább senki a nevét, ráadásul olyasmiket művelnek a fiával, amit egész életében undorítónak talált?
    Lehet a dologhoz jó képet vágni, nem kitagadni a gyereket, mellette állni amikor a hozzám hasonló tajparasztok „önvédelemből” vegzálják…
    De ELFOGADNI mint normalitást… hát az necces.

    És igen…
    Tajparaszt vagyok… de legalább egészséges.
    Mert ha az az ára az intelligenciának, hogy kihal a családfa, (nép?… faj?), akkor inkább megiszok minden nap egy liter nova bort…

    Az intelligencia ajándék… Nem mindenkinek adatik meg…
    Ezért nem túl gerinces dolog számonkérni minden gyöttment bőgatyás tajparaszttól, hogy nem esik hasra olyan dolgok előtt, ami ellenkezik a „józan” paraszti eszével.
    Akinek meg megadatott a nagy ész, az meg gyakran visszaél vele…
    Szóval nem kell csodálkozni, hogy a bőgatyás tajparasztok ragaszkodnak ahhoz a szűk, világhoz, amit ismernek, és úgy érzik, el tudnak boldogulni benne… amíg a hozzád hasonló szellemi világítótornyok puszta önzésből ki nem szorítják őket onnan is…

  101. 107 – Curix:
    A fejlődés nem mindig jó irányba megy, vannak vakvágányok is, de ez most lényegtelen. Különben nem kell Attila (PV)-t zokon venned. Ő ilyen minden témában, (már hosszú évek óta) nem csak ebben. De mivel az ő nézetével gyakran találkozol a társadalomban, nem árt ha képviselteti itt magát. Én értem a te hősies harcodat, ráadásul igazad is van, de hidd el nekem akármit csinálsz, a folyamatot nem tudod felgyorsítani. – Különben a Down-kór nem betegség, hanem rendellenesség, és ebben megegyezik a homoszexualitással, mert az se betegség, de nem is normális. Mint ahogy az se normális, akinek szemüveg kell, legfeljebb kurvára gyakori.

    108 – Attila:
    Ne áltasd maga azzal a marhasággal, hogy nem vagy intelligens. 😀

  102. 107. Curix

    „Attilát az sem zavarja hogy homoszexualitás már az öskorban is volt”

    Erre azért jó lenne valami forrás… Vagy ti már a csontok alapján is felismeritek egymást?
    És ha volt, akkor van rá valami bizonyíték, hogy normális dolognak számított?

    Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a kőkorban létezett fogszuvasodás és rák, meg ezer féle fertőzés is, de az emberiség azóta több-kevesebb sikerrel felveszi a küzdelmet ezek ellen.
    Pusztán egy jelenség létezése még nem bizonyíték arra, hogy a többség számára kívánatos is.

    „A öskori Attilák kézzel lábbal tiltakoztak a kunyhoépités ellen. ”

    Ja….
    Ha az őskori Attilák nem tiltakoztak volna kézzel-lábbal a melegség ellen, akkor most nem vitatkozhatnánk ilyesmin… Nem is lennénk… Az ókort se értük volna meg…
    Az a szerencsénk, hogy a nagy kutúrák összeomlottak, amikor a „fejlődés csúcsán” homoszexualitás kezdett elfogadottá válni.

  103. 109 Tibor bá’

    „Ne áltasd maga azzal a marhasággal, hogy nem vagy intelligens. ? ”

    Nem vetemedek odáig, hogy megitéljem magamat…

    Ilyesmire például itt van Curix, aki kérlelhetelen éleslátással minősít.
    Ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem a intellektualitás magasságából kinyilatkoztatott véleményét?

    A helyzet az, hogy ebben az „exisztenciális” vitában szivesen vagyok a másik oldalon az alkalmazott jelzőkkel együtt.

    Curixnak igaza van, hogy köti az ebet a karóhoz…
    Az ő exisztenciája attól függ, hogy mekkora erővel sikerül a társadalomra ráerőltetni az ő értékeit…
    A „mi” exisztenciánk pedig attól, hogy milyen mértékben tudunk ennek ellenállni.

    A békés egymás mellett élés viszont kompromisszumokat kíván. És ha ők nem hajlandók akkor „mi” sem… Ahogy a történelem túlnyomó részében…

    Most meglenne a lehetőség nem túltolni a biciklit…
    De ez innentől kezdve inkább mocskos politika, mint a melegek VALÓDI érzéseivel való törődés.

  104. 107. Curix

    ” Attilák mindig is voltak és lesznek is, csak nem veszik észre milyen káros a tevékenységük. Azt hiszik nemes ügyet szolgálnak közben folyton botot dobnak a küllök közé, és meghosszabitják az agonizálást.”

    Káros?

    Ha a „fejlődés” a ti utatokon járt volna fékek és a küllők közé dobott botok nélkül, akkor már ezer éve túl lennén a klímakatasztrófán, néhány atomháborún, feléltük volna a bioszférát, már ami maradt volna az elszabadult génpiszkálás után…

    Amit ti fejlődésnek neveztek, az a természetes léttől való egyre nagyobb sebességgel való eltávolodás, amit csak egyre kisebb „intellektuális” réteg élvez, és a Föld egyre nagyobb hányada inkább szenvedi…

  105. „Én értem a te hősies harcodat, ráadásul igazad is van, de hidd el nekem akármit csinálsz, a folyamatot nem tudod felgyorsítani. ”

    Tökéletesen egyetértek Tibor bá.
    Én egyszer már régebben leirtam, hogy tulajdonképpen boldog vagyok és örülök neki, hogy ilyen szerencsés korban élek, ahol nincs már üldözés és egy kisebb „lelki torzulással” megusztam a dolgot, amit azota nagyjábol sikerült kiküszöbölnöm.

    Visszatérve röviden a dankorra. Értem az analogiát csak sérti az önérzetemet ha dankorossal hasonlitanak össze. Ez a problémám a hasonlattal, mégpedig azért, mert a dankor egy szellemi és fizikai visszamaradottságot idéz elö, egy azonnal láthato rendellenességet, mig a homoszexualitas eseten ilyenröl szo sincs. Az én elmém a helyén van és ép egészséges minden szervem……
    Szoval kerüljük az ilyen hasonlatokat….akkor is ha értem miért ezt használod.
    Mindentöl függetlenül a dankorosnak pont annyi joga van élni, mint nekem. Én is megtehetnéh, hogy Attila mintájára azt mondanám, hogy a dankorosok maradjanak a szobájukban mert a kutya sem kiváncsi a ferde pofikájukra. Zavarja az összképet.
    Csak én nem vagyok olyan paraszt mint a bögatyás.

    Attila
    ne haragudj én befejeztem az érvelést.

  106. 113. Curix

    „Én is megtehetnéh, hogy Attila mintájára azt mondanám, hogy a dankorosok maradjanak a szobájukban mert a kutya sem kiváncsi a ferde pofikájukra.”

    Nem… Attila nem azt mondja.
    Hanem azt, hogy ne csináljunk úgy mintha a dankór normális lenne, és engedjük őket buszt meg repülőgépet vezetni, hogy ne érezzék magukat kirekesztve…

  107. 113:
    A dankórt nem hasonlatnak, hanem analógiának írtam le. Annak pedig ragyogóan megfelel: nem tehetnek róla, nem betegség csak deviancia, nem lehet tőle megszabadulni. Viszont a kutya se utálja őket, inkább sajnálják, de még inkább a szülőket.
    114:
    Hogy egy deviáns ember, a devianciájából kifolyólag alkalmasabb-e vagy alkalmatlanabb repülőgép vezetésére, vagy bármi másra, azt nem te fogod megszabni. De az elvakultságod soha a büdös életben nem fogja megengedni számodra, hogy objektív véleményed legyen. Én például sokkal nyugodtabban mennék társasutazásra egy eunuch által vezetett autóbuszban, mint abban, amit egy nyálcsurgató heteró férfi vezet, aki az út figyelése helyett a csajokat nézik az út mentén. Bizony-bizony egyes deviánsok, bizonyos területeken sokkal jobban teljesítenek, mint az „egészséges” egyedek. Például a vakok 160 WPM-mel veszik a morze jeleket, míg a legjobb látó is csak legfeljebb 120-al és azt se sokáig.— Ja, az én anyám mezhitláb járt a tarlón, és a nagyanyám 50 fillért kapott az anyám egész napos cseléd munkája után. Ez nem szégyen, de ide leragadni 2018-ban, kifejezetten nevetséges.

  108. 115. Tibor bá’

    „Hogy egy deviáns ember, a devianciájából kifolyólag alkalmasabb-e vagy alkalmatlanabb repülőgép vezetésére, vagy bármi másra, azt nem te fogod megszabni.”

    Ne csúsztass, Tibor bá’…. Nem a deviánsokra mondtam, hanem a dankórosra…
    Nem ugyanaz a csoport.

    A deviancia többé-kevésbé tudatos normaszegés, a dankór meg születési rendellenesség.

  109. 110: „“Attilát az sem zavarja hogy homoszexualitás már az öskorban is volt”
    Erre azért jó lenne valami forrás…”

    Mit szólsz egy epigravetti korszakból származó kb 10 000 éves barlangrajzhoz, amin többek közt látható két olyan szereplő, akik mindketten pénisszel rendelkeznek és (az ábrázolást felfedező archeológusnő, Jole Bovio Marconi 1953-ban publikált vélemény szerint) épp szexelnek egymással? Lásd Grotta dell’Addaura.
    Prága északnyugati felén, cseh régészek csapata 2011 tavaszán tárt fel egy a zsinegdíszes-kultúrához tartozó sírt, ahol az eltemetett személy a csontozata alapján egyértelműen férfi volt, viszont a az akkori temetési rituálék szerinti női temetést kapott. (A férfiakat testük jobb oldalára fordítva, nyugatnak tekintő arccal földelték el, és fegyvereket helyeztek melléjük, a nőket bal oldalukra fektették, arcukkal keletnek, és edényeket, ékszereket tettek holttestükhöz.) Ez alapján feltételezik a régészek, hogy a mai szóhasználat szerint meleg, vagy transznemű lehetett.
    Eszenyi Miklós „Férfi ​a férfival, nő a nővel” című könyvében van egy külön fejezet, ami az őskorról szól. Nem olvastam, de a google kidobta, biztos van benne még pár egyéb forrás.

    De vannak olyan ma is lényegében őskori szinten élő (afrikai, óceániai, amerikai) törzsek, ahol szintén dokumentálták a homoszexualitást. Valószínű őket se meleg-média „fertőzte” meg… (No meg persze a bonobo csimpánzoknál, legközelebbi rokonainknál meglehetősen általánosak a homoszexuális aktusok.)

  110. 110: „Ha az őskori Attilák nem tiltakoztak volna kézzel-lábbal a melegség ellen, akkor most nem vitatkozhatnánk ilyesmin… Nem is lennénk… Az ókort se értük volna meg…”

    Persze, mint ahogy a görögök is mind eltűntek, hiszen mindenki buzi lett közülük, amikor elfogadott volt társadalmukban a homoszexualitás.
    Ja nem így történt… Attól még, ha mondjuk a népesség 5 vagy 10%-a meleg, a maradék annyi gyereket csinálhat, amennyit csak akar.

    111: „A békés egymás mellett élés viszont kompromisszumokat kíván. És ha ők nem hajlandók akkor “mi” sem… Ahogy a történelem túlnyomó részében…”

    Mesélj légyszi a történelem azon korszakáról, amikor a homoszexuálisok nyilvánították üldözendő, halállal büntetendő dolognak a heteroszexualitást!

    Mik is azok a kompromisszumok, amik részedről elfogadhatóak lennének, és csak ugyanannyit várnál el a másik oldaltól is?

    112: Szerencse, hogy Te bezzeg lemondasz eme utálatos fejlődés minden vívmányáról, nem használsz fosszilis és nukleáris energiahordozóból nyert energiát, sem műanyagokat, és ökológiai lábnyomod bizonyosan oly apró, hogy nagyító nélkül nem is látszik.

    114: Ha a Down helyett az Asperger szindróma lenne a párhuzam, akkor is ilyen okos lennél? Annak semmi külső jele, és szellemileg egyáltalán nem visszamaradottak sőt gyakran kiemelkedő képességűek.
    Ha nézed az Agymenőket (The Big Bang Theory), akkor pl a szerepe szerint aspergeres Sheldonra gondolj. (Akit mellesleg a felvállaltan homoszexuális Jim Parsons alakít.) Akinek már a saját Young Sheldon spinoff sorozatából is lement egy komplett évad és annak sikere miatt már készül a második is (persze az ifjú Sheldont egy gyerekszínész játssza, nem Parsons)…
    Fú, lehet, hogy az aspergeresek média nyomulás miatt aspergeressé fognak válni a gyermekeink?
    Véd meg a társadalmat, kérlek, Te vagy az egyetlen reményünk!

  111. „A deviancia többé-kevésbé tudatos normaszegés”

    Akkor a homoszexualitás a te definiciod alapján nem is deviancia.
    Ez mekkora öngol komám.
    Jol van Attila kapálozzál csak……. egyre mélyebbre süllyedsz…..

  112. 117 & 118:
    Attila drága, te cuki mókus! Most kaptál egy kis házi feladatot. De csüggedj édes, vannak még sokan a te oldaladon. Tudod cukikám, már Einstein is megmondta, az emberi hülyeség végtelen. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük