V é l e m é n y

<

Az emberi butaság és a végtelen önzés Orbánnak meghozta a harmadik 2/3-ot.

 

Ezt a választást nem Orbán Viktor nyerte meg, hanem az ellenzék veszítette el. A szakemberek már hónapokkal előbb megmondták, a kétharmados Fidesz győzelem csak úgy kerülhető el, ha az ellenzék minden körzetben csak egy kihívót állít. Heteken át hülyéskedtek a visszalépésekkel nulla eredménnyel. Másfél százalékos pártocskák miniszterelnök jelöltöt nevezetek meg, hadd tetszelegjen a nevetséges pozícióban. Ezeknek, az ellenzéknek nevezett pojácáknak (ahol Gyurcsány vitte a főszerepet) fontosabb volt az egy-két parlamenti hely, a pártocska állami támogatása, mint az ország sorsa.

Orbán Viktornak gratulálni kell, mert ugyan egy gátlástalan gazember, de zseniális stratéga, aki alaposan ismeri az átlag magyar mentalitását. Úgy tudja irányítani az embereket, ahogy a cirkusz idomár az állatokat. Úgy manipulál a tömegekkel, hogy észre se veszik, legelő helyett a vágóhíd felé vezet az orbáni út.

Nem változtatja meg a véleményem, hogy tisztességes választások helyett az országot fosztogató banda a legocsmányabb trükköket is alkalmazta. A második forduló megszüntetése, anyagilag vonzóvá téve a kamu pártok megalapítását, a határon kívüli szavazok előnybe részesítését, ha Fideszre szavaz (Erdély), hátráltatása, ha az ellenzékre (nyugat Európa). Magyarul nem beszélő ukrajnaiak tömeges betelepítése, a cigányság megvétele fidesz szavazatokért. Fidesz szavazók tömeges utaztatása. Közmunkások megfenyegetése.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

197 gondolat erről: „V é l e m é n y

  1. A magyar nép meghatározó része nem akar köztársaságban élni.
    Győztünk – jelentette ki Orbán Viktor április 8-án, nem sokkal éjfél előtt, miután hosszú órák érthetetlen várakozása után – ami a számítógépes rendszer délelőtti zavara miatt is ébreszt némi kételyt az emberben – végre az ország is megismerhette azt, amit a pártvezér a színfalak mögötti társaságával együtt már rég tudhatott.
    Be kell látnom, hogy tévedtem a választók bölcsességével kapcsolatban. Az oroszországi Kommerszantnak nyilatkozó Igor Greckijnek, a Szentpétervári Állami Egyetem nemzetközi tanszéke posztszovjet térséggel foglalkozó docensének volt igaza, amikor azt mondta: a Fidesz eléri, hogy „mozgósítsa hagyományos szavazóit, mindenekelőtt a falusi lakosságot”. Figyelmeztetés ez a hazai politológusoknak, közvélemény-kutatóknak, ellenzéki pártvezetőknek, akikről kiderült: kevéssé ismerik a magyar valóság fővároson túli részét, mint az orosz szakértő. Ráadásul a helyzet az általa feltételezettnél is lehangolóbb, hiszen nem csak a falusiak, hanem általában a vidékiek, illetve a fővárosiak egy részének felfogásáról vallott nézeteket is át kell értékelni 2018. április 8-ika óta. A választók lényegében fele mondott nemet arra, amit európainak nevezünk.
    És ez a nagyjából ötvenszázalékos eredmény ismét hozzásegíti a Fideszt a kétharmados parlamenti többséghez.

    Ennek nyilvánvalóan külpolitikai következményei is lesznek. De most csak arra fókuszáljunk, hogy a magyar népnek a választási urnákhoz járuló csaknem fele itt és most úgy ítélte meg, hogy nem akar köztársaságban élni. Inkább kiszolgáltatja magát a létezését érintő minden fontos kérdésben a saját törvényeiket sem tisztelő NER-politikusoknak, a velük összefonódott oligarcháknak, zöldbáróknak, a dölyfös polgármestereknek, akik – tisztelet a kivételeknek – kiskirályokká lehettek azáltal, hogy a kormányzó párt vezetőjének döntése alapján nagyrészt formálissá vált a települési önkormányzatok működése. Az egyházakat is beleértve, gyakorlatilag a társadalom minden meghatározó intézményrendszere Orbán Viktortól függ.
    http://bekialtas.blog.hu/2018/04/09/gyozott_a_fidesz_vesztett_az_orszag

  2. „nem Orbán Viktor nyerte meg, hanem az ellenzék veszítette el”

    Ehhez kapcsolódóan, csak érdekességnek –
    megnéztem kicsi falumban (ahol egyébként hagyományosan a fideszre szavaz a többség) a szavazatok megoszlását. Az esélyes (esélytelen…) ellenzéki jelölt jobbikos volt. Az egyéni lapon a jobbikos jelölt cirka 30-40%-kal több szavazatot kapott, mint listán a jobbik.
    Vagyis működött az átszavazás a választópolgárok szintjén, sok baloldali szavazott a jobbikos jelöltre.
    Magyarán, az ellenzékinek csúfolt pártok kapják be, soha többé nem szavazok egyikre sem.
    A magyar parlamenti demokrácia a tegnapi nappal megszűnt – de nem Orbán miatt – hanem azért, mert a jelenlegi ellenzék alkalmatlan mindenre.
    Egyetlen egyet tehetnének még – nem ülnek be a parlamentbe, nem esküsznek fel az alaptörvényre. De nem fogják átlépni a saját árnyékukat.

    Különben – talán meglepő – de én örülök a (várható) 2/3-nak. Sikerült tiszta vizet önteni a pohárba. Innentől kezdve nincs visszaút. Orbán Viktor és a magyar lakosság 2/3-a (a fidesz szavazók és a nem szavazók) együtt jelölték ki azt az utat, amin Magyarország halad tovább a jövőbe.
    /Privát véleményem, hogy ez az út nem a magasba, hanem a mélybe visz bennünket, de ezt választottuk. –
    ” Misereatur nostri omnipotens Deus et, dimissis peccatis ostris, perducat nos ad vitam aeternam”./

    És ahogy ígértem, most elköszönök.
    Vigyázzatok magatokra!

  3. Pedig a lippsik és komcsik nagy része is a Szürke Farkasokra szavazott :DDD

  4. Hát nem igazán volt választási lehetőség, legalábbis az én olvasatom szerint.
    – MSZP, DK és társait normális magyar ember nem akarja már kormányon látni, sőt, még parlamentben sem
    – Jobbik – esély sem volt, hogy egyedül nyerjen és ha az MSZP, DK segítsége is kellett volna a kormányzáshoz, akkor nem csináltunk semmit. És azt sem tudjuk biztosra mire számíthatunk a mostani Jobbiktól( a régi Jobbikkal szimpatizáltam)
    – LMP , Momemtum – nincs elég erejük és nekem picit liberálisak, ami kormányra kerülve lehet rosszabb is

    A Fidesz pedig jól nyomatta a manipulációs technikáit a „közszolgálati” tévében is:
    Szavazz ránk, mert ha nem, akkor megerőszakolják a lányaidat, megölik a fiaidat, elveszik az élettered, csak mi tudunk megvédeni…

    Szóval, ami a felhozatalt illeti, elég szívás.

    UI:
    – határon túliként én NEM pofáztam bele a dolgotokba, szóval engem senki se köcsög románozhat az eredmények miatt 🙂

  5. 03 – Ouse M.D.
    Mivel én nem követem a kormány propagandát, nem tudom kiket kell érteni lippsik és komcsik alatt. Lennél oly kedves és felvilágosítanál?

  6. Nem tudom így hirtelenjében mit is írjon az ember most így a „választások ” után. Megdöbbentő!
    Szavakkal egyszerűen nem lehet leírni, hogy mi is vár ránk szerencsétlen lezüllesztett, és nyomorba taszított „magyarokra” a közeljövőben.
    Talán Pinochet Chiléjéhez lehet hasonlítani a jelenlegi állapotokat, de még elképzelhetően az is „jobb” volt, mint amiben élünk, és amit kreáltak számunkra ezek a magukat demokratáknak valló szélhámos pénzéhes idegen érdekeket képviselő magukat magyarnak valló csavargók!
    Adva van/volt nyolc millió választópolgár, akik közül alig több mint másfél millió agyhalott, és agyilag megdolgozott ember szavazott ezekre a brigantikra, – meglovagolva a migránskérdést – akik természetesen a saját médiáikban örömünnepet ülnek, és ordítják a világ felé a „magyarság akaratát”!
    Lepusztult ország, szörnyű születési statisztikák, az „értelmiség” , és kétkezi munkásság elvándorlása – családostól – rabszolgasorba tartott futószalag mellett robotoló magyarság idegen érdekeket képviselő multik. Ez lett mára a hazámból!

  7. Tudod Tibor bá,

    tisztelve megélt tapasztalatodat, korodat, valahol már öv alatt a felcimmel belerugsz ám mindenkibe, aki másképp gondolkodik mint Te.
    Mensa tag vagy, baromi büszke IQ-értékedre, intelligenciádra, müveltségedre s mindenki hülye, aki nem fogadja el, amit Te valósnak gondolsz. Irod:
    „Az emberi butaság és a végtelen önzés Orbánnak meghozta a harmadik 2/3-ot.”

    Szabadjon utalnom arra, hogy ennek az országnak valahogy a szellemi vezetö rétege a Bp. II-XII. kerületben él.
    S ez a buta elit kihozta a saját kerületében a Fideszt gyöztesnek. Ja – megint. Ja…ott IS.

    Ahogy még pár helyen.

    Orbán ezt a választást 2015 szeptemberben nyerte meg szerintem. Amikor a nép saját szemmel látta, mit müvelnek ott a Keletinél a migránsok. S ez nem kellett a népnek.

    Ennyi a tegnapi történet egy pici dióban.

    Mi kell ahhoz, hány üveg whisky, hányszor hányezerszázalékos gyözelem, hogy tán egy-két ember belássa, hogy amit hirdet, az nem kell, arra nem vevö az ország, s hogy amit állit – az tévedés?

  8. 07.
    Lemerem fogadni, hogy már más nickneveken is szórtad az eszetlenségeidet ezen az oldalon! Gyermeteg amiket firkálsz itt össze!
    Jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy saját tulajdonú médiabirodalom felhasználásával egy frusztrált elmebeteg szotyolás stadionépítő – birtokolva a hatalmat – megvezetve a társadalmat írtja ki e honból a magyarságot!
    Nem gondolnám egyébként, hogy ha valaki reálisan látja a problémákat, – s ezt szóvá is teszi -, az idióta lenne, és korfüggő, mert nem vallja a beteg együgyü nézeteidet!
    Azt viszont látom, hogy te is azon agyhalottak közé tartozol, akinek fogalma sincs a jelenlegi helyzetről , amely gyökeresen megváltoztatja majd a közeljövőben a magyarok sorsát! Látszik, hogy egy tapasztalatlan fiatal ficsúr lehetsz múltbéli tapasztalat, életút , és történelmi tudás nélkül!

  9. „Lemerem fogadni, hogy már más nickneveken is szórtad az eszetlenségeidet ezen az oldalon! ”

    Hát akkor vesztettél.

    „Látszik, hogy egy tapasztalatlan fiatal ficsúr lehetsz múltbéli tapasztalat, életút…” nélkül!”

    Meg ebben is vesztettél. Még valami?

    ” és történelmi tudás nélkül”. Ezt ne én itéljem meg…de azért történelemböl megcsillagozva érettségiztem…

    Egyéb mocskolódás? Tények, számok, érvek nélkül?

  10. 06. Ada

    „Adva van/volt nyolc millió választópolgár, akik közül alig több mint másfél millió agyhalott, és agyilag megdolgozott ember szavazott ezekre a brigantikra”

    Ja…

    A többi szellemi világítótorony meg az éjjel-nappal hazudó Gyurcsányékra, a levitézlett MSZP-re, ami még egy miniszterelnök jelöltet se volt képes kiállítani, meg a gumigerincű Vonára, aki a Szürkefarkasoktól a Spinóza házig mindenkinek képes megfeleni… Ugye?

    Lehet, hogy a Fidesz messze nem ideális…

    De az ellenzék vezetői nagyon helyesen levonták a következtetéseket, és nagy részük lemondott, és ezzel elindultak azon az úton, ami lehetővé teszi egy sokkal esélyesebb ellenzék kialakulását.

  11. 11.
    Kár volna éppen veled a továbbiakban bármiféle polémia!
    Viszont az alábbi linken egy perc ötvennél, mint ha a te értelmes fizimiskádat vélném felfedezni az egyikük között …

  12. 11.
    Kár volna éppen veled a továbbiakban bármiféle polémia!
    Viszont az alábbi linken egy perc ötvennél, mint ha a te értelmes fizimiskádat vélném felfedezni az egyikük között …

  13. 07 – Ban Ned:
    Fogadd el megtiszteltetésnek, hogy válaszolok. Ehhez a kedvet az adta meg, hogy kerülted a hülye vén fasz megszólítást. Tehát kiegészítem a gondolataidat.
    Ezzel nyitsz: „tisztelve megélt tapasztalatodat, korodat…” Ha tényleg tiszteled, akkor el kellene fogadnod, nem azt állítani, hogy minden másképp gondolóba belerúgok.
    És mi lenne ez a belerúgás? Ez?: “Az emberi butaság és a végtelen önzés Orbánnak meghozta a harmadik 2/3-ot.” Biztos vagy benne, hogy az idézet mondatot megértetted? Én arra gondoltam (amit később kifejtettem) hogy aprópénzért az „ellenzék” lemondott a győzelemről. Ez butaságra és önzésre vall. Nem az velük a gondom, hogy másképp gondolkodnak, mint én. Az velük a bajom, hogy kizárólag saját pecsenyéjüket sütögetik, miközben államférfi szerepre fáj a foguk.
    A Mensa tagságra egyáltalán nem vagyok büszke, mert már rég nem vagyok az. Tudod miért hagytam őket ott? Mert átlagon felüli képességeiket szigorúan egyéni érdekek mentén használják fel, kihasználva a gyengébb képességűeket. Undorító önző társaság.
    Az honnan veszed, hogy baromi büszke vagyok IQ értékemre? Én sose emlegetem, mindig mások mutatnak rá. Nem az IQ az érték, hanem az amire felhasználod. Ez az én elvem.
    Nézzünk még tovább az írásodban! „a szellemi vezető rétege a Bp. II-XII. kerületben él.” és ez mind Fideszes. Na vajon miért? Mert ezek nem közmunkások. Számold ki, hogy a havi egy milliót keresőknek Orbán az egykulcsos adórendszerrel mennyi hasznot hozott 8 év alatt. Meg fogsz lepődni. Komoly 10 milliókat. Ennyiért megéri Orbánra szavazni.
    Na csak tovább! „Orbán ezt a választást 2015 szeptemberben nyerte meg szerintem. Amikor a nép saját szemmel látta, mit művelnek ott a Keletinél a migránsok. Ez nem kell a népnek” Képzeld el, nekem se kell. De tudod-e, hogy az a rengeteg szedett-vedett muszlim kivétel nélkül mind Németországba akart menni. Orbán szándékosan nem engedte őket tovább, hogy jó nagy cirkuszt csapjanak, megfélemlítsék az embereket. Amikor ezt elérte, akkor rendelkezésre bocsátotta néhány szerelvényt és zsupsz, egy-kettőre eltűnt a tömeg. Viszont, jó pénzért a hátunk mögött beengedett több tízezer embert. Jó pénzért? Igen, a mi pénzünkért, mert a kötvényeken milliárdos vesztesség volt, amit mi fizetünk meg.
    De hogy ezeket tud, ahhoz tájékozódni kell, és elhinni az ilyen szemét menzásoknak, mint én, aki olyasmikkel is tisztában van, amikkel te és a többi Fidesz szekért toló nincs.

  14. 1:

    „A választók legitimálták az Oroszországhoz közeledést is”- írja az Oroszország- szakértő.

    Ez abszolút pozitívum, nekünk semmi keresnivalónk a hamis zászlós, mérsékelt fegyveres lázadós, ISIS- terroristás, salisburyi tengerimalac- és macskamérgező Nyugaton.

    Aki még mindig nem fogja fel, hogy a Nyugaton csakis azért van jólét, mert évszázadok óta ilyen és ehhez hasonló mocskos akciókkal rabolják/ gyilkolják le a Világ másik felét, az menjen vissza amerikai akciófilmeket nézegetni, szavazás meg a valódi Világ helyett.

  15. 12. Ada

    A következő időszak világosan el fogja dönteni, hogy melyikünk áll a süllyedő szigeten.
    Az ellenzéki vezetők lemondáscunamija azért ad némi támpontot.

    És… ami a legcikibb :

    Egy, csak egy legény van talpon a vidéken,
    Ameddig a szem lát, puszta földön, égen….

    Igen, Gyurcsány Ferenc az, aki visszajött a politikai halálból, és most kiderült, hogy gyakorlatilag ő a magyar ellenzék.

    8 év alatt nem sikerült megszabadulni tőle, pedig világos, hogy úgy erősődött a Fidesz támogatottsága, ahogy Gyurcsány kezdte fújni a passzátszelet az ellenzékben.
    Ugyanis a nép még emlékszik, hogy kit rúgott ki páros lábbal 8 éve, és NEM a Fidesz médiafölénye meg aggresszív kampánya nyerte meg a választásokat, hanem Gyurcsány.
    És ameddig Gyurcsány és szavazói uralják az ellenzélet, addig Orbán 2/3-a biztosított lesz.

    Szóval jobb lenne a saját porta előtt sepregetnei, mielőtt az ellenfelet agyhalottazod.

  16. Ma beszéltem reggel az édesapámmal. Azt mondta: csomagolj gyerekem, mennék én is, de már nem tudok. Apa józan gondolkodó mérnökember, szereti a hazáját, soha nem hittem, hogy lehetséges, hogy valaha az életben ezt tanácsolja nekem. Hát ennyit erről a hétfő reggelről.

  17. 16:

    Hajrá, csak vigyázz, nehogy megmérgezzen Londonisztánban a brit titkosszolgálat, mint az orosz e- migránsokat.
    Bár, amilyen balfaszok, neked is max. a macskádat bírják eltenni láb alól.

    De már azt is rákenték a Puytinra.


  18. 16:
    Anna, Ha fiatal vagy, nem azért kell elmenni, mert Orbánnak harmadszor van 2/3-a, hanem mert ez a nép még mindig nyereg alatt puhítja a húst, 1000 év kevés volt, hogy kikupálódjon.
    17:
    Már új szelek fújnak. A legújabb verzió: ételmérgezés.

  19. Tibor bátyám, ezért kell elmenni…: Persze a XV. század óta használjuk hazánkban; jaj, ezek a fránya római számok, leírom arab számokkal is: 15. század óta…! 😛 😉

    Az OK!PÉCS Magazin vasárnap járókelőket kérdezgetett arról, mi lesz, ha jövőre kötelező jelleggel bevezetik Magyarországon az arab számokat Brüsszel és az ENSZ nyomására.

  20. Én egy dolgonak nagyon örülök, hogy a köpönyegforgató kaméleon lemondott.

  21. Mintha hájjal kenegetnének! Mátol csak a HirTV-t meg az ATV-t nézem, mert élvezem ahogy fetreng mindenki a dühtől. Ahogy megfullad az egész ellenzék a saját ürülékében.

    Tibor bá’ minek után ezen a blogon folyamatosan Orbán ellenes propagandát végez, most azért annyi jár, hogy ezt az erdeményt megpróbálja méltósággal elviselni.

    2.5 millió ember nem azt gondolja amit Te. Te mind a 2.5 millót lehülyézted. De hogy lásd kivel van dolgod! Ez a 2.5 millió ember viszont cserében le se szar téged!

    Ez a vita lezárult, Te Orbánozhatsz tovább. Ez kell 2022-ben a 4/5-höz! Így tovább okoska!

  22. Margit a 20-ban:
    lemondott lemondott, de azért a Parlamentben ott van. Legkülső sor, jobbra alul ott a fényképe…

  23. Nagyon ritkán szólalok meg belpolitikai kérdésekben, most ez a nagyon ritka eset van és ahogy kezdtem, ezzel be is fejeztem.

    Anna!
    Nyugi, azért nem eszik ilyen forrón a kását.

    Mindenkinek:
    Orbán Viktor és a Fidesz azért nyert, mert az elmúlt 8 évben az ellenzék képtelen volt egyetlen egy hiteles személyt kiállítani és képtelen volt hihető alternatívát és programot bemutatni. Az ellenzéknek nevezett megélhetési politikusok arcai kivétel nélkül nevetséges bohócok voltak egytől egyig. Az ellenzék semmi egyebet nem csinált, mint a nyugati mainstream és neolib agitpropot nyomta, populistábbá válva, mint az egyébként hivatásos populisták.

    Sokaknak nem fog tetszeni, amit most leírok, de vállalom:
    Jelen idő szerint Orbán Viktor az egyetlen magyar politikus, aki úgy néz ki és úgy is viselkedik, mint egy igazi politikus. Mindezeken túl igen jó taktikai érzékkel mozog a külpolitika vonalán is és ez vitathatatlan, ráadásul nálam ez a legfontosabb mérce, mivel egy kis lepkefing ország vagyunk és ha életben akarunk maradni, akkor nagyon jól kell manőverezni a nagyok között.
    Értem én, hogy OV „egy ge..i” (a la Simicska) – nem mintha az összes többi nem lenne az – de könyörgöm, térjünk már észhez: ez egy ilyen pálya az ókor óta, szendeszüzek nem fognak a politikai világ csúcsán maradni, túlélni és irányítani.

    OV és a Fidesz azért nyert, mert megmérettetek és győztesnek találtattak, ergo megérdemelten. Az ellenzéki viccpártok azért buktak, mert ők is megmérettetek és könnyűnek találtattak, ergo megérdemelten. Magyarországon és a magyar jövőn siránkozik itt bárki Orbán Viktor miatt? Komolyan? De boldog lennék, ha Viktor lenne az igazi probléma a jövővel kapcsolatban!
    OV és a Fidesz a legkisebb rossz a jelen realitásában, márpedig a realitásban a legkisebb rossz = … na mivel is?

    Az elmúlt nyolc év után Orbán Viktor sokkal inkább Kádár 2., semmint Rákosi 2. – ezt azért nem ártana észre venni. Értem én azt is, hogy itt borzasztó nagy diktatúra van, de ehhez képest tegnap a szavazó cédulákon nem csak a Fideszt láttam, hanem vagy két tucat noname szerencselovag kalandor pártot is, akik indulhattak és kipróbálhatták magukat élesben.

    Azt külön hozzátenném, hogy a híres-neves ellenzék képviselői újabb négy évre beülnek a parlamenti székeikbe, felmarkolják a havi zsozsójukat, kicsit azért majd mutyiznak ők is és majd néha – minden felelősség és következmény nélkül, de jó hangosan – ellenkeznek, mert ez a legkönnyebb.
    A legtutibb állás az ellenzéki politikus, akinek zéró a felelőssége, biztosított a bőséges maszek pénze és örökké nagy pofával kritizálhat mindent a „cirkuszt a népnek” elve mögé bújva.

    Ezennel befejeztem a belpolitikára vonatkozó szigorúan megmért magánvéleményemet és a továbbiakban maradok a saját „hobbimnál”, azaz geopol!

  24. 19. Python
    A videóra: Te jó ég!
    :O
    🙁

  25. Ezt nem hagyhatom ki, látnotok kell!
    A tegnapi Demszky realitás:

  26. A kimoderálás is jól esik. Köszönöm, hogy megadod azt az örömöt, hogy érezzem szenvedsz! Te diktátorozol, aki törli azok kommentjeit akik nem értenek egyet veled? Mert ezen a blogon azt csinálsz amit akarsz? Akkor meg viseld el, hogy Orbán is azt csinálja amit akar. Mert 2.5 millióan felhatalmaztuk. Téged ki hatalmazott fel arra, hogy lehülyézd az országot? Vedd már észre magad!?

  27. 18. Tibor bá’

    „ez a nép még mindig nyereg alatt puhítja a húst, 1000 év kevés volt, hogy kikupálódjon.”

    Igazad van.
    Nézd meg a kikupálódott művelt Nyugatot… Most importálja befelé azt a tömeget, amelyik a torkát fogja elvágni… Jó… volt pár jó évtizedük.

    Mert miért is kellene hogy mások mondják meg a hagymaszagú bőgyatásnak, hogy hogy éljen… ??

    Ezek vannak többségben.
    Ha akár a Jobbikra, akár a balosokra sokkal kevesebben voksoltak, szóval… ez van.

    És ha még 1000 évig nyereg alatt akarják puhítani a húst, és ők vannak többségben, akkor miért ne puhíthassák nyereg alatt?

  28. 15. Lehettem volna valaki más

    Jó helyen kotorászol.

    Botka László világosan kijelentette, Gyurcsánynak mindenképpen vissza kell vonulnia, mert sokkal több szavazót taszít, mint amennyit vonz. Mennyit vonzott? ~280.000-et. Pontosan ennyit tudott félrevezetni, brilliáns vitatkozásával, lózungolásával, szimpátiára bírni. Ez nagyon kevés a nyeréshez.
    Törpepárt a déká, amelyből a mentelmi jogot jelentő képviselőséget nagyon szorgalmas kampány munkával összehozta magának és pár haverjának.
    És mennyit választót taszított el?
    Mi lett Botkával? Franyó a kapcsolat rendszerével kigolyózta.
    Ugyanúgy mint Meggyesit, akiről „valaki” megszellőztette, hogy D209.
    Apró család a titkosszolgálatokban, információszerzásben utazik.
    Nem véletlen, hogy vitya sem meri igazából megtámadni, csak úgy, igen-igen szőrmentén kezeli. Ugyanígy az összes más politikus.

    Viszont a népet franyó nem tudja már sakkban tartani, és kijön a zsigeri gyűlölet, az ellen aki a határon túli magyarok pocskolásával kampányolt most is.

  29. 29. Python
    Megszegem a szavamat és egy kicsit belpolozzunk még, egy fene.
    A mai magyar ellenzék kimerül abban, hogy mindent ellenez, amit a kormány csinál. Ez így harmatgyenge. A Fidesz kormánynak voltak jó és kevésbé jó húzásai is, de olyan kormány még nem volt a világon, ami minden állampolgárnak egyformán tetszene, kivéve természetesen Észak-Koreát. 😀
    A mostani ellenzékről meg röviden annyi a véleményem – azokon túl, amit már korábban leírtam – hogy ezeket sem az ország és a nemzet érdekli, hanem a húsosfazék, mert ők még nem tudtak eleget lopni maguknak. Kilométerekről szaglik, hogy olcsó karrieristák tömegét gyűjtötték be maguk köré, tisztelet a kivételnek.

  30. Azt kell megérteni, hogy a fidesz nem csak az ellenzék töketlenkedése miatt nyert 2/3-t meg azért mert olyan marha sok fideszes van hanem kizárólag a jelenlegi választási rendszer miatt, ami megengedi azt, hogy kb 50%-50% eredmény esetén is 2/3-os többséget zsebeljen be a fidesz. Pontosan ezt magyarázta többek között Gulyás Márton végig, hogy soha nem lehet majd a jövőben leváltani a fidesz mert a magyar (ellenzék) alkalmatlan az összefogásra, felkelés meg forradalom pedig nem lesz soha mert az ellenzék soha sem fog úgy tudni mozgosítani, ahogy a fidesz mozgosított 2006-ban gyurcsány ellen. Tehát, amíg a választási rendszert nem csinálják vissza, addig a fidesz nyerni és nyerni fog még akkor is ha minden stiklije kiderül. Egyébként meg 2010-ben Orbán elmondta, hogy 2026-ig készül kormányozni és utána már nem érdekli az egész. Addig meg vagy megszoksz vagy megszöksz. Sőt, azt gondolom, hogy a magyar társadalom már olyan mélyen van – köszönhetően annak ahogy a fidesz lezüllesztette az egész magyar közéletet – hogyha Orbán lenyomna egy Öszödi beszédhez hasonlót, akkor nem hogy felkelés, de kb a hírekbe se kerülne be.

  31. Csak a szikár tények:

    Listás szavazatok az összes szavazatok arányában:
    Fidesz-KDNP 49,75%
    Jobbik 19,71%
    MSZP-Párbeszéd 12,49%
    LMP 7,01%
    DK 5,64%
    Összesen 94,61%

    Egyéni szavazatok az összes szavazatok arányában:
    Fidesz-KDNP 48,50%
    Jobbik 22,84%
    MSZP-Párbeszéd 11,29%
    LMP 5,53%
    DK 6,30%
    Összesen 94,47%

    A választási rendszer miatt ebből lett:

    Parlamenti mandátum
    Fidesz-KDNP 67,34%
    Jobbik 12,56%
    MSZP-Párbeszéd 10,05%
    LMP 4,52%
    DK 4,02%
    Német önkormányzat 0,50%
    Független 0,50%
    Együtt 0,50%
    100,00%

    Tehát a FIDESZ-re szavazók az összes szavazatok 50%-át sem érik el!

    Tehát eléggé álságos lesz arra hivatkozni (ahogyan ezt már korábban is megtették), hogy a választók többségét képviselik!

    A poszttal maximálisan egyetértek.
    Az emberi önzés nem csak az ellenzéki pártoknál érhető tetten, hanem a Fideszre anyagi érdekből szavazókra is.

    Az emberi butasághoz még annyit, amit az LMP-és Hadházy is hozzátett a választási vereség elismerésekor.

    Azaz ne ítéljük el a Fideszes vidéki szavazókat, mivel nagy részük csak a kormánymédiából tájékozódik (hozzáférés, életvitel és képzettség okán), ami által az agymosásuk eléggé jól sikerült.

    A vidék szavazók eléggé speciális helyzetben van, az ottani társadalom függési rendszerében.

    A város/vidék ellentét (lásd markánsan Budapestet) a választások során jól megfigyelhető nem csak Magyarországon, de az USA-ban (Trump választás), Oroszországban (Putyin választás), Nagy-Británnia (Brexit) is.

    Azon lehet vitatkozni, hogy melyik irány képviseli a fejlődést és melyik, a konzervativizmust.

    Az hogy, itt a blogon is az értelmes emberek vitafórumán minden Orbáni szemétségre, nemzetrontásra (korrupció, oktatás, egészségügy, versenyképesség stb.) sokaknak a „Magyarországot elözönlő migránsok” ellen megvédő kerítés a Jolly Joker az magáért beszél.

  32. 33.:
    Ugye, azt az apróságot persze nem irod, hogy a 106 egyéni körzetböl valami 91-t hozott a Fidesz.

    De legyen a táblázatod alapján…Kérdezném, van olyan – egy, egyetlen egy – választási rendszer a világon, amelyben a fenti %-s eredmények mellett nem a Fidesz-KDNP nyert volna?

  33. 33.
    Nem akarom újra kezdeni. A választási rendszer a világ minden országában a kormányozhatóságot szolgálja, figyelembe véve – valamennyire – a kis pártokra adott szavazatokat is. Amennyiben tökéletesen kiegyensúlyozott választási modell valósulna meg, és például egyéniben nem is lenne induló, csak pártlisták, akkor a szétforgácsolódó 20-30 pártra leadott szavazatok miatt szinte lehetetlen lenne egy-két, legalább nagyjából hasonló nézetű erő koalíciós kormányzása. 8-10 vagy kitudja hány pártocska vitatkozna a tizedszázalékos eredményeivel és amellett, hogy semmiben se tudnának megegyezni, (lásd ellenzéki szétforgácsolódás) még az esetlegesen kialakuló kompromisszum sem képviselné egyik koalíciós tag szavazóinak véleményét sem, mivel valami öszvér képződmény vezetné az országot. Ez se lenne túl demokratikus, amellett nem is hatékony. Nem véletlen, hogy az USA-tól Németországig, a Franciáktól az Oroszokig mindenhol 2-3 nagy párt váltogatja egymást. Ennyi maradt talpon, mert a választási rendszer nem tolerálja a fenti okok miatt a kicsiket. Egyébként a rendszer jó ideje ismert, ezek a szabályok, ha nyerni akarsz, ezeket kell figyelembe venned. Nem vitatom, hogy ez jelenleg a fidesznek kedvez, de ha ez van erre kell készülni a stratégiával. Megjegyzem az ellenzék nem a választási rendszer miatt bukott el, legfeljebb amiatt ekkorát. Egyébként bízom benne, hogy lassan alábbhagy a választási hév és elcsitulnak az indulatok. Valamint bízom benne, hogy a kormány önmérsékletet tanúsít és a folyamatokat nem a további megosztottság irányába tolja. Bízom abban is, hogy az ellenzék sem teszi ezt.

  34. 7: „Szabadjon utalnom arra, hogy ennek az országnak valahogy a szellemi vezetö rétege a Bp. II-XII. kerületben él.
    S ez a buta elit kihozta a saját kerületében a Fideszt gyöztesnek. Ja – megint. Ja…ott IS.”

    Pusztán matematikai alapon: a 4, 10, 11, 1, 5, 6, 9, 2, 3 sz. OEVK-k (Ezek nagyjából lefedik az általad említett kerületeket) eredményeiből 4-et vitt a fidesz, 5-öt a baloldali ellenzék. 2014-hez képest ezen a területen annyi a változás, hogy az 1. sz. OEVK-t Rogán utódja (Hollik) elbukta az LMPs Csárdival szemben.

    Egyébként szerintem érdekes, hogy miközben mindenki arról beszél, hogy mennyire nem működött a baloldalon a koordináció, a baloldali egyéni jelöltek több kerületet nyertek meg, mint 4 éve, pedig listán ~10%-kal kevesebbet hoztak össze. Az Mszp-P + DK (+ Együtt) 340 ezer szavazattal kapott kevesebbet, mint anno az Összefogás (MSZP–EGYÜTT–DK–PM–MLP).
    Bezzeg a Fidesz pont 340 ezerrel többet szedett össze a listán, pedig most 30 ezerrel kevesebb HTM szavazott rájuk levélben.

    Az LMP +80 ezer szavazó szerzett, ami +35%, mégse tudott érdemben előrelépni.
    De az is érdekes, hogy listán a Jobbik csak 10 ezerrel több szavazatot kapott, egyelőre nem látszik, hogy középre húzódás többet hozott volna, mint vitt.

    11: Egy fideszestől mindig fura, ha valamely más párt vezetőjét gumigerincűzi, miközben Orbán az oroszellenes Soros-ösztöndíjas liberális fiatal demokrata pózból kezdve végigtáncolta magát a politikai parkett minden lehetséges hívószaván, így volt ő polgári konzervatív (miközben a liberális internacionálé alelnöki címét viselte), meg plebejus, míg végül eljutott az illiberális anti-Sorosista Putin-barát állapotig, és persze közben „ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok”…

    2015.06.05-én még ezt nyilatkozta Viktor:
    „…Európában ma nagyon sok helyen az iszlámtól félnek, sőt van, ahol ellenségnek is tekintik. Magyarország nem ilyen ország. Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk”
    2015 szeptemberében, ENSZ Közgyűlésén:
    „Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”
    „Én egy keresztény országból jövök, ezért hangsúlyozni szeretném, hogy a keresztény megközelítés nem tolerál semmilyen muszlimellenes politikát. A muzulmán hit, amit tisztelünk és becsülünk, nem felelős ebben a tömeges migrációs mozgásban. Arra kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok az erőfeszítéseinkhez, hogy megelőzzük a muszlim-ellenes érzelmek terjesztését.”
    Vesd ezt össze a kvóta- és migránsellenes kampányával…

    „Igen, Gyurcsány Ferenc az, aki visszajött a politikai halálból, és most kiderült, hogy gyakorlatilag ő a magyar ellenzék.”

    Gyurcsány a magyar politika Piszkos Fredje, csak ez utóbbi képes volt felismerni, hogy ő azzal képes gyengíteni valamit, ha védelmébe veszi, és erősíteni, ha ellene érvel. Gy. magáról ezt vagy nem fogja fel, vagy szándékosan szolgálja a Fidesz érdekeit.
    Persze ha már nagyon elkezdünk a jelen helyzetből visszafele következtetni akár azt is kihozhatjuk, hogy Simicska szakítása Viktorral csak látszat volt, hogy aztán a Jobbikot eltérítse a pénzügyi támogatása és az „atombombák” ígéretével… (de persze Vona eleve Orbán polgári körpönyegéből (sic) bújt elő…)

  35. 34. Ban Ned: „Ugye, azt az apróságot persze nem irod, hogy a 106 egyéni körzetböl valami 91-t hozott a Fidesz.”

    Egyrészt az egyéni körzetek kialakítása, meg az egyéni választás a jelenlegi választási rendszer sajátja, másrészt a listás mellett az egyénire leadott szavazatokat is ismertettem fent.

    Egyébként
    Láttál már választási körzettérképet?
    Olvastad-e Kövér nyilatkozatát a választási körzetek átalakításáról?

    Ezzel nem azt mondom, hogy a szocik nem csináltak hasonlókat.
    De ha nincsenek körzetek, csak szavazatok, akkor az egész csalási módszer a kukába kerül hatástalansága okán.

    És tudom, hogy az USA-ban is hírhedtek a választási körzetek alakjai, amit mindkét nagy párt szeret a kedvére alakítani.

    35. solouse :

    „Amennyiben tökéletesen kiegyensúlyozott választási modell valósulna meg, és például egyéniben nem is lenne induló, csak pártlisták, akkor a szétforgácsolódó 20-30 pártra leadott szavazatok miatt szinte lehetetlen lenne egy-két, legalább nagyjából hasonló nézetű erő koalíciós kormányzása.”

    Nem tudom, Te a fenti adatokból azt látod, hogy 5 szerelővel annyira kormányozatlan lenne az ország, ha szavazatokkal jobban arányos lenne a választási rendszer?

    Viszont az előnye meglenne, hogy a kompromisszumokat kikényszerítő egyeztetések egyrészt csökkenti a monolitikus többségből eredő tévedések lehetőséget, másrészt óhatatlanul középre húz, ami valószínűleg jobban megfelel a társadalom többségének.

    Az egész választási rendszerből a bejutási küszöb maradna.
    Azon lehetne vitatkozni, hogy az maradjon 5% vagy lehetne pl. 1%.
    1%-nál még a jelenlegi adatok alapján még bejutna vagy 2-3 párt.
    Ez messze nem jelentene kormányozhatatlanságot.

    Egyébként az mennyivel jobb, hogy a 2/3-os többség birtokában a FIDESZ kénye-kedve szerint szabja át az alkotmányos berendezkedést a társadalmi többséget NEM képviselő szavazatok birtokában?

  36. Nekem inkább úgy tűnik hogy ez már le volt zsírozva..(mondjuk a nemzetközi tőkével)Ha nem így lett volna,akkor egy személyt vagy pártot indítottak volna Orbán ellen.Akkor lett volna esély.Így nem mert szétaprózódtak a szavazatok.Ezt csak a hülye nem látja.
    Orbán ellen volt 30 párt a papíron..

  37. 33. Pzuj

    „Tehát eléggé álságos lesz arra hivatkozni (ahogyan ezt már korábban is megtették), hogy a választók többségét képviselik!”

    De hát az ellenzék még kevesebb választót képvisel !
    És ahogy a választás előtti kuplerájból kiderült, egymást is jobban utálják mint a Fideszt, tehát ha valami álságos, akkor az az ellenzék egy, a Fidesszel szembenálló tömbként való reprezentálása.

    A Fidesz elvitte a szavazatok durván felét…
    Utána a Jobbik a szavazatok durván ötödét…
    Utána az MSZP a szavazatok negyedét…

    Őszintén… ez alapján kinek kellene kormányozni?

    Ha viszzaállítanák a régebbi rendszert, és nyerne az ellenzék, akkor viszont nem tudna kormányozni… Ezért van ez a rendszer, sőt sokkal erősebbek is, mint például az angoloknál kitalálva.

  38. 35. solouse :
    „Egyébként bízom benne, hogy lassan alábbhagy a választási hév és elcsitulnak az indulatok. Valamint bízom benne, hogy a kormány önmérsékletet tanúsít és a folyamatokat nem a további megosztottság irányába tolja. Bízom abban is, hogy az ellenzék sem teszi ezt.”

    Bízni azt lehet. Az semmibe nem kerül.
    Te mire alapozod a bizalmadat?

    A múltból az ember más következtetést von le.
    Nem látom azt az okot, ami miatt Orbán és a Fidesz megváltozna, önmérsékletet tanúsítana.

    Csak az Orbán legutóbbi kijelentésére kell gondolni az elszámoltatásról.
    Vagy a a Soros törvényről, amit mondtál hogy 2/3-éra hagynak, mert a választások előtt, ez nem volt meg nekik.
    És következik a bíróságok bedarálása, az még elmaradt, bár próbálkozások voltak már.

    Egyébként az egyszerű többség se gátolta meg őket abban, hogy 2/3-os törvényt (pártokról szóló) egyszerű többséggel módosítsanak.
    A Jobbik ellenes plakáttörvényre gondolok.

    Bent van az alkotmánybíróságnál a felülvizsgálati kérelem, majd valamikor foglalkoznak vele.
    Még ha meg is semmisítik az ide vonatkozó részt a választások után ez már semmit se ér.
    A károkozás megtörtént, kártérítés, új választások kiírása nem lesz.

    Szerinted az mennyire módosította a Jobbik elért eredményét, hogy nem engedték a plakátokon szerepelni?
    Szerinted az mennyire módosította a választások eredményét, hogy a FIDESZ(állam) lekötötte a plakáthelyeket, és olyan feltételekkel ajánlotta ki a pártoknak, egy Fidesz közeli cég, amit a pártok nem fogadtak el?

  39. 39. melike00

    „Nekem inkább úgy tűnik hogy ez már le volt zsírozva..(mondjuk a nemzetközi tőkével)”

    Nem tudom… Csak azt, hogy a Bloomberg is megírta, hogy ők (a nagytőke) Orbánnak szurkolnak, mert ő jelenti a stabilitást, miközben Gyurcsány kijelentette, hogy ha ők nyernek, vagy akár a Fidesznek nem lesz meg a többsége, akkor káosz lesz.

  40. 40. lehettem volna valaki más:
    „De hát az ellenzék még kevesebb választót képvisel !”

    Szerintem a lényegen elsiklottál, a Fidesz a választók kevesebb mint 50%-át képviseli.
    Őt kéne megbízni a kormányalakítással, az nem kérdéses.
    Aztán ők majd eldöntik, hogy egyedül akarnak kormányozni vagy koalícióra akarnak lépni egymással.

    Mondtam én azt, hogy ellenzék pártjai nem lennének rákényszerítve arra, hogy koalícióra lépjenek egymással?

    Gondolod, ha a szavatok arányában bekerülnének a parlamentbe nem lépnének koalícióra egymással?
    Kockáztatnának egy újabb választást, amikor most kerültek be a parlamentbe?

    Akkor Te nem ismered a politikusokat, a politikát.
    Csak tanulmányozni kell más választásokat ( bizony a gaz nyugaton), de akár a magyar múltat, egészen meglepő kompromisszum készségekről tesznek tanúbizonyságot a pártok.

    A lényeg, hogy kompromisszum kényszer lehet.
    Egyrészt mint fentebb írtam, a kisebb hibázási lehetőség valamint a középre húzás miatt.

  41. Egy rakás választási csalásról, szabálysértésről ír több orgánum.

    Szóval pl. mennyire befolyásolták egyes körzetek eredményét a keleti határoknál, ahol több község lakossága többszörösére duzzadt papíron és egy lakásba/házba néha több százan voltak bejelentkezve?

    Mennyire befolyásolta az eredményt a nyugati magyaroknak késve kiküldött szavazólap, az hogy egyéniben azért nem szavazhattak egyes állampolgárok, mert nemzetiségi listára vettek fel őket,holott ők nem voltak nemzetiségek?
    És lehetne még sorolni csak az aktuális érdekességeket…

    Ezeknek megint nem lesz következménye?

    Csak érdekességként megjegyezném, hogy Szlovéniában azért semmisítettek meg egy népszavazást és annak eredményét, mart az állami pénzből kampányoltak az egyik oldal mellett (95000 euróról volt szó!!!).
    A kormányfő ennek hatására lemondott.
    A népszavazás témája az volt, hogy kell-e egy új vasút, ami drága volt, és nagyon nem térült volna meg.

    Tudom, jogállam, fékek és ellensúlyok, ami mind a hanyatló Nyugat terméke.

  42. A mi Kohncsítánk (Fegyőr Bandika, anyuci picifia) már kezdi, hogy
    „bezzeg 7,5 millióan nem a fideszre szavaztak” :DDD

    Öröm lesz nézni, ahogy ezek a Soros- ügynökök beleőrülnek a következő pár napba, hónapba…

    A szavazat- számítási rendszerhez:

    tavaly Macaron Rócsild- báb, a teljes lakosság kb 17%- nak voksaival nyert 70%- ot. Mert 33% volt a részvétel. Francia demokrácia, a guillotine- ok óta.

    Amúgy az ellenzék ott b@xta el, végleg, hogy egyik se volt képes kerek- perec kijelenteni, hogy nem fogja végrehajtani a (nemlétező) kötelező kvótát és nem fogja lebontani a határzárat és nem engedi be az okmányok nélküli kecskebűvölőket.

    Ehelyett ment a mellébeszélés: álprobléma, majd április 9- én megmondom, stb flegmaságok.
    Erre ugrott a többség.

  43. 43. PZuj

    „A lényeg, hogy kompromisszum kényszer lehet.”

    A kompromisszum kényszer nem egyenlő a kormányképességgel.
    Látod, hogy amint lehet egymás hátában forgatják a kést. A választások előtt is és utána is…
    Képzeld el, hogy mindeszt HATALOM birtokában tesztik.

    Gyurcsány is megmondta, hogy káosz lenne, nem kormányzás.

    Nekem kezd az a véleményem kialakulni, hogy itt nem is annyira kormányváltásól van szó, hanem egy perverz bosszúról… Mindegy, ha rámegy is az ország, de a Fidesz tagok hulláit Ifa platóra kell hányni, Orbánt meg kivégezni, mint Cheaucesqut…
    Erről szólt az egész ellenzéki kampány: Kormányváltás, és az ördöggel is össze kell fogni… Hogy utána mi lesz?
    Kit érdekel ?

    De látod: egymás után mondanak le az ellenzéki politikusok, mert belátták, hogy borzasztó rossz stratégiát követtek, igaz azért egymást hibáztatják.
    Az utolsó pillanatik remélték, hogy a tömeg beveszi ezt az összefogásos kuplerájt, amiben ők maguk sem hittek… Ez viszont azt jelenti, hogy alaposan lenézik azt a népet akit pont a Patás Orbántól akarnak megmenteni, aki ugye az orránál fogva vezeti…
    Ez alapján meg miből lehetne azt gondolni, hogy bármennyivel jobbak lennének?

  44. Gyurcsány 12 éve a Fidesz legjobb embere :-). Sztem. ezért nem számoltatták el soha. Majd most, mert még egyszer valószínűleg már nem lesz rá szükség…

    A jelenlegi keretek között nem tud kinőni új politikai erőtér, kizárólag a Fidesz generációs váltása hozhat majd enyhülést, ill. később újabb versenyhelyzetet a magyar politikában.

    Én fel sem fogom, miként várhatta bárki, hogy nem ez lesz a végkifejlet?
    Az emberek közül sosem a forradalmárokból lesznek a túlélők, hanem a beszari, áruló, senkiházi tud megbújni, csendben tovább örökíteni. Ha mindenki forradalmár alkat lenne, már rég eltűntünk volna.

    Az üzenet 100 csatornán át jött, világos volt:
    Migránsveszély!
    Őszintén: Ki akarja, hogy jöjjenek, itt legyenek, belénk piszkítsanak?!
    A tapasztalat nagy úr, egyetértek, hogy ez a csata 2015-ben dőlt el.

    Az egyetlen kérdés: Valóban ekkora veszélyt jelent -e ránk ez a dolog?
    Erre vonatkozóan most nincs tapasztalat, de ki az, aki nyugodt szívvel megpróbálná kinyitni a kaput, hogy meggyőződjön róla? /Ne magadból indulj ki a válasszal! Az átlagembernek sem kedve, sem ideje, sokszor még képessége sincs gondolkodni./ Bármely korosztályhoz tartoznak, nem fogják kipróbálni, tényleg megerőszakolják -e a lányukat, csadorba bújtatják -e a nejüket, elvágják -e a torkukat, meggyalázzák -e az anyjukat, stb.?…

    A félelem ilyen nagy úr, de egyben egészséges ösztön is a túléléshez!
    Ha egy politikus erre rájátszik, az bűn? Az ellenzék miért nem kínált reális alternatívát erre a problémára? Még a Jobbik sem volt hajlandó egyértelműen kiállni az emberek elsöprő többségét egyedülien érdeklő kérdésben, nyilván politikai kompromisszum-kényszerből.

    Ezeken az eredményeken sztem. kizárólag ez látszik, nincs mögötte egyéb várakozás, komolyabb politikai eredmény, vagy nyereségvágy (egyénire gondolok, a mutyi része nyilvánvaló, hogy nem etikus, de megy majd tovább), s éppen ezért -úgy gondolom- ez az elsöprő erejű felhatalmazás, a látszat ellenére hosszabb távon ingatag lesz, a megőrzése – megtartása nagyobb politikai eredmény lehet majd, mint a megszerzése volt…

  45. 47. Horváth Csongor

    ” Majd most, mert még egyszer valószínűleg már nem lesz rá szükség…”

    Nem valószínű…
    Biztos vagyok benne, hogy Gyurcsány nemzetközi „védelem” alatt áll, ezért nem nyúlhat hozzá Orbán sem.

    Persze nem azért a két szép szeméért, hanem maert gigantikus pénzeket juttatott a külföldi bankoknak, cégeknek, és ők így próbálják demonstrálni, hogy az aki nekik dolgozik, az érinthetetlen…
    Különben elapadna az utánpótlás…

    Szegény Gyurcsány meg azt hiszi, hogy a védelem a személyének szól, pedig csak egy üzenet a fiatal momentumos-szerű srácok számára.

  46. 43. lehettem volna valaki más:

    „A kompromisszum kényszer nem egyenlő a kormányképességgel.
    Látod, hogy amint lehet egymás hátában forgatják a kést. A választások előtt is és utána is…”

    Csak magamat tudom idézni:

    „Gondolod, ha a szavatok arányában bekerülnének a parlamentbe nem lépnének koalícióra egymással?
    Kockáztatnának egy újabb választást, amikor most kerültek be a parlamentbe?”

    Ha hatalomért hajtanak (mindegyik arra hajt, mivel politikusok) akkor elemi érdekük, hogy kompromisszummal is, de kormány alakítsanak.
    Aztán, hogy hogy hogy tudnak kormányozni, az egy másik.

    Az aktuális helyzetben a FIDESZ alakíthatna kormányt , de eldönthetné, hogy kisebbségben kormányoz (szavazatok <50%) vagy valakivel kompromisszumok által koalíciót alkot.

  47. Fideszre szavaztak: 31%
    Nem a Fideszre szavaztak: 32%
    Nem szavaztak: 33%

    A Parlament összetétele:
    67% Fidesz
    33% Nem Fidesz

    Ennyit erről a remek választási rendszerről.

  48. „Ezennel befejeztem a belpolitikára vonatkozó szigorúan megmért magánvéleményemet és a továbbiakban maradok a saját „hobbimnál”, azaz geopol!”

    Lehet hogy ezzel mindenki jobban járna Montezuma?
    Orbán ilyen foku gyözelmének csak részben oka a töketlen ellenzék. Ez utobbi igaz, de nem kizárolagos indok.
    Ezt a propaganda gépezetet, amit Orbán müködtetett esélytelen volt az ellenzéknek megtörni. 2015-ben a zemberek agyába égették a keleti pályaudvaros és határátkelös képsorokat és már akkor eldölt Orbán mostani gyözelme. Nulla választási program, nulla vitamüsor a tévében, nulla gzdasági program ….és cserébe 100% migráncsok.
    Mikor az emberek már kellöképpen féltek, akkor csak meg kellett simogatni a buksijukat, meg kellett igérni nekik hogy Orbán bácsi megvéd téged. Minden Fideszesnél müködött ez az egyszerü érzelmekre hato manipulácio. Csak is kizárolag azok látják át a helyzetet akik képesek az érzelmeiket és félelmeiket félre tenni. Erre Tibor bá tökéletesen képes többek közt ezért is látja ilyen jol a választás körül kialakult helyzetet.
    A fidesz nagyságrendekkel népszerübb a szegények és alacsony iskolázottságu emberek között. Ezek ugyanis sokkal könnyebben manipulálhatoak, és Orbánnak ilyen szavazok kellenek. Egyes cigányok lakta településen a Borsod megyében majdnem 100%-os a fidesz támogatottsága. Én egyébként többek közt ezért sem lennék rá olyan nagyon büszke hogy Orbánt támogatom…..
    Az emberekre 2 éve egyfolytában ömlik, hogy europa végveszélyben és csak a fidesz tudja megvédeni….. Elhitték és müködött.
    Másrészt magyarországon esélye sem lesz egy ütöképes ellenzéknek felállni. 4 év mulva a fidesz kezében lesz minden és képes lesz bármilyen ellenzék hatástalanitására. Ezt már jol lehetett látni a jobbik esetében is.
    Ne legyen senkinek kétsége Orbán innentöl fogva leválthatatlan.
    Az egyetlen, amire Orbánnak nincs hatása az a gazdasági környezet. Ha pénzügyileg aszályosabb évek köszöntenek europára, akkor Orbán nagy bajban lesz.
    Nem fogja tudni egyidejüleg jollakatni a szavazoit is és a helyi kis sakáljait….. Akkor fog kiderülni hogy mesztelen a király.

  49. 45. Ouse M.D. :

    „tavaly Macaron Rócsild- báb, a teljes lakosság kb 17%- nak voksaival nyert 70%- ot. Mert 33% volt a részvétel. Francia demokrácia, a guillotine- ok óta.”

    Tettem én valamiféle utalást a francia rendszerre?
    A jelenlegi francia választási rendszernek van valami relevanciája arra nézve, hogy a magyar rendszer torzítottan arányos szavazási rendszer és <50% szavazat arányból csinál 67%-ot?

  50. Aki nem szavazott, az a Fideszre szavazott.
    Ezt mindenki tudta!

    Aki tényleg vmely. okból nem tudott elmenni, kvázi akadályoztatva volt (mondjuk váratlan betegség, vagy családi ok miatt), az max. 5% lehet!

    Tehát úgy helyes, ha a nem szavazott (tartózkodó) az nem kerül az ellene szavazott arányba, hanem 0 értékkel kikerül a matematikai rendszerből.
    Ba…a meg, ha nem tudott dönteni róla…

    Az egyénekre leadott szavazati arányokon nagyon sok esetben látszik, hogy nincs értelme azon vitázni, ki nyerte meg egyértelműen a „nép” felhatalmazását, azon lehet filozofálni, hogy miért?

    Melyik az a szónok, aki magánál okosabb hallgatókat szeretne tudni a közönsége soraiban? Az már vita volna, és nem szónoklat… Asztalhoz kéne ültetni partnerként a résztvevőket, s nem lehetne tömegként „vezetni” őket… Erre nincsenek meg a feltételek, az arányok miatt mindenképpen ott a torzulás. Bármely politikai erő/vezető arra vágyik, hogy minél több általa könnyedén irányítható egyed legyen. Az „okos”/gondolkodó embert csak meggyőzni lehet, így velük -ebből a szempontból nézve- csak gond van, már ha sok van belőlük. Emiatt sztem. most egyik oldalon sem kell aggódni!

  51. 33 – PZuj:
    Köszönöm a közbeszólásod. Természetesen egyetértek veled. Azonban, az csak egy dolog, hogy 50 százaléknál kevesebb Fidesz szavazatból 68 % fideszes képviselő lesz. De ez a 48/49 % is úgy jött össze, hogy Erdélyből könnyítve érkező szavazatok 97 %-a fideszes, míg a nyugaton élő magyar állampolgárok szavazási lehetősége elé millió akadályt állítottak, mert ugye azok Orbán ellen szavaztak volna, hiszen miatta élnek ott. De ez még nem minden! Az északkeleten élő cigányoknak 5000 forintot adtak egy szavazatért. Ukránokat tömegesen neveztek ki magyarnak a szavazatukért. Orbán nem lehet büszke magára, mert a 134 képviselőnek legfeljebb a felét kapná meg tisztességes körülmények között.
    Ami pedig az értelmes emberek vitafórumát illeti…. Valóban, nagy örömömre szolgál, hogy briliáns elmék szép számmal szólalnak itt meg (vagy mennek el, mint Observer), de szépen vannak olyan bunkók, akik azt hiszik magukról, ha ide beírnak valami, akkor automatikusan „értelmesek” lesznek. Sajnos ez nem így működik. 🙁

  52. Ez a rendszer az összes ismert és valós torzításával és a fent jelzett problémáival rosszul működik, ez sem kérdés. Az EBESZ is felhívta erre a figyelmet.

    Ugyanakkor az emberek, nagyon sokan, mégis ebbe az irányba mozdultak meg.
    Ellenzékben mindenki ismerte a torzításokat, mégsem hangoztatták egyetlen kampányelemükön sem… Bezzeg a kormánypárt napi szinten foglalkozott temérdek aprócska – kínos szituációval, amiket odafigyeléssel el lehetett volna kerülni.

    Sztem. az értelmes emberektől elvárható, hogy képesek legyenek feldolgozni és beépíteni egy választási esemény köré az átlagember reakcióját (ezt a kampányra és a mostani elemzésekre is értem). Akkor itt a fő gond az is, hogy az ellenzék soraiban nincsenek elsöprő többségben értelmes emberek. A másik oldalra meg már nem is kellenek…

    Annál nyilván jogos Tiborbá megjegyzése, aki alap-érvként hozza fel a migrációt, felmondva a propagandát.

    A Jobbik sokkal jobb eredményt ért volna el, ha Vona időben hátrál, ha Janiczák nem ekkora pinabolond, és Simicska nem ugrál, hanem csendben kivár a háttérben. Ha a bal-lib. oldal is hangoztatja a kerítés fontosságát, sokan elgondolkodtak volna a mindennapokat érintő kérdéseken is.

    Azt is nézni kell, hogyan (és miért) jutottunk el idáig!

  53. Horváth Csongor:

    „Az egyetlen kérdés: Valóban ekkora veszélyt jelent -e ránk ez a dolog”

    Pillanatnyilag nem, de jól tudják a ‘stratégák’, hogy „fortélyos félelem igazgat”. A migránsok jelenleg megélhetési semmirekellők, akik a nyugat európai töketlenek gerjesztett frusztrációját kihasználva özönlenek az egyelőre(!) jóléti társadalmakba.
    A ‘stratégák’ ugyanilyen megélhetési semmirekellők, akik a magyarok gerjesztett frusztrációját (félelem) meglovagolva nyertek plusz négy, nyolc, tizenkét stb. évet, hogy legálisan, mint választott nép – pardon, a nép által megválasztva…asszem ez lesz az! – busás védelmi pénzért megvédenek azoktól, akik hanyatt és homlok rohannak keresztül rajtunk az Ígéret Földjére.
    De csak, és csakis addig, amíg az utolsó előtti szaki ki nem hal a Kruppnál, a Siemensnél, a BMW-nél, stb…, a mostani jólét megteremtőinél.
    Ha már pusztán a vízről, élelemről, alapvető létfenntartásról lesz szó, megbaszhatjuk a szerb – magyar határon húzódó, reklámnak már most is szar kerítést.

  54. Teljesen igazad van Tibor Bá abban, hogy az ellenzék veszített. Az a helyzet állt elő a választáson, hogy nem volt igazán kire szavazni. Ha az ellenzék össze akart volna fogni, akkor megtette volna, de fontosabb volt neki az a néhány pár szavazat. Ez viszont igazán kiábrándító. Az összefogásról tudok egy példát hozni.
    Igaz nem erről, hanem a múltkori választásról. Az előző önkormányzati választáson történt a településünkön. Korábban MSZP-s polgármester volt két cikluson keresztül. Az országgyűlési választásokon a Fidesz győzött, s szerette volna, ha fideszes lesz a polgármester is. Akkoriban már csökkent az MSZP támogatottsága nagyon, s a polgármester függetlenként indult. Nagyon sok pénzt, időt és fáradságot nem kímélt a kormánypárt. A korábbi polgármestert megvádolták, hogy EU-s pénzeket lopott, s a házát megterhelték 50 millió forinttal. Úgy tűnt sikeres az akció, s politikailag ellehetetlenítik a polgármester. Jött a választás, s fölényesen győzött. Az alkalmasságát vitató hangok elcsitultak, s a rágalom is elmarad. Ha az ellenzék akarta volna az összefogást megette volna. S sokkal több ellenzéki politikus került volna be a parlamentbe.
    Amúgy pedig, ha az Európai Uniónak érdekében állt volna leváltani Orbánt, akkor ezt már rég megtették volna. Egy olyan véleményt fogalmaz meg, amit Európában nem mernek vállalni, hogy a merkeli gazdaságpolitika, miszerint egymillió munkavállalóra van szükség a gazdaság versenyképességének növelésére, s ezt bevándorlókból fedezzék, megbukott. S elnézik, s megengedik és szemet hunynak a látszatdemokráciának.
    Kíváncsi lennék arra, hogy a külképviseleteken szavazók milyen arányban és kire szavaztak. Ők elég távol vannak bármiféle otthoni agymosástól, s bőrükön érezhetik Európa jelenlegi problémáit. Az Ő voksukat kellene elemezni. Érdekes következtetéseket lehetne levonni.

  55. A külhoniak szavazati arányára én is nagyon kíváncsi lennék. Főleg a Németországon született voksok esetében.

    Papirusz:
    A felvetésem költői volt. Az átlagszavazó fejével gondolkodva tettem fel a kérdést.

    A mi saját kis migránsainkkal már régóta gyűlik a bajunk, csak mostanában ez valahogy nincs előtérben. Ők párszáz éve már velünk vannak, szóval itt azon is gondolkodni kellene, hogy a jelenlegi beiskolázási statisztikák alapján temérdek helyen a 8 éves korosztály esetében már 50-80% az arányuk!
    Európa elvérzik a fehérember számára, ez sztem. már visszafordíthatatlan…

  56. „Főleg a Németországon született voksok esetében.”

    Nem vagyok reprezentativ, de 8 magyar itteni barátomrol tudom hogy 8-an nem a fideszt támogatták.

  57. Kíváncsi vagyok, bármelyik médiában, lesz -e itthon ezzel kapcsolatos elemzés?
    Mérvadóbb lenne számomra, mint a „nem hagyjuk” kampány üzenete.
    De persze sokan odáig sem jutnak el, hogy feltegyék a kérdést, nemhogy utána menjenek…

  58. 50. PZuj

    „Gondolod, ha a szavatok arányában bekerülnének a parlamentbe nem lépnének koalícióra egymással?”

    Lehet hogy koalícióra lépnének, csak kormányozni nem tudnának…

    Látod, még a választási győzelem érdekében se voltak képesek kiegyezni 1 azaz egy napra…

    A helyzet az, hogy az országban senki nem tudja elképzelni, hogy Gyurcsány, Vona, Széll, Karácsony, Fegyőr, meg még egy páran ŐSZINTÉN leül egy asztal mellé, és KÖZÖS programot dolgoznak ki… Még ők maguk sem !

    Akkor meg miről beszélünk?

  59. Én nem tudom hogyan is lehet valaha is legyőzni a fideszt mikor az országos tv-ben és rádióban csak az megy, hogy mindenki aki nem a fidesszel van külföldi hatalmak zsoldosa és minden vágya, hogy nőket és kecskéket erőszakoló migránsokkal árassza el az országot… sok embernek nincs más valóság csak ez.. és mindig elég sokan lesznek hogy hatalmon tartsák a rohadékokat.. és szükség esetén azt is kinézem belőlük, hogy a kaszát is kiélezik.
    Én is gondolkozom rajta, hogy itt hagyom az országot (valószínűleg gyáva meg kényelmes vagyok hozzá, hogy tényleg megtegyem).. itt változás nem lesz jó ideig.. hacsak nem sikerülne őket valami nagy disznósággal megfogni.. bár ez is valószínűtlen.
    Miközben az ország teli volt plakátolva a sorost ölelgető ellenzéki vezetőkkel, miért nem láttam olyan plakátokat, amik emlékeztették volna az embereket, hogy kik ellen szavazunk: földmutyi, nemzeti italbolt mutyi, mészáros mutyi, stadion építés, ócsa, paks stb stb az emberek memóriája elég rövid az ilyen ügyeknek nem szabadna elfelejtődnie soha…

  60. Seridur
    nem felejtették el csak Orbánnak sikerült a menekültekkel a kisemberre olyan frászt hozni, hogy még az is a fideszre szavazott aki egyébként sosem volt volt fidesz szavazo.
    A menekültek mindent felülirtak. A nem létezö ellenfél, ami ellen csak a fidesz tud harcba menni.
    Én konkrétan bögni tudtam volna mikor megláttam a tegnapi eredményeket….. de minden csoda 3 napig tart. És Orbánra is jön még a dér….meg a hohér.

  61. „A felvetésem költői volt. Az átlagszavazó fejével gondolkodva tettem fel a kérdést.”

    Ez itt nem a Parnasszosz. Itt válaszolnak is – ha nem is mindig az átlag szavazó fejével – kiknek észjárását oly nagyon irigylem tőled.

  62. 63. seridur

    „miért nem láttam olyan plakátokat…?”
    Mert a fidesz az összes elérhető plakáthelyet begyűjtötte, a többi pedig úgy működött, mint Magos Déva vára:
    Amit ragasztottak délig, letépték estére,
    Amit estig ragasztottak, lefestették reggelre.

    És az embereket a mutyik nem érdeklik, mert nem értik. Tömegeket legjobban félelemmel lehet mozgatni és ezt az „ökológiai fülkét” a fidesz már elfoglalta. Itt racionalitással már nem fog senki választást nyerni.

  63. 59, 60. Horváth Csongor :
    Akit érdekel:

    Levélben szavazók (határon túli magyarok):
    http://valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/levjkv.html

    Ahogy Tibor bá’ is írta ~97% a FIDESZ szavazó.
    Mondjuk ezt már régóta lehetett tudni, a DK nem hiába ágált ellene.

    Ami szép és gerincre vall a határokon túli magyaroktól, hogy egy korábbi híradás megerősítésre került.
    Érvényes szavazási iratok száma : 116 524
    Pártlistákra leadott érvényes szavazatok száma összesen: 102 557 ,
    azaz közel 15% a levélben beküldött szavazatoknak nem szavazott, azaz nem X-eltek be semmit.

  64. Én nem értem mit vagytok fennakadva egy ilyen választáson. Én már évek óta nem hiszek a „demokratikus” választásokban, igy nem is szavazok. (Svédország)
    Mindig a háttérben álló bankhatalom szava a gyözedelmes.

    Egyrészt Európában kellett egy „ellenkormány”, hogy lehessen rá ujjal mutogani. Másrészt kellett egy ellenpólus a többi liberális kormányokkal szemben. Ez ilyen egyszerü.

    A vidékieket/falusiakat pedig kikiáltani választási bünözöknek pedig nagyon durva. Még egy szög a vidékiek koporsójába. Évtizedek óta megy a Budapest/vidék elleni „harc”.

    Próbáljátok egy kicsit „felülröl” nézni a helyzetet. Ja, tudom, nehéz.

    Én soha nem tudtam megérteni, hogy egy gyözelmes párt miért „kénytelen” megosztani az uralkodását a többi kis pártokkal a kormányban, mint pl itt svédben. Socialdemokraták a zöldekkel, centerrel, kereszténydemokraták….. és a szélsöjobboldalival. Az egész paletta ott van a kormányban. (Svéd)
    A zöldek pl. minden fasz határozatot megvétóznak….mert joguk van hozzá, mert benne vannak a parlamentben. Viszont a szélsöjobbok akármit mondanak, rasszisták. Aztán a szélsöjobb korábbi javaslata késöbb mégiscsak jó a szociknak, amit sajátnak könyvelnek el késöbb.
    Szeptemberben itt is választások lesznek…….

    Örüljetek, hogy nem maradtak nálatok migránsok! Örüljetek, hogy csak annyi maradt, amennyit pénzért befogadtatok, vagy a kvóta szerint be kellett fogadnotok.

    Fogalmatok sincs mennyi pénzbe, eröszakba és büncselekménybe kerültek nekünk. (svéd) És még fognak kerülni a drágáink.

    Örüljetek, hogy megúsztátok ennyivel! Fidesz gyözött ismét. Az itteni PK media szerint újra egy idegengyülölö, rasszista párt került hatalomra.

  65. 63. Seridur

    „Én nem tudom hogyan is lehet valaha is legyőzni a fideszt mikor az országos tv-ben és rádióban csak az megy…”

    Én se… Amikor nem választásról van szó, akkor az ellenzéki csatornák folyton azzal büszkélkednek, hogy sokkal nagyobb a nézettségük mint a „kincstári” csatornáknak.

    De ugyanez a helyzet az interneten is… Az ellenzéki portálok látogatottsága sokkal nagyobb, mint a kormányéi.
    Szóval nehéz azt mondani, hogy az ellenzéki üzenetek nem jutottak el a többséghez.
    És azt már a lemondott ellenzéki vezetők is elismerik, hogy nem a mediával, hanem az üzenettel lehetett a baj.

    Az orbántakaroggy a lámpavasazás, főbelövetés, a bosszú lihegése, meg Simicska atombombái nem hatottak a kívánt módon…
    Ron Werber is faképnél hagyta a társaságot…

    El kell ismerni, hogy a művelt pesti entellektüeleknek és a vidéki suttyóknak nem ugyanaz az ingerküszöbe egy csomó dologban, és figyelembe kellene ezt venni.
    Hát most lesz 4 év tépelődni a dolgon.

  66. PZuj

    Érdekes, a határon túliak (szavazóköre) túlnyomó többsége fideszes. A magukat természetesen a legdemokratikusabbnak mondó, dékások be is tiltanák. Mi van a többi szavazó körrel ahol szintén fideszes a túlnyomó többség?
    Tiltsuk be azokat is?
    Demokráciában a szavazásokat nem betiltani szokták, hanem megnyerni, az emberek meggyőzésével.

  67. Semmi különös. Ez az ország még nem tudta levetkőzni magáról az elmúlt ötven év személyi kultusz iránti vágyát. Talán száz év és megtisztul. De nem afelé halad jelenleg. Majd ha az EU szankcionál és a német multik kivonulnak akkor talán megváltozik a szemlélet.

  68. Azért a vidéki suttyózást is mellőzni kellene. Mert a társadalmon belüli széthúzás is célja az Orbán rendszernek. Lehet hogy a vidéki gumicsizmába tocsog a ganéba de egyenlőre a nagyvárosiak táplálékforrása. Ami a külföldről valószavazást illeti, az pedig nem korrekt. Nem hinném hogy egy sok éve kint élő magyarnak bármiféle átfogó képe lenne arról hogy itt mi folyik valójában.

  69. ” Lehet hogy a vidéki gumicsizmába tocsog a ganéba de egyenlőre a nagyvárosiak táplálékforrása.”

    Kiväncsi vagyok meddig fog élni még a fejekben ez a hamis tézis. A mai vidékinek majdnem annyi köze van a gazdalkodashoz, mint a panellakonak.
    Szerintem a mai magyar vidék igenis nagyon sulyos valsagban van mind erkölcsi mind szellemi mind anyagi téren és jo lenne erröl egy platformot nyitni hogy kibeszélhetö legyen.

    „Nem hinném hogy egy sok éve kint élő magyarnak bármiféle átfogó képe lenne arról hogy itt mi folyik valójában.”

    Dan sok esetben a kint élö magyar jobban lätja orszäga helyzetét, mint a bent lakok. Ram ugyan is nem hat az Orbani propaganda gépezet es sokkal nagyobb perspektivaval tudok az orszagra tekinteni, mint az, aki az MTV-böl értesül a vilag sorsarol, történéseiröl.

    Observer
    azt gondolom Vona is a fidesz gepezet aldozata. Erröl beszeltem hogy ma eselye sincs egyetlen ellenzeki kezdemenezesnek sem.

  70. Kedves Székely (volt) nemzettársaim!
    Engem mindig bosszantott, amikor titeket lerománoztak olyan anyaországi bunkó magyarok, akik saját anyanyelvüket se használják elfogadható módon. Mindig az volt az álláspontom, hogy a nagyhatalmi érdekek miatt szétszakított ország valamennyi magyar anyanyelvi kultúrájú ember egyetlen nemzetcsaládhoz tartozik, és a magyar államnak kutya kötelessége nektek megadni a magyar állampolgárságot (természetesen szavazati jog nélkül, hiszen nem itt adóztok). De az igazai helyi ismeretek hiányában, ez a tömeges Orbánra szavazás, ez az érthetetlen buzgóság, amivel fáradtságot nem kímélve szavaztatok, ez kinyitotta a szemem. Nem mentő körülmény a tusványosi propaganda beszopása, se az, hogy mennyi pénzt szór szét közöttetek Orbán a tőlünk kipréselt adókból. A szememben 2018. április 8-adika óta olyan magyarul (is) beszélő románok vagytok, akik politikai célra könnyedén felhasználható élősködők.

  71. 73 – Observer:
    Vona Gábor emberi tisztességéhez nem fér kétség.* Szerintem politikusok körében ritkán tapasztalt tisztességgel látta volna el a miniszterelnöki feladatgát. Politizálni viszont nem tud, és az átlagember fejével se képes gondolkodni. a 106 jelölthöz való ragaszkodás, annak feltételezése, hogy a több jelöltből az átlag polgár kik tudja választani a legesélyesebbet, nagyon nagy, sőt végzetes hiba. Hogy miért nem alkalmazott (igazi) szakértőket, számomra érthetetlen.
    * = aki ezzel nem ért egyet, azt az érzelmei vezetik, analizálásra alkalmatlan, és menjen a picsába, nem foglalkozom vele.

  72. Kedves Róka!
    „Egyrészt Európában kellett egy “ellenkormány”, hogy lehessen rá ujjal mutogani. Másrészt kellett egy ellenpólus a többi liberális kormányokkal szemben. Ez ilyen egyszerü.”

    Ebben teljesen igazad van. Ezért írtam, hogy kíváncsi lennék, hogy kire szavaztak a külképviseleteken. Ugyanis én is ott szavaztam. Ezt viszont nem fogják elemezni, hanem mélyen hallgatnak majd róla. Mert nem lesz publikus. A választási iroda oldalán fenn lesz, de említésre méltó hír nem lesz belőle.
    „Örüljetek, hogy nem maradtak nálatok migránsok! Örüljetek, hogy csak annyi maradt, amennyit pénzért befogadtatok, vagy a kvóta szerint be kellett fogadnotok.

    Fogalmatok sincs mennyi pénzbe, eröszakba és büncselekménybe kerültek nekünk. (svéd) És még fognak kerülni a drágáink.

    Örüljetek, hogy megúsztátok ennyivel! Fidesz gyözött ismét. Az itteni PK media szerint újra egy idegengyülölö, rasszista párt került hatalomra.”
    Itt is, (Finnország) panaszkodnak a tanárok, hogy nem működnek együtt velük semmmiben. Romlott is a Pisa felmérés eredménye, s vizsgálják hogy miért. De pontosan tudják a választ.
    Pont az írtam, hogy azért győzött a Fidesz, mert ezt akarták. Nyugaton is rájöttek, hogy ez ilyen formában nem tartható, s keresik a megoldásokat. S jól jön egy „páva”, aki szeret ebben a szerepben tetszelegni, s elviszi a balhét, ha nem jön össze a dolog.

  73. 74. „Szerintem a mai magyar vidék igenis nagyon sulyos valsagban van mind erkölcsi mind szellemi mind anyagi téren…”

    A vidék fogalma elég flexibilis, jobb lenne jól meghatározott fogalmakkal helyettesíteni. Pl. kisfalvakban élők, mezőgazdasággal foglalkozók, nem BP-en élők stb.

    A „vidéki” jelzőt sokszor pejoratív értelemben használják.

  74. „A vidék fogalma elég flexibilis, jobb lenne jól meghatározott fogalmakkal helyettesíteni. ”

    Krampusz
    Leginkabb a falvakban elökre gondolok ez esetben.
    A mostani kijelentesem lehet vitaforras lesz, de en igy gondolom. A falvak amolyan erkölcsi bastyak voltak az orszagban. Bar a szellemi elet soha nem jart nag magassagokban, de volt egy erös erkölcsi tartasa a falvaknak.
    A varosok szellemileg emelkedettebbek voltak viszont az erkölcs lazabb volt sokkal. Egy kenyes egyensuly volt a kettö közt. Megvolt mindegyiknek az „erössege”.
    Jelenleg azt tapasztalom hogy az erkölcs kihaloban van faluhelyen is, viszont szellemileg nem fejlödnek fel a varosokhoz.
    Ma a faluknak mär nagyobb ökologiai labnyomuk van mint a varosoknak. Teljesen kifordultak a regi szerepek. Es ez veszelyes szerintem.

    75
    Tibor ba
    vegre valaki ezt igy leirta!

  75. 75. Tibor bá’

    „ez a tömeges Orbánra szavazás, ez az érthetetlen buzgóság, amivel fáradtságot nem kímélve szavaztatok, ez kinyitotta a szemem. ”

    Érthetetlen?

    Orbán adott nekik állampolgárságot, Gyurcsány meg lerománozta őket…
    Orbán volt az első magyar politikus, aki kijelentette, hogy minden magyar egy néphez tartozik függetlenül attól, hogy melyik határ melyik oldalán él. Segít neki fennmaradni, küld könyveket, és amennyire a nemzetközi politika engedi, kiáll értük.
    A ballib oldal meg ott üti őket, ukránozza, románozza, ahol csak lehet.

    Persze… Politikailag is lehet őket használni… Gyurcsány is megtette, Orbán is megteszi.
    Senki nem akadályozta a ballib oldalt, hogy emberileg viszonyuljon hozzájuk, és akkor most egyenletesebben oszlanának meg a szavazatok, és nem lennének komoly tényezők.
    Így viszont a Fidesz „saját” szavazói lettek ezért még inkább gyűlöli őket a ballib társaság.

    De megint visszatérünk az eredeti kérdéshez…
    Nem bűnbakokat kell keresni, mert nem egy-két százalékon múlt a Fidesz győzelme, hanem elgondolkodni azon, hogy a Jobbiknak miért volt kevesebb mint fele az MSZP-nek meg negyede mint a Fideszé…
    Persze, utólag már okosabbakk vagyunk…
    Mivel a választás a migrációra lett kihegyezve, úgy tűnik, az ellenzék elmulasztotta a lehetőséget, hogy ebben VILÁGOSAN állást foglaljon, ráadásul elszabotálták a kormány összes erőfeszítését.
    Ha az ellenzék világosan a migráció meg a kvóta ellen foglalt volna állást, ezzel belekényszeríthette volna a Fideszt, hogy más téma után nézzen, amiben talán jobban lehetett volna vitázni.

  76. 75: Tibor bá’
    “A szememben 2018. április 8-adika óta olyan magyarul (is) beszélő románok vagytok, akik politikai célra könnyedén felhasználható élősködők.”

    Érzelmi reakció. Pontosan ez az ami működteti a jelenlegi szisztémát.

    Pontosítanék: Ez a társaság (is) csak sok országban felhasználható jolly-joker az IGAZI élősködők további fenntartására és nyomulására…

    Félelemkeltés és rettegtetés a csodafegyver, ez egy bevált Csiki-Csuki, csak egyszer Ferike másszor Viktorka játsza. Minél kiélezettebb a helyzet annál jobban működik. Ismerni kell a népet emberek! Addig lesznek politikusok meg ez a szisztéma amíg az idegek húrjait ezek pengetik, ez a megosztás művészete. Ha majd nem működik – nos akkor ki kell találni valami mást…

    Öreg háziorvosunk szerint csak ez a fontos: Hideg homlok, meleg láb… (németül jobban hangzik: die Stirne Kühl die Füße warm)

  77. 75: Tiborbá:
    Én is úgy érzem, hogy nem kellene nekünk szavazati jog, ha nem ott adózunk. Ezt én úgy oldottam fel, hogy nem szavaztam.
    A kettős állampolgárság megadása számunkra felemelő érzés volt és aki ezt megadta, az nagyon beégett a tudatunkba. Nekünk fontos volt, hogy tartozzunk valahova. Mert a románok küldözgetnek minket a p*csába, mongóliába, stb, a gyurcsótányék pedig románoznak. Orbán gesztusa olyan volt számunkra, mint amikor az árva gyereknek azt mondja valaki, hogy szeretlek és fontos vagy nekem.
    Aki azt hiszi, hogy az erdélyiék érdekből szavaznak Orbánra, az nagyon nem ismeri az erdélyieket. Szerintem a pénz egyáltalán nem játszik közre.
    Nyilván mindenütt van egy lepattant réteg, akinek a pénz számít, de ez egyáltalán nem jellemző a környékünkön.

    Tehát bennünk megszületett a hála Orbán iránt és erre már nagyon könnyű volt propagandát építeni. Saját apám azt mondja, hogy: aki nem szavaz és nem Orbánra az nem magyar. És ebből nem tudtam kiteríteni érvekkel. Természetesen ő többnyire TV-ből kapja az infót és bár megy nálunk az ATV meg HírTV is, ők csak az orbáni „igazságokat” szívják magukba, mert annyira erős az első benyomás.

    A szavazati jog nagyon káros számunkra, fél magyarország utálja és lerománozza a határon túliakat… szóval csak arra jó hogy éket verjen magyar és magyar közé.

    És az a durva, hogy a Jobbik sem tudott labdába rugni Erdélyben, pedig a régi Jobbik nagyon közel állt az erdélyiek felfogásához. Csak akkor Simicska még Orbánnal barátkozott és csak negatív híreket kaptunk a Jobbikról. Persze aki netezett, annak már jobban kinyilt a szeme 🙂

    Amúgy a legdurvábban úgy lehet megsérteni egy erdély magyart, hogy lerománozod. Annál nagyobb szégyen nincs a világon, mint románnak lenni. Köszönjük szépen.

  78. Csak egy adalek a mai magyar valosaghoz-ami egy nemzetkozi trendbe illesztheto-fuggetlenul attol hogy mit gondolok OV-rol vagy az ellenzekrol es a tarsadalomrol.Szerintem mindenkinek erdeke lenne a valasztasok tisztasaga.Ennek a megsertese minden resztvevo szamara fontos kellene hogy legyen de mar tudjuk ez nem igy van.Tegnap kaptam egy erdekes Facebook bejegyzes egy megdobbento folyamatrol amely felveti egy magyarorszagi viszonyok tekinteteben peldatlan modon vegrehajtott valasztasi csalas lehetoseget.Azaz NVIszavazat szamlalo rendszerenek elromlasa 11ora korul ….miutan nyilvanvalova valik a magas reszveteli arany ….reakciok a partok reszerol es a mediatol nem kulonben a teljes tanacstalansagot tukrozik es senki nem lep semmit.Csakhogy maradnak erdekes nyomok 18:30 resztvevok szama:5365000fo 80szazalekos feldolgozottsag majd 19:00 5011000fo -csokkenes-!resztvevo .Hogy lehetseges ez?Egy Bp XIII.Kerulet adatai:17:00 elso sor a valasztojoggal rendelkezok szama:75863fo szavazott:53422fo 70,42%arany.18:30 szavazott 57487fo 75,78%19:00szavazott:54083fo-csokkenes!-71,29%arany….Lehet hogy valakik benyultak a NVI rendszerebe..Remelem hogy nem ,minden esetre 2014ben nem volt ra szukseg.

  79. 79.

    Tudsz mondani egy konkrét példát arra a te éltedből, amikor a falvakban élők erkölcsi bástyát képeznek?

    „Ma a faluknak mär nagyobb ökologiai labnyomuk van mint a varosoknak. „

    Ezt mivel támasztanád alá?

    Egy falusi lakos átlagosan kevesebb erőforrást használ, kevesebb infrastruktúrát, kevesebb műszaki cikkek, kevesebb import árut stb.

  80. Most olvasom a hírt, hogy Simicska visszavonul a médiából… És nem tartok kizártnak egy nagyon kemény forgatókönyvet:
    – Simicska még most is Orbán bartája(Simicska semmi durva dolgot nem vetett be Orbán ellen, pedig szerintem lett volna amit)
    – megegyeztek, hogy szakítást színlelnek
    – és hogy Simicska eltéríti a Jobbikot
    – a Fidesz pedig belépett a Jobbik által üresen hagyott terepre.
    ….
    És igen, megcsinálták: 2/3.

    Lehet cáfolni?

  81. 38: Bocs, de nálam a II.-XII. kerület nem ugyanazt jelenti mint a II. és XII. kerület.

    43: Nemzetközi szinten a Bloomberg cikke erős jel… Helyi szinten meg Csányi szólalt meg a fidesz mellett a kampányidőszakban… Ilyenre a rendszerváltás óta nem volt példa.

    77: A külképviseleti szavazók lapjait hozzákeverik a választókörzetük urnájának lapjaihoz, nem lesz külön kimutatás róluk, mert bizonyos esetekben akár személyre szólóan kiderülne belőle ki kire szavazott, ami a választás titkosságát sértené.
    Annyit tudsz tenni, hogy lemented a ~98-99%-os feldolgozottság melletti adatokat, majd ezeket kivonod a 100%-os feldolgozottság adataiból. A különbözet lesz a külképviseletekről bejött szavazatok, de azt nem fogod tudni, hogy ezek közül melyik jött Brazíliából, melyik Ausztráliából, stb…

  82. 84. Nostradamus….

    „A bosszúállás elkezdődött.”

    Látod, ez az a zsigeri reflex, ami miatt vesztett az ellenzék.
    A Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió Simicska tulajdona, aki politikai eszközként használta őket Orbán ellen.
    Mivel kudarcot vallott, nem önti bele tovább a pénzt…

    Szóval ne próbálj hangulatot kelteni… Kontraproduktív, és az ellenzék hitelét erodálja…

  83. 81 & 82:

    Vissza szívom az utolsó mondatomat. Hogyne szívnám vissza, amikor a 80-as években Kolozsvárott „István a király” kazettákat osztogattam annak, aki magyarul beszélt. És a kis falvakban pedig „Sport” és „Balaton” csokiszeleteket a kölyköknek, akik csodálkozva olvasták a magyar feliratot. Hogy ez részemről érzelmi megnyilvánulás. Mi más lehetne, amikor engem még arra tanítottak, hogy „csonka Magyarország nem ország, egész Magyarország mennyország!” meg arra, hogy „Nem, nem, soha” A háború alatt, ahogy visszacsatolták Erdélyt, Tusnádfürdőn nyaraltunk. Erre 20 székelyből 19 Orbánra szavaz. Ez jobban fáj, mint a zsidó Fischer András visszalépés letiltása.

  84. Nu, már meg is jött az illetékes CIA- troll, ékezetek nélkül választási csalásozva.
    De nyugi, Tom, itt nem lesz Majdan, se mérsékelt fegyveres lázadók, se Amerika ISIS- terroristái.
    Egyébként is, aTEK és a MH 2.sz. dandár jól felkészültek.

  85. „Tudsz mondani egy konkrét példát arra a te éltedből, amikor a falvakban élők erkölcsi bástyát képeznek?”

    Igen a falu ahol éltem meg a 80-as evekben is igazi kis közösseg volt kisiskolaval, a hagyomanyok megélésével. A falu termelt is, ha mashol nem a TSZ keretein belül.
    Mikor tul sok paprikat termeltünk a foliaban akkor anyuek levittek a helyi afesz-es vegyesboltba es a boltos ott eladta nekünk. Fiataloknak külön klubjuk volt, ahol hetvegenkent összejöttek. Az emberek segitettek egymasnak.
    60-70-es eveket jellemezte hogy egymasnak segitettek hazat epülni.

    Ebböl mara semmi se maradt. Az iskola bezart. A vegyesbolt bezart. a TSZ bezart. A falvak mar csak fogyasztanak de nem termelnek. Persze egy kis tulzassal élve.
    Nem nehéz belatni hogy egy 80 nm-es rossz szigetelesü haznak a fenntartasa lenyegesen több energia mint egy panel. Faluk infrastrukturaja is dragabb mint a varosi.
    Ez az angol oldal amire az en nemet oldalam hivatkozik:

    http://archive.boston.com/bostonglobe/editorial_opinion/oped/articles/2011/02/10/if_you_love_nature_move_to_the_city/

    ez az iras cafolja az utolso kijelentesedet.
    Föleg az elövarosi kerteshazas eletforma a legenergiaigenyesebb. De a falvak is sok helyen megközelitettek a varost esetenkent beelöztek. Ezt egyaltalan nem nehez belatni.
    Gyere ide Nemetorszagba nezd meg falu helyen hany embernek van haztaji gazdasaga! Es magyarorszagon is ez a trend.

  86. 75, Jó reggelt Tibor bá’, végre leesett? 🙂 4 éve nem tűnt fel? Pedig akkor ~25 000-rel több voks jött Viktornak onnan. Akkor 95,5%, most „csak” 94% volt Fidesz szavazat.
    A jobbik, akármennyire nagy HTM barát politikát hirdetett, HTM szavazóinak a felét elvesztette (2926->1347), a mszp-p+dk+együtt viszont erősödött, csak most külön pártokként szavaztak rájuk (1495->1528; +2%), az LMP (574->1413; +145%!) pedig megelőzte a Jobbikot is, és a HTM-eknél jelenleg a 2. helyen ő áll a kemény 1,37%-kal. 🙂

    Egyébként érdekes volt a Fidesz kommunikációja míg eljutott a szavazójog megadásáig:
    „…A törvény, csakúgy mint a magyar jog egésze, elismeri a szomszédos államok területi integritását, semmilyen módon nem ismeri viszont el a területi revízió gondolatát és a kettős állampolgárság fogalmát.”
    (Részlet az Orbán-kormány 2001-es státustörvény-magyarázatából)
    A magyar-igazolvány bevezetésekor még úgy volt, hogy annak semmi köze az állampolgársághoz.
    Aztán 2004-ben (a végül eredménytelen népszavazáskor) már támogatták, hogy akinek van magyar-igazolványa, az kettős állampolgárságot kaphasson az alapján.
    2010 májusában (már a 2/3-ad birtokában) még azt mondták (Répássy):
    ” a Fidesz elképzeléseiben nem szerepel, hogy a kettős állampolgárság mellett szavazati jogot is adjon a határon túli magyaroknak”
    Aztán csak rájöttek, hogy jól fog jönni nekik egy halom plusz szavazat, és nem csupán szavazójogot kaptak, de még olyan jogot is, ami semelyik másik magyarnak nem jár: a levélben szavazás jogát.

  87. A miniszerelnöki bábművészet egyik leginkább figyelmen kívül hagyott aspektusa,
    OV a karrier lehetősége miatt hogy manipulálja a magyar gondolkodást,
    köztük Magyarországon élő zsidók életét.
    Olyan véleménye kellene, aki jobban átlátja ezeket a dolgokat.
    A judaizmusra tekintettel gyermekeire Róza,Ráhel,Sára neveket ragaszt.
    Míg arra már nem ügyel, ha a törzsön kívülivel házasodnak.
    Egyes (szoci) v neológ zsidókat perrel lehetetlenít, sőt kiutál az országból,
    míg a viszonylag kis haszid szekta tagjaival tudatosan pózol.
    A magyar állami pénzekkel a kezdetektől ezeket az ortodox chabad figurákat mint Köves Máté tömi.
    A kampány az egyértelmű parasztvakítás volt.
    Ha a felszínt eltakarítjuk,
    akkor látható a kapcsolat a magyar politika, a pénzügyi elit és Putyin, v Trump féle kabbalista napirenddel.
    Ami az európai ál „jobboldali” politikába tökéletesen illik.

  88. Nem vagyok CIA troll szoltam mar parszor hozza ehhez bloghoz utana nezhetsz… ja hogy nem vagyok fidesz fan az a baj …hat igen senki nem tokeletes. Nem lesz Majdan stb …nincs ra szukseg meg lehet oldani maskepp is mert a stabilitas Moszkvanak es Washingtonnak is erdeke nalunk.Erre pedig Orban garancia nem az Ellenzek.Egyebbkent ha mas lenne a vegeredmeny ez ami tortent akkor is problema lenne.Szerintem a oroljunk neki hogy megusztuk ennyivel .Szlovakiaban azota hogy megbukott a kormany senkit nem erdekel ki olte meg az ujsagirokat.A hagyomanyos ertelemben vett demokracianak 1990 ota van nalunk id amugy is vege es meg lehet hekkelni egy valasztast …ki itt ki ott .Hideghaboru van.

  89. 75. Tibor bá
    most én szégyellem magam helyetted, ez nagyon erős gyomros volt.
    de tudom, elmehetek a picsába.

  90. 91.

    Az USA külvárosi területit nem lehet a magyar faluhoz hasonlítani: más életstílus, más távolságok.

    „Nem nehéz belatni hogy egy 80 nm-es rossz szigetelesü haznak a fenntartasa lenyegesen több energia mint egy panel.”

    Ez egy tényező. Hogy teljes legyen az összehasonlítás, össze kell vetnünk a két életstílus összes sajátosságát.

    „Faluk infrastrukturaja is dragabb mint a varosi.”

    Mire gondolsz? A Szabó Ervin Könyv fenntartása olcsóbb ökológiai szempontból, mint a falu pár ezres könyvgyűjteményéé? Olcsóbb fenntartani Budapest belváros közlekedési rendszerét, mint egy falusi elágazást?

    „Ebböl mara semmi se maradt. Az iskola bezart. A vegyesbolt bezart. a TSZ bezart. A falvak mar csak fogyasztanak de nem termelnek.”

    Ok, de ezek a folyamatok városi környezetben is megfigyelhetőek. Jók a példák amiket írsz, de nekem még mindig túl misztikus ez a faluerköcsibástya elmélet. 😀

  91. „de nekem még mindig túl misztikus ez a faluerköcsibástya elmélet. 😀 ”

    Nyugi Krampusz nekem is 😀
    Egesz friss elmelet meg en is emesztem. 😀
    De ha körbejarod nem is annyira agyament.

  92. 95:tom
    „a stabilitas Moszkvanak es Washingtonnak is erdeke nalunk. Erre pedig Orban garancia nem az Ellenzek.”

    no meg van ‘még’ legalább egy (nevető?) harmadik is akinek érdeke (lehet találgatni)
    Hisz ki nevet a végén játékot játszunk ugyanis… Az összes titkosan szolgáló nyilvánvalóan itt is elvegyül – ez a dolguk. Néha vallási köntösben. Ha jól csinálják senkinek fogalma sincs róla ki-kicsoda, ezt még a stasi is profin űzte, nem zombik vagy ufók ők is csak emberek.

  93. 97:
    Az alap probléma, hogy jelenleg falun is városi módon élnek az emberek. Lényegében a modern társadalmakban megszűnt a vidéki életforma.
    ( Gázzal fűtenek és villannyal világítanak, Tesco-ba járnak élelmiszerért, dolgozni is a városba ingáznak, stb)
    Vagyis mindazt az infrastruktúrát területileg jobban elosztva kell biztosítani. Ennek összességében nagyobb az energiavonzata.

    Az erkölcsi bástya max addig tartott ameddig a helyi életközösségek még megvoltak. Ahogy azok leépültek eltűnt az „erkölcsi bástya” is.
    Amint nincs visszahatás (kontroll) a legtöbb esetben az erkölcs is züllésnek indul.

  94. 70.bogozy:
    „Érdekes, a határon túliak (szavazóköre) túlnyomó többsége fideszes. A magukat természetesen a legdemokratikusabbnak mondó, dékások be is tiltanák. Mi van a többi szavazó körrel ahol szintén fideszes a túlnyomó többség?
    Tiltsuk be azokat is?”

    Élőszőr is a téma a határon túli szavazatok, maradjunk annál.

    Volt róla közvélemény kutatás, hogy a magyarok nagy többsége NEM ért egyet azzal, hogy aki nem él Magyarországon, nem itt fizet adót, nem itt élvezi az aktuális rendszer előnyeit/hátrányait az ne szavazhasson.
    A DK jó érzékkel ugrott a témára, az Önös érdeke mellett.

    Hogy ne szavazhassanak, ha nem itt élnek, én is teljes mértékben egyetértek.
    Avatar később ír is a FIDESZ vélemény változásáról e témában (szavazhatnak vagy nem).

    A lényeg:
    Sok kedvezményt adtak a határon túli magyaroknak (amit én nem sajnálok tőlük!!!), de ezzel kvázi szavazatvásárlást végzett, hogy hálából szavazzanak rá.

    Ha a cigányoknak a választások előtt pénzt, ételt, italt adni nem korrekt, mert ez befolyásolja a választást, akkor ez miért nem az?

    A külföldön élő, dolgozó magyarok egy másik kategória, mert általában van itthoni VALÓS lakcímük, másrészt utalnak haza pénzt, támogatva az itthoni családtagokat azaz áttételesen hasznot hajtanak az országnak.

    A határon túli magyaroknál is más kategória (határeset) az, amiről egy cikk is volt, ha bár ők nem itt élnek, de a két gyerekül már itt él és itt fizet adót.

  95. A mezőgazdaság az összes foglalkoztatott ~5%-ának ad munkát ma Mo-on, és a GDP ~3,3%-át termeli meg.
    A lakosság eloszlása (fő):
    Budapest: 1 752 704 (18%)
    Többi város: 5 150 003 (52,5%)
    Község: 2 894 854 (29,5%)
    (KSH adatok szerint)

    Ez alapján ha mezőgazdaságban csak falusiak dolgoznának, akkor is csak a falusiak ~1/6-a dolgozna ebben a szektorban…
    Igencsak tévképzet azt hinni, hogy a falvak a mezőgazdaságból élnek…

    103: Lásd 94! 🙂

  96. Elnézést a tördelésért, de nem akarok fennakadni.
    Érdekességek2:
    https://hirtv.hu/egyenesen/68-67-66-2459073
    Szóval a miért is csökkent a részvételi arány az utolsó órában?
    Elég gyorsan cáfolták a riportban a hivatalos indoklást…

    Meg pár érdekesség, hogy ugyan meg kéne nézni az ellenzéki pártok által ellenőrzött és nem ellenőrzött körzetekben vajon hogyan oszlik meg az érvénytelen szavazok aránya azok megoszlása Fidesz ellenzék között.
    Egyre több a furcsaság, és amikor pl. 1-2 szavazaton múlik a 2/3 vagy pár száz szavazaton egy egyéni hely, szóval ez egyáltalán nem mindegy.

    Amikor a FIDESZ első kormányzása után elvesztette a választás, akkor egyesek választási csalást kiáltottak, és lezárták Budapesten a Lánchidat.
    Ez akkor szememben nevetséges volt, hiszen a FIDESZ kormány vezényelte le a szavazást.

    De most a lehetséges érdekeltségek klappolnak…

  97. 62. lehettem volna valaki más:

    Lehet hogy koalícióra lépnének, csak kormányozni nem tudnának…

    Látod, még a választási győzelem érdekében se voltak képesek kiegyezni 1 azaz egy napra…”

    Egészen más a választások előtt mint a választások után a parlamentben kompromisszumot kötni.

    A választások előtt a megmérettetés a cél (a hatalom megszerzése), ami pl. a visszaléptetésekkel sérül, míg a választások után a közös minimum kidolgozása és a hatalom megtartása.

    „Akkor meg miről beszélünk?”

    Én arról , hogy a magyar választási rendszer túlságosan torzít, tehát igazságtalan, rosszul képezi le a választói akaratot.
    48%->67% ez akárhogy számolom 39%-os plusz a valós eredményekhez képest.

  98. 100., 101

    Én ezt a megállapítást szeretném jobban megvizsgálni:

    “Ma a faluknak mär nagyobb ökologiai labnyomuk van mint a varosoknak. “

    Lényegében akkor kérdéses, hogy szét lehet-e választani a falusi életmódot a városi életmódtól.

    Nyilván, ha a falusi életmódot úgy definiáljuk, hogy nappal a városban élünk, és csak aludni utazunk haza a szarul szigetelt otthonunka, akkor igaz a fenti állitás.

  99. 106. PZuj

    „Én arról , hogy a magyar választási rendszer túlságosan torzít, tehát igazságtalan, rosszul képezi le a választói akaratot.”

    Azt hiszem, ez egy általánosan elfogadott kompromisszum.

    Ha egyelőre eltekintünk attól, hogy kinek a kedvence nyert, el kell gondolkodni azon, hogy a valódi arányos rendszerek mennyire működőképesek.
    Nem véletlen, hogy szinte mindenütt a győztes erősebb a parlamentben, mint amekkora aránnyal győzött.
    Ez azért van, hogy lehessen kormányozni, és az ellenzékeknek ne legyen túl könnyű mindent megvétózni.
    Ez különösen olyan helyeken fontos, ahol csak néhány százalék a különbség a szemben álló pártok, koalíciós blokkok között.
    A briteknél ezzel a szavazati aránnyal nem 2/3 lenne, hanem 4/5… Mégsem nyavajog senki, hogy nem elég demokratikus.

    De akárhogyis matekozunk, a győztesnek 50%+1-et kellene begyűjteni…
    Tehát akik 20% meg 15% körül vergődnek, azok inkább a programjaikat, üzeneteiket és főleg az őket képviselő arcaikat vizsgálják meg, mielőtt a választási rendszer miatt panaszkodnak.
    Ebben a választásban a Fidesz a migrációt tolta, az ellenzék, meg a piaci alkudozást, hogy ki kinek lép vissza, miközben folyamatosan vicsorogtak egymásra…
    Tehát az ellenzéki szavazónak is az jött le, hogy se program, se kormányképesség…

  100. Kamupárthoz kerültek a Jobbikra adott szavazatok
    https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/10/jobbik_szavazat_kamupart/

    A 444-en a „Van olyan szavazókör, ahol csak a Fidesz listája kapott érvényes szavazatot” post alatti hozzászólásokban többen jelzik, hogy leellenőrizték az egyéni választókörzetük listás szavazatait a hivatalos oldalon, és 0 szavazatot kapott az a párt, amelyikre ők szavaztak… Azaz valakik vagy érvénytelennek, vagy más párthoz számolták be a szavazataikat.

    Én alapvetően azt gondoltam, hogy a lejtett annyira pálya a Fidesznek, hogy a választást tisztán bonyolítsák le, de most már kezdem azt hinni, hogy vagy túlbuzgott a helyi potentátok eredményvágya, vagy valami még gyanúsabb dolog történt.

  101. 86. Intuitív:
    „– Simicska még most is Orbán bartája(Simicska semmi durva dolgot nem vetett be Orbán ellen, pedig szerintem lett volna amit)”

    Azért eléggé támadták a médiumai A Fideszt a választások előtt.

    De jó lakmuszpapír lesz, hogy kinek adja el illetve eladja-e pl. az MNO-t.
    Az LMP-és Ungár Péter már bejelentkezett.
    Több külföldi érdeklődőről is hallani.

    A gazdasági racionalitás a bezárás helyett az eladást preferálná.
    Ha Orbán ellenessége megmaradt akkor Ungár Péter a befutó, mert akkor ellenzéki lesz a lap.
    Feltéve, ha közben Ungár nem hajt végre pálfordulást.

  102. 108: „Tehát az ellenzéki szavazónak is az jött le, hogy se program, se kormányképesség…” Ehhez képest a Jobbiknak van egy jó programja, a Fidesznek csak a lopás, meg az ellenzék bemocskolása a leggusztustalanabb hazugságokkal. Végtelenül visszataszító volt az a karakergyilkosság, amit Vona ellen műveltek, Terry Blackel meg a hasonló aljadékokkal. Hogy létezik ennyi hülye ebben az országban, aki ezt nem látta át??! Hogy létezik ennyi hülye ebben az országban, aki képes volt az ország további ellopására és tönkretételére szavazni??? Hogy lehet ennyi barommal egy országban együttélni???

  103. 100. berko

    Bizony-bizony. A falvakban is városiasan szeretnének élni. Úgy is tesznek amiben csak tudnak.
    De! azért van különbség.
    Fával fűtenek, így kénytelenek fát vágni. A meleg bizony „sokba kerül”.
    Rengeteg gyakorlatias probléma merül fel, amiről a városban egyáltalán nincs fogalmuk.
    Kicsi és teljesen eltérő egy faluban élő szocializációja mint egy városi társáé. Rászorultabbak egymásra az emberek. Nem lehet úgy hazudozni, jobb az emberismeretük. Jobban olvasnak- metafizikai értelemben.

    Még mindig közelebb állnak a valósághoz mint a városiak. Bár már itt is életképtelen a lakosság közel 99%-a.

    Tényleg csak viszonylag kis százaléka él egy faluban a mezőgazdaságból.
    Van egy-két nagy-földműves(több száz, esetleg ezer hektárral) + a TÉESZ, 10-15 db pár-tízhektáros gazda, (akik épp életben maradnak). Sok MÁV melós, és a legtöbbje valamelyik közeli nagyobb városban tolja a biciklit.

    Curix

    „Bar a szellemi elet soha nem jart nag magassagokban, de volt egy erös erkölcsi tartasa a falvaknak.”

    Azért volt amikor verses felolvasó esteket tartottak az áram nélküli tanyavilágban.
    Egy juhász például elég sokat tudott az élővilágról és ismerte a mikro-ökológiáját az adott területnek ahol legeltetett. És volt egy tavaszi és egy őszi kolompja(amit a vezérkos nyakára tett).
    A tavaszi a „tavaszi” hangokkal és érzettel harmonizált, az őszi a „őszi” hangokkal. Ma meg már azt sem is értik mit is értenek ezalatt.

    A mai biológusok a mai kevés megmaradt juhásszal együtt mérik fel a tájat. Ugyanis rájöttek időközben, hogy mennyire ismerik az összefüggéseket. Múltkor pont erről volt egy órás műsor a rádióban.

    Ezenkívül volt idejük gondolkodni. A 83(most 90 körül van) éves Endre bácsi(akitől az előző tanyát vettem), már-saját bevallása szerint- a 80 as években megmondta, hogy az emberiségnek annyi, ha egyre több lesz a kocsi. „Oda a levegő, elfogy a benzin, ellustulnak a népek”. Nem gondolta, hogy ez lenne a fejlődés.

    Egyébként a mai falvakra abszolút ül a véleményed. Egy „Csapd le csacsi” című filmidézet jut eszembe erről:
    ” Az a te bajod, hogy túl sokat éltél vidéken, azt nem fejlődött ki az agyad!”
    Tisztelet a kivételnek!

  104. 108. lehettem volna valaki más:
    „Azt hiszem, ez egy általánosan elfogadott kompromisszum.”
    Persze, a mértéke nem mindegy.

    Csak feltenném a klasszikus kérdést: Kinek az érdeke? Ki módosította a választási törvényt, hogy ilyen legyen?
    Ha ezt megválaszolod őszintén magadnak, akkor minden más csak félrebeszélés ezek után.

    „De akárhogyis matekozunk, a győztesnek 50%+1-et kellene begyűjteni…”

    Én nem vitatom, hogy a FIDESZ a legerősebb párt, egy totálisan arányos választói rendszerben is ő alakíthatna kormányt.

    Viszont már az 50%+1 szavazathoz is kompromisszumra és más párttal való együttműködésre kéne törekednie, mert egyedül ez lenne meg neki.

    Nem lenne 2/3-ja, tehát ha valamit 2/3-al akar megváltoztatni, akkor mindenképpen kompromisszumot kell kötnie más pártokkal, hogy meglegyen a 2/3.

    No ez ami nagyon nem mindegy.

    A jelenlegi választási rendszerben 48%-os szavazati aránnyal, az ellenzéki szavazók véleménye figyelmen kívül hagyható.

    Ami ugye az szavazók 52%-át jelenti.

    Ez személy szerint engem is zavar az érintettségem okán!

  105. 114.Thunder:
    Köszi.
    Ki is egyeznék egy ilyen kormánnyal.
    Közben olvasva a linked facebook komment szekcióját (lehet hogy fake news kategória) érdekes dolgokat is lehet olvasni….

  106. 114:
    -na, -ne, -ná, – né. Esetleg, talán.

    És 95%- a lett volna a fidesznek, 49%- kal, egyedül.

  107. 113 – PZuj:
    Nem. A Fidesz a 48 százalékot nem tisztességesen érte el. Fizetés, fenyegetés, Ukrán betelepítés a szavázáshoz, erdélyi szavazati jog. Ha ezt mind lefejted, talán marad 30 %.

  108. Bruttó 30% meg egy kis rendetlenkedő rendszer szoftver. Miközben vannak bőven szoftverguruk itt is nem csak az FB-n…

  109. 116: Ouse M. D. :
    „-na, -ne, -ná, – né. Esetleg, talán.

    És 95%- a lett volna a fidesznek, 49%- kal, egyedül.”

    Avatar módszerével talán lehetne közelíteni a külhoni magyarok eredményét.
    Gondolom London elég közel van és már összeszámolták az eredményt.

    És akkor nem csak lovagolnál a szavakon.

  110. Én 1987-ben diplomáztam, azóta dolgozom. Adó bevezetése, rendszerváltás, 20% infláció évekig, Bokros csomag stb.
    Közalkalmazottként sose kerestem jól, de mindig beleestem a legfelső adókulcsba a sávos adózás határértékei miatt. Ha párezer Ft emelést kaptam, akkor azt majdnem elvitte az adó.
    A Gyurcsány kormány elvette tőlem a családi pótlékot a gyerekeim után, és nem kaptam meg a harmadik gyerekem születésekor a 3 gyermekre járó szocpolt, akkor, amikor a 8 gyerekes családok nagy összegeket kaptak, pedig építkeztünk. A közművek díjait évente emelték, majd külföldre eladták. 4 gyerekünk volt egyszerre felsőoktatásban, amikor be akarták vezetni az általános tandíjat (szerencsére nem sikerült).
    Évtizedekig így kellett kalkulálnom: a bruttó fizumnak kb. 40%-a a nettó fizum, később egy kicsit jobb lett, a nettó kb, 50%-a volt a bruttónak. Most 8 éve így kalkulálok: a nettóm minden adó és járulék levonás után kb. 70%-a a bruttónak.
    Lányomék jelentős adójóváírást kapnak a gyerekeik után, plusz a „Gyed extra” kb. 100000 Ft támogatást jelent nekik havonta.
    A közmunkaprogram olyan remek találmány, hogy a német belügyminiszter a múlt héten jelentette be, hogy ők is bevezetik magyar mintára.
    Az egyetlen kormány, akik úgy adnak támogatást gyermek után, hogy végre nem a megélhetési gyerekgyártást segíti.
    Visszavették a közműveket.
    A migránskérdést a legfontosabbnak tartom. Nem hiszem azt, hogy Orbán véd meg, hanem azt hiszem, Orbán mögött áll olyan valaki, akinek érdeke, hogy ne jöjjön ide migráns.
    Én megnéztem a pártok programjait, ezekben a számomra fontos kérdésekben mit mondanak, és nem volt kérdés, hogyan szavazok.
    Elhiszem, hogy egy nyugdíjasnak ezek a szempontok már nem számítanak, de talán nekik is vannak gyerekeik. Az itthon dolgozók, és gyereket vállalók a jövő, talán az idősek gondolnak rájuk is. Az édesanyám 87 éves, de ő sem érti a szempontjaimat, csak azt tudja, hogy az Orbán ellenszenves neki, mert olyan „főőlényes”.
    Tudjátok, a kutya is jódolgában vész meg.

  111. 111. Camelia

    „karakergyilkosság, amit Vona ellen műveltek”

    Szerintem Vona volt az, aki meg karakter öngyilkolta magát a Szürkefarkasokkal, azzal, hogy az Iszlám az utolsó remény, a Spinoza házzal, meg a követhetelen irányváltásaival…
    Nem én mondom, hanem párttársai, akik kitartottak az eredeti jobbikos elvek mellett…
    Toroczkai verte be az utolsó szeget azzal, hogy ha Vona marad, az a Jobbik halála lesz.

    Ami sokat ártott Vonának, az nem Terry Black volt, hanem az hogy nem tudta elmagyarázni az Iszlámhoz fűződő viszonyát egy olyan légkörben, amikor az Iszlám veszélyes dolognak tűnik. Meg hogy nem volt képes nemet mondani Gyurcsánynak. Ezért kapta meg Székelyföldön, amit kapott.

    A Jobbiknak megvolt az esélye, hogy a radikálisabb fideszeseket átcsábítsa, de ő inkább a ballibbel feküdt össze… És ez lett az eredménye: Lemondás.

    Ami meg a karaktergyilkosságot illeti…
    Orbán ezerrel kapta meg a Simicska médiumtól az atombombákat, meg ami a csövön kifér, de beszállt az EU-tól az ENSZ-ig meg a nyugati fősodratig… látod, mit ért.

  112. TÖRÖLVE. Ez nem vélemény, észrevétel, ez egyértelmű propaganda.

  113. 123 – wiselady:
    Mit akarsz ezzel mondani? Hogy Orbán neked anyagilag kedvező? Elhiszem, de miből veszed, hogy a következő kormány nem lett volna az. Ugyanis nem mérheted össze Orbán/2017 és bárkit/2010 előtt. Orbán 9000 milliárd €-t kapott az utált Brüsszeltől, plusz X milliárdot a sok százezer kivándorolt magyartól, akik küldik haza a pénzt például a CHF alapon felvett hitelek kiegyenlítésére, amin Orbán Nemzeti Bankja csinált 250 milliárd forint profitot.

    126 – PZuj:
    Magyarul a primitív falusiak.

  114. 123. wiselady
    Az se lesz nekünk jó, ha az Orbán mögött állók jönnek ide. A palesztinok sem örülnek…

  115. 125. lehettem volna valaki más

    Ja tudom, köszi 🙂

  116. 124:lehettem volna valaki más :

    „Szerintem Vona volt az, aki meg karakter öngyilkolta magát a Szürkefarkasokkal, azzal, hogy az Iszlám az utolsó remény, ”

    migránsok, kvóta, iszlám ?
    Miről beszélünk?

    „Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”

    „Én egy keresztény országból jövök, ezért hangsúlyozni szeretném, hogy a keresztény megközelítés nem tolerál semmilyen muszlimellenes politikát. A muzulmán hit, amit tisztelünk és becsülünk, nem felelős ebben a tömeges migrációs mozgásban. Arra kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok az erőfeszítéseinkhez, hogy megelőzzük a muszlim-ellenes érzelmek terjesztését.”

    No ki mondta is mikor?
    (segítek: 2015 szeptember, Orbán)

    https://444.hu/2018/03/04/orban-harom-eve-meg-azt-kerte-az-ensz-tol-hogy-vezessen-be-vilagkvotat-a-migransok-befogadasara

    Tőle korrekt? Itt ez nem volt probléma?

    Vagy lehet hogy az a baj, hogy ezt nem nyomta a kormány média olyan harsányan?

  117. TÖRÖLVE
    értelmetlen, felesleges halandzsa.

  118. 127. Tibor bá
    Ezt a mondatomat hangsúlyoznám: Áttanulmányoztam a főbb pártok programját, mielőtt szavaztam.
    Egyébként az „új” kormány pont a régiek lettek volna, még ha vannak is új arcok, semmit se változtak.
    Álságos a kérdésed, te is jól tudod, hogy mennyi profitot talicskáznak ki tőlünk, és abból mennyi csorog vissza, persze címkézve, nem cukorgyárra, hanem főtér térkövezésre, homoki alagutakra stb.

    128. gabiii
    Igen, igazad van, ez nagy dilemma a számomra is.

  119. Fordulj fel, tata
    Minden jót dokikám! Kísérje siker utadat.

  120. Szerintem az jo lenne ha part szimpatiatol fuggetlenul ebben az orszagban tisztessegesen le lehetne zavarni egy nyamvadt valasztast es most nagyon ugy tunik ez nem sikerult viszont sem a gyozteseket sem veszteseket ez nem erdekli viszont a NVI-t sem az mar azert eleg durva nem beszelve a tobbi elvileg fuggetlen illetekes szervtol …tenyleg hol van ilyenkor Ader Janos ,varom hogy valaki lepjen mar mert egyre tobb problema es olyanok melyek miatt ujra kellene szamolni a szavazatok legalabb egy reszet de nem tortenik semmi az ido meg fogy.Az ellenzek kozben a kozos cselekves helyett lefejezi onmagat es egymast hibaztatja es ezek akartak kormanyozni egy Fidesszel szemben…..Meg sokaig emlekezni fogunk erre a valasztasra ki ezert ki meg azert.

  121. Menjetek át a másik trémára. Küszöbön áll a III. világháború!

  122. 72.hozzászólásomra jött pár válasz, amit nem értek. Először is azzal kezdtem, hogy nem kéne a széthúzás, mert tök mindegy hogy vidéki e valaki vagy városi, egy társadalom tagja. Az ingázók nagy többsége Pest megyéből jön vissza dolgozni a fővárosba mert kiköltözött. Azt nem nevezném vidékinek. A borsodi, magukat építőmunkásnak kiadó épkézláb munkát végezni nem tudó föld nélküli, putriban lakókat sem nevezném effektív vidékieknek. Tudod nekem vannak vidéki kollégáim, akik megtermelik maguknak a napi betevőt és emellett járnak fel dolgozni. Te mint városi ingatlanügynök lófaszt nem termelsz, csak mások lustaságán élősködsz. Csak tudod míg a GDP legnagyobb hányada virtuális pénz, addig az őstermelő, aki valóban az, és nem azzá tette az Orbán kormány, addig a statisztika mindig hazug képet fest a valóságról.

  123. 122. Python:
    Köszönöm.
    Ez az, amikor már nem tudja eldönteni az ember, hogy mi az igaz és mi a fake news.
    Elolvasva, eléggé meredeknek tűnik.

  124. 135. Hol van a másik téma? Hova menjünk át?

    Ennyire nem lehetsz béna 😀 : (2493) Küszöbén állunk-e egy nukleáris háborúnak?

  125. Hát de :)))
    Köszi. Persze közben rájöttem, már ott olvasgatok.

  126. 130. PZuj

    „nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”

    Mi a gond ezzel?
    A fontosabb szereplők sárosak a helyzet kialakulásában, fogadják be ők a migránsokat…
    Ezt jelenti… Nem ?

    „a keresztény megközelítés nem tolerál semmilyen muszlimellenes politikát.”

    Hol láttál te „muszlimellenes” politikát?
    Illegális migráns elleneset, igen, de muszlimellenes nem volt… Max hogy nem kompatibilis, de hát ezt a muszlimok is elismerik…

    Orbán diplomáciai udvariaskodásainál azért sokkal zavarbaejtőbbek Vona ilyen kijelentései, mint:
    „A globalizmus sötétségében ma számomra az iszlám az utolsó fénysugár”

    „Ma az emberiség tradicionális – a transzcendenst a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt. Sikere vagy kudarca nem az iszlám és Amerika/Izrael viszonylatában, hanem az emberiség szempontjából lényeges számomra. Amennyiben az iszlám elbukik, a fény szinte teljesen kialszik, és a globalizmus sötétsége előtt már nem marad érdemi ellenfél. Akkor tényleg véget ér a történelem. És nem lesz happy end…” – fogalmazott Vona a Született augusztus 20-án című könyvében.

    Aztán itt van a Szürke Farkasokkal, ápolt bennsőséges viszony, akik a török elnököt és a pápát is meg akarták ölni, és erősen keresztényellenesek…

    Azért… Őszintén… Az ember elgondolkodik, hogy ki az aki megfelhet egy radikális középpárt vezetőjének, és ki az, aki akár miniszterelnök is lehet….
    A fentiek alapján … nem csoda, hogy az ember hátán futkos a hideg, hogy Vona miniszterelnök lehet…

  127. 140. lehettem volna valaki más:

    „e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”

    Bocs, ebbe én simán beleérthetem az EU-t, azon belül Magyarországot.
    Szóval kvótás migránsokat fogadnánk be?
    Hát hogyan?.-)

    „Hol láttál te “muszlimellenes” politikát?”

    Hát nem is tudom itt a blogon hosszasan taglaltátok a Koránt, hogy benne van, hogy le kel gyilkolni,… stb a kafireket (?).
    Mint ahogyan a Talmudban is vannak erre idézhető részek.
    Mert ugye más a kultúrájuk, mecsetek épülnek, keresztény templomok meg nem, müezin hívó hangja a videókban, szakállas , turbános Voda plakát stb.

    A migránsozás össze van propaganda szinten is mosva az iszlámellenességgel.
    Szóval szerintem nem lehet elkülöníteni.

    Az idézett Voda könyvet 2011-ben adták ki.

    Nem írom el, mert annyira nem érdekel, de hosszasan lehetne idézni Orbánt, mert 7 év alatt legalább annyira volt gumigerincű, mint Vona.
    Csak azon nem háborodsz fel.

    Engem mondjuk, olvasva a sok sületlen összeesküvés elméletet , amit már olvastam életetemben, meg amiket egyesek nyomnak, szívfájdalom nélkül húztam be a Jobbikra az X-emet.
    Abszolút nem rázz meg az idézett szöveg.

  128. 141. PZuj

    „Bocs, ebbe én simán beleérthetem az EU-t, azon belül Magyarországot.”

    Ha akarod, akkor beleérthetsz bármit, de szerintem azért van különbség a „fogadnia” és a „fogadnunk” között… és nyilván nem véletlenül nem a „fogadnunk” verziót használta.
    Orbánnak abban igaza volt, hogy kell egy világ kvóta, hogy ne csak Európába kerüljön az összes migráns, mert nekünk se érdekünk egy legatyásodó Európa…

    Az igaz, hogy a legtöbb migráns muzulmán, de nem kell attól muzulmán ellenesnek lenni, hogy nem akarunk mecsetet az utca végében…
    Viszont ha az országra erőszakkal ráerőltetnek egy csomó muszlimot, akkor lehet, hogy nehéz lesz elkerülni a muszlim ellenes érzelmek fellángolását…

    „Az idézett Voda könyvet 2011-ben adták ki.”

    Azért ANNYIRA nem volt régen, és azóta nem igazán tisztázta az Iszlámhoz való viszonyát… És azért eléggé aggasztó, hogy valaki olyan akar miniszterelnök lenni pont ebben a muszlim-nyomulós világban aki ennyire elkötelezettnek tűnik az Iszlám irányában megspékelve egy terrorista társaság barátságával.

    A Jobbiknak tényleg voltak jó ötleteik, mint a keleti nyitás, meg hasonlók, de nem tudták kihozni belőlük a lehetőségeket…

    Szerintem eltaktikázták… Vagyishogy azt hitték, hogy Simicska atombombáival kibombázzák a Fideszt, és a helyére ülhetnek… Nem jött be… Simicska atombombái besültek, és erre ráment egy sokkal jobb sorsra érdemes jobboldali párt.
    Én őszintén remélem, hogy a régi, még nem eléggé elcukisodott vezetés visszatéríti a pártot a régi elvekhez, és nem a Spinóza házból kapják a tanácsokat….

  129. 140.-
    Pár észrevétel:
    Jobbik kontra fidesz értelmetlen.
    Mert Fidesz van. Jobbik meg a szétesésével vagy szét nem esésével lesz elfoglalva egy darabig. És Vona nélkül nem egyhamar kapaszkodik fel az uborkafára. Bár Vona jól szétcseszte a Jobbikot az utóbbi két évben, legalábbis a szavazóik szerint-sajnos.

    Egyébként Vona sem lett volna rosszabb me. mint Orbán, sőt.
    Az iszlám áll szemben a nyugati globalizációval-Vona értelmezése szerint. Ami igaz, ha az USA-val való ellenszegülést értjük ezalatt. És ebben a kontextusban az iszlám igazabb mint a keresztény kultúra.
    Azonban az iszlám világ ugyanúgy a globalizáció szarjában hempereg, így a részévé vált, akárcsak mint a keresztény világ, ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni, még ők maguk is. Nincs itt igazi szembenállás, csakis a jó öreg érdekek vannak.

    Isten óvjon minket az Iszlámtól és Orbántól. Egyik belülről másik kívülről óhajt felzabálni!

    Mindig az a fránya hatalom mánia.
    Vona elvégezte a dolgát, radikális jobboldali erők elcukisodtak.
    Vagyis kiábrándultak. Kár, hogy nem az egész politikából, akkor kezdhetnének valami értelmeshez is.

  130. 75 Tiborbá :
    Ez azért elég erős volt…. pláne hogy nem igaz az erdélyiek buzgósága a szavazás iránt. Az jogos hogy 90% fidesz-re szavazott de hát ahogy írták fentebb az erdélyiek nekik ez mély nyomot hagyott az emlékezetükben amikor megadta nekik ov a magyar állampolgárságot.

    A buzgóságuk azért nem igaz mert csak minden hatodik szavazott: (erdélyi magyarság 1.2 millió fő) https://hu.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A1niai_magyarok#N%C3%A9pess%C3%A9g,_demogr%C3%A1fia

  131. Nézzétek meg itt a korcsoporti grafikont a szavazásról!
    https://www.echotv.hu/hirek/2018/04/09/az-5-legfontosabb-teny-az-orszaggyulesi-valasztasrol

    Nem csak trafikosok 😀 szavaztak rájuk. A grafikonból ahogy látszik a 30-asok meg azok szülei tolták legjobban narancsra, ennek egy komoly metszete van szerintem az 500e+ devizahiteles családdal… ami alaphangon kb 1millió fő! Mivel a CHF/EUR hitelesek jó része behúzta rájuk a forintosítás miatt valszeg. A határon túli 200e szavazat 10%-ot adott nekik a telejes palettára vetítve. No meg a romákat gondolom megint buszoztatták ahogy 2010-ben amikor levideóztuk/feljelentettük bármi foganat nélkül. Mszp akkor a nyugdíjasokat vitte, arról is fotók/filmek/feljelentés anno de még a hírekbe se kerültünk be vele…

    Egyébként ismerősi körben válltig állítja mindenki, hogy ő biza nem ismer fideszest 😀 😀 és nem érti honnan jött ennyi szavazat.
    Elmondtam nekik is de veletek is megosztom: mert nem vagytok képesek elfogadni hogy valaki oda szavaz és lehurrogjátok/letiltjátok ezért már ott tartunk hogy az ember nem meri elmondani az álláspontját és vélemnyét!! Ez megy a blogon is, ugye le van tiltva a fidesz propaganda, ergo még tényeket sem sorolhatunk fel ha azok pozitív színben tüntetik fel a fidesz utóbbi 8 évét… Szomorú, hogy ide jutottunk még itt is 🙁
    Már látom akár 100 éves akár 10 de tényleg igaz lesz a nyírkai jóslat: „ketté szakad a nemzet”.

  132. „Már látom akár 100 éves akár 10 de tényleg igaz lesz a nyírkai jóslat: “ketté szakad a nemzet”.”

    Mar ketteszakadt.

    Freetoaster szerintem te sem erted a lényeget. Itt senki sem vitatta el, hogy voltak a fidesznek jo intézkedései is. Visszamehetsz korabbi posztokra még Tibor ba is elismerte ezeket.
    A fidesz a valasztast nem az miatt a néhany pozitiv intézkedes miatt nyerte meg, hanem a migrancsok miatt.
    Amugy senki nem mondhatja hogy az Mszp 8 eves kormanyzasaban nem voltak jo intezkedesek. Mit gondolsz Freetoaster miert küldte el öket a jonép? Mert köztörvényesek?
    Ha az Mszp büneire nem adsz felmentést akkor a Fidesz esetében ezt miert teszed meg? Amikor egy Kosa meg egy Lazar vagy eg Rogan Anti röhög a pofadba olyankor ugy mit érzel????
    Vagy amikor egy Semjén mondja meg a tutit olankor hol van a jobbik eszetek?

    Bujjanak is el a fideszesek, mert akik most rajuk szavaztak, azok az orszag szégyenei.

  133. 147:

    Nem én mondom, hanem egy Fideszes önkormányzati képviselő, amíg még az lehet így a nagy őszinteségi rohama után…:

    A korrupcióban az is szörnyű, hogy a Fidesz és Orbán összes szavazóját és hívét bűntárssá teszi egy olyan bűnben, amit nem követtek el – írja szerzőnk, aki a Fidesz önkormányzati képviselője. Vélemény.
    http://hvg.hu/itthon/20180410_Sebes_Gabor_Masnap

  134. 147: „Bujjanak is el a fideszesek, mert akik most rajuk szavaztak, azok az orszag szégyenei.”

    Pont erről beszéltem. Két féreg banda közül nektek az egyik a kisebbik rossz másnak meg a másik… és már megy a hülyézés idiótázás stb. Kurva vicces hogy a nagyon demokrata nagyon toleráns baloldal hőzöng jobban akár itt akár nyugaton akár tengerentúlon 😀

    Az mszp is lopott-csalt-hazudott, a kettő közül a demokrácia alapelvei szerint (szavazás) választ a nép. Ha egy vak sánta naposcsibe nyeri meg a választást legközelebb mert arra szavaztak a legtöbben akkor azt kell lenyelni.
    Az hogy ez annak aki nem rájuk szavaz nem tetszik természetes és mindenhol így van… vannak is tüntetéstől kezdve autógyújtogatásig minden európa szerte választások után.

    Ha röviden akarnám összefoglalni a két féreg bandát akkor az előzö kevesebbet lopott de azt külföldre/offshore-ba cserébe kitömte a kisebbséget és elnézett nekik mindent. A mostani többet lop de a hazai oligarcháknak kisebbség helyett meg a családosokat és a jól keresőket tömi jobban.

    Amikor a kitiltás jön és a párbeszédtől elfordulás mert más nem úgy gondolkodik akkor az szerinted teljesen jól van úgy?

  135. 147. Curix

    „Amikor egy Kosa meg egy Lazar vagy eg Rogan Anti röhög a pofadba olyankor ugy mit érzel????”

    Lehet, hogy nyílik a bicska, de ez az ára a pozitív GDP-nek, az új kórházaknak, a fizetések emelkedésének, a családtámogatásnak, a stratégiai ágazatok, bankok visszavásárlásának, államháztartás rendbetételének, stb.
    Az előző társaság se volt szégyenlősebb, de ők korházakat zártak be, elvették a GYES-t, nyugdíjjat, bérstop volt, meg minden vállalat külföldi kézben, elszállt államháztartás, stb…

    Ja, meg a migránsok… Az ellenzék nem volt igazán meggyőző ez ügyben…

    Szóval vagy Lázár Jani veszi a drága órákat migránsok nélkül, vagy a Nokiás dobozok töltődnek migránsokkal…

    Végülis ezt látta a vidéki suttyó…
    Meg azt, hogy a belpesti balliberális entellektüel undorodva lenézi őt.
    Ebbe minden alkalommal beleverték az orrát, hogy csak az iskolázatlan bunkó szavaz a Fideszre…
    Hát meghálálták.

  136. 145: „Az jogos hogy 90% fidesz-re szavazott de hát ahogy írták fentebb az erdélyiek nekik ez mély nyomot hagyott az emlékezetükben amikor megadta nekik ov a magyar állampolgárságot.”

    Nem Viktor adta meg nekik, hanem az OGY.
    „A parlamentben 344 képviselő szavazott igennel, hárman nemmel (Gyurcsány Ferenc, Szanyi Tibor, Molnár Csaba, mind MSZP-s), öten tartózkodtak (az MSZP-s Baracskai József, Oláh Lajos, Vitányi Iván, valamint az LMP-s Dorosz Dávid és Szabó Tímea).”
    A Jobbikosok ugyanúgy egyhangúan megszavazták, sőt ők már ekkor a szavazójog megadása mellett voltak, amit a Fidesz csak később vett át tőlük.

    Részletes számadatok itt:
    http://www.parlament.hu/szavazasok-elozo-ciklusbeli-adatai?p_auth=NSdsvx6c&p_p_id=pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8_pairAction=%2Finternet%2Fcplsql%2Fogy_szav.szav_lap_egy%3Fp_szavdatum%3D2010.05.26.09%3A19%3A04%26p_szavkepv%3DI%26p_szavkpvcsop%3DI%26p_ckl%3D39%26p_osszefuz%3DI

  137. 151. Avatar

    „Nem Viktor adta meg nekik, hanem az OGY.”

    Lehet szőrszálat hasogatni, de a lényeg, hogy a Gyurcsány kormány megtagadta, az Orbán kormány meg megadta az állampolgárságot. Tehát az ő nevéhez fűződik…

    Az meg még szép, hogy a Jobbik is megszavazta…
    És nagyon sok jó kezdeményezése volt a Jobbiknak, amit aztán lenullázott a cukisodással, meg a balra húzással… És ezt a székelyek se díjjazták.

  138. „Amikor a kitiltás jön és a párbeszédtől elfordulás mert más nem úgy gondolkodik akkor az szerinted teljesen jól van úgy?”

    Igen Freetoaster teljesen jol van. Arrol sem nyit senki vitat hogy 2*2 az 4 vagy 5.
    Rohadtul unalmas hogy te is azt akarod bemagyaräzni, hogy az pedig 5.
    Persze hogy Tibor banak is elege lesz.

    „Szóval vagy Lázár Jani veszi a drága órákat migránsok nélkül, vagy a Nokiás dobozok töltődnek migránsokkal…”

    Attila. Tucatnyi part indult a valasztason. Csak a te fejedben letezik 2 lehetöseg.

    „Ebbe minden alkalommal beleverték az orrát, hogy csak az iskolázatlan bunkó szavaz a Fideszre….”

    Attila. Ez igy is van.

  139. A falusi bástyákról és tartásról annyit, hogy nálunk független jelölt indult, igaz beállt mögé az MSZP és a DK is. Az induló állatorvos, tényleg egy fantasztikus ember, ha hívtad akár éjjel ment a koszlott macskádhoz, hihetetlen munkabírással és alázattal, máshogy se láttad, csak a kocsijában, ( estére már nyakig koszosan és szarosan) ahogy megy ide-oda egész nap, ráadásul ahol látta, hogy gondot okoz, még el sem fogadott pénzt. Persze nem nyert, de ez nem is lenne gond, de ez az ember kb. összeomlott, amikor látta, hogy az állatorvosi körzetében is vesztett, ott a 35 faluból, ahol mindenkit ismert, elvileg mindenki szerette, 33-at elvesztett, egy olyan Fideszes jelölttel szemben, aki nem ott él, és a falusiak soha nem is láttak, és kb. nem is fognak, mert a megyeszékhelyen a közgyűlésben valaki.

    Tetszik, nem tetszik egyeseknek, de a falusi népesség kontraszelektált, azaz jellemzően azok maradnak ott, akik képtelenek kitörni, mert adottságaik, képességeik nem teszik lehetővé. Magyarul iskolázatlanok, tájékozatlanok. A választás napján itt mindenkit felhívott a Fidesz telefonon, és bemondta, név szerint az állatorvost említve, hogy „XY már nézi az üres házakat, mert migránsokat akar betelepíteni, ezt csak a Fidesz tudja megakadályozni”.

    Egy egyszerű gondolkodású ember ezt simán elhiszi, vagy ha nem is, akkor is bekúszik a bőre alá, és jobb a békesség alapon inkább oda ikszel.

  140. 154:

    lr
    Ezt en is meg tudom erösiteni az en körzetemben. Egy mentös srac indult a Jobbik szineiben, aki egyebkent az elsö egyeni mandatumot hozta idöközi valasztason a Jobbiknak. Joravalo egyszerü ember, ismerem szemelyesen anno a korhazbol.
    Fideszes ellenfele hetekkel a valasztas elött mar csalasokbol csalasokba bukdacsolt es megis magasan nyerte a körzetet.
    Ez a fideszesek tudathasadasa es szegyene.

  141. Szerintem Simicska és Orbán közötti összeveszés csak látszólagos, ez egy jól felépített taktika része. Simicska mint pártfinanszírozó háttér ember beépült a Jobbik vezetőségébe, csapdát állítva a Jobbiknak, hogy szétverhesse az egyetlen még valamennyire hiteles nemzeti pártot, legalábbis ami a szimpatizánsait illeti. Orbánra ez a párt jelentette a legnagyobb veszélyt.
    Mindezt bizonyítja az is, hogy a mai nappal megszűnt a Magyar Nemzet újság, ami túlélte a fasizmust, a kommunizmust, de elhullott Simicska jóvoltából az Orbán kormány alatt.
    Ez is természetesen Orbánnak kedvez, hiszen sok korrupciós ügyet tárt a nyilvánosság elé az utóbbi időkben.
    Érdekes módon ezek a korrupciós „atombombák” /amiket Simicskának tulajdonítottak/ egyike sem érintette Orbánt, csak Semjént, Kósát és más Fidesz vezérekről szóltak.
    El lehet ezen gondolkodni!

  142. Azt gondolom itt senki nem vitatja, hogy a Fidesz álhírekkel nyert. Most olvastam egy felmérést, ahol azt vizsgálták, hogy országonként a népesség hány %-a immunis az álhírekre. Míg a Finnek 70% nem dőlt be a hülyeségeknek, addig a Balkánon pl. a törököknek csak 16% tudta megkülönböztetni a valóst a kamutól. Teljesen nyilvánvaló, hogy a kritikus gondolkodás összefügg az iskolázottsággal, ezért tudott a Fidesz ennyire hatni egyszerű, akár butának is nevezhető szlogenekkel nagy tömegekre. Egyébként Magyarország is szerepelt a felmérésben, nálunk a lakosság 40%-a immunis az álhírekre, a maradék hatvanra épített a Fidesz, teljesen logikusan.

  143. 156 – Ir
    Ez a poszt alcíme: Az emberi butaság és a végtelen önzés Orbánnak meghozta a harmadik 2/3-ot. Ahol a butaság a tömegekre, az önzés pedig a politikusokra értendő.

  144. 153. Curix

    „Attila. Tucatnyi part indult a valasztason. Csak a te fejedben letezik 2 lehetöseg.”

    Nem egészen…
    Csak egy párt volt következetes migráció ügyben, az összes többi maszatolt, meg szabotálta a kvóta szavazást…

    „Attila. Ez igy is van.”

    Rendben, mindenkinek joga van a véleményéhez, de akkor ne tessenek csodálkozni, hogy vidéken viszont leszarják a pesti értelmiségi köröket és értékrendjüket.
    Az a baj, hogy a haladó értelmiség csak úgy tudja osztályozni az embereket, akik a haladást úgyanúgy értékelik mint ők, vagy nem…
    Még mindig nem jöttek rá, hogy nem az embereket kell az ideológiákhoz igazítani, hanem fordítva. Pedig már éppen elég hullát gyártottak a mesterséges ideológiák.

    A Fidesz csak azt adta a hagymaszagú bunkóknak, amit azok kértek…
    Immáron harmadszor…

    A sok intellektuális világítótorony meg totyog körbe-körbe, mint a tojós tyúk, és néz hülyén kifelé a fejéből, és nem érti, hogy a folyton mocskolt, lenézett, látványosan undorral kezelt vidéki réteg miért rúgta picsán páros lábbal már harmadszor…

    Itt nem volt választási csalás, nem volt média túlsúly ( az Index dicsekedett, hogy 5x annyian használták, mint bármilyen másik portált, beleértve a kormánypártiakat).

    Egyszerűen arról van szó, hogy a ballib entellektüel nem tudja nem látványosan kifejezni undorát az egyszerűbb emberekkel szemben, azok meg aszerint húzzák az ikszet.
    A Jobbik lehetett volna reménysugár, de hát pont a célegyenesben ballibesedett el annyira, hogy mindent elrontott, amit addig épített…

  145. „nem volt média túlsúly”

    Ember, te mégis hol élsz, a holdon? Nézz már körül, és gondold végig mi jut el egy falusi átlagemberhez hírként. Nagyon nem az index, hanem a közszolgálati tv, meg a rádiók, meg az újságok, amik mind nyomták az álhíreket.

    Azt meg senki nem vitatja, hogy a Fidesz nyert, senki nem vitatja, hogy ehhez a balfasz, hülye a Fidesz ellen teljesen inkompetens ellenzék is kellett, de ez a te mantrád az entellektüellekről akik jól megszívták nem több, mint a frusztrált proli 5 perces dicsősége.

  146. 152 – Attila (PV):
    Látod Attila, ez benned az undorító: „Lehet szőrszálat hasogatni, de a lényeg, hogy…”
    Amikor valaki rámutat az abszolút vitathatatlan tényre, akkor az „szőrszál hasogatás”, és nyomod a saját szövegedet tovább. Éld ki magad, mert ez volt az utolsó belpolitikai poszt.

    Hogy az állatorvost nem szavazzák be? Ez meg a primitív emberekre jellemző. Mindent ingyen akar kapni, és náluk a hála ismeretlen fogalom. [Mellesleg, ezért kényszerültem a VIP fordítások bevezetésére]

  147. Attila

    az utolso kommentem feléd ebben a témában. Söt nem is komment sokkal inkább egy jo tanács.
    Költözz el onnan ahol most laksz mert még 5 év és menthetetlenül meghülyülsz.
    A bevándorlok miatti összes frusztráltságodat rávetited a hazai politikára és te kinevezted Orbánt a TE SAJÁT megmentödnek.
    Költözz el Attila mert Orbán téged nem fog megmenteni. Orban nem felelös a te impotenciád miatt, ne rá rakd ezt a terhet amit neked kell megoldani.
    És hagyd abba ezt a bögatyás hagymaszagus szövegelést mert már olyan vagy mint egy ösrégi megakadt bakelit.

  148. 163. Curix

    „És hagyd abba ezt a bögatyás hagymaszagus szövegelést…”

    Te kezdted azzal, hogy a vidéki az bunkó, mert nem tudott a pesti ficsurokkal együtt fejlődni… Igaz, eltartott kisújjal fogalmaztad, de ez volt az értelme.

    Én csak leírtam, hogy mit is jelent. A „fejlődésnek” mindig is a vidéki réteg volt az akadálya, és különböző trükkökkel próbálták semlegesíteni őket évszázadokon keresztül.
    Lehet, hogy a gumicsizmás népek nem hasítanak az intellektuális vitákban, de legalább nem az ő számlájukra kell írni az összes szart, ami a nyakunkba csorog a klímától az atomhalálig…
    És az, hogy még még nem üvegsivatag a fél Föld, az annak a fékező erőnek köszönhető, amit ezek a büdös bunkók a „fejlődéssel” szemben kifejtenek már évszázadok óta.

  149. A fidesz nyert, igen. Én most inkább jobban félnék a társadalmi széthúzástól, ami tényleg belülről rohasztja szét az országot. Szombatra például több tízezres kormányellenes tüntetést szerveznek. Ha ezt a hozzáállást folytatjuk tovább, akkor egyenes út vezet a polgárháborúhoz. Ha tényleg annyira elfogultak a fidesz hívei, ők is spontán bármikor az utcára mehetnek ellentüntetni, és kipattanhat bármikor egy utcai csetepaté, amit követni fog más helyszíneken más összetűzés. Kérdés, hogy ezt hogyan tudná kezelni a fidesz, mert szerintem sehogy.

  150. 165. Dan

    „Ha tényleg annyira elfogultak a fidesz hívei, ők is spontán bármikor az utcára mehetnek ellentüntetni,”

    Ők világosan látják, hogy ez a B terv…
    Most Saul Alinsky elméletei alapján akarják a kormányt beleprovokálni egy folyamatos tüntetésbe-rendzavarásba, remélve, hogy egy rendőrnél elszakad a cérna, és rendesen szájon vág valakit, amire aztán „jogosan” beindulhat a második lépcső a rendőrterror ellen…
    Ez már több országban kipróbált recept, és Soros ennek nagy mestere…

    Valószínűleg ezért alakítja át Orbán a kormányt, hogy ezzel is szembe tudjon nézni.

  151. lehettem volna valaki más 166: csak kíváncsi lennék, te nem szarod össze magad, amikor az orvosnál vagy más helyen, ahol sorba kell állni, szólnak neked: jöjjön, maga a soros? Fogadjunk, ilyenkor rád tör a pánik. Majd ha a másvilágra távozik az öreg Soros, ki lesz a következő mumus?

  152. 166 – Attila (PV):
    Marhaság. Ha Soros meg akarta volna buktatni Orbán, röhögve megtehette volna. Ő vásárolja fel a teljes magyar média spektrumot. De valójában szarik ránk.

  153. 167:

    A köztv-ket nem tudná megvenni, mert nem eladó.

    Persze lehet égetni a pénzt médiaháborúval, csak semmi értelme, mert az alsóbb néprétegek agymosásához a köztvk bőven elegendők.

  154. 167. Tibor bá’

    „Ha Soros meg akarta volna buktatni Orbán, röhögve megtehette volna.”

    Azért nem kell túlbecsülni az öreg filantrópot.
    Mit tudott volna tenni?
    A forint bedöntésével kétszer pofára esett, meg is lett büntetve.
    A civil szervezeteit meg a CEU-t a kormány fókuszba állította, úgyhogy nem tudtak túl sokat ártani, ráadásul az ellenzéki csoportokba is hiába öntötte a pénzt, nyomorult pár ezres tüntetéseknél többet nem tudtak összebuherálni.
    Amit tudott, megtett, és ez a hazai és a külföldi média kormány ellenes propgandájában merült ki.
    Lobbyzott az EU-ban és az ENSZ-ben is a kormány ellen, de az a helyzet, hogy világszerte őt is többen utálják, mint szeretik. Végülis MINDENKIT nem tud lefizetni.

    Látod, a nagy plakátok miatti antiszemitázás közepette Netanjahu meg Orbán egymás vállát lapogatta…

    A másik dolog, meg hogy Soros már túl sok kormányt buktatott meg ahhoz, hogy ki lehetett ismerni a módszereit… Ráadásul Orbán is „nála” tanult, szóval ismeri a csíziót,
    Nem mellesleg Orbán diplomamunkája is hasonló témában íródott, tehát jó eséllyel tudja kivédeni Soros akcióit.

    És az is sántít, hogy „szarik ránk”:

    Saját állítása szerint az ő 6 pontos „terve” válasz volt Orbán 6 pontos tervére a migrációt illetően… Egy héten belül előállt vele…

    It két nézet ütközik Európa jövöjét és a migrációt illetően és Orbán meg Soros szemben állnak egymással. És Orbán egyre kevésbé van egyedül a nézeteivel… Szóval Soros számára nem olyan könnyű préda…

  155. 2. Observer, 55. Tibor bá:
    Mi történt? Miért sokallt(ál) be Observer?

  156. 170: „Mi történt?”

    Már nincs értelme belpolitikai kérdésekhez hozzászólni.
    Azért itt vagyok, olvasgatok, más témákhoz hozzászólok, ami érdekesnek tűnik. De egyre kevesebb az ilyen téma. Ez nem Tibor bá’ hibája, hanem a világé, amiben élünk.

  157. 169.lehettem volna valaki más:

    „ráadásul az ellenzéki csoportokba is hiába öntötte a pénzt, nyomorult pár ezres tüntetéseknél többet nem tudtak összebuherálni.”

    Fegyelmezem magam, hogy ne mondjak valami nagyon csúnyát!
    Mellesleg számolni se nagyon tudsz.

    Az fel sem merült benned kedves Attila(PV), hogy valaki nem a Soros miatt megy el egy-egy tüntetésre?

    Hanem azért mert egyetért annak megfogalmazott céljaival?
    Szerinted mindenki rajta van a Soros listán (lásd most meg jelent Figyelő cikk), mert nem ért egyet a kormány intézkedéseivel?

    „„Megpróbáltunk utánajárni, pontosan kikről van szó, így átnéztük a milliárdoshoz közvetlenül vagy akár csak közvetve kötődő, jelentősebb magyarországi szervezetekben dolgozók névsorát – már ahol egyáltalán van ilyen. A teljes feltérképezés bajosan lehetséges, ahogy azt sem lehet bizonyosan megmondani valakiről, hogy tudatában van-e annak, kinek is dolgozik, vagy éppen milyen küldetést teljesít.”

    Na ebbe mindenki belefér, aki nem ért egyet a kormánnyal.

    Ez a tipikus Soros klisé, ami mindenütt az emberek jogos tiltakozását lenézi, csak a Soros, CIA, stb.-nek tulajdonítja, róluk nem tételez fel szabad akaratot, az önálló vélemény kinyilvánításának jogát.

    Egy okkal több, hogy menjek a szombati tüntetésre.
    Megmondanád, hogy hova küldjem a számlaszámom, ha Soros-tól fizetést akarok kérni?
    Mert eddig elfelejtett utalni….

    Gondolom a Fidesz „milliós” tüntetései azok spontán módon történtek, minden külső segítség nélkül és számszerűen megvolt a létszám.

    Tudod, engem senki sem fog ingyen buszoztatni, hanem önerőból megyek fel Budapestre szombaton.

    A fent idézet cikkrészlet a Figyelőben jelent meg, ahol Ungár Péter is résztulajdonos, aki most Simicskánál a Magyar Nemzetre is bejelentkezett.

    Meg fogom érteni Simicskát, ha nem akarja neki eladni.
    Eléggé bizonytalan az irányultsága.

    Bár, jobban utánagondolva, lehet a mostani időzített cikkmegjelenítésnek egy másik olvasata is.

    https://444.hu/2018/04/12/ungar-a-figyelo-nevlistajarol-koszonom-a-kerdesed-szia

  158. Mellesleg a szombati tüntetés támogatására már nagyon sok ellenzéki párt aláállt.

    https://merce.hu/2018/04/12/az-ellenzeki-partok-a-szombati-gigatuntetesen-valo-reszvetelre-buzditanak/

    Természeten ezek mind Soros-bérencek, a Soros fizetési listáján vannak.
    Akik rájuk szavaztak (tudod Attila(PV) az a közel 52%-a a szavazóknak, az is mind Soros bérenc?

    Hát kíváncsi leszek, hogy mennyien lesznek ott.
    A saját szememmel fogom látni, az számomra elég hiteles forrás lesz.

  159. Visszatérve a választási érdekességekre, ennek egyrészét a többlet szavazólapok levonásával próbálják magyarázni.
    Hogy az hogyan került bele az urnába, szándékosan vagy tudatlanságból, véletlenül az más kérdés.

    A többlet szavazólap levonása mindegyik pártól egy tipikus az erőset tovább erősítjük technika.
    Ugyanis le lehet úgy is vonni, hogy pl. 25 szavazat többletet, hogy azt kerekítve arányosan tesszük meg.
    Ekkor pl kis településeken nem nullázódik le a kis pártok szavazatai.

    Nem is emlékszem, ki is hozta ezt a törvényt?
    Csak nem a FIDESZ?

  160. PZuj:
    Ne mérgelődj. Atila (PV) agya így működik. Curix már megfejtette. A pasi pszichéje ráment az emigrációra. Eleinte többször kitiltottam. Akkor könyörgött, hogy engedjem vissza. Akkor döbbentem rá, hogy ez a piszkoskodása neki a gyógyír.

  161. Erdélyi magyarok. Nem tudom megérteni miért szavazhatnak, ők Román állampolgárok. Felvidéki magyarság sem magyar, hanem Szlovák állampolgár. Nincs nagy Magyarország. Megszűnt. Nem most, hanem nagyon régen. Az hogy ki milyen érzületű, tök mindegy, mert nem kártyán kellene egy országban nyerni az állampolgárságot., ÉS A SZAVAZATI JOGOT.

    Az átszavazás és a visszaléptetés sem teljesen világos számomra. Én ha képviselőjelöltre szavazok, akkor arra az egy képviselőjelöltre, akit én a a parlamentbe szeretnék látni. Nem pedig tök másra. Ez azt jelenti, hogy pont mindegy az én döntésem, szarba sem veszik. Szerintem. Akkor igazából miről is beszélünk? Hol van itt demokratikus választójog?

  162. 177 – Dan:
    Hát igen, kihagytad az okfejtésedből, hogy nem csak az létezik, kit szeretnék látni a parlamentben, hanem az is, kit nem.

  163. 171. Köszi Observer! Örülök, hogy nem tűnsz el, érdekel a véleményed, és általában egyet is értek.

  164. 177: Dan

    „Az hogy ki milyen érzületű, tök mindegy, mert nem kártyán kellene egy országban nyerni az állampolgárságot”

    Nem akarok erre csúnyát mondani, de azért gondold ezt át. Az állampolgárságot szerintem teljes mértékben megérdemeljük. Erdély természeti és humán erőforrásai is hozzajárultak Magyarország fejlődéséhez, a magyar ajkú lakosság, aki innen hozzátok vándolt, azt is a mi közösségünk termelte ki. Ezek próbálják pótolni az űrt, amit az ottani kivándolrás hozott létre, no meg ellensúlyozza a cigók szaporodását.
    Szóval az állampolgárságot szerintem nem kellene elvitatni. A szavazati jogot persze el is vehetitek, én azt lesz*rom.

  165. 180 – Intuitiv:
    Az „állam polgárság'” mint kifejezés alapján, az Erdélyben élő magyarok nem magyar állampolgárok, mert nem Magyarország állampolgárai. Az, hogy Erdély ma nem Magyarország részét képezi az a Nagyhatalmak történelmi igazságtalansága, és ez mindent elöl ír. Vagyis kérésre minden magyarul beszélő, a mai Romániában (nem jószántából) élő nagykorú személynek a magyar állam kutya kötelessége megadni a magyar állampolgárságot. – Viszont az „el is vehetitek” erősen kifogásolható a ti személyes névmás használata miatt. Én nem azonosulók az „elvevőkkel”. – Dan még egy kicsit zöldfülű.

  166. http://frontembermegmondja.blogspot.hu/

    2018. április 11., szerda
    Szép öcsém, be nagy kár, hogy apád paraszt volt, s te is az maradtál

    Vasárnap éjszaka óta próbál megnyugodni a normális ember, én is azért várok ezzel a poszttal napok óta, hogy leírhassam, most már az agyam, és nem a szívem írja ezeket a sorokat – de nem megy. Nem megy azért, mert éveket tettetek abba a projektbe, hogy felbasszátok az embert – sikerült. Éveket öltetek abba, hogy nyílt színi gyűlölet, indulat, őrjöngés legyen – ez egyszer legyen. Ez egyszer nem várok tovább, hogy higgadtabb legyek, nem várok tovább, hogy okos érveim legyenek a tombolás helyett, hanem akkor jöjjön vegyesen, ahogy azt belém neveltétek az elmúlt években.

    Lehet, hogy furcsa lesz, de én szeretném megköszönni a vasárnapi választásokat. Szeretném megköszönni sok mindenkinek és sok mindenért, mert egy csomó dolgot, amit évek óta próbál több tízezer, százezer jóérzésű normális ember elmondani, megmagyarázni, megértetni, azt nem kell soha többé. Pl:

    – Magyarországon nincs demokrácia. Pont. Leginkább azért nincs, mert ha van egyetlen dolog ebben az országban, amiben kormánypárti és ellenzéki egyetért, az az, hogy ez az ország Orbán Viktor országa, az ő egy személyi döntései irányítják ezt a helyet, ő a tulajdonosa, menedzsere, főnöke egy személyben mindennek. Nem akarom részletezni, mind tudjuk. Ahogy azt is, hogy ahol 1 ember a góré, ott per definíció nincs demokrácia. Hogy az mi, arról lehet most újra 4 évig nyenyegni, de nem demokrácia, az biztos. És azért nem kell erről vitázni, mert minden oldalon minden ember úgy ment el szavazni, hogy ezt pontosan tudta, sőt ezért ment el szavazni. Egyik ezt akarta még sokáig, másik ezt akarta befejezni. Úgyhogy köszi, erről akkor nincs több vita

    – Magyarország nem európai értékrendű ország, hanem egy ún keleti típusú autokrácia. Lásd újra a fentieket. 4 éve másról sem szól ez az ország, mint hogy állítsuk meg Brüsszelt. Megállítottátok. Akkor ne gyere nekem holnap azzal, hogy szerinted mi fejlett nyugati ország vagyunk, meg hogy büszke európai vagy. Küldd a gyerekedet Voronyezsbe nyaralni, Novoszibirszkbe egyetemre, és a NER-ből kilopott pénzből vegyél házat a Krímben. Ne Ibizán lazulgassál hunyorogva a migráns kurvák között, baszod. Hanem menjél oda, ahová szavaztál.

    Fentiek legkésőbb hétfő óta száraz tények, nincs róla többé mit vitázni, meg dumázgatni.

    Meg szeretném ezen kívül köszönni a vasárnapi választásokat az ellenzéknek. Szándékosan nem osztom fel pártokra, és emberekre, mert a penészben sem keresem meg a szebb, a károsabb, az alaposabb és a lustább penészdarabokat, hanem egyben dobom ki az egészet a faszba. Ahogy benneteket is. Én egy sima ellenzéki szavazóként kérem, sőt követelem, hogy húzzon mindenki a büdös francba, és nagyon kérem, hogy hagyjanak minket most már békén. Vonuljanak vissza a közélettől, hadd érezzük mi, ellenzékiek azt a tátongó űrt egy pillanatra, amelyikben kinőhet talán egy új garnitúra, aki nem úgy érzi, hogy ahhoz, hogy az igazi ellenfélhez hozzáférjen a politikai pályán, előbb egy gyalázatos házi bajnokságban kell részt venni, amelyik arról magyaráz nekem, ellenzéki szavazónak, hogy most éppen a Fidesszel harcol, miközben nevetséges, elvtelen, aránytalan, kicsinyes, hazug, átlátszó eszközökkel gáncsolják, nyírják egymást, és közben a közönség kedvéért úgy tesznek, mintha gondolkodnának, mintha együttműködnének, vagy mintha egyáltalán érdekelné őket a kormányváltás. Évek telnek el egy ciklusból nettó látható munka nélkül, aztán néhány szignifikáns ügy mentén van egy kis hangoskodás, a háttérben pedig kinek-kinek ízlése szerint helyi együttműködési lehetőségek a hatalommal. Vállalhatatlan ez az egész. Tessék lemondani, tessék átalakulni, megszűnni, újra gondolni ezt az egészet. Ez nem választék, hanem egy szégyen. Az ellenzék ma ott tart, hogy nem programok, értékek mentén méricskéljük őket, meg kompetencia alapon, hanem ma Magyarországon szinte mindenki, aki kormányváltásra szavazott, az valamilyen kompromisszumos, vagy kényszerű szavazatot adott le. Nevetséges és felháborító. Az volt a döntési színvonal, a vízválasztó közöttetek, hogy vajon melyiket mennyire korrumpálta a hatalom. Ebből válasszak? Köszi, nem. Viszonhallás.

    Meg szeretném köszönni a Fidesznek és Orbán Viktornak, hogy győzött. Ha szar, legyen nagyon szar. Ha már 8 év alatt sikerült ezt az országot morálisan és társadalmilag ilyen szinten atomjaira zúzni, de a parasztnak még mindig nem elég, akkor tessék még sokkal durvábban szétbaszni őket. Hajrá, itt a szélessávú kérharmados pálya. Én eluntam, hogy szóljak, figyelmeztessek, hogy riadót fújjak, hogy felhívjam a figyelmet. És akkor itt üzennék is Magyarországon a tisztelt kérharmadnak. Annak is, aki pontosan tudta, hogy hova és mire szavaz, és annak a drámai tömegnek is, amelyiknek valójában halovány fogalma nem volt, hogy mit csinál (mert a mi fogalmaink szerint önrendelkezésre alkalmatlan, vegetatív képességű emberekről van szó – ja igen, a píszí beszédet is befejeztem!), szóval igen, nekik is üzennék:

    Gratulálok! Ugye a kisebb csoport, a NER haszonélvezői, azok családjai, barátai, haverjai, wannabe ner gyerekek és mindenki ezen a vonalon – nekik csak annyi mondanivalóm van, hogy az érdemtelenül szerzett vagyonnak ugyanolyan az íze, mint a vásárolt nőnek. A látszat stimmel, de a lényeg nincs ott. A tehetséggel, munkával, ésszel megkeresett pénz, kocsi, lakás más helyet foglal az ember lelkében, arra a lopott lóvé sosem lesz jó. Arra a büszke, kellemes bizsergésre, amit az az ember tud érezni, akinek van kitartása dolgozni, van lelke, becsülete, lelkiismerete. Persze értem, hogy vásárolt nővel is el lehet játszani, hogy szereted, sőt, hogy a feleséged – van, akinek ez bejön, mint lopott jachton a páváskodás. Nem is tudjátok meg soha, milyen az a másik. Amikor úgy szeret a nő, ahogy vagy. Amikor egy 30 négyzetméteres nyaralócska terasza igazából tényleg jobb, mint Monte Carlo. A másik érzést sokkal többször érzitek. Amikor te nézed ki magad az étteremből, mert belül tudod, hogy nem vagy odavaló.

    A nagyobb ner csoportnak, a fidesz szavazónak is üzennék. Igen, gondolom, hogy most jó érzés. Vagy afféle. Biztos nincs benned zavarodottság, vagy az a fura átvertek-feeling, pedig viccből megpróbáltad, de nem találtad Soros György nevét a szavazólapon. Nincs benned kétely, hiszen jó helyre szavaztál, és lám, nincsenek sehol a migránsok. Nincs benned kétely, pedig a falvak és kis népsűrűségű területek leszavaztak a Fideszre 80% általános arányban, és fogalmad nincs, ez mit jelent. Az eddig kialakult feudális életviszonyaidat most konzerváltad tizenéves távlaton. Faluban a polgármester a munkaadó, közmunkás a falu, se képzettség, se nyelvtudás, egy minden szempontból röghöz kötött kényszerpálya. Lényegében az önrendelkezési jogát adta fel a falu népe. Hogy dönthessen róla, mi a munkája, hol és miben lakik, mi az életformája, időbeosztása. Hova jár, és jár-e a gyerek, satöbbi. Milliós létszámú emberről beszélünk, aki a saját kényszeréletére szavazott. Mi több, ezekben a falvakban a leggyakoribb, hogy alapítványok segítenek tanulni, hoznak háztartási gépet, ruhát, kis képzést, ételt, élhetőbb körülményeket. A falu meg leszavazott arra, hogy ezeket az alapítványokat bezárják, ellehetetlenítsék. Egy odavetített rettegés miatt. Én értem, hogy a kormány aljas, és körbezárta ezt a népséget az információs kerítéssel, értem, hogy nem jutnak infohoz, értem, hogy fogalmuk sincs – és nem, mégsem értem meg, bocsánat. Az alultájékozottság, a tudatlanság és urambocsá a butaság egy pontig tolerálható, követhető, érthető. Egy ponton túl pedig tehetetlen az ember. Ha valakik tömegesen hosszú időre tönkre akarják tenni az életüket, és lényegében egy állami gyámság alá helyezik magukat a szavazatukért cserébe, azokat én nem tudom sajnálni.

    Ne haragudjon a világ, de érdeklődni, nyitva lenni, tanulni vágyni, jobb életre vágyni nem egy kiváltság. Többet tudni, többet érteni, logikusabban gondolkodni, jobban átlátni nem kevesek kincse. És egy szint alatt megmagyarázhatatlan. Ahogy a 8 éves gyerekednek sem magyarázod el reggelenként, hogy lélegezzen rendszeresen napközben. És nem, senkit sem lehet megmenteni, aki nem akarja. Most majd bezár egy csomó alapítvány, majd most abbahagyja egy csomó önkéntes, aki hétvégenként segíteni járt eddig, most majd nem utal egy csomó csalódott ember, akinek a fasza tele lesz azzal, hogy ő évek óta utal neked, te meg tömegesen leszavazol arra, hogy az ő gyerekét ne műtsék meg. Ne tanuljon színvonalas iskolában. Vagy letartóztassák az egyetemista srácait, akiket nyitott gondolkodásra nevel. A te életed minden területen ezerszeresen kiszolgáltatott az övéhez képest. Neki ugyanis lesz munkája, mert kivándorol a fél ország, tehát rá szükség lesz. Rád nem, mert nem tudsz (bocsánat) magyarul sem piacképesen se megszólalni, nem tudod, mi az a Windows, az applikáció, és a FaceTime. A 21. század első negyedének a végére ősemberré változtál, és most aláírtad, hogy az is akarsz maradni. Napszámos és közmunkás, betanított munkás tudsz lenni, életed havi 300 eurós költségvetésből áll, nem vagy ura döntéseidnek. Kényszer és külső erő diktálja neked, hogy mennyit alszol, mikor eszel, mikor és mennyit dolgozol, mennyit keresel. A városi rohadék, aki az ellenzékre szavazott, nagyobb arányban talál munkát, képezi tovább magát, tud külföldre menni, ezerszer annyi lehetősége van. Ő majd megoldja a NER-Magyarországon is. Ő hozzád képest nagyon széles lehetőségekkel fog élni, miközben ő a rendszer vesztese, te pedig a nyertese lennél. Gratulálok neked, hogy ugyan egy egész országgal kibasztál a szavazatoddal, de messze leginkább, messze legjobban, és messze a leghosszabb távra saját magaddal, és főleg a gyerekeddel basztál ki. Az a 3-5%, amelyik majd iszonyú nehezen megcsinálja az ugrást a faluból, az majd mérhetetlenül hálás is lesz neked ezért a nagyszerű döntésért. Oh, és egy utolsó kósza gondolat. Igen, valamennyi választási csalás, csúsztatás és okoskodás biztosan volt, hiszen itthon otthon vagyunk. De ezt ti szavaztátok meg, srácok. Ennyi nem lehet hozzáírni. Ezt ti így akartátok, csak persze erről se tudtátok, mi az, amit valójában akartok. Majd most kiderül. Fájni fog.

    Nem, még nem fejeztem be. Még Simicska Lajosnak is gratulálni szeretnék, neki külön. Felfalta magát a gyermeke, uram. Maga kitalált, létrehozott, felépített és aztán szabadjára engedett egy rendszert, ami felfalta és felfalja az országot, és amelyik lekaszálta közben magát is. Magának pedig azért szeretnék ehhez külön gratulálni, mert a mostani választással magáról is kiderült ezredszer, hogy maga nem ellenálló, bosszúálló, meg atombomba, hanem maga csak megúszni akarja. Maga átigazolt a szomszéd fociklubhoz, beletette oda a pénzét, aztán most bezár ez a biznisz is. Bezár az újság és bezár a többi is, és magát még sajnálják is, meg az újságját is. Még a kormányt szidják maga helyett ezért, még ezt is megteszik. A balgák, mintha maga valami magyar robin hood lenne. Pedig maga ölte meg ezt is, mint a jogállamot és még annyi mindent. Nem érdemel szimpátiát, együttérzést, nem érdemel semmit, csak ugyanazt, mint az ellenzék. Magát is arra kérjük, hogy miután évtizedes hátrányt és kárt okozott az országnak, most már hagyja egy picit békén.

    Az ellenzéki magyaroknak meg gratulálok, de először ebben a posztban őszintén. Gratulálok, hogy még itthon vagytok és reméltek, bár egy csomóan most el fogtok indulni, teljes joggal. Gratulálok és köszönöm, hogy megmutattátok, van még normális ember ebben az országban. Az egész átszavazósdi, és taktikai szavazósdi közben egyetlen egy csodálatos dolog derült ki. Mi vagyunk Magyarországon a demokraták. Pedig eléggé különbözünk, de mi legalább azok vagyunk. Mi, akiket megtanítottak még a szüleink virágnyelven beszélni, most majd újra titokzatosan beszélünk, újra összejárunk egymásban tartani a lelket. Újra megtaláljuk egymást társasággal, munkával, segítséggel, együttműködéssel. Minket már nem lehet bezárni a hírek elől. Nem lehet minket letiltani az életről. Nem lehet minket kussoltatni, hogy egymást se érjük el, mert el fogjuk. Nem lehet megtiltani nekünk, hogy szeretetre, becsületre, igényességre, tájékozottságra, empátiára neveljük a gyerekeinket, és hogy megtanítsuk nekik is, mikor és hol kell kussolni. Igen, szörnyű világ jön. Igen, feleslegesen ostoba, korlátolt, botrányosan korrupt és bosszúálló, kicsinyes világ jön. Igen, nehéz lesz kurvára. De nekünk lesz munkánk, lesznek híreink, leszünk egymásnak és meg fogjuk találni az utunkat, mert mindig megtaláltuk, ezután sem lesz másképp. Szigeteken és elszigetelten fogunk élni, és nem, nem fogjuk tudni teljesen kizárni a tébolyt, de azért nagyrészt mégis igen.

    Ezek a nyomorultak meg majd élik a Hülyék Magyarországát. A Mi-lehetett-volna-belőled-Magyarországot. Élik majd az Ostobák Álmát, ki ezért, ki azért. Mi pedig megvárjuk az időnket. Rohadtul idegesítő lesz, elkeserítő, igazságtalan, aljas, és ocsmány. Kár, hogy visszarakták ezt az országot 140 évvel. Kár, hogy a többiek ennyire igénytelenek, szűk látókörűek, önzőek. Kár, hogy ennyire indok nélkül és ilyen engesztelhetetlenül gyűlölnek minket. Kár, hogy nem akarnak jó és progresszív, élhető és nyugodt, szerethető és tervezhető Magyarországon élni. Kár, hogy megfelel nekik ez a szemét helyette. Kár, hogy a dudálásban, az anyázásban, a diktátumokban hisznek. Kár, hogy nincs lelkük, nincs bennük együttérzés, nincs bennük semmilyen közösségre való igény, kár, hogy csak a taposásban, az olcsó alkukban, csak a mocskos játszmákban, és a zsigeri gyűlöletben hisznek. Kár, hogy ezen a mérhetetlenül szégyenletes szinten tartanak érzelmileg, emberileg.

    De ettől még nem kapják meg ezt az országot. Egyelőre még mi is itt vagyunk. És inkább vagyok egy pislákoló kis lámpa a sarokban, mint az a hatalmas kurva nagy sötétség körülötte, amelyik tényleg nagyobb, hatalmasabb, fenyegetőbb. Mert ha csak nagyon kis körben is, ha csak alig láthatóan is, a lámpa körül fény van. És ott mindig fény lesz. És én, meg az enyéim ott leszünk.

    A sötétség legyen tényleg a tiétek. Nektek adjuk.

  167. Kiegészítés a fenti gondolatokhoz:
    Erdélyi, Orbánra szavazó magyar nemzetiségűek. Köszönjük nektek! Köszönjük, hogy adtatok nekünk egy még nagyobb hatalmú diktátort! Köszönjük hogy segítségetekkel az Ő széke még erősebb alapot nyert. Nektek volt már diktátor a nyakatokon, akit elintéztetek a rendszerváltáskor. Köszönjük hogy némi alamizsnáért most azt nyújtjátok nekünk: magyarországi magyarok, kóstoljátok meg ti is azt, milyen így élni. Erdélyi magyarok! Köszönjük nektek a szebb jövőt. Remélem ezek után nem tudtok nyugodt szívvel tükörbe nézni. Köszönjük és kívánjuk hogy álmodjatok a megnyomorított magyar többséggel legalább minden második éjjelen. ISTEN áldjon ezért benneteket!

  168. 183: én például nem szavaztam, de azért ne told ránk a teljes felelősséget.
    Teljesen narancssárga volt Magyarország térképe, szóval első körben beszéld meg a szomszédaiddal, barátaiddal a dolgot.
    Nem lett volna kétharmad, ha a magyarországi Fidesz-hívők nem szavaztak volna ilyen mértékben a Fideszre.
    Az összeadás kommutatív, tegyük fel, hogy a határontúliak szavazatát hamarabb megszámolták, és arra rájött a magyarországiak szavazata és azzal lett két harmad.

    Én az ismerőseimet arra biztattam, hogy ne szavazzanak, mert aztán minket fognak utálni a kintiek, de nem hallgattak rám. Joguk volt és éltek a jogukkal.
    Vegyétek el a jogot tőlünk (ami szarul fog esni sokaknak) vagy az ellenzék is csináljon olyan nemzetpolitikát, amire vevők az itteni magyarok (persze vásároljon magának TV-t is, hogy eljusson hozzánk) vagy Viktort lövessétek ki, mert amíg ő él, addig rá fognak szavazni 🙂

  169. 182-183:
    A poszt mottója: „Az emberi butaság és a végtelen önzés Orbánnak meghozta a harmadik 2/3-ot.” Ezt te most kifejtetted néhány száz karakter segítségével. Legalább kiírtad magadból.

    184:
    Hosszú távon nagy hülyeség volt a székelyek szavazása. Nem tudom miért gondolták, hogy nekik ehhez joguk van. Mert ami lényegében történt, hogy eladták magukat Orbánnak. Lesz neki böjtje.

  170. Nostradamus, (182-183)

    Minden szavad igaz és arany. A lelkemből éreztem, bár én ilyen szépen, kereken nem tudtam volna megfogalmazni.

    Bár elég régen eljöttem már, de otthon nagy rokoni és baráti, ismerősi köröm van. Eddig havonta 1 – 2 megkeresést kaptam, hogy segítsek a külföldi elindulásban, munkahely, szállás, ügyintézés, fordítás stb..
    Ha jól számolom még öt nap sem telt el teljesen, mióta köztudott, hogy mit választott az ország népe. És azóta ma befutott a negyedik komoly megkeresés is, hogy segítsek, merthogy eddig vártak, de most már világos, hogy indulni akarnak.

    Egy érdekesség, ha még valaki nem találkozott vele.

    Széles mintán elvégzett közvélemény kutatás szerint a londoni (de egész angliai magyar minta sem hozott volna mást) magyarok így választottak:

    24,3% Jobbik
    20,6% LMP
    20,5% Momentum
    11,7% MSZP-Párbeszéd
    7,2 Fidesz-KDNP

    Azaz a Fidesz-KDNP be sem jutott volna a Parlamentbe.

    Hát ezért nem szavazhat a nyugaton élő és dolgozó magyar levélben és így egyenlő esélyekkel pl. az erdélyi magyarokkal.

  171. Gyarmathy 186: köszönöm, de kisebb helyesbítést kell tennem, tekintettel arra hogy a plagizálás árnyékát is kerülni akarom. Tehát a 182 bejegyzés a következő oldalról származik: http://frontembermegmondja.blogspot.hu/
    Szóról szóra ide illesztve. Jómagam a 183 sokkal szűkebb terjedelmű szavait írtam, néhány cseppet kiöntve a keserűség savas tavából. 🙁

  172. En nem egy olyan csaladrol tudok ahol a fideszes szuloket nem zavarja hogy a nyugaton kint dolgozo gyermekuk nem tudott levelben szavazni ellenben a csiksomlyoi bucsun megismert szekely igen.Ahova ti csak azert jartok mert a vezeretek ezt mondta… es mindez teljesen rendben van a szulok szerint.Mi ez ha nem a Habony muvek munkajanak a csucsa!Koszonjuk Viktor igen megcsinaltad ezt velunk ……es te beszelsz nekem magyarsagrol stb..

  173. 182.
    Hát nagyon jót röhögtem! A szófordulatok igazán velősek voltak, akárki is írta.
    Köszönöm!
    Tudom-tudom, ne köszönjem és ne röhögjek ilyen nagy nemzeti gyászban.

    Pedig annyi mindenen lehetne sírni, de én már nem szeretnék sírni. Félni pedig annyi mindentől lehet.
    Szarnak szar lesz, de hát szar lehet ez sok más mindentől is.
    Eggyel-több vagy kevesebb.

    Úgy látom itt valami össznépi siránkozás van, hogy a fityesz nyert. Most komolyan, még mindig nem szarjátok le?

    Nekem is kiment a húgom Londonba, pont a szavazás előtti napon. Ő már rájött, hogy nem marad itt szavazni, mert egyszerűen nem érdemes ezért egy napot csúsztatnia. A plebs úgyis megteszi a dolgát.
    És ez nem felelőtlenség, ez belátás, amit ti -úgy tűnik-még nem értettek el.

    Majd ha nem lehet itt élni, akkor máshol élünk, ha az sem megy, akkor meg kipurcanunk, miközben a csúf, gonosz fideszesek szétmarcangolják közmunkás testünket.

    A nép hülye, mindig is hülye volt. Az ellenzékiek is a nép. Demokrácia? Ennyire nem láttok a szemetektől?
    Inkább örüljetek, hogy sokan ilyen boldogok lettek a saját sírjuk kiásásától. Ja, hogy nem is amiatt aggódtok! Sokkal inkább a saját jövőtöket féltitek! Így már minden világos.

    Pedig te Nostradamus tudhatnád, hogy a Fidesz annyit se számít az emberiség jövőjének szempontjából, mint a lepkefing a gatyában.

  174. Balázs,

    A hugod is elhúzott? A rohadó, migráncsokkal teli nyugatra?

    „Pedig te Nostradamus tudhatnád, hogy a Fidesz annyit se számít az emberiség jövőjének szempontjából… ”

    Az lehet, de a magyarság jövőjének szempontjából? Igaz, ha 3-4-5 év van hátra, akkor teljesen mindegy.

    Egyébként én nem síránkozom, nagyjából ezt vártam.

    Egy kis képi megjelenítés a Nostradamus által betett íráshoz. A tipikus fidesz szavazók.

    Íme a fidesz titok, a nagyarányú vidéki győzelmek háttere és valósága.

  175. Nos az előbbi videóban szereplők maradnak.

    Ők pedig elmennek: https://www.youtube.com/watch?v=xgB7h-6KfFM

    A fiatal, pályakezdő óvónő, akinek a testvére most indult Skóciába és valszeg soha nem fog már otthon élni. De a nővére, az itt beszélő fiatal óvónő sem fogja egyikőtök gyerekét sem nevelni otthon, sem az országunk számára gyereket szülni.

  176. 193.

    A video tanúsága szerint a tudós néni jól felmondta a leckét.
    Ordas hazugságokat mond a fideszre szabott választási rendszerről.
    Ha az MSZP-re szavaztak volna annyian, mint amennyien a fideszre, és viszont, akkor az MSZP nyerte volna meg a választásokat 2/3-al.
    Nem a fideszre van szabva, hanem a legerősebb pártra.
    Angliában, a fidesz ezzel az eredménnyel 85%-al nyert volna, (több mint négyötöd)
    A választók hibáztatása helyett, meggyőző munkával meg kell hódítani a választók bizalmát.
    Manapság munka helyett, propaganda háború van, ebben viszont a fidesz jobbnak bizonyult.
    Sokan követelik az új választást.
    Jó hír, hogy lesz új parlamenti választás 2022-ben ahol újra megmérethetik magukat.
    Legközelebb, az önkormányzati választásokon vitézkedhetnek.

  177. 118: „Nem. A Fidesz a 48 százalékot nem tisztességesen érte el. Fizetés, fenyegetés, Ukrán betelepítés a szavázáshoz, erdélyi szavazati jog. Ha ezt mind lefejted, talán marad 30 %.”

    Miközben fenn áll ez is, mint tényező, ugyanakkor sokan inkább a 216000 levélszavazaton lovagolnak pro és kontra. Mindössze a 193-ban belinkelt videóban szerepel, a torzítás valódi oka, a Berlusconitól átvett győzteskompenzáció. Így lett a fidesznek majd ugyanannyi töredékszavazata, mint a jobbiknak, miközben majd minden körzetet megnyert. Vesztes töredékszavazata kb 300-350 ezer van, a többi mind győztes! Ez négyszer annyi mint az összes levélszavazat.

    Természetesen ez bármely pártra érvényes szabály, de:
    – a körzetek kiosztása is a fidesz szájíze szerint történt,
    – kasszikus Jobbik kontra baloldal szembenállás megvan,
    így már nem beszélhetünk kiegyensúlyozott rendszerről.

    Összefoglalva:
    – Minden nem második befutóra leadott egyéni szavazat önmagában az első helyezet listájára leadott további szavazatnak számít.
    – A listás szavazatok ereje jelentősen gyengül, a győzteskompenzációs túlnyomás miatt.
    – A levélben jött listás szavazatok száma ehhez képest elenyésző.
    – Csak teljes ellenzéki összefogással lett volna esély a fidesz leváltásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük