(2479) Tűnjetek el, és kuss!

VIP. 326

[Aligha hiszem, hogy a magyar, vagy nemzetközi szajha média ezt lehozza] Forrás: Szputnyik. –
https://sputniknews.com/analysis/201803161062611793-russia-uk-skripal-poisoning-diplomatic-game/

Gavin Williamson az angol Védelmi Minisztérium feje azt mondta az oroszoknak, hogy „tűnjetek el és fogjátok be a pofátokat”. (‘go away and shut up’). A mondat különösen közönséges része a ”shut up”, amit ”kuss!”-ra is lehetne fordítani. Diplomáciában ez elképesztően közönséges.

Az oroszok természetesen nem hagyták szó nélkül. A orosz Külügy Minisztérium a hagyományos udvarias módon válaszolt, de a Védelmi Minisztérium másként döntött, az angol Védelmi Minisztert „faragatlan házsártos senkinek” nevezte, aki „intellektuálisan impotens”. ……….

_________________________________________________________________________

A  teljes fordítást a VIP előfizetőknek E-mailben küldöm el.

________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________

 

 

13 gondolat erről: „(2479) Tűnjetek el, és kuss!

  1. Nem szép így beszélni, főleg a diplomáciában, de számomra inkább az a kérdés, hogy a ruszkik ide járnak – e gyilkolászni valami förtelmes méreggel az embereket vagy nem. Mert gondolom ennek a durva szóváltásnak a mérgezési ügy az előzménye. (Ha nem, akkor bocs, nem szóltam).

  2. A briteknek túl nagy az arcuk bizonyítékok nélkül, pedig teljesen hiteltelenítették magukat Irak megtámadásakor is. Miért nem adnak mintát az oroszoknak bevizsgálására?

    Nekem büdös ez az egész. Putyinnak ez nem állt érdekében.

  3. A mérgezést kitalálták, hogy Putyint meg tudják támadni.

  4. Gyarmathy:
    Szóval szerinted a fejlet-demokratikus-nyugat titkosszolgálatai sose csinálnak ilyet- és pláne nem hazudnak… Mit gondolsz miből élsz/ élnek olyan nagy lábon? Évszázadokig lerabolták a fél Világot (gyarmatosítás); a II. Vh vége óta pedig igyanezt teszik a terror- ellenes, demokrácia- export c. neo- kolonizációval. 1999 Koszovó, 9/11, Irak 2003, Líbia 2011, Szíria 2013- tòl, Ukrajna 2014, Jemen 2011- től, Szudán… Mind- mind hálivúdi stúdióban összerakott kamu- indokok alapján. Népirtás, tömegpusztító fegyverek, stb.
    A Szkripal- ügyhöz: Olvass utána David Kelly esetének. 2003- ban kijelentette, hogy márpedig Irakban nincsenek WMD- k, a brit kormány jelentése kamu- pár hónapra rá a fazon, balkezesként felvágta a saját bal csukóját…

  5. 04 – Ouse M. D.:
    „balkezesként felvágta a saját bal csukóját…” Putyin (the satan) did it!

    01 – Gyarmathy:
    Durva, de nem szóváltás. Kirohanás, amire az orosz fél elegánsan válaszolt, bár nem kellene. Putyinék tudhatnák, hogy szépek lehetnek, de jók soha a büdös életben. Az ok egyszerű. Ördögi ellenség nélkül nem lehet fegyverkezni.

  6. Ouse M. D.

    Lehet benne valami, amit írsz, sőt… de azért a ruszkikat sem kell félteni, eltettek néhány tíz millió embert láb alól, talán annyiban különböznek az angoloktól, hogy ők a saját polgáraikat írtották elsősorban.

    Putyin több, mint 200 milliárd dollár vagyon felett rendelkezik, azaz
    200 000 000 000 dollár, forintban kb. 52 000 000 000 000.

    Angliában is jól keresnek a politikusok, de azért ennyire? Nem a népe elől vette el véletlen? Sokat raboltak az angolok, de a fentiek azért picit árnyalják a képet, hogy az oroszoknál is juthatna az egyszerű melós embernek jóval több.

    Szóval valahogy nem sikerült meggyőznöd, hogy költözzek át a nagy Orosz honba, még akkor sem, ha jobban megfizetnének, mint itt. 🙂

    Tibor bá, Neked is alapvetően igazad van, de azért belegondoltam picit, hogy Oroszországban élve blogolnál és vajon tanácsos lenne-e Putyin mestert ekézni úgy, mint Orbánt.
    Nagyobb ország, nagyobb látogatottságú honlapod lenne valszeg, de én féltenélek, hogy úgy jársz, mint az Angliában megmérgezett apa a lányával együtt.

  7. 06 – Gyarmathy:
    Én nem akarlak meggyőzni semmiről. Bár ahogy nézem könnyen meggyőzhető vagy. Mi a bizonyíték arra, hogy Putyin megmérgezte apát és lányát (akikről nem tudni hol vannak)?

  8. 06:

    Ez a 200 milliárd dolláros Putyin- vagyon is olyan mendemonda, mint az iraki tömegpusztító fegyverek. Minden héten benyomják a CIA- kontrollált Mainstream- ben.

    Nem, nem akartalak meggyőzni, hogy Oroszországba költözz- csak jeleztem, hogy a viszonylagos Egyesült Kalifátus – jólétnek ára volt- van- és lesz, de még mennyire…

    És, hogy ezek a fél Világot a mai napig lerabló és gyilkolászó nyugati hatalmak inkább ne ugassanak magyarországi (és oroszországi) korrupcióról, mert van vaj a fejükön rendesen.

  9. 06.Gyarmathy
    08.Ouse
    Én még azt is ki merem állítani, hogy az angolszászok és azok leszármazottai miatt vagyunk ennyire mélyen. A sok gyarmatosításuk és a mai rabló kapitalizmus előtti megágyazásuk nagyon mélyre lökte az emberiséget.

    Azért nehéz az összehasonlítás, mert mára már majd minden nép „elnyugatiasodott” valamely mértékben, így az oroszok is.
    Az orosz egy alapvetően durva nép, míg az angolszász kultúra sokkal szofisztikáltabb.
    Így bizonyos szempontok szerint az orosz míg más szempontok szerint inkább az angol mentalitást kultiválom.

    Ha Tibor’ bá Putyinéknál verné a tamtamot és sokan olvasnák, akkor bizony konec lenne neki az osztályrésze.
    Szerintem még itt is figyelnek!
    Még jó hogy az álnevemet adtam meg nicknek, az igazi nevem Béla.

  10. Nyugaton is van cenzura.Ha nem a PC kannon szerint irsz es beszelsz akkor szellemi karantenba zarnak….ez a minimum ,peldakat mindenki tud fel tud sorolni csak utana kell nezni .Ma mar a Facebook is beallt sorba es a nyugati kormanyok altal hozott torvenyek es azok alkalmazasa a sajto es a szolasszabadsag korlatozasa erdekeben plusz az elhallgatas technikaja folyamatosan mukodik.Vagy ezt valasztom vagy OV es a Habony muvek cenzurajat.Nem az a kerdes hogy lesz e cenzura vagy sem hanem az hogy ki fogja a cenzor kezet.Pontosan tudjuk hogy az ervenyesuleshez mikor kinek hol mit hogyan es miert kell irni es mondani stb ..erre volt jo egyetemre jarni es nem azert hogy tudjunk valamit hiszen a humantudomanyok mar elvesztettek szabadsagukat nem beszelve a posztmodernnek nevezett kakozofia rombolasarol koreikben…talan meg a termeszettudomanyok tudnak ellenallni ennek mikozben terjed az ezoteria es primitiv barbar fanatizmus.Nem sok remeny van arra hogy legalabb a problemak felveteseig eljussunk mint emberiseg..

  11. 10 – tom:
    Egyesek itt is próbálkoznak az ezoteriákkal, és ráadásul azt hiszik magukról, hogy ők birtokosaik a nagy igazságnak. És engem szidnak mert „cenzúrázom őket”. „Velem csak egyetérteni lehet” különben törlök.

  12. Ezotéria önmagában nem old meg semmit, de ad egy szemléletet, ami elviselhetőbbé teszi az anyagi világot.
    Mondjuk a nullára tekert spiritualizmus, és a maxra tekert materializmus tipikusan a Kali-juga jellemzője…

  13. A Kali-juga jellemzői:
    A Kali-juga időszakában általános a vallástalanság, a viszály és az erkölcsi, morális állapotok romlása. A Védák áldozatokra vonatkozó előírásait rendszertelenül tartják be, a társadalom légköre romlott, működése önző számításokon és üzleti érdekeken alapul, a dharma követelményeit semmibe veszik. Betegségek pusztítanak, félelem, nyugtalanság jellemzi az emberek csoportjait, éhség, türelmetlenség, düh és bánat uralkodik rajtuk.

    Nem ma íródott anyagról van szó, azért ezt érdemes észben tartani…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük