(2454) Kánaán

Tibor bá’ online

 

Ahmed A. 32 éves szír férfi 2015-ben jött el Szíriából, és „átmenekült” Németországba. Jelenleg egy 3 szintes családi házban lakik két feleségével és és 6 gyerekével. A két feleség a második emeleten lakik külön szobákban. Neki az első emeleten van a hálószobája, ahol egyszerre csak egy feleség látogatja (milyen erkölcsös!). Az első felesége, Betool 14 évesen baszta teherbe, aki azóta 4 gyereknek adott életet. A második feleségének, Linának 13 évesen sikerült teherbe esni. [Hadd jegyezzem meg közben, hogy Németországban a bigámia törvénybe ütközik, csakúgy mint 13 éves lánnyal való közösülés, de úgy látszik muzulmánokra ez nem érvényes.] Ahmed írástudatlan, és természetesen szakmája sincs. Nem dolgozik, kérdésre elárulja, hogy egész nap a gyerekekkel foglalkozik. Ha pénzre van szüksége, bemegy a bankba és felvesz a számlájáról, ahol mindig van mit felvenni. A számokhoz se ért, gondolom számolni se tud. Ha ráér, élteti Merkel mamát. Ahmednek van egy harmadik felesége is, Szíriában. Hogy vele mi a terve, vagy mi fog történni vele, fogalma sincs. Ez az állapot még 3 évig fog tartani, annyi van neki garantálva. Hogy utána mi történik azt se ő, se Merkel mama nem tudja.

Eddig én azt hittem, csak mi vagyunk ilyen hülyék, hogy készülünk a gengszter Orbán harmadszor kétharmaddal beszavazni a törvényhozásba, hadd basszon ki tetszése szerint bárkivel. De most már látom a művelt németek még hülyébbek, mert Orbánt egyszer egészen biztos megeszi a fene. De az Ahmedok kölykei előbb vagy utóbb átveszik a hatalmat az aggastyán Merkel mamától, ha máskor nem, hát a halála után.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

122 gondolat erről: „(2454) Kánaán

  1. Az osztrákoknál pont most fordult a kocka a tavalyi választásokkal, még talán pont időben lesznek. Bár nem lesz könnyű nekik sem ha egyáltalán lehetséges megoldást találni.

    De ahogy írod Tiborbá a németek már baszhatják, már most minden negyedik lakos migráns hátterű… ha pedig még 4 évet megy (minimális bekeményítéssel) a Merkel féle wilkommenskultur és a posztban vázolt támogatósdi családeggyesítősdi… hááát sok jóra nem számítok.
    Viszont hozzánk jönnek már most a „német menekültek” 😀 Egy sváb falu szélén a szőlőhegyen van nekünk is kertünk, ott már minden harmadik negyedik víkendház vagy hollandé vagy németé vagy osztráké. Az elsők kb 7-8 éve jelentek meg de 2-3 éve látványosan elkezdtek többen jönni. Jórészt nyugdíjasok vagy ahhoz közeliek, szerintem a gondtalan időskorra vágynak annak meg lőttek a hazájukban.

  2. Sajnos jol latod Tibor ba, de a nemeteknek sincsen alternativajuk ugyan ugy mint a magyaroknak. Betoltak nekik egy gumicsont partot, lehet ragni meg gözt levezetni, de semmi masra nem jo.

    Ket tipusu nemettel szoktam talalkozni. Az egyik a fröcsögö, az egesz vilagot hülyenek nezö agymosott önallo gondolkodasra keptelen fotel proletär.
    A masik a csendes gondolkodo. Latjak az összefüggeseket, de nem akarnak erröl beszelni. Kenyesnek erzik a temat. A neveltetesükböl adodo viselkedesmod es a valosag altal megkivant viselkedesmod egymasnak feszül bennük es egy tudathasadasban elnek.
    A helyzet sulyos, de azert meg ne temessetek el Nemetorszagot.

    Ha nemetorszag megroppan, azt a magyarok is nagyon megsinylik.

  3. Ez az Evolúció a mindennapokban.
    Az élőlények a rendelkezésre álló legkönnyebb megélhetési módszert választják.
    Ha nyugat Európában a muszlim tömegeket, az agyhalott, igencsak meghibbant népek tárt karokkal várják, és teljes ellátást, plussz zsebpénzt kínálnak, akkor minden épeszű muszlim megragadhatja a lehetőséget.
    A könnyebb élet mellett, még a vallását is szabadon gyakorolhatja, büntető megdugásban részesíti a helybeli ledéren öltözött „kurvákat”

  4. Mo.-nak 150 éves tapasztalata van, annyi különbséggel és szerencsével, hogy ide nem települt akkor több százezer muszlim, ha megtörtént volna, most Bosznia szintjén leledzenénk, ami meg is fog történni ny-Európával egy évtizeden belül az óriási népszaporulat különbség miatt, pláne, ha még az ENSZ is besegít, és az ehhez szükséges döntési helyekre megbízható szakembereket ültetnek.

  5. Bogozy

    Ennek semmi köze az evoluciohoz.
    Te nem latod azt az elkepesztö meretü agymosast es propagandat, ami itt Nemetorszagban folyik a menekültek mellett. En azon csodalkozom, hogy meg van gondolkodasra kepes ember itt.
    Ennek fenyeben nem nehez belatni miert viselkedik a nemet ugy ahogy.
    Nezd meg Orban mit csininält a magyarokkal….. a modszer tulajdonkeppen ugyan az, csak a vegeredmeny valtozik. Mindkettö borzalmas.

  6. 05. Curix
    Lehet az, hogy mint Orbán mint pedig Merkel is rossz politikát folytat a bevándorlásügyben egyidejűleg? Szerintem ez ellentmondás.
    Jó lenne, hallani a hozzászólásokban pozitív példát is.
    Például, hogy melyik ország politikája, kormánya felel meg számotokra?

    Amúgy az a jó ebben a posztban, hogy az Orbánról szóló utolsó bekezdést be lehetne kopizni az összes eddigi poszt alá függetlenül annak témájától. Tibor ‘bá mindet tud Orbánhoz relativizálni. Lehet az GMO, klimaváltozás, bevándorlás, fenyőfák.

  7. Geri

    Mindket orszagban propaganda folyik. Ez volt a hasonlat targya. Nemetorszagban a menekültek mellett Magyarorszagon pedig a menekültek ellen.
    Menekült politikaja Orbannak jobb. A gazdasagpolitikaja viszont Merkelnek.

    Geri mutass egy olyan területet menekültkerdesen kivül, ahol Orban jol teljesit!?
    Nincs ilyen. A menekültkerdes ugy fel lett fujva, hogy Orban ezzel valasztast nyer. Ez a propaganda. Nem a Mohamadek fognak kinyirni hanem a Meszaros Lörincek……sokkal szebb haläl lesz.
    Ebbe tudod mi a fajo?
    Amig egy szir allamplgar szarik a fejemre meg tudom magyarazni a lelkemnek, hogy hat ez csak egy szir…..
    De mikor egy masik magyar tesz teged taccsra azt hogy tudod elszamolni???

  8. 06 – Geri:
    Nekem már rég nincs semmi kételyem, hogy az Orbán fanok koponyájában ész helyett káposztalé lötyög. Curix nem azt írta (most a szádba rágok), hogy muszlim ügyben Merkeol és Orbán egy gyékényen árul. Azt mondta, hogy Merkel és Orbán a népbutító módszere azonos. Ezt neked nehéz átlátni, mert benne vagy a butított tömegben.

  9. Tibor bá’, ez a megjegyzésed Guy McPherson jóslatához kapcsolódik? Vagy valami más okból írtad? Nem tudom ennek a 2 mondatnak a hátterét (okát) pontosan.

    „Ez az állapot még 3 évig fog tartani, annyi van neki garantálva. Hogy utána mi történik azt se ő, se Merkel mama nem tudja.”

  10. Németország esetében két dolgot mindig figyelembe kell venni:

    1) agymosottak gyárilag. Az iskolában és minden nyilvános/hivatalos fórumon nyomják nekik, hogy ők eredendően és főleg hetegiziglen (de inkább örökké) bűnösök a második világháború miatt. Ezért egy német akkor is meggondolja hogy kinyissa-e a száját nyilvánosan, ha történetesen igaza van.

    2) Németország de facto amerikai gyarmat. Pont. Ezt sokan el szokták felejteni.

  11. Sleeper jol lätod!!!

    Szasa

    Velemenyem szerint Tibor ba arra gondolt hogy a jelenlegi nemet törvenyi hatter ennyi idöre biztositja a joletet a menekülteknek. Utana nyilvan feltetelekhez kötik a tamogatasokat.

  12. 09 – Szása:
    Nem, még 3 évig érvényes a menekült státusza.

  13. 11. , 12.

    Köszönöm szépen. 🙂
    /OFF: Csak azért kérdeztem, mert a (2450)-es posztban bebek-nek írtad, hogy: ” Néhány éve van mindenkinek, függetlenül attól ki hány éves.” Csak ezért jutott eszembe Guy M./

  14. Friss hír:
    Migránsközpontot terveznek a XVI. kerületi Ikarus gyár területén.
    A súlyos anyagi problémákkal küzdő Ikarus ipari Park tulajdonosai bérbe adnának csarnokhelyiségeket bevándorlást támogató, – szervező civil szervezeteknek.
    Ideiglenes elszállásoló irodát hoznának létre.

  15. 14 margit

    „Friss hír:”
    Erre számítani lehetett. balint már jelezte, hogy az Alföldre akarnak betelepíteni.
    Bp. még Alföldnek tekinthető.
    Korábban kormányunk felvetette a minisztériumok áthelyezését más városba.
    A Bp-i ingatlanárakat érdemes lesz figyelni.

  16. Kerdes az, hogy van e még egyaltalan barmi jelentösege a bevandorlasnak. Sokszor ugy beszelgetünk, mintha 2 nappal ezelött még nem arrol értekeztünk volna, hogy a klima par éven belül minden kérdést megold.
    Ennek fényében tényleg nincs jelentösége.
    Ha nem most gazdasagi menekültként, akkor jönnek 5 év mulva klima menekültként. De valojaban az europai is az lesz. Ki hova megy majd? Ki adja ki az elsö tüzparancsot?
    Ezek durva kérdések lesznek……és még durvabbak a valaszok.

  17. 1.freetoaster
    „Viszont hozzánk jönnek már most a “német menekültek” ? Egy sváb falu szélén a szőlőhegyen van nekünk is kertünk, ott már minden harmadik negyedik víkendház vagy hollandé vagy németé vagy osztráké. Az elsők kb 7-8 éve jelentek meg de 2-3 éve látványosan elkezdtek többen jönni. Jórészt nyugdíjasok vagy ahhoz közeliek, szerintem a gondtalan időskorra vágynak annak meg lőttek a hazájukban”

    Itt is, holland, német és van egy belga család is. Én nem bánom. Elbeszélgettem egy holland csapattal a kocsmában kb. 4 éve(meg is lepődtek, hogy itt valaki kvartyog angolul). Kérdeztem, hogy miért szeretnének itt lakni. A nemzetközi helyzet, esetleg azért mert várható, hogy országuk víz alá kerül. Hát rém hülyén néztek rám. Igaz, akkor még a migránskérdés nem volt ennyire terítéken.

    Az ok egyébként teljesen prózai, itt sokkal többet ér a pénzük, a többit leszarják. És egyáltalán nincs keveredés az itteniekkel. Saját kis kolóniájuk van, persze a felszínen kedvesek, de semmi bizalmaskodás.
    Szarért- húgyért dolgoztatnának a magyarral, de legalább rendben tartanak mindent. Ezerszer inkább ők mint, hogy a kokerók vegyenek még házakat.
    Ennek a folyamatnak köszönhetően elég vegyes képet mutat ez a falu is, mint általában a dunántúli falvak többsége, már ahol megjelentek.

    Orbán jól meglovagolja a migránsproblémát. De jól van ez így, ha ennyi elég nekik, hogy nyerjenek, hát nyerjenek. Vona édesdeden magához szorít egy betonvasvágót,és így díszeleg egy óriásplakáton.
    Bár inkább egy utat nyernének a pokolba! de ami késik nem múlik.:-)
    Senki ne csodálkozzon ha nyernek, ugyanis tényleg vannak elvetemültek akik álhumanizmusból és csakazértisből lebontanák a kerítést. Ilyen Fodor Gáborok simán meg is csinálnák, még mindig. Mondjuk a fű legalizálása egy jó pont lenne mellettük. Hm, megfontolandó, hogy kire is szavazunk.!?
    Hát talán senkire!

  18. Curix
    „Kerdes az, hogy van e még egyaltalan barmi jelentösege a bevandorlasnak. Sokszor ugy beszelgetünk, mintha 2 nappal ezelött még nem arrol értekeztünk volna, hogy a klima par éven belül minden kérdést megold.
    Ennek fényében tényleg nincs jelentösége.”

    Teljesen mindegy, hogy ki nyeri a választásokat Orbán vagy Kelemen Anna..
    Az is mindegy, hogy jönnek a migránsok vagy sem, mit számit, hogy itt halnak meg velünk Európában vagy pedig Afrikában..

    Én is így látom, hogy gyakorlatilag semminek nincsen jelentősége.
    Csak azért szerintem mindenkiben ott él egy HALVÁNY remény, hogy a klimaváltozás kitolódik. Elég nehéz célok nélkül és teljes érdektelenségben élni, főleg úgy, hogy az emernek gyereke van. Sajnos én naponta küzdök ezzel a problémával.

  19. Azt írja itt valaki, hogy a németországi emberek negyedének migráns a háttere.
    A problémát nem akarom elbagatellizálni, de ennek a sok bevándorló hátterű embernek jelentős része német. Magyarországról, Erdélyből, Csehországból (szudéta-németek), Lengyelországból, stb. országokból a kommunizmus évei alatt kitelepített német nemzetiségű emberek. Igen, a hivatalos statisztikában úgy jelennek meg, mint kelet-közép-európai országokból érkezettek. Azt nem jegyezték fel, hogy ők németek

  20. margit & Curix:
    Az ember akkor jár el bölcsen, ha egy középtávú veszélyt nem vesz figyelembe a mindennapok eseményeinél. Én inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy ha az egész társadalom rádöbben a valóságra az jelentő változásokat fog generálni, amire fel kell készülni. Már pedig az utóbbi napokban a klíma veszéllyel egyre több népszerű média foglalkozik.

  21. Merkel nemet kancellar bejelentette az unios tamogatasokat csak olyan tagallamoknak kellene utalni akik elfogadjak es vegrehajtjak az unio migrans politikat.Ez mar tiszta beszed a visszaszamlalas megkezdodott.Orbannak dontenie kell ha tetszik neki ha nem.De mar nem ez a legnagyobb problema.Kezdem irigyelni az oregeket..ok legalabb javan tul vannak.

  22. 21 Tibor bá’

    ” Én inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy ha az egész társadalom rádöbben a valóságra az jelentő változásokat fog generálni, amire fel kell készülni.”
    Részletesebben is…
    Fokváros, vízhiány. Mi a változás? Nem takarékosság, kútfúrás, desztilláció…
    http://lovasistvan.hu/2018/02/22/del-afrika-vadonatuj-elnoke-programja-reszeve-tette-a-farmok-elkobzasat-a-feher-gazdaktol/
    Búnbak keresés, ellenségkép készítés.
    Víz nem biztos hogy folyik majd, de vér annál inkább.
    Ilyenre kell(?) felkészülni.

    „Már pedig az utóbbi napokban a klíma veszéllyel egyre több népszerű média foglalkozik. ”
    De vajon meddig? A pánik kerülés érdekében betilthatják ezeket a híreket, sőt még az adatokat is elérhetetlenné tehetik.
    Időben mikor következik ez be? Tippek?

    A végén már mérések sem lesznek.

  23. 23:
    Az Internet korában semmit se lehet eltitkolni, ha valaki tudni akar. Jelenleg a nagy tömegek nem akarják tudni a klímaváltozást. Na, de meddig?

  24. Ok, tételezzük fel, hogy jön a klímakatasztrófa, és két év múlva 10 fokot ugrik az átlaghőmérséklet. Az ok, hogy a trópusok élhetetlenné válnak, és éhen hal pár milliárd ember, de mi jó helyen vagyunk, nálunk még bőven elfogadható lesz az időjárás mezőgazdasági termelésre is. Maximum amíg alkalmazkodunk a megváltozott viszonyokhoz, addig lesz pár szűk esztendő, de ha arra bespájzolunk egyénileg, akkor van esély, hogy megússzuk. Vagy ez csak buta optimizmus részemről?

  25. Tibor bá
    Ahmed nemcsak hogy későn , 2015-ben kezdte a „szakmát”-ugyanis manapság migránsnak lenni Nyugat-Európa nyakán egy foglalkozási ág lett, de ráadásul az alig 6 kölykével azt mondhatni, hogy lusta, a normát nem teljesitő lógós alak a hollandiai Latifához képest.
    Hogy ki ez a hollandiai Latifa asszonyság?
    Ime:
    A fiam valamikor a 2000-es évek derekán, nőtlen fiatalemberként néhány évig Hollandiába kerül dolgozni.
    A cég bérel neki lakást egy bájos kisvárosban és a ház takaritásához felveszi a szomszédoknál is takaritó kedves bevándorlóhölgyet, a marokkói származású Latifa asszonyságot.
    A fiam reggelente a konyhában, állva issza meg kávéját, és néha, mikor a hölgy kissé korábban érkezik, kávézás közben tiz-perc-negyedórát el-elbeszélgetett vele.
    És ime, lassan összeáll a kép a bevándorlók lélektanára, valamint az európai jövöre fényt vető lesújtó, szomorú kép:
    Latifa egy marokkói faluban születik, jó muzulmán szokás szerint 16 éves korában bekötik a fejét, 17 évesen már anya, alig tölti be a 18-at, ismét szül.
    Ahogy iszláméknál irva vagyon, addig üsd a vasat, míg meleg, hát nem?
    19 éves, mikor ismét, immár a harmadikkal terhes, amikor is megjön a levél a régóta a gyaurok által elfoglalt Hollandiában tartozkodó nagybácsitól, hogy gyertek ám ti is, itt a gyauroknál jó és könnyú az élet, mindent adnak, lakást, pénzt, méghozzá ingyen, szóval gyertek csak, ha meglátnak titeket a reptéren, gyermekeitekkel a karotokon, menten hasraesnek, gyertek csak.
    És Latifáék, kettő és fél gyermekeikkel egyetemben megérkeznek Hollandiába, ahol pontosan az lett, amit a nagybácsi jöbendölt:
    Kedves fogadtatás már a reptéren, lakás, segély, és mindezért, csupa hálából, a szorgalmas család minden évben egy-egy gyerekkel ajándékozza meg a holland társadalmat, hadd vigadjanak ők is.
    Latifa annak idején, a fiamnál dolgozván, alig 34 éves volt, de már 9 gyermek anyja, és mint ilyen, persze hogy bülcsüdétől óvódáig-iskoláig, orvosi ellátásig bezárólag a kiscsalád mindent ingyen kap, Allah kegyelméből persze.
    A fiam itt, ezen a ponton találja jónak halkan megjegyezni, hogy esetleg a holland állam, és nem igazán Allah kegyelméből hull rájuk a sok jó, mire, idézem a fiam szavait „ az asszony arca rettenetesen, ijesztően eltorzult, olyan borzasztó gyúlöletet sugárzott a szemeiből, hogy én , erős, nagytermetú férfi létemre visszahököltem tőle.Apa, ilyen rettenetes gyülöletet én mindaddig emberi arcon nem láttam, és a szavai, Apa, a szavai: gyaur nem veheti szájára Allah nevét, legeyn áldott Ő és Mohammed, a próféta.
    Ti, gyaurok, napjaitok meg vannak számlálva, eljő nemsokára az idő, mikor a felkelő és lenyugvó Nap Allah országit fogja bevilágitani, és ti gyaurok, eltüntek majd a füld szinéről, insallah”
    Egy-két perc mulva megnyugszik, megissza az utolsó korty kávéját és veszi a porszivót, mintha mi sem történt volna, megy dolgára.”
    Ezt mesélte anno a fiam, Hollandból hazajöve.
    Isten kegyelmezzen szerencsétlen Európának, amen.

  26. Talán az lenne a legjobb választasi végeredmény otthon, hogy a Fidesz és a Jobbik koaliciora kell lépjenek, mert egyedül mindegyik kisebbségbe lenne….jobbat most nem tudok elképzelni Magyarorszagnak.

    Ez a most felállo német kormány minden lesz csak stabil nem. Dugig van érdekekkel megalkuvással és sérelmekkel. Merkel pedig már nem az, aki a választás elött volt.
    Ha egy ilyen hangulatú Németországra még néhány millio menekültet ráengednek, akkor itt nagyon csunya világ lesz……..Legfeljebb hazajössz. 😀

  27. 25 – Ir:
    Szerencsés ember vagy, fogalmad sincs mit jelent + 10°C átlaghőmérséklet. A tudatlanság egy áldás, becsüld meg. :D.

    26 – bálint:
    Engem nem leptél meg. El tudom képzelni a jelenetet. De azt te is tudod, hogy a muszlim vallás sarkköve, hogy minden egyes ember sorsát Allah határozza meg, ami alól nem tudsz kibújni. Ezek szerint a takarítónő jólétét hite szerint Allahnak köszönheti. – Nekem meg az jut az eszembe, hogy amikor kimentem Ausztráliába én ott egy „bloody new australian” voltam, akit nem vettek ember számba.

  28. Tibor bá’: Beismerem, nem tudom, és persze nem sértődök meg, mert a tudás úgy indul, hogy valamit nem tudunk, és igyekszünk megérteni. Ha a várt hatást már megvitattátok itt, egy linket kaphatnék?

  29. Itt egy érdekes videó, amiben a szerintem rendkívül intelligens kamionos ( Tudom ez sokak szerint képzavar) érdekes kérdéseket tesz fel a jövőre nézve. A többi videóját is érdemes átpörgetni. Vannak benne jó gondolatok, és a kivitelezés is 10 pont.


    https://www.youtube.com/watch?v=mnjwzu8Xcm4

  30. Más hangok is vannak már és egyre hangosabbak lesznek. Nem minden német húzza be fülét farkát.

  31. 29 – Ir:
    Nem az a baj (szerintem), hogy nem tudsz valami nagyon fontosat. Az a baj, hogy véleményt írsz be, ami mögött nincsenek ismeretek. Szakemberek általános véleménye szerint a emberiség maximum +4°C átlaghőmérséklet emelkedést bír ki. Jelenleg másfélnél tartunk. Ez nyáron Indiában 52 °C, Ausztráliában 45 °C jelent. A dolog így alakult (alakul):
    1750: 13,42 °C
    1900: 13,72 °C
    1966: 14,00 °C
    2015: 14,85 °C
    2016: 15,00 °C
    2026: 23,44 °C
    Figyelmesen nézd át a számokat, és gondolj bele. Az utolsó számsor McPerson sejtése. A kérdés, hogy bejön-e vagy sem. Hogy bejön az biztos, az időpont nem biztos. Megúszni nem lehet (bár sokan reménykednek, hogy a trend megfordul. Lásd: MSzilárd). Ez az emberiség végét jelenti. Semmilyen trükk nem található ki.

  32. 32 – Obersver:
    Még se hallottam arról, hogy valaki kifogásolta volna, hogy kétszer annyi cigányt kell eltartani. Azt viszont számtalanszor hallottam, hogy egyre több nyuggert kell eltartani.

  33. 34: A helyzet egyébként valószínűleg rosszabb, mint ami a tanulmányban szerepel, mert abban csak azok vannak számszerűsítve, akik romának vallották magukat a népszámláláskor.
    Itt az eredeti tanulmány:
    http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/terstat/2018/01/ts580101.pdf

    „egyre több nyuggert kell eltartani”
    Ha a cigányokkal kapcsolatban nyilatkozol, akkor rasszista vagy és halmazatilag náci is. A nyugdíjasokkal kapcsolatban meg tisztán gazdasági kérdésről nyilatkozol. 🙂

    Különben meg ez az egész azért érdekes, mert a magyarok 90+ százaléka a muzulmánok miatt rinyál (akikből komoly számarányú betelepítés nem várható), miközben a már most nyakunkon levő problémával senki – főleg a kormány nem – nem foglalkozik. Az, hogy Észak-kelet Magyarország gyakorlatilag lakhatatlanná válik (és még sok másik góc is), az bezzeg senkit nem érdekel.
    Talán arról kellene „nemzetikonzultálni”, hogy mi a fene legyen a mélyszegénységben élő romákkal – meg azokkal is, akik az ellenpóluson hihetetlen luxusban élnek, ‘természetesen’ bűnözésből. Mert ezek fognak felzabálni minket, nem a migránsok.

  34. Roma politikusok nyiltan nem is mondjak de tudjak ha jonnek migransok es osztozni kell veluk az eroforrasokon onnantol kezdve a romák lete veszelybe kerul.Nem beszelve arrol ha hosszabb tavon megszunik a szekularis allam es a liberalis demokracia a szocialis halo sem lesz tobbe .Az iszlam uzte el oket Eszak -Indiabol mert nem tudtak muszlimok lenni-csak hindu tobbsegu teruleteken maradtak meg altalaban kaszton kivulikent.Most van nekik az aranykor-meg…

  35. 35.Observer
    …”mert a magyarok 90+ százaléka a muzulmánok miatt rinyál (akikből komoly számarányú betelepítés nem várható), …”
    Bár a próféta beszélne belőled, kedves Observer, és bár úgy lenne, ahogy mondod, de sajnos, az a gyanúm, hogy tévedsz, és azzal, hogy kijelented miszerint nem várható tömeges migránbetelepités országodba, a problémát sepernéd a szőnyeg alá.
    Valahányszor látom-hallom a hireket, igyekszem amennyire lehetséges, a sorok között olvasni, a szzavak mögé bepillantani, mert a lényeg sokszor ott búvik meg, vagyis nem csak az a fontos amit mondanak, hanem az is , hogy ki mondja.
    Nos, ha nekem egy izraeli, Mo.-t esetleg és talán hirből ismerő ( vagy sem ) hirelemző azt mondja valamivel kapcsolatban, hogy országotokat valakik erre vagy arra célra kiszemelték, mert földrajzi adottságaitok ezen célnak megfelelnek, akkor én hiszek neki, mégpedig azért kedves Observer, mert olyan ember mond valami lényegeset rólatok-országotokról, aki NEM ISMERI MO.-T és adottságait, ergo azt hangoztatja, azt IDÉZI, amit valakik MONDTAK neki.!
    És megismétlem, amit már irtam e témában, éspedig azt, hogy az információkat ezek az emberek nem a sarki sztócstól szerzik!!
    Miért nem beszélt a hirelemzőnk akár egy szóval, egy félszóval, egy árva szótagocskával Romániáról???!!! Ott is annyi a sikvidék, talán még több is mint nálatok, de ime, csakis és kizárólag rólatok volt szó!!! Csak véletlen?!
    Tovább, mert van még:
    Ha fentiek után rövid idő múlva azt hallom, hogy az únió 30 ezer hatalmas, füthető amerikai sátort rendel, akkor nekem -mit csináljak, nekem ilyen srófra jár a fejem -a nemrég hallott , MAGYARBA TERVEZETT sátorváros-terv ugrik be, most mit csináljak?
    Tovább, mert van még:
    Valamelyes kis idő elteltével egész véletlenül ismét megüti fülemet egy apró kis hirecske, miszerint a megrendelt sátrak egész- vagy nagy része leszállitásra került, majd rögtön, vagy majden utána másnap-harmadnap ismét szóbakerül az únió berkeiben az addig altatott migránszétosztási probléma, parázs vitákat generálva megint, és hiába, ilyenkor én képtelen vagyok nem összekötni a dolgokat, mert ez már nem lehet véletlen.
    Nem lehet véletlen, MERT MEGÉRKEZTEK A SÁTRAK!
    Tovább, mert van még:
    Eltelik valamelyes idő, a hirekben megint a migránskvóta kerül teritékre, most az uniós politikai paradigmaváltásaról, mégpedig fenyegetések helyett a mézesmadzag-politikáról: az únió most komoly, nagyon komoly összegeket, afféle fejpénzt ajánl a migránshordák befogadására hajlandó országoknak, és mellékzöngeként hirelelmzőink kotyognak valamit arról, hogy az únió pénzt kinál, vagy kinálna azon Kelet-Európai országoknak, meleyk hajlandóak Mo.-ra nyomást gyakorolni a migránsokat befogadandó!
    Figyeld meg, Observer, nem arról van szó, hogy szomszédaitokat rávennék a migránsbefogadásra, dehogy, azért kinálnának pénzt nekik, hogy benneteket szoritsanak rá!!
    Tovább, mert van még:
    Legutóbb, valamikor tavaly decemberben, ha nem tévedek, ismét rólatok és a migránsokról volt egy rövid hirecske, miszerint kormányotok valami komoly pénzeket irényozna elő a migránsválság kezelésére, beilleszkedésük megkönnyitésére,vagy valami ilyesmi, pontosan már nem emlékszem, hiába, rég voltam húsz éves.
    Nos, Observer, lehet egy témában ENNYI VÉLETLEN?

  36. 37. balint

    na pontosan ez a fajta okoskodás tetszik nekem, és követendő példa – még akkor is ha az eredmény nem annyira

  37. 37: balint, lehet arról beszélni, hogy a migránsok majd egyszer itt LESZNEK, míg az említett népcsoport viszont itt VAN, és exponenciálisan szaporodik. Falvak tömege vált már lakhatatlanná az oda betelepülő kisebbség miatt.

    Ami pedig a migráns-betelepítést illeti – még ha Orbán pénzért hajlandó is lenne százezres nagyságrendben beengedni ide migránsokat, azt már a saját szavazói sem nyelnék le, akármilyen hülyék. Falusi nénikék, akik istenitik OV-t, rettegnek a „migránsoktól”, amit persze még soha nem is láttak. Szóval ez még a mi Viktorunknak is túl nagy politikai kockázat lenne. Pláne az után az iszonyatos propaganda-hadjárat után (illetve még benne vagyunk), amit a migráns-kérdésről nyomnak.
    Ha tényleg erre próbálna minket kényszeríteni az EU, akkor szerintem kilépünk belőle (és ezt adott szituációban az ország nagy része helyeselné is). Ha meg már nem vagyunk tagok, akkor nekünk tetsző módon kezelhetjük a kérdést (valójában mindkét probléma kezelhető, megfelelő eszközökkel – de a dolognak erről a részéről ti jóval többet tudtok. Küldhettek szaktanácsadókat… 😉 )

  38. 39 Observer

    Szavaid zavarosak!
    „Falvak tömege vált már lakhatatlanná az oda betelepülő kisebbség miatt.”
    Akkor mégsem vált lakhatatlanná, hiszen odatelepültek az EMBEREK.

    „…azt már a saját szavazói sem nyelnék le…”
    Nem fog megvédeni senki. A saját érdekedért neked kell harcolnod.

    „Ha tényleg erre próbálna minket kényszeríteni az EU, akkor szerintem kilépünk belőle…”
    Pontosan úgy ahogy beléptünk.
    Megtervezett cirkusz volt az is. Megfontolt döntés a „nép” részéről nem volt.

    Nem a földön élsz.

  39. 40: „hiszen odatelepültek az EMBEREK”

    Települj oda, hisz EMBER vagy te is. 😛 Utána okoskodj. /Bár azt elfogadom, hogy a nagybetűs EMBER szó nem ugyan azt a lényt jelenti nekem, mint neked./

    „Szavaid zavarosak!” Nekem csak a szavaim… bár szerintem csak az nem érti, aki nem akarja. 😉

    „Megfontolt döntés a “nép” részéről nem volt.” Volt egy érvényes népszavazás róla, ahol a belépés pártiak győztek. De ez téged ne zavarjon… ‘földlakó’.

  40. A helyzet az, hogy az olaszoknál, németeknél, franciáknál már rengeteg az afrikai, Közel-keleti migráns, ergo ahol van, oda továbbra is lehet észrevétlenül pakolni, nagy utasszállítókkal éjszaka, ENSZ-EU paktum keretében, amiről csak a kevés embert tudósító alternatív médiában lehet olvasni.
    Ha itt nálunk nagy számban megjelennének – amit én kétlek – OV. és pártja rögtön belebukna.

  41. 39 Observer

    „…és exponenciálisan szaporodik”
    Vagyis az élet működését érted, és élőlénynek tartod magad, viszont a kihalófélben lévő „lények” közé tartozol.
    Érted a matekot is, így beláthatod hogy (ha az időjárás engedi) hamarosan a kisebbséghez fogsz tartozni és könyörögni fogsz a kirekesztés, szegregáció, rasszizmus megszüntetése ellen.

    …Te lény.

  42. Tibor bá’
    „Az ember akkor jár el bölcsen, ha egy középtávú veszélyt nem vesz figyelembe a mindennapok eseményeinél. Én inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy ha az egész társadalom rádöbben a valóságra az jelentő változásokat fog generálni, amire fel kell készülni. Már pedig az utóbbi napokban a klíma veszéllyel egyre több népszerű média foglalkozik.”

    Pontosan. Ahogy a migránkérdéssel is.
    Ahogy átbillen az ezekkel a problémákkal komolyabban foglalkozó polgárok száma a kritikus ponton, akkor jön a hülyeség. Mert akkor tör elő a néplélek teljes valójában.
    És itt mindenkinek erre kéne felkészülnie, és nem arra, hogy 5 celsius fokkal melegebb lesz az átlaghőmérséklet, vagy hogy hozzánkbasznak egy atombombát. Ugyanis azokhoz igencsak mérsékelten lehet.

    De nem! Semmi sem számít! Habzsi-dözsi, a répa után szaladó szamár és egyéb rövidtávú mentalitás jellemzi a magyar és minden népet. Igen a háttérből hülyítenek el minket az oktatáson stb. keresztül, és piszok jó munkát végeznek.

    De a fene nagy igazsághoz az is hozzátartozik, hogy képtelenek vagyunk tenni bármit is. Az ismerőseim, és jómagam is mind a rendszer rabjai vagyunk, de a legnagyobb baj, hogy egyáltalán fogalmunk sincs mit is kéne tenni valójában. A pofája mindenkinek jár, ideológiája az mindenkinek van. De más tudni és más járni az utat.

    Na és akkor mi lesz ha e nép gyermekei jelentős számban rádöbbennek a valóságra. Azok nem fogják beérni, hogy kiírják magukból, azok bűnbakokat fognak keresni. Pont a szintjüknek megfelelően fognak hozzáállni a szomszédjukhoz is.
    És ugye köztudott, hogy minél primitívebb az egyén annál hajlamosabb az erőszakra.

    A magyarságnak lenne egy feladata, de úgy tűnik, hogy nem tudja ezt betölteni és meghaladni rosszabbik önmagát. A magyarság (valódi)múltja igen érdekes és fontos, hogy megtanuljuk belőle azt ami kell. Ami most kéne, hogy a birtokunkban legyen.
    Tökösnek kéne lennünk!

    A magyarságnak igenis van egy kiválasztott része ,amelyik hordozza a tudást. Ők már régóta látják a történetben résztvevők teljes alkalmatlanságát, így ezzel nem is foglalkoznak. És úgy általában az emberekkel sem. Mert azon kívül, hogy elmondják, vagy hajtogatják a dumát mit is tehetnének. Sok lúd disznóz győz.

    A migránsok vagy a cigók nem jelentenének problémát, mint ahogy a jelen politikai berendezkedés sem. Ezek ugyanis orvosolhatóak lennének, ha lenne valamiféle közös akarat. Ehhez tudni kének, mi az hogy közösség, mi az, hogy egyén, hol kapcsolódik össze a kettő és miért egy és ugyanaz végeredményben minde látszólagosság ellenére is. A probléma mi magunk vagyunk, ezen kéne dolgoznunk mindannyiunknak egyesével és közösen is.

  43. 44 Balázs
    „…hogy egyáltalán fogalmunk sincs mit is kéne tenni valójában.”

    Erre Tibor bá’ már adott választ:
    „De az Ahmedok kölykei előbb vagy utóbb átveszik a hatalmat az aggastyán Merkel mamától, ha máskor nem, hát a halála után.”
    Tedd Te is azt amit Ahmedok. 🙂

  44. Balázs! Lehetne a fikarcnyi illúziót táplálni, de…
    Az oroszoknál példa volt rá, hogy Szibériában az engedetlen oligarcha székébe – már Putyin idejében – belerakták a plutonium kapszulát elrettentésül. Aztán ki lett adva a többi vérszívónak a lopott pénzen utak, kórházak stb. építése, meg a többi innováció. Nagy részük behódolt, a maradék emigrált a lopott pénzzel.
    Ha OV. tényleg nem a nyugat komisszárja lenne, akkor az fenti példához hasonló Mészáros Lőrincek hasonlóképpen járnának. De szerintem sajnos az, csak egy sokkal mocskosabb kettős játszma szintjén, hiszen még a ruszkiknál sem lehet 10 év alatt 120 milliárdot összelopni.
    A fikarcnyi illúzió pedig ott veszik el, hogy Putyin rendszere semmivel sem rosszabb, mint a képmutató nyugaté, sőt … csak ez már összeesküvés elmélet lenne.
    Ergo marad az egyén, esetleg kisközösség – „amelyik hordozza a tudást „

    45. n/a
    Nem a hatalmat, csak annak illúzióját, ui. az ahmedok ugyanúgy vezetve lesznek, mint a mostani barmok 😉

  45. 43: „a kisebbséghez fogsz tartozni”

    Te viszont mindig a többséghez. 😀

  46. 39.Observer
    …”Ha meg már nem vagyunk tagok, akkor nekünk tetsző módon kezelhetjük a kérdést (valójában mindkét probléma kezelhető, megfelelő eszközökkel – de a dolognak erről a részéről ti jóval többet tudtok. Küldhettek szaktanácsadókat… ? )”
    Küldtünk, Observer kedves, küldtünk!!!!!!!
    Nem emlékszem mikor, de nem oly rég, magyar cigányok agyonvertek egy arratévedt izraeli fiatalembert. A fiút hazahozták, eltemették, de rögtön, a temetés MÁSNAPJÁN egy hatalmas, többtucatnyi „szakemberből” álló izraeli csoport érkezik hozzátok, a cigányaitokkal megtartandó szakmai konferenciára. Két-három nap. lezajlik a megbeszélés, tapasztalatcsere, vagy amit akarsz, a fiúk hzajönnek, méghozzá hiánytalanul, és én biztos vagyok benne, hogy a találkozás cigányaitok számára rendkivül TANULSÁGOS, ÉS SZEMNYITOGATÓ VOLT, már ami a problémalerendezés izraeli módját illeti,a cigány tárgyalófél részéről rengeteg, nyolc napon, vagy a siron túl gyógyuló , maradandó benyomással párosulva.
    Igy kell nemzetközi szakmai találkozókat megrendezni!
    Nálatok, kedves Observer, volt egy Olaszliszka, véleményem szerint egy, a világon páratlanul álló Olaszliszka, olyasmi, ami sehol a világon még nem történt meg, vagy volt, de nem tudunk róla, amit, a mai fejlett hirvilágban nem tartok hihetőnek.
    Minden normális, hangsúlyozom Observer, NORMÁLIS ember azt hihette volna, hogy Olaszliszka után vége, fizikailag vége a magyar cigányságnak!!
    Végük lett????

  47. A férj uram immáron 13 éve dolgozik olaszországban.Legutolsó útja vonattal vagy 2 évvel ezelőtt volt.(Azóta repülő,meg autó)Akkor volt olaszországban talán a legrosszabb helyzet,legalábbis azt mondja.Mikor jött haza vonattal,az állomáson voltak a néger hordák,és ott mindegyik sörözött meg füves cigit szívott.Érezte azt az édeskés bódult illatot.Rajta kívül két fehér család volt még az állomásom,és valahogy tudtukon kívül egymáshoz siettek és össze zártak.Azt mondta a férjuram,(bár nem félős) hogy életében nem rezgett rajta a bugyogó úgy ahogy ott akkor.Ha valamelyik elővesz egy kést leszúrja őket ,akkor azt se tudják hol keressék meg, meg ki volt az.Aztán megjött a rendőrség,és akkor meg nyugodtak kicsit.Az olasz rendőrök nem laca facálnak azt mondja..
    Azóta rendet tettek és az állomásokon rend van,nincsenek hordák.
    Viszont vagy fél évvel ezelőtt megint sok migráns jelent meg Brescia környékén.És őt meg a munkatársait bizony rendőrök figyelték,meg kísérték a munkába.Ugyanis voltak zaklatások.(autógumi kiszúrások)Aztán a cég főnöke összeállt a közelben lévő többi cég főnökével,és a munkásainak védelmet kért.Nagyon ki voltak akadva a cég tulajdonosok.Ha baja esik valamelyik munkásnak ki fog dolgozni?Mert a mingráns az ugyan nem.Vannak ott 20 éve élő muszlimok,meg egyéb népség,de azok valahogy már beileszkedtek,meg csak 2 gyerek van.A cégnél is van ilyen.De a mostani bevándorlók mint az állatok olyanok.Egy évvel ezelőtt a cégnél olyan is előfordult hogy az ott dolgozó régi muszlimok kiszurták a magyar dolgozók autójának kerekét,Orbán viselkedése miatt ,mert lezárta a határt.De a főnök kirúgta őket.Így nem lehet viselkedni.Egyébként kifejezetten magyar munkásokat keresnek dolgozni.Nem csak az olcsó bér miatt ,hanem mert meg tudnak oldani minden problémát.

  48. 44: Balázs
    “A magyarságnak lenne egy feladata…” nagyon jól látod (nem vagy egyedül), van is lesz is – csak még nem jött el az ideje! (csak közeleg) “tökösnek kéne lennünk!” – ohó, ezt egypárszor már eljátszatták velünk csak az utóbbi 150 évben jópárszor kiugrasztották itt a tökös legényeket – oszt belevertek minket a betonba – addigi ellenségek is érdekes mód ellenünk azonnal összezártak: Habsburg és Romanoff éppúgy mint a kapitalista Amerika a kommunista Sztalinnal, de szép egyetértésben voltak 56-ban is (és nyugi így lenne ez ma is). Azután lehetett a sunyiknak kinyírni azokat családostól akik résztvettek benne (genetikai „nemtelenítés”). Most nem ezt játszuk – valami mást. Majd ha a part szakad akkor derül ki hogy ki a legény a gáton. Addig meg tudjuk, “lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog, Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erõsségei megrendülnek.”
    Vagyis: amikor megfelelő lesz a “klíma”.
    „Fogalmunk sincs mit is kéne tenni valójában??” – majd kiderül, jó úton jársz: légy résen! Taljánok már kezdik pedzeni a magyarokról: meg tudnak oldani minden problémát (melike00)

  49. Balázs, leszögezem előljáróban, hogy szinte mindenben egyetértek veled. De azért egy picit kötözködök. 🙂

    „de a legnagyobb baj, hogy egyáltalán fogalmunk sincs mit is kéne tenni valójában.”

    Majd lejjebb: „A magyarságnak igenis van egy kiválasztott része ,amelyik hordozza a tudást.”

    Mondhatnám, hogy akkor rájuk kéne hallgatni. 🙂

    De nem mondom, mert szerintem nincs a magyarságnak kiválasztott része, amelyik tudná, mit kéne tenni. Én évek óta nézem, hallgatom a MVSz-től kezdve Halász Józsi bá-n, a CMM és Drábikon keresztül Orosházi Ferencet a saját portáján kikiáltott külön köztársaságig bezárólag mindegyiket. Egymással is marakodnak, ellentmondanak, az „össze kell fogni” közhelyen kívűl nem sokat mondanak, hogy mégis hogyan, tehát egy nagy katyvasz az egész.
    Géczi Gáborék Magfalván tanyáznak, kenyeret sütnek, de ők is autóval járnak, laptopot használnak, kistraktorral művelik a földet, szóval a kifejezéseddel élve a „rendszer rabja”-i.

    De ha valaki másra, másokra gondoltál, arról biztosan valami csoda folytán nem szereztem tudomást.

    Az emberi vezetés, uralkodás csúfos kudarcot vallott. Nincs kiút, mint egy zsákutca, aminek a másik végét közben elöntötte az ár..

    Hadd kérdezzek valamit nemcsak tőled.

    Ha visszamegyünk Istvánig, tudtok – e mondani a magyar történelemből egy egybefüggő 30-50 évet, amikor jó vagy jobb lett volna(a mostaninál) magyar kis- vagy közembernek lenni?

  50. Hát feleim, akárhogy is nézzük az mégiscsak a mi hibánk, hogy eszünk ágában sincs szaporodni, csak vernyákolni. Márpedig a magyarok helyett se a cigány, se az arab de még a kínai se szül magyar gyereket. Persze tudom előre, hogy az unalomig ismert agazdaságihelyzet, megazorbán, meganincspénzmibül, megafaszomtudjami kifogások jönnek majd, hogy miértis nem tehetünk semmit megint, merthát másahibás, mi meg úgy tűnik már dugni is alkalmatlanok lwttünk. 🙂 De akárhogy is, ha már olyan töketlenek lettünk, hogy szaporodni se tudunk (ez egy vicc egyébként, nagyszüleink forognak sírjaikba, hogy ennyire elsatnyultunk) akkor menthetetlenül kihalunk. Erről nem érdemes vitázni, nem is fogok. Érdeklődve várom viszont a szokásos kifogáscunamit.

  51. Szaporodás:ertekrend es szocialis-gazdasagi helyzet fuggvenye.Kifogas talan az lehetne hogy nagyobb nepszaporulat melle nem parosult volna tobb munkalehetoseg es joleti szocialis kiadasra elkoltheto penz, ez van kb 70 es evek ota most pedig el is lehet menni.Lenyegeben a rendszerek stabilitasanak ara ez volt es ma is ez.Mi lenne itt ha mondjuk 14 millioan lennenk lenne ennyivel tobb munkahely iskola ovoda stb….a gazdasag meg 10 milliot sem bir el.De ez a korszak a vegehez kozeledik- ami mukodott egy darabig ,ami az elore kalkulalt nepesseg csokkenesre alapozodott. Most ez fogja hosszutavon -most mar latjuk -azt lerombolni amit fenntartott.Integracio nem lesz a romak reszerol a migracio pedig felgyorsitja a folyamatot.Vigasztalhat az hogy egyutt pusztul velunk a tobbi kelet-kozep europai kisnep is…Nem az a kerdes pl Kolozsvar magyar lesz vagy roman hanem az hogy europai varos lesz vagy sem.

  52. Solouse

    Elgondolkodtal már azon is mennyivel lennénk elörébb ha a magyar is ilyen rátával szaporodik, mint a cigány? Vagy csak nyomod ezt a szöveget? Szerinted a mennyiséggel mindent meg lehet oldani? Pont ezt a téves eszmét fogja lerázni magárol nem sokára a Föld nevü bolygo, te meg még mindig szaporodni akarsz……
    A gyöztes az lesz aki idöben felismeri a források korlátolt voltát és villámgyorsan alkalmazkodni tud. Azzal hogy telekeféled sok kicsi magyarral a kárpát medencét csak azt éred el, hogy a magyar is magyar ellen fordul. A tulélési ösztön ugyanis erösebb a nemzeti identitásnál…..

  53. 57: „A gyöztes az lesz aki idöben felismeri a források korlátolt voltát”

    De még ezt megelőzően a gyenge népeket letapossák az erősek. Legalábbis eddig még mindig így volt.
    A történelemben számtalan népcsoport tűnt már el, mert egy erősebb leigázta, kiírtotta, beolvasztotta.

    „villámgyorsan alkalmazkodni tud” Ehhez egy elég magas átlagos intelligencia-szint kellene. Létezik ilyen nép jelenleg? /Olyan igen, amelyik technológiai fölényben van más népekkel szemben, tehát pl. katonailag képes legyőzni másokat. De képes-e felülemelkedni önmagán az a nép, amely előtte kiírtott másokat, hogy dominanciát szerezzen? Képes-e utána harmóniában élni a természettel, csak annyi erőforrást használni, amit a Föld megújítani képes?/

  54. Curix
    Mindegy mi a véleményed, vagy az enyém, vagy akár az Atyaúristené is. Amennyiben egy csoport reprodukciója negatívba fordul az a csoport eltűnik a semmibe. Ez csak idő kérdése. Tökmindegy, hogy én min gondolkodom el és min nem. Ezt nem értik az emberek, hogy a matematika közömbös a mi gondolatainkkal, érzéseinkkel, igazságérzetünkkel, kultúránkka, …… bárminkkel szemben. Az csak úgy van. Nem tud nem lenni. 🙂

  55. A történelemből azt lehet tanulni, hogy soha nem az győz, aki okos, szorgalmas, alkalmazkodik a környezethez, stb. stb. Hanem az, akinek a legjobb fegyverei vannak és képes legyőzni a másikat. És ez a fasz Orbán ezt nem tudja. Azt hiszi, hogy a túléléshez milliárdok kellenek a svájci bankszámlán. Csak a lopáshoz értő hülye. Van 3 repülőnk, 5 tankunk meg egy TEK páncélozott gépkocsink és talál 100 ember, aki el tud sütni egy puskát. Putyin nem fog minket megvédeni!

  56. 52.Vaszil
    Köszönöm!

    Az általad említett választó-, vagy fordulópontot már nem tudom, hogy hogyan kellene értelmezzem. Nem hiszem, hogy fizikai szinten a nyúl kiugrana a bokorból idő előtt, sőt, hogy egyáltalán kiugrana valaha. De mivel nem tudom, hogy hány helyen tévedhetek ez ügyben, így megfontolom ezt a szempontot is és folytatom mit elkezdtem. Mást amúgy sem tehetek, csak annyit, hogy folytatom. De az értelmét kéne látnom cselekedeteimnek is, mert a régi elképzelésem elavult, az új meg még nem kristályosodott ki.

    53 Gyarmathy

    Nem őrájuk gondoltam, de nyilván ők is kiválasztódtak valamire, mondjuk a szemnyitogatásra. A kiválasztottság nem feltétlenül a fizikai túlélést jelenti, hanem az elérhető legnagyobb tudást és szellemi-, spirituális szinten. A többi ebből épül(ne).
    Itt dajtás szokott idézgetni tőlük. Már voltak néven nevezve, én nem teszem. Aki az -általad is említett- állomásokat bejárta és kicsit is tovább gondolkodik az eljut hozzájuk.

    Engem egyébként egy fajta felismerés irányított feléjük, de ne használjunk nagy szavakat. Egyéni tapasztalatomat az általuk felvázolt világkép teljesen takarja és azon túl is, bőven. Nem mellesleg a legkoherensebb magyarázat a világ működésére, és egy szint felett már nem hiszegetünk, hogy igazuk van-e, hanem tudjuk.Kicsit nagyképűen hangzik, de nem baj, mert a nagyképűség már nem játszik. Bár általában teljesen hülyének vannak nézve „nézeteik” miatt. De hát ez a piramis rendszer sajátossága, a széles alsó sávnak nem marad más csak hogy lehülyézze a tudásban többet. Úgy is mondhatnánk, hogy lefele mindenki kompatibilis, felfele ez ugye már nehezebb.

    Géczy Gáborékat és úgy általában az összes hasonló kezdeményezéseket már végigjártuk úgy 8 éve. Máshogy egyébként nem nagyon lehet talpon maradni, csak ha ötvözöd a jelent és a remélt jövőt. Gáborék is megjárták a maguk kálváriáját.
    De elszántságban példát mutattak, hogy ez most mennyire felesleges vagy mennyire nem, az szinte mellékes.

    Mindenki ugyanazon az úton jár. Ha rendkívülibbnek gondoljuk aki előrébb van ezen az úton, és silányabbnak aki mögöttünk kullog akkor hagyjuk becsapni magunkat az idő káprázatától. Nem tudom kitől idéztem és biztos nem szóról-szóra, de pont illett ide:-)

  57. „Szakemberek általános véleménye szerint a emberiség maximum +4°C átlaghőmérséklet emelkedést bír ki.”

    Miért is csak ennyit? Ha ennyivel emelkedik a hőmérséklet, a földön még akkor is nagyjából mindenhol megfelelnek majd a körülmények az emberi élethez. Az ember egy rendkívül tág tűrésű faj, a legészakibb és legmelegebb átlaghőmérsékletü helyek között ahol jelenleg él, van vagy 25 fok különbség. Azt nem vitatom, hogy a jelenlegi társadalmi és gazdasági viszonyokat megrengetné egy ilyen drasztikus változás, és a föld népességének akár jó része eltűnik, de maga az emberiség nem egy ilyen bagatell változástól fog.

  58. 62 – Ir:
    Szerintem szakmát tévesztettél. Klímakutatónak kellett volna elmenned. Könnyen vált volna belőled klímatagadó, amiért jó pénzt fizetnek például az olajkitermelők, meg a szénbányák.

  59. Választ ugyan nem kaptam, de amikor valaki személyeskedni kezd az általában azt jelzi, hogy nem tud válaszolni, így ezt annak veszem, hogy a kutatókra hivatkozásod nem több mint bullshit.

  60. 64 – Ir:
    Miből veszed, hogy nekem kötelességem válaszolni? Találj magadnak másik palimadarat! – Bullshit? Kb. azt érdemelsz.

  61. 61.Ir

    Az emberiség jelenlegi lélekszáma a mai civilizacio fennmaradásának függvenye az pedig a holocennek nevezett klimatikus feltételektől függ. Klimaváltozás ezeket a feltételeket változtatja meg.Ráadasul az ipari forradalom elötti természeti feltételek sem lesznek már meg…tehát nem biztos hogy a fogyás megáll mondjuk egy miliárdnal.Ha a pozitiv visszacsatolás megállithatatlan akkor nem fogadnék nagy összegben az emberiségre. A remény nem tényező.

  62. 59:
    Solouse
    Amiröl te beszélsz az egy 100 év mulva jelentkezö demográfiai probléma. De ez is csak akkor áll, ha minden igy maradna.
    De amiröl mi éppen beszélünk az az, hogy semmi az ég világon nem marad igy. Mond meg nekem légyszives min segitene az, ha 15 millio magyar élne az országban???
    Fent már helyesen irta valaki, hogy már a 10 millionak sem jut eröforrás.
    Most kihasználom a helyzetet és baromi nagyképü leszek, de az igazság az, hogy a jelenlegi fizetésemelkedési trendeket, és a jo elhelyezkedési lehetöségeket köszönhetik az otthon lévök nekem, meg a fél millio másik társamnak, akik elhagyták az országot. Jelenleg ez a fél millio ember milliárdokkal segiti a magyar gazdaságot. Mi lenne ha hirtelen hazamennénk, és befizetöböl követelök lennénk???
    Kijavitanánk a demográfiai mutatokat és lerontanánk az életszinvonalt. Mert az a kis ország kicsike gazdasága nem tud ennyi embert eltartani……legalábbis a jelenlegi szinten nem. Azt meg föleg nem birja, hogy közben Orbánék is szétlopnak mindent.
    Orbánnál akkor fog kilogni a loláb ha ez a jelenlegi nagyon kedvezö gazdasági környezet megtorpan, ne adj isten negativba fordul át, hasonloan mint 2008-ban, vagy még erösebben.
    Erre pedig egyre inkább lehet számitani……talán elöbb, mint egy klimakatasztrofára.
    Az USA amennyire jol hallottam kamatemelési periodusba kezdett. Europa ezt folytatni fogja….. Hirtelen megdrágulnak az államadosságok, amit ez a fogyasztással csucsrajáratott beteg gazdaság nem fog tudni elviselni……

    Szumma: ma Magyarországon az a legkisebb probléma hogy csökken a lakosság száma…..

  63. Egy értelmes világban, ahol a józan ész alapján a természet ismeretére épül a társadalom, az emberiség apránként visszafejlesztené a létszámot 500 millió körülire. Visszaerdősítene, a folyóknak hagyna bőséges ártereket. Csak a jó földeket munkálná meg, organikus módszerekkel, az állatokat természetük szerint szabdságban tartaná, időnként elvéve belőlük, a szükségest. Korlátlan ideig elélhetne az emberiség, jólétben, bőségben, kevés munkával.

  64. Meg igy is hogy csaknem 600000honfitarsaunk hagyta el az orszagot a kormanynak legalabb egy millio munkakepes korban levo emberrel kell kezdenie valamit akik jelentos resze meg magyar viszonyok kozott is alkalmatlan szinte barmifele munkara a tanulasrol nem is beszelve. Marad a segely koz es feketemunka stb…es a kivandorlas nekik is.A foglalkoztatasi mutatok nem azert javultak mert tobb lett a munkahely.Nem. A munkaero letszama csokkent a munkahelyek szamahoz kepest a kulonbseg az ami javitotta a munkaero helyzetet.A munkaero hiany generalta javulas azonban eleri hatarait es nem javul a munkakeresok helyzete tovabb ujabb kivandorlasi hullamot indithat el..

  65. Curix
    Amiért mondjuk jobb lenne pl. kedvezőbb korösszetételű magyar idehaza az az, hogy háború jön. Nem tudni pontosan mikor, de a közeli jövőben. És hábirú idején – sok egyéb melett (pénz, morál, fegyverzet, motiváltság, hadvezetés, stb.) – sokat tud segíteni, ha van katona is, aki nem kint nyugaton van, hanem itthon védi a hazát, ha ugyan ez a szó jelent még valamit a magyaroknak.

  66. „hanem itthon védi a hazát, ha ugyan ez a szó jelent még valamit a magyaroknak.”

    Solouse
    ha ugy hozza az élet velem együtt sok magyar haza fog költözni. De azt el sem tudom képzelni hogy az életben még egy ütöképes magyar hadsereg képes legyen összeállni.
    Erre én semmi eshetöséget nem látok. 21. században nem lehet kapával meg kaszával harcolni. Golyofogonak meg nem megyek.

  67. Curix
    Nem kapával meg kaszával de kb. azokkal a fegyverekkel, amikkel Szíriában ölik egymást, vagy amilyenekkel a dél-szlávok ölték egymást 25 éve. Nem csúcstechnológiával fognak errefelé háborút vívni, ha megjelenik egy területet foglalni akaró horda. Szóval a 21. század háborúinak is az egyik fő szereplője is a jó öreg Kalasnyikov lesz, amiből millió számra van a világon. Persze kell ember is hozzá, aki forgatja.
    Hogy össze tud-e állni az sajnos tényleg nem túl esélyes, pedig sokaknak sikerült a közelmúltban. A horvátoknak, az örményeknek stb. Mondjuk azok nem gyáva népek, külföldről is rengetegen harcolni mentek haza mindkét országért, amikor kellett.

  68. 66. tom: Köszönöm a választ, és hogy időt szántál rá (és nem csak fölényes lenézéssel minősítesz) de ez megint csak azt erősíti meg bennem, hogy csak találgathatóak a következmények, és ki ki vérmérséklete, és geddonvárási késztetése alapján látja a helyzetet.

  69. 72:
    Karpati
    nekem semmi kedvem eszetlen gyilkolászáshoz, se kalasnyikovval se semmivel.

    Ir
    az ember mint faj életben fog maradni, csak a civilizácio fog eltünni. Egy ekkora földön mindig lesz egy élhetö terület, amig az egész bolygo meg nem semmisül.

  70. „az ember mint faj életben fog maradni, csak a civilizácio fog eltünni.” Az emberhez, mint fajhoz hozzátartozik a civilizáció, értelmezhetetlen amit írsz, a mad max filmek csak filmek, ha már van egy csapatnyi ember ott már működnek az ösztönös civilizációs törekvések. Ezért a geddonvárásnak ez a bezárkózós, felfegyverkezős módja amit itt is sokan hirdetnek, értelmetlen, csak akkor tudna annyira leamortizálódni egy közösség, ha mondjuk az emberiség létszáma hirtelen egy ezrelékre apadna, aminek kb nulla a valószínűsége, mert ha valami nagy kataklizma lesz, akkor vagy sokkal többen megmaradunk, amivel a civilizáció és a társadalmi berendezkedés túlélése is jár, vagy mind elpusztulunk.

  71. Curix
    „ha ugy hozza az élet velem együtt sok magyar haza fog költözni. ….Golyofogonak meg nem megyek.”
    Hát ebben biztos voltam. Ha kinn gebasz lesz mindenki hazahúz, mert hát védje meg a haza. Ha meg itt lesz gáz akkor a hazát meg védje meg aki akarja.
    Ez így szokott lenni.

  72. „Az emberhez, mint fajhoz hozzátartozik a civilizáció”

    lr
    ez mondjuk attol függ mit ertesz civilizacio alatt. Ha a köbalta hasznalata mar civilizacio, akkor igen van igazad.
    De a kognitiv disszonancia az nalad is erösen tombol.

    Solouse
    ha a kerdesed az lenne, hogy meghalnek e magyarorszagert, akkor a valaszom nem.
    Borzaszto, mi?

  73. Curix: Nem, civilzáció alatt a szabályozott közösségi létet értem, ez hacsak nem csökken le extrém mértékben a népesség fenn fog maradni, a puskával védett magánbirtokos elképzelések nevetségesen egyszerűek.

  74. lr
    senki sem tudja pontosan hogy fog kinezni a vilag azutan, hogy ez a civilizacio összeomlik. Ez ugyan is biztos.
    A klimän lehet vitatkozni, meg minden mäson, de a civilizacionk biztosan összeomlik.
    Ha teleszorjak a földet atommal, akkor eleg vacak kilatasaink vannak.
    Ha nem akkor se tul rozsas a helyzet. Nezd meg mennyi embert tudott ellatni a föld köolaj nelkül. Ehhez add hozza azt, hogy az ökoszisztemakat az ember tönkretette.
    Ez megint a biztos.
    Adott esetben meg add hozza, hogy megvaltozik a klima. Aztan igy mar nagyon könnyü lesz belatni, hogy nem sok embernek van hely az „uj” Földön.

  75. De te most egyszerre beszélsz atomtámadás utáni, olaj nélküli, és klímaváltozott földről. Egyszerre a három nem sok egy picit? 🙂

    Épp elég a klíma, annak van is realitása még a mi életünkben, de az emberi életre gyakorolt megsemmisítő hatását (főleg a mi szélességi körünkön) eltúlozzátok. Jelen pillanatban még soha nem volt ilyen olcsó az élelmiszerek világpiaci ára, mint most. Soha. Az, hogy csak ennyit termelünk, az is csak szándék kérdése, a művelésbe fogható területek nagysága még mindig nagy, és ha a feltételek romlanak is, akkor mi lesz? 200 helyett 400 Ft lesz egy kiló kenyér? Nem jut az afrikai éhezőknek, mert megesszük mi? Nem dobjuk ki az ételek felét mint most? Én azt gondolom, hogy egyszerre túlozzátok el a várható hatásokat, és becsülitek le az emberiség alkalmazkodóképességét, de ezen nem akarok vitatkozni, mert nálatok ez nagyon meggyőződés kérdése, az ellen meg az érvek semmit sem érnek.

  76. lr

    Rövidtavon nem biztos hogy a klima a legnagyobb problemank. En szemely szerint a kapitalizmust sokkal nagyobb veszelynek latom, mint a klimat.

    „Én azt gondolom, hogy egyszerre túlozzátok el a várható hatásokat, és becsülitek le az emberiség alkalmazkodóképességét,”

    Tulajdonkeppen nem az a lenyeg, hogy te mit gondolsz, hanem az, hogy a tudosok egymas utan kongatjak a harangot, hogy nagyon nagy a baj. A nagy ellato rendszerek az összeomlas szelen allnak. Lassan alig lesz olyan hal az oceanokban, amiben nincs müanyag…..talajerozio soha nem lätott mertekeket öltött.
    Vizeinket soha nem lätott mertekben szennyezzük.
    A szemetbe dobott élelmiszerek nem azt jelentik, hogy ennyi jätéktér van a rendszerben. Tévedsz!!!! A kapitalizmus szükségszerü velejaroja az egyre nagyobb szeméthalom. MUSZAJ szemétbe termelni.
    Ezeket te valamiért nem akarod latni. Azt gondolod egy szép napon megvilagosodik az emberiség és masnap nem a szemétbe fog termelni……Ellenkezöleg, pont ellenkezöleg fog történni. 2018-ban rekordmagasan lesz a viläg energia és eröforräsfogyasztasa. Es ennek nincs vége. Falig fogunk elmenni. A fal pedig nincs messze.

    Es NINCS szandek ennek a folyamatnak a megällitäsära. NULLA. Hol latsz te barmi ilyen szandékot?
    Ugye nem azt akarod mondani, hogy az elektro autok megoldanak mindent?

  77. Amíg az emberiség legalább 8-10%-a el nem kezd másképp gondolkozni vagy épp a pszichéjében rendet tenni, addig a bolygó el van veszve.
    A kultúrális kreatívok jó úton járnak.
    800 millió ember képes megváltoztatni a többit is.

    Ha nem jön össze ennyi, akkor kihaltunk.

  78. „A kultúrális kreatívok jó úton járnak.”

    Pontosan mire gondolsz János?
    Mert mondjuk nekem a feltétel nélküli alapjövedelemtöl kapásbol égnek áll a hajam….

  79. 82: János

    “800 millió ember képes megváltoztatni a többit is.”

    Nem tudom hogy jött ki ez a szám? – ja gondolom a 8-10%-ból… No hiszen ha 10 emberből 1 mindig mást mond mint a többiek, akkor egy idő után inkább hülyének nézik semmint hallgatnának rá. Másképp működünk. De a lényeg hogy VALÓBAN mindig van egy fordulópont(!) amikor az emberek elindulnak egy másik irányba – amikor már a TÖBBSÉG mondja és csinálja! No akkor azután tódul mindenki. Kidolgozott technikákkal manipulálnak minket.
    Malcolm Gladwell elemezte ezt a kérdést, hogy hol van a fordulópont embertömegek esetében (Fordulópont c. könyve). Az az érdekes hogy egészen kis (egyéni) ötletekből lesz mindig trend (csak az ideje kérdéses), nem a tömegek teremtenek trendet hanem fordítva: a tömegek IGÉNYLIK a trendet, hogy valahova csatlakozhassanak.
    És bőven elég egyetlen karmester egy zenekarban…
    Most még csak a „hangolás”-nál tartunk – van is kakafónia 🙂

  80. 84.
    Vaszil
    Igaz. De elég megnézni a tömegpszichózist a városokban. Pl. egy hülye gyalogos átmegy a piroson a zebrán még semmi nem történik, de ha már 2-3 csinálja ugyanezt, akkor szinte az egész tömeg megindul, hogy jé! biztos zöld, anélkül, hogy felnézne. Emlékszem ez volt az első megfigyelésem kb. 16 éves koromban az Oktogonnál.

    83. Curix

    Nehéz is ezt megérteni, ha a jelen körülmények között gondolkodunk. És amíg a sok roma jön fel példaként addig -valljuk- teljesen irracionális ez az elképzelés.

    Ha minden embernek egyformán lenne joga a normál élethez(fedél, kaja stb.), akkor az egész társadalom úgy szocializálódna, hogy nem akarna az egyén más kárára habzsolni. Sőt az az egyén amelyik mégis így tenne, az „betegnek” tűnne a többség számára , nem sikeresnek-ahogy ma. Hogy miért van így az rendkívül hosszú, de így van.

    Ez persze nem azt jelenti, hogy ezt be lehetne most vezetni. Mert nem történne más, mint hogy a kicsi vademberek széttépnék és kóla, meg csipsz meg stb. formájában
    megennék az ő megmentésükre hivatott ellátórendszert.
    Most bevezethető megoldásra gondolsz? Sajnálom az nincs!

    János 82 hsz, ott írja a tutit. Előre vagy gödörbe!

  81. Balazs

    a feltétel nélküli alapjövedelem és az emberi természet nem fér össze, még egy ideälis vilägban sem. Aki ilyet allit az utopisztikusan gondolkodik és figyelmen kivül hagyja magät az embert.

  82. 86 – Curix:
    Legszívesebben azt írnám, hogy jó tanítvány vagy, e az nagyképűségnek hangzana.

  83. Curix,

    Sok függ a mértéken. Aki megszületett, legyen joga életben maradni egy robotizált, magas termelékenységű világban is, ahol a munkások legalább felére nincs szükség.

    Gondolom ezzel egyetértesz.

    Kapjon annyit mindenki feltétel nélkül, hogy tudjon egy szobát bérelni, fűteni és napi 2000 kalóriához jutni, esetleg a gyógyszert kiváltani.

    Másrészt nem lehetne a melóst zsarolni és megalázóan alacsony bérért robotoltatni, sem politikai nyomásnak úgy alávetni (például: ha nem jól szavazol, nincs közmunka se, meg segély se) mint manapság.

    Én biztosan dolgoznék tovább, alapjövedelem ide vagy oda.

  84. 85.-ös: pirospont
    ami a pszichében van, az jön szembe a külső világban.
    Ha lenne 800 millió, aki a belső élményeiken keresztül megértené önmagát, majd azon keresztül a társadalmat és az embereket egymástól elválasztó kerítéseket/kultúrát/etnocentrikusságot is, akkor megértetnék a többiekkel, hogy a jövő minden egyes ember kezében ténylegesen ott van!

    Az apokalipszis örökre tűnjön el a fejekből, hogy a jövő végérvényesen megszülethessen.

  85. 89: János
    „Az apokalipszis örökre tűnjön el a fejekből, hogy a jövő végérvényesen megszülethessen.” Ámen

    Jó imavégszó, mint anno a „Karthagot pedig el kell pusztítani”…

    No de az se ment azonnal – most se megy. Most még a geddon és az apokalipszis el kell jusson a tömegek agyáig, meg kell tapasztalják mert másnak úgysem hisznek – ez tapasztalat. Sajnos akik 10-20 éve “riogatnak” mert látják hogy merre megyünk, azoknak baromi önuralom kell már, meg persze rettentő uncsi (főleg a 2012-es bukta óta), hogy mindennek rendelt ideje van (időszükséglete), és nem lehet megúszni ezt az időt – ki kell várni “az atyai pofont”. Amikor a tömegek felébrednek és megtapasztalják hogy semmiért (üveggolyókért) odaadták mindenüket: egész életüket sőt még utódaikat is eladták kilóra (hitelbe) – no akkor megszülethet a jövő.
    „ami a pszichében van, az jön szembe a külső világban” én úgy gondolom, hogy ha a reális valóság eljutott a pszihébe (nem egy kábulat tölti ki) – akkor valóban eljöhet a teremtő pszihé ideje is. Addig káosz.
    Így szépen sorban. De teljesen OK, arrafelé megyünk – azt szoktam mondani, hogy “ki nevet a végén”-játékot játszunk 🙂

  86. Gyarmathy

    „Sok függ a mértéken. Aki megszületett, legyen joga életben maradni egy robotizált, magas termelékenységű világban is, ahol a munkások legalább felére nincs szükség.
    Gondolom ezzel egyetértesz.”

    Az az igazság hogy nem teljesen értek egyet. Az embernek ki kell vernie ezt a butaságot a fejéböl, hogy joga van bármihez is.
    Semmivel sincs több joga mint bármely más élölénynek ezen a bolygon.
    Pontosan ez a „jogom van…” mentalitás vezetett oda, ahol most vagyunk.
    Amig nem difiniáljuk pontosan hogy kik vagyunk, addig folyamatosan tévuton járunk. Az ember teljesen elfelejtette hogy elsösorban természeti lény. Nem városlako, nem vezérigazgato, meg menedzser, hanem természeti lény. Tökéletesen és 100% függök de inkább részesei vagyunk a bioszférának. Azt gondoltunk le tudunk válni arrol és ugy látszik ez 200 évre sikerült is aztán évtizedeken belül kipusztulunk. Nagy teljesitmény mi?
    A feltétel nélküli alapjövedelem néhány gazdag ország beteges agyszüleménye, ami megprobálja a kapitalizmusban elszegényedett embertársat a rendszerben tartani, ami elsö nekiugrásnak szociálisnak tünik, ha jobban megnézed akkor nem más, mint a beteg rendszer a status quo -ja.

  87. Átnéztem becsülettel a 91 hozzászólást.

    Amiröl No.-ban szó van, az a hamis tanitás miatt kevésbé ismert.

    – No. 1945 V.8 óta soha, egy pillanatra sem volt szuverén ország
    – Morgenthau-terv

  88. 86. Curix
    Ebben nem értünk egyet. Nehogy azt hidd, hogy minden ember csak kihasználná a rendszert és nem tenne bele semmit. Ahogy Gyarmathy is mondta: én biztos dolgoznék tovább. Én is, és valószínűsítem, hogy te is. Ha csak hedonisztikusan éldegélnénk hamar dekadensé válna az egész társadalom. Gondolom van célod az életben?! Ha anyagilag könnyebb lenne, már nem is csinálnánk semmit?

    Abban igazad van, hogy ma ez az elképzelés csak az álom kategóriájába fér bele.
    De akik lehúznák ezt az elképzelést(mondjuk a romák, vagy a primitívebb népréteg) azok most is alacsonyabb színvonalon állnak a társadalom működésének szempontjából.

    Az emberi alaptermészet nem egy konstans valami. Változhat és folyamatosan változik. Evolválódhat- ha úgy tetszik.
    Hogyan definiálhatnánk az emberi alaptermészetet? Állati, ösztönszerű(kapzsi)? Művészi? Együtt-érző? Segítőkész?
    Sokféle oldala van az embernek, kérdés melyiket erősítjük. vagy inkább melyik oldalunkat erősítik a hatalmasok.

    Tibor bátyám realistának vallja magát és úgy hiszi, hogy mi egy szép és nemes tévképzetben leledzünk és a valóság majd jól szembejön velünk. A valóság olyan sokféle ahányan vagyunk és mi is pontosan ugyanúgy látjuk a problémákat mint ti. A valóság pedig nem más mint az összes ember együttes elképzelése a valóságról. Ezért olyan kesze-kusza, ezért fér bele sok minden. Mert nem elég, hogy egyed és egyed gondolattartalma teljesen más, még az adott egyed gondolatai is hol ilyenek, hol olyanok. A gondolat csak gondolat? A gondolatból lesz valami, még egy szék is először gondolat egy asztalos fejében.majd hozzárendeli az anyagot és a kreativitását. Minden így kezdődik. még a kognitív disszonancia is:-)

    Akkor miért is fogalmazzuk meg újból és újból ugyanazokat a gondolatokat, már-már rögeszmésnek tűnően? Hát azért mert lehetséges (lenne, lesz?) ez a változtatás.
    Az igazság, hogy tudni, hogy minden rajtunk múlik és hogy mit is jelent valójában az, hogy ember(azon kívül, hogy természeti lény) mindent megváltoztat(na).
    Ennek megértése nélkül kár is beszélgetni megoldási javaslatokról, mert erről az alapról-egyszerűen- nem tudjuk megcsinálni és csak folyamatosan elbeszélünk egymás mellett.

  89. Curix,

    Az ember mindig társadalomban élt, (kivéve néhány remetét, meg néhány törzsi kúltúrát, bár már ez is társadalomnak tekinthető).

    „Pontosan ez a “jogom van…” mentalitás vezetett oda, ahol most vagyunk.”

    Na ne mondd! Hallottál az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatáról? Vagy arról, hogy minden normális ország alkotmánya tartalmazza az elején, hogy az ott élő embernek joga van az élethez?
    Ezek nem hülyeségek, vagy inkább élnél jogfosztott rabszolgaként, mert némelyek megtehetnék, hogy erőszakkal azt tegyenek veled, amit akarnak? Neked nem kellenek az alapvető emberi jogaid?

    A bioszféráról való leválás hogy jön ide?
    Ha jól emlékszem, te Németországban vagy, élsz. Nos ott tudtommal rendesen működik az élethez való jog anyagi oldala is, azaz, ha beteg vagy és nem tudsz dolgozni, kapsz ellátást. Akkor is, ha nem találnál munkát.
    Ahol normális szociális rendszer van, ott nem olyan égető probléma az alapjövedelem. De nézz csak pl. Magyarországra.
    Egy réteg mindent ellop, felzabál, felvásárol, a tömegeknek pedig annyi nincs, hogy életben maradjanak.

    Lehet elmélkedni természeti lénységről, bioszféráról, de az ember évezredek óta társadalmakat alkot, ahol együtt kell élni és elosztani valahogy az erőforrásokat. És gátat kell vetni annak, hogy az erőforrásokra egy kisebbség rátegye a kezét, míg a társadalom egy nagy tömegének semmi sem jut.

  90. „Nehogy azt hidd, hogy minden ember csak kihasználná a rendszert és nem tenne bele semmit. ”

    Tegyük fel Magyar viszonylatban minden ember kapna 50 000 forintot havonta. Ez elég lenne az életben maradáshoz, de semmi többre. Márpedig az emberek nagy része többet akar, lakást, autót, nyaralni menni stb….
    Maradna bőven motiváció ahhoz, hogy az emberek munkát vállaljanak.

    A szociális rendszert felváltaná egy igazságosabb és olcsóbb rendszer az alapjövedelem bevezetésével.

  91. Balázs, Gyarmathy

    teljesen utopisztikus a gondolkodásotok. Ma Magyarországon nincsen alapjövedelem és légyszives nézzétek meg hányan tanulnak kömüvesnek, asztalosnak, csatorna karbantarto szakmunkásnak? Tudjátok mit akarnak a mai fiatalok? Hiresek lenni és gazdagok lenni…. ha te ezeknek még alapjövedelmet is adsz szerinted ki fog házat épülni és kenyeret sütni hajnali kettökor? Ki fog szemetet szedni? Ki fog bárminemü szar munkát megcsinálni, amire itt Németországban lassan külföldit se találnak!!!!!
    Nagyon rossz példa magatokat felhozni, mert ide Tibor bához alapvetöen hasonlo gondolkodásu emberek járnak. Kérdezz meg egy olyat, akinek tele van a bevásárlokosara chipsel kolával meg pizzával!

    Nem értitek meg az alap problémát. Tibor bá tulajdonképpen sokkal keményebben szokott fogalmazni mint én. Az ö alapigazsága ott van, hogy a gyüjtögetö életmod abbahagyásával letértünk a fentharthato pályárol.
    Én ennél sokkal megengedöbb vagyok, és azt gondolom az ember ennél valoban többre hivatott mint gyüjtögetni, de csakis addig, amig a természetnek annyit visszaad, amennyit elvesz. Szigoruan. És én ezt értem természeti nép alatt.
    A mai ember föleg a városlako csak elvesz a természettöl és oda semmi mást nem ad vissza csak szemetet.
    Hiába hoztok ti alapjövedelmet meg robotokat, ez a probléma nem oldodik meg.

    Gyarmathy az emberi jogokat saját magunk miatt kellett meghozni. Egyáltalán nem a föld ilyen kegyetlen hely, hanem mi emberek vagyunk ilyen kegyetlenek benne, mert nem fogjuk fel kik vagyunk nem értünk még annyit se a világ müködéséböl, mint az öseink 1000 éve. Ez amin most átmegyünk tulajdonképpen egy negativ fejlödés. Mi azt mondjuk egyre modernebb civilizácioban élünk, valojában meg egyre távolabb kerülünk önmagunktol. És ezért egyre betegebbek vagyunk. Föleg a lelkünkben.

    Jopofa a példa az 50 ezer forintoddal, de nincs ingyen ebéd. Azt valakinek össze kell ám rakni vagy hogyan gondoltad az MNB majd beinditja a pénznyomtatokat?
    A jövedelmet csak a keresök közül lehetne elvonni. Vagyis te azt mondod tovább dolgoznál. Vagyis netto befizetöje lennél a rendszernek. Kapnál havi 50 ezret jováirásként, viszont a fizetéseden az alapjövedelemre levont ado valahol 50 ezer forint felett mondjuk 60 ezer forint lenne. Vagyis a te fizetésedböl levontak 10 ezret alapjövedelem osztására. Ergo Kolompár dzsenifernek fogsz dolgozni, mert hogy az tuti nem fog menni dolgozni az ziher.
    Svájc megtehette volna hogy ezt a rendszert bevezesse, ott vannak olyan források, amik ideig oráig pénzelnék a rendszert, mégsem akarták. Magyarországon ezt felejtsétek el. De nem is ez a baj, hanem rendszerszintü hiba van benne. Nem oldja meg az alapproblémát hogy beleszarunk az ivovizünkbe és idestova tesszük ezt már lassan 8 milliárdan……. itt van a baj.

  92. Kénytelen vagyok megszólalni. Szép-szép ez az elméleti fejtegetés, élesíti az elmét, de nem ennek van itt a ideje. A földi életet elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. Ezt már nem lehet visszacsinálni. Eljött annak az ideje, hogy munkálkodjunk a lehető legszebb halálon. Kezdjük azzal, hogy megállapítjuk: mi a legszebb halál?

    Nézzük csak! Ha McPhersonnak igaza van ezzel a 2026-tal (ami talán az idén, de jövőre mindenképpen kiderül) akkor az emberek tömegesen fognak klímát beszerelni a lakásukba, mert panelban a redőnyök leeresztése már nem lesz elégséges megoldás és éjjel 40 fokban forgolódni az ágyban heteken át nem igazán opció. Következő évben, mondjuk 2020-ban a hálózat terhelhetősége és a termelés (+import, ha lesz) nem nem fogja kielégíteni az igényeket. Egyre gyakoribb lesz a black-out, amikor nem működik a jégszekrény, a fagyasztó pult, a TV, rádió, a főzés, stb. Egyetlen megoldás, a hatóságok betiltják a klíma működtetését. Le fogják vetetni a kültéri egységeket, ami könnyen ellenőrizhető. Marad a lakások (most már) 50°C hőfoka. Hogy ez mit jelent? Nos, innen folytassátok!

  93. Tibor ba
    az emberek 99.9%-a elakad ott, hogy ha melegebb lesz akkor légkondit szereltet fel. Minden, ami ezen felül van az a „nem történhet meg” kategoriäba tartozik.
    Ma egy ätlag 20-30 éves fiatal nem tudja milyen az, hogy nincs äram. 10 évente elöfordul hogy van pär oras hälozati karbantartäs, de ennyi.
    Az alaptétel tehät az, hogy aram mindig van, egy Konnektor pont olyan természetes dolog mint levegöt venni. Egyszerüen nem kérdöjelezi meg senki hogy oda egyszer esetleg nem jut el az äram. Es amig a fejekben ez az alaptétel él addig nincs miröl beszélni.

  94. 97 Tiborbá:
    A nyári nagy hőségben a nap is süt így megfelelően méretezett napelemmel már megoldható a légkondival való hűtés. Persze ehhez minden légkondis lakáshoz kell kábé 4-5 napelem panel amennyi közel sincs, így max a szerencsések tudják ezt kivitelezni vagy aki már eleve szigetüzemre rendezkedett be.
    DE! A ma nálunk kapható modern légkondik nincsenek felkészítve 40 C hőfok fölötti hűtésre. Gondolom a sivatagban más rendszereket árulnak de az itthoniak nem bírják az extrém meleget. Nekem egy jó minőségű Daikin klíma van de ez is 43 C-ig bírja csak. Lehet le kellene rakni majd a pincébe? 🙂

    Már gondolkodtam rajta hogy a jövőbeli nyári áramszünetekkor mi a jobb, szigetüzemre áttérni vagy alternatív módon megoldani a hűtést. Előbbi most még nagyon drága főleg az akkucsere miatt, később meg ha geddon van nem biztonságos az otthoni habzsi-dőzsi ha máshol enni sem jut. Hiába van leszigetelve egy ház, ahogy írod esélyes a túlmelegedése.
    Ha van egy kút vagy pince akkor onnan a hideg közeget viszonylag kis energiával is fel lehet vinni a házba vagy lakásba. Például a kútvizet lehet lassan keringetni a radiátorokban akár 10 Wattnyi teljesítménnyel vagy kézzel. Radiátor nem a legjobb erre egy fancoil lenne hasznosabb. A mai szivattyúk már nagyon gazdaságosak, egy nagyobb családi házat egy 20-22 watton ketyegő grundfos szivattyú ellát fűtési melegvízzel vígan még ebben a minuszban is.
    Pincéből a hideg levegőt szintén lehet kis energiával szállítani kis ventillátorral amit akár A4 méretű napelem is el tud látni.

    Mindez persze csak a vidékre igaz és kertesházra, ahol panellakók vannak meg csupa beton ott game over. Esetleg elmennek pár hétre az erdőbe sátorozni 😀

  95. Arra nyilvän senki se gondol, ha oda jutunk hogy a legnagyobb problemank a haz hütese lesz, a mezögazdasäg mar reges regen romokban lesz.
    Ilyen luxus baromsägokra nem lesz energia. Az összes az élelem elöällitasara fog elmenni.


  96. 98 – Curix:
    Hogy 99,9% nem tudja elképzelni csak annyit jelent, hogy aki elképzeli nagy valószínűséggel néhány évig továbbél. Ami közben történik az összecsen az INDEX egyik mai cikkével (fénykép mellékelve) ami a CIA által kiadott nemzetközi propaganda része: (Szíriában) „Már a halottaikat se szedik össze”. — Mi se fogjuk. Az utcákon fognak rohadni a hullák az 50 °C-os melegben.
    99 – freeetoaster:
    Természetesen sok fajta műszaki megoldás lehetséges, de…. a kútvíz is felmelegszik 1-2 nap alatt, a pince hűvös levegője is felmelegszik és még a pince falai is. A helyzet az, hogy a hőnek szinte végtelen az utánpótlása. Durván, a háztetőre érkező energia ügyes megoldással kb egyensúlyba lehet a környezeti levegő hőenergiájával, de ahogy írtad a paneleknél game over, pedig több millióan élnek benne. Ezek vajon mit fognak tenni? Ezt kell kiötlenünk.

  97. Ja és persze az előre gondolkodóknak vázoltam csak ezeket mint lehetséges megoldás, de össz társadalmi szinten ez már nem oldható meg. Pár éven belül így elég sok az esély arra, hogy a többség megy a levesbe vagy polgárháborúk lesznek.

    Ir hozzászóló írta még fentebb, hogy nem érdemes geddonra készülni, pedig szerintem pont arra érdemes. Elég megnézni a most és korábban széthulló társadalmakat : Venezuela, Szíria, korábban Argentína (Ferfal). Ha volt kis tartalék ami segített átvészelni pár húzós szűkös évet akkor megnöttek az esélyek a túlélésre…

    De ezeket már közel 10 éve, hogy kibeszéltük itt. Szerintem a régi hozzászólók közül pont ezért sokan főleg csak olvasnak itt de már nem szólnak hozzá mert nincs új a nap alatt. Egyedül annyi, hogy az omlást akkor még korábbra datáltuk de szerintem simán elhúzhatják még évtizedekig is ha a klíma nem teszi be a kaput.

  98. Arra meg igazäbol senki nem gondol ha egy megroppant tärsadalomra räszabadul egy ilyen – 20 fokos extrem hideghullam.
    A höseget egy tetö alatt hanyatt fekve semmit se csinälva tul lehet elni.
    A -20-at mär nem.
    Majd amikor füstöl a panel ablak, de nem azert mert felgyulladt a karacsonyfa, hanem mert egy fazekba egetik a nagyapa olvasoszeket……

    Karenyhites az egyetlen aminek van ertelme. Minden mas feltetel nelküli alapjövedelem meg hasonlok csak utopia es sehova se vezet.
    Majd az „uj” emberiseg megprobalja ujbol. Nekünk nem sikerült.

  99. 97,98
    Arra kíváncsi vagyok hogy az áramszünetek mikor kezdődnek el majd, mert a nagy agyak szerintem méretezik a rendszert csúcsfogyasztásra, bár rosszabb esetben nem, vagy nem tudunk majd venni áramot.
    Az áramszünetekről annyit hogy én imádom mikor egy vihar után elmegy az áram, a régi idők jutnak eszembe, és szeretem mikor csak egy gyertyával tudunk világítani.Nincs net , nincs tv stb…Mert ha van az a baj hogy az ember leragad a fórumok, tv, internet, youtube előtt , amikor nincs akkor pedig olyan jó nyugalom veszi körül az embert.Heti pár óra áramszünet belefér, sőt még jót is tenne ,mert elszakadnánk az elektronikától:D

  100. 104: pár hete csak az UPC halt be a 25 ezres kisvárosunkban meg környező 5-6 településen de igencsak megnőtt a sétálók bringázók utcán szaladgálók száma arra a pár napra! 🙂 3 napig se tv se net, ejj be szép vót!

  101. 100 – Curix:
    Kezdetben az élelmiszer árak fognak elszállni.
    Erre aki teheti fokozni fogja a termelését, de ez nem tud lépést tartani a termelés hátráltatásával.
    Aki nem tud fizetni, az lopni, rabolni fog, és meg fogják támadni azt, akik így vagy úgy termelni fognak.
    Egy idő után a rendfenntartók nem lesznek képesek ellátni a feladatukat.
    A rendfenntartók fognak rabolni a fegyvereikkel.

  102. 106:

    Ez az a pont, ahol a beszelgetes altalaban megakad, mert ha az ember ebbe komolyan belegondol, akkor semmi ertelme a felkeszülesnek.

  103. 107 – Curix:
    Pont ellenkezőleg (a te korodban). Ha felkészülsz és a túlélés lehetséges lesz néhány százaléknak, akkor te benne leszel a néhány százalékban. Bálint nem írt hülyeséget. Légy egy hipermarket fegyveres biztonsági őre.

  104. Tegyük fel, elszórtan, kis közösségek túlélik egy összeomlás nehéz hónapjait. Az emberi faj töredéke marad életben és a maradék elkezdi megszervezni magát az új, megnyugodott körülmények között.
    Az érdekelne, mint távlatokban gondolkodót, van e tervük arra nézve, hogyan akarják irányítani, szervezni életüket ezek a tudatosan túlélésre létrehívott, válogatott társaság tagjai, ha éppenséggel sikeresen veszik a legnehezebb akadályt. Van elképzelésük mi módon akarják irányítani piciny társadalmukat?
    Vagy majd ötletelnek, ahogy az élet hozza?

  105. Tibor ba
    Ezt igy nehéz megsaccolni, hogy akkor és ott mi lesz elönyös és mi nem. Egy ilyen állás lehet hátrányos is, ha a helyzet relative lassan romlik, mert a lopások száma egyre magasabb lesz és neked a végsökig lojálisnak kell maradni a céghez, hipermarkethez….
    Ilyen helyzetre nincs forgatoköny, nincs példa, nincs semmi igy nagyon nehéz kiszámitani, hogy mi lesz a befuto viselkedés vagy magatartás.
    Szerintem azok lesznek elönyben akik fittek, egészségesek, és villámgyorsan adaptálodnak uj helyzetekhez.
    Ezen tulajdonságok nem mellesleg most békeidöben is nagyon hasznosak.

  106. 110.Curix
    „Tibor ba
    Ezt igy nehéz megsaccolni, hogy akkor és ott mi lesz elönyös és mi nem. Egy ilyen állás lehet hátrányos is, ha a helyzet relative lassan romlik,…”
    Curix kedves, teljesen félreértetted Tibor bá engem idéző megjegyzését.
    Azt akartam jelezni, és Tibor bá helyesen értelmezte, hogy légy egy fegyveres alak aki egy supermarket vagy élelmiszerüzem raktárait védi nem a TULAJDONOSOK, HANEM SAJÁT MAGA számára, az összeomlás után.
    Ezek a fegyveresek, „jó időben jó helyen” alapon, élni fognak.
    Mások nem.

  107. 110 – Curix:
    „Ilyen helyzetre nincs forgatoköny, nincs példa, nincs semmi igy nagyon nehéz kiszámitani, hogy mi lesz a befuto viselkedés vagy magatartás.”
    Erre való az intelligencia (tudod, probléma megoldó képesség). Pont ezért maradsz te életben, mert te megoldod a helyzetet mankó nélkül. Bízz magadban!

  108. 109 – Károly:
    Félreértettél. 1) Mi okozza az összeomlást? Valószínűleg nem háború, vagy gazdaság. Most úgy néz ki, hogy a klíma. Ezt nem lehet túlélni, csak néhány évvel meghosszabbítod az életed másokhoz viszonyítva.

  109. „Durván, a háztetőre érkező energia ügyes megoldással kb egyensúlyba lehet a környezeti levegő hőenergiájával, de ahogy írtad a paneleknél game over, pedig több millióan élnek benne. Ezek vajon mit fognak tenni? Ezt kell kiötlenünk.”

    Nekünk fognak jönni. Ameddig el tudnak menni lábon. Érdemes a nagyvárosoktól minimum 1 napi járóföldre lenni.
    Érdekes, hogy pont ugyanezeket gondoltam.
    Két rendfenntartó van már a körben(olyan 25 család összesen, nyilván nem biztos, hogy mindenki ideér), 1 a családban, meg egy remélhetően leendő barát. A mi dolgunk a termelés.
    Legjobb hűtés ha erdő közelében vagy. Ha nincs , akkor erdősávokat kell kialakítani. Mi konkrétan erdőben vagyunk, érződik is a mikroklímán. Ráadásul ez a fajta mozaikos tájszerkezet a legideálisabb a kerti és kis szántóföldi művelésre.
    Az erdő ezenkívül sok fát biztosít, bár ez rendkívül nehéz munka még stihllel is, nemhogy kétkezes fűrésszel, meg baltával. Ebben vannak kétségeim. Állataink vannak, terület elégséges.

    A faluban van egy nagyon jól felszerelt kopé élelmiszerbolt, anyósom volt a boltvezető. Szoktam kérdezgetni a menetrendről. Nagy az árukészlet, elsők leszünk a rekvirálók között, ha nem a legelsők.
    Nagyon precízen kell végig gondolni a dolgokat. Logikusan, lehetőleg érzelemmentesen, de egyértelmű, hogy nem lehet mindenre felkészülni. Felnőtt emberek tudják, hogy az élet sokszor csak úgy szembejön veled. Én kíméletlen leszek, hogy kíméletes lehessek. Negatív karmámat azonban nem kívánom bővíteni, de életünket( közösség tagjait) szentnek tartom, akárcsak másét. Ha ő nem jön nekem, én nem megyek hozzá, hogy nekimehessek. De ha ő úgy jön ide, minek teszi? Én ugyanolyan fontos vagyok mint ő, de csak a magam cselekedeteiért vállalhatok felelősséget. Ennyit az ölés lelkitanáról.

    Károly felvetését(109 hsz) jogosnak érzem.
    Ha az emberiség a földön folytatja az életet, akkor létfontosságúak lesznek azon elméleti okfejtegetések és szemléletbeli változás amikre állandóan céloznak páran. Ugyanis a hagyományos társadalmi modell nem működőképes. Ha nem történik meg a paradigmaváltás, akkor a technikai előnyökkel rendelkező „túlélő csoportok” csak megnyújtják a haldoklásuk agóniáját. Nem közösségek lesznek, hanem egy csorda majomember. Ilyenben nem kívánnék részt venni soha, bár még félig ilyenek vagyunk. Kérdés hova fejlődünk.

  110. 113. Tibor bá’
    ” Mi okozza az összeomlást? Valószínűleg nem háború, vagy gazdaság. Most úgy néz ki, hogy a klíma.”

    Hát én erre nem esküdnék.
    Sokkal valószinübbnek látom a harmadik világháboru kezdetét.
    Hamarosan, a banki uzsorásoktol megszállt Hazámat támadják meg a Törökök. A gazdaságilag meggyengült ország, amely a munkanélküliség miatt nemrég, több mint 7OO.OOO fiatal hagyta el szülőhazályát, kitünő csali és könnyü prédának látszik. A Görögöknek el kell vérezniük, hogy ürügyet kapjanak az Oroszok, a Törökök ellen, hogy később a többiek is beszáljanak az osztózkodásban, majd szép lassan mindenkinek jön a sora.
    Ne izguljatok! Nyugalom, mindenkire sor kerül.A Sorsátol senki sem tud elbújni.

  111. 115: „támadják meg a Törökök”

    Ne értsd félre a kíváncsiságomat, mert nektek vérre megy – de ez elég fontos téma ahhoz, hogy jobban kifejtsd.
    Miből gondolod, vagy mi támasztja ezt alá, hogy pont görög-török háború tör ki a közeljövőben? Miközben azért a törököknek ott vannak a kurdok a hátukban, és az USA sem örülne egy NATO-n belüli összecsapásnak.
    /Az ellenséges viszony ugyan régen meg van, de ez még nem magyarázza meg az általad írtakat. Bár az is igaz, hogy Erdogan láthatóan szeretne legalább akkora „szultán” lenni, mint Nagy Szulejmán volt hajdan…/

  112. 115 – L.S.:
    Erdogánnak rengeteg gondja van. Legelőször neki megy a Kurdoknak, aztán neki menne a szíreknek, és legfeljebb azután jönnétek ti, de a kurdokkal se tudnak végezni. Az a harc évtizedekig fogja a törököket lefoglalni. Annyi ideje pedig nincs az emberiségnek.

  113. L. S.

    A válság ellenére iszonyat pénzt ölt az országod a hadi fejlesztésekbe, így szerintem nincs mitől tartani, mert Erdogan sem annyira hülye, hogy ilyet lépjen.

    A Nato 2.-ik legerősebb hadereje állítólag a török, de (ahogy Tibor bá is írja) nem akar két tűz közé kerülni. A kurdok – bár országuk nincs, de nagyon sokan vannak és nagyon keményen tudnak harcolni.
    Ha még emellett nekimenne Görögországnak, abba Erdogannak jó eséllyel beletörne a foga.

  114. 117. Tibor bá’

    Megmondom, hogy mi az, és miért nem usszuk meg a háborút.
    Törökország az energiájának 70% -át importálja.
    Erdogan tudja, hogy a Kurdok legyözése esetén sem fog a kezébe kerülni a Kirkuki-olaj, mert az Amerikaiak bebiztósitották azt maguknak.
    Most, hogy már megtudta, hogy a az Égei-tengeri és Kréta sziget melleti kőolaj és földgáz készletei többszöröse a Ciprusinak, érthető, hogy miért akarja az Égei-tenger felét.
    Gondolja, hogy Erdogan annyira hülye, és nem érti, hogy a Kurd állam létrehozása be van inditva?
    Az Afrin inváziója alatt a katonáit fogja kiképezni és előkésziteni. ( közben az Amerikaiakat is megzsarolja).
    Teljesen más amikor tapasztalt hadsereggel fog rendelkezni és azt az elszegényedett Görögök ellen parancsolja .

  115. 116. Observer

    „Miből gondolod, vagy mi támasztja ezt alá, hogy pont görög-török háború tör ki a közeljövőben? ”

    http://bankingnews.gr/index.php?id=352135

    Törökország átlépte a piros vonalat azzal a fenyegetéssel, hogy inváziót indit Görögország ellen.A Nyugatnak intézkednie kell.

    Az a felismerés, hogy a Nyugatnak végül felelősséget kell vállalnia Törökország Görögország elleni fenyegetései után, és hogy intézkedéseket kell tennie annak érdekében, hogy megakadályozzák Ankara agresszióját Szíriában és az Égei-tengeren és Cipruson, jelentette riportjában a jól ismert európai Gatestone Intézet.

    Amint azt a Görög védelmi minisztérium bejelentette, hogy Törökország egy nap alatt 138 alkalommal megsértette a Görög légteret, egy Török parti őrhajó, 2018. február 13-án szántszándékkal összeütközött egy Görög parti őrség hajóval az Imia sziklás sziget közelében, amely egyike azon Görög sziklás szigeteknek, amelyekről Törökország magáénak állítja és ezzel megkísérlik a ,,szürke zónák” létrehozását az Égei-tengeren.

    „Καταπέλτης για την Τουρκία το βίντεο ντοκουμέντο εμβολισμού του Γαύδος …”
    https://www.youtube.com/watch?v=MRI1QDmM6i4

    A legnagyobb Török támadás a keresztények ellen a 20. században került sor az 1914-1923 közötti időszakban, amikor a Görögök, az Örmények és az Asszírok népirtása zajlott.

    http://bankingnews.gr/index.php?id=353945

    Uzay Bulut : Török újságírónő irásábol

    Miért akar Erdogan betörni a görög szigetekre és az „Új Biztonsági Doktrína”

    Kétpárti megegyezés az „elveszett szülőföldek” visszafoglalásárol.

    Törökországban van egy olyan téma, amelyben az Igazságügyi és Fejlesztés Pártja (AKP) és a fő ellenzéki pártja, a Republikánus Népi Párt (CHP) teljesen egyetértenek:az a meggyőződésük, hogy a görög szigetek megszállás alatt lévő területek és a Törököknek vissza kell foglalniuk.Ez a hit olyan erős bennük, hogy mindkét fél vezetői nyilvánosan kifejezték az Égei-tengeri invázió fenyezetét.

  116. gyarmati, LSD:
    firkáltok itt össze-vissza mindent.
    én különben hülye vagyok, bolond vagyok, ne hallgassatok rám
    megbolondultam

  117. Én úgy gondolom, hogy a feltételes alapjövedelem működhetne. Persze nem teljesíthetetlen feltételekre gondolok. Csak az kaphasson, akinek nincs gépjárműve, mozgásképesek heti egy napot, vagy évi két hónapot szociális otthonban dolgozzanak, vagy néptanítóként egy borsodi faluban. Lehetne feltételként szabni, hogy ha már van 3 gyereke, akkor sterilizáltassa magát. Kis ötleteléssel még ki lehetne találni olyan feltételeket, ami egy egészségesebb társadalom kialakítására ösztönöznék a népességet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük