(2401) Megáll az eszem

Tibor bá’ online

 

A 70 éves (nehezen nevezhető zöldfülűnek) Nagy Bandó András az ATV műsorában a következőket mondta: „Múltkor Kecskeméten voltam, tiszta véletlenül hallottam egy kórházi dolgozótól, hogy oda viszik Orbán feleségét mindig, amikor összeveri. A kecskeméti kórházban rakják rendbe.” Ez nem csúszhatott ki a száján véletlenül, mert amikor a műsorvezető Rónai Egon közbelépett, Nagy Bandó nem kapott észbe, hanem így folytatta: „Magyar mondás az is, hogy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.”

Bizonyára tudjátok, hogy messze nem vagyok Orbán-fan, de ami sok, az sok. Orbánnak sok mindent fel lehet róni, de a magánélete az sérthetetlen, mind mindenkinek. Arról nem beszélve, hogy totálisan szakmaiatlan. Egy újságírónak kutya kötelessége minden forrást leellenőrizni mielőtt publikál. Az nem hírforrás, hogy „véletlenül hallottam”.

Ezzel azonban nincs vége az abszurditásnak. Az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa, Bauer Zsolt kötelességének érezte, hogy megvédje főnökét (minek azt megvédeni, jogász és van elég hatalma), és előállt a következő elképesztő válasszal: Nagy Bandó András bassza az anyját. Ilyen mondatot lehet hallani út menti kricsmik mélyén, akik nem tudnak se írni, se olvasni. Aki tud írni, az ilyet nem ír le.

Viszont a történet folytatódik. Ez a szerencsétlen Nagy Bandó András beszart a következményektől, amire gondolom néhányan felhívták a figyelmét, írt tehát Orbánnak egy fajta bocsánatkérést, amiben azt kéri, ne vegye el az életét. Erre mondja az angol „add insult to injury”. Nem elég, hogy Orbán veri a feleségét, ráadásul jártában-keltében legyilkolja, aki útjában áll.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

32 gondolat erről: „(2401) Megáll az eszem

  1. Hát igen, elég furcsa volt ez a hirtelen jött megalázkodás, de vhol a neten olvastam, h állitólag már a fellépései nagy részét visszamondták felsőbb utasításra és ő meg beszart hogy innentől annyi neki, ami meg szintén érthető vhol, csak ugye ebből a pozícióból visszakozni egy megmondó embernek elég ciki valszeg le is írta magát mondlét oldalon.

  2. Ugye nem sajnáljuk ? Biztos vagyok benne, hogy megérte neki féregeskedni! Nem olyan hülye ez, amilyennek látszik….

  3. Csak egyet érteni lehet azzal, hogy a magánélet a politikus esetében is tabu a nyilvánosság előtt.
    Négy ok mégis felülírja ezt. Az egyik, ha a politikus vizet prédikál és bort iszik.
    A család az szent, hirdeti és a családon belüli erőszak esetében is zéró toleranciát hirdet.
    Közben veri a családot. Ez a jellemvonás a választókra tartozik.
    A politikai vezetők sokszor maguk vonják be a családjuk tagjait politikai karrierjük fenntartása, előmenetelük érdekében. Ha ezt meglépi a politikus, innentől nem tabu téma a családja.
    Az pedig, ha a politikai vezető diák gyermeke, hipp-hopp, milliárdokkal stabilizáltja saját lábra állását, szintén jogos közérdeklődésre tarthat számot.
    A politikusok szeretik eltitkolni súlyos, akár halálos betegségüket is. Mintha az magánügyük lenne.

  4. 03. Károly +1, a megfogalmazásod rendkívül diplomatikus, de kiváló!

  5. „Múltkor Kecskeméten voltam, tiszta véletlenül hallottam egy kórházi dolgozótól, hogy oda viszik Orbán feleségét mindig, amikor összeveri. A kecskeméti kórházban rakják rendbe.”**** nos ilyenért 1989-ben eltörte volna a seprűnyelet a dolgozó hátán…most meg híreszteli.Persze nem kizárt az sem,hogy Kecskeméten él egy Orbán nevű jóember aki mindig eltángálja a nejét…

  6. Az ilyenféle megmondások, amelyek legkeményebb alapja az a megmondás, hogy nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja, a legszennyesebb rágalmazások egyike.
    Védekezni sem lehet ellene, mert semmi konkrétumot, bizonyítékot nem tartalmaz.

    Nagy Bandó lesilányította magát a propagandisták legalja közé!

  7. Az is magyar mondás, hogy „Pénz számolva, asszony verve jó”.

  8. „Bizonyára tudjátok, hogy messze nem vagyok Orbán-fan, de ami sok, az sok. Orbánnak sok mindent fel lehet róni, de a magánélete az sérthetetlen, mind mindenkinek. Arról nem beszélve, hogy totálisan szakmaiatlan”

    Szakmaiatlan az igaz. De:

    Kit érdekel hogy „szegénykének” megsértették a magánéletét? Hát nem pontosan ők azok akik a politikát a bulvár szintjére süllyesztették? Akik miatt nem lehet lefolytatni egy racionális diskurzust? Hogy teljesen megszüntették a vitakultúrát Magyarországon?
    Hogy ott tartunk, hogy egy párt program nélkül választást tud nyerni?

    És emlékszünk még arra az esetre, amikor ugyanezek Vonáról azt terjesztették, hogy homoszexuális? Az nem ugyanilyen?

    Lehet, hogy szakmaiatlan, becstelen, de ha egyszer nem lehet ellenük racionálisan vitázni akkor mi marad? Ha a „népet” nem érdeklik a racionális tények, statisztikák, észérvek? Én nem látok más megoldást, mint a saját fegyverüket ellenük forditani. Még több ilyen összehangolt nyilatkozat kéne.

    És tényleg, hadd ne sajnáljuk már meg szegényt. Ne felejtsük el, hogy nem csak a mi életünket nehezitik meg, de gyermekeinkét is több évtizedre. Ez nehogy már ne irja felül a magánélet sérthetetlenségének elvét. Több millió magyar magánéletét talán nem sérti az amit ők csinálnak?

  9. 08 – K:
    Lehet, hogy igazad van, de én , személy szerint soha nem fogok lemenni az ellenlábasom aljas szintjére. Soha nem fogok olyat állítani, ami nincs bizonyítva. Nem vagyok hajlandó elveszíteni a hitelességemet. Én lennék a legboldogabb, ha Orbán verné a feleségét, de ezt bizonyítani kellene.

  10. 2002-ben láttam Nagy Bandó egy előadását. Értelmes, intelligens embernek tartottam mindíg. Az utóbbi években egyre szomorúbban kísértem figyelemmel írásait. Kritikai írásaiért cserébe a fanatikus kormánypártiak, éveken át, elképesztő aljas, alpári módon gyalázták a személyét, de soha nem olvastam egyetlen értelmes érvet, vitát a fideszes oldalról . Mondjuk ebben semmi meglepő nem volt.
    Most valóban úgy néz ki hogy hibázott. Valószínűnek tartom hogy egyszerűen kicsinálták az évek során, lehet hogy belefáradt. A személye jól példázza, hogy nem lehet szembe menni ezzel a rendszerrel, mert előbb utóbb mindenkit megsemmisít, eltipor. A hozzá hasonlók, nem kevesen, már korábban felismerték ezt és elhagyták az országot…

  11. 09: „személy szerint soha nem fogok lemenni az ellenlábasom aljas szintjére”

    Pont emiatt a gondolkodás miatt nincs politikai összefogás az ‘Orbán rendszer és személyi kultusszal’ (ORSZK) szemben. Mindenki finnyásan felhúzza az orrát, hogy fuj, a másik ilyen meg olyan, „MI” bezzeg mennyivel különbek vagyunk (mint pl. a náci Jobbik, a kollaboráns LMP, a gyurcsányista DK stb). Ami igaz (lehet), csak éppen a totális sikertelenséget hozza el.
    /Persze a pártok nem úgy gondolkodnak, ahogy én. Nem rendszert váltani akarnak, hanem 10 fix helyet a parlamentben. Talán az egy Jobbik kivételével./

    Szóval vannak olyan helyzetek, amikor a cél szentesíti az eszközt. Ha Orbánt, mint ‘magánszemélyt ‘ lehet lejáratni, akkor az is elfogadható (nem beszélve arról, hogy ők sem finnyáskodnak ilyen téren). Oda kell taposni, ahol a legjobban fáj. Aztán hogy az egésznek van-e alapja, vagy nincs, valójában lényegtelen. Mindenki arra emlékezik majd, hogy volt egy „kabát-ügye”.

    Bandót meg sajnálom. Jól indult, de elfogyott a közönsége és ebbe idővel ‘belekeseredett’.

  12. Nagy Bandó hibázott, amit be is ismert, elnézést kért.

    Vajon mikor tesz így a habony művek a mocskos lejárató propagandáért, karaktergyilkosságokért, pl. Havas Henrik hazug és ocsmány sározásáért?

    „Nagy Bandó lesilányította magát a propagandisták legalja közé!” Vaóóó

    Ezt azért nem mondanám, a „legalja” az már foglalt. Ott van a TV2 meg az origó.

    http://www.origo.hu/itthon/20171222-nagy-bando-andras-gyulolet-osszeomlas.html

    Nem átallották végigtelefonálgatni azokat a helyszíneket, ahol Nagy Bandó András előadott. Ez egeeen.

    Volna egy kérdésem a fidesz fanoknak. Miért telefonálta végig az origó a helyszíneket, ahol a humorista előadott?

  13. 11 – Observer:
    Hűha, most nagyon nem egy hullámhosszon vagyunk. Vagy én rosszul fogalmaztam, vagy te félreértettél.
    Avval egyetértek, hogy a cél szentesíti az eszközöket. Azzal is, hogy aljas emberekkel szemben csak aljassággal tudsz egyenlíteni. De személy szerint én legfontosabbnak a hitelességet tartom. Van Orbánnak elég bűne, ne találjunk ki nem létezőket. Illetve bizonyíthatatlan,légből kapottakat. Az, hogy veri a feleségét piti dolog, akkor is ha igaz. Ez lenne a legkisebb bűne, ha elszámoltatnák. De a kitalált aljas vád VISSZAÜT.

  14. 3 Károly
    Teljesen egyetértek.

    Kb. 35-ször írtam ide is le, hogy Orbán veri a feleségét az évek folyamán. Ezt olyan 15 éve egészen közelről hallottam.
    Az akkori barátnőm fodrász volt(most is az,csak most Zuglóban) aki a Orbán nejének vágta a haját.
    Egy fodrász beszélget a pácienseivel, ráadásul látja rajta a fizikai elváltozásokat. Lévai soha nem köpött direktben még neki sem, csak hát ő sem volt hülye. Most, hogy Winchesterelnök, most nagy balhé van belőle, mert a sok gyík előtt támadta meg az a félkegyelmű oroszlányi expolgármester.
    Ezenkívül érdemes elolvasni Popper Péternek(aki Orbán tanácsadója is volt) ez irányú írásait. Ő rajongott Orbánért(amíg meg nem ismerte) az elején, nagy kvalitású embernek tartotta. A probléma csak annyi, hogy pszichopatikus vonásokat hordoz, vagyis egy fasz, aki nem mellesleg közveszélyes.

    És kurvára nem magánügy, ha egy ember veri a feleségét. Mivel ez az ember egy kibaszott közszereplő. Not to mention, ő Mo. Miniszterelnöke. Bár számomra a miniszterelnök szó egyenlő a játékhuszárral, csak ő igazi fejekkel játszik. De egy seggrepacsinál ő sem ér többet valójában.

    Azért nem mellékes, hogy veri-e vagy nem, mert ebből sok mindenre lehet következtetni. De ahogy már tucatszor leírtam, még ilyen bulvárhírek sem kellennek ennek megállapítására, elég a szóhasználatát kielemezni. Már akinek van füle és esze a „halláshoz”.
    Kis Bandó Bandi meg egy 70 éves hülye, ráadásul gyáva szar is.

    Egyébként a mostani helyzetben meg örüljünk, hogy egy pszichopata a főkapitány, legalább megvédi az Ő Magyarországát az ízeltlábúaktól. És így nyer egy kis időt mindannyiunknak. igaz ebbe a védelembe belehalnak egy páran kis hazánkban, és az egészségügy is szarni megy, de már úgysincs idő nagy reformokra.

  15. 13: „én legfontosabbnak a hitelességet tartom”

    Ez helyes. Általában én is. De most politikáról beszélünk… 🙂

    Csak esetenként a hitelesség nem célravezető – a politikai ellenfelek között. Nem ok nélkül, még olyan helyeken is, mint az USA, vagy Nagy Britannia (ahol azért művelik a demokráciát egy ideje), szemrebbenés nélkül mennek a lejárató kampányok egymás ellen – alappal, vagy anélkül, a végén már kit érdekel, a győzelem számít, semmi más.

    „Van Orbánnak elég bűne” Van bizony. És emiatt már belépett abba a kategóriába, ahol már semmilyen eszköztől sem kell visszariadni, ami esetleg elősegítheti a leváltását.

    14: „oroszlányi” Orfűi, egész pontosan. Csak hitelesen, ahogy Tibor bá’ mondaná… 😀
    „ráadásul gyáva szar is” Ez is lehet, de nem feltétlenül. Intellektuell, és emiatt valószínűleg saját magát is zavarta a kijelentése, amint később volt ideje átgondolni. Belegyalogolt valakinek a privátszférájába, és ezt nem kellett volna nagy nyilvánosság előtt megtenni.

  16. 15 – Observer:
    Talán túltoltam a biciklit. 😀 Elfogadom a nézeted, de itt és most nekem a feladatom, hogy a tőlem telhetően a legobjektívebben tájékoztassam az olvasóimat. – Most tehát az mondható, hogy Lévai Anikó fodrásza felfedezett rajta olyan sérüléseket, amelyek szerinte veréstől származhatnak, állítja egyik blogtársunk, aki a nevezett fodrásznak volt a barátja.

    14:
    Nagy Bandó András valóban egy gyáva szar, tegyük hozzá, hogy kevés ismerettel rendelkező gyáva szar. Ugyanis tudnia kellett volna, hogy a diktátorok nem ismernek kegyelmet. A könyörgés hozzájuk felesleges, sőt…. még édesebb nekik a bosszúállás.

  17. Én nem hiszem, hogy gyáva szar, hülyének meg végképp nem gondolnám.

    Nagy Bandó András az életéért könyörög. Azért erre sok eddig apolitikus szavazó, de talán még szendergő fideszes is felkapja a fejét.

    Kinek könyörög, hogy, miért? Milyen kib@szott ország ez, ahol egy értelmiséginek, ha valamit nyilatkozott a miniszterek elnökéről, akkor az nem a jog útját használja, hanem az életére, egzisztenciájára tör?

    Bár levele megalázkodónak, gyávának tűnhet, szerintem zseniális. Elismerte benne a hibáját, de közben felhívta a figyelmet arra, hogy milyen rendszer az, amit Orbán vezérel.

  18. „Kormányhatározattal részesült támogatásban a Hit Gyülekezete és a Szent Pál Akadémia – tudatja csütörtöki közleményében a kisegyház.

    A Magyar Közlöny december 28-i számában jelent meg a 2071/2017 (XII. 28.) számú kormányhatározat a hazai és határon túli egyházi fejlesztések támogatásáról. A határozatból többek között kiderül, hogy a Szent Pál Akadémia 364 159 800 forint támogatást kapott a Hit Park területén létesítendő könyvtár létrehozására, a Hit Gyülekezete pedig 394 030 200 forintot a Hit Park területén létesítendő rendezvényközpont létrehozására.

    A kisegyház és teológiai oktatási intézménye tehát összesen

    758.190.000 forintnyi közpénzt kapott karácsonyra a kormánytól. ”

    Aki el akarja olvasni a Közlöny e passzusát, íme:

    http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK17228.pdf

    (Kaptak más egyházak is, összesen most 11 871 017 960 ft lett kiosztva.
    Az Erdélyi Református Egyházkerület 2 001 302 960 kapott(Azaz kettő EZER millió ft-ot). Tőkés püspök nem hiába üldögél mindig a miniszterek elnöke mellett a tusványosi összeröffenéseken. Erdélyi testvéreink is tudni fogják, mi a dolguk tavasszal).

    De vissza a Hitgyülihez.

    Így kell ezt csinálni, kormányhatározattal… megvenni kb. 100 000 agyhalott, Németh Sándort imádó és rá istenként tekintő szavazó voksát. No persze nem a szavazat tulajdonosaitól, hanem a főpaptól, aki világosan kifejti majd, hogy milyen szavazat esetén lesz ‘áldás’ az életükön.

    Egyben ki lett fizetve az ATV elhatárolódása és a szóbanforgó riport elérhetetlenné tétele is. No meg az ATV tudja, mihez tartsa magát a kezdődő kampányban. Játssza tovább az ellenzéki tv-t, de csak finoman…

  19. Gyarmathy

    „Én nem hiszem, hogy gyáva szar, hülyének meg végképp nem gondolnám.”

    Igen,valóban nem az, megkövetem magam és elnézést kérek Nagy Bandótól így látatlanba is, főleg, hogy kedvelem a humorát, nem mellesleg.
    A hülye is erős szó volt, de a lényeget takarja. Egy megfontolt ember nem várja el egy éhes farkastól, hogy ne egye meg, ha vele szembe kerül. Hanem elkerüli és nem mászkál tök egyedül, éjjel, meztelenül a farkasokkal teli erdőben.70 évesen ennél több esze lehetett volna, most már éppen tépik szét. A köcsög ATV meg szépen veri a tamtamot, ugyanúgy leszarja Nagy Bandót. A hitgyűli az tömény fekete mágia Jézus neve mögé bújva, ezért kollaborál a vezérkarral.

    A tehetetlenség nagy úr. Engem is ez ragadott magával, még jó, hogy egy kis senki vagyok és nem hívnak be a Tv-be véleményt formálni.Különben szarhatnám össze magam én is.

  20. Lehetséges, hogy Nagy Bandó abba a tévedésbe esett, hogy a mai rendszer ugyanolyan elnézően kezeli a társadalomkritikát, mint a néhai átkos.
    Mert a kezdő időszakában is kifigurázta az akkori világ negatívumait, de ez veszélytelen volt a rendszerre, lévén nem volt szabad választás, több párt.
    Most a fidesz elfojtja a legcsekélyebb esélyt is arra, hogy esetleg lavinává nője ki magát az elvileg demokratikus rendszerben.

  21. Balázs,

    Hajlok rá, hogy mindenben egyetértsek veled. Magam sem tudom eldönteni, hogy Nagy Bandó hülye vagy bátor.
    Mert ennyi erővel a diktatúrák ellen fellépő, saját egzisztenciáját, sőt életét is veszélyeztető, nem egyszer feláldozó összes ilyen embert hülyének lehet nyílvánítani.

    A bocsánatkérő levele szerintem emberi nagyságra vall, de ugyanakkor komoly intellektusra is. Az ATV levette a riportot, de levelével az üzenete mégiscsak eljutott az ország népéhez, sőt még a fideszes propagandahálót is átütötte, mivel megírták, hogy bocsánatot kért, ami sokaknál elég ahhoz, hogy rákeressenek és elolvassák a teljes levelét.

    Ezzel együtt biztosan megbánta már ő is, hogy bement az ATV nevezetű trágyadombra, hogy elmondja a véleményét.

  22. Bandó pontosan azt csinálta amit a Hazug Habony média nap mint nap…
    Viszont Ő bocsánatot is kért érte . Azok meg nap mint nap pereskednek es fizetnek az MI adónkbol….. Ezert Bandó qvázi figyelemfelkeltese ennyivel tobb, jobb…..,es van hatasa.
    Lesz itt meg durvább attak is a fidioták részérol is….a kampányban….
    (un. Karaktergyilkolászások)..
    .Gyarmatival egyetertve.:-D

  23. Szerintem Nagy Bandó se nem okos, se nem ravasz, se nem megfontolt hazafi, simán nem gondolkodott. Különben pedig nem rendszer kritikát gyakorolt. A magyar folkkultúrában, akire azt mondják, hogy kékre veri a feleségét, vagy bassza az anyját, a lehető legnagyobb sértést vágják a fejéhez. Bizonyára tudjátok, hogy a legprimitívebb suhancok, ha meg akarnak valaki verni, akkor ezzel kezdik: „micsoda, szidtad az anyámat?” Ez nem a rendszer szemétségének a leleplezése volt. Ez nem Orbán elfogadhatatlan tetteinek a felsorolása, hanem egy közönséges kiszólás volt. Kultúrember ilyet nem tesz. – Különben Nagy Bandó Andrással már voltam egy társaságban, és mint magán ember nem vett le a lábamról.

  24. Az ATV-s riportot elszúrta, ez tiszta sor.
    De vajon utána meghunyászkodott, beszart és remeg, mint a kocsonya? Erre utalna a bocsánatkérő levél?

    Persze gondolhatja így sok ember, ahogy te Tibor bá, de nyílt levelével, annak hangnemével felé emelkedett a „bassza az anyját”-ot író mocskosszájú Bayernek.

    Továbbá, hogy miért gondolom, hogy nem hunyászkodott meg és nem remeg? A bocsánatkérő levele után egy nappal ezt posztolta:

    „Barátoknak, Bátraknak és Bírálóknak
    Avagy: „Az vesse rám az első követ…”

    Huszonnégy órája posztoltam az azóta az ország népét egyvégtében foglalkoztató nyílt levelemet, melyben bocsánatot kértem az ország miniszterelnökétől. Ahogy mondják: kaptam hideget, meleget. Nem emelek ki sem pozitív, sem negatív tartalmú kommenteket és jegyzeteket, mindegyik odatapadt a Net különféle oldalaira, bármikor elolvashatóak. Minősíteni sem akarom egyiket sem, mindenkinek szíve joga érzései és gondolatai szerint ítélkezni, mellém állni, vagy ellenem fordulni.
    Úgy gondoltam, ma reggel posztolok pár sort, melyben kiegészítem a nyílt levélben mondottakat, főként, mert számtalan bírálóm szememre vetette azt, hogy bocsánatot kértem Orbán Viktortól. Én nem vagyok Orbán, el tudom választani a róla kialakult, máig adott és változatlan véleményemet, és a konkrét ATV-s esetet. És mivel én „a Bandó” vagyok, arra is képes vagyok, hogy ellentétben vele bocsá-natot kérjek.
    Reggel a géphez ültem, és épp írni akartam, amikor ráleltem Bartus László írására, köszönet a tisztességéért és azért, hogy helyettem is tű pontosságával bon
    totta ki a nyílt levéllel, és az üggyel kapcsolatos mondandót, kimondom: mondandómat. Elgondolkodtam azon, hogy lehet, hogy a hozzám közel álló „ismerősök”, akik valóban ismerhetnének, ismerhetnék az életem, az érzéseimet, a lelki világomat, nem voltak képesek olyan tisztán látni a helyzetet, a helyzetemet, mint ahogy az általam egyelőre személyesen nem ismert Bartus László látta és láttatta ebben az írásában. Tökéletes kor- és kórkép, számomra pedig a megnyugvás, és a remény, hogy sok ezrek szívét megnyitja, és ezrek agyát mozgatja meg. Azt remélem, mégis csak volt és lesz értelme mindannak, ami velem történt.
    Minden jó embert szeretettel üdvözlök: Nagy Bandó András ”

    Majd betette Bartus elemzését:

    https://nepszava.us/bartus-laszlo-a-nagy-bando-ugy-tanulsagai/

    Így tesz egy gyáva szar ember?

    Számomra Nagy Bandó András továbbra is egy bátor, jellemes ember.

  25. 23. Igazad van, Tibor bá’, igazából én is rájöttem, mikor visszaolvastam a hozzászólásomat.
    Valószínűleg az zavart meg, hogy magamban összemostam a mostani esetet a korábbi kormányellenes kritikáival, és a válaszom inkább azokra érvényes.

  26. 15. Observer
    „“Van Orbánnak elég bűne” Van bizony. És emiatt már belépett abba a kategóriába, ahol már semmilyen eszköztől sem kell visszariadni, ami esetleg elősegítheti a leváltását.”
    Szerintem, az inkább gátolja a leváltását, ha aljas váddal illetik, amit nem bizonyítanak, így rágalomként a vádló (és a teljes ellenoldal) fejére hull vissza. Én ezt a vádat már 20 éve is hallottam, akár a graz-i klinikás pletykát. Persze mindenki úgy adja elő, mintha első-, vagy másodkézből lenne az információja. Máshonnan meg azt hallottam, hogy példás családi életet élnek, és Lévai Anikó egy önálló személyiség. Persze ezt is olyantól hallottam, aki állítólag személyesen ismeri a családot.

    Nagy Bandó felült a vonatra, és nekem nem egyértelmű, hogy aljasságból, vagy hülyeségből. Eddig is nagyszerű propagandaeszköz volt ezeknek a pletykáknak a terjesztése, de addig nem reagálták le a jobboldalon, amíg valaki a médiában be nem jelentette tényként. Fel lett nekik dobva a labda, nem csoda, ha lecsapták.

    Hasonlóan komoly hibának tartom, hogy vannak ellenzéki sajtómunkások, akik időnként vállalhatatlan dolgokat írnak, és az ellenzéki média nem határolódik el ezektől, legfeljebb mentegetni próbálja, ha túl nagy nyilvánosságot kapott, mint Konrád esete legutóbb. Szerintem vállalhatatlanok a kedves „újságírók”, akik kandeláberekről álmodoznak, vagy boldog átmeneti időkről, amikor a Fideszesek hulláit lehet teherautóplatókra lapátolni.

    Megértem, hogy vannak, akik szerint az Orbán-rendszernél nem jöhet rosszabb, de akkor is tudomásul kell venni, hogy a többség nem így gondolja, és a méltatlan, hazug vádak csak elviszik a szavazókat az ellenzéktől.

    Tibor bá’-nak igaza van, hogy nem megy le a saját mércéje alá, csak mert az ellenfél ezt teszi. Akkor máris megszűnt a jogalapja a kritikára.

    Gyűlöletkeltésben szerintem már übereli a baloldal a jobboldalt, legalábbis a belföldi célpontok kapcsán. Főleg amióta Netanjahu kinyilvánította, hogy a Soros-ellenes kampány nem antiszemita, így a Fideszesek szívükbe fogadták Izraelt, és a zsidókat sem szidják annyira. Sokak számára szitokszó a haza, nemzet, nacionalizmus, és a vidéki népesség is egy megnevelni, lecserélni váró csoport. A példának elénk állított Nyugat egyre kevésbé vonzó, egyre kevésbé a népakarat érvényesül, és egyre durvább a cenzúra. A gyűlöletbeszéd terminust bármelyik diktátor nagyszerűen használhatja a hatalma bebetonozására.

    Szerintem tényleg van annyi bűne a Fidesznek, hogy az igazság kulturált bemutatása is elég lenne, ha lenne komolyan vehető rivális. Ahogy az LMP-t annak tartottam a Schiffer-korszakban. Schifferről is hallottam egyébként pletykát (persze hozzá közeli forrásból), hogy miért vonult vissza, de inkább nem osztom meg nyilvánosan.

  27. 26: „rágalomként a vádló (és a teljes ellenoldal) fejére hull vissza”

    Javíthatatlan értelmiségi vagy, tele morális gátlásokkal. 😀

    A fidesz rágalmai, a névtelenül megírt lejárató cikkek kire hullnak vissza? Hát senkire… Viszont az elmékben megmarad, hogy volt ott valami…, azzal az emberrel, azzal a párttal.

    Legjobb példa, mikor anyám (is) rákezdte, hogy már a Jobbik is migránsokat akar betelepíteni… – mert ezt hallotta a királyi rádióban/TV-ben. Az egész úgy nem igaz, ahogy van, na de kit zavar ez? 😉
    Vagy figyeld majd meg, mit fognak művelni Márki-Zay Péterrel. A gépezet már beindult, már a helyi plébános is telefosta a templomot miatta. /Jézus forogna a sírjában, ha még benne lenne./

  28. 27. Observer
    „Javíthatatlan értelmiségi vagy, tele morális gátlásokkal.”
    Köszönöm, bóknak veszem. A morális gátlásaimat magam építettem, és bármikor változtatni tudnék rajta, de nekem ez a hosszútávú stratégiám.

    A Fidesz hazugságai rajtuk maradnak, csak az elvakult hívőknek nem tűnnek fel, a józanabb Fidesz-támogatók pedig nagy nehezen lenyelik, mert az ellenoldal(aka)t alkalmatlannak látják, és morális fölényük sincs a Nagy Bandóéhoz hasonló megnyilatkozások miatt sem.

    Nem hiszem (bár elvárnám) a politikusokról, hogy mindig igazat mondanak, és igazi grállovagok, de aki választást akar nyerni, annak úgy kell tennie. Pl. a Jobbiknak néhány szavazót hozhat az áldozati póz, de szerintem többet veszítenek a néppártosodási kísérlet után még megmaradt szavazókból. Nehezíti a bizalom megszerzését, hogy még kormányra sem kellett kerülniük, máris sikerült nagy tételben csalniuk, nyilvánvalóan kijátszva a törvényeket. Az nem kifogás, hogy a törvények nem nekik kedveznek, inkább egy morális ütőkártya lett volna, ha ezeket a szabályokat betartva le tudják győzni a Fideszt. Az interneten bárki meg tudja osztani a gondolatait. Aki nem több irányból tájékozódik, az amúgy is elkötelezett. Édesanyádról sem feltételezem, hogy bizonytalan lett volna az elmúlt nyolc évben, de javíts ki, kérlek, ha tévedek.

  29. Esetleg ne hibáztassuk a politikusokat-vagy ne csakis őket- hogy miért olyanok, amilyenek, pedig viselkedhetnének másként.
    Vajjon?
    Nos, egy ma délelött a rádióban hallott beszélgetést osztanák meg veletek:
    Valamelyik egyetemen egy érdekes kisérletet folytattak, melynek eredményei ugyancsak megkérdőjelezik, ha nem egyenesen cáfolják ama kitételt, miszerint az emberek alapjában véve jók.
    Két, egyenként 20 – 20 főnyi csoprtnak adnak mindenkinek egy fehér egeret, afféle kis labóratóriumi szegény jószágot.
    Az első csoportnak meg van magyarázva, hogy az egerek eladhatók egy megszabott, fix áron, de alkudozás NINCS.
    A második csoprt szintén eladhatja az egeret, de itt viszont lehet, sőt kötelező az alkudozás.
    Mindkét csoporttal közölték, miheztartás végett, és ez volt a kisérlet célja, hogy a megvásárolt egereket a vevők elpusztitják.
    És ime: az első csoport, ahol az egerekre nem lehetett alkudozni, mindössze 2 ember adta el a megszabott áron az egérkét, 18 NEM.
    A másik csoport viszont, ahol szabad volt az alkudozás, az egész csoport-mind a 20 ember- miután kialkudott egy neki megfelelő magas összeget, bizony eladta az egérkét!
    Tanulság: mindennek és mindenkinek van ára!
    Az emberiességnek is, a lelkiismeretnek is.
    Akkor hát tényleg ” az ember eredendőleg jó”???

  30. 29 – Bálint:
    Az Ember eredendően nem jó és nem rossz. Az ember eredendően életben akar maradni, túl akar élni. A magam részéről az első csoportban eladtam volna, a második csoportban iparkodtam volna minél magasabb árat biztosítani. Miért? Ha nem zavar, hogy sertés hús eszek, csirke húst eszek, marha húst eszek, miért zavarna, hogy az egér új gazdája mit tesz az egerével?

  31. 30: „túl akar élni”

    A példában nem a túlélésről volt szó, hanem a haszonlesésről. És sajnos ez az a tulajdonsága az emberiségnek, amivel megássa(ta) a saját sírját.
    /Persze az „anyagi biztonság” megteremtése egy darabig segíti a túlélést, de egy idő után teljesen irracionális mértékűvé válik ez a törekvés. Ezért nagyon jó az egeres példa. Mert miért ne szerezzek milliárdokat az „egerek” (és emberek, a környezet, a bioszféra, a Föld) rovására? Hiszen nem számítanak, csak ÉN számítok, egyes egyedül ÉN./

  32. 30.Tibor bá
    ..”Az Ember eredendően nem jó és nem rossz.”
    Szembe mész a nagy világvallások tanitásaival, drága Tibor bá, oszt el fogsz kárhozni, hát nem félsz? 😀
    : és D egymásmellé írva = 😀 . — Az ember olyan, hogy túlélni akar, hogy utódot hozhasson létre. Ő akar túlélni és nem a fajtáját akarja fenntartani, csak ÖNMAGÁT.Ez a stratégia ragyogóan működött az őssejttől az emberé válásig. Most azonban az eszével már képesé vált elpusztítani a Földet. De mivel az ősi ösztönöket nem képes legyőzni (a jövő minél alaposabb bebiztosítása, vagyis minél nagyobb vagyon gyűjtése) megsemmisül a faj és utat enged más lény evolválásának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük