(2395) Észak Korea 2.

VIP.314. (nyitott)

Verifikált (megerősítve) Az USA felkészül Észak Korea megtámadására

 

A Daily Telegraph állítja, hogy az USA tervezett katonai csapása Észak Korea ellen előrehaladott állapotban van.

A Daily Telegraph brit napilap jelentése szerint az USA hadvezetése hamarosan eldönti melyik elképzelés szerint indít katonai csapást Észak Korea ellen.

A Daily Telegraph azt állítja, hogy cikke alapját belső információk képezik, amelyek az amerikai és a brit kormány vezető beosztottjaitól származnak.

A napilap riportere több mint tíz volt, és jelenleg is hivatalban lévő amerikai és brit tisztségviselővel beszélt. A beszélgetésekből egyértelműen kiderült, hogy a Trump adminisztráció sokkal inkább hajlik a konfliktus katonai rendezésére, mint azt a közvélemény széles körben feltételezi.

A Daily Telegraph ismertetett néhány opciót, amelyek a megbeszélés tárgyát képezték.

A Fehér Ház az elmúlt hónapokban „drámai” módon felgyorsította a katonai megoldások előkészületeit, mivel attól tartanak, hogy a diplomáciai megközelítés nem alkalmazható, állítják a kormányok megfelelő belső körei.

Az egyik lehetőség a rakétakilövő állások megsemmisítése még mielőtt használhatnák őket újabb rakétateszteléshez. De fontolgatják az atomfegyverek célbavételét is.

Azt remélik, hogy a katonai erő demonstrálása jelezheti Kim Jong-un számára, hogy Amerika „komolyan” gondolja további atomfejlesztések leállítását és tárgyalások elkezdését.

Az amerikaiak véleménye szerint az elrettentés Észak Korea esetében nem működik, ahogy a tárgyalási lehetőség sem.

Az újságírónak az volt a benyomása a vélemények meghallgatása után, hogy a katonai megoldást igen komolyan fontolgatják.

Miközben a britek nyomatékosan javasolják, hogy fókuszáljanak a diplomáciai megoldásokra, és találjanak módot arra, hogy Észak Koreát nagyobb nyomás alá helyezzék.

Úgy tűnik, hogy McMaster tábornok a támadás megtervezésének a kulcs figurája, és a katonai megoldás kivitelezésének fő szószólója.

A fő kérdés most az, hogy a Daily Telegraph sztorija mennyire hihető?

Először is Washingtontól az utóbbi időben számtalan jelentés érkezik egy lehetséges katonai akcióval kapcsolatban, amit Észak Korea ellen indítanának be. Ez nem hagy semmi kétséget, hogy valóban komoly előkészületek zajlanak.

Az is kétségtelen, hogy Washington egyre csalódottabb, mert nem képes leállítani Észak Korea ballisztikus rakétáit, és nukleáris fegyverkezés programjait. Valamint azt se tudja elérni, hogy Kína leállítsa olajeladását Észak Koreának.

A Daily Telegraph cikke elismeri, hogy Észak Korea ballisztikus rakéta és nukleáris fegyverkezési programja sokkal gyorsabban halad előre, mint ahogy az Washington előre látta, és ez miatt az USA nem tud megfelelően reagálni rá.

Nem oly rég úgy számoltak Washingtonban, hogy még évtizedekig eltart, amíg Észak Korea képes lesz atom töltetet hordozó ballisztikus rakétával elérni Észak Amerika területét. A becslések szerint ez most lerövidült 18 hónapra. A Trump adminisztráció vezetői világosan kifejtették, hogy teljesen elfogadhatatlan, hogy Észak Korea ebbe a pozícióba kerüljön.

A Daily Telegraph azt is világossá tette, hogy a Trump adminisztráció megosztott a katonai akciót ellenzők és helyeslők között.

 

27 gondolat erről: „(2395) Észak Korea 2.

  1. Mivel a posztban kapcsolódóakhoz, mint háború kezdetéhez illeszkedik, ezért itt megemlítem a twitteren elkapható iszlámállamtól származó karikatúrát is.
    Azon egy fej nélküli Mikulás ül egy karácsonyfa mellett és az órák ha jól emlékszem december 25 hajnalát mutatnak rajta.
    Hogy Trump időzítése-e a december 25 vagy sem, sokan arra tippelnek a jó minőségű karikatúrából, hogy az a rajz titkosszolgálatok szerzeménye lehet és a németek ezt egyben az iszlám európai harcának kezdeteként is értékelik (mennek is sokan friss kenyeret és élelmiszert venni ma)

    És a twiteres kép linkje: https://pbs.twimg.com/media/DRjF5S8VAAAoyBq.jpg

  2. 01:
    Köszi Bazs. Igen, hétfő hajnali 1 óra.

  3. Ha most az utóbbi pár fordításból jól értelmezem, akkor az USA tábornoki karának héja része megtámadná Kiméket, a másik része pedig a diplomáciai karral együttvéve még kivárna, és a tárgyalásokat erőltetne+szankciók, mert van még kb. 1,5 évnyi lehetőség a tárgyalásokra Észak-Koreával. Mert a valós képesség, a bevethető északi ICBM+atomtöltet páros addigra lesz majd csak harckész állapotban. (De ez is jóval rövidebb intervallum, mint amit még tavasszal jeleztek előre az amerikai hírszerző szervek, mert akkor még 3-5 éves időtávról volt szó.)

    Viszont McMaster és csapata a megfelelő terveket elkészítette, és gyakorlatoztatnak is rá?! Én most főleg kérdezem, ha már hatott rám a mainstream média, hogy jól látom -e? 😉 😛 🙂

  4. 01:

    Találós kérdés: Hol is vannak abban az időpontban az emberek ami a képen látható?! (zárójelben jegyzem meg, hogy az ilyen előre „bejelentett” akciók nem szoktak megvalósulni)

  5. 3 – Piton:
    Hazugság az, hogy Kim nem hajlandó tárgyalni. Ezt nyomja a szajha média. Kim hajlandó tárgyalni, de csak egyenlő félként. Washington erre (egyenlőre) nem hajlandó. Hozzá szoktak a diktáláshoz. A hatalmas előkészületek ellenére Trump és McMaster nem akarnak támadni, mindössze plauzibilisen akarják fenyegetni Kim-et. Sajnos azonban az idő nem nekik kedvez, mert Kim egyre jobb alku pozícióba kerül. Nem hiszem, hogy lesz partraszállás. A végén tárgyalni fognak. Megkötik a békét, de Kim nem fog lemondani az atomfegyveréről. Ez egy hatalmas béka, nem csoda, hogy Trumpék húzzák az időt. A baj csak az, hogy valahol lehet egy félreértés és akarat ellenére beindul a háború, és közben a világ rágja a körmét. Persze a körmét az újságírók is rágják. Így születnek meg ezek a beszámolók. Kína és Oroszország pedig közben mosolyog magában.

    Szerintem csak a félreértésből fakadó rizikótól kell tartanunk. A tudósítások 99 %-a propaganda. Ami magyarul is megjelenik annak meg 100 %-a.

  6. 1.
    Ha az iszlám ma korlátlan háborút indítana Európán belül, az a saját halálos ítéletét jelentené rövid időn belül.
    Egyenlőre ahhoz alacsony a részarányuk a lakosságban, hogy egy átmeneti zavar után ne ennék meg őket szőröstől- bőröstől az őslakók, egyúttal elvágva mindenféle utánpótlási lehetőséget számukra, tehát érdekeikkel ellentétes lenne…

  7. 5.
    Teljesen egyetértek.
    Ha Amerika támadni akarna, akkor inkább azt reklámozná, hogy békés megoldásra, tárgyalásokra készülnek, és kizárnák egy katonai beavatkozás lehetőségét…

  8. Tibor Bá’
    Milyen félreértés van közöttük mikor Pufi megmondta ha van atomja Kaddafinak vagy iraknak nincs az ami volt? Meg a többi is felsorolva.

    Ez nekem kis banyeknak tiszta sor… Akkor zusa mit nem ért?

  9. 09 – Kékavian:
    A felső vezetés mindent ért, de a hülye tömegeket átveri a propaganda szövegükkel, és bizony igen sikeresen. Olvasd el pl. Pzuj szövegét. Olvasd el miket is a magyar szajha média. Hülyítik a tömegeket.

    fogalmazz egy kicsit figyelmesebben. Hosszasan kellett töprengenem pl. ki az a zusa.

  10. Közben olvastam róla, hogy a december 25 egy szabadkőműves ünnepnap.
    Valószínűleg erre tervezték a támadások időpontját.
    Egy ilyen nagy ünnephez méltó eseményre számítanak: akár Izraelben is – a jeruzsálemi sziklatemplommal kapcsolatos az egyik ilyen lehetséges esemény különösen most, hogy Jeruzsálem főváros lett (sokak ellenkezése ellenére).
    A világkereskedelm központra néző webkamerát pedig kikapcsolták mától. Szimbolikus értéke lehetne egy azt ért migránsmenetnek.
    Van aki egy ilyen eseményt tart méltónak a pénzrendszer újraindítására, a bankok bezárására. Ezek legfeljebb találgatások.
    Utána való bankbezárások és boltkiürülések már szóba kerültek más időpontokkal kapcsolatosan is ezen a fórumon.
    Ne felejtsük el, hogy az egész cécó és az események – beleértve a migránsok általi bűncselekmények elkövetését is – a papírpénz buborék kidurrantása végett mehet.

  11. Tibor Bá’

    Hogy mennyire átvernek ime, ma valahol pont hasonló kérdéskörrel foglalkoztam a butitással kapcsolatban .
    Az ember felteszi magában a kérdést, pl fizika terén a fegyvergyártással mire lehet vagy tudtak jutni és tessék ezt találtam. Egely azért nem mondható kispályásnak e téren.
    Linket nem teszek ide mert látom a képe is megjelenik és mintha valahol olvastam volna nem igen szereted.
    „Hová tűnt a World Trade Center? – Dr. Egely György, Jakab István” yutube

    Érdemes megnézni még akkor is ha Jakab kicsit ?

  12. Hihetetlen Wikileaks leleplezések.
    Eszerint Obama és a CIA főnöke John Brennan valóban adott atombomát Észak-Koreának. Eddig kétkedtem, hogy van-e ilyenje Kimnek és már tudni lehet, hogy van és hogy honnan (ez lett volna az első tippem, hogy a CIA adta nekik a bombát).

    http://chronicle.su/news/wikileaks-releases-deep-state-files-deepstatefiles/

    Most a nagyhalakra került a sor. A doksik szerint Soros György is kapott egy idézést – indictmentet nem ismertem eddig ezt a szót.

  13. 13 Bazs

    Így már összeáll a kép.
    Korea kap a CIA ellenőrzése alatt rakétát és atombombát.
    Ügyelnek arra, hogy a kettő ne legyen összeszerelhető, így nem kell felkészülni a támadásra.
    Pontosan úgy mint Irak esetében.

  14. Ezek szerint akkor kaptak is atombombát meg nem is. Mintha egy okos lány találta volna ki mindezt a CIA-nál.

    Itt pedig a megvádolt politikusok listája olvasható http://www.project.nsearch.com/profiles/blogs/endgame-indictments-over-9-11-tom-heneghan?xg_source=activity

    Remélem Trump jól el tudja végezni a rá bízott (f-)eltakarítási munkálatokat.
    Legjobban a belinkelt linkeken lehetett elkalandozni: a szaúdi uralkodó azon pipult be 1-2 hónapja, hogy a „barátai” társai facebookról rendeltek jó pénzért gyerekeket, amit aztán meg is kaptak attól, akiknek sok pénzt fizettek ezért.
    Még egy ok arra, hogy miért nem szabad gyerekeket facebookra engedni meggondolatlanul profilokat létrehozogatni.
    Eszerint nem a korrupció volt a tisztogatások igazi oka Szaud-Arábiában.

    A múlt hét elejéig bogozta ki a láncokat Trump, majd úgy dönthetett, hogy elég ezeknek az információknak a nyilvánosság elé hozása a „hidra” lefejezéséhez.

  15. Németországban hírek szerint teljes készültségben a kórházak/egészségügyi intézmények (általános megállapítás). Muszlim támadásra számítanak.
    A pénzügyi rendszer halálát október 15-20 közé jósoló James Rickards pedig Mike Pompeo CIA igazgatóra hivatozva 12 héten belülre teszi a 3. világháború kezdetét.

    https://www.davidwolfe.com/intelligence-insider-date-world-war-3/

    Halleluja!

  16. 16 – Bazs:
    Ez légből kapott. Kitörhet jövő héten, de lehet, hogy soha. Abban az esetben lehet(ne) állítani, hogy 12 hét múlva kitör, ha lenne erre konkrét döntés, és a felvonuláshoz kb. 12 hétre lenne szükség, amit már elkezdtek. De ez se lenne pontos, mert Kim kijelentette, ha biztos abban, hogy támadásra készülnek, akkor megelőző csapást mér. Szerintem az ilyen kijelentések semmi mást nem jelentenek, mint a pszichológiai támadás egy részét. Ne feledjétek, abban a pillanatban, amikkor Amerika leült tárgyalni, megszűnt a háborús veszély, de erre Amerika egyenlőre nem hajlandó.

  17. 16: „Németországban … Muszlim támadásra számítanak.”

    Mármint terrorcselekményre? Arra mi is számítottunk. Azért volt kint a TEK a karácsonyi vásárban. Bár az is lehet, hogy csak a járműveiket akarták átfestetni… 😀

  18. Bazs,
    Szerte a nyugati világban mindenhol készültség volt szilveszterre, ebbe illeszkedhet a kórházak készültsége is.

    „A pénzügyi rendszer halálát október 15-20 közé jósoló James Rickards…”

    A mögöttünk lévő, tehát 2017 októberről van szó? Ha igen, akkor James tévedett. Miért érzed, hogy a mostani világháborús jóslatának hinni kéne?

  19. Igen a tavaly október 15-20 közötti időszakra gondolhatott. Annyi jött csak be, hogy a BRIC oszágok akkor kezdték el nagy mennyiségben eladni az amerikai államkötvényeiket és dollárvagyonukatí, hogy aranyat vegyenek rajta.
    Miért érzem, hogy hinni lehetne ennek a jóslatnak? Jó kérdés.
    Egyrészt, mert tudom, hogy 1997 óta (LTCM csődje) nem tudnak több embert eladósítani, több adóztatható pénzt teremteni (Magyarországon is ha egy rokkant közlekedési támogatást akart kapni, csak g@rancsi cégén kereszül tudott ilyenhez jutni, saját pénzből hitel nélkül megtakartításából nem ment).
    Majd 2008-ban megkapták a pénzügyi rendszer résztvevői a kegyelemdöfést, ezzel mindenki felfigyelt a problémára.
    Azóta bármit is próbálnak tenni semmit nem jutnak előre és elképzelés sincs a helyzet megoldására.
    Mára a jegybankok kifogytak az eszközökből a megoldás keresése során (negatív kamat is elég perverz dolog, hogy fizetni valakinek, hogy kölcsönt adhassak neki).
    Mellesleg az orosz hadsereg már a német határon számít ilyen összetűzések miatti menekültekre a nyugatból.
    És mindenképpen el akarják kerülni a politikusok egy Japánban 1990 óta tartó defláció helyzet európai feltűnését, sőt amerikait is írhatok: erre pedig nincs jobb eszköz, mint az ilyen céllal ide is telepített migráncs terroristák aktivizálása.
    Túl sokan számítanak erre, olyanok is, akiknek jó rálátása van a nagypolitikára (Rickards például) és banki elemzőktől is származnak ilyen információk, hogy vagyonosabb ügyfeleik erre akarnak készülni és ilyen tervekre keresnek megoldást.
    Nincs értelme halogatni, mindkét oldalon készen állhat a katonaság. Ma már az oviban arra is terfet kell készíteni, hogy milyen vészintézkedéseket tegyenek, ha a dadus tockost ad a pedellusnak – terrorcseleknénynek nyilvánítva ezt.
    És a jelenlegi pénzrendszer tönkrement: adósságokban takarítunk meg és az előbbi LTCM-2008-mostanság események miatt ezek sosem lesznek visszafizetve, ami már önmagában komoly konfliktusokat okoz.
    A TEK-es feltűnése és eltűnése is összekapcsolható ezzel a félelemmel, majd amikor Trump adminisztrációja elkezdte tolni a váditatokat – linkeltem is a forrást – kiderült, hogy Trump inkább a dollár elgyengítésével
    fosztaná meg a terroristákat a pénzük vásárlóerejétől (itt a 15. hozzászólásomból indulva meglesznek).
    És az Economist idénre jósolta a Phoenixet, az új egységes világpénznemet, aminek bevezetése hasonló gubancokkal járhat.
    Nomeg nem beszélve a német tévében is egyre gakoribbá váló monarchia mellett érvelő adásokról, amivel szerinte ennek visszatértéhez akarják szoktatni az emberekt.
    Lehet, hogy ez túl hosszú lett.
    http://tvthek.orf.at/profile/Erbe-Oesterreich/13887215/Erbe-Oesterreich-Die-Akte-Habsburg-1-5-Die-Thronfolger-die-keine-waren/13959140
    A pedellus-dadus példa nem jó, de a hangulatból talán visszaad valamit. Meg abból, hogy a kormányzat alkalmatlanságát is mutatja, hogy ilyen feladatokat bízna az óvónőkre.

  20. 20: A linkelt videó csak Ausztriában elérhető…

  21. Érdekességként itt említem meg egy tegnapi cikk tartalmát.
    Németül írta valaki: címe Lengyelország az író szerint feleslegessé válhat.
    http://www.politaia.org/?p=28338
    A cikk szerint Németország, Ausztria és Oroszország között kellene felosztani a mai területét.
    (Nem értem teljesen az elgondolás hátterét, itt inkább az ilyen és ehhez hasonló gondolatok terjedése volt nekem az újdonság.)
    Ennek lehet, hogy jobb lett volna európai posztot keresnem, nem tudtam ilyet találni.
    Korábbi cikkre hivatkoznak benne, amit sajnos nem sikerült most megtalálnom.
    Az Ausztrián lehet, hogy a Trianon előtti Osztrák-Magyar monarchiát értette az író.

  22. 24: Én meg Franciaországot gondolom feleslegesnek… 😀

    Európa elég sok véráldozattal jutott el a mai ‘nemzetállamokig’ /amelyekben persze vannak kisebbségek is/, kényszeresen próbálják is fenntartani a status quo-t (erre jó az EU és emiatt nem támogatnak kisebbségi függetlenedési törekvéseket EU- n belül).
    Ennek az állapotnak bármilyen változtatása megint véráldozattal járna. (Pl. nehezen hiszem el, hogy a lengyelek szó nélkül elfogadják, hogy az ország egy részét bekebelezik az oroszok vagy a németek).
    Arról nem is beszélve, hogy Oroszország (a kalinyingrádi ‘sziget’-részt/hídfőt nem számolva) és Ausztria jelenleg nem is határos Lengyelországgal. A nyolcvan milliós Németországnak a 2 millió bevándorló is megakadt a torkán, mit kezdene 40 millió lengyellel? stb., stb.
    Valaki (megint) megnézett egy térképet a XIX. századi Európáról… és nyomja fullba a kretént.

    Ugyan ilyen marhaság az osztrák-magyar monarchia visszaállításának a terve, az is forog a neten mostanában. /Bár ez utóbbit nem ellenezném egy olyan változatban, hogy a Dunántúlt Ausztriához csatolják. A maradék meg lehet a csuti brigantié… 😉 /

  23. 25 Observer
    „A maradék meg lehet a csuti brigantié… ”
    Románia, Erdély is szép vidék.

  24. 26: „Románia, Erdély is szép vidék.”

    Nem is a tájjal van a gondom, hanem az emberekkel, akik kitiltottak onnan. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük