(2389) Orbán hibázott

Tibor bá’ online

 

Orbán hibázott, nem kicsit, óriásit. Orbán kiadta az utasítást az Állami Számvevőszéknek, hogy a Jobbikot ki kell nyírni, és talán még az összeget is ő adta meg, mert megszokta, hogy kiszolgálóinak önálló esze nincs, legfeljebb hűségükre és seggnyalásukra számíthat.

A Számvevőszék lépett, és adott egy jelentést, amit a Jobbik nyilvánosságra hozott. A jelentés egy vicc, de már azt is megszokták, hogy a viccszerű eseteket a felvásárolt média sikeresen kommunikál a tömegeknek. Az igényesebb szavazókat pedig úgyse tudja megtéveszteni, de szerencsére ezek kevesen vannak. Most azonban félrecsúszott a dolog. Azt mindenki megérti, hogy 663 millió forint hatalmas pénz, és az a „törvény”, ami alapján a büntetést kiszabták, egy vicc. Orbán hatalmasat tévedett.

Orbán azért tévedett, mert valójában sosem élt az emberek között, sosem élt egyik fizetéstől a másikig, és igazából nem ismeri a magyar emberek gondolkodását. Ha megkérdezte volna a CBA menedzsereit, akkor megtudta volna, hogy a magyar emberek rendkívülien árérzékenyek. Képesek fél napokat utánajárni, hogy néhány forinttal olcsóbban vegyenek akármit. Meg kell nézni a benzinkutakat egy nappal a 3 forintos áremelés előtt. Tömegek állnak sorban  80-100 forint spórolás miatt 4-5 milliós kocsikkal. Ezeknek az embereknek azt mondani, hogy vétkes a Jobbik, mert olcsóbban akart hozzájutni a hirdetésekhez, hát ki ne akarna olcsóbban hozzájutni. Micsoda dolog ilyen törvényt hozni?

Még ennél is érdekesebb gondolat, hogy „de hiszen ez teljesen felesleges volt.” A felmérések szerint a Fideszre szavazók száma 50-55 % körül mozog, miközben a Jobbik a 15 % alatt van. Az MSZP ennek csak a fele. A Fidesztől lehetetlenség elvenni a győzelmet. Pláne, hogy a szavazórendszert úgy alakították át, hogy akkor is nekik áll a zászló, ha csak 40 százalék szavazik rájuk.  Ráadásul az ellenzéki pártok képtelen megegyezni, mert a fenét akarják megbuktatni a Fideszt, elég nekik, ha néhány vezetőjük bekerül a parlamentbe.

De akkor Orbán mi a fenének erőlködik, és erőlködés közben követ el ilyen hülye hibát? Hát azért, mert Orbánnak nem elég a csendes többség, ő minden körülmények között meg akarja kaparintani a 2/3-ot. Ugyan miért? Azért, hogy kényelmesen tudjon megszavaztatni minden olyan törvényt, amelyek segítségével olyan államformát alakíthat ki, amilyet csak megálmodott, benne magát olyan pozícióban, amilyet el tud képzelni, annyi időre, amíg ki nem hull kezéből a jogar. És ezt a 2/3-ot a birka nép nem tudta volna megakadályozni, ahogy 2010-ben és 2014-ben se tudta, de most besegített Orbán kolosszális baklövése.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

86 gondolat erről: „(2389) Orbán hibázott

  1. Tibor bá,

    EGyetértek az írásoddal, csak még az a kérdés, hogy Orbán helyre tudja-e hozni a dolgot vagy legalább enyhíteni rajta a kellő mértékben. Lázasan melózhat a megoldáson a habony művek.

    Volner János azt nyilatkozta, hogy összefutott az ÁSZ vezérrel a Parlamentben, aki remegett, mint a kocsonya. Magyarán be van szarva. Sejti, hogy ha meggyengül vagy netalán bukna a fidesz, akkor neki annyi, de bukhat enélkül is. Viselkedése arra utal, hogy homokszem került a gépezetbe.
    Sajnálni nem nagyon kell, mert általában ez a diktatúra (bármelyiké) seggnyalóinak és kiszolgálóinak sorsa, vagy az ellenfél áll bosszút rajta vagy a saját diktátora intézi el, áldozza be, ha már terhessé vált vagy bűnbakra van szüksége.

    Egyébként kellett ez a kis fordulat, ez a fidesz akció, mert sokan felkapták a fejüket. Aztán hogy ez mire lesz elég, az a jövő kérdése.

  2. 02 – Gyarmathy:
    Minden bizonnyal Orbán agya most ezerrel jár, és ki fog találni valamit, de remélhetően Vona ki fogja védeni. Ez olyan mint a sakk. Akinek lett egy tiszt előnye, csak arra kell vigyáznia, hogy az előny megmaradjon. Ha Vonának sikerül „száguldania” akkor a mini pártok beállnak mögé, hogy legalább a vezetőjük bekerüljön a parlamentbe.

    Heller Ágnes eléggé baloldali, eléggé liberális, és eléggé zsidó ahhoz, hogy elfogadják, amit mond. Szerinte össze kell fogni a Jobbikkal. Ha Hitler legyőzésére a kapitalista Nyugat össze tudott fogni Sztálinnal, akkor senki se lehet finnyás, mert a tét hatalmas.

  3. „a Jobbikot ki kell nyírni”

    Ki van az már nyírva…

    „Csütörtök estig 4041 ember fizetett be támogatást a Jobbik bankszámlájára, összesen 34 997 232 forint értékben.”
    https://www.jobbik.hu/hireink/4000-fo-felett-jobbikot-es-magyar-demokracia-megvedeset-penzadomannyal-tamogatok-szama

    Gyakorlatilag picivel több, mint 4 ezer ember volt hajlandó pénzt adni a Jobbiknak. A 8 millió választóból…
    „Vitam et sanguinem, sed avenam non!” 😉

  4. Szánalmas, szerencsétlen Jobbik! Szélsőjobbos pártként stabilan megkapták volna a 10-15 százalékot. Most a középszerű, tehetségtelen Vona segítségével közelítenek az 5 % felé. A radikális része már rég Fidesz szavazó. Az egész bal oldali kócerájban 1 karizmatikus személyiség van, a negatív, pszichopata Gyurcsány. Esélyes tavasszal a 2/3-ad, mindannyiunk szerencséjére, mert akkor az első héten alkotmányt módosítanak a betelepítés ellen…

  5. Ma volt a Jobbik+LMP+Mometum+Együtt+kitudjamégkik tüntetés. Nagy bukás volt. 1500-2000 ember ment el. A régi jobbikosok nagyobbik része kiábrándult a balliknek benyaló Vonából. A ballib meg igazából nem hisz neki. Tecnikai szövetségről beszélnek, ami lényegében politikai prostitúció. Az emberek nem vevők rá. Olyanra akarnak szavazni, akiben hisznek, megbíznak, aki azt az értékrendet képviseli, amit ők helyesnek tartanak. És nem a politikai élet kurváira. Legyen az jobblik vagy ballik. Pedig ebben a szövetségben mindkettő lejáratja magát.

    Választások el lehetetlenítése? A Jobbiktól kb nyáron vonják le a büntetést. Ráadásul a kampánypénz az külön van számolva, ahhoz most sem nyúlhatnának. Ez olyan 800 milliócska amit a jobbik kap. Tehát valójában szó sincs arról, hogy veszélyben lenne a részvételük tavasszal.

    A törvény meg törvény. A pénzfinanszírozás civilek és más szervezetek részéről való tiltását még 89-ben hozták. A módosítás, hogy ez dologi eszközökre is vonatkozik, 2014-ben történt, Simicska 2015-ben szakított a párttal, tehát sem a törvény, sem a módosítás nem a Simicska-Jobbik plakátbiznisz ellen született.

    Vona nyugodtan élhet egy gyurcsányi fordulattal, nevezetesen: „Ezt elkurtuk … nem kicsit, nagyon ” …

  6. Pont ezt akartam mondani én is. 20e embernek kellett volna kinn lennie ehelyett kinn voltak 1000-1500-en. Orbán arra játszik sikerrel, h az átlag magyar ember totál szarik mindenre és akkor se fog semmi történni ha holnapra betiltaná a többpárt rendszert.

  7. Emlékszem amikor még hittem abban a lehetőségben, hogy az emberek megváltoztathatják a rendszert, nyilvánvalóan röhejes elképzelés volt.
    Ez olyan 7-8 éve volt. No akkor sem a Jobbikban, bár az ikszemet 2010-ben is megkapták, életem utolsó fellépésén a szavazóirodában.

    A Magyarok Szövetségében ténykedtünk inkább, hiszen annyit már akkor is tudtam, hogy egy rendszer alulról és „kívülről” változtatható csak meg.
    Vukics Ferenc már akkor mondogatta, hogy a Jobbik semmivel sem jobb mint bármi más. Bólogattam, de teljesen nem hittem neki.

    Ott volt Novák, Z. Kárpát, Morvai stb. akik értelmes alternatívát jelentetettek.
    Aztán 1.5-2 év alatt rohamos gyorsasággal szétesett.
    Begyűjtötték a egyetlen jobboldali alternatíva szárnyai alá a népet, aztán durr bele.
    Szétbaszták.
    Novák huss és a többi.

    Vona konszolidálódni akart, ami valahol érthető is. Hiszen sok embert megrémített a radikális beszéd-gondolta. De talán ott kellett volna kezdeni, hogy az önkénteseik nem skinhead jelmezbe bújva agitálják az embereket az Örs Vezér téri aluljáróban.
    A radikalizmust kellett volna konszolidálnia megfelelően már az elején és nem cigányútra mennie később.
    Nem volt elég okos. Vagy. Nagyon is az, csak nem az ügy oldalán.
    Vonát kitalálták a népnek. Ott fent pontosan tudják mit kell mondani.
    A Magyarok Szövetségével is így bántak el. Berakták az egyik emberüket, már a legelejétől, szervezők közé. 3 vagy 4 évet lapult aztán robbantottak.

    Az ÁSZ csak a kegyelemdöfés, a birkák nem fognak csinálni semmit ahogy Thunder is írta, ők csak legelni szeretnének, aztán a vágóhídon talán kidöntik a kerítést.
    A fütyeszuralom folytatódik. Örüljünk neki, mert úgysincs jobb.

  8. 8. „Örüljünk neki, mert úgysincs jobb.”

    Nincs jobb, mert birka módjára 8 éve folyamatosan beszavazzátok őket. Ha eltakarodnának, akkor légüres tér lenne a helyükön vagy mi? A Fidesz érdeke nyilvánvalóan abban van hogy minden más politikai kezdeményezést ellehetetlenítsen, pontosan miattuk nincsen más alternatíva.

    A Novák Előd szerinted értelmes alternatíva? A Tomcat-Novák-os Zöld Pártos botrányról gondolom nem hallottál akkor.

    Nagyon egyszerű lenne egyébként a megoldás: tegyünk arról, hogy a rossz (/jó) politizálásnak legyen következménye!
    Szétlopják az országot? Semmi baj, csak következőleg nem szavazzuk be őket még kétszer, kétharmaddal. Soha többé. Ilyen egyszerű. És ezt folytatni, addig folytatni, folytatni amíg végül jönni fog egy olyan párt aki mindebből tanulván nem lopja szét az országot, na őket vissza lehet szavazni. Ok-okozat. Tegyünk róla, hogy legyen okozat!

    Ezzel szemben amit most a fideszeses birkák csinálnak: ahogy Puzsér is írta, Orbán akár istencsászárrá is koronázhatja magát, ugyanúgy megkapja a kétharmadot. Bármit megtehet, nincs neki következménye. És erről nagyon is a választók tehetnek!
    Tegyünk róla, hogy legyen következménye a dolgoknak. Miért olyan bonyolult ez?

  9. 04 – Observer:
    Jót röhögtem a beírásodon. 10 éve jársz ide kommentálni, lassan rámegy a fél életed, de még egyetlen fillért se adakoztál. A magyarok nem szeretnek anyagi áldozatot hozni. Még mindig hisznek abba, hogy nekik jár az ingyen vacsora. – Rosszul értékeltél. a 35 millió és a több mint 4000 buksza kinyitó hatalmas eredmény egy végtelenségig kifosztott országban.

  10. Az elgondolkodtató, hogy a Jobbikból kiábrándultaknak egyenes út vezet a Fidesz-be. Egy hete a Fidesz még nácizta a Jobbikot és bizonygatta, hogy csak a retorikájuk változott. A párt ugyan az, mint volt- harsogta a közmédia. Tehát a Fidesz szerint a két párt nagyon messze van egymástól.
    A Jobbik soha az életben nem lehetne kormányzó párt, ha nem húzódik közép felé. Akik ezt felróják neki, és emiatt hagyják ott a jobbikot, azok sosem akarták, hogy kormányzó párt legyen belőlük. Lehet, hogy azok a valódi beépült bomlasztói a pártnak, akik megérezve a Jobbik térnyerési lehetőségét, kígyót békát kiabálva rájuk, csinnadratta mellett, hagyják ott az értelmiségiektől is egyre nagyobb támogatást kapó pártot és a Fidesz-hez közeledést mutatnak.

    Az ÁSZ bírság alapját adó törvényt nem szavazta meg a parlament.
    Adatok nélkül határozatot hozni, több, mint necces.
    Ha biztos lenne a Fidesz fölény, akkor nem pazarolna erőforrást a Jobbik-ra.

  11. Sajnos úgy látom, hogy az országnak járó erőforrásokat saját céljaikra és holdudvaruk finanszírozására felhasználó erők, tehát Orbán és rablólovagokból álló sleppje, ismét meg fogják nyerni a 2018-as „választást”. Azt kell hogy mondjam, megérdemeljük a sorsunkat. FEKETE nap lesz 2018-ban az a nap. Ismét nyer négy évet a jelenlegi rezsim. A gyász napja lesz azért is, mert bebizonyosodik ismét hogy birkák országa vagyunk. Nemzet nem, mert ahhoz túl széthúzó nép vagyunk. Orbánnak az elmúlt évek megmutatták azt, hogy azt tehet, amit akar. Egy-két kivételtől eltekintve meg is teszi. Lassan feltűnnek majd a ruszkik vissza plakátok is, ha kevesebb pénz jön majd az EU forrásokból, és kell a plusz pénz. Szégyellem magam, az egész magyar társadalom nevében. Megérdemeljük a sorsunkat, azt hogy a hatalom ha úgy látja jónak a farkára húzza mindannyiunk fejét. ÁMEN.

  12. Kedves K!
    Talán el sem olvastad a hozzászólást. Én ugyanis 2010 óta nem szavazok egyetlen pártra sem, a Fideszre meg az életemben nem szavaztam,bocsánat, de egyszer még 98-ban, 23 évesen.
    Ahogy a nagymamám mondta, még a cipőm talpát sem koptatom, hogy elmenjek a szavazóirodába. Ezt meghagyom az olyan felvilágosult egyedeknek mint tenmagad aki még hisznek a gyermekjátékokban.
    Én a magam szintjén bizonyosan paradigmát váltottam a fejemben, de ez nem sokakra mondható el, hacsak az ugyanazt csinálom, de mást várok mentalitást nem tekintjük annak.
    Ikszelgessél nyugodtan.

  13. 13.

    ” Ahogy a nagymamám mondta, még a cipőm talpát sem koptatom, hogy elmenjek a szavazóirodába. Ezt meghagyom az olyan felvilágosult egyedeknek mint tenmagad ….”
    Közel négymillió ember gondolkodik így, mint te is!
    Ezért is lehetséges, hogy az ilyen Orbán-féle szélhámos elmebeteg cigányok regnálhatnak ebben az országban most már mindenféle kontroll nélkül!.. Kétharmaddal folyamatosan….
    Neked nem lehet okod,- és jogod- ezért a panaszra (panaszkodásra) most sem, és a jövőben sem !

  14. Hogy ti miket összegyűlölködtök. Őszinte részvétem, nektek rémes lehet az életetek, csak sajnálni tudlak benneteket. Az is lehet persze, hogy az ilyen ocsmány gyűlölködést valahonnan dotálják, mert még annyi eszük sincs, hogy ezzel nem a fideszes tábornak ártanak, hanem a sajátjukénak. Ki szeretne egy ilyen csoporthoz tartozni, amelyet ilyen keserű életérzés vezényel.

  15. Látom magam előtt, amint ma reggel a fidesz propagandaosztályának internetfigyelő és troll részlege áttekinti a tegnap este óta itt született hozzászólásokat és már csak egy kávét kér.
    Elegendő hozzászóló van ugyanis, aki az uralmukra leginkább veszélyes ellenfelet ekézi. Működik az oszd meg és uralkodj.
    Amikor meg olyanokat olvasnak itt, hogy „Esélyes tavasszal a 2/3-ad, mindannyiunk szerencséjére”…. meg „fütyeszuralom folytatódik. Örüljünk neki, mert úgysincs jobb”, akkor kitör náluk a tapsvihar.

    Tibor bá, K, Károly, Imy66, Ada +1

  16. Ada
    „Közel négymillió ember gondolkodik így, mint te is!”

    Hát ez kötve hiszem:-) Ők csak szimplán leszarják, mert belefáradtak a hazugságokba, és már nem is tudják mit higgyenek, így nem hisznek semmiben. Azt hiszem ez érthető is valahol.
    Biztosan mondhatom, hogy én nem ezért nem megyek el.

    Nézd itt már mindenki tudja, hogy itt vége van egy történetnek. Ha leváltják a Fideszt ha nem. Én -személy szerint- örülnék ha leváltanák a Fütyeszt, de az én álmom ehhez kevés és az sem fordítaná meg a világfolyamatokat. A gondolataim ennél sokkal „értelmesebb” dolgoknak szentelem.

    Ellenben ha ez a slep eltűnik, ugyanott fog folytatódni, sőt ha valami baloldali makik jönnének, még a csürhe is beszabadulna.
    Nem tudom ti min változtattattok az elmúlt 5 évben ami ebből kimutat. De ha azt hiszitek, hogy ha elmentek szavazni és szavaztok? Kire is?
    Akkor valami megváltozik?

    Hát akkor tényleg fel kéne nőni, de gyorsan mert manapság az értelmetlen idealizmus ugyanolyan káros mint az idiotizmus.
    Idealista aki azt gondolja, hogy az emberek képesek az összefogásra. És azt hiszi, hogy ha más párt irányít akkor valahogyan Mo. sorsa megfordítható, tán az egész világ jobb lesz. Pedig-és komolyan mondom- a legtöbbet akkor tehetitek, ha kicsit kevésbé lesztek indulatosak. Azt tartogassátok a nehéz időkre, mert mint plusz energia jól jöhet.
    Kis szociológiai megfigyeléseket nem árt eszközölni és talán rá fogsz jönni miért.
    Azt is megértem ha te/ti szempontotokból ez negatív hozzáállás, de hát ez nálam ilyen furcsa marhaság.:-)
    Mindenesetre bármilyen furcsán is hangzik, de te és a hozzád hasonlóan gondolkodók ugyanolyan hibásak vagytok ennek az állapotnak a létrehozásában, annak ellenére, hogy persze ezt te/ti végképpen nem így gondolod.

    U.i.: A habzó száj nem segít! Inkább koptasd a cipőd sarkát!:-)
    Gyarmathy! Standing ovation(itt az divat ha egyetértünk, bár mi még csak egyet sem értünk) és nem plusz egyet, hanem plusz 3-at adok:-)
    Májusban aktuálisan visszatérhetünk erre a témára, de megbocsássatok most a lányom zongoravizsgájára megyünk. Persze tudom, hogy az ország sorsa fontosabb.De azt hiszem az nem ide van elásva, nem tőletek fogjuk kapni a megváltást.

  17. Balázs,
    A világ a falnak megy, ez világos csak még az nem, hogy mikor. Pár év vagy 1-2 évtizedig még kitarthat.
    Esetleg az nem mindegy, hogy a magyarság hogyan, milyen állapotban vág neki az igazán rázós időszaknak.
    Nem vagyok idealista, de a rablóbanda, nemzetvesztő társaság szekerét nem vagyok hajlandó tolni semmilyen módon.
    Olyan rablóbandát rég nem látott a magyarság, mint a mostani. Úgyhogy én vigyázok az olyan kijelentésekkel, hogy ha egy másik – még soha kormányon nem lévő – erő vezetné ezt az országot, akkor nem változna semmi. Ha kevesebb magyar halna éhen 2018-tól meg kevesebb magyar pusztulna bele kórházi fertőzésbe ezután, nekem már is nagy eredmény lenne.

    Ha az egészet nézem, – beleértve a jövő tavaszi választások várható eredményét – bizonyára igazad van a cipőtalpkoptatást illetően, meg abban is, hogy az ország sorsa nem itt lesz megváltva. (Főleg, hogy e blogot néhány ezren olvassák, míg a fideszpropagandát milliók isszák nap mint nap).
    De mivel ezeket fontosnak tartottad megjegyezni, akkor csak azt nem értem, hogy minek koptattad a billentyűzetet, hogy ide írjál.

    A leányzónak meg sok sikert a vizsgához. 🙂

  18. 17 – Balázs:
    Ha annyi időt szánnál a szavazásra, amennyi alatt ezt a hozzászólást idepötyögtetted, akkor túl lennél rajta. Ha pedig összeadom az elmúlt 4 évben ideírt hozzászólásaidra fordított időt, és azt zongora gyakorlásra fordítottad volna, akkor most a lányod menne el a te vizsgádra. 😀

  19. Akit érdekel az ÁSZ jelentése, ami alapján 663 milliót akarnak elvonni a Jobbiktól, íme:

    https://www.jobbik.hu/sites/default/files/cikkcsatolmany/20171206_asz_300dpi.pdf

    Nem kell hozzá jogi végzettség szerintem, hogy lássa az ember, mekkora kamuról van szó. Számítások, kimutatások, de még csak konkrétumok sem sehol.
    Sarkallatos pont a jelentésben, hogy a Jobbik nem igazolta, nem működött együtt, nem mutatta be a dokumentumokat.
    Ezzel szemben az igazság:

    https://youtu.be/4xndgdgGroQ?t=1m41s

    Ha nem oda ugrana, akkor 1.40-től látható a lényeg.

  20. 10: ‘még egyetlen fillért se adakoztál’

    Tibor bá’, én adakoztam volna, de nem tehetek arról, hogy a fillért kivonták a forgalomból… 😀
    Ezen egyszer már végigmentünk. Túlságosan magyar vagy te ahhoz, hogy adakozz. Az ingyen vacsorán még nem tudtál átlépni. 😀

  21. A 6 millió éhenhalt honfitársam nevében- már nagyon várjuk a betelepítendő iszlámistákat és niggereket-attól tutibiztos minden egyből jobbra fordul.

  22. No most avatkozott be az internetfigyelő és troll részleg ?
    (Sokat segítene, ha látnám az admin felületet, pl. hogy az előttem szóló mikor regisztrált vagy írt ide először).

    A tények kezdtek kikristályozódni és a megosztó, terelő kommentek is szüneteltek, tenni kell hát valamit 🙂 ami a ‘helyes’ irányba tereli a beszédet és a hangulatot.

  23. 22:
    22 – Éhen halt magyar:
    Feltételezem, arra célzol, hogy a Jobbik beengedné a muszlimokat, és lebontaná a déli kerítést.
    Értesítelek, hogy a művelt magyar, nem pedig a fideszbirka „éhen hal” nem pedig „éhenhal”. Azt a kifejezést pedig, hogy „iszlámista” nem ismeri. Az „iszlám” az egy vallás. Aki hisz benne az „muzulmán” (főnév) vagy „muszlim” (melléknév).
    A valóság az, hogy Orbán és csapata máris beengedett 20.000 muzulmánt, kínait és oroszt. A beengedés költségét, 165 milliárd forintot válogatás nélkül valamennyien fizetni fogjuk. A Jobbik párt jobb szárnya (Toroczkay) vehemensen migráns ellenes. Vonáltól nem hallottam, hogy beengedné őket. Persze ezeket mind tudnád, ha nem kizárólag a Fidesz propagandán csüngenél egész nap, néha meghallgatnád azt is, amit más hírforrások sugároznak.

  24. Huhh, Tibor bá, köszi, de szerintem ne tedd ki az adatokat.

    Lehet, hogy a hülyeség is elég magyarázat a 19.48-as hsz-re.

    16.31-kor írtam arról, hogy nem vagyok „idealista”(idézet Balázstól) és már az is valami eredmény lenne, ha egy más erő, (ami még sohasem volt hatalmon) kormányzása annyit érne el, hogy kevesebb magyar halna éhen…., erre 16.48-kor valaki „Éhenhalt magyar” nick-kel bejelentkezik… és pár óra múlva ír egy marhaságot, ami történetesen a fidesz propaganda fő mondanivalója.

    Mindenesetre érdekes.

  25. 25 – Gyarmathy:
    Ha valaki órákra beragad, akkor általában előrehozom a jelentkezési időt. Ezt azért teszem, mert ha közben mások hozzászóltak, akkor felborítja a számozást.

  26. Végigolvasva…ugyan kire kéne szavazni ha elmenne mégis a z ember meg a lánya?

    Mind lop lopott és a héttérsleppet gyarapitotta.
    Csak most ezt látják az emberek erre sziszegnek, mikor a szadesz volt kormányon volt az iskolatáblás és más pénzgyüjtö pártfinanszirozó helyek mondjuk a metro-bkv.

    Gyurcsányéknak a még megmaradt ÁSz(Állami számvevőszék) vagyonból ue Hornéknak is. Antalék pedig még böven turkálhattak a Budapest belváros állami palotáiban amik cégek központi irodaházai voltak, és ellehetett sinkófálni fillérekért vagy a postabankon keresztül. Igy a volt külkeres palotákat is. Tv székházat is.

    Na melyik nem lopott????

    Csak mert látom most mind Orbánra fuj mert nála a mézesbödön kulcsa….és mikor másnál volt arra fujtak, hogy takarodj…

    Soha nem volt jó az ami volt, csak a jóljártaknak..nade mindenki nem járhat jól…azaz azért az emberséget és a lelkiismeretet elkellett adni – vajjon megéri?

    Igen nehéz beosztani hónapról hónapra a 40 évre kapott nyugdijat de valójában békésebb az ember élete és nem minden a politika.

    Azaz most még 6 héttel ezelőtt mindegyik ellenzéki a betelepitést forszirozta….hát ezért fog nyerni Orbán mert az emberek ezt végképpen nem akarják.

    Pártsemleges vagyok csak figyelek, ha nem figyelnék nem olvasgatnék itt se ahol jobbára politika van.

  27. Kékavian, az a gond Orbánnal, hogy Kb. 2nagyságrendel nagyobban csinálja mint az elődei!
    Nem csak hogy intézményesítve lett a lopás, hanem minden ennek lett alárendelve.
    És nem csak ő teszi, hanem az egész holdudvara, ami jó nagy….
    Van az első vonal, (ezek a csúcsfejesek), majd a második, és a harmadik vonal.
    Pl. A harmadik vonalasok a Trafikosok, (ők az egyszerű pártkatonák.)
    A fő probléma ott van, hogy egyre mohóbbak. (Mert evés közben jön meg az étvágy!)
    És egyre jobban lefölözik a hasznot, és szívják ki a társadalom, a nép életerejét. Már nem törődve szinte semmi mással, már a látszatra sem figyelnek.
    Holott, az országot egyre nagyobb veszély fenyegeti! És ezt most nem csak a migrációra értem. A világunk gyökeres változás előtt áll, és ez nem lesz egy örömünnep!
    Nagyon nem mindegy, hogy a negatív történelmi események, bekövetkezésekor az ország milyen fizikai, pszichés, anyagi, tárgyi, és felkészültségi állapotban van.
    Jelenleg az állapotunk katasztrofális, és minden állami propaganda ellenére folyamatosan romlik. Nem akarok nemzethalált vizionálni, de újabb Mohács közeledik.

  28. 28. Unicornis

    Nemzethalál Orbán és bandája lopásai miatt?

    Kéremszépen a nemzethalál már megtörtént a 89 után kiépített Kleptokrácia első éveiben. A régi rendszer vezetői és párttitkárai, voltak olyan szívesek és teljesen kifosztották a magyar ipart és mezőgazdaságot.

    Az utánuk jövők már csak az adóbevételeket, és úniós támogatásokat tudják ellopni.

    Sőt, ha nagyon meg vannak szorulva, és kevés a lopni való, akkor újabb adósságokba verik az országot

  29. 28. Unicornis
    „Jelenleg az állapotunk katasztrofális, és minden állami propaganda ellenére folyamatosan romlik. Nem akarok nemzethalált vizionálni, de újabb Mohács közeledik.”

    Pontosan.
    És azért pofázom folyamatosan amit.
    És lehet menni szavazni, akinek ehhez van kedve. De a valódi megoldás csak az lehetne, hogy az emberek egymás felé fordulnának, Összefognának, valójában, vagyis kéz a kézzel. A politika eltereli a figyelmet és megosztja azt, ezért nem lesz sikeres ilyen formában soha.
    Az államapparátus és rendszerek ugyanis összegyűjtik a munkán és pénzen keresztül az emberek „energiáját” .
    Ezt sokféleképpen fel lehet használni. Gondoljuk, hogy jól és rosszul, illetve az átmenetek.

    Azonban a rendszerek olyanok, de pontosan olyanok mint az őket létrehozó emberek. Ami bent az kint, ugyebár.
    Az elején nemes eszmék vezérlik mint szociális érzékenység , szabadság, egyenlőség stb., és a röhej, hogy sokszor komolyan is gondolják.
    Aztán később kapzsikká és mohóvá válnak. (ld. Orbánt 89-ben és napjainkban).
    Ez a folyamat a kulcs.
    Aki látja, érti és tudja, hogy miért nem lehet egy rendszer fejlettebb mint az azt létrehozó személy(ek) tudatszintje, az nem fog irreális elvárásokat támasztani semmilyen kormányzat felé.
    Az LMP most nagyon szépeket mond, de látom az arcukon és érzékelem, hogy a jó szándék ugyan megvan, de még maguk sem tudják, hogy ők maguk milyenek is valójában, mint ahogy én sem.
    De azt tudom, hogy még nem elég fejlettek hozzá. És nagyon kevés ember van Mo.-n aki elég fejlett hozzá, de azok egyáltalán nem politizálnak, mert tudják, hogy sok lúd disznót győz, és még csak nem is értenék a motivációikat, mert tőlük életidegen lenne. Ha leváltjuk a fideszt valóban kevsebb emberhalál lesz, egy darabig lehet megint reménykedni. De a nép fel tud-e nőni a feladathoz?, máskülönben nem fog menni.

    Az ember önmagára való reflekció képességét még nem szerezte meg és addig kár ugrálnia, csak nyomort fog teremteni.
    Amíg kis szinten nem valósulhat meg az emberek között az egymáshoz tartozás valódi érzése, addig nagy szinten sincs ez másképpen.Ami lent az fent.
    Márpedig ezt nem lehet erkölcsi- és más egyéb előírásokkal megteremteni. Ez egy fejlődés eredménye lehet, többnyire belső, de lehet segíteni a folyamatot.
    Fentről nem fogják segíteni, mert maguk sem értik, különállóságuk érzetében szenvednek, és így külön is állnak.

    Amíg a miniszterelnök állandó harcról meg küzdelemről beszél addig elég jól fel lehet mérni az alkalmatlanságát az általa betöltött szerepre.Nem is kell tovább hallgatni. Bár a csavar, hogy most tényleg erőszakra lesz szükség, de nem arról az alapról ahonnan ő dolgozik.

    És ezért veszélyes ma politizálni, mert leragadsz a semminél(alapvetően hülye emberek hülye kitalációinál). Miközben az emberek(még a szűk családtól eltekintve) társadalmi elidegenedése az egekben.
    Az emberek jó része,( majdnem mind) zombiként kóvályog. Nézve, hogy testi önérdeke szempontjából mi előnyös neki. Ez természetesnek tűnik, az is egy szintig.
    Állatoknál a fejlettség csúcsa ha jó az önérdekérvényesítő képessége.Az embernek tovább kéne lépni.
    És nem, nem vagyok hülye. Látom, hogy nem tud továbblépni.
    És ez nem is idealizmus. Ez a belépő!
    Beszélhetünk a legkomplexebb fogalmakról,mehetünk az űrbe stb. de enélkül nincs semmi. Ahogy feléljük határainkat tönkremegyünk.

  30. IGEN, a lényeg, amit a fideszbirkák nem értenek meg az, amit Unicornis 28. alatt papírra vetett: „Kékavian, az a gond Orbánnal, hogy Kb. 2nagyságrendel nagyobban csinálja mint az elődei!” – Én csak a 2-nagyságrenddel nem értek egyet, van az 4 is.

  31. A nemzethalál elsősorban nem a lopásaik miatt következik be, hanem mert a lopással vannak elfoglalva ahelyett hogy az országot szolgálnák.
    Az ország persze épül-szépül, de itt egy szöget sem ütnek bele a falba úgy, hogy abból ne lenne a hatalmon lévőknek valami személyes hasznuk!
    Közbeszerzéseket csak saját cégek nyerhetnek, és súlyosan túlárazva készítik a sokszor minőségileg gyatra munkákat! Külsős cég a fazék közelébe csak elvétve kerülhet, de akkor annak komoly pénzeket kell visszacsurgatni a hatalmi gócpontokba.
    Ezért épül Magyarországon a közberuházásokon többszörös áron minden, és ezért készülnek felesleges giga projektek. Mert minél nagyobb a torta, annál nagyobbat lehet belőle harapni. Az Olimpia egy svédasztalos lakoma lett volna nekik.
    A Paks2 meg még nagyobb lesz!
    Közben pedig folyamatosan gyengítik az ország immunrendszerét.
    Megszüntették (eladták, ellopták) az ország stratégiai élelmiszer tartalékát!
    A Katasztrófa védelem egy vicc. A honvédség csak jelképes. Annyit tudunk, hogy a NATO missziókra ki tudunk küldeni pér tucat katonát. A katonai bemutatókon mindig ugyanazt a néhány technikákat lehet látni. Tüzérségünk nem létezik, 12db. üzemképes harckocsink van, a harci helikoptereket kikukázták, a szállító helikopterekből 3db. van.
    Stb… A déli határt védő kerítés még ennek a nyomásnak ellen tud állni, de komolyabbnak nem! Úgy jellemezném az országot a kerítéssel, mint egy kicsit túlsütött jófajta házi kenyér. A kérge kemény, ropogós, de ha a késsel már átvágtad, akkor a belseje vaj puha! Az ország önvédelemre képtelen. Mind egyéni, mind családi, mind települési, és országos szinten is! Olyanok vagyunk, mint egy civakodó-legelésző birkanyáj. Akik azon civakodnak, hogy a lelegelt, letaposott, összefosott, saras legelőn még a maradék fűcsomót ki kaparintsa meg! Miközben a pásztor a bojtárjaival, kutyáival az árnyékban pálinkázgat, és számolja a pénzt és a lenyúzott birkabőröket, és nagyokat röhögnek a civakodó birkákon!
    Ehelyett olyanoknak kellene már rég lennünk, mint egy összeszokott, edzett farkasfalka, akik az Alpha vezetésével hatékonyan védik területüket!

  32. Ha jól értem,
    Majd szavazol, ha fejlettebb lesz az emberek tudatszintje.

    ÉN pont fordítva gondolkodok. Addig szavazok, míg fejlettebb nem lesz az emberek tudatszintje. Ha elég fejlett, már nem szavazok.

    Analógia. A panelházból, ahol laktam, egy ideig senki nem gondozta azt a húsz négyzetmétert, ami a házhoz tartozott. Felverte a parlagfű. Kérdeztem a régebbi lakókat, miért nem művelik? – Úgy is teli szemetelik, tönkre teszik, a virágot ellopják. Felesleges ezeknek bármit is csinálni.- mondták
    Rendbe tettem a kertet, rózsákat, tulipánt ültettem bele. Valóban, naponta szedtem össze a marékszám, ablakokból kidobált csikkeket, szemetet.
    Az első évben már kaptam egy segítőt a házból. A harmadik évtől már minden kerti munkát teljesen önként az ott lakók csináltak. Nekem a továbbiakban semmi dolgom nem volt a kerttel. Az ablakokból töredékét dobálták ki a szemétnek a kertbe, mint amíg gyomos volt a terület.

    Ha valakitől távol áll ez a jelenlegi elithatalmi demokrácia, az én vagyok.
    Állati ösztönökre építő, megalázó politikai szlogenekkel még napjainkban is választást lehet nyerni. Vagyis, csak ezekkel lehet nyerni.
    Ha éhes vagy, adok enni, ha félsz, én megvédelek, ha fáj valamid, azt meggyógyítom, ha fázol, fedelet építhetsz a fejed fölé, ha egyedül érzed magad, gondoskodom a társaságról /sport-művészet/
    Ezeket elsődleges akarat céloknak neveztem el.
    Megragadtunk a csecsemő korban. Egy újszülött is pont ugyan ezeket követeli amikkel felnőtt szavazóként bennünket etetnek, csak ő ezeket a szüleitől várja, míg a felnőttek világa a politikusoktól. Ez minden, csak nem tudati fejlődés.

    Azzal is egyet lehet érteni, hogy egy új társaság hatalomba szavazása nem biztos, hogy radikális pozitív változást hoz az ország élhetőségében. Egy kőkemény üzenetet viszont hordoz a hatalmi elit időnkénti leváltása. Dinasztiát még ebben az elithatalmi demokráciában sem építhet senki.

  33. Tisztelet a kivételnek, de mi magyarok nem vagyunk egy összefogó típusu nép.
    Ez részben genetikai, részben történelmi okok következménye. Tibor bá és jó pár hozzászóló gondolom ezzel többé-kevésbé egyetért. Hajlamosak vagyunk
    mindenféle dolgot elhinni. Mindegy , hogy ez valami gazdasági, politikai, ezoterikus vagy bármi más. Sajnos a közelebbi országok (keleti blokk ) vegyesen reagálnak az EU. véleményeire de igyekeznek kicsit jobban összefogni , emiatt némely területen előbbre tartanak mint mi. Egyetlen nemzetközi esemény zökkentene ki bennünket, ha valami háborus esemény (nem kívánom!!!) olyan módon érintene bennünket ami nagyon komolyan (gazdaságilag—-politikailag ) legalább 50%–ra lenullázná az egész
    országot. És ismét nulláról kellene indulnunk. Ez talán felrázná az országot.
    Sajnos a kár iszonyatos lenne, de a túlélők gondolkozásán talán változtatna. Az irodalom jó tanulságot szolgáltat erre. Könyvcimekkel nem
    szeretném a hozzászólásom dúsitani. Öreg vagyok, de még Panzefaustot kezeltem! Nem vagyok rá büszke!!!!

  34. Bogozynak igaza van!
    Már a rendszerváltás hajnalán lenullázták az országot! Felszámolták a könnyűipart, nehézipart, élelmiszeripart, kiszolgáltatták a magyar piacot a külföldi termelőknek. Később a Horn kormánynak még az energiaipart is sikerült privatizálni, a veszteségüket pedig szerződés szerint a lakosságra háríthatták. A gyümölcsfákat kivágatták, a teheneket leölették, az üzletek tele voltak méregdrága francia tejjel, stb. A lakosság szemét pedig kiszúrták a semmit sem érő privatizációs jegyekkel.

    Aztán az első Orbán kormány visszavásárolt vállalatokat, létrehozott nemzeti földalapot, és az üresen átvett büdzsében is több száz milliárd forintot hagyott. Mindezt tálcán kínálta az őt követő szoci-szadi kormánynak , akik természetesen újból eladták a nemzeti vagyonból amit csak lehetett, az államadósságot közel 30 milliárd dollárral megemelték, és sikerült teljesen üres államkasszát megörökölnie a második Orbán kormánynak.

    Az a bajom a Jobbikkal, hogy talán pár értelmes emberen kívül nincs igazán szakember gárdája. Ahhoz, hogy kormányozni tudjon, össze kell fognia a Heller féle nemzetközi tőkével, és akkor minden kezdődik elölről – az „Éljen a piacgazdaság” jegyében. Amíg úgy tűnt, hogy bekerülhet a fidesz mellé a hatalomba, és az ország lelkiismerete lesz, minimum megosztottam volna a szavazatomat. Ám Vona annyira akarta a hatalmat, hogy elhitte kiütheti Orbánt a nyeregből. A szadeszosok elhitették vele, hogy ha középre húz, akkor mellé állnak. Ha így is történt volna, mit gondoltok milyen kormányzás várt volna az országra? Ki dirigált volna? Hiszen még a nép által megbecsült Horn Gyulának is szót kellett fogadnia! Valahol egy hozzászólásban olvastam ezzel a nagy ellenzéki összefogással kapcsolatban, hogy ha a vasárnapi ebéd fogásait összeöntöd, akkor abból bizony csak moslék lesz.
    Mindenki, ők is, a jobboldali szavazók is, és az ország is jobban járt volna a következő négy évben egy Jobbik-Fidesz koalicióval.

    Beteszek egy kis nézegetni valót, mi is történt kis hazánkban 1990-2015 között – hova tűnt el a nemzeti vagyon.

    http://www.politikaievkonyv.hu/online/mp10/1-07_mihalyi.html

    http://econ.core.hu/file/download/mtdp/MTDP1507.pdf

    És ha valaki még nem látta volna, feltétlenül nézze meg:

  35. liberálisak vagyunk-ból -lettek illiberálisak.
    Megjegyzése egy felszólalásra a parlamentben Dr. Orbán Viktor: Remélem, a kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!) ,Térdre, imához! – Ma a Keresztény Demokrata Néppárttal kormányoznak
    Gazdasági bevándorlókat nem….., Ma, 20.000 gazdasági migránsnak adtak már letelepedést hazánkban
    Hazai kisvállalkozókat támogatjuk hangoztatásból… Ma, a multik kapják a milliárdos vissza nem térítendő hiteleket és adókedvezményeket.
    Bankok extra adóztatása, amit nem háríthatnak tovább… Ezzel szemben, soha nem látott nyereségre tesznek szert a bankok. Áthárították a költségeket.
    Gazdaság fehérítése…Ma, Vajna kaszinók nincsenek bekötve a NAV-hoz, Mészáros vagyona gyorsabban gyarapodik, mint Zuckerberg-é. /”Mert okosabb vagyok nála”/
    Olcsóbb törvényhozás…. Ma, többe kerül, mint a nagyobb létszámú parlament.
    Állami közbeszerzési stop…Ami történt. Soha nem látott összeget költöttek autókra, bútorzatra, költözésre.
    Támadták az MSZP-t a kormányzati negyed tervei miatt…Ma, Sándor palota átépítése a miniszterelnöknek irtózatos összegből.
    Milyen következtetés a tényálló.
    A Fidesz bizonyítottan nem szavahihető.
    Ennek ellenére miből tudjuk, hogy amiket most állít, ahhoz a jövőben tartani fogja magát? Ha erősen kétséges, hogy igazat mondanak, akkor ők miért jobbak, mint mások, akik pénzért sem adnának letelepedést?

  36. 36 – Károly:
    Gondolom ezt Kékaviennek Írtad. Jelezd, mert különben el megy a füle mellett.

  37. Károly
    „Ha jól értem,
    Majd szavazol, ha fejlettebb lesz az emberek tudatszintje.

    ÉN pont fordítva gondolkodok. Addig szavazok, míg fejlettebb nem lesz az emberek tudatszintje. Ha elég fejlett, már nem szavazok.”

    Ha fejlettebb lesz akkor már szavazni sem kell, vagy csak egy formalitás lesz.

  38. Tibor bá’
    Akik máig kitartanak a Fidesz mellett, ők már vallásosak vagy haszonélvezők. Így, feléjük érvelni hamvába holt próbálkozás. Viszont sokan olvassák a Fideszt mentegető írásaikat.
    Sokaknak, sem türelme, sem affinitása nincs arra, hogy a neten utána olvassanak az igazságtartalomnak, hogy is volt az a múltban.
    Nekik szántam emlékfrissítőnek a hozzászólásomat.

    Emlékezzünk a Norvég alapokat kezelő alapítvány elleni rendőriakcióra és vádakra.
    A bíróság jogerősen minden vádpontban felmentő ítéletet hozott.
    Úgy tűnik, Norvég alap mintájára intézik most a Czeglédy ügyet.

    A NAV éppen a bérkifizetés idejére időzítette az akcióját. Kora reggel azzal kezdték, hogy lekapcsolták a szervereket, kikapcsolták a telefonközpontot. Vittek mindent, számítógépet, iratokat, teljesítésigazolásokat, elszámolásokat. Ha nincs a NAV akció, akkor a dolgozók ugyanúgy megkapják a bérüket, mint előző hónapokban. – írja egy, az ügyhöz közelálló.
    Múltidézés, -hosszú bájtok éjszakája-, 1998-as év halottak napja. APEH elnök, Simicska Lajos.

  39. Teszek egy újabb kísérletet, hátha már lehet hozzászólni.

    Károly, ezt a Czeglédy ügyet nem ismerem, de hamarosan utánanézek.
    Egyre elborzasztóbb a kép egyébként és szerintem itt már a kocka el van vetve, ezektől a hatalmat nem lehet elvenni. A kopaszos választási irodás ügyre biztosan emlékszik még mindenki. Döbbenetes volt az is, de számomra leginkább azért érdekes, mert szerintem a Nemzeti Választási Iroda és az egész választási rendszer is a zsebükben van, úgy ahogy van. Kicsit majd megbuherálják, ha kell. Vagy ez ki van zárva?

    Indiánlánynak írtam tegnap egy jó kis szösszenetet, de nem sikerült beküldenem.

  40. Tibor Bá és akik válaszoltak. ‘ 2017-12-17 – 11:40 tól lefele…

    kb 5 munkahelyem volt, mind csödeljárás folyamán tünt el. VOR Vörös OKT.Férfi Ruhagyár +5 leányváll. először uj gépekkel felszerelték majd fillérekért el angoloké lett aztán a senki földje Most kinai vagy méregdrága mértékutáni ha van még a cég(nincs ugy tom)
    Áfész-mind. 70-100 bolt és ipari telepekkel csödfelszámolók éltek jól meg belőlük.
    A jónépnek az volt belőlük mig müködtek a haszna, nem volt kisker nagyker árrés termelő -ÁfÉSZ slusz passz.
    Nagyvásártelep a Demjánféle eltünt. Demján is az államtól vette kapta stb????
    Külkervállalatok mind csöd Belvárosi irodaházai mind valamelyik banké ma.A bankok meg 1 felé tendálnak „R” 1% család vagyonaként végül.
    Távközlés. Ahogy kiépült a 20-30-70 es a megfelelő cég megfurta csöd ahol dolgoztam.

    Én jobbára állandó szakmai tanulás miatt, hogy nyugdijig kihuzzam 56 évesen még ipari alpinista vizsgát is tettem mert nem fért volna a „keretembe” még egy munkanélküli időszak, miközben az ÁSZnál amiről tudtam Tocsik dr balhéja ment majd Hornék olajügye aztán a TSZ párttitkárok és TSZ elnökök” befektetései” Aztán boldog boldogtalan kapott valamiféle kárpótlási cetlit (lóxart mama ezt vásárolta fel) csak a Országot társadalom biztositási Intézet nem egy garasnyira se, holott tőle vettek el a legtöbbet! – és az minőnké volt, nem TV re vagy szőnyegre hanem a nyugdijalapokra!
    A Tacskóm hamarabb kikotorta volna a 4 Metró alagutat mint a szadeszes hapi szerződésére a francia furó. Közben sokaknak Horvát tengerparti üdölőre is tellett..Orbán ekkor még nem szerepelt…Jut eszembe politikai analfabétaságom okán MSZPs szavazó voltam 2006 ig Na a qrva ország meg ellehet menni betett a lóxar mama meg a libás és a többi is rendesen annyirra hülye nem voltam, hogy ne lássam mi megy….Pedig ez időben igen sok magánbajom is volt(temetések vizsgák meló stb)

    Lehet 4x ét lopják ma nem számoltam előzőeket se csak láttam mi volt mi tünt el és azt hogyan kik keze által ahol voltam ép alkalmazott….gondolom minden más amiről nem tudok ugyan úgy.
    Itt éltem és tudom milyen állami vállalatok voltak iparban kereskedelemben stb….és csöddel el…
    Ha rosszul következtettem hát nőből vagyok, mig nem lett ezüst a hajam addig viszont gyárilag szőke voltam – ennek belehet tudni nyugodtan.

    A gond MOn: nem szakmai kormányok vannak hanem politikai….És ahogy régen egy mekkmester lett igazgató egy gyárban mert jó pártlapjárása volt most ua a technika.

    Na ennyit látok 72 évesen de Indiánlány mintha uazt irta volna le bövebben.

    Kellemes ünnepeket kivánok ezennel.
    Legalább a kivánságok maradjanak még meg.

    (Nincs hosszú i-m nem tudom hol kell megtalálni angol bill lett magyarositva)

  41. Kékavian,
    Tisztelt Hölgyem!

    Így, hogy elárultad nemed, életkorod (még a hajszíned is) picit bajban vagyok, mivel anyám lehetnél, ezért inkább kérdezek.
    (A tegeződés semmiképp nem a tiszteletlenség jele, csupán a neten megszokott formula és angol nyelvterületen pedig nincs is más).

    Én egyetértek azzal, hogy az elmúlt lassan 3 évtizedben mindenki lopott, ki hatalmon volt. Szétlopták a közvagyont, ez vitán felül áll.

    De most tekintsünk előre. Jól gondolom-e, hogy azoknak, akik bebizonyították, hogy a hatalmat gigalopásokra használták, azoknak semmiképpen nem kéne a továbbiakban bizalmat adni és megbízást, hogy a hatalmukat és áldástalan lopásaikat folytassák?
    Vagy végképp adjuk fel a reményt, hogy tisztességes politikai szereplők léteznek?

    Akik még nem loptak, mivel nem is igazán tehették, mert nem voltak hatalmon, tehát mondjuk rájuk, hogy biztosan ők sem lennének különbek és ezen az alapon bízzuk az ország vezetését azokra, akik már bebizonyították, hogy tolvajok, méghozzá tökélyre vitték eme tevékenységet?

  42. Gyarmathy nyugodtan tegezhetsz hiszen egyidősök vagyunk csak előbb születtem most ebben az életkanyarban. )Igen Tibor ‘bá mindjárt kitekeri a nyakam én hiszek a reinkarnációban, azaz tapasztaltam)

    Nem, nem gondolom hogy a tolvajokat kéne megválasztani…én irtam 2006 óta nem is mentem azaz ha szavaztam is a papir érvénytelen volt mindenkire nézve…ÉN kérdeztem tőletek kire lehet ki különb az elmúlt 30 vagy 70 évből ismerve???

    És most mikor európa xarban van a migránsok miatt, már hirek szerint a vakolók általi betolatása miatt, ki az aki álljt parancsol ugy mint Orbán.
    Mondom nem vagyok Orbánfan se ahogy a többi politikust se szeretem mert nem arra vannak hanem arra volnának hogy az ország dolgait szakmailag jól végezzék.

    Ma egyik gyerekemnek vittem az ajándékokat tegnap a másiknak…tegnapi tirádámat ellenörizve szétnéztem jobban: A kerületek központjai felujitva, uj egészségház kétszer akkorra kb 3 éve készült el, másik helyen szintén egy uj mentőállomással Tehát nemcsak ahol a papok táncolna na nédd má, hanem tényleg közhasznú dolgok…Mondjuk ez csak 2 kerület belvárosát érintette jobban de látom a külső részeire is a felujitásokat…Járda utca végén könnyités a rokantkocsiknak…

    Persze most már hogy nem dolgozom kb 3 éve mert csödbe ment ez is nem látom ugy át a dolgokat.

    Szóval KIRE? lehet szavazni nyugodt szivvel?

  43. Hmm Tibor Bá’ Jobbiiiiiiik? Vóóóóna??? 6-8 héttel ezelőtt azt nyilatkozta hallottam a süketülő fülemmel visszatoltam a hangot ujra halljam hogy felszedi a keritést és betelepit…Lányom és lány unokám is van arról nem beszélve a pakik (pakisztáni) fiatal fiukat se néznek le ha luk kell nekik a másik unokám fiatal fiu…szóval egyik ellenzéki se aki betelepitene.

    Saját és mások gyerekeiért unokáiért muszáj az ellenzéket ellehetetleniteni, arról nem beszélve azok is először a saját zsebüket tömnék hiszen üres és a bankárok addig hagynák mig a fogást meg nem találják rajtuk..na onnan aztán ők is drótón rángatott bábuként müködnének ahogy 70 éve itt mindegyik. Ez a választhatunk inkább olybá tünik, választhatok reggel melyik bugyit húzom a seggemre.
    Slusz passz.

  44. 46. Kékavian
    Ezt közvetlenül Vonától hallottad, vagy a Habony művektől? Mert nem mindegy. Esetleg tudnál valami forrást írni, mert ez jelenleg úgy hangzik, mintha a fidesz propaganda osztályától jönne.

  45. 44-45.
    Nana!
    Várjuk csak ki a végét!
    Nem véletlenül esett 20 %-ról 5 %-ra a Jobbik szimpatizánsainak száma. Csak az elvakult Vona fanok és Orbán gyűlölők nem látják, mire megy ki a játék. Vona is szeretne meggazdagodni, és e cél eléréséhez ő is eljárja a pávatáncot. Csakhogy míg Orbán Brüsszelnek táncolt, addig Vona minket szédít eszeveszett forgásaival. Mit is lehet várni egy ilyen embertől, aki már az indulásnál is össze-vissza hazudozik. Mint tudjuk, aki hazudik, az lop is . Gratulálhattok neki a Jobbik szétveréséhez, amit én személy szerint kimondottan sajnálok. Most várhatunk amíg a Fidesznek újabb jobboldali kihívója akad.

  46. „Nem véletlenül esett 20 %-ról 5 %-ra a Jobbik szimpatizánsainak száma.”

    Indiánlány,

    VAlamit nagyon benéztél. Persze az m1 és origós, meg magyar idős ‘híreket’ nem tudom, mert az nem nézem. 🙂
    Novemberi adatok:
    http://kozvelemenykutatok.hu/2017-novemberi-kutatasi-eredmenyek-iranytu/

    Felőlem beszélhetsz hülyeséget, de elég ciki nagy hévvel badarságot beszélni. 🙂

    A többi állításod is légből kapott, nulla objektivitással. „Csak az elvakult Vona fanok és Orbán gyűlölők nem látják…”

    Inkább az van, hogy csak az elvakult Orbán fanok és Vona gyűlölők …. látják Vona szemében a szálkát, míg Orbán szemében a százméteres gerendát sem… 🙂

    „6-8 héttel ezelőtt azt nyilatkozta hallottam a süketülő fülemmel visszatoltam a hangot ujra halljam hogy felszedi a keritést és betelepit”

    Kékavian,
    erre én is kíváncsi lennék, de ez biztos, hogy nem igaz. Akkor már ezt harsogná az összes kormánymédium az m1-től kezdve az internetes újságokon át a Bayer műsorokig.

    Inkább nézd meg a Jobbik hozzáállását a kérdéshez itt:

    https://www.facebook.com/laszlotoroczkai/

    Lehetséges, hogy fészbúk belépés kell. Ez az ember a Jobbik alelnöke, évek óta mondja és teszi is, amit itt látsz. Ráadásul nem csak a migráncsoktól, hanem az agresszív kisebbségtől is védi a településének és körzetének összes lakóját. Már pedig ez utóbbi problémára is sürgősen megoldás kell, mert pillanatokon belül óriási baj lesz, nagyobb baj lesz velük, mint a muszlimokkal.

    Kedves Kékavian,
    Csak egy jó tanács, hogy nézz a felszín alá, ne csak a járdát lásd, meg az egészségügyi intézményeket, melyeket mostanában építettek vagy felújítottak, hanem hogy mi történik a felszín alatt. Lásd a várólistákat, a felháborító anomáliákat, melyeknek egy normális országban nem szabadna megtörténniük és így folyniuk.
    Mai hír egy 34 éves nő esete, aki évek óta szenved és most eljutott egy specialistához, aki egyetlen műtéttel meg tudná oldani a baját, de a bélvarrógépes beavatkozásra 4 évet kell várnia és így még 4 évig szenvednie, mert ebből a beavatkozásból (2 millióba kerül) havonta egyet finanszíroz az egészségbiztosító.
    Közben kiderült, hogy a felcsúti stadion TEAKONYHÁJÁRA 155 milliót költöttek.

    Közpénzből egy szaros teakonyhára 155 milliót. Mennyi embernek kell szenvednie és elpusztulnia csak emiatt?
    Kedves Kékavian, szívből kívánom, hogy te és a gyerekeid ne legyetek közöttük.

  47. gabiiii, és Kékavian

    Vona lebontaná a kerítést? Elhangzott ez tőle valahol? Nagyon egyszerű meggyőződni róla a mai világban.
    Beírod a keresőbe: „Vona lebontaná a kerítést” és nézd meg, találsz -e videót, hangfelvételt.

    Ha mondott ilyet, akkor meg fogodjátok találni rövid idő alatt. Linkeljétek be, ha találtok ilyesmit.

  48. 50 -Gyarmathy:
    Ezeket a nőket meghódította a „hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre” és azóta úgy hisznek Orbánnak, mint a vidéki öregasszonyok a szeplőtlen fogantatásban. Nincs az a női ész, amely ezt felül tudná írni.

  49. Mit szólnak a hölgyek a Felcsút TAO pénzhez?

    A Kúria kimondta, hogy ezek közpénzek. A lényeg, hogy ezeket a pénzeket cégek fizetik sporttámogatásokra. A gyakorlatban a cégek fizetik főleg felcsútnak (De Tállai elvtárs kedvenc csapata is kapott 807 milliót), hogy keressék a miniszterek elnökének kegyét, de ezért adókedvezményt kapnak, tehát ez a köz pénze lenne.
    Felcsút 5.4 milliárdot kapott. 5400 milliót, 216 darab egyenként 25 millióba kerülő ház árát, vagy 2700 darab egyenként 2 millióba kerülő műtét árát.

    És mire költi a felcsúti sport lóf@sz gittegylet a köztől elvett ezermilliókat?

    A Kúria döntése nyomán kénytelen volt hazudni valamit elárulni, íme:

    https://www.pfla.hu/downloads/dokumentumok/felcsuti_utanpotlas_neveleseert_alapitvany_hatarozat_2017-2018.pdf

    Teakonyhára: 155 000 000 (155 millió)

    De van itt ilyen tétel is, hogy „Környezetrendezés”, melyre potom 1214 milliót, azaz
    1 214 000 000 forintot (48 és fél darab, egyenként 25 milliós ház árát) számolják el.

    Ez egy normális országban kiverné a biztosítékot olyan szinten, hogy felcsútot lebontanák és behintenék sóval, hogy soha többé ki ne nőjön.

    Hölgyeim! Ezeket az ezermilliókat a gyerekeitektől, unokáitoktól veszik el és elszórják az úri luxusra, ill. megy offshore számlákra, míg életmentő vagy fontos műtétekre, több nővérre, normális kórházi kosztra nem jut elegendő pénz.

  50. 52 – Gyarmathy:
    Te most azt mesélted el a „Jézus szíve” zárdában az apácáknak, hogy a Szűz Máriát valójában József dugta meg, és Mária Magdolna Jézus kurvája volt. – A zárda apácái másnap meggyónták, hogy egyáltalán végighallgatták azt, amit mondasz. Majd buzgón imádkozni fognak a szűz Máriához. 😀

  51. Valóban! Nincs szükség minden faluba stadion hacsak nem pinocsett alkalmazásra, de a plázák is ugyan erre valóak amiknél legalábbis néhány pestinél még az alja garázs alatt is vagy 2 emeletnyi térség van valamire. (plKöki)
    Ötlett jó hogy keressem vissza az elhangzott videot de nincs a videók alatt mindnek a dátuma és a szeptemberi nincs mind már fenn a yutubon…végignéztem.

    Azt nem tudom sz origó és a pessti srácok, nézőpontok melyik párté mindkettő harsogja a témát tán ebből leszürve kormányoldali. Valóban nem tudom melyik médium kié a franc se foglalkozik velük mert olyanok mint Jean lovai a ugrálásuk ide oda miatt megszámlálhatatlan.

    Szeptemberi riportféle volt azt tudom.

    Gyarmathy igaz valóban a kölköktől veszik el ezekre a pénzt de a zsinagógák és temetők felujitására is rengeteget költenek határon kivüli területeken is az adófizetők pénzéből – ez ellen viszont nincs, és nem is kell vitát kezdeményezni tiszteletben tartva mindenki hitrendszerét mégha magát a vallást is emberek találták ki még a pártok előtt az emberek marokba szoritására.

    Én teljesen feleslegesnek látom a többpárti vircsaftot mert eddig mind a előtte lévőt mocskolta aztán megválasztása után a gyöztes ugyan ugy csak a saját zsebét tömte -MIND! kivétel nélkül.

    Jól irja Tibor ‘bá a 60-90 ig tartó kádári konszolidációt aztán elszabadult a pokol és 4 évente xardobálás van csak.

  52. Kékavian,
    Szóval nincs fent a videó? Pedig ha ilyet mondott volna a Vona, már legalább 10-20 példányban fent lenne nemcsak youtube-on, hanem más videómegosztókon is.
    Naponta rengeteg hírt fogyasztok, mégsem tudok ilyesmiről, hogy lehet ez? De te saját füleddel hallottad (?).
    Más is olvasta a tegnapi bejegyzéseket itt, mégse linkelt senki egy teljes nap alatt sem.
    Nem gondolod, hogy korrigálnod kéne? 🙂

    Tibor bá, azt mondod, hogy falra hányom a borsót? 🙂

    Ma az jutott eszembe, hogy ha megborul a jelenlegi rend és Magyarországon visszacsúszunk valami feudalista rendszerbe, ahol Orbán lesz a király és új arisztokráciája-földesurai lesznek az uralkodó osztály, vajon meddig lesz a nőknek választójoga?
    Egyáltalán meddig lesznek női jogok, feminizmus és hasonló finomságok?

    Persze az is lehet, hogy senkinek sem lesz többé választójoga. Jó esély van rá, hogy 2018 az utolsó választás lesz Magyarországon, (ha lesz egyáltalán).

  53. 55 – Gyarmathy:
    Az emberiségre a századok folyamán szörnyű csapásokat mért a sors. Pestisjárvány, gyilkos és kegyetlen háborúk. Ráadásul gonosz emberek uralkodtak tisztességes emberek felett. A rosszak élvezték az életet, a jók szenvedtek. Az istenfélő emberekben néha felmerült, miért engedi ezt meg az isten? Valahogy nem volt belátható, isten teremtett egy poklot, és egy mennyországot, a gonoszak és a jók számára. Akkor miért hagyja, hogy a Földön a gonoszok élvezzék az életet, a jók pedig szenvedjenek? A papai válsz: Isten gondolatai kifürkészhetetlenek. A gazdagok gyermekei virulnak, a szegények gyereke meghal. Az isten igazságtalan! Papi válasz: Isten adta, isten elvette. Gyarmathy! Ha valakik hisz, minden magyarázatot elfogad. Teljesen feleslegesen apellálsz a józan eszéhez.

  54. Tibor bá,

    Ez igaz, de olyan valótlanságok hangzottak itt el, hogy jó, hogy nem szakadt le valahol a plafon. 5%-ra esett a Jobbik, meg saját fülével hallotta, hogy Vona nyilatkozta, hogy lebontaná a kerítést és betelepít.

    Ezekre már kevés magyarázat a hit.

    Más (de azért kapcsolódik a témához). A TEK kivonult a páncélos járművekkel demonstrálni megvédeni a vásározókat, erre fel a saját járműveit nem tudja megvédeni?

    https://hirtv.hu/ahirtvhirei/bakondi-megmagyarazta-hogyan-firkaltak-ossze-a-tek-harckocsijat-2435396

    „Váltásidőben firkálták össze a TEK csapatszállító járművét a fővárosi Vörösmarty téren”. Gyönyörű, elég lenne néhány belevaló harcos és a TEK-et úgy számolnák fel, harckocsistól, mindenestől, ahogy van, váltásidőben.

    Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

  55. Gyarmathy 🙂
    OK Nem találtam de hallottam ekkor döntöttem rájuk semmiképpen mert a kurucinfó totál jobbikos portál azt tudom.
    Olvasni meg hát belátom hazudoznak a ujságirók aszerint kitől kapják a zsozsot….

    NEM NEM VAGYOK ORBÁN fan egyáltalán egyiknek se vagyok a szinpatizánsa mert 30 év alatt mióta 4 évenkénti ciklus van igértek füt fát tücsköt bogarat a fiuknak 12 szüz lányt….Lányoknak lófütyit se…azidőben hallottam mikor volt az a nyugdijasokkal való balhéja valami randa beszólás miatt. Tényleg nincs a yutubon de nemis ott volt hanem vagy a titkolt hirek vagy a franc tudja annyi blikkes faxság van a neten….

    Remélem OK igy.

    Viszont ami igaz a gárda se igy indult hogy aztán szétverjük és???? Mert a gárda nekem tettszett a ruházat is én nem féltem tőlük miaxart vettek volna fel mást, barna zöld khaki foglalt ez meg a magyar néptáncosoké is….Amire alakultak az normális célnak látszott.
    Igy maradt ugyan az a xar igérgetősdi ott is mint a többinél.

    Namost nem én vagyok fanatizált OV szemben hanem aki enyirre begözöl a jobbikért – gondolom.

    Ha választani lehetne eddig korrekt megszólaló Földi László volt – na ha indulna valamerre rá szavazni mernék!

    Jó igy 🙂
    .

  56. Jut eszembe Vagy fél éve tán ezen topic eleje nem tudom itt olvastam valamelyik fiu magyarázta hogy Orbán miért hagyja hizni az udvarát…és a iró azt ismertette hogy szüksége van biztos háttérre akikre támaszkodhat amikor valami olyas van mint mostanság is brüsszelbe.

    Remélem nem kell végigkotorásznom az oldalt még a régebbi portál volt.

    Remélem itt más is olvasta rajtam kivül 🙂

  57. 58: „hallottam ekkor döntöttem rájuk semmiképpen” ?

    Ennél én még azt is jobban megfontolom, hogy melyik kenyeret vegyem le a polcról… ?

  58. „Jut eszembe Vagy fél éve tán ezen topic eleje nem tudom itt olvastam valamelyik fiu magyarázta hogy Orbán miért hagyja hizni az udvarát…és a iró azt ismertette hogy szüksége van biztos háttérre akikre támaszkodhat amikor valami olyas van mint mostanság is brüsszelbe.”

    Kékavian, vagy hívjalak Attilának?

    Értelek. Biztosan ezért szerezte meg a múlt héten strómanján keresztül a Mátra erőművet, továbbá Magyarország legnagyobb napelemparkját és két bányát, amely országunk több száz millió tonnás lignitvagyonát rejti. Csakis azért, mert háttér kell neki a Brüsszel elleni harchoz. Hát persze….

    Különben meg mindegy, ki vagy és miért jársz ide, mert a lényegen már nem változtat.
    A fidesz bedurvult, az összes induló párttól elveszi az öklévé vált ÁSZ nevű gittegyletet használva azt az összeget, amivel kampányolni tudtak volna.

    A MSZP és DK pedig egyezséget kötött a mai nap, szemben indulnak a többiekkel, kettejüknek meglesz a kb. 10-11 %, így megkapják vezetőik a képviselői helyeket, a juttatásokat, ami a céljuk. Orbán látszat demokráciájának a díszletei, megkapják a júdáspénzt, akarom mondani a zsíros állásaikat és kész. Ennyi a céljuk, semmi más.
    Csak a vak nem látja, hogy Orbán kollaboránsai ők, eddig is ezt tették, ezután is ezt teszik.
    A jelenleg regnálókkal együtt ez az a fészealj az, ami szétlopta, szétlopja és kiárusította az országot.
    Ezek egymást váltották, majd most, hogy már választóik zöme elkopott (Gyurcsány és MSZP) (csak) kollaborálnak. Tolják a fidesz szekeret kívűlről, míg a megmaradt választóikat azzal etetik, hogy ők ellenzéke a szekér tulajdonosának.

    Mindenki lopott – mondod kedves Attila Kékavian,

    mégis azok ellen kampányolsz, akik még nem loptak és teszed ezt bődületes hazugságot valótlanságot bedobva, maszatolva összevissza és tolod a szekerét annak a rendszernek és fészekaljnak, ami, akik miatt lepusztult az ország és nem tudott felépülni sem erkölcsileg, sem szellemileg, sem pedig anyagilag az elmúlt közel 3 évtizedben, a jövő években pedig példátlan szenvedések várnak rá.

  59. Gizella vagyok mondjuk a születésem idején ezt a nevet adták a nevelőszüleim. Nem tudtam, hogy a Mátrai erőmüvet ami egy szoci faszié volt sokáig a privatizálás során tőle megvette…..és a nemzeti gázszerelő vagyonát se igen tartom számon tudom többel rendelkezik mint kéne igy nem marad másnak…Feltéve volna e rá pénze.

    Főlugrottam a wikire ott a magyar állam a tulaj és vezetőként Csiba Péter mint aZRT vezetője van irva….
    Nem tudom nem a külföldiek elől vásárolja fel…az biztos OV bár ikrek napu de igen erős bika szinezetü energiákkal rendelkezik aminél a birtoklás betegségszámba is mehet (bika-scorpió tengelyen igen szükmarku birtokló személyiség alakulhat ki.)Nála talán alaposan ki is alakult de GYF is ide tartozik. A többiek futottak még kategória. Azaz lóxart mama is már….
    Amennyi az én nyugdijam abból nem telne egyetlen privatizálható dologra se igy nincs is az érdeklődésem körében. Soha nem érdekelt mi van másnak a bukszájába.
    MOn a legnagyobb baj nem szakemberek vezetik az országot hanem politikusok akik ezt azt igérnek illetve akik a háttérhatalom felé is elkötelezettek. Az nyilvánvaló aki nekik nem felel valamiért meg az labdába se rughat..nincs ebben választás csak azt választhatjuk akik közül ők engedik – már itt nem demo (lecsökkentet) krácia(vezetés) van eleve

    Nem védem csak figyelek…..már amenyire ezeket a politikusokat lehet mert hogy a szinfalak mögött van valami megegyezés az biztos a viták ellenére is. Ha nem lenne akkor az elszámoltatás rég meg lett volna minden oldalról ahogy megigérték de egyik se – rózsadombi paktum? nem lehet?

    Csak elmélkedek.

  60. Na Kapolyi Lászlónál tartottam még az MVM mel kapcsolatban… Mióta nem dolgozok nem hallok a politikusokról mert nincs TV-m se Rádióm…nem is kell a reklámok miatt.

    Tudom később esett le nálam a tantusz de ezt vette volna meg OV?

  61. 65 – inkvizítor:
    Gyűlölködésről és gyalázkodásról só sincs. Tárgyilagos megállapításon kívül minden másra ráharapnék. Ezt követeli meg tőlem az „értelmes emberek vitafóruma”. – Nézzünk csak körül ez mit jelent! Belinkeltél valamit ezzel a kiragadott mondatrésszel: „Példakép és próféta Orbán az új osztrák belügyminiszter szerint.” , de ezt viszont lehagytad: „ami a népvándorlást illeti” Vagyis, ha az ilyen „apróságokra” felhívom a figyelmet, akkor én gyalázkodok. — Tudod kit oktassál ki….. nézz körül a családban!

  62. Tibor bá! Képzeld milyen dőögunalmas lenne, ha mindenki helyeselne neked és szolgamód bólogatna? természetesen abban igazad van, hogy “ami a népvándorlást illeti” – Mea culpa, mea maxima culpa!

  63. 67 – inkvizítor:
    Természetesen nem kívánom az állandó helyeslést. De a jelentős csúsztatást nem tűröm. Azonban nincs harag, csak teszem a dolgom. 😀

  64. 66! Tibos Bá’

    Valóban igy helyes, nem vagyok OV fan se fideszes (többi se) de ebben valóban jól alakit Orbán, és rá szavazok ha más normális programmal nem jön elő senki…. Lányaim is vannak! Bár ennek a bandának akit betolt usa ide nem számit fiu vagy fiatal férfi se.

  65. 69 – Kékavian:
    SAJNOS, Orbán muszlim ellenessége nem őszinte, mindössze okos taktika. 20.000 idegent engedett be PÉNZÉRT. Ezt nem kell magyarázgatni!

  66. 70.
    Tibor bá’ megmondanád, hogy a nem egészen 20.000 beengedett idegen (családtagokkal együtt!) közül, mennyi a muszlim a többségi kínai mellett? És hányan iszlám hívők illetve katolikusok? A kormány szerint szigorú átvilágításon estek át. És nem hiszem, hogy 9 milliót kéne fejenként és évenként rájuk költeni, ellentétben az EU által ránk erőltetettekkel.

  67. 71: Kb. annyira szigorú, mint az alanyi jogú magyar állampolgárság megszerzésénél. Mint a tavasszal kenőpénzek, adócsalás miatt lefogott ukrán adóhivatali vezetőnél: volt magyar útlevele is, amit határontúli magyarként szerzett meg a kedves, papíron ősi kárpátaljai felmenőkkel rendelkező delikvens, aki echte ukrán amúgy. Erőteljes az ellenőrzés, és alapos, hisz minden határontúli „magyar” potenciálus Fidesz szavazóként kezelnek nem hivatalosan persze. Ebből kifolyólag a kvázi teljes ukrán és orosz maffia is bevásárolt hivatalis magyar okmányokból, mint „ősi magyar” leszármazottak tucatjai. Hiába, kell a könnyen megszerezhető EU-s útlevél, és a politikai irracionalitás minden racionális érvet felülír! Na kb. a letelepedési kötvénynél is ilyen a biztonsági átvilágítás komolysága, mert a pénz számított, és Arogáns Anti érdekköre, meg a Habony művek a fő kedvezményezett.. Hatalmas biznisz egy szűk körnek, míg a a kötvény, és az állampolgárság megszerzése hatalmas lehetőség a szervezett bűnözői, titkosszolgálati, terrorista köröknek is, az üzleti érdekkörökön túl. Lásd Pharaon, a pénzmosó is majdnem kapott útlevelet a közös vacsora után, csak valahogy kibukott a bili. 😛 Ne legyenek illúzióid, csak a befolyt pénz számított, és a gyors meggazdagodás. Majd a mi adónkból visszafizetik extra kamatostól, addigra meg Tóninak már egy tucat helikoptere lesz…! 😛 🙁 A többi csak porhintés. A valósággal történő bármi egyezés, csak a véletlen műve.

  68. . Tibor bá’ De a jelentős csúsztatást nem tűröm. Azonban nincs harag, csak teszem a dolgom. ?

    Köszönöm, akkor nem ez az oka, hogy megint hiába várom a VIP fordítást és az előzőt sem kaptam meg.

  69. Többször találkoztam az internetes barangolás közben azzal a hírrel, miszerint a letelepedési kötvény leple alatt országunkat elárasztó titkosszolgálati emberek Mekkája lettünk.
    Az meg, hogy ki okoz nagyobb kárt egy országnak, kinek van a pénze által lehetősége arra, hogy változásokat kényszerítsen az országra, én a gazdag muszlimra tippelek.

  70. 73 – Inkvizítor:
    A múltkori reklamációd után a listára tettem az E-mail címedet. Most is ott van. Ha nem kaptad meg, akkor nálad a hiba. Az E-mail nem jött vissza. Nem én vagyok a hunyó. Most újra elküldtem. Már meg kellett kapnod. Nézz utána.

  71. 71 – Indián lány:
    Nem vagy figyelmes. Ezt írtam: ” 20.000 idegent engedett be PÉNZÉRT.” Én nem említettem muzulmánt.
    Az évi 9 milliót a Kormány találta ki. És ugye te mindent elhiszel, amit a kormány mond, pedig folyamatosan hazudnak.

  72. Inkvizitor – nézd meg a Spam-ok között

  73. „De ha a Konzum nettó eszközértéke 24 milliárd, akkor hogy érhet a cég a mostani árfolyamán mégis 55 millárdot?”

    jarisz,

    Huhh basszus, ez igen, felfújták ám a lufit rendesen. Mennyi pénzt csaltak szedtek már ki ezek a buta kis részvényesektől? Soha a büdös életben nem fogják visszakapni. Aki időben ki tud majd szállni eladva a részvényeit, az megússza, de hogy nagyon sokan fognak bukni és nagyon nagyon sokat, az biztos.
    Micsoda dráma lesz itt, ha egyszer elkezd majd összedőlni a fidesz (és a mészáros-orbán művek) kártyavár.

  74. 79: „nagyon sokan fognak bukni”

    És meg is érdemlik… sőt, ha csak a pénzüket bukják, még olcsón megússzák.

    A maffia kikényszeríti a piaci ár alatti eladást, majd utánna felértékeli a reális árra, mikor már az övé? És az az elképzelés, hogy ez megy majd folyamatosan?

    Na, ehhez akkor kapcsolódik ez is:

    https://444.hu/2017/12/30/jovore-minden-ovodanak-es-iskolanak-fel-kell-keszulnie-a-terrortamadasra

    „Az iskoláknak küldött levél szerint a potenciális terrorfenyegetettség miatt minden intézménynek fel kell készülnie egy “esetlegesen bevezetendő különleges jogrendre”.”

    Mi lesz itt???

  75. Observer,

    Mi lesz? Semmi jó

    Ha sikerül nyerniük tavasszal, akkor megy a rablás tovább, a feudalizmus építése és milliók jobbágysorba, nyomorba döntése.

    Ha nem sikerül nyerniük, akkor bedurvulnak és megtalálják a módját, az ürügyet, hogy hogyan ne adják át a hatalmat.
    Biztos vagyok benne, hogy kész forgatókönyvük van erre, sőt B és C tervek is.

  76. 82: „hogyan ne adják át a hatalmat”

    Az valódi csoda lenne, ha nem a fidesz nyerne 2018-ban. Egyszerűen amiatt, hogy az ellenzéki szavazatok „szétszóródnak”.

    Akkor viszont mi lehet ez a ‘különleges jogrend’ duma?

    Én egyelőre csak arra tudok gondolni, hogy a választás után bejelentik az EU-ból való kilépést (és mivel a többség EU párti), emiatt kell bevezetni valami rendkívüli állapot félét.

  77. Observer
    „Akkor viszont mi lehet ez a ‘különleges jogrend’ duma?”

    Az utolsó demokratikus törvények semmivé tétele. Ha gyerekek „lakat alatt” vannak, akkor senki sem ugrál. Mindenesetre egy forradalmat már az elején le lehet hűteni különleges jogrenddel. Mondjuk ehhez minden sulit fegyveres erőknek kellene védeni, annyi tökös tekes fiú meg nincsen.Csak találgatok, de tőlük minden kitelik.

  78. 83. Observer

    Érdekes ez az ellenzéki logika, vitya és bandája a nyerő 2018-ban, mert az ellenzéki szavazatok „szétszóródnak”.

    Kérdezném, ez a „szétszóródás” valamiféle természeti törvényszerűség, mint a matek szabályai?
    Vagy csak arról van szó, hogy a jelen magyar politikai életben nem lehetséges egy olyan pártot szervezni, működtetni becsületes emberek által, (amely maga mögé tudná állítani a nagy tömegeket) mert a politika minden szintje bűnözői mentalitású emberekkel van megpakolva, akik a propaganda gépezeteikkel csírájban elölnek minden jó kezdeményezést?

    A fennálló Kleptokrácia „jogállamon” egyik párt sem kíván változtatni, még ígéret szintjén sem. Az elszámoltatás ígéretek üres légballonok, amelyeket a jogrendszer megváltoztatása nélkül lehetetlenség végigvinni.

  79. 85: „Érdekes ez az ellenzéki logika”

    Akár érdekes, akár nem, de az előző választásnál a fidesznek megért pár száz milliót (a mi pénzünkből persze), hogy „kamupártok” jöjjenek létre, mert ez is elvisz valamennyi szavazatot az ellenzéki pártoktól…
    Vagyis ez a logika nem csak ellenzéki… 😉

    „becsületes emberek által”
    Hát igen, ez nagy probléma. Nem egy tisztességes embert ismertem, akit ‘beszívott’ a politika, és ugyan olyan szemétláda lett belőlük, mint a többi ‘politikus’. A pénz utáni sóvárgás majdnem mindenkit tönkretesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük