(2387) A diktatúra életrajza

Tibor bá’ online

 

A II. világháborút követően teljesen természetes volt, hogy Magyarországon (a nyilas rémuralom után) megint parlamentáris demokrácia lesz. Így került sor 1945. november 4-én a második világháborút követő első választásra, ahol a Független Kisgazdapárt 57 százalékot nyert. Ennek ellenére szovjet nyomásra koalíciós kormányt kellett alakítania. Sőt a 17 százalékos Kommunista Párt elérte, hogy ők kapják meg a belügyi tálcát, egészen pontosan Rajk László, aki nem Moszkvában dekkolta át a háborút, hanem a spanyol polgárháborúban vett rész, ahonnan aztán Franciaországba szökött át.

Rajk belügyminisztérium rendezte az 1947-es kék cédulás választás. A módszereket – mint látni fogjátok – Orbán tökéletesen átvette. Rajk elérte, hogy megváltoztatták a választásjogi törvényt. Sikerült neki kivenni a szavazójoggal bírók táborából félmillió olyan embert, akik egészen biztos nem rájuk szavaztak volna, és végül a nem otthonukban szavazók kék cédulájával aktivista csoportok,  szavazó körzetből szavazó körzetbe járva (tehergépkocsikon), fejenként több tucatszor adva le szavazatokat a kommunista pártra.

Összességében a MKP így is csak 22%-ot ért el, de a „koalíció” többi pártjával együtt 52 % felett végeztek. (Orbánnál a koalíciót a KDNP jelenti, ahol a vezetők kapnak némi koncot „oszt jónapot”).

Előtte azonban, a Svájcban tartózkodó Nagy Ferenc kisgazda miniszterelnök személyi titkárát letartóztatták, majd 3 nappal később Rajk megüzente neki, ha kedves az élete, ne jöjjön haza. Nem jött.

Orbán ennél egyszerűbb taktikát alkalmaz. A relatív legerősebb ellenfelet, a Jobbikot, aljas módon gazdaságilag fojtja meg. Vona Gábort pedig emlékeztetik arra, hogy Mészáros Lőrinc alcsúti polgármester kihívóját elütötte egy gépkocsi. Nincs új a Nap alatt.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

33 gondolat erről: „(2387) A diktatúra életrajza

  1. Hozzá kell tenni, hogy amit a Jobbik csinált, az egyértelműen bűncselekmény volt.
    Történetesen az. hogy töredék áron (jelképes összegért) béreltek plakáthelyeket.
    Miután ez kiderült, akkor azzal próbáltak kibújni a törvény hatálya alól, hogy ugyan csak
    fillérekért megvették a plakáthelyeket. Ami a lényegen nem változtat, hogy ez tiltott pártfinanszírozás.
    Ilyen magas labdát, persze hogy lecsapott a Fidesz! A jobbik csak magának köszönheti a dolgot, hogy ilyen hülye volt! Nem volt ott közöttük egy jogász sem? Aki figyelmeztette volna őket, hogy ez így jogszabályba ütközik? Persze az ominózus jogszabályt a Fidesz hozta, nem ok nélkül. De attól még be kellet volna tartaniuk. Amúgy a jobbikot nem sajnálom, mert egy gerinctelen, hazug banda, nem kár értük! (Pedig rájuk szavaztam többször is!)
    A poszttal amúgy egyetértek!

  2. 1: „bűncselekmény volt.
    Történetesen az. hogy töredék áron (jelképes összegért) béreltek plakáthelyeket.”

    Szerintem meg egy polgárjogi megállapodás esetén sehol nincs előírva, hogy köteles vagy egy terméket az átlagos piaci áron értékesíteni. Ha nem így lenne, nem lennének tele a boltok most leárazott termékekkel.

    Az meg tény, hogy amikor a fidesz kapta ugyanezeket a helyeket ugyan attól a Simicskától, szintén az átlagár alatt, az OK – a fidesz szerint.

    Szóval azért kilóg itt a lóláb, elég rendesen. A baloldal összeomlott, megállapodás nem lesz, már csak a Jobbikot kell kiütni, kreálni pár kamupártot, és máris lesz egy tét nélküli, de látszatra teljesen demokratikus választás, ahol a fidesz nyer 3/3-mal. 😉

  3. 01 – Unicornis:
    Azért ilyen nagy hangon kijelenteni, hogy bűncselekmény, nem túl tisztességes dolog. Egy csellel hatalomra került banda [Torgyánt, a félhülye kisgazdapárt vezetőt megdumálta Orbán, és úgy sikerült nyernie. (ahogy Rákosi megdumálta nagy Ferenc kisgazda vezetőt) Miért nem ismeri a történelmet az, aki elmegy politikusnak. Nagy Ferenc az előzékenységért majdnem az életével fizetett, ahogy Torgyán József is)]. Ettől kezdve az lett törvényes, amit ők akartak. A „törvényeket” úgy alkották, változtatták, vagy éppen érvénytelenítették, ahogy a pillanatnyi érdekük kívánta. Hagyományos értelemben ezeket nem lehet törvénynek nevezni.

  4. 2- 3:

    Már nem csak Dzsordzsi bácsi szerint rosszabb a helyzet, mint a Rákosi- diktatúra idején :DDD

    Igaz, Torgyánt senki sem ölte meg, sem Simlicskát se a Lóbikot.
    Egyébként meg- mi szükség volt 1,5 évvel a választások előtt országos plakátkampányra?
    Pont, véletlenül a CEUs, ál- civil, kvótás, demokrácia- féltő álcivilek giga- mega tüntetései előtt?

  5. Persze, ezeket a törvényeket a Fidesz hozta, hogy megnehezítse az ellenzék dolgát.
    A Fidesznek meg nem számít, mert ők úgy is a kormány nevében „tájékoztatnak”.
    És ezek nem olyan „igazi” törvények. De azért erősen ajánlott betartani őket, mert az várható volt, hogy erre ugranak majd! Ahogy a közmondás is tartja: „Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek” És szerintem meg hatalmas butaságot csinált a Jobbik ezzel a plakát kampánnyal, mert semmi szükség nem volt rá, pláne nem egy évvel a választások előtt.
    Bűncselekmény meg azért volt, mert a törvény kimondja, hogy nem lehet a lista ár, átlag ár alatt igénybe venni szolgáltatásokat a pártoknak, mert az tiltott pártfinanszírozásnak minősül. Ugyan annak számít mintha pénzt kaptak volna.
    Az meg hogy e törvény estén is kilóg a lóláb, az egyértelmű. De attól még figyelni kellett volna rá! Ez így alapvető, amatőr hiba volt szerintem.

  6. 05.

    Szerintem meg megmutatta a diktatúra arcát ez a dolog.
    Ha egy diktatúra pofátlan szabályokat (törvényeket) alkot, melyről messziről ordít, hogy hatalmának bebetonozását szolgálja és amelyről mindenki látja, hogy ezeket ő maga soha nem tartotta és tartja be,
    akkor azokat a szabályokat nem kell, sőt nem szabad betartani.

    „Bűncselekmény” Vaó..

    Unicornis, az megvan, hogy az ÁSZ semmilyen kimutatást nem tud mutatni, hogy a Jobbik tényleg elkövette -e, amit az ÁSZ állít és ha igen, akkor valóban 330 millió értékben?
    Az megvan, hogy a hasukra ütve írtak valamit, mivel a Jobbiktól (kamuból) kért dokumentumokat szándékosan be sem fogadták?
    Az megvan, hogy a fidesz diktatúra már a saját szabályait sem tartja be?
    Az egyik elemző (asszem Stumf András) azt mondta, hogy a fidesz jól átgondolta és belőtte e lépése előtt, hogy az átlag magyar nem is érti mi történik, ilyen szinten nem is nagyon érdekli, akit meg érdekel, annak kb. fele útálja a Jobbikot és azért nem fogja szavát felemelni a fidesz e húzása miatt.

    Ouse M.D.

    mesélj még. Vagy inkább folytasd, csinálj úgy tovább, hogy bee.. beeeeee….. 😀

  7. Unicornis,

    Meghívlak egy kis gondolatkísérletre a „bűncselekmény” kapcsán.

    2018 és győz a fidesz, majd kiprovokálja, hogy kidobjanak minket az EU-ból. Aztán bekeményít és hamarosan eljutunk oda, hogy pl. olyan „törvényt” hoznak, hogy neked, mint polgárnak hetente egy napot ingyen kell robotolnod a helyi fideszes kiskirály földjén vagy üzemében.
    Aztán hoznak egy olyan „törvény”-t, hogy a lányod szüzességét a helyi kiskirály vagy fiaborjaretyerutyája joga, hogy elvegye.
    E törvény szerint a feleséged is köteles vagy átadni neki hetente egyszer 1 órára, ha igénye van rá.

    Tudom, kicsit szélsőséges példák, de a történelem azt mutatja, hogy nem teljesen elrugaszkodottak a valóságtól.

    Szóval, ha nem mész robotolni, és bujtatod a lányod, feleséged, akkor „bűncselekményt” fogsz elkövetni?

    A fidesz megmutatja, hogy ezt is megteheti már, amit a Jobbikkal művel. Közben lejáratja Havas Henriket ocsmány módszerekkel és ezzel megmutatja, hogy ha értelmiségi vagy és nem őket, hanem politikai ellenfelüket támogatod, akkor bizony nagyon pórul járhatsz, tönkremet az életed, karriered, hírneved, egzisztenciád.
    Nem csupán Havasról van itt szó, hanem ez egy üzenet mindenkinek!

    Szerinted ezek hol fognak megállni a hatalmi gőgjükben?

  8. Unicornis

    Közelítsük meg a kérdést tisztán piaci alapon: Az óriásplakátok szabályozását a fidesz megváltoztatta, emiatt 2018-ban a nagy részüket a tulajdonosuknak le kell bontani. A bontási költségük nagyjából annyi, amennyit addig haszonként termelnek, tehát a piaci értékük jelenleg nagyjából nulla! Ha a Jobbik ajándékba kapta volna a plakáthelyeket, akkor sem tudott volna a piaci ár alatt hozzájuk jutni. Másik oldalról nézve Simicska sem teljesen hülye: megszabadult egy csomó költségtől, miközben rúghatott egyet orbánba.

  9. 6 nap alatt 32 millió forintot kapott a Jobbik kisemberektől. Rengetegen utalnak nekik külföldről is, sokan innen is figyelemmel kísérjük a fidesz ámokfutását.

    Lehet, hogy a fidesz elszámította magát, tökönszúrta magát a Jobbik elleni akcióval, mivel az eddig szendergőknek is dereng már valami? Lehet, hogy az ügy aktivizál egy csomó választót, aki amúgy nem tett volna semmit, még szavazni sem ment volna?

    Akárhogy is, a következő hónapokban dől el, hogy merre megy az ország tovább. Ha orbánék maradnak, az országban lakó átlagpolgárra kegyetlen jövő vár.
    Még az Ouse félék is úgy fogják nyelni a szart, hogy csak na.

    A külföldön élő magyarok meg jobban teszik, ha felkészülnek, hogy EU tagság és magyar demokratikus berendezkedés huss, a vasfüggöny újra leereszkedhet, mivel az országból aki csak tud, menekülni fog a jobbágysors és fidesz-zsellér státusz elől, amit nyílván nem akarnak majd engedni, úgyhogy jobb jogilag is rendbetenni mindenkinek a státuszát (pl. kettős állampolgárság) ha jót akar magának és családjának.

  10. Ha történt bűncselekmény, az nem a Jobbik oldaláról történt.

    „A Ptv. ominózus 4.§ -ba egy (3a) bekezdést tettek volna bele, mely szerint az ingyenesen vagy kedvezményesen elhelyezett plakát jogellenesen szerzett vagyoni előnynek minősül, illetve a (4) bek. szankcióit a kedvezményes plakáthelyekre is ki akarták terjeszteni. Nyilván azért akarták ezt a fideszes honatyák, mert – már csak személyes élményeik okán is – úgy látták, hogy a Ptv. hatályos szabályai alapján a Simicska-féle plakáthelyek kedvezményes használatával szemben az ÁSZ nem tud fellépni. Csakhogy a szándék szándék maradt, a kezdeményezés elhasalt és maradt hatályban az a törvényszöveg, ami a fideszes javaslat előterjesztői szerint sem ad alapot a jobbikosok befenyítésére. Az ÁSZ viszont úgy csinált, mintha a T/15329. sz. javaslat Ptv.-t érintő részei megkapták volna a többséget. Itt tartunk.”

    Plakáttörvénnyel kapcsolatban, Simicska cégének a plakátok nagy részét le kellene szerelnie. Ha ingyen adta volna Simicska a plakáthelyeket a Jobbiknak, avval, hogy a leszerelésre váró plakátjaikat a Jobbik átveszi, még mindig jobban jár Simicska, mintha magának kellene a bontásról gondoskodnia. Ezzel a megoldással, a Jobbik még túl is fizette a plakátok árát.

    Századvégtől G. Fodor Gábor, hogy úgy hallotta, a
    „Fidesz abban gondolkodik, hogy a választások után kelljen kifizetni ezt az összeget a Jobbiknak”
    Kabátlopásba keverte a jobbikot az, aki az egész ruhatárat elvitte.
    Természetesen ezzel ők is tisztában lehettek. De, a választók több, mint 50%-a az ő sajtójukból töltekezik. Nekik így az ügylet pozitív egyenleggel zárul.

  11. “Fidesz abban gondolkodik, hogy a választások után kelljen kifizetni ezt az összeget a Jobbiknak”

    Vaóóóóó, Fodorgabesz, a fidesz proganda egyik szócsöve úgy hallotta… 🙂

    A fidesz abban gondolkodik? … Nahát, én meg asszittem, hogy az ÁSZ az egy független szerv. Vagyis hazudok má.. dehogy hittem, de azt igen, hogy legalább a látszatot tartják. Nem árulták el magukat egy picikét, hogy kik vannak az ÁSZ – nak nevezett bunkósbot végén? 🙂

    Persze, akinek egy csepp józan esze maradt még, rájöhetett, főleg, hogy az ÁSZ vezér a fideszes pártkatona Domokos László.
    Itt van ez a gyönyörű, erkölcsi ‘nagyság’

    Nem aludhat jól mostanában, persze nem a lelkiismeret furdalás miatt, hanem mert neve és képe beleégett az ország lakóinak agyába(csak akinek van olyan). Sokan nem ilyen szépen és visszafogottan fogalmaznak. 🙂 Elég rápillantani a kommentekre.

  12. Gyaramthy, most azt hiszed, hogy én valami Fideszes birka vagyok? Hát ennél nagyobbat nem is tévedhetsz. Nem sok minden van kis hazánkban amit jobban utálnék mint a Fidesz! Én is látom hogy mire futhat ki a játék…
    Csak arra próbáltan célozni, hogy a Jobbik buta hibát vétett. Mi Magyarok a trükközésben szerintem világelsők vagyunk! Csak ezt az adottságot kellet volna okosan alkalmazni. Tudod, mint a közmondásban is van.: ” A Magyar a forgóajtón utánad megy be, de előtted jön ki!”
    Szerintem a következőt kellett volna csinálniuk: Simicska hivatalosan belép a Jobbikba ( kap egy párttagkönyvet) Utána Teljesen törvényesen ad támogatást a Jobbiknak a leadózott magánvagyonából. Amiből piaci áron, hivatalosan, bérelnek plakáthelyet a Simicska cégétől. Ez így teljesen törvényes, ebbe nem lehet belekötni! És csak annyi történik, hogy Simicska átteszi a pénzt a Jobb zsebéből, a bal zsebébe! De még ehhez is hülyék….
    Más….
    Ha választanom kell, hogy Fidesz diktatúra, és első éjszaka joga, stb…
    Vagy egy Balliberális, sokkal puhább diktatúra, de ezzel együtt beköltöző sok százezer muszlim bevándorló (hódító). Akkor én inkább az előbbit választanám, mert a Fideszt még esetleg el lehet zavarni, de a muszlimokat már többé nem!
    De igazán egyik sem volna jó választás. Lecserélni a szart a fosra……
    Igazából a Fidesznek a Jobbik kellett volna hogy legyen a „Jobbik énje”
    Tehát támogatni mindenben ami az ország éreke, és görbe tükröt mutatni nekik magukról amikor a Fidesz valami disznóságot csinált! Na ezzel lehetett volna szavazókat gyűjteni.
    Sajnos én is azt hittem, hogy a Jobbikosok honatyák, hazafiak. Azután kiderült hogy ők is csak politikusok, méghozzá, a legrosszabb fajtából.

  13. Unicornis,

    Nem neveztelek fidesz birkának. Csak ez a „Hozzá kell tenni, hogy amit a Jobbik csinált, az egyértelműen bűncselekmény volt ” elég szarszagú volt, talán sikerült megmutatnom, miért.

    „Jobbik hibát vétett”. Szerintem meg nem. Ha Simicska belépett volna (az is lehet, hogy nem is akar belépni) vajon nem attól lenne hangos a fidesz propaganda? És akkor nem lett volna „tiltott pártfinanszírozás”, ha olcsón vagy ingyen átadja a hirdetési helyeket, mivel párttag? Ez marhaság szerintem, de ha mégse… Más ürügyet nem talált volna a fidesz, hogy megfojtsa a hatalmára veszélyes ellenfelét?
    Másrészt szerintem így jönnek ki a dologból jobban Vonáék, miközben megmutatták a kormányzópárt az igazi arcát.

    „Vagy egy Balliberális, sokkal puhább diktatúra..” A Fletó pojácát érthető, hogy nem szeretnéd, meg a hasonlókat, de nagyon unom már ezt a balliberális riogatást, mivel ennek nincs esélye.

    „Azután kiderült hogy ők is csak politikusok, méghozzá, a legrosszabb fajtából.”

    Ember hiba nélkül nincs, hát még politikus. De ha a Mirkócki-t, a Volner-t vagy Z.Kárpátot hasonlítom össze bármelyik fideszes potentáttal, hát… nem beszélve Torockai-ról.

    Te nem böfögöd egy az egyben vissza a koszos fidesz propagandát, de azért néhány dolog belédivódott belőle mélyen.
    Pl. csak a fidesz.. csak a fidesz véd meg a muszlim migrácsoktól. (Ezért még az asszonyt is megosztanád? ) Valójában ők azok, akik pénzért beengedték őket – eddig 20 ezret – és ezt simán folytatni fogják, ha pénz kell nekik.

    Nem folytatom, már így is nagyon hosszú lett.

    A végére azért egy jó tanács. Ha otthon laksz (de ha nem, akkor is) és van forintban jelentősebb pénzed vagy a családban valakinek, akkor lassan nem ártana átváltani valamibe, mert ha a fidesz mégiscsak bedurvul, esetleg ki is vágnak bennünket az EU-ból, akkor mit gondolsz, mivé lesznek a forintban tartott megtakarítások?
    No erről majd később.

  14. Köszönöm ezt a tanulságos posztot. Nevén nevezted benne a tényeket.
    Ez a jövő vár a MANYUP megtakarításuktól megfosztott emberekre, sőt mindenkire, aki itt él.
    Ma reggel olvastam Steen Jakobsen hihetetlen jóslatát 2018-ra:

    https://www.vg.hu/gazdasag/hihetetlen-joslatok-2018-ra-712647/

    Az „Osztrák-Magyar Monarchia” pedig átveszi a hatalmat az Európai Unióban – idézem.
    Ezt magam is valószínűsítettem talán más úton (Trianon előtti rendszer visszaállítása révén jutottam ide).
    Úgyhogy meglátjuk mi lesz az eredménye, és nagy a tét.
    Hatalmas adósságot csinált a fidesz, ezt adóztatással és növekedéssel nem lehet visszafizetni úgyhogy számítani kell az elinflálására.

    Az ehhez hasonló nagy változások eddig is harcokkal és pénzelértéktelenedéssel/cserével jártak.

  15. 12-13:
    Nincs jó megoldás, kár keresgélni. A Fidesz naponta tud újabb és újabb „törvényeket” gyártani. Pl. Hozhat olyan törvényt,hogy csak az adakozhat egy pártnak, aki már legalább 3 éve tagja. Már egészen hajmeresztő „törvények” is vannak. A magyar nép ezt már elbaszta 2010-ben, amikkor a Fidesznek 2/3-a lett. Innen már csak polgárháborúval tud kikecmeregni. [Majd emlékezzetek rám, hogy én ezt előre megírtam.] Ráadásul az EU statisztálásával jutottunk ide, mert nekik csak az számít, hogy a multik profitálhassanak Magyarországon, és az bőven meg van engedve.

  16. Az eredeti definició szerint demokrácia az, ahol négy évenként (normális) választásokat tartanak és ennek eredményeként kapja a hatalmat a kormányzó párt illetve pártkoalicó.
    Diktatúra pedig az, amikor a diktátor bebörtönözteti vagy meggyilkoltatja az ellenfeleit akik a hatalmát veszélyeztetik, tehát a hatalmat fegyverekkel szerzi meg és védelmezi.
    A valóság pedig sok sok szép határesetet produkál.
    Ilyen az Orbán rendszer is, ami egyre nagyobb sebességgel távolodik a demokráciától és közeledik a diktatúra felé, mostmár úgy tűnik, megállíthatatlanul.

  17. 16:
    Közhelyek pufogtatásától senki nem lesz okosabb (az se aki pufogtat) 😀

  18. Mészáros Lőrinc cége megszerezte (cseh körökkel együtt) a mátrai erőmű 72.6%-át. Bár hivatalosan nem lehet tudni, mi volt a vételár, de olyan hírek vannak, hogy 55 milliárdról van szó. (Nem világos, hogy Lőrinc fizetett-e ennyit, vagy a cseh befektetőkkel együtt volt ennyi a vételár). A csehek és Lőrinc között egyébként fele-fele arányban oszlik a tulajdonjog. De nemcsak az erőműről van szó, hanem:

    „Az ügylettel a Mátra Energy Holding Zrt. többségi tulajdonába kerül a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén hét blokkal működő villamos-erőmű, a hozzá tartozó ipari park, az ország legnagyobb, 16 megawatt összteljesítményű, több mint 72 ezer panelből álló naperőműve, továbbá két, külszíni fejtésű lignitbánya Visontán és Bükkábrányban.”

    Ha az 55 milliárdnak csak a felét fizette, az 27,5 ezer millió forint volt.
    Kiírva: 27 500 000 000 forint.
    Ebből 1100 darab egyenként 25 millió forintos családi házat lehetne venni.

    Persze ezen kívűl még Lőrincnek van legalább 125 cége a jelenlegi állás szerint és minden cég mögött hatalmas vagyon rejlik.

    Gondolhatja valaki épp ésszel, hogy ezek tiszta választásokat meg demokráciát fognak játszani, ha veszélyét érzik, hogy elveszthetik ezeket a gigantikus vagyonokat?

  19. 18 – Gyarmathy:
    Nyugodj meg, nem sokáig lesz az övék. Hallottál Weiss Manfred-ről, Goldberger Leo-ról, Ganz Ábrahámról, stb. stb. Bár ezek nem lopták gyáraikat, de már rég nem az örökösöké. Orbán unokái külföldön fognak meghalni, koldus szegényen. Orbán természetes halálára nem fogadnék.

  20. 18. Gyarmathy
    „Ha az 55 milliárdnak csak a felét fizette, az 27,5 ezer millió forint volt.
    Kiírva: 2 750 0 000 000 forint.
    Ebből 1100 darab egyenként 25 millió forintos családi házat lehetne venni.

    Persze ezen kívűl még Lőrincnek van legalább 125 cége a jelenlegi állás szerint és minden cég mögött hatalmas vagyon rejlik.”

    Egy komoly, egészséges állam, amely tiszteli népét és vagyonát
    ilyen esetekben az első dolga utánanézni az illető után. Egyéni felelősségi nyilatkozatot kéne kérniük az adóügyi-irodábol, hogy honnan ered a pénzük és azt alaposan ellenőrizni belföldön és külföldön.
    Olyan személy, aki úgy tűnik, hogy a cselekvések vagy a vállalkozások főszereplője, de lényegében mások utasításait hajtja végre.(különösen politikai vagy gazdasági szférában)
    nálunk az ilyen embereket „αχυράνθρωπος”-nak „szalmaembernek” nevezik.
    Az igazi tulajdonosok általában „lapulnak ” mint szar a füben és valahól Monaccóban vagy hasonló „országban” élik csendesen és biztonságban „szegény” életüket. Őket általában sohasem látjuk az ujságok listáján Földünk leggazdagabb embereiként.
    Itt teljesen igaza van a bloggazda Tibor bá-nak :
    „az EU statisztálásával jutottunk ide, mert nekik csak az számít, hogy a multik profitálhassanak Magyarországon, és az bőven meg van engedve.”

  21. 16: Szerintem a demokrácia definícióban semmiképp se tartozik bele, hogy pont 4 évente kell választásokat tartani… Az ókori athéni demokráciában se úgy csinálták, ott még – távoli töriórás emlékeim szerint – pártok se voltak… 🙂

    20: Mi is szalmaembernek hívjuk őket, csak épp egy német eredetű szóval: stróman (Stroh = szalma).

  22. 21 – Avatar:
    A mosógépszerelő elég gyakran lep meg minket ökörséggel, ami halálos magabiztossággal hirdet.

  23. L. S.

    „Egy komoly, egészséges állam, amely tiszteli népét és vagyonát
    ilyen esetekben az első dolga utánanézni az illető után.”

    🙂 Megnevetettél. Az államot úgy hívják kis Hazánkban, hogy fidesz és Orbán Viktor. Ő az igazi tulaj, nem a félhülye Lőrinc, de gondolom ezzel nagy titkot nem árultam el. A főügyész a fideszes Polt Péter, az ÁSZ elnöke a fideszes Domokos László, a NAV elnöke a fideszes Tállai András…. és így tovább.
    Ők az állam és az ország valamit is érő vagyonának nagy része már a kezükben van.

    A bankrendszert is szerzik megfelé, már elég jól előrehaladtak az ügyben, azután pedig az állampolgárok vagyonának, házainak, földjeinek megszerzése következik. Első körben a devizahitelesek százezrei lesznek az utcára dobva.

    Ha bedurvul tavaszra a diktatúra, a forintban tartott megtakarításokat, vagyonokat is megcsapolják ám rendesen azoknál, akik nem váltják át időben valami valutába vagy aranyba. A bankból kivenni kevés, át kell váltani, mert ha a Magyarország nevű hely egy konfliktusos területté válik, a forint árfolyama csúnyán gyengülni fog. Ha pedig kidobnak az EU-ból, akár még a konvertibilitása is megszűnhet, ami katasztrófális következményekkel jár az ország lakóira.

    Tibor bá,

    Igen, én is így gondolom, de hogy addig hány magyarnak kell meghalni az éhezéstől, fagytól vagy/és a diktatúra fegyvereitől, azaz hogy fog az általad vázolt folyamat lezajlani, azt nehéz megjósolni.

  24. „Orbán természetes halálára nem fogadnék.”

    Tibor bá,
    biztos vagyok benne, hogy van Orbánnak vészforgatókönyve a végső esetre. Vannak külföldi ingatlanjai, svájci bankszámlái és ottani trezorokban arany. Ha minden kötél szakad, gondolom egy repülőnyi cuccal (arannyal, dollár, euró készpénzzel) távozni fog valamelyik országba, melyről úgy gondolja, hogy ott nem érik utol.
    Aztán hogy sikerül-e neki vagy sem, az más kérdés.

    Voltak diktátorok, akiknek sikerült, volt akiknek meg nem.

  25. 19 Tiborbá
    ” Bár ezek nem lopták gyáraikat, de már rég nem az örökösöké. Orbán unokái külföldön fognak meghalni, koldus szegényen. ”

    úgy legyen , de attól tartok az összeherdált x milliárd elég arra hogy kihúzza az unoka is. Mert régen akiket említesz azok nem tudtak relative nagy vagyonakat felhalmozni.De ma új kor van , ma 100x,1000x annyi pénz halmoznak fel a régi Goldbergerékhez képest (munka nélkül).Így ha pénzügyileg tudatosak akkor kihúzza az unoka is(sajnos)

    23.Gyarmaty
    „Ha bedurvul tavaszra a diktatúra, a forintban tartott megtakarításokat, vagyonokat is megcsapolják ám rendesen azoknál, akik nem váltják át időben valami valutába vagy aranyba. A bankból kivenni kevés, át kell váltani, mert ha a Magyarország nevű hely egy konfliktusos területté válik, a forint árfolyama csúnyán gyengülni fog.”

    Személy szerint nem hinném hogy tavasszal már ilyen nagy gondok lennének.Talán az arany jó lehet, de vigyázat,mert azt is hamisítják.
    Talán még az Euró jó lehet, de ki tudja mi lesz majd azzal is a jövőben. Dollárt nem vennék mert mit kezdjek vele, elmászhat a forinthoz képest és csúnyán lehet azzal is járni.
    Akkor inkább a pénz egy részén veszek mosóport ,ruhát,tüzelőt,cipőt stb és leteszem a pincébe…amit hosszútávon tudok hasznosítani ha elszállna a pénzrendszer.Olcsóbb úgysem lesz semmi:D

  26. 24.Gyarmathy
    Abban én is biztos vagyok, bár vannak idők mikor az arannyal se sokat ér, a pénzről nem is szólva. Felkötik haragjukban, mint a paprikát száradni.

    Más, bár ehhez a témához kapcsolódik. Múlt hétvégén egy baráti házaspárnál voltunk vendégségben.
    A pár hölgy tagja egy jó nevű pszichológus. Azért nem is írok még városnevet sem, mert egy nagyvárosban sincs túl sok belőle, kivéve Budapestet.

    Félelmetes, hogy miket mesélt. Mondta, hogy ez a migránshelyzet tényleg gáz, de Orbánapánk minden határon túlmegy.
    Páciensei között van egy-két nagyágyú, főleg mostanában, idegeik kicsit kikészültek a terror miatt.
    A PÁRT kifigyeli a nagy(inkább kicsi-közepes, azt hiszem olyan 800 millát mondott/év minimum határnak) pénzügyi forgalmat lebonyolító védtelenebb cégeket és betetteti az egyik saját emberét és rendesen megvámolja a profit bizonyos százalékára. Ha tetszik ha nem.
    Ha ugrálsz jön a NAV és helyrevágja a céged, de úgy, hogy belezöldülsz. Ez nem egyszerű diktatórikus-, ez maffia módszer.

    Két páciense is van, az egyik egy nő, aki valami kozmetikumokat forgalmaz. Aki egyébként ennek hatására inkább abbahagyta az egészet, mert így már nem is éri meg, főleg nem ezzel a kedves plusszal.
    A másik valami hapsi aki még birkózik. Mesélik, hogy ezek nem egyedi,elszigetelt esetek. Barátunk mondja, hogy nagyon odavan a vállalkozói rétegnek ezen része, persze tehetetlenségükben.

    A Fütyesz korrupciója már régen meghaladta azt a nemzetgazdasági szintet ami a nemzetárulás fogalmát kimeríti.

    És oké, hogy nem engedi be a migránsokat, de amit a médiában ezzel művelnek az már nagyon átlátszó. Olyan habverés megy, hogy még. De nem törődnek vele, mert ők csak matekoznak. Amíg a többség hülye, addig tolni fogják orrvérzésig.
    És még itt az oldalon is vannak, akik a migránstörténet miatt fel is mentik őket.
    Sajnos nincs más alternatíva. A Jobbikot is direkt bedöntötték, szerintem a Vona is nyakig benne van. Néppártosodás, persze, röhög a vakbelem.

  27. „Személy szerint nem hinném hogy tavasszal már ilyen nagy gondok lennének.”

    Andrew, tavasszal lesznek a választások, legalábbis ez a terv. Márpedig a hatalmat és a rablott gigavagyont nem akarják engedni, ezért lehetnek már bajok… de ha mégse, akkor legfeljebb visszaváltja a delikvens a zsozsót.

    „Akkor inkább a pénz egy részén veszek mosóport ,ruhát,tüzelőt,cipőt stb és leteszem a pincébe…amit hosszútávon tudok hasznosítani .. ”

    Nagyon jól írtad, ez evidens, de van, akinek van ezen kívűl is pénze, amit szeretne megtartani fizetőeszközben. Hogy mire váltja, az persze egyéni döntés kérdése, garancia semmire sincs ebben a bizonytalan és robbanás előtt álló világban.

  28. Balázs,

    „A PÁRT kifigyeli…. védtelenebb cégeket és.. ” Bizony. A kisebb vállalkozókat az adókkal, illetékkel rabolják le és állandóan a fejük felett a Nav és egyéb hivatalok domoklész kardja, míg a nagyobbakat közvetlenül, lejmolják, ahogy írtad, de el is veszik az egészet, ha kell egy fideszes potentátnak.

    Egész szektorok lenyúlásával kezdték, pl. a trafikügy, ahol elvették a dohányáruk forgalmazását és odaadták a holdudvarnak, mivel ezek jól jövedelmező és biztos üzletek és most folytatják a nagyobb, jól jövedelmező vállalkozások elvételével/levámolásával.

    A multikkal nem tudnak mit kezdeni, egyrészt, mert erősek, meg egyelőre még nem is akarnak, mert a multik fenntartják még a magyar gazdaság (látszatát, mert az igazából nem is a magyar gazdaság), meg egy csomó magyar rabszolgának munkát adnak, de a fideszhez szorosan nem kötődő KKV szektor sorsa megpecsételődött.

  29. 24 – Gyarmathy:
    Bírói ítélet után a kiadatás ma már az egész világon létezik. Nem lennék a helyében. Hogy miért nem volt neki elég, mondjuk egy milliárd, a fene tudja.

  30. 23. Gyarmathy
    ? Megnevetettél.

    Bárcsak igaz lenne! Sajnos nem igaz!

    Most senki sem nevet, egyáltalán senki sem nevet, mert senkinek sincs nevethetnékje, most többnyire mind sajnálatra méltók, megrabolt országok népeinek tagjai vagyunk.

    A pártok háttérből történő irányítása, az oszd meg és uralkodj elv, látszatdemokráciáját játsszak.

    Oszd meg és uralkodj! Ez a legfelsőbb kaszt játszmájának a neve, amit évezredek folyamán tökélyre fejlesztett.

  31. L.S.

    Pedig de.. én még tudok nevetni. Neked, meg mindenkinek ajánlom, hogy ne vegyétek túlzottan a szívetekre, ami van, meg ami jön. Tegyétek meg, amit tudtok, aztán dőljetek hátra, bontsatok egy bort, sört, mert úgyis az lesz, ami lesz.

    Tegnap ezen a riporton röhögtem hatalmasat:

    https://hirtv.hu/egyenesen/fosveny-urak-2433968

    Bangóné 400 töltöttkáposztát főzött barátnőjével, amivel meg akarta vendégelni a Parlament urait, hölgyeit és némi pénzt gyűjteni jótékonysági célra.

    Ahelyett, hogy adtak volna 10-20 ezer forintot fejenként és Bangóné jó hírnevüket vitte volna a nem kormánypárti médiákba, ehelyett

    Balog Zoltán miniszter szerint a töltöttkáposzta a parlamentben sérti a ház méltóságát..

    Tállai a töltöttkáposzta alapanyagainak számláit kérte..

    Orbánt meglehet nézni, hogyan néz üresen előre..

    Dunai Mónika szerint mérgezett a kaja… 🙂

    ezek még hagyján, de amikor valaki beszólt, hogy az ételt osztani akaró asszonyok biztosan azért viselnek kesztyűt, mert szart főztek, akkor elszakadt nálam a cérna és percekig visítottam a röhögéstől. … 😀

  32. Találós kérdés – vajon kire igazak az alábbiak (a megfejtés alul található 😉 ) :

    „Bár vannak a nárcisztikus viselkedésnek olyan jelei, amikből felismerhető, ha nárcisztikus személyiségzavaros emberrel találkozunk, de elég nehéz kiszúrni. Ha az alább felsoroltak közül legalább két-három tényező egyszerre jelen van valakinél, gyanakodhatunk arra, hogy zavarral állunk szemben:

    -Fontosságtudatban élnek, hiszik, hogy kiválasztottak, fontosabbak, mint mások.
    -Fantáziálnak a hatalomról, ami lehet a szépség, az egzisztencia, a tehetség valamiben.
    -Van csodálatigényük, dicsérni kell őket, ők nagyszerűek, okosak, szeretik, ha van hallgatóságuk az önimádatukhoz.
    -Feljogosítva érzik magukat arra, hogy elképesztő dolgokat tegyenek, például, hogy elviszik a kocsit anélkül, hogy elkérték volna, szó szerint ellopják.
    -Az együttérzés úgy, ahogyan van, hiányzik belőlük, az empátiahiány a legszembetűnőbb.
    -Jellemző az irigység, szeretik, ha mások irigyek rájuk, de ők is irigyek.
    -Arrogánsak, lekezelőek azokkal, akik a társadalmi hierarchiában alattuk állnak. ”

    https://24.hu/elet-stilus/2017/12/15/ezert-doglunk-bele-a-szerelembe/

    ————–
    Megfejtés:
    Aki esetleg Orbán Viktorra gondolt volna, az nagyon nagyot tévedett (vagy nem) – A cikkben a párkapcsolatokról van szó… 😀

  33. Vészforgatókönyvről Merkel esetében is megindultak a találgatások 2012 körül.
    Amit találtak a németek: Paraguay – nincs kiadatási egyezmény az EU-val, Bush birtokain is van farmja Merkelnek (anno még Ulfkotte idejében legalábbis volt) és Putyin is valószínűleg biztosítana neki egérutat, ha szüksége lenne rá – a német fórumok szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük