(2378) Küszködnek a törvényhozók, hogy megakadályozzák Trumpot egy atomháború kirobbantásában

VIP.311.

Mottó: Egy atomháború kirobbantásának megakadályozására a leghatékonyabb mód biztosítani az észak koreaiakat, hogy Amerika soha nem fog elsőnek hozzányúlni az atomfegyverekhez.

Egyetlen nukleáris eszköz felrobbanása elégséges, hogy beinduljon egy felfutó spirál, aminek a civilizációnkat fenyegető következménye lehet. – Hangzott el az amerikai külügyi bizottság ülésén……..

___________________________________________________________________________

A cikk teljes fordítását E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek. VIP előfizető az lehet, aki legalább 6000 forinttal hozzájárul a honlap fenntartásához. Kapcsolat felvétel evatibor#t-online.hu

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

48 gondolat erről: „(2378) Küszködnek a törvényhozók, hogy megakadályozzák Trumpot egy atomháború kirobbantásában

  1. A politika természete alapján most a Fehér Ház mindent megtesz azért, hogy elterelje a figyelmet Trump megrendüléséről. Washington erősen eltúlozza Phenjan nukleáris képességeit. Peking ellenzi az észak-koreai rezsim összeomlasztását, mert tart attól, hogy az USA egy Amerika-barát rezsimet állítana föl Kína határán.
    A Fehér Házban meredeken emelkedik a politikai hőmérséklet, hiszen Michael Flynn ex-nemzetbiztonsági tanácsadó múlt pénteken bűnösnek vallotta magát abban, hogy hazudott az FBI-nak és egyúttal teljes, feltétel nélküli együttműködést ígért egy vádalku keretében.
    Az NBC forrása alapján Trump veje, Jared Kushner volt az, aki utasította Flynn-t az oroszokkal való kapcsolat-felvételre. Egy Trump környezetéből származó forrás az NBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a Fehér Háznak nagyon, nagyon, nagyon rossz hírt jelentenek a Flynn körüli legfrissebb fejlemények.
    A politika természete alapján most az elnök környezete mindent megtesz azért, hogy elterelje a figyelmet erről az örvényszerűen kavargó ügyről. McMaster tábornok, nemzetbiztonsági főtanácsadó múlt szombaton Kaliforniában egy fórumon kifejtette, hogy Észak-Korea nukleáris- és rakétaprogramjának esetében a békés megoldás körül rohamosan fogy a levegő. McMaster úgy írta le Észak-Koreát, mint amely „a legnagyobb azonnali veszélyt jelent az Egyesült Államokra nézve”, hozzátéve, hogy „versenyben vagyunk, hogy még meg tudjuk oldani ezt a problémát.”
    Ezek az éles kijelentések azonban erősen eltúlozzák Phenjan nukleáris képességeit. A legutóbbi észak-koreai rakétakísérlet hatótávolsága nem mérvadó, mivel nem szállított robbanófejet. Mi több, már repülés közben felrobbant, amely arra utal, hogy Phenjannak a mai napig nincsen olyan megbízhatóan üzemelő rakétája, amely vissza is tudna térni a nukleáris robbanófejjel a légkörbe.
    http://privatbankar.hu/makro/az-osszeomlas-szelen-trump-kormanya-a-haboru-is-kitorhet-miatta-314659

  2. Csak a felvezető címhez mondanám.

    Az amerikai elnöknek személyes, kizárólagos jogosultsága volt eddig, atomháborút indítani?
    Szóval reggel felkelt, és mán megint valami csintalanság olvasott, a rakoncátlan észak koreáról, előveszi az atombőröndöt, mert ami sok az már sok. Megnyomja a gombot, és passz, szevasz Kim?

    Szerintem itt nyilvánvalóan a Trump ellenes médea kampány újabb fejezetét olvashatjuk, a demokrata politikus urak féktelen hatalomvágyától indíttatva.
    Nem arról van szó, hogy az elnök ujja bizseregne az atomrakéták indítógombjának nyomkodására.

  3. 2 – bogozy:
    De bizony. Trump ujja bizsereg. Ő egy ilyen ember. Megszokta, hogy az erő politikát alkalmazza és az mindig sikeres volt.

    Különben már egy fél éve megírtam. Amerikának le kell szállni arról a magas lóról, amire a II. világháború után felült, és le kell nyelnie a Kim nevű békát. Ez kurvára keserves lesz, mert nincsenek hozzászokva.

    1- Piton abban tökéletesen igazad van, hogy É.K. még nem olyan nagyon veszélyes, de egyfelől az idő nekik dolgozik, másodszor pedig mi itt kibicek vagyunk. Ha Amerikában élnél te se nagyon bíznál abban, hogy útközben felrobbant és különben se volt benne atombomba.

  4. 3.: Elsődlegesen nem Kim és a rakétái miatt osztottam meg a cikket, hanem bő 1/2 éve írtam le itt először, hogy Trampli egyre népszerűtlenebb lesz + FBI nyomozás (ugye Michael Flynn vádalkut kötött mentve a megvádolt fiát, és önmagát, meg Robert Muller III direkt elszólta magát a vádalku nyílvános részében, hogy Flynn sanszosan poloskát viselhetett, plusz mindenkit lehallgathattak vele kapcsolatosan…), így nagy valószínűséggel be fog következni a W. Bush forgatókönyv: háborúba menekül majd előre Trump. Még nem tartunk itt, de egyre közelebb kerülünk ehhez a ponthoz! És ahogy elnézem ehhez a neokon hélyák asszisztálnak is, plusz egyre jobban lejáratják az elnöknek egyre nyilvánvalóbban alkalmatlan Tramplit. Na nem mintha Billeri bármivel is jobb elnök lett volna, azt leszámítva, hogy legalább a diplomáciában otthonosabban mozgott.
    Meglátjuk hová fut ki mindez, de az egyre jobban beinduló nyomozás miatt olyan Nixon+Vietnám dezsavűm van.

  5. 01 Piton

    Ez a cikk nem jó. Az írója nem hozzáértő, vagy ámít.

    „A legutóbbi észak-koreai rakétakísérlet hatótávolsága nem mérvadó, mivel nem szállított robbanófejet.”
    A rakéták vagy robbanófejet visznek, vagy valamit.
    Ha nincs „hasznos teher”, akkor ballasztot visz. Ez a rakétamotor és irányítás szempontjából ugyanazt az eredményt jelenti.

    „Mi több, már repülés közben felrobbant, amely arra utal, hogy Phenjannak a mai napig nincsen olyan megbízhatóan üzemelő rakétája, amely vissza is tudna térni a nukleáris robbanófejjel a légkörbe.”
    ??
    Nukleáris fejjel, vagy akármivel. Ahogy fentebb írtam.
    A felrobbanást már kitárgyaltuk itt. (A cikk írója nem olvassa ezt a blogot. 🙂 )
    Nem tud visszatérni a légkörbe?
    Még az égi fizikát sem ismeri ez az ember!

    Ezen a cikken ne rágódjatok, nem érdemes!

  6. A baj akkor lenne, ha kiderülne, hogy a rakéták sem ismerik a természeti törvényeket.
    Komolyabban: én elsősorban Németországban várok gondokat és Európában.
    Az említett Észak-Koreai szál komolytalan és csak arra jó, hogy eltereljék a figyelmet arról, ami most majd Európában következik. Ráérnek azzal majd akkor foglalkozni, ha már kész helyzet lesz. Sokan elképzelni se tudják azt, ami jön nemsokára.

  7. 05 – n/a:
    Én el se olvastam. Privátbankár???

    6 – Bazs:
    Itt mindenki elfelejti, hogy mit jelent a képesség atombombát eljuttatni Észak Amerikába! Washington leszarja mi történik Németországban, mi történik Európában, mi történik akárhol a világban. Bárki bármikor lebombáztak és lebombáznak, nade hogy őket?

  8. 7:

    Na de hogy őket.

    Kína, Oroszország és India is képesek rá.
    Más kérdés, hogy Első Csapásra csak Oroszországtól számíthatnak (egyelőre).

    Még É- Korea sem támadna elsőként- kivéve, ha fenyegetik, amit nagyon ügyesen/ okosan csinál a Trampli.
    És közben még ázsiai hitelezőit is lehet zsarolni vele.

  9. Tibor bá’ erre nem gondoltam.
    Az imént olvastam egy hírt és biztonságpolitikai értékelését
    Trump megint úgy döntött áttenné az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe.
    Biztonságpolitikai szakértő véleménye szerint ez 24 órán belüli háborúkezdést vonhat maga után, olyan drasztikus lépés. Igazából nem látom miért.
    Régebben is tervezett ilyet és elállt ettől, most meg megint megtenné. Akkor azzal indokolta ezt, hogy békét akar Izrael és Palesztina között.

  10. 9 Bazs
    Nem lesz ebből háború, mármint a nagykövetség áthelyezésből.Eddig már 100x kitörhetett volna minden apró hírek kapcsán:D

  11. Kim szerintem nem lőne elsőnek, mivel tisztában van azzal, hogy akkor É. Koreának annyi.
    Ez most az idegek csatája. Szerintem sokkal valószínűbb egy Amerika által végrehajtott
    hamis zászlós támadás, amit rákenhetnek É. Koreára, és így ürügyet szolgáltatnak a támadásra. Mikorra kiderülne az igazság, addigra már teljesen mindegy lenne.
    Viszont az É.Koreai válaszcsapás is halálos lenne egyetlen rakétával is! Kim pár hónapja egy riportban kijelentette,hogy „sötétbe borítjuk Amerikát” Azaz egy EMP ellentámadással készülnek. Így a rakétának nem is kell pontosnak lennie, és a légkörbe sem kell belépnie, mert pár száz Km. magasan robbantják a töltetet.
    Egy rakétával visszaküldhetik Amerikát végérvényesen a középkorba. Egy éven belül a lakosság 80%-a halott lenne! És erre a világ nagy része tapsolna!

  12. 10. Tamas

    Most nem a nagykövetség áthelyezéséről van szó, hanem:

    „Az amerikai elnök ma (magyar idő szerint este 7-kor) bejelentheti, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának – szembemenve a nemzetközi joggal, az ENSZ-szel és a fél világgal. A lépést az izraelieken kívül gyakorlatilag mindenki elítéli, máris zavargásokra készülnek, a palesztinok már kedden Trump fotóját égették.
    …….
    Jeruzsálem fővárosként történő elismerésével Trump szembemenne a nemzetközi joggal – az ENSZ Biztonsági Tanácsa jogellenesnek tartja Kelet-Jeruzsálem bekebelezését (478-as határozat) -, súlyos csapást mérne az amerikai-arab kapcsolatokra és megfúrná az izraeli-palesztin békefolyamatot is. Nem kis diplomáciai teljesítmény lenne ez, valljuk be, de Trump lendületben van, hiszen a múlt héten már sikerült válságba sodornia Washington és London különleges bizalmi kapcsolatát is. Akit viszont Trump esetleges lépése mérhetetlen örömmel töltene el, az Washington izraeli nagykövete.”

    http://privatbankar.hu/makro/trump-ma-tenyleg-felrobbanthatja-a-kozel-keleti-puskaporos-hordot-314688

  13. 14. Vaskalap

    Miféle Izraeli Palesztin békefolyamatról írogatsz? Nem olvasol napi híreket Izraelről?
    Mindennaposak a zsidók elleni terrortámadások. Az Izraeli önvédelem visszacsapásokat azonnal elítéli az ENSZ, az EU vezetőség, és a teljes bal lib médea harsonák.

    Semmiféle békefolyamat nincs, csak muszlim terrorizmus.

    Abba kellene hagyni a muszlim seggek nyalását, kemény odacsapások nélkül a terrorizmus végeláthatatlanul folytatódik.
    Az intézményrendszere kiépült. Meghalt terrorista családja életjáradékot kap a Palesztín Hatóságtól, a külföldi segélypénzekből. A bebörtönzött terrorista havi zsebpénzt élvez a PH-tól.

  14. Úgy tűnik kell írnom egy palesztin-zsidó posztot, mert ebben a témában (is) az igazság messze jár az újsághírektől.

  15. 17. Tibor bá’

    Palesztín Zsidó posztodhoz javasolnám eredeti Izraeli hírforrásokat felhasználni, mert ami Magyarországon MTI által megjelenítve van, az teljesen egyoldalú, Izraeli ellenzéki forrásokra alapozott lügenpresse híradás.

  16. 18 – bogozy:
    Jár nekem a Haaretz, és a The Times of Izrael hírlevelei is.

  17. Holnap, pénteken, a jeruzsálemi nagymecsetből ima után kiözönlő hivők dőntik el , mi lesz nálunk a közeli napokban.
    Nem is igazán a palesztinok, hanem Irán és Törökország, a két ugyancsak félelmetes nagyfiú aggaszt bennünket.
    Trump egy idióta, kijelentésével csak ártott nekünk.

  18. Bálint,
    Trumph magától volt ilyen? Nem tudom elhinni, hogy ne egyeztetett volna az izraeli vezetéssel, mielőtt belenyúlt a méhkasba.
    Látom tele az ősi város hisztiző, őrjöngő arabokkal. Az lesz a gáz, ha Amerika magára hagy benneteket, mert mondjuk mégis Észak Kóreában akar háborúzni egyet és ottmaradtok a sok felheccelt muszlimmal.

  19. 20. Bálint

    Most, először, teljesen nem értek veled egyet.
    Trump jól tette.
    Nehogy már, évtizedekig a fenyegetőző terroristák szabják meg a történelem menetét.

    Nagymamámat terrorizálta a menye. Megtudta ezt a fia, és azonnal, lapáttal megcirógatta a bátyja feleségének hátát.
    És lőn békesség…………….

  20. 22 – bogozy:
    Könnyű neked Thailandon csücsülni és nem egyet érteni Bálinttal. Menj Izraelbe és ott hősködj.

  21. 21-22
    Gyarmathy és bogozy
    Ha hiszitek vagy sem, ez esetben nem Izrael járta ki ezt a szerencsétlen kijelentést Trumpnál, hanem a sokmillió amerikai protestáns, evangelista vagy mit tudom én kik, csupa megrögzött Izrael-hivö szektások, akik vakon hisznek a bibliában, a régenvolt zsidó dinasztiák újbóli feltámasztásában, Jeruzsálem régi fényének visszaállitásában, Dávid királyal kezdődően.
    Ez a fanatikus társaság nyomta ki az elnökből – mindeniknél próbálkoztak, de csak most sikerült nekik – a választási igéret betartását, eléggé nagy galibát és fejfájást okozva nekünk.
    Hidd el nekem, hogy Izraelnek ugy hiányzott erz a gesztus, mint kecskének a kés.

  22. 24.
    Üdv.

    Leginkább egy szaúdi/ szunnita/ és iráni/ siíta/ konfliktusra van esély. A szaúdiaknak megnőttek az esélyei, mert Trump nem fogadja el az iráni atomalkut, amit Obama hozott tető alá. Bálint, Irántól már nem sokáig kell félnetek, mert a szaúdiak- és az amerikaiak – hamarosan tönkrevágják, hasonlóan fog járni, mint Szíria vagy Irak.
    Irán egyetlen esélye, ha az oroszok melléállnak, de nem hiszem, hogy Putyinnak ér egy konfliktust az amerikaiakkal Irán kérdése. Sajna az irániak nem tudtak időben atomfegyverhez jutni, így nem ugrálhatnak, mint a nagyfejű Kim.
    Izraelt meg nem fogja senki megtámadni, mert nem meri. A késes merényletek, meg a palesztin hőzöngés nyilván meglesz, nagy szerencsétek, hogy a szunniták jobban utálják a siítákat, mint benneteket.
    Ráadásul a szaúdiaknak-és az oroszoknak- is jót tesz, ha a közel-keleti veszélyhelyzet felküldi az olajárat, az usa meg jó sok fegyvert el tud adni a szaúdiaknak.
    Én inkább abban látom a problémát, hogy egy esetleges szaúdi/szunnita/ győzelem után megpróbálják egységbe kovácsolni az arab államokat és netán eszükbe juthat ellenetek fordulni egységes erővel. De ezek már csak találgatások…
    Netanyahunak nem hiszem, hogy ellenére volt, mert ez pont jó, hogy elterelje a botrányairól a figyelmet. Hamarosan jópár ország el fogja ismerni Jeruzsálemet fővárosotoknak, véleményem szerint hazánk is.

  23. 25 – egy érdeklődő:
    Ezt az tönkreverést azért megnézném.
    Ha Putyin kiállt Szíria mellett (ráadásul ők győztek), miért nem állna ki Irán esetén?

  24. 26.:
    Putyinnak jó lehetősége lett volna világháborút is kirobbantania pár éve, mikor a törökök lelőtték azt a bizonyos orosz repülőt. Nem tette, nyilván okkal. Most miért tenné Irán miatt?
    Irán egy esélye, ha az oroszoktól atomfegyvert kapna, de erre nem fogadnék. Izraellel szemben meg mindenki óvatos, mert jól fejükben tartják a Sámson opció lehetőségét.
    Majd a közeli és távoli jövő megmondja mi lesz. Trump a választási kampányában megígérte, hogy ezt meg fogja lépni-nyilván az Aipac támogatása miatt is, meg azért is, mert a Clinton családnak jó kapcsolatai voltak Izraellel, überelni kellett valamivel őket. Nem hiszem, hogy ez Trumptól váratlan lépés volt, mindenki számíthatott rá.

  25. 24.
    Bálint, abban hisznek az újprotestáns, karizmatikus vallásszervezetek tagjai világszerte – kezdve a Hit gyülekezettel – akikből van jónéhány millió Amerikában is, hogy Jeruzsálemben megépül egy harmadik templom (az elsőt Salamon építette, a másodikat pedig a babiloni szabadulás utáni visszatérés után, amit a rómaiak pusztítottak el Jézus után kb. 30 évvel) ahová Jézus leszáll és megvívja az armageddoni csatát.

    Ezért aztán Trumph lépése jól jött nekik, mert ezzel a teológiájuk megvalósulása felé tett lépést látják, ezzel a húzással az elnök pedig több millió támogatót szerzett, ami úgy kell most neki, mint egy falat kenyér, mivel ki akarják túrni a Fehér házból.
    Szóval igazad lehet, ez nem Izrael, hanem Trumph érdeke volt.

    egy érdeklődő,
    Irán azért elég nagy falat. Jól szervezett, nagy és erős állam, melyet belülről nem tud bomlasztani, kívűlről pedig nekiesni, hát szerintem nem meri bevállalni.

  26. 27 egy érdeklődő

    „Irán egy esélye, ha az oroszoktól atomfegyvert kapna…”
    Vagyis szerinted Iránnak nincs atomfegyvere. Honnan ez a bizonyosság?
    Mások is hozzád hasonlóan fogalmaztak. 🙁

  27. 29.:
    Ha lenne neki, arról a Moszad tudna, Irán pedig világgá kürtölné, mert tudják, hogy ez az egy esélyük van. Az atomfegyver jó esetben Damoklész kardja, ami csak fenyeget, de nem alkalmazzák, csak ha már minden mindegy.
    Észak-Korea sem fogja megtámadni Amerikát, de ha már minden mindegy, akkor….

  28. 30 egy érdeklődő

    „Ha lenne neki…”
    Tehát nem vagy biztos benne.

  29. 31.
    Nem a titkosszolgálatnak dolgozom. Az a biztos, ami már elmúlt.
    Amit én leírtam a 25. kommentben, az egy logikailag felépített kimenetel. Hogy a jövő ezt igazolja, vagy sem, azt meglátjuk.

  30. 25.egy érdeklödő
    A világért se becsüld alá Irán és/vagy Töröko. katonai erejét.
    Láttál -e alvó oroszlánokat? Ők azok!
    Izrael, atom ide-vagy oda, egy bolha hozzájuk képest, vagy még annyi sem, Amerika pedig mára egy papirtigris lett.
    Iránról tudni kell amit sokan nem tudnak, vagy nem vesznek figyelembe, éspedig azt, hogy rendkivül intelligens nép, a töröknek meg ott van a félelmetes janicsár-hadtest, a hadsereg magva, az irániaknaál pedig az ugyancsak komoly revolutionary guard division.
    Oroszországot már meg sem emlitem.

  31. 28,Gyarmathy
    Nos, ezek a derék amerikai protestáns izrael-fanok több kellemetlenséget okoztak nekünk, mint hasznot.
    Valszeg ismered azt a fonák helyzetet, mikor jóbarátod-rajongód annyira odavan érted, hogy az már zsenáns, és néha neked kell rászólnod, hogy csitt?
    vallási fanatizmusukból eredő kiszólásaikkal már volt elég problémánk, mert a nép, a nagyközönség joggal hiheti, hogy zöldségeiket netán mi inspiráljuk, miközben Izrael nem győzi csititgatni őket.
    Ez van.

  32. 33.:
    Belinkelek egy videót, a benne szereplő Sharon Gat elmondja, hogy mi is Izrael jelenlegi helyzete:

    Emiatt a hozzáállás miatt nem mer senki Izraellel packázni, amíg ez a mentalitásotok megvan, élni fogtok.
    Bálint, te ismered az izraeli himnuszt, aki nem, az rákereshet: „Hatikva” név alatt bárhol, 8 sor, az utolsó kettő sort ajánlom elolvasni, amit általában még egyszer el szoktak ismételni, a leghangsúlyosabb rész. Ebből érthető, hogy mi Izraelnek Jeruzsálem. Nem linkelem be ezt a videót, hogy ne legyen sok a link.

  33. 35.egy érdeklödő
    Nagyon jó videó, kár, hogy nincs forditás vagy feliratozás, mert ajánlanám minden európai számára naponta tizszer megnézni és mondanivalóját bemagolni.
    Menjünk kissé vissza a történelemben a holokausztot megelöző időkig, hogy lássuk a szomorú analógiát:
    Habár Európa zsidósága látja a tornyosuló viharfellegeket, csak legyint rá, homokba dugja fejét, beszuggerálja magának, hogy majd mindn rendben lesz.
    Egy Hitlernek kellett akkorát rúgnia a zsidó telefonfülke oldalába, hogy odabent leessen végre a tantusz: SAJÁT ORSZÁG nélkül nincs jövője semmi népnek!!
    Ti, kedves jó európai barátaim, ellentétben a zsidósággal, akik hazát szereztek maguknak, bármi áron, – és mondhat bárki mit akar – ti most-most, nemsokára , néhány éven belül veszititek el saját hazátokat, és méghozzá NEM IS HÁBORÚBAN!!!!!!!!!!!!!!
    Hova -merre mésztek majd, ha egyáltalán életben hagynak benneteket????
    A Holdra, vagy a Marsra? Az Északi-vagy a Déli-sarkra?
    Vagy válaljátok a rabszolga-életet az iszlám alatt?
    Gondoljatok bele, de a legkomolyabban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  34. KüszködneK? Ki tudja már megint milyen szemétség jár a fejükben, ha már Soros
    szerint Oroszországnak 24 napja van hátra (Lovas lapszemléjében olvastam a,az USA szerint fel kell gyorsítani az Európai Unió felbomlását –
    Ma már nemAmerikai Egyesült Államoknak, hanem Amerikai Egyesült Rémállamnak hívják őket.

  35. Inkvizítor!
    Te melyik varázsgömbben láttad a hülyeségeidet?!
    Oroszországnak nincs vége,Sorosnak van vége….
    Trump amúgy soha nem kezdhet atomháborút..ahhoz ô kevés.

  36. 38 Jenheral

    „Inkvizítor!
    Te melyik varázsgömbben láttad a hülyeségeidet?!”
    Leírta 37-ben: „Lovas lapszemléjében olvastam…”

  37. 40.Observer
    Minket ne félts, Observer, sokkal inkább magatokat.
    Ha NÁLUNK ezt csinálják, – és most hagyjuk az okokat, – akkor mit fognak VELETEK csinálni????

  38. 38Jenhenheral
    2017-12-09 – 18:21
    Inkvizítor!

    Oroszországnak nincs vége,Sorosnak van vége….
    Trump amúgy soha nem kezdhet atomháborút..ahhoz ô kevés.

    Legyen így, ahogy írod.Ebben a sajtótermékben jelent meg december 7-én.meghttps://eadaily.com/en/news/2017/12/07/soross-prediction-of-russias-failure-24-days-left „A prominent American tycoon, currency manipulator and political activist George Soros has predicted bankruptcy of the Putin regime in 2017. So, Russia has only 24 days left to live up to Soros’s expectations he made public as early as in February 2016.
    Подробнее: https://eadaily.com/en/news/2017/12/07/soross-prediction-of-russias-failure-24-days-left
    observer-Bálint 40-41
    Trump most úgy ajándékozta oda Jeruzsálemet, mit Izraelt egykor, Anglia. Olvastam egy jó viccet erről”Ismeritek? Félek, hogy Jeruzsálem is ilyen „ajándék” lesz.? Háború, süvítenek a lövedékek, Benjámin behúzott nyakkal ücsörög a lövészárokban és dörmög.
    – A jó qrva anyjukat az angoloknak is, ha már ideadták, ami soha sem volt az övék, legalább Svájcot adták volna!”

  39. 43 Inkvizítor
    Ez eddig valahogy nem jött be, az oroszok is szórakoznak rajta:
    http://fedpress.ru/news/77/economy/1910285
    Soros jóslatai között ott volt az is, hogy Oroszország kénytelen lesz eltűrni Szíria összeomlását, és saját teljes elszigetelődését.

  40. hubab, Mit nem mondasz :).

    Vajon mit szólnak ehhez a Soros sátáni hatalmában hívők, akik szerint ez az ember a mindenható háttérhatalom arca és strómanja, aki azt csinál a világgal, amit csak akar (?)

    VAgy mégiscsak egy ember, akinek ugyan vannak kapcsolatai, jobban belelát a dolgokba, meg nagy tőkéjével tud némi mozgásokat generálni/manipulálni bizonyos tőzsdéken, de lényegében ugyanúgy elemez és találgat, mint mi és ebbe belefér, hogy időnként téved ?

    Inkvizítor

    „Sorosnak van vége….” Lehet valamiről lemaradtam az utóbbi időben, mert ezt nem értem. Miért van Sorosnak vége?

  41. Observer,

    Értem már 🙂

    Látom bekerült a világsajtóba is a fidesz tempó, tovább öregbítették a saját és Hazánk ‘hírnevét’. Mindig van lejjebb.

  42. Többeknek:

    Soros és több más spekuláns, úgy gondolta, ha leverik az olaj és a gáz árát, akkor Oroszország, mint a legnagyobb olaj és gázexportőr, összeomlik.

    Viszont azzal nem számoltak, hogy Oroszország szinte mindent meg tud termelni határain belül is, és képes a teljes önellátásra.

    Öntökön lövő fegyver az Oroszország elleni szankciók, mert csak erősítik a hazai ipar fejlesztését, hiszen az orosz nem olyan nyámnyila, hogy ha nem kap import cuccot, akkor fejvesztve rohanjon Washingtonba, megalázkodni.

    Igaz most kevesebb a pénz, amelyből merciket és bémvéket vásárolhatnak, de ezt is túlélok majd valahogyan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük