Breaking news

 

Észak Korea valószínűleg felrobbantotta hatodik atombombáját, jelentette a Haaretz és az Associated Press. A dél koreai Nemzetvédelem megerősítette, hogy 6,3 nagyságú földrengést észleltek, aminek epicentruma közel volt az észak koreai atom kísérleti központhoz.

 ___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

51 gondolat erről: „Breaking news

  1. A hatodik bomba már állítólag kétfázisú bomba volt, azaz Phenjan egy hidrogénbomba boldog tulajdonosa lett.
    A biztpol fórumon egy társunk jó észrevételt tett: mióta az USA az oroszokkal és Kínával kekeckedik, azóta az észak-koreai rakéta- és atomprogram szó szerint szárnyakat kapott.

  2. Nem tudni valóban hidrogénbomba volt-e.
    Talán inkább egy felturbózott atombomba?
    A második fázisban a trícium és deutérium robbanótérbe fújásához olyan technikák kellenek, amiknek É-Korea nincs birtokában talán.

  3. bazs:

    https://pbs.twimg.com/media/DIyET6xXYAAmnVH.jpg
    Itt meg a koreai fotósorozat az új töltetről.
    Aki ilyen képet nyilvánosságra hoz, az tudja, hogy az összes többi atomhatalom szakértőinek a hada ráugrik a képekre és elemzik minden oldalról.
    Miért csinálna egy ekkora fiaskót, ez azonnal aláásná az elrettentése hitelességét.

    Vagy Te úgy látod, hogy a Kis Pufi mostanában blöfföl?

  4. Hetekkel ezelőtt megírtam, hogy Amerikának nincs más választása, mint tárgyalni a kis pufival. Trump és legénysége már hetek óta tököl és nem képesek rájönni, hogy sarokba vannak szorítva. É.K. bizonyítottan képes megsemmisíteni nem csak D.Korteát, de a 100 milliós Japánt is. Mind kettő USA szövetséges. Ez nyilvánvalóan elfogadhatatlan. Trump tovább fenyeget, mert erről ilyen gyorsan képtelenek leszokni. Egyetlen egy veszélyt látok csak, ha Trump azt hiszi, hogy meg tudja semmisíteni az É.koreai nukleáris fegyvereket, miközben nekik nem lesz semmi bajuk. A kis pufi nem akarja kilőni őket, mert az saját életébe is kerül, de lehet, nem lesz más lehetősége.

  5. 4: veszelyeztetve vannak esetleg de nem sarokba szoritva, meg pontosabban a szovetsegesei vannak veszelyben. foleg del korea az aki meg tudja szivni de o nagyon ha katonai konfliktussa novi ki magat a dolog. szerintem inkabb olyan helyzet ez mint amikor egy darazs repul be az ablakon es te agyoncsaphatnad kezzel de voloszinuleg megmarna es az fajna, ha viszont megmar akkor mar mindenkeppen agyoncsapod.

  6. Olyan nincs, hogy Észak-Korea háborúzik, Kína és az oroszok meg nem! Akkora a világon az instabilitás, hogy secperc alatt egy jó nagy háború kellős közepén találhatja magát mindenki, anélkül, hogy ez lett volna az eredeti terv.

  7. BIZTPOL mellett ide is:

    Egy pillanatra most tegyük félre a ki kivel szimpatizál és a „Ki qúr kit Kuwaitban?” című műsort és két lépéssel hátrébbről nézzük az egész történetet, amit Észak-Korea és Kim per pillanat jelent a világnak.

    Az észak-koreai közepes hatótávolságú valamint interkontinentális rakétafegyverzet megléte kombinálva valós és bevethető egy- illetve kétfázisú atomtöltetekkel ALAPVETŐEN borítja fel először a regionális, majd ebből eredően a globális status quot-t.

    Első körben Dél-kelet Ázsiában még ha Kína és Oroszország el is fogadja az északi atomhatalmi státuszt, miért fogadná ezt el Japán, Dél-Korea és Tajvan(!)? Ha Észak-Korea atomhatalommá válik és az Egyesült Államok csak twitter üzenetekkel és néhány hadgyakorlattal képes erre érdemben reagálni, akkor lehet, hogy Tokió, Szöul és Tajpej úgy dönt, ők biza jobban bíznak a saját nukleáris arzenálban, mint az ellenőrizhetetlen és végül számon kérhetetlen ígéretekben az USA részéről.

    Ebben a pillanatban az egész dél-kelet ázsiai régióban borul minden, már nem csak az USA-nak, hanem Kínának és Oroszországnak sem elfogadható módon – ehhez nem is kell más, csak egy saját atomarzenállal rendelkező Japán.

    A regionális egyensúly felborulása további eseményeket generálhat a világ többi pontján is, nevezetesen:
    1. a Közel-Keleten atomhatalmi státuszra bejelentkezhet Irán, utána Szaúd-Arábia, ezt követően Egyiptom, Törökország és akár Algéria is
    2. Európában Németország, Svédország, Svájc, UKRAJNA (!!!) és Fehéroroszország emelheti fel a kezét, hogy akkor ők is jelentkeznének erre a pozícióra (Svájc ezt az 1970-es években egyszer már tervezte, de akkor gyorsan elvetették a gondolatot)
    3. az amerikai kontinensen Brazília, Argentína és Venezuela is hasonló utakra léphet rövid időn belül

    Bárhonnan is nézzük a dolgot, Észak-Korea atomhatalmi státuszának akár csak a hallgatólagos elfogadása és konzerválása rövid időn belül a második világháború után kialakult nemzetközi biztonsági rendszer végleges és visszavonhatatlan felszámolását jelentené, amely rövid időn belül a világon tucatnyi új kis- és közepes atomhatalmat eredményezne – az előbb-utóbb kirobbanó nukleáris háború(k) garantáltak lennének.

    Jelen pillanatban az USA/Kína/Oroszország számára, ha meg akarják őrizni a jelenlegi nukleáris kiváltságos helyzetüket és a bolygó feletti valamilyen szintű befolyásukat/hatalmukat, sok választásuk nem maradt: közösen összefogva kell leépíteni Észak-Korea nukleáris arzenálját jelezve a világ többi potenciálisan következő atom-kishatalmának, hogy nincs több hely új klubtagok részére.

    Ez a fajta együttműködés alapozhatná meg a többi problémás területen (Kelet-Európa, Krím, Szíria, Közel-Kelet, Afrika, stb.) a nagyhatalmak közötti újfajta együttműködés kialakítását. Olyan nincs, hogy az egyik beleszemtelenkedik a másik közvetlen érdekszférájába, de közben elvárja, hogy a másik ne kakáljon a küszöbre.

    Ha nincs együttműködés, akkor rövidesen új atomhatalmak és új háborúk várnak az emberiségre.

  8. „Olyan nincs, hogy az egyik beleszemtelenkedik a másik közvetlen érdekszférájába, de közben elvárja, hogy a másik ne kakáljon a küszöbre.”

    Kissé kiragadva a mondatod, de pontosan ez zajlik. Az oroszokat és Kínát körbevette az USA „rakétaelhárító” rendszerrel. É-Koreára szükségük van, hogy legyen ütközőzóna, illetve egy plusz partner a NATO ellen.
    Céloztál rá, hogy talán az orosz, kínai kettős támogatja a koreaiak rakétaprogramját és ez a fentiek miatt nem csak lehetséges, hanem valószínű is.
    Megy a helyezkedés, pakolásszák rendesen a figurákat a sakktáblán.

    Az atomhatalmak közötti status quoról kiragadva beszélni szerintem nincs semmi értelme. Geostratégiai összefüggésben már inkább. Az USA hódító poltikáját az orosz-kínai tengely igyekszik ellensúlyozni hol az egyes övezetek katonai megszállásával, hol szövetséges országok erősítésével.

    Én is veszélyesnek tartom É-Korea atomhatalommá változását, de ez csak a történet egy újabb felvonása, ami az ingatag geopolitikai helyzetre még egy lapáttal rátesz. A probléma nem itt gyökerezik.

  9. 10 – Montezuma:
    természetesen mindenki meg akarja védeni saját magát. Ebből következik, hogy Dél Korea és Japán gondolhat saját nukleáris fegyver kifejlesztésére. De ugye nem gondolod komolyan, hogy Amerika ezt megengedné? Pláne az után, hogy É.K.-i szituációt alaposan elszúrták. Nekik akkor kellett volna lépni, amikor az első atom robbantás megtörtént. Most már cseszhetik. Persze arra gondoltak, hogy évtizedekig nem fog történni semmi. Nem is történt volna, ha É.K. nem kap igen jelentős külső segítséget. Az egyetlen kérdés, hogy ki vagy kik voltak azok, de ez ma már lényegtelen.

  10. Nemcsak az É.K. tejeslábasból futhat ki a tej a sparherdtre, hanem
    akár több helyen is, egymás függvényében.
    Nézzük ám a dolgokat kissé átfogóbb szögben ,és vegyük észre milyen lehetetlen helyzetbe lavirozta magát Amerika saját két kezével:
    A mai Amerika egy öreg és gyenge, megtépázott oroszlán, de ezt nem képes tudomásul venni, elismerni ,még önmaga elött sem.
    Meg van még bozotos sörénye, farka, de ez csak külsőség, az igazi régi kivagyiság régen odavan.
    Vietnam óta, ez volt a hanyatlás kezdete, a fordulópont.
    Most Amerika egy afféle törököt fogtam, de nem ereszt helyzetben van, mert végtelenül hülye módón minden globális presztizsét feltette egy apró kis ország elleni fenyegetésre.
    Ha nem lép Korea ellen, annak minden pofátlan , kötekedő viselkedése ellenére sem, Amerikának tekintély szempobtjából annyi.
    Ha lép, akkor ugy fog bekerülni a történelembe, mint az elefánt akit egy mezei pocegér ölt meg.
    Ha lép, ha nem, nézzük a többi forrongó tejesfazekat, ezek mindenképpen ki fognak futni Amerika miatt:
    Mit fog a közeljövöben csinálni Irán Izrael ellen, és vice versa.
    Mit fog a közeljövöben csinálni Törökország a kialakulóban levő kurd állam ellen Sziriában és Dél-Törökországban, és mit tartogatnak a megerősödött kurdok a törökrök számára, és vice versa.
    Ehhez csak annyit, hogy a harcok folyamán a kurdok még a vécepapirt is az amerikaiaktól kapták, a török csak a fogait csikorgatta., de most Amerika meggyengült, nem akarok belegondolni sem, mit fog lépni a török.
    Mindez Amerika miatt, ha lép, vagy sem Korea ellen.

  11. 11. Kamionos:
    „A nem pofátlankodnak egymás érdekszférájába” az új együttműködés alapja lenne, de abban én sem hiszek, hogy ez összejön. Persze, tudom, hogy most pont ez történik. Az oroszok Szíriában 2013 nyarán megállították az USA támadást, emiatt Amerika beindította fél év múlva a kijevi Majdant, rövid időn belül pedig begyorsult Észak-Korea is. Látni valamilyen szinten az adok-kapok-ot, ami megelőzi nem sokkal a direkt katonai összeütközést.

    12. Tibor bá’:
    Van az a helyzet, amikor nem kérdezik meg az USA-t, hogy engedi-e saját atomfegyver kifejlesztését vagy sem. Biztos vagyok benne, hogy Dél-Korea vagy Japán erre már technikailag rég készen áll, csak egy politikai döntés kérdése az egész.

  12. 13. Balint
    Pontosan erről van szó. Hihetetlen az a nagyfokú instabilitás, ami a jelen világot jellemzi, szinte minden területen. Az USA már nem lesz „great again”.

  13. 14: Monte, ha Japán akarná, akkor kb. 6 hónapon belül lenne atomfegyvere, hiszen a Japán high-end és high-tech, a nukleáris ipari kapacitás adott, Fukhusima ide v. oda. Szinte az összes reaktorukat, stb. kiszolgáló eszközt maguk gyártották licence -ben, és ez az ipari kapacitás a karbantartások, felújítások miatt adott. Persze atomfegyvert gyártani azért más, mint erőművet, de ez Japán esetében csak döntés és pénz kérdése.

    Dél-Korea már más eset, ott jóval több erőfeszítésre lenne szükségük, ott években mérhető ez az időtáv.

    Az eddig megszokott világrend épp fokozatos összeomlásban van a szemünk előtt, és az eddigi ilyen periódusait az emberiség még nem tudta háborúk nélkül letudni.

  14. Egy kis adalék: az É Koreai állam több ezer hecker foglalkoztat főállásban, és nem amatőröket.Elvileg bármikor meg tudják bénítani bármelyik országot (pénzügy,egészségügy stb…)Még az EU is gyerekcipőben jár ebben

  15. Ket oldalu targyalasok eszak-korea es az USA kozott mondjuk kinai ,orosz kozvetitessel majd a kiegesziteni ezt minden erintett fel reszvetelevel azonnal….kulonben nem marad mas mint a katonai opcio.En attol felek az ido elore haladtaval a diplomaciai megoldas eselye egyre kisebb.Az is lehet hogy a szinfalak mogott mar dontottek a katonai megoldasrol es csak a megtevesztes celjat szolgalja a diplomaciai adok-kapok…..mindket fel reszerol.

  16. ha Amerikának,és Usraelnek lehet,meg a többieknek is,akkor ezeknek miért ne lehetne?
    milyen jogon írják ezek elő,hogy másnak nem lehet,csak nekik?

  17. Az USA védelmi minisztere, James Mattis a Fehér Házban járt, majd Donald Trumppal folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatót adott. Itt elmondta, hogy számos katonai lehetőség merül fel Észak-Koreával kapcsolatban, és az elnök azt kérte, hogy az összeset mutassák be neki. Mattis egyben üzent is az észak-koreai rezsimnek, mondván hogy bármiféle fenyegetéts az Egyesült Államok ellen vagy területei, beleérve Guam ellen, vagy pedig szövetségeseik ellen, masszív katonai válaszlépéseket fog eredményezni.
    https://444.hu/2017/09/03/trump-tudni-akar-az-osszes-felmerulo-katonai-lehetosegrol-eszak-korea-ellen

  18. 21 – Piton:
    Ezek a szövegek a népnek szólnak.
    1) Washington akkor szarja le a szövetségeseit, amikor neki tetszik.
    2) Nem léteznek katonai megoldások bizonyos méretű ellencsapás nélkül.
    3) A rakéta elhárítás messze nem 100 százalékos.
    4) Az ENSZ egy gittegylet, azt tesz, amit az 5 (eredeti) nagyhatalom akar, mert bármelyik megvétózhatja.
    5) Észak Korea sose fog elsőre támadni, nem akkora hülye. Ha USA támad elsőre Kína nem marad mozdulatlan.
    6) Ez az USA-nak óriási leégés. Ugye azzal kezdte, hogy odaküldött néhány anyahajót és?
    7) Ez egy óriási chicken játék. A végén Washington fogja elkapni a kormányt. A világ pedig röhögni fog.

  19. A kis pufi kicsit túlzásba vitte a rakétásdit meg atomosdit. Az észak kóreai rezsim létezését lehetővé tevő Kína és Oroszország képes megfékezni ezt az őrületet.

    Tegnap Putyin így nyilatkozott: „Oroszország és Kína útitervet készített a koreai félszigetre vonatkozó megállapodásra a feszültség fokozatos csökkentése és egy olyan mechanizmus megteremtése érdekében, amellyel tartós béke és biztonság hozható létre.”

    Szerintem nem lesz atomháború, hanem kínai és orosz befenyítés lesz. Kínának különesen érdeke egy az érdekszférájába tartozó északi rezsim megléte, de olyané, amelyik nem feszíti túl a húrt.

  20. Észak Korea helyzetét vizsgálva a pénzügyi oldalt szinte mindenki figyelmen hagyja. Pénzügyi érdekeltség nélkül panganak az ügyek, Észak Korea elszigeteltsége Kim rendszere révén, a világon egyedül a Kínai szomszédnak érdeke. Korea Kína legelkötelezettebb és legjobban rögzített gyarmata. Hatalmas olcsó munkaerő, az É. Koreai termékek java Kínai közvetítéssel, Kínai haszonkulccsal jut ki a világba. Ez a helyzet Kína számára hegyen-völgyön lakodalom állapot. Bolond lenne változtatni a helyzeten. Kis expanderezés É. Korea és az USA közt belefér. Különösképpen, hogy az USA olyan gyagya megállapodást kötött, hogy pénzügyi támogatást fizet É. Koreának, ha nem fejleszti az atomfegyverzetét. Az USA pénzelte a Kínai gyarmatot. Zseniális diplomáciai mester húzás a kis sárga ravaszdiktól.

  21. A diktatórikus berendezkedésű ázsiai „remeteállam” Phunggje-ri kísérleti telepén végrehajtotta hatodik, föld alatti nukleáris kísérleti robbantását is. A teszt rendkívüliségét nem az szolgáltatta, hogy a rezsim szerint hidrogénbombáról van szó – hiszen ilyet már tavaly januárban is állítottak, negyedik robbantásuk alkalmával –, hanem a szeizmológiai mérések. A föld ugyanis akkorát rengett a robbantás következtében, hogy bizonyossá vált: Phenjan egy nagyságrenddel nagyobb pusztító erejű fegyver birtokába jutott, mint amilyeneket eddig demonstrált. Míg kísérletei korábban tíz kilotonnás TNT-egyenértéket bizonyítottak, a mostani akció hatóereje elérhette a száz kilotonnát is. Hogy ez az érték ne lógjon csak úgy a levegőben, érdemes emlékeztetni, hogy a történelem két éles, sok tízezernyi életet kioltó amerikai nukleáris támadásának Hirosima és Nagaszaki ellen 13–22 kilotonnát tulajdonítanak. De van még egy tényező, ami ennél is sokkal fontosabb: a phenjani hírközlő szervek állítása és a rezsim élén álló Kim Dzsongunról készült felvételek alapján nem egy épületnyi kísérleti berendezésről van szó, hanem egy praktikus, kezelhető méretű és tömegű robbanófejről, amelyet az ország egyre megbízhatóbban működő, mind nagyobb hatótávolságú ballisztikus rakétái is célba juttathatnak. Okkal feltételezhetjük, hogy akár az Egyesült Államok csendes-óceáni területeire is.
    Amikor 1991-ben a Szovjetunió széthullott, és az Egyesült Államok – a rezsim legfőbb ellensége – domináns szerephez jutott a világban, új lendületet kapott ez a politika. Ennek helyességét a tényleges amerikai katonai intervencionizmus, az erőszakos „demokráciaexport” lépései a Balkántól a Közel-Keletig csak még inkább igazolták a phenjani rezsim, a Kim-klán számára. Márpedig – bár változnak a világban a nemzeti szuverenitás megőrzésének súlypontjai, az ahhoz szükséges eszközök – jelenlegi tudásunk szerint azt az országot, amely interkontinentális ballisztikus rakétákkal célba juttatott nukleáris fegyverekkel bárkit pusztulással tud fenyegetni a világon, békén hagyják. Phenjan nemes egyszerűséggel ezt a célt tűzte ki maga elé, és minden jel arra utal, hogy el is éri.
    Az Egyesült Államok számára pedig, amely ez ügyben legfontosabb két szövetségesét, Oroszországot és Kínát is elidegeníti magától, mindinkább szűkül a manőverezési tér. Rövidesen elérkezik a pillanat, amikor nem marad, csak két választása: a beletörődés, illetve egy rendkívül pusztító hagyományos-nukleáris konfliktusban az észak-koreai rezsim felszámolása.
    https://mno.hu/vezercikk/beletorodes-vagy-haboru-2415471

  22. Montenzuma:
    „Hihetetlen az a nagyfokú instabilitás, ami a jelen világot jellemzi, szinte minden területen”

    Valamilyen szinten igaz, de itt is változnak a dolgok. Ha régen a diplomatákat kiutasították egy országból az ált. egyenesen háborúba torkollott.
    Ma pedig már nem.
    Szóval sok aspektusban változott ez a dolog.Például divat lett a twitteren üzengetni az államfőknek ami már nyilvános az átlagember számára.
    Feszültség természetesen van.

  23. 26 – Abdrew!
    Légy szíves indokolatlanul ne rövidíts: ált.= általános, nem pedig általában.

  24. Nem tudom, hogy hogyan, de egy kis atom lehet megoldaná a felmelegedés problémáját is. Talán ez Trump terve. Ezért nem foglalkozik a klímával, mert pontosan tudja, hogy teljesen felesleges. Amúgy meg a földönkívüliek nem fogjak hagyni, hogy elszennyezzük a földet, mert akkor nem tudnának itt nyaralni. Hogy árnyaljam a képet nem kizárt, hogy Trump maga is egy földönkívüli.

    Ez a hozzászólás jó példa arra, hogy miket fogok törölni szó nélkül. Ezt most meghagyom elrettentés végett.

  25. Mi van akkor, ha a vietnami példa szerint a déli sereg összeomlik vagy átáll és az atom csak egy akkori elrettentés része?

  26. Valamiért most szinte megéreztem hogy ide kell jönnöm megnéznem mi újság van ?
    Sajnálom hogy egy ilyen posztot kellett írnod Tibor bá,de igazad van.

    Amerika csak azt felejti el mondani hogy nem hagynak Észak Koreának békén.Úgy állítják be hogy a kis pufi a hibás mindenért,meg agresszív ,meg diktátor.Lehet.De nem nyugszanak tőle.Olyan jó kis demilitarizált zóna van ott elválaszva keletet meg nyugatot.Meg nem nyugszanak a pénzrendszerétől.Egyébként a kis pufinak elég eltalálni Dél Koreában a Samsung központot,és a világgazdaságnak annyi is.Nem is kell több.

  27. 30 – Melike!
    Örülök, hogy néha idelátogatsz.

  28. Sajnálattal olvasom, és más fórumokon is hasonló a helyzet, amit írtam a valóságos Észak Korea helyzetről a 23. hsz. alatt, senkinek nem üti meg az ingerküszöbét.

    Megy az agyalás ezerrel mindenféle kitalált összefüggésekről, hatásokról, stb.
    Miközben nyilvánvalóan a világ politikát a gazdasági érdekek mentén szervezik.
    Sőt az emeberi kapcsolatok is gazdasági érdekek alapján működnek.

    Németek és más nemzetek a zsidókat üldözték a vagyonuk iránti irigység miatt. Pogromok, majd holokauszt volt a lerablás módszertanában.
    A zsidókat kártékonynak hazudták, miközben az Európai cigányság oroszlán része pióca életmódot folytat, és folyamatosan károsítja a lakosságot, jellemzően vagyon elleni bűncselekményekkel, tömeges méretekben.
    Cigányok ellen komoly pogromok nem indultak, Holokausztban is csekély számban érintettek.
    Miért? Mert a cigánytól nem lehet mit elvenni!

    Észak Korea esetében, a Kínai gyarmattartás abszolút világos, és bizonyított. Kína nélkül Kim család uralma Észak Koreában már rég összedűlt volna.

    Kína óriási hasznot húz ebből az állapotból.

    A valóságos, kézenfekvő, jól látható összefüggéseket figyelemen kívűl hagyva, mégis, a politikai elemzők egy független Észak Koreát vízionálnak, ahol Kim úgy dönt ahogy akar, Önállóan rángatja Uncle Sam bajszát, stb.

    Az USA warmongereit megértem, mert ők erre hivatkozva növelni tudják a hadiiparra eső költségvetési pénzeket, de mi van azokkal akik nem érdekeltek a hadiiparban? Miért nyelik be a háborús propagandát?

  29. 32 – Kína érdekeltsége világos. Azt is tudomásul vettük, hogy Kína kijelentette, ha É.K. kezdi a lövöldözést akkor semleges marad, ha az USA akkor csatlakozik. Én meg állandóan írom, hogy nem lesz háború, Washington előbb vagy utóbb lenyeli a keserű pirulát és megegyezik Kim-mel. Mit akarsz még?

  30. Kína érdekeltsége határozza meg az egész konfliktus helyzetet.

    Ha lenne egy É. Koreai népszavazás, szabad keretek közt, befolyás mentesen, a lakosság túlnyomó többsége, a Dél Koreával való egyesülésre szavazna.

    Kína a helyzet kulcsa, mégis Kim elnökről írogatnak, mintha valóságos vezető lenne.
    Ordas félrevezetés, vagy tudatlanság.
    Lásd a jólelkű Kádár bácsi legendáját. Mikor leszóltak Moszkvából, indulás Szlovákiába, percig sem habozott, mert tudta, hogy csinálja, vagy repül és másik komát húznak elő a kalapból. Románok egy kicsit különböztek, mert ők ügyesen a győztes oldalra pozícionálták magukat, nem voltak sokáig megszállva, de nekik sem lehetett sokat ugrálni.

  31. 34 – bogozy:
    „népszavazás, szabad keretek közt, befolyás mentesen” Tessék mondani, hol van, hol volt ilyen?

  32. Örülök az optimizmusnak, de sajnos én ezen nem tudok osztozni.

    A pesszimizmusom oka, hogy a világgazdásági súlypont áthelyeződése miatt az USA gazdasági ereje gyengül, míg ázsia erősödik. Folyamatosan. Ez számos társadalmi negítívummal is jár már most is és fog is még járni, amit egyre nehezebb kordában tartani az aktuális elnököknek.
    Megint csak nem kell velem egyetérteni, de az amcsi gazdasági összeomlása csak idő kérdése, hogy aztán egy középhatalom szintjén vegetáljon tovább.
    Ezt a folyamatot már csak egyetlen módon tudja megállítani az Egyesül Államok, ha a még mindig masszív katonai erejével háborút provokál Kínával és Oroszországgal és legyőzi őket. Csakhogy az idő ennek a két országnak kedvez, így Oroszország az őt ért provokációkra türelemmel reagált.
    Egy orosz elemzésben olvastam, hogy az USA úgy viselkedik, mint egy piromániás, aki mindenfelé gyújtogat, míg az oroszok oltják ezeket.
    Kína azon kijelentése, hogy csatlakozik a háborúhoz, ha az USA megtámadja É-Koreát azt jelzi, hogy nem szeretik a piromániásokat a „birtokuk” közelében.
    De talán éppen ez a cél az USA részéről. Nem jött be az oroszok provokálása, de bejöhet Kína.
    Az amcsi polgárokat pedig megvezetik. Még ők sem lennének olyan hülyék, hogy támogassanak egy Kína-Orosz tengely elleni háborút, de ha önvédelemről van szó É-Koreával szemben az teljesen rendben van. A következményeket pedig ugyan ki láthatta előre…
    Szóval én inkább csak remélem, hogy ez valami színjáték csak.

  33. https://888.hu/article-vajon-miert-nagyreszt-a-civilek-es-nem-az-usa-hadserege-mentette-meg-a-texasi-arvizek-aldozatait?source=hirstart#
    Milyen haderő az valójában, aki otthon, a saját hazájában a leggyengébb?
    Ezen el kell gondolkodni, egyébként kötve hiszem, hogy az amerikai haderő képes lenne legyőzni akár a kínai, akár az orosz hadsereget egy igazi háborúban, még hagyományos fegyverekkel sem, hiába van még – igaz, egyre erősebben olvadóban – némi technológiai fölénye.

    Phenjan minden nap az egész világ szeme láttára és füle hallatára a falhoz állítja és befenyíti Washingtont, aki minden nap újra és újra bebizonyítja, hogy fél Észak-Koreától és a mögötte álló Kínától és Oroszországtól.

    Mondjuk ki a nyilvánvalót: egy igazi szuperhatalmat nem tudna naponta megalázni egy húszmilliós kis fikányi ország még akkor sem, ha van pár darab atombombája.
    Félelmetes a Kis Pufi, de jól nyomja.

  34. 38 – Montezuma:
    Szerintem mind a három atomhatalom (USA, Kína, Oroszország) gőzerővel dolgozik egy közel 100 százalékosan megbízható rakétaelhárító rakétán, mert mind a három tudja, hogy a nagy leszámolás nem maradhat el. Viszont e nélkül öngyilkosság belefogni. Éppen ezért van (jelenleg) biztonságban Észak Korea, mert ha csak egyetlen hidrogénbombát tud bejuttatni egy metropoliszba, az helyrehozhatatlan katasztrófát okozna. És ez nem zárható ki.

  35. 40 – L.S.
    Részlet a csatolmányból: ” Mikor az izlandiak szavazni mentek, a külföldi bankárok azzal ijesztgettek, hogy…….” ez lett volna befolyás mentes szavazás?

  36. Pufi belengetett egy HEMP -et. Nem hülye gyerek ez a Kim Dzsong Ün. Igaz a kb. 100 kt -ás nukleáris töltettel max. egy nagyvárosnyi területet lehetnek képesek EMP támadás hatásainak kitenni, de épp azzal fenyíti az USA -át, hogy a középkorba repíti egyes területeit, ha…!

    Phenjan kommunikációja egy szupererős elektromágneses hullám támadást vetít előre. Egy ilyen csapásmérés mérhetetlen károkat okozna egy ország védelmi képességeiben és mindennapi életében is. A legrosszabb forgatókönyv esetén a regionális áramszolgáltatók akár hónapokig képtelenek lennének visszaállítani szolgáltatásukat.
    http://privatbankar.hu/makro/eszak-korea-csodafegyver-bevetesere-keszul-311541

  37. Egy Wall Street Journal cikk fordítása:

    Az Egyesült Államok felett robbantva megsokszorozódna a robbanáskor keletkező elektromágneses impulzus ereje – a Hawaiin mért 5,6 kilovolt/méterrel szemben egy hasonló fegyver Észak-Amerika felett 22-30 kV/m erejű impulzust keltene. Az amerikai hadsereg egy 1994-es tanulmánya (.pdf) szerint egy 400 kilométeres magasságban Dél-Dakota felett felrobbantott nukleáris fegyver nagyjából az egész kontinentális Egyesült Államokat lefedő elektromágneses impulzust generálna. Az impulzus pedig most, 55 évvel a fent hivatkozott kísérlet után sokkal nagyobb pusztítást okozna, már csak azért is, mert sokkal több, elektromágneses impulzusra érzékeny eszközt használunk.
    Ráadásul egy sikeres elektromágneses támadásnak nem feltétele a minél nagyobb bomba – a most robbantott, 100 kilotonnás termonukleáris fegyver pedig nem is a legalkalmasabb a feladatra, a korábbi kísérletekhez használt atombombák pusztítóbb hatásúak lehetnek e-bombaként bevetve. A legpesszimistább forgatókönyvek szerint egy ilyen támadás hónapokra kiiktathatná az amerikai elektromos hálózatot, ez pedig közvetve rengeteg emberéletet követelne a kórházi ellátás, a hatékony kommunikáció és az áruszállítás ellehetetlenítésével.
    Egy ilyen támadás védtelenné is tenné az Egyesült Államokat, bár csapásmérő képességétől nem fosztaná meg.
    https://444.hu/2017/09/05/eszak-korea-sotetbe-boritana-az-egyesult-allamokat

  38. Sokan az USA hadseregének szuper fölényében hisznek.

    Valóságban a harci repülőgépek rendelkezésre állása (hadrafoghatóság) 70% körül.
    A gépek meghibásodási számai elrettentőek.
    A karbantartási költségek iszonyatosan magasak, a primitív kannibalizmusos módszerrel nyernek alkatrészeket.
    Nemrégen technikai hiba miatt nem tudták elrepíteni a megrendelőnek a vadonat új vadászgépeket.
    Kiképzett pilótákból komoly hiány van.
    Nemrégen Texas katonai bázisról nem tudták a kiképző gépeket biztonságosabb helyre vinni, pilóta hiány miatt.
    A zsoldos hadsereg nem vonzó a fiataloknak, sok a gyengén iskolázott újonc.
    Magas a kábítószer használat a katonák közt.
    Nemrégiben két amerikai romboló hajó szenvedett ütközéses balesetet.
    Egyértelműen a személyzet hibája, miatt.

    Szóval a csodálatos amerikai hadsereg repedezik. Annak ellenére, hogy rengeteg költségvetési pénzt öntenek bele, de ezek a pénzek ezer lyukon át elcsordogálnak

  39. 41,42,

    Nem hülye, nem gondoltam volna hogy a hemp-et is szóba hozza.
    Bevetné már tényleg és füstölne a világgazdaság, komoly lenne nagyon.
    Kíváncsi lennék Jovonk véleményére és helyzetelemzésére, esetleg milyen füleseket hallott.A honlapod megérne egy restartot a mai helyzetben.
    Amúgy Nógrádi is már azon az állásponton van hogy eddig globálisan nem jósolt nagy háborút sehol, de most feltételes módban tegnap azt mondta hogy lehetséges É-korea miatt (csak feltételes mód)

    43.bogozy

    Nem gondoltam volna hogy ennyire gagyi az amcsi géppark és pilótabázis, jó volt olvasni.

  40. 39. Tibor bá’
    Mindegyik nagyhatalom dolgozik a saját rakétavédelmi rendszerén, de egy megbízható rakétavédelmi rendszer sem ér sokat önmagában. Valós rakétavédelem ott fog működni, ahol a több rétegű védelmi rendszerhez megfelelő polgári védelmi szervezetek és egyéb infrastruktúrák is adottak, gondolok itt elegendő óvóhelyre, nagy mennyiségben tartalékolt konzervált élelmiszerre és ivóvízre, valamint jól előkészített és megszervezett, vis maior esetén is működő egészségügyi infrastruktúrára.
    A Katrina hurrikán valamint a legutóbbi houstoni eset kapcsán világosan látszik, hogy az USA ennek abszolúte a híján van, ugyanakkor Oroszországban ez a rendszer működik! Pár hónapja olyan szintű polgári védelmi gyakorlatot tartottak, amire az írott történelemben még nem volt példa, több százezer PV alkalmazott vett részt a gyakorlaton nagyjából bevonva 40 millió lakost. Csak Moszkvában 5000 új/felújított atombunkert illetve óvóhelyet adtak át a hatóságok, ami arra utal, hogy az oroszok valóban atomfegyverekkel megvívott világháborúban gondolkodnak és erre készítik fel az ország teljes lakosságát.

    44. bogozy
    Egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy az USA repülőgépeinek a 70%-a sincs bevethető állapotban és vélhetően a többi fegyvernemnél is hasonló a helyzet. Elég ránézni az Egyesült Államok társadalmára és kormányzatára, vajon mitől lenne jobb állapotban a haderejük? Félreértés ne legyen, az USA hadserege így is rendkívül erős és nagy, de távolról sincs olyan fölénye például Kínával vagy az oroszokkal szemben, mint amit a média és Hollywood propagál.
    Sőt, regionális szinten Kelet-Európában az orosz, Dél-kelet Ázsiában pedig a kínai katonai fölény kikezdhetetlen – az USA hiába van ott globálisan mindenhol, egyes régiókban szó sincs semmiféle amerikai katonai dominanciáról.
    A túlhízlalt és dupla áron fenntartott amerikai haderő az USA védelméhez sok, a világ feletti katonai hegemónia fenntartásához viszont elégtelen.

  41. 45 – Andrew:
    Rendkívüli módon örülnék, ha a honlapomat nem arra használnád fel, hogy Jövőnknek üzengetsz. Tudtommal neki is van weboldala, szíveskedj oda fáradni.

  42. 36.Kamionos
    ,, Egy orosz elemzésben olvastam, hogy az USA úgy viselkedik, mint egy piromániás, aki mindenfelé gyújtogat, míg az oroszok oltják ezeket.,,

    …hét ország kormányát fogjuk megtámadni és tönkretenni 5 év alatt.
    Irakkal kezdjük, utána jön Sziria, Libanon, Libia, Szomália, Szudán és Irán.

    Wesley Clark on US wars – Az USA betervezett háborúiról.
    https://www.youtube.com/watch?v=eDQKOgaX-OY

    „A Phenjan nem fogja elhagyni katonai programját a katonai fenyegetések és szankciók nyomása alatt, mert Irak és Líbia példái meggyőzték róla, hogy a nukleáris bátorság az egyetlen hiteles módja a biztonság fokozásának.”

  43. Az újabb észak-koreai rakétakísérletet dél-koreai és japán források is megerősítették. Phenjanban helyi idő szerint csütörtök éjfél előtt lőtték ki a rakétát, amely 770 kilométeres magasságot elérve, mintegy 3700 kilométert tett meg. A rakéta átrepült a Japán északi részén lévő Hokkaidó szigete felett mielőtt az óceánba zuhant volna.
    https://youtu.be/sVQsxTiPpuA

  44. USA haderejére költik a világon a legnagyobb pénzösszeget.

    Most olvastam a Világ Kereskedelmi Központ Ikertornyainak repülőgépes támadása során, a szintén eltérített 93 járat megsemmisítésére egy vadászgépet küldtek fel.
    A gép teljesen fegyvertelen volt. A pilótanő ütközéssel kívánta megrongálni, repülésre képtelen állapotba roncsolni az utasszállítót.
    Az utasok és a terroristák közötti harc a gépet hamarabb földbe zuhantotta.

    Az Amerikai Egyesült Államok fővárosának, Washingtonnak a körzetében nem volt egyetlen egy felfegyverzett vadászrepülőgép sem, amelyet levegőbe lehetett volna emelni egy meglepetésszerű támadás elhárítására.

    Szakértők szerint legalább egy óra munka lett volna felfegyverezni a gépet. Addig az összes időből kifutottak volna.

    Milyen szervezeti rendszer van, a világ legerősebbnek kikiáltott hadseregében, ahol ilyen megtörténhet?

    Szintén necces eset volt, mikor egy támaszponton egy muszlim tiszt elkezdett lövöldözni a társaira, és katonák nem tudtak hozzáférni a fegyvereikhez, a szolgálati szabály rendszer miatt. Mint a mészárszéken, szabadon öldökölt az őrült muszlim, míg valami rendőrségi egység közbe nem avatkozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük