(2253) Ulfkotte: „Kilóra megvett újságírók” című könyvének angol fordítása sehogyan se akar megjelenni

Tibor bá’ online

 

Ulfkotte, nemrég elhunyt, német újságíró bestseller könyvének angol fordítása (Gekaufte Journalisten=Bought Journalists) a jelek szerint Észak Amerikában és Európában betiltás alatt áll. 2017 május 15-én a Tayen Lane (USA/Kanada kiadó) megjelentette a Bought Journalist című müvet a következő cím alatt: Journalists for Hire: How the CIA Buys the News. Vagyis hogyan veszi meg a CIA a híreket. Időközben Tayen Lane honlapjáról lekerült a könyv. Ezzel egy időben az Amazon.com jelzi, hogy ezen cím alatt megjelent könyv „pillanatnyilag nem kapható”. Független forgalmazók használt példányokat 1300 $-os áron ajánlanak. A könyv témája és a megmagyarázatlan eltűnése a piacról azt bizonyítják, hogy forgalmazását jelentős erők (mondjuk a CIA) akadályozzák.

Amikor a „Kilóra megvett újságírók” Németországban megjelent 2014-ben, a szajha média tökéletesen ignorálta (naná, róluk volt szó).

Egy könyv megfojtása roppant egyszerű (saját tapasztalatom). Nem kell kitenni a kirakatba, nem kell promótálni, vagy a legmagasabb vagy a legalacsonyabb polcra kell kitenni egy példányt. Az értékesítés oly csekély, hogy a kiadás ráfizetéses, senki se nyúl hozzá.

De, ha már itt tartunk, akkor megismétlek egy korábbi (VIP) posztot, hogy jobban képben legyünk.

Elhunyt Udo Ulfkotte, Európa bátor újságírója

Paul Craig Roberts (2017. Január 15.) visszatekintésének szerkesztett fordítása

Ulfkotte a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerkesztője volt. Kiadott egy nagyon bátor könyvet, amiben azt állította, hogy jelentősebb európai újságíróikat a CIA tartja kézben, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy Washington szabja meg az európaiak véleményét és azt, mi juthat az európai vezetők tudatába. Valójában nincs olyan európai kormány, amely független lenne Washingtontól.

Valamikor Európa teli volt bátor emberekkel, manapság nehéz ilyet találni. Charles de Gaulle volt az utolsó jelentősebb európai ország vezetője, aki független maradt Washingtontól. Manapság Marine Le Pen mondható függetlennek, és talán a magyar miniszterelnök. De Nyugat és Kelet Európa vezetői Washington vazallusai, akik elkötelezik magukat az amerikai háborúk mellett.

Ez természetesen vonatkozik a német kancellárra, a francia elnökre, az angol miniszterelnökre is. Ezek, valamikor Európa vezető országai voltak, amelyeknek hatalma Róma bukásától a II. világháborúig uralta a nyugati történelmet, ma Amerika báb országai.

Jelcin alatt Oroszország behódolt Amerikának, de Vlagyimir Putyin Oroszországa visszanyerte függetlenségét és mára képes korlátozni Washington unilateralizmusát (egyoldalú hatalmát) a Föld néhány részén, mint például Szíriában és a Krím-félszigeten.

A Távol Keleten, Washington japán vazallusát, napjainkban a felemelkedő Kína tartja ellenőrzés alatt. Az a Kína, akinek Oroszországhoz hasonlóan kitűnő vezetősége van, ami Nyugaton nem található.

A nyugati világ bizonyítottan nem képes kitermelni valós politikai vezetőket. Ennek köszönhető, hogy a nyugati politikai folyamatokat egy oligarchikus réteg irányítja, akiknek célja a jövedelmek néhány kézbe történő koncentrálása. Óriási hatalom gyűlt össze néhány oligarcha kézbe, ami jól látható, amikor a CIA nyílt és égbekiáltó támadást mer indítani a megválasztott amerikai elnök ellen.

A földi életet Washington tervei veszélyeztetik, mivel Washington az elképzeléseit rá akarja erőltetni az egész Földre. Azonban Oroszország és Kína ebbe nem egyezik bele. Bármelyikük önmagában elegendő arra, hogy ellenálljon Washingtonnak, együtt viszont felülmúlják az amerikai haderőt.

Washington arroganciájából fakadóan a világúra címre vágyók nincsenek tisztában azzal, hogy Oroszország és Kína nem egyenlők Irakkal és Líbiával.

Washington idióta urai, ha kirobbantanak egy háborút Oroszországgal és Kínával, akkor az Amerikai Egyesült Államok el fog tűnni a Föld felszínéről a világ többi részével együtt.

Tibor bá’ utóirata: Udo Ulfkotte egy héttel 57. Születésnapja előtt halt meg szívinfarktusban. Amilyen leleplező könyveket írt (itt jobbra látható egy magyar fordítás) nem vagyok abban biztos, hogy természetes halált halt. Ha fogadnom kellene, akkor arra fogadnék, hogy a CIA áll halála mögött, akik egy-egy politikai gyilkosságtól nem szoktak visszariadni.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(2253) Ulfkotte: „Kilóra megvett újságírók” című könyvének angol fordítása sehogyan se akar megjelenni

  1. Köszi a tippet – az olvasnivalóért – Tiborbá! 😀
    Meg is szereztem a könyveit az „özönvíz” boltból… 😉

  2. Sok összeesküvés elmélet jelent már meg, és sok vádaskodás, de amíg nincs valóságos tényekkel megalapozva, addig belefél a sajtószabadságba, a „bolond lukból bolond szél fúj” cáfolat alapon.
    Viszont ha valaki (Ulfklotte) beleássa magát, és vannak információ forrásai, a könyve valóságos tényinformációk összeszedett láncolata, akkor jön a cenzúra. Finom, durva és teljesen övön aluli (zsarolás) esetünkben szívtájéki eszközökkel. Szívinfarktust nagyon könnyű kiprovokálni, gyógyítani, na az már nehezebb dolog.

    Hibás feltételezés, a harmadik világháború kirobbantását várni az USA haduraitól.

    Sokkal okosabbak, és szeretik annyira sajátmagukat, hogy eszük ágába sem jut egy totális nukleáris háború. Bőven elegendő, kis helyi háborúkban elpuffogtatni a hadianyagot, a beszállítók zsíros szerződéseket nyernek. Viszont a teljesen túlméretezett, nagy hadigépezethez szükséges költségvetési források megszerzéséhez, feltétlenül szükséges a nagy ellenség képét kivetíteni a polgárok elé.
    Ezt a szerepet, hagyományosan Oroszországra osztották.

  3. 2 – bogozy:
    Ez tökéletesen helytálló vélemény a mai helyzetben, de el fog jönni az idő, amikor Washington nem fog látni más kiutat, mint egy világháború.

  4. 3.
    Csak az a nagy kérdés hogy nagyjából mikor . 2025 környékére sok ország felfejleszti a hadiarzenálját .Pl annak a nagy csatahajónak is van élettartama amit usa hadrendbe állított.Ha 2020-25 -re mindenki kész lesz akkor ketyegni fog az óra mert kiöregednek a cuccok(azt nem tudom hány év alatt)

    Viszont a II vh óta az tény hogy ezek a háborúk nagyrészt azért mennek hogy fussonak a megrendelések ami egy pár ember zsebének jót tesz.
    A II. Vh is erről szólt részben,de csak részben,mert ott nem az volt a fő cél hogy a megrendelésekből meggazdagodjon valaki(na jó az is volt pl thysson) hanem az Hitler és az eszméi miatt is lett olyan nagy háború amilyen lett (pl hitt benne hogy leigázhatja és megszerezheti európát és ősi németekkel telepíti tele, tehát neki még volt egy célja stb…..Ezért tudott akkor a VH kiszélesedni.

    De ma már csak tényleg az van hogy egy pár ember óriásit szakít a hadiipari megrendelésekből és a nyereségből visszaoszt azoknak akik ezeket a kis háborúkat üzemeltetik.Kivéve a stratégiai háborúkat,de mára már azok sem szélesednek ki világháborúvá.Szóval mára már ez is elprofitorientálódott .

  5. 3, Tibor bá’

    „amikor Washington nem fog látni más kiutat, mint egy világháború.”

    Valószínűleg Washington már most úgy látja, de Trumpnak nincs kedve, hozzá, ami a kissebb gond.
    A nagyobb gond az, hogy a katonák addig nem szivesen kezdenek háborúba, ameddig nincs reális esély annak megnyerésére.
    Egyelőre csak a phirruszi győzelem látszik lehetségesnek, az meg nem elég vonzó.

    Sőt, most, hogy az EU egyre morcosabban támogatja az oroszok elleni embargót, nem érdemes komoly háborút kezdeni.

    Ami meg Ulfkottét illeti, akit érdekel, az az interneten elérhető videókból úgyis megtudja hogy mi a lényeg.
    A tiltás maga elég jó reklám.

    Talán ezek a könyvek is hozzájárulnak ahhoz, hogy Európában változik a migránsokhoz való hozzáállás.

  6. 3.Tibor bá!
    Persze hogy nem lát kiutat… Ha „behúzná” fülét-farkát, akkor viszont nem oly’ sokára darabjaira hullana, ezért is fog lépni! Egyszerűen nem értem , hogy nem látják sokan ezt.
    Azt az őrületes mennyiségű fedezet nélküli pénzt ráadásul, amit nyomtatnak a nap huszonöt órájában már nem bírja el a világ. Az oroszok , – de nem csak ők, hanem a kínaiak is – elképesztő tempóban vásárolják az aranyat, ami jelzésértékű..
    Viszont van egy érzésem, ha Ukrajnát ellátják támadó fegyvezettel – amiről még a szajha média is beszámolt a napokban – nem igen kell sokat várnunk arra, hogy grísáékat belevezzessék a „málnásba”. Onnan nem lesz visszaút… Nagyon jól tudják ők ezt. P.C Roberts nagyon szépen megfogalmazta ezt már egy pár alkalommal..

  7. 5 – Attila:
    Az átlag amerikai hatalmas százaléka a közmédiákból értesül (CNN, FOX news, NYT, stb.), nem kutakodik a netten.

  8. 7. Tibor bá’

    „Az átlag amerikai hatalmas százaléka a közmédiákból értesül (CNN, FOX news, NYT, stb.), nem kutakodik a netten. ”

    Ennek némileg ellentmondani látszik, hogy Trump a CNN meg a Fox ellenszelében Twitteren nyerte meg a választást.

    Az viszont igaz, hogy Ulfkotte könyvei elsősorban európai közönségnek szólnak

  9. Az alsó,felső polcon volt régen Duncan Shelly könyve is,Az elme gyilkosai.
    Az egy fikció de félelmetesen nagy igazság tartalma van.

  10. Nem túlságosan nagy kár, hogy nem jelenik meg. Nagyrésze koholmány, apró igazságmagvakkal.

  11. 10 – Péter:
    Tiszteletreméltó ez a magabiztos informáltság, de mi neki az alapja? Ha a könyvben szereplő adatok koholmányok, akkor miért félnek tőle? Fontold meg a válaszodat, mert Kyra sorsára juthatsz.

  12. Persze, hogy nem fog megjelenni
    Amerika fedett CIA- ügynökei akkor mindenütt hadbírósàg elé kerülnének Európában. Nálunk: index, hvg, 168 ora, nepszava, mno, magyar narancs, atv, hirtv, rtl klub

  13. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία…
    Mindig a remény hal meg utoljára!

    „Washington idióta urai, ha kirobbantanak egy háborút Oroszországgal és Kínával, akkor az Amerikai Egyesült Államok el fog tűnni a Föld felszínéről a világ többi részével együtt.”

    ,, Szükség van egy formális csődeljárásra az USA-ban, hogy meginduljon a 2. Világháború után bevezetett nemzetközi rendszer teljes átalakítása, hogy jobban tükrözze a mai világ demográfiai és gazdasági realitását. A Fehér Sárkány Társaság úgy véli továbbá, hogy a világnak szüksége van egy minimális közös szabályrendszerre, hogy a nemzetközi bűnözők, mint a kazár maffia, már ne vehessenek részt illegális háborúkban, fosztogatásokban és egyéb társadalmi tevékenységekben.”

    A nyugati rendszerek kudarca és hogyan lehet megoldást találni rá.
    Benjamin Fulford

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük