(2202) Pszichésen normális-e Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke?

VIP. 231.

 

A San franciszkói pszichológus, Michael Bader munkájának felhasználásával készült fordítás

A politikai pletykák szerint Trump elnök kizárólag azért lépett vissza a Párizsi Klíma Egyezménytől, mert a francia elnökkel vívott rejtett küzdelmében alulmaradt. Erre Emmanuel Macron úgy ütött vissza, hogy angol nyelvű beszédét a közismert Trump fordulat parafrázisával fejezte be: Make our planet great agai.

Nade nézzük Badert! Nemrég a Yale Egyetemen megtartott mentálhigiénikusok konferenciáján arról (is) szó volt, hogy a szakembereknek „kötelessége” figyelmeztetni a nemzetet Donald Trump mentális betegségéről. Ebbe kapaszkodott bele Michael Bader, aki nekiállt Trump analizálásának, indoka szerint azért, mert ennek ismeretében könnyebb megfejteni Trump tetteit, valamint kiszámítani jövőbéli cselekedeteit.

Pszichoterápiában feltételezik, hogy az emberek iparkodnak elkerülni a fájdalmas érzelmeket, aminek elkerülésére érdekében sok mindenre hajlandók……

___________________________________________________________________________

A poszt folytatását elküldöm a VIP előfizetőknek. Hogy lehetsz VIP előfizető?  Legalább 6000 Forint hozzájárulással a poszt fenntartási költségeihez.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(2202) Pszichésen normális-e Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke?

  1. Az aki jó megfigyelő és pszichológiában jártas és kitartóan keres, az bárkin, előbb vagy utóbb talál fogást.
    Mindenkinek vannak kisebb, nagyobb karakterhibái, gyengeségei,átlagostól, megszokottól,egészségestől (?) eltérő lelki sajátosságai,
    ezeket lehetséges kellő szakértelemmel súlyos patológiás torzulásnak beállítani.
    Nem szeretném, ha úgy tünne fel, hogy Trump -ot normálisnak tartom.
    Amerikát sem tartom normálisnak, se a fegyveres agresszióra való hajlamát, se az állampolgárai fegyverimádatát, se az állandó vehemens pereskedéseiket.
    Egy Usa polgár meg engem nem tartana normálisnak, így működik a biztonságérzetet adó nehezen nélkülözhető hamis felsőbbrendűségtudat ápolása.

  2. 2: Emigráns
    „Az aki jó megfigyelő és pszichológiában jártas és kitartóan keres, az bárkin, előbb vagy utóbb talál fogást.”

    Pontosan. A kérdés csak az, hogy ki-ki milyen környezetbe kerül és az mit hoz ki belőle. Lásd Stanfordi börtönkisérlet… Azon múlik kiből mi lesz tehát, hogy a közösség milyen játékszabályokat fogad el! Gladiátor-küzdelmet életre halálra, vagy valami mást… amit ki kéne találni!

  3. Egyértelműen nem normális a Trump. Ha csak Obamához hasonlitjuk tele van „ezer” féle komplexussal. Nála hülyébb csak az ifjabb Bush volt. Ezekhez képest a Reagen egy visszafogott úriember volt.

  4. A fene tudja….

    Ilyen őrült ellenszélben az is csoda, hogy még talpon van.
    Lehet, hogy pont az az őrültség kell ehhez – normális ember nem bírná ezt a nyomást…
    Ilyen energiával még nem akartak elnököt földbe döngölni…

    Igazán nem tudom megitélni Trumpot, de ha Hillary lett volna helyette, már tuti folyna a harmadik világháború, úgy rendesen.

  5. 6: Szerintem meg ha Obama helyett McCain-t választják meg akkor tuti már nem is létezne a Föld bolygó se! Romney győzelme esetén pedig tuti kötelezővé tették volna mormon vallást a világon mindenkinek.
    Úgy rendesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük