(2147) Breaking news

 

Breaking news

A korábbi Észak Koreai elnök, Kim Il-sung 105. Születésnapja alkalmából, órákkal ezelőtt rendezett katonai parádén a Japán Times riportere, Jesse Johnson szerint felvonultattak 3 darab tengeralattjáróról kilőhető interkontinentális ballisztikus rakétát. – Ha a hír megfelel a valóságnak, akkor Trump baszhatja.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

58 gondolat erről: „(2147) Breaking news

  1. Íme: A fehér színű, fekete orrkúppal rendelkező raéta a Pukkuksong-2.

  2. Azt se hagyjuk ki a lehetosegek kozul, hogy lehetnek sima, nem mukodo makettek is esetleg…

  3. 5: Ránézésre KN-14 (KN-08 Mod 2) lehet, de nem biztos. 😉
    https://missilethreat.csis.org/missile/kn-14/

    Ez egy fejlesztés alatt lévő ICBM, kb. a rakétamotor tesztelésénél tartanak. De a TEL már készen van, az biztos. 😉 😛 🙂

    Ezek vannak rendszeresítve: Hwasong-5, 6, 7 SRBM; No-Dong MRBM.
    Hamarosan rendszeresítésre kerülhet a KN-11 (Pukkuksong-1) SLBM, a KN-15 (Pukkuksong-2) MRBM, és a BM-25 Musudan IRBM.

    Az igazi nehézsúlyú bajnokok, a KN-08 / Hwasong 13 és a KN-14 (KN-08 Mod 2) ICBM -ek fejlesztés alatt állnak.
    A Taepodong-2 (Unha-3) ICBM (?) elméletileg rendszerben van, de ez inkább egy nem túl sikeres tesztplatform, és műhold hordozó rakéta mint valós ICBM.

  4. Véleményem szerint É.Koreának még csak egyfázisú atombombája van, az is csak korlátozott számban. 100-200 kilotonna pusztító erővel. Ami persze el tudja söpörni egy nagyváros központját. Ott persze pár millió halottat csinálhat, de ez egy háború megnyeréséhez édes kevés.
    Ha É Korea beveti csak azt éri el, hogy az egész világ ellenük fordul, és a vérüket kívánják.
    Kína pedig azonnal kihátrál mögülük. Ezek után Amerika teljes mellszélességgel csinálhat
    az országukból radioaktív sivatagot.
    Ezt szerintem Kim is tudja, és csak szájkaratézik.
    Trump elnököt pedig csak az tarja vissza a háborútól, hogy esetleg beavatkozhat Kína É-Korea oldalán. Úgyhogy szerintem most Trump próbál egyezkedni Kínával, és biztosítékot szerezni a semlegeségéről.
    Nem lennék meglepve, ha a színfalak mögött megegyeznének. Pl.: Amerika többé nem foglalkozik a dél-Kínai tengeren lévő Kínai mesterséges szigetek kérdésével. Cserébe Amerika szabad kezet kap Kínától É-Korea ügyében.
    É-Koreának szerintem egy esélye van ha megrendítő csapást akar bevinni Amerikának.
    Mégpedig ha a csekély számú, IBCM-re szerelt kicsi egyfázisú atomtölteteit az USA területe
    fölött pár száz kilométer magasan robbantja föl. Ezzel pedig egy a teljes kontinensre kiható EMP csapást mér. Persze akkor is veszíteni fog, de olyan árat fizettet érte amire a történelem örökké emlékezni fog.

  5. Kim Dzsongun egy diktátor. Nagybátyja elaludt egy értekezleten, ezért kivégeztette és összes rokonát és gyerekeiket is. Féltestvérét kivégeztette. Volt barátnőjét úgyszintén. Nem tettszett neki egy építész terve, kivégeztette. Nyílván a felsorolásnak közel sincs vége.
    Teljesen egyértelmű, ebben a légkörben csak azt merik mondani a bölcs vezérnek, amit hallani szeretne.
    A leghatalmasabb, a legyőzhetetlen vezér, a világ be fog hódolni nagysága előtt.
    Éjjel, nappal hallhatja ezeket az ömlengéseket. A realitás nála már rég a múlté. Ha pedig az jár a fejében, hogy bevésse magát a világtörténelem lapjaira, mint főszereplő, akkor az elegy elkészülni látszik.

  6. 8 – Unicornis:
    A nukleáris háború totálisan különbözik a hagyományostól, és te ezt nem veszed figyelembe. É.Korea valóban egy katonai törpe az USA-hoz viszonyítva. Azonban a nukleáris töltetnek nem az a szerepe, hogy megnyerjen egy háborút, hanem az, hogy a háború ki se törjön. Ha Kim-nek nem lenne atom töltete, Washington már rég lerohanta volna. És pontosan ezért fejlesztették ki a bombát és hozzá a rakétát. A legújabb jelentések szerint É.Koreának van tengeralattjáróból kilőhető atomrakétája. Ha néhány tengeralattjáró megközelíti Amerika nyugati partjait az USA-nak annyi, és ezen az se segít, ha utána É.Koreát nukleáris sivataggá változtatják, amit azért D.Korea és Kína miatt kétszer is meg kellene gondolni. Ebből nem lesz egy öngyilkos háború és Washingtonnak be kell látni, hogy ma már nem presszionálhat minden kis államot, csak azokat, akiknek nincs atomfegyverük. Egyetlen kérdés nyitott, Trump hogy tud ebből visszakozni presztízsvesztesség nélkül?

  7. 10.
    Tibor Bá’!Teljesen jó az értékelésed.
    Szíriában eltér a véleményünk, de a koreai helyzetet nagyon pontosan leírtad.
    A friss hírek szerint Kínai hadianyagok: rakéták és ellátmány stb. tart a koreai határ felé.
    Ebben lehet annyi igazság,hogy Trump beígérte Xi-nek Tajvant ha kiiktatja Kim atomrakétáit. Tajvan miatt hogy Kína megsorozná Koreát az nem vszínű,mivel az orosz fegyverzet mellett koreai háborúban Kína volt a koreaiak hátországa.
    Kínának nem tetszik ez a határai mellett kialakult koreai eszkaláció.
    Állandóan békés,tárgyalásos módokat javasol az ellentétek kezelésére.
    Ha azok a guruló ICBM -nek látszó izék nem csak vashordók, hanem működő hadianyag,akkor az azt jelenti,hogy É.Korea valahonnan megszerezte a tervrajzokat és utángyártotta. Ilyen,vagy hasonló ICBM -ek csak két országnak lehet.
    Orosz eredetre gondolok, mivel a R-27 Zyb volt a minta a Hwasong-10 gyártásához is.
    A technológiát továbbadták Irán részére.Ebből lett a Qadr ballisztikus rakéta.

  8. 7: Üdv Piton!
    Köszi a pontosítást. ;D

    9. Károly
    A Kis Pufi nem hülye, a családon belül legelőször a saját belső „ellenségeivel” (= nagybátyjával) számolt le. A Kis Pufi egy svájci magániskolában tanult és olyan haverjai vannak, mint Denis Rhodman, a Féreg. A túlzó ellenpropagandának sem kell felülni, amiről beszélünk az egy ízig-vérig ázsiai katonanemzet, ahol a kommunista jelképeket és elveket konfuciánusi módon elegyítették azzal az államvallással, amely szerint a Kim dinasztia isteni eredetű – majdnem úgy, mint az ókori Egyiptomban.

    Észak-Korea stratégiai helyzete kiemeli a jelentőségét, Japán-Oroszország-Kína-Dél-Korea közvetlenül érintett a dologban.
    Kicsit sánta hasonlattal, de Észak- és Dél-Korea kvázi „Ázsia Németországa (NSZK-NDK)”, Japán olyan, mint Ázsia „Nagy-Britanniája”, Oroszország mint „Ázsia Franciaországa” és Kína, mint „Ázsia Szovjetuniója”.

  9. Akik a Trumpot mozgatják (deep state) nem Koreától rettegnek,
    hanem attól, ha használható atomtechnológiára tesz szert Kim
    energiáért v. megegyezés kérdése miért eladja Irán részére.
    Ha oda az atomrakéták adta előny attól kezdve nincs okoskodás,
    ide oda lövöldözés és a szomszédok terrorizálása
    mert repülnek.

  10. 13 – Xander:
    vagyis amit korábban (más szavakkal) már írtam: Washington részére the game is over, [népszerűen: GAME OVER] after 100 years.

  11. 15 – Xander:
    A trükk egyszerű, nem a szöveget kell figyelni, hanem a tetteket, és persze nem szabad feltételezni, hogy hülyék.

  12. Monte kedvében járva:

    Analysis by Army Recogntion online defense and security magazine editorial team about the new tactical ballistic missiles and ICBM InterContinental Ballistic Missiles presented by the North Korean armed forces during the military parade in Pyongyang (North Korea) that celebrate the 105th anniversary of the birth of Kim Il-sung.
    http://www.armyrecognition.com/april_2017_global_defense_security_news_industry/analysis_new_icbm_and_tactical_ballistic_missiles_at_north_korean_military_parade_11704173.html

  13. Lehetséges, hogy ez az elefántként viselkedő amerikai félnótás cowboy ránkgyújtja a világot?
    A rádió ma délutáni hireiből:
    A már jelenlevő amerikai hadihajókhoz újabb 4 egységből álló konvojt irányitottak É.K. irányába.
    Lavrov orosz külügyér elitéli Amerika igazán durva, fenyegető hangvételű üzeneteit Észak-Korea felé, mert” igy nem szabad egy szuverén ország önérzetét megsérteni”-igy Lavrov.
    Mellesleg igaza van, szerintem.
    A konfliktus okozója, az E.K. által tervezett nukleáris kisérlet, ha nem tévedek, az amúgy és általában baljóslatúnak tekintett pénteki napra van betervezve.
    Kiváncsi vagyok, milyen irányba dől el pénteken a világ sorsa!

  14. 19: „Mellesleg igaza van, szerintem.”

    Kivételesen nem értünk egyet. Szerintem épp ideje megmondani a dagadt patkánynak, hogy ne szórakozzon atombombával, mert most már tényleg komolyan pofán basszák.
    Kim elkúrta, megszokta, hogy következmények nélkül fenyegetőzhet. Erre Trump most odaállt, és megkérdezte, hogy ‘na mi van, öcsi…’.

  15. 20. Observer
    ” Erre Trump most odaállt, és megkérdezte, hogy ‘na mi van, öcsi…’.”
    Pont, hogy erről van szó, majdhogynem ezen szavakkal.
    A nemzetközi diplomáciának megvan a saját kidolgozott nyelvezete, stilusa, amihez Trump nem ért, vagy nem akar érteni.
    Ennyire lóhátról nem beszélhet senkihez.

  16. 21: Továbbra sem értek egyet. 🙂

    A dolog úgy kezdődött, hogy É-Korea vagy egy évtizede (vagy régebb óta) cseszegeti az USA-t, amit az amcsik jobbára elengedtek a fülük mellett. Mostanra viszont már van atombombájuk és gőzerővel fejlesztik hozzá a hordozóeszközt, miközben magasabb szintre kapcsolták a fenyegetőzést, „megelőző csapást emlegetnek”.
    Egy Obama valószínűleg simulékonyabb lenne, de Trump „beleállt” a problémába. Tudván, hogy vannak olyan agresszív egyének, akik csak a pofonból értenek.

    „A nemzetközi diplomáciának megvan a saját kidolgozott nyelvezete” Ebben tökéletesen igazad van, de ha Kim Dzsong Un nem beszéli ezt a nyelvet, csak a kocsmai verekedőkét, akkor szerinted melyik nyelven kellene hozzászólni?

  17. 22.Observer
    ..”.A dolog úgy kezdődött, hogy É-Korea vagy egy évtizede (vagy régebb óta) cseszegeti az USA-t,…”
    Observer, mivel és hogyan cseszegette Korea a hirtelenében nem is tudom hány ezer km. távolságra levő Amerikát? Nyiltan hadat üzent nekik esetleg, de ezt én nem hallottam sehol.?
    Ha nincs szó hadüzenetről, akkor szerinted mi az Isten nyila ütött hirtelen Amerikába, hogy pont most lett nekik annyira sürgös valami akármilyen régi, vagy akár új sérelmet most, azonnal és haladéktalanul leverni a nem kevésbé bolond koreai elnökön?
    Mert ugyebár azt elfogadod, hogy háborús helyzet még soha ennyire gyorsan nem fejlödött ki soha és sehol, legalábbis legjobb tudomásom szerint.

  18. Bálint és Observer:
    A helyzet az, hogy most Bálintnak áll a zászló. Observer észre se vette, hogy bevette a nyugati propagandát. Ha a „dagadt patkány” nem fejleszti és robbantgatja fel az atombombáit és nem fejleszti és próbálgatja ki a hordozó rakétáit, már éppen úgy nem élne, ahogy Gaddafi, Husszein nem élnek, és ahogy már Asszad se élne, ha Putyin nem áll mellé. És ha Husszein és Gaddafi nem mondtak volna le az atombombáról tök jóhiszeműen, akkor még ma is élnének. – A csütörtöki poszt pont erről fog szólni, ott majd megvitathatjuk a részleteket.

  19. Az USA jelenleg Irán nyilvánvalóan nem létező ‘atomprogramja’ apropóján keríti körbe hermetikusan Oroszországot rakétarendszerekkel, miután totálisan tönkreb@szott egy sor arab országot – azok szintén nem létező tömegpusztító kapacitására hivatkozva. Nehezen hihető, hogy mindeközben elkerülte figyelmüket ennek a hormonzavaros, Svájcban kitanított (de korántsem idióta) zsírdisznónak a nukleáris tömegpusztítás terén végzett látványos, és cseppet sem titkolt ténykedése.
    Nekem a szintén Helvéciában meglapuló(?) Vlagyimir Iljics Lenin alkalmas időben, lepecsételt vagonban, mindenhol elsőbbséget élvező szerelvénnyel Oroszországba juttatását juttatja mindez az eszembe…

  20. 24: „már éppen úgy nem élne”

    Már hogyne vettem volna észre. Jóideje írom, hogy Kim-nek a saját hatalma megőrzéséhez kell az atombomba. Az eddigi amerikai elnököknél ez be is jött, Trump-nál valamiért nem /főleg azért nem, mert É-Korea egyértelműen kijelentette, hogy a fő ellensége az USA, ellene fejleszti a rakétáit/.
    Abban balint-nak talán igazat adnék, hogy nem élezni kell a feszültséget, hanem tompítani – de ez csak akkor igaz, ha Kim-et épelméjűnek fogadjuk el. Én viszont erősen kételkedem, hogy az lenne. Tipikusan olyan, mint a mi nagy vezérünk, csak abból ért, ha pofán vágják; ezt pedig még az előtt meg kell tenni – hagyományos fegyverekkel – mielőtt működőképes rakétái lennének.

    Tibor bá’, nem pont te írtad le, hogy Los Angelest fenyegeti É-Korea? Akkor szerinted mégis mit kellene az USA-nak tennie? Békésen eltűrni? Miután megelőző csapással fenyegetik?
    Nem pont a te elved, hogy a kocsmában az győz, aki először üt? 😉

  21. 26 – Observer:
    Én iparkodom tényeket feltárni, nem pedig erkölcsi kioktatásban részesíteni az érdekelt feleket, és az olvasóim. É.Korea évtizedek óta megállapodást akar kötni Washingtonnal, akik a tárgyalásokról hallani se akarnak. É.Korea valóban fenyeget, de nem az első csapással. Fenyegetnek, mert ez az egyetlen fegyverük. És figyeld meg, hogy Trump visszakozni fog. Pillanatnyilag az elküldött anyahajó és konvoja Korea helyett a Fülöp szigeteknél tartózkodik. Nem lesz III. világháború Kim miatt. Amerika kénytelen lesz megtanulni, hogy nem mindig nekik áll a zászló.

  22. 27: „Megelőző atomcsapással fenyegette meg Phenjan néhány nappal ezelőtt az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, nem sokkal azt megelőzően, hogy a két ország minden eddiginél nagyobb közös hadgyakorlatot kezdett a térségben. „Észak-Korea kész demonstrálni hadserege, így atomcsapás-mérő eszközei erejét is a legfelső parancsnokság utasítása esetén, hogy választ adjon az ellenséges országok legnyugtalanítóbb hadgyakorlataira, amelyekkel meg akarják sérteni az ország szuverenitását, és megdönteni a legitim vezetést” – állt a KCNA állami hírügynökség által kiadott közleményben, amely egyszersmind arról is szólt, hogy az egyik célpont a dél-koreai elnöki palota, a másik pedig a washingtoni Fehér Ház lesz. Phenjan emellett csapást mérne az Egyesült Államok egyes csendes-óceáni támaszpontjaira is, illetve hadműveletet indítana Dél-Korea „felszabadítására”, ha úgy ítélnék meg, hogy erre van szükség.
    http://www.honvedelem.hu/nyomtat/56049

    Azért ez elég konkrét fenyegetőzés.

    Érdemes elolvasni a teljes cikket, segít értelmezni a kialakult helyzetet.

  23. 28 – Observer:
    Azért ez nem jellemző rád. Te is átléped a logikát, ha véded az igazad?

    Ezt írtam az 5. sorban: „É.Korea valóban fenyeget, de nem az első csapással.”

    És meg is indokoltam miért: „Fenyegetnek, mert ez az egyetlen fegyverük.”

    Hogy a te forrásod „megelőző első csapást” emleget. Az propagandisztikus csúsztatás. Megelőző első csapással nem fenyegetnek, azt titokban végrehajtják. Maximum annak van értelme, amit Amerika tett. „Everything on the table” vagyis semmi se zárható ki, beleértve a megelőző első csapást is. Arról nem beszélve, hogy nyílt titok 1) nincs megfelelő rakétájuk, 2) még nem tudták az eszközt kellően miniatürizálni. Tehát az amerikai első csapás hihető, az é.koreai nem.

    Még azt említeném, hogy a forrásod gondosan megnehezíti az azonosíthatóságot és persze a dátumot is. Az viszont megállapítható, hogy az amerikai választások, tehát 2016 november 8. előtt íródott.

  24. Fenyegetőzésük viszont egyelőre kissé röhejes, mert az eddigi ballisztikus rakéta tesztjeik tudtommal sikertelenek voltak, pár napja is kilövés után egyből felrobbant a rakétájuk, meg talán tavaly októberben is…
    Leginkább önmagukra veszélyesek jelenleg, nem a washingtoni Fehér Házra.
    Persze a fejlesztések előbb-utóbb beérhetnek…

  25. 29:
    „Te is átléped a logikát” Ezt nem tudom értelmezni, egy konkrétan elhangzott fenyegetést említettem, ami szerinted nem történt meg. Erre hoztam az említett anyagot, erre kötözködsz velem – noha ezeket a híreket nem én gyártom, csak olvasom. Előfordul, hogy olyat olvasok, amit te nem – attól a hír még hír marad.

    „és persze a dátumot is”

    Tessék, ez frissebb: 2017. április 14. 🙂
    „Észak-Korea is harciasan reagált: Han Szongrjol külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy ha a Trump-adminisztráció idején „ördögibbé és agresszívabbá váló” Egyesült Államok felelőtlen katonai manőverekbe kezd, Phenjan a megelőző csapás mellett dönt. Az észak-koreai külügyi minisztérium egyik intézménye pedig arra figyelmeztetett, hogy „bármelyik pillanatban kitörhet a termonukleáris háború”.”

    https://mno.hu/kulfold/egy-lepesre-vagyunk-a-haborutol-eszak-koreaban-2394730

    Az USA hergel, Korea fenyegetőzik. Tipikus tyúk vagy tojás esete. Részemről a téma lezárva.

  26. 31 – Observer:
    G.B.Shaw egyik darabjában mondja a férfi főszereplő, hogy a nők azzal szokták rögzíteni a félreértéseket, hogy nem hajlandók beszélni róla. Most te egy kicsit megsértődsz és lezárod a témát. Hát nem!
    Amit most belinkeltél abban ez van: „Szombaton lesz az államalapító Kim Ir Szen …..” Vagyis ezt valamikor a nagyhéten írták. Ma meg már a rákövetkező hét szerda estéje van. Ilyesmiket nemigen van értelme belinkelni, amikor egyik óráról a másikra változik a helyzet. De ez a kisebbik baj. Nagyobb az, hogy magyar forrásokat olvasol, onnan veszed az információidat. (Én nem) A magyar média (akár jobb, akár bal) szajha média, azt írja, amit átvesz az amerikai szajha médiától. Természetesen olyan fogalmazásban, hogy ma már mindenki elhízott patkánynak nevezi a vezetőjüket, és meg van róla győződve, hogy gonosz, kommunista gyilkosok. Na, így sose derül ki a valóság. A nyugati független médiából még nem olvastam, hogy É.Korea megelőző első csapással fenyegetőzik. Ami különben is nonszensz (amit már megírtam). Azt viszont olvastam, hogy É.Korea tárgyalni szeretne, de Washington nem hajlandó leülni tárgyalni, csak követeléseik vannak, és ultimátumokat hangoztatnak. Ilyesmiről a magyar szajha média nem számol be, és így nem is tudod belinkelni.

    Különben, bármely pillanatban kitörhet a termonukleáris háború?:D Megnyugtatlak, NEM FOG. Ez semmi más mint egy Washingtoni fenyegetés. Az amerikai flotta pillanatnyilag Indonéziában van. És ezt már a magyar szajha média is megírta, mert ezen röhög fél Ázsia, nem lehet letagadni.

  27. Nem lesz amerikai támadás, mégpedig pofon egyszerű ok miatt: ÉK nem DK-ra, hanem Japánra mérne válaszcsapást. Ettől a pillanattól kezdve ÉK-Japán háború van, ahol DK sosem fog Japán mellé állni, ergo secperc alatt összeomlik a dél-kelet ázsiai amerikai szövetségi rendszer. Az USA célja az, hogy ÉK mérjen megelőző csapást, így rögtön legitimálva lenne a háború. Amíg ÉK nyugton ül a seggén, addig az USA csak ugribugrizik és a szájacskája jár.

    A másik ok pedig az, hogy egy ilyen konfliktus szinte azonnal III. VH, ahol Oroszország és Kína is beszáll a buliba. Dél-Kelet Ázsiában az USA nem tudja még hagyományos eszközökkel sem lepofozni Kínát és az oroszokat, az összes hangzatos amerikai lózung ebben a kérdésben üres fecsegés csak. Dél-Kelet Ázsiában a kínai katonai potenciál és csapásmérő képesség messze meghaladja az USA-Japán-DK képességeket.

    A globális amerikai katonai fölény egyes régiókban amerikai katonai hátrányt mutat, ÉK-tól az ukrán térségig bezáróan.

    A szíriai amerikai CM támadás is több kérdőjelet vet fel:
    1. az állítólag bevetett 59 Tomahawk alig fele érte el a célpontokat, a többiről nincs infó
    2. a támadás valós katonai hatékonysága zéró volt
    Sokkal inkább kamu rakétázgatás volt ez is, ami Trump otthoni keményvonalas héjáinak szólt, semmint valós katonai csapás.

    Nem Amerika kapkodása miatt kell elsősorban aggódni, hanem egy összehangolt és váratlan orosz-kínai megelőző nukleáris csapástól az USA szárazföldi célpontjai ellen. Erre van ugyanis a legnagyobb esély jelen idő szerint, ami el is döntené 30 perc alatt a III. VH-t.

  28. 32: ” magyar forrásokat olvasol”

    Hát nem igaz, olyan vagy, mint egy háklis öregúr. 😀

    Tessék, itt van ugyan az angolul:

    „”Korea was entirely just when it increased in every way its military capability for self-defense and preemptive act with a nuclear force at its pivot.„”

    http://www.express.co.uk/news/world/792930/North-Korea-nuclear-war-any-moment-United-States-Donald-Trump-World-War-3

    „kitörhet a termonukleáris háború?:D Megnyugtatlak, NEM FOG.”
    Ilyet meg nem is állítottam. Csak annyit, hogy az USA érdeke azt diktálja, hogy MÉG azelőtt, hogy É-K képes lenne elérni a területét atom-robbanófejet hordozó rakétával, célszerű lenne ezt megelőznie, akár hagyományos fegyverekkel is.

    De most már tényleg hagyjuk abba ezt a huzakodást. Nincs értelme.

  29. 33: „Japánra mérne válaszcsapást”

    Ez lehetséges forgatókönyv, kérdés, hogy milyen mértékű rombolásra képes É-K Japánban? Feltehetően nem atommal kezdenének… Ezért viszont az USA szempontjából valószínűleg beleférne a még elviselhető veszteség kategóriájába.

    Az biztos, hogy helyzet van, egy „atombombát” egy sima konténerszállító hajón is el lehet juttatni valamelyik USA kikötőbe /É-K tengeralattjáróit egyszerűbb lefülelni, mint egy ilyen hajót/.

  30. Megkockáztatom, hogy ÉK képes valódi atomcsapást mérni Tokióra – voltaképpen évtizedek óta egy ilyen háborúra készülnek. Egy Tokió elleni nukleáris támadás percek alatt a világ tőzsdéinek és pénzpiacainak az összeomlását is jelentené egyben.

    Érdekes adalék volt anno DK lakosságában és politikai körében az első megnyilvánulás, amikor ÉK az első atombombáját felrobbantotta: „Megvan a koreai bomba!” DK lakói egyvalakiket utálnak jobban, mint a Kim dinasztiát – a japánokat.

  31. Utóirat: Ha a 33. hsz-ben tévedtem, és az USA mégis támad, akkor mindenki megnyugodhat: ez annyit jelent, hogy a III. VH kirobbantását mindenképpen eldöntötték Washingtonban, kerül amibe kerül.

    Azt gondolom, hogy az USA-nak nagyon kellene egy III. VH, de lehetőség szerint az első kettő forgatókönyve szerint. Na ebbe xarnak bele magasról Moszkvában és Pekingben, így New Yorktól Los Angelesig mindegyik USA nagyváros többszörös csapást kap, ha indul a buli. Ebből a matekból nem marad ki az USA szárazföldi területe és lakossága sem, sőt…

  32. 34 – Observer:
    Ez a huzakodás megítélés kérdése, és most tényleg nem értek veled egyet. Te írtad, azért jársz ide, mert új dolgokat tudhatsz meg. Most meg mindent megteszel, hogy ne tud meg.
    Meg vagy győződve arról, hogy felvágásból szólom le a magyar hírforrásokat. Nem erről van szó, hanem az információ minőségéről. 1) hazudnak, 2) átveszik a propagandát, 3) nem mindig értik az eredeti szöveget. Mindjárt meglátod.

    Enged meg, hogy lefordítsam érthető magyarra, amit idéztél, és egy kis előzményt is. –
    Az észak korai helyettes ENSz küldött ezt mondta: Korea önvédelemre, és megelőzésre, teljesen jogosan fejlesztette nukleáris fegyverekre támaszkodó katonai erejét.

    Gondolom számodra is világos, hogy itt szó sincs arról, hogy Kim megelőző nukleáris csapással fenyegetné meg Amerikát. Egyszerűen arról van szó, hogy az É.koreai ENSz küldött (helyettese) megindokolja, É.Korea miért fejlesztett ki atomfegyvereket.

  33. 37 – Montezuma:
    Már többször megjegyeztem, hogy a koreai konfliktusból nem lesz háború. Tökéletesen egyetértek veled.
    A hibát az előrejelzésekben ott követjük el, hogy erről mindig megfeledkezünk:
    Do not assum bad intentions which is adeguatly explained by stupidity = Ne feltételezz rosszindulatot, ha a tett hülyeséggel megmagyarázható.

    Trupm egyszerűen hülye. Saját erejéből lett milliárdos, megszokta, hogy minden ötlete, elképzelése tökéletes, hiszen eredményes volt. Most is azt hiszi, amit kigondol az OK. Az a hír járja róla, hogy amikor Putyinnal beszélgetett, Putyin említést tett az NPT-ről. Trump befogta a mikrofont, félrehajolt és azt kérdezte az ott lévőktől, hogy az meg mi? Csak remélni lehet, hogy a környéke nem engedi, hogy túl nagy hülyeséget csináljon.

  34. 36: „Egy Tokió elleni nukleáris támadás percek alatt a világ tőzsdéinek és pénzpiacainak az összeomlását is jelentené egyben. ”

    Meg Észak -Korea helyén csak egy füstölgő gödör maradna. Az USA szerződéses kötelezettsége megvédeni Japánt.

    Bízzunk abban, hogy a kirakatban megy a kardcsörtetés, a színfalak mögött (esélyes, hogy kínai közvetítéssel) meg megy az egyezkedés.

  35. 39: Nem vagyok hülye, de az NPT -ről nekem se ugrott be, hogy mi is az. Persze egy amerikai elnöknek illene tudnia! 😛 🙁
    Aztán a google segített: Az atomsorompó szerződés. Így máris világos, hogy miről is kérdezte Putyin. 😉 😛 🙂
    http://mult-kor.hu/cikk.php?id=8789

  36. 40:
    Ha a Nikkei tőzsde megsemmisül, szerinted mi lesz a Wall Streeten? Olyan dominó indulhat el, aminek a vége a nagyhatalmak hadba lépése egymás ellen és ehhez nem kellenek majd napok meg hetek. Senkit sem fog akkor már érdekelni, hogy közben ÉK helyén mi maradt, miután Európa, Ázsia és az USA területén is atomháború lesz.

    Az oroszoknak egyébként érdeke az USA támadás, mert akkor a közvetlen és nyílt kínai-amerikai katonai konfrontáció felé indulnak az események, aminek a legnagyobb nyertese pont Moszkva lenne.
    Az USA stratégiai „bénításához” semmi egyéb nem kell, mint Kim nem cselekvése – Kína ennyit fog prezentálni, nem többet. Ha az USA háborút akar, neki kell lépnie a proxy államok ellen.
    Ha Kínának vagy az oroszoknak kell elsőként lépni, az nem proxy-war formációt fog jelenteni.

    Közben olvasom, hogy már izzanak a harckocsi motorok Ukrajnában is, ha ÉK nem jön össze, akkor a forgószínpadon indul ismét Ukrajna, utána Szíria, etc…

  37. Nem lenne mindegy, ki kezdi a III. vh-t? A háború után az emberiség írmagja sem számon kérni, sem ítélkezni nem fog tudni. Ha egyáltalán bírtokában lesz az információnak a maradék, ki is kezdte valójában.
    Egyik percben még beszélgetünk a neten, a másik percben meg nincs elektromosság. Mégis honnan tudjuk meg, hogy mi történt?
    Kimennek az emberek a házaikból az utcára és egymástól érdeklődnek, tudja e valaki, mi ez az áramszünet?

  38. Azon rágódik a fél világ, hogy van-e ÉK-nak potens ballisztikus rakétája.
    Én sem tudom, csak azt, hogy pár éve fellőtt egy kisebb méretű műholdat az űrbe, amely pályára állt és hazafias dalokat sugárzott egy jó ideig.
    Namármost, ha ki tudott juttatni egy ilyen eszközt az űrbe, akkor van ott hordozó rakéta is. Vagyis robbanófejet is ki tud vinni, ami után csak az marad hátra, hogy hol „ejtse” le.
    Meglátásom szerint nem annyira a hordozóeszköz a kérdés, mint az, hogy tud-e olyan kicsi töltetet gyártani, ami belefér a rakéta orrába.

  39. 43:
    Miért vagyunk annyira biztosak abban, hogy az atomhatalmak évtizedek óta nem szándékosan túlozzák el egy atomháború végső következményeit azért, hogy az uralt bolygó lakosságát teljes félelemben tartsák?

  40. 45 – Montezuma:
    Egy-egy kísérleti robbantás felvételei nyilvánosak. Csernobil és Fukushima „eredményei” nyilvánosak. Ezek alapján a közel 20.000 robbanótöltet hatása kiszámítható.

  41. ‘Ha néhány tengeralattjáró megközelíti Amerika nyugati partjait az USA-nak annyi’

    Vagy kibővítik https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_national_missile_defense ezt a szócikket (mert jelenleg tényleg elég kurta), és Kimnek annyi. Mindenesetre, érdeklődve várom, hogy hova fut ki ez a konfliktus.

    Ami még érdekes lehet, egy külső vagy belső szabotázs Kim ellen, aztán a hatalmi harcok során megfelelően terelgetve normalizálni a helyzetet.

  42. 45. Montezuma: Az eddigi nukleáris robbantások kísérletei (ami videón szépen mutat időrendbe téve) zömében földalatti robbantás volt. Nem véletlen. A felszín felettiek közül jónéhány balul sült el.

  43. Dél-Korea partjaihoz érkezett a térségbe vezényelt USS Michigan nevű amerikai rakétahordozó-tengeralattjáró. Az atommeghajtású tengeralattjáró 154 cirkáló rakéta szállítására képes. Vasárnap kezdett közös hadgyakorlatot két japán romboló az észak-koreai partok felé tartó Carl Vinson amerikai repülőgép-hordozó vezette hadihajórajjal. A USS Michigan a már ott gyakorlatozó flottához csatlakozik. Válaszul Észak-Korea nagyszabású éles tüzérségi hadgyakorlatot hajtott végre a keleti partvidéken fekvő Vonszan város közelében kedden.

  44. Emberek, hagyjuk egy pillanatra Koreát, csak a topik cime breaking news- miatt irok ide, mert sajnos, ismét aggasztó dolgokat hallok a rádió reggel 10 órai hireiben, ami hireket nem tudom hogyan és mi formában,- ha egyáltalán – közölt veletek a magyar média:
    A rádióban megszólal Hannan Krystall, egy jeles hirelemző, aki most bejelenti, miszerint ismét felmelegitik a tavaly már egyszer kikörvonalazódott magyarországi migránsbetelepitést, azaz összes ny. európában összeverödött embersalakot NÁLATOK helyezik el!!!!
    Ez az ember nem beszél a levegőbe, valamit tud, amit ti és mi nem, éspedig azt, hogy szóról szóra ismét megismétli azt a kitételt”Küszöbön áll a tavalyra tervezett migráns áttelepités a magatr sikvidékre.
    Magyarország természetes földrajzi adottságai révén a legalkalmasabb tagország a tervezett sátorvárosok kialakitására”Értsd-a sikságotok kell az uniónak!
    Emberek, ez az úr életében nem volt Magyarban, nem ismeri Magyaro. földrajzát, ő az mondja,amit nagyon kompetens helyről,azaz Brüsszelből mondtak neki olyanok, akik igenis ismerik Magyarország földrajzát.
    Hogyan jut ennyire elsőkézbeli információkhoz ez az ember?
    Bizzátok rá!
    Nagyon ritkán téved!!!!!!!

  45. 51.

    Bálint, úgy tűnik Orbán eddig szabadságharcolt, tegnap behódolt és mindent teljesíteni fog, mégpedig heteken belül, amit Brüsszelben diktálnak neki.

    Erről írtam egy bejegyzést a Rendőrállam c. posztnál a tegnapi hírek linkjeivel.
    Jöhetnek belefé a fiatal muszlimok, aztán meg családegyesítés címén még mindegyikre jöhet 30 családtag. Csak ez már nem lesz kiharangozva, így fel sem tűnik majd a többségnek.

    Lehet abban reménykedni, hogy majd elmennek nyugatra, de ez is meg lesz oldva, pl. biometrikus azonosítók + csak magyarországi segélykifizetéssel tuti, hogy az országban marad a nagy részük.

  46. 51.Gyarmathy
    „Lehet abban reménykedni, hogy majd elmennek nyugatra, de ez is meg lesz oldva…”
    Gyarmati, ezek nem mennek nyugatra, ONNAN akarják, a tavaly óta beharangozott, de elnapolt, mostanáig elnapolt betelepitési program keretében hozzátok átzsuppolni az Összes Nyugat-Európába betolakodott migránst.
    És csak hozzátok, olvasd, amit irtam, az a hirelmző csakis és kimondottan RÓLATOK beszélt!
    Honnan tudná egy magyarban soha nem járt izraeli ember, hogy nálatok széles, lapos területek, sikságok vannak, mire és milyen célra kellenének ezen területek, hacsak valaki ezt kifejezetten és világosan meg nem mondja neki, és ez a valaki nem a sarki füszeres volt!
    Az, hogy CSAK A FIATALOKAT hoznák, az egy kamu.
    Parasztvakitás, átlátszó és bődületesen hülye kifogás.

  47. Sajnos igazad van Bálint ahogy lenni szokott, eddig tartott a szabadságharc.
    Bíztam benne, hogy meg tudja akadályozni a betelepítést és nem mer Brüsszellel ujjat húzni. Kíváncsi vagyok mi lehetett a döntés valódi indoka.

  48. 52 balint
    Ez egy tipikus ordas blöff, teljes képtelenség. Ilyen forgatókönyv még az EU legrosszabb forgatókönyveiben sem szerepel.
    Amit egyenlőre tudni lehet az az, hogy a 14-16 éves kérelmezőket beengedik, zárt táborokba, ahol genetikai vizsgálatok alapján megállapítják tényleges korukat, és akkor maradhatnak, ha igazat mondtak.
    És az eddigi tapasztalatok alapján ezeket hat lóval nem lehet visszatartani attól, hogy azonnal el ne rohanjanak nyugaton élő rokonaikhoz, barátaikhoz, ha kell, elsüllyednek az alvilágban elérhetetlenül, és fekete munkából, vagy bűnözésből élnek…

  49. 54. Hubab
    „Ez egy tipikus ordas blöff, teljes képtelenség. Ilyen forgatókönyv még az EU legrosszabb forgatókönyveiben sem szerepel.”…
    Úgy legyen!
    Ámen.

  50. Az orosz kikötők amerikai ellenőrzés alá vonásáról rendelkező washingtoni törvénytervezet olyan, erő alkalmazását magában foglaló forgatókönyvet tartalmaz, amely hadüzenettel egyenértékű – jelentette ki Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlament külügyi bizottságának elnöke pénteken a RIA Novosztyi hírügynökségnek.
    Az amerikai képviselőház csütörtökön megszavazta egy Észak-Korea elleni szankciókról rendelkező tavalyi törvény módosítását. Az orosz média és politika szerint a módosítás hatályba lépése esetén a Fehér Ház felhatalmazást nyer arra, hogy a Phenjannal szembeni kereskedelmi korlátozások végrehajtása érdekében különleges ellenőrzése alá vonja Vlagyivosztok, Nahodka és Vanyino távol-keleti orosz kikötőket. A tervezet rendelkezései a RIA Novosztyi ismertetése szerint kiterjednek kínai, iráni és szíriai kikötőkre, köztük az orosz használatban lévő Latakiára és Tartúszra is.
    https://mno.hu/kulfold/moszkva-szerint-haduzenettel-egyenerteku-az-uj-washingtoni-torvenytervezet-2397543

  51. 57 – Piton:
    Ha ez érvénybe lép, az valóban hadüzenet. De azt sejtem, hogy az oroszok ki fogják kerülni a konfrontációt. Kínában nem vagyok biztos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük