(2108) Hírek március 1-én

Tibor bá’ online

 

Max Wright szerint a Bitcoin március 31-én hatalmasat fog ugrani. Ha van felesleges tőkéd, akkor rajta: http://www.successcouncil.com/tipping_point/etf.php?a_aid=5060004578e52

 

Az izraeli igazságügy miniszter nyomozást indított el a német tengeralattjárók vételével kapcsolatban, mert a gyanú szerint Benjamin Netanyahu-hoz közel álló személy került korrupciós gyanúba. – Végre egy jó hír, nem csak Orbánhoz közel álló személyek állnak korrupciós gyanú alatt. 😀

 

Az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani szerint kábé 20 millió „menekült” áll ugrásra készen, hogy átkeljen Európába. Szerinte, ha nem teszünk valamit igen sürgősen, ez a 20 millió el fog minket lepni. Legjobb megoldás a Líbiában létrehozott menekült táborok lennének.

Dr. James Hansen hírlevelében

https://www.youtube.com/watch?v=kgO7Kp2YUCU&feature=youtu.be  említést tesz arról, hogy + 4 °C esetén (amit akár 10 éven belül elérhetünk) az óceánok szintje 30-40 métert emelkedhet. Ez azt jelenti, hogy a tengerparti nagyvárosok víz alá kerülnek, 100 meg 100 milliók (nem 20) kénytelenek lesznek a kontinensek belseje felé menekülni. Vajon ezt hogyan kell(ene) kivédeni? Menekült táborok, hol? És ki etesse őket?

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

31 gondolat erről: „(2108) Hírek március 1-én

  1. Ha George Edward Maxwell Wrightról van szó, akkor én óvatos lennék. Nézzétek meg a fotóját az interneten. Csak egy megérzés, de nekem az az érzésem, hogy beetetés az egész, valami olyan, mint amikor a horgászok főtt kukoricát szórnak a vízbe… 😀

  2. A bitcoint nem szoktam komolyan venni, mert elszámolásához elektromos áram is kell. Ettől függetlenül még igaza is lehet a hírforrásnak, mert a pénzügyi rendszer omladozik (omlik).
    Közben pedig a Grasberg legnagyobb hozamú aranybánya kiapad.

  3. A kriptovalutak igencsak ingatagok. A Btc is. Erdemes a marketcap-on megfigyelni.
    Ha gebasz lenne ezek elobb elveszitenek az ertekuk hisz annyira se megfoghatoak mint a bankjegyek… Ez is a nagyok jatekszere.

  4. Ha már Dr. James Hansen is megemlítésre került:
    Global surface temperature in 2016 was the highest in the period of instrumental measurements. Relative to average temperature for 1880-1920, which we take as an appropriate estimate of “pre-industrial” temperature, 2016 was +1.26°C (~2.3°F) warmer than in the base period. The 2016 temperature was partially boosted by a 2015-16 El Niño, which was almost as strong as the 1997-98 “El Niño of the century”. We estimate current global temperature excluding short-term variability as +1.07°C relative to 1880-1920, based on linear fit to post-1970 global temperatures.
    http://www.columbia.edu/~jeh1/mailings/2017/20170118_Temperature2016.pdf

    A videót meg sajnos törölték, amit linkeltél Tibor bátyám. 🙁

  5. 5:
    Utánanézek a videónak.
    Feletettem a poszt végére.

  6. Pont azért, mert nagyon ingadozik az árfolyama, Bitcoinba fektetni nagyon kockázatos, de nagyokat is lehet szakítani rajta. Olyan pénzt érdemes beletenni, ami nem nagyon fog hiányozni. De ha szerencsések vagyunk, és felmegy az árfolyam, akár megtízszereződik, akkor örülhetünk.

    Nyilván van egy olyan kockázat is, hogy az elktronikus eszköz, amin tartom, tönkremegy, vagy nem lesz netkapcsolata amikor beváltanám.

    De a bitcoinra van egy valós és növekvő igény, mert a nem 100%-osan legális ügyleteket biztonságosan lehet bonyolítani rajta, viszont a mennyisége már lassan nem nagyon fog tovább nőni. Ezért az várható, hogy az árfolyama hosszútávon növekszik.

  7. Nem hozakodnák elö vele, ha nem volna idestova már harmadik napja állandó téma ugy a rádióban, mint a tv.hiradókban az idei tél.
    Ismerve a média szokását,ahol a legtöbb hir tiszavirág életű, ők igy, belénksulykolva szokták általában felvezetni a nagyon komoly, árnyékukat messze előrevetitő témákat, most gondolom, a közelgő , nagy valószinüséggel bekövetkező NYÁRI VIZHIÁNYT.
    Harmadik napja téma, hogy az idei tél az egyik legaszályosabb telünk volt, országosan csak mintegy 50-70 % volt a sokévi átlagcsapadék mennyisége, ami nálunk komoly vizgazdálkodási problémát okozhat.
    De mi még hagyján, valahogy esetleg átvészeljük, hatalmas desalination berendezéseink segitségével a közelgő katasztrófát, de mi lesz a közel-kelet valamint északkelet-afrika többmilliós embertömegeivel a közelgő tikkasztó nyári hónapok folyamán viz nélkül?
    ha nekilódulnak, utvonaluk ugyszólván boritékolható, vagy a tengeren át dél-európa partjai felé, vagy akár gyalogosan a földközi-tenger keleti partjain, törökországon át kelet-európát elözönve.
    ugyhogy fel kéne kötni a gatyaszárat, csak nem tudom, hogyan.

  8. 9: Az Orbán kormány már felkészült. Ezért akarják elvenni a magánkézben levő fegyverek 80%-át, hogy felfegyverezzék vele a honvédséget. 😀

  9. Az europai birosag marcius 7en dont arrol hogy meg kell e adni a humanitarius vizumot a menekultek számára ami kotelezo jelleggel bir a tagallamokra nezve.Ha igy dont minden eddigi szabaly megallapodas stb ervenyet veszti.Ennek pedig katasztrofális kovetkezmenyei lesznek hacsak nem találnak a tagállamok nemzeti hataskorben kibuvot ami jogilag is vedheto lesz.Kulonben kovetniuk kell a brittek peldájat.Szoval izgalmas ev lesz az idei az már biztos -ha tuleljuk ez csak reszlet kerdes…..

  10. 11: https://www.migraciokutato.hu/hu/2017/02/28/az-europai-unio-birosaga-megakadalyozhatja-a-menekultugyi-fordulatot/

    Azért nem egészen arról szól a történet, hogy jöhet majd boldog-boldogtalan. „egy szír család vízumkérelmének elutasítására vonatkozik”.

    Egy konkrét ügy elbírálásáról van szó, amit aztán precedensként vagy figyelembe vesz egy ország a későbbi esetekben, vagy nem. Nálunk biztos, hogy nem, mert nincs ‘precedens’ jogrendszer. De nem vagyok jogász… javítsatok ki, ha tévedek… 🙂

  11. 11: Honnan a fenéből veszi a felhatalmazást egy bíróság, amit soha senki nem választott meg, még közvetetten se, hogy kötelező érvényű szabályokat erőltessen rá országokra vagy bárkire? Hogy kinek milyen vízumot lehet vagy kell adni, annak mi köze van egy bírósághoz? Ez adott ország kormányának a hatásköre, amit a tagállamok önkéntesen átadhatnának egy demokratikusan választott európai szervnek (ha át akarnák) – de egy bíróság?

  12. A független bíróság az egyik hatalmi ág a sok közül (lásd még „fékek és ellensúlyok”), ami megakadályozza, hogy bárki/bármilyen szervezet teljhatalmat gyakoroljon. Legalábbis ez az elmélet…Mindenféle hatalommal vissza lehet élni. Viszont a bíróságok nem hozhatnak jogszabályokat, csak alkalmazhatják azokat. A jogszabályokat a parlament, a kormány és a minisztériumok hozzák, napi szinten pedig a köztisztviselők alkalmazzák, úgyhogy egy bírósági ítélet nem sok vizet zavarhat (elvileg)

  13. A kormány be akarja tiltani szinte az összes pisztolyt! És puskák jelentős részét!
    http://24.hu/poszt-itt/2017/02/24/tiltsunk-be-minden-puskat-de-azert-epitsunk-lotereket-2

    http://www.kaliberinfo.hu/hirek/breaking-news-a-bm-minden-pisztolyt-be-akar-tiltani-konkret-torvenytervezet
    Szóval nehezen egyeztethető össze a törvénytervezet, a migrációs válságra való felkészüléssel. És a lőtér fejlesztésekkel.
    Az ország így is harmat gyenge. A világ egyik legszigorúbb fegyvertörvénye van nálunk jelenleg. Nálunk van így is a legkevesebb
    legális lőfegyver az állampolgárok kezében, és ezt erodálná tovább
    a kormány. Nem értem ezt a kétszívű hozzáállást.

  14. Viszont van olyan hogy jogharmonizácio.Nem vagyok eurologus.Nem tudom mi a protokol stb….de ha migracio kutato intezet szerint a dolog jogilag megállja a helyet es a politikai kockázat az amivel szamolni kell akkor elmeletileg lehetseges ez a forgatokonyv ha vegig megy a szokásos ugymeneten.

  15. Értem, hogy elvileg jogszerű, de ellenkezik az alapvető igazságérzetemmel, hogy valami főbíró egy önkényes döntésével arra kényszerítheti Európát, hogy a maradék kis ellenállását is feladva, bárkit beengedjen, mindenféle válogatás vagy korlátozás nélkül.

    Ez politikai ügynek is elég siralmas, de legalább van esély rá, hogy ahogy az embereknek feltűnik, hogy mi folyik, olyan politikusokat válasszanak, akik az európai civilizációt megvédik végül. De ha ez a főbíró meghozza ezt a döntést, akkor a németek már hiába zavarják el Merkel mamát.

    Bár ha ez elég nagy felháborodást szül, még az is előfordulhat, hogy a népharag még időben elsöpri ezt a romlott rendszer, és olyat tesz a helyébe, ami megvéd minket a muzulmán inváziótól. Na, megyek, mert belelóg a kezem a bilibe…

  16. 9. balint

    „ha nekilódulnak, utvonaluk ugyszólván boritékolható, vagy a tengeren át dél-európa partjai felé, vagy akár gyalogosan a földközi-tenger keleti partjain, törökországon át kelet-európát elözönve.”

    Azért nem olyan egyszerű.
    Az olasz meg a görög állam nagyon aktív segítsége nélkül semmi esélyük.
    Ugyanis az olasz hajók elmennek értük majdnem a líbiai partokig, a görögök meg a török partokig.

    Először EZT a politikai akaratot kell felszámolni…
    Ha ez megvan, akkor a görög és a bolgár határt kell csak megerősíteni.

    Ha EZT a politikai akaratot nem tudjuk felszámolni, akkor nem migránsproblémával állunk szemben, hanem egy olyan akarattal, ami Európát akarja felszámolni.
    És valami azt súgja, hogy Európában a migránspártiak nem muzulmán titkos társaságok nyomására akarják nyitva tartani a határokat.
    Jó lenne tudni, hogy ki és miért utasítja az olasz haditengerészetet meg a görög hajótársaságokat, hogy szállítsák Európába a migránsokat.

  17. 17. „Jó lenne tudni, hogy ki és miért utasítja az olasz haditengerészetet meg a görög hajótársaságokat, hogy szállítsák Európába a migránsokat.”

    A korrupció. Simán lefizetik az embercsempészek az olasz- és görög hajóskapitányokat.

  18. 17 Attila: jó észrevétel, valóban az európai kormányok leváltásáról van szó. A migránsok csak addig kellenek, amíg le nem váltják segítségükkel a európai kormányokat. Utána semmi szükség rájuk.

    Tegnap az ISIS vezér nyíltan megmondta az embereinek, hogy tűnjenek el a „semmibe”. Vagyis jöhetnek a következő bevetési helyükre feltehetően Európába, talán Amerikába,
    Ki fizeti a révészt? Tán Soroscsapás mind vagy a CIA

  19. Ki nem tudja: A bírókat senki se választja meg. A bírókat kinevezik.

    Egy diktátor sose enged fegyvert az állampolgárok kezébe.

  20. 19. Nagy Csuri

    „Simán lefizetik az embercsempészek az olasz- és görög hajóskapitányokat.”

    Nem hiszem… Ha meg lenne nekik tiltva, akkor simán le lehetne őket kapcsolni a kikötőben, amikor partra tesznek pár ezer migránst.
    De nincs meg a politikai akarat.
    Valószínűleg az embercsempészek pénzét a kapitány feje felett három-négy szinntel valami hajózásügyi minisztériumban osztogatják.

    Az olasz haditengerészet meg még cikibb… NATO tag létükre menekülteket taxiznak Európába? Ilyen mennyiségben?
    A hadügyminisztérium jóváhagyása (utasítása??) nélkül lehetetlen.

  21. Hadd kezdjem négy szóval ami megadja a témát erre a hétre, négy szó, ami majd meghatározza ezt az évszázadot. Ez az a négy szó: A Föld teli van. Teli van velünk, teli van a dolgainkkal, teli a hulladékunkkal, teli az igényeinkkel. Igen, egy briliáns és kreatív faj vagyunk, de egy kicsit túl sok dolgot hoztunk létre. Annyira sokat, hogy a gazdaságunk már nagyobb mint a házigazdánk, a bolygónk.

    Paul Gilding: A Föld teli van
    http://climenews.com/paul-gilding-a-fold-teli-van

  22. Az összefoglaló szerint Magyarország az éghajlatváltozás valószínűsíthető következményeit tekintve Európa egyik legsérülékenyebb országa: 2021-2050 között minden évszakban szinte az ország egész területén 1 Celsius-fokos hőmérsékletemelkedéssel számolnak a szakemberek. Az évszázad végére pedig a nyári hónapokban több mint 4 fokos melegedés is lehet. Az éves csapadékösszegben nem számítanak nagy változásra, az eddigi évszakos eloszlás viszont nagy valószínűséggel átrendeződik: a nyári csapadék a következő évtizedekben 5, az évszázad végére akár 20 százalékkal is csökkenhet, míg ősszel és télen több csapadék várható a megszokottnál. Hosszabb szárazság nyáron, míg nagymennyiségű és intenzív csapadék inkább ősszel lesz gyakoribb.

    Hazánk a klímaváltozás egyik nagy elszenvedője lesz!
    http://ecolounge.hu/nagyvilag/hazank-a-klimavaltozas-egyik-nagy-elszenvedoje-lesz

  23. Jó kis ijesztgetés. 😀

    Érdemes elolvasni ezt a mérges hozzászólást is a 2014-es cikk végén, például ezt:

    „Az egy dolog, hogy Európa teli van ökobuzival, de az nagyon meglep, hogy az USA is kezd ilyen lenni. Először is: az erőforrások nem végesek, ui. újra lehet hasznosítani (fejlett EU-tagállamokban 60% körüli), de ami még jobb, hogy az űr teli van nyersanyaggal! Nem egy amerikai startup-nak ez a kifejezett célja. És ők nem ám valami kispályás hülyék, olyan nevek állnak mögöttük, mint Peter Diamandis, Larry Page, Eric Schmidt, C.Simonyi stb. Az ő meglátásuk szerint az űrbányászat 10-15 év múlva húzóágazat lesz. Akinek meg nem tetszik, az menjen kurtába lakni, ne használja a technika vívmányait, hogy védje a bolygót! Ez a rohadt ‘doom-monger’ baromság már évtizedek óta hülyíti a jó népet: régebben jeges Földdel riogattak, aztán amikor az tarthatatlan lett kitalálták a peak oilt, most hogy az pala-forradalom ezt is cáfolja jön a „teli Föld”-agymenés. Rettegjetek, én kösz, nem kérek belőle!”

    Én láttam fősodratú sajtóban olyan grafikát, ahol világosan látszik hogy a felmelegedés és a széndioxid koncentráció grafikonjai együtt csökkennek és emelkednek. Csakhogy mindig a felmelegedés tart előrébb és a széndioxid koncentráció utána.
    Azaz nem az ember tehet róla.

    Persze sok természetkárosítás valóban az embernek róható fel, szemét a sok műanyag miatt és az erdők tarra vágása profit miatt. Erre nem az a megoldás, amin Bill Gates ügyködik.

  24. 25:
    „Én láttam fősodratú sajtóban olyan grafikát, ahol világosan látszik hogy a felmelegedés és a széndioxid koncentráció grafikonjai együtt csökkennek és emelkednek. Csakhogy mindig a felmelegedés tart előrébb és a széndioxid koncentráció utána. Azaz nem az ember tehet róla.” Örömmel olvasom, hogy mit láttál. Annak viszont nem örülök, hogy nem olvastad el azt, amit ezzel kapcsolatban írtam: (1882) A CO2 lemaradás

  25. Hát ez valóban azon kevés posztodhoz tartozik, amit nem olvastam.

    „Bill és Ted… (7.rész) A Zöld Álca”

    https://www.youtube.com/watch?v=CyE1so0WiGQ

    Ezek szerint ebben a filmben nyilatkozó tudósok tévednek… 😀

    Például Philip Stott, John Raymond Christy, Ian Clark és mások, akik azt mondják, hogy volt a föld történetében a jelenlegi széndioxid többszöröse is már a levegőben.

    Bele kell nyugodnunk, hogy attól még hogy mi nem leszünk, az élet tovább fog folyni itt a Földön, hála, az általad nem létezőnek vélt Mindenhatónak.

  26. 27 – Kyra:

    Ez tudományosan levezeti a dolgot: A tényleges előadás 2. perctől kezdődik. Jobb oldalt időnként ki van írva a lényeg. Ha leállítod a videót, kényelmesen elolvashatod és akkor lépést tudsz tartani az előadással.
    http://www.agu.org/meetings/fm09/lectures/lecture_videos/A23A.shtml
    A 4. perctől azzal foglalkozik, hogy sokan arra hivatkoznak, hogy a CO2 kullog a melegedés mögött…..

  27. 28.
    Nagyon jó kis anyag.
    Az alapelvvel már találkoztam korábban, de itt nagyon koherensen összefoglalja a CO2 szerepét a föld termosztátos működésében.
    Jól bemutatja, hogy bármilyen okból is történik hőmérsékletváltozás a földön, arra egy idő után a CO2 földkéregből történő felszabadulásával, vagy oda történő lekötésével a változás elleni hatást fejt ki.
    Ez igaz lenne az ember által keltett felmelegedésre is, a föld ezt is meg fogja oldani, csak sajnos olyan lassan, hogy rajtunk az már nem fog segíteni.
    Ugyanis a termosztát hatást éppen a bekövetkező felmelegedés váltja ki, ami a hőmérséklet függvényében fel fogja gyorsítani a vulkanikus kőzetek erózióját, aminek során a kőzetekbe zárt kalcium érintkezésbe kerül a vízzel, és a CO2-vel, és végül mészkővé alakul, csökkentve a légkör CO2 tartalmát.
    És ezt addig fogja csinálni, míg a légkörből kiürül a CO2 jelentős része, a klíma visszahűl, ez meg lelassítja a vulkáni kőzetek erózióját, és beáll egy egyensúly, míg valami újra ki nem billenti belőle.
    És ebből az is következik, hogy mindegy, hogy mi volt a kezdő lökés, nap aktivitás, csillagászati pálya, vagy vulkáni tevékenység (jelen esetben emberi tevékenység), a hatását a föld visszaszabályozza lehűlés, vagy felmelegedés útján.
    Most az ember CO2 kibocsátása miatt a klíma rohamosan fel fog melegedni, a melegebb föld meg rákapcsol a vulkáni kőzetek eróziójára, és szépen visszaépíti a CO2-t mészkővé a tengerek üledékében.
    Csak addig nagy pusztulás lesz az élővilágban, de a túlélők újrakezdik…
    És mindez a visszaszabályzás néhány millió év alatt már érezhető is lesz… 🙁

  28. 29:
    Néhány millió év, hát az gáz, én csak néhány ezerre gondoltam. 😀
    Egyébként a pasi nem semmi. Imádtam az ilyen előadókat. Sajnos magyar egyetemi előadáson nem vettem részt, de nem hiszem, hogy hasonló stílus nálunk létezik.

  29. 30.
    Igazából én sem tudom az időskálát, csak ironizáltam, de ha csak néhány ezer év, az sem segít rajtunk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük