(2105) Beszart a (politikai) halott

Tibor bá’ online

 

266.151 – ez a hatjegyű szám majdnem olyan híres lett, mint ez a másik hatjegyű: 3,14159, és még az is lehet, hogy sokkal híresebb lesz, legalább is Magyarországon. Ugyanis Orbán egyszerűen beszart nem is a több mint negyed millió budapestitől, hanem ahogy türelmesen sorba álltak, hogy sorra kerülhessenek, és aláírhassanak. Ez a 266 ezer ember nem azt demonstrálta, hogy nem kell neki olimpia, hanem azt, hogy Orbán nem kell neki.

Mára a helyzet ott tart, hogy Orbán bármit talál ki, már képtelen magát hatalmon tartani. A 2018-as választásokat nem Orbán fogja megnyerni, hanem az ellenzék fogja elveszíteni. Az ellenzék fogja megnyerni Orbánnak a következő 4 évet. Miért?

Azért mert valamennyi ellenzéki politikus valójában megélhetési politikus, és azért lehet az, mert bármekkora támogatottsága akad, pénzt mindenképpen kap. Ez volt Orbán egyik nagy húzása. Mi pedig Petőfi óta rengeteg hazafival rendelkezünk addig, amíg az egyéni érdekük hívó szava nem erősebb a hazáénál.

Mindegy, van egy új csillagunk Fekete-Györ András név alatt, aki engem erősen emlékeztet egy fiatalemberre, aki annak idején kirúgta az oroszokat. Akar-e valaki velem fogadni, hogy az asszociáció 25 év múlva is érvényes lesz?

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

36 gondolat erről: „(2105) Beszart a (politikai) halott

  1. Engem az a fajta sértődöttség lepett meg, amit ezután produkált a fidesz. Lázár gyakorlatilag megfenyegette a budapestieket, hogy a retorzió ugye ezért cserébe majd nem marad el. Közben meg olyan sebességgel hátráltak ki az egész mögül mintha nem az idióta fidesz találta volna ki ezt az egészet. Megsértödtek mert nem tudnak újabb százmilliárdokat eltüntetni. Megsértödtek mert ők tudják mi kell nekünk, mi korlátoltak pedig ezt is elszúrjuk. Pedig a gázszerelő mindent időben felépített volna csak hát ezek a rohadt budapestiek mindig keresztbetesznek. Tarlós is eljátsza itt a nagy partizánt, aki a városért még a nagy Orbán Viktorral is kész szembeszállni csakhogy megvédje a hármas metróját meg a gát projektjét. Csoda, hogy nincs glória a fejük felett. Elmehetnek a picsába. Egyébként meg annyira rossz stratégiai érzékük van/vagy lett, hogy most már tényleg csak a nagyon hülyék nem látják, hogy mi megy itt a háttérben. Mondjuk nagyon hülyéből is jó sok van ebben az országban.

  2. 1:
    „Mondjuk nagyon hülyéből is jó sok van ebben az országban.” Egészen pontosan 2,2 millió, és ez elég, hogy ez a „Geci” hatalmon maradjon, mert 4 milliót „nem érdekli” a politika, de siránkozni tud, hogy milyen szar minden. Szavazás helyett inkább kivándorol. Az ősök még tudták: Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.

  3. Milyen jó volt amikor az IMF által diktált hitelek túntek el a nagy semmibe, a folyamatos nadrágszíj meghúzások ellenére! A „nagyon hülyéknek” meg valahogy elege lett, hogy az állandó megszorítások ellenére – bónuszként – máaodrendő állampolgárrá vált a saját hazájában. A sok úszító, lázító, gyúlölködő okos tojás écesz géber közül még egy sem árulta el, hogy mégis ki a franc lenne jó nekik? Lehet, hogy szerencséje van a mostani kormánynak, de az a szégyen, hogy az ellenzék az áskálódás, fúrkálás közepette csak annyit tud mondani, hogy ők jobbak lennének. Miben? A lopásban?

  4. Megjelent az új generáció. Ideig-óráig még hatalmon maradnak az öregek, de óhatatlan lesz a váltás. Megyünk a levesbe, ez az élet rendje.
    Eltűnik a nemzet, haza, szülőföld, házasság, család hagyományos fogalma. Ennek a generációnak a vérében van a globalizáció. Rendszerváltáskor születtek, szerte Európában tanultak, barátnőjük külföldi, a vegyes kapcsolat számukra természetes. Ők már természetesnek érzékelik a másságot, a gendert is. Ők mennek külföldre dolgozni, mert az otthon nem köti őket. Sorkatonák nem voltak, fizikai munkát sosem végeztek, a szocializmusról semmi fogalmuk, Trianon nem jelent nekik semmit. Újgazdag szülők nevelték őket, az Eu számukra az otthon.
    Ennek a generációnak a természettudományos műveltsége a béka segge alatt van.
    A Brexit, Trump a régi generáció utolsó kétségbeesett húzása, úgy tűnik, mintha a liberalizmus megbukott volna, de csak nézzük meg az amerikai egyetemistákat. Ahogy a régi nemzedékek kihalnak, elsöprő módon tér vissza, mert a fiataloknak ez már a vérükben van.
    Ők az új nemzedék, akiket mi neveltünk.
    Fekete-Győr biztosan vezérszereplő lesz (van).

  5. @3: Egyet kell értsek, ha a szocliberósok lettek volna hatalmon, most tele lennénk arab, afgán, meg feka migrókkal, amik csak viszik a pénzt, mer ugye minden jár nekik, viszont hálából még jól megterorizálnák a lakosságot. A lopás meg legaláb ilyen jól megy azoknak is ezt már tapasztaltuk. Ami tény, hogy nincs kire szavazni, hisz pl. én az utóbbi időkben a Vonáékra szavaztam, de miután majd minden segget kinyalt abbéli igyekezetében, hogy kormányra kerülhessen, eléggé elment tőlük is a kedvem ( talán még a cigóknak nem laffantott be, gondolom ezt az adu ászt a választások előttre tartogatja).

  6. 5!:)))
    „( talán még a cigóknak nem laffantott be, gondolom ezt az adu ászt a választások előttre tartogatja).” Belaffant 🙂 de régen találkoztam ezzel a szóval…. Az a szomorú, hogy igazad van:( Vona indíthatna egy országjáró laffanto roadshowt!:)

  7. 2.

    Én elmegyek szavazni a fidesz ellen, de többet ennél nem tehetek, mint egyén.
    És a párommal mi is tervezzük a kivándorlást (legalábbis ideiglenesen), egyszerűen azért, mert teljesen esélytelennek látjuk ezekből a fizetésekből a családalapítást (mondom ezt informatikusként). Én más kiutat jelenleg nem látok, esetleg a távmunkát nyugatra, nyugati bérért (viszont ahhoz be kell dolgoznia magát az embernek).

    „Szavazás helyett inkább kivándorol. Az ősök még tudták: Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.”
    Ezt nem értem, ha mindenki a maga szerencséjének kovácsa, akkor az egyénnek logikus döntése a kivándorlás, nem?

  8. A politikában nehéz tisztán látni.
    A frusztráció nem az éleslátás anyja.
    Az útálom gyűlölöm se egy tudományos hozzáállás.
    Akkor lenne esély a tisztább termékenyebb politikai életre, ha erős, tiszta jellemek, igazi (szent) hazafiak vállalnák, önmegvalósítási elhivatottsági motivációból.
    Ez persze egy naiv álom, hiszen az ember nem ilyen, az előbbi csak egy egészen ritka pluszvariáns.
    A Fidesz az ország számára tragikusan profi módon tartja megszállva a hatalmat, az országot.
    Már az erősen aggályos,hogy vagy tucatnyi személy a politikai hierarchia csúcsán, erős, felbonthatatlan szövetséget alkot negyedszázada, ez egy nem éppen demokráciát előmozdító előny minden más szerveződéssel szemben.
    Az embereknek – nekem is – erős csömörük van a mindkét oldalról folyamatosan hömpölygő hazugságáradattól.
    Gyanítom, a kor technikai fejlettségéhez, a felgyorsult időhöz kellene igazítani a politikai hatalomrakerülés és lekerülés, avítt szabályait.

  9. Azt hiszem, a cikk utolsó bekezdése Fekete-Győr Andrásra utalt.

  10. 3:
    Szörnyű lehet neked itt olvasgatni a posztokat, a hozzászólásokat. Nem is tudom miért jársz ide, mert az erősen szubjektív véleményedre senki se kíváncsi.

    4:
    Nagyon jó ez az elemzés dekopiri. Viszont eddig még mindenki ráfázott, aki az idősebb generációt lenézte. Ugyanis (például én) már voltam huszonéves, sőt harminc és negyven is. De ők még nem voltak 80 felettiek. Ők nem tudják, hogyan működik a serdülő agy, és hogyan az időskori. Fogják ők még siratni a szülőföldet az idegen ajkú házastárs és EU jólét mellett.
    7:
    Ez tipikus kényeskedés. Amikor én születtem az anyám a Bábaképzőben szült, mert az ingyen volt, rajta tanultak a leendő bábák. Apámnak 2 Pengő volt a zsebébe és azon tanakodott a feleségével, hogy taxival vigyen-e minket haza a Kazinczy utcai szoba-konyhába, vagy vegyen rajta egy plédet bugyoláljanak be engem vele, és gyalogoljanak haza.

  11. 2
    „Szavazás helyett inkább kivándorol.”

    Tibor bá ezt most meg se hallottam. 😀
    Egyébként én szavaztam ÉS kivándoroltam. Szeretem Magyarországot de elegem lett Orbán kis szarkupacábol.

  12. 11:
    Te egy külön eset vagy, amit nem is boncolgatnék, mert nincs vele személyes tapasztalatom.

  13. 12:

    Azt gondolod azért jöttem ki mert meleg vagyok, pedig nem ez volt a fö szempont, hanem csak az egyik a sok közül. Mehettem volna Budapestre is, de az sem sokkal élhetöbb mint vidék.
    Legföbb szempont az volt, hogy a munkahelyemröl kiturtak és forgott a gyomrom az egésztöl ami ott ment. Azt hittem gutaütést kapok, mikor a korház legbutább orvosát kinevezték föigazgatonak. Azt gondoltam ennél rosszabb ott már nem történhet. Aztán történt. Bukott fideszes polgármestert betették gazdasági igazgatonak…. Ez ma Orbán Magyarországa. Ebböl én nem kérek. Az ellenszenvem már nagyobb mint a honvágyam. Ezen nem változtat 4 évenkénti ixelgetés.

    Másrészt havi 120bol nem lehet ma már Magyarországon tisztesen megélni…. ennyit kerestem akkor.

  14. 13:
    Nem ezt gondoltam, de összefügg a melegségeddel. Azt gondoltam, hogy van neked éppen elég bajod, ami mellett a honvágy eltörpülhet. Meg a sok lelki abjuzus megedz öreg korodra, és könnyebben viseled a lelki viszontagságokat.

    Különben az diktátor (király, nemzetvezető, stb.) leválthatatlan, aki embereit pozícióba ülteti és minden körülmények között kiáll mellettük.

  15. 3: „ki a franc lenne jó nekik”

    Bárki. Mondjuk bármelyik tudományegyetem oktatói karából fel lehetne állítani egy JÓ kormányt. Egy gimnázium tanári karából egy közepest. De egy általános iskola tanári karából is jobbat lehetne, mint a mostani, (és az azt megelőzők)…

    Lassan már túl kellene azon lendülni, hogy a mostani kormány mocskát az előzőével próbálod takargatni, azt is csúsztatásokkal.
    Pl. az IMF hitelből a nagyságos M.E. Úr vett dupla áron MOL részvényt az oroszoktól, és nem Bajnai…
    A szocik loptak, mint a szarka, csak mivel jóval kevesebb EU pénzt kapott az ország, mint most, kb. talán a negyedét lopták el, mint a mostaniak – ja, és nem az intézményesített lopás volt a kormányprogram. Nem volt visszamenőleges jogalkotás, nem voltak személyre szabott törvények tömegével, nem az ‘einstand’ volt a vagyon megszerzésének az alapja (manyup, trafikok…) stb. stb.

  16. „Orbán egyszerűen beszart”

    Szerintem erről nincs szó. Állítólag Rió óta OV tisztában volt vele, hogy az olimpia-rendezésre gyakorlatilag nincs esélyünk, csak azt nem tudták, hogy hogyan hátráljanak ki belőle. Most egy ragyogó lehetőséget kaptak rá – a fidesz „szűzen” kerül ki a dologból, minden az ‘ellenzék’ és a Momentum bűne. Így még arra se lesz mód, hogy az „olimpiára” eddig költött milliárdokat valaki számonkérje.

    Lehetnek a háttérben érdekes dolgok a Momentum körül…

    „annak idején kirúgta az oroszokat”

    Azért az ugye úgy történt, hogy előtte legalább fél évvel már mentek a tárgyalások az oroszokkal, és a végeredményről Pozsgay tájékoztatta Orbán Viktort, talán még biztatták is erre a beszédre az elvtársak.
    Nem volt ő olyan bátor akkor sem, és később sem, hogy csak úgy nekiment volna a szovjet hadseregnek. Hiszen folyamatosan azt látjuk, ha erőt lát (akármilyen kicsit is), azonnal meghátrál.

  17. 16:
    Párizs és L.A. mellett soha a büdös életben nem lesz esélyünk. 1948-ban a 4. helyen végeztünk, egy pina hajszállal csúsztunk le a 3. helyről. Akkor még nem volt ennyire puccos az olimpia, akkoriban lett volna esélyünk. Az életben nem lesz többé.

    „kirúgta az oroszokat” Én is tudom, hogy egy haldokló oroszlánba rúgott bele, de poénnak felhasználható, mert mindenki így tudja.
    15:
    És persze sorolhatnánk tovább, de az ilyen indiánlányoknak tök felesleges: az alkotmány bíróság kiherélése, Polt Péterrel az ügyészség zsebre dugása, Pintérrel a rendőrség gúzsbakötése….

  18. Remeljuk hogy ránk nem igaz az a mondás hogy OV után csak OV johet.Egyebbkent OV bune azert is tortenelmi mert aki ekkora felhatalmazás birtokában ezt teszi amit o annak nincs mentseg.

  19. 10.

    Ugyan már! az nagyon más világ volt, az majdnem száz éve volt. Akkor az volt az életszínvonal, az emberek nagy részének az jutott, semmi kirívó nem volt benne. Azért megnézném hogy ma hányan vállalnák ezt be. Van persze egy ilyen réteg, aki még mindig ilyen állatias körülmények között él. Azért az egyszerű fajfenntartáson kívül szerintem vannak más dolgok is, amiért érdemes élni. Sőt ennyi erővel bábaképző sem kellett volna, sokan otthon szültek, és a bába nem mindig ért oda… Mindig van alább.

  20. 10. Sajnálom, de nem tudtam, hogy itt szubjektív véleményt nem lehet megfogalmazni, csak olyan objektív szavak megengedettek mint „ez a Geci” meg „milyen szar minden”. Fenntartom a véleményemet, hogy utálkozással és egymás pocskondiázásával semmire sem megyünk. Amúgy is elég rosszkedvű az ország, miért kell ezt fokozni? Arra pedig nincs válasz, hogy mégis mit tehetünk? Az emberek itt sorozatosan csalódtak mindkét oldal „elitjében”. A rendszerváltás hajnalán el lett szúrva minden. Emlékszem Ilkei Csaba javaslata volt, hogy a szocialista vállalatok vezetőit meg kéne pályáztatni a posztjukra, és a vállalat teljesítménye alapján legyen jövedelmük. Persze akkor már elkezdődött a harácsolás és a még jól működő vállalati vagyon szétlopása, így minden normális ötlet pusztába kiáltott szó maradt. Láthattuk az elmúlt negyed században, hogy az önzetlen képviselőket szép lassan kimarták a politikai életből.

    15. ” De egy általános iskola tanári karából is jobbat lehetne, mint a mostani, (és az azt megelőzők)…”
    Ez így van. Sőt! Már régóta mondogatom, hogy ha a választásra jogosultak közül 4 évente kisorsoltak volna 386 nevet, na azok is el tudták volna ilyen „jól” kormányozni az országot.
    Szerintem a változ(tat)ást ott kellene kezdeni, hogy legalább az egyénileg megválasztott képviselőket ne kösse a pártfegyelem és visszahívhatók legyenek. Igy talán a választók érdekeit is képviselnék.

  21. 19:
    Szerinted mi a különbség az „egyszerű fajfenntartás” és a „családalapítás” között? Az elsőnek én vagyok a terméke, a másodiknak pedig a te gyereked, ha egyáltalán lesz. —

    A nagy többség Magyarországon, és a Világban is a te megfogalmazásod szerint primitíven fajfenntart. Ez nem sokat változott az elmúlt 12.000 év alatt. Csak a legújabb korban találták ki a 30 milliós lakóparki laskást, előtte a 10 milliós BMW-vel. Akit elkap az a vágy, hogy ennek minél előbb a tulajdonosa legyen, rendszerint porul jár. majd emlékezzél a szövegemre.

    20:
    Én úgy vettem észre, hogy megfogalmaztad, és még mindig élsz. 😀 A geci idézőjelben volt, ami azt jelenti, hogy nem az én gondolatom, hanem valaki másé, amit idéztem. Ha nem tudnád, akkor emlékeztetlek, a Fidesz első és főtolvaja összeveszett az intézményesített lopás főhaszonélvezőjével, és summásan gecinek nevezte, amit érdemes idézni, mert roppant kifejező. És még annyi, nem kifogásoltam a nyelvezetet. Tőlem röpködhetnek lófaszok is a levegőbe. Amit kifogásoltam az a tartalom, az volt szubjektív – hogy finoman fejezzem ki magam. Különben pedig elvakult marhaság.

  22. Re:4
    Vannak még tenni akaró fiatalok, akiket a mai politikai „ámokfutás” nem üldöz el. Erre szoktam mondani, hogy egy politikus hatalma se tart örökké, én viszont itt maradok…
    Össze is vitatkoztam ezen apósommal, mert letiplizhetek, de akkor ne rinyáljon hogy mennyire szar a helyzet, és szökő évente egyszer látja az unokáját, mert világ túlfelén lakunk… A mai helyzet részben a mai szülői generáció hibája(40-60 éves korosztály). Királylányokat/királyfikat neveltek, abból is max 2-őt, meg is lett az eredménye.

    Re:7
    Egyet kell értenem Tibor bá’-val, ez kérem kényeskedés(nem bántóan, inkább piszkálóan). Környezetemben lévő összes cégnél munkaerő hiány van. Jó, villamos területen dolgozó technikus konkrétan nincs, egyik céges kapcsolatom most is ezzel szív. Ugyan ez igaz mérnökökre, informatikusokra. Ha nincs a környéken jó meló, el kell menni messzebbre ahol van. Pl ismerek szintén olyan baráti céget, ahol a mezei programozó fizetése nem áll meg nettó 300k alatt, és ők még szarul is fizetnek. Ismerek olyan programozó fizikus srácot, aki nettó 1 millát keres, mert pár éve ráállt a nagy felhő szerverek programozására. De van olyan ismerős is, aki 2 napi melóval keresett 100eUSD, mert a töketlen béna amcsi programozók nem tudtak valamit megoldani, és ő igen. Hozzáteszem a srác „Bivalybasznád alsón” lakik egy felújított pajtában, mert a munka házhoz jön neki.
    Napestig sorolhatnám a példákat, de a lényeg, hogy merni kell kockáztatni, és olyan munkába kell beleugrani, amit nem tud mindenki megoldani. Én pl mérnökként most ugrok bele egy nagyobb kutatási projektbe, ami csak azért létezik, mert nem voltam rest befogni a számat, és meggyőztem egy cégvezetőt a projektről…

    Mindenki maga szerencséjének kovácsa…

    Privát vélemény: ha valaki nagyot akar ugrani, ahhoz nem elég még a jó fizetés sem(nettó 500e). Érdemi előrelépéshez „vállalkozni” kell, mert egy nap 24 órából áll, és akármilyen is jól keres valaki, lesz egy bérplafon, amit fizikailag képtelen túllépni. Hogy ez egy akármilyen startup cég, vagy egy lángosozó az már teljesen mindegy.

  23. 22.
    Érdekes amit írsz, és zsigereiben tudja is az ember, hogy a dolgok így működnek a nagy vállalkozói világban, ott nincs felső korlát, hogy mennyit kereshetsz.
    Én még másként szocializálódtam, én még a cég keretei között kerestem, hogy hogyan tudok leginkább megfelelni a cég és a magam érdekeinek, ami igaz, elég korlátozott volt.
    Azért pályám utolsó évtizedeiben láttam nagy vállalkozói karriereket, olyan emberek sikertörténeteit, akik korábban a cégen belül nem jutottak semmire, sokan irigyelték is őket.
    Egy dolog volt, ami számomra nehezen emészthető volt abban az új világban, éspedig az, hogy ott aztán fejest kell csobbanni mindabba a szennybe, amit úgy általában mindenki erősen elítél, egészen addig, míg nem lesz maga is haszonélvezője.
    Korrupció, adókerülés, mutyikban helyezkedés, és még jó néhány hasonló dolog.
    Persze fogalmazhatok úgy is, hogy teljesen nyitott embert kíván, aki nem finnyáskodik, nem akad fenn nagyon erkölcsi gátakon, hanem olyan sakktáblán olyan figurákkal játszik, ami van.
    És ezt még nagyobb családon belül is látszott, hogy bizony akinek nagyon jól futott a szekér, ott mindig voltak szemérmesen elhallgatni való dolgok a háttérben, a szorgalmas munka hangsúlyozása mellett.
    Szóval nem pirulós embereknek való ez a létmód, de ha valaki jól csinálja, akkor igen jövedelmező lehet…

  24. Magyarországon is lehet nyugati(hoz hasonló) életszínvonalon élni, „csak” olyan tudással kell rendelkezni, amit megfizetnek. Ha pedig túl sok mindent megadunk a gyerekeinknek, anélkül, hogy valamit is tenniük kell érte, akkor nem adunk nekik lehetőséget arra, hogy életrevalók legyenek.

  25. 22:
    „A mai helyzet részben a mai szülői generáció hibája(40-60 éves korosztály”

    Sajnos ki kell terjeszteni 80 éves korig. Ez az a generáció, amely gyermek volt a háború és azt követő nyomor alatt. Ártatlanok voltak, mégis kurvára megszívták. Hihetetlen szívossá nőttek fel, de gyerekeiknek sokkal jobb jövőt akartak. Az ő gyerekeik lettek először elkényeztetve. A többi már jött magától.

  26. hubab,
    +1

    A boldogság, kiegyensúlyozottság az elégedettség életérzése a bérplafon fölött nagyon keveseknek jön össze. De ezzel nem mondtam újat.

  27. K: Ha ma informatikusként nem tudsz családot alapítani, az Téged minősít. Vagy olyan luxusigényeid vannak, amit a havi bruttó 5-600-ból nem tudsz kihozni, vagy olyan lúzer vagy, hogy nem tudod kialkudni magadnak az átlagbért. Ezért ne a kormányt hibáztasd!

    4: Nem kell az új generációt félteni, de félni se kell tőlünk. Olyanok lettünk, amilyenre neveltetek: jók és rosszak. Viszont mi vagyunk most az a generáció, akiben éppen van lendület a változtatásra, ha már mindenkinek eléggé elege van a jelenlegi helyzetből, ezért most náluk a labda.
    És ne hidd, hogy minden fiatal liberális.

  28. Azért ezzel a „mindenki a maga szerencséjének a kovácsa” mondással is óvatosan bánnék.

    A nagy átlag nem informatikus és nem programozó hanem eladó, ápoló, tanár, portás meg titkárnő, nyomdász meg egyéb, aki 100-180 nettóból él és abból baromira nem tud se vállalkozni se ugrálni. Nagy általánosságban a szülei is csórok és mindig azok is voltak. Legtöbbjüknek diplomája is van, max nem műszaki jellegű mert erőn felül azt is megcsinálta. 4-5 évente megszűnik a munkahelyük vagy mert kirúgják vagy mert nem bírja tovább a kizsigerelést és a bánásmódot. Egy ideig próbál küzdeni, haladni a világgal, képzi magát folyamatosan még ha a gyerekei elől veszi is el azt a kis pénzt, de majd megtérül nyilván, aztán szembesül vele, hogy nem térül meg mert 45 év kor felett fel sem veszik sehová mivel öreg és kellő tapasztala sincs. Régi munkájába nem tud visszamenni mert nincs elég kapcsolati tőkéje az évek meg telnek. Sajnos a magyar valóság ez, és nem arról van szó, hogy valaki kényelmes vagy nem kényelmes vagy nem elég vállalkozó kedvű. Legjobb barátom pl nyomdai tördelő diplomával és 47 éves. 5-10 éve még átlagon felül keresett, majd sorra zártak be az újságok az alacsony eladott példányszám miatt majd ő is lapátra került. Sehová nem veszik fel a kora miatt, de más pozícióba se. Szó szerint a szarlapátoláshoz is protekció kell. Az, amit a fidesz hirdet, hogy óriási munkaerőhiány van, az egész egyszerűen hazugság, ezt pontosan tudja az, aki munkát keres és nem olyan szakmája van, ami után két kézzel kapnak. Barátom 3 évig keresett állást napi szinten és most kénytelen volt elmenni betegszállítónak 90 nettóért az egyik Bp-ti kórházba. Ez a magyar valóság, nem pedig, hogy fél millió nettóból ki, mit tud kihozni és ki mennyire ügyes vagy élhetetlen.

  29. 28 Thunder

    Én sem azt csinálom, amit tízegynehány évvel ezelőtt, pedig nagyon jól értettem hozzá, kevesen csináltuk és jól megfizették. Csak az az egy baj van vele, hogy ma már nincs rá igény… Ezért aztán mást csinálok, abból élek meg

  30. 29.
    Ezzel nincs is baj, csak amikor már 3-4szerre kell mást csinálnod 25 éven belül ott már egy idő után elfogy a szufla meg a választási lehetőség, hogy következőre mit találj ki. Én is 2szer váltottam már és tök mást csinálok, de ha most újra kellene döntenem akkor asszem nagy gondban lennék.

  31. 28: Hát, nálunk mostanában bárki épkézláb embert felvesznek, igaz, ez 4 műszak, és kb 160 bruttót lehet vele keresni. De ha valakinek normális végzettsége van, mint ahogy itt pl. K tudtunkra adta, hogy ő informatikus, akkor bőven le lehet jó fizetéseket is akasztani. Ha valaki nem akar vállalkozni.

    23: Én azért szeretném azt hinni, hogy sikeresen vállalkozni nem csak lopással és csalással lehet. Van néhány olyan ismerősöm, akiknek úgy tűnik sikerült. Nekem az a benyomásom, hogy a kisembernek savanyú a szőlő, hogy mások többre vitték, és igyekszik megmagyarázni, hogy őnekik is csak aljasságokkal sikerült.

  32. 28.thunder
    Csillagos ötös .
    Ahogyan összefoglalod a mai helyzetet, az szerintem egy remekmű.
    Amit leirtál vonatkozik sajnos az egész nyugati világra és persze reánk, Izraelre is.
    Ha nincs menő-értsd informatikus, vagy a másik véglet, kétkezi kisiparos pld. villanyszerelő szakmád -akkor neked annyi.
    Idehaza is csak néha hajszál választ el embereket attól, hogy rongyokban járjanak, gyermekek tizezrei, a hivatalos felmérések szerint egyszer napjában AZ ISKOLÁKBAN jutnak meleg eledelhez.
    És ez van 2017-ben Izraelben!
    Mert valakik valamikor kivittek minden ipart Kinába.
    Nem szeretnék mai fiatal lenni, semmi pénzért!

  33. Volt fentebb egy-két hozzászólás a pártokrácia kérdéskörében pro és kontra. Jobb, vagy bal? No, meg azt is felvetette valaki, hogy mindegy kire, csak a Fideszre ne. Hát, nem mindegy! Sőt! Nincs is alternatívája a Fidesznek. Mind egy kaptafa, ugyanazon háttérerő megképezte „ellenzék”. Vicc kategória az összes. Bár, nincs tőlük nevethetnékem. Távol áll tőlem a fideszes attitűd, de Isten mentsen meg bennünket egy balos fordulattól!
    Csak egy kérdés: az ebédlőasztalon van pár szarral teli tányér. Egyikben kevesebb, a másikban több ürülék található. Melyiket válasszuk?

  34. 33:
    Ha Orbán és csürhéje eltűnne a balfenéken, még a szart is hajlandó lennék megenni. Ma már ott tartok, ha meglátom Orbán róka pofáját, hányingert kapok.

  35. 34: Éljen Tibor bá érzelemmentes objektivitása!

  36. 34.
    Én a Gyurcsánnyal és társulatával vagyok így.
    Az informatikus szakmát meg nem kell túlmisztifikálni. Széles a spektrum, a betanított munkás szinttől (aki egész nap a képernyőt bámulja és adott esetben elvégzi az előírt műveletsort), a „szaladj ki, nézd meg, cseréld ki” munkán keresztül, a szerver, hálózat konfigurálótól, a részfeladaton szöszmötölő programozón keresztül a csúcsprogramozóig. Az iskolák ontják az utánpótlást, aki nem képzi folyamatosan tovább magát, nem szerzi meg tanfolyamokon a különböző titulusokat, annak nem sok esélye van az állásinterjúkon. De ez nem csak ebben a szakmában van így. Persze ez csak azokra vonatkozik, akik munkából szeretnének megélni, más területen mások a követelmények.
    Nekem megnyugvás volt, amikor kivonulhattam ebből, már nem az én világom volt. Régen is voltak hülye főnökök, utána is jöttek. De ez a multis világ idiótább, mint a régi. Ott legalább tudtam, hogy azért mondja a pártszöveget, mert azt kell mondania, senki sem vette komolyan. Egy ökör marketinges dumától a falra tudnék mászni. komolyan mondja és hiszi, hogy komolyan is veszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük