Szolgálati közlemény

Jásdon április 22-én (ez szombat) blogtalálkozót tartunk.

Blogtalálkozó elhalasztva!

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

 

7 gondolat erről: „Szolgálati közlemény

  1. Tibor bá, érdeklődöm a részletek iránt!

    Részvételi költség, ilyesmi.

  2. 1 Ábel

    „Részvételi költség, ilyesi.”
    Tibor bá’ azt írta, hogy „Közös program lesz a helyi eladó
    parasztházak, valamint a szőlőhegy megtekintése vételi szándékkal.”
    Vagyis legyen nálad néhány milla, a többi részletkérdés.

    ? 🙂

  3. 1:
    Ha el akarnál kerülni a rosszindulatú, hülye válaszokat, akkor okosabban teszed, ha E-mailben érdeklődsz, amire felhívtam a figyelmet. Részvételi költség nincs. Az elfogyasztott gulyást önköltségi áron kapod. A látogatás természetesen tájékoztató jellegű, vételi kötelezettség nincs, NEM IS LEHETNE. De, és ezt n/a-tól is kérdezem. Ha valakinek nincs vételi szándéka, akkor mi a fenének nézzen meg egy, vagy több eladó parasztházat, egy fejlesztés alatt álló túlélő közösségben?

  4. Ha valaki ottaludna, azt a hátsó házban (privát részem) ingyen megteheti, 6 ember simán elfér, de csak pokrócot adok. A vendégház rész erre az alkalomra 1.500 Ft/fő/éj áron 2 darab négyszemélyes szobával ágyneművel, törülközővel, melegvízzel, takarítva rendelkezésre áll, a nevemre kattintva előjön a honlapom. Az eddigi találkozókra nem volt tömeges igény, főleg az ottalvásra, de azért megemlítem, hogy van még jópár vendégház a faluban, amelyek Jásd honlapján fel vannak sorolva. Az egykori pajtámban is sok embernek tudnék kialakítani szükségszállást.

    Mivel Tibor bá’ hozza a gulyást, ezért ez alkalommal a főzésen kívül a boltlátogatás sem feltétlenül része a közös programnak, költségeknek. Legutóbb végül 1.500 Ft volt, amit fejenként összeraktunk az egy nappalnyi kajára, de mindenki hozott is magával valamit, pl. süteményt, rágcsálnivalót, innivalót, esetleg saját készítésűt, vagy saját termesztésűt. Egyik alkalommal egy élő libát is hozott valaki, amit végül nem ettünk meg a blogtalálkozón, hanem a szomszédban még hónapokig hizlalták, mielőtt leves lett belőle. Egyik résztvevő különféle illatú háziszappanokat osztogatott, melyeket a párja készít. Elég kötetlen a hozzájárulás lehetősége.

  5. Úgy gondolom, hogy nem kéne leszűkíteni a résztvevők körét azokra, akik Jásdra szeretnének költözni. Eddig Ábel érdeklődésén kívül csak egy jelentkező van, és egyébként is lennének még témaötleteim.

    Balázs már a múltkori találkozó előtt is pedzegette, hogy tenni is kéne már valamit, nem csak dumálni. Akkoriban említette, hogy neki macera a megrendelőivel megoldani a termények rendszeres átadását. Erre megoldás lehet, amit most tervezek. Boltot nyitnék a BAH csomópont és a Széll Kálmán tér között egy megfelelő helyen. Az indiai termékek mellett zöldségeket, tartós élelmiszereket, kézműves-termékeket, kisipari termékeket árulnánk többekkel összefogva. A termékeket lehetőleg kistermelőktől vennénk. Ingyenes átvevőpontként is működnénk termelők és felhasználók között. Van néhány vendéglátós ismerősöm, akik esetleg állandó megrendelők lehetnek. Jásdon elkezdtem szervezni az áruellátást, de országszerte nyitott vagyok a jelentkezőkre. Ez a vidékre költözni szándékozóknak is egy biztatás, hogy ha előállítanak valamit, akkor nem kell a piacolással is vesződni, és nyilván jobb árat tudnék adni, mint a Tesco-s felvásárlók. Így én a Jásdra költözni akarókon kívül hívnám még mindazokat, akik ebben segítenének termelőként, vevőként, viszonteladóként, marketingesként, üzlettársként, önzetlen tőkebefektetéssel, vagy csak szívesen ötletelnének a témán.

    Eddig két házat fotóztam be (melyekről pont van az interneten is fotó), még legalább hat eladó házról tudok részletes infókat, és még kb. tízről legendákat.

    3 szőlőhegyi ingatlanról vannak részletes infók, de ott nagyon sok eladó van. Múlt hétvégén egy pesti barátommal végigfotóztuk a szőlőhegyet, a telefonom lemerült a felső sor végén, így az övét használtuk az alsó sorhoz, azóta is noszogatom, hogy töltse fel a képeket a netre. A fotók alapján majd beazonosítom az eladó szőlőket, és ajánlottak két eladó szántót is.

    Egy-egy ház befotózása legalább egy óra. A tulajdonos az ingatlan megmutatása közben elmeséli, mi mikor épült, alakították át, milyen személyes emlékei fűzik hozzá, kik az emlegetett szereplők, róluk egy-egy jellemző sztori, én is elmesélek néhány sztorit a faluról, hogy megmutassam, milyen jól beilleszkedem, és persze pálinkával itatnak.

    Nem túl könnyű elérni a tulajokat, mert néha nem is könnyű kideríteni a tulaj kilétét, több tulajnak különböznek az elképzelései, még rendet akarnak rakni fotózás előtt, vagy a tavaszi munkálatok miatt nappali fénynél nem érnek rá ilyesmire, stb. Nekem is akadtak/akadnak egyéb elfoglaltságaim.

  6. Megint hozzászólok, hogy a legutóbbi hozzászólások közt feltűnjön, mert most olyan rövid a lista, hogy néhány óra alatt teljesen lecserélődik pörgősebb időszakban. Én ráadásul a főoldalt ritkán nyitom meg, így ha nem én kértem volna, nem is tudnám, hogy ezt a posztot előrevette Tibor bá’.

    Ha nem jelzitek, hogy érdeklődnétek a találkozó iránt, akkor lefújjuk, vagy később tartjuk. Ez esetben a szallas.hu-n felszabadítom a vendégházat arra a hétvégére, és nem görcsölök az eladó ingatlanok összegyűjtésén, vannak egyéb tennivalóim is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük