(2033) Politikailag korrekt

Tibor bá’ online

 

k001Ma már mindenki tudja, hogy mi az a Politikailag korrekt (PC). Vagy inkább, „ez politikailag nem korrekt”. Vagyis az elvártnak az ellenkezője. Például nem PC azt mondani, hogy a muszlim horda menjen a pokolba, vagy ellenzem az egyneműek házasságát, esetleg a lányom ne feküdjön össze egy négerrel. Politikailag korrekt tehát az, amit zsidók által vezetett oligarchia saját érdekében helyesnek tart függetlenül attól, hogy az milyen mértékben rombolja le a társadalmat, vagy éppen a családokat. Sőt, éppen azért találták ki, hogy a rendezett családi és társadalmi élet minél előbb felszámolódjon.

Aztán jött Trump az oligarcha és beleköpött a PC-be, ezért aztán meg is választották, amire Orbán azt hitte eljött az ő napja. A magyar miniszterelnök pont úgy számolja fel a polgári középosztályt és a kékgalléros (szakképzett) munkásosztályt, ahogy ez most Amerikában megy. Pont úgy tömi meg egy vékony réteg zsebeit, ahogy ez most Amerikában megy, és pont úgy szarja szét a magyar gazdaságot, ahogy ez most Amerikában megy. Csak azt nem veszi észre, hogy Trump mindössze felfüggesztette a PC egy szegmensét, mert most ezt kívánja az érdekük, de eszük ágában sincs eltűrni, hogy egy akkora ország, mint mi vagyunk, kilógjon a sorból.

Trump jóval kevésbé úriember, mint Obama volt. Okosabb lenne, ha Orbán várna még egy kicsit, hogy kiderüljön Trump-hoz pontosan milyen pávatánc a legmegfelelőbb. Orbánnak a múltban rengeteg mázlija volt. Ilyesmit az emberek rendszerint úgy könyvelnek el mint saját kimagasló képességeik gyümölcsét, és arra a téves következtetésre jutnak, hogy nekik mindig bejön. Ez pedig pontosan az, amire nem lehet számítani.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

9 gondolat erről: „(2033) Politikailag korrekt

  1. „Orbánnak a múltban rengeteg mázlija volt. Ilyesmit az emberek rendszerint úgy könyvelnek el mint saját kimagasló képességeik gyümölcsét, és arra a téves következtetésre jutnak, hogy nekik mindig bejön”

    Anno Hitlernek is sok ilyen óriási mázlija volt kezdetben.(hadászati és politikai is) Olyannyira, hogy már azok is kezdtek hinni neki, akik addig alkalmatlannak tartották. Hitler őrületét meg csak erősitette a sok hirtelen jött eredmény. Aztán a vége felé már nem jött be semmi. Kiváncsi leszek ez Orbán is igy lesz e vajon.

  2. PC ide, PC oda, gazdaságpolitikai, társadalompolitikai téren téren nem fog semmi sem változni Trumpal sem. Lásd a leendő kabinett tagjait. Geopolitikailag van némi esély enyhülésre, de az majd kiderül. Egyenlőre az oroszok, kínaiak kivárnak. Januárban felálló adminisztrációval lesz 1/2 év türelmi idő, miközben agyon szondázzák majd az USA-t. Mint évek óta mondom, OV és a Fityesz a nagyjából a reageni neokon gazdaság és társadalompolitikát valósítja meg idehaza 30 év csúszással. Az eredményeit ismerhetjük, hisz látható a hírekben. Itthon még katasztrófálisabb eredményei lesznek! 🙁
    Egyébként nagyon találó a mai írásod! 🙂

  3. „Orbánnak a múltban rengeteg mázlija volt. ”

    Hát amilyen ellenszélben vitorlázott, szüksége is volt rá.
    most pedig az a szerencséje, ahogy elnézzük a politikai változásokat, Európa egyre rohamosabban tolódik jobbra, egyre kevesebb a kritikusa, és Trump is egy sokkall jobboldalibb Európával fog találkozni.
    Szóval, úgy látszik, megint szerencséje van…

  4. 4: „megint szerencséje van”

    Neki lehet, nekünk nem biztos. A jobbra tolódó Európában nagyobb lesz a háborúk veszélye, mint eddig volt a ‘liberális’ Európában. Az pedig mindig a legrosszabb forgatókönyv.

  5. 5. Observer

    „A jobbra tolódó Európában nagyobb lesz a háborúk veszélye, mint eddig volt a ‘liberális’ Európában.”

    Nem biztos.
    A „liberális” USA már erősen gyúrt az Oroszország elleni háborúra, és mögé már felsorakozott a „liberális” Európa.

    Az, hogy a liberálisból mennyire fog átlendülni szésőjobbra a politika ingája, az erősen függ attól, hogy a liberálisok mennyire állnak ellen.
    Nagyobb ellenállás erősebb jobbratolódást jelent.
    Ha elfogadják a helyzetet, akár beleszólást is kaphatnak a jövőbe… De ha mindenáron a szembeállást választják, akkor csak rosszabb lesz.

    Egyébként a háborúk nem a jobb vagy a baloldal politikája miatt törnek ki, hanem a pénzhatalmi csoportok érdekei mentén.
    Németországgal se az volt a baj, hogy fasiszta, hanem hogy a Deutcshe Bank nem tagozódott be az angolszáz bankrendszerbe…

  6. 7:
    Finoman kifejezve, amit belinkeltél, azzal neme értek egyet. Kevésbé finoman, egy rakás marhaság. A háttér hatalom átverte a hülyéket.

  7. OV-hez kapcsolódva, Róna Péter a hazai helyzetről:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük