(2013) A szűzhártya és a fityma funkciója

Tibor bá’ online

 

k001A szűzhártya nem hártya, hanem egy rugalmas membrán, amely körbeveszi és részben be is fedi a hüvely külső bemenetét, vagyis nem fedi azt be. Ezzel csak a pontosítás érdekében kezdem a posztot. A probléma az, hogy biológiailag a szűzhártyának nincs funkciója. Egyesek kötik az ebet akaróhoz, hogy védi a hüvely megfertőződését, ami egy marhaság. A baktériumok mikron nagyságúak, amihez képest a bemeneti nyílás óriási ép szűzhártyával vagy az nélkül. De mi a funkciója. A társadalmi funkció ismert, a férfiak egy részénél rendkívüli fontossággal bír, hogy egy adott nő közösült-e már vagy sem. Erre bizonyíték az a hír, ami szerint egy fiatal amerikai nő kiárverezte a szüzességét. Aki a legtöbbet ígért érte, az szakíthatta át a célszalagot, akarom mondani a szűzhártyát. Szép-szép, de honnan tudott erről az evolúció. Miért alakult ez ki így? Örülnék, ha erre valaki tudná a választ.

A fityma látszólag hasonló eset. Mi szükség rá, pláne, hogy férfiakat fiatal korban igen szép számmal metélnek, azaz fosszák meg őket fitymájuktól, természetesem vallási rituálé mellett. Egyesek viszont egészségügyi okokra hivatkozva metéltetik magukat. Szerencsére – ellentétben a szűzhártyával – itt már végeztek kutatásokat. Nos, egy korábbi statisztikai felmérés szerint azok a nők, akik metélt férfi mellett élik le életüket, ritkábban kapnak méh nyakszáj rákot. Vagyis nem a metélt férfinél csapódik le az egészségvédelem, hanem szexuális partnerénél. Ezt azonban semmi se erősíti meg, mert ugye nem feltétlenül esik egybe a metélés és a méh nyakszáj rák elkerülése. Ugyanis a metélt férfiak és feleségeik rendszerint zsidók, akiknek szubkulturális szokásai között lehet olyan, ami biztosítja a rákelkerülést. Ennél sokkal jobb okoskodás, és ezt az evolúció is támogatja, ha figyelembe v esszük a fityma húgyvezeték óvó hatását. A húgyúti fertőzések gonosz ördöge a E-coli bacilus, ami elsősorban a vastagbélben tanyázik. Ebből következik, hogy a végbélnyíláson bőségesen tanyáznak, ahonnan könnyen kerülhetnek a férfi alsónadrágra vagy pizsamára. Ezt követve egyértelmű, amennyiben bármelyik ruhadarabot kétszer is felvesznek, ami pizsama nadrág esetében igen gyakori, és tévedésből a hátsó részt veszik előre, a pénisz szinte biztos érintkezik a fertőzött résszel. Ha nincs fityma, a húgycső végére igen könnyen rátapadhatnak E-coli bacilusok, akiknek más dolguk nincs, mint a langyos, nedves felületen feljebb haladni, és már meg is van ágyazva a vesemedence gyulladásnak. Egy helyén levő fityma ezt könnyedén meg tudja akadályozni.

Most már csak azt kell kideríteni, hogy ha a természet védi a férfit a fertőzéssel szemben, miért nem védi a nőket is. A helyzet az, hogy védi. A hüvely tejsav által biztosított pH-ja komoly védelmet jelent, még az igen közel elhelyezkedő húgycső nyílás számára is.       

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

7 gondolat erről: „(2013) A szűzhártya és a fityma funkciója

  1. Akkor ezek szerint az evolúció az alsónadrágot vette figyelembe? 😀
    Az állatoknál is van fityma, pedig náluk nincs alsónadrág.

  2. 1:
    Tök félreértettél. A fitymának van hasznos szerepe, de mi a szerepe a szűzhártyának?

  3. Igen, így már világos. Az ilyen haszontalan képletek bizonyítják, hogy az ember nem teremtve lett, hanem a céltalan evolúció terméke. 😉

  4. 3:
    Ha isten teremtette nőt, akkor az isten egy soviniszta disznó.

  5. A makk alsó részétől a fitymán majd a pénisz alsó vagy belső felén és a herezacskón át folytatódó varratszerűség avagy hegszerűség mutatja hogy ugyanazokból az alkatrészekből épült föl mint a pina.
    Miután nem pina lett, a vágást össze kellett növeszteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük