(1991) USA háborút akar (nukleáris póker)

VIP.147.

 

Ha minden idők legnagyobb póker játszmájának vége egy nukleáris Grand Slam lesz, ami után a túlélők kikutatják, mi volt az elindító ok, a röhögéstől ki fog csurogni a könny a szemükből. Ugyanis a III. világháborút Al Kaida megóvása érdekében robbantották ki. Igen-igen kedveskéim. Uncle Sam lerohanta Afganisztánt, hogy megbüntesse az Al Kaidát. Most viszont készül beindítani a világháborút, hogy megvédje az Al Kaidát. Nyilvánvalóan egy nagyszabású ambivalens szenvedélyes szerelem/gyűlölet húzódik az amerikai férfi és az arab kislány között 9/11-től egészen Aleppo ostromáig.

k127

_________________________________________________________
A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu


_________________________________________________________

A fenti szinopszis anyaga: http://www.unz.com/ishamir/nuclear-poker/
_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

44 gondolat erről: „(1991) USA háborút akar (nukleáris póker)

  1. Vannak nagyon szövevényes,nagyon összetett és ellentmondásos komplex helyzetek.
    Amikor többféle keretezésben – frame – lehet ábrázolni a tablót.
    Fotoshop.
    Egy egy apró változtatás után ugyanaz a kép egész más érzelmi sugallatot közvetít.
    Gondolom megvannak e cikk antitézisei.
    Azokat is olvasni kéne.
    Azután vitatkozhatnak rajtuk végetnemérően azok, akik mind erősen hisznek abban ,hogy az ő narratívájuk áll a legközelebb a valósághoz.
    Jómagam ehhez édeskevés vagyok tájékozottságban is, memóriában is.
    A logika és a racionalitás ide messze nem elegendő.

  2. Az oroszokat a nyugati mérce szerint is törvényesen megválasztott Aszad elnök hívta be országába. Az amerikaiak törvénytelenül vannak ott, ezt megfejelve pedig folyamatosan információval és fegyverekkel segítik a, hívjuk jószándékúan, a törvényes államrend ellen harcolókat.

  3. Jó írás. Tiszta ’80-as évek életérzés. Al-Kaida az oroszok ellen, csak más formában. Minden szereplő a régi, csak a színpad, a felvonás, és az arcok mások…!
    Csak ott van Vlagyimir Vlagyimirovics, mint orosz elnök, ex KGB alezredes elvtárs. Lehet az oroszokat csesztetni, sőt kell is. De b…ogatni már nem feltétlenül! Főleg nem Putyinnal az élen, mert nem az a meghátrálós fajta. Az USA megvalósítja az egykori Brzsezsinszki-doktrína fő pontjait. Csak ez sajna egy putyini Oroszországgal szemben bizony nem egy életbiztosítás. Mivel jön Clintonné, így elég magas lett az esélye a két nagyhatalom nem csak surlódás szintű porösszerúgásának! 🙁

  4. 2.Károly!
    A győztes írja a történelmet, a vesztesnek kuss a neve – mondja a népi bölcsesség. Ezért olvashatjuk a történelemkönyvekben azt, amit!

    Aztán ahol a jog véget ér, ott kezdődik a háború!
    Mindenki döntse el maga, melyik fázisban vagyunk, és ehhez még az országhatárt sem kell átlépni!

  5. „Most viszont készül beindítani a világháborút, hogy megvédje az Al Kaidát.” Vagy inkább megvédje a petrodollárt és a globális kontrollt, mind kívül mind a saját háza táján is, 9.11 óta mindjobban.

  6. Szerintem azok az erők, akik az USA-t is irányítják, nem akarnak nukleáris világháborút.

    Az lehet, hogy az USA sakkozgat a terrorista csoportokkal, de globális elit szeretné megtartani a világot viszonylag élhetően, mire megszabadul a felesleges 7 milliárd forráspazarlótól.

    Azt hiszem, hogy a képünkbe tolt színjáték ezt a tényt próbálja előlünk palástolni.

    Az is igaz, hogy a globális elit még két nagy falatot nem nyelt le, Kínát és Ororszországot (plusz az érdekszféráikat) ami nélköl a 7 millárd eliminálása eléggé necces.

    Szóval szerintem addig vagyunk viszonylagos biztonságban, ameddig ez a két ország ellen tud állni.
    Ez persze nem jelenti azt, hogy a fejlettebb országokban a középosztály felszámolása és a fehér ember lassú kiirtása ne folyna rendületlenül.

  7. Hülye vagy, és nemhogy hasznos, ahogy múltkor sirattad magad, hanem kártékony pontja a hazai internetnek, amikor véresen komolyan tálalsz ilyen megtévesztő, a naív olvasóidat hergelő, és beetető hazug hülyeségeket. Oroszsegnnyaló.

  8. 7:
    Mekkora esélyt adsz arra, hogy nem én, hanem te vagy a hülye?

  9. 7.
    Ahelyett, hogy másokat hülyézel, inkább vázolnád a saját verziódat az események értelmezéséről. Így nem sok értelme van…

  10. 7: Van egy felesleges ‘i’ betű a nicked végén. 🙂

    —————–

    „készül beindítani a világháborút, hogy megvédje az Al Kaidát”

    Nem lehet kizárni a 3. világháborút, de hogy nem az Al-Kaida védelme miatt tör ki, az biztos. Az USA eddig még mindenkinek ‘elengedte a kezét’, amikor már nem remélt belőle hasznot. Így lesz ez most is.

  11. 7.
    Zubor Peti nem kéne itt is nyomni az Usa segnyaló stilust 😀

  12. 10:
    A 7. hozzászóló „Tibor bá’ nicken jelentkezett be. Az IP-je alapján kanadai. A megjelenő nicket én találtam ki. Közben jelentkezett egy másik magyar pasi „178.164.238.20 pool-digikabel” IP-vel, aki egy követ fúj kanadaival.

  13. 12: Az IP címet lehet ‘hamisítani’, nyugodtan lehet egy és ugyanaz az illető.

  14. Az USA-ból és Kanadából ilyen és ehhez hasonló „hozzászólásokat” kapok.:

    Sok a túlzás, és a követők beveszik a “szektavezér” szavait. ? tibor bácsika kapdbe, de inkább ne, nyald ki a seggemet szarás után bazd meg a kurva anyádat bazd meg!!!!!!! ? Tudom, hogy ezt is törlöd te faszfej, mert faszfej agy és kapd be, te hülye vén fasz, remélem hamar megdöglesz bunko faszkalap.

    Ezek a szerencsétlenek tökéletesen benyelik a MSM propagandáit. Saját gondolatuk nincs. Viszont eszeveszetten látogatják a magyar honlapokat, és ahelyett, hogy elgondolkoznának az olvasottakon, fröcsögnek és trágárkodnak. Szánalmas, hontalan társaság.

  15. 6 Attila (PV),

    „Szerintem azok az erők, akik az USA-t is irányítják, nem akarnak nukleáris világháborút.”

    Ha úgy érzik, hogy ha áldozatok árán is, de megnyerhető, akkor elkezdik; és ha jól tudom, akkor most az az álláspont az olyan agytrösztöknél, mint például a Trilaterális Tanács, hogy megnyerhető egy Oroszország elleni nukleáris háború. (Viszont Oroszország + Kína ellen már nem.)

    Ha Oroszországot más módon nem tudják a globális magánelit érdekszférájához csatolni, ill. gyarmatosítani, akkor megteszik.
    Ennek a legnagyobb vesztese minden valószínűség szerint Európa lesz.
    (Megint.)

  16. Jó ideje nagy a feszültség a Moszkva és a NATO között, de az elmúlt hetekben már nukleáris világháborút vizionált néhány újság, máshol azt feszegették, bíróság elé kéne-e állítani Putyint háborús bűnökért, és a NATO vezérkara is fegyverkezésre buzdítja a tagországait. A következőkben egy cikksorozat formájában járunk utána, kitörhet-e a harmadik világháború, és ha igen, ki nyerné meg.
    http://azatlasz.hu/2016/10/novekvo_feszultseg_a_nato_es_oroszorszag_kozott

  17. Vannak benne igazi infómorzsák is, meg sok téves dolog is, de azért megosztásra érdemes.
    Hogy tényleg fenyeget-e minket egy harmadik világháború, azt úgy a legegyszerűbb megválaszolni, ha lejátsszuk gondolatban. Az eddig született elemzések mind a balti országok elesésével számoltak, de annál jóval nagyobb károk is érhetnek minket. Ki kerülne ki győztesen?
    NATO kontra Oroszország háború
    http://azatlasz.hu/2016/10/nato_-_oroszorszag_haboru

  18. 14. Átjön az óceánon a „művelt nyugat” hangja? Nem irigyellek Tibor bá, de kitartást! Valóban szánalmas!
    10. Observer az i-betűs beírásod nagyon szellemes,bravó! Jót röhögtem. 🙂

  19. 17:
    teljesen irreális elemzés. Én nem linkeltem volna be. Egy termonukleáris háborúban se a távolságoknak, se a létszámnak nincs jelentősége. A lényeg: ki hány töltetet tud bevinni és hova. Amit olvashatunk az egy idejét múlta, hagyományos okoskodás.

    18:
    Aszimetrikus „hadviselés”. Ők erőlködnek, nekem csak egy kattintás. 😀

  20. az a baj tibor bá hogy amiota ide jarok olvasni, te hetente előadod a jön a iiiww mindenki bujjon el dumát. hetente 2x meg nyomatod a ugyismeghalunk mert jön a klimaváltozás senki ne bujjon el mert nincs hova dumát

  21. 20: Semmi újdonság nincs benne. 😉

    Az oroszok a távközlési tornyokra szerelnek katonai GPS-zavarókat.
    A saját fejlesztésű, először a nyáron, a tesztelés végeztével bemutatott, Polje-21-nek nevezett jammer modulok áramellátását a tornyok biztosítják, és az egyenként 20 wattos transzmitterek képesek egy 80 kilométeres sugarú körben zavarni a jelenleg ismert négy műholdas helyzetmeghatározó rendszer (GPS, Galileo, Baidu, illetve a saját Glonassz) jeleit, vagyis elvileg lehetetlenné teszik az e rendszerek adatai alapján indított célzott támadásokat. Az Izvesztyija megjegyzi, hogy a tornyok antennáihoz kapcsolódó modulok egyetlen nagy rendszerré állnak össze, és így egy adott régióban egy, a műholdas jelek számára „áthatolhatatlan kupolát” képeznek.
    https://m.itcafe.hu/hir/oroszorszag_polje21.html

  22. 16-17.
    Azatlasz cikk egy ostobaság; például:

    „Kelet-Európában egyébként nem nehéz elképzelni Moszkváról, hogy sötét terveket sző a Nyugat ellen, elvégre az utóbbi száz évben többnyire ezzel foglalkozott.”

    „A NATO-ban szinte rögeszme, hogy Oroszország egyszer meg fogja támadni a balti országokat.”

    „ezzel párhzuzamosan menne végbe a jól ismert orosz hekkertámadás, nyilván nagyobb léptékben, mint ahogy eddig láttuk”

    A szokásos atlantista propaganda az egész, kb. ennyire kell komolyan venni.

  23. 19: Írtam is, hogy sok tévedés van benne. De a konklúzióval egyet kell értenem. Az oroszok egyenlőre nem akarnak háborút a NATO-val, de felkészülnek rá!
    Azon a részen én is jót mosolyogtam, hogy a jelenlegi legmodernebbnek tartott orosz ICBM rakétaerők, plusz a modernizálás és fejlesztés alatt álló SLBM erők nem tudnának megfelelő csapást, ellencsapást mérni bárkire is!?!

  24. 22: Azért azzal sem árt tisztában lennüni, hogy az atlantista elit döntéshozatalait milyen félelmek, rigoják, stb. alapozzák meg. Továbbá a valós céljaikat milyen ürüggyel álcázzák, vagy épp milyen propagandával keltenek hisztériát, ébresztik föl a ruszofóbiát. Erre pedig ezek a cikkek megfelelőek. Az oroszok félelmeit már sokszor kitárgyaltuk itt. 😉
    Fő a változahosság! 😉 🙂

  25. 25:
    Ugyan már Piton! Olyan poszttal nem érdemes foglalkozni, amiben az áll, hogy az Orosz federáció megtámadta Grúziát, majd Ukrajnát. Ezek nem félelmek, ezek közönséges hazugságok, és ha sokszor ismétled, akkor a végén itt is el fogja hinni néhány olvasó, és akkor én cenzúrázlak, és akkor te fel fogsz háborodni.

  26. 21:
    Ez neked baj, de sokaknak hasznos információ. Máskülönben ezeket az írásokat nem én fogalmazom, csak átveszem őket. Ma ilyen a világ, mindenki a következő háborúról beszél. A globális melegedés más tészta. A klímaváltozás tény, de senki se tudja pontosan milyen gyorsan szakad ránk. Ezért foglalkozunk minden releváns információval. Ha pedig ezt nem tudod elviselni, akkor hadd jegyezzem meg, hogy senki se kötelezz téged arra, hogy idejárj olvasni.

  27. http://www.repubblica.it/esteri/2016/10/21/news/filippine_duterte_usa-150245024/

    Egy újabb geopolitikai földrengés pénteken, amiről megint csak síri csend…

    Fülöpszigetek, ahol 5 usa bázis van, és 2.vh óta amerikai szövetséges, Kína ellenében,
    most átállt a másik oldalra!

    Duterte az elnök, (aki nemrég Obama anyját lekurvázta) most a kínai parlament előtti beszédében ezt mondta: „Amerika hallasz? Bejelentem, hogy elváltam az egyesült államoktól”
    hozzátette, Kína és Oroszország szövetségese akar lenni, mert csatlakozik az ideológiákjukhoz. Hárman vagyunk a világ ellen. Nincs másik világ. ”

    ps. Ezzel Kína a Dél kínai tengerért folytatott harcban Usa ellen egy stratégiai szövetséget nyert, (usa meg elvesztett.)
    ne csodálkozzunk, ha Fülöpszigeteken is megszaporodnak az iszlám szélsőséges robbantások, és demokráciát akarják majd exportálni az új diktátor ellen….

  28. Maximum az Usa egyes jelentős és pozicionált körei
    – amik szintén nem homogének – akarhatnak háborút.
    Más jelentős és pozicionált körei meg nem akarnak,
    illetve neutrálisak ebben a kérdésben.

  29. 29:
    Békéhez mindenki kell. Háborúhoz elég egy pozícióban lévő őrült.

  30. 26: Vettem Tibor bá, maradok a videóknál. 😉

  31. 28.
    Láttam már egy videót, amelyben Duterte beszélt.
    Nem tűnik valami komplettnek, de hogy diplomáciai érzéke nincs, az biztos.
    Így nem beszél politikus még a halálos ellenségéhez sem, ez valami elefánt a porcelánboltban…
    Nem jósolok neki hosszú pályát.

  32. Látható, érezhető, hogy az erőforrások végesek. Van tehát limit.
    Sz.tem nem lesz atomháború, mert szennyező. A fogyasztást, életszínvonalat csökkenteni akarják, mert nincs végtelen lehetőség. Gyermektelen vagy max 1 gyermekes családmodell kialakulása. A lakosság száma ezáltal is korrigálódik, meg nyilván rásegítenek, de azt biztos nem fogják az esti hírekben bemondani, hogy mi lesz pontosan. Csak találgatni lehet.
    Válsággal lehet még fogyasztást csökkenteni, talán pár hónapig megoldás. Mindenki saját fantáziája szerint építheti fel a jövőképet, a tényeken semmit nem tud változtatni.

  33. Trump is megszólalt a témában. Nincs több kérdésem…!

    Hillary Clinton amerikai demokrata párti elnökjelölt Szíria-politikája egy harmadik világháborúhoz vezethet – jelentette ki a Reutersnek kedden adott exkluzív interjújában a republikánus elnökjelölt, Donald Trump, aki elsősorban külpolitikai kérdésekről beszélt a brit hírügynökség munkatársának.
    http://mno.hu/kulfold/trump-clinton-politikaja-egy-harmadik-vilaghaboruhoz-vezethet-1368345

  34. Csak van egy kérdésem: Tibor bátyám, erről mi a meglátásod?

    III. Világháború? A kelet és nyugat közötti harc tétje nem egy atomháború, hanem a dollár
    http://idokjelei.hu/2016/10/iii-vilaghaboru-a-kelet-es-nyugat-kozotti-harc-tetje-nem-egy-atomhaboru-hanem-a-dollar/

    Én azt mondom egyébként erre, hogy az USA lazán nagy eséllyel bevállalna egy előremenekülő háborút, ha a dollár elvesztené a FIAT valuta státuszát. Persze ez csak az én meglátásom.

  35. 35:
    A belinkelés egy hosszúra nyújtott, ellentmondásokkal teli, újat mondani akaró, teljesen alaptalan spekuláció. Igazad van, az USA bevállalna és be is fog vállalni egy szerinte megnyerhető háborút, az „emberi természet miatt”. Az amerikai elit térdre akarja kényszeríteni Oroszországot, Kínát és Iránt, és ebből nem tud engedni. Egyszerűen nem tudja elviselni a „kivételezett” nemzet, hogy nem uralkodjon minden felett. Túl hosszú időn át volt túlzottan sikeres. De hiszen a felállás már adott. Ott vannak bevetésre kész az amerikai gépek. Putyin pedig oda telepítette az elhárítást. Csak idő kérdése és elkezdődik a tűzijáték, ami az atomig fog eszkalálni.

  36. A korlátozott nukleáris háború már a szocializmusban is beszédtéma volt.
    Most már a rakéták és egyebek ellen már létezik megelőzés és védekezés,elektonika meg ki tudja mi egyéb.

    Az a kérdés, hogy ezek hatékonyságában mennyire bíznak azok, akik diszponálnak felette, még ha tévednek is!
    Attól tartok az új elnök-jelölt túlontúl is.

    Végül is meg vagyon írva, hogy „neked és fiaidnak adom ezt a földet” és uralkodni fogsz a népeken.
    Bár kicsi f-ről van szó és nem nagyról, de ez már csak értelmezés kérdése!

  37. 35-36.

    Néhány dolgot nem árt tisztázni.
    Ha az USA mögött álló magánhatalom nem akar háborút, akkor nem lesz háború – és fordítva: ha érdeke, hogy legyen, akkor ki fog robbanni a háború.
    Ennek semmi köze az emberi természethez vagy a kivételezettséghez.

    Amerika sok évtizedes közel-keleti kavarásának, és mocskos háborúinak az egyik legfontosabb célja az volt, hogy az amerika-barát arab rezsimek az egész világon dollárért árulják az energiahordozókat. Ez tette a dollárt kivételezett pénzzé, és egyben ez adja az értékét.
    Ez teszi lehetővé, hogy a FED éjjel-nappal nyomtathassa a dollár nevű magánvalutát, amit kamatért el tud helyezni az USA pénzrendszerében.
    Ezért van Amerikának KORLÁTLAN pénze, ezért tud mindent és mindenkit megvásárolni.
    Ha pedig megszűnik a dollár támogatása, akkor összeomlik az amerikai gazdaság – amit az USA mögött álló magánhatalom minden eszközzel szeretne elkerülni (most még).

  38. 38.
    Szerintem ebben most teljesen igazad van!

    Talán még annyi, hogy a mocskos háborúkban megy az „ellenség” befolyásának visszaszorítása, az olajipar birtoklásáért és egyéb természeti kincsekért.
    Az sem utolsó, hogy politikailag – katonailag szövetséges legyen az adott rezsim (pl.tálibok, Szaddam az iráni konflikzusban stb.) és az amerikai fegyveripart hozhassák helyzetbe!

  39. 38:
    Nincs épeszű ember, aki ne értene veled egyet ebben a vonatkozásban. Én azt taglaltam, hogy miért? Miért akarhatnak valakik háborút, amikor ilyen kivételezett, abszolút kedvező helyzetben vannak. És itt jön be az emberi természet.

  40. Most, hogy a NATO országok felvonulnak Oroszország határa mellett katonáikkal, egyenes útjuk van a menekültekkel beszivárgott iszlám állam katonáknak arra, hogy az országok lakosságát legyengítsék és képtelenné tegyék az ellenállásra – ellenlépésekre.
    Belgiumban is azért fújták le pár hónapja a legmagasabb terrorkészültséget, mert nem volt elég katona helyben a feladatok ellátására.

  41. 40.
    „Miért akarhatnak valakik háborút, amikor ilyen kivételezett, abszolút kedvező helyzetben vannak. És itt jön be az emberi természet. ”

    Talán valakik ezt várják el? talán nem is földi léptékben?

    Hát igen, ez egy olyan idea, aminek a kutatására egy emberöltő is kevés!

    Indul a „szent „iratoktól, ami tisztelet és abszolút alárendeltség gyanánt a mások kiirtására, megkülönböztetésére buzdít, hogy elfoglalhassák mások helyét fizikailag térben, időben és lelki-szellemi síkon; a teljes áhítat és alárendeltség tiszteletében!

    A másik az az „élettér harc”, ami az egyed és faj fennmaradásáért zajlik, amibe beletartozik az anyagiak feletti uralom, ami predesztinálja a genom hatalmi átörökítését!
    Az állatvilágban ez az élelemszerzés területi határain belül mozog, mert azon a szinten az élettér kiterjesztése felesleges és az állatvilág „szórakozásból” ritkán gyilkol, vagy terjeszkedik.

    Halkan még megkérdezném, hogy létezik-e olyan „kozmikus ” program, aminek az emberi faj tudattalanul engedelmeskedni kényszerül?

  42. Ilyen kozmikus program a fizika törvényei lehetnének igaz nem programnak nevezném ezt.
    A törvényeket (erkölcsöt) emberek hozzák, végső soron lázadhatnak ellene és eltörlik, ahogyan Soros is részt vállal a fehérember színesítésében, illetve kiirtásában.

    És hogy miért akarna Amerika háborút?
    Talán Szibériáért, Oroszország ásványkincseiért és a dollár elfogadottságának fenntartásáért (amit Kína és Oroszország se akar tovább támogatni)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük