(1969) Egy kis Amerika

Tibor bá’ online

 

k001Egy kis Amerika

1)

A volt helyettes CIA igazgató, Michael Morell, egy őszintére sikeredett TV interjúban elmagyarázta, milyen irányelvek mentén végez ki embereket a CIA. Azokról van szó, akik olyan állami vezetők mellett vannak, akiket Amerika meg akar buktatni. Nem a vezetőket ölik meg, hanem a közeli munkatársaikat, ami üzenet a vezetőnek, hogy bármikor meghalhat, ha a CIA úgy akarja. A cél az, hogy az adott vezető kellően megijedjen, és dühbe jöjjön ahhoz, hogy valami módon visszavágjon, amit aztán fel lehet használni ellene. Igen jó példa erre Putyin kedvelt sofőrjének a meggyilkolása, ami bizonyítja, hogy Morell a valóságot tárta fel. Truthstream Madia (Story).

2)

Amikor a társadalom egy része mások kifosztásából rendszert csinál, akkor egy idő után létrehoznak egy olyan törvényes elrendezést, ami felhatalmazza őket mások kifosztására. Lásd az eredetit.

3)

Amerikai humor: Egy idősebb férfi készült lefeküdni, amikor a felesége felhívta a figyelmét, hogy égve hagyta a villanyt a szerszámos kamrájában. A férfi kiment a házból, hogy lekapcsolja a villanyt, és észlelte, hogy idegenek járnak náluk. Visszalépett a házba, hívta a rendőrséget és jelezte mi történik. A helyi kapitányság vezetője közölte vele, hogy pillanatnyilag nincs szabad embere, akit kiküldhetne, de amit lesz neki, intézkedni fog. A leendő meglopott fél perccel később újra telefonált, és közölte a kapitánnyal, hogy a dolog már nem aktuális, mert mind a két betörőt lelőtte. Néhány percen belül 5 rendőrautóból 20 rendőr ugrott ki a ház előtt, megérkezett két mentőkocsi és egy helikopter kezdett körözni a ház felett. A két betörőt természetesen azonnal elfogták. Ezt követve a kapitány, aki szintén a helyszínre érkezett, csendben megjegyezte, nem azt mondta a telefonba, hogy lelőtte őket? – Miért, maga nem azt mondta a telefonba. Hogy nincs rendelkezésre álló embere?

4)

Hogy miért nincs rajtam tetoválás? Pontosan azért, amiért nem ragasztasz vicces címkéket egy Ferrari lökhárítójára. Angolul: Why don’t I have any tatoos? For the same reason you don’t put a bumper sticker on a Ferrari.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

9 gondolat erről: „(1969) Egy kis Amerika

  1. 3: Ehhez hasonlót egy kollégám eljátszott. Észlelte a betörő jelenlétét, felhívta a rendőrséget, akik közölték, hogy pillanatnyilag nem tudnak menni. Erre ő azt mondta, hogy rendben van, akkor megoldja, ahogy tudja, de ha a betörő esetleg megsérül, a felelősséget a rendőrségre hárítja. Perceken belül kinn voltak. Budapest, Rózsadomb, néhány éve.

  2. Sok mindent elhiszek, de a tv-ben kitálaló CIA-igazgató öszinte magyarázkodása nem ez a kategória, inkább tűnik valamilyen dramaturgia részének.
    1) Például honnan lehetett tudni, hogy pont az ütközés ezredmásodpercében fog Putyin sofőrje a belső sávban, egyedül haladni? Vagy őt is irányították? Azonkívül a kifordított kerekekről látható, hogy az ütközés előtt a kisodródott Mercedes vezetője ellenkormányzott.
    Egy alkalmas mandzsúriai-jelölttel jó helyen és jó időben, egy mesterlövész puskával akár Putyint is ki tudnák iktatni. Hogy mégsem teszik ezt, arra az egyik lehetséges magyarázat az lehet, hogy Putyin kezében is van egy névsor, akiket ilyen esetre felkészülve a célkeresztben tart.

  3. 2:
    A tényeken semmit se változtat, hogy elhiszed-e vagy sem. De a haraszt nem szokott zörögni, ha nem fújja a szél.

  4. 3.
    „A tényeken semmit se változtat, hogy elhiszed-e vagy sem.”

    Ez igaz. 🙂

  5. Tény , hogy meghalt a sofőr , de , hogy megölték azt nem tudhatom , de kétlem .. Tisztán látszik , hogy az ütközés előtt pár másodperccel már sodródik balra a verda..

    https://youtu.be/YaKhK0ZVoGU

  6. 2.Mvm9
    Én is mindig nagyon elérzékenyülök, amikor a lelkiismeretfurdalástól összeroppanó és őszinte vallomásokat tevő ügynököket látok.
    Ez olyan megható.

  7. 6: Azért Snowdwntől pár CIA és NSA ügynök is „elérzékenyült” 🙂 Kezd elmérgesedni a helyzet Szíriában 🙁

  8. Nem véletlen, hogy az ütközés előtt pár perccel Putyin másik autóba szállt át.

    Nem is ez az, ami eszembe jutott, hanem Jörg Haider, akit eléggé feldaraboltak mikor megölték. Sokáig minden hülyeséget (melegbár és egyéb történeteket) hozott ki a sajtó. Pár hónapja pedig megjelent a hírekban a valódi ok amiért kivégezték: túl sokat tudott a pénzügyi válság osztrák szálairól és megakadályozhatta volna az egyik amerikai nagybank kötvénykibocsátásait – és Ausztriában történő terjeszthetőségét.

  9. 8:
    Ha már itt tartunk. És mi lett azzal a magyar származású osztrákkal, aki elütötte Mészáros Lőrinc alcsuti polgármester kihívóját?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük