(1967) Szavazás

Tibor bá’ online

 

~k001Orbánnak határozott érzéke van a politikához, ami hozott neki nem csak három megnyert szavazást, de kétszer 2/3-ot is. A politikai érzék persze azt jelenti, hogy ismeri a magyar tömegek „lelkét”. Ez az október másodikai szavazás az első eset, amikor nagyon mellé lőtt. Ekkora hülyeséget nála kisebb kaliberül emberek se találnának ki. Ezzel nyerni alig, bukni viszont nagyot lehet. Először is 40-45 százalék eleve lusta elmenni bármiről is szóljon az a szavazás. Másodszor pedig, az aki utálja Orbánt, és ebből van néhány, nem megy el szavazni, mert ezzel akar ártani neki. Hogy saját magának és az egész országnak árt, azt vagy nem fogja fel ésszel, vagy egyszerűen nem érdekli. A lényeg, hogy „vesszen Orbán”. Hogy vele vész az ország, az nem tűnik fontosnak. Harmadszor pedig az Orbán hívők egy része se megy el szavazni, mert nem tartja fontosnak, végül is, nem Orbán mandátumáról van szó. Ha pedig bukik a szavazás, Brüsszel röhögve hivatkozhat rá, a magyarok nem ellenzik a muszlimok betelepítését.

Álláspontom szerint ezt a muszlim-keresztény háborút már elveszítettük, csak a győzedelmeskedő még nem nyújtották be a számlát, de arra is sor fog kerülni. Orbán erőfeszítései (a vasárnapi szavazatok kimenetelének függvényében) csak annyit tudnak elérni, hogy 10 év helyett 50 év múlva űznek ki saját hazánkból. Azoknak, akik lelkesen támogatják a muszlim betelepülést van egy másik hazájuk, ha nagy a gáz oda bármikor átmehetnek, és (érdekes módon) ott betelepítés helyett tűzzel-vassal irtják a muzulmánokat. Csak egy példa az „idegen szívűek” aknamunkájára. Az INDEX közölte, hogy van magyar „no go zóna” a Gellért-hegyen. Tudniillik ott az elmúlt napokban néhány turistát késsel fenyegetve megloptak. Miközben a CIA bérlistán szereplő európai politikusok kifogásolják a nyugati no go zónákra való hivatkozásokat. Akkor tisztázzuk! No go zónának azokat a rendszerint nagyvárosokban elhelyezkedő területeket értik, ahová fehér embernek nem ajánlatos bemenni. Nem mert ellopják a pénztárcáját, hanem mert az ott élők nem akarnak fehér embert látni maguk között. Onnan már az őslakók ki vannak szorítva.

Mindent összevetve, én egyetlen egy Orbán nevéhez fűzhető intézkedést se helyeseltem, a muzulmánok távoltartása az első olyan Orbán által kitűzött cél, amit helyeslek és megszavazok, nem Orbán kedvéért, hanem a nemzet jövője érdekében. Aki nem megy el szavazni, vagy igennel voksol, az nem csak hazaáruló, de egyben aláírója saját halálos ítéletének is.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

460 gondolat erről: „(1967) Szavazás

  1. Az a sejtésem, hogy Orbán óriásit fog bukni ezzel a szavazással. Én, akivel eddig beszéltem: család, baráti kör, ismerősök, azok mind távolmaradnak szándékosan, hogy kifejezzék az Orbán rendszer iránti utálatukat. És nem érdekli őket a téma fontossága, sőt egyet is értenek Orbánnal, de eljött az idő, hogy Orbánnak is meglegyen az első nagy kudarca. Mellesleg a korábbi vasárnapi boltbezárós népszavazásos történet is sokat rontott a helyzeten. Ha az ember meghallja, hogy népszavazás akkor arra gondol akaratlanul, hogy már milyen marhaságot találtak ki megint. És erről nem feltétlenül az állampolgárok tehetnek, hogy ez így alakult. Orbánnak egyébként eddig túlontúl is szerencséje volt a nyugattal szemben, talán eljött az első pofon ideje, ami még ki tudja, talán picit helyrebillenti őt is. Rend meg egyébként csak akkor lesz migráns kérdésben ha tűzparancsot kapnak a határokon a katonák, a menekülteket pedig belelövik a tengerbe, amíg ez nem jön addig kár minden szóért. Csak abban az egy dologban lehet bízni, hogy itt még ők sem akarnak élni és hiába telepítenének ide pár ezret, azok az első hónapban tovább fognak állni. Egyébként a múlt héten voltam Kasselben és Grazban is és megdöbbbentett, hogy tiszta németet alig lehet már látni. Grazban meg annyi a néger mintha Amerikában lennénk.

  2. Sokszor elgondolkozom azon, hogyan lehet gyűlölni valakit, akit személyesen nem is ismerünk. Lehet egyet nem érteni vele, azt mondani, hogy „ki nem állhatom”, de hogy a gyűlölet erősebb legyen a józan eszünknél? Van olyan ismerősöm (volt párttag), aki már 98-ban is habzó szájjal mondta kutya sétáltatás közben: „Inkább pusztuljon az ország, de az Orbán akkor sem!” Közben pedig azon dühöngött, hogy az elvtársai szétlopják a szakszervezeti vagyont. Egyébként azok, akik fennen hirdették a „Tégy a gyűlölet ellen”-t, ők fröcsögtek a legjobban és gyűlölködtek, ha valaki kritizálni merte őket. Szomszéd asszonyom aki a brazil és mexikói sorozatokra kapcsol csak el az ATV-ről, egyre kétségbeesettebb, mert azért persze nem szeretne muzulmánok között lakni. Kíváncsi vagyok vajon hogyan fog dönteni.
    Szerintem nem lesz bukta, mert az 50 % el fog menni és szavazni fog.

  3. 1.
    Azért az a tűzparancs durva megoldás lenne, ma ezt már meg lehet civilizáltabban is oldani.
    Az ausztrálok megoldják úgy, hogy senkinek haja szála sem görbül, de nem jutnak be az országba a tengeren át, nem úgy, mint itt.
    Ahogy Magyarország meg tudta oldani a szerb és horvát határon, minden határállam megtehetné ugyanezt közös EU költségen, csak akarni kellene.

  4. Amíg Orbán a várvédőt játszotta, a katonái szétlopták az országot.Ha sikertelen lesz a népszavazás, alaptörvényt fognak módosítani.Kár a kidobott pénzért.Orbán hiteltelenné vált.

  5. lényegtelen ki mit gondol Orbánról. én speciel egy politikusnak sem hiszek.

    aki gyerekésszel gondolkodik, az akassza fel magát, azzal teszi e legjobbat mindenkinek. aki pedig felnőttésszel, az tudja, hogy olyan mint igazság nem létezik a Földön, csupán érdekek – pillanatnyi és hosszútávú érdekek. most mind a kettő egy irányba mutat.

    egyetértek Tibor bá’-val, aki nem nemmel szavaz, az hazaáruló.

  6. Tibor bá’

    „Aki nem megy el szavazni, vagy igennel voksol, az nem csak hazaáruló, de egyben aláírója saját halálos ítéletének is.
    Ez erős, és visszautasítom!
    Voltak itt már mások is akik (kollektíven)bűnösnek neveztek, mert minden ember bűnös, de azt elengedtem a fülem mellett. Keresztény az illető.
    Most arra is reagálok. NEM VAGYOK BŰNÖS, és hazaáruló sem!
    Sokan elhagyták ezt az országot. Ők nem olvasták a szózatot?
    Máshol több a fizetés? Az enyém nulla, de maradok. Ez az ország szép, ezt elhagyni vétek.
    Valszeg nem megyek szavazni, de ennek technikai okai vannak, nem részletezem.
    Viszont ez a szavazás nem kellene.
    Ha Orbán azt akarja, jogi alapot teremhet(ne) az alkotmány módosításával. Talán ezt is akarja, de eléggé későn.
    Már régen kötelező katonaság és határőrség kellene és persze tűzparancs (nem tíz).
    Abban igazad van, hogy az eddigit elbuktuk, de nem a bevándorlók miatt!
    Szingli szinte mindenki, gyereket nem szülnek, családot nem alapítanak, hazafias érzelem nulla, testi és szellemi erő minimális, önmagát és társait nem védi, gyáva. Ilyen népnek buknia kell!
    Majd mások…

    Vihart csinálok?
    Aki nem érti mit írtam le alább, ne akarjon lehülyézni!
    5.6! = 344.7019240352198957748344987027066515358906327…

  7. Kedves Tibor bá’! Jó téma választás, Orbánnak és az országnak is csak bukni lehet ezen a szavazáson, talán pont ez volt a cél!? A népszavazási kérdést elolvasták figyelmesen? Mert erre a feltett kérdésre nem lehet szavazni! A NÉPSZAVAZÁSI KÉRDÉS: „Akarja-e, hogy az eURÓPAI uNIÓ az Oszággyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Felteszem a kérdést, lehet erre a kérdésre jó választ adni, igen vagy nem beikszelésével? Szerintem nem! 50% feletti sikeres szavazás, győznek az igenek, OK! Mi történhet? Mindenki örül már akinek örülnie kell. eljön a pillanat amikor az úNIÓ előírja a betelepítést!! A parlament szavaz, úgy ahogy akar, pillanatnyi megmondó ember bekiabálja, hogy az igen vagy a nem gombot kell nyomni!! Miért teheti meg? Mert a népszavazás nem kötelezi semmire!! Csak olvassátok figyelmesen a népszavazási kérdést! Na és mi van akkor, ha egyszercsak a betelepítést támogató parlamenti többség lesz? A népszavazás ebben a formában csak bukta lehet mindenkinek. Fel lehetett volna tenni egy egyszerű kérdést amit most nem teszek fel, mert szerintem már egy alsó tagozatos kisdiák is megfogalmazná helyesen!! Itt a cél az, hogy Orbán megerősítse a hatalmát, és ne kötelezze őt a szavazás azért semmire és tudjon továbbra is vitézkedni. Szomorú, mivel sokáig én is hittem, hogy ő és csapata képviseli a jobb irányt, de ezt szerintem most még a jobbik sem képviseli, a többi nemzetárulóról szólni sem érdemes! Véleményem szerint megint jól meg lettünk vezetve, és tényleg csak magunkban bízhatunk és az Isteni gondviselésben!

  8. Ez az egész népszavazás itt Magyarországon annyira nem oszt nem szoroz hogy ihaj.
    Mint amikor beledobunk egy kavicsot az óceánba és várjuk a cunamit, csakhogy helyette néhány apró hullám után kialszik az egész.
    A világpolitikát nem mi alakítjuk, soha nem is volt beleszólásunk és most sem lesz, bárhogy is szavazunk.
    Mi csak elszenvedjük a többiek hülyeségét mint mindig.

  9. A szokásos. Tíz magyarnak tizenegyféle véleménye van, és mindnek igaza van valahol. Mindegy, hogy minek becézzük ezt a népszavazást. Abból nem lehet baj, ha megszavazzuk, hogy ide ne telepítsenek. Aztán mindenki úgy szereti vagy utálja Orbánt, ahogy akarja. Egy viszont biztos, ne áltassátok magatokat. Orbánt nem lehet megbuktatni, legfeljebb egy jól célzott golyóval. Miért? Mert a hatalmat fenntartó, pozícióban lévőknek nagyon is megéri, Orbán hagyja, hogy ezek hülyére lopják magukat.

  10. Én csak egy kérdés megfontolását javasolnám.

    Amikor az Unió katonai erővel védett határát meghúzzák, Magyarország melyik oldalon lesz?

    Az én (köztudottan nevetséges) véleményem alapjai:
    – valóban ütőképes haderőt nem próbálnak közmunkásokból toborzott „határvadászokból” építeni, ha valamit is tanultak az iraki, stb. „sikerekből”;
    – valahová vissza kell küldeni azt a 18.000 „magyar állampolgárt”, akik államkötvény, magyarul: általunk visszafizetendő kölcsön fejében EU polgárok lettek (meglepne, ha egy terrorszervezet gyalog küldözgetne aktivistákat, amikor bagóért tökéletes papírokkal, háttérrel, stb. is lehet)
    – egy oroszok által támogatott határállam „kisebbik rossz”, a „nyugat” onnantól pont annyira fog majd beleszólni bármibe, mint Ukrajnában vagy Törökországban. win-win.

    „Ne kockáztassunk”… 😀 😀 😀

  11. 6.
    sokan elhagyták az országot ilyen, vagy olyan okból, de ez nem jelenti azt automatikusan hogy nem akar/na nemmel szavazni.
    a technikai problémákról meg csak annyit, hogy akinek nem inge ne vegye magára – gondolom mindenki számára nyilvánvaló, hogy ezt úgy kell érteni, hogy akinek lehetősége van rá, mindent meg kell tennie azért, hogy el tudjon menni, és nemmel tudjon szavazni.

    „szavazás nem kellene”

    sajnos kell. nagyon is. a játékszabályokat ugyanis nem te vagy én írjuk, de még Orbán sem. ha valaki megvalósítaná azt amit leírtál, akkor azonnal kiközösítenék az országot, színes forradalom lenne, meg ellenforradalom, megtudnád, hogy te egy ázsiából szalajtott barbár vagy, és semmi keresnivalód a civilizált emberek között, akik hajlandóak önként és dalolva a bakó pallosa alá hajtani fejüket.
    de gazdaságilag is megéreznéd, mivel a hecckampány miatt külföldön senki nem venne magyar árut, stb., stb. …

    nem kell messzire menni, nézd csak meg az osztrákokat,milyen kampányt indítottak egy évvel ezelőtt Magyarország ellen, és nézd meg most mit csinálnak.

  12. Tudom, Tibor bá’ nem szereti a linkeket, de azt hiszem, itt mindenkinek szüksége van Nógrádi György 10 perces világkép felvázolásának végig hallgatására. Előtte magam is leszűköltem az USA – Orosz problémára, de nem erről van szó, nem ez a lényeg! A mai geo-hatalmi egyenletekben az EU nem szerepel! Azért pénzelik ide a 20-25 éves háborús múlttal morálisan gyilkossá és rendbontóvá lezüllesztett arabokat, mert egy szövetségest csak ilyen álcázott „terápiával” lehet kiütni, direktben bombázni nem szokás. A bevándoroltatással kiütnek minket: direktben tönkreteszik a közbiztonságot és liberális gondolatokkal egymásnak ugrasztják az EU polgárait (ami nem is alakult ki).

    Nógrádi György 10 percben a világról: https://www.youtube.com/watch?v=tCJKHAyQ6kI

    Én nem járok szavazgatni jó ideje, sem országos, sem helyi választásokon. Népszavazáson sem voltam, de most megyek, mert van két gyermekem, és szeretném, ha lehetne jövőjük életük, akár szegényen, akár gazdagon, de nem robbantgatások között!!

  13. Itt nem csak Magyarországról, hanem Európáról is szó van.
    Már közhely, hogy Orbán le volt fasisztázva a kerítése miatt, de már sorra épülnek mindenütt, Sőőőőőőőt ! Már Merkel is belátta, hogy nagyot hibázott a menekültpolitikával.
    A szavazás arról (is) szól, hogy Brüsszel mi mindenben döntsön helyettünk…
    Az angoloknak ugye nem tetszettek Brüsszel döntései…
    Sőőőőőőőt ! Már Sárközy is belengette a Frexitet…

    Szóval a népszavazás a migránspolitika mellett az az áramlatot erősíti, ami Brüsszelt rákényszrítheti arra, hogy alaposan vizsgálja felül idióta politikáit, különben szétcsúszik az EU…

    Nomármostakkor ha valaki a népszavazást most arra használja, hogy jól kitoljon a Patásorbánnal, az nem csak hazaáruló, de Európa árulója is.

    Tudom, nehéz ügy lenyelni ezt a békát, de Orbántól valószínűleg könnyebben meg lehet szabadulni mint a Brüsszel által betelepített migránsoktól, a kikényszerített TTIP-től meg a többi hülyeségtől…

  14. Erről a szavazásról nekem egy sor jut eszembe Jókai: A kőszívű ember fiai-ból – Rideghváry tolmácsolásában: „Ez az út is elvezet egy magaslatra: annak a magaslatnak a neve „vérpad”.”

    Korábban már kifejtettem, hogy ennek a népszavazásnak – rövid távon – kizárólag belpolitikai jelentősége van. Hosszabb távon van külpolitikai is, de egyáltalán nem az, amit sokan, köztük a bloggazda is gondol.

    Ezzel a szavazással elérkezik/érkezhet az a nagy pillanat, amikor Magyarország önálló külpolitikát folytat egy fontos??? kérdésben, lényegében szembe menve azzal a közösséggel (EU) aminek jelenleg tagja és ezzel beleveri az első szöget a saját koporsójába. A végeredményt nem tudom megjósolni, de valami Észak-Koreai típusú országot képzelek el, amit mindenki lesajnál, és mindenki hátat fordít neki.

    Jól írja Kedves Loránd, hogy amikor meghúzzák a határt kelet és nyugat között, vajon mi melyik oldalán leszünk?

  15. 14. Observer

    Ezt a szavazást nem szabad abból a szemszögből nézni, hogy mert jó Orbánnak, azért biztos, hogy az ördög munkája.

    A másik NAGYON rossz érvelés, hogy mivel tagjai vagyunk az EU-nak, zombiként kell követni a nagyok érdekeit…
    NEM !
    Az EU egy dinamikus társaság, és még a nagyok is késhegyig menő vitákat folytatnak a saját érdekeik védelmében. Ezt miért nem tehetnénk meg mi is?
    Sőőőőt ! Az EU rendes tagjainak többsége se ért egyet a legtöbb új döntéssel…
    Gond van a demokrácia körül is, mert nem azok hozzák a döntéseket, akiket valakik megszavaztak, hanem „trükkök százaival” próbálják lenyomni az országok torkán a népszerűtlen döntéseket, lásd a Lisszaboni Szerződést.

    Meg ugye többször mondták, már, hogy az EU halálát jelentené, ha népszavazással döntenének minden fontos dologban…
    ENNEK az EU-nak igen, és jobb is lenne ha ez kimúlna, és helyet adna egy olyan EU-nak, amit a népek VALÓBAN akarnak.

    Ami meg a kelet-nyugat határt illeti: Nyugatnak CSAK gyarmatként kellettünk és kellünk.
    Amikor önállóak voltunk, mindig háborúztak ellenünk.
    ANNYIRA fontos nekünk?

  16. 15:
    Izgalommal vártam a pillanatot, amikor maradéktalanul egyetértek veled. Most bekövetkezett.

  17. 15: Nem kötelező az EU tagság. Lehet követni az angol példát. Viszont ez az „add a pénzt, oszt’ kussoljá” mentalitás nagyon nem tetszik. Én sem rajongok az EU mai formájáért, de ha mindent mérlegre teszünk, még mindig több az előnye, mint a hátránya. Persze lehet és kell változtatni a működésén, de az biztos, hogy úgy nem lehet, ahogy OV próbálkozik.

    „helyet adna egy olyan EU-nak, amit a népek VALÓBAN akarnak” Minden nép olyan EU-t akar, ami NEKI előnyös. Olyan meg nem lehet…

    „Amikor önállóak voltunk, mindig háborúztak ellenünk.” Vagy mi ellenük. Attól függ, honnan nézzük.

    16: Örülök, hogy segíthettem. 🙂

    /A hazaárulózással nagyon elgaloppíroztad magad ennek a posztnak a végén. Kár volt./

  18. „Aki nem megy el szavazni, vagy igennel voksol, az nem csak hazaáruló, de egyben aláírója saját halálos ítéletének is.”

    „egyetértek Tibor bá’-val, aki nem nemmel szavaz, az hazaáruló.”

    „Nomármostakkor ha valaki a népszavazást most arra használja, hogy jól kitoljon a Patásorbánnal, az nem csak hazaáruló, de Európa árulója is.”

    Per definicio:
    Hazaárulas
    „…Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn…”

    Es akkor a kerdesem:
    Hogy valik valaki hazaarulova, ha a kormany altal megfogalmazott es a hatosagok engedelyevel nepszavazasra bocsatott kerdesre az egyik vagy masik – szinten a kormany altal megfogalmazott – valaszt jeloli be?

    Egyebirant a posztodrol es a behunyt szemel begeto nyajrol nekem egy masik szo jut eszembe:

    Demagogia
    „…a retorika azon fajtája, amely az érzelmekre és az előítéletekre próbál hatni. Altalában tetszetős, részigazságokon vagy irreális elképzeléseken, feltételezéseken alapuló … kijelentések megjelölése…”

  19. 18:
    A hazaárulásnak lehet pontos definíciója, de ez engem nem érdekel, mert a köznyelv hazaáruló alatt azt érti, aki valamivel hozzájárul a nemzet elveszejtéséhez. Már pedig ez az 1100 éve létező nemzet el fog veszni, ha ide jelentős számú, keresztényt gyűlölő muzulmán betelepszik. Aki nem nemmel szavaz, az mind hozzájárul a nemzhet elveszejtéséhez. Ez a véleményem és ezért ki is állok. Mindenki más csak okoskodik, ami a jelen helyzetben egy nagyon veszélyes játék.

  20. 17. Observer

    „Minden nép olyan EU-t akar, ami NEKI előnyös. Olyan meg nem lehet… ”

    De igen.
    Akár központilag, akár egyénileg ki lehet írni projekteket, amibe az érdeklődő országok beszállnak, vagy sem. És együt osszák szét a hasznot, vagy teszik zsebre a bukást.
    Ha van 15 ország, aki muzulmán menekültekkel akarja feltölteni fogyó népesséégét, tegye, de ne tolja le mások torkán.
    Akik az adóharmonizálást szorosabbra akarják húzni, húzzák, de hagyják meg másnak hogy kimaradjon, és vállalja a pozitív és negatív következményeit.
    EZ egy sokkal emberibb Európa lehetne, mint ez a bécsi cukrászda szerű hazugságokkal megrakott kóceráj, amiből nekünk csak a felrobbantott cukorgyárak jutottak a KÖTELEZŐ cukorkvóták alapján. Hnaja….

    Mi NEM AZÉRT léptünk be az EU-ba, hogy legyilkolják a meglévő infratruktúrát, kivágassák a szőlőlet, gyümölcsösöket, felszámolják a kis és középvállalkozásokat, hogy a később alamizsnaként odavetett brüsszeli pénzektől való függéssel zsarolhassanak, hogy fogadjuk el a nyilvánvalóan előnytelen pozíciókat.

  21. 14.
    A semmiért kapálózol. A te helyed már régen ki van jelölve. Ha kenyértörésre kerülne a sor, meglepödnél. Amíg a látszat müködik addig egymásnak lehet ezzel ugrasztani az embereket,sajnos.

  22. 19. Tibor bá’

    Sajnos nagyon kevés karakán ember van, aki a saját politikai meggyőződését a nemzet (Európa??) érdekei alá tudja rendelni.

    Nekem többször a képembe vágták itt, hogy külföldről ne okoskodjak.
    De most nehezen tudom megállni hogy egy No-Go zóna közeléből, ahol lakom, ne küldjek vészjeleket, hogy NAGYON nem szeretnék hasonlókat látni Magyarországon.

    Az autóégetések már bele se kerülnek a hírekbe. Szinte minden este hallok lövöldözést… Ez is csak akkor kerül a hírekbe, ha külső áldozat van. 16 éve mikor a környékre kerültem, úgy láttam, elég sok az arab… Ma azt veszem észre, hogy alig van pár fehér ember… Mindenütt szakállas férfiak, kendős-burkás nők. És sokkal nagyobb szemét, lepusztultság, mint akkor amikor ideköltöztem.
    Az iskolában, ahol a gyerekeim tanulnak, szinte nullára visszavették vallás oktatását, mert egyre több a muzulmán, akinek csípi a szemét.

    Elszorul a szívem, ha belegondolok mindezt Magyarországon is viszontláthatnám, akár kicsiben is.

  23. 17:
    Ma az ország lakónak jelentős százalékának sokkal rosszabb a helyzete, mint amikor az EU belépésünk volt. Tehát ha innen nézem több a hátrány, mint az előny. Ami előny van, azt Orbán és bandája zsebre rakja.

    De öntsünk tiszta vizet a pohárba. Washington el akarja pusztítani Kínát, Oroszországot, és Európát is. Európa szövetséges, azt nem lehet lebombázni (bár Jugoszláviával simán megtette) minket tehát a muszlim áradattal nulláz le.

    Azzal a muszlim áradattal, akiket humánus okok miatt szeretnünk kellene Washington vazallus országainak (pl. Merkel) vezetői szerint, mert ez a PC. Ezért mutogat a fősodrú média tengerbe fulladt arab csecsemőket. Miközben megtámadták Irakot (hazug indokkal), Afganisztánt, Líbiát és Szíriát. A több millió arab áldozat természetesen humánus volt.

    De nézz körül, ha a liberális budapesti zsidók ellenzik a népszavazást. Ha Hochstein ellenzi a népszavazást. Ha a CIA pénzen fenntartott aprócska magyar ellenzéki pártok ellenzik a népszavazást. Akkor biztos lehetsz benne, hogy nekünk el kell menni nemmel szavazni. Ez ilyen egyszerű.

    Hogy miért írtam a poszt végén a hazaárulást? Azért mert a helyzet sokkal, de sokkal komolyabb, mint amit felfogsz ésszel. Az EU előbb vagy utóbb fel fog bomlani, de Európa egyszer és mindörökre Muzulmán lesz.

  24. „Akarja-e, hogy az Európai Unió
    az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is
    előírhassa nem magyar állampolgárok
    Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

    Ez a kérdés.Oké-ha-ha!- elmegyek nem-mel szavazok.De mi van ha rá 2 hónapra,
    a mélyen tisztelt honatyáink a parlamentben hozzájárulnak x-ezer bucka lakó betelepítésére?Akkor már nyugodtan megtehetik-hisz a népszavazáson a nép megerősítette hogy dönthetnek ebben a kérdésben.
    Miért nem lehetett ezt a kérdést feltenni:Akarja -e hogy Magyarországra nem magyar állampolgárok,tömegesen betelepüljenek?

  25. 24:
    A meglátásod jogos. De mit lehet tenni?

  26. Teljesen egyetértek Tibor bával. Nincs is mit ragozni ezen.

  27. Szomorú, hogy magukat értelmesnek gondoló forumozókkal itt vitatkozni kell, hogy normális vagy elutasítandó kultúrálisan nem illeszkedő csoportok bevándoroltatásának a megakadályozása.

    24: ezen a nyakatekert megfogalmazáson már én is filóztam, valóban benne van a csapda, na de ugye a Magyar ilyen, nem csak csapda ez, valós veszély is, mert a hatalom szeretri higítani a választópolgárokat. Eleve a munkaerő vándoroltatás is ezért jó, mert az aktív korú választó polgárok ki vannak „exportálva” idegen kultúr környezetbe, így nem ugatnak bele a nagyok dolgába ott sem, meg itt sem. Nagyon profi ez a felforgató, mindent szétgyalázó neoliberális világrend!

  28. 24 sunset

    „De mi van ha rá 2 hónapra, a mélyen tisztelt honatyáink a parlamentben hozzájárulnak x-ezer bucka lakó betelepítésére?”

    Mennyire életszerű ez?
    Miért harcol körömszakadtáig a betelepítés ellen, ha ő maga akar betelepíteni?

    Vagy esetleg, hogy ha már nehezen elkerülhető, beleszólhassunk, hogy kik jönnek, esetleg szír keresztények, vagy akikről a magyar hatóságok viszonylagos biztonsággal tudják, hogy ne dzsihadista terroristák, és nem az a selejt, akikből a németek meg a svédek kimazsolázták az írástudókat?

    Vagy lehet hogy Orbán úgy tudja, hogy valóban létezik a Kalrgi terv, és igyekszik meggyőzni a többieket is róla?

  29. Erdeklodom, hogy mi tortent a hozzaszolasommal?

    Ja, most mar ertem 🙂 Bizony a tenyek meg igy kerdesek formajaban is makacs dolgok, ezert nehez veluk csupan erzelmi alapon barmit is kezdeni.

    Maradok tisztelettel

  30. 24.
    Ez a lényeg.

    25.

    Ezt már Antall József is megmondta. ” Tecettek volna forradalmat csinálni”

    „Gyáva népnek nincs hazája.”

    Tudatlanok és gyávák vagyunk, csak azt kapjuk amit megérdemeltünk.

    Meglátásom szerint ez a helyzet mindenkinek jó, ha nem így lenne tenne a változásért.

  31. 28. Hochstein

    „Nem erzel-e ellentmondast abban, hogy amig Brüsszel azt keri hogy Magyarország összesen 2352 menedékkérőt fogadjon be átmenetileg, a menekültügyi eljárások lefolytatásának idejére, addig letelepedesi kotvenyeket ertekesit…”

    Azért van itt egy kis bibi.
    Nem 2352 menedékkérőről van szó… és főleg nem átmenetileg. Most vitáznak egy felső határ nélküli KÖTELEZŐ kvótarendszeren.
    Mocskos trükkök százaival… A miniszterelnökök tanácsán, (ahol teljes egyetértés kellett) elfogadtak egy ÖNKÉNTES kvótarendszert, amiben Orbán világossá tette, hogy ő egyet se akar.
    Erre összerántották a külügyminiszterek tanácsát, ahol az egyszerű többség elég volt a KÖTELEZŐ kvóták erőltetéséhez.
    Hiába szavaztunk ellene.
    A svédek már feljelentették a magyarokat, hogy nem fogadjuk vissza azokat, akik nekik már nem kellenek.
    Ha véletlenül megszavazzák az usákok Clintonnét, akkor az amerikai demokráciaexport megint beindul teljes gőzzel, és annak is migránsáradat lesz a vége…

    Szóval ezért gerinctelen csúsztatás a „2352” meg az „átmenetileg”.

    Azzal meg soha sehol nem volt baj, hogy bármelyik állam kiválogatja, hogy kinek ad letelepedést.
    Te is megkaptad, én is megkaptam, ez valóban hozzátartozik a modern világhoz.
    De az NEM hogy homályos politikai célok érdekében megváltoztassák egy kontinens etnikai/kultúrális összetételét.
    A NYILVÁNVALÓAN rosszabbik irányba.

  32. 23: „Ma az ország lakónak jelentős százalékának sokkal rosszabb a helyzete, mint amikor az EU belépésünk volt. Tehát ha innen nézem több a hátrány, mint az előny. Ami előny van, azt Orbán és bandája zsebre rakja.”

    Én inkább úgy látom, hogy elsősorban a rendszerváltás óta rosszabb, nem az EU csatlakozás óta.
    Persze az EU csatlakozás is hozott rosszat, ilyen-olyan kvótákat stb. de az már az éppen regnáló magyar kormányok sara, hogy ezeket le is nyomták a torkunkon.
    Amit meg OV és az ifjú gárda ellop az eu-s pénzből, miért az eu hibája? Amiről kiderül, hogy ellopták, azt a magyar büdzséből (eg. a te és az én pénzedből) kell visszafizetni. Ha az eu jobban ellenőrizné a pénzköltést, még nagyobbat szívnánk, mint most.

    Ami a muszlim áradatot illeti, az nem más, mint egy feltételezés (ami vagy lesz, vagy nem, de a mostani jelek szerint azt mondanám, hogy inkább nem), aminek a rémével Orbán jól beszaratta a magyarokat /téged is, bár téged nem is értelek – nem tök mindegy neked, mi lesz itt 20 év múlva?/.

    Ha érvényes lesz a szavazás (hajlok arra, hogy igen), és „győznek” a ‘nem’-ek (amire jó esély van), akkor a pozíciónk az Európai Unión belül nem erősödik, hanem gyengül.
    Egy vélt ‘veszély’ miatt az ország beáldozza még azt a kevés hatását is az EU-ra, ami eddig volt.
    Ha az EU ennyire bassza a magyarok szemét – Brüsszel így, meg úgy – akkor lépjünk ki, aztán meglátjuk, mi lesz. Persze ilyet OV soha nem tenne, amíg jön a lóvé…

    Tényleg, felrakhatnál egy szavazást, hogy ki megy el és ki nem szavazni. Azt hiszem, olyan kérdés nem kell, hogy ki szavaz igennel. 🙂

  33. 24.
    Szerinted Dobó István ha ma élne, elmenne szavazni?
    Esetleg elöbb megkérdezné töled, hogy ki most a király?

  34. 34: Dobó István nemet mondott az iszlámra. De nem kellett messzire mennie, elég volt kinéznie az ablakon, hogy muzulmánt lásson.

    Ha TE, MOST kinézel az ablakodon, hány muzulmánt látsz?

  35. 33:
    Nem írtam, hogy az EU hibája Orbánék lopása, de ha nincs EU, akkor nincs mit lopni.

    Az EU nem ellenőrzi a lopást, mert ez a módja a vazallus ország politikusainak a megvásárlására.

    A muszlim áradat valóban feltételezés, de a tét akkora, hogy a feltételezés is elégséges az ellenlépésre. Ha beláthatatlan kanyarban előzöl a frontális ütközés bekövetkezése is csak feltételezés, mégse kockáztatod meg, bármennyire is sietsz.

    Feltételezed rólam, hogy nekem mindegy mi lesz itt 20 év múlva? Csak nem „ki mint él, úgy ítél”?

    Megtanulhattad volna, sose annak a pozíciója romlik aki ugrál. Rendszerint ő jár jól.

    A Dobóval kapcsolatos ablak kinézésed, mint argumentum, nem illik hozzád.

  36. Egy értelmiségi fórumozó hozzászólása:
    OV nagy eséllyel választások útján, demokratikus keretek között nem megdönthető, ha csak még több ologarcha ki nem hátrál mögüle. Nem tartunk itt…!
    A referendum egy nagy blöff, a Fideszt kb. annyira érdekli a migráció mint bármi más. Ha van benne lóvé, akkor ok-s a dolog. Lásd a letelepedési kötvény, határvédelem közbeszerzés nélküli haveri pénzlenyúlós feneketlen kút jellegű építése, stb.! Az egész népszavazásosdi arra jó, hogy szítsák a belső feszültséget, elterelve a belső problémákról a figyelmet, meg elérve azt, hogy a társadalom lecsúszó rétegei, a sosem volt, de lefelé szánkázó középosztály a migráción kiélje a frusztrációit. Majd ezt is megszokjuk…! De a klímaváltozás, háborúk miatti népvándorlást egy referendum nem állítja le, még csak el sem odázza. Ez egy dologról szól, a ’18-as válaszrásokról, és a még totálisabb hatalomkoncentráció megteremtésének lehetőségéről.
    A többiben egyetértünk Tibor bátyám. 🙂
    A harcos muzulmán kultúrával szemben, mi az elkényelmesedett nyugati civilizáció láthatóan tehetetlenek vagyunk. Előbb utóbb durva dolgok jönnek ezen a területen is, meg úgy on block a geopolitikában is.
    Az oroszok épp „bemutatót” tartanak Aleppo-nál, hogy milyen ia az, ha nagyok húzzák, nyújtják a rétestésztát, de végül nem sikerül kiegyezni a nagy játékosoknak. Finoman fogalmazva, durvább mint a Sztálingrádi pokol volt anno. Mert ez is egy üzenet…! Mi meg itt sodródunk egy eléggé megosztott társadalommal, egy megalomán és hataloméhes vezetéssel, egy nagy sanszal, ha fel nem is bomló, de teljesen átalakuló, két sebességes EU-val.

  37. 37:
    Nem fogom azt írni, hogy az értékelésed bármelyik pontja nem állja meg a helyét, de én, mint kisember, mi más tudok tenni, mint szavazok a betelepítés ellen?

  38. 38:

    Szerintem az évtized kérdését raktad most föl Tibor bátyám. A jó választ én sem tudom, de…! Hozzáteszem, nem vagyok jogász de van itt pár ténykérdés, amelyek alapján a fönti okfejtésem is megírtam.

    1, Az a 1290 fős befogadásos dolog él, hisz ezt OV február végefelé az Európa Tanács aktuális értekezletének a végén a többi EU -s tagállam vezetőjével egyetemben aláírta, így az egy élő megállapodás. Tehát ők jönni fognak, vagy már itt is vannak hazánkban.

    2, Az EU -ba történt belépésünkkor elfogadtuk, hogy a hazai törvényeknél, rendeleteknél, stb. az aktuális EU -s jog az irányadó, vagy a hazai szabályozás felett álló jogszabály. Ebből és más dolgokból fakadóan pedig a mindenkori magyar kormány, és a miniszterelnök az illetékes az EU -s ügymenetek alakításában, nem maga a parlament.

    Míg a hétvégi referendumon a parlament hatásköréről rendelkezően szavazunk, ami max. olyan jogértelmezésben releváns, ha esetleg a parlament pl. megszavazza a kilépésünk igényét megerősítő jogszabályt. Ami még mindig nem kilépés, csak egy jogalap arra, hogy a kormány elkezdjen erről tárgyalni, de ezt parlamenti cécó nélkül is megtehetik. Kvóta ügyben ugyan ez a helyzet. Ez egy nagy „színház”, amit belpolitikai fogyasztásra szántak, kizárólag közvetlen és közvetett belpolitikai célokkal.

    A kötelező kvótában azóta már akkora ellentétek alakultak ki a 27 tagállam között, hogy múlt hét csütörtökön v. pénteken már maga Junker is azt fejtegette, hogy egyenlőre bukott a dolog, és azzal is hozzá lehet járulni a migrációs probléma kezeléséhez, ha valakik jól védik a schengeni határokat. Ezt a keménykedésével OV elérte, szóval ez már egy nyert meccsnek tűnik számomra. Ezért írtam föntebb azt amit.

  39. 39:
    Véleményem szerint (függetlenül attól, hogy valaki szereti-e Orbán vagy gyűlöli) csak annyit tehetünk, hogy muníciót adunk Orbán kezébe. Pontosan tudom, hogy a pénzen kívül semmi más nem érdekli őket, de nem tartom elképzelhetőnek, hogy az egész életüket a Seychell szigeteken akarják leélni. Az ország totális szétbaszása nem lehet az érdekük.

  40. 40.Tibor bá’:
    „Több évtizedes munkával, alapos stratégia alapján felépített rendszer van az Orbán-vagyon mögött… alattvalói és vazallusi függésre épített, új állammodell…amely szétbaszása nem lehet cél… A cél, a cseléd-Magyarország visszatérése…”

    (Cseléd-Magyarország visszatérése ellen – Interjú Ferenczi Krisztinával után szabadon)

  41. Megmondom őszintén én is a Thunder által az 1-es hozzászólásban leírt kategóriába tartozok, nem megyek el, mert nem asszisztálok ehhez a színjátékhoz. És nem azért, mert nem tartom súlyos problémának a témát, hanem mert OV tényleg megérdemelne már egy pofont. Nálam a boltzárral kapcsolatos népszavazásnál tört el valami. Az ellenzéket nem engedik népszavazni, de a kormány, na, az kiírhat népszavazást. Hát játsszák le, ahogy akarják a kis hatalomtechnikai dolgaikat, én biodíszletként nem asszisztálok ehhez.

    Nem elég a teletapétázott ország, nem elég az egész napos agymosás, most pl. a kormány kiküldött nekünk is egy tájékoztatót, hogy miért szavazzak NEM-el. Hát ez komolyan röhej, a demokrácia megcsúfolása, először a folyamatos totális kampány a NEM mellett, aztán kiküldik, hogy hogyan szavazzak… Nem azt, hogy ha A-t X-elek akkor ez lesz, ha B-t akkor ez, hanem hogy HOGYAN SZAVAZZAK! Akkor írják oda a nevem mellé a jó választ, de nélkülem.

    Megjegyzem az EU csatlakozásos hurráoptimista népszavazást is felháborítóan primitívnek tartottam a „bécsi cukrászdával”, és arra se mentem el. (megvan még a gépemen a többi primitív plakát is) Egyébként világ életemben a jobboldalra szavaztam, balra sose fogok, mert azt a társaságot annyira se tartom, mint a jobboldalt. De engem ez az egész ostoba propaganda taszít. És egyáltalán nem érzem magam hazaárulónak, ha népszavazáson bármi érdemiről dönteni lehetne, nem engednék meg, ez nem Svájc.

    És szombaton meg hirtelen robbantanak, ki tudja milyen okból, pont 1 héttel a népszavazás előtt. Jé, micsoda véletlen, most már beszartam, meg vagyok győzve. (nem)

  42. 42:
    Orbán valóban megérdemelne már egy hatalmas pofont, de ne úgy kenj le neki egy frászt, hogy utódaink Allah akbározzanak, ha élve akarnak maradni.

  43. 35.amikor Dobó kinézett az ablakon, még egy törököt sem látott. De tudta, hogy jönnek majd.

    Amúgy meg Noé is a vízözön elött építette bárkát, nem utána.

  44. 42. gab: ++

    1.) A szavazás milliárdokba kerülő kérdése egy szellemi fogyatékos értelmi képességére apellál
    2.) Anno az EU csatlakozás ellen szavaztam az akkori Fideszes propaganda ellenére is
    3.) Most nem köteles megvédeni Magyarország a határait az illegálisan belépőktől, beszökőktől, betolakodóktól akár erőszakkal is ha azok idegenek? Ezek szerint lemaradtam valamiről. A kommunizmus alatt ezerszámra lőttek le magyarokat a nyugati határon és határon túli Magyarországra szándékozó határon túli magyarokat a keleti határon, mint egy rühes kutyát. A mai napig összeszorul a torkom egy akármilyen határátkelésnél, mivel emlékszem rengeteg rossz élményre a kommunista időkből, de bőven azok után is. Nem hiszem el, hogy ha magyar létemre mondjuk nem állnék meg a határon hanem továbbhajtanék megállás nélkül, akkor nem kerülnék börtönbe. Ezeknél százszor kisebb dolgokért is folyamatosan vegzálják és büntetik az őslakosságot államilag. Ha valaki nem tud kapásból száz példát mondani, akkor segítek.

  45. Úgy tűnik Tibor ‘bá vagyunk még páran akiknek nem sikerült homokot szórni a szemeibe. (Remélem nem értékeled a soraimat ismét judoliberális propagandának mint tegnap ) Amúgy majd várjuk ki a végét a szavazásnak, egyrészt hogy milyen végeredménnyel zárul, másrészt hogy mire fogja ezt az egészet használni OV és propaganda gépezete. Néhány hét múlva érdemes lesz visszakanyarodni a mai bejegyzésedhez. Bármi is történjék, én nem féltelek téged, hiszen ahogy tegnap írtad magadról: „én minden körülmények között józan tudok maradni.” Ámen

  46. 45:
    Meg fogsz lepődni. Magyarországon sose volt kommunizmus. Volt viszont népi demokrácia, ami azt állította magáról, hogy építi a szocializmust, amit aztán sose ért el. Ennél viszont lényegesen érdekesebb az állításod, ami szerint „ezer számra lőttek le magyarokat a nyugati határon”. Ennek azért utána nézhettél volna, ne nekem kelljen kiszúrni az oltári nagy marhaságokat.

  47. Mindenki tudja, hogy tökmindegy, hogy szavazzunk-e vagy sem?
    Az eredmény is lejátszott. A Nem-ek fognak győzni. Csodálkoznék és le lennék nyűgözve, ha nem a félelem nyerne.
    Persze a gyűlölet vagy sértődés még versenyben van, na de az arányok- kérem.

    Azért majmolják a népet, mert érdemes. Mert ennyi az eszünk, hülyék vagyunk és naívak, nem ők a hibásak. Ők csak annyira hülyék, hogy nem látják ők se mennek sehova az együtt hőbörgő birkanép nélkül. Mindegy mennyire manipulálják, a lényeg sokkal több.

    Én személy szerint nem szavazhatok, mert engem már kiírtak a rendszerből,(hú, de sajnos….)
    leírtak mint egy csövest, szavazólapot sem kapok,mert nincs hova küldjék. De ti menjetek el és szavazzatok nemmel, hogy kapjunk egy kis haladékot! A maradék időben talán valami értelmes is az eszünkbe juthat és nem rágjuk tovább a gittet. Persze csak a magam nevében beszélhetek.

  48. 47: Nem hinném, hogy nagy túlzás lenne 1956-tal együtt, és nem is ez a lényeg.

  49. 35. Observer
    „Ha TE, MOST kinézel az ablakodon, hány muzulmánt látsz?”

    Ha te MOST kinézel Röszkén a kerítésen hány muzulmánt látsz?
    És hányat látnál idebenn kerítés nélkül ?

    Na ugye.
    Az, hogy most verheted a melled, hogy az ország NINCS tele muzulmánnal, az pontosan a kormány migránspolitikájának köszönhető.
    Annál is inkább, mert saját belső nyomásukra a németek, a skandinávok meg az olaszok borzasztóan szeretnék a felesleget szétteríteni nálunk.
    És előállhat igen jó eséllyel a helyzet, hogy a Balkán felől és a Nyugat felől a kidobottak mind nálunk rekednek, mert addigra az osztrákok is felhúzzák a kerítést.

    Ami meg az EU-t illeti, nem csak fekete-fehér, bennvagyunk vagy kinn vagyunk opciók vannak, hanem megfeleő lobbival (V4+Ausztria) kicsit a saját képünkre is formálhatjuk.

    Értsd meg, az „európaiság” nem azt jelenti, hogy behugyozunk az örömtől, hogy a németek összeszerelő csarnoka lehetünk, meg felszívjuk az általuk kidobált migránsokat, hanem egy konstans harc meg egyezkedés az érdekeink ütköztetése, érvényesítése érdekében.

    A magyarok megitélése pedig egyre jobb… Épp most lettünk felminősítve… A hétköznapi emberek kezdik megérteni a politkát… Ja, persze… a brüsszeli vízfejek most nyavajognak… de végülis nem ők Európa.

  50. 41. István

    „A cél, a cseléd-Magyarország visszatérése…”

    A cseléd-Magyarország most van… A németek összeszerelő csarnoka, meg az „európai” politika kritika nélküli vak végrehajtása.
    Ezt alkudták ki nekünk azok, akik beléptették az országot az EU-ba.

    Ennél azért lehet jobb is.
    Először is ha sikerül elkerülni az ország elmuszlimizálását, akkor már jó.

  51. 28. Attila
    Nem a betelepítés ellen harcol-az ellen harcol hogy más döntsön helyette.
    „2001. jún. 8. – Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét – jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő.” Nyugodtan le lehet ellenőrizni.
    De már annyiszor átverték ezt a népet-hogy ha véletlenül jó ügy érdekében szállnak is síkra-már egy szavukat sem hiszem.Sajnálom.
    Egyenesen ki kell jelenteni:Magyarország nem fogad idegen kultúrájú-
    idegen vallású menekülteket.Sem most-sem a jövőben.Ez így -tudom szemét módon hangzik ,de ez az ország jelen állapotában nem hogy több ezer menekültön-de még saját polgárain sem tud segíteni.Nem mintha akarna.Szerintem az az egész népszavazósdi csak az első lépése a Fidesznek hogy kivezesse az országot az Unióból.Amivel még egyet is értenék-de nem most.Mert ha ezt megteszik, akkor utána egy hónapon belül megtapasztaljuk a totális összeomlást-és utána az Armageddont.

  52. 50: „hogy az ország NINCS tele muzulmánnal, az pontosan a kormány migránspolitikájának köszönhető”

    Most akkor a kormánypolitika a kérdés, vagy a szavazás?

    Én se akarnék jobbról-balról egy-egy moszlim szomszédot, de a kérdés nem is ez.
    Hanem az, hogy ennek a mostani népszavazásnak van-e bármi értelme. Szerintem nincs, szerinted van. Menj el szavazni – de nem fogsz, mert nem tudsz 😛 – akkor miről is beszélsz nekem?

    44: Neked megsúgta Jahve, hogy jönnek a muzulmánok milliószám? Mert Noénak megsúgta az özönvizet.

    Dobó meg rossz példa, mert előtte, még abban évben a török elfoglalt egy csomó várat „A hadjárat során elfoglalták Temesvárt, Veszprémet, Szécsényt, Hollókőt, Bujákot, Lippát, Lugost, Karánsebest, Drégelyt és több kisebb erősséget.” Wikipedia – logikus volt, hogy addig mennek, amíg tudnak.

  53. 51.
    „Ezt alkudták ki nekünk azok, akik beléptették az országot az EU-ba

    Attila, most bemutatom neked egy egyszeru peldan keresztul, mit jelent az hogy ongol:

    „Magyarország 1991 óta volt társult tag és az Unió 1998-as luxemburgi csúcstalálkozója óta folytatott csatlakozási tárgyalásokat a szervezettel, melyek 2002-re a végükhöz érkeztek. A törvények szerint a csatlakozásról népszavazásnak kellett döntenie…”

    No comment…

    Tibor ba’, a kerdesem hozzad meg mindig ugyanaz: hova lett a 28-as hozzaszolasom illetve hogy milyen okbol lettem moderalva?

    Tibor bá’: Amióta szemérmetlen propagandát folytattál (az én megítélésem szerint) az ország alapvető érdeke ellen, moderálás alatt állsz. Ez azt jelenti, hogy automatikusan nem jelenik meg a hozzászólásod, azt nekem előbb jóvá kell hagynom. Ez tehát cenzúra, ami nem fog átengedni ellenpropagandát. Sajnálom, de ezt én létkérdésnek tekintem.

  54. 54: DE Tibor bá’-nak

    „ezt én létkérdésnek tekintem” Komolyan mondom, hogy megijesztesz. Na nem a muzulmánokkal, hanem ahogy ebbe belelovaltad magad. Elvesztettem a racionálisan gondolkodó Tibor bá’- t, kérem vissza. 😀

    Viszont – miattad is – egyre inkább úgy gondolom, hogy ez a népszavazás érvényes lesz, és győz a „nem”. Akkor viszont az Isten legyen irgalmas hozzánk, mert úgy elzárják az EU-s pénzcsapot, hogy ihaj. Orbán ezt túltolta, és ez lesz az első lépés a bukásához. Pont azok fogják megbuktatni, akik most lelkesen szavazni mennek.

  55. Kedves Lóránd 10 🙂 jót mosolyogtam a közmunkás katonaságodon. Ágyúgolyótöltelékre mindig is lesz szükség.
    Kirakatrendezvénynek tartom ezt a szavazást: akkor jutottam erre, amikor olvastam, hogy Hoffmann Rózsa tévedésből megszavazta az unió
    kvótaelosztási javaslatát (ami ellen mi szavazhatunk de semmire se megyünk vele; lehet, hogy a háttérhatalom ellen ő se szavazhatott?).

    És Szabolcsnak is igaza van 12-ben, hogy ez nem USA-Oroszország ellentéte, hanem Európa-Iszlám Állam (mögötte USA) ellentét, és ez nem tartozik ide.

    Dugin javaslatai szerint újTrianonban, Kelet-Európai fejedelemség részesei lennénk az újrarajzoláskor.
    Melyik a jobb? Brüsszel+Washington vagy Moszkva? Vagy követni Ausztria semlegességét (nem gondoltam komolyan, hogy lehetne).
    Azért én Dugin javaslatainak megvalósítását tartom a leg esélyesebbnek.

    Én se szeretném, ha akár egy terroristát (a.k.a. menekültet) is idehoznának, mégis a mai világban a letelepedési kötvény is nagyjából erről szól.

  56. 55:
    Mit is mondott Descartes (ha jól emlékszem a személyre) Nem hiszek istenben, de így a halálom előtt a tét olyan nagy, hogy megtérek. (kb. emlékezetből) Ha Descartesnek ez elég racionális volt, akkor nekem is az. 😀

  57. 57: OK, ez elfogadható… 😀

    Majd az idő meghozza, ki látta jobban a jövőt. 🙂 2030-ban megvakarom a fejem a turbán alatt, hogy ez a Tibor bá’ mégiscsak elkapta szarva közt a tőgyit annak idején… 🙂

  58. 58:
    2030-ban még én is megvakarhatom. 😀
    De komolyra fordítva a szót. Nem azt állítom, hogy nincs igazad. Azt állítom, hogy ekkora tétnél az ember a biztosra megy, mert mi van, ha nincs igazad?

  59. 59: OK, rendben, értelek.

    Még azt sem merném állítani, hogy nem lesz (muszlim) invázió, a klímaváltozás eléggé valószínűsíti hosszabb távon a népességmozgást.
    Csak az én véleményem szerint az EU-nak ehhez (már) semmi köze nem lesz.
    Ez a népszavazás egyrészt egy EU elleni demonstráció, másrészt belpolitikailag az Orbán tábor megerősítése és a potenciális szavazók bevonzása, kihasználva az emberek irracionális félelmeit. Ez utóbbi csak ocsmány dolog, de az előbbi hosszabb távon öngyilkosság. Az EU elég szarul működik, de működik, béke van, viszonylagos pénzbőség stb. Ezt fogjuk felrúgni olyan magyaros virtussal.

  60. Nos, akkor itt gyorsan tegyunk mindjart helyere egy-ket dologot.

    Ad. 1. Nem folytattam popagandat, meg csak allast sem foglaltam se pro, se kontra. Senkit nem buzditottam semmire es az ellenkezo velemenyen levo blogtarsakat sem illettem – veled ellentetben – semmilyen jelzovel. Ha maskepp gondolod, idezz akar egy mondatot is amibol te erre a kovetkeztetesre jutottal.

    Ad. 2. Az, hogy te a bejegyzesed azzal sumazod, hogy lehazaarulozod uszkve a fel orszagot – es most mindegy hogy miert nem megy el akarbarki is szavazni – enyhen szova is a jozan itelokepesseg elvesztesekent iteltem meg, erosebb hangvetelu kritikam erre vonatkozott. (ld. eltuntetett 28. hsz)

    Ad. 3. Termeszetesen te engem itt cenzurazhatsz, de szerintem oriasi tevedesben vagy ha azt gondolod, hogy ezzel barmit is befolyasolsz. Vagyis hogy igy inkabb magadat es helyesnek velt elveidet tunted fel gyenge labakon allo, nehezen vedheto szinben.

    Maradok tisztelettel

  61. 61:
    Egy éve ugyanilyen nagy mellénye volt Frau Merkelnek is, ma meg azt mondja, hogy jó lenne visszafordítani az idő kerekét.

    60 – Oberver:
    Nem akarok most pontról pontra válaszolni felvetésedre, mert két jósnak vicces lenne azon vitatkozni, ki látja jobban a jövőt. Inkább arra hívom fel a figyelmed, hogy könnyen úgy jársz, mint Merkel. Ugyanúgy fogod gondolni, mint én, csak egy évvel később. Ne feled! Az ország legnagyobb biztonságpolitikai szakértője, Nógrádi azt mondta, a muszlim migránsokat megállítani csak TŰZPARANCCSAl lehet.

  62. 52. sunset

    „Szerintem az az egész népszavazósdi csak az első lépése a Fidesznek hogy kivezesse az országot az Unióból.”

    Ennek semmi alapja nincs, csak az erre fogékonyakat lehet vele ijeszgetni.
    Az viszont igaz, hogy a szavazás hozzájárul az euroszkeptikus hangok erősődéséhez, és kikényszeríthet egy komoly átalakulást az EU vezetésében.
    A Brexit után, és most, hogy Sarkozy is belengette a Frexitet, igen komoly esély van arra, hogy az EU újjászerveződik, és addig kell ütni a vasat amíg lehet.

  63. 53. Observer

    „Menj el szavazni – de nem fogsz, mert nem tudsz ? – akkor miről is beszélsz nekem?”

    Én már szavaztam is.
    Megkaptam levélben és vissza is küldtem.

  64. 64: Na, most kifogtál rajtam. 😀

    62: „Nógrádi azt mondta, a muszlim migránsokat megállítani csak TŰZPARANCCSAl lehet”

    Azzal, hogy elmész szavazni, lesz tűzparancs? Nem lesz. Akkor meg tök mindegy, szavazol-e vagy sem.

    De én itt bedobom a törölközőt, holnap meló. 🙂

  65. 55. Observer

    ” mert úgy elzárják az EU-s pénzcsapot, hogy ihaj. ”

    Ezzel rémisztgetnek a Fidesz kormányra kerülése óta.
    Nem merték nyíltan meglépni… Se a bankadó, se a multiadó, se a „sajtószabadság felszámolása” se az alkotmánybírák nyugdíjkorhatára nem volt elég erős indok…. Csak hátulról, hasba, a hitelminősítőket riasztották, meg Soros próbálta bedőteni párszor a forintot.
    A hitelminősítők is visszakuncsorogtak, mert nem hagyhatták, hogy a piac valódi ítélete ellen árazzák az országot, Soros papát meg azóta sikerült párszor lepattintani.

    És ne feledd el azt se, hogy Magyarország nincs egyedül azzal, hogy nem akar kényszerbetelepítést… a V4 velünk van, és így a szivatás nem lesz olyan könnyű.

  66. 60. Observer

    „Csak az én véleményem szerint az EU-nak ehhez (már) semmi köze nem lesz.”

    Hol van az kőbe vésve, hogy az EU-t ennek a levitézlett liberális bagázsnak kell örökre vezetnie?

  67. akiknek itt nagy a szája, és azt mondja nem megy szavazni, meg nem érdekes a szavazás, szóval ezektől azt kérdezem, voltak-e tavaly nyár végén a győri állomáson, van-e esetleg telkük a déli végeken?
    nem lehetséges, hogy csupán annak köszönhetik, hogy most nem kell azt újra átélni, mert sikerült (először csak) egy darab drótot kihúzni, ami már csinált annyit, hogy legalább arra mentek tovább, ahol ez sem volt?
    meg aztán szerencsére Magyarország nem célország még, de a sáskahad ha vonul, nem csak a célországot tarolja le, hanem amit útközben talál, azt is.
    közületek hányan éltek hosszabb-rövidebb ideig olyan nyugati nagyvárosban, ahol már gyakorlatilag kisebbségben élnek az őslakók ? nem olyanok, akik pár napra kirándultak, hanem akik hosszabb ideig megtapasztalták. aki csak odalátogat, az az igazi problémákat nem ismeri fel, csak a tájban, az épületekben gyönyörködik.

  68. 55. Observer:
    „Orbán ezt túltolta, és ez lesz az első lépés a bukásához. Pont azok fogják megbuktatni, akik most lelkesen szavazni mennek.”:

    Ha a szavazástól bármi megváltozna, betiltanák. (Donal Scannell)

    Orbán tudja a legjobban, hogy – a birodalmát megvédeni – „a muszlim migránsokat megállítani csak TŰZPARANCCSAL lehet.”

  69. 62, Tibor bá’ írásához:

    „Tessenek elképzelni, hogy 7, azaz hét ezer ember felsorakozik egy határon és a velük szemben álló határrendészetnek és rendőrségnek semmilyen módon nem engedelmeskedve próbálnak benyomulni a határon…

    …és fegyveres, de érdemben azt nem használó őrökkel próbálják biztosítani, hogy az országba való bejutás mégiscsak rendezetten és a szabályoknak megfelelően történjen.

    ..a hivatalos menekültügyi eljárást szerették volna végezni, amikor elszabadult a messze létszámfölényben lévő több ezres népvándorló horda és áttörték a határt. Tetszenek érteni? Szó szerint betörtek több ezren egy országba, ahol kordon, kerítés, és kirendelt fegyveresek voltak, igaz tűzparancs nélkül!?!” (2015, Macedónia)

    „Magyarországon meg kell előzni, vagy ha határunkhoz ér, meg kell akadályozni a népvándorló hordák agresszióját. Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot a határaink megvédésére.” – irja Zárug Péter Farkas magyar politológus, jobboldali közszereplő

  70. …és végül: Szavazzunk, mert jogunk van hozzá.

    A választói jog, azon általános jogok közé tartozik, melyért háborúk dúltak. Keményen meg kellett érte küzdeni. Lemondani róla, majd pedig politikusainkat kritizálni, elmarasztalni őket, sajnos tipikus, de elég érthetetlen hozzáállás. Legyünk kicsit magunkkal szemben is igényesebbek.

  71. 71: „Szavazzunk, mert jogunk van hozzá.”

    Szavazzál, mert jogod van hozzá. ‘Engem’ meg hagyj békén, mert nekem meg jogom van NEM szavazni (ha úgy döntök 😉 )

    68: Sleeper, az a baj, hogy nem olvasol elég figyelmesen. Eleve több dolog kavarog benned a ‘szavazás’ címkéhez kötve, aminek valójában nincs köze hozzá.

    Szóval-

    1. Itt senki nem állította, hogy az OV által kitalált határzár rossz lenne. Sőt, volt egy olyan pozitív hozadéka, hogy azok az országok is megismerkedtek a migránsok valódi arcával, akik egyébként kimaradtak volna a jóból.

    2. Itt senki nem támogatta, hogy Mo. területére komolyabb számban muszlimok, hottentották és egyéb nációk letelepedjenek, akár az EU által kikényszerítve , akár máshogy (pl. letelepedési kötvényekkel 😉 )

    _____

    És akkor utoljára (remélem) a népszavazásról.

    Van kétféle – ügydöntő, és vélemény-nyilvánító.

    Ez a mostani vélemény-nyilvánító.
    Engedtessék meg, hogy eldönthessem, hogy akarok-e véleményt nyilvánítani, vagy sem. És ha amiatt, mert nem akarok, valaki lehazaárulóz, az egy primitív őstulok, mert nem érti a rendszer lényegét – a szabad vélemény-nyilvánítás alkotmányos jogát.

    Szóval, mit old meg ez a népszavazás? Egy szóval SEMMIT!

    Mert mit vár el tőle a magyar nemzet többsége? Hogy ne legyenek „migránsok” Mo-n, semmilyen formában sem.

    Biztosítja-e ezt ez a népszavazás? Sajnos nem –

    – mert jogi értelemben a súlya annyi, mint a lepkefingé, nem kötelezi semmire sem az EU-t, sem a magyar kormányt, sem a parlamentet, de még a migránsokat sem.

    – nem akadályozza meg annak a cirka 1300 embernek a betelepítését, amit már az Orbán kormány lelkesen aláírt, HR megszavazott stb.

    – nem akadályozza meg, hogy letelepedési kötvénnyel érkező muszlimok és egyéb vallások és nációk 10 ezreit befogadjuk

    -nem akadályozza meg, hogy a dublini egyezményre hivatkozva az először Mo-n regisztrált, 100 ezres migránstömeget visszazsuppolják Magyarországra

    – nem akadályozhatja meg, hogy ha az EU mégis úgy döntene, hogy nálunk telepít le pár 10 ezer embert

    – és főleg nem akadályozza meg, hogy a határainkon esetlegesen megjelenő 10-100 ezres tömeg erőszakkal behatoljon az országba.

    Akkor mi értelme az egésznek?

    Ezzel szemben – az EU, bár elég lassan, de kezdi kezelni a kérdést

    – megállapodtak a törökökkel, így a migránsoknak csak töredéke jut át Görögországba

    – a tagországok ma már egyértelműen jelzik, hogy nem kell több bevándorló, ez is visszatartó hatású

    – a balkáni államok kiépítették a saját határzárukat, egyre több embert meg tudnak állítani, jóval a határaink előtt

    – egyébként a közelgő téli időjárás miatt idén már kicsi az esélye, hogy olyan tömeg induljon útnak, mint tavaly. Az EU nyer egy fél évet, hogy további intézkedésekkel biztosítani tudja a határait.

    Az eddigi és a várható további intézkedések hatására ez a migráns téma 1-2 éven belül lecseng, mintha sosem lett volna.

  72. 54. Hochstein

    „A törvények szerint a csatlakozásról népszavazásnak kellett döntenie…””

    Igen…
    Bécsi cukrászdát igértek, de felrobbantották a cukorgyárainkat is …

    És…. NEM migránsözönről szavaztak akkor se…
    És a lisszaboni szerződés tervezetét se vették be a kampányba.
    Aki a negatív dolgokról próbált beszélni azt lehurrogták.

    Röviden: NEM ERRE az EU-ra szavazott senki…

    Azt meg már írtam, hogy a belépés nem jelenti azt, hogy most már a nagyobb országokat kell szolgálni örökre, de úgy hogy még vigyorgunk is hozzá!!!

  73. 62. Tibor ba’:
    „Nógrádi azt mondta, a muszlim migránsokat megállítani csak TŰZPARANCCSAl lehet.”

    Ebbol is latszik, hogy ez az ember mennyire ert is ehhez az egeszhez. Ez egy gyuloletkelto kormanyberenc, nem szakerto.

    „zsenialis” elgondolasaval a kovetkezo problemak:

    1.) A menekultek ellenni fegyveres fellepes a kerites ezen az oldalon fog csak az ujdonsag erejevel hatni es valami azt sugja nekem, hogy a meglepetes inkabb a „nagyletszamu es jol kikepzett” honvedeinket fogja erni.

    2.) Ki fog ott loni? A frissen toborzott hatarvadasz alakulat („2106 határvadász – harmaduk szakközépiskolás tanuló”) vagy az agyontuloraztatott, hianyos felszerelessel ellatott allomany (jegyzem meg emberre, azok kozul sem lott meg egyik sem)

    3.) Nehezen elkepzelheto hogy barmelyik deli szomszedunk olbetett kezzel hagyna, hogy orszaga teruletere belovoldozzunk, ott sebesulteket vagy halottakat hagyjunk. Arrol mar nem is beszelve, hogy ujjat huzni veluk sem lenne szerencses, hadviselesben nekik is merfoldekkel nagyobb a tapasztalatuk, mint nekuknk.

    4.) Ha valami, akkor ez a lepes elinditana egy olyan lavinat, ami mindent magaval sodorna es ket tuz koze kerulne az orszag. A rutinos menekultek es a nyugat kozonye vereztetne ki a honvedo sereget. Ezert nem lepheti ezt meg Mo. egyedul, mert akkor egyedul marad a problemaval, ami joval nagyobb mint amit egymaga megoldani kepes.

    De szo se rola, szavazat gyujtesere tokeletesen alkalmas ez a hulyeseg…

  74. 71: …egyet kell értenem, „Az eddigi és további intézkedések hatására ez a migráns téma 1-2 éven belül lecseng, mintha sosem lett volna.”

  75. 74: „Ki fog ott loni?” Hát majd Tibor bá’… meg ez a lelkes tömeg, aki beszopta, hogy ezzel a népszavazással tesz valamit a nemzet érdekében. 😀

    Különben jó kérdéseket teszel fel…
    Már filóztam rajta, hogy ha úgy alakulna, hogy a román határ mentén is ki kellene építeni a határzárat, egyszerűen nem volna ember, akit oda lehetne küldeni, hogy őrizze. Már most is az ország belső területeiről vezénylik át rendszeresen a rendőröket a déli határra.

    75: Igen. Így, vagy úgy. De én a lehető legbékésebb megoldás híve vagyok.

  76. 72:
    Csak úgy az ismereteid bővítése végett: Van ország, ahol kötelező elmenni szavazni (Ausztrália).

    Én elfogadom, hogy ez a népszavazás elméletben semmit se akadályoz meg, de valahol a lelkem mélyén felötlik Deák Ferenc intelme, amit némi áttétellel érvényesnek tartok. „Amiről egy nemzet önként lemond, az örökre elveszett. Amit elrabolnak tőle, az visszaszerezhető.” Ha ilyen bőszen ellenzed a tiltakozást, akkor te beleegyeztél a muszlim áradat beeresztésébe. Ha tiltakozol, esetleg figyelembe vehetik véleményed. –

    74:
    Nógrádival egyetértek. Ezt az emberáradatot csak tűzparanccsal lehet megállítani. Hogy azt miként lehet végrehajtani, az nem Nográdi dolga, és nem is az enyém. Hatalmas fizetésekkel és lopási lehetőséggel rendelkező miniszterei vannak ennek az országnak. A gyakorlati megvalósítás az ő dolguk. A helyzet nem reménytelen. Valamikkor az IDF-ben csupa lúdtalpas, két balkezes szatócs inas volt található, mára ragyogóan kinőtte magát egy, 13 éves muszlim kislányokat gyilkoló, abszolút hatékony gépezetté. 😀

    Különben nem feltétlenül kell vérfürdőt rendezni. Majd ha elterjed a híre, hogy itt tűzparancs van, akkor a tömeg másfelé fog áramlani, oda, ahol a félkallantyús liberális felfogás hatékonyabban lobbizott.

  77. 73: „NEM ERRE az EU-ra szavazott senki…”

    Az az érdekes, hogy ez a népszavazósdi tulajdonképpen egy zsigeri EU ellenességet is a felszínre hozott. Ami nem baj egyébként.

    Attila, ez az EU tagság olyan, mint egy házasság. Egyrészt, időbe telik amíg a felek összecsiszolódnak /ez általában veszekedésekkel jár/, illetve kialakítanak egy probléma-megoldó mechanizmust – értsd értelmesen megbeszélik a problémákat, és megpróbálják kezelni azokat.
    Aztán, ha ez nem sikerül, akkor be kell adni a válókeresetet, ahogy a britek tették.
    Ha úgy látjuk, hogy az EU mostani vezetése „ellenünk” dolgozik és ezen képtelenek vagyunk változtatni, akkor ki kell lépni. Ez ennyire egyszerű.
    De azzal már tele a hócipőm, hogy minden bajunkra az a válasz, hogy mert ‘Brüsszel’.
    Basszus, lépjünk ki, aztán majd akkor megtudja ez a sok birka, hogy mennyivel jobb – vagy rosszabb? – volt EU tagnak lenni, mint „függetlennek”.
    De ez a rinyálás tényleg idegesítő, hogy nem ezt akartuk, nem erre szavaztunk, meg így, meg úgy.
    Lépjünk ki, aztán téged szépen hazaküldenek a franciák és építheted itthon álmaid országát.

    77: „Van ország, ahol kötelező elmenni szavazni (Ausztrália).”

    Majd ha ausztrál állampolgár leszek akkor biztosan megyek is szavazni, ha ez állampolgári kötelesség. De sajnos nem vagyok az.

    Különben hol olvastál olyat, hogy én nem megyek szavazni? 😀
    Már többször írtam, hogy elfogadom az indokaidat, te hiszel benne, hogy ezzel a szavazással „teszel valamit” az ország érdekében, én viszont ezt kétlem. Tévedés joga fenntartva… mindkettőnknek. 😉

  78. A szavazás arra már jó volt, hogy legalább tisztult a kép. Azokban a pártokban, akik ebben a kérdésben is csak a haszonszerzést látják, semmiféle bizodalmam nincs. Számukra a szembenállás eszköz arra, hogy az ellenfelet gyengítsék (bármi áron), ha már a saját pozíciójukat nem tudják erősíteni (persze a kiíró is spekulál). A közösség érdeke le van sz@rva. Pedig az egész arról szól, hogy ez a közösség képes-e valamennyire megvédeni magát, miután a végső cél a teljes felszámolása (nemzetállam), hogy ne jelentsen akadályt a központi akarattal szemben.
    Az egyértelmű igen-től a különféle mellébeszélésekig minden található, attól függően, kinek mekkora a vesztenivalója. Megjelenik itt a „merjünk kicsik lenni”-től, (hiszen úgysem számít az akaratunk), nincs is értelme, a rossz a kérdésig minden. Azon, hogy a magukat baloldalinak nevező pártoknak mi az álláspontja, nem csodálkozom. Viszont a népmozgalomként induló Jobbik is ezt az irányvonalat vette fel, ezzel végképp betagozódva a pártrendszerbe. Valóban kellene egy felsőház, ahol a nemzet különböző csoportjainak képviselői döntenének, az alsóházban meg vitatkozhatnának a pártok.
    Számomra meglepő volt Thürmer és a HIT Gyülekezete határozott kiállása, igaz, az utóbbinak más a motivációja.
    Ez a hozzáállás nem új a történelemben, a következményei is meglettek.

  79. 79: „Számukra a szembenállás eszköz arra, hogy az ellenfelet gyengítsék (bármi áron), ha már a saját pozíciójukat nem tudják erősíteni (persze a kiíró is spekulál). A közösség érdeke le van sz@rva.”

    Ugye tudod, hogy ellenzékben a fidesz (is) pont ezt csinálta?

    „Minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk…”

    ______

    Jelentem, a helyi ‘népszavazásnál’ bőven meg van a kétharmad. Nem lesz ezzel baj vasárnap sem… 🙂

  80. Hogyan is lehet, hogy elvesztettük a keresztény-muszlim háborút.
    Nem vesztettük el és könnyen lehet, hogy az oroszok segítenek a megsemmisítő győzelemben, ahogy a németek egy jó része erre számít.

  81. Hát eljutottunk oda, hogy nem írom le a véleményemet. Egyébként Hochstein +1, mert az általam ismert definíciók szerint érvel és gondolkodik. Még akkor is, ha ez itt „hazaárulásnak” számít… 🙁

  82. Kommentár nélkül:

    http://24.hu/belfold/2016/09/27/tudta-a-magyar-kormany-mar-reg-jovahagyta-a-kenyszerbetelepitest/

    „Megkérdeztük Lattman Tamás nemzetközi jogászt …
    Szerinte így eleve nem szabadott volna elfogadni a kérdést. Már csak azért sem, mert a jelentésének sincs értelme, hiszen nem derül ki, hogy mire gondolnak akkor, amikor az Országgyűlés hozzájárulásáról beszélnek. Az Országgyűlés ugyanis az Európai Unió összes alapszerződését elfogadta, a döntéseket pedig implementálták, így ha az EU bármilyen rendelkezést hoz, abba a magyar parlament már eleve beleegyezett, amikor az alapszerződéseket elfogadta.”

  83. 80: A FIDESZ is a pártok közé tartozik. A pártok meg eddig semmilyen problémát nem oldottak meg, nem is azért találták ki őket.

  84. 82:
    Tisztelt zsenik királya!
    Tessék észrevenni, hogy Hochstein a véleményét kizárólag Magyarországnak adresszálja. Aki ezt nem detektálja, az alkalmatlan az emberiség megmentésére. Tudod, az emberi elme másképp működik, mint a számítógép. Vannak neki kiszámíthatatlan egyedi céljai, amikkel jól be tud kavarni a gondosan kidolgozott rendszerekbe. Elnézést, hogy kikívánkozott belőlem.

  85. 73. Attila
    „Igen…
    Bécsi cukrászdát igértek, de felrobbantották a cukorgyárainkat is …”

    Idezet:
    a Magyar Köztársaságnak Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló szerződés

    41. cikk
    Bizottság fogadja el a cukor piacának közös szervezéséről szóló 1260/2001/EK tanácsi rendelet [23] 42. cikkének (2) bekezdésében említett eljárással, illetve adott esetben a mezőgazdasági piacok közös szervezéséről szóló egyéb rendeletek megfelelő cikkeivel vagy az alkalmazandó jogszabályokban meghatározott bizottsági eljárással összhangban. ”

    Ahogy emlitetted:
    “Ezt alkudták ki nekünk azok, akik beléptették az országot az EU-ba

    Tippelj, ki vezette magyar reszrol a delegaciot? (segitseg keppen, meg mindig a 1998..2002es idoszakrol beszelunk) 😉

  86. 74 Hochstein

    „2.) Ki fog ott loni? ”

    Majd Izraelből hozatunk tapasztalt haderőt, azok majd kiépzik a határőrségünket… Ők azért otthon vannak határőrzésben, és a tűzparanccsal se túl szégyenlősek…

    Elvégre évtizedek óta halljuk, hogy az is legitim megoldás…

  87. 77. Tibor ba’
    „Hogy azt miként lehet végrehajtani, az nem Nográdi dolga…”

    Ez igy igaz is, egeszen addig, amig maganemberkent fogalmazza meg a velemenyet.

    Onnantol hogy biztonsagpolitikai tanacsado minosegben az orszag sorsat befolyasolo kerdeskeben ad vezeto politikusoknak hadviselere vonatkozo tanacsot, en ugy gondolom kotelessege az orranal tovabb latni es felmerni a javasolt megoldasok kovetkezmenyeit.

    Azt a kerdest pedig mar nem is nagyon akarom feszegetni, hogy vajon mennyi gyakorlattal rendelkezhet ez az emeber fegveres konfliltusok megoldasa teruleten… vagy lehet, hogy utanam az ozonviz alapon osztogatja jotanacsait?

    „Különben nem feltétlenül kell vérfürdőt rendezni…”
    Ez a kijelentesed megint csak magaert beszel…

    Ha egy fegyvert elsutsz, onnatol mar nem te mondod meg hogy legyen-e verfurdo vagy sem. Szerencses esetben a verfurdo mertekere lesz rahatasod, ha rendekezel kello jozansaggal es a megfelelo eszkozokkel a feladathoz.

  88. Én speciel elég sok muzulmánt látok, ha itt Bicskén kimegyek az utcára. Volt is már itt csoportos erőszakolós történetük nemrégiben.

  89. „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

    Egyrészt a kérdés értelmetlen, mert az EU most sem „írhatja elő” a betelepítést.

    Másrészt a nemzeti parlamentre nézve semmilyen jogi relevanciája nincs, ha a szavazók túlnyomó többsége ‘nem akarja’ a betelepítést.
    A nemzeti parlamentek kezét egyedül a nemzeti alkotmány köti meg.

    Tisztán kell látni, hogy egész Európa; a nemzeti kormányok, a nagypáholyok, az Unió egész szervezete, a degenerált balosokkal az élükön támogatják a migránsok betelepítését.
    Ezért Európa el lesz árasztva feketékkel. Ez tény, amit felesleges megkérdőjelezni, ugyanis nincs olyan jelentős erő Európában, ami a nemzetek Európájának az érdekeit képviselné.

    A világot formáló erők jelenleg is a nemzetállamok leépítését végzik, a migránsokkal történő fajkeveredés tervét is ennek érdekében hajtják végre.

    DE… ha mindezt tudjuk is, és mindezek ellenére; ha csak mákszemnyi esély is van arra, hogy a népszavazással beleszóljunk a saját sorsunk alakulásába, azt meg kell tenni.

    74.
    ” migránsokat megállítani csak TŰZPARANCCSAl lehet
    Ebbol is latszik, hogy ez az ember mennyire ert is ehhez az egeszhez. Ez egy gyuloletkelto kormanyberenc, nem szakerto.”

    Hochstein, ha Izraelben nem gyűlöletkeltés, hanem önvédelem a húsz méter magas betonkerítés meg tűzparancs, akkor itt vajon mitől lenne az?

  90. Volt egy hozzászólásom tegnap, de likvidálták. Nem gond, ugyanis ugyanazokat a sarkalatos kérdéseket a hozzászólók 70 százaléka szinte szóról szóra ugyanúgy feltette. Fenntartom meggyőződésem, miszerint a népszavazás kérdése nem releváns a várható jövőt illetően. Célravezetőbb lett volna, ha egész egyszerűen úgy teszik fel a kérdést, akarunk, avagy nem akarunk bevándorlókat fogadni. Még egyszerűbb lett volna, ha minden teketória nélkül Alaptörvénybe foglalják, hogy „NEM”. A magam részéről sem illegális, sem legális bevándorlót nem akarok ebben az országban látni. De az EU többi tagországában sem szerencsés a felhígítás, az sem támogatható. Az EU-n belül az őslakos munkaerőmozgás pedig nem egyenlő az arab országokból és a fekete Afrikából bevándoroltatott tömegek honfoglalásával! Ezt csak azért jegyzem meg, mert sokan ezzel vonnak párhuzamot, amikor érvelni akarnak a bevándorlók mellett. Egy szó, mint száz, egyetértek a „NEM”-el, mégsem megyek el szavazni, mert… . de ez egy hosszú történet…

  91. 85. Tibor ba’:

    „Vannak neki kiszámíthatatlan egyedi céljai…”

    Pontosan, ahogy mondod. Pl. hogy ilyen ne fordulhasson elo:

    „…egy szegedi egyetemista lányt és barátját ért brutális támadás, amikor hazafelé tartottak a Belvárosi híd közelében. A támadók bevándorlónak nézték az egyébként Kubában született, de egyéves kora óta Magyarországon élő fiút..”

    „…székely férfit néztek bevándorlónak Budapesten…»kibaszott bevándorlók, már mindenhol ott vagytok«”…” es a tobbi es a tobbi

  92. Hogy vannak-e magyarországon muszlimok, arról kérdezzétek azt a 12 éves nevelőintézetis kislányt, akit kórházban ápolnak, mert egy horda „menekült” megerőszakolta.

    52: Orbán annak idején egyértelművé tette, hogy számít a határon túli magyarok munkaerejére. Nem muszlim bevándorlókról beszélt.

    55: Az EU nem egy nagypapa, aki pénzt oszt, ha kedvesek vele, de megsértődik, ha nem ugrálnak neki. Az EU országok közössége, ahol meg kell harcolni azért, hogy az érdekeink érvényesüljenek. Minden tagállam folyamatosan ezt csinálja, minden vitás ügyben. Lehet, hogy egyszer csak kidobnak minket, de ennek nem az lesz az oka, hogy ellenállunk a muszlim hódításnak.
    És eljöhet még az az idő, hogy a nyugati középosztály hozzánk menekül, mert nálunk lesz még elfogadható közbiztonság.

    A letelepedési kötvény szerintem is görénység. Ha arról lehetne szavazni, azt is leszavaznám. De most erről lehet, erről szavazunk!

  93. Remek. Jöjjön a hazánk eliszlámosítása, hogy a várható III. Vh. alatt/után a maradék túlélő magyar ember torkát is legyen aki elvágja, csak a gyűlölt Orbánnak ne lehessen része sikerélményben.

    Elkeserítő, hogy ennyi értelmes ember így gondolkodik, akkor mi lesz a milliónyi hülyével?

    Tudjátok, ha így lesz és nem mennek el elegen, akkor én belenyugszom, hogy a magyar nép már nem is létezik, nincs kiért, nincs miért harcolni, jöjjenek a muzulmánok, ők érdem szerint öröklik a világot, az öngyűlölők meg a halált.

    Eddig azt hittem, hogy csak a franciáknak, németeknek, svédeknek van vége a liberális diktatúra és az iszlám összeborulása következtében, de látom nekünk is.

  94. 93: „Az EU nem egy nagypapa, aki pénzt oszt, ha kedvesek vele, de megsértődik, ha nem ugrálnak neki.”

    Így igaz, az EU jogi keretek között működik. De aki intézett már „hivatalos” ügyet, az tudja, hogy lehet gyorsan, és lehet lassan is ügyet intézni, miközben minden jogszabályt betű szerint betartanak. Lehet kötözködni minden fillér felhasználásának jogosultságáról, vagy vissza lehet fizettetni bármit bármikor, mert mindenben lehet hibát találni, ha valaki gondosan keresi.

    94: „jöjjenek a muzulmánok”

    ‘Ti’ tényleg nem tudtok olvasni…

    Idézz már ide egyetlen egy kommentet, amiben valaki azt írta, hogy jöjjenek ide a muzulmánok /vagy bárki/!

    „Jöjjön a hazánk eliszlámosítása, hogy a várható III. Vh. alatt/után a maradék túlélő magyar ember torkát is legyen aki elvágja”

    Te komolyan azt hiszed, ha most felemeled a feneked a fotelból, és elmész arra népszavazni, hogy EU előírásra ne lehessen betelepíteni ide senkit, akkor ezzel te ezt a ‘jövőképedet’ megakadályozhatnád?
    Kicsit naiv vagy…

  95. Megismétlem a 29.-ben lévőt:

    “Ne veszítsük el a józan eszünket. Ha valaki nem szereti a kormányt – és erre lehetnek akár teljesen érthető, jogos indokai is – de nem szeretne Európa öngyilkosságához asszisztálni, egész nyugodtan elmehet NEM-mel szavazni október 2-án. Aztán ha annyira utálja, majd 2018-ban elküldheti a Zorbánt.”

    Orbánról 2018-ban szavazhatsz.
    Most a muszlimizációról szavazhatsz.

    Bár nem értek egyet sok dologgal és elmaradt az elszámoltatás is, de Matolcsy és Varga rendbetették az ország pénzügyeit!

    Ha most szoclib kormányzás lenne, akkor Magyarország egy nagy hotspot lenne és már rég IMF hitelt vettünk volna fel az illegális határátlépők eltartására.

    Én most NEM-el szavazok (a magam, családom, gyerekem, leendő unokám, szomszédom és a TE biztonságod miatt), aztán 2018-ban meg majd még eldöntöm…

  96. 90. Mvm9:
    A rovid valasz, hogy az a fal es a katonai keszultseg a Gázai övezetet uraló Hamász radikális iszlamista szervezetnek adott valasz.

    Amirol nem sokan tudnak, hogy Izralenek van egy masik oldal is a Libanoni hatar menten. Ott van egy varos, Metula, ahol 1976 tol egeszen a 2000es evek elejeig egy ugynevezett „Good Fence”-n keresztul libanoni menekulteket szabadon atjarhattak, orvosi ellatasban reszesultek es biztositottak nem egynek megelhetest.

  97. „…de Matolcsy és Varga rendbetették az ország pénzügyeit!”

    Csak hogy ma is tanuljak valamit, esedkelve kerlek, ezt fejtsd ki, es ha lehet a szakmai ervek mellett roviden terj ki az MNB alapitvanyokra, Seuso kincsekre, Joga oktatokra es a StartUp cegek vs kormany viszonyara.

    Csak meg egy pillanat, hozom a kavemat es hatra dolok… ja es ha nem banod es beleegyezel, ertekezesed egy az egyben megosztanam azon ismeroseimmel akik ezt velem egyutt mashogy latjak. Lehet meg a vegen meggyozol…

  98. 90. Mvm9

    „ha Izraelben nem gyűlöletkeltés, hanem önvédelem a húsz méter magas betonkerítés meg tűzparancs, akkor itt vajon mitől lenne az?”

    Az NYILVÁNVALÓAN más !!!! ?

  99. 94:
    „Jöjjön a hazánk eliszlámosítása” – azt tudod ugye hogy ez mar az orvosi eset kategoria?

    Az ertelmes parbeszed remenyeben a kerdeseim:
    1.) Erre a kovetkeztetesre hogyan/mi alapjan jutottal?

    2.) Szerinted hany emeber kell ahhoz, hogy Mo. iszlam orszag legyen?

    3.) Az ehhez szukseges embertomeg betelepitesehez mennyi idore van szukseg?

  100. 85: Tudom, semmi értelme, de…

    Kérlek nézd meg azokat a klíma térképeket, amelyekre bőszen hivatkozol másik posztokban. Becslések szerint hány millió ember kényszerül elvándorlásra a következő mondjuk tíz évben? Nem azért, hogy terjessze a vallását, vagy mert a tuggyukkik pénzelik, hanem mert nem akar nyomorult módon megdögleni, vagy utódait erre ítélni a szülőföldjén (nem kis mértékben pont az idióta fehér ember miatt). Nos én azt mondom, ugyanakkora joguk van az élethez, sőt ahhoz, hogy a saját értékrendjük szerint gondolkodjanak, mint nekem.

    A népszavazás meg arról szól, hogy ezt az elkerülhetetlen folyamatot (egybként minden máshoz hasonlóan, a „nemzet” cinkos némaságától támogatva) középkori színvonalon kezelő kormány be tud-e majd vezetni, és tetszőleges ideig fenn tud-e tartani egy szükségállapotot. Ami egyébként a szerintem valós arányok és esélyek ismeretében teljesen értelmetlen.

    Én amíg komolyan vehető ellenérvet nem látok, ennek alapján szavazok és cselekszem.

  101. 98. Hochstein

    „Csak hogy ma is tanuljak valamit…”

    Hozd a kávédat!
    Abból amit a „tervezett veszteségből” megspóroltak, bőven kitelnek az alapítványok meg a Seuso kincsek, meg néhány jóga lecke is…
    Emlékeztetőül, a tervezett veszteség az a 250-300 milliárd volt, ami arra a kamatra ment el, amit a spekulánsoknak kellett kifizetni, akik az MNB-ben parkoltatták a pénzeiket, mesterségesen magas kamatokon.

  102. 99. Attila:
    Fentebb szembesitettelek egy-ket ellentmondassoddal. Esetleg, ha idod engedi, kommentalnad azokat is?

  103. Most kaptam – rokonunk olaszországi ismerősünk írja:

    „Quóta-rendszer”? Leìrnàm konkrèt pèldàkkal illusztràlva. , azt hiszem, nem árt, ha otthon mindenki informálva
    lenne, miért kell résztvenni a szavazáson, most, de később is.
    AKINEK MÉG KÉTELYEI LENNÉNEK, NEM ÁRT TUDNI
    ITALIÁBAN RENDELETKÉNT KIADTÁK, HOGY MINDEN EZER LAKOSRA HETVEN MIGRÁNST KÜLDJENEK
    HIVATALBÓL. ELŐSZÖR „CSAK” ÖTVENRŐL VOLT SZÓ. TEGNAP VÁROSUNKBA ÚJABB HÉTSZÁZ BEVÁNDORLÓT HOZTAK DÉLRŐL.

    -A FRONTEX NEMZETKÖZI HUMÁNUS SZERVEZET KIMENTI A CSÓNAKOKON CSÜNGŐKET ES MINDET SZICILIA ES ÚJABBAN SZARDINIA SZIGETÉRE VISZI.
    -ITT IDEIG-ÓRÁIG ELLÁTJÁK ŐKET, MAJD ÉSZAKABBRA VISZIK ÉS A FENTI RENDELET SZERINT ELOSZTJÁK A MIGRÁNSOKAT MINDEN TELEPÜLÉSRE A LAKOSSÁG ELLENKEZÉSE ELLENÉRE. A FRANCIA, SVÁJCI ÉS OSZTRÁK- OLASZ HATÁROKAT SZIGORÚAN ELLENŐRZIK CSENDŐRSÉG ÉS A KATONASÁG BEVONÁSÁVAL ÉS AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓKAT VISSZAKÜLDIK OLASZORSZÁGBA.
    AHOL ILYEN NÉPES A BETELEPÍTES, OTT A TURIZMUS PANG (BOLZANO KÖRNYÉKE, VENTIMIGLIA A FR.
    RIVIERA KÖRNYÉKÉN , DÉLEN LAMPEDUSA, AZ APPENNINI HEGYI FALVAK, A NAGYVàROSOK BIZONYOS KÖRZETEI, STB.) AZ INGATLANOK ERTÉKE CSÖKKEN VAGY ELADHATATLANNÁ VÁLIK, MERT 8O% -BAN FIATAL, KÖVETELŐZŐ ES ARROGÁNS FÉRFIAKRÓL VAN SZÓ A HARMADIK VILÁG ORSZÁGAIBÓL. A NŐI LAKOSSÁG VIDÉKEN MOBILLAL, BOTTAL ES CSAK TÁRSASÁGBAN MER A HEGYI UTAKON SETALNI VAGY KIRÁNDULNI.

    EZT JELENTI A QUÓTA. JÓ HA TUDNAK RÓLA MAGYARORSZÁGON IS MINDAZOK, AKIKNEK NYARALÓIK VANNAK KIRÁNDULÓVIDÉKEKEN, AKIK FÉLTIK LÁNYAIKAT, FELESÉGEIKET, SAJÁTMAGUKAT, AKIK TARTANAK AZ ATROCITÁSOKTÓL, MERT A BEHAJÓZÓK ZÖME NEM CSALÁD, ASSZONYAIK NÉLKÜL JÖNNEK, LEGJOBB ESETBEN KISKORÚAKAT KÜLDENEK DOKUMENTUMOK NÉLKÜL. GYAKRAN NAGYKORÚNAK VALLJÁK MAGUKAT. M O S T ORVOSOKAT KÜLDTEK A BEFOGADÓPONTOKRA, HOGY MEGÁLLAPITSÁK KORUKAT.
    HÁT ÍGY MŰKÖDIK EZ A DEMOKRATIKUS ELOSZTÁS ES MÉG NINCS VÉGE… a BLOGOKON ÉS MÁS FÓRUMOKON NÁLUNK SEM ÉS NÉMETORSZÁGBAN SEM LEHET EZT MEGÍRNI, MERT A MODERÁTOR NEM
    JELENTETI MEG, LEBLOKKOLJA A COMMENTET, DEMOKRATIKUSAN PERSZE…. „

  104. 102.
    „Abból amit a “tervezett veszteségből” megspóroltak…”

    „…a parlamentben az alap 2011-es, 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös üzleti évéről beszámolva elmondta, a magánnyugdíjpénztárakból átvett mintegy 3000 milliárd forint összegű készpénz, állampapír és más értékpapír felhasználásával …”

  105. 104:
    Van itt egy-ket kerdes amit nem artana tisztazni::

    1.) A biztos forrasod: „rokonunk olaszországi ismerősünk írja” lehetne esetleg pontositani, hogy melyik varosrol beszel az illeto es milyen adatok alapjan dolgozik?

    2.) a pontos es korrekt adatok: „…MINDEN EZER LAKOSRA HETVEN MIGRÁNST KÜLDJENEK
    HIVATALBÓL.” Kik kuldjek es honnan, illetve pontosan hova? Olaszorszag lakossaga 60 millio fo. Jol ertem, igy olaszorszagra jutna ezekszerint 4.2 millio menekult?

    Egyebirant 2015ben erkezett 1.015.078 a tengeren keresztul, mig 2016ban mar csak 301.583. probalkozott es 3.498 ebbe sajnos bele is halt. Akkor most olaszorszagnak van uszkve 3 milionyi menekult deficite?

    3.) es hogy igen exluziv informaciorol van szo: „… ÉS NÉMETORSZÁGBAN SEM LEHET EZT MEGÍRNI, MERT A MODERÁTOR NEM
    JELENTETI MEG, LEBLOKKOLJA A COMMENTET, DEMOKRATIKUSAN PERSZE…. “” – na ez ugy ahogy van netto baromsag.

    De fogalmazhatok ugy is ha tetszik, ez nem mas, mint kromanypropaganda, gerinctelen hazugsag, az elso betutol az utolso mondat vegi pontig.

    Tibor ba’, itt mi a helyzet a hires propaganda-erzekenysegeddel?

    Vagy a cel szentesiti az eszkozt, es amig a hozzaszolo a te velemenyeddel ert egyet, addig meg akar hazudhat is?

    Tenyleg ilyennek kepzeled az ertelmes emberek vitaforumat?

  106. 108.
    „nem kell éjjel az utcára, útra menni, nem kell provokálni”

    Úgy gondolkodsz, mint egy európai fehér ember. A csőcselék, akit ide küldenek, csak az erőszak nyelvén ért, mert így vannak szocializálódva. Ha megérzik a degenerált, femin gyengeséget, még agresszívabbak és követelőzőbbek lesznek. Maga az iszlám is a kafirok gyűlöletére épül.
    Nézd meg Izraelt, ott a kődobáló gyerekeket is lelövik, mint a kutyát.
    Úgy tűnik, ebből értenek.

  107. A szavazás tekintetében árnyaltabb lenne a kép, ha az is kiderülne, hogy a szavazók hány százaléka voksol majd az IGEN-re. A közel egyharmad passzív csak azt jelenti, hogy ha ebben a körben történne a szavazás, akkor az érvényes lenne.
    Több itteni hozzászólás is azt támasztja alá, hogy a szavazáson aktívan résztvevők nem automatikusan NEM-szavazók.
    Az IGEN szavazat viszont valóban hazaárulással ér fel, ugyanis ezzel – közvetett módon – a migránsok aktív betelepítést szeretnék elérni.

  108. 110: „Az IGEN szavazat viszont valóban hazaárulással ér fel, ugyanis ezzel – közvetett módon – a migránsok aktív betelepítést szeretnék elérni.”

    Nem szeretem azokat az embereket, akik ilyen könnyen akasztgatják a hazaáruló táblát bárki nyakába. Van egy olyan érzésem, hogy szívük szerint a más véleményen levő embereket akasztgatnák, csak szerencsére ahhoz gyávák.

    Szerintem meg ugyan úgy nem akarnak migránsokat, mint itt a többség. Amit akarnak, az az, hogy borsot törjenek a kormány orra alá.
    Leszámítva egy-két totál zakkantat /nevet direkt nem írok/, akikről tényleg el tudom hinni, hogy komolyan gondolják.

    111: Ennyire utálod ezt a Konczer nevű fazont? 🙂

  109. NEM,NEM,SOHA!!! Végre szavazhatunk a jövönkről és sorsunkról,végre nem mások döntik el,hogy kivel éljünk együtt ,nem kell több trianon!!!
    A konczerféléknek,azaz a gazdasági kurafiaknak jó utat,a cigány is mindig oda vándoról,ahol a legkevesebbet kell dolgozni a legtöbbért,mivel ismeretlen számukra még az önfeláldozás fogalma is.
    A Konczerféléknek nem esett el senkije a II.VH -ban ,nem volt vesztesége,nem volt drámában része az elmúlt száz évben??!
    Ha volt,akkor most áruló !
    Ha nem, akkor nem Magyar!

  110. 109. Kösz, irónia volt az önfeladásról, ezek szerint nem ment át.
    Az ilyen „európai fehér ember” esélytelen az elkövetkező harcban. Naivitás azt gondolni, hogy majd megmondjuk nekik, hogyan kell élniük. Ők sem hülyék, a kisebb ellenállás felé mennek. Nem vendégek, hanem betolakodók, úgy is kell bánni velük. Aki nem tud különbséget tenni, annak vége.

  111. 112.

    Egyértelműen hazaárulás, ha valaki tudatosan közreműködik abban, hogy a hazáját Brüsszel nyomására visszafordíthatatlanul elárassza agresszív hordákkal. Az IGEN szavazat ezt jelenti, ez neked kérdés?
    Az áthúzott szöveget azért nem törölted ki, hogy még feltűnőbb legyen a vádaskodásod, akasztásról meg egyebekről, amikről fantáziálsz?
    Remélem, senki sem akar erőszakot, kizárólag önvédelemből.

    113.

    Ezt komolyan írtad, vagy csak egy pamflet?

  112. 112. Observer

    Aki annyira ‘demokrata’, hogy nem fogadja el a többség véleményét egy fontos kérdésben, ehelyett azzal fenyegetőzik: ő bizony elmegy ebből a visszamaradó országból, ha nem az ő értékítélete diadalmaskodik a népszavazáson. Az ilyen megérdemli a megvetésemet.

  113. 115: „még feltűnőbb legyen a vádaskodásod”

    Én nem vádaskodom, de a hazaárulókat – hagyományosan – fel szokták akasztani. Ha szerinted aki most igennel szavaz, az hazaáruló, akkor azokkal vajon mit kell tenni? Elég, ha csak táblát akasztunk a nyakukba, vagy valami komolyabb kellene? Például viselhetnének valamilyen speciális formájú csillagot a ruhájukon?
    Mert ez a hazaárulózás előbb-utóbb ide fog vezetni…

    Amúgy ki van arra feljogosítsa, hogy a magyarokat felossza hazaárulókra és nem hazaárulókra (hazafiakra?)? Te úgy gondolod, hogy ezt a feladatot TE kaptad meg?

    „Brüsszel nyomására visszafordíthatatlanul elárassza agresszív hordákkal.”
    Te ilyen bennfentes vagy, hogy neked megsúgták Brüsszelben, hogy agresszív hordákat telepítenek ide?

    116: „nem fogadja el a többség véleményét”

    Miért kellene elfogadni bárki véleményét kötelező jelleggel?
    Szerinted az a demokrácia, amikor mindenki elfogadja a TE véleményedet?

  114. 95: Nem tudom, mennyire vagy tisztában vele, hogy a tagállamok ellenkezése egyes EU-intézkedésekkel szemben nem valami kirívó és ellenszenvet kiváltó dolog, hanem mindennapos gyakorlat. Senki nem akad fenn rajta.

  115. 104. Camelia

    Köszönöm. Te válaszoltál arra, amit tőlem kérdeztek és amire én úgysem reagálnék. Minek? Ez az embertípus már eldöntötte, hogy mi miért is vagyunk buta birkák, akik még arra is képesek, hogy elmenjenek szavazni egy gyűlöletes rezsim által kitalált kérdésre. Itt csak 71 % „buta birka” van, annyi már talán elég lesz.

  116. Elszaladt veletek a ló!
    A szavazásnál CSAK arról kérdeznek, hogy ki döntsön a bevándorlókról, és a válasznak sincs jogi következménye.
    Hazárulás, meg ehhez hasonló fogalmak ide nem illeszkednek!
    Sok sört ittatok?

  117. 115. Mvm:
    Kerlek probalj meg picit odafigyelni arra amit Observer irt, szerintem itt van a lenyeg:

    1.) „Én nem vádaskodom, de a hazaárulókat – hagyományosan – fel szokták akasztani…”

    Pontosan errol van szo. Azzal az apro kiegeszitessel, hogy 10 ev a buntetesi tetele akasztas helyett, de ez most azt hiszem reszletkerdes. A lenyeg hogy amivel vadaskosz az buncselekmeny amiert buntetes jar. (azt persze ne felejtsuk el, hogy ugyanigy a ragalmazasert is)

    Vagyis ha mondjuk valaki lebarmol, idiotanak nevez vilagnezetem miatt, az az o sajat velemenye rolam. Szive joga. De buncselekmennyel vadolni valakit, szamomra egy egeszen mas kategoria.

    Nem beszelve arrol, hogy ezzel az arroganciaval tobb szavazatot veszit barmely korteskedo, mint amennyit nyer…

    2.) „Miért kellene elfogadni bárki véleményét kötelező jelleggel?” Ugy gondolom, ha ezt felfognad, sokkal kozelebb kerulnenek egymashoz – igen rovid ido alatt – az allaspontok.

    A tobbseg akaratat keverd te a tobbseg velemenyevel. Azert mert a tobbseg A-t akar attol meg en gondolhatom, hogy a B a jo megoldas es ettol nem leszek se jobb se roszabb.

  118. 118: Ez hogy jön ide? Most nem tagállamként ellenkezünk, hanem népszavazunk. Más a procedúra.
    Miért lenne meglepő, hogy mindenki a saját érdekében próbál eljárni?
    Migráns-ügyben – ha jól tudom – a magyar kormány már meg is tette a szükséges és az európai jognak megfelelő tiltakozó lépéseket.

    120: +1

  119. 115. Mvm9

    „Egyértelműen hazaárulás, ha valaki tudatosan közreműködik abban, hogy a hazáját Brüsszel nyomására visszafordíthatatlanul elárassza agresszív hordákkal.”

    Ők nem így látják.
    Ez a labanc mentalitás.
    Ők lenézik az átlag magyart, és szerintük már az is jó nekünk, ha valami nyugati kóceráj elfogad gyarmatnak, ha eléggé meghunyászkodunk.
    Persze benne van a pakliban, hogy ezért felveszik a 30 ezüstjüket…
    Ezért ragaszkodnak annyira ahhoz, hogy Brüsszel, New York vagy akár Moszkva mondja a tutit. Ugyanis a magyarok nem szeretik őket, ezért nekik valóban csak az „internacionalista” felállás a jó…
    Ezért nyafognak az „európai eszmékért”, meg hogy az „EU szabályait be kell tartani” akkor is ha az nyilvánvalóan káros.

    És ebből a szempontból érthetővé válik a bőgatyázástól a genetikailag alattvalózásig az ő tipikus hozzáállásuk.

  120. 120.
    „Köszönöm. Te válaszoltál arra, amit tőlem kérdeztek és amire én úgysem reagálnék. Minek? Ez az embertípus már eldöntötte, hogy mi miért is vagyunk buta birkák,”

    Mar ne is haragudj, de ha ilyen es ehhez hasonlo informaciok neked mervadoak, anelkul hogy picit is gondolkoznal, hat tudod nem igazan hagysz mas lehetoseget szamomra, mint hogy azt gondoljam rolad mint amit te magad megfogalmaztal.

  121. 123.
    Lehetne hogy a demagog uszitas helyett mondjuk erdemi vitat folytass? Kezdhetned pl. azzal, hogy valaszolsz a feltett kerdeseimre illetve, illteve reagalsz azokra a hozzaszolasokra, ahol szembesitelek azzal hogy valotlan dolgokat allitasz, ha ugy tetszik hulyesegeket beszelsz. Hogy most direkt vagy a hianyos ismereteid miatt,azt mar hagyjuk is. (hsz 54, hsz 86, hsz 106)

  122. Observer és hívei! Megy itt a gittrágás, de az ütős mondatokat ügyesen átugorjátok. Nincs kedvetek erre a bejegyzésre válaszolni:

    „Én elfogadom, hogy ez a népszavazás elméletben semmit se akadályoz meg, de valahol a lelkem mélyén felötlik Deák Ferenc intelme, amit némi áttétellel érvényesnek tartok. “Amiről egy nemzet önként lemond, az örökre elveszett. Amit elrabolnak tőle, az visszaszerezhető.” Ha ilyen bőszen ellenzed a tiltakozást, akkor te beleegyeztél a muszlim áradat beeresztésébe. Ha tiltakozol, esetleg figyelembe vehetik véleményed.”


    Ugyanis ez a lényeg. Az égvilágon minden indokot felhoztok, miért nem szabad, érdemes, logikus….stb. szavazni. Miközben minden józan ember felfogja ésszel (a megszállottak nem), hogy súlyos hátrányok elkerülése végett az épkézláb ember a legnevetségesebb dolgot is megteszi, hogy elkerülje. Olyan is, aminek jóformán semmi értelme (zuhanó repülőben az ateista is imádkozik istenhez).

    Hochstein motivációját ismerem. Ő utasítást hajt végre. A figyelmébe ajánlott izraeli példa lepereg róla, mint eső az anorákról. De mi motiválja Observert? Nem megy el szavazni. OK. de miért agitál? Mi érdeke főződik a szavazás kudarcához?

    Kyra és Camelia!
    Kivívtátok tiszteletemet. Sajnos, napjainkban a magyar középgeneráció férfi tagjainak jelentős része puhány, még saját családjának a megmentésére se alkalmas, ha nem az íróasztal mellett kell „küzdenie”. Alaposan válogassátok meg kire akartok támaszkodni.

  123. 117.

    Jézusom! Csak fogom a fejem!!!

    Csak ezt állapítottam meg:
    Konczer annyira demokrata (Demokratikus Koalíció tagja!!!), hogy ha a NEMEK győznek ő lelép ebből visszamaradott, gyűlölködő országból. Szóval nem a népszavazásról való véleményével van bajom (joga van hozzá), hanem ezzel a kétszínű, cseppet sem demokratikus hozzáállással.

    „Szerinted az a demokrácia, amikor mindenki elfogadja a TE véleményedet?”

    Te egy olyan kérdés teszel fel nekem, amit épp Konczer magatartásában kifogásoltam? Nane!!!

  124. 126: „De mi motiválja Observert? Nem megy el szavazni. OK. de miért agitál? Mi érdeke főződik a szavazás kudarcához?”

    Hogy mi motivál? Vicces kihozni az emberekből a legrosszabb énjüket. 😉 Zrínyi kirohanása smafu volt ahhoz képest, ami itt megy. 🙂

    Különben nem agitálok. Csak leírtam, hogy valójában a semmiről szavaz, aki szavaz. Persze ezt nem kötelező elhinni, ezért mindenki tegyen belátása szerint.
    Emellett te sem olvasol figyelmesen, többször is leírtam, hogy teljesen elfogadhatónak tartom a te hozzáállásodat is. Sőt azt is írtam, hogy mindenki szavazzon, ha úgy látja jónak a nemzet érdekében.
    Ráadásul egyszer sem írtam le, hogy ne mennék el szavazni… 😉

    „Observer és hívei!” Ezzel a kezdéssel pedig megint rossz irányba kezdesz elcsúszni. Nekem itt nincsenek híveim, és ne is legyenek. Én csak annyit szeretnék, hogy mindenki több oldalról is körbejárjon egy kérdést, mielőtt állást foglal. A szemellenzős magatartás mindig veszélyes.

    127: „cseppet sem demokratikus hozzáállással”

    Huh, szóval szerinted az az 5-600 ezer ember, aki lelépett az országból, mert nem tetszett neki az itteni helyzet, az nem demokrata???

  125. Observer én itt feladom! Semmire se jutunk, ha hülye kérdéseket teszel fel nekem. Itt csak Konczerról van szó! Ő posztolt „4 millió NEM, és elhagyom az országot” címmel véleményt és nem az az 5-600 ezer ember, akiket ide keversz.

  126. „A figyelmébe ajánlott izraeli példa lepereg róla, mint eső az anorákról.”

    Teves, a kerdesre es felvetesre valaszoltam. Hja, azzal nem tudok mit kezdeni, hogy valaki egy az osszes szomszedjaval hadban allo allamot hasonlit ossze Magyarorszaggal. Es ez a legtobb amit ervkent felhoz.

    „Hochstein motivációját ismerem. Ő utasítást hajt végre.”
    Nagyon nem jo ez az irany, szerintem ne eroltesd. De ha megis ezt valasztanad, akkor tessek, elo a farbaval, ne csak rebuszokban, semmitmondo felmondatokban kodosits, kivancsian varom mit es foleg honna tudsz te barmit is az en motivaciomrol.

  127. Dear Hochstein,
    csak azt szeretném megkérdezni, hogy miért nincsenek ékezetek a hozzászólásaidban?

  128. 131.
    Marsról ír és ott nincs ékezetes billentyűzet! 🙂

  129. 128:
    A 131 hozzászólásból 20 a tied volt. Szokatlan aktivitás. Innen veszem az agitálást. Mi motivál? Ne hivatkozz egyes mondataidra, mert nem az a lényeg. A lényeg a szokatlan aktivitás. És persze Deák Ferenc intő szavait megint átugrottad. Hülye lett volna a haza bölcse?

    Közben a mai poszt témája, hogy egy orosz politológus attól tart, hogy november 8 előtt kitörhet a világháború. De ez senkit se érdekel. Mindenki a bevándorlás szavazással van elfoglalva. Elvileg 71 % nemmel akar szavazni, 29 százalék pedig megállás nélkül kötekedik, mintha fizetnének érte.

  130. 129: „Observer én itt feladom!”
    Ez okos döntés, mert én még rengeteg hülye kérdést tudnék feltenni. 😀

    133: „A lényeg a szokatlan aktivitás.”
    Mivel éppen influenzás vagyok, az írás elvonja a figyelmemet a saját nyűgjeimről. 🙂

    „A 131 hozzászólásból 20 a tied volt.” Nekem nem tűnik soknak. Amúgy nem ez az egyetlen téma, ahol mutattam némi „szokatlan aktivitást”. 🙂

    Különben te most tényleg azt hiszed, hogy valaki vagy valami érdekében agitálok?
    Valójában eljátszottam az ördög ügyvédje szerepét – és talán nem is rosszul. 😀
    Találkozunk másodikán. 😉

  131. Üdvözlöm a blog közösséget.
    Igyekszem úgy eljárni mint Salamon a bölcs király, még azt is megkockáztatom félbe vágjuk a csecsemőt, így kiderülhessen az igazság, kinek fontosabb, hogy életben maradjon az újszülött. Tavaly késő ősszel, a tél derekán komoly lelkiismereti válságot éltem át, nem tudtam biztosan hogyan is vélekedek az menekült ügyről, ezért jobbnak láttam hallgatni, és árgus szemekkel figyelni hova fajulnak a dolgok. Vettem a fáradtságot és kinyitottam a történelem könyveket, átnyálaztam őket, abban a szellemben, hogy az alapvető mintákra figyeljek, és az tűnt fel, hogy Európa jelenlegi lakossága egytől egyig bevándorlok leszármazottai;, az új latin népek, a germánok, a szlávok, és igen, még az elvitathatatlan árja ősiséggel rendelkező géniusz magyarok is (tudd hogy értsd helyzet). A népvándorlásokat mindig az életfeltételek megváltozása, az erőforrások felélése és a populáció megugrása váltotta ki, most sincs ez másképpen. Felesleges és populista vitának tartom hogy minek nevezzük őket, vajon (e)migránsok, menekültek, vagy bevándorlók az útra kelt százezrek, mert mindegyik meghatározás egész jól nevesíti a dolgot, mind a három egyszerre. Lehet páran csak egy jobb élet reményében keltek útnak, a többiek háború elől menekülnek, megint mások a klimatikus viszonyok megváltozása miatt, de lényegében mindegyik kiváltó ok bele esik a klasszikus, népvándorlást kiváltó kategóriába. Ezért nem tudok rájuk haragudni, mert olyan alapvető ösztönök mentén döntöttek sorsuk alakulása felől, amelyek bennem is megvannak ( persze jó lenne ha már itt vannak elfogadnák az itteni kulturális sztenderdeket, lévén ezúttal ők jönnek ide, de hát óhajtozni már csak ilyen, minden hullócsillag láttán világbékét kívánok mint minden jól nevelt szépségkirálynő, de aztán mégis rosszabb napjaimon kitaposnám a belét mindenkinek aki rálép a lábamra a metrón ) . Az európai „őslakos” nemzetállamok polgárait is könnyedén megértem ha az elharapódzó folyamatok láttán, territoriális védő mechanizmusokat kapcsoltak be ( ezen a ponton kiemelném, hogy a jelenség mesterséges gerjesztését nem tartom kizártnak SŐT, több érdekcsoportról elképzelhetőnek tartom, hogy elősegítették a népmozgás megindulását / rásegítettek alaposan/, egyáltalán, valami bűzlik eme kérdésben, ráadásul szélsőséges fundamentalista terrorista csoportok is kihasználják a helyzetet és küldik a sejtjeiket). Szóval a jelenség az ami, népvándorlás a 21. században, érzelmileg bevonódni könnyű, és az egyik oldalról nézve savazni a másikat de empatikusan mindkét tábort megérteni már nehezebb. „A szűk ösvényeken kevesen járnak mert nincs kitaposva, de a heroizmus ott kezdődik, hogy az ember képes felülemelkedni önmagán, és győzelmet arat az animalisztikus, infernális késztetései felett.” bla bla bla… Persze a virág koszorús hippységet egyszer mindenki kinövi… Párizsban és Marseille-ben ragadozó „street thug” arabokkal találkoztam, olyanokkal akik gyűlölték a fehéreket, de különösen a franciákat, ami persze tökéletesen érthető ( a csiga zabálók már kavarják a szart egy ideje Afrikában, és a közel keleten is ). Észak Olaszországban olyan néger sráccal találkoztam aki görcsösen hajlongott és hörgött miközben velem szemben ült a vonaton. Megkérdeztem mi a baj (láthatóan nagyon fájt valamije, szenvedett), de alig értett angolul, meg aztán láthatóan zavarban is volt. Unszolgatásomra kiderült hogy rettentő éhes és már 3 vagy 4 napja nem evett… amikor megkináltam étellel nem akarta elfogadni mert annyira szégyellte magát, végül kötélnek állt és befalta az elemózsiámat, irgalmatlan hálás volt. Ő tényleg menekült volt, nem követelőzött, nem toporzékolt csak egy kicsivel jobb, biztonságosabb életre vágyott ( mert azt azért látni kell hogy a fehér ember alaposan lerabolta azokat a kontinenseket ahonnan most kétségbeesett, dühös tömegek áramlanak ). De ne legyünk szép lelkű idealisták, az élet sosem volt egy ölelgetős vállveregetős woodstock fesztivál… hanem harc és vetélkedés… I’m really sorry to say but… vagy ők vagy mi, mert egyet-egyet aki méltó is rá meg lehet menteni (ideig-óráig), de sajnos itt azért több tíz húsz harminc milliók fognak útra kelni az elkövetkező bő tíz évben és itt nem csak az arabokról beszélünk hanem indokináról, a szahara és szudán népessége, a közel kelet… Nem szent vagyok, hanem egy közepesen békésnek mondható önérdek-érvényesítő állat… ez az én csontom, bocsi, ha van felesleg szívesen adok, de ha nincs morgok és harapok, ez van.

  132. 133: „Közben a mai poszt témája, hogy egy orosz politológus attól tart, hogy november 8 előtt kitörhet a világháború. De ez senkit se érdekel. Mindenki a bevándorlás szavazással van elfoglalva.”
    Íme az ékes példája annak hogy egy ilyen eseménnyel mennyire el lehet fedni egyéb dolgokat. Mindenki ezzel foglalkozik, két szekértáborból nézik egymást acsarkodva ugyanazon nemzet fiai (és már a lányok is.) Nagyon kíváncsi vagyok a szavazás eredményére, és arra hogy ezt hogyan és mire használja fel a politika. A III. Vh. pedig még ráérhet. Közben a világ elmegy mellettünk.

  133. 125. Hochstein

    Érdemi vitát?
    Nem bánom…
    Az 54-es hsz-ben nagy volt a mellényed, hogy öngól volt a beléptetés…
    Az ország át volt verve, és ebbe csak a ballib társaság volt beavatva. Nem véletlenül lettek a jó káderekből a bankárok. Az akkor zöldfülű Fidesz is elhitte a bécsi cukrászdás maszlagot…
    De azok, akik fillérekért eljátszották a nemzeti vagyont, azok nagyon is értették a csíziót.

    Ugyanez a cukorpiaccal…
    Majd a mindenható EU megmondja a tutit, és mindenkinek jó lesz !
    Ekkor tanultuk meg, hogy nem szabad olyan gyorsan aláírni az egyezményeket, mert ezek nem úgy vannak összerakva, hogy nekünk legyen jó. Milyen szuper, kivágatták a szőlőket, gyümölcsösöket, levágatták a disznó és marhaállományt, hogy legyen piaca a franciáknak, olaszolnak, hollandoknak…
    Mi meg vettük drágán a szart.
    És még Gyurcsány alatt túlteljesítettünk minden idióta elvárást, hogy jó européerek legyünk…
    De jött a 2008-as válság és akkor gyorsan kiderült, hogy semmit se ért a jó européerségünk, hagytak bennünket a tönk szélére kerülni, és utánnunk küldték az IMF-et is hogy rúgjon minket bele, mint a görögöket…
    Mert most már német meg francia kezekban vannak a görög vezető iparágak az olajszállítás, a szerencsjáték, a telekommunikáció meg pár kikötő…
    Ezt szánták nekünk is…

  134. 131.
    „csak azt szeretném megkérdezni, hogy miért nincsenek ékezetek a hozzászólásaidban?”

    Mert lusta vagyok telepítgetni meg átkapcsolgatni meg karaktereket keresgélni.

    132. Name7:
    „Marsról ír és ott nincs ékezetes billentyűzet!”
    Dehogyis nincs, csak a keszon-kamraban maradt.

    😀 Most megint miert lettem moderalva?

  135. 133. Tibor bá: Már akartam kérdezni, hogy miért november 8-án fog megnyugodni Aleszander Gejevics Dugin? Az valamilyen beiktatási nap vagy hatalomátadási nap? Nem derül ki az írásból, hogy mi lesz akkor.

  136. 138.
    Milyen bill.-ed van? Segítek átállítani magyar ékezetesre.

  137. 128. Observer

    „Különben nem agitálok. Csak leírtam, hogy valójában a semmiről szavaz, aki szavaz.”

    Cccö-ccccö…
    137-ből 16 hozzászólás a tiéd…
    A semmit leírni ilyen részleten kevesen tudják !

    Olyan vehemensen győzködöd a népet, hogy akit egyáltalán nem érdekel a dolog, az is kénytelen állást foglalni…
    Lehet hogy nem agitációnak szánod, de hunyorítva, hónaljból, napnak háttal, erősen annak látszik.

  138. „Az akkor zöldfülű Fidesz is elhitte a bécsi cukrászdás maszlagot…”

    Felemetes, hogy tolod a szerecsenmosdatast 😀 2002ben mar reg nem volt zoldfulu a palyan. Azt meg ugye nem akarod bemeselni, hogy az egytol egyig jogasz tarsasag 4 ev alatt nem tudott a szerzodestervezeten kiigazodni. Ugyan mar…ha tetszik, ha nem ezt a sracok hoztatk teto ala az elso betutol az utolsoig annak elonyeivel es hatranyaival egyutt.

    Hogy ki es hogyan gazdalkodott a csaldi ezusttel..hm, nezzuk csak:

    „…A kormány a 2002-re rendelkezésre álló 100,2 milliárd forintos garanciakeretből május végéig 123,4 milliárd forintra vállalt kötelezettséget, s ennek majdnem egyharmadára a választások után. Az Orbán-kormány költségvetői szerepben április végéig kimerítette a kormány 2002. első félévre rendelkezésére álló tartalékának (15 milliárd forint) 99,3 százalékát (7). Ráadásul olyan kiadásokra, amelyek ellentétesek az államháztartási törvénnyel, s amelyeket az Állami Számvevőszék már 2001 őszén is kifogásolt.

    Az új kormány lemerített kasszákat és jövőt terhelő több százmilliárd forintos kötelezettségvállalást talált mindenütt, az állami vagyonnál pedig szintén több százmilliárd forintra tehető forráshiányt, veszteségrendezési igényt…”

    De tudod mit, te csak fujd a magadet. Pontsan nem ertem az ertelem nelkuli elkotelezettsegedet, de ha neked ettol jobb az eleted…mar csak egy valami nem vilagos. Ha ennyire passzol a te vilagkeped a jelenlegi nomenklaturajeval, akkor – persze csak ha nem veszed tolakodasnak – mit keresel te meg mindig kulfoldon? Szerintem Mo.-n most pont ilyen remek emberekre lenne szukseg, amilyen te vagy!

  139. 140.
    Köszönöm a kedves felajánlást! Ha megeröltetem magam, megy ez csak lassű meg pontatlan ígz az írás. Lusta vagyok, igazabol ennyi.

  140. 143 Hochstein

    ” hogy az egytol egyig jogasz tarsasag 4 ev alatt nem tudott a szerzodestervezeten kiigazodni.”

    A szerződéstervezet ugyanolyan hazugságtenger volt, mint a privatizáció. Ügyesen elrejtett pénzszivattyúk, mint a 7%-al nagyobb forintkamat, ami százmilliárd számra szippantotta ki a pénzt az országból.
    Akkor mindenki elhitte, hogy ennek így kell lennie, és majd nemsoká jobb lesz.
    Elhitték, hogy jó lesz ha a magyar paraszt csak negyedannyi támogatást kap, mint olasz meg francia kollégája…
    És milyen jó lett, hogy bedőlt a kisgazdaság emiatt ugye?
    Aztán kapjuk a pofánkba, hogy Brüsszel küldi a segélyeket, ami ezeknek egy tizedét se kompenzálja.
    AKKOR ! ki mert volna szembemenni a szent Brüsszeli okosokkal ?
    Kellett pár keserű tapasztalat, hogy megtanuljuk:
    CSAK GYARMATNAK KELLÜNK.
    Most is mekkora visítozás van ha kiéneklünk a kórusból !

  141. Observer és Hochstein, meg KL,

    Nincs most arra időm, hogy végigmenjek minden ponton, amit itt összehordtatok az akasztástól, idióta fehér embertől a dávidcsillag-vízióig, de a hisztin kívül értelmes érvet nem mondtatok a népszavazáson való részvétel ellen, sajnálom. Lehet jogászkodni, és ide-oda csűrni meg csavarni… de a népszavazás eredményének ettől függetlenül is súlya van, és hivatkozási alap lesz a későbbiekben; még akkor is, ha nincs kötelező hatálya.
    Feltételezem, hogy ti is tudjátok, hogy ha érvénytelen a népszavazás, illetve jelentős számú az IGEN, akkor ezzel Orbán alól kihúzzák a szőnyeget (ami önmagában még nem lenne baj), de ami a lényeg;
    a döntés következménye az lesz, hogy megjósolhatatlan mértékben növekedhet Magyarország migráns- ill. terrorfenyegetettsége.
    Változatlanul az a véleményem, hogy aki az IGENT meglépi, az hazaáruló.

  142. Szintiszta tény , és ez még azokra is igaz ,akik az eu-n belül vándorcigánykodnak. 🙂 🙂

  143. 147 (értelmetlenül hosszú, tényleg elég a vastag betűt elolvasni)

    „összehordtam” egy érvekkel alátámasztott elemzést az ország jövőjéről, amelyet alig befolyásol ez a „népszavazás”. Ez az elmúlt évek során minden értelmetlen kapálózásom ellenére szép csendesen eldőlt, ahogy az önálló véleménnyel, értékalkotó képességgel és tudással rendelkező emberek komoly hányada, magától vagy noszogatásra szép csendesen elment az országból, ahol a plakáttal és demagóg agymosással távirányítható massza aránya elérte a kritikus tömeget. Megmutattam az egyetlen komolyan vehető okot erre a (formailag és tartalmi szempontból egyaránt teljesen felesleges) népszavazásra. Ez számodra csűrés-csavarás, nekem (magas szintű rendszerelemzőként) a szakmám gyakorlása, eddig független a „véleményemtől”.

    A személyes oldal nyilván fájdalmasabb. Ez az ország, amelyért a szó szoros értelmében a belemet kidolgoztam („ostoba közösségmániás hívőként”, ahogy azt Tibor bá nagyon helyesen megállapította), megszűnt a hazám lenni. A magyar zászló kampány háttérré kopott az óriásplakátokon, alig várom, hogy végre eltűnjön a szemem elől. Elismerem, ti képviselitek azt, ahogyan ma hivatalosan „magyarnak kell lenni” – viszont akkor én nem vagyok magyar. Ahogy egyébként keresztény sem vagyok „végvári magyar bájeri” értelemben, mert inkább egy demens vénemberhez húzok, meg egy fura zsidóhoz, aki nem lelkesedett a fajelméletekért.
    Ebben, azt hiszem, egyet is értünk, nem?

    Én nem változtam. Ugyanúgy tisztelem Jókait, Babitsot, Karinthyt, ugyanúgy szeretem ezt a gyönyörű nyelvet, és informatikusként csodálom a benne kódolt tanítást. Boldogan élnék a házban, amelyért nem kellett senkit becsapnom, zsarolnom, dörgölőznöm, pénzeket visszacsorgatnom, és örömmel nevelném tovább itt a fiaimat az én fogalmaim szerint értékes magyar embernek. De ahol a kormány hajlandó és képes nyolc milliárd forintot eljátszani arra, hogy megmondja a véleményemet, ott nem árulónak, hanem elárultnak, hazátlannak, a saját kultúrámból és értékrendemből kirúgottnak érzem magam.

    Mostantól nem kívánom a sorsotokat befolyásolni, mert a közös sorsunk véget ért, talán soha nem is volt. Inkább megpróbálok elmenni ebből a (nyilván ostoba, megalapozatlan, zsidóbérenc, balliba, … véleményem szerint) kora-középkori posványból a „bús büdös picsába” ahová szintén Tibor bá küldött, szintén teljesen jogosan. Ezzel remélem végre örömöt szerzek nektek.

    Így oké?

  144. 148.
    Egy kis off a videó kapcsán:
    Maradjunk annyiban, hogy a fejlett világba történő befogadásoknak semmi köze a humanitárius elvekhez, ezek gazdasági alapú, a befogadó országok gazdaságának hasznot hozó lépések – azoknak, akik értelmesen csinálják!
    A videóban az a jó, hogy rávilágít arra, hogy a humanitárius szempontból ez jelentéktelen hatású a világra, de be is csap, mert el akarja hitetni, hogy ezek az emberek hazájukban kihozhatók a mélyszegénységből, ha lehetővé tesszük otthoni boldogulásukat, országaik felvirágoztatását.
    Ez nyilvánvaló blöff, a nyugati világ ezt soha nem engedné meg, mert ez osztozást jelentene a világ megmaradt erőforrásai fölött, amelyek révén saját gazdag világát fenntartja, és amelyek amúgy is vészesen fogynak.
    A 3. világ arra ítéltetett, hogy nyomorban éljen, és utánpótlást biztosítson a nyugat fogyatkozó népességének azon kisszámú szerencsések révén, akiknek sikerül bejutni a „kánaánba”.

  145. 139 Gloucester

    „Már akartam kérdezni, hogy miért november 8-án fog megnyugodni Aleszander Gejevics Dugin?”
    Ez le van írva a posztban, vagy Dugin beszédében, valahol, angolul.
    Félelmetes! És még nem tároltam be a kukoricámat.

  146. Olvasva a beírásokat, úgy látom beérett a vetés. Sokan már nem is sejtik mi a a hazaszeretett,az egészséges önvédelem, a magyarságunk, kultúránk,szokásaink melletti kiállás,összetartás,logikus gondolkodás stb. stb.
    A „cocilizmus” évei itt hagyták a hitet sokakban „és nemzetközivééééé lesz, hooolnapra aaaa vilááááág!” (Kérdezzétek erről meg a „migráncsokat” is!)
    Hajrá Tibor bá és azok ,akik mellette állnak! Én is!
    Azoknak, akik nem mennek el szavazni, csak egy kérdés:
    Hányan is dolgoznak a németországi migránsok közül?
    Egyeseknek talán újat mondok: Az élet harc, vagy ők vagy mi!
    (És könyörgöm, senki ne erőszakolja rám az erőszakmentességet!)

  147. Végigolvasva a hozzászólásokat a következő gondolatom támadt.
    Mr. Lacky vendégei.
    Tíz kicsi négernek szűk lett az ország, így kilencen maradtak.
    Kilenc kicsi Magyar elment szavazni. Szavazás után nyolcan maradtak.
    Nyolc kicsi Magyar elment vadászni, és a koncon már csak heten marakodnak.
    …..
    Két kicsi Magyar közül egyiküknek nem ősi neve volt, így csak egy maradhatott.
    Egy kicsi Magyar felakasztotta magát.

    Valamit túltolni épp olyan veszélyes lehet, mint nem cselekedni.

  148. 143:
    Hochstein! Nem olvasom el, amiket írsz, mert az ékezet hiány mellett teli vagy elütéssel. Lehetetlen egyből érteni a mondataidat. Viszont, ha nem olvasom el, nem engedem át. 🙁

  149. 149. Kedves Loránd

    „Ez számodra csűrés-csavarás, nekem (magas szintű rendszerelemzőként) a szakmám gyakorlása…”

    Látod, itten van az eb sírhantja.

    A világ úgy van összerakva, hogy a magasszintű rendszerelemzők másképp látják, mint a beavatatlan bőgatyások.
    A bőgatyásokban már kialakult egy egészséges immunitás a magasszintű rendszerelemzőkkel szemben, mert már annyiszor be voltak csapva a felkent megmondóemberek által.

    Lehet, hogy ez számodra kudarc, vagy tragédia. A hajadra kenheted a magasszintű rendszerelemzői tudásodat, ha nem tudod úgy „kommunikálni” a bőgatyások felé, hogy ők is megértsék.
    Nem elég hogy „igazad van”. El is kell tudni mondani.
    És ehhez „le kell menni kutyába”… Erről szól Herkulestől Orpheuson és Fehérlófián keresztül a János Vitézig a legtöbb ősi legenda.

    Ha nem tudsz lejönni a szaktudás elefántcsonttornyából, és bemocskolni magad az „érinthetetlen” tömegek, sudrák által, akkor a legmagasabb szintű tudásodat is magaddal viszed a sírba…

    A különbség az okos és a bölcs között éppen az, hogy a bölcs át tudja adni a tudását, az okos csak használja.

  150. 134 – Observer:
    Gondolom nem zavar, hogy Hochstein-nel egy táborban találod magad, de azért elgondolkozhatnál rajta. Különben egy kicsit túl jóra sikerült az ördög ügyvédjének a szerepe.

    149 – Kedves Loránd:
    Könnyű úgy jó magyarnak lenni, hogy sehol egy megoldandó probléma. Ja, és igen, te és még néhányan a fél millió Nyugatra távozó magyar motivációjának Orbánt jelölitek meg. Bűnös tévedés. A félmillió magyar a magasabb fizetésért ment, de idővel súlyos árat fognak fizetni érte, csak még nem tudnak róla.

  151. Eleinte nem akartam beleszólni ennyi indulatot kiváltó témához, de végül feladtam, és mégis beleszólok.

    Én elmegyek szavazni, és nemmel szavazok. A szavazást állampolgári kötelességemnek tartom, és az adott kérdésre egyértelműen nem a válasz.

    Nem értek egyet azzal, hogy ezt a szavazást kiírták, mert szükségszerűen undorító, hazug, demagóg kampánnyal jár mindkét oldalról. Ha már sajnos kiírták, akkor az ország érdeke, hogy az ország vezetése stabil itthoni támogatást tudhasson magáénak a tárgyalásokkor. Nem a kormány legitimációját kell csökkenteni ciklus közben, hanem választásokkor megverni, ha van életképes váltópárt. Gyurcsány idején sem voltam híve puccsnak, előrehozott választásoknak.

    Szerintem igenis van értelme a szavazásnak. Szerintem igenis alkualap, mert EU-szerte lejáratja magát az EU-s elit, ha azért büntet meg egy országot, mert a népakaratot képviseli. Ahogy Orbán kampányol a külföld felé, úgy kampányolnak EU-s vezetők is. Az utóbbi napokban egy csomóan nyilatkoztak a kvóta kapcsán mindenfélét, jellemzően bagatellizálták. A magyar szavazás eredményét külföldön is felhasználja majd, aki tudja.

    A jelenlegi EU vezetés dilemmában van, mert nyomást akar gyakorolni, de annak kockázata van. Ha nem büntetik a renitenseket, akkor azok felbátorodnak máshol is, míg büntetés esetén felháborodik sok békés ember, és renitenssé válik. Úgy kéne büntetniük, hogy ez látszódjon is, meg nem is. Ha hivatalosan nem azért büntetnek, amit elkövettünk, hanem más témában kekeckednek velünk jobban, mint másokkal, az is elveszi a demokratikus jogállamiság hitelességét.

    A jelenlegi EU a jelenlegi irányvonalakkal, a jelenlegi csúcsbürokráciával szerintem a szakadékba vezet. Vagy visszafordítják a centralizációt, dogmakövetést, vagy szétesikaz EU.

    Van esély arra, hogy választásokon apránként lecserélődnek a jelenlegi országvezetők, majd remélhetőleg EU-s vezetők is. Egy önkéntes, akár kétoldalú szerződéseken alapuló laza államszövetség és erős védelmi szövetség nekem jobban tetszene.

    A potenciális migránsok egyre többen lesznek. Egyre több területnek csökken az eltartóképessége, míg a népesség tovább növekszik. Ezen változtatni liberális hozzáállással nem lehet, csak generációkon át jóléti államban. A kínai modellhez is kellett a diktatúra, és az évezredek óta közösségben gondolkodó mentalitás. Egyébként ehhez az kell, hogy valahol már régen elérték a növekedés határait, és kialakult egy fenntartható rendszer, mint kopár hegyekben, sivatagokban, esőerdők mélyén. A globalizáció viszont már lehetőséget ad ezen területek túlszaporodásának a felszívására is. Ahogy a nyersanyagokat, szennyezést szétosztjuk a Földön just in time rendszerben, úgy a túlnépesedést is szétterítjük, ráadásul nem észszerű logika mentén, mert az nem lenne humánus. A viszonylag stabil, jóléti országokba akar menni mindenki értelemszerűen. Az EU meg aszerint válogat, hogy ki jön rosszabb körülmények közül, ami azt jelenti, hogy gazdasági szempontból versenyképtelen, viszont egy elég problémás mentalitású közegből érkezik. Gyakran olyan emberek, akik elszenvedői voltak olyan cselekedeteknek, amit ők ugyanúgy elkövettek volna, ha épp nekik van pénzük, hatalmuk, fegyverük, jobb törzsi kapcsolataik egy adott szituációban.

    Az ellenőrizetlen fiatal férfi túlsúlyú muszlim tömegek EU-ba beengedését őrült felelőtlenségnek/gaztettnek tartom. Apránként, szelektálva, kis mennyiségben integrálhatóak, de Nyugat-Európa rég túllépte már azt a szintet. Úgysem tudjuk a Föld lakosságának a felét befogadni Európába. Ha már segítünk valakinek, akkor készüljünk fel az esetleges ukrán menekültek szeretettel fogadására, de az sem ártana, ha az itt lakó lecsúszottaknak adnánk kilátásokat. Frusztráló tud lenni egy itthoni nyomorgónak, ha látja, hogy milyen ellátást kap egy jólöltözött migráns az okostelefonjával, mégis hálátlan, és csak töredékükön látszik, hogy tényleg menekült, és töredékük viselkedik úgy. Töredékük kezd nyelvet tanulni, és az utóbbi két évben beáramlottak elenyésző töredéke állt munkába, pedig a német kormány mindent megtesz érte, és a nagy cégek próbálnak közülük használhatót kimazsolázni.

    Kérdés, hogy megállítható-e a beáramlás, de meg kell próbálni. Invázió nélkül is komoly kihívás lesz a közeljövő a kontinensnek (is), meg kéne próbálni nem elsüllyedni életszínvonalban, fenntartani a közbiztonságot, valamennyire a jó közérzetet is, jövőt adni a kilátástalan tömegeknek. Ezeknek mind nem tesz jót, ha beáramlik egy csomó frusztrált muszlim. Kódolt a további radikalizálódás mindkét oldalon. A harmadik világnak sem jó, ha Európa gazdasága lehanyatlik, a tortából nem fognak nagyobb szeletet kapni. Ha szétterítjük a túlnépesedést, azzal biztosítjuk a közös összeomlást, közösen leépülünk, és egy-egy krach idején nem lesz senkinek tartaléka, hogy segítsen a másiknak, ugyanabban a szarban lesz mindenki. Erre metafora, hogy az összes tojás egy kosárban van, és ha az a kosár leesik, az összes tojás összetörik. Szerintem azért sem tud megvalósulni a világdiktatúra, mert már nem látják a módját, hogy a világ minden részének vonzó jövőképet tudjanak biztosítani, elindult a harc életre-halálra a maradék erőforrásokért, egyes területeken a rend fenntartásáért.

  152. 157 … ezt velük kéne megbeszélned…
    Lao Ce: Tao te King 5
    Máté 7:6

    158
    Csúsztatás és hazugság. Ha öt év alatt semmit nem fogtál fel abból, amit írok, minek válaszoljak rá?

    Bocs, elérhetetlenné teszem ezt a lapot a gépemről egy időre, mert máshogy nem tudok szabadulni tőle. Oktassátok egymást tovább, a nyafogásom helyett meg inkább nézzétek ezt… https://www.youtube.com/watch?v=3V9QHBgrPNY 😀

  153. 160. Kedves Loránd

    „Lao Ce: Tao te King 5, Máté 7:6”

    Látom ismered a témát.
    Akkor meg ne a bőgatyásokat hibáztasd, hogy nem ismerik fel értékeidet, hanem ugord meg a szintet.

    Ott is kezdheted, hogy nem próbálod hibának látni azt, hogy a bőgatyás tömegek „átlagos” intelligenciával rendelkeznek a tiédhez képest, hanem egyszerű ténynek.
    Ebből indulj ki, különben kesereghetsz, mint Gyurcsány, hogy „ez az ország nem érdemel meg ENGEM”.

  154. 149: „“összehordtam” egy érvekkel alátámasztott elemzést az ország jövőjéről, amelyet alig befolyásol ez a “népszavazás”.” – Hol is ez az elemzés? Nem rémlik, pedig olvastam az utolsó néhány évben tett hozzászólásaidat.

    Ha ez a népszavazás ennyire súlytalan, akkor hogyan lehet elég ok arra, hogy megszüntesse Magyarországot a hazádnak lenni? Ha a minenkori kormány éppen aktuális húzásaitól tenném függővé, hogy mi a hazám, hetente megtagadhatnám. De ez fel se merül.

    Ha neked ilyen könnyű elvenni a hazádat, akkor ott valami baj van. Nem a kormánnyal, mert azzal mindig van baj, hanem a Te hozzáállásoddal a magyarságodhoz.

    Amióta olvasom soraidat, azóta ezzel jössz, hogy eddig meg akartál menteni minket, de mostantól felhagysz ezzel. Aranyos.

    Én kedvellek, Loránd, és mindig várom, hogy kiderüljön, hogy mit is csinálsz igazából, konkrétan, de mindig csak lufikat eregetsz nekünk. Kicsit mindig csalódok, de már megszoktam.

    101 „A népszavazás meg arról szól, hogy ezt az elkerülhetetlen folyamatot középkori színvonalon kezelő kormány be tud-e majd vezetni, és tetszőleges ideig fenn tud-e tartani egy szükségállapotot.” – A középkorban még minden vezető számára világos volt, hogy az új népek hódítani jönnek, és vagy mi győzzük le őket, vagy ők minket, ennek megfelelően felvették a kesztyűt. Lehet, hogy nem ez a legjobb megoldás, de jelenleg Magyarország tűnik az egyetlennek az EU-ban, aki látja a problémát, és megpróbálja megoldani. Merkelék úgy tesznek, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna, hogy a muszlimok meghonosítják a nemi- és egyéb erőszak mindennapos gyakorlatát.

    Nem hiszem, hogy a nyugati országoknak pont a mi letelepedési kötvényeseink okoznák a legnagyobb gondot, miközben ott van nekik a saját többmilliós muszlim tömegük.

    150: Ezt vitatom. Ha egy helyen működő államiság van, ami egy elfogadható közbiztonságot tart fenn, az már majdnem egy élhető ország. Ha még dolgozni és enni is lehet, akkor az emberek már kijönnek a mélyszegénységből. Ezt nem lenne lehetetlen megoldani akár az egész világban, ha lenne erre szándék azokban, akik a lapokat osztják.

  155. 162:
    Kiváló összefoglalása a lényegnek…: „A középkorban még minden vezető számára világos volt, hogy az új népek hódítani jönnek, és vagy mi győzzük le őket, vagy ők minket, ennek megfelelően felvették a kesztyűt.”

    …csak egy idióta gondolhatja – legyen az vezető, vagy „halandó” – ha az ablakon bemászó, ajtót berúgó, kerítésen átugró idegen jó szándékkal tört a lakásába, házába, hazájába…

  156. 158.

    ” A félmillió magyar a magasabb fizetésért ment, de idővel súlyos árat fognak fizetni érte, csak még nem tudnak róla. ”

    Megkérdezhetem tisztelettel, hogy mire gondoltál konkrétan?

  157. http://24.hu/kozelet/2016/09/28/rez-andras-magunktol-nem-lennenk-ennyire-ostobak-aljasok/

    „mi lesz Európával ötven-száz év múlva, ha bezárkózunk, és az „őslakosok” képtelenek „teleszülni” féltett kontinensüket, és hirtelen, éhes százmilliók előtt szakadnak át a GYODÁ-k”

    Réz Andrást nem kedvelem – túl liberális 🙂 – , de az interjú végén van pár megfontolásra érdemes gondolat.

    Vajon ez a mostani bezárkózási politika biztosítja-e a magyarság hosszútávú túlélését – vagy szerencsésebb lenne egy szelektív nyitás az arra érdemesek irányába.

  158. 165: “mi lesz Európával ötven-száz év múlva, ha bezárkózunk, és az „őslakosok” képtelenek „teleszülni” féltett kontinensüket, és hirtelen, éhes százmilliók előtt szakadnak át a GYODÁ-k” – ez egy légbőlkapott elképzelés. Egyrészt nem vagyunk képtelenek teleszülni. Másrészt nem fogjuk tudni 50-100 évre hermetikusan lezárni a határokat. Az összeomlás már sokkal előbb bekövetkezik.

  159. 158: „Gondolom nem zavar, hogy Hochstein-nel egy táborban találod magad”

    Nem zavarna, de egyébként nem vagyunk egy táborban.

    „túl jóra sikerült az ördög ügyvédjének a szerepe” Ugye? Áldásos tevékenységemre teljesen összezárt a nemzeti vonal. Szerintem így többen mennek szavazni, mint enélkül a vita nélkül.

  160. 150 Ábel
    Pontosan erről van szó, akik a lapokat osztják nem puszta öncélú gonoszságból akarják nyomorban hagyni a 3. világ népeit, hanem azért, mert ezek a maguk kiszolgáltatottságával teret biztosítanak a kizsákmányolásnak, az olcsó munkaerőnek és nyersanyagoknak.
    Ha hagynák ezeket a térségeket felfejlődni, akkor le kellene mondani ezekről, az uralt piacok egy részét elveszítenék, márpedig ezen az oldalon egy fillérről sem hajlandók lemondani, sőt…

  161. 167 – Observer:
    Az őrmester lövészetre viszi az újoncokat. Az eredmény siralmas. Egy idő után az őrmester nem bírja tovább, kikapja az egyik újonc kezéből a puskát, céloz, és lő. A lövedék mellé megy. Az őrmester egy pillanatra zavarba jön, de feltalálja magát, és rámutat az egyik bakára – így, lősz te. Megint céloz, megint lő, megint mellémegy – így lősz te, és egy másik bakára mutat. Végül harmadszorra eltalálja a lőlapot, amire diadalmasan felkiált, és így lövök én.

  162. 163 – István:
    Nem csak idióta, idegenszívű áruló is. Merkel egy év után rájött, hogy azért ez már nincs neki megfizetve.

  163. Vajon az mekkora hazaárulásnak számít, amikor pénzfeldobásra bocsájtunk egy ilyen fontosságú kérdést, hogy aztán tájékozatlan és érdektelen mongolidiótáktól függjön a jövőnk? Az árulókat nem a kisemberek között kell keresni. Miközben olyanok történnek, hogy a söpredékre kormányt ráhúzó kamionost fideszes takony jelenti fel, utánamennek még a túlvilágra is, de a most migráncsok által megvert magyar kamionos esete után síri csend van. Vajon ki itt az áruló?

  164. 169: Te miket gondolsz rólam… 😀

    De van benne igazság. 😉 Öreg róka megérzi a dolgokat. 🙂

    Azért szórakoztató volt ez a vita. Bár ez nem volt szép tőlem, mikor itt a nemzethalálról van szó. 😉 🙂

    _____

    Az igazság valójában az (persze csak szerintem), hogy túllihegi az itteni csapat ezt az egész mostani migránskérdést, meg az EU szerepét a betelepítésben.

    Ami ellen valóban kellene küzdeni, hogy a dublini egyezményre hivatkozóktól ne kelljen senkit visszafogadni. Ez az igazi veszély, nem az, amiről most szavazni lehet. Tényleg többtízezer olyan ember lehet, akit mi regisztráltunk, és fennáll a veszélye, hogy vissza is kapjuk őket. Aztán mind a nyakunkon marad, mert EU-n kívüli országba mi nem tudjuk továbbküldeni őket.
    Ehhez képest a betelepítési kvóta – ha lesz egyáltalán – nem oszt, nem szoroz.

  165. Ki tudja mi fog történni? Én nem, de úgy négy öt éve forgalomban vannak olyan éghajlat előrejelzési modellek, melyek szerint milliárdos tömegek élettere válik néhány évtizeden belül lakhatatlanná.Ezek az emberek nyilván elindulnak, a mai média cirkusszal egybekötött menekült válság mutatja nekik az utat, Ausztráliában lőnek, oda ne menjetek, ez a helyzet az araboknál, Izraelben, az Usában, Kanadában, az oroszok is készek megvédeni a határaikat, ellenben Európában dúl a welkampkultúr, oda lehet menni. Ez egy elég tiszta üzenet. Ebben a helyzetben ennek a népszavazásnak, és az ehhez kapcsolódó médiacirkusznak lehet jelentősége, már attól hangos a sajtó, hogy ezek a fasiszta magyarok képesek lennének lőni szerencsétlenekre, ez vélhetően fokozódni fog a népszavazás sikere esetén, de szerintem a sikertelenség esetén is jó esélye van annak, hogy gonosz kirekesztőként ábrázolnak majd bennünket. Ezzel az imáge-zsal elérhetjük, hogy az első nagyobb hullámok bennünket is lekerüljenek majd, ha dől a klíma, sokat nem nyerünk vele, csak némi időt, és aki időt nyer életet nyer. Az látszik, hogy a vezérkar nem az országot akarja lélegzetvételnyi időhöz jutatni, ehhez vissza kellene állítani a határőrséget, és már most lőni kellene, hatásosabb üzenet lenne a népszavazásnál és több időhöz jutmánk, de itt csak a slep átmentése a cél. A sülyedő hajók esetében eljön a pillanat, ami9kor a kapitány jelzi a legénységnek, hogy itt a vég, már nem lehet tenni semmit, mindenki mentse a maga kis életét. Itt tart8unk most, azzal a különbséggel, hogy ennek a hajónak a kapitánya árveri a legénység és az utasok nagy részét, miközben a vip páholy tagjai számára igyekszik időt nyerni. Ennyi a történet.

  166. 173: „Ki tudja mi fog történni?”

    Erről van szó. Senki nem tud semmit, mindenkinek csak feltételezései vannak.

    Mert mi van akkor, ha MI MAGYAROK leszünk klímamenekültek?

    Ne csak arra gondoljunk, hogy ide ki jön, hanem arra is, ha nekünk kell mennünk.

  167. 173 Molnár Géza

    Örülök neked! Végre egy kerek, értelmes hozzászólás!
    Ez üdítő volt! Köszönöm!

    Szerintem a hajó elment, de a vége lehet méltóságteljes.

  168. 173. Molnár Géza

    Szerintem Európában beindult egy erőteljes jobbratolódás, és ez mostmár egyre magasabb szinten jelentkezik.
    A TTIP elutasítása erre vall, Merkel kései (de jobb későn mint soha) eszmélése, az egyre több vita az EU-n belül, ugyanide mutat a döntésképtelenség is…
    Még mennek a trükkök százai, megy a flegma majdénmegmondomatutit arrogancia, de már nincs mögötte szufla.
    Nem véletlenül lengette Sárközy a Frexitet.
    Szóval vannak biztató jelek, hogy kezd kifújni a leberalista agyrém… Talán nem túl későn.

  169. 174.Observer
    „Mert mi van akkor, ha MI MAGYAROK leszünk klímamenekültek?”
    Ígérem, hogy én ebben a helyzetben nem fogok buszban szarni, nem zaklatok és nem fogok megerőszakolni nőket, megeszem a disznóhúst is és úgy általában igyekszem majd semmilyen esetben nem követelődzni.

    Amúgy nem nagyon értem ezt a hisztit. Orbán Viktor nyilvánvalóan egy előénekes a kórusban és most is mint már számtalan esetben ő az akin keresztül kipróbálják, hogy mi az amit az európai közvélemény és a nemzetközi politikai, gazdasági elit lenyel.
    A kérdés úgy van feltéve, hogy abból nagy baj semmiképpen nem lehet de ha a dolog jól sül el akkor jönnek utána a többiek.
    Ez eddig is így működött és ennek nem sok köze van hozzánk.
    Mi csak a nyúl vagyunk a kísérletben.

  170. Lehet, hogy a harmadik világháborúnak nagyobb hatása lesz az életünkre, mint ennek a szavazásnak. Viszont nekünk jóval nagyobb hatásunk van ennek a szavazásnak a kimenetelére, mint a háborúra – ezért nem értelmetlen dolog, hogy erről vitatkozunk.

    A háború előjeleiről szóló hírek nagyon fontosak, de mit fűzhetünk hozzájuk?

  171. 173:
    Természetesen örülök, hogy megszólaltál, de ha átmegyünk erre a vonalra, akkor ezt is ki kell teljes egészében tárgyalni.
    Az idén már volt olyan része Indiának, ahol napokon át 50 °C felett volt a maximum. Ez embertelen, amit legfeljebb rövid ideig lehet kibírni bizonyos körülmények között. A klimakült téma tehát valós. De tegyük fel a kérdést 650 millió afrikai, 800 millió indiai el tud menekülni? Természetesen nem. Közöttük az öldöklés már az utazás elején be fog következni a járműveken lévő helyekért. Az utazás alatti víz és élelmiszer fogyasztásért. Mire ez bekövetkezik a világ egy nyíltan öldöklő állapotba fog kerülni. A határok fegyveres védelme teljesen természetes dolog lesz. És nézzük hova lehet, érdemes menekülni? Az indiaiaknak sokkal logikusabb felmenni a Himalája lejtőin. Az afrikaiakat két felé lehet osztani az egyenlítővel. A délieknek nyilván a Dél Afrikai Unió felé kell menni. Az északiaknak a Földközi tengeren át Olaszországba? Ha már a tengeren vannak, nem logikusabb Skandinávia. De szerintem sehol se fogja hagyni az őslakóság a betelepedést. Fegyverrel fogják védeni a határokat. Abból nem indulhatsz ki, ami ma van, mert nem marad így. Az európaiak pont úgy fognak lőni, mint az Ausztrálok. Nekünk nem kell beijedni, mert a piszkos munkát el fogják végezni a görögök, olaszok, szerbek. A mi határainkhoz alig fog érkezni klimakült.

  172. 177. Melampo

    „Mi csak a nyúl vagyunk a kísérletben.”

    Lehet.
    Ha a kisérlet sikerül, akkor követik a többiek…
    Ha nem, a nyuszi megy a levesbe, paprikásba…
    Ezért amit a nyuszi megtehet a saját bőre érdekében, az, hogy igyekezzen, hogy a kisérlet sikeres legyen.

    És az ellenlábasok nem veszik észre, hogy attól, hogy nem érzik magukat nyuszinak, még nagyon is lehet hogy ők a „hozzávalók”…

  173. A klímamenekülés az atomháború előtt vagy után lesz? A hőség elől fognak menekülni, vagy a hideg elől? A sűrűn lakott területek válnak majd lakhatatlanná, esetleg a ritkán lakottak, figyelembe véve a reaktorok elhelyezkedését. Jövőnk szerint a reaktorokkal nem lesz akkora gebasz, mint sokan gondolják. Egyáltalán, levezényelt atomháború lesz, vagy elfajul? Persze ezek csak költői kérdések.

  174. 180 . Tibor bá’ írásához:

    „Az európaiak pont úgy fognak lőni, mint az Ausztrálok.”

    Meg mint a Törökök…

    … önműködő fegyverállomásokat telepítettek a szír határra. A program célja az, hogy növeljék a határvidéken a biztonságot és megakadályozzák az illegális határátlépéseket. Az intelligens őrtornyok automatikusan figyelmeztetik az embereket, ugyanakkor maguktól tüzet is nyitnak, ha szükséges.

    …és több mint 900 kilométer hosszú falat épít Törökország a Szíriával közös határvonalán.
    A tervek szerint 3 méter magas és 2 méter széles lesz, a tetején pengésdróttal. … a hosszát pedig csak az Egyesült Államok és Mexikó közötti műszaki határzár múlja felül….

    Na, valahogy így…

  175. Azért a baloldali településeknek hatalmas esélyük lesz most bizonyítani karakánságukat és szolidaritásukat a menekültekkel !
    Most, hogy úgy néz ki, ha a kormány elbukja a szavazást, akkor a a miránsokkal legegyüttérzőbb városok fogják megkapni a befogadóközpontokat.
    Soha vissza nem térő alkalom, hogy megmutassák a Fidesznek, hogy hol lakik a Jóisten !

    Már látom, hogy egymás elé könyökölve követelik, hogy ide-ide kérjük a menekülttábort !

    Egy MSZP-s városról már tudom, hogy rekord idő alatt rekord aláírás gyűlt össze…

  176. 180. Tibor bá’

    „A klimakült téma tehát valós.”

    Orbánnak már erre is van receptje.
    Líbiában gigantikus várost a menekülteknek… Fegyveres őrökkel, falakkal, satöbbi. EZÉRT erőlteti a közös európai haderőt a NATO-tól függetlenül !

    Ha ez működik, akkor lehet egy nagyobb hullámra is így felkészülni: Fegyverekkel a kívánt területekre kell terelni a tömegeket… ahol valamilyen ellátást kaphatnak.

    A lényeg, hogy LEGYEN koncepció és forrás, mire beindul a húsdaráló… És ez csak akarat kérdése.
    Amint a liberálokat el lehet rugdosni az EU vezetőségéből, el lehet kezdeni a munkát…

  177. 182 & 185:
    Klíma meneküléshez természetesen az kell, hogy Washington és Moszkva még évekig szarakodjanak a III. vh. beindításával. Ha lesz III.vh. senkinek se lesz semmi gondja a menekültekkel, a klímával, el lesz foglalva saját bajával, ha egyáltalán életben marad. De persze addig is élni kell, és akkor előtérbe kerül a menekült válság. 😀

  178. 180: Tibor bá’, most pontosan azt fogalmaztad meg, amit én is gondolok.

  179. 189:
    Igen, de a határozatok meghozatala befolyásolható. Meg aztán ki is léphetünk.

  180. 189: „ki is léphetünk”

    A kérdés, hogy jó lenne-e az nekünk. De ez meddő vita lenne megint, mert szerinted igen, szerintem meg nem. 🙂

    „Igen, de a határozatok meghozatala befolyásolható” Úgy biztosan nem, hogy a legfajsúlyosabb tagokkal összeveszünk.

    Különben meg finoman megfogalmazták azt, amit én itt végig szajkóztam, hogy ennek a népszavazásnak jogi szempontból nincs jelentősége, így az EU-t nem is érdekli az eredménye, az ET határozatokat végre kell hajtani továbbra is.

  181. 188. Observer

    „a közösségi jog alkalmazása nem “fakultatív”…”

    Na látod, PONTOSAN ezért működésképtelen az EU.
    Nagyon kevés olyan dolog van, amiben az összes tagország egyetért, és ezért évekig elhúzódó viták előznek meg bármilyen döntést, ami alól mindig lesznek néhányan akik ki akarják húzni magukat.

    Persze a helyzet azért mocskosabb:
    Már leírtam, de ideteszem mégegyszer, hogy világos legyen hogy hogyan is működik a dolog.
    Amikor az EU vízfejei előtt világossá vált, hogy nem tudják megállítani/megoldani a menekültek özönét, kitalálták, hogy szétdobják a tagországok között.
    Össehívták a miniszterelnökök tanácsát és megegyeztek egy ÖNKÉNTES kvótarendszerben, totális egyetértésben.
    Amikor kiderült, hogy az önkéntes alap nem elég jó, akkor összehívták a külügyminiszterek tanácsát, akik egyszerű többséggel megszavazták a KÖTELEZŐ kvótát.

    Tehát az EU NEM úgy működik, hogy a tagok együttes akaratát hajtja végre, hanem egy előre kitervelt ötletet próbálnak tűzzel-vassal keresztülverni.

    Ezért volt a Brexit, ezért nől az euroszkepticizmus és ezért fog szétesni az egész.
    Hacsak nem lesz lesz lecserélve a büdösödő fej.

  182. 190:
    Nem állítom, hogy jobb lenne kívül lenni 2017-ben, mert fogalmam sincs a prokról és a kontrákról. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez csak duma, nagyon is érdekli őket a mi népszavazásunk, mert a példák ragadósak. Orbán ugrálását látva más vezetők rájönnek, hogy ezt is lehet csinálni. Ez mindig így volt és mindig így lesz. A gulyás kommunizmus is azért volt nekünk megengedve, mert Kádár állandóan felhozta 56-ot.

  183. Vajon miért pont a zsidó újév kezdetére október 2-ra tették a sorsdöntő népszavazást?
    ráadásul éppen az 5777-év kezdődik szerintük,
    ami a számmisztikában járatosak szerint kiemelt jelentőssel bír,
    akik hisznek benne, azoknak fontos az időzítés….

  184. 191: Szerintem az első és az utolsó előtti bekezdésed üti egymást.

    192: „nagyon is érdekli őket a mi népszavazásunk” Nemsokára meglátjuk.

    193: Áder tette oda, találd ki miért… 😉

  185. 194 Observer

    „Szerintem az első és az utolsó előtti bekezdésed üti egymást.”

    Nézzük:

    Na látod, PONTOSAN ezért működésképtelen az EU.
    …..
    Hacsak nem lesz lesz lecserélve a büdösödő fej.

    Szerintem meg frappánsan összefoglalja azt ami közte van.

  186. 181. Attila
    Nem nagyon hiszem,. hogy ez megtörténhet. A dolog úgy van megszervezve, hogy ez a szavazás mindenképpen sikeres legyen.
    Ugyanezt nem lehetne a vezető európai államok egyikében sem elsőként lebonyolítani.
    Ha azonban a súlytalan Magyarországon sikeres lesz akkor ezeken a helyeken már lehet majd arra hivatkozni, hogy a magyar példa, a magyarok feltüzelték a tömegeket és így nem lehet nemet mondani egy német vagy francia kezdeményezésre sem.
    Eddig aki egyenesben megpróbált szembe menni a globális érdekekkel az falnak ütközött(vagy valami egyébnek),ebből a politikai elitünk levonta azt a következtetést, hogy csak kerülőutakon érdemes próbálkozni.
    Előbb vagy utóbb persze konfrontálódniuk kell majd de most még próbálkoznak ilyen közvetett megoldásokkal.

  187. 196. Melampo

    „Ugyanezt nem lehetne a vezető európai államok egyikében sem elsőként lebonyolítani.”

    De már meg is történt. Kétszer is.
    A hollandok szavaztak az Ukrán tagság ellen, meg a Brexit.
    A franciáknál is mind a két jobboldali párt mérlegeli a kilépésről való szavazást.

    Nem csoda, hogy Brüsszelben rettegnek a népszavazástól…
    Eddig tartott…
    Ismerős: Tetszettek volna nem túltolni a biciklit az integrációval, és nem olyan kapzsi módon kifacsarni az országokat…
    Ez már a kármentés.
    A szavazás eredményétől függetlenül Brüsszelben tudják: a magyarok akarják az EU-t de nem egészen így és nem minden áron.
    És ez igaz a legtöbb EU-s tagra…

  188. 184: Egy valamit kellene előre világossá tenni, és azután be is tartani: a jövevényeket a települések között a nem (érvényesen) szavazottak arányában osztják majd el. Végül is, aki nem nemmel szavaz, az arra szavaz, hogy jöjjenek, tehát nem lehet ellene kifogása.

    Azt hiszem, amint ilyen közvetlenül láthatóan az emberek bőrére menne, 90% fölötti lenne a részvétel.

  189. 197: „Brüsszelben tudják: a magyarok akarják az EU-t de nem egészen így és nem minden áron.”

    Csak az a kérdés, hogy ebből milyen következtetésre jutnak.

  190. 199, Observer

    „Csak az a kérdés, hogy ebből milyen következtetésre jutnak.”

    Hát ha hozzáveszed azt, amit ezután írtam, akkor nem kétséges.

    Szerintem világos: Nem csak a magyaroknak van tele a hócipője a hülye brüsszeli liberalista ámokfutással, viszont ők merik kimondani a legnyíltabban.
    A bankadótól a kerítésig mindenben követőkre találtunk…

    Vedd már észre: Az EU nem egyenlő azzal az arrogáns liberalista csoporttal, akik megpróbálják utópiájukat ráerőltetni majd’ félmilliárd emberre.

    A bécsi cukrászdától kezdve, a Lisszaboni szerződésen keresztül a kvótakiosztásig tele van hazugságokkal, trükkök százaival, csúsztatásokkal és zsarolásokkal, amit megpróbálnak eladni „európai értékekként”.

    Hát ebből nem lesz működő Európa…
    Ennél még a kétoldalú egyezmények szövevénye is jobb.

  191. 200: Félreértés ne essék, ahogy az EU jelenleg működik, az nekem sem tetszik.
    De az egész EU-t nem azért hozták létre, hogy neked, meg nekem tetsszen, hanem egy bizonyos érdekcsoport hasznára. Ebben nincs semmi változás. Max. finomítanak a technikán, hogy ne lógjon ki ennyire a lóláb, erre a polgárok meg szépen visszaülnek a TV elé, és isszák tovább a sörüket.

  192. 201. Observer

    „De az egész EU-t nem azért hozták létre, hogy neked, meg nekem tetsszen, hanem egy bizonyos érdekcsoport hasznára.”

    Így van.
    De ha senki másnak nincs belőle haszna, akkor megint nem működik.
    Mondják, etetni is kell a birkát, ha nyírni akarják.
    És ha ez az érdekcsoport a füvet is elspórolja, akkor nem nagyon lesz mit nyírnia.

    Azt hitték, menni fog, de nem megy.
    Most egy kicsit vissza kell venni a nagy arcokból, és visszaosztani egy kicsit a rablott vagyonból.

    A polgárok meg NEM mennek vissza a TV elé, amíg a no-go zónák terjednek.
    Az életszínvonal zuhan, a középosztály lecsúszik.
    Éled a jobboldal és radikalizálódik.
    Ezt már nem lehet egy kis finomhangolással rendbehozni.

  193. 197.
    aki tud külföldiül, tanusíthatja, hogy az idegen nyelvű , nem a média fősodrába tartozó, értsd: blogok meg a fórumok hozzászólásaiban az emberek üdvözlik pl. a magyar kerítést az elejétől fogva. a alap forrong mindenhol, kérdés mi fog ebből kisülni.
    ha igazi népszavazásokra kerülne sor, sokan meglepődnének a politikusok közül.

  194. 200. Attila (PV),

    „Nem csak a magyaroknak van tele a hócipője a hülye brüsszeli liberalista ámokfutással, viszont ők merik kimondani a legnyíltabban.”

    Az Orbán-rezsim szerinted nem ugyanannak a rendszernek a része? Ugyanúgy igazodniuk kell a magánhatalom játékszabályaihoz.

    Ne azt nézd, hogy mit mondanak ki nyíltan, hanem például azt, hogy milyen nemzetközi szerződéseket és egyezményeket írnak alá.
    Abból semmi baj nem lesz, ha valaki szídja a rendszert, de közben meg nem történik semmi… ez már a Kádár-rendszerben is így működött.

  195. 204. Mvm9

    „Az Orbán-rezsim szerinted nem ugyanannak a rendszernek a része? Ugyanúgy igazodniuk kell a magánhatalom játékszabályaihoz.”

    Úgy tűnik, nem teljesen.
    SOKKAL nagyobb hatalmat és elismerést szerezhetne, ha behódol a magánhatalomnak és kiszolgáltatja az országot, mint például Gyurcsányék… Nekik elnézték a trükkök százait, meg hogy ott verték át Brüsszelt a gazdasági mutatókkal ahol tudták.

    Nekem az az érzésem, hogy a háttérhatalom koránt sem olyan erős, ahogy néhány összeesküvés elmélet sugallja.
    Látod, Merkel visszakozik, itt volt a Brexit, az EU nem fogja tudni kerestülverni se a kvótát, se a TTIP-t.
    Megy a maszatolás, de a liberális irányzat egyre inkább háttérbe szorul.

    Úgy tűnik, lehetséges, hogy rövidesen új alkukat kell kötni, és
    a kormány most erre gyúr.
    Az a neoliberális EU-vezetés nemsokára kiszelektálja magát, és beindul egy jobbratolódás.
    Azz nekünk valamivel kényelmesebb helyzetet teremthet.

  196. 207.
    „Nekem az az érzésem, hogy a háttérhatalom koránt sem olyan erős, ahogy néhány összeesküvés elmélet sugallja.”

    Attila (PV), miről beszélsz? Egy olyan rejtőzködő hatalmi struktúráról van szó, ami többek között kontrollálja a globális pénzforgalmat, egyben a világ legnagyobb pénzkibocsájtója, és mindenhova a saját embereit ülteti.
    Nemsokára az State Department irányítóját úgy fogják hívni, hogy Victoria Nuland, a Pentagon élére meg egy Paul Wolfowitz nevű fickó kerül…
    Na akkortól lesz igazán gyakorlat az összeesküvéselméletből.

  197. 208. Mvm9

    „Na akkortól lesz igazán gyakorlat az összeesküvéselméletből.”

    Onnan lehet tudni, hogy nem olyan erősek, hogy hazudoznak.
    És azért rejtőzködnek, mert FÉLNEK.
    Ha nem félnének, nyíltan csinálnák amit csinálnak, de tudják, hogy csak trükkökkel, tükrökkel meg ködökkel tudják hatalmukat fenntartani.

    Minek kell ezt a hülye amerikai elnökválasztást lejátszani, ha már minden úgyis eldőlt?
    Kit kell becsapni?
    A nép úgyis hülyítve van.
    Minek az idióta PC meg a demokratikus szinházak, ha úgyis azt csinálnak, amit akarnak?

    Azért, mert alapvetően kissebbségben vannak, és a „konkurrencia” meg van osztva.
    Viszont ennek nem biztos hogy örökre így kell maradnia.
    A szűk eliten kívül ez SENKINEK nem jó.
    De addig erősek, ameddig azt hisszük, hogy „mi” néhány értelmes alak akik „átlátunk a szitán” kevesen vagyunk.
    Nem igaz.
    Ott vannak azok a nagyvállalatok, akik kiestek a pixisből, mert nem vállalták fel a kötelező vonalat, ott van a lecsúszó középosztály, meg rengeteg réteg, aki csak azt várja, hogy valaki vagy valami összefogja őket.

    Abból a hitből „ki kell keresztelkedni”, hogy a pénz mindenható, és a pénz tulajdonosai Istenek…
    Van élet a hitelminősítéseken kívül is.

    Szerintem most látszik egy alternatív jövő kialakulása, és ezt az áramlatot kellene támogatni a huhogás helyett…
    Hacsak nem akarunk szépen, lassan megfőni.

  198. 209-

    Egyetértek. Nincsenek olyan sokan és nem mindenhatóak mint az oly sokan gondolják.
    Befolyásolási politikájuk azonban rendkívül sikeres. Ennek következtében a társadalom igen nagy százaléka már KO állapotban leledzik.

    És mivel a rendszer struktúrájából eredően öncélú és rendkívül szervezett, így a benne lévő nagyvállalatoknak esélye sincs belülről megváltoztatni a dolgokat.
    Itt nem elég az az információ, hogy miben is élnek és miben ténykednek. Persze kezdetnek ez elég kiindulási alap lehet.
    Azonban a továbblépéshez olyan paradigmaváltás szükségeltetne aminek még csak a jelei sem látszanak.

    Hiszen egy nagyvállalat is egyedekből áll, melyek a rendszer nyújtotta lehetőségekhez képest alkalmazkodva élik az életüket. vagyis egy keretrendszer keretein, határain belül.

    Egy olyan fundamentum szükségeltetne(ráadásul) igen nagy számban amely képes a kritikus gondolkodásra. Felismerve, hogy viszonyítási pontjait módosítani illene. A területek minden vonatkozásában.
    Mivel az a köznapi élet, -amit ismerünk, és amiben mozgunk- viszonyítások halmaza. Ezeknek a viszonyításoknak határait át kellene lépnünk. Ez csak egy alapból kiindulva az egyének öncéljainak figyelembevételével történhetne. Persze az a közcélokra gyakorolt hatásának összefésülésével pl. Az egyének önzése nem rossz, csak öncélúság helyett „közcélúvá” kéne tenni, ettől az önzés önzés marad. De abban az értelemben ma az önzés annyit tesz, hogy valami, valaki ellenében értjük az érvényesülést. De ma önzőek vagyunk egymással, a természettel stb. szemben is, gyakorlatilag mindennel szemben. Az ön- és közcélúság belső igénnyé nőné ki magát, ami sokak szerint lehetetlen és evolúciósan sem megalapozott. Pedig ez evolúciósan a következő ugrás kéne, hogy legyen.

    Erre -mármint a közös önzésre-vannak kísérletek, példák mint pl. a nacionalizmus kérdésköre is. A baj, hogy ez semmi más mint kiterjesztett egyéni önzés. Orbán -látszólag- a népnek is jót akar(és talán jót is tesz), de aki kicsit is látja és érti a történéseket, az felismeri, hogy róla szól a dolog csak, – hogy úgy mondjam- a díszlet kicsit nagyobb és ennek megfelelően dagad a mellénye magáról magamagának.
    Én most örülök neki, hogy ő van hatalmon, de megoldást azt aztán nem látok benne, annak ellenére sem, hogy talán megmenti a magyar népet még egy darabig.

    A viszonyítási halmazok egyéni megváltoztatása egyfajta megismerésből fakad, vagyis, hogy minden egy. Mely felismerés aztán teljes gondolkodásunk alapjait reformálja. Ezáltal megváltozik viselkedésünk, közösséghez való hozzáállásunk, egyszóval egyfajta transzmutáció megy végbe. Ezt nem elég intellektuálisan megérteni( bár ez is nagyon fontos és szükségszerű), ezt valamilyen szinten valóságnak kell tapasztalni. És ez nem spiritualitás, ez a legteljesebb realizmus-már ami itt elérhető.
    Ezért mondta Loránd, hogy módszeréhez, a példaadóknak meg szervezőinek stb. megvilágosodott egyéneknek kéne lenniük. Ugyanis egyedül ebből az alapból lehet megfelelően cselekedni, mármint ha a köz és egyúttal a magunk javát akarjuk.

    Én ezzel így persze nem teljesen értek egyet. Bár a fundamentum tekintetében nincs vita köztünk. Egy-egy adott faj szelekciója gondolkodási képességeinek evolúciójával szorosan korrelál.
    Gondolkodása teremti a világot amiben él.
    Amíg ilyeneket homályos fantáziavilágnak gondolnak addig tényleg kevesen vannak a kevesek.
    Ráadásul már átléptük a no turning back pontot. vagyis „helytelen” gondolkodásunkkal mélyre gázoltunk a sárban, innen nagyon nehéz kikecmeregni. A kenőcsös sártenger már a csizmánkat is lehúzta a lábunkról, hideg van és sötétedik, ameddig csak látunk sár és sár.

    Egyedüli reményünk, hogy az események tükrében(összefüggéseik-,ok okozati történések stb. megértése által) pallérozzuk elménket és kutatjuk a kiváltó alapokot, mélyebbre és mélyebbre. Vagyis tanulunk ameddig lehet, valamint leszűrjük a konzekvenciákat hibáinkból.
    Ameddig a felszínt, vagyis a következményeket vizsgáljuk, elemezzük addig hova tovább? A következő következményekig? A totális atomháborúig?

    Akik azt gondolják, hogy életüket a következmények figyelembevételével és mások lelövésével kívánják óvni. Azok nem veszik észre, hogy pont abban szenvednek mely az emberi fajt kiszelektálja az univerzum más fajai közül.
    Persze lehet védekezni, de nem mindegy milyen alapról és belső motiváciból fakadóan teszed ezt.

  199. Ideje átszabni a választási törvényt. Mert ez így nem lesz jó 2018-ban. 😉

  200. TUDTA? Hogy a szavazás bár érvénytelen lett, a FIDESZ mindent elsöprő sikerről beszél. TUDTA? Hogy az ország nagyobbik fele „hazaáruló”? Most hogy is van ez? Orbán két hónapja már aláírt egy megállapodást migráns ügyben? Vagy nem? Meg hogy ez az egész az EU jogalkotást nem befolyásolja? Nem lehet hogy az egész szavazás inkább a rezsim belpolitikai érdekeit szolgálta/szolgálja? Tízmilliárdért? Ennyi felesleges pénze van az országnak?
    Az olimpiáról és PAKS II ügyében nem lehetne népszavazást rendezni? Vagy ezekről nem lehet? Miért is??

  201. 212: „Tízmilliárdért?”

    Pontosabban 11 milliárd ment el a kampányra, + 6-7 milliárd a szavazásra, szóval olyan 17-18 milliárddal sikerült élénkíteni a magyar gazdaságot.
    „TUDTA? Hogy az ország nagyobbik fele “hazaáruló”?” Ez bizony kellemetlen helyzet.

    „Most 15 százalékkal többen vettek részt, mint a legutóbbi EP-választáson.” – mondta OV. Elég gyenge érv.

  202. 212:
    Te tulajdonképpen miért vagy itt? Azért kérdezem, mert illett volna észrevenni, hogy a többiek, a régiek miért vannak itt és mit tesznek. A te megnyilvánulásodból csak azt tudjuk meg, amit már rég tudunk, hogy nyomod a szöveget az Orbán rezsim ellen, de semmi értelmeset nem írsz nekünk csak azt bizonyítod, hogy valakik iszonyatos pénzeket költenek arra, hogy az összes megvehető média azt nyomja, amit ők akarnak. De rád jellemző, eredeti gondolatnak semmi jele.

    Megmondom mi jutott eszembe, amikor olvastam a szöveged. Kik voltak azok, akik kétharmaddal hatalomba szavazták Orbánt, miután már 4 éven át lehetett látni mit akar. Kik voltak azok, akik másodszor is kétharmaddal hatalomba szavazták Orbán, amikor már a hülye is láthatta, hogy mit épít fel. Az EU, aki most hirtelen nekimegy Orbánnak, az elmúlt 6 évben miért öntötte a pénzt Orbánnak, és ezzel meghosszabbította uralmát? Miért tűrte egy botrányos alkotmány létrehozását, az alkotmány bíróság megszállását, az ügyészség bekebelezését, stb.? A most az egy húron pendülő balliberális ellenzék miért nem tudott összefogni az utolsó választásokon, hogy legalább kétharmad ne legyen. Az ellenzék miért nem tudja magát összeszedni, hogy 2018-ban ne Orbán győzzön?

    Végül is, én magam is Fidesz sikert érzékelek. A részvételi arány csak néhány százalékkal maradt el az eddigi népszavazásoktól, miközben az ellentábor iszonyatos energiát fektetett a lebeszélésbe. A hiányzó néhány százalékba összegyűjthetők, akik beszopták a balliberális cocát, azok akik utálják Orbánt, és semmi más nem érdekli őket, valamint akik egyszerűen csak lusták és nem fogták fel ésszel, hogy mi a tét.

    A „csemege” pedig: Kíváncsi leszek, ha majd muszlimizálódunk, és Allah katonái elsőnek a zsidókat fogják összeszedni lefejezés végett, milyen pofát fogtok vágni?

  203. 214: Lehet, hogy te fidesz győzelmet érzékelsz, de holnap Orbánon /és vele együtt Magyarországon/ röhög majd fél Európa. Brüsszelben meg újra a sor végére állhatunk.
    Ezzel a szavazással semmit nem nyertünk, de sokat veszthetünk.

    „miközben az ellentábor iszonyatos energiát fektetett a lebeszélésbe”
    Szerintem te nem abban az országban élsz, ahol én. Ha valamiben iszonyatos energia volt, az a kormánypropaganda volt /jöttek az sms-ek telefonhívások szinte minden nap (még ma is kaptam telefonhívást)/, minden hirdetőtáblán, minden busz oldalán nyomták a propagandát, az ellentábor gyakorlatilag nem látszott, a kétfarkú kutyákat leszámítva.
    És ami engem megdöbbentett, az ismerőseim egy része félelemből ment szavazni, de nem a migránsoktól féltek. Ide jutottunk.

  204. Nem számít semmit, hogy érvényes lett-e vagy sem, ez csak véleménynyilvánító szavazás volt. Több mint 3 millió ember véleménye elegendő felhatalmazás arra, hogy a Jobbik segítségével alkotmányt módosítsanak. Ez a 3 millió ember alkotja jelenleg a nemzetet. Alaptalan a káröröm, ha van vér a kormány pucájában az EU-val való tengelyakasztásra, ez sikerként is elkönyvelhető.

  205. 214: Nos, itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Szóval: a muszlimokat a hátam közepére SEM kívánom. Eleget olvastam róluk ahhoz, hogy egyet sem akarok még a közelemben sem látni. Se csórót sem pedig gazdagot. Mert végső céljuk a világon az iszlám vallás teljes elterjesztése bármi áron. De úgy gondolom, hogy nem egy ilyen népszavazáson múlnak a dolgok. Ezen népszavazás politikai céljai az elkövetkezendő hetekben ki fognak derülni. Előbb-utóbb pedig a migránsokkal szembeni megoldás az EU határok közös fegyveres erővel történő teljes lezárása lesz és a tűzparancs. Nem humánus, de végső megoldás. Mert ha elindulnak a most még inaktív százmilliók (a víz és élelem miatt is) ez fog minket megmenteni, (ideig, óráig).
    Végezetül a soraid alapján számomra úgy tűnik, már nem igaz az, amit néhány napja leírtál: „Akit az Orbán iránti gyűlölet ilyen mértékben elvakít, az ne oktasson ki engem, mert én minden körülmények között józan tudok maradni.” Már nem vagy józan, hanem fröcsögsz az indulattól. Ez a véleményem. Úgyhogy sértegess tovább nyugodtan, nem érdekel.
    215: +1

  206. 216

    Magyarázod a bizonyítványt, mint a főni?
    Ezt bebuktátok, most csöndben kellene maradni.

  207. 216: „Nem számít semmit, hogy érvényes lett-e vagy sem”
    Ha nem számít, minek kellett megrendezni? Kérdem tisztelettel… ennyi pénzért?

    „az EU-val való tengelyakasztásra” Az Orbán kormányt az EU tartja lélegeztetőgépen. Ezt OV nagyon jól tudja. Hülye lenne valóban „tengelyt akasztani”. Fricskázás megy, de eddig mindent aláírt, amit elé toltak.

    „Ez a 3 millió ember alkotja jelenleg a nemzetet.” Ez olyan bolsevik duma. 🙂

  208. 215.
    „holnap Orbánon /és vele együtt Magyarországon/ röhög majd fél Európa”

    A 98%-os NEM-szavazat után elég nagy butaságot írtál.

  209. 15 ezer millió forint.
    Ennyi pénzt égetett el a kedves vezér.
    A mi adóforintjainkból.
    És arra nem voltak képesek, hogy összehozzanak egy érvényes népsavazást.
    De majd biztos sikerülni fog megvédeni Európát a migriktől.

  210. „De majd biztos sikerülni fog megvédeni Európát a migriktől.”

    És van más választásunk, minthogy szurkoljunk neki?

  211. Orbán már pedzegeti az alkotmánymódosítást. Én is azt mondom, hogy ez eszébe juthatott volna 17 milliárd elköltése előtt is. 😀
    Ennyi pénzből azért jól meg lehetett volna erősíteni a kerítést.

    218. Várjuk még ki a végét.

    219. Én sem bízom ezekben, én igazából annyi értelmét láttam az egésznek, hogy hátha a jó példa ragadós és a nyugat követ bennünket.

    ” Ez olyan bolsevik duma.” Nem, Hitler mondott ehhez hasonlót. 😀
    „Ha egy egész nemzet gyávává vált, és csak ezer ember maradt, akik valami nagyot akarnak, és akiknek erejük van az állam átalakítására, akkor ez az ezer ember a nemzet.”

  212. 215:
    Mi ugyanabban az országban élünk, csak nem egyformán értékeljük a dolgokat. Az megszokott, hogy a Fidesz ezerrel nyomul, de most az összes (nem kormány tulajdonában lévő) média ezerrel nyomta a jobbnál jobb „semleges” „objektív” szöveget. Most Orbán ellen nem az „ellenzék” állt, hanem a CIA pénzen virágzó minden más.

    217:
    Oh! Szóval 180 fokos fordulat, miután ráébresztettelek, hogy a te fejed előbb fog a porba hullani, mint az enyém. Nagy szarba vagytok. Izraeli zsidók irtják a muszlimokat, az európai zsidók pedig csalogatják őket. Ambivalens állapot.
    – Pontosan mit nevezel fröcsögésnek?

  213. 220: „A 98%-os NEM-szavazat után elég nagy butaságot írtál.”

    Holnap meglátjuk, kinek van igaza. A te 98%-od áll szemben az érvénytelenséggel.
    Holnap Európában azt fogják kiemelni az újságok, hogy a magyar nép kiállt a demokrácia mellett, a humanizmus mellett, az Európai Unió mellett stb. A kirekesztő, EU ellenes politika megbukott.

    Szóval a matek – tudod, ha 100-an szavaztak volna összesen a 8 millióból, és abból 98-an nemmel szavaznak volna, az is pont 98% lett volna. 😉
    Most 3,2 millióan szavaztak. Szép szám, nem vitatom, de a 8 millió feletti választásra jogosulthoz képest – elég kevés. Kevesebb, mint az érvényességi küszöb. Persze, egy visszamenőleges hatályú törvénnyel akár 40%-ra is le lehetne vinni az érvényességi küszöböt… 😉

    223: „az összes (nem kormány tulajdonában lévő) média”
    Konkrétan kire/mire gondolsz? Pár országos jelentőségűt említhetnél név szerint, mert nekem egy sem tűnt fel…

  214. Nem tisztem egyik oldalon sem állást foglalni, de azért egy sor tényt azért érdemes lenne mindenkinek figyelembe venni a nagy érzelem kitörések mellett:

    Hány % volt eddig a népszavazások részvételi aránya? Mennyiben tértünk el ettől?

    Brutálisan egyértelmű az arány az egyik oldalon, a másik oldal gyakorlatilag nem mérhető.

    Összesen azért csak véleményt nyilvánított 3 millió ember és eléggé egyértelműen azt mondták hogy NEM.

    Ezt a 3 milliós véleménynyilvánítást máshogyan mint szavazással nem lehetett volna auditálni.

    Tény, hogy nem volt meg az érvényességi küszöb.

    Az sem egy nagy titok, hogy az eu-t nem fogja érdekelni hogy mit szavaztak a magyarok, illetve hogy át fognak lépni a szavazáson akkor is ha szinte egyhangú nemet mondtak a szavazók.

    Én a fentiekből azt szűröm le, hogy egyáltalán nem volt hiábavaló a népszavazás, de eget rengető nagy eredmény sincs.

    Gmarko:
    Európát nem mi fogjuk megvédeni, nekünk elég ha Magyarország kimarad az áradatból.
    Ez a népszavazás arra elég, hogy ide nem toloncolnak senkit, ha meg majd kötelezettség szegési eljárás lesz akkor majd sok év múlva lesz valami döntés erről.
    Ebbe az orbánutálatot kár belekeverni, ez nem erről szólt.
    Mindenki tudja hogy majd ebből politikai tűkét kovácsolnak, de ezt akkor sem lehetett máshogyan megoldani.

  215. 216. Pugacsov elvtárs

    +1

    218. 221. gmarko (menj a búsba /finoman fogalmazva B+, Durvábban: anyád picsájába, oda B+/ 😛 )

    -100000000

    Neked kéne csöndben maradni te hazaáruló, nyald ki a migránsok (arabok+afikaiak), meg a gyurcsány+dk+mszp seggét, B+.

    220. Mvm9

    +1

    MEG KELL ÁLLÍTANI A CSÓTÁNYOK EURÓPÁBA ÖZÖNLÉSÉT, HA MÁSHOGY NEM, AKKOR CSÓTÁNYÍRTÓVAL !!! (asszem, hogy világos mindenkinek)
    Ha nem, akkor: CSÓTÁNY=MIGRÁNS /qrva arabok+afrikai niggerek/ (B+) 😛

    Az afrikaiakat bele kéne lőni a Földközi tengerbe, az olaszoknak (és Európának) könnyebb lenne.
    A qrva arabokat meg nem kéne kihalászni az Égei tengerből, ott dögöljenek meg, a qrva anyjukat B+ .
    Hiányzik a nemzeti nacionalista mentalitás, ami megvolt Németországban a ’30-as években. Azt kéne visszahozni, akkor egy csótány se jönne ide Európába.
    Bezzeg frau Merkel ennek az ellentéte, hülye libsi jégcsap.

  216. az izraeli médiákok folyamatosan felhívták
    a százezernyi ”magyarajkút”, hogy ne a kormánnyal szavazzon.
    Valószínüleg ugyanilyen aktívak más országokban is,
    az „…ajkúak”-at felhasználva a terelgetésre ….

  217. Bercikém,

    Mi az a mínusz 10 M?
    Az ment a haveroknak. Ja, így tényleg megérte!

    Rosszul viseled a kudarcot, hogy így felhúztad magad?

  218. 225:
    Eredetileg az érvénességi küszöb 25 % volt. Csak úgy mondom.

  219. 224. Observer,
    „A te 98%-od áll szemben az érvénytelenséggel.”

    A 98% NEM szavazat semmivel sem áll szemben… az több, mint 3 millió ember akarata.

    Ha esetleg nem mentél el, akkor magadra vess; mert ezután senkit nem érdekel a véleményed. Mindenkinek lehetősége volt szavazni.

  220. 227:
    Megértem az indulatodat, de ez volt az utolsó. Különben ki leszel tiltva.

  221. 225: „Holnap Európában azt fogják kiemelni az újságok, hogy a magyar nép kiállt a demokrácia mellett, a humanizmus mellett, az Európai Unió mellett stb.
    A kirekesztő, EU ellenes politika megbukott.”

    Ez nagyon szép. De amikor alig 3 millióan akartak 2003-ban bekerülni az EU-ba, akkor senki nem foglalkozott a maradék 5 millióval, amiből egyébként több mint 500 ezer NEM-mel voksolt a belépésre.
    Szerintem hagyjuk.

  222. 222: „a nyugat követ bennünket”

    Ennél a választásnál – sokszor leírták – egyszerűen rossz volt a kérdés, amit feltettek, mert kapásból szembe ment az unió jogrendjével. Most, ezt még az alaptörvénybe is be akarják írni /hab a tortán, hogy valós felhatalmazás nélkül/. Az EU ezt nem hagyja, mert nem is hagyhatja. Megint jön majd a kötelezettségszegési eljárás, ahol majd szépen OV és csapata majd szépen visszakozik, ahogy eddig is mindig tette.

    Szóval a nyugat nem követ bennünket, hanem egyelőre szembe megy velünk. Egyelőre annyit tudunk, hogy valaki rossz irányba megy. Egyelőre az EU a teherautó, mi meg a roller…

    230: Lehet, hogy annyi volt.

    231: „több, mint 3 millió ember akarata” Szerinted mit számít a 600 milliós EU-ban? Erőlködhetünk ahogy akarunk, de nem mi döntjük el, hogy milyen lapokat osztanak nekünk. És még egyszer – ami neked több, mint 3 millió ember akarata, az Európában csak egy érvénytelen népszavazás híre. Lehet ez ellen berzenkedni, csak nem lesz semmi eredménye.

  223. Én úgy fogom fel, hogy 3.000.000 magyar megértette a helyzetet. A többi nem. Különben Orbánnak van mire hivatkozni, 3 millió nem akarja, néhány százan igennel szavaztak, még az is lehet, hogy tévedésből.

    234:
    Olvasd el a nyugati emberek hozzászólását a témához. hatalmas mennyiségű hozzászóló dicséri Orbánt, és a bátor magyarokat.

  224. elfmage,

    „Magyarország kimarad az áradatból.
    Ez a népszavazás arra elég, hogy ide nem toloncolnak senkit, ha meg majd kötelezettség szegési eljárás lesz akkor majd sok év múlva lesz valami döntés erről.”

    Ti tényleg ennyire nem értitek ezt a jogállamiságot?

    Ez az eredmény semmire nem jogosít fel.
    Alaptörvényt persze lehet módosítani, de ahhoz eddig sem kellett megkérdezni a népet, elég hozzá a szavazógép a Parlamentben.

  225. 234:

    Nem ennyire egyszerű a helyzet, mert ezt a brutális arányt megtapasztalva elég sok eu tagállam ellenzéke is megirigyli.

    Simán lesznek népszavazások megalapozandó egy-egy kormányváltást.

    Az eu bürökraták egyenlőre leragadnak annál, hogy érvénytelen, de látni fogjuk, hogy nem lesz hatás nélkül.

  226. 234: Egyelőre az EU a teherautó, mi meg a roller…

    Igen, csak az EU nem egyenlő Európa, hanem az egy intézmény, aki egyre inkább globális / multi érdekeket, és nem az Európát lakó 500 millió embert képviseli.

    Merkel hiába ül a teherautóban, nagyon sok rolleres kezdi felismerni, és ennyit lassan már ő sem tud elütni…

  227. Tibor bá’

    „Eredetileg az érvénességi küszöb 25 % volt. Csak úgy mondom.”

    És ki módosította a népsavazási törvényt úgy, hogy gyakorlatilag ne lehessen érvényes referendumot összehozni?

    Csak úgy kérdezem.

  228. 236:

    A törvényalkotáshoz semmilyen felhatalmazás nem kell.

    Ha összeállsz 100 haveroddal és írtok egy kérelmet a képviselőtökhöz hogy legyen így meg úgy a törvény, és az jókedvében tesz egy indítványt a törvény módosítására akkor azt akár el is fogadhatja a parlament és voalá meg is van.

    Gondolkodj el kicsit, mert szerintem neked nincs lövésed a jogállami működésről.

    Az alaptörvény módosítása persze megtehető népszavazás nélkül is, de azért csak jobban meg van alapozva ha van mellette 3 millió igénylés szemben az 55ezer ellenzővel…

  229. Kedves Nemzettársaim!

    Az a dilemma gyötör még engemet, hogy akkor szerintetek a Vona az most hazaáruló vagy sem?

    Szerinte ugyanis Orbánnak le kellene mondania.

    Egyébként a magam részéről minden hazaárulós vádat elutasítok, én ma legalább kétszer akkora hazafi voltam, mint ti!

  230. 239:

    Ez most mennyiben is tartozik a tárgyhoz?

  231. 241:

    Elhiszed, hogy én is meg tudnám mondani hogy Merkel hogyan kellene viselkedjen? És ha nem úgy teszi akkor mi van?

    Úristen! Mit tettél? 😀
    Kokárdával mentél vagy anélkül?

  232. elfmage,

    lehet magyarázni a bizonyítványt, de az elégtelen az elégtelen.

    Egy olyan csapattól várod a megoldást, aki a második 2/3 ellenére belefut egy ekkora öngólba.

  233. Amúgy egy dolgot szúrt el Orbán: tavaly túl gyorsan lépett.
    Ha hagyta volna, hogy néhány hónapig rajtunk gyalogoljanak át a migránsok, és ne csak 3-5 napig randalírozzanak a Keletinél, akkor most biztos, hogy sokkal nagyobb lett volna a részvételi arány.

    De talán túl gyorsan oldotta meg, így sokak inkább csak riogatásnak érzik a népvándorlást, mert nem tapasztalták meg igazából a bőrükön.

  234. elfmage,

    mi az, amit én ma kétszer tettem, te meg csak egyszer?

  235. 234: „hatalmas mennyiségű hozzászóló dicséri Orbánt, és a bátor magyarokat”

    Na álljon meg a hegyi menet. Írtam én most olyat, hogy alapvetően nem értenék egyet OV migránspolitikájával? Köszönöm szépen, de én sem kérek mohamedánokat az országba. Ahogy a legtöbb nyugati (még ha nem is vallja be) sem kér a saját országába.

  236. 232. Tibor bá’

    Ne haragudj Tibor bá’, ezentúl próbálom magam visszafogni, moderáltabban fogalmazni.
    De utálom a migránsáradatot, az ideáramlottak pofátlan követelőzéseit, agresszióját, támadásait (nők, kamionosok, stb, stb. ellen), azt, hogy „ők vendégként érzik itt magukat” (ez hogy is van???), és még sok mindent. Csak egy példa tegnapról, az egyik német város iskolájában betiltották a disznóhúst (!!), (és mire föl a németek alkalmazkod(ná)nak az arabok szokásaihoz (???)), és akkor ezek (mármint az arabok) fognak beilleszkedni/integrálódni a befogadó európai országok kultúráihoz? SOHA!! Soha nem fogják elfogadni az európai normákat, ki fognak minket innen szorítani, át fogják majd venni a hatalmat, a vallást meg fogják változtatni, stb.stb., akkor ne legyen az ember felháborodva, ha valaki ezeknek a csótányoknak a pártjára áll???
    El fogják pusztítani Európát!!!!

  237. Keltafan,

    „Ha hagyta volna, hogy néhány hónapig rajtunk gyalogoljanak át a migránsok, és ne csak 3-5 napig randalírozzanak a Keletinél, akkor most biztos, hogy sokkal nagyobb lett volna a részvételi arány.”

    Ez már tényleg szánalmas.

  238. 240: „Gondolkodj el kicsit, mert szerintem neked nincs lövésed a jogállami működésről.”

    Neked se sok. 🙂 Pedig teljesen igaz, amit írtál.

    Csak a jogszabályoknak van egy hierarchiája, ami jelen esetben azt jelenti, hogy magyar jogszabály nem írhatja felül az Unióét.

    248: „El fogják pusztítani Európát!!!!”

    Ha Európa ezt hagyja, akkor meg is érdemli.
    Annyit kellene felfogni, hogy a 9 és fél milliós Magyarország ezt nem fogja tudni megakadályozni. A 600 milliós EU – talán. Ezért tetszik vagy sem, de együtt kell működni a többi tagállammal és bízni abban, hogy ez tényleg működni fog. Mert az viszont egészen biztos, hogy egyedül nem fog menni.

    233: „senki nem foglalkozott a maradék 5 millióval”

    Sőt, a Gyurcsányék is loptak. – Na ez kb. pont ennyire ideillő. Az akkor volt, és az érvényességi küszöb is alacsonyabb volt, ha hihetek Tibor bá’-nak, ez a mostani meg most volt, a jelenlegi játékszabályokkal.

  239. 244:

    Kicsikét megpróbálnál az általam leírtakba belekötni mielőtt kinyilatkoztatsz ekkora baromságokat? 🙂

    Legyél ügyes, és szerezd meg 3 millió honfitársad egyetértő szavazatát akármiben…
    Ennyire ne nevezzük már elégtelennek ha valamire 3m ember azt mondja hogy nyet!

    Ez a szavazás a jelen állapotában is jó orbánnak két dologra:
    1., legitimálja az alaptörvény módosítását, aztán majd eljogászkodnak rajta hogy ez sért-e eu-s jogot.
    2., belföldön is egy sikerecske, mert az ellenzék gyakorlatilag nulla hatással volt a szavazókra, és ez az érzet kitarthat 2018-ig is akár.

  240. Berci,

    nyugodj le, lélegezz mélyeket, stbstb.

    Itt senki nem fogta a migránsok pártját.
    Csak egy páran merjük venni a bátorságot a „vitafórumon”, hogy megkérdőjelezzük Kiválasztott Nemzetünk Választott Vezetőjének beszámíthatóságát.

    Ha ez megnyugtat, én ma is ettem disznóhúst, bár nem jártam Németországban.

  241. 250:

    Most komolyan hogyan jutottál erre a nagyon bölcs megállapításra?
    Levezetnéd?
    Miért sértegeted a másikat, pláne alap nélkül?

    Tudod a magyar jognak is van hierarchiája: Alaptörvény-kiemelt törvények-törvények-rendeletek-helyi rendeletek-egészen az intézményi szmsz-ekig. Most jobb? 🙂

    Nem kéne gmarkoval egy szinten muzsikálnod, te ennél többet tudsz.
    Te is próbálhatod cáfolni amit írtam, próbálkozz vele kinyilatkoztatások helyett.

  242. 246: Bármi is volt, nem simított ki 🙂

    249: Lehet, hogy szánalmas, de ami igaz, az igaz.
    Ettől függetlenül az ellenzék ma bukta el a 2018-as választást, mert láthatóan képtelen rá, hogy levonja a következtetést, és győzelemként értékeli azt, ami egyáltalán nem az.
    A helyzet, hogy az IGEN-ek összeadva pontosan ott tartanak, mint a 2014-es választáson a két jobboldali párt (ráadásul most jön a húzdmeg-ereszdmeg, ereszdmeg része, ha nem lesz összeomlás), ráadásul ezzel most a nyugdíjas szavazókat is teljesen elvesztette a baloldal.

  243. elfamge,

    kérésednek olyannyira könnyű megfelelni, hogy számomra nehezen hihető, hogy egyáltalán értetlenkedsz.

    Kurva egyszerű a képlet.

    Rendeztek egy népszavazást a hatályos törvényeink alapján.

    A népszavazás eredménytelenül zárult.

    Hatályos törvényeink szerint a nép semmire sem hatalmazta fel közvetlenül a törvényhozókat.

    Ennyike.

  244. 246:

    Mielőtt nagyon a nemzet megmentőjének gondold magad, megkérdezem:
    Honnan tudod hogy én hányat ixeltem?

    Sejtelmeském, le kellene szállni a magas lóról, mert nagyon úgy tűnik hogy csak puffogtatsz a levegőbe.

  245. 256. elfmage

    +1

    (nagyon jó, amit írtál, you’re right. 😉 )

  246. keltafan,

    milyen jelet helyeztél el te ma egyszer a felszentelt papírra, amiből én kettőt?

  247. 255:

    A felhatalmazást megkapták 2014-ben, emlékszel rá?

    Most csak megkérdezték hogy biztosan szeretnénk azt amit gondoltak. Ez vehetnéd gesztusnak is, mert most nem a fejed felett döntöttek, vagy már ez is baj?

  248. 258:

    Ha ő 5-öt ixelt akkor most már tudod hogy hogyan szavazott?

  249. 259,

    És a kérdésre, miszerint „biztosan szeretnénk azt amit gondoltak” az istenadta nép azt mondta, hogy NEMIGEN!!!

    Legalábbis a népszavazásról szóló törvény alapján.

    Ez nem egy ilyen piaci alkudozás, meg gumiszabály, meg ilyenek. Elég egyértelműek a játékszabályok.

    Persze a végeredmény ismeretében utólag lehet a játékszabályokon változtatni, de az a lejátszott meccsre már nem érvényes.

  250. 1997. november 16.
    Népszavazás a NATO-csatlakozásról

    Magyarországot 1997 júliusában a NATO madridi csúcstalálkozója után hívták meg a védelmi szervezet tagjai közé. Az Országgyűlés ez ügyben országos ügydöntő népszavazást írt ki, amelyen a következő kérdésre kellett válaszolni:

    Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság a NATO-hoz csatlakozva biztosítsa az ország védettségét?

    Az esemény előtt a parlament megváltoztatta a szavazás szabályait. Ezen túl a jegyzékben szereplők 25%-ának egybehangzó válasza kellett az érvényességhez.
    Szükség is volt erre, hiszen az urnák előtt a jogosultaknak kevesebb mint a fele jelent meg (49%).

    A szavazás a NATO-csatlakozást támogatók döntő győzelmét hozta, a szavazók 85%-a a belépésre voksolt.
    Magyarország a népszavazás után másfél évvel, 1999 márciusában vált NATO-taggá.

    Ennyit az érvényességről, mint gumiszabályról…

  251. 261:

    A jogszabály azt mondja ki, hogy ha érvényes akkor figyelembe kell venni.

    Azt nem mondja a jogszabály, hogy nem veheti figyelembe ha nem érvényes.
    Jogászék azért tudják súlyozni a 3 millió és 98% fogalmakat is, igaz nehezen mert a matek nem erősségük.

    Menni fog egyedül ennek az értelmezése, vagy megbeszéled a vezetőddel? 🙂

  252. 262,

    Az akkori kormány nagyon bölcsen járt el, hogy még a savazás ELŐTT módosította a törvényt.

    Ez a mostani meg olyannyira biztosra ment, hogy nem gondoltak ilyen apróságra.

  253. 264:

    Az emberek döntése akkor nem is számít neked?
    Vagy most hogy van valami alap amire hivatkozhatsz akkor abba belekapaszkodsz ész nélkül?

    kb ugyanannyi szavazat volt a NATO-ra mint a migránsok távoltartására.

    Szerinted az a tisztességes ha ezek után nekilátsz jogászkodni?

    Vitatod, hogy van joga alaptörvény módosítani a kormánynak?

    Jó lenne ha válaszolnál is úgy hogy ne kelljen leköpni a tükröt…

  254. elfmage,

    Súlyozni 3 milliót és 98%-ot?

    Nem kell súlyozni semmit, módosítani kell az alaptörvényt, és kész.
    A népszavazás, mivel sikertelenül zárult, nem jelent semmit ezügyben. Persze lehet rá hivatkozni, csak vicces.

    A lányom szokott így védekezni egy hármas dolgozat után, hogy „De hát apa, a fél osztály hármast vagy rosszabbat írt!”

    Ez meg itt nem hármas, hanem elégtelen.

  255. Zárjuk le a vitát a következő összefoglalással:
    1) Nem vagyok Fidesz barát.
    2) Dühít a mértéktelen lopás.
    3) Ez a népszavazás kiírás egy oltári nagy hülyeség volt.
    4) A népszavazási kérdés megfogalmazása rossz.
    5) De ha már elindult kénytelenek voltunk melléállni.
    6) Az eredmény objektíven nézve (lásd múltbéli hasonló szavazásokat) nem volt rossz. Kiderült, hogy 3 milliónak nem kell bevándorló, 7 milliót pedig nem érdekli a téma. Néhány ezren a bevándorlók mellett szavaztak, csak az isten tudja miért. Orbán vélhetően operálni fog a 3 millió szavazattal.

  256. 267:

    Jó összefoglalás.

    A többi fingreszelés.

    Jóéjszakát!

  257. 253: „Miért sértegeted a másikat, pláne alap nélkül?”
    Nem akartalak sértegetni, szerintem elbeszéltünk egymás mellett.

    267: Az 5-ös pontot leszámítva +1.

  258. elfmage,

    mást sem csinálok itt, csak neked válaszolok, bár már egy kicsit kezdem unni.

    Természetesen van joga a kormánynak alaptörvényt módosítani, és ezt nem is vontam kétségbe eszmecserénk folyamán egyszer sem, sőt többször hangsúlyoztam, hogy mindannyian jobban jártunk volna, ha egyszerűen módosítják e nélkül a drága és felesleges színjáték nélkül.

    Természetesen számít a nép akarata, hiszen képviseleti demokráciában élünk, aminek fontos argumentuma, hogy egyértelműen rögzített játékszabályok szerint játszunk. Ld. törvények.

    A mai eseményen a nép nem fejezte ki az akaratát.
    Szerintem te nem akarod elfogadni a nép akaratát.
    Ugyanis az történt, hogy a nép nem érezte annyira fontosnak a feltett kérdést, hogy akkora számban járuljon az urnákhoz, hogy összejöjjön az érvényességi küszöb.

    Hiába baszogatsz itt engem, ez a tény ettől nem fog megváltozni.

  259. Tibor bá’,

    véletlenül kihagytál egy fontos pontot, valahol az 5. és 6. között.

    A Nép nem döntött semmiről sem.

  260. 270:

    Na ezt hívják magyarázkodásnak.

    A népszavazás érvényessége csak abban számít hogy mennyire kötelezi a parlamentet a népszavazás figyelembe vételére.
    Még az eredményes népszavazás sem eredményezi azt hogy betűre pontosan azt kell tennie amit a nép szavazott csak azt hogy „figyelembe kell venni”.

    Bizonyos helyzetekben hiába van az adott vezetőnek joga az egyedüli döntésre, van hogy felteszi a kérdést a beosztottaknak hogy most akkor hogyan legyen.
    És van olyan hogy nem az lesz amit a többség akar, akkor sem ha „leszavazták” a főnököt.

    Itt a népszavazás azért kellett, hogy legyen mögötte súly. 3 millió ember már az, ld NATO szavazás.

    Hiába erőlködsz az érvényességi küszöbön, ha számítana akkor levitték volna erre az egy szavazásra külön neked 10%-ra, mert megtehetik.
    Ha az érvénytelen szavazatokat és az igeneket összeadod akkor kb 200ezer ember mondott ellenvéleményt.

    Peace, majd látjuk a fejleményeket úgyis.

    271:

    Azért nem maradt ki, mert ez a döntés megszületett 2014-ben, csak ezt te nagyon szeretnéd nem létezőnek venni.

  261. 272,

    „Még az eredményes népszavazás sem eredményezi azt hogy betűre pontosan azt kell tennie amit a nép szavazott csak azt hogy “figyelembe kell venni”.”

    Hát ezaz!

    Hát még egy sikertelen!

    Nem én erőlködök az eredményességi küszöbön, hanem te hagyod figyelmen kívül.

    „Ha az érvénytelen szavazatokat és az igeneket összeadod akkor kb 200ezer ember mondott ellenvéleményt.”

    Nem a 200 ezer áll szemben a 3 millióddal, hanem a szavazásra jogosultak többsége, aki nem ment el szavazni, mert úgy ítélte meg, hogy nem annyira fontos a kérdés. Vagy más okból.

    Ez van.

  262. „Ha 3 millió szavazat elég volt az EU-ba lépéshez, ennyi elég a kvóta ellen is.”

    Ez van „kedves” baloldal, lehet nemtetszést nyilvánítani, de a tény az tény marad, Magyarország nem kér a migránsokból.

    Most néztem meg a HírTv híradóját, a baloldali „fejesek” nyilatkoztak, hogy így-meg-úgy-nem-érvényes-bla-bla-bla, de amelyik kutya ugat, az nem harap. A balodal gyenge, harmatgyenge, csak ugatásra futja nekik, cselekvésre egyáltalán nem, and ‘nothing else matters’ /by Metallica/….. 😛

    A baloldal csak pofázik, de belátható időn belül (10-20 év) semmit nem fog tudni elérni, és ez jó is. Most per pillanat azért jó, mert ha rajtuk múlana (múlott volna), akkor nem épült volna kerítés délen, és ha rajtuk múlana, akkor már pár százezer migránst idetelepítettek volna az országba.
    Milyen jó, hogy nem a baloldalon múlanak a dolgok. 😉

  263. A küszöb fidesz általi megemeléséről:

    „Salamon László, az alkotmány-előkészítő bizottság KDNP-s elnöke úgy gondolta, a népszavazások eredményét csak akkor lehet komolyan venni, ha a választók 50 százaléka elmegy.

    A KDNP-s képviselő a közvetlen és a képviseleti demokrácia közötti viszony eltorzulásának nevezte, hogy a korábbi szabályok alapján a választópolgárok kisebbsége felülbírálhatta az Országgyűlés döntését.”

    Ezek szerint (nem szerintem, hanem az alkotmány-előkészítő bizottság elnöke szerint) most jön majd az „eltorzulás”, miszerint a választók kisebbsége felülírja a törvényhozók döntését.

  264. 267. Tibor bá’

    „Orbán vélhetően operálni fog a 3 millió szavazattal. ”

    Vélhetőleg?
    Nagyon óvatos vagy.
    Ha 3 millió elég volt az EU-ba való belépéshez, meg a NATO tagsághoz, akkor elég lesz másra is. Orbán tutira ki fogja játszani.

    Plusz bónusz, hogy ez a 3 millió bőven több mint a Fidesz szavazó bázisa, tehát rá lehet fogni, hogy pártokon felüli reprezentatív minta.
    Főleg, ha hozzávesszük a nevetséges IGEN szavazatokat, akár az érvénytelenekkel együtt. És ez szépen mutatja, hogy ebben az esetben a balliberális pártokat cserben hagyták a saját szavazói is.

    Persze Brüsszel eljátszhatja a tipikus liberális színjátékot, hogy így nem érvényes, meg úgy nem számít, de akkor pont a demokráciát köpi szembe, ami pedig ezekben az euroszkeptikus időkben nem egy jó üzenet még az álmoskönyv szerint sem.

  265. „És ez szépen mutatja, hogy ebben az esetben a balliberális pártokat cserben hagyták a saját szavazói is.”

    A „balliberális” pártok otthon maradásra (vagy érvénytelen szavazásra, ami egyenértékű) szólítottak fel.
    Kivéve a Fodor-féle gittegyletet.

    Szóval ha így nézed, a ballib oldal nyert.

    Mert a végeredmény:

    40 %-os részvétel, vagyis: Érvénytelen

  266. 277. gmarko

    „Szóval ha így nézed, a ballib oldal nyert.

    Mert a végeredmény:

    40 %-os részvétel, vagyis: Érvénytelen”

    A nagy horsepenis-t! (lófaszt).
    Lehet fikázni az eredményt, de mikor lesz a baloldali pártoknak összesen együtt 3 millió szavazata? De ha többnek együtt majd lesz is ennyi pár évtized múlva, akkor össze fognak-e vagy sem?
    Nem a százalékok a lényegesek, mivel ha úgy akarja, akkor Brüsszel az 51%-ot is leszarja. Egyébként a részvételi arány 42.5% (3.5 millió ember) volt, akik közül 3.24 millió NEM-et mondott a segélyekért kujtorgó, jelentős részben agresszív és beilleszkedésre képtelen migránsok betelepítésére. Ja, kérem el kell menni szavazni!!! Még akkor is, ha jogilag érvénytelen is a szavazás, azért 90% feletti elutasításnak van jelentősége!!!
    A szavazatukat leadó, életüket tudatosan formáló emberek túlnyomó többségéről van szó. Aki nem megy szavazni, az a többiekre bízza a döntést, ami ebből az eredményből is tisztán látszik!!! Az érvénytelenül, bénán szavazók még egy ikszet sem tudnak leírni, így azt sem tudom hogy logikusan tudnak-e egyáltalán gondolkodni… Az IGEN-nel szavazóknak meg azt kívánom, ha megkapjuk a migránsokat (első körben 100.000 lakosonként 5.000 főt), akkor azokat legyenek szívesek Ők befogadni a saját otthonaikba és aztán dumáljanak 😮

  267. – Miniszerelnök Úr, mi a különbség a nemzeti konzultáció és az érvénytelen népszavazás között?

    – Körülbelül 14 milliárd forint…

  268. Kedves Berci,

    nézz utána a hivatalos adatnak.

    40.17%

    Az érvénytelen ugyanis egyenértékű a nem megjelenttel. Összeadhatod az igen szavazókkal, vonhatsz belőle gyököt, teljesen mindegy. Az érvényesség szempontjából közömbös, hogy hány potenciális választója van az egyes pártoknak.

    Magyarázzátok a (Tibor bá’ által is előre borítékolt) vereséget.

    1. A főnök újraírja a játékszabályokat. Mostantól nem elég csak több gólt rúgni, mint az ellenfél, összesen legalább ötöt kell.
    2. A főnök a közösség pénzéből új pályát épít.
    3. A főnök csapata több gólt rúg a meccsen, mint az ellenfél, de összesen csak négyet rúgnak.
    4. A bíró sajnálkozva lefújja a mérkőzést, és kihirdeti, hogy nincs győztes, mert a végeredmény érvénytelen.
    5. A főnök a meccs végén peckesen mászkál fel-alá a stadionjában, és büszkén kiabálja, hogy „győztünk”, meg hogy „ha tavaly a vb-hez 4 gól is elég volt, akkor ehhez a falusi rangadóhoz is elég.”

    Szánalmas.

  269. 279. A kurva eletbe…..mennyi minden masra lehetne kolteni…
    Pl. TEK, kisvasuthisstabitas Sziberiag….stb.
    Egyebkent visszamenoleg ke kell vinni 40% ra az erv. kuszobot, oszt jonapot…
    Megyez nekik. 😛 :@ B-) >:) .

  270. 281. jarisz

    „A kurva eletbe…..mennyi minden masra lehetne kolteni…”

    Pl. migránsok elszállásolására, segélyezésére, családegyesítésére, oktatására, élelmezésére (speciális halal koszt).
    Németországban ebből a fél politikai elit!
    Mondjuk, el tudom képzelni, hogy itt is van a ballib oldalon van jó párezer üres ingatlan, és nagy buli lehetne megtölteni őket miránsokkal, az állam meg pengetne mint a katonatiszt !!!

    Végülis nem rosz ötlet, és megértem hogy ragaszkonak az érdekeikhez.

  271. 224: „Oh! Szóval 180 fokos fordulat, miután ráébresztettelek, hogy a te fejed előbb fog a porba hullani, mint az enyém.” Talán ideje lenne átszidoloznod a memóriádat megtekintve korábbi bejegyzéseimet melyekből egyértelműen kiolvasható a muszlimok irányában érzett ellen érzetem.

    „Nagy szarba vagytok.” Nem jött át ezen sor üzenete, amúgy római katolikus vagyok és anno megkereszteltek. Te is? Miért is vagyunk MI szarban amiért TE nem?

  272. Egy nem ennyire túltolt, hányingerkeltő kampánnyal még érvényes is lett volna. Mondjuk OV -ék emelték 50%+1 főre az érvényességi küszöböt, 25%+1 főről, féltve a saját hatalmukat.
    De ez még mindig egy belpolitikai célokat szolgáló cécó volt, amit minő véletlenségből a zsidó újév (Rós hásáná) első napján rendeztek meg!
    Ha már szóba került, hogy az izraeli zsidóság genocídiumot súroló jelleggel viszonyul a muzulmánokhoz, míg az európai zsidó elit kvázi finanszírozza és üdvözli az arabok Európába áramlását! Érdekes paradoxonok ezek, de mint tudjuk, véletlenek nincsenek! Mint ahogy az sem véletlen, hogy a mai napra lett kitűzve a referendum dátuma…! A többit a fantáziátokra bízom. 😛 😉
    Ja, és az érzékenyebb lelkületűek miatt leírom, hogy nem zsidóztam, meg ilyenek; csak leírtam pár tényt! 😉

    Theresa May pedig pont ma kotyogta ki, hogy azt mondja…:
    A brit kormány tavasszal kezdeményezi a parlamentben annak az 1972-ben kelt törvénynek a hatályon kívül helyezését, amelynek alapján Nagy-Britannia csatlakozott az európai közösséghez – mondta egy vasárnapi lapinterjúban a brit miniszterelnök.
    http://www.atv.hu/kulfold/20161002-theresa-may-nagy-britannia-ismet-szuveren-es-fuggetlen-orszagga-valik

    Persze ez is egy véletlen. Na jó, befejeztem a „konteózást”.

  273. 280. gmarko

    „nézz utána a hivatalos adatnak.

    40.17%”

    „A szavazatok 98 és fél százalékának összesítése alapján a jogosultak 43,29 százaléka szavazott, az érvényes voksot leadók 98,28 százaléka mondott nemet a kvótára.”

    gmarko, na ez a hivatalos adat, te nézz utána…. 😛

  274. 285: Hülyeségen rágódsz, egyrészt pár százalék ide vagy oda tök mindegy, másrészt az összes szavazóból le kell vonni az érvénytelen szavazatok számát (ami most elég sok volt). Így a végeredményre én 40% alatti számot láttam, de ez valójában nem is lényeges.

    ——

    Szóval ennek a 285 hozzászólásnak (is) a tartalmát leszűrve, én azt gondolom, hogy a magyar lakosság 99,9… %-a – nagyon helyesen – általában nem akar tömegével muzulmánt látni az országban.

    Ez a szavazás csak arra volt jó, hogy marakodjunk egymással, miközben az „alapoknál” teljes az egyetértés.
    De ha már megtörtént, én úgy hiszem, hogy az eredmény így jó, ahogy van. Egyrészt valóban 3,2 millió nemet mondott, ami egy elég erős felhatalmazás OV-nak, hogy helyesen cselekedjen, ugyanakkor a szavazás érvénytelensége meg kifogja a szelet a magyarellenes eurobürokraták vitorlájából (nem lehet ránk sütni a náci bélyeget olyan könnyedén).

    Az viszont egy elég erős jelzés mindenkinek, hogy ott volt a magasabb a szavazási hajlandóság, ahol menekült-táborok vannak. (Lakva ismeri meg az ember a másikat…)

  275. 280. gmarko,


    A népszavazás osztályozása a jogi kötelezettség szerint.

    ÜGYDÖNTŐ:
    Az eredményes ügydöntő népszavazással a nép kifejezi az akaratát. Jogilag ez köti a közhatalmat.

    VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÓ:
    A véleménynyilvánító népszavazás nem köti jogilag a közhatalmat, de mindenképpen befolyásolja döntése tartalmát a választópolgárok azonosuló vagy elutasító véleménye.

    ————

    Az én értelmezésem szerint, tehát a mostani véleménynyilvánító népszavazásnál nincs relevanciája az érvényességnek, hiszen jogilag (se így, se úgy) nem köti meg a kormány kezét.
    Csak abban, hogy figyelembe kell vennie a 3 millió, egyhangú NEM-szavazatot.

    (Ezzel szemben ügydöntő népszavazás esetén az eredmény kötelező erővel bír a törvényhozásra nézve, amennyiben a szavazatok száma eléri az érvényességi küszöböt.)

    Látható, hogy az érvényességi határnak ügydöntő népszavazás esetén sincs túl nagy jelentősége, hiszen gyakorlat volt azt a béka segge alá levinni, csak azért, hogy ezzel a rezsim kötelező erővel, a szavazókkal legitimálhassa a döntéseit.
    A NATO-népszavazás előtt ez 25% volt, de érdektelenség esetén szerintem akár 10% alá is levitték volna.

  276. Berci,

    Az érvényes szavazatok aránya reggelre felkúszott 40.41-re.

    egyébként a 43.29 is szép szám, csak:
    1. Az érvényesség szempontjából nem ez a mérvadó.
    2. Még mindig sokkal kevesebb, mint az 50 % + 1 szavazat.

    persze ettől még gyönyörködhetsz benne.

  277. Mvm9,

    logikusan indítasz, de aztán ezt írod:

    „Csak abban, hogy figyelembe kell vennie a 3 millió, egyhangú NEM-szavazatot.”

    Nem, nem kell figyelembe vennie. És nem, nem egyhangú.

    Azt tesz az alaptákolmányával a kormány, amit akar, de a tervezett módosításhoz nem kapott érvényes felhatalmazást.

  278. 287: „nem köti meg a kormány kezét.
    Csak abban, hogy figyelembe kell vennie a 3 millió, egyhangú NEM-szavazatot.”

    A kérdés csak annyi, hogy hol a határ, amit szerinted figyelembe kell venni?

    Ok, 3 milliót figyelembe kell venni (bár mi van a másik öttel?)
    De figyelembe kell-e venni kétmilliót, vagy egyet, vagy százezret, vagy tízet,
    vagy nem arról szól-e ez a történet, hogy valójában EGY ember, OV akaratát veszik figyelembe és az összes többi csak a körítés? 3 millió biostatisztával…

    289: „de a tervezett módosításhoz nem kapott érvényes felhatalmazást”
    Egyrészt nincs jelentősége, eddig már annyiszor módosították, hogy már megszámolni sem lehet, másrészt azt se tudjuk, hogy mit és hogyan fognak módosítani, ami átmegy majd az EU szűrőjén – mert csak olyat lehet. Ez az egész módosítás arra jó, hogy tovább szítsák vele a közvéleményt, életben tartva a „migráns-kérdést” még úgy is, ha egy darab migráns sem lesz az országban.

  279. Azt figyeltem meg itt a kommentek között, hogy a médiakampány milyen klasszul hat a tudatalattira is.

    Többen is elkezdtetek félkövérrel kiemelni ezt-azt, pedig ez itt korábban nem volt szokás. Nekem legalább is nem tűnt fel.

  280. 291 – gmarko:
    Én pedig azt figyeltem meg, hogy folyamatosan kötözködsz, és mindenkivel kikezdesz. Ez egy vitafórum, ahol egymás figyelmét felhívjuk olyasmire, ami a másiknak nem jut eszébe, vagy nincs róla tudomása. Te semmire se hívod fel a figyelmet, csak belerúgsz mindenkibe. Nem ártana, ha felülvizsgálnád önmagadat.

  281. 290.

    „3 milliót figyelembe kell venni (bár mi van a másik öttel?)”

    Aki nem megy el szavazni, annak nem számít a véleménye – azt hiszem ez teljesen világos.

    289.
    Ha 98% NEM szavazat nem egyértelmű, akkor ugyan mi lenne az… 120%?

    „Azt tesz az alaptákolmányával a kormány, amit akar, de a tervezett módosításhoz nem kapott érvényes felhatalmazást.”

    Még akkor sem kaphatott volna kötelező erejű felhatalmazást, ha a szavazatok száma eléri az ‘érvényességi küszöböt’ – mert ezt a törvény csak ügydöntő népszavazásnál teszi lehetővé.

  282. 291:

    Figyeld meg, hogyan lesz lesajnálva a baloldal az általad hangoztatott remek érvekkel együtt.
    Ennyit róluk meg rólad is.

    Ebben a témában összezárt a nép, orbán azért ügyes mert az élére állt egy olyan kampánynak amivel nem lehet veszíteni.

    Az eu-nak nem a magyar szavazás lesz a legfőbb gondja, emlékezz a brexitre abból mekkora hiszti volt és most meg már semmi nyoma nincs a nagy eseménynek.

  283. „Aki nem megy el szavazni, annak nem számít a véleménye – azt hiszem ez teljesen világos.”

    😀

    Na abbahagytam, mert Tibor bá’ is rámszólt, és már én is unom.

  284. 293: „Aki nem megy el szavazni, annak nem számít a véleménye – azt hiszem ez teljesen világos.”

    Neked igen, nekem nem.

    Eleve úgy volt feltéve a kérdés, hogy csak nemmel lehetett szavazni /egy jogilag elég kétes kérdésre/, nem volt valódi alternatíva. Tehát ha valamilyen okból nem értettél egyet ezzel az egész népszavazósdival, csak azt tehetted, hogy nem vettél részt rajta. Függetlenül attól, hogy valójában hogy viszonyulsz a migránsokhoz.
    Én fenntartom, hogy a magyar lakosság több, mint 90%-ának nem kellenek a migránsok, de ez így, ezzel a módszerrel, ahogy a fidesz kezelte ezt a kérdést, nem volt feltárható.

  285. elfmage,

    „Ebben a témában összezárt a nép, orbán azért ügyes mert az élére állt egy olyan kampánynak amivel nem lehet veszíteni.”

    Akkor te itt most nem velem, hanem Tibor bá’ blogbejegyzésével vitázol.

  286. Majd meglátjuk mi lesz Európából 20-30 év múlva(ha:) )
    De nálunk nincs normális nemzeti önállóságot támogató kormány,nincs korszerű ütőképes hadsereg,összetartó közösség(cigány helyzet ? ) Mivel szállnánk szembe a bevándorlókkal….a kevesebb gyerekkel,milliárdos gázszerelőkkel,kivándorolt emberek tízezreivel ?,beilleszkedésre képtelen cigányokkal(800 000-1 000 000 fő?) ?
    Nemet mondani még nem elég.

  287. 298: „Nemet mondani még nem elég.”

    Pedig elhiheted, hogy ez a 3,2 millió ember most meg van róla győződve, hogy örök időkre megvédte a magyar nemzetet a migránsoktól.

  288. 299:
    Frász karikát! 3,2 millió úgy gondolta, hogy nem-mel szavazni még mindig jobb, mint otthon ülni és olvasni a magyar médiát, és várni a beözönlő muszlimokra.

  289. Egyesek képtelenek megérteni, hogy a semmittevésénél még az is többet ér, ha 3,2 millió ember kiszarik az ablakon. Mindenben egyetértek az ellenzőkkel, de a fuldokló egy szalmaszálba is belekapaszkodik, hiába mondod neki, hogy úgy is meg fog fulladni. És nekik van igazuk Pár napos hír, egy orosz tinédzser kiesett a 20. emeletről, és életben maradt.

  290. 297:

    Látom nehéz abbahagyni…

    Ismered azt a fajtát aki még a kútból is kikiabál, hogy nem kell segíteni, mert ő még innen is ki tud mászni egyedül? 😀

    A baloldal veled együtt pont azt csinálja ami miatt a fidesz sem szimpatikus. Jogászkodik, megmagyarázza a védhetetlent, stb.
    A nép véleménye megvan, 3,2m fő 98%-ban azt mondta hogy nem.
    A többi jogászkodás, kinek mi az érdeke.

    Aki nem ment szavazni az elfogadja a szavazók döntését mert neki mindegy. Tehát a távol maradó nem támogatja a migráns betelepítést, mielőtt idáig csúsztatnánk a dolgokat.

    Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy a vitához a gerincet nem érdemes kivenni (már akinek van).
    Aki nekilát 3,2m szavazatot semminek tekinteni az ne üvöltsön ha az ő véleményére sem kíváncsi senki, mert csúszómászókkal nem vitázik az ember.

  291. 296. Observer

    Aki nem értett egyet magával a szavazással az érvénytelenül szavazott.
    Tehát minden VALÓS vélemény képviselve volt… Már akinek volt véleménye.

    Akit meg nem érdekelt az nem ment el, és ráhagyta azokra, akiet érdekel.

    Amellett meg nehéz elmenni, hogy ennyien még soha nem szavaztak egy irányba a rendszerváltás óta, beleértve a NATO meg az EU tagságot is.

    Mert miről is megy a vita?
    Arányokról meg abszolút számokról.
    De hát mindkettő elsöprő.
    Az érvényes szavazatok 92%a meg a 3,2 millió… Akárhonnan nézzük, komolyan veendő.

    A baloldal megpróbálhatja beállítani vereségnek, de csak úgy jár mint a Fekete Lovag a Gyalog galoppban:

  292. 300: A válaszom parkolópályára került, Tibor bá’, nézz rá légy szíves.

  293. Lassan eljön az igazság pillanata; kiváncsi leszek, hogy ha Orbán a 3 millió szavazattal a háta mögött tényleg alkotmányt akar módosítani, akkor mit kér ezért cserébe Vona – vagy akárki is áll mögötte.
    Van egy olyan érzésem, hogy az együttműködés feltétele valamilyen nonszensz dolog lesz; például Orbán lemondása, vagy hasonló… csak azért, hogy végül ne történhessen meg az alkotmánymódosítás.
    (Hogy hogyan számol el Vona a jobbikos szavazókkal, akik ebben a kérdésben biztosan egyetértenek Orbánnal, az egy másik kérdés.)

  294. 303: „Aki nem értett egyet magával a szavazással az érvénytelenül szavazott.”

    Csak ha részt kívánt venni ebben a komédiában, amit a kétfarkúak generáltak.

    De egyébként nekem az a véleményem, hogy a „nemszavazó” (aki nem ment el) 60%-ból cirka 20 százalék lehetett a protest-nemszavazó, a maradék 40% meg egyszerűen közömbös, mint mindig.

    306: „mit kér ezért cserébe Vona”

    Egyszerű a válasz, 2018-ban vegyék be a kormányba. De valójában ezzel nem kap semmit, mert amúgy is beveszik, ha erős jobboldali többséget akarnak.

  295. 306. Observer

    „De egyébként nekem az a véleményem, hogy a “nemszavazó”…”

    Hát ez az.
    Mármint a különbség a tények és a vélemények között.
    A leadott szavazatok megszámolhatóak és besorolhatóak.
    A nem leadott szavzatokat meg mindenki a saját szája íze szerint értékeli.
    De hát PONTOSAN EZÉRT NEM SZÁMÍTANAK !

    Ha Vona valóban a kormányba akar kerülni, akkor nem úgy kezdi, hogy hátbaszúrja a Fideszt ezen a Fidesz számára fontos szavazáson.

  296. Sajátos megoldási lehetőséget biztosít az Alkotmány annak megfogalmazásával, hogy eredményes az az ügydöntő népszavazás is, amelyen a választójogosultak több mint 25%-a azonos választ adott a kérdésre, még akkor is, ha nem szavazott a választójogosultak 50%-a. /Ezt a 25%-t a NATO-ba lépésre kiírt népszavazás bebiztosítására hozták./
    1998-ban még a fentiek voltak a törvényben. Ha közben változott, akkor javítsatok ki.
    Az országos népszavazások közül a véleményező jellegűnek nincs érvényességi, eredményességi feltéte.

  297. Tibor bá’,

    követelem, hogy szólj rá Observer olvtársra, amit itt művel az egyszerűen tolerálhatatlan!

    😉

  298. 311: Nem én követtem el, csak elloptam. Ha másnak szabad, nekem is… 🙂

  299. Na tessék, most meg ballib módra mosakszol meg magyarázgatsz!

  300. Tibor bá’, baj van az ‘erőben’. Már a második kommentem ragad be, pedig szerintem semmi kényes dolog nincs bennük.

    Help me.

  301. A szavazás témájával kapcsolatban azt gondolom, hogy mivel ez össz-európai probléma lesz, közös megoldás születik a muszlimok kiűzésével kapcsolatban és németek várakozásai szerint ez orosz segítséggel fog megtörténni.

  302. 300: Nos ez a szavazás arról szólt, hogy az Európai Unió ne telepíthessen be migránsokat Mo-ra, a parlament beleegyezése nélkül.

    Tények: (linket nem adok, a parkolópálya miatt – PS. így is belefutottam… 🙂 )

    1. „Nem teljes egyetértéssel, hanem minősített többségi szavazással, Finnország tartózkodása mellett, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Románia ellenszavazata ellenére szavazták meg kedden délután az Európai Unió belügyminiszterei 120 ezer további menekült elosztását a tagállamok között.”

    Konkrétan ebben az esetben ebből a Mo-ra jutó létszám az a bizonyos 1294 fő, akiknek a befogadását OV elfogadta ugyan, de párhuzamosan a döntést magát megtámadták bíróságon, mert nem konszenzussal történt.

    2. Talán elkerülte a figyelmedet, de volt egy pozsonyi csúcstalálkozó, ahol megállapodtak abban (is), hogy nem lesz többet „nem konszenzuson” alapuló döntés migráns ügyben. Vagyis az EU a továbbiakban nem kényszerít senkit erre.

    http://index.hu/belfold/2016/09/17/az_ellenkezoje_tortent_pozsonyban_mint_amirol_orban_beszelt/

    A zárónyilatkozat ugyanis egyáltalán nem szól a migránsok szétosztásáról. Helyette viszont éppen azok a pontok vannak benne, amiket a magyar miniszterelnök hiányolt.

    Soha többet nem engedhetjük meg a tavalyi ellenőrizetlen hullám megismétlődését, és tovább kell csökkenteni a szabálytalanul érkező migránsok létszámát.
    Biztosítani kell a schengeni külső határok teljes ellenőrzését.

    Sőt, a lengyel és a szlovák miniszterelnök is a tárgyalás sikereként emlegette, hogy megváltozott az EU menekültpolitikája. Éppen abban az irányban, amit Orbán szeretett volna. Igaz, ha ezt Orbán beismeri, akkor nem folytathatná az EU-t támadó népszavazási kampányát.”

    Talán te erről nem tudtál? Vagy csak ahogy OV sem, te sem akartál tudni?

    Magyarra fordítva, az egész szavazás – ebben a formában – teljesen értelmetlen volt. Olyan dolog ellen irányult, ami nem fog bekövetkezni.
    De te legalább megnyugtattad a lelked, hogy tettél valamit. Ez is nagyon fontos. 🙂

  303. 312: Még hogy én magyarázgatok?

    Tudod ki magyarázgat? A kormány az unortodox győzelmét! 😀
    ______________
    Más:
    „Miniszterelnök úr, önnek tizenötmilliárd forint eltékozlására volt szüksége arra, hogy elfogadja a Jobbik álláspontját. Tegnap este óta ön egy vesztes politikus, önt mostantól nem fogják komolyan venni a brüsszeli bürokraták. Brüsszel az ön felelőtlenségét és hibáját könyörtelenül ki fogja használni. Fölfogta ön, micsoda kárt okozott a hazájának?” – mondta Vona Gábor a parlamentben.

    Csak azért idézem, mert én is ilyesmiket mondtam/írtam. Csak még a szavazás előtt…

  304. B@sszátok meg! Fejezzük már be ezt a témát! Összegezzük! Egy népszavazásnak az értelme, hogy kiderüljön mint akar, mit szeretne a nép többsége. Ilyen vonatkozásban erre a népszavazásra semmi szükség nem volt, mert biztosra lehetett venni, hogy az emberek többsége nem akar betelepítést. De ez nem csak magyar vélemény. Ezt gondolják az egyszerű németek, olaszok, franciák,….stb. Csak a politikusok akarják, mert őket megvette Washington, és Washington erre kötelezi őket, mert Tel Aviv erre kötelezi Washingtont. Ha nagyon jóindulatú vagyok, akkor azt mondom Orbán ezt felvállalta mert arra gondolt, hogy ez felbátoríthatja a nyugati állampolgárokat, hogy nyomást gyakoroljanak kormányaikra. Ha Orbán nem erre gondolt, akkor az ő belpolitikai célján túl ez a tény önmagától van. Teljesen mindegy, hogy mit okoskodtok össze jobbra és balra. Ez a 3,2 millió NEM egész Európára kihat, és ezzel Orbán bekerült a történelembe.
    u.i. a kukacot Éva kérte, hogy tegyem be. 😀

  305. Urakok tekjesen ertelmetlen itt % okon , elozo nepszvazasi eredmenyeken lovagolni…
    A lenyeget 2/kutya part fogta meg:
    1./ vegyuk hulyere a figurat kifele
    2./ befele meg legyunk szomorzak, hizy igy at akarnak baszni egy ertelmetlen akciozassal…
    3./ nezzetek meg BP egyes keruletei ervenytelen szavazatait,
    Nem sziptak be a nokedlit (gazdag, elit,stb., sot fidexees keruletek.)

    Vettek a lapot, ahogy humoritak mondanak…..Hihihi
    SJAT
    Konkluzio:
    +++++++a nagy G… megkezte sajat poljitikai godrenek asasat..
    Remelem az ellenzek befejezi.:-D 😀 😛

    Tortenelmi Kiegeszites, csak ugy csipobol:.
    Volner J. Szabadon a HirTv ben.
    „igaza van Simicskanak !
    Ezek tenyleg G…..ik..”.

    A kerdezo.riporter.reakcioja: „Mondhatta volna, elore, akkor kitesszuk a 18 as karikat”

    HAttezvan NA fidesz trollok…:-) 😉 .

  306. 317.Tibor bá’

    „u.i. a kukacot Éva kérte, hogy tegyem be.”
    Ez súlyos hiba volt.
    Minden elvtelen, a végén teljes önfeladást eredményező megalkuvás ilyen jelentéktelennek kinéző lépéssel kezdődik.
    Csírájában kell elfojtani minden ehhez hasonló próbálkozást.

  307. 317: „a kukacot Éva kérte, hogy tegyem be”

    Hát az ilyesmit azért nem előttünk kellene csinálni… 🙂

    Különben thx.

    „Orbán bekerült a történelembe”
    Be, de nem ezért. A népszavazással a pozsonyi csúcs után már csak nyitott kapukat döngetett. Pozsonyból simán hazajöhetett volna úgy, hogy győztünk (valójában ez történt). De nem, ő tolta tovább ‘fullba a kretént’, mert kellett neki ez az unortodox győzelmi mámor. Egy már kiírt népszavazást lefújni talán nem egyszerű, de meg lehetett volna tenni. Azzal, hogy nem tette, nyilvánvalóvá vált (ha eddig nem lett volna az), hogy az egésznek az ő részéről elsősorban belpolitikai üzenete van.
    Úgy vagy Orbán Viktorral, mint anno Gyurcsánnyal – sokkal többet képzelsz beléjük, mint ami bennük van.

    318: Hogy te milyen kis Homo ludens vagy. Csak nehéz olvasni – meg érteni is. 😉

  308. “Vesztes politikusnak nevezte, és lemondásra szólította fel a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamentben.”

    Ez várható volt. Vona poziconálja magát, most akar nagyot szakítani a Fideszből. Csak az a baj, hogy ezzel a felszólítással egyben ugrott is az alkotmánymódosítás.
    Majd kiderül, hogy mit szól ehhez a jobbik szavazóbázisa. Fel kellet tűnjőn már néhányuknak, hogy Vona az igazi sötét ló ebben a játszmában.

  309. 317.

    Ennek a szavazásnak a nyomásgyakorlás és a példa terjesztése az értelme. Így nem mondhatják Nyugaton, hogy az antidemokratikus Orbán csak úgy megváltoztatja az alkotmányt. A Jobbik meg szánalmas…

  310. 318. jarisz

    ” nezzetek meg BP egyes keruletei ervenytelen szavazatait,”

    Megnézük. És?
    Mire mentek vele?
    Az érvényes szavazatok 98%a-NEM…
    Ha legalább IGENnel szavaztak volna, az gyengítette volna az „elsöprő” NEM többséget.

  311. Tibor bá,

    Régen volt már szavazás a blogon…

    Jó lenne, valami jósda, hogy Orbán Brüsszelben mit tud kicsikarni a 3,3 millió szavazatával.

    Lesz kvóta, nemlesz kvóta, kirúgják Magyarországot, Orbán felértékelődik, Orbán leértékelődik, Junckert megüti a guta, stb…

  312. 324. Attila (PV),

    Brüsszelben ezután is csak azt fogják kommunikálni, hogy érvénytelen Orbán népszavazása. Szerintem az sokkal érdekesebb, hogy 3 millió szavazattal tud-e alkotmányozni a magyar parlamentben… mert ha igen, akkor az világos válasz lenne, és Brüsszel úgysem tehetne semmit.

  313. 325. Mvm9

    Tud alotmányozni 3 millió szavazat nélkül is, de így egy kicsit szolidabb.

    Egyébként Brüsszel is jó ha megnézi mit kommunikál, mert a V4-ek kiálltak a magyar eredmények mellett.
    Meg ahogy elnézem a kommenteket a fanyalgó nyugati médián, a fél világ nekünk szurkol.

  314. 326.
    Ha jól számolom, akkor amennyiben az ellenzék egytől-egyig az alkotmánymódosítás ellen szavaz (Vonának is ezt kell tennie a mai nyilatkozata után), akkor éppen megvan a 2/3. Akkor az a helyzet áll elő, hogy Orbán ellopja a Jobbik ötletét és 3 millió NEM-mel alkotmányoz; Vonának pedig a saját javaslata ellen kell szavaznia, ami biztos bukás… vagy pedig mindent egy lapra tesz fel, és lázadást, zavargást szít. Nem is lenne meglepő, ha kiderülne, hogy Vonát az ötödik hadoszlopból tolták a jobbik élére.

  315. Na, az lett, amire számítottam. Tök mindegy, hányan mennek el, Orbán csakazértis megmutatja, hogy ő nyert. A legjobb az lett volna, ha csak 1 ember megy el, és ő szavaz nemmel, mert akkor 100% lett volna a NEM-ek aránya, és az érvényességi küszöb, mint láthatjuk, teljesen mindegy. Nem volt tehát szükség arra, hogy én biodíszletként véleményt nyilvánítsak, mert így is meglett a kívánt eredmény.

  316. Ez az írás a kurucon jelent meg. Nem is rossz a 3 milliós szám, legalább ennyi embert érdekel a sorsa, tud egy napnál előbbre is gondolni.
    „Wass Albert alábbi írása nagy valószínűség szerint soha nem fogja érvényét veszíteni. Ha a saját életéről kéne szavazni – élet, vagy halál -, lenne egy csomó érvénytelen és egy még nagyobb csomó ember, aki nem is menne el szavazni.
    „- Háromféle ember van ebben az országban […] háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak.
    Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.
    Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.
    Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép.”
    (A tanulságos részlet Wass Albert – Magukrahagyottak című könyvéből való)”

  317. „A Nép nem döntött semmiről sem.”
    „pártok otthon maradásra (vagy érvénytelen szavazásra, ami egyenértékű) szólítottak fel.”
    „Magyarra fordítva, az egész szavazás – ebben a formában – teljesen értelmetlen volt. Olyan dolog ellen irányult, ami nem fog bekövetkezni.
    De te legalább megnyugtattad a lelked, hogy tettél valamit. Ez is nagyon fontos.”

    Talán nem is olyan értelmetlen egy ilyen népszavazást kiírni! Felmérni, hogy milyen pszichológiával lehet befolyásolni egy szavazás eredményességét, amiből következtetni lehet arra, hogy milyen ellenállásra lehet számítani valamilyen ügy befolyásolása végett.
    Sajnos, a nép nagyon sok mindent eldöntött most. Orbán Viktor most annak is örülhet, hogy nincs olyan tömeg, aki lelökhetné őt a trónjáról, hiszen még egy értéktelen kérdésen is össze lehet őket ugrasztani (sőt szerintem már azt a tudásukat is frissítették, hogy mivel, hogyan, mennyire lehet manipulálni a népet), tehát nincs olyan erő, aki mellé odaállhatna a „nép”.

  318. Egy újabb szempont, amiről eddig nem volt szó: szerintem a kormány túltolta a kampányt. Ha csak annyit tettek volna, ami biztosítja, hogy a lehető legtöbb emberhez eljussanak a tények a migránsok kapcsán, többen mentek volna el szavazni. De a magyar rebellis nép, és amikor azt látták, hogy ilyen gőzhengerszerűen tolja a kampányt a kormány, sokan azt mondták: Ezeknek? Na ne már!

  319. 331: „amiről eddig nem volt szó: szerintem a kormány túltolta a kampányt” Sokat akart a szarka, de nem bírta a farka. 🙂

    330: „Felmérni, hogy milyen pszichológiával lehet befolyásolni egy szavazás eredményességét”

    Biztos vagyok benne, hogy igazad van, volt ilyen szándék is.

    Sajnos az eredmény lesújtó – amikor a fidesz a gazdaság helyzetével kampányolt, akkor megbukott.

    Amikor az emberek félelmeire, és gyűlölködésére alapozott, mindig nyert. Még most is. 😉

    Szóval a 2018-as kampány is erre épül majd. Megy majd a riogatás az éppen esedékes ellenséggel, talán még a migráns ügyet is sikerül addig elhúzni. A’ zemberek meg beszopják, mint eddig mindig – tisztelet a kivételnek.

    A mostani népszavazás kapcsán annyi kiderült, hogy a baloldalinak csúfolt pártok impotensebbek, mint valaha, értelmes programra, összefogásra, együttműködésre továbbra is teljesen képtelenek, illetve a „kétfarkúak” megjelenésével még tovább töredezik a szavazóbázis.
    Kiderült az is, hogy a „nemzet érdekében” legalább 3 millió embert meg tudnak mozdítani, és nem csak jobboldaliakat.

    Mivel várható az európai országok vezetésében egy jobbratolódás (migráns ügyek miatt (is)), Orbán Viktor is bátrabban nyithat a szélsőjobb irányába, elszipkázva a „cuki” Jobbikban csalódott szélsőséges szavazókat is, a centrumról nem is beszélve /bár az is lehet, hogy ezzel nem vacakolnak, hanem a Jobbikot egy az egyben beemelik a kormányba (ha szükséges lesz majd pl. egy kétharmadhoz) – ez persze az európai trendektől is függ majd/.

    Sajnos – vagy nem sajnos, de a helyzet az, hogy a magyar társadalom nem volt képes kitermelni valós alternatívát, ami képes lenne leváltani a fideszt a hatalomból. Ha egyáltalán le kell váltani – egyelőre a többségnek jelen formájukban is tökéletesen megfelelnek.

  320. Elindultak Belgrádból Magyarország felé a migránsok. Megérte az egész ballibsi médiának azt kommunikálni a világ felé, hogy Orbán vesztett és nem a bevándorlók, és hogy szeretettel várjuk őket…

    Danke, Thank you, Merci!

  321. Na most az lesz, hogy a „politikai értelemben” eredményes népszavazás eredényére hivatkozva módosítják az alaptörvényt.
    Habár benne van az alaptörvényben, hogy az alaptörvény módosítására irányuló népszavazás nem írható ki. :-O

  322. 335. gmarko,
    „benne van az alaptörvényben, hogy az alaptörvény módosítására irányuló népszavazás nem írható ki”

    A kérdés így hangzott:

    „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

    Ebben hol szerepel az alaptörvény módosítása?

    A módosítás, amit a kormány kezdeményez, csak a következménye az egyértelmű eredménynek.

  323. kedves Mvm9,

    nagyon kedves, hogy bemasoltad a kerdest, nem lattam meg elegszer.
    Nem irtam, hogy ne lenne joga a kormanynak modositani az alaptorvenyet. Azt tesz vele, amit akar.
    De ez az egesz sztori igy lesz kerek.

  324. „Svédország bírósághoz fog fordulni, ha Magyarország nem tartja be a dublini előírásokat, és nem fogadja vissza azokat a menedékkérőket, akiket a magyar hatóságok regisztráltak elsőként az Európai Unióban, közölte Morgan Johansson svéd igazságügyi miniszter az EUObserver szerint.

    Öt észak-európai ország – Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország – nemrégiben levelet küldött az Európai Bizottságnak, arra kérve az uniós intézményt, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy Magyarország betartsa a dublini szerződésben foglaltakat.”

    http://24.hu/kulfold/2016/10/05/svedorszag-birosaghoz-fordul-ha-magyarorszag-nem-fogad-vissza-menedekkeroket/

    Kezdenek beérni a jóslataim… – nem mintha örülnék neki.

  325. Mert biztos Magyarországon léptek először EU-s területre, nem pedig Görögországban, ahol meg „elfelejtették” regisztrálni őket…

  326. 339: Görögország nem számít biztonságos országnak. Ami persze egy vicc. Szóval mi vagyunk a célpont.

  327. 338. Observer

    „Kezdenek beérni a jóslataim… – nem mintha örülnék neki.”

    Látod, pont EZÉRT volt szükség a szsvszásra és az alkotmányba való rögzítésre…

    Így is komoly meccs lesz, de azért kíváncsi leszek, hogy amikor élesben mennek a dolgok, mint például ez az ügy, akkor a baloldal kinek fog szurkolni, hogy van kvóta, meg nincs kvóta…

    Ugye mostanáig azzal érveltek, hogy NINCS is probléma, álprobléma, felesleges az egész.

    Most, hogy VAN probléma, végre színt vallhatnak, hogy az ország vagy a svédek érdekeiben politizálnak.

  328. 340: Ezek szerint csak azt kell elérni, hogy mi se számítsunk „biztonságos országnak”. Legalábbis a muszlimok számára ne, azt nem is bánnám.

  329. A tervezett alkotmánymódosítás szövege:

    „a szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelmére, az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott törvényes határozat alapján lehet betelepíteni”.

    Emellett rögzítenék, hogy „tilos a csoportos betelepítés”.

    Ennek csak akkor van értelme, ha az Alkotmányban rögzített, és az Országgyűlés által megalkotott törvény 2/3-os, különben egyszerű többséggel bármikor meg lehetne változtatni.

  330. 344.
    Az Alkotmányt igen, de az alkotmányjavaslatban az szerepel, hogy az Országgyűlésnek egy törvényt kell alkotnia a bevándorlásról. Ha ez feles törvény lesz, akkor a későbbiekben egyszerű többséggel módosítható.

  331. „Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott törvényes határozat alapján lehet betelepíteni” – magyarul „papír” lesz a betelepítés rendjéről…Még magyarabbul: lesz betelepítés…

    …ha a jogalkotó azt írná, hogy nem telepíthető be… Na akkor nem lenne betelepítve…!

  332. 346. István

    „…ha a jogalkotó azt írná, hogy nem telepíthető be… Na akkor nem lenne betelepítve…!”

    Ennek sok értelme nincs.

    Ha a kormány elfogad bárkit, az betelepíthető.
    Az egész arra megy ki, hogy MÁS ne tukmálhasson olyan idegeneket az országra, akit SENKI nem akar.
    Például ne lehessen azokat Magyarországra küldeni, akik már nem kellenek a svédeknek, mert alkalmazhatalanok.

    Egyszerűen ugyanaz, hogy te megválogathatod, hogy kit engedsz be a lakásodba, és nem adod át a jogot a házmesternek, hogy engedélyed nélkül albérlőket rakjon a fürdőszobádba.
    De ha úri kedved úgy diktálja, felhívhatsz az utcáról egy vidám társaságot, vagy néhány hajléktalant és jóllakatod őket.

  333. 347: „MÁS ne tukmálhasson”

    Rám senki, se a parlament, se a kormány ne tukmáljon senkit (még letelepedési kötvényért sem) – ilyen opció nem lesz? 🙂

  334. 347 – Attila:
    Mindeközben mi nyugodtak vagyunk, abban reménykedve, hogy a -„válogatott” muzulmánok ugyanolyan békések lesznek a gondoskodó jóléti rendszerünk és nyugtatgató médiánk hatására, mint amilyenné mi váltunk…

    Néhány „válogatott” „migráns”? Mi bajunk lehet?

    Nos, az a több millió nem muzulmán, akik valaha olyan területeken éltek, ahol most az iszlám uralkodik, valószínűleg feltették maguknak ugyanezt a kérdést…

    Bizonyára ők is olvasták valahol, hogy egyesek szerint az iszlám végső célja egy világméretű Kalifátus létrehozása, melyet a saría ural…

  335. Nem veszitek észre, hogy Orbánnak gondolnia kell a kötvényes muzulmánokra is, mielőtt a fejéhez vágják. Ez azért elég szemét dolog. Ha a haverok kapnak pénzt, akkor jöhet. Különben nem jöhet.

  336. 348.
    Letelepedési kötvénnyel inkább jómódú ázsiaiak jönnek (300.000EUR/fő).

    Kínaiakkal a legtöbb embernek nem is lenne baja; például a négerekkel ellentétben szeretnek dolgozni, és a mentalitásuk is közelebb áll az európaihoz.

  337. Ha a muzulmánok elől menekülő nem-muzulmánokat befogadnánk, az ellen semmi kifogásom nem lenne.

  338. 351: „Letelepedési kötvénnyel inkább jómódú ázsiaiak jönnek”

    Ja, értem, akinek van pénze, az jöhet, mindegy, hogy ki fia borja.

  339. Tibor bá’ miért lenne szemét dolog? Először is nem mind muzulmán, aki kötvényt vesz és aki kötvényt vesz, annak nem mi veszünk lakást és nem mi tartjuk el a 4 feleségét és a 17 gyerekét és nem a mi szegényeink segélyét kell megosztani velük.

    A Németországban élő nyugdíjasok és nyugdíj előtt állók, valamint munkanélküliek csupa panaszból állnak, a görög nyugdíjasok nekimentek a rendőröknek, mert megint csökkentették a nyugdíjukat és a svédeknél meg csak mi hisszük, hogy békésen, bambán elviselik a közéjük ömlesztett migránsokat.

  340. 353.
    Observer, nem érted a matekot. Ha évente átlagosan ezren vesznek kötvényt, az kb. 100 Mrd Ft éves bevétel jelent (valakinek).

  341. 353. Observer

    „Ja, értem, akinek van pénze, az jöhet, mindegy, hogy ki fia borja.”

    A lényeg pont az, hogy NEM mindegy, hogy ki fia-borja, hanem ellenőrizhető.

    Ez régi, nemzetközi gyakorlat, hogy aki megfizeti, az letelepedhet a választott országban, ha megfelel a kritériumoknak.

    Azért nyilván van különbség, a tömegesen ránkerőltetett illegális bevándorló Ahmedek, között, akik mind január elsején születtek és 17 évesek, meg az ázsiai üzletember között, akit annyira vizsgál át az ország amennyire csak akar, szabadon dönthet, hogy beengedi vagy se.

  342. Én csak egyetlen dolgot nem értek, és no offense!
    De ha ebben az országban 26 éven keresztül SOHA SENKIT nem érdekelt a távol maradó emberek véleménye, akik általában a politikai elit korrupt mivolta elleni tiltakozásból nem mentek el szavazni, akkor ez miért most változott meg?
    Amikor a legutóbbi választáson közel 40 százalék el sem ment, mondván, hogy senki nem kell nekik, akkor most miért vesszük bele ezt a kb. 40% apolitikust a számításba, amikor pontosan tudható, hogy ők nem távolmaradásra buzdító felhívás miatt nem mentek el, hanem legközelebb sem fognak.
    Véleményem, hogy semmi nem fog változni addig az erőviszonyokban, és a baloldalnak semmi esélye az erősödésre, amikor az egyébként totál megalapozatlan értelmezését hangosítják fel még a legautentikusabb politikai elemzők is. Már csak azért is, mert így a jobboldal „mindenki ellenünk van…” szekta-fílingre hajazó kommunikációja ezzel újabb és újabb muníciót kap…

    Amúgy igen, ha ezt egy önmagában álló történetnek lehetne venni, akkor ez valóban nem győzelem a kormánypárt számára, de a másfél év múlva esedékes választások szempontjából őrült nagy siker.

  343. Morvai helyretette a hazug Junckert népszavazásügyben:

  344. Keltafan,

    no offense either, de miért nem lehet elismerni, hogy ez a szavazás a jelenleg érvényes, és a Fidesz által szigorított szabályok szerint érvénytelenre sikerült. Ezt a szót, hogy „érvénytelen”, egyszerűen száműzték a kormányközeli médiából.

    A baloldal egyébként az otthon maradás mellett kampányolt.

    Az van, hogy kormányunk már a saját játékszabályait sem tartja be, és a tábor még örül is ennek.

  345. 359:
    Ugyanarra hivatkoztam néhány napja a hozzászólásomban, mint Morvai Krisztína. Ami fontos: Ennyie (3,2 millió) magyar az eddigi 8 népszavazáson még soha nem szavazott egy azon irányba. Jogilag lehet csűrni-csavarni, így az érvényesség, úgy az érvényesség. 50 % a küszöb, 25 % a küszöb, majd megint 50 % a küszöb. Ennyien még soha nem szavaztunk egy irányba. Aki nem vette magának a fáradtságot és nem szavazott, az beleegyezését adta a többségi akaratnak. Vagyis a magyar nemzet több mint 98 százaléka betelepítés ellenes.

  346. Tudom, tudom, politikai értelemben érvényes volt a szavazás.
    Sokan szeretik az alternatív valóságokat, semmi baj.

    Érdekes, hogy egész másként indul a blogbejegyzésed. Ott még felelőtlen hülyeségnek nevezed a népszavazás kiírását.

    És be is jött a jóslatod, a végeredmény: érvénytelen.

  347. 360: „a magyar nemzet több mint 98 százaléka betelepítés ellenes”

    Szerintem meg 100%-ban, mínusz a Fodor Gábor. 🙂
    Az „igenek” nem valódi igenek, hanem az OV ellenesség ‘szélsőséges’ megnyilvánulásai.

    Ettől eltekintve a népszavazás érvénytelen volt, persze „Jogilag lehet csűrni-csavarni”, de ezen most már a magasságos atyaúristen sem tud változtatni. 🙂
    Nincs értelme ezen tovább rágózni.

  348. Szerintem csak az tartozik a Magyar Nemzethez, aki NEM-el szavazott!!!

    Mindenki más hazaáruló, tehát nem a nemzet része!!!

    Ebből következik, hogy a nemzet 100%-a betelepítés ellenes!!!

    😉

  349. 363:
    A következő peremben te leszel az ügyvédem. 😀

  350. Simán veszítünk, de majd jól megmagyarázzuk.
    😀

  351. 363: „Szerintem csak az tartozik a Magyar Nemzethez, aki NEM-el szavazott!!!”

    Ebben tévedsz, mert egészen biztos, hogy voltak közöttük „komcsi-libsik”, akiket azért mégse kellene a nemzet részének tekinteni. 😀

  352. 366: Abból, hogy csak az tartozik a nemzethez, aki nemmel szavazott, nem következik, hogy mindenki a nemzethez tartozik, aki nemmel szavazott.

  353. 367: Mi a nemzet? Kik a tagjai? Ki és milyen alapon dönti ezt el?

    Kérdem az Aradi Vértanúk emléknapján…

  354. Igen, igen, valójában a Nemzet még túl is teljesítette a 100%-ot!

    Köszönjük Elvtársak NER-társak!

  355. 361. gmarko

    „És be is jött a jóslatod, a végeredmény: érvénytelen.”

    Ez most egy remek gumicsont a balliberális oldalnak.
    Amíg ők ezen rágódnak, az úthenger elrobog mellettük, bekerül az alkotmányba, új, nemzetközi kapcsolatok alapjává válik, és még Brüsszel is az öntökönlövéssel játszik, ha figyelmen kívül hagyja.

    Persze… Értem én hogy 200 decibellel muszáj trombitálni, hogy a Patásorbán vszített, hogy ne lehessen meghallani azokat a hangokat, hogy a baloldal tovább morzsolódott, és MÁR MEGINT külföldi érdekek védelmére buzdított az országgal szemben.
    És pünkt ezért morzsolódott… Mert még a hithű balosok is elborzadnak a gondolattól, hogy menekülttábor épüljön a szomszédjukban… talán ez sokak számára túl nagy ár ahhoz, hogy Orbán ellen szavazzon.

  356. A 98%-os többség önmagában nem lenne elég, de az alkotmánymódosítással közjogilag is helyre lesz téve a dolog.

    370.
    Csak ügydöntő népszavazás esetén van értelme érvényességről beszélni.

  357. 371. Mvm9

    „Csak ügydöntő népszavazás esetén van értelme érvényességről beszélni.”

    Persze… De olyan jó ismételgetni, hogy „érvénytelen”, akkor is ha semmi értelme.
    Gyurcsány szerint erre vártak 10 éve.
    És addig se kell a SAJÁT belső problémáikra figyelni… hogy például NINCS programjuk azon kívül, hogy orbántakaroggy.
    Végülis az orruk bele lett dörgölve abba, hogy Orbánnak még mindig megvan a 2/3, és ha baloldal így marad, akkor 2018-ban is meglesz.
    És… erre vártak 10 éve… egy „érvénytelen” szavazásra.

  358. 359, 361:

    Én azt vallom, hogy nem az a lényeg, hogy mi a valóság, hanem, hogy mit gondolsz a valóságról. Ebben az országban a jobboldalnak és a baloldalnak és mindenki másnak megvan a maga kis igazsága, amiben hisz. Ami szíve joga. És bármiben hihetsz. Csak arra vigyázz, hogy a hited néha találkozzon a valósággal, valahogy időnként súrolja, mert különben hiába szép a meséd, senki nem fog neked hinni.

    A „NEM” mellett szavazóknak a meséje az, hogy minden idők legnagyobb összefogása.
    A többieké meg az, hogy „érvénytelen” a szavazás, és ezért kudarcos.

    Mindkét megközelítés igaz. Csak az a baj, hogy 2006 óta a baloldal és a most távolmaradásra szólító politikai erők valóságról alkotott meséje sokkal kevésbé hihetőbb, mint a „NEM”-mel szavazásra buzdító Orbáné. Mindenki mesét mond, de valahogy az egyik hihetőbb, a másikra meg már legyint a nép. És persze, oké, hogy birkaeffekt… nem tagadom…

    De még a birkáknak is fontos, hogy legalább legyen hihető a sztori, és amikor 3.3 millió szavazó egyfelé szavazásánál a hiányzó 700 ezer miatt azt mondják balról, hogy „Győztünk!”, akkor a birkát még birkábbnak nézik valakik, és azt már lehet, hogy nem kéne.

  359. 372: Na, igen.

    Ez kb. olyan, mintha a német-argentin világbajnoki döntő után kiállt volna a magyar válogatott, és azt mondta volna, hogy: „kár a gőzért, Messi sem világbajnok, pedig mennyi energiát mozgósított azért, hogy ő emelhesse fel a trófeát.”

    Csak épp:
    1. …ott sem voltunk.
    2. Egyedül a Messiért többen mennek ki a stadionba, mint az egész válogatottunkért.
    3. Legközelebb sikerülhet neki.
    4. Egy csomó más céljához meg közelebb került, míg a magyarok a foteljukban szotyiztak.

  360. 368: Ezt én nem fogom eldönteni. Csak rámutattam egy logikai bakira, amit az amúgy hamis állítások közötti összefüggésben vétettél. Ha úgy tetszik, csúsztattál.

  361. Ez az egyik legtöbb, vagy a legtöbb hozzászólással rendelkező poszt.
    Tényleg ennyire nehéz eldönteni a „szavazást”?

    Ahogy tudom, Orbán Úr februárban megszavazta a kvótákat.
    Az idegenellenesség viszont erősödött, ezért kiírt egy népszavazást olyan kérdéssel amelyre bármilyen válasz Őt igazolja, de még a távolmaradás is.

    Nemmel válaszolsz. Rendben, a menekültek nem jönnek a parlament engedélye nélkül.
    A parlament engedélyével fognak jönni. És Orbán Úr nem hibázott amikor megszavazta a kvótát.

    Igennel szavazol. Orbán Úr nem hibázott, hiszem a nép is azt akarja.

    Távol maradsz? Ez is jó, szabad a gazda.

    Érvénytelen? Szintén szabad a gazda.

    És a négymillió szavazónak sohasem lesz lelki ereje beismerni, hogy palira vették.

    Most pedig Orbán Úr bebetonozza az alkotmányba a menekültáradatot.

    Ne szomorkodjatok, nem volt ez nagy hiba, ill. nincs is mit tenni.
    Azok akik jönnek sokan vannak és még többen lesznek.
    Ők teszik azt amit a természet parancsol.
    Esznek és szaporodnak.
    Az EU népe pedig kihal.
    Ez egyfajta demokrácia. A több(ség) dönt.

  362. 346 n/a

    „Ahogy tudom, Orbán Úr februárban megszavazta a kvótákat.”

    Rosszul tudod.

    Februárban egy határozatot fogadott el a miniszterelnökök tanácsa, amiben 40 ezer menekültet kell elosztani ÖNKÉNTES alapon.
    Itt is jelezte Orbán, hogy Magyarország nem vállal egyet sem.
    Ez lett aláírva.
    Utána volt a külügyminiszterek tanácsa, ahol a nagy országok többségével megszavaztak egy KÖTELEZŐ kvótát, amit Magyarország és Szlovákia megtámadott.

    Ezt úgy tálalni, hogy „Orbán aláírta” tudatos félrevezetés.

  363. 376 n/a
    Nagyon rosszhiszeműen fogod fel.
    A kiírás kétségtelenül olyan csavarral lett megfogalmazva, hogy meghagyta a lehetőséget a kormánynak, hogy ha szükséges, fogadhat menekülteket.
    De mindenesetre legalább azt a jogot megtartotta, hogy kívülről nem diktálhatnak be akármilyen tömegeket.
    És ez részben vonatkozhat arra is, hogy fogadhat be migránsokat, de csak a saját maga által megfogalmazott kritériumok alapján.
    Igaz, elvileg vonatkozhat arra is, hogy később a kormány meggondolja magát a fenyegető szankciók nyomása alatt, és úgy dönt, hogy saját maga is elfogadja a betelepítést, formálisan a parlament döntése alapján, és nem külső parancsra.
    De ez önmaga olyan nyilvánvaló szembeköpése lenne, hogy ez a bukással lenne egyenértékű a legközelebbi választáskor.
    Azt nem tételezem fel, hogy ez a betelepítés tudatos előkészítése lenne, ahogy a többi visegrádi esetében sem…

  364. 377 Attila

    „Februárban egy határozatot fogadott el a miniszterelnökök tanácsa, amiben 40 ezer menekültet kell elosztani ÖNKÉNTES alapon.”
    Határozat vagy önkéntesség? És el KELL osztani?
    A szavaidat nem tudom úgy értelmezni, ahogy szeretnéd.

  365. 379 n/a

    „A szavaidat nem tudom úgy értelmezni, ahogy szeretnéd.”

    Úgy értelmezed, ahogy akarod.
    Mi meg azt gondoljuk rólad, hogyha ezek után is kötöd az ebet a karóhoz, amit mi akarunk…

  366. 378:
    Itt Orbán megint a saját magát lőheti lábon, ahogy a 25-ről 50- százalékra változtatásnál. Ha 2018-ben elveszíti a választásokat ( 😀 ) akkor a nyertes balliberálisok az alkotmány alapján bárkit beengedhetnek méghozzá tömegesen.

  367. 380 Keltafan

    Attila (PV) egy mondatban egymásnak ellenmondó szavakat használt. Ez nem politika, hanem kommunikációs hiba.
    Attila gondolatát sejtem, de így leírva már nem értelmezhető.
    Egyebekben pedig csak azt írtam, hogy Orbán Úr ügyesen csinálta.
    Én is.
    Persze Ti is csinálhattok azt amit akartok. Azok pedig jönnek, mindig többen.

  368. 377.
    A lényeget érti, aki akarja: az elhangzott állítással szemben Orbán nem vett részt a migránsok törvénytelen befogadásában.

    A kommunikációs hiba valójában ez a hamis állítás volt.

  369. 381. Tibor bá’
    Ebben igazad van, erre nem is gondoltam. Erre persze az lenne a megoldás, hogy olyan törvényt kell beiktatni, amely a betelepítést a parlament olyan többségének egyetértéséhez kötné, amit a baloldali kormány sehogy sem tudna megszerezni. 🙂

  370. 375: „Ha úgy tetszik, csúsztattál.”

    Uramatyám, egy viccnek szánt mondatban? Szmájliról hallottál már? Pl. ilyenről: 😀

  371. 363-364-365:

    Egye fene, ha már ennyire beálltatok vesztes pozícióba akkor szívesen indítok egyet… 🙂

  372. 382. n/a

    „Attila (PV) egy mondatban egymásnak ellenmondó szavakat használt.”

    Nem használt.

    Ha nem csak a ballib proagandáját hallgatnád, akkor tudnád, mert többször el lett magyarázva.

    A miniszterelnökök tanácsán csak olyan döntést lehet hozni, amiben MINDENKI egyetért.
    Két fő dologban értettek egyet:
    1. A menekülteket szét kell osztani.
    2. Az elosztás ÖNKÉNTES alapú.

    Muszály volt bevenni az önkéntességet, különben nem lett volna egyhangú a döntés.
    Ez volt a közös nevező.

    Aztán az egészet határozatba foglalták.

    És ezt Orbán aláírta, világossá téve, hogy önkéntes alapon nem fogad be EGYETLEN EGY menekültet se.

    Mivel nem volt ezzel egyedül, összehívták a külügyminiszterek tanácsát, ahol a határozatnak NEM volt feltétele az egyhangú döntés, minősített többség is elég volt, ezért át tudtak verni egy KÖTELEZŐ kvótát.
    Orbán meg ezért a bírósághoz fordult, mert eléggé övönaluli, hogy addig próbálkoznak, ameddig találnak egy bizottságot, ami ki tud kényszeríteni egy sokaknak nem tetsző határozatot.

    Pontosan ezt csinálták az Európai Alkotmánnyal is.
    A franciák meg a hollandok elutasították, ezért elvileg nem lehetett elfogadni.
    Szóval a Lisszaboni szerződést megint egy olyan fórumon vertékl keresztül, ahol nem kellett egyhangúság.

    Összegezve: Az EU valóban gyarmattartóként működik, és ami nem megy szép szóval, azt másképp erőltetik rá a húzódozó tagországokra.

    EZÉRT nagyon helyes, hogy Magyarország, meg más országok is kezdenek kialakítani egyfajta önvédelmi mechanizmust.

  373. 387 Attila (PV)
    Feladom.
    Beszélsz beszélsz.
    „Ha nem csak a ballib proagandáját hallgatnád…”
    Nem tudhatod, hogy mit hallgatok, így ez a mondat üres. Csak a betűket szaporítottad.
    Az ellentmodásokat megismételted, ill. újakat mondtál.
    „Muszály volt bevenni az önkéntességet, különben nem lett volna egyhangú a döntés.”
    ????
    Igérem, erőt veszek magamon és nem reagálok ezután a szavaidra ezután.

  374. 388:
    Én értem, amit Attila ír. Ez hogy lehet? 😀

  375. „Én értem, amit Attila ír. Ez hogy lehet?”

    Talán nálad így hat a Viagra… 😛

  376. 389. Tibor bá’

    Vannak akik inkább hülyének tettetik magukat, mint hogy beismerjék, hogy tévedtek.

  377. 389 Tibor bá’

    „Én értem, amit Attila ír. Ez hogy lehet?”
    Hát úgy, hogy ahogy én is értem Attila (PV)-t.
    Más dolog az értelmezés és az értés.
    Csak a vita szabályairól beszéltem utóbb, ez értelmezési dolog.
    Attila (PV) olyan érvet próbált felhozni, ami fars. Kitalálta, hogy balos híreket olvasok. Ez nem vita érv!
    Attila (PV) egyhangú önkéntességről beszélt. Ez így sületlenség.
    Ha Én döntök valamiről, az csak az Én oldalamról lehet önkéntes, másoknak kötelező érvényű.
    Attila (PV) szerint tehát a semmiről döntöttek.

    Ez a verbális része.

    De semmi sem az aminek látszik, így figyelek arra is amit mondanak és arra is amit nem. Attila (PV) ki nem mondott gondolatait is találgatom.
    …Nem könnyű.

  378. Tibor bá’ miért lettek kékek a számok?
    A 381-ik még fekete…

  379. 392. n/a

    „Ha Én döntök valamiről, az csak az Én oldalamról lehet önkéntes, másoknak kötelező érvényű.”

    Azt hiszem alapvető értelmezési problémáid vannak.
    Segítek.
    A miniszterelnökök tanácsában van egy szabály, miszerint csak olyan határozatot hoznak, amiben egyhangú a döntés.
    Eddig megy?
    Nomost… A téma a menekültek elosztása volt.
    Abban mehegyeztek, hogy nem maradhat minden menekült Görögországban, Olaszországban, meg néhány célországban.
    Tehát szét kell osztani őket. Ebben is megegyeztek.
    Felmerült hogy egy kvóta alapján mindenki kap valamennyi menekültet. Ezt néhány ország ellenezte. Azután volt egy javaslat, hogy önkéntes alapon az országok vállalhatnak valamennyit.
    Ebben megegyeztek, és hoztak róla egy határozatot.

    A határozat „kényszerítő” része, mert azt hiszem ez okozza számodra a problémát, az az hogy „megtiltja” hogy egy országba úgy küldjenek menekülteket, hogy abba az ország nem egyezik bele.

    Talán így könnyebb egyeztetni az „önkéntes” meg „határozat” szavakat számodra is.

  380. 394. Attila (PV),

    Ne erölködj, van, aki csak az egyszerű kifejezéseket érti; mint például: Érvénytelen. 🙂

  381. 395: „Nemzetközi színtéren csak kínkeservesen lehet győzelemként tálalni a nyilvánvalóan hazai fogyasztásra szánt üzenetet, hogy sikeres volt az október 2-ai népszavazás.”

    „Közjogi értelemben egy érvényes tagállami népszavazás sem írhatta volna felül az EU által elfogadott döntéseket, Orbán érvénytelen népszavazása azonban politikai nyomásgyakorlásra sem alkalmas. Ezen érdemben az október 4-én bejelentett négypontos alkotmánymódosítás sem változtat”

    http://24.hu/belfold/2016/10/07/orban-most-az-egyszer-alaposan-elkalkulalhatta-magat/

  382. 396.
    „Közjogi értelemben egy érvényes tagállami népszavazás sem írhatta volna felül az EU által elfogadott döntéseket”

    Brexit. 🙂

  383. 397: Egészségedre. 😀

    A brexit semmilyen eu-s döntéssel nem megy szembe.

  384. 398.
    Tényleg, az EU teljes támogatásával történt.

    (Bár, van egy olyan érzésem, hogy Nagy-Britanniának nem azt a küldetést szánták, hogy az EU-val együtt roskadjon össze.)

  385. 399: A lisszaboni szerződés 50. cikkelye foglalkozik a kilépés lehetőségével.
    Ha valamelyik tagállam ki akar lépni, megteheti. Nem kell hozzá senkinek a támogatása.

    „A szerződés 50. cikkelye szabályozza az Unióból való kilépés módját. Alapelv, hogy bármely tagállam – a maga alkotmányos szabályai szerint – dönthet az Európai Unióból való kilépésről. A kilépési eljárás akkor indul el, amikor a kilépni kívánó tagállam értesíti szándékáról az Európai Tanácsot.”

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Lisszaboni_szerz%C5%91d%C3%A9s

    De azért még vergődj egy kicsit. 😉

  386. 393. gmarko
    </font> helyett sikerült </fonty</font>-ot írni a szövegbe. Megpróbálom innentől korrigálni.

  387. 396. Observer

    ” Orbán érvénytelen népszavazása azonban politikai nyomásgyakorlásra sem alkalmas.”

    Majd meglátjuk.
    Persze lehet, hogy Brüsszel majd megpróbál példát statuálni, és figyelmen kívül hagyni a népszavazásat, hogy nem számít, de ezzel megnyit egy soha véget nem érő vitát a nemzetállamok és az EU jogi elsőbbségéről.
    És ahogy a politikai hangulatot elnézem, ez a vita nem fog jót tenni az EU amúgy is alaposan megtépázott nevének.
    Meg az se utolsó dolog, hogy lelke mélyén Európa nagy része Orbánnak szurkol, hogy sikeresen kaparja ki a gesztenyét azok számára is, akik nem akarják migránsokkal elárasztani az országukat. És ezekből van bőven.

  388. 400.
    „Alapelv, hogy bármely tagállam – a maga alkotmányos szabályai szerint – dönthet az Európai Unióból való kilépésről.”

    Ugye azt te is sejted, hogy itt a hangsúly az ‘elven’ van; és csak kiválasztott országok tehetik meg ezt a lépést… Amikor a nem EU-tag Ukrajna törvényes elnökének csak annyi volt a bűne, hogy nem akart csatlakozni az Unióhoz, akkor a Nyugat a terror eszközével, a leggyalázatosabb módon megpuccsolta, és polgárháborúba döntötte az országot. Ezek után szerinted mire számíthat az, aki ki szeretne lépni – alkotmányos szabályok ide vagy oda.

  389. 399. Mvm9

    „Bár, van egy olyan érzésem, hogy Nagy-Britanniának nem azt a
    küldetést szánták, hogy az EU-val együtt roskadjon össze.”

    Lehet.
    De ha úgy nézed, Nagy Brittannia nem más, mint egy függelék a City of Londonon. Ebből a szemszögből egész más a leányzó fekvése.
    Ugyanis a City of London 4x annyi pénzt kezel, mint az EU egésze…

  390. 406: „A menekültügy csupán figyelemelterelés?”

    Bizonyára az is benne van.

    Viszont már meg is van az első belpolitikai „eredmény”. A 3,3 millió Orbán-támogatóval a hátuk mögött, már ki merték nyírni a ‘Népszabadságot’.

    „A legnagyobb magyar ellenzéki újság bezárása hatalmas csapás az ország sajtószabadságra és média sokszínűségére – mondta vasárnap Dunja Mijatovic, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadságért felelős képviselője.”
    http://444.hu/2016/10/09/az-ebesz-kepviseloje-szerint-nehezen-hiheto-hogy-uzleti-okok-vezettek-a-nepszabadsag-vegehez

    Tanulság mindenkinek, akinek eddig még nem volt világos – azért nem szabad támogatni OV-t semmilyen ügyben – még nemzetinek tűnőben sem, – mert csúnyán visszaél a támogatással.
    Ez persze nem vonatkozik azokra, akik a jelenlegi kurzus haszonélvezői, ők saját jól felfogott érdekükben természetesen támogassák továbbra is – lehetőleg gondolkodás nélkül – az illiberális demokráciát és vezetőjét. 😉

  391. 407:
    A Nyugat csak pofázik és nyomja a stegót Orbánnak. Az alkotmánybíróság, a legfőbb ügyészség, és a magánnyugdíjpénztár ellopása után (is megkapták a 2/3-ot.) a Népszabadság csak töpörtyű. Nem a szavazás eredménye. Az igazság az, hogy a Fidesz már annyi balhét gyárt szinte naponta,(Farkas Flórián, Matolcsy lakása, szeretője, Rogán urizálása, stb.stb. – máshol elég lenne ezer lemondásra) hogy irányítás helyett átmentek dühös csapkodásba.

  392. 408: Nem értelek Tibor ‘bá. Ezen poszthoz kapcsolódó régebbi hozzászólásodban kifejted hogy a CIA pénzeli a Kétfarkú Kutyapártot, (tehát beavatkozik a nyugat) most pedig írod hogy nem. Ez a „töpörtyű” egyébként elég nagy falat. Kár hogy nem akad fenn a torkukon.
    „A Nyugat csak pofázik és nyomja a stegót Orbánnak.” Aki pedig cserében csendben aláírja azt a kereskedelmi egyezményt melyet a nyugat kér cserében. Mindennek és mindenkinek megvan az ára.
    Egyetértek a 407 poszt tartalmával. A Népszabadság ügy margójára még annyit: a gazemberekhez méltó rabló, kizsákmányoló játék folytatódni fog de egyre kevesebb ellenzéki média fog ilyenekről beszámolni. A következő majd talán az INDEX lesz.

  393. 409:
    Nyugat alatt az Európai Uniót értem. A CIA pedig Amerika, ahonnan Orbán egy fillért se kap, sőt erősebb kritikát kap, mint az EU-tól.

  394. Nem értem. Olyan nagy hatalma a kormánynak, hogy rá tudja kényszeríteni az osztrákot a veszteséget termelő lap bezárására? Vagy nem ő a tulajdonos? A politikai napilapok nyomtatott változata már régen a végét járja, ahogy kihal az olvasó rétege. Egyedül a bulvár megy. A Népszabi már nem oszt, nem szoroz. A kiadó vidéki lapjai még inkább számítanak, amit a Springer szerzett meg annak idején, gyakorlatilag ingyen. A Népszava már régen csak pénznyelő, a Magyar Nemzet sem tudom meddig bírja az állami hirdetések nélkül, a Magyar Hírlap sem tudna magában megélni. A kiadóhoz tartozó Nemzeti Sportot nem akarják megszüntetni, arra még van kereslet.

  395. A megszüntetés módja is tipikusan a „fejlett” cégekre jellemző. Az alkalmazottnak péntek délben kell szólni, hogy ki van rúgva, akkor már nem tud hangulatot kelteni, hétfőre meg már lenyugszik. A főnök meg abból tudja, hogy ő már nem az, ha nem működik a beléptető kártyája, vagy nem tud már belépni a gépébe. Hiába, a HR is „tudomány”, vagy inkább ál.
    A tulajdonos szempontjából jogos, hiszen a ma nem megjelent újság vajon hogyan nézett volna ki? Meg folyamatos tüntetést szerveztek volna a tiltakozó, a szerkesztőséget elfoglaló alkalmazottak mellett. Őt a legkevésbé sem érdekli a „sajtószabadság”, meg az alkalmazottak. Neki más fontos.
    A párt már eladta a részét, így befolyásolni sem tudja már a folyamatokat. Akkor meg mit vár?

  396. Valaki magyarázza már el végre, hogy mitől a Patásorbán hibája, hogy a Népszabadság külföldi tulajdonosa már nem akar több pénzt ölni ebbe a pénznyelőbe, amit igazán már senki nem olvas, csak fizetést biztosít néhány balliberális entellektüelnek ???

  397. 413: Minek magyarázzam? Ha akarsz, utánaolvasol a sztorinak.

    Van egy olyan érzésem, hogy a 3,3 millió egy része nagyon fogja szégyellni /egy éven belül/, hogy valaha részt vett ezen a ‘népszavazáson’ és ezzel még inkább lovat adott a „patás” alá.

  398. 414:
    Ha rám gondoltál 😀 közlöm veled, hogy én sose szégyellem azt, amit teszek, mert mindig a rendelkezésemre álló adatok birtokában a lehető leglogikusabbat teszem. Persze ez nem küszöböli ki a hibás döntést, mert senki se atyauristen, de az utólag kiderült hibát sose szégyellem. — vegyük a másik esetet. A szavazás csúfos kudarc. Ezzel a néppel Orbán akkor is azt tesz, amit akar. Az EU pedig támad, hogy a nép a betelepítés mellett van (és meg is dicsér érte).

  399. 414. Observer

    „Minek magyarázzam? Ha akarsz, utánaolvasol a sztorinak.”

    Hát ez az.
    Akármerre keresek, ezt látom.
    SEJTENI kellene hogy mindenben a Fidesz keze van. Bizonyíték meg semmi. Ha let volna értelme a Népszabadság lélegeztetőn tartásának, akkor Soros biztosan beszállt volna… De hát neki se kell egy újság, akit gyakorlatilag SENKI nem olvas.

    A szavazáson meg arról volt szó, hogy Brüsszel döntsön arról, hogy ki él Magyarországon, vagy a magyarok… Ezen mit kell szégyellni?

  400. 415: „Ha rám gondoltál”

    Gondolt a fene… 😀 De ha már így magadra vetted… 🙂

    Ezt már kiveséztük. Annak idején elfogadtam az indítékodat.

    Más kérdés, hogy én végig azt állítottam, hogy az egésznek belpolitikai vonzata van. A Népszabadság ügye is ezt igazolja a számomra – ekkora támogatással a hátuk mögött most gyorsan meglépnek egy csomó kétes dolgot. Mindig is a célkeresztben volt számukra az ‘ellenséges’ média és civil szervezetek elhallgattatása. Úgy tűnik, most jött el az ideje.

    416: Talán te másutt keresgélsz, mint én.
    http://index.hu/belfold/2016/10/09/sulyos_logikai_buktatok_a_nepszabadsag_megszuntetese_korul/

    „A legvalószínűbb szcenáriónak most mégis sokan azt tartják, hogy a Mediaworks küszöbön álló eladásánál a tulajdonos akkor kapja a legjobb árat, ha a portfólióból kiiktatja a kormánynak rendkívül kellemetlen sztorikat megíró Népszabadságot. „

  401. Szerintem az „ellenséges” média inkább csak növelte Orbán előnyét. 30-40.000-es példányszámával, több éves veszteséggel a Népszabi magától is haldoklott. Csoda, hogy eddig nem szűnt meg, az MSZP is eladta másfél éve a tulajdonrészét. Ennyi erővel az MSZP-t is lehet az események szervezőjének tartani.

    Én igazából leszarom, ha megszüntetnek egy lapot. A nyomtatott sajtó hanyatlóban, az interneten bármilyen véleményhez hozzá lehet jutni. Ha olvasói igény van erre a mondanivalóra, akkor azokat valakik úgyis kielégítik, legfeljebb más néven. Ha meg valakinek szócsőnek kell, akkor az finanszírozza.

    Nem tartom fontosnak az egyensúly fenntartását, szerintem a baloldalnak lejárt a szavatossága, így is nagyobb hangjuk van, mint támogatásuk. Nem hiszem, hogy ők fogják leváltani Orbánt. Ahhoz egy józanabb, ideológiamentes, nemzeti hozzáállású erő kell. Ilyen jelenleg nincs a palettán.

    Balos emberkék már forradalomról beszélnek, azt hiszik, hogy többségben vannak ezzel az elvárással, mert csak a saját közegükkel érintkeznek. Szerintem még mindig bolsevikek.

  402. 417. Observer

    „Legvalószínűbb” – „Tartják”…

    Ne haragudj… De ez nagyon gyenge spekuláció, komoly alapok nélkül.
    Gondolod, hog Orbánnak hatalma van a Vienna Capital Partners felett?

    Az meg valóban ördögtől való dolog, hogy ha valaki vesz egy szolgáltatáscsokrot, akkor nem lelkesedik a veszteség termelő ágakért?

    A másik kérdés, amit a ballib nagyobb ívben kerül, mint cigány a munkát, hogy ha szinte senki nem olvassa, akkor MI SZÜKSÉG VAN RÁ ?????

    Pont ezért nem is jelentett igazi veszélyt Orbánra…
    Akkor meg minek bíbelődni vele és felvállani ezt a hisztit?

  403. „A magyar labdarúgó válogatott elsöprő győzelmet aratott Svájc ellen, hiszen a gólok 40%-ának 100%-át válogatottunk szerezte.”

    😛

    Politikai értelemben győztünk. Magyarország jobban teljesít.

  404. 418, 419: Ne ragadjunk le a nyomtatott sajtónál. Bár azt sem írnám le teljesen, nincs mindenkinek internet hozzáférése.

    Itt az az érdekes, hogy voltak újságírók, akik felkutatták a kényes ügyeket és ez azért eljutott az emberekhez (online(!) és nyomtatva is).

    Most a tényfeltáró újságírás kapott egy nagy léket.
    Ha senki nem lesz, aki a kormányközeli kétes ügyeket feltárja, akkor az interneten sem kapunk „híreket”, csak kormánypropagandát.
    Attila, te ezzel is jól elleszel, téged nem féltelek. Janinál azért már nem vagyok benne biztos. 🙂
    Összességében én se nagyon bánom, mert amiről nem tudok, legalább nem is idegesít. 😀

  405. 420. gmarko

    „Politikai értelemben győztünk.”

    Valóban.
    Belekerül az alkotmányba, belekerül a nemzetközi kommunikációs térbe, és most Brüsszelben pattog a labda.

  406. 421. Observer
    Én már sok éve nem olvasok belpolitikát, csak célzottan egy-egy ügy kapcsán. Eddig sem feltételeztem a sajtóorgánumokról, hogy elfogulatlanok. Magyarországon élünk, több forrásból kell tájékozódni, tudni kell olvasni a sorok között. Az interneten szerintem sok dolgot meg lehet találni. Egy-egy cikk hozzászólásai többet érnek, mint az oknyomozó újságírók. Persze, jól jön, ha vannak oknyomozók, csak megvan a gyanú, hogy szelektíven nyomoznak, mint például a Soros támogatta civilszervezetek. Az egykori Szabad népet már csak a keménymag olvasta, ez a látványos bezárás nem érdeke a Fidesznek, hagyhatták volna kimúlni magától, a kutyát sem érdekelte volna. A baloldal meg megvehette volna eladás helyett, ha annyira fontos. A spontán tüntetésre nem tudom, honnan szereztek annyi Magyar időket, ha alig néhány példányban nyomják, és nyilván nem baloldali aktivisták az előfizetői.

  407. 421. Observer

    „Ha senki nem lesz, aki a kormányközeli kétes ügyeket feltárja…”

    Várjál… Elmorzsolok pár könnycseppet.
    Na… jól van.

    De azért… Őszintén… Szerinted az Index, vagy az ATV nem képes olyan bravúrokra, hogy megszerezzen olyan bombasztikus államtitkokat, hogy Rogán hova megy helikopterrel?
    Az egész baloldal azzal tölti idejének 120%-at, hogy találjon valami fogást a Fideszen. Hogy ez a netadó, az oktatási rendszer, Lézer Jani órája, vagy Rogán helikopterezése, az lényegtelen. Amint valaki talál valamit, hamarosan fog találni valami mádiumot is, amelyik lehozza… Sokkal nagyobb példányszámban, mint a Népszabadság.

    Ami érdekes, hogy azért ezen a szinten meg is akadnak.
    Laasan olyan lesz a dolog, mint az antiszemitázás… Igazán már senki nem vonja fel miatta a szemöldökét.
    MINDENBE belkötnek, eléggé elvtelenül, aztán egymás után elsikkadnak a dolgok, mert még egymás között se képesek megegyezni a stratégiában.

    A Népszabadság „bezáratása” miatt pontosan azért nem lesz kormányváltás, mert valójában SENKINEK nem fog hiányozni azokon kívül, akik ott kaptak fizetést.

    A baloldalnak program kellene. Valami vonzóbb és HITELES alternatíva.
    Program, alternatíva nélkül a legprofibb zsurnalisztikai bravúrok is hamvukba halnak, mert azért, hogy Orbántakaroggy nem fognak sokan csatába menni.
    Ezért valójában nem kár ezekért a médiumokért… Mert nem képviselnek SEMMIT. És ezzel a baloldalon is sokan így vannak.

  408. 425. Name7

    „“kevésbé vagyunk érdekeltek abban, hogy a mi pénzünkön minket gyalázzatok”.

    És íme az eb sírhantja !

    Szóval, amikor az MSZP kiszállt az újságból, az anyagi mellett nyilván politikai okból is, az nem volt apokalipszis…

    De kormányt buktatni azért megint szivesen beszáll a buliba.

    De a helyzet megint borítékolható: Még mielőtt elérnék céljukat, újra össze fognak veszni.
    Mert hár még ez a picike baloldal se tud megegyezni azon, hogy hogyan is kellene értelmezni Marxot…

  409. Annak idején sok újság bezárásánál érintett voltam (mint külsős műszaki), szinte mindegyik hasonlóképpen történt. Az egyik pillanatról a másikra. Volt olyan is, ami még a kezdés előtt becsődölt, onnan csak egy év múlva tudtuk elhozni a cuccokat, akkor is külön engedéllyel. Itt legalább a kiadó még megvan, különben a követeléseknek is lőttek. A tulajdonosok adják-veszik ezeket (az elektronikusakat – rádiók -) is, költöztetik (azt szerettem, abban pénz volt), variálják. Jobb esetben csak a vezetőség cserélődik. Az újságírókat, fotósokat sajnáltam, mert egy egyre szűkülő piacon szinte lehetetlen elhelyezkedniük. De az élet más területén sincs másképp, itt azért a politikai elkötelezőzöttség bekorlátozza a lehetőségeket. Nyugisabb terület a bulvár és a sport. A többi lap sincs jó helyzetben, nem véletlen, hogy a Nemzet volt rögtön szolidáris. Ha elfogy a Simicska pénz, akkor ott is annyi sajtószabadságnak. Egyedül a Népszava él, de az sem az előfizetőkből. Ha visszagondolok, mekkora hatalom volt a Népszabi, mekkora létszámmal, az sem volt normális. Szerintem, már így is túlélte magát. Eladni kinek lehetett volna?
    Azt nem értem, hogy a párt miért szállt ki belőle. Vagy már ennyire elfogyott a felhalmozott tőke? Akkor viszont a pártnak sem jósolok nagy jövőt.
    Miért nem sztrájkolnak? Hol él a Szanyi? Örülnek, hogy lyuk van a seggükön, a vidékiek meg miért kockáztatnának? Az újságíró meg különben sem szolidáris fajta.

  410. http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/20705/A-mai-a-Szabadkai-Radio-utolso-kozszolgalati-adasnapja.html
    „Mint ismeretes, a médiaház augusztus 31-e óta korlátolt felelősségű társaság (kft.) formájában működik, ezzel zárult le a hosszan tartó privatizációs folyamat, amelynek során nem sikerült vevőt találni a rádióra. A Szabadkai Rádió tavaly novembertől hét dolgozóval működött, akik 10 hónapon át kaptak 45-50 ezer dináros bruttó havi jövedelmet, nyilatkozta szeptember elején a Vajdaság Mának Ljubiša Stepanović, a Szabadkai Rádió igazgatója, s rámutatott arra, hogy az akkori új tulajdonosok egy felhalmozott adósságot is örököltek.”
    A médiapiac már csak ilyen.

  411. 426:
    „De kormányt buktatni azért megint szivesen beszáll a buliba.”
    Véletlenül nem ez az ellenzék dolga?

  412. 427. Kakukk

    Ezek a politikusok nem két lábbal a földön járnak. Van, amelyik igen? – költői kérdés 🙁
    Elvesztették a kapcsolatot az emberekkel, a néppel. Ez a 26 év egy nagy kudarc.

    429. Tibor bá’

    Az a dolga, de akkor:
    1: csinálják okosabban
    2: leszerepelt arcok nélkül

    Így rosszul sül el a fegyver, amit a fidesz halántékára akarnak tenni. 🙂

  413. 430.
    Több idő telt el, mint a két világháború között, össze lehet hasonlítani a mostani „elit” teljesítményét a sokat szidott Horthy korszakéval. Trianon után, a háborúba belecsúszva.

  414. 430:
    Nem akarok akadékoskodni, de a leszerepelt arcok maguktól nem hajlandók távozni. Okosabban nem tudják csinálni, mert eszük nincs, csak elképesztő nagyravágyásuk. Akinek van esze, például Schiffer András, az meg nem kell a tömegeknek, mert a nagyapja….
    431:
    Mind a horthysták, mind pedig a „kommunisták” sokkal tisztességesebbek voltak. Legfeljebb kötötte őket az izmusuk.

  415. 429. Tibor bá’

    „Véletlenül nem ez az ellenzék dolga? ”

    Nem egészen…
    Konstruktív kritika, elhanyagolt dolgok köztudatba hozása, satöbbi.

    Lehet ugyan kormánybuktatás is, ha muszáj, de ehhez szerintem EZ a társaság túl magasra tette a lécet, és ráadásul azt a „dolgát” se tudja elvégezni, amit pedig el tudna.
    Úgy viselkedik mint egy durcás gyerek…
    Ez pedig nem túl hatékony érdekérvényesítési módszer.

    Előbb kellene egy program, aztán megbuktatni Orbánt.
    Ez az ország nem fog mégegyszer ENNEK a társaságnak kiállítani egy üres csekket, hogy előbb megbuktatni Orbánt aztán meg majd meglátjuk mi lesz…

  416. 433:
    Ez az ország azt tesz, amire manipulálják. Ne értékeld túl az emberek képességét. Egyet tudnak nagyon jól nemzetközi mércével is mérve, lapulni. Aki nem lapul, azt megvették kilóra Soros emberei.

  417. 434. Tibor bá’

    „Ez az ország azt tesz, amire manipulálják.”

    Akkor mondjuk úgy, hogy arra vannak manipulálva, hogy szavazzák ki a ballib tásaságot még egy jó darabig…
    De… Őszintén… A ballib társaság is profi módon lövi magát tökön minden adandó alkalommal…
    Végülis… Ha úgy kezelnék az országot, ahogy a kvótaszavazást kezelték, akkor a Fidesz válláról nagy terhet vesznek le manipuláció ügyben… nemde?

  418. 435:
    Attila, a balib társaság soha a büdös életben nem fog hatalomra kerülni Magyarországon. Ez a sok hülye zsidó nem tud róla, hogy the game is over. Nem látok más kiutat, mint a totális jobbra tolódást.

  419. Tibor bá’

    Szegény Schiffer Andrásba még a saját nagynénje is beletaposott: „…több Schiffer viselte ezt a nevet, akikre büszke vagyok, mint a felejthető dr. Schiffer András, mert a puha gerincűek felejthetőek.”
    Ez van, ha nem fojtatod a családi hagyományokat. Nem sikerült hogy „alternatívát kínáljanak a megszűnt SZDSZ-es és a kiábrándult MSZP-s szavazóknak.” és még a jobb oldalra is kacsintson.
    Pedig szerintem okos húzás volt tőle, hogy nem ment bele a nagy összeborulásba. Ezzel a baloldali ellenzékkel nem sokra lehet menni. + pont, hogy nem követe őket a fárasztó, felesleges botrányba (megszállás emlékmű).

    „Ez a sok hülye zsidó nem tud róla, hogy the game is over.”

    Mazsihisz elnöke érzi 🙂
    „Hibát követett el a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezetése az elmúlt években azzal, hogy túlzottan a baloldalhoz kötötte a szervezetet – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Heisler András.”

  420. 436. Tibor bá’

    „Nem látok más kiutat, mint a totális jobbra tolódást. ”

    Sokan látják egész Európában így…

    Ezért szoktam mondani, hogy a hatás-ellenhatás törvényei nem csak a fizikában hanem a társadalomban is működnek.

    Kicsit túl messze lendültek a dolgok balliberális irányba, és most megindultak visszafelé…
    Arra kellene vigyázni, hogy ne lendüljön nagyon túl jobbra, mert az se mindig kóser.

    Akkor kell majd vigyázni, amikor majd a liberálisok átvedlenek népviseletbe és karikásostort csattogtatva követelik, hogy a Népszabadságot rovásírásban adják ki, mert így tudnak majd megint a hatalom közelébe férközni…

    Ugyanis ezeknek nincsennek elveik, hanem mindig a legnépszerűbb áramlatokba kapaszkodva ügyeskedik magukat a húsosfazék mellé.

  421. „A gyűlölet „hazafisága” és a szolidaritás „vaksága”. Ezzel a címmel elemzi két szociológus (Kozák Márton és Magyar Bálint) a Magyar Narancsban, mi és miért történt tavaly január óta.”

    „Orbán hét pontja

    A szerzők pontokba szedték, milyen előnyökkel járt Orbánnak a népszavaz(tat)ás.

    Egy. A hagyományos Fidesz-tábor eróziójának megállítása, sőt, bővítése egy erős érzelmi üzenet révén. …
    Kettő. A szakpolitikai kormánykritika felülírása. …
    Három. Lojalitás-demonstráció. …
    Négy. A közhatalmi szervezetek üzemszerű törvénytelenségre kényszerítésének főpróbája. …
    Öt. A falvak népének dresszírozása. …
    Hat. A Kubatov-listák felfrissítése. …
    Hét. A csicskamédia feltőkésítése közpénzből.”
    http://24.hu/belfold/2016/10/20/orbannak-ez-csak-a-foproba-volt-a-drama-kesobb-jon/

  422. 439: „A közhatalmi szervezetek üzemszerű törvénytelenségre kényszerítésének főpróbája. ” – Ugyan már, milyen törvénytelenségre kényszerítik a közhatalmi szervezeteket? Magyarország volt az egyetlen, ami törvényesen kezelte a menekülthullámot, betartva a Schengeni egyezményt.

    Ez a linkelt cikk jó példa arra, hogyan magyarázza az ellenséges média abszurd, hamis érvekkel a nép motivációját, amiről nemcsak fogalmuk sincs, de láthatóan nem is érdekli őket.

  423. 440: „milyen törvénytelenségre kényszerítik a közhatalmi szervezeteket”

    Nem arra, amire te gondolsz, hanem a „kampányban” előírt feladatokra. Pl. közalkalmazottaknak kellett telefonon hívogatni az embereket, hogy menjenek szavazni. Onnan tudom, hogy minket is hívtak – az emberke szépen bemutatkozott, ki ő és miért hív…
    Amennyire én tudom, az ilyesmi nem megengedett a közszférában.

    „az ellenséges média” Annak én biztosan nem vagyok képviselője, de még a népszavazás előtt nekem is hasonló gondolataim voltak. Ezért is képviseltem azt az álláspontot, amit. Külpolitikailag pedig a pozsonyi csúcs után az egész népszavazás okafogyottá vált. Csak ezt neked elfelejtették megmondani. 😉

    „Magyarország volt az egyetlen, ami törvényesen kezelte a menekülthullámot, betartva a Schengeni egyezményt”

    Itt arra gondolsz, amikor regisztráció nélkül utaztattunk tízezreket az osztrák határhoz? 🙂

  424. 438. Attila(PV)

    „Akkor kell majd vigyázni, amikor majd a liberálisok átvedlenek népviseletbe és karikásostort csattogtatva követelik, hogy a Népszabadságot rovásírásban adják ki, mert így tudnak majd megint a hatalom közelébe férközni…” 😀

    5*

    Csupán csak annyit helyesbítenék, hogy ezek nem liberálisok, nem baloldaliak, ezek globalisták. Tök mindegy nekik, hogy kinek árulják a hazát. Amikor bolsevikoknak kellett árulni, akkor annak, amikor a gyárleszerelő, eladósító bagázsnak kellett kiprivatizálni mindent a fejünk fölül, akkor annak, ha a neoliberális, atlantista, eliszlámosító bandának, akkor annak a szolgálatába szegődtek.

    Gratulálok minden hazaárulónak, akinek ez még nem esett le az elmúlt 70 évben.

  425. 442: „Tök mindegy nekik, hogy kinek árulják a hazát.”

    Pont, mint a letelepedési kötvény. Mindegy ki az, csak gazdag legyen. 😉

    Nehogy már azt hidd, hogy aki hazaárulózza a többit, az nem árulja a hazát. Csak nem annyira feltűnően. Pl. a privatizáció kapcsán nehéz lenne nem említeni az Antall kormányt (is)…

  426. 441: A nem-schengeni horvát határról, miután ezt követelte tőlünk a Nyugat. Igen.

  427. 444: Szerintem Szerbia felől jött a zöm , nem Horvátország felől, de talán hagyjuk, nem ez a lényeg.

    Csak ugyebár pont az a tömeget próbálják majd visszab.szni a nyakunkba, amit olyan lelkesen átbuszoztattunk tavaly – lehet, hogy akkor a „nyugat követelte”, most meg majd a nyugat visszaküldi.
    Mit gondolsz, miért pont most építik az osztrák kerítést, mikor a Balkán felől már szinte senki nem jön?

  428. 445: Azért voltak felháborodva, hogy mért nem buszoztatunk, mért nem engedjük fel őket a vonatra, ehelyett igyekeztünk regisztrálni őket és a menekülttáborokba küldeni. Amire a tömeg magasról tojt. De ugye zárt táborba nem lehetett rakni őket, mert nem engedték.

    A szerencsétlenkedés, amit a magyar hatóságok előadtak, pontosan az volt, amit az önmaguknak ellentmondó nemzetközi szabályok megkövetelnek és megengednek.

    Egyébként azokat akarják visszaküldeni, akiket a szabályoknak megfelelően regisztráltunk, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan Görögországon már átmentek. És pont ezért utasítjuk vissza őket.

  429. 446: „pont ezért utasítjuk vissza őket”

    Na, ebben én nem vagyok ilyen optimista.
    „Lesz az a pénz… „

  430. 445 Observer
    Na, ebben a játékból mi semmiképp nem kerülhetnénk ki jól, mint a nyuszika kalappal vagy anélkül.
    Ha az áteresztett tömeget visszaküldik, annak nincs jogalapja, ha itt nem regisztrálták, ha viszont regisztrálták, akkor meg főleg vissza kell küldeni, jogosan…
    Ilyen esetben vajon mi lett volna a jó döntés?

  431. 448: „Ilyen esetben vajon mi lett volna a jó döntés?”

    Nos, ha emlékszel rá, migráns még egy darab sem volt az országban, de már javában ment a migránsozás, egy jó fél évvel a tömeg megindulása előtt, vagyis volt titkosszolgálati(?) infó arról, hogy mi következik.
    Elismerem, hogy hülyén nézett volna ki akkor már nekiállni előre kerítést építeni, de talán azt kellett volna.

    Másrészt, rossz nyelvek szerint OV azért nem is akart tenni semmit, mert a fidesz mélyrepülése miatt kellett egy kézzelfogható ellenség /Brüsszel, IMF, Gyurcsány, meg egyéb távoli ködös ellenség már senkit nem érdekelt/.
    Erre pont jól jöttek a migránsok – /szintén rossz nyelvek szerint azért nem kaptak állami ellátást, hátha kitör a balhé/ – akik „segítségével” – mint a népszavazás is bebizonyította – hihetetlen egységbe tudta forrasztani OV a támogatói táborát.

    Jogi értelemben (Dublin2) akit mi regisztráltunk, illetve bizonyítható, hogy itt léptek az EU területére, kénytelenek leszünk visszafogadni. /Ezért építik az osztrákok most a kerítést./ Sajnos, úgy tűnik, abban az EU nagyjai között egyetértés van, hogy ebben a játékban a görögök (mivel nem biztonságos ország…) nem játszanak.
    Érzésem szerint szívni fogunk (a nép), bár az Unió nem tagadhatja majd meg a menekültek ellátásához nyújtott anyagi segítséget, amiből majd lesz azért ellopható rész is. Vagyis nem jár rosszul mindenki, csak a többség. Akár szavazott, akár nem. 😉

  432. Kozák Márton és Magyar Bálint?

    Két ‘jó’, öreg SZDSZ-es madár véleménye nagyon hiteles ebben a politikai, részrehajlás nélküli elemzői környezetben. 😀

  433. 450: Hogy ezt a Magyar Bálintot én is hogy utáltam. 🙂

    De – szerintem – a hivatkozott írásban van némi igazság.

    Persze, ha te az alapján ítélsz meg valakit, hogy mi volt korábban, akkor például a rendszerváltáskor baloldali liberális Orbán Viktort hova teszed???
    Szerinted minden – mai – szava hazugság, mert valaha liberális volt? Ejnye-bejnye… 😀

  434. „mi volt korábban”
    De Kozák Márton és Magyar Bálint ugyanannak a … tűnnek. 🙂

    Az SZDSZ-re még bőven emlékszek, de a baloldali liberális Orbán Viktorról, már csak hallomásból halottam. Tényleg létezett?
    Egyébként nagyon nem csípem, mint a legtöbb politikust. Népszavazásnál is a saját véleményem volt a döntő és nem az övé. Ha a kettő találkozik, akkor ő másolt rólam! 😀

  435. 452: „Tényleg létezett?”

    Bizony. Pál apostol meg sárgul az irigységtől. 😀

    Bár hogy akkortájt mi járt a fejében? Valószínűleg ugyan az, mint most.

  436. Tibor bá’
    A posztban egyszer már hazaárulóztál, és Én már ez ellen tiltakoztam is.
    Igen, nem vagyok hazaáruló! Én itt maradok! Hazámat/házamat … életem feláldozásával is megvédem.
    Viszont egy ide illő hír, ahol a hazaárulást másképp fogalmazzák meg: http://alfahir.hu/hazaarulas_szo_szerint
    Ha ez vitát generál, még jó is lehet neked.

  437. 46.Meszkiaggaser

    ra hivatkozva: „Néhány hét múlva érdemes lesz visszakanyarodni a mai bejegyzésedhez.”

    Letelt.
    Szórakoztató volt végigolvasni, kérdés azóta változtak-e a vélemények?

  438. 456:
    Fogalmam sincs miről van szó, de az ötlet eléggé vicces.

  439. Hihi, nem ment át az alaptörvény módosítás!

  440. 458:
    Nagyon jó! Végre van egy kis gerinc az ellenzékben, senkit se lehetett megvenni, pedig csak két fő kellett (volna).

  441. Csak aztán nehogy úgy járjunk, hogy ezután a kormány már az „országgyűlést is kifelejti a döntéshozatalból (bár ettől már most se vagyunk messze), hiszen a „nép” megszavazta, bezzeg ezek az ebadta áruló képviselők….”!

    Nem tudom mi volt a slusszpoén a szavazósdiban, hacsak nem erő-felállás próba, mert borítékolható volt az elbuktatás.
    Vagy smucig módon túl kevés lét dobtak fel annak a két „befolyásolható” személynek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük