(1954) A Világ állapota

Tibor bá’ online

 

Néha három kép többet árul el a valóságról, mint 1000 szó.

~k155_________________________________________________________

~k156__________________________________________________________

~k154___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

34 gondolat erről: „(1954) A Világ állapota

  1. What is this? I don’t understand it. 😮

    Mi köze ennek a három képnek „A Világ állapota”-hoz?? 😛

  2. 1.

    Nem szeretném itt osztani az „észt”, de ha tényleg semmi sejtelmed sincs, hogy kb. mire történik a képeken utalás, akkor a hozzászólásod, akár egy negyedik „kép” is lehetne a „Világ állapotáról”. 🙂

  3. 1:
    Ahogy én nézem azt se érted, hogy „az értelmes emberek vitafóruma”. Mert ha értenéd, nem szólalnál meg, hanem eltűnnél értelmi színvonalad homályába.

  4. Amikor rákattintottam az oldalra, az első képen első pillantásra azt hittem, hogy egy majom van. Csak amikor jobban megnéztem, akkor láttam, hogy nem az. Rasszista vagyok?

    A harmadik képpel nagyon egyetértek.

  5. Vajon az első képen szereplő két nőivarú egyed közül melyiknek magasabb az IQ-ja? Bár feltehetően mindkettejüké magasabb, mint a középső képen levő hímivarú(?) egyedé… 🙂

  6. 7:
    Az IQ-ban lehet meglepetés, de a gyakorlatiasságban egyértelműen a baloldali „hölgy” a nyerő.

  7. 8:

    első ránézésre praktikusabb tudással rendelkezhet az életről, mint a szöszi, de sajnos sok olyan amerikában élő néger van, akik nem túl sok pénz felett rendelkeznek, mégsem a kertet tekintik potenciális élelem előállító területnek, inkább a bevásárló központok olcsóbb termékei között keresgélnek. Biztosan különbözőek vagyunk, de a minket körülvevő techno-civilizáció mindannyiunkat a hülyülés irányába terelget. Vannak ellenállók, akik lassabban haladnak, de sajnos mind egy irányba lépkedünk…”most felötlik bennem Szodoma és Gomora esete” – bennem is egyre gyakrabban 🙂

  8. 9: Az első képen szereplő bal oldali nőt én inkább az ausztraloid nagyrasszba sorolnám a negroid helyett, bár lehet tévedek.

  9. Kutatások szerint pozitív korreláció van a női szépség (szép, szabályos arc és alak) és az IQ között. A rendben lévő női hormonok a közös ok.

  10. Érdekes, nekem az első képről az jut eszembe, hogy a baloldali néni biztos valakinek az anyukája, nagymamája, és mennyire szerethetik, míg a modell lánynak valószínűleg se kutyája, se macskája…

  11. 11. Roli

    Lehet, hogy ha a jobboldali csajt megnézed reggel ébredés után egy órás kozmetika meg egy adag Photoshop nélkül, nem lenne olyan egetverő a különbség.

    Sajnos ilyen lett a világ.

    Elnézve a középső képet elborzadok… Ez lenne az áhított szabadság?
    Őszintén szólva… ez alapján nem is olyan meglepő, hogy a muzulmánok lenézik ezt a fajta „műveltséget”…

  12. 9.
    A bal oldali hölgy aboriginal, ausztrál őslakos. Ők még lehet, hogy közelebb vannak a természethez, mint mi, bár az ausztrál betelepültek egész eredményesen írtották a kultúrájukat, és családjaikat, szóval elképzelhető, hogy már lesüllyedtek egy afroamerikai szintjére.

  13. Az Ausztrál őslakos néni már egy civilizált deformáció amelyet a fehér ember manipulált „élelmiszerei” amelyeket gyanútlanul megemésztett okoztak aztán hatalmas a korbani különbség is a friss fiatal fehér buci meg ő közötte már bocsánat . Én láttam ausztrál őslakosokról filmet amit azok között forgattak akik még nem voltak megfertőzve a „fehér kultúra ” termékei és életmódja által . Azok az emberek igenis tetszetősek arányosak és kellemes külsejűek voltak még ha idegen is a „mi” izlésvilágunknak és a szépségről alkotott elképzelésünknek . Amúgy két korábbi cikkel lejjebb ha megnézzük az órópai őslakosság nagy része is megvan rogyva mint a tejszinhab .Szóval nem kell elszállni magunktól mert éppen összegyüjtjük azt a maroknyi jó küllemű egyedeinket és a tv ben meg a médiában mutogatjuk őket . Attól még a legtöbbünk dagadt aránytalan rossz kinézetű Már 25 éve egyszer amikor tunéziában voltam én mint europid őslakos megdöbbenve tapasztaltam a „fehér” nyugati túristák lepukkadt állapotát összevetve az arányos egészséges kinézetű és jó megjelenésű helyi lakosokhoz képest . Na erről ennyit .

  14. 16

    A tesztoszteronnal megáldott fehér férfiak számára természetesen kívánatosabb egy fiatal csinos fehér nő, mint egy öreg aborigin boszorkány.

    A rasszista sugallat világos mint a nap.

    A fehér ember értékesebb mint a fekete.

    NEM !

    Szerencsésebb volt eddig, de ennek lassan vége.

    Még száz év és olyan ritka lesz a fehér ember mint ma az albino gorilla.

  15. Kétségtelen, hogy sugallja az első kép, hogy mi szebbek vagyunk. Ez csökkenti az üzenet erejét. Ettől függetlenül ahhoz, hogy valaki el tudja kerülni, hogy a rasszizmust rá lehessen fogni a gondolkodására, az szinte lehetetlen. Ahhoz az kell, hogy dogmákkal blokkold a képességet, hogy testi-, kulturális különbségeket észrevegyél.

    El tudom képzelni, hogy az aboriginal ízlésvilágban közelebb áll a baloldalon látható hölgy a szépségideálhoz, mint a jobboldalon lévő. Nálunk is menő volt régebben, ha valaki egy kövér nőt tud eltartani, illetve a széles csípő is preferált volt a gyerekszülés miatt. A sovány nőket könnyebben elvitte egy betegség is. Ha még régebbre megyünk, akkor az őskori szobrocskák is kövér nőket ábrázolnak. Nem a szexpartneri-, menőzési funkció volt a lényeg, hanem az anyaság.

  16. Olvasgatom a hozzászólásokat és úgy tűnik kissé félrecsúszott a diskurzus. Az első „szemléltető ábra” üzenete a képaláírás alapján az lett volna, hogy a szuper PC neoliberális értelmezési keret szerint társadalmi párbeszédben nincsenek sőt nem is lehetnek különbségek a rasszok között (és ha netán mégis észre vennéd és megemlíted akkor bizony kirekesztő rasszista vagy). Érdekes… mintha azt tanultuk volna a középiskolában, hogy a biológiai értelembe vett egységes emberi faj a különböző földrajzi adottságok hatására rasszokra bomlik, hiszen az eltérő körülmények más és más fizikumot, tulajdonságokat kívánnak ( genetikai szempontból csekély a különbség az uralkodó nagyrasszok között, de nem elhanyagolható ) -na, ez az amiről ma nem lehet beszélni, mert lassan a férfi és női vécé megkülönböztetése is dehonesztáló ( megoldás talán az lehetne, hogy csak simán elfogadjuk a diverzitást, egyenlő mértékben tiszteletben részesítjük /amennyiben tiszteletre méltóan viselteti magát/, de nem kenjük el a témát, mondván, haladjanak emberek nincs is itt semmi látni való…) . A példa kontroll alanyai az öregecske, elhízott aboriginal szembe állítva a nordic szexszimbólummal persze hogy mellékvágányra terelik az értelmezést… vagy kinek mit sugall a kép, ugye?

  17. A jelenlegi kutatások szerint az ausztrál aboriginal népesség az amelyik Homo Sapiensként a legkorábban hagyta el az afrikai őshazát, mintegy 70000 évvel ezelőtt, végigvándorolt Ázsia déli partjain, átkelt az indonéz szigetvilágon, ami akkor szárazföld volt, otthagyva töredék népességeit az úton, a veddákat, pápuákat amelyek ma is megtalálhatók kis szigetekben.
    Igen archaikus vonásokat viselnek, amelyek nekünk furcsák, habár sok afrikai vonást lehet felfedezni bennük, de mégis viselnek olyan vonásokat is, amelyek a mai modern afrikaiaktól is különböznek. Óriási húsos orruk az afrikaiakon is túltesz.
    Valamikor én is felállítottam magamnak rangsort, hogy melyik rassz és változat a tetszetősebb a mi szemünkben, kétségtelen, hogy ők szorultak az utolsó sorba. 🙁
    De lehet, hogy náluk ez pont fordítva van…

  18. 19: Teréz anya bizonyára nem látna különbséget. De szenteknek könnyű… 🙂

  19. Mindannyian hordozunk magunkban előítéleteket.
    Ezek befolyásolják is a döntéseinket.
    A rasszista áthallású szemlélet és gyakorlat sem mindig elkerülhető.
    Ám teli pofával mégsem jótékony a rasszizmus hirdetése.
    A gyűlöletkeltés kártékony a közösség életére.
    A PC meg egy érdekes dolog….
    Egy normális családban nem engedik, hogy a gyerekek a
    – kibaszottkurvapicsafasszopógeci – szavakat használják.
    Igen, de időnként muszáj kimondani az ürülékek és a genitálék nevét is.
    Az eredeti szalonképtelen trágár felhang , lassan lassan áttevődik a szofisztikáltabbra.
    Akkor azt is kénytelenek tiltani a szülők és a média is.
    Végezetül jön a némasági fogadalom.

  20. Na álljon meg a menet! Itt jó páran meg vagytok fertőzve. Felteszem a kérdést: Szeretnéd, ha a fiad egy ilyen (abó) mennyet hozna a házhoz. Én nem teszek rangsor a különböző rasszok között, de én kaukázusira sikerültem. Jogom van preferálni a kaukázusit. És nem tartom rasszistának azt az abót, akinek én büdös vagyok. Ez pont olyan, mint a feminizmus. Bőven átestek a ló másik oldalára.

  21. 11-re

    Ha több ilyen kutatás is volt belenéznék, ha beteszel 1-2 linket.
    Mert a való életben pont nem ezt tapasztaljuk; legalábbis nem függ össze.

    Férfiaknál semennyire; nőknél a legintelligensebbek inkább az átlagosabb külsejűek közül kerülnek ki.
    Persze a szépeknek lehet nagyobb kapcsolati jártasságuk.

  22. 24:
    A szépség egy relatív fogalom semmivel se korrelál.

  23. 17. A fehér ember… „Szerencsésebb volt eddig, de ennek lassan vége.”

    „Tűzföldet egykoron öt indiántörzs lakta. Mára mindössze egyetlen yamana asszony maradt, hála a fehérek által behurcolt betegségeknek és egy román fejvadásznak, aki egymaga kiirtott egy egész népcsoportot. Alig 40 év alatt sikerült a fehér embernek mindenkit elpusztítania a szigeten, mindezt azért, hogy birkát tarthasson. Hogy melyik évszázadról beszélünk? A huszadikról…”

  24. 17. Ha a fehér ember csak szerencsésebb volt, kérek felsorolást azokról a szerencsétlen művészekről, feltalálókról,tudósokról, orvosokról, tanítókról stb. stb., akik bőrük színe miatt nem lettek „szerencsések”!
    Arányosan és ne kivételek sorolásával!

  25. 23

    Én is kaukázusira sikerültem ,de világéletemben jobban tetszettek a keleti , latin, roma nők, a japánok is és az indiaiak nekem a non plusz ultra.
    A feleségem is ilyesmi lett.
    Nekem sokkal érdektelenebbek, unalmasabbak, a saját rasszomhoz tartozó hölgyek.
    Egyetlenegy végzetesen reménytelen szerelmem volt, aki fehér bőrű kék szemű szőke, szláv- sváb keverék, hát belőle nehezen gyógyultam ki.

  26. Első képhez: melyikről mennyire tudod elképzelni, hogy képes megfőzni egy lágytojást?
    Én a szösziről kevésbé.

  27. Második képhez: Miért gyűlöli magát ez a szerencsétlen?

  28. Impresszióim a második képpel kapcsolatban: az urbán környezetben nevelkedett, jóléti állam által elkényeztetett hipszter ivadékon nevetségesen festenek az eltúlzott tetoválások és testmódosítások, sőt inkompetenciát és retardáltságot, önazonosság zavart sugallnak, ez tény, nem vitatom; a fiatalember motiváció is könnyen megérthetőek (elfogadni már más kérdés), szegénykém szeretne erősnek tűnni (bírom a fájdalmat címke a homlokára sütve), mindent megtesz azért hogy különleges avagy meghökkentő lehessen. A tetoválás manapság a „művészi” önkifejezés egy eszköze lett, persze felhasználói szinten itt áldoz a proletár a hiúság oltárán. Törzsi népeknél a testfestést, csonkításokat, hegesítéseket beavatási rítusokban alkalmazták, egyben kifejezve az összetartozást és a hierarchiában betöltött szerepet (lásd fekete Afrika, Polinézia). Már a rómaiak is használták a tetoválást, de itt a bűnözőket és rabszolgákat jelölték meg bőrbe karcolt jelekkel. Európában a 17. században jelent meg újra a tetoválás, világlátott, Csendes óceánt megjárt matrózok közvetítésével, ettől kezdve indult újra hódító útjára jellemzően az alacsonyabb társadalmi osztályok körében. A 19.században de még a huszadikban is erősen kitartott a meggyőződés miszerint ez a rosszul adoptált „szépítkezési szokás” csak elrondítja, megbélyegzi a testet (hiszen ebben az időszakban leginkább börtönviseltek körében volt népszerű). Ezen nincs mit csodálkozni, ha a fehér ember szokás rendszerében hagyományosan megbélyegzés céljából, elrettentés képen alkalmazták… de szerintem érdemes bele gondolni hogy a tetoválás ennél nemesebb célokat is szolgált bizonyos népeknél, nem mindegy melyik kultúrkörből származtatjuk a testfestést. Mára ott tartunk hogy nyugat Európában szinte egyáltalán nem számít tabunak, és a képen szereplő „remek fickó” a legtöbb nagyvárosi éjszakai bárban könnyen találhat pultos, felszolgáló munkát, a léptékekkel vissza fogottabb egyének pedig egy két szolid, jól kivitelezett tetoválással pedig bárhol érvényesülhetnek (lásd Németország, Ausztria, Skandinávia).

  29. 33: Valahogy így. Nálunk a termelésen is dolgozott egy darabig egy csávó, akinek a feje hasonlóan szét volt b-va, ha nem is ennyire durván talán. Neki volt egy undorító, gennyes fekélyre emlékeztető tetkó a nyakán például.

    Az egyik érdekesség, hogy a képen látható szerencsétlen és a volt kollégám se voltak valami tekintélytparancsoló, izomkolosszus alfahímek, hanem alapvetően nyámnyila alak benyomását keltik. Furcsa nekem, hogy ha vagánynak akar tűnni, és a fájdalomtűrését akarja bizonygatni, mért nem megy el inkább edzeni, sportolni. Ott is van fájdalom, de attól épül az ember, és tényleg vagányabbnak néz ki, nem szerencsétlenebbnek. És nem is kárhoztatja magát arra, hogy örök életében szar melókat kelljen csinálnia aprópénzért.

    Nem tudok másra gondolni, mint hogy az ilyenek nagyon utálják magukat, ezért babrálnak ki magukkal ilyen iszonyúan. Vannak az önsorsrontásnak szofisztikáltabb formái is, ők pont ezt választották.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük