(1931) A „nyet” ereje (részlet)

Tibor bá’ fordítása online

 

A „nyet” ereje – Szerző: Dimitri Orlov

Földnek nevezett bolygónkon a dolgok így működnek: Az Egyesült Államok elhatározza, hogy mit tegyen a világ többi része. Kívánságukat hivatalos és nem hivatalos csatornákon keresztül ismertetik, amire automatikus beleegyezést várnak. Ha ez azonnal nem történik meg, akkor politikai, financiális, és gazdasági nyomást gyakorolnak. Ha ezzel se érik el a kívánt célt, akkor rendszerváltással próbálkoznak „színes” forradalmak segítségével, vagy katonai hatalomátvétel útján. Esetleg felkelést szerveznek, és támogatnak anyagilag, aminek következtében terroristatámadások jönnek létre, polgárháború tör ki a még mindig makacskodó országban. Amennyiben ez sem vezet célra, akkor visszabombázzák az országot a kőkorszakba. Szóval így mentek a dolgok az 1990-es és a 2000-es években, de újabban új fejleményeknek lehetünk a tanúi.

Nézzük, hogy mennek a dolgok napjainkban! Amerika eldönti, mit tegyen Oroszország, amit Moszkva tudomására hoz, és automatikus együttműködést vár el. Helyett Oroszország azt válaszolja, hogy „nyet”. Erre az Egyesült Államok végrehajtja a fentiekben felsorakoztatott opcióikat a bombázás kivételével, amitől az orosz nukleáris fegyverek elriasztják, a válasz pedig megmarad „nyet”-nek. Az persze elképzelhető, hogy az amerikai adminisztrációban egy okos tojás előáll a következőkkel: „A jelek szerint Oroszországnak nem lehet parancsolgatni, próbáljuk meg a tárgyalások kezdeményezését egyenlőségi alapon.” Erre a többiek felkiálthatnának, micsoda egy briliáns ötlet, de e helyett, az ötlet gazdáját még aznap kirúgják. Ugyanis az egész világra kiterjedő amerikai hegemónia nem képezheti vita tárgyát. Tehát tárgyalások kezdeményezése helyett Amerika megrázza magát, mint egy vizes kutya, és átcsoportosítva saját magát, újra kezdi a parancsolgatást, ami eléggé vicces.

Például az Edward Snowden körül zajló bonyodalom direkt mulatságos volt. Amerika követelte a kiadatását. Az oroszok azt mondták „nyet”, mert ellenkezik az alkotmányunkkal. Most jön a főpoén, javasolták, hogy az oroszok változtassák meg az alkotmányukat. Erre az oroszok csak röhögtek egyet.

Kevésbé vicces, ami Szíriában történt. Az amerikaiak folyamatosan követelték, hogy Oroszország egyezzen bele Bashar Assad megbuktatásába. Oroszország folyamatosan azt válaszolta, hogy „nyet”, a szíreknek kell eldönteni, kit kívánnak vezetőjüknek, nem pedig az oroszoknak, vagy az amerikaiaknak. Ezt hallva az amerikaiak minden alkalommal elölről kezdik. John Kerry most volt Moszkvában, maratón-hosszú megbeszélést tartva Putyinnal és Lavrovval. A tárgyalásról készült fotó alant látható.

~k162

A fenti fényképen Lavrov és Putyin látható, valamint Kerry háttal a fényképezőgépnek, a szokásának megfelelően nyomja a szöveget. Lavrov arcáról az olvasható le, hogy „Nem hiszek a fülemnek, itt kell ülnöm, és hallgatnom kell ugyanazt a hülyeséget.” Putyin arcáról lerí: „Szerencsétlen idióta, nem képes megérteni, hogy megint „nyet”-et fogunk válaszolni. Végül Kerry hazarepül egy újabb „nyet”-tel.

Pechükre más országok kezdik átvenni a módszert. Az amerikaiak megmondták az angoloknak, hogyan szavazzanak, ők azonban azt mondták, hogy „nyet” és a kilépés mellé álltak. Az amerikaiak megmondták az európaiaknak, hogy fogadják el a szörnyen előnytelen TTIP egyezményt (Transatlantic Trade and Investment partnership), amire a franciák azt mondták, hogy „nyet”. Washington megszervezett egy újabb katonai hatalom átvételt Törökországban, hogy Erdogánt lecserélhessék, amire a törökök „nyet”-tel válaszoltak. Végül most Donald Trump „nyet”-et mond egy sereg dologra: NATO, amerikai munkahelyek offshortozása, migránsok beáramlása, globalizáció, ukrajnai nácik ellátása fegyverekkel,….

A felsőbbrendű amerikai tudatra a „nyet” romboló pszichés hatása nem eléggé kihangsúlyozható. Ha valaki felsőbbrendűen gondolkodik, és úgy is cselekszik, de ebből csak a gondolkodás működik, akkor szembetalálja magát a kognitív disszonanciával. Ha az a dolgod, hogy a nemzeteket fenyegesd, de a nemzetek tovább már nem fenyegethetőek, akkor viccé válik az, amit teszel, és idegbajt kapsz. Az ebből származó gyenge elméjűség érdekes következményekkel járhat. Az Amerikai Külügyminisztérium néhány munkatársa írt egy levelet (ami azonnal kiszivárgott), aminek lényege Szíria haladéktalan lebombázása volt, annak érdekében, hogy Bashar Assad eltűnjön a színről. És ezek diplomatának hívják magukat. A diplomácia a háború tárgyalások útján történő elkerülésének a művészete. Az a diplomata, aki háborút akar, messze nem diplomatikusan viselkedik, mondhatnánk, hogy alkalmatlan a diplomáciai munkára. Ez lehet az oka annak, hogy a vérbeli diplomaták a második Bush adminisztráció alatt kiléptek a szolgáltból. Többeket undor fogta el, amikor az iraki háború kirobbantásához hazudniuk kellett. Az igazság az, hogy ezek, akik maradtak, megzavarodott elméjű, diplomácia ellenes háborús uszítók. Ekkora az ereje egyetlen egy, egyszerű orosz szónak, aminek hatására szó szerint elvesztették az eszüket.

Utóírat (pl. Attila (PV) részére): Aki hozzászólásában amerikai propagandával próbálkozik, azt minden teketória nélkül ki fogom törölni.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

78 gondolat erről: „(1931) A „nyet” ereje (részlet)

  1. „Míg az itt lévő gárdista alakulat egyik közleménye kertelés nélkül megemlíti, hogy jelenlétük célja hozzájárulni Oroszország elrettentéséhez, addig tegnap Pápán magyar illetékesek azt kérték a sajtótól, hogy ne a gyakorlat oroszellenes, hanem a közös kiképzési jellegét, a szövetségesi együttműködést domborítsák ki.”

    http://mno.hu/kulfold/egyre-bonyolultabb-hadmozdulatok-1353934

    Ettől megijednek? Ha nem, akkor mire jó? Az oroszok legfeljebb röhögnek rajta. A románok (lengyelek) azt hiszik, hogy ez megvédi őket? A többieknek meg jelzés, hogy tudják, hol a helyük.

    http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/nagyszabasu-nemzetkozi-hadgyakorlat-kezdodott-erdelyben

    (Tudtam, hogy fennakad, de a két hír erősen kapcsolódik. Miért darabolják szét az információt?)

  2. Mikor jött Attila (PV) amerikai propagandával?

  3. Nem vagyok értelmiségi alak , ne kövezz meg ha hülyeségeket írok, de kétlem h Trump beszüntetné a Natót. Túl sok pénz van benne. Max valóban kivonják de lesz helyette egy európai hadsereg.. S nem utolsó sorban Trump egy szót nem szólt még a Fed ellen. Kennedy sorsára is jutna nyomban ..

  4. „Utóírat (pl. Attila (PV) részére): Aki hozzászólásában amerikai propagandával próbálkozik, azt minden teketória nélkül ki fogom törölni.” – ezt a fenyegetést miért kell a többiekkel így közölni?

    Hát ez gyönyörű, Tiborbá’… így kezd el kialakulni az egyenirányított vélemény itt is, amiben lassan elhal ám az a gondolkodó eszmeiség, ami ezt a blogot, közösséget mélyről áthatja. Nem lenne szabad!

    Ha már FÁRASZT a vita, inkább tiltsd le egyes „fókuszált véleményű” cikkeid esetén a hozzászólásokat, de kérlek ne változz már meg: kinek kell még egy despota?! 🙂

    Ha ez csak Attilának szól, inkább fogalmazd egyenesen E/2-ben neki!

    Köszönönet mindenért…!

  5. 4:
    Attila (PV) arról híres, hogy a kákán is csomót talál. Egyszerűen nem bírja ki, hogy nem basztasson. Én meg nem azért fordítok (ingyen) hogy bosszantsanak. Ez a poszt egy orosz származású emigráns szatirikus magán véleménye. Ezen elsősorban röhögni kell, és érzékelni, hogyan gondolkodnak az oroszok.

  6. Egy kis kiegészítés: Azt, hogy az egyesült Államok mit akar, tulajdonképpen Tel-Avivban mondják meg a Wall Street-i hitsorsosoknak.

  7. 4: „de kérlek ne változz már meg” – Hol élsz Te? Az lenne a változás, ha befogadná az atlantista propagandát.

  8. 8: „Kálmán Olga: Önök ezt megpróbálták eltitkolni!

    Kovács Zoltán: De sikerült?” 😀

    Mindig a kiszivárogtató a hibás, sose az elkövető. 😉

  9. Tibor bá’

    „Utóírat (pl. Attila (PV) részére): Aki hozzászólásában amerikai propagandával próbálkozik, azt minden teketória nélkül ki fogom törölni.”

    Ez nagyon övön aluli volt. Még hozzád képest is.

    Tőlem még soha nem hallottál amerikai propagandát. Sőőőőt !!!
    Az orosz-usa konfliktusban általában a tiéddel azonos a véleményem, csak az első csapást illetően látom a dolgokat másképp.

  10. Véletlenül bukkantam rá, létezik egy mozgalom az USA-ban United Citizens néven. Küzdenek, hogy az amerikai kormányzat az állampolgárok ellenőrzése alá kerüljön újra, mint volt az alapító atyák idejébe. Küzdenek a választási rendszer jelenlegi visszásságai ellen, mert most a nagy oligarchiák választási adományai döntenek el alapvetően, minden állami és szövetségi választást az USA-ban. Korlátozni akarják az adományok összegét.
    Hillary Clinton legutolsó beszédében a szokásos általános ígéret lózungok mellett, konkrétan kijelentette, hogy elnökként alkotmány módosítást fog kezdeményezni az United Citizens mozgalom betiltása érdekébe.
    Láthatólag a politikai elit cipőjében igen kellemetlen kavics ez a mozgalom, szívesen szabadulnának tőle demokraták és republikánusok egyaránt.
    A magyar sajtóban, de a világ medeáiban sem esik szó erről a mozgalomról, pedig egyik kampányukhoz 3 millió aláírást gyűjtöttek.

    Mit várhatunk egy ilyen ország külpolitikájától?, ahol ennyire sárba tiporják saját állampolgáraik jogait, semmiféle eszköztől nem riadnak vissza, mikor a hatalmukat veszélyeztetve látják.

    Nagy szerencsénk, hogy Oroszország rendelkezik atomfegyverekkel, és az Orosz NYET mögött van nyomaték.

  11. 4 – A Kötelező Név:
    Semmi bajom mások (az enyémtől eltérő) véleményével. Amit nem tűrök: az amerikai propaganda visszhangoztatása, aminek PZuj volt nagymestere.

    10 – Atilla (PV):
    Neked nincs konkrét meggyőződésed, téged az éltet, hogy mindenkit mindenért opponálsz. Ha ez nincs így, akkor viselkedj ennek megfelelően.

  12. 3. Pontosabban kellett volna fogalmaznom: Fennakad moderálásra, mert két linket is tartalmaz.
    A lényeg ott van, hogy mindkét oldal felé jó fiúk akarunk lenni, de ez csak egy darabig mehet. A legutóbbi háború előtt is így volt, csak most kisebb a mozgásterünk. Persze, mi másra van lehetőség?

  13. Nem tudom , de szerintem Ron Paul óta senki nem szólt be a Fed ellen ..
    S Trump sem szólt eddig egy szót sem .
    Mert jól tudja h úgy járna mint Kennedy .
    Úgyhogy mindegy ki van ott abban az ovális irodában..

    S Trump nem fogja kivezényelni a Natót európából az tuti . Max mégis megteszi s pénzelni fognak egy európai hadsereget ,amit sokan szeretnének..

  14. Milan Mitrovic (Face Book – de a történet maga másutt is megjelent)
    8 órája ·
    Misa-frász Izraelben
    Tizenkét napja történt már a dolog, de csak most kezdenek róla beszélni.
    Július 17-én a Golan-fennsík felől egy pilóta nélküli repülő szerkezet hatolt be Izrael légterébe, és ott harminc percig-EGY ÖRÖKKÉVALÓSÁGIG-körözött, majd vidám döngicsélés közepette visszafordult Szíria irányába. És ahogy jött!-úgy el is tűnt.
    Persze az észlelés és a távozás időpontja közötti idő alatt történt egy ‘s más, ami miatt pánikban van az izraeli légierő.
    Az “Al-Monitor” izraeli hírportál írása szerint sokkoló esetek sokasága zajlott le.
    Először is: képtelenek voltak beazonosítani a CSAK VIZUÁLISAN ÉSZLELHETŐ drónt. Jöttét semmiféle elektronika nem jelezte. Egyszercsak ott volt. Szemmel láthatóan ott volt.
    Másodszor: életbe lépett a szokásos protokoll. “Patriot”-rakéta indult!-és elment az ismeretlen eredető drón mellett. Újabb rakéta indult! – de ez is dolga végezetlenül esett le valahol a sivatagba. Ám a drón még mindig repült.
    Harmadszor: az elképedt izraeli légvédelem a légierőhöz fordult segítségért.
    Izraeli vadászgép startolt, és ráközelített a célra, majd kilőtt rá egy levegő-levegő rakétát. A vadászgép pilótája majd el ájult a döbbenettől, amikor látta hogy rakétája ide-oda cikázva nagy ívben kikerülte az ismeretlen drónt, és eltűnt valahová a fenébe.
    No ekkor esett meg az a dolog, hogy a drón megfordult, és kecsesen elrepült. Amit a földről is jól láttak.
    A példátlan eset miatt azonnal válságtanácskozásra röffentek össze az eset miatt amúgy is válságos lelkiállapotba került izraeli illetékesek. Ám közös ülésük egyetlen eredménye az lett, hogy ki kell nyomozni a dolgokat. Mi volt az?-kié volt az?-miért nem tudták lelőni?
    A pánikhangulatot pedig az a tudat váltotta ki, hogy VAN VALAMI KÜTYÜ, ami az ő akaratukon és tudtukon kívül szabadon járkálhat Izrael egén. És a híres védelmi rendszerük – mondjuk ki-sz@rt sem ér vele szemben!
    Az “Al-Monitor” szerint olyan sejtéseik vannak a szakértőknek, hogy valamiféle trükkös, új orosz akármivel volt dolguk. Ami kisebb és lassúbb, mint a nagyobb és gyorsabb repülőgépek, ezért aztán a repülőgépek ellen kifejlesztett rakétarendszereket ki tudja cselezni. Eme számukra korántsem megnyugtató magyarázatra az akciózó vadászgép pilótája még rá is tett egy lapáttal: nem a drón, hanem a kilőtt rakéta kóválygott olyan “cselesen”, hogy nem találta el a célt. Amit ő maga is csak vizuálisan észlelt, és célzott meg!
    Na ez volt a frász pillanata! MI AZ, HOGY A MŰSZEREK NEM ÉSZLELTÉK?-NEM LÁTTÁK? A drónt. Amikor azért vannak, hogy észleljenek. És mégsem!
    Az meg nem lehet, hogy az izraeliek tömegei-mint a prérikutyák-állandóan az eget lessék!
    Az odáig rendben van hogy orosz szerkezetre gyanítanak! Meg az is rendben van, hogy egy ideje már ők is úgy gondolják, hogy jobb Misával nem bajuszt akasztani! Nem lődözni mindenféle orosz légijárművekre!
    De az határozottan aggasztja az izraeli szakmát, hogy van valami, amivel szemben tehetetlenek. Ez viszont nagyon aggasztja őket!

    Itt a videó róla

  15. 16. Nincs ezeken a vadászgépeken géppuska (Nem vagyok pontosan tisztában a géppuska, géppisztoly, gépkarabély közti különbséggel, nem tudom ezek közül melyiknek kéne egy repülön lennie.)? Fura a story. Az egyszerü buta golyót nem téríti el semmi. Vagy ha igen ott jöhetnek az UFO hívök.

  16. 17:
    A régi vadászgépeken géppuska volt.

  17. 16. Kyra

    Misa frász

    Ez valahogy egybe vág azzal, hogy az oroszok már lekapcsolták a villanyt egy amerikai hadihajón a Fekete tengeren, egyen meg a Balti tengeren…

    Szóval van egy újfajta technikájuk, ami az usákoknak nincs…
    Ez lehet az egyik oka, hogy az USA csak szőrmentén provokálja az oroszokat.

  18. 16. és végül is sértetlen szállt le a megtámadott kölyök gólya?

  19. 16.kyra
    kedves kyra, engedelmeddel néhány sorban pontositanám beirásodat.
    a nemrég történt eset tényleg lázba hozta az izraeli szakmai köröket, de lássuk ám pontosan mi is történt:
    1. a patriot rakéták személyzetének óbégatása a drón leszedésének sikertelensége miatt logikátlan, és véleményem szerint hasonlatos ama falusi kutya vinnyogásához amely megugatta ugyan a holdat, de az mégsem esett le.jelen esetben figyelembe kellett volna venni, hogy a kicsiség-azaz kis méret- néha előny. a drón eléggé kisméretű volt, nem sokkal nagyobb, mint amit akár a kereskedelemben, akár magyarországon is kábé 250-300 ezer forintért megvásárolható.azonkivül furcsálom, hogy a patriot szakszemélyzet figyelmét hogy kerülhette el ama tény,miszerint ez a rakéta csakis egyenes, előre kiszámitható röppályán haladó célpontokra van kihegyezve. amennyiben a célpont-jele esetben a drón- képes önálló és randomális pályamódósitásokra, méghozzá többször, a patriot bizony célt téveszt.
    2. a nagy baj, ami tényleg nagyon aggasztja a légierő illetékeseit,az a vadászgépről inditott légi-légi rakéta hatástalansága.ezt a fajta rakétát nem lehet bolonditani, nem lehet elvakitani, nem lehet ugymond kibabrálni vele. eszméletlen teljesitményű saját fedélzeti számitógépe egy ezredmásodperc alatt beazonositja a célpontot és üldözöbe veszi. a patriot rakétával ellentétben, itt a célpont manöverezhet amennyit akar, változassa pályáját akár félmásodpercenként is, ez a fajta rakéta valamiféle virtuális digitális lasszót vetett a célpont nyakába, és rendöletlenül száguld feléje. ami jelen esetben történt, az valami megmegyarázhatatlan, ilyesmivel még nem találkoztak, és itt a nagy bibi. valami titokzatos berendezés volt a drónon, ami betett a rakéta vezérlő rendszerének, és ez végzetesen nagy baj, és persze ijesztő. logikus, hogy az izraeli légierő fél egy ilyen dróntól, amit ezek szerint neki lehet vezetni a vadászgépeknek, mivel a jelek szerint eltérithetetlen.

  20. Ha ez a drón történet valóban megtörtént, (mert ugye az internetre mindent fel lehet tenni) akkor a drón tulajdonosai hetente kiprovokálhatnak két-három Patriot indítást. Egy Patriot nem két fillér. Amerikai hadiipar örömére.

  21. 22.bogozy
    persze, hogy megtörtént, valós eset, méghozzá nem is oly rég, alig 10-12 napja, a tv. ben is esti hiranyag volt.
    nem is annyira a költségekről van szó, persze az sem elhanyagolandó, hanem a vadászgépek elleni potenciális fenyegetésről.
    egy patriot ára messze esik egy vadészgép árától, méghozzá pilótával.
    tovább megyek: ha a drón „tulajdonosai” netán oroszok, ami még rémálomnak is rossz, akkor a drón ugyebár sérthetetlen, mert ha ne adj isten lelövöd, tudva hogy a kié, akkor egyuttal izrael önmagát is agyonlötte.
    gondolj arra, ami a tv. ben is látható volt, mit csinált az orosz légierő azzal a két török faluval, amelyek lakosai lelötték az egyik orosz pilótát, mely sérült gépéből ugrott volt ki.

  22. Levegő-levegő rakétát nem lehet megzavarni?! Jesszusom…

    De lehet, számtalan közvetlen és közvetett módón, értelemszerűen annak függvényében, hogy a rakéta passzív infra, félaktív lokátoros, vagy aktív lokátoros irányítású. De amúgy a Patriot se fix rőppályás.

    A mai harcászati repülőgépeken gépágyú van, 20-23-25-27-30mm űrmérettel. (Gépkarabély pl. az AMD-65, AK-63D, AK-47, M-16, M-4 stb. lényege, hogy „köztes” (=karabély) lőszert használ, nem puska vagy pisztoly lőszert; utóbbi esetében géppisztolyról beszélünk).

  23. Friss hír, USA honi légvédelem F18 gépe lezuhant, pilóta meghalt. Kipattant, hogy a havi 16 óra gyakorló repülés helyett csak 8,7 órára van pénz. Repülés nem olyan mint a biciklizés, ébren kell tartani a reflexeket, túlterheléseket elviselését, stb.
    Bizonyos hogy év elején megvan a pénz a havi 16 óra gyakorlásra. Persze hónapról hónapra át kell csoportosítani a frontországokban alkalmazott zsoldosok, és helyi hadurak megvesztegetésére extra összegeket. Repülőgép üzemeltetésen nem lehet lopni, mert minden költségelem pontosan ismert. Viszont zsoldosoknak, haduraknak kifizetett fíktív számlákon és becsszóra átadtuk a pénzt ügyleteken akár a kifizetett összeg 70-80 százalékát is vissza lehet kapni, amely politikusok, tábornokok zsebében pont elfér. Évente 3-4 fiatal pilóta belehal a rutintalanságba, nem számít, mert tetszik tudni azzal az 500 millióval Afganisztánban 20.000 amerikai életét mentettük meg. (parasztvakítás) Honi pilóták sem fognak tiltakozni, mert egy élet álma, és 10 év kemény tanulás volt, hogy beülhettek a gépbe.
    Magyarországon ugyanez a gyakorlat. Pottyannak is Gripenek.

  24. 24.jövönk
    „Levegő-levegő rakétát nem lehet megzavarni?! Jesszusom…”
    ne jézuskodj, kedves jövönk, és ne légy ENNYIRE magabiztos!
    nem fogom neked részletezni miért, mert nem vagyok hazaáruló, de EZT a rakétát NEM lehet megzavarni!ne haragudj az igazságért.
    ” De amúgy a Patriot se fix rőppályás.” ismét egy magabiztos kijelentés, pedig ha tudnád mekkorát tévedsz.
    nem részletezem a patriot „target catching” logarisztikáját, de ismét tévedsz. a rakéta a célpont gyakori és RANDOMÁLIS irányváltoztatsát nem tolerálja. ne haragudj az igazságért.

  25. 26:
    Szervusz Bálint, örülök, hogy helyi ismeret birtokában beszálltál a megbeszélésbe. Azt viszont tudnod kell, hogy Jövünk híres a totális magabiztosságról, és a könnyű megsértődéséről. De ahogy látom, most jó kedvében van.

  26. 28. tiszteletteljesen ödvözöllek, kedves tibor bá.
    semmi bajom jövönkkel, vagy bármelyik kedves fórumtárssal. csak azt akartam jelezni neki- a legnagyobb tisztelettel- hogy néha nem kell ennyire magabiztosan fogalmazni.

  27. Kedves balint, minden levegő-levegő rakétát meg lehet zavarni, csak a régi huzalvezérlésűt nem 😀 de a kőkorszaki lokátorát még egy pastu kecskepásztor is megzavarná, s a huzalvezérléssel az életben semmit nem találnak el, ami manőverezik. No, ha valamiben, akkor a légi hadviselésben azért konyítok pár dologhoz. Az egészben az a legnevetségesebb az „ennyire magabiztos” vád, miközben szerény személyed 😀 kijelenti, amin bárki röhögő görcsöt kapna, nevezetesen, hogy „EZT a (levegő-levegő) rakétát NEM lehet megzavarni”… 😀 😀 😀 remélem nincs mondjuk hasonló determinisztikus kijelentésed, mint például, hogy már pedig te elhajolsz egy 7,62-es lövedék elől, mert akkor erősen javallott kicsit változtatni a hitvallásodon. 😀

    Tibor bá’ 😀 kedves Tőled, hogy – már megint – engem klopfolsz fejen, miközben valaki kijelent valami abszurdumot.

  28. 30 jövönk
    kedves fórumtársam, ismételten kötöd az ebet a karóhoz, mikor azt irod, hogy minden rakétát meg lehet zavarni, de figyelmen kivül hagyod ama szerény, tiszteletteljes megjegyzésemet, hogy EZT – a hangsúly az EZT szócskán van -a légi-légi rakétatipust nem lehet.
    ” No, ha valamiben, akkor a légi hadviselésben azért konyítok pár dologhoz. ” én is , kedves jövönk, én is.de legyen úgy, ahogy te mondod, ezem csak nem fogunk összeveszni.
    tovább:
    „remélem nincs mondjuk hasonló determinisztikus kijelentésed, mint például, hogy már pedig te elhajolsz egy 7,62-es lövedék elől, mert akkor erősen javallott kicsit változtatni a hitvallásodon.”
    de, igenis van a tarsolyomban ilyeséle hajmeresztő kijelentés:
    tengerész voltam aktiv életem folyamán, bejártam ugyszolván a világot.
    a dél-afrikai kruger nemzeti parkba elvetödve megadatott nekem-valami 100 us$ fejében- látni a néger kolyökök mutatványát, amiről , ha emlékezetem nem csal, be is számoltam ezen a blogon, a néger és fehér ember közötti fizikai teljesitményeltéérések kapcsán, nos amit te vicces abszurdumnak tételezel fel:
    néhányszáz méter távolságon a néger ELUGRIK a rálött puskagolyó elöl!!!!
    irjam le megint? nos , leirom megint, ismét nagybetüvel, a hangsuly mián: a néger ELUGRIK A RÁLŐTT PUSKAGOLYÓ ELÖL.
    nos, kedves jövönk, erre varjál gombot, mert nem csalás és ámitás, világosan látszik egy ezredpillanat möltán a becsapódás ott, ahol a kölök állt. a lövést is látod, mert- az esetleges kételkedést kizárandó-nyomjelző lövedékeket használnak.?
    szóval, én nem vagyok képes elhajolni egy lövedék elöl, kedves jövönk, de látod, hogy vannak, akik igen!
    lehorgonyoztál kedves barátom egy meggyözödés mellett, ami lehet, söt biztos, hogy igaz volt valamikor…. de a világ változik, és tele van csodákkal ugyebár… mint például a lövedék elöl elugró néger suhanc…..stb.

  29. 21. balint,
    „valami titokzatos berendezés volt a drónon, ami betett a rakéta vezérlő rendszerének, és ez végzetesen nagy baj, és persze ijesztő.”

    31. balint,
    „EZT – a hangsúly az EZT szócskán van -a légi-légi rakétatipust nem lehet.” (megzavarni)

    Ez ellentmondás; Ha meg lehetett zavarni EZT a rakétát, akkor nem igaz az az állításod, hogy EZT nem lehet megzavarni.

    Vagy rosszul értelmezek valamit?

  30. 32. mvm9
    lehet, hogy nem fejeztem ki magam eléggé világosan, ez esetben elnézésedet kérem.
    gondolkozzunk logikusan:
    azt akartam jelezni, hogy a jelenleg ismert technikával EZEK a rakéták NEM ZAVARHATÓK, vagyis lerázhatatlanok.
    ismétlem, kedves mvm9, a JELENLEGI technikával.
    ami nagyon zavar,az hogy egy semmi kis drón kibabrált vele, egy ISMERETLEN technika segitségével.
    de csak a drón, kedves barátom, csakis és kizárólag a drón!
    mindenki más, az egész világ számara, a rakéta lerázhatatlan.
    ennél világosabban nem fogalmazhatok.

  31. 😀 kész vagyok… elugrik a puska golyó elől… 😀 😀 😀 😀
    Istenem nagy az Isten állatkertje és sok színes egyed lakozik benne… 😀
    Amúgy ne zavarjon a lövedék kezdősebessége vagy az a tény hogy néhány tízezer lövésen túl vagyok nagy távolságra… 😀 ja, ha mellé lőnek, az buli pár dollárért, de ha célozni is tud és akar a lövő, akkor tudod te mi elől ugrik el… 😀

  32. 33. balint,

    Logikusan gondolkozva, ha egy semmi kis drón képes kibabrálni a NEM ZAVARHATÓ rakétával, akkor ettől fogva ez a rakéta már nem nevezhető NEM ZAVARHATÓ rakétának, ugyebár. (Feltéve persze, ha a hír igaz, és az ilyen, minimum COSMIC TOP SECRET információról, itt az értelmes emberek vitafórumán tudnánk csevegni.)

    Jövőnk-nek abban teljesen igaza van, hogy sem elméletileg, sem a gyakorlatban nem létezik tökéletes fegyver, ill. megzavarhatatlan rakéta, mint ahogyan írod. Ha igaz a Hibini-ről kiszivárogtatott információ, és az oroszok valamilyen elektromosság mentes teret képesek létrehozni, akkor a rakétád eszméletlen teljesítményű számítógépe is csak egy rakás ócskavas.

  33. 34és 35.
    kedves barátaim, azt hittem, hogy magyarul irok, és érthetően fogalmazok.
    tévedtem.

  34. 36. olyan ez tudod mint amikor a szombathelyi ezred a dunai átkelésnél elsüllyesztette az elsüllyeszthetetlen úszó harcjárművet. (BMP)
    Legalábbis így jelentette az illetékes elvtárs egykoron.

    A kis drón megzavarta (összezavarta) a megzavarhatatlan elfogó rakétát.
    Nincs új a nap alatt.

  35. Ágyúval verébre.
    Azt írjátok, kisméretű drón volt. Egy tenyérnyi méretűt én is vettem az unokámnak, az első indításnál pillanatok alatt felrepült magasra, mire észbe kaptam, már mehettünk érte a szomszédba. Negyedórát repül, utána lehet tölteni. Valóban nagyon mozgékony, egy program is van benne, amikor össze-vissza bukdácsol. Látványos. Viszont ebben még kamera sincs, az ilyen kicsibe aligha lehetne tenni komoly zavaró eszközt. Egyetlen védelmi módja a mozgékonyság. Viszont nem tud 100 métereket ugrani, hálóval könnyen befogható.
    Az más kérdés, hogy ilyen filléres vackok tömegével komoly zavart lehetne okozni a nem erre felkészített védelemben.

  36. 34.jövönk
    ” kész vagyok… elugrik a puska golyó elől”
    kedves jövönk, nem vagy véletlenül ama viccbeli atyafi rokona, aki annak ellenére, hogy életében nem tette ki lábát a falujából, messze földröl hazajött komájának, aki arról mesélt, hogy odakint látott ám egy böhemót nagy állatot, melynek földig ért az ormánya, az atyafi magabiztosan odavágja neki, hogy mégpedig ilyen állat nincs.!?
    „Amúgy ne zavarjon a lövedék kezdősebessége vagy az a tény hogy néhány tízezer lövésen túl vagyok nagy távolságra”
    nos, jer kedves jövönk és mesélj nekünk valamit ballisztikából, mert tudod ugyebár, hogy az ilyesmi tudomány nálunk ugyancsak gyenge lábon áll. én , személy szerint puskát életemben egyszer sem sütöttem el,nemhogy többtizezerszer, persze hogy nem és ha emlékezetem nem csal, a többi katona sem, mert megsugom neked, de csakis neked, hogy hadseregünkben a lőfegyverekkel való piszmogást következetesen mellözik, mert a parancsnokság véleménye szerint ez meghaladná az átlag kiskatona értelmi szintjét egy olyan hadseregben, ahol a parancsokat még manapság is tam-tam dobokkal közvetitik.
    akkor meg minek kinozni szegényt.
    tovább megyek őszinteségi rohamomban, ha már ennyire rámtört, és töredelmesen bevallom neked, hogy a patriot rakéták személyzete is kizárólag amerikai!
    mi nem értünk az ilyesmihez, sajnálom.
    egyszer, egyetlen egyszer meg akarták mutatni saját katonáinknak a rakéták kezelését, de amikor szegények megpillantották a vastag, angolnyelvű könyvhalmazt, hideg verejtékkel párosult ideges remegés vett erőt rajtuk, majd elmenekültek.
    a szóbanforgó rakétáról is nagy mea culpázások közepete bevallom, hogy humbug az egész.
    a rakéta egy tákolmány, tulajdonképpen egy kimustrált bádog kályhacső, amit a légierő illetékesei egy közeli ócskavasteleprúl loptak volt.
    orbitális hazugság az „eszéletlen teljesitményű fedélzeti számitógép”
    egy frászt, néhány dróttal összekötözött öres konzervdoboz, ennyi az egész.
    végzetül, kedves jövönk, annak fejében, hogy immár hazugságaimtól megtisztultan állok elötted, cserébe legyszi, és ballisztikai témákkal többé ne gyötörd szegény sivataglakó vén fejemet.
    öreg vagyok én már az efféle magas úri huncutságokhoz.

  37. 39. balint,

    ” kész vagyok… elugrik a puska golyó elől”

    Puska/karabély lövedék jellemző kezdősebesség 700-800m/s, ha a te irányodba lőnek, akkor nem is látod a röppályát, nappal még a nyomjelző lövedék fényét sem szemből. Mire meglátod a lövedéket, már halott vagy (ha rád céloztak).

  38. 40.mvm9
    kész, elég volt!
    beteljesedik rajtam a közmondás: hazug embert hamarabb utolérnek , mint a sánta kutyát.
    életemben nem voltam a kruger parkban.
    azt sem tudom hol van dél-afrika.
    a park nem is létezik.
    ha netán mégis, akkor ott nincs semmiféle látványosság, füleg nem négerek részvételével.
    ha netán mégis, akkor ott semmiféle néger fiatalok nem lövetik seggbe magukat, legendás fürgeségüket demonstrálandó, mindenikök elhizott, lomha és alig totyog.
    ha netán mégis vállaják, és a lövedék mvm9 megfellebezhetetlen megállapitása szerint feltétlenül átmegy rajtuk, akkor beléjüknevelt hihetelen önfegyelemmel csak akkor esnek össze, miután az utolsó fehér látogató is eltávozott a helyszinről.
    jó pap holtig tanul, és most , hála neked, tudom , hogy az egész mutatvány egy néger szemfényvesztés és okos ember a szemének se higgyen.

  39. „CSAK VIZUÁLISAN ÉSZLELHETŐ drónt. Jöttét semmiféle elektronika nem jelezte. Egyszercsak ott volt.”
    ” vadászgép startolt, és ráközelített a célra, majd kilőtt rá egy levegő-levegő rakétát. A vadászgép pilótája majd el ájult a döbbenettől, amikor látta hogy rakétája ide-oda cikázva nagy ívben kikerülte az ismeretlen drónt”

    Ha a rakétának is csak a vizuális érzékelője láthatta a célt a kilövés pillanatában, de a rakéta a drónhoz közeledve megzavarodott, akkor a zavar okának innen a fotelból azt tartom, hogy az egy hologram volt amit a pilóta és a rakéta látott. Viszont mikor közelébe ért, a célnak már érzékelhette egyéb jel forrását is. Valami felülírta az eredeti szándékot. Az pedig nyilván erősebb parancs, mint a vizualitás, hisz kikerülte a látható célt.
    Tehát van egy jól álcázható drónunk, ami holografikus képeket tud megjeleníteni.

  40. 41.
    Kedves Bálint!
    Én személy szerint mindig nagy érdeklődéssel olvasom hozzászólásaidat, mert számunkra egy kissé misztikus, ismeretlen országról tudósítanak, amelyről sok mendemonda kering, és érdekes ezt a világot egy benne lakó szemével nézni.
    De könyörgöm, ezt a puskagolyó elől elugró négert felejtsd el, vagy erőt véve magadon fojtsd magadba, mert olyan abszurdum, hogy ezzel szerintem honfitársaidnál is hasonló elképedést vagy derűt váltasz ki, mint itt a fórumon. És ezt jóindulattal tanácsolom.
    Ha a négerek valóban ilyen emberfeletti képességekkel rendelkeznének, akkor már minden fizikai, ügyességi játékban lenyomtak volna minden rasszt. Ennek ellenére még a rövidtávfutásban, ahol legendásan jók, ott sem tudnak látványosan nagyobb előnnyel nyerni a világversenyeken sem egyéb rasszú versenytársaikkal szemben, hogy ez valami puskagolyóval való versengésben számottevő lehetne. Ahhoz minimum hangsebesség környékén kellene járniuk, és olyan gyorsulásokat produkálni, ami egy versenyen sem detektálható, az előnyük mindig nem túl sok méterben detektálható, sőt, néha ki is kapnak. 🙁
    Hidd el, itt bedőltél valaminek, amit jobb, ha elfelejtesz…

  41. Kedves Bálint!

    Te láttad ahogy rálőnek egy négerre, vagy te magad lőttél rá?
    Ez csak azért fontos, mert esetleg az illető nem oda célzott teljesen, ahol a néger állt, aztán ugye a lövés pillanatában elugrott és emiatt valóban úgy tűnik, mintha a golyó elől is elugrott volna.
    Meg esetleg a távolság is fontos lehet, na meg az is, hogy egy Nitro Expresszel vagy egy TOZ 8-assal lövöldoznek, vagy netalán légpuskával.
    Szóval már elnézést, de nagyon átverés szaga van.

  42. „négerkérdés” 🙂
    Hát, nem is tudom.
    A net szerint „A reakcióidő egy átlagos embernél 0,5 – 0,7 tized másodperc”
    Vegyük azt, hogy a négerünk ennél gyorsabb, legyen 0,3 sec, hogy észlelte a torkolattüzet és elindul oldalra.
    Ekkor a 800 m/sec sebességű lövedék már 240 m-t megtett.
    Szerintem 1 kilométerről már van esélye a dolognak

  43. 45: Esélye van, de a gépkarabéllyal nem lődözünk 1000m távolságra, még ha az a köztes lőszer legyen az 7,62; 5,45; 5,56 mm űrméretű el is imbolyog addig, mert elmegy addig, csak már nem lesz pontos találata. Az átlagos célzott lőtávolság (nem, nem a maximális…) gépkarabéllyal 20-300m között mozog, egy átlagos lövésznek alap irányzékkal. De átlagosan inkább van az csak max. 150-200m. Kiegészítő Reddot irányzékkal, vagy még inkább távcsővel megy ez akár 5-600m -ig is. Szerencsével nagyobbra is, de most vegyük alapul az alap fegyvert, egy átlagos lövésszel, szerintem! 😉
    Szóval ez az elhajolok a lövedék elől, főleg hogy rövid célzott sorozatot min. 3-5 lőszer szoktak a leküzdendő ellenfélre lőni stresszhelyzetben eléggé csoda kategória.

  44. 45.
    Itt mindenki megmérheti a reakcióidejét:
    http://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime
    Látható, hogy kivételes esetben a reakcióidő 100 ms körül lehet.

    (De fürge négerünk reakcióidejének nincs is jelentősége, ha szemből lőnek rá, mert akkor nem érzékeli a lövedék röppályáját; azaz ha sasszeme van, akkor is csak a lövedék függőleges mozgását érzékeli… távolságot, néhány perces irányszög-eltérést csak közvetlen közelről láthatna, ahonnan kétszeres hangsebesség esetén már úgyis mindegy.)

  45. 47: A reakció idő mellett az x kg tömegű emberi test elmozdításához szükséges időt is figyelembe kell venni. /’balint’ anno úgy fogalmazott, hogy a néger „elugrik” a lövedék elől./

  46. Ezt a Bálint mondatot úgy értelmeztem annó, míg az európai megáll a puskacső előtt és bámul bele mint borjú az újkapura, addig az afrikai származásúak bizony olyan éveket tudhatnak maguk mögött, amitől ösztönlényként menekül a helyzetből. Ezért nincs esélyünk velük szemben.

  47. jövönk és mvm9
    kár, hogy nyeltem a kételkedéseiteket a hölye néger produkcióval , mig eszembe jutott a legkézenfekvöbb megoldás és ha már van internet a világon, akkor használjuk is.
    itt van az illetékes dél-afrikai csajnak az e-mailemre köldött válasza, a támát nem érintő szócséplést leszámitva, amit töröltem, ugyhogy ha valami még mindig böki a csőrőtöket, vele vitatkozzatok, filozofáljatok, és ha nála sem tetszik valami. akkor akár meg is cseszhetitek. a nőt ugyebár.
    From:Lucy Nhlapo
    email: lucy.nhlapo@sanparks.org
    31/07/16
    19.23.20
    South African National Parks
    Kruger National Park
    Conserving nature since 1926

    Dear Mr. Valentine
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.
    ….according our visitors records, your visit was held within an organized tour on 12-th december 1985 as a crewmember of the c.s. ” .Seven Seas” of „Zim” shippinng co.
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.
    ..we are sorry to inform you that the famous attraction as it mentioned in your inquiry , and was known as ” the bullet show’ , as a part of the very popular etnical folklore performance, was deleted, and it is no more performed since 1997.
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.

    Lucy Nhlapo
    email: lucy.nhlapo@sanparks.org

  48. 47. a torkolati tüzet érzékelheti, a többi a távolság ismeretében eldönthető,a 100ms ot kicsit karcsúnak vélem.
    igaz nem elképzelhetetlen:
    „A reakcióidő átlagembereknél 0,2-0,3 élsportolóknál 0,15-0,25 sprintereknél 0,10-0,12 sec.”

  49. 43,44
    kedves hubab és chani
    köszönöm kedves szavaitokat.
    tisztelettel
    bálint

  50. Hadd szabadjon visszakanyarodnom a poszt témájához.
    Sok történelmi elemzést olvasok és nézek. Feltűnt, hogy a történészek többsége nem ért egyet az amerikai politikával. Bár az európai politikával sem. Pl. Merkel bevándolás-politikáját a kezdetektől ellenezték történelmi tényekkel alátámasztott magyarázatokkal. Egyre több dokumentumfilm fogalmazza meg amerika felelősségét a világháborúkért és a következményeikért. Ajánlom az alábbi, viszonylag új filmet is:
    https://www.youtube.com/watch?v=tzf1JcD_xwQ
    „Inkább az oroszok a hasamon (megszégyenített nők mondják), mint az amerikaiak bombái a fejemen.”

  51. Hogy a néger a rálőtt golyót nézve megbecsülje annak a röppályáját, és ennek fényében eldöntse, hogy milyen irányba ugorjon, az tényleg nem reális. De hogy előzetes megbeszélés alapján egyszerűen ugrik, amikor a torkolattüzet látja, az nem lehetetlen. És az sem biztos, hogy szabványos puskát és lövedéket használtak, lehet, hogy preparálták, hogy lassabb legyen és több ideje legyen az ugró négernek.

  52. 54: „ugró néger” 😀

    Kár ezt tovább ragozni. Vagyunk itt páran, akik azért lőttünk már tűzfegyverrel, és hát mit mondjak, erősen szkeptikusak vagyunk.
    Ugyanakkor ‘balint’ sem tűnik kispályásnak e téren, és ő meg van győződve az igazáról. Ezt a „vitát” nem tudjuk eldönteni. /Hacsak be nem szerzünk pár néger önkéntest… 😉 /
    Bár az sokat elárul, hogy a videókamerák általános elterjedése óta ez a „mutatvány” már nincsen… (vagy 97-ben véletlenül kilőtték az „ugró négert”). 😀

  53. 54.ábel
    „De hogy előzetes megbeszélés alapján egyszerűen ugrik, amikor a torkolattüzet látja, az nem lehetetlen. És az sem biztos, hogy szabványos puskát és lövedéket használtak, lehet, hogy preparálták, hogy lassabb legyen és több ideje legyen az ugró négernek.”
    ezzel pontosan a lényegre tappintottál.
    köszönöm minden kedves fórumtárs hozzaszólásait, és témát RÉSZEMRŐL VÉGLEGESEN lezárandó:
    ha volt, ha nem valamiféle svindli a mutatványban, az most egyáltalán nem érdekes.
    ami szörnyen sértő volt, az a gúnyosan kioktató hangvétel, ami jövönk és mmv9 hsz-it jellemezte a témában.
    mintha én, a katonaviselt, foglalkozásából eredendően az egész világot bejárt , idös ember egy, a mezőszélen kapálás közben megpihenő paraszt lennék, aki úgy bámulja a mellette elhaladó vadász úr vállán függő remington 700 long range fegyvert, mintha egy újfajta furulyát, vagy kapanyelet látna.
    ami fölöttébb durva szerinetm,az a nagymellényű, nagypofáju, döhitően magabiztos letromfolása a dél-afrikában látottakanak, nagyképű, ballisztikai adatokkal megsépekelt beirásaban, mintha bálint életében fegyvert nem látott, lövészeti, harcászati témákban laikus, sivatagi buckalakó volna, aki annyira hülye, hogy azt se tudta mit is lát a kruger parkban.
    de még ha igy is volna, kedves barátaim, még ha igy is volna…
    szerintem egy elemi udvariassági szabály alapján, ha bárki kedves fórumtárs azzal jönne, hogy esetleg madridban, vagy bárhol, egy turistáknek rendezett mutatvány keretében bemutattak neki egy repűlő villamost, áruházi bevásárlókocsit, netán nagymamát, akkor nem tromfoljuk le azzal, hogy márpedig ilyen állat nincs, fellengzős kiselőadásokat sem tartunk neki aerodinamikából, gravitációból stb. hanem vagy elmegyünk mi is madridba , a produkciót megnézendő,vagy tudomásul vesszök, hogy ő ezt tényleg látta és punktum de semmiesetre sem sepred le magad elől beszámolóját vajmi tudálékos magyarázatokkal, mert ezesetben jogosan érzi,hogy hülyét csinálsz belőle.
    na, ennyi.
    sold.

  54. 56 bálint
    ne izgulj simán levettük a hozzáértését Mvm9 kollégának aki azzal számolt hogy a ” csoki target” figyeli a kilőtt puskagolyót a ballisztikus pályáján.
    Sőt nekem az is tetszett hogy „lassú puskagolyó volt”.

    Figyelemreméltó dolgokat produkálnak emberek egy szál katanával is, amit csak lassított felvételeken lehet nekünk felfognunk.

  55. 56: „az a gúnyosan kioktató hangvétel, ami jövönk és mmv9 hsz-it jellemezte a témában”

    Ne szívd fel magad ezen, ők – általában – ilyen stílusban szoktak kioktatni mindenkit, nem kaptál tőlük különleges elbánást. 🙂

  56. 59. Na ugye? Hogy elugrott a golyó elől! Tök jó!

  57. 56 – bálint:
    Tudom, hogy rosszul esik, mert engem is le szoktak kezelni hasonló stílusban, de ne törődj vele. Ez a korosztály megtanulta, hogy manapság csak így lehet érvényesülni. Ha tudnád, hogy én miket szűrök ki. Különben még az is lehet, hogy a dél afrikai választ nem értették, vagy azt hiszik, hogy csalás.

  58. 56.

    „…az sem biztos, hogy szabványos puskát és lövedéket használtak, lehet, hogy preparálták, hogy lassabb legyen és több ideje legyen az ugró négernek”

    Kedves balint, ha csak átverés volt a Magic Bullet Show, akkor nem kell komolyan venned, amit írtam. 🙂 Ha lőttél már fegyverrel, akkor úgyis tudod, hogy élesben semmi esélye nem lenne a négernek.
    Kiváncsian várom a lelőhetetlen orosz drón vs. tévedhetetlen rakéta történetének folytatását.

  59. Magic Bullet Show
    ha nekem kellene a puska elé állnom akkor a fegyverben vaklőszer volna, a hátratett kezemben meg egy patron amit az elugráskor hátraejtve a földre érve elpukkan mint egy becsapódási pont, aztán ezért nagy mutatványért leszedném a nagy fehér vendégeket 100-100$-al…

  60. Hagyjátok már abba, nem is ez volt a topik. Hülyére rágjátok ezt a csontot.

  61. a cikkhez!
    a baj az ,hogy még mindig igen sok állam mond ‘da’-t amerikának!
    még mindig elhiszik ,hogy ő a jófiú,aki megment.
    pl. románia,lengyel o.,vagy akár ukrajna.

  62. 56-ban is azt hitték néhányan, hogy jön a fehér-fejű sas és megmenti őket a medvétől, de annak akadt fontosabb dolga is Sueznél. 😉
    Így járnak majd a lengyelek és románok is.
    A lengyelek egyszer már bíztak a britekben is, hogy nem fogják engedni a németeknek és szovjeteknek felosztani őket, de akkor is tévedtek. Most megint hisznek a mesékben…
    Trump már most megmondta, hogy a balti államokat csak akkor mentené meg az oroszoktól, ha állják a költségeit, és addig is rendesen fizetik a tagdíjat a klubban. Killary nem mondja, de ugyanez lenne, ha Putyinnak mégis kellenének (de szerencséjükre nem kellenek neki).

  63. Hírek szerint, a török puccs idején Erdogant a Specnaz menekítette fel egy repülőre, 10 perccel azelőtt, hogy likvidálták volna. A gépet lázadó török vadászgépek támadták, de valamiért nem tudtak rá tüzet nyitni.
    Ez a második, meghiusított merénylet Erdogan ellen, az atomfegyverekkel felszerelt, NATO-tag Törökországban.

  64. Egyre valószínűbb, hogy a mostani Erdogan elleni merényletkísérletnél is a CIA és/vagy a Gladio volt a végrehajtó.

  65. 70.
    Pl. Erdogan a globális uralmi rend szempontjából nonkonformnak és túl függetlennek bizonyul, saját ambíciói vannak; talán valamilyen háttéralkut kötött. Törökország Európa inváziójának és a Daesh logisztikájának is kulcsszereplője, mint ahogyan Oroszország beszorításának is; elképzelhető hogy nem teljesen a tervek szerint haladnak a dolgok… Maga a puccskísérlet sokkal nagyobb akció lehetett, mint amit a sajtó lehozott, ha tízezerszámra tartóztatják le a részvevőket. Nekem már eddig is gyanús volt a nagy hallgatás.

  66. 71. Köszönöm. Megerősítettél néhány dologban.
    Továbbgondolva… hogyha oroszok vették védelmébe Erdogánt, azaz tudhatnak az amcsik jelenlétéről, akkor nem hibáztathatják Törökországot a vadászgépek lelövéséért, de nem is hagyhatták szankciók nélkül. Viszont az atomos csapás válaszadásnak rossz ötlet lehetett volna, de lehet, h ez lett volna az igazi célja az amcsiknak és ezt a horgot nem kapta be Putyin, amiért most Erdogán felelne. De ez csak az én fantáziám.

    Egyébként Hiroshimára mai nap 71 éve dobták le az amcsik az első atomot. Csak a kisebb portálok foglalkoznak a témával, mert ugye Rio mindent visz.

  67. 73. És este 17 óra körül került fel.

  68. 72.
    Hirosima volt a szó szerinti holokauszt: 80.000 ember azonnal elégett.

    (De ez semmi sem volt Drezda felgyújtásához képest; ott a szisztematikus foszforbombázás és a tűzvihar után 200.000 áldozat maradt; a legtöbben elevenen elégtek, de sokan az oxigénhiány miatt fulladtak meg.)

    Mindkét esetben főleg menekülteket és civileket semmisítettek meg, komoly harcászati jelentősége egyik eseménynek sem volt.

  69. 72 Hirosima minden Híradóban szerepelt az M1-en, kongatták a kis harangjukat, és biztatták a világot, hogy a helyszínen fejezzék ki részvétüket, ahogy Obama tette legutóbbi látogatásakor.
    Persze nekem meg az jutott eszembe, hogy Obamának esze ágában sem volt bocsánatot kérni, pedig sokan várták.

  70. 77:
    Édesem! Ez nálunk több hete lerágott csont. De örülünk, hogy néha idelátogatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük