(1899) Adakozás

Tibor bá’ online

 

~p001A téma azért jutott az eszembe, mert Angliából most kaptam 12.000 Ft támogatást, előtte viszont hónapokig senkitől semmit. A smucigok most hagyják abba az olvasást. 😀 Ezzel együtt kaptam a 3 in 1 Hosting Bt. – Ügyfél központtól egy számlát 30.640 forintról, mert ennyibe kerül a honlapom. Szépen összejött a kettő, de nincs vége, mert még fizetnem kell a domain-ért is. Ha nem fizetek, simán megszűnik. Juj! De nem ez az érdekes, hanem egy kis statisztika. A hozzászólók kb. 10 százaléka él külföldön, viszont az adakozások 90 százaléka tőlük származik. Volt olyan itthoni h.sz., aki E-mailben hozzám is vágta, hogy ez az én szórakozásom, fizessek érte. Szerinte az Internet mindenkié, ráadásul ingyen. OK tudomásul veszem, de miért?

Véleményem szerint, aki külföldre távozik (vagyis Nyugatra) az egy idő után (önmaga számára észrevétlenül) kezdi átvenni az ottani kultúrát, aminek egyik lényege, hogy semmi sincs ingyen, és lopni se illik, szellemi javakat se. Időnként találkozom saját posztom szövegével, mert valaki átvette, természetesen ingyen. Ilyen esetben az „ingyen” nem azt jelenti, hogy nem fizetett érte, mert az természetes. Ilyen esetben a „fizetés” azt jelenti, hogy ír nekem, értesít a dologról és esetleg megjegyzi, hogy tőlem származik. Természetesen van, aki megteszi, de ez a ritkább.

Most már csak azt kell tisztázni, miért hoztam az egészet szóba. Azért, mert amerre én barangolok, állandóan kunyerálnak, de kurva agresszíven. Egyszerűen beugrik egy kéregető levél, és hosszú másodpercekig nem megy ki a szövegből. Aki nem kéreget, az még szemetebb, például az INDEX. A poszt címe után jön a hirdetés, ami össze-vissza ugrál, kierőszakolja, hogy elolvasd. Ő nem kér, az olvasók helyett fizet a hirdető, és persze az olvasó is, mert előbb vagy utóbb megveszi, amit hirdetnek, ha kell neki, ha nem. Nálam ez sincs. Sebaj gyerekek, majd a síromra küldtök egy szép koszorút. Addig összegyűjtöm a temetésre valót. 😀

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

36 gondolat erről: „(1899) Adakozás

  1. A 30.640,-Ft (bruttó vagy nettó) konkrétan milyen tárhelycsomag éves díja, s mi van még benne, mert ilyet nem találok az említett cég weboldalán. Iszonyatosan túlárazott ár egy ilyen weboldalhoz képest. Ha megírod a tartalmi paramétereket, hasonlót vagy jobbat is tudunk majd ajánlani jó páran az olvasóid közül, s meglehet hogy bruttó 12.700,-Ft-ban megáll az egész éves szinten domain+tárhely együtt is !

  2. Tibor bá! Értem, támogatom és köszönöm, hogy mért tartózkodsz attól, hogy mindenféle idegesítő, pimasz és értelmetlen reklámok töltsék meg az oldalatad. A reklámok 90%-a olyasmit akar rásózni az emberre, amire semmi szüksége, ezzel ráadásul növeli a fogyasztást és a környezetszennyezést.

    DE! Nem minden termék ilyen, ergo nem minden reklám ilyen. Ha olyan termékeket hirdetnél az oldaladon (pénzért, természetesen), amiknek értelme van, amik hasznára válnak az embernek, neadj Isten a környezetnek, azzal mindenki jól járna – mi is, Te is, a reklámozó is.

    Ilyen termékekre gondolok:
    -Prepper cuccok, pl. vízszűrők
    -Alomszék
    -Emberierős kerti- és egyéb szerszámok
    -Oktatás, szolgáltatás (értelmes dolgokra gondolok)

  3. 1:
    A 30480 Ft btto összeg, amiben 6480 az ÁFA, és 2018-ig szól, de nincs benne a domain.

    2:
    Köszi a tanács, de hirdetés NO.

  4. Ezt értem Tibor bá’, de mekkora a tárhely, az adatbázis része ? Egyéb paraméterei ? Mi a neve az általad fizetett tárhelycsomagnak ?

  5. Nálam az alapfelszereltség része az ABP és a Ghostery

    Mindenféle felugráló szarokra: ABP (Firefox-on és Chrome-on sikeresen tesztelve).
    Nyomkövetés blokkolására: Ghostery

  6. Manapság egy profi oldalon a regisztráltaknak fizetniük kell a reklám mentességért. Be kell vezetni a regisztrációt, és cikkenként egy százast, vagy heti hétszázat, havi 2800-at el kell kérni fejenként. A látogatottság alapján ha a fele látogató elmarad, akkor is ki tudod fizetni a szolgáltató felé a cehhet. Persze a bevétel után sajnos adózni is kell.

  7. 7:
    Ez egy jó ötlet lenne Dan, ha profit orientált lenne a „vállalkozásom”, de nem az. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy havi 2800 forinttól megváljon. Sok jó ember kénytelen lenne búcsút inteni a többieknek. Én ragaszkodom az önkéntességhez. Azt kellene mindenkinek megérteni, hogy az ingyenesség nem természetes.

  8. És még valami, az országban először, ha bevezeted a mobil fizetési lehetőséget, még akár több látogató is fizet majd mint a jelenlegi fele.

  9. Tibor, ez Magyarország, itt nem csak a vezetőink lopnak, ha alkalmuk adódik rá….

  10. 7, 9.

    El vagy te tévedve, már bocs. A látogatóknak – ha napi 100 forintot kellene fizetni – nem a fele maradna el, hanem a 95+ %-a. Tibor bá-nak magával kellene beszélgetnie többnyire :).

    Ezt nem rosszindulatból mondom, hanem meggyőződésem, hogy így lenne. A 6000 ft/év-et sem sokan fizetik ki a VIP-ért(ha jól emlékszem az összegre), hátha még 35 ezret kéne.

  11. Én azt gondolom, ha csak a rendszeresen olvasók töredéke küldene minden hónapban csak egy ezrest akkor már minden rendben lenne csak sajnos az emberek általában kapni szeretnek, adni sokkal kevesebben. Hát itt az ideje a változásnak. 🙂

  12. 11- Tudod van olyan hogy szellemi tulajdon. Tibor ezt csak akkor tudja jogilag megvédeni, ha fizetőssé teszi a honlapját. Dolgozik minden egyes írásán, ezt tiszteletben kellene tartani, aki nem akarja, az nem ide való.

  13. „egy százast, vagy heti hétszázat, havi 2800-at el kell kérni fejenként. A látogatottság alapján ha a fele látogató elmarad, akkor is ki tudod fizetni a szolgáltató”
    Kockázat nélküli jószándékú tanács ez.
    De tegyük mögé a tanácsadó kockázatát. Ha a felénél több látogató maradna el, a bevételi hiányt ő állja. Ha többen fizetnek a felénél, akkor az, az ő bevétele lenne.

  14. Ami bármilyen élvezetet, jóérzést okoz azt én nem tartom munkának,ebbe számtalan foglakozást sorolok. A munka nekem kényszert jelent és Tibor bá-t, senki nem kényszerítheti a blog működtetésére… Viszont az is el kell ismernem, nem ingyen van a blog és nem fair, hogy minden költséget ő álljon!
    A mobil fizetési-adakozási lehetőséggel, magam is úrrá lennék a lustaságomon, fukarságomon és nem azért mert a VIP nélkül oly boldogtalan lenne az életem…

  15. 15. A mobil fizetesi lehetoseg penzbe kerul ès ez egy kifogas. A magyar szamlaszam valóban keves, de ott a PayPal. A mobilodrol 2 klikk fizetni, Magyarországon opcio a telefonszamla terhere is (tudtommal, 6 eve volt, azota nem volt kezemben magyar telefon), mashol nem tudom. Egyszerüen nem elterjedt szokas ez az smses fizeteses marhasag, tulhaladta a technika.
    Amugy lehet dobalozni az osszegekkel, minden masodik rendszeres olvaso evi egyszeri 1000 forintja tökèletesen elegendo lenne az oldal normalis mukodesehez vip cikkek, erre valo felhivasok nelkul.
    Tibor ba’ nem azert ker, mert most aztan hatalmas eredeti tokefelhalmozni akar, aztan uzsorabankot nyitni belole (bar jó otlet 🙂 ), csak egyszerüen kurva draga a villany, meg az Internet.

  16. 15: „Ami bármilyen élvezetet, jóérzést okoz azt én nem tartom munkának,ebbe számtalan foglakozást sorolok. A munka nekem kényszert jelent” – ez a hozzáállás a legjobb ahhoz, hogy az életedben maximalizáld a szenvedést.

    A munka az emberi élethez olyan szervesen hozzátartozik, mint az evés vagy a szex. És ha jól csináljuk, legalább annyi örömet is okoz. Ld. flow.

  17. 17 Félreértettél vagy én fogalmaztam zavarosan…
    Ami „flow”-t okoz, az nem munka, de amiben nem találok „flow”-t, az bizony kényszermunka, bárhogy is fizetik!
    Nekem ez a véleményem és nem kell egyetérteni!

  18. Azért egy aspektust ügyesen elkerültetek. Legyen ez a fordítás munka, passzió vagy élvezet (mint a szex) elveszi az időt, erőt, türelmet és kedved olyan munkától, ami viszont jól fizet. VIP fordítások és napi posztok helyett bedolgozhatnék egy fordító irodába, ahol viszont fizetnek mint a sicc.

  19. 19 De akkor nem te lennél „Tibor bá” és ezzel törést okoznál az életedben! 🙂

  20. 19.

    De neked Tibor bá nem a pénz kell(elsősorban), hanem a figyelem, amit itt és így megkapsz, egy fordítói irodába való bedolgozással viszont nem. Egy pici túlzással.. Téged ez az oldal, illetve annak olvasói és kommentelői éltetnek. Bocs az egyenes és direkt megállapításért, de ha szerinted nincs igazam, akkor úgyis mondod. 🙂

    13.
    Persze, persze, de hát a net tele van szellemi tulajdonnal és ha regisztrálni és fizetni kell érte, akkor azt nagyon-nagyon kevesen teszik. Én csak ezt a tényt állapítom meg. Ha itt regisztrálni kell és napi 100 ft-ot fizetni, akkor kihal az oldal, vagy pedig egy nagyon nagyon szűk társaság magánklubja lesz, akik meg emiatt nem fognak sokáig maradni. Lehet ezt szeretni, nem szeretni, de ez van.

  21. 20 & 21:
    Ezt az okoskodást átvéve majd ha megöregszetek a gyermekeitek elfordulnak tőletek, mert már több hasznotokat nem veszik, és a gyereknevelésben alaposan kiszórakoztátok magatokat, szó se elehet háláról, hiszen elsősorban saját passziótokat éltétek ki. Én minden esetre elgondolkodom az írottakon.

  22. ” Ezt az okoskodást átvéve, majd ha megöregszetek a gyermekeitek elfordulnak tőletek, mert már több hasznotokat nem veszik, és a gyereknevelésben alaposan kiszórakoztátok magatokat, szó se elehet háláról, hiszen elsősorban saját passziótokat éltétek ki ”

    ****************************************************************
    Kedves Tibor bá’

    Az esetek túlnyomó többségében ez így is van a való életben.
    Amikor mégsem, azt kivételnek hívják.
    A leányomnak, amikor elkezdett 200 000 fölött keresni úgy három éve , esze ágában nem volt hálából akár szimbólikusan rezsire , mondjuk csak havi 10 000 -et odaadni a szüleinek, amikor még velünk lakott.Előtte amikor munkanélküli volt, persze, hogy mi a szülei tartottuk el.A három gyermekem közül a 25 éves leányom mutatja csak a ragaszkodás, a hála, a támogatás és a rendszeres érdeklődés jeleit. A másik kettő,alig alig, őket nem érdeklem. Persze, hogy én is hibás vagyok ebben, állandóan azt az átkozott pénzt hajtottam és alig alig foglalkoztam velük.
    Egyébként valóban érdemes ezt az összefüggést tudomásul venni semmit sem várni a gyermekeiknek, a mi unokáinknak majd talán visszaadják, amit tőlünk „kölcsön” kaptak.
    Az intimitás képessége se egyformán virágzik minden családban, pedig az lenne, ami erősíti a kapcsolatot.
    Hát sajnos ezekre már elkésve jöttem csak rá, bár azt mondják semmikor sem késő.

  23. Nyilván Tibor bá’ nem csinálná a blogot, ha csak teher lenne. Az is igaz, hogy az olvasók, hozzászólók nagy része eltűnne, ha fizetni kéne. Amit írogattok, az viszont alkalmas rá, hogy elvegye a kedvét az egésztől. Mintha azt írnátok, hogy nekünk ez nem is fontos, csak magad miatt csinálod.

    Én egyedinek tartom a blogot Magyarországon. Mindenféle témát kibeszélünk, gyakran tudományos igényességgel. Nem ismerek más nyílt fórumokat, ahol a civilizációnkat fenyegető veszélyeket, felkészülési lehetőségeket ilyen sokrétűen ilyen szinten és ilyen kulturáltan megtárgyalnák. És fontosnak tartom, hogy Tibor bá’ egy független magánszemély, akit már megfélemlíteni sem nagyon lehet. Más blogokon nem is szoktam hozzászólni. Van egy kiforrott, igényes hozzászólói gárda, akik kulturáltan helyre tudják tenni a nem odaillő embereket. Gyakran vannak megosztó témák terítéken, így belemélyedtünk tudományos, történelmi, politikai, társadalmi témákba, és mindegyik területen van néhány más véleményű, aki érvel, és érvekkel kell meggyőzni őket, nem tekintélyelvűen, személyeskedve.

    Talán, ha emberileg, anyagilag jobban megbecsülnénk azokat, akik közérdekből cselekednek, akkor többen tennék.

  24. 24 Jól beszélsz! Ám nincs az a emberi és anyagi megbecsülés, ami felülmúlná a belső igényt és hajtóerőt! Ennek áldását élvezzük Tibor bá részéről.
    22. Aki hálát vár, megőrizte a gyermekkori naivitását… Nincs ezzel
    semmi baj!

  25. Gyarmathy és Réd!
    Tegnap este már túl fáradt voltam, lassan működött az agyam ahhoz, hogy kianalizáljam a szövegeteket. Nem arról van szó, hogy van-e valóság alapja annak, amit írtatok. Inkább arról, hogy elfogadható-e ez a felvetés. – A by-pass operációdat végző sebész nyilván büszke a műtét sikerességére, jóérzés fogja el vacsora közben, hogy ma megint megmentette egy ember életét, mégse jut eszedbe hálapénz helyett a pofájába vágni, hogy élvezze a sikerélményét, ha nem operálhatott volna, milyen sivár lenne az élete. Te mindössze lehetővé tetted, hogy meg legyen magával elégedve. Tulajdonképpen fizethetne is neked, meg a többi műtétre várónak, mert ha ti nem lennétek, akkor akár depresszióba is eshetne. – És persze ez kivetíthető gyermeked osztályfőnökére, mert ha elkerülnék a diákok, mi adná neki a sikerélményt három színjeles érettségiző helyett. De megúszhatnád az ügyvéded dotálását is, elvégre a per megnyerése egészen biztos nála is dopamin özönt okozott. — Tulajdonképpen meg is sértődhetnék, és posztírás helyett elmehetnék füvet nyírni: no milk to-day! Aztán holnap se, és holnap után se. Sokaknak lenne hiányérzete, amit nem vállalok fel néhány smucig alak miatt, akik ráadásul smucigságukat nem is szégyellik, sőt jogot formálnak rá.

  26. 23:
    Ezt ismerem. Mi ugyanígy jártunk az én lányommal. Édesanyjától 20 éves korában jött át hozzám. Ettől az időtől fogva eltartottam. Nyolc évvel később (férj nélkül) szült egy gyereket, akit vele együtt eltartottam. 35 éves korában közöltem vele, hogy a rezsi rá eső részét megfizethetné, mégse tarthatom el élete végéig. Szó nélkül fizetett néhány évig, de fűnek-fának azt híresztelte, hogy ő tart el minket, majd 20 év után visszament a jól kereső édesanyához. – Szóval van ilyen, és egyre több, de ez szerinted normális? 100.000 éven át nem így működött a családi közösség. Okos dolog ezt hirtelen felrúgni?

  27. Ott tévednek azok, akik azt mondják, Tibor bá passziója ez a blog, hát tartsa el ő a blogot, hogy az életét megismerve joggal feltételezhető, mivel a világon sok minden érdekli, bármikor áttudna nyergelni egy másik passziójára és mi többé nem hallanánk róla. Ő nem egy horgász típus/javíts ki ha nem így van/, aki hat évesen beleszeret a vízpartba és nyolcvanhat évesen is még ott találod egyetlen hobbijának élve.
    Szóval, ha úgy érzed, nem tesz hozzá a hétköznapjaidhoz, sajnálom, de, ha van annyira értékes, hogy rendszeresen felkeresed, …
    Az meg miért lenne olcsóbb, egyszerűbb, ha reklámokon keresztül fizetjük meg a blogköltséget egy drágábban vásárolt árú képében egy harmadik fél beiktatásával. Tibor bá ajánlata felénk a következő, nem helyez el reklámokat az oldalán, ezzel nem növeli a nem reklámozott árú árát. Tehát olcsóbban jutunk az áruhoz, nyereséget termel, cserébe azt kéri, a nyereségből járulj hozzá a blog fenntartásához.

  28. Kedves Tibor bá’

    Kapni,szinte korlátlanul, számolatlanul , pláne a szülőktől teljesen természetes,hiszen évtizedeken át nem is lehet ez másképpen, biológiai okokból.
    Azután, amikor elmúlnak a biológiai okok, akkor azt az utódok egyszerűen nem veszik észre,nem tudatosítják.
    Mert észrevenni nem lenne, se kellemes, se ingyenes.
    Költségkövetkezménye lenne, persze csak akkor, ha valakiben
    megvan az erkölcsi igényesség minimuma.
    Tehát abszolút automatikusan marad a régi felállás.
    Azt sohasem értettem, hogyan tudja eldönteni valaki egy
    visszamondott (hazug ?) rosszra pletykára,hogy a vajon nem a visszamondó gonoszkodása e.
    A személyiség sok esetben evolúcióbiológiai motívumokat teljesít

    Optimalizálja a jólétét, az életben maradásának valószínűségét és a szaporodását, helyesebben a modern világban csak a szexuális életét.
    A morál, az erkölcs, a méltányosság, a viszonzás igényei csak ezek után következnek, ha egyáltalán léteznek.
    Lelkiismeret , kötelességérzet, hűség , hála , kizárólagosság tisztesség ,korrektség nem a legprosperálóbb fogalmak manapság.
    Pláne meglehetősen ritka madár – annál nagyobb élmény a vele való véletlen találkozás – az igazságra való elszánt törekvés, ha annak nem a törekvő a kedvezményezettje.

    Hú, de öreg vagyok …..miket is beszélek én itten…..

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  29. 27. Tibor bá’

    Nagyon érdekes ember vagy.
    Éles eszű, tisztán és jól gondolkodó, rendkívül sokoldalú, érthetően kommunikáló személynek ismerhetünk meg.
    Viszont ha a gyermekeidről van szó, egy abszolút következetlen, sokszor már az abszurd hülyeségbe hajló személyként viselkedsz.
    A gyermeknevelés nagyon összetett feladat. Egyidejűleg nyújtani a feltétlen szeretetet, példamutatást, megismertetni a jót és rosszat, lenyesegetni a vadhajtásokat, önállóságra nevelni, de ragaszkodás a családi kötelékhez, megtanítani a pénz okos kezelésére, következetesnek lenni, akkor is ha fel kell vállalni az összezörrenést.
    Legnagyobb hibák egyike, a folyamatos adás, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Nem kell összepakolni a játékait, nem kell a szobáját rendben tartania, nem kell a háztartásban segíteni, nem kell a költségekhez hozzájárulni, nem kell tisztelettudóan viselkedni, nincs korlát semmiben, végtelen szabadság még a hülyeségekre is.

    Szinte mindig önmagad nevelési hibáit írod meg, gyermekeidet hibáztatod a rossz nevelés eredményeiért. Persze, az édesanyának is nagy szerepe van, de egy erős apa személyiség ellensúlyozni tud sok mindent.
    Tárgyilagosan el kell ismerni azonban, mert erre is látok példákat, az évtizedeken át, jól nevelt fiúból is hülyét tud csinálni egy kis rüfke, negyed óra alatt. (persze ez oda-vissza érvényes)

  30. 28.
    Nem javítalak ki, mert 5 percig se tudnék egy pecabotot szorongatva csücsülni egy vízparton. 😀

    29:
    Az egyik barátom fia a rendszerváltáskor volt 20 éves. Jó érzékkel berakták egy menedzserképzőbe, ahol a tandíj évi 1 millió volt és 3 éves a képzés. Az első évet kifizették a félretett pénzből, a második évet az eladott családi ékszerekből, a harmadik évre fűtől-fától felvettek kölcsönöket (Kofidisz még nem létezett). A gyerek elvégezte és mindjárt 92-ben kapott egy menedzser állást valamelyik multinál havi fél milliós fizetéssel. 23 éves mamut fizetés és még mindig otthon élt. Ekkor az apja felvetette, hogy mivel éjjel nappal a telefonon ül (mobil még nemigen volt) esetleg a telefonszámlába befizethetne valamicskét. Erre azt válaszolta, hogy gondolkodik rajta. Két nappal később előállt az ötletével. Ezek szerint „Nagyon rendesen és önfeláldozóan gondoskodtatok rólam, neveltetek engem, de úgy gondolom, hogy nem nektek fizetem vissza a tartozásomat, hanem majd a saját gyerekemnek.” Az apja nekem ezt jó adag szomorúsággal a szemében mesélte el, de látszott rajta, hogy nem egészen biztos a dolgában, hogy ez elfogadható-e vagy sem. Az atya később meghalt, de ez a történet szempontjából lényegtelen. A lényeg az, hogy a „gyerek” ma már 45 éves, és természetesen nincs csereke. Egy férfinek persze akár 50 évesen is lehet még gyereke, de életvitelét ismerve, nem sok esély van rá.

    30:
    A gyereknevelést kritizálók igen nagy hibája, hogy nem veszik figyelembe a gyereknevelés kifejezetten szerencse kérdése, mert több tényező is van, amire képtelenség kihatni: a feleség/anya szerepvállalása, az iskola ráhatása, a társadalom ráhatása, a szexpartner ráhatása. Ezek mellett mint apa a labdába se rúgsz. Ennyit általánosságban, specifikusan rólam személyes beszélgetést kíván.

  31. 31 —-> 29

    Az önzés, a törtető egoizmus,hálátlanság alapesete, a saját érdek, minden áttörhető rubikont át is tör.
    A legtöbb szülő nem képes ellenállni a saját önsimogatásának :
    Jó szülő vagyok, példásan segítek a gyermekemnek,
    bámire képes vagyok az ő boldogulásáért.
    – endorfin, agyi opiátok , boldogsághormonok szétáradása a vérben, önjutalmazás.

    KÜLÖNLEGESEN ÉRTÉKES, NÉLKÜLÖZHETETLEN,
    CSODÁLATOS APA VAGYOK !

    Pedig a segítség sokszor gyengít ,mert azt az üzenetet közvetíti, hogy egyedül erre nem lennél képes.
    Alapigazság : érte mindent, helyette semmit !

  32. 33. Keltafan: Miért linkelted be ezt a szemetet? Egyik generáció sem akar az összeomlásról beszélni, nem csak a nyugdíjas korúak. Féligazságokat puffogtat Puszér. Nehogy már ezt vedd mércédnek! Egyébként nem a szülőtartásról szól a diskurzus, hanem hogy az utód járuljon hozzá a KÖZÖS költségekhez és ne a szülő nyakán lógjon felnőttként. Meglehetősen gyakori eset, hogy lakást tolnak a felnőtt utód segge alá, aminek még a rezsijét sem hajlandó fizetni a nagykorú mamlasz. Ettől még lehet rá példa, valaki rendszeresen segíti szüleit (és nem eltartja), de sajnos igen ritka.

  33. 34:
    Sajtó hír olvastam a napokban: Magyarországon is egyre tovább élnek a „gyerekek” a szülők háztartásában, sok esetben 40 után is, és persze eltartják őket.

  34. Igazad van ez egy irányzat. Dugjatok szabadon, persze ha itt-ott elpottyan egy gyerek sebaj, majd felneveli az anyja.
    Rengeteg az egyszülős család, nincs felelősség vállalás.
    A szülő nem neveli önállóságra a csemetét,
    Yalom igazsága szerint helyette dolgozik, nem érte.
    Az elszabadult agyamentek a természetes férfi, női születési állapotot is le akarják rombolni a felnőttkori nemi azonosság választás erőltetésével.
    Szingli életmódot reklámozzák, egyneműek házassága a legfontosabb törvényhozási teendő.
    Sorolhatnám tovább, a hagyományos, természet szerinti családi életforma elleni, ezernyi támadást.
    Persze a gyermek, ha kinyalják a seggét, hülye lenne törni magát a létfenntartásért.
    Az evolúció megtanított minden élőlényt, a könnyebb megoldást keresni, és választani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük