(1854) Terror

Tibor bá’ online

 

~p001Most már a hülyék előtt is világosabb, mint a nap, hogy Európának annyi. Merkel becsábította őket, talán mert a német iparnak szüksége van épkézláb és persze olcsó munkaerőre. Ugyanezt tették a német gazdasági csoda idején a török vendégmunkásokkal, amire szintén ráfáztak, de úgy tűnik, nekik megérte. Ez most egy kicsit meredekebb volt, de szerintem nekik még ez is megérte. Az ötvenes-hatvanas években a törökök legalább nem robbantottak, a mostaniak viszont igen. A dologban az a legszomorúbb, hogy az óvodáskorúak is biztosak voltak abban, hogy lehetővé tették a terroristák tömeges beáramlását Európába. Most aztán itt a baj, a megoldhatatlan baj, mert hogy a fészkes fenében lehet kétmillió arabul beszélő tömegből kiszűrni azt, aki majd robbantani fog, mert fog. Nem kell hozzá különleges tehetséggel bírni, hogy valaki megjósolja, hamarosan robbanni fog Londonban, Berlinben, Hágában, csak itt nem, ahol a TEK hülyére játssza az agyát.

Az európai vezetők elkényelmesedett, tehetetlen barmok. A média pedig megvásárolt aljas banda, akiket kizárólag az előírt propaganda lehozása érdekel. Micsoda baromság menekült arab tinédzser kezébe adni plakátok „Bocsánat Európa” felirattal. Mi ártatlan menekültek vagyunk, dehogy vagyunk mi terroristák, mert mi az a néhány száz terrorista 2 millió emberben alaposan elkeverve. Semmi, többségünk kibombázott áldozat. Vagyis nem szabad rájuk haragudni, hadd jöjjön még egy másik két millió.

A terrorelhárítás Európában megoldhatatlan feladat előtt áll. Mostantól hozzá kell szoknunk, hogy nem csak közlekedési balesetek lesznek, hanem felrobbantott áldozatok is, bárhol. Kávéházban, koncert teremben, metró kocsiban, repülőtéren, szóval mindenütt. De mi az a 30-40, néha 130 ember egy több milliós világvárosban? Semmi. És valóban a közlekedési balesetekhez mérve, tényleg szinte jelentéktelen, de a tény, hogy bárhol utolérhet, bármikor rám is sor kerülhet, jelentősen rontja az életminőséget, mert a derűs mindennapokba befészkelt az örökös félelem.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

146 gondolat erről: „(1854) Terror

  1. Nógrádi György – A háború Európában is folytatódhat

  2. Földi László: Európa vezetőinek gyorsan kell cselekedni a terrorizmussal szemben

  3. Földi László a brüsszeli a terrortámadásról

  4. A TEK annyira jól járőrözik, hogy közben a Blaha Lujza téri OTP fiókot lazán kirabolták. Igaz nem egy nagy fogás volt, de terror készültség alatt akkor is kirabolták, minden gond nélkül.

    OV idehaza a brüsszeli eseményeket kihasználja, és a 9/11 utáni Hazafias Törvénynél is keményebb „terrorvészhelyzeti” Alaptörvény módosítást akarja végigvinni, ami semmi másról nem szól, mint arról, hogy akkor itt úgy bebetonozzuk a hatalmunk, akár választások nélküli, egyfajta szükségállapotban létezve; rendeletileg, parlament nélkül kormányozva…! Lassan már a 8bites választó borgőzösen derengő tekintetet előtt is világossá kezd válni az orwelli állam kiépítésére való törekvés. Nem azt mondom, hogy egyből meglépik…, de tanártüntetések, KLIK megszüntetése, ami maga a „rendszer” egyik „gránitszilárdságú” alappillére volt, és az egyre több felszínre kerülő társadalmi, gazdasági probléma miatt, azért lazán kinézem belőlük, hogy ezt fogják meglépni, mert a rendszer nem hátrálhat, inkább előremenekül.
    Ja, a közmunkások egy jó része a déli határ térségében megkapta a visszautasíthatatlan ajánlatot, hogy ugyan 3 napot gondolkodhat rajta, de írjon alá 3 évre szerződéses katonának. Ugyan nem kötelező, de közmunka nem biztos, hogy lesz után, és ha lesz is nem annyi, és úgy.

    Az olcsó munkaerő iránti szűk látókörű gazdasági vezérelv, oda fog vezetni Európában, hogy nekünk kaszáltak. Legalább is az EU meg Schengen mai formájának biztosan, aztán szépen sorjában a nacionalizmus mindenhol felkorbácsolódik, de az kvázi minden bevándorlót érinteni fog. Nem azt mondom, hogy már holnap, de ezek a néplélektani, társadalomszociológiai folyamatok már csak ilyen irányokba vezetnek lépésről, lépésre. Mindezek párhuzamosan azzal, amit Tibor bátyám is írt, hogy kvázi háborús időkben kell majd élni a hétköznapokat.

    Izgalmas idők előtt állunk, az már biztos!

  5. Nem tudom, mi lehet a stratégiája a robbantós társaságnak.
    A robbantások ugyanis lassan rá fogják szorítani Európát arra, hogy felhagyjon bevándorlásbarát politikájával, tehát hosszabb távon kijózanítólag fog hatni, talán éppen ez akadályozza meg Európa teljes elárasztását.
    Ha ezek nem nem történnének, semmi sem győzhetné meg a liberális oldalt arról, hogy ez így járhatatlan út.
    Ebből én azt látom, hogy alapjában a migránsáradathoz nincs köze az ISIS-nek, vagy egyéb szélsőséges irányzatnak, ők csak kihasználják a folyamatot, rátelepülnek a sok szerencsétlenre, akik persze nem azért jönnek, hogy itt terroristáskodjanak, gyűlöletre találjanak, és kitoloncolják őket.
    Viszont nemrég hallottam olyan elemzést, amely szerint a robbantások fő célja éppen az, hogy az európai lakosságból szélsőséges válaszokat csalogasson ki, amire válaszreakcióként egy idő után még a beilleszkedni szándékozó bevándorlók is radikalizálódhatnak, ezzel még katasztrofálisabb konfliktusokat generálnának itt, ezzel fizetve az ISIS elleni kereszteshadjáratért.
    Van ennek esélye, mert ha így folytatódnak a dolgok, akkor az európai polgár még Abdul bácsi, a most megválasztott Ország Orvosa cím birtokosa mellé sem mer felszállni a metróba, miután egyértelműen arab külső jegyeket visel…

  6. 5.
    Nincs stratégia, csak a tehetetlenségben fogant végső elkeseredettség és gyűlölet szülte ,vallási köntösbe bujtatott alkalomszerű és meddő bosszú.

  7. 6.
    Lehetséges, persze utal arra, hogy ha nem engedjük őket élni és működni az arab világban az ISIS keretei között, akkor majd ide jönnek folytatni, ha ez nekünk jobban tetszik.
    Mondván, nem jobb lett volna őket ott békén hagyni, és akkor ők is békén hagytak volna itt bennünket?

  8. Terror=félelem. A félelem még inkább arra ösztönzi a (valóban elpuhult EU) vezetőit hogy gyors megoldást találjanak. Törökország malmára (is) hajtja mindez a vizet. Mert ők meg teszik azt amit az EU ma (még) nem mer. Az illegális bevándorlókat lövik, éles lőszerrel. Erdogan aki a demokráciát is úgy fejezi le mint muszlimok az ellenséget, (és akitől a vár biztonságába menekülni szándékozó OV örömmel tanul) pénzt kap. De nem ez a fő cél. Hanem a vízummentesség hetven egynéhány millió töröknek. Akik nagyobb része muszlim. Szulejmán nemcsak a tévében mosolyog szakálla mögé rejtőzve hanem a sírjában is. Az iszlám végül is csak meghódítja az öreg európai kontinenst. A Római Birodalom bukása megismétlődik. A barbárok most (is) legyűrik a chipszes, hamburgeres okos telefonos dagadt jó népet, mely birkaként hagyja magát a vágóhídra terelni. A mostani legfiatalabb generációknak a mainál jóval véresebb világra kell készülniük. Az új világ már az erőforrásokért folytatott öldöklő harcokról fog szólni.

  9. Ami még a legszomorúbb dolgok közé tartozik, hogy a robbantások teljes készültség mellet történtek, ráadásul a főkolompos is Brüsszelben tartózkodott már egy ideje.

    A TEK szerintem nem magától játssza hülyére az agyát, a kormány mozgatja. Egyrészt mutatni kell, hogy nem alszunk, másrészt minden ilyen robbantás a kormánypárt pozícióját erősíti, és erre – érthetően – rájátszanak.

    Az is durva – nem tudom melyik médiában hallottam -, hogy egyesek szerint azért lesznek ezek terroristák, mert nem tudnak integrálódni a mi kirekesztő (ezt nem mondták ki, csak erre utaltak) társadalmunkba.

    5:

    Olyan létszám van benn, hogy szerintem ez már késő. A mostani robbantásokat olyanok tervezik és szervezik, akik már európia születésűek, pedig amikor az ő őseik bejöttek még jóval kevesebben voltak. A mostani bevándorlás igazi hátulütője majd 20-40 múlva fog jelentkezni.

    7:

    Nem gondolom, hogy ilyen szoros az összefüggés. Ha ez lenne a fő ok, akkor miért nem az USA-ban és Oroszországban robbantgatnak?

  10. 12: Te tévúton jársz. Az EU vezetése nem akarja megvédeni a határokat, hanem lakosságcserét hajt végre.

  11. 4.Piton
    Sajnos reálisak a félelmeid.
    ha mindkét oldal radikalizálódik beleértve a menekültek+migránsok+ frusztrált nem asszimilálódott többedik generációsok népes tömege és mellettük az indigénák (az itteni kommentekből az jön le, hogy „igény van rá”) akkor ebből egy az Izraelhez hasonló „Európai Egyesült Állapot” fog kialakulni.
    A szar gazdasági mutató, a munkanélküliség, az elértéktelenedő szociális juttatások, a fenntarthatatlan államadósságok, mind csak növelik az elégedetlen (értsd bűnbakkereső) tömeget.
    A frusztráció, elfojtás, előbb utóbb agresszióba torkollik.

    Az egyén védtelen ezektől a folyamtoktól.

    Mindezekre telepszik a hazai feudalizmus kiépülése.

  12. Tibor bá, nagyon igaz.

    Egy dolgot hozzátennék: ez a tizenvalahány áldozat, aki itt meghalt, semmi azokhoz a százezrekhez képest, akiket módszeresen írtanak évek óta a Szíriában és a többi iszlamizált országban ezek a sátánfajzatok. Undorító, hogy miközben Párizs és most Brüsszel kapcsán megy a nagy együttérzés, a közel-keleti áldozatok tömegeiről egy szó sincs a mainsteam-ben. Undorító, de érthető: ezek „mi” vagyunk, azok meg valahol máshol élnek. De talán ez segít felnyitni a nyugati tömegek szemét is.

    7: „ha nem engedjük őket élni…” – MI nem engedjük ŐKET élni (és működni)???
    ŐK nem engednek senkit élni, aki nem iszlamista! Ébresztő!
    Az iszlám számára kétféle terület van: már iszlamizált és meghódítandó. A passzivitás, befogadás csak segít nekik a behódoltatásban.

    9: Törökország célja végső soron ugyanaz, mint a DAESH-é: iszlamizálni a világot. Csak nekik közben ügyelni kell a látszatra.

  13. Tibor bá’,
    meg vagy győződve – szerintem helyesen – arról, hogy a WTC tornyok felrobbantása hamis zászlós művelet volt.

    A mostani helyzetet miért nem így ítéled meg? Ugyan arról van szó, meg kell győzni a polgárokat a közel-keleti katonai beavatkozás szükségességéről.

    A mi kis gecink meg nem csinál semmit, csak jó politikai érzékkel kimaxolja a helyzetet. Ez a brüsszeli robbantás úgy kellett neki, mint egy falat kenyér. Ha kihirdetheti végre a rendkívüli állapotot, akkor jogszerűen verheti szét a következő tanártüntetést.

  14. Mivel minden mindennel összefügg, és a geopolitika egy komplex dolog….:

    A nyugat-európai titkosszolgálatok elkényelmesedtek az elmúlt évtizedekben.
    A politikusok abban a hitben ringatták magukat, hogy Európától távol is meg lehet vívni ezt a háborút, s gyakorlatilag felszámolták a titkos ügynöki tevékenységet. Nem fordítottak gondot arra, hogy beépüljenek a terrorszervezetekbe. Ellenkezőleg hagyták, hogy az USA-szövetséges Szaúd-Arábiából Európába áttelepült vahabita hittérítők átformálják az európai fővárosok addig világias felfogású iszlám közösségeit, s fiatalokat nyerjenek meg a dzsihád, a szent háború számára.
    Szergej Zseleznyák, az oroszországi parlament alelnöke szerint kolosszális hiba volt, hogy a nyugati titkosszolgálatok lényegében beszüntették az oroszországi hasonló szervezetekkel az együttműködést, s figyelmen kívül hagyták azokat az információkat, amelyeket megosztottak velük. A kilencvenes években valósággal tapsolt a Nyugat, amikor Oroszország naponta küzdött a kaukázusi terrorizmussal. Miután megsemmisítették a tűzfészkeket, a nyugati titkosszolgálatok tárt karokkal fogadták a Törökországon és a közel-keleti államokon át náluk jelentkezett banditákat, hogy majd Oroszország elleni akciókban használják őket. Csakhogy ezek mára önállósították magukat, ezért ideje lenne a stratégiai együttműködés újbóli megalapozásának.
    Ezek a mostani terrorakciók tréningek – figyelmeztettek mások az orosz állami tévében.
    A jelenlegieknél jóval gyakoribb és rombolóbb hatású merényletek következhetnek, ha nem fogunk össze. De mindez nem egyszerű biztonsági kérdés. Miközben az emberi jogokról papoló beszédekkel folyókat lehet rekeszteni, miközben a demokráciaexport jelszava alatt szuverén államok belügyeibe avatkoznak a gazdag államok, hogy saját érdekeiket érvényesítsék, a vesztesek és a győztesek közötti szakadék egyre nő. Márpedig a terrorizmusnak ez az alapja. Mind nagyobb tömegek döbbennek rá, hogy nincs egyenlő esélyük a sorsuk javításában. Emiatt a szegény országokban egyre többen szánják el magukat arra, hogy bármilyen eszközzel, de beleszóljanak életfeltételek megváltoztatásába – hallhattuk az adásban elsősorban az orosz résztvevőktől.
    http://bekialtas.blog.hu/2016/03/23/putyin_nelkul_nem_fog_menni

  15. 17.
    Igen, az oroszok már megfizették a tanulópénzt, azért jól emlékszem arra az időre, mikor az oroszországi túszdrámák és moszkvai robbantások voltak.
    Oroszország már megtanulta az iszlám probléma rutinos kezelését. Nem véletlen, hogy az oroszországi iszlám harcosok is inkább Szíriában aktivizálják magukat, otthon mostanában nem sok babér termett nekik.
    Én azért még bízom benne, hogy az európai apparátus is előbb utóbb rátalál magára, csak sajnos ez sokkal lassabb folyamat, több vérrel és áldozattal fog járni.
    Oroszország óriási előnye az egységes, központi hatalom, amely nem is nagyon válogat az eszközökben.

  16. 18: Az a nagy különbség, hogy Oroszország soha nem herélte ki magát a hülye liberalizmussal és PC hazudozással, ami lehetetlenné teszi, hogy a problémákat a nevükön nevezzük és megfelelően reagáljunk rá.

  17. Nos Pintér Sanyi megaszondta: Mondjuk ez nem tudom mennyire is érinti a migránsokat?! Ja, de: semennyire. 😛

    Pintér Sándor válasza Brüsszelre: Az állam mostantól minden magyart le tudjon hallgatni

    Létrehozzák a terrorelhárítási információs és bűnügyi központot. Ez elemzi a beérkezett információkat, majd továbbítja és figyelmeztet, ha kell.

    Törvényt hoznak a telefonok és más kódolt kommunikációs eszközök, mint az internetes kommunikáció lehallgatására. Egészen pontosan a “magánszektor által kódolt adatszolgáltató eszközöket”

    Megteremtik a lehetőséget a bankszámlákra való betekintésre.

    Kibővítik a rendőrség rádiórendszerét a kommunikációs krízishelyzetekre. Egységes digitális kommunikációs rendszert akarnak, vagy majd az sms-ekre korlátozzák a kommunikációs forgalmat.
    http://24.hu/belfold/2016/03/24/pinter-sandor-valasza-brusszelre-az-allam-mostantol-minden-magyart-le-tudjon-hallgatni/

  18. 20. Piton
    Éppen tegnap gondoltam arra, hogy ha a robbantások tovább folytatódnak, akkor az európai hatalomnak nagyszerű ürügye lesz arra, hogy nyíltan és törvényesen mindenféle megfigyelő módszert vezessen be, úgy, mint térfigyelő kamerák, lehallgatások, esetleg bőr alá ültetett microchip… és a pórnép hálás lesz ezekért.

  19. gmarko: valóban katonai beavatkozást akarnak kicsikarni. Talán persze elég lenne a kormányok lecseréltetése. Az lesz kormányon Európában, aki leszámol a menekültinvázióval.

  20. Sajnos régóta csak a felszínt kapirgáljuk. A helyzet egy hozzánk hasonló átlag európai (átlaghülye) számára nem egyszerű, de néhány dolgot érdemes lenne tisztázni:

    1. Milyen erők mozgatják az inváziót, és mi a céljuk?
    2. Mit tehetünk mi? (A kommentelésen kívül.)

    ***

    A hozzászólásokban azért elég életszerűtlen dolgok is elhangzottak, pl:

    „bízom benne, hogy az európai apparátus is előbb utóbb rátalál magára”

    „az lesz kormányon Európában, aki leszámol a menekültinvázióval.”

  21. 24.
    Folytatódni fog ez a békés tendencia ha melléképzeled a következő éveket?

  22. 24: Van egy nagy különbség: az írek és a baszkok rokonszenves európai emberek, akik a csúnya elnyomás ellen harcoltak vitatható eszközökkel. Ezek viszont gonosz, hálátlan arabok, akik ellenünk, kedves európaiak ellen harcolnak, annak ellenére, hogy befogadtuk és jóltartottuk őket. ;P

  23. Azt azért nem gondoljuk ugye, hogy azért van néhány robbantás mostanában, mert bejött egy csomó migráns?
    Természetesen van összefüggés a folyamatok között, de nem az illegális határátlépők hozták a hátukon a bombákat.

    Ne legyetek már ennyire megvezethetők.
    Bedőltök a migráncsozásnak, Tibor bá-val az élen.
    Remélem népszavazni is elmentek az 1000 fő befogadásáról.

    Itt egy érdekes statisztika a ny-európai terrorista merényletekről.
    https://www.statista.com/chart/4093/people-killed-by-terrorist-attacks-in-western-europe-since-1970/

    Érdemes megnézni a 70-es és 80-as éveket.

  24. 25: Hogy ki mit képzelődik az egy más lapra tartozik. A lényeg hogy az utóbbi 20 év terror miatti európai áldozatainak száma ~800 fő (amiből 77 Breivik nevéhez köthető, az Omagh-i 28 meg az IRA-hoz), a 70-80-as évek 20 évében meg ~4900 fő, ami több, mint 6szoros különbség.

  25. 26: Kicsit újrafogalmazva: az ETA és az IRA őslakosok harca a betolakodó elnyomók ellen. Az iszlamisták betolakodók, akik a befoadóikat akarják leigázni. Ez egy lényeges erkölcsi különbség, még akkor is, ha az ír és baszk terrorizmust sem tartom jónak vagy elfogadhatónak.

  26. 23. „1. Milyen erők mozgatják az inváziót, és mi a céljuk?”
    Höhö 🙂
    Hát a túlélő erők. Migráncs verseny van, és ebben mi magyarok is részt veszünk, mint patkányok a süllyedő hajón.
    Az ideológia meg a vallás csak a körítés 🙂

  27. 28. gmarko

    „Természetesen van összefüggés a folyamatok között, de nem az illegális határátlépők hozták a hátukon a bombákat.”

    Az az öszefüggés, hogy ugyanazok szervezték és tolták ránk a migránsáradatot, akiknek érdekében áll a pánikkeltés és az európai káosz.
    Az eirópai vezetők tudták, hogy az Iszlám Állam minden alkalmat kihasznál, hogy Európát támadja.
    És a migránsáradatnál jobb alkalmat álmodni se lehetett volna, hogy katonákat, fegyvereket és technikát juttassanak Európába.

    Európa HADBAN ÁLL az Iszlám Állammal.
    Ez tény.
    És innen kezdve nem HÜLYESÉG, hanem akasztással büntetendő HAZAÁRULÁS és SZABOTÁZS kinyitni a határokat és ellenőrzés nélkül beengedni a terrorizmus fészkéből bárkit is.

  28. 32. Attila (PV),

    Ez igaz, de a fontos kérdés az, hogy milyen erők mozgatják a Daech-t? Mindenki teljesen hülye, és elhiszi, hogy néhány arab meg néger ilyen magas szintű logisztikával és konspirációval szembeszállhat a Nyugattal, mindenféle külső támogatás nélkül? Európai mércével mérve is olajozottan és szervezetten működnek; csak bónusz a látványos médiaprezentációjuk, keresztre feszítések, lefejezések stb.

  29. 34. Mvm9

    „milyen erők mozgatják a Daech-t?”

    Szerintem erre a kérdésre mindenki a szája íze szerint találja meg a választ.

    Két fő vonulat van:
    Az egyik, hogy „az Ember már csak ilyen” mindig hülyeségeket csinál rövidtávú érdekei miatt…
    A másik, hogy egy elit húzogatja a szálakat egy homályos, de nyilván vészjósló „végső megoldás” felé, amiben most nem a zsidók lesznek az áldozatok.

    Részemről a második verziót tartom valószínűbbnek.
    Ugyanis mind az intellektuális háttér, mind a filozófia és nem utolsó sorban az akarat is rendelkezésre áll egy megálmodott ideális világ létrehozására, amiben 500 millió rabszolga látja el a pár milliós elitet.

  30. 34. Attila (PV),

    Az első lehetőséggel én sem foglalkoznék. Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az egész Daech egy maszkirovka, ahol háttérből mozgatják a szálakat.
    A kérdés az, hogy kik; Európa, USA, Izrael, vagy a globális pénzhatalmi háttérelit. És mi a cél… illetve van-e konkrét cél, vagy az egész migránsügy egy összetettebb geostratégiai játszma része. Amiben pl. szerepel Oroszország, Európa és a Közel-Kelet is. Valamint mi az európai politikai- és hatalmi elit szerepe az egészben; hasznos idióták, vagy gátlástalan árulók.

  31. 30: Hát azért azt vedd figyelembe, hogy az IRA sem csak a saját területén (pl Belfastban) robbantgatott, hanem pl Londonban is.
    A muzulmánok is arra hivatkozva robbantgatnak Európában, hogy igazságtalan, elnyomó módon nyomul be az ő hagyományos területükre a nyugati világ.

  32. 36. Mvm9

    „Európa, USA, Izrael, vagy a globális pénzhatalmi háttérelit. És mi a cél…”

    Szerintem van egy háttérhatalom, ami az USA-t, Izraelt, Európát is csak felhasználja hatalma növelésében, megtartásában.

    A cél pedig az 500 milliós emberiség létrehozása az elit paradicsomi szintű életének biztosítására.
    A borzasztó tény az, hogy ehhez úgyszólván MINDEN adott, már csak Oroszországot és Kínát kellene megtörni, és akkor már senki nem köp bele a levesbe.
    A jó hír az, hogy MÉG nem elég erősek a céljuk megvalósításához, rengeteg bonyolult tervet és hazugságot kell még megvalósítani, hogy a végső fázist megkezdjék.
    Amit tehetünk, az hogy késleltetjük, akadályozzuk ezeknek a rész-terveknek a végrehajtását.

  33. 38. gmarkó

    „A robbantók a szögeket a bombájukhoz a hátizsákjukban hozták át a határunkon, ugye?”

    Az orbángyűlölet elvakít.

    A szögeket nem a hátizsákjukban hozták, de az infrqastruktúra kiépítéséhez meg az eldobható mobilok vásárlához pénzt adó kábítószereket igen.
    Sok tonna kábítószer került így Európába, de erről nem illik beszélni.
    Nem beszélve arról, hogy ez a hatalmas nyomás túltelítette a titkosszolgálatokat, akik max pár ezer gyanús alak megfigyelésére vannak belőve és nem százezrekre, ahol minden második embert Alinak meg Abdulnak hívnak, meg 90%-uk január elsején született a „valódi” útlevelük alapján.

    Függetlenül attól. hogy ki mennyire szereti Orbánt, a migránsáradat megnövelte a terrorizmus veszélyét egész Európában.
    Az is biztos, hogy minden kormány megpróbálja a maga politikai javára fordítani az adódó lehetőségeket, de ezt nem is lehet a szemükre vetni.

    A lényeg az, hogy nem nálunk robbantottak.
    És ha Európa hamarabb felébred és felépíti a kerítéseket, meg bevezeti a szigorúbb ellenőrzést, akkor az ilyen merényletek esélye is sokkal kissebb Párizsban is meg Brüsszelben is.

  34. 27 teljesen egyetértek.

    ki emlékszik már pl. erre? (nem lebecsülve a a jelenlegi szart, amit felhabosít a MÉDIA túláradó szeretete…)

    Bologna – Emilia Romagna 85 ember meghalt , több mint kétszázan pedig megsebesültek, és ez csak holmi belpolitikai torzsalkodás volt,
    Amiben összesen több százan haltak meg az évek folyamán. Igaz a CÉG keze ebben vastagon benne volt.

    De könyörgök, miért a magyar emberek totális megfigyelésével akarjuk megelőzni a hazai terrorakciókat?
    Matuska Szilveszter halott, Rohács börtönben. Pintér meg szabadlábon.

  35. 38.
    Attila (PV),

    „A cél pedig az 500 milliós emberiség létrehozása az elit paradicsomi szintű életének biztosítására […] csak Oroszországot és Kínát kellene megtörni.”

    Például Oroszországban (mármint ahogy mi látjuk) Putyin az erős ember, aki liberális értelmezés szerint autokratikus módon irányítja a birodalmat. Amennyiben igazad lenne, elég őt kilőni, és egy atlantista érdekeltségű hasznos idiótát megválasztani a helyére. Vagy valamelyik Hodorkovszkij-féle oligarchát helyzetbe hozni egy Majdan-típusú zavargás kirobbantásával (Moszkvában rengeteg muszlim vagy elégedetlen kaukázusi él).
    Csak azt akarom mondani, hogy akár igaz ez az 500 milliós szám, akár nem, sokkal egyszerűbb módon is el lehetne érni – ha csupán ez lenne a cél.
    A mostani események túl bonyolult, és nem mindig pontosan kiszámítható manővereknek tűnnek.

    40.

    „De könyörgök, miért a magyar emberek totális megfigyelésével akarjuk megelőzni a hazai terrorakciókat?”

    Ez csak műfelháborodás, a mobiltelefonodon keresztül is meg tudnak figyelni, és a köztéri kamerákkal is. Ha pénzt veszel fel, a terminál kamérája is figyel… a internetezési szokásaidat és a letöltéseidet is nyilvántartják. A közlekedési lámpákba épített kamerák megfigyelik a vezetési szokásaidat, nemsokára pedig bevezetik azt a rendszert, hogy az átlagsebességed alapján is megbüntethetnek gyorshajtásért, tehát folyamatosan figyelnek és ellenőriznek.
    Mégsem panaszkodik senki sem, illetve nem dobja el a telefonját, hogy: Húha, megfigyelnek!

    DE, hogyan fog a grafikonon látható csökkenő tendencia mutatni 2016-2017-2018… -ben? Biztosak vagytok benne, hogy csökkenni fog a robbantások száma, vagy csak most jön a java? Nem akarok ötleteket adni, de a robbantáson kívül még van még piszkos bomba, vízhálózatok megmérgezése, erőművek vírussal való túlpörgetése… stb.

  36. 38. Attila

    „Szerintem van egy háttérhatalom, ami az USA-t, Izraelt, Európát is csak felhasználja hatalma növelésében, megtartásában.”

    Persze, a gonosz zöld nagy spagetti szörny. Lehet benne is hinni, amikor még kicsi volt akkor meg megteremtette Ádámot és Évát, mostanság unatkozott és elkezdett „háttérhatalmat” játszani.
    Az illuminátusban meg mindenki illuminált, benne van az útlevelükben.

  37. 41. Aranysakál

    „De könyörgök, miért a magyar emberek totális megfigyelésével akarjuk megelőzni a hazai terrorakciókat?”

    Jogos. Különösen élesszemű észrevétel.
    Sokkal célravezetőbb lenne ha csak a hivatalosan terroristaként bejelentkezett embereket figyelnék.
    Különösen a terrorista kukac gmail.com meg a dzsihad kukac yahoo.com emailket, meg csak a Facebook Daesh oldalát. A Jumurdzsák nevű félszeműre meg legalább két titkosrendőrt kell állítani.

    De a viccet félretéve…
    Szerinted van olyan, hogy „részleges” megfigyelés?
    Mert szerintem nincs.
    Ha kiderül, hogy Magyarországon a törvény tiltja a polgárok üzenetinek megfigyelését, akkor a világ összes gonosztevője ide teszi át a székhelyét…

    Nyilván a rendszer kritikusai számára kényelmetlen helyzet.
    De a kritikusok között vannak olyanok, akik a migránsáradatot és a terrorveszélyt is a rendszer gyengítésére használnák, ha tudnák.
    Őszintén… Ha rajtad múlna… Mit tennél?

  38. 41. éppen erről beszélek, most is megvannak a törvényes feltételei a megfigyeléseknek, ha ehhez ezentúl semmilyen felügyelet és kontroll nem fog tartozni az már egy magasabb foka a létező bolsevizmusnak.

    ” A közlekedési lámpákba épített kamerák megfigyelik a vezetési szokásaidat” urban legend

  39. 42-43.
    Arany Sakál, nem attól létezik valami, hogy te hiszel-e benne, vagy sem.
    Attól, hogy butaságokat írogatsz össze spagettiszörnyekről, meg zöld emberkékről, saját magad teszed komolytalanná.

    Detto közlekedési lámpa.
    Nem tudsz valamiről, az nincs is… bravó.

    „ezentúl semmilyen felügyelet és kontroll nem fog tartozni az már egy magasabb foka a létező bolsevizmusnak”

    Az orbánfóbia az agyadra ment, hol van létező bolsevizmus?
    Valaki a Gulágra küldött vagy tarkón lőtt?

  40. 40, Attila,

    Erről a „sok tonna kábítószerről” van valami linked?

  41. 42. Mvm9

    „Amennyiben igazad lenne, elég őt kilőni, (Putyint) és egy atlantista érdekeltségű hasznos idiótát megválasztani a helyére.”

    Úgy tűnik, ez nem annyira egyszerű.
    Ezért ment az ukrán háború, Oroszország körbekerítése meg a többi.
    Ez mutatja, hogy a háttérhatalom egyelőre NEM annyira erős, de a céljai már egyre világosabbak.
    Putyin a KGB-ben tanult egyet-s mást, és azt se felejtsük el, hogy nyíltan vagy burkoltan mindenki őt támogatja, akinek böki a csőrét at Új Világrend felállítása. És ez nem kis tömeg. Nem véletlen a BRICS létrehozása sem, akkor sem ha nem annyira hatékony, mint egyesek várták.

    A háttérhatalom egyik erőssége az, hogy hajlamosak vagyunk túlértékelni. Pedig jobb lenne a gyengeségeire koncentrálni, és az ellenfeleit is figyelni.

  42. 46. Attila (PV),

    Egy olyan szcenáriót el tudok képzelni, hogy a kiegyenlített erőviszonyok és a várható környezetszennyezés miatt egy nyílt nukleáris háborút túl kockázatosnak tartanak, helyette belülről akarják szétrágni a jelenlegi orosz rendszert. Putyin előbb-utóbb távozik, ez tény és biológiai szükségszerűség. Kérdés, hogy melyik erőcsoport képes ezután a saját emberét hatalomra juttatni.

  43. Nekem úgy tűnik, hogy két hátsó mozgató rugója lehet a dolgoknak, lehet, hogy függetlenül, de lehet, hogy egymást támogatva:

    Az egyik a 100 éve kidolgozott Kalergi terv, hogy Európából is egy olvasztótégelyt csináljanak, ahol nemzeti, vallási és kultúrális identitás nélküli fekete-sárga-arab-fehér keverékek adják a munkaerőállat csordák zömét és az agy nélküli fogyasztózombik is ők…

    A másik, sokkal banálisabb, hogy a keresztény Európát meg az Iszlám világot összeugrasszák, és amikor már majdnem kiirtották egymást, az USA jön, és „megnenti” az éppen győzelemre állót, és újból a saját szája íze szerint rendezi be Európát és Észak Afrikát meg a közel keletet…
    Ezt tűnik alátámasztani, hogy az USA folyamatosan döntötte romokba a modernizálódó arab államokat, és követett el mindent, hogy helyzetbe hozza a radikalizálódó fundamentalista csoportokat.
    Ne felejtsük el, hogy alig 15 éve, még Bin Laden és maroknyi követője ki volt tiltva az ÖSSZES iszlám államból, és csak sokmillió dolláros vesztegetéssel tűrték meg őket Afganisztánban.
    Ehez képest, főleg az USA (Moszad?) segítségével már saját államuk van, amerikai pénzzel, fegyverrel és kiképzéssel, és a világot átfogó hálózatauk globális hatalommá avatta őket.
    A legmodernebb technikák ismerete és használata, a pszichológiai hadviselés, a hálózatépítés, a PR trükkök, a milliós népvándorlás profi szervezése nem a primitív vallási fanatikusok agyszüleményei…
    Hatékony nyugati segítség nélkül a radikális Iszlám nem lehetne ilyen előnyös pozícióban.

  44. 44. „Háttérhatalom” Vs. Spagettiszörny

    Szerinted mi a különbség? Nem tudlak komolyan venni.

    Spagettiszörny az a titkos társaság aki az éj leple alatt összeesküvést szövöget, dróton rángatja Izraelt az USA val együtt, szabadidejében pénzügyi válságokat generál, és bankokat vásárol fel, hadiipari érdekeltségei háborúkat és migráns válságokat szítanak, és a Vatikáni bankban és Fortnoxban tartják a világ aranykészleteit, amik lehet hogy trombitaréz hamisítványok.
    Nos ilyen csúnya izé ez a spagettiszörny. (állítólag a kezeit dörzsölve globális melegedést generál!)

    A Te „háttérhatalmad” mit tud?

  45. 49. Arany Sakál

    „A Te “háttérhatalmad” mit tud?”

    Nagyjából ugyanezeket, csak egy kicsivel kevesebb cinikus flegmával.

    Kezdetnek ajánlom figyelmedbe Jacob Fugger levelét a Szent Római Birodalom uralkodójának, V. Károlynak…
    („Es ist auch wissentlich und liegt am Tage, dass Eure Kaiserliche Majestät die römische Krone ohne mein Zutun nicht hätte erlangen können…)
    Azt hiszem, (legalább) azóta jogosan feltételezhetjük, hogy a színpadon játszódó politikai játékok mögött furcsa spagettiszörnyek húzogatják a szálakat.
    Hozzácsaphatjuk a Bank of England meg a Federal Reserve megalakulását.
    De azért játszik az is, hogy az EU Parlament egyes képviselői nappal vért pisilnek az aggodalomtól, hogy egyes országoknam mennyire szabad a sajtó, éjjel meg titkos Bilderberg szeánszokra járnak, ahonnan ugye a sajtó ki van tiltva…

    Aztán meg…
    Ha egy társaság megteheti, hogy hatalmát, befolyását növelje úgy hogy más ne tudja megakadályozni, akkor ugyan megteszi-e?

    Aztán meg…
    Hogy 1992-ben az olasz maffia Feruzzi klánja tokkal vonóval megkapja a teljes magyar növénolajipart… Miközben a Feruzzi tartozásai nagyobbak voltak, mint a teljes magyar adósság… Viszont a Bankrendszer így „mentette meg” egyik fő beszállítóját, és ez ne ütötte meg sehol se Magyarországon, se külföldön az ingerküszöböt, pedig mindenestül illegális volt…

    Nem tudom… De ezt a spagettiszörnyet nem tudom véletlen egybeeséseknnek és egyszerű „emberi gyarlóságnak” felfogni…
    Sokkal inkább az emberi gyarlóságra épülő ipar egyik mozgatórugójának, aminek része az emberi gyarlóság növelése is…

  46. 50. ja a spaggetiszörny a szüzek vérében is fürdik bibibííí! Lásd Báthory Erzsébet!

    És titokban az 52 es körzetben verődnek össze ahol van egy ismert féregluk és az UFO technológiát osztják meg a CIA-val…

    ehhez mit szólsz?

  47. 49. Arany Sakál

    „szabadidejében pénzügyi válságokat generál, és bankokat vásárol fel, hadiipari érdekeltségei háborúkat és migráns válságokat szítanak…”

    Ehhez nem kell olyan messzire menni.
    Bizonyította Soros Gyuri bácsi egy álmos délután, zsebretett kézzel bedönttötte az angol fontot egy kis profit reményében… És világszerte forradalmi csaoprtokat finanszíroz, például az ukrán kormány bedöntésében is erősen ott volt.
    Ha ilyen emberből néhány tucat összeáll, ugyan mi tartaná vissza őket attól, hogy a világot a saját érdekeik alapján rendezzék be ?

    A jó erkölcs ?

  48. 51: Nevetséges naivitás feltételezni, hogy a nagyhatalmú és nagypénzű emberek ne esküdnének össze, amikor ebből nyilvánvalóan előnyeik származnak. Persze az is nevetséges feltételezés, hogy ez az összeesküvés mindenhatóvá tenné őket.

  49. 51. Arany Sakál

    Látom, komolyan vehető ellenvetésre nem fussa, csak erőltetett túlzásokkal próbálkozó nevetségessé tevési kisérletre…
    De hát nekem ez is megfelel…

  50. 54. Racionálisan nem lehet hitbéli elméleteidre reagálni.

  51. 40, Mvm9: gondolod hozzájuthatnak a piszkos bombák elkészítéséhez szükséges szennyező anyagokhoz? (Legutóbb az Iridium 192-t olvastam mint lehetséges szennyet, rákerestem googlen és magyar forrást is kidobott a gép.)
    Mennyire ellenőrzöttek ezek az üzemek ahol képesek ilyet előállítani?

  52. meg sem lep:

    „A szinte minden nagyobb terrortámadás után megjelenő, fotókkal illusztrált összeesküvés-elmélet szerint a brüsszeli merénylet is csak fizetett színészek által eljátszott színjáték volt, amellyel a közvéleményt akarta befolyásolni a(z órákat is átállító) háttérhatalom.”

  53. 56. Bazs,

    Elég sok forrásból hozzá lehet jutni a piszkos bombák alapanyagához.
    A Szovjetúnió felbomlása után, több tízezer nukleáris hadászati robbanófejet semmisítettek meg, nem túl szigorú ellenőrzés mellett. Könnyen elképzelhető, hogy az ebben résztvevő, rosszul fizetett szakértők a saját zsebükre is dolgoztak. Azután például maga az orosz vezérkar ismerte el, hogy a hidegháború után nagyon sok, a KGB által kifejlesztett miniatűr atombombának nyoma veszett. (Több, mint 100 bombáról van szó.) Észak-Korea is bizonyítottan adott át Líbiának hasadóanyagot, ami ki tudja milyen kézbe került, ugyanúgy Pakisztán. Ezen kívül viszonylag könnyen hozzá lehet jutni orvosi- és kutatóizotópokhoz.

    Néhány jellemző eset:

    „1992 – Podolszk, Oroszszország, egy munkás ellopott 1,5 kg dúsított uránt.
    1993 – Vilnius, Litvánia, egy bank trezorjában fölfedeznek 0,15 kg dúsított uránt,
    1993 – Andrejeva-öböl, Oroszország, 1,8 kg dúsított uránt tulajdonítanak el,
    1993 – Murmansz, Oroszország, egy orosz tengerésztiszt 1,3 kg dúsított uránt lop.
    1994 – Prága, Csehország, a rendrség lefoglal 2,7 kg dúsított uránt,
    1994 – München, Németország, a repültéren lefoglalnak 0,363 kg plutóniumot,
    1994 – Tengen-Wiechs, Németország, egy rendrségi házkutatás eredménye: 0,006 kg plutónium,
    1994 – Szentpétervár, Oroszország, letartóztatnak egy személyt, nukleáris létesítménybl lopott 3 kg dúsított uránt.
    1995 – Ceske Budejovice, Csehország, a rendrség lefoglal 0,016 kg dúsított uránt,
    1995 – Moszkva, Oroszország, letartóztatják egy nukleáris létesítmény tolvaját, 1,7 kg dúsított uránt lopott.
    1997 – Szuhumi, Grúzia, egy orosz vizsgálat 2 kg-os urán hiányát tárja fel.
    1998 – Cseljabinszk, Oroszország, a biztonsági szervek meghiúsítanak egy uránlopást: 18,5 kg dúsított urán.
    1999 – Rusze, Bulgária, a vámosok letartóztatnak a határon egy uráncsempészt: 0,01 kg dúsított urán.
    2000 – Batumi, Grúzia, dúsított uránt árusító üzéreket fognak el: 0,77 kg.
    2001 – Aszvesztokhórin, Görögország, 245 db plutóniumlemezkét találnak egy rejtekhelyen: 0,003 kg”

    Ezek csak a felfedezett és meghiúsított esetek; valószínűleg csak a jéghegy csúcsa. Feltételezhető, hogy sok sikeres lopás is történt.

    A törvényen felül álló állami szolgálatok valószínűleg még könnyebben hozzájuthatnak piszkos bombák alapanyagához, amit egy false flag operation keretében el tudnak pukkantani. Maga az ötlet az átlagember számára eléggé visszataszító és morbid, de 9/11 után már semmin sem tudok csodálkozni.

  54. Köszi a tényeket.
    False flag operatonökön se csodálkoznék.
    Ma a müncheni és a frankfurti reptéren járőröztek és figyeltek a szokásosnál jobban a rendőrök – ottaniak szerint – úgyhogy könnyen lehet hogy a következő célpont Németország lesz és talán már tudnak is róla.
    Az amerikai külügyminisztériumban eltanácsolták az amerikaiakat az európai utazásoktól (tegnapi hír) és ha mégis utazna valaki, az európai vallási ünnepeken nehogy nyilvános helyeken tartózkodjon.

  55. 58:
    Szeretném, ha ezt értelmeznéd! „245 db plutóniumlemezkét találnak egy rejtekhelyen: 0,003 kg”

  56. 60.

    Az idézőjelek közötti részt a Katonai Biztonsági Hivatal kiadványából vettem. Valószínűleg elgépelték, vagy pedig nagyon kis lemezekről lehet szó, amit pl füstjelző detektorokban használnak.

  57. 24.29
    A 70-es , 80-as években a terroristáknak politikai céljaik voltak, világos követeléseket fogalmaztak meg. Nyilván a hatalom nem engedhette meg magának hogy azonnali kompromisszumot kössön a terroristákkal, hosszú távon mégis valahogy és valamennyire sikerült enyhíteni a feszültséget. Az iszlámmal más a helyzet. Az iszlám 1400 éves történetében nem fordult még elő , hogy ne iszlamizálta volna azt a területet ahová betette a lábát. Átmenetileg Európában sikerült megállítani és visszaszorítani (Martell Károly – Savoyai Jenő). Indiában és Afrikában napjainkban sokkal nagyobb a nyomás.
    A korán mintegy 25 %- a a dzsiháddal foglalkozik. (medinai fejezetek) Ez háború , a terrorizmus más kategória. A dzsihádnak az iszlám kezdete óta a kutatók szerint 270 millió áldozata van. A történelem népirtásai áldozatainak a legnagyobb része ennek számlájára írható.
    A dzsihád három tipikus megnyilvánulása:
    – rejtőzködő : a béke vallása , a hitetlenek felé egy vallás a többi közül , belső köreiben erőgyűjtés. (Nyugat-Európa az elmúlt évtizedekben , ma USA és Oroszország , Kelet-Európa)
    – defenzív (védekező): Ők csak védik a hitüket , ha őket nem bántanák, ők sem lennének erőszakosak . Hogy mi a bántás azt ők mondják meg (lásd Charlie , vagy most Brüsszel)
    – offenzív (terjeszkedő): Akkor lép életbe amikor erőfölénybe kerülnek. (Na ettől óvjon meg minket az Isten)
    http://www.thereligionofpeace.com/

  58. Én nem vagyok ennyire borúlátó.
    Szerintem rövidebb-hosszabb vergődés után Európa ki fog izzadni egy új rendet, amelyben eséllyel száll szembe ezekkel a tendenciákkal.
    A mostani töketlen vezetés el fog süllyedni az események következtében, és kitermelődik egy új hozzáállást képviselő politikai kurzus, amely felszívja magát, és megteszi a logikus lépéseket.
    Sajnos ez nem holnap lesz, és még sok dolog fog történni, ami ezt kiérleli, és persze elfelejthetjük a régi Európát.
    Lehet siratni az emberi jogokat, a nagyfokú szabadságot, de ezek korlátozása nélkül a helyzet már megoldhatatlan, jobb, ha megbarátkozunk vele, mert különben a terroristák malmára hajtjuk a vizet.
    Ahogy itt már többször is elhangzott, nem lehet egyszerre b*-ni is, meg szűznek is maradni, az „aranyvilág”-nak vége nyugaton is…

  59. 62:

    Hogy legyen történelmi példa az offenzív dzsihádról, és ezáltal mindenki helyére tudja tenni hogy mit is tesznek ilyenkor.

    Örmény keresztények kiirtása, ez törökországban történt 1914 környékén, gyakorlatilag a holokauszt módszerek egy jó része itt volt alkalmazva először, csak ennek nincs akkora sajtója.

  60. 64.
    Azért itt a dzsihád legfeljebb eszköz lehetett a török elit kezében, ez elsősorban nem vallási, hanem politikai célú népirtás volt, egy kisebbség eltávolítása az útból.
    Ma a kurdok ellen folyik burkoltabban hasonló, hiába igazhitűek a kurdok is, de veszélyeztetik a török állam területi és etnikai egységét.

  61. 64. elfmage,

    Azért ezt nem lehet en bloc a törökök nyakába varrni; a 20. sz. eleji népirtások, az egész Ifjú Török mozgalom elsősorban és alapvetően brit kavarás volt, az Ottomán birodalom megosztására.
    Az Ottomán birodalom akkoriban magában foglalta a mai Jordániát, Irakot és Szíriát is… csak hogy érthető legyen, hogy miről álmodozik ma Erdogan.
    Ettől még persze tény a népirtás.

  62. 65: A dzsihád kezdettől fogva egy ürügy volt az erőszakos hatalomszerzésre. Mohamed óta minden hódítani vágyó muszlim erre használja. Ettől még persze az a muszlim, aki békében akar élni, nem fog nekiállni gyilkolni.

  63. 67: A példádban szereplő békében élni akaró muszlim vajon akkor se állna neki gyilkolni, ha azt mondják neki , hogy elérkezett az idő Európa meghódítására és biztos eséllyel indulhatunk az európai „hitetlenek” ellen.
    Erre a kérdésre szerintem Merkel se tudja a választ.
    A tartótisztjri viszont sejthetik.

  64. Nyilvánvaló, hogy a nagyhatalmak, és csatlósaik illetve a hatalmas befolyással bíró „anyagi támogatóik” közel keleti gyarmatszerzési törekvéseivel előbb utóbb tele lesz a töke az ottaniaknak. És tele is lett. És mivel az ominózus országok helyi vezetése részben nyugati hatalmak játékszerei, az egyetlen lehetőség a magánhadsereg toborzása helyben, néhány szintén nyugati, de alvilági iparmágnások pénzének segítségével. Persze a „békefenntartók” és Izraeli katonák gaztetteit ilyenkor csendben elfelejtjük.

    Ábel, az erőszakos hatalomszerzés nem a muszlimokra igaz. Kezdhetnénk akár a keresztes lovagok ottani tébolyult népirtásával.

  65. 67. Ábel

    „A dzsihád kezdettől fogva egy ürügy volt az erőszakos hatalomszerzésre. Mohamed óta minden hódítani vágyó muszlim erre használja.”

    Lehet.

    De külső és erőteljes befolyás nélkül se az Oszmán Birodalom nem jutott volna sehova, se a mostani Iszlám állam.

    Az aggresszív mohamedán vallás és képviselői „maguktól” sose lettek volna képesek azokra a sikerekre, amiket fel tudtak/tudnak mutatni.

    És most az USA se lenne sokkal előrébb mint mondjuk Brazília, ha egy kozmopolita elit nem csinált volna ott magának főhadiszállást.

  66. 70. Attila (PV)
    Én inkább úgy látom, hogy a „külső és erőteljes befolyás” az Oszmán birodalmat kihasználta, illetve együttműködött vele, mint minden birodalommal. Az Iszlám állam meg olyan, mint a Jobbik. Úgyis megvan az igény az ilyen szervezetekre, akkor már inkább létrehozza a „külső és erőteljes befolyás”, hogy valamennyire képes legyen irányítani, megfigyelni. Mindkét példa messzire jutott volna „külső és erőteljes befolyás” nélkül is, csak esetleg lassabban, fenntarthatóbban.

    Az iszlám az elmúlt 1400 évben elég komoly sikereket könyvelhet el. Nem csak az európai történelmet kell nézni. Vannak legalább másfél milliárdan. Ahol régóta, sokan vannak, ott uralomra kerültek, vagy agresszíven erre törekednek. A dzsiháddal nem lehet alkudozni, vagy megreformálni az iszlámot, ami közvetlen isteni kinyilatkoztatás.

  67. 71: „Az iszlám az elmúlt 1400 évben elég komoly sikereket könyvelhet el.”

    Amennyiben ez alatt a terjeszkedését érted.
    Mert leszámítva az ókori kultúrák és a későbbi európai kultúra közötti részleges közvetítő szerepét, a világ ideológiai és technikai fejlődéséhez önállóan nem sokat tettek hozzá.

  68. 72. Observer
    Egyértelműen a terjeszkedésre gondoltam. Technológiailag a nyugat versenyelőnyben van régóta, és nem is nagyon hagyta kibontakozni a muszlim világot. Ennek részben az az oka, hogy a muszlim államok hajlamosak a többletbevételt, többlet népszaporulatot az iszlám terjesztésére fordítani, akár erőszakosan. A modern kor vívmányait valóban nem nekik köszönhetjük.

    Az iszlám az építészet, zene, szépirodalom terén sokmindent tett le az asztalra. Voltak nagy muszlim utazók is. Ideológiailag nem nagyon tud fejlődni, mert a Korán közvetlen isteni kinyilatkoztatás, megváltoztathatatlan. Egyébként megvannak az ezoterikus irányzatai az iszlámnak is, csak azok nálunk kevésbé közismertek, mint az itteni gnosztikus tanok.

  69. Szerintem egyikőnk sem iszlám szakértő. (Jani. Obsrever)…
    Technológiailag meg ők rakták össze az első távcsövet, többek közt, a 13. században.

  70. 73.
    „Az iszlám az építészet, zene, szépirodalom terén sokmindent tett le az asztalra.”
    Ez lehetséges, de próbáltál már jóllakni ezekkel? 😀

  71. 74: „Technológiailag meg ők rakták össze az első távcsövet”

    De Zeiss lett híres, nem Abdulrahman… 😉

    Biztos vagyok benne, hogy egy csomó mindent lehet az arabokhoz kötni – de ‘rendszerszinten’ az európaiak voltak azok, akik – még ha máshonnan is vették az alapötletet – képesek voltak mindent továbbfejleszteni.

  72. 73…75:
    Tessék elolvasni Max Weber: A protestáns etika és a kapitalizmus szelleme című művet.

  73. A Stratfor alapító, magyar származású George Friedman lényegre törő és cinikus előadása a nagy sakkjátszmáról, és az Európára váró zűrzavarról.

  74. A keresztény, muzulmán, muszlim, hindu, mohamedán, buddhista, zsidó Isteneinkre, basszameg! Mi mind emberek vagyunk, egy helyről származunk. Zeiss nem lett volna híres soha a büdös életben, ha előtte nem találja fel valaki, és most tök mindegy hogy arab vagy sem, a kurva távcsövet. Így ÉRTHETŐBB???

  75. Nem lennénk ekkora szarban, ha anno az USA, nem akarta volna megszerezni az ottani összes olajmezőt, és nem akarta volna ráerőltetni a közel keletre az igen is kétes demokráciáját.

  76. 79: Csak nyugi, jön a húsvét… 🙂

    Rendben van, hogy emberek vagyunk, de azt nehéz volna tagadni, hogy az európai társadalom a felfedezések kora után műszaki és egyéb tudományok tekintetében rohamtempóban hagyta le az összes többit. Képes volt átvenni, illetve feltalálni dolgokat, majd hihetetlen mértékben továbbfejleszteni és hatékonyabbá tenni. A XVII-XIX.(XX.?) században lényegében versenytárs nélkül.

    „egy helyről származunk” A legújabb kutatásokból egyre inkább az körvonalazódik, hogy nem.
    http://www.origo.hu/tudomany/20130522-az-ember-azsiai-eredete.html

    80: „Nem lennénk ekkora szarban” Ez vitathatatlan, a kapitalizmussal túllőttünk a célon. Bár utólag könnyű okosnak lenni.

  77. Observer, mert az összes akkori nyugati nagyhatalmi társadalmak akkor a kelet kincseit aknázták ki a kelet rabszolgáival, keleti gyarmatokból. Legyünk őszinték, emberileg egy európai volt gyarmattartó legalább annyira szar emberileg, mint egy muszlim terrorista.

  78. 79.
    „muszlim, hindu, mohamedán, buddhista, zsidó Isteneinkre, basszameg! Mi mind emberek vagyunk, egy helyről származunk”

    Az élet a túlélésről szól. Ha ebben fenyegetnek, és előbb ütsz, életben maradsz, és a közösségedet is meg tudod védeni. Ezt a nomád vagy pogány népek, az őseink még jól tudták.
    Amit leírsz, az csak békeidőben számít, ha nagyon ráérünk filozofálgatni.
    Semmilyen erkölcs vagy morál nem fogja megvédeni az életedet és a javaidat. Gondolj a migránsokat ajnározó, és később csoportosan megerőszakolt széplelkekre.

  79. Egy erkölcs, és egy morál van, a családod védelme. Ezt bármi áron meg kell tenned. Viszont pont ezt irtották ki belőlünk, egyénekből a kapitalizmus zászlaja alatt. Nézz körül a városban, mennyi céltalan hajléktalan vegetál, kukákat turkál, ahelyett, hogy visszatérne az ősi szokásokhoz. Ha akkora nagy dolog volt akkor, mikor az első szerszámokat elkészítettük az állatölésre, akkor azt mi ölte ki belőlünk? Vajon mi?

  80. Rövid a válasz: a PÉNZ
    Amin alkoholt kapsz
    Amin cigarettát kapsz
    Amin drogot kapsz….
    Tudat módosították a társadalmakat.
    Minden a pénz, és ha nincsen, akkor semmi vagy. Amúgy is semmi vagy, mert rajtad kívül még van hétmilliárd pármillió, de ha nincs pénzed megdöglesz. És hagyják hogy megdögölj. Nem hiányzol senkinek úgysem.
    Ez ellen kellene fellépni.

  81. 79.
    „Az élet a túlélésről szól. Ha ebben fenyegetnek, és előbb ütsz, életben maradsz, és a közösségedet is meg tudod védeni. Ezt a nomád vagy pogány népek, az őseink még jól tudták.”

    Ja és ide jutottunk. Azért mást is tudtak. A helyzet az amit leírsz, de ettől még ez is a kukába visz.
    Ugyanis ezek a dolgok milyen tulajdonságokat helyeznek előtérbe? Az evolúció így nem éri el célját, hacsak nem maga az evolúció a cél.
    Fajként kéne evolválódnunk és nemcsak egyénként.

  82. 79:
    Nagyon belendültél! A „muzulmán, muszlim, hindu, mohamedán” egyéni felsorolásban 3 vallás egy és ugyanaz, de felületesen jól hangzik. Zeiss-nek nem a lencsét kellett feltalálnia. A fejlődés lényege, hogy az emberek tudása egymásra épül. Zeiss érdeme, hogy az optikát művészi szintre emelte, hasonló teljesítmény egy muszlimból sose fog előjönni, lásd a holnapi posztot.

  83. 74. Dan
    Nem vagyunk szakértők, de ettől még lehetnek róla ismereteink. Néhány könyvet olvastam róla, és néhány muszlimmal beszélgettem már.

    Távcsövet alighanem már a vikingek is használtak, legalábbis vannak csiszolt lencseleletek, amiket valószínűleg a mellettük talált bőrdarabba tekerve alkalmaztak. A lencsék származási helye Bizánc lehetett.

    75. Ciki
    77. Tibor bá’
    Nem cáfoltam Observer megállapítását, csak árnyaltam a képet.

    79. Dan
    „Mi mind emberek vagyunk”
    Ez a hozzáállás akkor működik, ha egy közösségben majdnem mindenki ezt vallja. A muszlimok viszont jellemzően nem integrálódnak.

    80. Dan
    Lehet, hogy akkor a muszlim államok az olajpénzből és –hatalomból felfegyverkezve, felszaporodva mostanra meghódították volna a világot.

    85. Dan
    Szerintem még néhány rövid választ meg lehet fogalmazni.

    „ha nincs pénzed megdöglesz. És hagyják hogy megdögölj. Nem hiányzol senkinek úgysem.
    Ez ellen kellene fellépni.”
    Fogalmazd meg, mit értesz fellépés alatt, azt hogy szervezed meg, milyen eredményeket várhatunk tőle. Mindenkit zavarnak azok a dolgok, amiken fel vagy háborodva, sokan próbálnak is ez ellen hatni, csak mindenki másképp.

    86. Balázs
    „Ugyanis ezek a dolgok milyen tulajdonságokat helyeznek előtérbe?”
    Olyan tulajdonságokat, amik szükségesek lehetnek egy ínséges, erőszakos (remélhetőleg) átmeneti korban. Nyilván traumákat okoz egy ilyen korszak az esetleges túlélőknek is.

  84. 69: „Ábel, az erőszakos hatalomszerzés nem a muszlimokra igaz.” – Te egy alternatív valóságban élsz.
    Persze, nem kizárólag a muszlimok szoktak erőszakosan rabigába dönteni másokat, de lehetetlen nem észrevenni, hogy ez rájuk az átlagnál jobban jellemző. Lehet tudni azt is, hogy miért: a vallásuk nemcsak hogy ürügyet ad rá, de egyenesen felszólítja őket az iszlám terjesztésére minden módon, beleértve az erőszakot is. És Mohamed óta mindig vannak is buzgó muszlimok, akik boldogan erőszakoskodnak az „szent ügy” érdekében.

    A keresztes háborúk kapcsán felhívnám a figyelmed arra a tényre, hogy a 600-as években az egész közel-kelet, észak-Afrika és Törökország mai területe keresztény volt. Pl. Konstantinápoly a kereszténység központja volt. Ez a muszlimok véres és helyenként cseles (lásd Egyiptom) hódításainak következtében változott meg. A keresztesek azért indultak neki, hogy megvédjék az érintett keresztény testvéreket a muszlim hódító hordáktól, és helyreállítsák a keresztény királyságot legalább a Szentföldön.
    Más kérdés, hogy az egész koncepció eleve hibás volt – Istent gyilkolva szolgálni – és hogy a keresztes hadak maguk is bűnösek voltak például Konstantinápoly kifosztásában és legyengítésében és sok egyéb dologban is, ami végül katasztrófához, a muszlim hódítás kiszélesedéséhez vezetett.

    72: Egyetértek, de azt is hozzá kell tenni, hogy ha nem foglalták volna el az ókori nagy tudásközpontokat, akkor nem lett volna szükség a közvetítő szerepükre, mert a tudás közvetlen áramlása fennmaradhatott volna.

  85. 89. Ábel,

    „A keresztesek azért indultak neki, hogy megvédjék az érintett keresztény testvéreket a muszlim hódító hordáktól […] Más kérdés, hogy az egész koncepció eleve hibás volt – Istent gyilkolva szolgálni”

    Mégis, hogyan kellett volna a megszállt területekről kiűzni a muszlimokat… szép szóval, állami apanázzsal, mint manapság? Sajnos egyre inkább látszik, hogy az egész keresztény istenkép az alapoktól kezdve elhibázott, természetellenes és ezért nagyon veszélyes. Az egyetlen célja a hívők lelkén való uralkodás, a szabad egyéni akarat megtörése, ami az államnak is mindig kapóra jött. A felebaráti szeret még soha, semmilyen hódítást nem akadályozott meg, sőt, mint látjuk manapság pont a keresztények és/vagy a fehér faj ellen használják fegyverként, amikor az európaiak udvariasan védekezni próbálnak az idegen invázió ellen.
    Kiegészítve azzal, hogy ma, főleg a médiákban tapasztalható vallásellenes propaganda, a vallás, mint közösséget összetertó erő ellen irányul, ezzel is gyengítve a társadalmi kohéziót.

  86. „Mégis, hogyan kellett volna a megszállt területekről kiűzni a muszlimokat” – erre én sem tudom a választ, és szerintem evilági válasz nincs is rá.

  87. 91:
    Még hogy nincs válasz! Fegyverrel. Miért nem lövik a betolakodókat, legalább gumi lövedékkel? Ez egzisztenciális vészhelyzet. De ma a középgeneráció csak a wellnesst ismeri és bünteti, aki megszabadul egy nem kívánatos állattól, és tiltja például a liba tömést. Egy lelőtt embert kitakarnak a hírekből, mint „megrázó” képsort. Az ilyen pipotya népnek el kell tűnni a Földről, ez törvényszerű.

  88. 92: Ez mind igaz, de mi köze ennek a kereszténység vs. iszlám harchoz?

    A középkori keresztény Európa nem ilyen pipogya népekből állt, mint a mai ateista, mégsem tudták visszafoglalni a muszlimoktól a területeket, csak részben és késéssel.

  89. Izé… a legutóbbi felvonás nem úgy kezdődött, hogy a keresztény fehér ember odament és szétkúrta a működő iszlám államokat?
    A hatalmi vákuumot pedig egy nehezen kontrollálható csapat töltötte ki.

    Mellesleg ezek az elvetemült, buta iszlamista pisták erkölcsös fehér keresztény emberek által gyártott fegyverekkel lövik egymást meg a mi katonáinkat.

    És most, hogy ebből itt is van egy kis kellemetlenség (ami valószínűleg mesterségesen gerjesztett), lehet migráncsozni.

  90. 94.

    Persze, a keresztény, fehér ember odament… rossz helyen keresed a motivációt. Nyilvánvaló, hogy az európai keresztény fehér ember nem akarta ezt a káoszt a saját kontinensén, mert a négerek inváziójából semmilyen előnye nem származik; így pontosan ellenérdekelt az egész folyamatban. Valamivel közelebb áll a valósághoz az, hogy az elbutított keresztény, fehér emberekre rászabadították a jelenlegi népvándorlást.

    A ‘mesterségesen gerjesztett kis kellemetlenség’ már eddig is sok európai életébe került, pedig még el sem kezdődött a felfordulás.

  91. 95.
    Hát persze,a fehér ember nem akar káoszt a saját kontinensén ,csak az a gond ,hogy nem egy másik bolygon lakik, ahova űrhajokkal elrepülhet ,ahol hermetikusan élvezheti mindenféle következmények nélkül multbeli gyarmatositásainak és gazdasági hadjáratainak és furfangjainak gyűmölcseit -így elobb utobb szembekerül elkerülhetetlen végzetével.Ez egy nagyon régi folyamat végkifejlete ,nem irányitott , nem most kezdödött,és nem lehet megállitani.

  92. 98.
    Bizony, a mai modern technikák, PC-k, okostelefonok összezsugorították a világot.
    Ma egy fejlődő országbeli is sokkal objektívebb képet kap a mi világunkról, a nyugati ember életéről, illúzióiról, mérhetetlen pazarlásáról, de még a velük kapcsolatos bűntudatáról, vagy éppen közömbösségéről is.
    Az ő szemük előtt is oszlik a köd, ami régebben elfedte előlük a korábban tisztelettel és félelemmel tekintett fehér embert. Látják gyengeségeinket, elpuhultságunkat, és bizonytalanságainkat is.
    Szóval erősen változik az attitűd…

  93. 98

    Amíg a gazdasági, katonai erőforrások a mi kezünkben vannak, addig meg lehet(ne) állítani a folyamatot, csak kellő elszántság és gyomor kell hozzá

  94. 94: Nem a „keresztény fehér ember” ment oda, hanem a helyi szélsőséges iszlamisták lázadtak fel a saját diktároruk ellen, amiben valószínűleg segítségükre volt néhány titkosszolgálati ügynök. A titkosszolgálatok emberiségellenes tevékenységét ne kenjük már az egész fehér rasszra, a mi pénzünkből dolgoznak, de a felhatalmazásunk nélkül és ellenünk.

  95. 100.

    Már nagyon kevés időnk van megállítani az illegális bevándorlókat; kizárólag úgy lehetne, ha a hatalom tűzzel-vassal betartatná a törvényeket, és megvédené a határokat.

  96. 102: A jelenlegi törvények nem teszik lehetővé a hatékony védelmet, mert egyenlő jogot biztosítanak a terrorisáknak is. A muszlimokat ki kellene utasítani, de a jelenlegi alkotmányok ezt nem teszik lehetővé. És nem is lenne egyszerű kivitelezni.

  97. 101. Ábel

    „A titkosszolgálatok emberiségellenes tevékenységét ne kenjük már az egész fehér rasszra, a mi pénzünkből dolgoznak, de a felhatalmazásunk nélkül és ellenünk.”

    Igazd van…
    A „fehér embert” minimum két csoportba kellene osztani…
    A nyugati, aki hallgatólagosan mindig is mások kizsákmányolásból élt, legalábbis a Római Birodalom óta, és a keleti, akit az első körben zsákmányoltak.
    Mindenesetre, az utolsó pár száz évben a nyugati fehérek nagyon sokat tettek azért, hogy a világ többi része nyomorba dőljön, és ezt a felelősséget most szeretnék szétkenni…

    Persze tovább finomíthatnánk az elitekre és a birka népekre is… Az eliten belül meg a „beavatottakra” meg a mezei haszonélvezőkre…

    A beavatottakat pedig döntéshozókra és végrehajtókra…

    Szóval….
    A helyzet az, hogy nem voltak sehol hangos tünteések azért, hogy túl olcsó az olaj, még akkor se, amikor nyilvánvaló volt, hogy az ISIS nyomja le az olajárakat…

    Azzal együtt, hogy az Iszlám egy harcias vallás azok nem lesznek húsvéti bárányok, akik szemben állnak vele…

  98. 103.

    „A jelenlegi törvények nem teszik lehetővé a hatékony védelmet, mert egyenlő jogot biztosítanak a terrorisáknak is.”

    Minden illegális belépőt azonnal kitoloncolni; a menedékkérelmet kérőket gyorsított bírósági eljárás után kitoloncolni, mivel nem háborús országon keresztül érkeznek. Csak ennyit kellene tenni, a hatályos törvények alapján.

  99. 105: Csakhogy az iszlamista terroristák legveszélyesebb részének még az apja-anyja volt bevándoró, ő maga már európai állampolgár. Ezekkel mit csinálsz a hatályos törvények alapján?

  100. 104: Bullshit duma. A II. vh. után felbomlottak a gyarmatbirodalmak. Azóta sokkal inkább a természeti erőforrások kizsákmányolásán alapul a Ny-i jólét, mint az emberek kizsákmányolsán.

    Persze a kapitalizmus eredendően érzéketlen a szociális problémákra, ezért azok nem szűntek meg, de a nyugati jólét nem a szegények, harmadikvilágbeliek, akárkik kizsákmányolásán alapul, mert anélkül is elfutna, hanem a természeti erőforrásokon.

    És nem a kizsákmányolt tömegek fogják romba dönteni, hanem a természeti erőforrások kimerülése.

  101. 101, Ábel,

    „A titkosszolgálatok emberiségellenes tevékenységét ne kenjük már az egész fehér rasszra”

    Erre én azt mondom (továbbra is tőled idézve), hogy

    „Néhány helyi szélsőséges iszlamista” tevékenységét ne kenjük már az egész iszlám közösségre.

    Egyébként nincs igazad, a káoszos közel-keleti országok politikailag stabilak, gazdaságilag működőképesek voltak, mielőtt elkezdtük exportálni a demokráciát.

    Ha oda születtél volna, most te is menekülnél.

    Ne érts félre, abszolút nem támogatom az ellenőrizetlen, vagy nagyarányú betelepülést. Vannak határátlépési és menekültügyi törvényeink, azokat be kell tartatni mindenáron, akár fegyveres erővel is. De a menekültek és a néhány halálos áldozatot követelő terrorakciók közé egyenlőséget tenni…

    A most akciózó „terroristák” nem tegnap jöttek át a zöldhatárunkon.

  102. 108: „Egyébként nincs igazad, a káoszos közel-keleti országok politikailag stabilak, gazdaságilag működőképesek voltak, mielőtt elkezdtük exportálni a demokráciát.” – Arra gondolsz, amikor még az Oszmán Birodalom részei voltak? Vagy mire?

    Persze, én is menekülnék. De hogy van az, hogy miközben az iszlamisták legfőképpen a keresztényeket és jezidiket irtják és üldözik, a menekültek túlnyomó többsége muszlim? Én azt mondanám, a keresztényeket és jezidiket fogadjuk be szeretettel, mert őket valóban üldözik, a muszlimok viszont oldják meg otthon a helyzetet az iszlamista testvéreikkel, ha nem tetszik nekik, amit csinálnak.

    Én egyébként nem mondom azt, hogy minden muszlim terrorista. Csak azt, hogy bármikor azzá válhat.

  103. 1o2
    Talán a Mein Kampf leporolására lenne még idő ,mert valahogy itt pár embernek nem megy a fejébe,hogy a mostani migrációval vagy anélkül – a fehér ember ideje lejárt.
    Na,mégegyszer ,ami nem propaganda,hanem tény.

    De azért szórakoztató volt olvasni a legtöbb hozzászólást- a nyugati ember ismét csak a saját jelenéért aggodig, nehogy a migráns áradat felrúgja a kényelmes életmodját – a népe jövője ,a gyerekei világa ,a jövő – nem izgatja . 🙂

  104. Ide való hír – a terror topikba 🙁

    http://444.hu/2016/03/30/a-kliknel-rossz-hiret-razna-csak-le-a-kormany-a-megszuntetesevel-de-egy-meg-nagyobb-allami-fenntartot-kepzelnek-el-a-helyere

    „működésében decentralizált, de még szélesebb hatáskörű szervezet jöhet majd, amit Palkovics László formálhat meg.
    Ebbe pedig az általános és középiskolák mellett már az egyetemeket is betagoznák. Palkovics ugyanis szeretné, ha minden oktatási fenntartói feladat egyetlen kézbe összpontosulna”

    Volt egy szervezet, ami egy viszonylag egyszerű struktúrájú rendszert (általános és középiskolák) sem volt képes normálisan üzemeltetni – nosza hozzunk létre helyette egy olyat, amibe az egyetemek is betagolódnak. Klinikákkal, laborokkal, tangazdaságokkal stb.

    SEGÍTSÉG!!! 🙂 Értem én, hogy hülyének lenni állampolgári jog, de ez már a hülyeséggel nem magyarázható.
    Tényleg jó lenne már látni Palkovics szobrát a zalaegerszegi Dísz-téren… meg az összes többiét, aki ezt a sok ökörséget kitalálja.

  105. 109, Mvm9,

    Te vagy a nagy osszeeskuves manias, es egy ilyen hirben nem latod a tudatos megfelemlitest?

    Nem csak a mi gecink hatalommanias.

  106. 112, Observer,

    egyetertek! Ez a toketlen banda, aki bmeg arra sem kepes, h idoben utaljon a villamos muveknek az iskolak neveben, nos majd ok jol megszervezik a hatarvedelmet, es megovnak a migrancsterroristatol.

    Annyira megnyugtato a tudat, h vigyaznak rank. A beigert mobilkommunikacio korlatozast is tokre varom mar.

  107. 113.

    Nyisd ki a szemed. A médiák nemhogy nem félemlítettek meg, hanem éppen az volt az elvárás, hogy nem tüntethetik fel rossz színben a betolakodókat. Jól emlékszünk még arra, hogy napokig kussolt a német sajtó a Kölnben megerőszakolt és molesztált lányokról (mint általában minden fontos dologról).
    Nagy baj akkor lesz, ha a fokozott terrorveszély, robbantások, merényletek miatt a lakosság tényleg rettegni kezd, és szó nélkül el fog fogadni mindenféle szabadságot korlátozó intézkedést, szükségállapot bevezetését stb.

  108. 107. Ábel

    „A II. vh. után felbomlottak a gyarmatbirodalmak. Azóta sokkal inkább a természeti erőforrások kizsákmányolásán alapul a Ny-i jólét…”

    „Hivatalosan” felbomlottak, de szebb neveken még tovább éltek.
    A Brit Nemzetközösség-ből a javak inkább Angliába áramlottal és nem fordítva… A függés a legtöbb helyen megmaradt.
    Az, hogy a „gyarmati” országok nem férnak hozzá saját természeti erőforrásaikhoz, mert a „fejlett” országok különböző trükkökkel rátették a kezüket, aztán oda ültettek egy diktátort, aki évtizedekre garantálta a hozzáférést.

    Ha bele gondolsz, Kelet Európa ugyanúgy gyarmat mint a Habsburgok idején… Igaz a banán meg az uborka görbülete valóban Lisszabontól Athénig szabványos…
    De az „egyenlő jogok” itt meg is állnak…

    Egy magyar melós termelékenysége 60-70%-a a németnek (az Audinál 80-90)…
    A fizetése meg 30-40%…

    Az egész EU arról szól, hogy a centrum országok megpróbálják lenyomni a többiek torkán a saját érdekeiket.
    Bécsben cukrászda…. Persze….

  109. Szerintem az Osztrák-Magyar Monarchiában betöltött szerepünk össze sem vethető egy gyarmattal.
    Kevés károsabb fejlemény volt a történelmünkben, mint a sokat ünnepelt 48-49-es „szabadságharc”.

    Mai fogalmaink szerint terroristákat ünneplünk minden március 15-én és terroristák kivégzésén kesergünk október 6-án.

  110. 118: „terroristákat ünneplünk”

    Ez azért elég erős. A magyar katonák tisztjeik vezetésével „szabályos” háborút vívtak az osztrákok (majd az oroszok) ellen. Ezt azért elég durva terrorizmusnak nevezni, még akkor is, ha osztrák szemszögből ez a felkelés jogszerűtlen volt, illetve a tisztek (egy része) megszegte a királyra tett hűségesküjét – de közben a király személye megváltozott, így jogilag a hűségeskü érvényessége eleve kérdéses volt.

    „szerepünk össze sem vethető egy gyarmattal” Hallottál pl. az ‘Újszerzeményi Bizottság’-ról?
    Még hogy nem voltunk gyarmatosítva…

  111. 118.

    A kérdés az, hogy Magyarország hosszabb távon nyert-e valamit a ‘szabadságharccal’; szerintem nem. Békés és következetes nemzeti politizálással talán jobb kiegyezést lehetett volna elérni a Habsburgokkal.
    Az biztos, hogy sok minden másképp történt volna.
    Erről a kérdésről az akkori magyar elit egy része is így vélekedett, pl. Széchenyi, aki valóban nagyon sokat tett az önálló modern Magyarországért, kifejezetten forradalomellenes volt.

    Azt, hogy mit ünneplünk, mindig az uralkodó elit dönti el. Ugyanakkor Március 15-e – a valós eredményeitől függetlenül – valahogyan minden rendszerben kiemelt állami ünnep volt; a szoci rendszerben ugyanúgy, mint 89 után.

    Saját gazdaság, hadsereg és önálló, stabil pénzrendszer nélkül mindig gyarmati sorban leszünk, bárhogyan is nevezik azt.

  112. „Szerintem az Osztrák-Magyar Monarchiában betöltött szerepünk össze sem vethető egy gyarmattal.” – Egyetértek. És a mai sem.
    Kár sipogni, nem vagyunk rabszolgák. Aki unta a magyar banánt, elmehetett nyugatra dolgozni.

    Az afrikai gyarmatoknak pedig hirtelen sokkal rosszabb lett, amint elment a gyarmattartó, és a négerek a saját kezükbe vették a kormányzást. Egyetértek, hogy a mostani káoszhoz van köze annak, hogy korábban gyarmattá tették őket, és kiemelték az ősközösségi létből, de amikor elengedték a kezüket a volt gyarmattartók, sokkal rosszabb helyzetbe hozták magukat. Nagy a fehér ember felelőssége, de nem lehet mindent ránkkenni.

  113. 120. Mvm9,

    így van, nem nyertünk vele semmit, inkább veszítettünk.

    Nem lenne akkora gáz, ha Magyarország ma Ausztria egyik tartománya lenne…

  114. 122: És szépen, németül kommentelgetnénk itt. Belegondolni fáj, de ha azt tennénk, nem fájna.

  115. 120: „hosszabb távon nyert-e valamit”

    Azt nem tudjuk, hogy mi lett volna, ha más irányt vesznek az események. (A történelem ezért nem tudomány: nem lehet megismételni a kísérletet, vagy új paraméterekkel végrehajtani. 😀 )

    1956 közelebb van időben, azzal szerintem egyértelműen nyertünk, még ha ‘katonailag’ vesztettünk is.
    1848-cal kapcsolatban én is inkább Széchenyi megfontolt haladását tartottam volna jobb megoldásnak, de az események máshogy alakultak.
    Aztán Görgey-ből Kossuth hazaárulót kreált (mivel a teljesen reménytelen helyzetben inkább letette a fegyvert, minthogy feláldozza a katonáit), miközben Kossuth volt, aki lelépett /állítólag a pénztárral/, miután felkavarta a szart, meg halálba küldött egy csomó embert. Ettől még ő lett a nagy hazafi. Furák az emberek.

    121: „nem vagyunk rabszolgák”
    Ennek meg mi köze a gyarmati léthez???
    Arra gondolsz, hogy a gyarmatokon rabszolgák (is) dolgoztak? Vagy mire? Szerintem benned keverednek a fogalmak…

    122: „Nem lenne akkora gáz, ha Magyarország ma Ausztria egyik tartománya lenne…” A legszemetebb banda az osztrák, a románok, tótok stb. a nyomukban sincsenek. Még Hitlert is ők adták a világnak… 😉

  116. 21. Ábel: „Az afrikai gyarmatoknak pedig hirtelen sokkal rosszabb lett, amint elment a gyarmattartó, és a négerek a saját kezükbe vették a kormányzást.”
    Ezt hívják rövid távú gondolkozásnak. Azt vizsgáld meg, hogy az európaiak előtt hogyan éltek a helyiek. Milyen társadalmat ziláltak össze, milyen ökológiai rendszert hagytak maguk után, majd „kivonultak” (bár a multijaik ott maradtak) és mossák kezeiket. Méghogy nem minden a gyarmatosítók hibája…

  117. 123,

    Már miért kommentelgetnénk németül? Kalotaszegi kolléga is magyarul ír ide, pedig ha valahol, akkor Romániában próbálták elnyomni a kisebbségeket.

    A nyelvhasználati kérdéseket az adott kor szintjén kell megítélni. Semmi gond nincs azzal, hogy volt egy hivatalos nyelv, ettől még a kisebbségek nyugodtan használhatták a saját nyelvüket.

    Túl kéne lépni a belénk vert sztereotípiákon.

  118. 122. gmarko

    „Nem lenne akkora gáz, ha Magyarország ma Ausztria egyik tartománya lenne…”

    Tartománya ?

    Gyarmata?

    Mi haszna lenne Ausztriának, (az osztrák elitnek) hogy a hasznot kétszer akkora populáción terítsék szét?

    A gyarmat soha nem tud „egyezkedni” a gyarmattartóval, ahogy a gazdaállat se a parazitával.
    Vagy megszabadul ha tud tőle, vagy viseli.

    A Habsburgoknak nem azért kellett Magyarország, mert maguktól nem tudtak gulyáslevest meg rántotthúst csinálni, ez világos.
    Egyezkedni meg csak az erő pozíciójából érdemes.
    Ha meg az megvan, akkor a az egyezkedési alap a függetlenség, és innen indítani a kapcsolatokat.

    A helyzet az, hogy a Habsburgok őrült pénzekkel tartoztak a Rotschild családnak, és ha elvesztik Magyarországot, akkor semmi esély nem lett volna a visszafizetésre. EZÉRT fizették a Rotschildok az oroszokat, hogy segítsék leverni a forradalmat. „Hálából” a zsidók felszámolták a kisparaszti gazdaságokat, akis és középnemességet és beindították a nagyüzemi gazdaságokat. Ebből éült fel Budapest… És gyakorlatilag megszűnt a telkes parasztság, meg az őket védeni tudó kis és középnemesség.

  119. 123,

    http://www.nyest.hu/hirek/az-orszag-eroszakos-elnemetesiteserol

    „Szent István király és Gizella bajor hercegnő házasságkötésével már nagyjából eldőlt, hogy a németség fontos hatással lesz majd az ország fejlődésére. A történelem során aztán a magyar politika egyik alapvető viszonyulási pontjává váltak a németség és a német birodalmak érdekei.

    1784 és 1790 között a Habsburg Birodalom hivatalos nyelve a német volt, amely Magyarország területén a latint váltotta. Ekkor erőteljes küzdelem kezdődött a magyar nyelv jogainak kiterjesztéséért.

    A szabadságharc után azonban újra erős, sőt erőszakos németesítés kezdődött. Német lett a közigazgatás, valamint a közoktatás nyelve. A pesti egyetemen is németül és latinul folytak csak az előadások.”

    Tehát a német, mint hivatalos nyelv a latint váltotta le!
    Az erőszakos németesítést pedig pont a „szabadságharc” váltotta ki. Miután rendeződtek a viszonyok, megtörtént a kiegyezés, ami nagyfokú nyelvi autonómiát is jelentett. Ezt kellett volna elérni tárgyalásokkal és nyomásgyakorlással, ehelyett a hülye Kossuthék szétverték az országot. Aztán az öreg lelépett, és kintről okoskodott, meg hazaárulózott. És mi azóta minden évben megünnepeljük ezeket, nincs olyan falu, ahol ne lenne Kossuth utca.

    II József rendeleteinek visszavonása után azonnal:
    „…a kancellária 1790. április 7-én született leirata intézkedik arról, hogy a német közoktatási nyelv helyébe a magyar és latin nyelv vezettessék be. Ezen kívül hangsúlyozza, hogy a magyar nyelvet terjeszteni kell, de ugyanakkor egyetlen hazai nyelv tanítását sem szabad megakadályozni.”

    Milyen felvilágosult intézkedés! 1790-ben!

  120. Attila (PV),

    Habsburg uralkodóház =/= Ausztria.

    Szóval akkor szerinted Széchenyi volt a rotschild-bérenc, amiért ellenezte a forradalom kitörését, amíg tudta, Kossuth pedig a talpig hazafi? Tudtommal ez utóbbi volt szabadkőműves nagymester.

    A kiegyezés utáni Monarchia a közelmúlt egyik sikertörténete magyar szempontból. Szét is kellett verni, ezért robbantották ki az I. Világháborút.

    Olvasd el a cikket, amit belinkeltem. Kemény 6 évig voltak érvényben II. József szerencsétlen rendeletei, utána visszavonta őket! Előtte a latin volt a hivatalos nyelv, utána a német és a magyar.

  121. 129.

    Kossuth csak az elmenekülése után, Amerikában lett vakoló.

  122. Szerintem erről kérdezd meg házi szakértőnkent, Armát.
    😉
    Azt gondolom, más a véleménye.

  123. 124: „A legszemetebb banda az osztrák, a románok, tótok stb. a nyomukban sincsenek. Még Hitlert is ők adták a világnak…”, de van egy nagy trükkjük, elhitették az egész világgal, hogy Mozart osztrák volt, Hitler meg német…

  124. Pistusz,

    kitől ez a nagyszerű idézet?

    Csak így tovább, a kollektív bűnösség mindig jó irányba visz…
    ja nem.

  125. 133: gmarko,

    Observer 124. hsz. utolsó bekezdéséből idéztem, illetve az egészítettem ki… 🙂

  126. 129. gmarko

    „Habsburg uralkodóház =/= Ausztria.”

    Sok évszázados szokások nehezen halnak ki…

    Nem értem, mire ez a nagy ragaszkodás az osztrákokhoz.
    Akármilyen néven, de nekik köszönhetjük, hogy a török dúlás után nem volt képes talpraállni az ország, hanem gyarmatként mindent ami mozdítható volt elloptak…
    Például a nagyszentmiklósi kincsek miért a bécsi múzeumban vannak?
    De emlegethetnénk a felrobbangatott várakat, „átszervezett” közigazgatást, satöbbi.

    Amit egyesek pozitív hatásnak fognak fel, az az, hogy a rendszer kiszolgálóit a birodalom jól tartotta…
    De az ország összességében e függés miatt maradt le Európától.

    Ami a forradalmat illeti, ott összegabalyodtak a függetlenségi és a liberalista célok.
    Széchenyi eleinte hitt a liberális rendszerben, de később rájött, hogy az is csak egy kifosztási módszer… Ebbe őrült bele. Életre hívta a Magyar Tudományos Akadémiát, de pár év mulva már tilos volt benne magyarul beszélni.

  127. Attila,

    Én nem az osztrákokhoz ragaszkodom, csak próbáltam árnyalni a „gonosz Habsburgok még a nyelvünket is elnyomták” hamis képet, ami valamiért mélyen gyökerezik a kollektív tudatunkban.

    A habsburgok miatt maradtunk le Európától??? 🙂
    A Monarchiában egy európai középhatalom egyik meghatározó nemzete voltunk. Mikor volt hasonlóan erős pozíciónk a történelem során?

  128. Gmarko, Mátyás idejében. Továbbá, azért beszéltünk németül mert a magyar nyelvben sok mindenre egyszerűen nem volt szavunk, és kifejezésünk, illetve alig, vagy egyáltalán nem léteztek nyelvtani szabályaink.

  129. gmarko, +1 az osztrákok és a Habsburg-ház szerepének árnyalása tekintetében.

    138: Igen, csakhogy Mátyás minden vívmányát tönkretette végül azzal, hogy háborút indított a Német-Római császári trónért, és ezzel kivéreztette az országot, és megágyazott a török hódításnak.

  130. 135. Attila (PV),

    „Széchenyi eleinte hitt a liberális rendszerben, de később rájött, hogy az is csak egy kifosztási módszer… Ebbe őrült bele.”

    Nem egészen így történt.

    Széchenyi a békés fejlődés híve volt, és úgy érezte, hogy a felfordulással a saját életműve is összeomlik; sőt, magát hibáztatta a történtekért. Ettől a kezelhetetlen lelki konfliktustól kapott idegösszeomlást.
    Ekkor került Döblingbe, ahol valamennyire javult az állapota. Később a titkosrendőrök egy házkutatás során megtalálták az álnéven Londonban kiadott ‘Ein Blick’ c. munkáját, és ettől kezdve folyamatos zaklatásnak volt kitéve. Innen egyenes út vezetett az öngyilkosságához, aminek a részletei a mai napig homályosak. Széchenyi ekkor mondta, hogy „Nem tudom megmenteni magam”, ami nem sokkal később be is bizonyosodott.
    Ha megnézzük Széchenyi iparral, mezőgazdasággal, közgazdasággal foglalkozó műveit, akkor jól látható, hogy egy főleg magántulajdonon alapuló, nemzeti-kapitalista fejlődésben hitt, és ilyen értelemben mindenképpen a klasszikus piaci és gazdasági liberalizmust támogatta.

  131. Hogy összefoglaljam a mondandóm lényegét: az ember alapvetően saját magáért felelős. 70%-ban saját magunk határozzuk meg a sorsunkat, csak 30% marad a körülményeknek. Ezért is tartom hibásnak a fehérekre kenni minden rosszat, ami a világban történik. Például a feketék sorsa alapvetően az ő saját kezükben van.

  132. 138, Dan,

    És akkor mostantól Mátyás elmúlt dicsőségén kell keseregnünk?
    Nem hinném. De a helyén kezelhetnénk a múltbeli történéseket.

    Igen, többek között ezért indultak be a nyelvújítóink.
    Egyébként nincs is ezzel semmi baj, ha most körbenézel, a modern tudományterületeken az angol vette át az egyeduralmat.
    Pont a minap viccelődtünk itt a cégnél, hogy ha „interface” helyett „csatolófelület”-et kezdenék el használni, valszeg senki sem állna szóba velem.
    Olyan szó ez, mint a kemping, nemsokára helyes lesz interfész-nek írni, és mindenki boldog lesz. Lehet hogy már helyes is?

  133. 142: Igazad van, de ha már nyelvújítunk, legyünk tömörek. Itt a javaslatom: közöttarc! Rövid, velős, és elég hülyén hangzik. 🙂

  134. És Mátyásnak sikerült is….Nagy veszélyt jelentett. Nem Mátyás véreztette ki az országot, csupán tragikus hirtelenséggel halt meg, és nem volt akkor megfelelő követője a trónra. A hadseregét szétszélesztették halála után.

  135. 137. gmarko

    „A Monarchiában egy európai középhatalom egyik meghatározó nemzete voltunk. Mikor volt hasonlóan erős pozíciónk a történelem során?”

    Mi az hogy erős pozícónk?
    Az osztrákoknak, meg az őket kiszolgáló elit egy részének.
    De a Magyarország gyarmat volt és nem részesült az erős pozíció előnyeiből. A kiegyezéskor adtak némi engedményt, de az első világháború kitörésénél világosan látszott, hogy a magyarokanak semmi beleszólása nincs… Meg is szívtuk.
    Pedig Tisza István ismételten küldözgette a császárnak a leveleket, hogy Magyarország ki akar maradni, és NEM tart igény semmilyen területre az akkori Szerbiából… De mint gyarmatra, nem hallgattak ránk.

    Szóval nehéz eltagadni, hogy Trianont is az osztrákok miatt kaptuk a nyakunkba… Mert nem mi robbantottuk ki a háborút, de bűnbaknak nagyon jók lettünk.

    Amit meg ma a kincstári „magyar nyelvről” tudunk, az Budenz és Hunsdorfer munkássága, akik soha nem tanultak meg rendesen magyarul.
    Persze itt vannak még rendeletek a bábák számára, hogy aki a lábán vagy a kezén hatodik újjal születik, azt a szülők tudta és beleegyezése nélkül le kell vágni… Mert volt egy olyan hiedelem, hogy a 6 újjú csecsemőkből táltos lesz…
    Kicserélték a zománcképeket a Szent Koronán, áthímezték a koronázási palástot, durván belejvítottak a Képes Krónikába…
    Szóval van egy elég hosszú lista, amivel az osztrákok megpróbálták megváltoztatni nyelvünket, vallásunkat, kultúránkat…

  136. Jól van Attila, magadra hagylak a fóbiáddal.
    Egyszer én is elindultam ebbe az irányba, de rájöttem, hogy nem vezet sehova.
    A legkönnyebb a körülményeket okolni a saját helyzetünkért.
    Tenni érte sokkal nehezebb.

    Olvastam, hogy Jézus is magyar volt, és igazából a Mag Népe a kiválasztott nép.
    De ŐK ezt mind eltitkolják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük