(1852) Járjuk körbe a szart

Tibor bá’ online

 

~p003Az ember körülbelül 4 éves koráig tud visszaemlékezni, akkor pedig már abszolút szobatiszta, ezért aztán az anyuka nem törődik a kakival, a régi intelmek pedig eltűnnek a múlt homályában.  A gyerek hamar megtanulja, hogy a kaki szigorúan magánügy, az ezzel kapcsolatos tudnivalókat mindenki úgy szerzi be, ahogy tudja, és egyáltalán nem biztos, hogy különben lenne tudnivaló – pedig van. Nézzünk körül, mert egészségügyi tévhitekkel teli van a hócipő.

Van-e egészséges megjelenési formája az ürüléknek? Nincs. A forma és a konzisztencia függ a táplálkozás milyenségétől, elsősorban a fogyasztott rostanyag mennyiségétől.

Igaz-e ha nem ürítesz minden nap, akkor méreg anyagok halmozhatódnak fel a szervezetben? Hülyeség, ahogy a „méregtelenítés” is az. A méregtelenítés az egészségügy titkos bevételi forrása. A méregtelenítést az emberi máj és vese ragyogóan elvégzi külső segítség nélkül.

Belelehet-e szédülni a székelésbe? Bele bizony. A nagy rakás szar produkálására az agyi reakció eredményeként pulzus és vérnyomás csökkenés állhat elő, ami rövid ideig tartó szédüléssel járhat.

Az étel az emésztéstől függően 1-3 nap alatt megy át a beleken. Ha a lenyelt kabátgomb 3 napig nem jön elő, ne ess pánikba. 😀

A széklet normál színe középbarna, de lehet zöld spenóttól vagy más zöldségfélétől, piros paradicsomtól, fekete a sok grapefuit-tól, vagy vértől. Tartósan fekete széklettel feltétlen orvoshoz kell fordulni. A palaszürke szín májproblémára utal, ezzel is orvoshoz kell fordulni.

És ha már itt tartunk, említsük meg a fingást is, még akkor is, ha kurvára büdös tud lenni. Sajnos ez hozzátartozik az élethez, még akkor is, ha nem illik élni vele. Az egészséges ember átlagosan 15-ször fingik egy nap. Igen, mindenki. Igen, a nők is. Csak nem kell feltűnően csinálni. Ja, és olyan étrend nem létezik, amely nem generál gázokat. Különben a fing a legtöbb esetben szagtalan, de ez nem garantált. Ha viszont büdös az nem jele kóros folyamatnak.

Ha a vécépapíron használat után vér is látható az nem a rák jele (a ráké fekete) hanem az aranyéré, ami a végbélnyílás környékén lévő erek feldagadása, többnyire erőlködéstől. Nagyon nem kell tőle megijedni, de ha Reparonos kezelés után is fennáll, érdemes orvoshoz fordulni vele.

Tudod-e, hogy ürüléket is lehet transzplantálni? Érthetőben fogalmazva, valakinek a szarát átteszik egy másik ember végbelébe. Erre akkor kerül sor, ha valakinek a bélbaktériumai nem kellően egészségesek (normálisak) míg a donor első osztályú szarral rendelkezik. Hogy mit ki nem találnak! 😀

________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________________________

11 gondolat erről: „(1852) Járjuk körbe a szart

  1. akkor nekem aranyerem van 🙂
    bár sose gondltam így, havi 1-2x sztenderd egy kis vér

    remek a cikk, szatírikusba is beillene 🙂

  2. Nekem a masszív borozások után is fekete szokott lenni, az mitől lehet? Nem hiszem, hogy az alkoholtól, mert masszív sörözés után nincs ilyen.

    1:

    Én úgy tudom, hogy aranyere mindenkinek van a végbélben. Gond akkor van ha nagyon megduzzad, esetleg kifordul a végbélnyíláson kívülre. Ezekben az esetekben könnyen vérezhet időnként, ami nem jó, de még nem is vészes. A Reparon valóban jó rá (tapasztalat).

  3. A témában ajánlom
    Giulia Enders: Bélügyek (Darm mit Scharm) c. könyvét
    Nagyon klassz, élvezetes, érthető és szórakoztató mű.

  4. Manapság egy apró szellentést is élelmiszErallergiának tartanak.
    Egy gyógymód mindenképpen ismer erre: kiadós éhezés.
    (Nem tudnak már mit kitalálni jó dolgukban.)

  5. Az aranyér ellen a tartós és legjobb megoldás az intimtorna. Megerősíti azokat az izmokat, amik az aranyeret a helyén tartják. Különösen ajánlott ülőmunka, túlsúly és sok ugrálás esetén. Férfiaknak is – a hüvely izmait értelemszerűen nem tudjuk edzeni, de a végbélét igen, és érdemes is.

    A fing oké, hogy természetes, de azért nagyon zavaró tud lenni, amikor sok és büdös. Azért erre jó lenne valami jótanács, hogy hogyan lehet elfogadható szinten tartani. Sajnos azt tapasztaltam, hogy az „egészséges” diéták többnyire nagyon megnövelik a mennyiséget és a szagot is.

  6. Tudom ajánlani még a Faktu nevű kenőcsöt. Egy – két hetes alkalmazása vérrögös aranyeret is kikezel, nagyon enyhén csíp.
    Egyébként felfázástól is kijöhet az aranyér (ezért a tanács: Ne üljön le hideg kőre, s ne feküdjön hideg nőre…), de rossz és sok üléstől, vagy májnagyobbodástól is jelentkezhet ez a tünet…

  7. Tibor bá: „Ha a vécépapíron használat után vér is látható az nem a rák jele (a ráké fekete) hanem az aranyéré, ami a végbélnyílás környékén lévő erek feldagadása, többnyire erőlködéstől.” Többnyire valóban aranyér jele a friss vér, de azért ne altasd el a gyanút végbélrák irányában! A kenőcsök csak a fájdalmat csökkentik, meg ha kisebesedik az aranyeres csomó felszíne, segítenek behámosodni (már amelyik, ill. lehet, hogy jobb ilyenkor a sima vazelin, hogy ne sérüljön tovább, mert bármely hatóanyagú kenőcs erősen csípi a sérült felszínt, ha meg békén hagyják, szépen begyógyul magától is), maga az aranyér nem tűnik el, ha egyszer kijött. Legfeljebb idővel elhegesedik, és kis analis polypus lesz belőle.

  8. 7:
    Feltételeztem, hogy ha valakinek vér szivárog az ánuszából és folyamatosan véres az alsónadrágja, akkor csak elmegy orvoshoz. – Különben remélem sejted, hogy ezeket nem saját kútfőmből találom ki (még akkor se, ha különben tudom), hanem pl. az amerikai WebMD-ből fordítom.

  9. Ha a belsar „makos”, fekete pottyok vannak benne nagy szamban, felso beltraktusi verzes, vagy gyomorverzes allhat a hatterben. Ha egyertelmuve valik a verzes tenye, a vilagospiros ver vastagbelbol szarmazo arterias ver, a sotetpiros venas.

  10. 8. Világos, hogyne! Sajnos, a tapasztalat az, hogy az emberek hajlamosak elbagatellizálni a problémákat (ezért szóltam hozzá, hogy kihangsúlyozzam, lehet tumor, noha Te is utaltál rá), és túl későn mennek orvoshoz, noha maga a vérzés is már egy késői tünet, és nem is mindig jelentkezik, sokszor csak a bélelzáródás vagy esetleg az áttét az, ami elsőként panaszt okoz.

  11. 10: Négy éve anyámnál több polipot észleltek vastagbél-tükrözés alkalmával, a lelkére kötötték, hogy évente nézesse meg.
    Persze nem tette, mert a vastagbél-tükrözés nem egy örömünnep.
    Aztán egy évvel ezelőtt véres kezdett lenni a széklete (nem fekete, piros), így mégiscsak elment tükrözésre, ahol több, kifekélyesedett (?) rákos burjánzást találtak, ezek véreztek.
    Azonnal kivágtak egy fél métert a vastagbeléből, a maradékot összestoppolták és kapott némi kemót. Most már azért kezdi összeszedni magát. Mondták neki, hogy az a szerencséje, hogy már 80 éves, így a sejtburjánzás már lassú

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük