(1775) Hátra arc!

VIP.49.

 

Aki csak a magyar híreket nézi/hallgatja, az nem feltétlenül vette észre, hogy Washington (NATO) háta arcot vezényelt a török/orosz szíriai konfliktusa terén, ahogy erre a SAKER rámutatott szombaton. A lényeg fordítását az alábbiakban közlöm.

Mindeddig úgy nézett ki, hogy a háborút csak úgy lehet elkerülni, ha Washington feladja az „Asszadnak menni kell a hatalomból” követelését. Most viszont megtört a jég. Kerry, amerikai külügyminiszter Moszkvában kijelentette, hogy Asszadnak nem kell azonnal távozni a hatalomból, amiről ha lehámozzuk a diplomáciai finomkodásokat, akkor azt jelenti, hogy nem ragaszkodnak a távozásához.

A másik érdekes fejlemény a lelőtt orosz vadászbombázóval kapcsolatos. Először is Washington visszahívott a török légi bázisból 12 darab F-15 vadászgépet, amelyek kizárólag légi csaták megvívására alkalmasak………

A VIP cikk folytatását azoknak küldöm szét, akik évi 6000 forint adakozással hozzájárulnak a honlap fenntartási költségeihez, amiért egy éven át kapják VIP fordításokat. Kapcsolatfelvétel: evatibor#t-online.hu.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

 

16 gondolat erről: „(1775) Hátra arc!

  1. Remélhetőleg tényleg észhez tért a USA, és ehhez nem kellett Ankarát porig bombázni, elég volt felvonultatni az új fegyvereket. Bár tartok tőle, hogy ez csak pár év haladékot jelent.

  2. Megy még a tragikomédia egy ideig…, az elnökválasztásig, meg az új amerikai adminisztráció felállásáig. De utána, jön egy héja (W. Bush -hoz hasonló) elnök, és mindegy, hogy demokrata v. republikánus lesz. Van még 1,5 „jó” évünk ilyen szempontból, de utána bármi lehet. Ezt Ivánék, akarom mondani Putyinék is tudják.

  3. Úgy tűnik, az USA-nak látszólag egyet kell értenie az oroszokkal, hogy ne legyen olyan nyilvánvaló, hogy ők támogatják a terroristákat.

    Putyin az év végi beszédében világossá tette, hogy az egész Iszlám Állam egy maszatolás arra, hogy olcó olajjal árasszák el a világot, részben hogy felálítsanak egy, az USA-tól függő társaságot, aki ezért a pnzért elvégzik a mocskos munkát, másrészt, hogy a térségben lenyomják az olajárakat, hogy növeljék a nyomást au orosz gazdaságon…

    Tehát az USA most ezerrel próbál kimászni a terrorizmus finaszírorásának vádjai alól… egyre kevesebb sikerrel.
    Ebbe időlegesen akár Asszad hatalmon maradása is belefér, ha a lopott olajból ki lehet fizetni azokat a zsoldosokat, akik kivégzik, mint Kadhafit.

  4. 4:
    Persze. Mond ezt el a megölt pilótának. A cirkuszban a késdobáló se igaziból csinálja, de azért nem állnék oda, és gondolom te se.

  5. 4. JR69

    „Még mindig nem hiszitek el, hogy színház az egész…”

    Van benne sok megjátszás, meg átfedés az érdekrendszerekben, de az is igaz, hogy még mindig igen komoly erők próbálnak szembeszállni a háttérhatalommal.

    Ha Oroszország is benne lenne a pakliban, mi a fenének kellett eljátszani a liberális demokrata Jelcin leváltását, amikor olyan szépen sínen volt hogy Oroszországot az USA a kebelére ölelje ??

    Azt hiszem a józan ész szab valami határt az összeesküvés elméleteknek, mert akkor mát ényleg a Mátrixban élnénk, és a lázadó gondolataink is előre vanna programozva…

  6. 4- 6:
    Olyan szempontból színház, hogy egy fedősztori egy még soha nem látott volumenű akcióhoz („last ditch- effort”)

  7. 6 Attila (PV)
    Így van. Ezért írtam időnként Armának is viccesen, ha már nagyon túlpörgött, hogy szerintem ő is a háttérhatalom tudatos kreálmánya, akit saját céljaikra használnak. De ha még fokozni akarnám, még azt is mondhatnám, hogy nem is passzív eszköz, hanem ő maga is pontosan tudja ezt, és végrehajtja a számára kijelölt feladatot.
    Ez ugyanúgy cáfolhatatlan és bizonyíthatatlan, mint a nagy zsidógyűlölő politikai személyiségekről tett hasonló állítások. 🙂

  8. 8: Az hagyján, de legalább fizetnének érte… 🙂

  9. 5. A pilótát néhány bedrogozott idióta lőtte le. Másnap szénné égették őket a TOS-1-esekkel, és a környék összes türkmén faluját is.
    Az orosz és az USA vezetése nemzeti szinten ellenfelek, de nem ellenségek. Globális szinten viszont szövetségesek. Együtt osztják meg a világot, és uralják.
    A látszólagos ellentét miatt szított hangulat célja jelenleg az Eurázsiai Unió létrehozása.
    Nem egyszerű feladat, mert ahány nemzet, annyifelé húznak. Pedig össze kell kovácsolni őket, ha bele is döglenek.
    Pár millió vagy milliárd halott nem számít. Megéri a célért feláldozni őket.
    Lesz atomháború is, ha arra van szükség az egységes világ létrehozásához. Bár szerintem az elpuhult emberek félelmükben inkább el fogják fogadni az új rendszert. A nemzetállamokért már kevesen akarnak meghalni (de ha nagyon akarnak, akkor megküzdhetnek érte).

  10. 10:
    Ezt csak az fogadja el, akik nem ismeri az emberi természetet: „Együtt osztják meg a világot, és uralják.” A római triumvirátustól a modern orosz trojkáig ezer példa van arra, hogy a hatalom megosztása lehetetlen, összeegyeztethetetlen az emberi természettel. Ettől függetlenül ott van a dollár kiváltsága, ami az amerikai gazdagság lényege. Ezt hogyan osztanák meg? Nem-nem-nem. Az USA el akarja pusztítani Oroszországot, illetve vazalust akar belőle, Kína dettó. Putyin ugyanezt akarja, csak előbb meg akar erősödni.

  11. Oroszországot fel akarták darabolni, és a 90-es években már nagyon közel jutottak hozzá hogy összejöjjön (már meg voltak szervezve az utódállamok alapjai – de ezek nem a mai tagköztársaságok/autonóm területek alapján voltak felosztva).

    Putyin viszont mindenki számára teljesen váratlanul leszámolt a belföldi csoportokkal, gyakorlatilag 21-re lapot húzva. Az orosz állam azóta gyakorlatilag élet-halál harcot viv a megmaradásért, bár ez a hirekből nem nagyon látszik.

    Kicsit ambivalens a helyzet, mivel a magyarok eddig az oroszoktól nem sok jót kaptak, de a mai helyzetben reálpolitikusnak kéne lenni …

  12. 11. Igazad van Tibor bá’: USA, Kína, Oroszország (a nemzetállamok) ezt akarják, de a globális világállam létrehozása előtt minden(!) nemzetállamot el kell törölni. A legnagyobbakat is. Lehet, hogy ez csak atomháborúval lehetséges, de lehet, hogy sikerül addig butítani az embereket (vagy annyira megfélemlíteni őket egy atomháború veszélyével), amíg senki sem akar már ilyen célokért (nemzetállamok megmaradása) meghalni.
    Nem egyszerű a feladat, és nem is állítom, hogy a globális világállam egyeztethető az emberi természettel. De a létrehozására törekszenek (már nyilvánosan is erről beszélnek a vezető politikusok, nem én találom ki ezeket a marhaságokat), és mindent el fognak követni, hogy létrejöjjön.
    A dollár egyeduralma még tart ugyan, de már a jüan is bekerült a valutakosárba, és a BRICS addig fog szervezkedni (pl. egymás között a nemzeti valutáikban számolnak el a dollár teljes mellőzésével), amíg ez a valutakosár át nem veszi a tartalékvaluta szerepet a dollártól (tehát nem a rubel, vagy a jüan, vagy a dollár lesz a világpénz, hanem egy keverék). Egyelőre még Kínának sem érdeke a dollár bedöntése, mert hatalmas tartalékai vannak. Így lassan veszik át a szerepét, hogy ne szenvedjenek túl nagy veszteségeket (lassan főzik a békát).
    Az emberi természettel számolsz, azonban tömegben az ember egy buta állattá válik, amit mesteri szinten manipulálnak (már több mint 100 éve). A tömegben nem számít már a 150-es IQ sem, amerre terelnek arra mész, vagy eltapos a tömeg (saját társaid fordulnak ellened). Ezt kihasználva próbálják a világot arra irányítani, amerre szeretnék. Ez sok buktatóval teli út, elsőre nem is jön össze minden, de akkor jönnek az alternatív útvonalak, és a végén mégis az van (lesz), amit igazán akarnak.
    A hegeli dialektika alkalmazása eddig mindig bejött.

  13. 15:
    Az „enjoy your final christmas” sehol nem erősíthető meg. Minden bizonnyal egy hoax.

    Különben az újsághír szerint az eredeti BBC felvételeben mondta a királynő, hogy Dianát meggyilkolták, mert túl sokat tudott. A királyi család azt tehette, amit tett saját biztonsága érdekében. És végül élvezzétek a végső (utolsó) karácsonyotokat. Azonban a királyi ház vezetői és a BBC főmunkatársai leállították a felvételt, a beosztottakat elküldték ebédelni, majd új felvételt készítettek, amiből ezek kimaradtak.

    Ha igaz a hír, akkor a királynő vagy tud valamit, amit más nem tudhat, vagy szenilizált. — Különben tradicionálisan a top szakértők és bennfentesek a rendkívül diszkrét királyi házat mindig előre értesítik az eseményekről. Ha igaz, akkor a királynő a hagyományos hallgatásukat azért akarta megszegni, mert megítélése szerint a következmények annyira borzasztóak lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük