(1743) Homeopátia

VIP. 41.

 

~q069A tudomány azt mondja, hogy a homeopátia nem más, mint süket duma, totális ostobaság. Akkor pedig miért olyan népszerű, sőt egyre népszerűbb?

Felmerül a kérdés, működik a homeopátia? Hát, erről jó ideje vitáznak. Annak ellenére, hogy egyre több bizonyíték van arra, hogy nem működik, rengeteg ember hisz benne. A lista szinte végtelen: Mahatma Gandhi, Mark Twain, and Dizzy Gillespie-től kezdve a mai napig Cindy Crawford, Paul McCartney, Martina Navratilova….. A homeopátia lényege világos….

__________________________________________________

A poszt folytatásáért kapcsolat: evatibor#t-online.hu

___________________________________________________
___________________________________________________
___________________________________________________

55 gondolat erről: „(1743) Homeopátia

  1. Bizonyíték arra, a hit fontosabb a tudásnál! 😀

  2. Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél,
    avagy amit tűzzel-vassal ki akarnak irtani, lehet hogy működik(Giordano Bruno)…
    Látványosan nekiment a big pharma mostanában a homeopátiának, ez önmagában is kételyekre ad okot.

    Homeopátia elviekben információ hordozás/átadás alapján működik, nem kémiai alapon. Ezért nem értik, és hánynak vért a „materialisták” tőle.

    Vizezett vízzel is hajlandóak a betegek gyógyulni, ami betudható placebónak is, de az állatoknál is szignifikánsan működik, ami ad némi pikantériát a témának.

  3. Hihijj, mi lesz itt…
    Már gyulekeznek is a phaszphejek…
    Big pharma meg információ hordozás/átadás…

  4. Kedves Száva, szkeptikus műszakiként saját feleségemen és gyerekemen láttam a hatását( magzati korban biztos elhiszi, hogy most orvosságot kap :)…

    Ha kicsit kilépnél a szemellenzős álláspontodból, akkor észre tudnád venni, hogy a kvázi aprópénzbe kerülő homeopátiás gyógyszerek mekkora konkurencia az 1000mrd dolláros gyógyszer iparnak. Azért elég frusztráló lehet egy gyógyszercégnek, ha cukros „nyomelemekkel” kell versenyeznie, miközben ő millió USD költ kutatásokra, és szabadalmakkal bástyázza körbe magát…

    Sok tudománytalan bullshit van ebben a témában, részben az anyukák által generálva, részben a „hozzáértők” által.
    Ha lehántja az ember a sok ezo/alternatív mázat a témáról, akkor megérthető a hatásmechanizmus, de ez láthatóan neked nem sikerült(első vérthányó díjazottunk megérkezett 😉

  5. Emlékeztetőül: A homeopátia lényege összetört füvek, ásványi anyagok, és állat testrészek koncentrál oldata alkoholban, amit aztán hígítanak. Sok esetben a hígítást odáig viszik, hogy nem marad mérhető anyag a „gyógyszerben”. Erre feltételezhető, hogy a csapvízig hígított anyag gyógyászatilag semlegesnek kell lenni. Ezzel szemben a homeopátikusok ragaszkodnak ahhoz, hogy a folyadék gyógyító hatása megmarad, mert a víz emlékszik rá. Ha ez nem abszurd, akkor Kis Péter a nevem.

  6. 5. Tibor bá’

    „…hígítást odáig viszik, hogy nem marad mérhető anyag a „gyógyszerben”.”

    A tudomány mai állásának megfelelő eszközökkel… de talán a holnapiakkal… mert ugye a remény hal meg utóljára, hogy a „tudomány” képes fejlődni.

    A fiam születése óta valami allergiát kapott, és majd kihöhögte a tüdejét, aludni se tudtunk.
    Hordtuk „modern” orvostól orvosig, és vagy hat látta, de mindegyiknek más volt a diagnózisa a genetikus problémától a városi levegőig…
    Kipróbáltuk az összes gyógyszert, eljárást, de a gyerek továbbra is köhögött.

    Aztán valaki ajánlotta a homeopátiát, és „rosszabb nem lehet” alapon kipróbáltuk.
    6 hónp alatt abszolú elmúlt a köhögés.
    És azóta még télen se jön vissza.

    Szóval nehéz vakon hinni a modern tudományban, ha az ember a saját szemével látja, hogy a kuruzslás jobban működik.

  7. dajtás: nem Száva, hanem Szláva, ha kérhetném véres szájjal 🙂

    Egyébként értem a hatásmechanizmust:
    a hívők a szervezet öngyógyítását a homeopátiás szereknek tulajdonítják.
    Miben különbözik ez az ima gyógyító hatásától?

  8. 7. Gyágya Szláva

    „Miben különbözik ez az ima gyógyító hatásától?”

    Valószínűleg csak „hit” alapon aktiválja az immunrendszert.

    Kicsit olyan mint a Feng Shui: a pozitív és negatív energia örvénylések, meg láthatatlan sárkányok meg teknősök, tigrisek segítségével berendezett lakás valahogy mindig barátságosabb, mint az egyszerű praktikum alapján lerakott bútorok.

    A lényeg, hogy az ember rákoncentrál a betegségre, odafigyel, és aktívan keresi a gyógyulást (akár másét is: Silva – Agykontroll, Gyógyíthatsz, stb) és beindul a ráhangolódás.
    A modern gyógyászat esetében az ember abszolút passzívan, valaki más behatását várja.

    Maga a módszer lehet homeopátia, fényterápia, ülőfürdő, vagy bármi, amire az ember rá tud hangolódni és odafigyelni saját testére.
    Végülis a gyógyulás legfontosabb feltétele hogy a beteg AKARJON gyógyulni…

  9. 6:
    A működő kuruzslásnak mindig vannak logikus okai, amit nem vesznek észre. Krónikus dolgokat gyerek korban szokás kinőni. Mi van akkor, ha 6 hónap alatt a gyerek homeopátikus kezelés nélkül is meggyógyult volna. Nekem például a szénanáthám (pedig nem voltam fiatal) egyik évről a másikra simán elmúlt.

  10. bocs, ha egy kicsit harapósabb vagyok a témában, az első feleségemet az „Agykontroll” segítette a halálba, szegénnyel elhitették, hogy a krónikus vesegyulladás meggyógyul, ha erősen akarja a beteg…
    Nos, el bírom mondani, hogy nem.

  11. 9. Tibor bá’

    „Mi van akkor, ha 6 hónap alatt a gyerek homeopátikus kezelés nélkül is meggyógyult volna.”

    Ezt már soha nem tudjuk meg.
    Azt viszont igen, hogy az összes egyetemi diplomáva rendelkező orvos talált „valamit”, igaz, mind mást, mert valószínűleg mind másik egyetemen tanult.

    A szénanátha, mint ahogy valószínűleg a fiam köhögése is valami allergia. Az pedig az immunrendszer gyengeségét mutatja. Az orvosok a mai napig ódzkodnak az immunerősítő tanácsoktól… ezt valahogy mindig az alternatív gyógyászat preferálja… szerintem érthető okokból.
    Sok jel abba az irányba mutat, hogy pszichésen lehet befolyásolni az immunrendszert (azt ugye tudjuk, hogy a stressz gátolja). Innen kezdve, szinte midegy hogy mi váltja ki a placebó hatást, az ima, a homeopátia, a tönkölybúzás derékalj vagy a mágneses karperec.
    Aki meg nem tud hinni semmi ilyen kuruzslásban, az hordhatja a pénzét a modern egészségiparnak, ami lelkesen kezeli, ameddig pénzt tud belőle kifacsarni, de nagyon vigyáz hogy azért teljesen ne gyógyuljon meg.

  12. 10. Gyágya Szláva

    Őszintén sajnálom a feleségedet.
    Azért a modern kórházakban is előfordul a félrekezelés, és vannak már menthetetlen esetek.
    És ha igazságosak akarunk lenni „tuti” megoldás ami mindig mindenkire alkalmazható, az egyelőre nem létezik.

  13. 11:
    Azért óvnálak attól, hogy szokásodnak megfelelően teli szájjal hirdesd a tutit. Az allergia nem a gyenge immunrendszer miatt alakul ki, hanem éppen fordítva. Az immunrendszer egy közönséges virágporban is halálos ellenséget lát. Az igazi megoldás, ha valaki utánanéz saját betegségének, mert nem lehetetlen.

  14. 2: Giordano Bruno már rég nem működik, legfeljebb csak mint humusz. De a hasonlattal véletlenül rátapintottál egy közös szálra: ugyanis GB-t nem a természettudományos megállapításaiért égették meg, hanem az okkultizmusáért. Ugyanúgy, ahogy a homeopátia is okkult alapokon működik.

    És szerinted mi hordozza az információt, ha nem a kémia? A víz, a laktóz hogyan tárolja az információt? Amíg erre nem ad kielégítő magyarázatot valaki, addig marad humbug.

    Nagyszerű, ha vízzel is gyógyulnak a betegek, mondjuk víz nélkül nem sok esélyük lenne, mert kiszáradnának. De ha működik, vajon mért nem mutatják ki a duplavak kísérletek?

    6: Ez egy nagyon szép történet, és érthető, ha téged meggyőzött. De objektíven nézve nem tudhatjuk, hogy nem gyógyult volna-e meg a gyereked ugyanúgy 6 hónap alatt, ha nem szedi a bogyót. Lehet, hogy simán kinőtte, lehet hogy addigra szűnt meg egy érzelmileg megterhelő helyzet a családban stb.
    Erre vannak a duplavak kísérletek, amiken a homeopátia rendre elbukik.

    Az immunrendszer és a lelkiállapot szerintem is döntő, de ennek kezelésére vannak a placebo hókuszpókuszoknál direktebb módszerek is.

  15. Tudom, hogy ez sokak gyomrát meg fogja feküdni, de van egy vad elméletem arról, hogy miért van az, hogy a sok okkult és ezoterikus hókuszpókusz sokszor meggyőzően működik, de duplavak kísérletekkel mégsem lehet kimutatni a hatásosságukat.

    A kulcs az, hogy ezek a praktikák transzcendens erőket hívnak meg, tipikusan démoni erőket. Ezek az erők a fizikai világba csak infinitezimális módon tudnak beavatkozni, ezért a kvantumos bizonytalanságot és a kaotikus folyamatokat használják ki a hatás kifejtésére.
    (Egyébként azt gondolom, hogy az élő szervezetek és különösen az emberi test úgy van tervezve, hogy egy alapvetően transzcendens lény rajta keresztül működjön a fizikai világban: a saját lelkünk. De ha hagyjuk, hogy a lelkünkhöz kapcsolódjanak ezek a démonok az okkult praktikák által, akkor ők is hozzáférnek a testünk irányításához.)
    És mindez a hatás úgy fejlődik ki, hogy közben a fizika törvényei nem sérülnek. Vagyis statisztikailag az az eloszlás jön ki, aminek a tiszta materialista számolások alapján ki kell jönnie. De közben az egyedi esetek úgy alakulnak, ahogy azt a transzcendens erők meghatározzák.

    A dolog pikantériája, hogy úgy képzelem, az imameghallgatások, csodák is így történnek. Mert vannak ilyenek, ezt már sokszor tapasztaltam. Csak ilyenkor nem démonokat hívunk be, hanem Istent, ami egy lényeges különbség.

    A lényegi különbség az ima ereje és a démoni hatás között, hogy a démonok úgy működnek, hogy ha okkult praktikákkal behívjuk őket az életünkbe, akkor megszállnak, megkötöznek valamilyen szinten, és olyan utakon teszik tönkre a lelki és fizikai életünket, amikre nem is számítunk. Tönkremennek az emberi kapcsoaltok, rejtéjes balesetek lesznek, még rejtéjesebb betegségek kezdődnek, amikre már nem ad gyógyulást a praktika.
    Isten ezzel szemben megszabadít ezektől a kötelékektől, és nem telepszik ránk.

  16. 15. Na kérem!
    Innentől kezdve nemsok helye van a józan észnek! 😀

  17. 15:
    Ha ezzel a hülyeséggel nem dugulsz el, akkor én foglak eldugítani.

  18. 1 fontos dolog, homeopátiás szert a gyerek magzati korban kapta. Bogyó beszedésekor még az anyja hasában volt, nem vette be soha a szájában. Teljesen kizárt a placebo, mert közvetett módon kapta meg a „pirulát”, még is hatott a kölökre.

    Előre jelzem, amit írok, ma tisztán sarlatánságnak titulálják:
    Az egyik fő érv a vízzel kapcsolatban, hogy a víz jó információ hordozó. Nem számít annyira a kémiai tartalom, mert a hígítás során az információ megőrződik az anyagban, de kémiailag felhígul. Jogosan felvetődik, hogy mi ez bullshit, de van fizikai oka is, bár ma még nem ismert/nem elismert.
    Minden anyagnak, akár egy atomnak is, van egy saját hullámtere, vegyületeknek szintén, makro szinten is.
    Ezek a hullámterek egymásra szuperponálódnak, és több atom/vegyület esetén a hullámterekben kialakulnak egyedi állóhullámok, amely pl kialakítja egy kristályszerkezet formáját. Itt jön képbe a végtelenségig hígított információt hordozó vegyület(homeopátiás szer), ami semmi mást nem csinál, mint módosítja a körülötte jelen lévő anyag hullámterét, ezáltal a víz azonos információs tartalommal bír mint a tömény vegyület(gyógyszer). Hogy borzoljam a kedélyeket, nevezhetjük ezt egy holografikus hullámtérnek is.
    Vízre vissza térve, víz olyan anyag, amit könnyen lehet módosítani, ezzel szemben vasat pl nehéz, mert a hullámtere nagyon rögzített.

    Röviden így működik a homeopátia.
    Követ ide lehet dobni 🙂

  19. 18: Az elektronfelhő valóban egy hullámfüggvénnyel íható le. Tényleg ezek a hullámfüggvények hatátozzák meg a vegyületek és a kristályok felépülését, viselkedését, állapotát. Ennek a hullámfüggvénynek az állapotai a tudomány módszereivel meghatározhatók, vizsgálhatók. Ezt a tudományágat hívják héjfizikának illetve kémiának. Ezeknek a tudományágaknak a területére esik, hogy a hullámfüggvényekben tárolt információkat felderítsék, az információtárolási módokat felmérjék. Meg is teszik, és eddig nemigen találtak olyat, ami a homeopátiát megmagyarázná.

    Most hogy egy kicsit ennek ellentmondjak, a víz egy az átlagosnál jóval bonyolultabban működő struktúra. El lehet úgy képzelni, mint kis H2O molekulákat, amik egymáson korlátlanul csúszhatnak, gurulhatnak, és ez a kép meg is magyaráz sok mindent a víz viselkedésével kapcsolatban, de nem ad mégsem teljes képet. Ugyanis a vízmolekulák abból adódóan, hogy a H atomok enyhén pozitívak, az O enyhén negatív bennük, gyengén tudnak kötődni egymáshoz. A folyékony vízben ugyan nem alakul ki H-híd kötés, mint a jégben, de ez az enyhe vonzás elég tud lenni ahhoz, hogy ideiglenes struktúrák kialakuljanak, amiken belül a vízmolekulák egymáshoz képest csak minimálisan mozdulnak el, amíg nagyobb hatás nem veri szét őket. Ezt a rendezett állapotot segíti az enyhe sótartalom, ami tipikusan van a vízben (kivéve a deszt. vizet, de általában nem ezt használjuk). Ezeket a gyengén kötő struktúrákat a héjfizika, kémia alig vizsgálja, mert nem egyszerű a vizsgálatuk, pedig tényleg izgalmas lenne.

    Na de milyen információ van a laktózgolyócskákban?

  20. 18. Ezzel egyetértek. Személyes tapasztalatom is, lehet módosítani a víz hullámterét. Hatalmas beton traverzekkel oldják meg.
    Láttam többször a tengerparton sétálgatva.

  21. 20. Vasbeton, ugye? Mert a vas hullámtere nehezen módosul… 😀

  22. 21. Pontosan.
    Csak még azon morfondírozok, hogy mi a helyzet a vasból készült hullámlemezzel!?
    Mivel ez egy állóhullám! Vagy nem?

  23. 18:

    Én nem vagyok biológus, és nagyon nem is értek hozzá, de ha magzati korban kapta meg a „gyógyszert”, akkor az azt jelenti, hogy szoros kapcsolatban volt az anyjával, aki viszont tudott a gyógyszerről, és jelentkezhetett nála ez a placebo hatás, ami nyilván kihathatott a magzatra, amit tulajdonképpen a testének egy része ekkor.
    Nyugodtan cáfoljatok meg, mert tényleg nem értek hozzá, csak feltételezem.

  24. 23: Ez teljes mértékben igaz lehet. De arra is kíváncsi lennék, hogy mi lehetett az a magzati betegség, amit kimutathatóan meggyógyított a laktózgolyó.

  25. 5. Tibor bá’ Olvastam egyszer, hogy egy pasi beszólt egy barlangba: Lázár gyere ki! És kijött! Na, ez az abszurd és mégis milyen jól elvannak ezzel nagyon, nagyon sokan.

    A homeopátia alapelvéről jó sok éve olvastam és úgy emlékszem, hogy nem annyira a hígítás, hanem az anyag rezgésének emelése volt a legfontosabb. (ütögetéssel)

  26. 18: „Az egyik fő érv a vízzel kapcsolatban, hogy a víz jó információ hordozó. Nem számít annyira a kémiai tartalom, mert a hígítás során az információ megőrződik az anyagban, de kémiailag felhígul.”

    Akkor már csak azt kéne megfejteni, hogy a hígítgatáskor, rázogatáskor miért pont az az információ őrződne meg, amit erősíteni szeretnének a hígításos eljárással… Miért nem a kismillió más anyag információja, amivel a felhasznált víz érintkezett már valaha? Azoknak az információi hová lesznek?
    Meg még azt is ki kéne találni, hogy a tejcukorra hogyan ragad át az információ, amikor a „jó információ hordozó” víz elpárolog róla…
    Mert ugyebár a homeopátiás szerek nem is oldatok, hanem kis cukorgolyók formájában kaphatóak.

  27. 25:
    Mi ebben az érdekes. Én lekiáltottam a konyhába, hogy Éva gyere fel, és feljött. Igaz, megkérdezte, hogy mi akarok, de az egy másik történet. 😀

  28. 27. Tibor bá’ Gyanús volt nekem már elég régen, hogy ügyesebb vagy, mint a korosztályod általában 😀

  29. 15. Ábel

    Pedig közel jársz az igazsághoz.
    Az „okkult” az a vízözön/jégkorszak előtti tudásnak egy pici maradéka…
    Kicsit olyan, mint az okostelefon a proli kezében: Nem tudja hogy hogy működik, de azt tudja, hogy ha itt vagy ott nyomogatja, simogatja, akkor kedvező hatást várhat.

    Ami megmaradt azt Hermesz Trismegisztosz hagyta ránk a smaragdtáblán 13 mondat formájában.

    Ebből próbálták újjáépíteni az alkímiát, ami belopódzott a homeopátiába is.
    Én nem bontanám szét démoni meg Isteni energiákra, mert mindig a céltól függ, hogy milyen is az energia.
    Az biztos, hogy mindig volt egy erőfeszítés, hogy távol tartsák a népeket ezektől a tudásoktól, mert pár ezer éve oly korban élünk, hogy inkább rosszra használnák ezt a tudást, mint ahogy a technikát is csak önző érdekek kielégítésére használják.

  30. 29:
    Mindig csodáltam ezt a képességedet, hogy 14 sorban nem mondasz semmit. 😀

  31. Re:19 Ábel
    Nem, nem elektronfelhőnek a hullámterére gondolok, bár közvetett módon maga az elektron is részt vesz benne. Teljesen más hullámokról beszélek. Mai megnevezése gravitációs hullám, régi neve éter… Első és legfontosabb tulajdonsága, hogy nem elektromágneses hullám, csak tömeggel rendelkező részecskék bocsájtják ki, és ami a legfontosabb, térhullámként viselkedik.
    (Térhullám alatt gömbszimmetrikusan terjedő hullámokat értek, plusz longitudinális jellegű, nem transzverzális.)
    Természetesen egy makro méretű objektumnál az atomok méretei/pozíciói torzítják a hullámokat, ezeknek a hullámoknak interakciói adják meg az adott anyag struktúráját/kristályszerkezetét/tulajdonságát.

    Laktóz golyócska hogyan működhet homeopátiás szerként:
    Első ok hogy édes legyen->beveszi a gyerek.
    Második ok hogy élő anyagból állítsák elő -> jobban hordozza az infót.
    Szilárdnak kell lennie -> infó ne törlődjön.
    Harmadik ok, hogy vízoldékonynak kell lennie -> víz az információ terjedésének a közege.

    Vízzel az a fő baj, hogy könnyen átírható, ezért se árulnak vízben oldott homeopátiás szert. Mindegyik szilárd formában van. Hozzáteszem nevetségesen olcsón adják, 300-900Ft között mozog, és van benne ~50db golyócska.

  32. Szögezzük le elsőként:
    Mágia van(még ha sokaknak nem is tetszik), amit vagy rossz, vagy jó célra használnak. Ettől lesz fekete/fehér mágia. Mágia nem eredendően rossz, max a keresztény egyház ennek próbálta/próbálja beállítani 🙂

    Szögezzük le másod sorban: mágia nem tudománytalan, max a jelenlegi tudományunk nem érti. Raklapnyi példa van arra, hogy maguktól/gyógyvíztől/imádságtól, akármitől gyógyultak meg emberek. Ezek mind a mai napig csodának/mágiának hívnak, miközben van mögötte egy metafizikai folyamat, amit baromira nem értünk.

  33. 32:
    Attila (PV) hozzád képest inasfiú. 😀

  34. Zárásként miért adtunk a magzatnak homeopátiás szert.
    Utolsó hetekben farosra fordult a kölyök, szer bevételét követően visszafordult.
    Vagy mechanikus fordítás és programozott császár, vagy pár szem ártatlan golyócska.
    Utóbbit választottuk…

    Csecsemőként is kapott, mert hasfájósan rosszul aludt. Szer bevételét követően, mint akit agyoncsaptak, elmúlt minden baja.
    3 hónapos csecsemőnek mitől lesz placebo a gyógyszer, főleg úgy, hogy kiköpködte és alig lehetett vele megetetni…

    Ugyan az pepitában állatoknál, pl kutya beveszi XYZ problémára a homeopátiás gyógyszert, és elmúlik a baja. Kutya azt hiszi hogy placebo, ugyan már…

  35. Re:33 Tibor bá’

    Ezeket úgy mondom, hogy szikla szilárd alapokon nyugvó munkám van. Pl hobbiból örökmozgókat mérek be, és cincálom szét a fejlesztőiket(mindegyik megbukott, mert balfék módon mértek/nem tudtak jól mérni). Szakterületem a megújuló energetika, és nem utolsó sorban jelenleg vezető mérnökként dolgozom egy magyar start-up cégnél.

    Nem vagyok jós/kuruzsló/kézrátételes gyógyító, de kellően nyitott vagyok ahhoz, és láttam pár furcsaságot, hogy kilépjek a dogmáimból…

  36. Tetszik ez a megközelítés, hogy a víz ilyen fontos információ hordozó. A családi fényképeket mindjárt át is írom egy vödör vízre. Sokkal olcsóbb, mint pár sd kártyát venni… Aztán átöntöm üvegekbe és felteszem a spájzban a polcra a paradicsomlé mellé 🙂 Bár lehet, az asszony agyonüt, ha még sem sikerül – pedig a gyerekeknek meg szokott adni homeopátiás szereket. A háziorvos javaslatára… 😉 Hogy használ-e, azt nem tudom, de talán nem is árt. Ha meg komolyabb a baj, jön az antibiotikum…

  37. 35:
    Nálamnál több furcsaságot aligha láttál, de én iparkodtam megfejteni, te pedig mész a beléd táplált mese után. — Örökmozgókat? Ez jó! És emberséges. Én a feltalálókat simán kiröhögném. Már volt rá példa, azóta is örök ellenségem.

  38. Viccnek szántad Observer, de az analóg fotókon rajta van az aktuális éned hullámterének lenyomata…
    Magyarán ha egy régi éned fotóját egy pohár víz mellé teszed, és hagyod egy picit mellette állni, akkor rákerül a régi éned hullámtere a vízre, ergo újra 20 éves lehetsz 🙂

  39. @38: Ember még így nem röhögtette ki magát, mint most te :)))

  40. 30. Tibor bá’

    „Mindig csodáltam ezt a képességedet, hogy 14 sorban nem mondasz semmit. 🙂 ”

    Á, semmi különös képesség… inkább te vagy immunis ezekre… 🙂

  41. Az egykori „hipofízis ügy” is erről szólt.
    Egy olasz-svájci gyógyszergyártó megvette az egyik egyetemi klinikán (tán szegedi?) felboncolt betegek mirigyeit gyógyszergyártás céljából. És hatott a gyógyszerük.
    De hol van ez már!

  42. 18. Dajtás
    Itt gondolkodó emberek is vannak?
    Igen. Jó kis leírás. Ezért keresztelkednek vízzel egyébként. Gyakorlatilag mindenek van hullámtere. És nemcsak az anyagnak.
    Milyen bonyolult egy ember és nemcsak fizikai értelemben. A gondolatainak hullámtere is folyamatosan expandál gömbszerűen. Aki erre érzékeny és teljes mélységben érti az képes el is olvasni, számomra volt aki ezt bebizonyította.
    Így alakul ki pl. a morphogenetikus mező, az emberek gondolatai és minden egyéb kiárad(tudatszint stb.) „összekeveredik”, ez a katyvasz határoz meg igen sok mindent, mivel az emberi minőség jelenlegi szintjét mutatja. Ezért szoktak imádkozni és meditálni a földért, hogy befolyásolják ezt a pozitív gondolataikkal. Persze ez nem olyan egyszerű, mint azt gondolják mivel a mögöttes gondolatok és sok minden egyéb is befolyásolja. Nincsenek teremtő erejükkel tisztábban.
    Innen is lehet tudni, hogy baj van, nem csak a fizikai világ ok-okozati következményeinek értelmezéséből.
    Elég valakire „valóban” ránézni, hogy milyenségét(hullámterét) érzékeljük. Persze ez ma még hülyeség, kivéve akinek már nem.
    Pl. Kedves Loránd ezért nem volt hajlandó gondolataival elfogadni az emberiség pusztulását, nem támogatta ezt a gondolatot, nem kívánt ilyetén is hozzájárulni ehhez. De nem azért mert hülye és nem tudja mi a helyzet, jobban tudja mint itt a legtöbben, ezt akár el is hihetitek. Persze a legegyszerűbb kicsiny világunk megőrzése érdekében bezárkózni és dogmatizált módon értelmezni a világot.
    Én nem kergetek illuziókat a világ sorsával kapcsolatban. Elég szétnézni hányan gondolkodnak úgy ahogy Dajtás pajtás. Mivel számuk igen csekély, ezért a vég kinéz.:-)
    Persze nem halhatunk meg, de ez a tudás hiába szabadítana fel, ha hülyeségükben kapásból ellökik. Persze meg is magyarázzák maguknak. Ilyen vagy meg olyan, pedig egyszerűen a fáradtságot sem veszik, könnyebb az egódnak hinni, pedig annál nagyobb hülyegyereket ritkán látni. Tudom nekem is van.

  43. Segítség! Pszichopaták közgyűlésén érzem magam.

  44. 39. és 44.
    Röhögjétek ki nyugodtan! Engem is, mint a cirkuszi majmot.
    A tudás piramis, felfele szűkül az út. Ha azt hiszitek, hogy ez öntömjénezés akkor pont azt mutatjátok mennyire nem értetek az egészből semmit sem.
    Ez kb. olyan mint amikor állítom, hogy valójában nem halhatunk meg, akkor önvigasztalom magam halálfélelmemben és egy láthatatlan Istenhez menekülök- gondolod te. A vallásból is csak a mesét látjátok. Való igaz mese lett belőle ugyanazon okból amiért ti is magatoknak hisztek. Kezet összecsapni, ejha ma két hülye is volt itt.
    Holnap már lehet 3 lesz, akkor tényleg közgyűlés lesz:-)
    Pszichopata nem ezt jelenti Tibor bátyám, már többször mondtam. Nekem maximum téveszméim lehetnek. Nem vagyok antiszociális és nem úgy tekintek az emberekre ahogy pszichopaták szoktak.

  45. 44:
    Balázs, azt írni hogy pszichopata sokkal, se sokkal udvariasabb, mint a hülyék. 😀

  46. 43. Tibor bá’

    „Segítség! Pszichopaták közgyűlésén érzem magam.”

    Ne mond hogy meg vagy lepődve… Szerintem direkt csinálod… 🙂

  47. A kórházzal az a baj, hogy lelketlen futószalag, amiben a dolgozók is ki vannak szipolyozva. A mai terápiákkal, hogy a pénz beszél. És sok orvossal, hogy vagy eleve nem való erre a pályára, alkalmatlan rá, hogy emberekkel érintkezzen, felelősséget vállaljon – vagy valahol útközben veszett ki az emberséges hozzáállás a futószalag mellett.
    Egy ilyen rendszerben miért érdekelné őszintén a Te problémád? Kapacitás sincs rá, hogy érdemben foglalkozzanak vele…
    A legtöbb orvost nem érdekli, mi bajod, nem érdekli, hogy meggyógyulsz-e, s ennek megfelelően pipál ki téged.

    Bár még nem használtam, addig nem gondolom kuruzsló módszernek a homeopátiát, míg be nem bizonyítják az ellenkezőjét.
    Egyébként elfogadott berke az orvostudománynak (többek közt) a pszichoimmunológia is. Az pedig elég közel áll az agykontroll elveihez.
    Orvosok tanulnak akupunktúrát, s mivel ezt a praxist is megéri fenntartani, szerintem lehet olyan jó a gyógyulási rátája, mint a hagyományos protokoll szerinti kezelésnek.
    (Ellenpéldát is ismerek, egyik ex-házi orvosunk olyan szinten gyógyszer-ellenes és fitoterápia-mániás volt, hogy a komolyabb eseteket is hajlamos volt e gyakorlat szerint kezelni. Sokszor csak azért nem lett baj belőle, mert a páciens a fokozódó panaszaival elment magánorvoshoz is.)

    Nem pártolom a gyógyszereket, kivéve, ha a halál/megnyomorodás és a gyógyszer között kell választanom, s nincsen más.
    Nem pártolom azt sem, hogy évenként tüdőszűrésre kelljen járni, mert szerintem több ember láthatja kárát, mint ahányon segít. A vakcinázással szemben is megvannak a fenntartásaim.
    És azzal sem értek egyet, hogy évekig-évtizedekig napi több maréknyi gyógyszerrel tartsunk életben olyan betegeket, akik egyébként ugyanúgy folytatják önpusztító életmódjukat, aztán végül beadják őket meghalni a legközelebbi kórházba. Mert manapság az is általános jelenség, hogy már csak meghalni küldik oda a hozzátartozókat, s még ezek után is az eü. dolgozókon kérik számon a végkimenetelt. Csoda, ha rosszak az egészségügy mutatói. 🙂

    Ez sem fehér és fekete, minden oldal elköveti a maga hibáit. Sajnos az nem kerül a hírekbe, amikor munkaidőn és munkakörön felül, emberségből tesznek a betegekért az ápolók – de olyan orvosról is tudok, aki képes volt egy betege kedvéért visszajönni a szabadságáról, a családja mellől.

  48. 45.

    Kedves Tibor bátyám!
    Ez igaz.
    Végül is illene megköszönöm a pszichopatát!:-)
    Megkövetem magam.
    Köszönöm!

    Aláírás
    A HÜLYE

  49. Olvasgatva a hozzászólásokat (ohne VIP), tudja valaki hogy miért +4 fok atmoszférikus nyomáson a víz legnagyobb sűrűsége? Más anyagoknál is előfordul hogy halmazállapot változás nélkül csökken a sűrűség a hőmérséklet csökkenésével?
    Tényleg érdekel.

  50. 34:

    A tehéntej nekem is rendbe szokta hozni a gyomrom, ha rendetlenkedik, igaz sokat kell hozzá meginni. Lehet, hogy azért, mert a laktóz segít? Vagy esetleg azért, mert a tehéntej is homeopátiás információhordozó csodaszer?

    43:

    Én is rég olvastam ilyen szájtátva.
    Viszont te indítottad ezt el, hogy most már viseld is el! 🙂

    44:

    Figyelj, ti állítotok itt dolgokat ezzel a homeopátiával, meg információhordozó vízzel kapcsolatosan, de annyira a levegőben lóg az egész, hogy még széket se lehet kihúzni alóla.
    Tudom, hogy nálatok sarlatánság bizonyíték várása, de ha semmi ellenőrizhetőt nem írtok, ne csodálkozz, hogy hülyének néznek.

  51. Állítólag, ha egy hologramot összetörnek, minden darabkájában benne lesz a teljes kép. Akkor elvileg, ha atomi méretűre daraboljuk, egy atomban is benne kellene, hogy legyen a teljes kép (információ).
    Ha ez tényleg így van, akkor a párhuzamokat a homeopátiás szerrel nem akarom megkeresni, mert az mágia. Azaz hülyeség.

  52. …a magia/okkult remekul elvan a tudomany mellett es semmivel nem irracionalisabb attol. Az hogy amit az ember osszeolvas meg hall rola „ezoterikus” magazinokbol musorokbol nem hatarozhatja meg tenyleges mibenletet de meg sokszor osi irasok sem. A kvantumfizika is csupa ellentmondasnak tunik (einstein vs bohr) addig mig megnem ertjuk. Majd eljon annak is az ideje. Nemcsak a fizikai testnek de a szellemnek is van evolucioja. Ezen haladunk mindnyajan. Inkabb megkellene probalni megerteni megvizsgalni az ellenvelemenyeket mindket felnek hatha ott talal meg a szamara fontos informacio paranyokat.
    Szvsz ugyanolyan tisztelettel viseltetek Tiborba megfontolt racionalizmusa irant mint Attila es a tobbi jart utat elhagyo uj lehetosegeket kereso uttorok irant. Megkellene ertenunk hogy egy csonakban evezunk es egy iranyt felvenni 🙂
    Tovabbi szep hetveget,

  53. Tisztelettel.Úgy gondolom hogy az összes gyógyszernek van egy fontos tulajdonsága. A HIT! Majdnem mindegy mit ír fel az orvos,
    ha nem hisz benne a beteg, nem fog használni.KIVÉTEL. Aszpirin, stb. amik tényleg konkrét gyógyszerek.
    Mit kezdel azzal aki ima segítségével gyógyul meg. Mit kezdesz azzal akit egy nagyon figyelmes,barátságos és együttérzést mutató orvos kezel és ettől gyógyul meg. A nagyon veszélyes és szinte gyógyíthatatlan, betegekről nem tudok mit mondani. Az állatok gyógyulását szintén nem tudom megmagyarázni.A HIT nagyon erős motiváció, Lásd azokat akik szent helyekre zarándokolnak, és megyógyulnak.

  54. 54:
    A szent helyeken bekövetkező gyógyulások erősen ideiglenesek. vagyis valóban a fejben történik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük