(1716) A legegyügyűbb birodalom (The World’s Silliest Empire)

VIP.37.

Ez alkalommal a teljes szöveg publikus

mert annyira jó összefoglaló, hogy nem szabad kihagyni

Szerző: Dmitry Orlov

~q191Nem lehet nem észrevenni, hogy az elmúlt néhány héten a Birodalom egyre együgyűbb. Olyannyira, hogy szerintem kiérdemelte a világ legegyügyűbb birodalom címet. Persze lehet azzal előállni, hogy már eddig is együgyűek voltak, de ami most van, az felér egy kvantumugrással.

Az orbitális együgyűség akkor tört felszínre, amikor Lloyd J. Autin III. tábornok, az Amerikai Egyesült Államok Központi Parancsnokságának feje, kijelentette a Szenátusi Bizottság előtt, hogy az US által kiképzett, kisszámú szíriai harcosok még akcióban vannak. Olyan kisszámú, hogy talán már csak öten vannak. Na most, ezeknek a kiképzése, és felszerelése 500 millió dollárba került. Vagyis harcosonként 100 millióba. Ez persze rendben is lenne, mert a lényeg, hogy a beszállítók biztosítani tudják a hasznukat. Különben ezt az együgyűséget tovább növelte, hogy a fent említett harcosokat az ISIS/ISIL/al Kaida elfogta (bárhogy is nevezzék most magukat), elvették gépkocsijukat és fegyvereiket.

A következő együgfyűségre Az ENSZ Közgyűlésén került sor New York-ban, ahol Obama (a megengedett 15 perc helyett) 30 percen át semmi értelmes dolgot nem mondott. A rákövetkező Putyin beszéd volt az, ami rámutatott a Birodalom együgyűségére. A gyakran ismételt idézet Putyin beszédéből „Felfogtátok ésszel, mit követtetek el?” (Вы хоть понимаете теперь, чего вы натворили?) Pontosabb fordításban így hangzik: „Hogy nem tudjátok még mindig megérteni, micsoda felfordulást okoztatok?”

De nem is ez a lényeg, mert a fogalmazás nagyon fontos. Az ENSZ-ben így nem lehetett beszélni egy nagyhatalomról. Ilyen fogalmazásban egy rakoncátlan kölyköt szoktak megleckéztetni. Ez a megfogalmazás a Birodalmat az egész világ előtt járatta le, mint nyilvánvaló együgyűeket.

A következő téma az orosz bombázás beindulása Szíriában az összes terrorista ellen. Ami ezzel kapcsolatban érdekes az, hogy tökéletesen legális. Ugyanis a megválasztott, legitim szír kormány kért segítséget az oroszoktól, amit az orosz parlament jóváhagyott. Miközben Szíriában az amerikai bombázás teljes mértékben illegális, mivel egy ország bombázásának két legális módja van. 1) Az illető ország kormányának a felkérésére. 2) Az ENSZ Biztonsági Tanácsának a felhatalmazására. Washington egyikkel se rendelkezett. És miért lenne ez fontos? Azért, mert az ENSZ Biztonsági Tanácsát pontosan azért hozták létre, hogy mindenfajta háborút megakadályozzanak azzal, hogy az országoknak ne legyen lehetősége megtámadni egy másikat, politikai és gazdasági következmények nélkül. A II. világháború után általánosan elfogadott nézet volt, hogy a háborúk borzalmasak, és kell tenni valamit, hogy megakadályozzák őket. Washington azonban úgy gondolja, hogy ez felesleges. Amikor egy orosz riporter (Gayane Chichakyan az RT-től) megkérdezte a Fehér Ház sajtótitkárát, az USA milyen legális alapon bombázza Szíriát, az illető először úgy tett, mintha nem értené a kérdést, majd zavarában bedobott egy blablát. A lényeg az, hogy az USA imád háborúzni (jobban mondva a fegyverszállítók imádnak háborúzni, mert abból van a jövedelmük, és véletlenségből már rég megvették maguknak az amerikai kormányt) Viszont Amerika képtelen megnyerni egy háborút, és ezért együgyűség az egész, úgy ahogy van.

Viszont, ha egyszer az ember együgyűt csinál magából, miért hagyná abba? Obamának esze ágában sincs leállni. Az ENSZ közgyűlés minden egyes résztvevője pontosan tudja, hogy a szír kormány gáztámadása saját népe ellen sose történt meg. A vegyi anyagokat a szaudiak adták, amit aztán a lázadók saját maguk ellen használtak fel. Ha valaki úgy hazudik, hogy mindenki tud a hazugságról, ráadásul a hazudozó pontosan tudja, hogy mindenki tud róla, az egy akkora együgyűség, hogy nehezen lehet találni ennél nagyobbat.

És mi van a folyamatos szövegeléssel a közel-keleti „szabadságról és demokráciáról”? miután az egész földrészen káoszt hoztak létre ezzel az agy-halott beavatkozással? Az egyetlen normális vélemény Donald Trumptól hangzott el, aki kijelentette, hogy a Közel-Kelet, Szaddam Husszein, Moammar Gaddafi és Bashar al Asszad alatt volt stabil. Ha az egész Washingtonban egyetlen egy politikusnak van józan esze, akkor az tényleg oltári nagy együgyűség.

De „szabadságról és demokráciáról” szövegelni azért is elképesztő együgyűség, mert az egész Közel-Kelet néhány ezer éve törzsi szervezetben élő társadalom. Minden egyes lokalitásban valamelyik törzs uralkodik. Ha az lenne az ötlet, hogy daraboljuk fel a területet szuverén egységekre (mellesleg egyik meglévő ország se nevezhető egységes nemzetnek, vagyis lényegében többnemzetűek) akkor minden egyes területet uralna egy törzs, a többi pedig megállás nélkül zsörtölődne. Hatalmas melléfogás a kisebbség zsörtölődésének a kihasználása, „rezsim váltás” kiáltással, mert az egész terület feltartóztathatatlanul fel fog lángolni.

Nézzük csak! Izraelben az uralkodó törzs a zsidók, akik büntetlenül bárkit lelőhetnek, lebombázhatnak. Ez viszont „demokratikus” mert a zsidók elmehetnek szavazni. Szíriában az alaviták szavazhatnak, és Basar al Asszadra szavaznak. Kérdés, a zsidók esetében OK, a szírek esetében miért nem OK? Mert ez nem Washington érdekét szolgálja.

Irakban Szaddam Husszein által vezetett szunnita törzs uralkodott, de ezt az amerikaiak felrúgták. Ezt követve, ami Irakban megmaradt, azon a sihiták uralkodnak az ország déli részén, miközben a szunniták elszöktek és csatlakoztak az ISIS-hez. Ez persze átlátható és roppant egyszerű, de nem az együgyű amerikaiaknak, mert nem felel meg az elképzeléseiknek, vagyis annak, hogy az egész világot át kell alakítani az ő ízléseiknek megfelelően. Tehát újra és újra nekifognak és egyáltalán nem idegesíti őket, hogy mekkora együgyűség amit tesznek, persze mert a lényeg a fegyver gyártók igényeinek a kielégítése.

A tipikus forgatókönyv a következő: Az USA miszlikre bombáz egy országot, majd beindít egy szárazföldi inváziót, felállít egy bábkormányt, majd kivonul az országból. A bábkormány szétesik, aminek következtében, vagy irányíthatatlan káoszba süllyed az ország, vagy kialakult egy új, az előzőeknél sokkal kegyetlenebb diktatúra, illetve a kettő keveréke. Ilyen szétesett ország Líbia, Jemen és Afganisztán nagyobbik része, Irak, és Szíria. Az egyáltalán nem számít, hogy ezek után az amerikai ügyvitel totálisan együgyűnek néz ki. Különben Szíriában még ezt se sikerült elérni. Az amerikaiak már egy éve bombázzák az ISIS-t, miközben azok egyre erősebbek és egyre nagyobb területet tartanak ellenőrzésük alatt, de még mindig nem sikerült Asszadot elüldözniük, ehelyett az ISIS legények fekete csukjákban és fehér kosaras cipőben körbefutkosnak a sivatagban, szelfiket készítenek magukról, felrobbantják az archeológiai romokat, nőket rabolnak és mindenkit lefejeznek, aki ferdén néz rájuk.

Most viszont az oroszok egy hét bombázás alatt többet értek el, mint az amerikaiak egy teljes év alatt. Ennek következménye, hogy az ISIS legények egy része Jordániába menekül, egy másik része Németországba tart, ahol szír menekültnek adja ki magát.

Ez viszont kiborítja az amerikaiakat, mert az oroszok bombázzák a terroristáikat, vagyis azokat, akiket Amerika képzett ki, és fegyverezett fel, és most bombázza őket??? Hát ez elég együgyűnek hangzik, pedig igaz. Ebből viszont az oroszok nem kérnek, mert szerintük, ha valaki terroristának néz ki, és úgy hápog, mint egy terrorista [utalás egy amerikai mondásra], akkor ezek terroristák, vagyis le kell őket bombázni.

Csakhogy ez rendkívül népszerűtlen az amerikaiak soraiban. Egy országot teli pakolnak fegyverekkel, majd óvatosan körbebombázzák, ügyelve arra, nehogy eltaláljanak valakit, és akkor jönnek az oroszok és puff, mindent elrontva szétbombázzák őket. Erre aztán a szaudiak borulnak ki leginkább, mert az egészet ők finanszírozták, és ők adták a terroristákat is, akik megszegve saját Saria törvényeiket mindenkit hitetlennek kiáltanak ki, aki nem nyeri el tetszésüket. Nagy együgyűség, nemde?

Az viszont nem látszik valószínűnek, hogy az USA meg tudja állítani az oroszokat, vagy a kínaiakat, akik szintén ki vannak hegyezve az ISIS ellen, vagy az iráni és a Hezbolla harcosokat, akik készek a bemenetelésre és a maradék ISIS kisöprésére, miután a bombázással mindent megsemmisítettek. Az amerikaiaknak más nem maradt, mint elindítani egy információs háborút, aminek keretein belül lehet vádolni az oroszokat a civil lakosság legyilkolásával. De persze ezt is a lehető legegyügyűbben teszik. Először is, jelenteni kell a civil lakosság legyilkolását, még mielőtt az orosz gépek felszállnának. Aztán el kell látni a sajtót hamis fényképekkel, ahol sérült gyerekeket lehet látni a Soros György által kifizetett fehér, fejhez simuló női sapkákban pózoló ápolók között. Ez követve, ha valaki bizonyítékokat követel, azokkal senki se áll elő. Ez azonban sajnálatos módon még nem elég együgyű. Ezért aztán közvetlenül az oroszok által elkövetett civil gyilkossági vád elhangzása után, az amerikaiak Afganisztánban felrobbantanak egy kórházat, amiben az „orvosok határ nélkül” gyógyítanak, annak ellenére, hogy jelenlétükre felhívták a figyelmüket a bombázás előtt, és alatt. Lehet ennél nagyobb együgyűséget csinálni? Természetesen lehet. A kórház lebombázása után kijelentették, hogy a kórház teli volt elrejtőzött tálib fegyveressel. Illetve nem volt tele, de az afgánok kérték őket fel a bombázásra.

Ezek után bármi megtörténhet. Például: Úgy tűnik Washingtonnak nincs külpolitikai terve. A Fehérház állít valamit, a Külügyminisztérium mást állít, a Pentagon pedig egy harmadik elképzelésről beszél. Samantha Power az ENSZ-ben saját elképzelését adja elő, miközben John McCain szenátor fel akarja fegyverezni a szír felkelőket, hogy lelőjék az orosz vadászbombázókat. (mind az ötöt? John, ne hülyéskedj!) És ezen konfúzió után az Európai Unió politikus bábjai leállíthatatlan rángatózás alatt saját kottából énekelnek, mert Washingtonban elhelyezett agyközpontjuk nem kap egyértelmű utasítást.

Mi lesz ennek a vége? Ki tudja, de hadd álljak elő egy javaslattal. Amerikának le kellene bombázni Washington belvárosát, plusz néhány virginiai megyét. Ezzel alaposan sikerülne meggátolni az amerikai együgyűséget, de ha ez se segít, akkor sincs semmi baj, mert nem az eredmény a lényeg, hanem a hadianyag felhasználása, hogy a gyártók újabb profithoz jussanak.

 

A szerző, Dmitry Orlov egy orosz származású amerikai mérnök és szakíró, akinek szakterülete az Egyesült Államok gazdasági, ökológiai és politikai hanyatlása és összeomlása.

http://cluborlov.blogspot.com

__________________________________________________
__________________________________________________
__________________________

 

 

64 gondolat erről: „(1716) A legegyügyűbb birodalom (The World’s Silliest Empire)

  1. Minden elismerésem mellett azért ez az Orlov elég egyértelműen az orosz oldalon áll. Jellemző az amerikai szólásszabadságra, hogy békén hagyják, de azért ha tényleg direkt háborúba fordul a helyzet az USA és Oroszország között, kíváncsi leszek, meddig hagyják még ezt, és mit csinálnak vele.

    Kérdés: lehetséges-e, hogy valaha az amerikai nép rálásson erre a problémakörre, úgy döntsön, hogy elege van ebből a bajkeverő külpolitikából, létrejöjjön egy olyan párt, ami valóságosan abba akarja ezt hagyni, és ezt megválasszák?

  2. „úgy döntsön, hogy elege van ebből a bajkeverő külpolitikából”

    Az amerikaiak 95%-át nem érdekli a külpolitika.

  3. Igen érdekes ez az Orlov jelenség.
    Orlov a gyerekkorát még a Szovjetunióban töltötte, és úgy tűnik, mikor alkalma lett rá, kipucolt az Usába, a jólétet és demokráciát választotta. Majd az USA élesszemű kritikusává vált, ezzel hírnevet szerzett magának, emblematikus figura lett. Igaz, ha marad Oroszországban, akkor ugyanezen tevékenység mellett valószínűleg a kutya sem ismerné.
    Szóval jól tette, hogy kiment, így megkapta a lehetőséget, hogy komoly pályát fusson be, mint politikai elemző személyiség, aki új, választott hazájának legnagyobb kritikusa..
    De kétségtelenül élesszemű, telibetalálja a jelenségeket, és több hasznot hoz az orosz propagandának, mintha otthon maradt volna. Nem csodálnám, ha az oroszok valahogy megtalálnák a módját, hogy ezt valahogy viszonozzák neki.
    De most nagyon gonosz voltam, mert lehet, hogy felháborodottan kikérné magának, ha ezt megpróbálnák… 🙂

  4. Ez egy igen jó írás! 🙂
    Köszönjük a fordítást!

  5. Azért ez az együgyű birodalom ezeket az együgyűségeket magától jó távol követi el, ami aztán meg is kérdőjelezi, hogy valóba együgyűség eredményezi-e ezt.

  6. 5. Vasgerinc

    Szerintem jól látod.
    Valahogy mi mindenüt „rendet” szeretünk látni, és nehezen képzeljük el, hogy egyeseknek a káosz a célja.

    Arma ezt valószínűleg precízebben le tudja vezetni.
    De úgy tűnik, hogy az USA (a háttérhatalom) a káoszban érdelelt.
    Minnél több országot nyomorba dönteni, önvédelemre képtelenné tenni…
    Tulajdonképpen most Oroszország is szivességet tesz az USA-nak, mert a bombázással az ország gyengül, és hiába kerül Asszad újra pozícióba, Szíria egy meggyötört, kivéreztetett ország lesz, amit aztán könnyebb lesz megint megpróbálni térdre kényszeríteni.
    Hadd fogyjon a népesség, hadd pusztuljon az infrastruktúra…

  7. Szintén köszönöm a fordítást.
    Egyébként sokkal kisebb, helyi szintű, önérdeknek ellentmondó látszatok esetén is mindig fel szoktam tenni a költői kérdést:
    „Ezek most ilyen hülyék, vagy ez áll érdekükben?” Nem gyakran tudom valószinüsíteni a hülyeséget.

  8. Az USA felett hatalmat gyakorlók egyéni üzleti érdekei szemben állnak az USA, mint állam érdekeivel. A fejőstehenet eladósították, a hadseregét háborúztatták ők meg hatalmasat kaszáltak.
    Az USA külpolitika egy szűk gazdasági elit saját maszek érdekeit képviseli és kit érdekel az, hogy utána mi lesz az állammal. Felőlük a végén az egész US összedőlhet, le se xarják.

  9. 8:

    „Az USA külpolitika egy szűk gazdasági elit saját maszek érdekeit képviseli ”

    Pontosan, Orlov ezt legalább ötször beírta a cikkébe. Semmi se számít, csak a hadiipar megtalálja a számítását.

    1:
    „létrejöjjön egy olyan párt, ” A kérdés felvetése is suta. Az amerikai tömegek el se tudják képzelni, hogy a demokratákon, és a rebulikánusokon kívül bármi más lehetne. Ott a belpolitika népünnepély.

  10. Kedves Tibor!
    Élvezettel olvasom a cikkeidet. Főleg a pikáns történeteidet.
    Gondolkozz Tibor! Az USA 1. a tudományos életben.
    Gyakorlatilag máshol nem tudnak a számítástechnikában,
    fordítóprogramot, adatbáziskezelőt írni. A világ legjobb
    tudósainak többsége előbb utóbb ott köt ki. Elég hozzá egy keljfeljancsit
    faragniuk. Amennyiben ez a világon az első homogén anyagból faragott
    Felkelő János. Ezt a népséget leostobázni nem vall bölcsességre.
    Írod káoszt csinálnak. Igen. Viszont a következtetésed: hogy ostobák ( együgyűek ) lennének téves.
    Káoszt csinálnak, mivel azt akarnak csinálni.
    Akik irányítják a világot nem játszanak nyílt lapokkal valamint nem együgyűek.
    Együgyű a nép akit gondolkodás helyett lóg a dezinformáló média csöcsein.
    Lehet találgatni miért csinálnak káoszt.
    Nem fogják teríteni lapjaikat. Az én tippem:
    Irtani akarják őket és ez tűnt számukra a legoptimálisabb módszernek.
    Sok az eszkimó kevés a fóka. Ill. az eszkimók túlszaporodtak és
    most folyik a megkésett születésszám szabályozás. Iraktól, Irántól,
    Oroszországtól el lehet venni ezt- azt. Szíriától? Afganisztántól?
    További jó munkát és egészséget kívánok.
    Sándor

  11. Akik IGAZÁN vezetik az USA-t nem hülyék, akiket vezetnek együgyűek!Hogy emberek-e a szó erkölcsi értelmében, az más kérdés…(Vagy szó szerint is?)

  12. Számomra nyilvánvaló, hogy az „együgyű” folyamatos ismételgetése ebben a cikkben eufemizmus. Mégsem mondhatja, hogy álszent, hazug banditák vagytok. Illetve mondhatja, csak akkor nem hallgatnák meg.

    A nép meg, akinek ez szól, tényleg együgyű, legalábbis tömegeiben és általánosságban.

  13. Az a gyanúm, hogy azok, akik III. Vh- t akarnak már rájöttek, hogy a Birodalom vesztésre áll a propagandafronton. Szóval most a másik vonalat nyomják. Az ilyen „együgyű” akciók is ugyanarra az eredményre vezetnek… Mindegy ki húzza meg a ravaszt

  14. „A vegyi anyagokat a szaudiak adták, amit aztán a lázadók saját maguk ellen használtak fel.” Kérlelhetetlen vaslogika.

  15. 13: Ouse M.D.

    Én inkább azt látom, hogy kapkodnak (ahogy Orbánék is). Az igaz szóhoz nem kell sokat szarakodni, a hazugsághoz hatalmas körültekintésre van szükség. — Ezért van Putyinnak könnyű dolga, és ezért van Obama szarban.

  16. 15: Ott a pont! Szerintem is kapkodnak, idehaza és a tengeren túl is.

    Vlagyimir Vlagyimirovics pedig eléggé profi stratéga, de vér profin tud hazudni is. Hiába a Csekista, izé KGB -s múlt, és nevelés…!

  17. Ouse M.D. Ha valaki ma, a mai (ismert) harcászati technológia fejlettségi szintjén világháborút szeretne, az együgyű. Ma az USA-t nem védi két óceán, és a második világháború idején is attól szartak be igazán, mikor kiderült hogy létezik interkontinentális rakétája Hitleréknek. És azt a rakétatudóst későbbiekben a NASA és az amerikai kormány továbbalkalmazta,(miután világossá vált, hogy nélküle nem tudnak épkézláb rakétát alkotni a saját tudósaik és mérnökeik) azok mellett a kimenekített zsidók mellett akik megalkották nekik az atombombát.(a számítógépet meg nekünk köszönhetik) Az oroszok pedig mindezek után egy kettős kém segítségével kilopták az atomtechnológiát. Majd az amerikaiak ledobták az atomot japánra illetve két japán városra ahol leginkább civilek „szenderültek jobblétre”. És mind a mai napig nem ítélték el őket emberiség elleni bűncselekmény vádjával.

  18. Nagyon tetszett, köszi Tibor bá, hogy közzétetted.

  19. 17:
    A rakéta tudóst Wernher von Braun-nak hívták. A számítógépet csak akkor köszönhetik nekünk, ha a háború előtt eltávozott zsidókat magyarnak tekinted. Igaz, anyanyelvük magyar volt.

  20. 19:

    És magyar állampolgárok is voltak, ami azt is jelenti, hogy a magyar oktatás „termékei”.

  21. 21:
    Pontosítsunk! Az Eötvösféle magyar oktatás termékei, ami kb. 1950-ig tartott.

  22. 19. Tibor bá, itt az egyik legfontosabb dolog :magyarul beszéltek, tanultak! A magyar nyelv hatását a szellemi kapacitásra itt nem kell ecsetelni… Ezt ők is és más náció képviselői is elismerik.

  23. 23:
    Légy szíves pontosítsd a mondanivalódat.

  24. 24: Nem ismered behatóan a „magyar a kiválasztott nép” irodalmat? Ezek leírják, hogy a magyar az ősi nyelv, az ősi aranykor nyelve, amikor az emberiség egy csodálatos, magasszintű kultúrában élt, és mindenki boldog volt. Ennek a kultúrának volt a nyelve a magyar, amit kizálólag mi, magyarok őriztünk meg, mint egy csiszolatlan gyémántot, csodálatos egykristályt. Ezért van az, hogy a magyar nyelv az egyetlen, ami tökéletesen ki tudja fejleszteni az emberi elmét arra a nagyságra, amire az hivatva van, és magasabbrendű minden más nyelvnél. Ennek alátámasztására szoktak idézni mindenféle nagy embertől hízelgő szavakat a magyar nyelvre vonatkozóan.
    – Dióhéjban
    🙂

  25. 22:

    Igen, sajnos folyamatosan romlik az oktatásunk minősége is, de azért én büszke vagyok a korábbira, amiből kifolyólag a magyar zsidók Nobel-díjaira és egyéb eredményeire is.

    25:

    Szerintem arra gondol, hogy a magyar nyelv a bonyolultsága miatt jó hatással van a gondolkodásra. Bár erről nem tudok sokat, csak hallottam erről.

  26. 26:
    Teljesen mindegy, hogy egy nyelv mennyire bonyolult (vagy megtanulhatatlan) a gyermeki agynak nem akadály, még az olyan gyermeki agynak se, amely később hülye felnőtté lesz. — Ezek a vélekedések csak arra jók, hogy az akkori tanárok érdemeit minimalizálják.

  27. Köszönöm a posztot Tibor bá’ és méginkább köszönöm, hogy nyilvánosságra adtad! Ez a Putyin nekem egyre szimpatikusabb, de azért örülök, hogy – egyelőre! – távol van tőlünk 🙂

  28. 26. Vasgerinc

    A magyar nyelv nem a bonyolultsága miatt van jó hatással a gondolkodásra, hanem mert az indoeurópai nyelvekkel szemben képi nyelv (azok inkább fogalmi nyelvek). (Valójában egyszerűbb és logikusabb náluk.) Ráadásul régóta nem változott sokat, és eléggé letisztult, mentes azoktól a felesleges keveredésektől, amik a többi európai nyelvet jellemzik és zavarossá teszik.

    Ezen felül az igazi előny akkor kerül felszínre, ha egy magyar megtanul egy indoeurópai nyelvet is, mert így egyszerre lesz képes képi és fogalmi (bal és jobbféltekés) gondolkodásra. Ez például nem jelentkezik előnyként, ha egy német megtanul angolul.
    Valójában ez a magyar-zsidó Nobel dijjasok titka.

  29. Tibor bá”

    Nem értem a kiszólást, „ha a háború előtt eltávozott zsidókat magyarnak tekinted”.

    Nem értem, egy intelligens ember, hogy tehet különbséget magyar és magyar ember között, a vallása alapján. Rengetegen vándoroltak be Magyarországra különböző nemzetek fiai. Mégsem mondjuk, a már itt született sokadik generáció tagjaira, hogy görög katolikus szerb görög, evangélikus német, katolikus olasz, stb.
    Magyarországon a zsidók nagyon jól asszimilálódtak. Kellemetlenül jelent meg a szoros összetartásuk. A zsidó vezető zsidó munkatársakat választott, illetve választ legszívesebben, bizonyos fokú kontraszelekciót eredményezve.
    Rendkívül erős irigységet ébresztett a lakosságban a zsidók meggazdagodása jó üzleti képességeik, és szorgalmuk, az oktatás fontosságába vetett hitük és a józan életvitelük révén.
    Nem véletlenül a zsidók üldöztetése során a pogrom legfontosabb része a zsidó vagyon erőszakos elvétele.
    Ha a zsidók nem lettek volna gazdagok, sosem üldözték volna őket. Hitler fajelmélete is alapvető hazugság, mert ha többségében értéktelen fajt akart volna keresni, a cigányokat kellett volna megtalálnia. persze a cigányoktól nem volt mit elvenni.
    Érdekes, hogy sok emigráns zsidó jobban megtartotta a magyarságát, mint Árpád utódai.

    Utóirat: A cigány nemzetiségű ember is lehet értékes, ha megfelelő oktatásban és neveltetésben részesül. Sajnos ez ritkán történik meg, saját primitív gondolkodásuk és a társadalom közönye miatt.

  30. 31:

    A jól értesült, művelt zsidók 1933-as Hitler hatalomra kerülése után elhagyták Magyarországot. Egy Szilárd Leó, Teller Ede, Neumann János…. csak azért van itthon magyar számba véve, mert híresek lettek. És ebben van is némi igazság, mert például Köstler nem is magyarul írt. Többségük sose látogatott haza (Teller is csak öreg korában) és „hivatalosan” úgy voltak Amerikába nyilván tartva, hogy „Hungarian born”. Jogosan teszem fel a kérdés, hogy XY magyarnak tartja-e őket? persze, ha te ebbe a kérdésbe ennél többet képzelsz bele, az a te hibád, nem az enyém.

  31. 29.,Attila(PV)

    „Valójában ez a magyar-zsidó Nobel dijjasok titka.”

    Ez komoly ?

    Mint, Obama béke Nobel-díja, 2009-ben…
    Vagy Simon Peresz,és Yitzhak Rabin díja 1994-ben…

    Az Oscar díjasoknak, mi a titkuk ?

  32. 32. Tibor bá’

    Írod: „többségük sosem látogatott haza”.
    Ez fáj egy kicsit tőled, hiszen te nálamnál jobban megélted a Sztálin és Rákosi korszakot. Tudod jól, hogy a szovjet ipar technológiai fejlesztéséhez Németországból elhurcolt mérnökök és tudósok járultak hozzá, életfogytosként.
    Gondolod, egy magyar atomtudós haza mert volna jönni az 50-es években? Pláne hogy úgy ment el innen már elsőre is, hogy az irháját mentette? Vagy a szovjet támogatta Kádár korban?
    Olvastam az amerikai atomkutatásokról, erősen fájlalták, hogy a magyar tudósok egymás közt csak magyarul beszéltek.
    Tellerről írják, hogy élete végén már csak kizárólag magyarul beszélt.

  33. 34: Mért ne jöhettek volna haza az 50-es években? Ők a nácik elől menekültek, akiket a kommunisták győztek le. Ráadásul a kommunista elithez hasonlóan zsidók voltak. Ráadásul nekik köszönhették az oroszok is a bombát.

  34. Inkább felteszem a kérdést: mi lesz,ha az amerikaiak valami oltári nagy együgyűséget csinálnak Szíriában, egy közös nagyhatalmi offenzíva kellős közepén?

  35. 34:
    Mikes György hazalátogatott, és fennhordott orral elkövetett egy közlekedési kihágást, amiért helyszínen megbüntették, de leállt veszekedni a rendőrre, akinek fingja se volt, hogy Anglia papucsban áll vele szembe. Visszament és írt egy piszok rendszerellenes krokit a SZER-ben. Bármelyik nyugodtan hazajöhetett volna. Tellerről én írtam, amire kedvesen visszaemlékszel, de ennek semmi közi a magyarság tudathoz, mert az anyanyelvet kisgyerekkorban tanuljuk és úgy 90 környékén az ember nemigen szeret mást használni. Mellesleg Tellert aggkorában ellepte a hazaszeretet, mert többször jött és nagyokat szerepelt. Egyszer a TV-ben elénekelte (kíséret nélkül) a minden vízbe mártott test kis angyalom című diáknótát, de ez már a honvágy kategóriába tartozik.

  36. 36.
    Nem olyan buta gyerekek ők, tudják meddig mehetnek el. Az általuk nyíltan támogatott „mérsékelteket” jól szétbombázták az oroszok, igazából ezekkel kezdték, az amcsik mégsem csináltak semmit, csak duzzognak.

    Megszállják az országokat, mindenhová, ahová csak lehet odahordják a felszereléseiket, a katonáikat, de ha komolyra fordul a dolog az oroszokkal, kínaiakkal, abba már nem mennek bele.

  37. 33. Elek

    „Ez komoly ?”

    Kicsit sarkítva ugyan, de komoly.
    A magyar nyelv ismerete ad annyi előnyt, ami a tudományos életben érezhető.

    Teller Ede maga mondta, hogy ha nem magyar lett volna az anyanyelve akkor talán lehetett volna belőle egy jó középiskolai tanár. Azt is ő mondta, hogy a magyar nyelv az egyetlen, ami „fény” természetű, (anyagi és hullám egszerre) tehát hogy rengeteg olyan szó van, ami egyszerre főnév (anyag) és ige (hullám), és még össze is függenek jelentésükben (fog, nő, vár, stb), és ez a felépítés sokat segített neki a kvantumfizika megértésében.

    Neumann János mondta, hogy magyarul a szám és számol egy gyökerű szavak, és ez segítette abban, hogy rájöjjön, hogy az adatokat és a programot ugyanabban a formában is lehet tárolni és feldolgozni. Angolban a number, data, semilyen rokonságot nem mutat a count, calculate szavakkal, ezért nem egyértelmű a felfedezés.

  38. 40-41. malleusorbis

    Köszi a linkekekt !

    Sajnos itt egy kicsit off, de megérne egy misét… jaj miket beszélek… egy bejegyzést…

  39. 23.
    Többen leírták a lényeget és rengeteg link található a magyar nyelvről, de talán itt ez a legfontosabb:” a nyelv formálja a magyarokat.”

    PlARNALDO DANTE MARIA NACCI, az Olasz Kultúrintézet igazgatója, mondta – Sir Bowring John két könyvének (1830, 1866) magyarországi megjelenésének bemutatóján -, arra a kérdésre felelve, mi ragadta meg figyelmét Sir Bowring írásából:

    „Igen, szeretném felidézni azt a mondatot, hogy a magyar nyelv nem szorul senkire, nem kölcsönöz, nem üzletel, nem ad, nem vesz el senkitől. Míg más országokban a nép formálja a nyelvet, addig itt a nyelv formálja a magyarokat. Azt hiszem, hogy a magyar nyelv a világörökség része is lehetne, mert tiszta nyelv. Semmilyen más nyelvnek nem sikerült tulajdonképpen behatolni és idegen kifejezéseket ráerőltetni…” (2006)
    Mindenkinek ajánlom a külföldiek véleményét olvasgatni nyelvünkről-főleg a gúnyolódóknak!

  40. 31: miből gondolod, hogy a VALLÁSA és nem a SZÁRMAZÁSA alapján van megkülönböztetve?

    sok zsidó származású ember nem gyakorolta a vallását…

    és engem sem bánt, ha a szülőfalumban svábnak neveznek, a cigányt sem ha cigánynak nevezik, de a zsidók felhúzzák az orrukat! 🙂

  41. 43: „Semmilyen más nyelvnek nem sikerült tulajdonképpen behatolni és idegen kifejezéseket ráerőltetni”

    Ez elég nagy marhaság.
    A nyelvtani szerkezet valóban eléggé elüt a nyugati nyelvektől (de sok a hasonlóság az ázsiai nyelvek egy részével), – szavakat, kifejezéseket azonban rengeteget átvettünk más nyelvekből.
    Teljesen természetes folyamat, hogy ha valamilyen tárggyal, jelenséggel először találkozik egy nép egy másik néppel történő érintkezés során, akkor átveszi annak szóhasználatát (bár sokszor torzítva, a saját nyelvének megfelelően – pl. egy csomó eltorzított német szót használunk nap mint nap, az angol szavakról már nem is beszélve. De latin, török, szláv stb. szavak is tömegével vannak a nyelvünkben.

  42. Én mondtam, már jönnek a hízelgő idézetek! 🙂

    45: Természetesen így van.

    Mondjuk azzal vitába szállnék, hogy a honfoglalás előtti török szavaink mennyire tekinthetők átvételnek, amikor a hét törzs tagjai között sokan konkrétan török származásúak voltak.

  43. 45. Az eltorzított német szavak és angol szavak használatát (meg a csácsumicsá-t!) semmiképpen ne tartsuk a magyar nyelv részének! Még akkor se, ha értjük. Ugyanígy az utóbbi időben divatos „Szép napot!” sem!
    Más a szép és más a jó! Isten is jó, nem szép! 🙂

  44. 47: Attól, hogy Te nem tartod annak még bizony része a magyar nyelvnek ez is. Ha nem is a legszebb.

    De ha el is tekintünk a legújabb divatoktól, az íméltől, leptoptól és ezektől, mit szólsz ezekhez a szép idegen eredetű szavakhoz:
    király, császár, templom, barát, kereszt, szent, vecsernye, medve, kadarka, polgár, suszter, borbély, erkély, kastély, kályha
    Csak egy kevés a példa kedvéért a sokezerből.

  45. 48. Van igazságod is, de a lényeget nem érinti: „itt a nyelv formálja a magyarokat.” Erre mondta Teller, Neumann, B. Shaw meg nagyon sokan, amit mondtak! De írj ilyet bármely más nyelven: A H betüs levél
    http://www.miaz.hu/nyelvi_jatekok.html

  46. 31:

    A zsidóknak a sikereikkel kapcsolatosan miért csak a pozitív tulajdonságait emlegeted fel? Miért nem került bele például la gátlástalanság, mások kihasználása?
    Vagy úgy gondolod, hogy egy teljesen ártatlan és jóhiszemű, nagy tudású népet üldözött évezredeken keresztül szinte minden nép?

  47. 31. bogozy

    „Magyarországon a zsidók nagyon jól asszimilálódtak. Kellemetlenül jelent meg a szoros összetartásuk. ”

    No látod, két mondatban egy ellentmondás.
    Vagy asszimilálódnak, vagy külön csoportként összetartanak.

    Végülis kakukkfiókaként a pénzesebb ágazatokból kitúrták a nem zsidókat. Ezért nehéz őket szeretni. És amikor „felvirágoztatták” Budapestet, akkor csak ők virágoztak. Ebben az időben tántorgott ki Amerikába másfélmillió emberünk, mert éppeg egybeesett azzal hogy ügyes hitelkonstrukciókkal elszedték az egész kisparasztság földjét. Azt a parasztságot irtották ki, amelyik ezer éven keresztül a magyar társadalom gerince volt.

    Pedig… ezek a zsidók alig 100 évvel azelőtt egy batyuval érkeztek a pogromok elől menekülve Galíciából. Oszt milyen szépen meghálálták, hogy befogadtuk őket, nem igaz?

  48. 50. Vasgerinc

    Már bocsánat, de megírtam a kellemetlen tulajdonságaikat is, amely jellemző a nagy tömegre. Az hogy egyes zsidók gátlástalanok, az nem a nemzet jellegzetessége.

    51, Attila (PV)

    Nincs ellentmondás. Minden ésszerűen viselkedő népre jellemző az összetartás, zsidóknál fokozottan.
    Az összetartás nem csak családi, nemzeti szinten jelenik meg. Bár nem beszélnek róla, de személyes tapasztalatom, hogy a homoszexuálisok a legerősebben összetartó csoport, csak úgy a fű alatt. 🙂

    Olvastam Magyarország történelméről. Nem a parasztok kótyavetyélték el a földjeiket a zsidóknak, hanem a nemesség a féktelen és esztelen költekezéssel. Sajnos a magyar nemzeti jövedelem nagy része külföldre vándorolt. Ausztria, Franciaország, Olaszország hízott a magyar földek jövedelméből. Elzálogosítottak mindent az urak.

    A zsidók jelentős ipari kapacitást építettek ki Magyarországon, kicsiben kezdve.

  49. 52:
    Az asszimiláció mindössze annyit jelentett, hogy kifogástalanul beszéltek magyarul, de ez nem nagy kunszt, mert minden gyerek azt a nyelvet tanulja meg, amit felnövekvése közben használnak.

  50. 31., 52., bogozy

    „…bizonyos fokú kontraszelekciót eredményezve.”
    Nem akármilyen kotraszelekció ez.
    Közöttük bányász, kohász, földműves, kétkezi iparos egyáltalán nincs. Annál több a bankár, jogász, „államférfi”, „jogvédő”, „civil”, „művész”,”tudós”, és ami a legtündéribb : „szakértő”, aki természetesen nem felelős a szakértéséért. De a többiek sem, semmiért.
    Kétkezi dolgosat, én még nem láttam, mint ahogyan fehér hollót sem.

    „Elzálogosítottak mindent az urak.”
    Ez így igaz.
    Azonban a zálogosításhoz „zálogházas” is kell.
    A hitelezéshez pedig „hitelező”. Ők bizony mind-mind az emlegetett „gátlástalanok” voltak, extraprofitot zsebelve be.
    Ha nem jó (a túlzottan is egyoldalú megítélések miatt) történelemkönyvből tanulunk, és ennek megfelelően alakítjuk ki történelemtudásunkat, akkor nem leszünk képesek megítélni még többé-kevésbé sem, igazságosan az elmúlt időket.
    A „gátlástalanokkal” elsősorban az volt a baj, hogy a társadalomra élősködő módon telepedtek rá. Igen, rátelepedtek, betelepedtek(ugyanolyan módon telepedtek rá az országra, mint napjainkban is történik). A társadalom, amely nem volt felkészülve az egyébként ősi, többször eljátszott, hamis taktikáikra, az vesztett. Vesztettek a nemesek, és a munkából élők egyaránt. Ezek a taktikák a más vagyonának, vagyonkájának csalárd megszerzésére irányult, irányul ma is. Legtöbbször az áldozat becsapásával, annak tudatlanságának, naívságának, vagyon utáni mohóságának kihasználásával. Majd, amikor a vagyoni pozicíóikat megszerezték, akkor a „gátlástalanok” külön jogokat generáltak(nak) a többségi, gazdatest társadalom felett, hiszen vagyonuk révén már megtehetik. Úgy alakítják poziciójukat, hogy ők nem megítélhetők a mindennapok normái szerint, mert külön, kivételezett, felsőbb kasztot képeznek.
    Ha történelmi példákat akarunk felhozni, akkor a weimari köztársaság idejére esik a „gátlástalanok” abszolút uralma, sőt tobzódása Németországban, vagy a tanácsköztársaság idejére Magyarországon. Ezek a történelmi „csúcspontok”.
    A jelenkori időkben tulajdonképpen az u.n. rendszerváltás első idejében történtek alapján (pl. privatizációk, „devizahiteles” banki terror)kiváló párhuzamot húzhatunk a majd egy évszázaddal elötti történésekkel. A mai napig is tart, és józan megítélések szerint fog még egy darabig tartani az általuk is bevallott „reneszánszuk”, aminek következményeit nap-nap után érezheti az, aki figyel.
    Szeretik magukat internacionalistának látni, láttatni. Nem kötődnek egyetlen nációhoz sem. Csak, és kizárólagosan a sajátjukhoz, ahhoz viszont az általuk kialakított szitokszó szerint, náci(nemzeti?) módon. Ha ilyent tapasztalnak más nemzet leszármazottjánál, azt azonnal megvetik, kiközösítik, megbélyegzik, kiírtják.
    Aki pedig a hatalom által hivatalosan is, törvényekkel alaposan megtámogatott előjogaiknak jogosságát, akár még gondolatban is kétségbe vonja, az a törvény szigorával kell, hogy számoljon.
    És, hát ők „Isten ajándékai”, erről sem szabad megfeledkeznünk. Már csak az a kérdés, kinek az Istenéé ?

  51. 54. elek

    Írod: „Ha nem jó történelem könyvből tanulunk”…..
    Marschalkó Lajos témába vágó könyvét is olvastam. Nem szeretek egy oldalról nézni, jobb a körbejárás. A tudásom kevés ahhoz, hogy megítéljek.
    Tudom, hogy a fehérgalléros bűnözésben a zsidók élen járnak. Viszont ez a magasabb műveltségük következménye. Cigánygyereket a zsebelésre tanítják odahaza, zsidógyereket a pénzzel való bánásmódra.
    Sajnos jól írod, az „áldozat” tudatlansága általi becsapásával, vagyon utáni mohóságának kihasználásával jókora vagyonokat lehet szerezni.
    Szinte minden fehérgalléros bűncselekmény az emberi kapzsiságra épít. (Fő kivétel a nálunk elterjedt hamis csődök)
    A deviza hitel, pontosabban a külföldi pénzeszköz árfolyamához kötött hitelszerződés nem igazi deviza fedezettel nyújtott hitel. A hitelek devizafedezet mutatója 10% körüli, vagyis ennyi külföldi fizető eszköz került felhasználásra.
    A devizahitelek valóságban a futamidő végéig tartó határidős deviza ügylet, a hitelfelvevő egyoldalú kockázat vállalásával. Hiszen időről időre kibukik,hogy a bankok képesek rá, és befolyásolják az árfolyamokat. Véletlenül mindig a saját hasznukra.
    A karvalytőke csak azért tud ilyen hatékonyan működni, mert a politikusok megvesztegethetőek. (kapzsik a végtelenségig) Ha kételkednél, mondd meg, miért helyeztek hatalmas állami vagyonokat karvalytőkés pénzintézetekbe.
    (segítség: mert a befizetett összegek után százalékot kaptak)

  52. 52. bogozy

    „Elzálogosítottak mindent az urak.”

    Ez már csak azután következett, miután az urak elvesztették a parasztjaikat.
    A galíciai menekültek szépen megjelentek a falvakban, elkezdték a pálinakafőzést és a hitelezést egy olyan környezetben, ahol a „józan paraszt” egy kézfogással és egy bólintással intézte üzleti ügyeit, amikor a becsületszó is elég volt, és abszolúte felkészületlenül érte, hogy egy aláírással örökre elveszítheti az összes földjét.
    Aztán jöttek sorra az elszegényedő közép és nagybirtokosok…

    Ki volt ez találva prímán.

  53. 55., bogozy

    Köszönöm válaszodat. Értékelem, és pozítivan nyugtázom, a téma, általad elkövetett sokoldalú megközelítését.
    Azonban, hogyha valakit becsapnak a paraziták, mert nem kellően tájékozott, sőt ki merem mondani, ostoba, az nem adhat felmentést a paraziták által elkövetett BŰN-re. Első, indulatos megközelítésre magyarázatnak nem rossz, de vannak ELFOGADHATATLAN(- hú, de szeretik használni ezt a szót, amikor kirekesztenek) magyarázatok is.

    „A karvalytőke csak azért tud ilyen hatékonyan működni, mert a politikusok megvesztegethetőek.” – teljesen egyetértek.
    Itt viszont azonnal adódik a kétely, hogyan, miként „választódnak” ki a politikusok ?
    Hogyan kerül valaki egy párt élére, vagy élvonalába, esetleg a várományosai közé ?
    Kik azok, akik (többszörös kontraszelekció útján feljebb, és feljebb kerülve)majd a hatalmat gyakorolják ?
    Mert, hogy nem a nép választja őket ki a négyévenkénti egy aktussal, az biztos.
    Hozott anyagból, előre levajazott útvonalon a pikszisbe került „jelöltekből” áll az étlap. Eszi, nem eszi nem kap mást.
    (És ez igaz az összes, nem politikusi posztra is. Nézz utána, származásuk szerint kik voltak pl. az elmúlt 25 évben Magyarország római katolikus bíborosai…)
    És, most jön a nagy meglepetés, hiszen itt is, a politikusok között jelen esetben, a nagy többség a „gátlástalanok” tömör, összefogó szektájából származtatható. Még ha, esetleg egymással (látszólag) szembenálló csapatoknak a tagjai is, egy irányba húzzák az ország szekerét. Ahogy látom, leginkább lefelé.
    Könnyű tehát a politikusokat lekorrumpálni, hiszen a felállás adott. Gátlástalanok korrumpálják a közülük valókat. Mindannyiunk pénztárcája terhére.

    Ezt, a jelenleg is adott helyzetet egy barátom, igen jó hasonlattal jellemezte. Ülj le hamiskártyásokkal játszani, az ő „szabályaik” szerint, és tudd azt, hogy csak náluk van fegyver. Véged van. Becsületes játékkal nem jutsz elöbbre, legjobb ha egyből, az ígéreted ellenére magadnál tartott fegyverből, csípőből tüzelve nyered meg a partit. Vagy,…
    Ne ülj le hamiskártyásokkal zsugázni. Persze, ehhez tudni kell, hogy kik a hamiskártyások. Jobb helyeken ki is tiltják őket…

  54. 57. elek

    Majd teljesen egyetértek veled.
    Legfontosabb amit a végén írtál: „Ne ülj le hamiskártyásokkal zsugázni”
    A „hitel csapdába” is azok a kapzsiskodók esnek, akik mindent akarnak azonnal, takarékoskodás nélkül.
    Sajnos, a régi magyar urak nagy része -cselekedeteik alapján- értelmi fogyatékos volt. Teljes felelőtlenség és pazarlás jellemezte az életmódjukat.
    A mai magyar politika választéka: arra a lopósra szavazhatsz, aki neked szimpatikusabb, aki szerinted kevesebbet lop.
    Lendvai Ildikó-tól hallottam, a „Fidesz többet lop”. Szó szerint tv adásban.
    Amikor egy nép sikeresebb más népeknél, az irigység szülte pogromoknál sokkal jobb, ha utánanézünk a módszereiknek, a hasznosítható recepteket át lehet venni.
    Elküldtem a fiamat Izraelbe, nyári munkára, szimatoljon körül.
    Utána észhez tért (nem csípte az iskolát) és tanult. Végül bankban helyezkedett el. Rövid idő alatt megbecsült dolgozó lett.

  55. 58:
    Értem.
    Ha az én gyerekem beszél rá valakit a CHF hitelre (és kap érte jutalékot), akkor a karvaly tőke zsoldosa.
    Ha a te gyereked beszél rá valakit a CHF hitelre (és kap érte jutalékot), akkor észhez tért és becsületes dolgozó.
    Úgy tűnik tanultál Lendvai Ildikótól.

  56. 59. Tibor bá’

    Elgurult a gyógyszered ?
    Ki írta neked, hogy hitelügynök volt? 🙂

  57. 61:

    Szerintem a te gyógyszered gurult el, mert én a „hitelügynök” szót nem használtam, de ne törődj vele, mindenki más érti, amit írtam.

  58. Na most ez ezért tűnik ilyen együgyűségnek ,mert az USA gazdasági és katonai ereje a az ország fizetőeszközéből, a dollárból ered. A dollár ereje viszont nem az ország gazdasági teljesítményéből,(pláne nem holmi nem létező aranyfedezetből,) hanem a dollár globális szerepéből fakad.
    Aminek2 pillére:
    1. a bankok közti dollár alapú elszámolás (világszerte)
    2. az olaj, az energiahordozók és az arany dollár alapú kereskedelme (petrodollár)
    Mindkettő extra keresletet generál a dollár iránt, amely eddig betöltötte a világdeviza feladatát.
    Ha valamely olajtermelő ország nem volt hajlandó dollárért értékesíteni az olaját, akkor az USA háborút indított ellene (lásd Irak, Líbia).
    Ennek a világnak lett most vége!
    Putyin felismerte az USA gyenge pontját, és tett arról, hogy Amerika mindkét pénzügyi pillére megroggyanjon.
    Létrehozta a BRICS országok egymás közötti, a dollárt, mint fizetőeszközt nélkülöző banki elszámolását, ezáltal csökkentve a dollár iránti nemzetközi keresletet.
    Jelenleg egy háború dúl Szíriában orosz részvétellel, melynek valós célja az USA hatalmának kiszorítása az olajtermelő országokból. Ha sikerül, akkor hamarosan az arab országok sem dollárért fogják adni az olajat.
    Majd kiderül.

  59. 63:
    Melike, te komoly mértékben fejlődsz. Lassan elmehetnél Orbán mellé külpolitikai tanácsadónak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük