Ne az embert nézd, a szöveget hallgasd!

Orbán Viktor 2015.09.21.-i beszéde

 

Nem felejtettem el a magánnyugdíj pénztár einstandolását, nem felejtettem el a bíróság kiherélését, a trafik mutyit, az alkotmányt, a választási törvényt, a főügyész megválasztását… stb. stb. Semmit se felejtettem el, de ma az ország akkora veszéllyel néz szemben, mint 1526-ban, de inkább nagyobbal. Akkor kiraboltak, leigáztak, de magyarok maradhattunk. Ma a teljes nép, kultúránk, országunk, sőt puszta létünk forog kockán. Ma annál okosabbat nem tehetünk, mint félretéve az elmúlt 5 év sérelmeit, beállunk Orbán Viktor mögé szavakkal és tettekkel, és elnémítjuk azokat, akik ellene, ellenünk szónokolnak. Nem csak a lerohanók, ők is sokan vannak. — És igen, én úgy látom, hogy a történelmi idők, történelmi kihívása Orbán Viktort a kicsinyes önérdek és klientúrájának érdeke fölé helyezte. Ez teszi őt most államférfivé. — Vitassuk meg a beszédét, a szándékát, a kiértékelését, és nem utolsó sorban az esélyeinket.

___________________________________________________
___________________________________________________
________________________

124 gondolat erről: „Ne az embert nézd, a szöveget hallgasd!

  1. csodálatos volt,,
    felejteni meg nem nehéz,,,mert nincs miből,,
    azt hittem,,lényeg is lesz benne,,,
    na ,,,jahhh

  2. Az ok,,,,,hát,,,,az meg a folyamat,,nakarésze,,,

  3. Nehéz lenne belekötni abba, amint mondott a miniszterelnök. Korrekt és igaz vélemény, reméljük nem lövetik le a nyugati bankárok úgy, mint Kennedyt, bár minden épeszű ember láthatja, hogy az USA és a közel-keleti csicskái rendezték ezt a showt – start WW3.

  4. 1-2:
    Ez a legjobb formád, vagy tudsz egy picit értelmesebb is lenni?

  5. Teljes mértékben egyetértek Tibor bá’. Honvédelmi helyzetben nem számít, hogy ki a kormányfő, ha az ország védelmét ellátja kötelesség mögé állni. Olyan nincs, hogy én nem rá szavaztam, úgyhogy csak jöjjön az ellen. Az ilyen viselkedésnek van neve, úgy hívják hogy hazaárulás. És senki ne áltassa magát, hogy ez nem honvédelmi helyzet. Nemsokára már a szó klasszikus értelmében is az lesz.

  6. A szándék az jó, de ha egyszer a háttérhatalom eltervezett valamit akkor azt meg is csinálja,nem áll útba egy Orbán.Költői kérdés persze hogy mit is terveztek el ? :S

  7. Azért az beszédes, hogy Simicskó a Honvédelmi miniszter, de OV egykezi irányítása alá akarja és foglya is vonni a HM -et. Mint egy római diktátor…, a szó római érelmében.

  8. 5. A helyzet as szerintem, hogy Orban beteg. Addig, amig beke van, szuksege van ellensegkepre, valamire ami Ellen szabadsagharcolhat. Ez karos, es destruktiv bekeidoben.
    De!!! Ha van problema. Eleg nagy a baj, hogy a valosaggal is nagynak erezze magat, alapvetoen egy inteligens, Eros politikus, akinek ha tetszik, ha nem, megvan a tamogatottsaga, hogy vegigvigye, amit csinal, es jol csinalja. A gond akkor lesz, ha megszunik a baj, mert akkor megint bajba leszunk egy zsebdiktatorral Magyarorszag nyakan, de most Orbanra van szukseg. Tud beszelni, ezt a helyzetet atlatja, van annyi tapasztalata, hogy pl. A jobbikkal szemben azon a hataron tudjon egyensulyozni, hogy meg nem rugjak ki az eubol, De megvedje Magyarorszagot. Pont. Ha ennel tobbet tenne, mint amit tesz, as mar diplomaciai szinten lenne elfogadhatatlan bizonyos koroknek, azert buktatnak meg. Azt meg senki nem akarja, hogy egy tuloldali politikus mindenkinek a szomszedjaba beszervezzen egy 8 gyerekes fekete muszlim csaladot 5 kosarlabdazo alkat ferfitaggal, akik haborut mar megjartak, nincsenek gatlasaik, es meg a rendornek is erinthetetlenek…

  9. Nógrádi György: Európa és a migráció (hangfelvétel)

  10. Két gondolat a beszédből:
    ” Magyarország 1000 éve az európai család megbecsült tagja.”
    Tényleg? Csak kérdezem…
    „Nem veszélyként azonosítják a tömeges népvándorlást, hanem lehetőségként.”
    Mire is? Nyilvános vitákban kellene ütköztetni a két álláspontot és a „csapból” is ennek kéne folynia, mert ide kapcsolok, oda kattintok és mindenki csak a saját „igazát” fújja.Nyilvános viták tömkelege kéne, hátha felébred az ország! Felrázni a közönyösöket! Hú, de naiv vagyok…

  11. Tibor bá’! Mintha a saját gondolataimat olvastam volna.
    Most valóban arra van szükség, hogy egy irányba húzzuk az ország szekerét. Én őszintén remélem, hogy ez be fog következni, és talán ráébred a nemzet arra, hogy ha nem politikai pártokban, vagy jobb-bal oldalban gondolkodnánk, akkor közös akarattal és tettekkel ki tudjuk mozdítani a „nemzet szekerét” a kátyúból. Ha az összefogás ráébreszti az embereket arra, hogy egy nemzet vagyunk, akkor talán jól is kijöhetünk ebből a helyzetből.

  12. 9.

    Sajnos a probléma nem fog megszűnni, mert a gazdasági bevándorlók után nemsokára jönnek a klíma menekültek. Ők ráadásként agresszívabbak lesznek, mert nekik nincs hová visszamenni.

    Ha Orbán visszaállítja a határőrséget, megerősíti a rendőrséget és a honvédséget, és ne adj úristen, még esetleg a magánemberek otthoni fegyvertartását is segítik új törvényekkel, akkor azt kell mondanom, hogy majdnem mindent megtett az ügy érdekében.

  13. Szomorúan hallgattam Orbán nyilatkozatát a tegnapi tárgyalások után. A bepuhulás jeleit véltem felfedezni nyilatkozatában. Természetesen megint megkapta a kellő kritikát Magyarország hozzáállásáról, és a schengeni határok megvédése kapcsán állítólag a németek azt mondták, ha a határt csak kerítéssel tudja megvédeni, akkor inkább ne védje. Erre ő azt mondta, hogy megfontoljuk ezt a lehetőséget is.
    Igaz, részben érthető, hiszen mint erről már beszéltünk, ha csupán a költségeket és problémákat tekintjük, akkor nekünk is az lenne a legegyszerűbb, ha egyszerűen célfuvarral a lehető leggyorsabban továbbpasszolnánk a migránsokat a németek felé, és nem foglalkoznánk Európa megmentésével akarata ellenére.
    Egyetlen esélyünk az lett volna, ha az EU politikájában érezhető nyomai lennének, hogy a magyar példa megindított volna valamit, és esély lenne az összezárásra a közös érdekek mentén.
    Mivel ez nem látszik, úgy néz ki Orbán is elveszíti harci kedvét. Mert innen kezdve a határok további lezárása csak az ország további elszigetelődéséhez vezet, és óriási további költségekbe fog kerülni. Az meg nem segít Európán, ha ezentúl nem Magyarországon, hanem egyéb útvonalakon özönlik be ugyanaz az áradat.
    Egyet tudnánk ezzel elkerülni, azon az alapon nem lehetne Magyarországra visszaküldeni migránsokat, hogy itt regisztráltak, kivéve azt a kisebbséget, akit menekültnek elfogadva beengednénk a határátkelőkön. A kvóták elfogadása esetén meg ez sem segítene.
    Mindenesetre kíváncsian várom, hogy a nagy csalódás után megrázza magát, és megy tovább az eddigi úton, vagy tényleg beadja a derekát és beáll a sorba…

  14. 13:
    A probléma nem fog megszűnni, csak áttolódik a németekhez. Meg is érdemlik.

  15. 13: „nemsokára jönnek a klíma menekültek”

    Vagy éppen mi leszünk klíma menekültek. 🙁 Ki tudja előre?

  16. 15: ha marad Schengen, a „német” arabok előbb-utóbb elkezdenek majd egyenletesebben kiszóródni, hozzánk is. Már most sokan továbbmentek a dán-svéd-finn útvonalon és a finn hazafiak zavarják pket visszafelé. Nem megoldás átengedni őket.

  17. „és elnémítjuk azokat, akik ellene, ellenünk szónokolnak”
    mikor jutunk el oda, hogy bortonbe tesszuk az ellene, ellenunk szonokolokat, de ne legyunk mar olyan kicsinyesek hiszen a „haza erdekeke megkoveteli” tegyuk oket hidegre…

  18. Az a szomorú, hogy nem elég, hogy a média is a migránsok oldalán áll (akár már csak azzal is, hogy tudatosan menekülteknek nevezik őket), de tegnap Baló műsorban volt két fura figura, akik szerint azért ilyen ellenségesek a magyarok a migránsokkal szemben, mert a médiából ezt hallják. Na most szerintem egyedül a közTV van egyértelműen a migránsok ellen, az összes többi HírTV-stől, Tényekestől, RTL Klub híradóstól az ő oldalukon állnak. Na most ha megnézzük a nézettségi adatot, akkor inkább azt láthatjuk, hogy a médiumok szerepvállalása ellenére ilyen a hangulat Magyarországon.
    A napokban olvastam egy másik érdekes ügyet, miszerint Strassburg Magyarországot valamilyen összeg kifizetésére kötelezte három 2011-es menekült számára, mert valamilyen ezzel kapcsolatos jogszabályt megsértett a magyar gyakorlat. Az azért elég gáz, ha egy külföldi bíróság a magyar államot arra kötelezi, hogy idegenek számára fizessen kártérítést a magyar adófizetők pénzéért bármilyen okból is.

  19. 20.

    3 jokepssegu eritreairol van szo ha jol emlekszem akik serelmeztek hogy serultek az alapveto jogaik. Azt nem ertem ha ennyire rossz volt elozetesben lenni, akkor miert nem mentek inkabb haza ott biztos tart karokkal vartak volna oket meg egy kis buksi simivel. Az egesz menekultkerdes egy HATALMAS kepmutatas es nagyon tele a hocipom mar vele, de ahogy erzekelem masoknak is. Undorodom attol, hogy masok mondjak emg mit gondoljak hogy jo europeer legyek.

  20. 17 Arma
    Nem megoldás, ha átengedjük őket, de az sem, ha nem engedjük át őket, mert akkor is ugyanúgy bejönnek.
    Ha nem engedjük át őket, az jelenleg legfeljebb egy elvi példamutatás, elköteleződés, ami ráadásul elég sok pénzbe és komplikációba kerül.
    Jelenleg ezt Európa nem méltányolja, kérdés, hogy el jön-e az a pillanat, mikor Európa hozzáállása ebben a kérdésben gyökeresen megváltozik. Ha igen, akkor megdicsőülünk – vagy agyon lesz hallgatva, hogy a magyarok már az elején ezt csinálták.
    Ha ez a fordulat nem következik be, akkor hiába erőlködtünk, ha bekövetkezik, akkor azzal vigasztalhatjuk magunkat, hogy itt is mi tettük meg az első lépést, mint a berlini fal lebontásában…
    Sajnos úgy néz ki, hogy más nemzetek boldogan átengedik nekünk annak a rizikóját, hogy egy ilyen húzás hosszabb távon bejön, vagy nem, ők a simább utat választják, és elfogadják amit a nagyok diktálnak.

  21. 14. hubab

    „A bepuhulás jeleit véltem felfedezni ”

    Szerintem ha teljesen elszigetelődik, akkor az eddig elért eredmények is elveszhetnek.
    Ezért csinálja a „pávatáncot”.
    Végülis 6 ból 5 javaslatát elfogadták, ami nem rossz…
    Az osztrákok ugyan mondták, hogy inkább bontsa le a kerítést, de a többiek bölcsen hallgattak.
    És Orbán világosan megmondta, hogy addig betartatja Schengen szabályait, ameddig világos utasítást nem kap arra, hogy ne tegye. Márpedig Schengen nem tartható be kerítés nélkül.

  22. 23:

    Nem hiszem, hogy ez pávatánc lenne, bár látom te is idézőjelbe tetted. Csak egyértelművé tette, hogy ha nem védhetjük a határainkat, akkor egy az egyben beljebb fogunk tessékelni mindenkit. Amíg ezt olyan hatékonysággal csináljuk, mint a hétvégén, azzal nekem semmi bajom, bár nyilván az lenne az igazi, ha sehol az EU-ban nem engednék be ezeket ilyen tömegekben, de lehet hogy abban reménykedik, hogy így hátha hamarabb észbe kapnak nyugaton is. Mondjuk egy a Faymann menthetetlennek tűnik.

  23. Talán az egyik legfontosabb kérdés az, hogy az EU vezetői a bevándorlás megállításában, vagy pont ellenkezőleg, a fenntartásában érdekeltek-e(?)

    Mert, ha az utóbbi, akkor nekünk annyi. Orbánt úgy elfújják, mint egy falevelet. Hadsereg és szövetségesek nélkül esélyünk sincs különutakon járni.

  24. Európát egy olyan kultúra soha nem fogja legyőzni, amelyik a nőkre rabszolgaként gondol. Nem is ők fognak megdönteni, az ő szerepük, hogy megrogyasszák Európát.

  25. 15:

    Ha Németország tüsszent, akkor Magyarország megfázik. Ennek fényében értékeld újra a kijelentésedet.
    Merkel alapvetően nem egy szar politikus volt idáig, a bevándorlással hibázott.
    A kárörvendésnek helye itt nincs. Ez közös probléma lesz akkor is, ha alapvetően a bevándorlók Németországba érkeznek.

    25:
    Ez bizony így van.

  26. 22: Nem teljesen, mert az összes EU tagállamban rohamosan jobbratolódik a közönség és készül megbuktatni menekültpárti kormányait. Leghamarabb erre a lengyel választóknak lesz lehetősége és borítékolható, hogy megteszik. Márpedig a kormányra készülő PiS ebben Orbán példáját hangoztatja követendőként. Ugyanez várható máshol is, szerintem ez így is van eltervezve. HA a lengyelek átállnak OV mellé, más ballib kormányok esetléeg nem várják meg a bukást, hanem szintén átállnak, mint a szocik Mo-on.

  27. 28:

    Jól látod Arma, a legnagyobb jelentőségű a francia választás lesz, az sem túl messze. Garantálható a balos kormány bukása.
    Németország pedig tovább tolódik jobbra.
    Más kérdés, hogy hova vezet ez a szintű jobbra tolódás.

  28. Egy halvány esély az lenne, ha a szerbeket meg lehetne győzni, hogy építsenek kerítést a macedón, illetve az albán határra. Bulgária már felépítette a saját kerítését, ezért Görögországból Albánián, és a domborzati viszonyok miatt csak az Adria szűk tengerparti sávján keresztül jöhetnének a migránsok. A tervezett hot spotokat Görögországban kellene létrehozni, ha már az EU lemondott a görög határok védelméről.

    A mostani helyzetben esetleg egy cseh–szlovák–magyar–szerb enklávénak az EU-n belül lehetne realitása, a V4-ből Lengyelország nagyon kilóg, elsősorban az Ukrajnához és Oroszországhoz viszonyított geostratégiai helyzete miatt.

  29. 28 Arma
    Erre írtam, hogy vajon eljön-e az a pillanat? Nyilván Orbán is erre játszik. Annyi esze csak lesz, hogy nem fordul meg előbb, mint ahogy a többiek megfordulnak…
    Persze ha bekövetkezik a fordulat, abban meg az lesz a szép, hogy utána igen kemény feladat, sok konfliktus lesz, mire az eddigiek következményeit felszámolják a kormányok, míg közben a liberális oldal visítani fog, hogy teljesen felesleges, és a konfliktusokat a migránsokkal maguk a kormányok provokálják ki gyűlölködő hozzáállásukkal.

  30. Jelen pillanatban (még) nem a menekültkérdés 5 pontja a legfontosabb; hanem az az 1 bizonyos orosz- európai viszonyt újradefiniáló sarokpont.
    Minden fontosabb ezen fog múlni, egyelőre

  31. Nem tudom a németek mit csinálnak ekkora embertömeggel, egyelőre nincsenek komolyabb balhék, túl nagy a csend. Tegnap nálunk a horvát-magyar határon 9939(!) migráns érkezett. Érdekes lesz a lezárás a hétvégén, ha lesz egyáltalán. Lassan már a továbbszállítás is megoldhatatlan lesz, nemhogy határzár.

  32. A kerítésépítők úgy látszik előre dolgoznak már, most nézem a TV-ben, már a szlovén-magyar határon is épül a gyorstelepítésű akadály. Ez arra utal, hogy nemsokára lezárják a horvát határt, és így a front áthelyeződik a szlovén határra, már ami minket illet.
    Onnantól kezdve valószínűleg lesz egy újabb haragos szomszédunk, de a horvátok sem fognak örülni, hogy a migránsokat nem a legközelebbi pontra, hanem a szlovén határig kell szállítani, már ha a szlovének nem kezdenek valami műszaki lezárásba.
    A szerbek viszonylag gyorsan megbékéltek, hamar rájöttek, hogy nem sok különbség van, hogy a magyar vagy a horvát határra vigyék a migránsokat.

  33. Egy másik honlapon lévő velős hozzászólás, ami idevág:
    „Abban mindenképpen hasonlít egymásra az USA és Európa bevándorlás politikája, hogy kb. olyan sikeresen tudja integrálni a bevándorló arabok millióit Európa, mint 500 évvel ezelőtt az európai bevándorlókat az őslakos amerikai indiánok.”

  34. 35: Azt várom már, hogy mikor zárja lekeresztbe a határát vagy Szlovénia, vagy Horvátország, vagy Szerbia. Akkor épülhet a magyar-román kerítés, meg a lengyel-ukrán…

  35. 36. Chani

    Egyetértek.
    Mi magunk és Európa több országa sem tudta integrálni a cigányokat, pedig eleinte bizonyosan nem érkeztek százezres, milliós létszámban, mint most a muszlimok.

  36. 37.
    30-ban pont erre utaltam; keresztben lezárni a Balkánt.
    Görögország nehezebben is védhető a hosszú, tagolt tengerpart miatt.

  37. Tibor bá! Van ebből a beszédből angol feliratos (szöveghű fordítással) a neten?

  38. A bajor CSU szerint az osztrák kancellár jelenleg a Nickelsdorftól a bajor határig szállító busztársaság vezetője.
    Nemcsak a horvát- szerb jószomszédi viszony mérgesedik.
    Remélem élünk a csehek felajánlásával- mozgásérzékelők és tucatnyi műszaki ember a határra. V4 szinten+ Románia+ Horvátország kellene összefogni, gyorsan.

  39. 41:

    Sőt nekem is van. Ha kéred elküldhetem.

  40. 45: Szerintem közérdeklődés szinten, jutub- linkre gondolt a kollega.
    Hátha ezt is megnézik legalább annyian, mint Toroszlay akció- videóját

  41. 45. Nagyon megköszönöm, ha elküldöd. Gondolom az emailcím látszik nálad.

  42. Károly, Európában mióta is van női egyenjogúság? Azért nem árt ismerni a keresztény történelmet. Ha Merkel (nyolcvan éve esélye sem lett volna kancellárnak lenni, az első mondatomból kiindulva) nem látta volna be, hogy tévedett, akkor megbuktatta volna a német nép, SŐT pont ugyan oda jutottak volna mint Hitler felemelkedése idejében azzal a különbséggel, hogy most saját gazdasági erejéből tudna fegyverkezni. Na ettől mindenki beszart az egész világon. Mert van aki valójában odafigyel az eseményekre és előre gondolkodik.

  43. Az én meglátásom szerint ez annyira szervezetten tervezett és ez fordítva is igaz ,,hogy ez már nem más lehet,,mint maga a Kalergi terv beindítása,,
    Kérdés mikor áll meg spontán,,vagy akaratlagosan,,
    Senki sem gondolhatja hogy ez egyszerűen csak létezik,,s van,,
    Szerintem a kimenetele attól függ,,hogy a két hemiszféra mennyire van együtt,,,vagy mennyire vált szét,,
    Ha szét vált,,egyáltalán,,mert kérdés lehet az is,,
    Ebben az évben minden kiderül,,s nem kell várni,,remélni meg főleg,,
    Hogy ezek a döntések vezetőktől függetlenek,,ne gondolja senki,,
    Eddig sem mutatta senki a független erejét,,akkor így talán érthető hogy mi ez ,,Talán pont ez az időszak az,,mikor elkezdenek gondolkodni,,kinek lenne kötelessége?,,,nekem ez így nem jön le,,,de sebaj,,
    Akkor nem jutott volna a világ erre a szintre,,s neked sem kellett volna tanítani a népet,,
    Az amit tettél…igazán dicséretes,,de ki nem hallgatott meg,,,inkább kinevetett,,,,ott talán már rég késő,,
    Ez csak az én véleményem,,másé nem lehet,,
    Hogy ebből az istenadta nép csak ezt látja,,,az már legyen az ő hibája,,de hogy ezen osztozni fog mindenki,,kétség se merüljön fel,,
    Bár a jelenések könyve túlzottan hasonlít az elmúlt világra,,utána kell nézni,,,s abban irattatik még néhány éve,,ennek az elvetemült világnak,,
    Szemetek Szíriára vessétek,,

  44. Mielőtt hanyatt vágjuk magunkat Ovi hont védő elszántságán, és a török verő Hunyadihoz mérjük, érdemes lenne kirakni a napi hírekből a kockát.
    Poland may accept more migrants
    http://www.unhcr.org/cgi-bin/texis/vtx/refdaily?pass=52fc6fbd5&id=55f670585

    A Szíriában és egyéb helyen harcokban résztvett és fanatizálható arab férfiakat célzottan az orosz határra telepíti.
    http://sputniknews.com/europe/20150924/1027448096/poland-hosting-refugees-russia-border.html
    Lengyelország kivételével minden egykori komunista ország elutasítja a betelepülő kvótát.
    http://alfahir.hu/nem_hiaba_hallgat_az_orban_kormany_nem_visznek_hanem_hoznak_bevandorlokat_hazankba
    Délkeletről Romániának a régi Besarabia a mai Moldova irányba Nagy Románia területi ambíciókra alapozva egy új hadszíntér nyílna meg.
    http://hvg.hu/vilag/20150924_Sok_Hargita_megyei_ferfi_kapott_behivot_a
    Miért ne, de Hargita megyével kezdik, golyófogónak jó lesz a székely…
    Én amit ezekből összerakok a következő

    Ha Putyin Szíriában bemondja az Einstandot, és kivégzi az US és egyéb…ország által összerakott ISIS martalócokat, akkor Ukrajnán felül azonnal megkapja az új két frontos hadszínteret, ebből a Lengyel vonatkozású Kaliningrad -régió Moszkvától nem túl messze.
    kiderül aztán …

  45. Nógrádi György – Európa fut a történések után

  46. Válsághelyzet: München elérte a korlátait!

  47. 50. Xander

    „Ha Putyin Szíriában bemondja az Einstandot, és kivégzi az US és egyéb…ország által összerakott ISIS martalócokat…”

    Azért a kocka fordulni látszik.
    Úgy tűnik, az EU megszavazta az oroszokkal történő együttműködést, és ebbe az USA csak olyan durván tud beleköpni, hogy az már leplezhetetlen lenne, és azok az USA barát európai vezetők elvesztenének minden helyi támogatást, akik még mindig kiállnak mellette.
    Szóval úgy néz ki, hogy ha az USA arcvesztés nélkül akar ebből kijönni, akkor elfogadja az orosz földi „segítséget” és a „győztesekkel” együtt mondhatja, hogy rendet rakott Szíriában.

    Ha meg az USA világháborút akar, akkor ezek az apróságok, hogy hány arab terroristát tudnak a lengyelek a határra tenni az igazán nem sokat számít.

  48. 27:

    „Merkel alapvetően nem egy szar politikus volt idáig, a bevándorlással hibázott.”

    Nem akarok szexista lenni, de ez van, ha egy nő kerül a hatalomba, szociálisan túlérzékeny (bár Thatcher pont nem volt az).

    28:

    „hanem szintén átállnak, mint a szocik Mo-on.”

    Lehet, hogy olvasság Tibor bá blogját, mert én épp ezt tartottam volna jó húzásnak tőlük. 🙂

    42-43:

    Ugyan, ezek a biztonságpolitikai szakértők csak egy követ fújnak, nem értenek semmihez, csak politizálnak. 🙂

  49. A hazánkat és Európát érintő illegális bevándorlás kapcsán bebizonyosodott, hogy sokkal többről van szó, mit a menekülő tömegekről. Aki a békét keresi, az nem támadja meg az országa határát védő egységeket, nem erőszakolnak meg védtelen nőket, és nem csinálnak káoszt az őket befogadó országokban. Vajon milyen mértékben nő meg Magyarország terrorveszélyeztetettsége? Vendég: Földi László titkosszolgálati szakértő.
    http://www.echotv.hu/video/107747/20150924_Ne_legyen_aldozat

  50. Ezen az estén a nyilvánosságban ritkán megszólaló NÁDAS PÉTER író volt Friderikusz Sándor vendége. „Szelíd kegyetlenség, kíméletlen őszinteség jellemzi, és mégis felszabadítanak a mondatai.” Egyik kritikusa állítja ezt róla, aki szinte minden létező hazai és nemzetközi díj birtokában, ikonikus regényekkel a háta mögött sem feltétlenül hiszi, hogy lenne életműve. Ennek fényében akár tekinthetnénk ironikusnak, hogy éppen most, a magyar dráma napján életműdíjat kapott! Erről, valamint a bonyolult világról és annak reálisan apokaliptikus jellegéről volt szó a Nádas Péterrel készített beszélgetés, első részében. Az interjú folytatása és befejezése szeptember 29.-i műsorunkban látható.

  51. Csak is Jövőnk kedvéért, de igazából mégsem! 😉

    Svájc Európa pusztulására készül – bevetik a hadsereget is
    Svájc az elmúlt napokban hadgyakorlaton modellezte az etnikai és pénzügyi feszültségek nyomán felbomlott európai rendet. A washingtoni stratégák már pár éve figyelmeztettek a demográfiai összeroppanásra és a muszlim bevándorlók kihívására Európában.
    http://privatbankar.hu/makro/svajc-europa-pusztulasara-keszul-bevetik-a-hadsereget-is-285904

  52. Egy fiatalasszony ki a napokban utazott Budapestről Bécsbe a vonaton, ugyan azon, melyet megrohamoztak a migránsok. Minden a szeme láttára történt, és nem ismerve az arab nyelvet lehet, hogy más benyomásai lettek volna, de az történt hogy a beszélgetőpartnerünk Aida Bolevár, mindent értett amit a háta mögött mondtak. Nos ezeket hallotta.

  53. Nógrádi György – Csökkent Merkel népszrűsége

  54. 56. Piton, köszönjük ezt a sok belinkelt videót. Én is figyelemmel kísérem a híradásokat, de így is számos érdekességet találok ezek között.
    A legmegdöbbentőbb az volt a Földis interjúban, hogy a kérdésre, hogy Európa miért csinálja ezt, azt mondta fogalma sincs. Teljesen logikátlan a dolog. Mással nem lehet magyarázni, mint sötét összeesküvéssel.
    Toroczkai írja most az oldalán, hogy felgyújtották megint az erdőt Ásotthalom mellett, a kerítés ellenére folyamatosan jönnek be, a rongálásokról a média nem is nagyon tudósít.
    Az elméletet nagyszerűen ismerjük már mindannyian, de valami drasztikus ellenlépés nélkül hamarosan végünk lesz. Európa még azelőtt széthullik, hogy fel bírnánk fogni. Mi még akkor is Schengent fogjuk védeni a seggünk helyett.

  55. Azért lassan összeérnek a dolgok.

    Mi köze van a Volkswagen botránynak a migránsválsághoz?
    Mert ugye miért is pünkt most tört ki a botrány, pedig már évek óta tudják a legmagasabb körök…

    Németország ugyanis elkövette azt a brutális hibát, hogy felvetette, hogy az oroszokat is be kellene vonni Szíria pacifikálásába…
    Az angoszász hatalmak évszázadokon keresztül próbálták (eddig sikeresen) megakadályozni, hogy Németország és Oroszország szövetkezzen, és most megint az asztalra került ez az opció is, de úgy, hogy még Kínát is beveszik.
    Szóval ott rúgták tökön a német ipart, ahol a leginkább fáj, a legnagyobb autógyárban.
    És az is tuti, hogy az USA-nak van még pár mocskos trükkje a kabátújjában, amit a lehallgatások során gyűjtött össze.

    Ez megmagyarázza, hogy Merkel miért beszélt össze-vissza, és látszik hogy milyen nehezen megy egyszerre egy seggel két lovat is megülni.

    Bár… Valamit tudhat a Mutti, ha volt bátorsága belevágni az oroszokhoz való közeledésbe az USA nyilvánvaló rosszallása mellett.

  56. 63:
    VW-vel kapcsolatban ez az az „összeesküvés”, ami nekem is eszembe jutott.

  57. Nemigazán hallani az orosz közeledésről. Csak a közvélemény részéről inkább.

  58. 65 Ouse MD

    A NATO először azt mondta, hogy az oroszok ellenzik a katonai beavatkozást rendrakás céljából Líbiában.
    Aztán az oroszok szóltak, hogy nem bánják.
    Aztán amikor kiderült, hogy az oroszok nem hagyják Assadot könnyen eltenni láb alól, sokan rájöttek, hogy Oroszország nélkül nincs megoldás… És a németeknek is fáj a kieső orosz export, meg nekik is kezd égetővé válni a menekülthullám.
    Szóval beindultak a tárgyalások, már Netanjahu is elrepült Moszkvába…
    Persze eddig a leglátványosabb dolog az volt, amikor Merkel hirtelen békét kötött Putyinnal Ukrajnát illetően, amikor az USA már ezerrel szállította a fegyvereket.

    Szóval én látok az asztal alatt mindenféle rugdalózást meg simogatást…
    Az USA-n kívül senki nem akar háborút, de elég nehéz az USA háta mögött szervezkedni, hogy megakadályozzák, pedig szerintem most ez megy a fű alatt…
    Ez a sok szaladgálás miniszteri meg államfői szinten egész Európában NEM CSAK a migránshullám kisimítását célozza…

  59. Klíma és /vagy olaj.
    Erről szól minden, csak jól el van fedve. Sajnos a sok elméletgyártás közben ez az alap elvész.
    A játszma zajlik és nincs az az Isten, ami megállítaná. Kivéve, ha nincs klíma gebasz vagy hirtelen a vízből olajat varázsol valaki. Azaz mindenki reménykedik, hogy az USA elsorvad és probléma megoldva. Nem fog. És minden a terve szerint halad. Putyin zseniálisan kicsit megakaszgatja, de az csak veszteség minimalizálás és időnyerés. Ha pedig a klíma közel kerül a point of no return-höz, akkor atom jön.

  60. 67:

    Klíma szempontjából már túlléptük a point of no return állapotát, ráadásul nem is tegnap.
    Nem jön ám az az atom olyan könnyen, főleg azért, mert egyelőre a nagyoknak nem érdeke. A vagyon koncentrálódása és felhalmozása még nem elég előrehaladott. A világnak még működnie kell. Egy darabig.

  61. 68.
    De, (mert leegyszerűsítve) az atomrobbanás(-ok, sok-sok) által keletkezett porfelhők (mágha radioaktívak is) csökkenthetik a szén-dioxid által kiváltott felmelegedést, megszűrik a napfényt és a így a hőt, igaz ideiglenesen képesek csak ellensúlyozni. Viszont ezért fogják a nagyhatalmak előbb-utóbb bevetni az atomot, mert nem marad más útjuk-szerintük. Mindenesetre érdekes egy klímastratégia lenne, kb. mint örülünk a vízözönnek mert eloltja az égő házunkat.
    Olaj esetében csak idő, most még tolják mert gazd. béka segge alatt, de az árak hullámzása is hamarosan véget ér és elindul felfele, de onnan nem már esik vissza többet, hiába nem lesz akkora kereslet, már a kevés kereslet is drága lesz.

  62. 66: Egy kis kiegészítés. Hollande és frau Merkel nem csak a nagy felbaráti szeretetből kössünk békét a ruszkikkalm felkiáltással hozta tető alá Minszk 2 megállapodást. Hanem elég forró február volt az az orosz mobil ICBM -ek jó részének éles „hadgyakorlatával”, azaz az oroszok is terítették kártyáikat, hogy nekik is van korlátozott atomháborús forgatókönyvük a további nyugati nyomulás esetére (elsősorban itt Ukrajna, Lengyelország, Románia, Balti-államok értendőek első körben, továbbá stratégiai európai célpontoknak, ha az első fázis nem lenne eléggé fajsúlyosan nyomatékos figyelmeztetés…) USA ide v. oda, de mi európaiak ittuk volna meg a ” levét”…! Aztán azóta megy ez az egy fenékkel két lovon ülve állapot, de az amerikai „nagy szövetséges testvérünk” nem fog ülni a babérjain.
    TTIP, most meg a Soros Györgyön keresztül is részben finanszírozott migrációs hullám destabilizálja a kontinens államait, főleg magát az EU -t. Az USA mindig arra hivatkozik, hogy neki nem az EU a partnere, hanem az egyes nemzetállamok. Személy szerint úgy látom, hogy a nyögvenyelős TTIP után, közben szabadon jött az új forgatókönyv, a hidegháborúra is jellemző, csináljunk kézivezérelt nemzetállamokat Európában, ha már nem akar létrejönni az az EEÁ (Európai Egyesült Államok) mert egy deatabilizált, felforgatott EU célszerűbb, racionálisabb alap a felvonulási terep megteremtéséhez az oroszok ellnében. Hisz kell az oroszok nyersanyag és energiahordozó kincse, a jelenlegi recsegő-ropogó globális kapitalizmus fenntartásához. Mert ha nem, akkor kb. 5 éven belül bukik az egész rendszer úgy globalice.
    De erre gyúr minden nagyhatalom olajtetőstöl, klímaváltozásostól!
    Lásd, az USA már is hezitál, hogy oké, tárgyaljunk Szíria kapcsán, mert sakk állapotba jutottak az oroszokkal. De mi az, hogy ti mindenkit bombázni akartok aki nem „Asszad” köre…?! Csak a Daesh -t lehet bombázni, mindenki mást nem, mert mi (USA) támogatjuk őket, Asszadnak mennie kell. Miközben arról nem beszélünk, hogy a Szír-Szovjet (jogutód Oroszo.) katonai-, és védelmi megállapodás máig él, és virul! Valószínű, hogy ennek keretében kértek Asszadék az összeomlás szélén segítséget Putyinéktól.
    A sakkjátszma nem lefutott, lesznek még itt érdekes dolgok, szerintem! Persze mindez csak a fantázia szüleménye, a valóssággal történő bárminemű megegyezés, csak a véletlen műve. 😉

  63. 67- 70: jól összeszedtétek. Dícséret ;D
    69: Az élővilágot se felejtsétek. Az óceán élővilágának fele már kampec. És nem jönnek vissza egyhamar. Még ha az ún. mérnöki hozzáállás be is jön klíma- ügyben a nukleáris téllel- a megtizedelt élővilágnak nem fog jólesni. Szóval ugyanolyan látszatmegoldás, mint az emberiség eddigi technológiai próbálkozásai.
    Valamint ketyeg a 440 atomreaktor is. Még egy- két alacsony vízállás a folyókon, 1- 2 szupertájfun és kész az újabb Fukushima. Aztán dől a dominó…

  64. 68:
    Idézet: „Klíma szempontjából már túlléptük a point of no return állapotát, ráadásul nem is tegnap.” nem bizony, még akkor átléptük, amikor egy Curix nevű hozzászóló hevesen tiltakozott ellene. 😀

  65. Orbán Viktor beszél.

    Olyan dolgokat mond el elsőként(?) a magyar(?) parlamentben, amiről idáig SENKI NEM BESZÉLT. Nyilván nem mertek.
    Érdemben.

    Miről is ?

    Hogy, a bevándorlók nem bevándorlók, hanem „utaztató irodák” által elindított (ISZLÁM vallású hordák, erről nem tesz említést, bár ez a lényeg) kontinens foglalók.
    Hogy, nem lesz vége sosem az áradatnak.
    Hogy, Európának tényleg össze kell(ene) fognia, ha egyáltalán el akarja odázni saját pusztulását (bocs, ezt már máshogyan mások is megpengették, a csapból is ez folyik). És azt is, hogy az „összefogást” mindenki másként csinálná.

    Ha, azt akarnám tenni, amire Tibor bá’ buzdít, miszerint felejtsük el azt, hogy o.v. az elmúlt 5 évben sohasem, és azelött sem mondott igazat, egyezőt a tetteivel, akkor is felmerül a kérdés :

    Most, amikor már gyakorlatilag minden túlélésről lekéstünk, ez a szöveg a frankó ? Ettől, o.v., ÁLLAMFÉRFI ?

    Mi az, ami iszonyúan hiányzik a beszédből (legalább is, ha államférfiről akarunk vitázni…):

    – Kik, és milyen szándékkal hozták létre azt az egyébként teljesen IDIÓTA törvények szerint létező Európát, és vele szinkronban az u.n. népvándorlási kényszert a Közel-Keleten, aminek következtében nyakig vagyunk a lecsóban ?
    Kik azok, akik a mai napig pénzelik az általuk kiképzett, létrehozott iszlám terroristákat, akik miatt az őslakos népek megindultak ? Kik befolyásolják a döntéseket valójában? Milyen érdekrendszer szerint működik ez a gyalázatos massza ? Kinek az érdekét szolgálják az elmúlt évek népírtó háborúi a Közel-Keleten, és Afrikában ?
    CUI PRODEST ? Bizony, bizony evvel alaposan adós ez a „nagy államférfi”.

    – Mióta zajlik ez a „stratégia”, amely egyszere két térség halálát okozza, kelti ? Ez a kérdés szintén létfontosságú lenne egy államférfiszerű beszédben. Akár rá is világíthatna az okokra, és az ebből fakadó esetleges orvoslási lehetőségekre.

    – Miért tűnik úgy o.v. beszédéből, mintha ez egy egyszerű véletlen sorstragédia lenne, és nem a háttérhatalom következetes cselekvési tervének sarkalatos pontja ?

    – Mi is a PC beszéd, és miért ezen a nyelven szól megint, ebben a beszédében is, a magyarokhoz, vagy a szösz tudja kikhez ?

    Persze, ha ezeket megpendítené, akkor saját magamagát döfné hasba, hiszen azonnal látszódna, hogy idáig is az agyhalott, agymosott magyar lakosokat ámította csupán(még mindig rohadt sokan vannak persze) mindenkori dumálós, halogató taktikájával.
    Agyhalottunk így gondolkodik : – Jól beszél ez a mi Viktorunk, de hát nem tehet semmit sem, mert nem engedik(hogy kik, és miért nem, ilyenkor a békemenetes jelentőségteljes pillantását körbehordozza, evvel a téma ki is fulladt), meg hát neki is családja van… És, még mindig jobb, mint a Gyurcsány…

    Hogy o.v.-ék készítették elő a törvényt a „gyűlöletbeszédről”, ami csakis egy magyar ember szájából hangozhat el a saját hazájában. Bár még hatalmon sem voltak a narancsosok, de a komcsikkal együtt szavazva tiltották meg az őszinte, egyenes beszédet Magyarországon, azt most ne is vegyük figyelembe ? Minek következtében egy sima karlendítésért azonnali 3 évet, evvel egy időben a különösen kegyetlen, kínzásos gyilkosságért egy rejtőzködő erőforrás 9 évet (harmadolás lehetőségével) kap ma a magyar(?) bíróságokon.
    2 x 2/3-al tetézve ezek bizony „nyomós érvek” a PC beszédre. A társadalom minden szintjén, már zsigereiben érzi ezt MINDENKI.
    És persze úgy is beszél.
    Most, ez az „ember” szólít fel bennünket imígyen „nemzeti összefogásra”?
    Ki tudja, hogyan érti ő, miről beszél valójában?
    Ki ellen menjük ?
    Hol a megoldás orbáni útja ?
    Ez titok marad.

    Aztán, gyakorlatilag elmeséli nekünk, hogy milyen aljasan nemzetellenesek az eu-s fejesek MINDEN DÖNTÉSÜKBEN. Akik figyeltek, már amúgy is tudják : – Saját nemzeteik legnagyobb ellenségei.
    Majd a következő mondataival kifejti, hogy ezeket a megélhetési hazaáruló politikus vezetőket kellene meggyőzni (vajon kinek?), hogy mondjanak, talán tegyenek is már valami okosat… Immáron ezredszer.
    Kurvából szűzlányt, elöbb lehetne varázsolni.
    Nem beszélve arról, hogy csakis nekünk tartogatja idehaza a janus arcú dumáját. Mikor aztán kimegy a raportra, még hazajőve is szaros a szája széle, mert úton hazafelé, nem képes tisztára mosni.

    Persze gyurcsótánnyal összehasonlítva, még mindig is „emberibb”.
    Kinézetre is. Mégha pocakja már lassan döbrögieskedő méretek formáz.

    Csak megoldása nincsen.

    Annak a kerítésnek már körbe-körbe kellene érnie. Határőrökkel, éles fegyverekkel.
    Orbán majdan képes lesz talán akár erre is valaha. Csak akkor már magyarok nem lesznek a kerítésen belül.
    Hanem a jelenlegi helyzet okozóit fogja TÉNYLEGESEN védeni az élesített fegyver. Bár nem hiszem, hogy ezek az örökéletű állandó jellegű kedvezményezettek bármit is „megbocsátanak” neki. Jön ő is utánunk, egy kicsit késöbb…

  66. 73:
    67- 71
    Elárulnád a megoldásodat?
    Se OV, se Merkel, se Putyin se Obama nem tud mit (jót) tenni…

  67. globális felmelegedés kontra atombombák robbantása
    Szíveskedjetek figyelembe venni a nagyságrendeket is, nem csak az elméleti lehetőséget. Az eddig bezsebelt hőtöbblet 97 százalékát az óceánok vize nyelte el. Egy kis por a levegőben ezt aligha fogja lenullázni.
    http://www.skepticalscience.com/ : 1998 óta a Föld 2.274.000.000 Hirosimára ledobott bomba energiájának megfelelő extra (a korábbinál ennyivel többet) hőmennyiséget kapott.

  68. Curix 😀 hát már Te is?! Egyébként jól kiegészítetted, amit írtam. Köszönöm. DE! A pont of no return alatt azt értettem, amikor az atom se segít már.

    75 Tibor bá’ eddig 600 megatonnát nyomtak bele, most kb. 2000-3000 megatonna lesz majd.

    Nem a szekterületem, de akiknek igen, azok szerint lelassítja és a 2030-2040 közötti Nap minimum általi lehűlés rásegít, illetve a -6mrd ember és kb. -1mrd kutya és macska CO2 kibocsátásának kiesése is számbaveenedő lévén a jelenlegi CO2 kibocsátás további 10%-a.

    Tibor bá’ ilyen alapon meg Ira Helfand-ék – nucleardarkness.org – azt állítják az atom brutál nukleáris telet okozna. (Ami hülyeség, de ennek cáfolatával nem fárasztanám a kedves olvasókat.)

  69. 73 – elek!

    Ezzel a szófosással sikerült engem levenned a lábamról. Kinevezlek főideológusomnak abban a pillanatban, amikor Vona Gábor miniszterelnök lesz, de ADDIG NEM. Nem szeretek divatszavakat felkarolni, de amit te műveltél az valóban „fröcsögés”. Még azt is felhoztad, hogy Orbán sörhasat növesztett. Azt azért tanuld meg, hogy a dolgok relatívok. Orbán verbálisan ennél többet nem tehet. Még ezért se merném garantálni a jövőjét. Különben, te követed a magyar átkot. Amikor Szulejmán megindult Mohács felé, a magyar nemes hazafiak jobban féltették a birtokaikat, mint a hazát. Ezért aztán a csatamezőre csak magyar nemes mehetett. El is buktak csúfosan. Ha te lennél Orbán helyében egy lyukas krajcárt se adnék se az életedért, se a haza fennmaradásáért.

  70. 76:

    Nem számoltam utána, de könnyen kiszámítható. A Föld minden négyzetmétere 2 wattal kap több energiát, mint amennyit kisugároz. Ezt szorozd be a Föld területével, és az idővel. megkapod a teljesítményt wh-ban.

  71. 73. elek

    „Kik azok, akik a mai napig pénzelik az általuk kiképzett, létrehozott iszlám terroristákat, akik miatt az őslakos népek megindultak ?”

    Tudod te is hogy ez költői kérdés… Meg a többi is.

    Orbán most szaladgál kormányfőtől kormányfőig, hogy kisilabizálja, hogy ki hol áll.

    Ha figyeled, most izzanak a telefonok, megy a nyüzsgés, mert nyíltan vagy titokban mindenkinek viszket a háta ettől a migráns mizériától, csak változó bátorsággal mernek egyesek beszélni róla, tudva, hogy az USA mindenkit lehallgat.

    Azért Orbán addig el mert menni, hogy kimondja:

    NAGY BAJ VAN.
    Méghozzá az, hogy a csúcstalálozón azzal zárták le a vitát, hogy a bevándorlást nem szabad problémának tekinteni, hanem nagy lehetőségnek az európai demográfiai problémák orvoslásának.

    Szerintem most megpróbálja összegyűjteni azokat, akiknek NAGYON nem hiányoznak a migránsok…
    Szóval egyelőre túlteljesít azon, amit egy ilyen kis ország vezetőjétől el lehet várni…

  72. 68: „Klíma szempontjából már túlléptük a point of no return állapotát”
    Te is fiam Curix? Te is beléptél kedvenc vészmadaraim mögé?
    Arra emlékszik valaki mivel riogattak márciusban minket?
    – Ouse M.D.: idén őszre teljesen elolvad a sarki jég,
    – Tibor bá: 2 millió km2 alatt lesz.
    Na mennyi lett uraim?
    Nem értem, ennyi értelmes ember, klíma-témában hogy lehet ennyire naiv és félrevezethető?

  73. 67.Jovonk
    „Klíma és /vagy olaj.
    Erről szól minden, csak jól el van fedve”

    Rohadtul el van fedve.Még itt a blogon is,de magyar honlapon szinte sehol sem jelenik meg semmi infó (az olaj-ra gondoltam).Az ffek oldaláról is itt egy link:http://www.investor.hu/news/20150921-egyre-optimistabbak-a-wti-olajspekulansok-opec-elorejelzes.html
    Röviden:” OPEC-előrejelzésnek, hogy 80 dollárra emelkedhet az árfolyam 2020-ra. ”
    Mit hebegnek?Ha jön az olajcsúcs pár éven belül akkor nem 80$ lesz 2020-ra hanem 580$ mondjuk.Persze a cikk betudható annak hogy a fizetett cikkírónak írni kellett vmit és nem is hallott még az olajcsúcsról soha.

    Sokszor már én sem hiszem el hogy jön az olajcsúcs, a goldman 20$-os árat is jósol(bár nemhiszem hogy valaha lesz annyi), és 40$ körül ugrál az olaj az olajcsúcs előtt 2-4 évvel.Sokszor kérdem: Most mi a franc van?
    Persze ez ennek is betudható amit 69. kommentben balázs írt:
    „Olaj esetében csak idő, most még tolják mert gazd. béka segge alatt, de az árak hullámzása is hamarosan véget ér és elindul felfele, de onnan nem már esik vissza többet, hiába nem lesz akkora kereslet, már a kevés kereslet is drága lesz.”
    -Persze ez is csak egy feltételezés..

    Kérdés hogy kb. mikor jöhet el az a pont.Talán 1-4 éven belül várható (?).Na akkor lesz majd (legalábbis első körben itt nálunk és hozzánk hasonló fejlettségű országokbam) kutya világ és mélyszegénység extra munkanélküliséggel.

  74. 80:

    Szilárd nem cáfolok olyan dolgokat, amiket szinte már a saját bőrömön is érzek.
    Eddig sem soha azon vitatkoztunk Tibor bával, hogy van klímaváltozás vagy nincs, hanem azon, hogy mikor és milyen mértékben fog az megváltozni.
    Én állítom, hogy 5-10 éven belül még nem kell élhetetlen klímával számolni, Tibor bá ellenben sokszor nagyon gyors és közeli klímaváltozást vizionál. Itt nem feltétlen van egyetértés.

    A point of no return a mi civilizációnkra érvényes csak. A Föld egyébként kiheveri az emberiséget, és akár még újabb jégkorszak is bekövetkezhet. Semmi olyat nem tettünk a bolygóval, ami visszafordíthatatlan a föld földtörténeti idejében mérve. Vénuszi állapotok vizionálásának semmi tudományos alapja nincs.

    81:

    Az olaj mindenkori árának nem sok köze van ahhoz, hogy mennyi van még belőle.

  75. Most olvasom egy helyen:

    Mivel az USA nukleáris fegyvereket készül telepíteni a Buchel Légitámaszpontra Németországban, ezért Oroszország azonnali ellenlépések hatályba helyezését jelentette be, amennyiben ez megtörténik !
    „A stratégiai egyensúly lerombolásához vezethet Európában. Mindez ahhoz fog vezetni, hogy Oroszország is ehhez mérhető és ennek megfelelő ellenlépéseket tegyen – visszaállítva a stratégiai egyensúlyt.

    USA államadóssága olyannyira hatalmas, hogy csak egy hiper inflációs helyzet tudná semmissé tenni. Egy globális háború jelentős károkat okozna a tőzsdéken, gazdaságra. Mivel az államadósság dollárban van meghatározva a hiperinfláció esetén eladnának aranyat és pár tonna arany árán eltüntethetnék a majd 20.000 milliárd dolláros államadósságot. Nem buták az amcsi vezetők.

    Érdekes gondolatmenet….

  76. 82: Na, így egy kicsit már másabb. Akik követték a klíma-vitát elejétől fogva, azok tudják, hogy én sem vagyok tagadó, csak azokat szerettem volna visszahozni, akik átestek a ló túlsó oldalára, s azért tűnhet annak, hogy extrém nézeteket vallok, mert a visszahozásukkal a ló másik oldaláról próbálkoztam.

    Visszatérve a jégtakaróra, nem kizárt az sem, hogy valamelyik évben valóban a körülmények úgy hozzák, hogy elolvad teljesen.
    De az idén nem jött össze, pedig minden adott volt: rekord alacsonyról indult az olvadás, rekord meleg nyári hónapok (vagy mégsem?), El-Nino év, ami rekord meleg óceán hőmérsékleteket hozott, ez a meleg víz állandóan áramlott be a sarki tengerre, mégis a végső minimum érték Tibor bá saccolt értékét kétszeresen meghaladta, az Ouse M.D. által jósoltról pedig ne is beszéljünk. Vagyis a „Death-spiral” elég furcsán tekereg.
    S hogy ne legyek annyira OFF a poszt témáját illetően, megismétlem, amit sokszor elmondtam már, nem a klíma a mi gondunk, azelőtt van most már nem is egy probléma és igen, elértük a point of no return-t, talán nem is lesz időnk a klímával foglalkozni egy jó ideig. (vagy egyáltalán nem 🙁 )

  77. 84:
    Amikor az ember „jósol” illetve előrejelez, akkor érzésből saccol. Sajnos (vagy hála istennek) állandó meglepetések vannak, ami miatt nagyon sok előrejelzés nem jön be. A jégmező kiterjedésével kapcsolatban se jött be az én „ráérzésem”. De a helyzet nem lett rózsás, mert a jégtömeg viszont soha nem látott alacsony értéken van és az idén összeomolhatott volna (nem tette), jövőre is összeomolhat. Majd meglátjuk. De amikor összeomlik az események nagyon fel fognak gyorsulni. Jelenleg a jég alatt van a meleg víz és várható, hogy beindul (a közeljövőben) a metánhidrát felbomlása.

  78. 79. Attila (PV)

    A nagy okosok, főképpen a bal liberálisok szerint a bevándorlás nagy lehetőség az európai demográfiai probléma kezelésére.
    Utánanéztem Svédország népességi adatainak:
    1570. évben 0.9 millió
    1815. 2.46
    1900 5.14
    1970 8.08
    2015 9.78 millió lakos
    Kristálytisztán látszik, hogy óriási hazugság és félrevezető kampány folyik, az olcsó munkaerő behozása érdekében. Ez csak a vállalkozók érdeke. Mivel a politikusok kampánypénzeit a vállalkozók adják össze, az ő érdekeik jelennek meg a politikai ideológiákban.
    Ráadásul a mai modern termelési technológiák révén, kevés számú ember munkája is elegendő a fiatalok és öregek tisztességes ellátására.

  79. 77., Tibor bá’

    Annyit elvárhatnánk azért o.v.-től, amennyit pl. Fico megtesz a hazájáért. Legalább verbálisan. A vélekedésed alapján Ficonak már a lyukas garas is túlzás.
    Persze, nem Fico az ideális miniszterelnök. Nehogy félreértsd. Bár, ebben az eu-s gárdában…

    A „fröcsögésem”-ben mi a valótlan ?
    Heller, TGM, azok fröcsögnek. Gondolj o.v.-nek Faymann-nal történt találkozója utáni nyilatkozatára, hát…

    79. Attila (PV)

    Mi a baj a költői kérdésekkel ? Az, hogy a válasz nyilvánvaló.
    Legalább is a gondolkodó ember számára.
    Szerinted, ebben az országban mindenkinek nyilvánvaló egy költői kérdésre a válasz, tehát értelmetlen dolog feltenni a kérdést, csupán szószaporítás ?

    Ha, valaki FELELŐS politikus(végül is, felesküdött), akkor annak nem lenne szerinted kötelező mindig, mindenben a hazájáért tenni, akár erején felül is. Hiszen ezeket mind-mind ő vállalta, amikor miniszterelnök lett.
    Mi kell egy népnek, egy országnak ? Egy igazi hazafi államférfi, avagy egy hazug, ide-oda táncolgató megélhetési ? Ezt igérte a választóinak ? Vagy a kampányban kötelező hazudni ?
    Nem kellene összetéveszteni a politikai óvatosságot a hazugságokkal. Főleg azokkal szemben, akik megválasztották, akiktől a hatalmat kapta.
    Az ország mérete alapján méretik meg a politikus nagysága ?
    Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci kérdése egy ország, egy nép sorsa ?

    Költői kérdések…

  80. A legújabb előrejelzések szerint a klíma „hamarosan” megszalad, Tibor’bá véleményét osztom ezügyben.

    74. A dominók már eldőltek, csak még most fognak érkezni a fejünkre.
    Már egyre többen látják a fejük felett a dominók árnyékát, de még mindig sokan á dehogy, olyan nem lehet hozzáállással kezelik az ügyet.

    Spirituális szempontból már valahol a rendszerváltás idejében átléptük a point of no return, vagy inkább a turning point kategóriát. Ugyanis a kiváltó okok elemzése és az emberiség (azóta) viselkedése nem hagyott kétséget a végkimenetelt illetően. Az, hogy a következmények időben elcsúszva jelentkeznek hát ez a dolog természetéből fakadóan törvényszerű. A szomorú inkább az, hogy úgy tűnik nem sokat tanultunk az esetből.

  81. 87:
    Akkor közelítsük meg onnan a dolgot, hogy lehetne most Gyurcsány a miniszterelnök (vagy ő alatta jöhetett volna ez a söpredék). Arról a Gyurcsányról van szó, aki saját otthonába befogadott egy muszlim menekült családot. Ehhez képes Orbán csillagászati távlatokban helyezkedik el. — Államférfi? kellenen egy általánosan elfogadott definíció. Például: Az a politikus, aki a hazája érdekében adott esetben hajlandó kockára tenni saját jövőjét, akár az életét is. Orbán ezt most kielégíti. {gondolj Dominique Strauss-Kahn esetére, miután megpedzette, hogy a dolláron kívül más valutát is be kellene venni a kölcsön lehetőségek közé. Vagy Husszeinre, Gaddafira.}

  82. 83. A hiperinfláció nem csak az USA államadósságát tüntetné el, hanem az egész gazdaságát (+ a fél világot bedöntené)… szóval kétélű fegyver.

    87.
    „Ha, valaki FELELŐS politikus(végül is, felesküdött), akkor annak nem lenne szerinted kötelező mindig, mindenben a hazájáért tenni(?)”

    Elek, úgy tűnik, hogy számodra nem egészen világos, hogy Orbánnak és a magyar kormánynak milyen mozgástere van. (Nem sok.) A ballib sajtó folyamatos támadása miatt lavíroznunk kell, és vannak olyan érzékeny témák, amiket kerülnünk kell. Ha nem így lenne, akkor kilőnék Ortbánt, politikai vagy fizikai értelemben.

  83. Orbán most úgy beszél, ahogy az átlag beszél, aki egy kicsit is odafigyelt a vízözönre… A ún. szakértők is ugyanazt nyomják… Az, hogy a T. Ház augusztusban szépen elballagott szabadságra, az nem felejthető!

  84. Így van Tibor bá…HAJRÁ ORBÁN!!
    Jövő héten megy New Yorkba az ENSZ gyűlésre.Csak imádkozni tudok nehogy lezuhanjon az a repülő,se oda se vissza..Mert végünk van akkor..

  85. 84:

    Nem követtem nyomon a sarki jég alakulását, és a bolygó azért kicsit nagyobb is, mint a sarki jég. Érdemes mást is figyelni, mint csak a jeget.
    Ouse barátunk extra sötéten látja a jövőt, sokszor már csak mosolygok egy-egy kommenten, amiben mindig kiemel legalább 3 féle egyenként is halálos apokalipszis verziót. 😀

    Ha európa elfoglalása ilyen ütemben halad tovább, akkor valóban a klíma lesz a legkisebb problémánk.
    Próbálom megérteni az eseményeket, de ez egyáltalán nem könnyű. Nógrádi szerint semmi összeesküvés nincs a dologban, egyszrűen most értek meg a feltételek, hogy a tömeg keletről elinduljon.
    Nem tudom, én meg már nehezen hiszek a véletlenekben…

  86. 93 Curix
    „Ha európa elfoglalása ilyen ütemben halad tovább, akkor valóban a klíma lesz a legkisebb problémánk.”
    Európa elfoglalása ellen még lehet(ne) tenni. Az ökológiai összeomlás a fizikai törvények által determinált. A természeti törvények nem tárgyalópartnerek.

  87. 93:
    Az arab horda önfenntartó folyamattá vált a drog szinten megszerveződő ember csempészés miatt. PLUSZ Frau Merkel (és a többiek) hülyesége. Szörnyű, amikor egy politikus azt hiszi, mindenhez ért.

    94:
    Egyetértek. A menekültválságot lehet kezelni, ha a hülye politikusok észhez térnek. A klímával semmit se tudunk tenni, az elszenvedésen kívül. 🙁

  88. Putyin véget vetne az egypólusú világnak:
    A hétfői ENSZ-beli beszédet az utolsó pillanatig titkolják, de a szír kérdés, a terrorizmus és a menekülthullám állhat a középpontjában. Természetesen Oroszországban is csak találgatják, hogy mivel áll elő Vlagyimir Putyin államfő az idén hetvenéves Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) közgyűlésén, szeptember 28-án, hétfőn. A várakozást fokozza, hogy ebben a hónapban Oroszország elnököl a szervezet legfontosabb testületében, a biztonsági tanácsban, s hogy a közgyűlésen az orosz delegációt az államfő vezeti, aki találkozik Barack Obama amerikai elnökkel is.
    A héten már több orosz televíziós műsorból is körvonalazódott, hogy mi, és milyen éllel foglalkoztatja az orosz parlamenti képviselőket, a katonai és a biztonságpolitikai szakértőket, a diplomatákat, a hatalom felsőbb köreihez húzó újságírókat a Putyin-beszéd előtt. Kétségkívül az észak-afrikai és a közel-keleti kérdések álltak a túlfűtött hangvételű, amerikai, cseh, lengyel, szír újságírókat, orosz ellenzéki civil szervezeti vezetőket is felvonultató, esetenként több órás viták középpontjában.
    http://bekialtas.blog.hu/2015/09/27/putyin_veget_vethet_az_egypolusu_vilagnak

  89. A nyugati világ több mint négy éve nem tud mit kezdeni a szíriai polgárháborúval, az oroszok viszont mintha elszánták volna magukat valami komoly dologra. Egyre több fegyvert – és valószínűleg katonát – szállítanak az országba, amivel nem csak Aszad elnök rendszerét menthetik meg, hanem az egész térség stratégiai helyzetét átírhatják.
    http://vs.hu/kozelet/osszes/mig-a-menekultekre-figyelunk-putyin-nagy-jatszmat-kezdett-sziriaban-0927

  90. 97:
    Hogy lehet olyan cikket belinkelni, amely a szíriai helyzetet „polgárháborúnak” írja le, és gázbevetést emleget? Szerinted mi az értéke egy ilyen információs forrásnak?

  91. 84, 93: a tények makacs dolgok és nemsoká közelről nézhettek szembe velük.
    A természet nem fog tárgyalni- se elbújni, csak mert nem vagytok tisztában alapvető törvényeivel

  92. 97: Ha mára vs.hu is ír róla, akkor komoly a helyzet. Ez a hírértéke.
    Jelenleg még polgárháború ez, igaz sok proxy háborús vonással. (Minden polgárháborúban van külső támogatás, csak a mértékük más mélységű.) Viszont tény, hogy az oroszok ilyen szintű fellépésével hamar tényleges proxy háborúvá falyulhat az egész, ha az USA nem partnerként lép föl elsőre v. egy adott idő után. Akkor viszont nagyon is benne van egy már közvetlen konfrontáció Oroszo. és az USA között. (Lásd Donald Trump elszólását a hétvégén.)
    Itt egy nagyon jó magyar összefoglaló írás, a szíriai káoszról:
    http://24.hu/kulfold/2015/09/26/pattot-kapott-a-szir-haboru/

    Kémiai harcanyagokat, elsődlegesen klórgázt, jó pár harcoló fél (Asszadék, Daesh, al-Nuszra) bevetett a vérzivaratos eddig eltelt 4 év alatt. Tény ez nem minősül vegyifegyvernek, persze nagy tömegben bevetve kellően halálosak ezek is, főleg szűk terek esetében. De szimplán bevetve is komoly és tartós egészségkárosodást okoznak a kémiai harcanyagok.
    De egyetlen egy újságírótol sem várhatjuk el, hogy külömbséget tegyenek a vegyifegyverek és a kémiai harcanyagok között, hisz még a „szakértők” zöme is vegyfegyverként hivatkozik rájuk.

    A németeknél meg szivárogtat a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (Belbiztonság, elhárítás), hogy bizony komoly belső feszültségre kell felkészülni a migránsok özöne miatt.

  93. 93: Így van Curix, sajnos nincsenek véletlenek, ahogy nem véletlen a német autóipar bedöntésének az időzítése sem és nem véletlen az sem, hogy milyen gazdasági és politikai döntések lesznek majd a decemberi párizsi klíma-konferencián, a bolygónk „megmentése” érdekében. Nem véletlen, hogy Obama és a jezsuita pápa is ennyire beszállt a „bizniszbe”. Én várom, hogy Tibor bá mikor kap észbe és olvassa el komoly klíma tudósok véleményét is, mert eddigi forrásai félrevezetik.

    Figyelek mást is mint jeget, de itt most volt egy konkrét márciusi vitánk a szeptemberi állapotokról és Tibor bá, aki tapasztalata révén óvatosan becsült csak, most nagyon korrektül be is ismerte, hogy nem jött be a ráérzése. De Ouse barátunk tovább nyomja fellengzős dumát: „a tények makacs dolgok” (Milyen tények Ouse, mennyi lett a jégtakaró kiterjedése?) és hogy „A természet nem fog tárgyalni- se elbújni, csak mert nem vagytok tisztában alapvető törvényeivel”

    Ouse M.D. te csak a klíma-vészmadarak modelljeivel vagy tisztában, amelyek szerint már rég el kellett volna olvadjon a jég (de nem baj: majd jövőre) és pont a természet törvényeivel nem, amely nem először babrált ki veled, emlékszel: a tavaly bizonygattad, hogy novemberben olyan meleg volt, hogy az átlag 20 fokkal haladta meg a normálist (a tény: 0,2-el volt melegebb az akkori november), most pedig a jég kiterjedése 0 km2 lesz (tény: 4,3 millio km2 lett). Szóval barátom, idézlek még egyszer „a tények makacs dolgok”! Szállj magadba egy kicsit és fejezd be ezt a fellengzős kioktatást, mert semmi alapod nincs rá!

  94. Kezdhetünk készülni, alakulnak itt a globális sakkjátszma dolgai.

    Szíria: Oroszország két újabb bázist épít Latakia térségében:
    Új műholdképek tanúsága szerint Oroszország vélhetően két újabb katonai bázist épít Szíriában – közölte online kiadásában kedden a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai napilap.
    A katonai hírszerzési adatok elemzésére szakosodott IHS Jane’s cégnek az Airbus csoport egy kereskedelmi műholdas részlegétől beszerzett felvételein egy fegyverraktár és egy katonai létesítmény építése látható, Latakia kikötőváros térségében. Itt az oroszok korábban létrehoztak egy előretolt légi támaszpontot is, ahol már kéttucatnyi harci repülőgépet, valamint páncélosokat és légvédelmi eszközöket állomásoztatnak. A szeptember közepén készült felvételek a WSJ szerint arról tanúskodnak, hogy hogy Oroszország katonailag be kíván avatkozni a négy és fél éve tartó szíriai polgárháborúba. A két új létesítmény Latakiától északra, illetve nyugatra épül. Moszkva egyetlen földközi-tengeri haditengerészeti kikötője egyébként a várostól mintegy száz kilométerre délre, Tartuszban van.
    http://biztonsagpiac.hu/sziria-oroszorszag-ket-ujabb-bazist-epit-latakia-tersegeben

  95. 94-95

    Merkelről én nehezen tudom elképzelni, hogy egymaga határozza meg Németország politikáját, így nehéz ügy csak rajta elverni az egész menekültkérdést. Persze ő a kancellár és illik ilyenkor őt szidni, mint nálunk Orbánt, de azt gondolom, hogy egyedül nem lehet ennyire hülye, biztosan „súgnak” neki.

    A klímával kapcsolatban ezt a véleményt teljesen nem osztom. Nyilván nem tehet a politika a változás ellen, de tehet nagyon sokat az alkalmazkodás elősegítésében.
    Nagyon sokban függnek majd a közösségek túlélési esélyei attól, hogy politikai szinten milyen döntések születnek.

    Azt gondolom, hogy nem szerencsés dolog az a gondolatmenet, hogy mindegy mi történik igazából, mert úgyis jön a felmelegedés.
    Megúszhatjuk a menekültválságot, háborút, olajhiányt de úgy is megdöglünk a melegtől…. Ez így nem teljesen igaz, mert a klímaváltozást is túl lehet élni ha nem is Magyarország területén.

    Hehe milyen szerencsések a Svédbe letelepedett menekültek, egy kalap alatt megoldották a klímaváltozás problémáit is.

  96. 105:
    Ugyanez a PIOMAS (ami a jég térfogata) egy kicsit más szemszögből és a PIOMAS oldalról, nem a vészmadár Sam Caranatól (ő bizonygatta még augusztusban is, hogy szeptemberre elolvad mind): http://psc.apl.uw.edu/wordpress/wp-content/uploads/schweiger/ice_volume/BPIOMASIceVolumeAnomalyCurrentV2.1.png

    A hosszútávú trend nyilvánvalóan lefele mutat, ahhoz több pozitív év kell amíg megfordul, de ha tudsz grafikont olvasni akkor láthatod az utóbbi 10 év trendjét. De mivel nem tudsz grafikont olvasni azért jósoltál már az idénre 0 jeget. Az általad belinkelt grafikonon is 2022-re lesz 0 jég, HA a trend folytatódik.
    Ha ezzel kezded (2022), nem neveztelek volna vészmadárnak, de így sajnálom, de minél több mindent linkelsz be, annál jobban igazolod, hogy elragadott a hév és nem eszik olyan forrón a (jég)kását!
    Javasolom várjuk meg Tibor bá következő klíma-posztját, ne offoljuk szét Orbánt s a menekülteket.

  97. 106:
    Annál is inkább, mert holnap lesz klíma poszt.

    De azért már most megjegyzem, hogy Ouse M.D. grafikonja áttekinthetőbb és manipuláció mentes. Az elmúlt 35 év alatt 15.000 km3-ről 5.000 km3-re csökkent a jég. És mivel létezik pozitív visszacsatolás a görbe nem lineáris. Ezzel szemben Mszilárd görbéje „anomáliáról” szól, ami igen elterelő. És például kérdés miért az 1979-2013 átlaga a nulla anomália? Miért nem a szokásos 1950-1980? Vagy 1970-2000? Persze ki lehet jelölni egy rakás, különböző intervallum átlagát nulla anomáliának és azt felhasználni, amely a legkedvezőbb egy adott feltételezéshez.

    Megjegyzem Sam Carana nem állította, hogy a jégmező összeomlik, hanem azt írta, hogy van rá esély. Az ok pedig az, hogy feláramló „meleg” víz a jeget alulról olvasztja, és 4 méter vastag jég gyakorlatilag már nem létezik.

  98. Én az eredeti PIOMAS honlapról linkeltem be, miért volna az manipuláció?
    és ez is PIOMAS jég vastagság: http://psc.apl.uw.edu/wordpress/wp-content/uploads/schweiger/ice_volume/Bpiomas_plot_daily_heff.2sst.png, elég egyértelmű.

    „Ezzel szemben Mszilárd görbéje “anomáliáról” szól, ami igen elterelő” – igen megtisztelő, de nem én vagyok a PIOMAS.
    Tibor bá! A globális hőmérsékletet is mindehol anomáliákban adják meg – az nem elterelő?

    Amúgy nem szidtam Ouse grafikonját (én is jobban szeretem, ha nem anomáliákat, hanem abszolút értékeket látok), sőt …

  99. … (folytatom itt, mert lejárt az időm) megdicsértem érte, mert a hosszútávú trend alapján 2022 jön ki és nem az azonnal, amit ő állított.
    Cherry-picking-el ne vádolj, mert bármelyik grafikonról elmondható. Tudod jól, hogy jégvastagságot és még komolyan vehető kiterjedést is csak 79-től errefelé mértek. De beállhatok a „játékba” és nézd meg, hogy bármelyik grafikonod trendjén én is tudok változtatni az időpontok csúsztatásával. Keresek is erre egy jó példát mindjárt.

  100. RT-ből:

    Syrian President Bashar Assad, in an interview with the Swedish newspaper Expressen, said the threat of terrorism should not looked at as “domestic or as local,” but rather as a global phenomenon, before going on to reveal that “the most dangerous leaders of ISIS (Islamic State or IS) in our region are Scandinavian.”

    Vagyis a legveszélyesebb IS vezetők Skandinávok (nyilván ott születtek a kibaszott nagy jólétben)

    108:
    Ki mondta, hogy bármit is szidtál volna? Azonnal kitiltom. 😀

  101. Felfogtátok, hogy mit tettetek? – Putyin beszéde az ENSZ gyűlésen (magyar felirattal)

  102. Engem nagyon nyugtalanít ez a teljes csönd 3 hete bevándorlók témában. Mi ez, mi történt? Hányan jönnek most naponta? Mi ez a teljes hallgatás? Mi áll annak a hátterében, hogy a kormány és a média is leállt? A kerítés?
    Ti mit tudtok?

  103. 113: átlag 5ezren jönnek naponta most. A csend valószínűleg a horvát határzár (hiánya) miatt van, egyelőre kevésbé rossz a helyzet ott most, mint a szerb határnál volt. Szerintem majd ha lezárják a horvát határt, újra előveszik a kérdést. Egyelőre örülnek a csendnek, mivel nálunk csak átutaznak. De hamarosan vége lesz a csendes áramlásnak, legalábbis a sajtóhirek alapján…

  104. 113. dekopiri

    „Engem nagyon nyugtalanít ez a teljes csönd”

    Ne aggódj.
    Szépen megyegyeztek egy vasúti folyosó kialakításában.
    Tehát aki átjön, azt vonatra pakolják és rendőri kisérettel Ausztriába, Németországba viszik őket.
    Közben Orbán megkérdezte Merkelt, hogy lebontsa-e a kerítést. A válasz az volt, hogy Isten ments!!!
    Így a bevándorlók nem tudják elkerülni a regisztrációt, és a kecske is megmarad, meg a káposzta is szépen zöldül.

    A németeknek nyilván sokkoló volt a röszkei támadás, és nem akarnak több hasonlót… Ezért szépen csendben átveszik a menekülteket.

    A horvát határt nem kell már lezárni, mert kialakult a „védett” folyosó, és a horvátok is együtt működnek.

    És a szerb határra is azért volt szükség, hogy bebizonyítsa Európának, hogy KÉNYSZER nélkül a bevándorlók NEM HAJLANDÓK együttműködni, de megfelelő kényszer alkalmazásával lehet velük bánni.

    A következő felvonás akkor kezdődik, amikor a 400 ezer migránst megpróbálják deportálni.

    Na az lesz majd a látványosság, amikor a többszázezer elkeseredett ember megpróbál eltűnni a rendszer szeme elől, felszívódik a gettókban és hirtelen felhizlalja a bűnözésből élők létszámát…
    És a rendőrség hajtóvadászatot indít ellenük.
    Na AKKOR kell majd a schengeni határok miatt sírdogálni !

  105. 113 dekopiri
    Ez már nekem is feltűnt, ezzel kapcsolatban volt egy eszmefuttatásom a Sáskajárás topikban, amiből idézek:

    Azt érzem, hogy Orbán sokkal óvatosabb a horvát határ lezárását illetően, mint a szerbeknél volt, igyekszik biztosítani ehhez a hátát. Ebben jól jön most a visegrádiak segítsége, de még kivár, míg az osztrákok és németek is pozitivabb jeleket adnak. Egy biztos, a határzár kiépítése azért előny, mert az osztrák-német lezárás esetén villámgyorsan tudunk reagálni, hogy ne torlódhasson itt fel a tömeg a nyakunkra.
    A horvátok viszont akkor óriási bajba kerülnek, nem fogják tudni megakadályozni, hogy ellepjék őket a migránsok, igen hosszú védhetetlen határaik vannak.
    Nem véletlenül járnak most hozzánk udvarolni, próbálják a magyar hozzáállást baráti hozzáállással puhítani.
    De megjósolható, ez csak addig tart, míg le nem zárjuk a határt. Utána megint mi leszünk a legrasszistább, fasisztább európaiak…
    Viszont addig, amíg nyugat felől nem jön egy megfelelő impulzus, addig szerintem nincs értelme lezárni a határt, mert a migránsok kerülővel akkor is bejönnek Európába, nálunk meg úgysem akarnak maradni.
    Orbánéknak nagy megkönnyebbülés lenne, ha az osztrák-német bástyák megdőlnének, mert onnan kezdve mi is támadhatatlanok lennénk a lezárás kapcsán, hiába őrjöngenének a horvátok.
    Na meg igazolódna, hogy nem hiába építettük a határzárat. Mert ha a válság végül mégis megoldódna úgy, hogy végig nyitva marad a határ, és átengedünk minden migránst, míg el nem apadnak valahogy az utánpótlások, akkor szégyenbe maradunk a fölösleges kerítéssel, és a védelemre fordított felesleges pénzkidobással.
    115 Attila (PV)
    Hol találkoztál ezzel a kerítésbontási kérdéssel, ez nekem nem ismerős.
    Abban igazad van, hogy a visszatoloncolás beláthatatlan bonyodalmakhoz fog vezetni, de engem jobban érdekel, hogy mi fogja megszakítani a migránsáradatot, mert ez az elsődleges kulcskérdés.
    A jelenlegi rendszer mellett nem látom semmi okát annak, hogy ez magától leálljon. Nem is értem a nyugat magabiztosságát az ügyben, miben bíznak? Vagy úgy gondolják, hogy a jelen hullám azokból áll, akik képesek megfinanszírozni az utat, és ezek el fognak fogyni egy idő után, és a helyzet magától megoldódik. A másik megoldás, hogy ha úgy ítélik meg, hogy már elegendő migráns jött be munkaerőpótlásra, akkor elfelejtik a humánus arcukat, és ha kell drasztikus eszközökkel is lezárják az utat.
    Valami biztosan van a fejükben, amiről nem beszélnek, de azért készülnek rá, míg kifelé magabiztosan képviselik jelen hozzáállásukat…

  106. 116. Én egyáltalán nem látom annak semmi jelét, hogy a nyugati kormányok le akarnák állítani a migránsáradatot. Szájjal mondanak ilyet, de az intézkedéseik mind a zavartalan áramlást segítik. Nincs ilyen akarat, és egyáltalán nincsenek betojva a választóiktól sem. Inkább úgy tűnik, hogy a polgárok ellenében is mindenáron a migránsokat akarják. A visszatoloncolás is csak dumának tűnik.

  107. 117 Na, azért azt várd ki, ha nem áll le spontán az áradat, el kell jönnie annak a pillanatnak, hogy még a legliberálisabb politikus is rá fog jönni, hogy az események kicsúsznak az ő irányítása alól is, és a káoszból ő sem jöhet ki jól, mert őt is elsöprik az események.
    A tőkének lehet érdeke az olcsó munkaerő, de a káosz nem, amiben a termelés, a profitteremtés is összeroppanhat.
    Azt meg hiába akarja nekem bármilyen összeesküvéselmélet állítani, azt nem hiszem el, hogy a felelős európai politikusok tulajdonképpen a saját talpuk alól szándékosan húzzák ki a szőnyeget, és boldogan dörzsölik most a tenyerüket, hogy minden a terv szerint halad, és nemsokára itt lesz az a jó kis összeomlás!

  108. 118. Fél- egymillió ember jött be, plusz a már bent lévők. Ez már túl van a kezelhetőségen, mégse reagálnak. Az ezután jövők és a családegyesítés, szülési ráta stb. Az a talaj már ki van húzva. És csend van, a migránsok pedig szervezetten folyamatosan áramlanak. Mint a hipnotizált parancsteljesítő zombi, úgy viselkedik az európai vezetés. Rotterdam már 2009-ben átfordult, és számtalan példa van még. Mégis semmiből nem okulva, önpusztítás folyik, amit nemhogy lassítanának, hanem gyorsítják az áramlási sebességet, szállítják, etetik, pénzelik őket, lakásépítenek nekik.
    Ezt mi már láttuk itthon, amikor a családi pótlék, segélyrendszer direkt gyorsította a munka nélkül felnövők számának növekedését.
    Jól látja ezt Szaud-Arábia, már csak elegendő mecset hiányzik (bár így is van sok, olyan is, ami kihasználatlan keresztény templom volt), mert a többi az akadálytalanul lezajlik.

  109. 119. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ezek a nyugati politikusok még mindig azt hiszik, hogy képesek lesznek kézben tartani a helyzetet, és szerintük az óriási feszültségeket csak az okozza, hogy a vártnál gyorsabb volt a beáramlás, és erre nem voltak felkészülve intézményileg, túl nagy tömegek halmozódnak fel koncentráltan a szűkös befogadó intézményekben, de ha utólag megfelelően szétterítik a migránsokat, és megoldják letelepítésüket, biztosítják integrálódásuk feltételeit, akkor ezek a feszültségek el fognak illanni, a használhatatlan felesleget meg majd haza lehet paterolni.
    Egyébként az eddigi migránstömeg nem olyan jelentős létszám a már Európában élő muzulmánok számához képest sem, csak az a probléma, hogy a jelen hozzáállás mellett ez akármeddig növekedhet.
    De szerintem rövidesen meg fogjuk tudni, mi az igazság.
    Nekem azért van olyan érzésem, hogy nemsokára bekövetkezik egy nagy kijózanodás, és Európa be fog keményíteni, csak sajnos lassan őrölnek a malmok.

  110. Ma reggel hallgattam egy beszélgetést Baráth Etelével. A riporter azt kérdezte, mi a véleménye, miért ragaszkodik Merkel a migránsok fogadásához, vajon ő nem érzi a helyzet veszélyét?
    Azt mondta, hogy Merkel egyértelműen a bevándorlókban látja az esélyt a német népesség összeomlásának megállítására, állítólag Németországnak az elkövetkezendő néhány évben kb. ötmillió bevándorlóra van szüksége, hogy helyrebillentse a munkaerőpiacot, ha fenn akarják tartani a gazdasági növekedést.
    Erre mi betartunk, és már néhány százezer után be akarjuk húzni a vészféket, mikor ők még többet akarnak…
    Csak az a baj, hogy a németek ezt nem belső ügyként kezelik, hanem belerántják a dologba az egész uniót, azokat is, akiknek ez nem tetszik. Mit bánnánk mi, fogadjanak akármennyi bevándorlót, de ne a mi kontónkra…

  111. 121:
    Ez az elmélet azért nem stimmel, mert egész Európában őrületes munkanélküliség tombol. Minden második (keresztény) spanyol fiatal munka nélkül van. Ezen kívül a bevándorlok java teljesen képzetlen, 10 százalékuk analfabéta. Roham léptekben terjed a robotokkal való termelés, az automatizálás. Plusz a muzulmánok soha a büdös életben nem asszimilálnak, és mindenkit túlszaporodnak, ezen kívül agresszív terjeszkedők. Végül pedig a gazdasági fejlődés vége felé járunk a természeti kincsek elfogyása miatt. Sokkal okosabb lenne elfogadni, hogy Merkelnek elment a józan esze.

  112. 122.
    Igen, ez érthetetlen, miért nem az európaiakra alapoz. Vagy úgy érzik, már elszipkázták a perifériáról a munkaerő értékesebb részét, a többi meg nem kell?

  113. Ma Nógráditól is olvastam, amit nemrég prognosztizáltam annak kapcsán, hogy mire vár Orbán a határlezárás kapcsán:

    „ha a németek tényleg lezárják a határt, az katasztrofális hatással lehet egész Közép-Európára, Magyarország drótkerítéssel zárja majd a határait, Horvátország fejre áll, a macedónok összeomlanak, a migránsok pedig ki tudja, hogyan reagálnak majd.”

    http://magyaridok.hu/belfold/nogradi-nemet-hatarzar-fejreallitana-kozep-europat-45436/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük