(1693) Felkészülés a III. világháborúra?

Tibor bá’ online

 

~q191Bár Ukrajnában a Putyini helytállás miatt az USA visszakozott, ami az ukrán fasisztáknak nagyon nem tetszik, és legyünk őszinték, egyszerűen nevetséges. Hónapokon át ágyúzták Donyeck és környékét, sok száz embert öltek meg, és most autonómiát ajánlanak nekik. [persze, mert kellene a szén]. Különben sokaknak úgy tűnt, hogy ebből világháború lesz. Nem lett. Ennek ellenére nézzünk körül!

A Stockholm székhelyű Nemzetközi Béke Kutatócsoport szerint ma a világban 15.850 nukleáris robbanófej van.

~q084

A nukleáris fegyverkezési verseny 60 évvel ezelőtt indult el, és a Stockholm International Peace Research Institute szerint kábé 15.850 nukleáris robbanófejjel rendelkezik Oroszország, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Kína, Pakisztán, India és Észak Korea. Ezek közül 1800 robbanófej állandó jelleggel riadókészültségben van.

Aztán persze Izraelnek is van 80 darab, de ez nem hivatalos, mert a mai napig nem vallották be. És ugye, amit nem vallanak be, az nincs. 😀

_________________________________________________
_________________________________________________
___________________________

56 gondolat erről: „(1693) Felkészülés a III. világháborúra?

  1. A térkép eléggé árulkodó.
    Az időpont még kérdéses. Irán?

  2. Jajj már megint ez a riogatás. Régen sokkal több volt, kétszer ennyi, azóta vagy 10e robvanófejet szétbontottak és MOX lett belőle amiből pedig áram.

  3. 2: google a barátod:
    Bulletin of the Atomic Scientists 2015
    Amúgy mi lett az áramból?
    Energia újabb sok- sok milliárd éhes száj létrehozására.
    A Petri- csésze tele van. Lépéskényszer.

  4. Nem ért még véget az ukrajnai balhé, az USA + az ukrán szélsőjobb még csúnyán belesza.rhat a ventillátorba.
    Igaziból egy komoly európai-orosz-kínai-indiai összefogás kellene, csak ez állíthatná meg egy újabb háború kitörését.
    Amíg az USA „számíthat” az európai szövetségesi rendszerére, addig keménykedhet Moszkvával szemben, ha ez széthullik, akkor vége a szuperhatalmi dalnak.

  5. 4:
    Remélem nem gondolod, hogy Ukrajna komoly lépésre szánja el magát USA okézás nélkül?

  6. 5:
    Természetesen nem, ezért írtam azt, hogy USA + ukrán szélsőjobb. Nuland asszony és MekKáin elvtárs őket finanszírozta és reklámozta eddig is, nem?
    Az USA az egyetlen, aki VH-t akar, amihez kiváló lehetőség lenne, ha az oroszokat beugrasztanák egy Ukrajna elleni nyílt háborúba – ezért folyik ez a szánalmas pávatánc.

  7. Ukrajna összeomlik. Poroshenkónak már csak a náci jobb szektorosok jöhetnek szóba. Nekik akar eredményt produkálni.
    Az USA akár az utolsó ukránig is harcol Putyin ellen 😀 Így kell érteni a leokézást.

  8. 6:
    Nem vagyok abban biztos, hogy az USA vh akar. Egyáltalán nem, mert ők is tudják, hogy nem nyerhetik meg. Lehet, hogy a viselkedése csak egy kolosszális blöff.

  9. 8 Tibor bá’

    Kérdés: most akkor gebasz a klíma vagy nem? (költői)

    Válasz: akar, minél hamarabb, a klíma (és az olaj) miatt, hogy irányítva omoljon össze ez az egész fostalicska világ, amiben élünk.

  10. 9:
    Persze, hogy gebasz. Elsősorban azért, mert nem lehetetlen egy hirtelen felgyorsulás (amire több szakértő esküszik). Viszont a háborút gerjesztő vagy elkerülni akaró politikusok erről mit sem tudnak. Ha lehetne fogadni, én a klímára fogadnék. U.i. Azt nem áll módunkban elkerülni.

  11. 10 az klíma elkerülésére tett kísérlet lesz maga a 3. világháború, azaz az atomháború. Mondtam már… számolgatni.

  12. Most irányított összeomlás vagy katasztrófa- elkerülés/ enyhítési kísérlet?
    Nem mindegy.
    Teljesen kiépített rakétavédelmi rendszer nélkül inkább az előző.
    Vagy csak egy új- zélandi parancs és elvárás.

  13. Csak a klíma miatt nem hinném hogy kitörne, bár sosem tudni.De szerintem sok politikus nem is tudja hogy a klímával nagy gebasz van, mert nem olvassák Tiborbá blogját 😀
    Ha én sem botlottam volna a blogba és sem tudnám hogy a klímával NAGY a gebasz, mert a neten ugye minden infó és elleninfó fenn van….

    Olaj: nem tudom mi a valós helyzet , hallani olyat is hogy már vizet pumpálnak le a szaudi mezőkbe.Józan paraszti ésszel végiggondolva van még tartalék a rendszerben ha árat emelnek és válságot csinálnak.Bár az a kérdés hogy mennyi ez a tartalék (5-10 év??? ). , mert a fogyasztás is marha nagy. Ha hirtelen beszakad a nettó kitermelés abból lehet konfliktus

  14. Andrew, nem Neked szánom, csak úgy általánosságban mondom, az a baj, hogy megy a körbekörbe forgás… ezt kellene befejezni. Ennek a vilgnak lőttek, hogy 2 vagy 5 éven belül az lényegében mindegy.
    Amíg megy a ringlispíl, addig minden egyes utasa csak forog körbe és körbe.

  15. Ha belegondoltok, tök durva az, hogy az emberiség és a Föld egy atomháborúval menthető meg. Ha lesz atomháború, akkor 1 milliárd talán megmaradhat, ha nem lesz, akkor a felmelegedés mind a 7 milliárdot kinyírja.
    Ez nagyon kemény.

  16. 15. Jövőnk

    Mit lehet tenni egyénileg a felkészülésen, készletek felhalmozásán túl?
    Rám még családon belül is furán néznek, ha arról beszélek, hogy hamarosan összeomlik a világ, amelyben élünk, ijesztőnek tartják, hogy vízszűrőt, konzerveket és jódtablettát vettem, és most gázspay és íj beszerzését tervezem…
    Vagy nézd meg, mi megy itt Tiborbánál: mindig akad egy jópár kukacoskodó, aki alapvető tényeket, tendenciákat kétségbe von, aki mindig jobban tudja.

    Hogy tudna így a társadalom leszállni a ringlispílről?
    Van erre megoldás?

  17. 17 nincs. Nemzeti szinten véleményem szerint NULLA az esélye és eleve a kivitelezhetősége. (Svájc például próbálkozik, vezeti is a „listát”, de 8 millió férőhely ide vagy oda… garantáltan nem az összlakosság megmentésére készül és hogy ott majd a menekült hordákat cafatokra lövik az 99,99%. Akkor. Most még nem.)

    Települési szinten – qurva nehezen -, de megoldható, ha
    a.) a település mezőgazdaságilag alkalmas (nem csak mai értelemben, hanem, ha nincs traktor, meg műtrágya stb.!!!), azaz kaja van
    b.) víz van
    c.) védhető (mind katonaföldrejzilag, mind d.) pont szerint)
    d.) élőerő adott, azaz a lakosságból a releváns emberek szervezetten felkészülnek, minimum egy jól kidolgoztt vészeseti tervvel – a.) ponthoz ez kevés – de inkább gyakorlatban is. Ez már költségesebb.

    Hogy van-é ilyen település?! Tudtommal nincs.

    Hogy azért ne legyek teljesen vészmadrkodónak tűnő: aki 25-35 közötti, gyermektelen, az egész jól áll alapból. Egy kis egyéni felkészülés – pont ahogy írtad – egy kis CQC és sportlövészet és utána jöhet a Walking Dead…
    (csak próbljon meg jó ember maradni az Isten szerelmére…)

  18. Jean Raspail 1973-ban megírta már az akkor hidegháború inspirálta politikailag inkorrektnek tartott regényében (címe: Le Camp des saints) Európa és a világ jövőjét.
    Angol fordítását olvastam és abban bizony atomic wart is említett már akkor (az Indiából egészségügyi okok miatt szétszéledő menekültek sorsát elemezve).
    Nem lepne meg, ha a mai események rendezői ezt a művet használták volna már a globalizáció csapdája könyv megjelenése előtt a mai elitváltás, politikai elit leváltása érdekében elkövetett szcenáriók megtervezésében, illetve levezénylésében, kivitelezésében.

  19. Jövőnk!
    A fentieken túl miről ismerszik meg az alkalmas település? Egy zsákfalu az Északi Középhegységben minimális őslakossal, nulla cigóval, ahova a felkészülők egy csoportja mindenfelől összegyűlik? Vagy egy már meglévő, prosperáló település, ahol már van egy kialakult közösség, a felkészülésre fogékony és a vidéki életmódot ismerő fiatalokkal? (ez utóbbi valószínűleg tényleg nem létezik)
    „Mezőgazdaságilag alkalmas”? – az Alföldet korábban mintha már kizártad volna, a hegyvidék és az erdő nem éppen termékeny földeket jelent (bár nyilván ott is lehet termelni)
    „Megfelelő életerő” – ez tényleg nehéz ügy, lásd Viátor hozzászólását. Én is ugyanazt tapasztalom a saját ismerettségi körömben.
    „Víz” – ez elég egyértelmű(nek tűnik)
    „Védhető” – ez konkrétam mit jelent? A dombtetőn van? Folyó, vagy nehezen leküzdhető terep határolja?

  20. „…a felkészülésre fogékony és a vidéki életmódot ismerő fiatalokkal?”

    Az időseket se felejtsd ki, mert a tudásuk és tapasztalatuk kelleni fog.

  21. 22: a legjobb altatószer, ami létezik.
    Szép, kellemes – állítólag- erotikus álmok, majd légzésleállás.

  22. Ha ez igaz, akkor alakul a molekula.

    Orosz repülők támadják az Iszlám Államot a Bassár el-Aszad szíriai elnök kezén lévő Damaszkuszhoz közeli légibázisokról – írja az Ynet. Az izraeli lap nyugati diplomatákra hivatkozva arról ír, hogy egy orosz kontingens már meg is érkezett a bázisra: harci helikopterekkel és vadászgépekkel támadják majd az Iszlám Államot és a felkelőket.
    http://mandiner.hu/cikk/20150901_ynet_aszad_oldalan_szallnak_be_az_oroszok_az_iszlam_allam_elleni_kuzdelmekbe

  23. 25. Akkor már inkább ciánkapszula… de a dolog lényegével egyetértek.

    Nem hiszek benne, de ha valóban bekövetkezne az emberinek mondható civilizáció összeomlása (atomháború, klímamegfutás, ránkszabadított orkok stb. miatt) kinek lenne kedve életben maradni(?) A konzervek pár hónap alatt elfogynak, ha szerencséd van és nem vágják el a torkodat, akkor is lassú agónia és teljes reménytelenség vár az emberiségre.

  24. alakulnak a dolgok, alakulgatnak
    a tv 6-órai rövidhireiben amugy mellékesen megjegyzik, hogy az izraeli tengeralattjárók valami homályos nyárvégi gyakaorlat keretében kihajóztak….a tököm tudja hova…..
    hölye fejem 2 lehetöséget vet fel:
    1.kurva rossz napok várnak a bevándorlóhajókra a tengeren……
    2.valamit vagy valakiket visznek nem tudom hova……
    rossz érzésemet fokozza az, hogy ezek atomtengeralattjárók, teljesen feltöltött raktárakkal 2 ÉVIG maradhatnak a tengeren, továbbá az, hogy izrael eddigi ilyen-olyan, akciófilmekbe illő katonai rajtütéseit MINDIG tengeralaatjárók segitségével követte el. MINDIG.
    kutya egy világ k9vetkezhetik, ki tudja.

  25. 29: Ez így szép és jó, de Izrael nem rendelkezik nukleáris meghajtású tengeralattjárókkal. Atomtöltetet hordozó robotrepülőgépek (cirkálórakéták) bevetésére egyes vadásztengeralattjáróikat képessé tették.

    De egyébként alakulnak a dolgok a világban, csak nem a jó irányban!

  26. 28
    Fogalmad sincs milyen erős életösztönök ébrednek fel az emberben és uralkodnak el rajta ha megcsapja a végveszély szele . Ez vezetett minket az kőkorból idáig,számtalan járványon, kataklizmán és jégkorszakon keresztül ,és ez fog vezetni tovább a posztindusztriális és világégés utáni világban is.
    A nyugati embertipusra ez nem vonatkozik,az már egy adosság miatt is a vonat elé veti magát 🙂

  27. 31: az erős életösztöneidnek a 8 Sv meg a 35 Celsius 100% páratartalomnak megfelelő légköri viszonyok eléggé be fognak tenni.
    Azokat irigylem, akik már nem kell megéljék azt, ami jön. Mit jön; száguld felénk.
    Tavaly 28.000 menekült, idén csak idáig 153.000 és hol még a vége.
    50%- kal nőtt kivándorlás tavalyhoz képest.
    Ez mind2 eléggé exponenciális nak tűnik és a klímaváltozás még be se indult rendesen

  28. 30.piton
    „Ez így szép és jó, de Izrael nem rendelkezik nukleáris meghajtású tengeralattjárókkal ”
    köszi a helyreigazitást.
    tudtam, tudtam, hogy átverés az egész, és rohadt amerika első világháborus kacatokkal szurta ki anno a haditengerészet szemét.
    utolsó, hazug banda!!!!

  29. 34:
    Szerencsére nálunk az uralkodó széljárás nyugati, északnyugati.

  30. 31.
    Az emberek erős életösztöne ellenére az a nagy különbség, hogy eddig, a nagy háborúk és pusztítások után mindig volt a túlélőknek jövőképe. Lényegében csak az elpusztított infrastruktúra egy részét kellett újraépíteni, meg az emberveszteséget pótolni, és mindenki tisztában volt azzal, hogy egyre jobb körülmények között fog élni. Nagyjából változatlan körülmények között.

  31. 32.
    Ja,ez mégsem jelenti azt,hogy tömeges öngyilkosságot fog elkövetni az emberi faj,mert egyre élhetetlenebb a klima ,odakozmál a kapitalizmus,káosz ,zavargások,mélysszegénység , atomháború lesz.Hanem megprobálja túlélni mindenáron,( mindegy a súgárzás és páratartalom mértéke ) – természetesen kivéve a nyugatit,aki már 153 ezer bevándorlotól is kezd bekakálni ,mert veszélybe érzi a kényelmi zónáját.Megnyugtatlak, vannak a dúsgazdag nyugateuropánál fényévekkel szegényebb országok /pl Libanon- amely gazdasági, politikai, szociális,emberjogi csödtömegként a szüntelen terror árnyékában is képes volt egymagában kétmillió szíriai menekültet befogadnia emberségből és nem pánikolt be.
    Magyarországra , Romániára is vár a saját keresztje , letelepedési hullám – Ukrajna felöl.Egy fokkal talán jobb ,de a nyugatmajmoló feelingnek végleg lőttek …

  32. 33. Azért az Izraeli Haditengerészet német gyártmányú Type 209 -en alapuló, de annak jóval továbbfejlesztetett változatának tekinthető, inkább a Type 212 -vel összevethető Delfin-, és Delfin 2-osztályú dízel-elektromos tengeralattjáróit sok mindennek nevezném, csak ócska kacatnak nem! Igen potens, és modern acélcápák ezek!

  33. Jovonk
    És Jovonk nem csak neked,csak hogy tanuljunk belőle
    1. Azért is vagyunk itt a fórumon hogy megvitassuk a lehetséges „mikort” is. És most nehogy megsértődj 😀
    2. Olyan szempontból nem mindegy hogy én is most vagyok 31 éves, és ha esetleg nemsokára családalapítás előtt állnék, akkor mit mondanék az asszonynak, ne vállaljunk gyereket, mert összeomlás jön.És ha végül nem omlana össze csak 20 év múlva a rendszer(de akkor is lassan)akkor meg mit mondanánk? Nem vállaltunk gyereket mert féltünk az összeomlástól.Ez nagy felelősség.

    „Hogy azért ne legyek teljesen vészmadrkodónak tűnő: aki 25-35 közötti, gyermektelen, az egész jól áll alapból.”- hát nem tudom mennyire jó, ez az összeomlás mértékétől is függ.

    Ha még tudnánk pl. hogy az olaj 2016-tól évi 4%-ot esik vissza, még akkor sem tudnánk meghatározni semmit , mert összetett a kép.

    Én eljutottam oda hogy élem az életem, a blogot olvasom, mert érdekel a téma.Egy picit mindig tanulok felkészülés terén , bár nyakon kéne csapni mert a gyakorlat elmarad sokszor(pl vízszűrő beszerzés stb…)Ha látom hogy romlik a helyzet a felkészülés intenzívebb lesz.Most nekem is nehéz elképzelni hogy pl. 4 év múlva befuccsol minden, üres lesz a görög tengerpart, fapadosok leállank, vége a turizmusnak,globál ellátóláncnak,multik visszaesnek pl. 80%-ot,áram olyan drága lesz h nem tudunk locsolni, hiperinfláció, stb…….

  34. 23 Zed

    A „mezőgazdaságilag alkalmas” valóban pontatlan volt részemről. Lényeg, hogy legyen kaja. Erdő, domboldal megművelve, haszonállat stb, de mindez akkor is működjön, ha nincs áram, üzemanyag, műtrágya stb.

    „“Védhető” – ez konkrétam mit jelent? A dombtetőn van? Folyó, vagy nehezen leküzdhető terep határolja?”

    Azt jelenti, amire utaltál. Nyilván egy egyszámjegyű főútvonal mentén fekvő főváros melletti település, ahonnan mindenki csak ingázik az irodába és a településnek négy irányból van szomszédja szart sem ér. Szemben mondjuk egy településsel, amely pl. zsákfalu, vagy két irányból megközelíthető, de az egyiket egy öreg KrAZ tehergépkocsival eltorlaszolod, mert folyó és sziklafal között van az út, a másik irány meg nyílt terep, míg a többi irányból erdő/hegy/folyó stb.

    És persze legyen, aki meg tudja védeni (alapból vadász, sportlövő).

  35. 38.
    A modern dízel-elektromos tengeralattjárók a világon a legcsendesebbek, így a legnehezebben felderíthetők. Németország külön Izrael számára tervezte a Delfin-osztályt, 2017-ig összesen 7(!) darabot adnak át, méghozzá úgy, hogy a német állam fizeti az ár 30%-át. Nem tudom, hogy mivel vehették rá a németeket erre az üzletre, de Izrael nagyon jól járt a hajókkal.

    40.
    Nem vagyok hadmérnök, de a minden irányból támadó 40-50 fős, felfegyverzett szabadcsapatok ellen még egy erőd se ér sokat. Szerintem bármit el lehet foglalni, ha van ott olyan, amire a támadónak nagy szüksége van; pl. víz, élelem.

  36. 41:
    Ne szamárkodj. Közel azonos fegyverek mellett egy erődöt harmad annyi fegyveres sikeresen meg tud védeni a támadás ellen.

  37. 34:
    Egész elképesztő egy fazon vagy M.D! A cikk úgy kezdődik, hogy „IF…”

    Tudod, HA 4 lábam lenne akár szék is lehetnék. Kb. ennyi értelme van a cikknek.

    39: Andrew

    Bár nekem ehhez túl sok közöm nincs, de most mégis mit vársz Jovonktől?
    Megmondja neked, hogy vállalj e gyereket vagy sem?
    Ne haragudj, de ezt neked kell tudnod, senki más nem mondhatja meg helyetted és bármennyire szeretném én is tudni a dátumot, itt közülünk senki nem tudja.
    Sok állítással ellentétben én egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy még akár évtizedekig (20-30) is elműködik a kapitalizmusnak nevezett monstrum.

    Te is látod, hogy mennyivel nehezebb az élet, mint mondjuk 2000-ben. (hozzáteszem nem sokkal, de nehezebb)
    Ehhez képest tudsz kalkulálni az életedben. Felejtsd el az atomháborút, meg az ilyen szcenáriókat, mert azzal úgy sem tudsz mit kezdeni.
    Ha gyereket akarsz, akkor sürgősen „gyártsd le”, 10-12 év múlva már önállóan is életképes, ha jól neveled. Ergó a gyerek már önjáró ha te kinyiffansz egy bandaháborúban, szóval itt nem kell 30 években gondolkodni, mint ahogy ma szokásos a gyerekkel. (egyetem meg mi fa..om)

    Am Tibor bá ezerszer leírta, hogy ha mégis gebasz lesz a gyerek csak hátrány lesz. Ez meg tény, de ne hallgass Tibor bára, meg rám se, hanem döntsél magad!

  38. 43:
    Most azért nincs igazad. Előrejelzéseknél, jóslatoknál szokás, sőt illik feltételes módot használni. Neked nulla esélyed van, hogy legyen még két lábad, de a leolvadás egy atomreaktor esetében nem lehetetlen.
    Abban igazad van, hogy a gyerek vállalást mindenkinek magának kell eldönteni.

  39. Geopolitika: George Friedman, Stratfor, 2015 február

    George Friedman, Budapesten született, a STRATFOR agytröszt igazgatója, a The Chicago Council on Global Affairs-nél sajtókonferenciát tartott.

    Az USA legfőbb érdeke Európában, hogy megakadályozza Németország és Oroszország kapcsolódását. Az USA ősi félelme, hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagtartalékokkal és humánerőforrásokkal összefonódnak.

  40. 45-re

    „hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagtartalékokkal és humánerőforrásokkal összefonódnak.”
    Az USA ősi félelme, de egyben Európa utolsó mentsvára!

  41. Amennyi pénzt és energiát felemesztének a menekültek, azt arra is fordíthatnánk, hogy azt a rohadt isis-t szarrá lőjjük/bombázzuk. Jóval kevesebbe kerülne és visszamehetnének az emberek oda, ahová valók, a szülőföldjükre. De mi le akarjuk telepíteni őket, és azt az eszement gyilkoló bagázst meg békén akarják hagyni, hadd menjenek már más országokba is további menekülteket csinálni azzal, hogy pokollá teszik ott az életet. Nem vagyunk normálisak!

  42. 45:

    Nagyon jó videó, noha a faszi stílusa tenyérbemászó. Gyakorlatilag végigmosolyogja az egészet, de azzal a lenéző fajtával… mint ha valami jóéjt mesét mesélne…

    47:

    Te is tudod, hogy ez nem ilyen egyszerű és nem csak az isis-ről szól.

  43. És csak nem azt akarod mondani, hogy ha bombázzuk az IS- t akkor hirtelen meg nem történtté válik a 6 éve tartó szíriai aszály és mindenkinek lesz kaja meg víz?

  44. 49.

    Nem, de a lelkem megnyugodna, és én elég nagy veszélyforrásnak érzem őket. De a környező országokat se értem, mert a több millió szíria menekült elsősorban oda ment át, ide már csak kevesen jutnak el belőlük.
    Egyébként amerika és európa együtt felelős az isis-ért, hisz ha nem cseszegetjük az ottani országok vezetését, akkor ezeknek esélyük sincs létrejönni és így megerősödni.

  45. 38.piton
    .” Azért az Izraeli Haditengerészet német gyártmányú Type 209 -en alapuló, de annak jóval továbbfejlesztetett változatának tekinthető, inkább a Type 212 -vel összevethető Delfin-, és Delfin 2….”
    leragadtál kedves piton a német hajóknál.
    ezek szerint nem vagy dohányos és nem szereted a finom VIRGINIA szivarokat, he he…. és ezzel mindent megmondtam, a többi az interneten,vikipédiában, stb…
    hangsúly a VIRGINIÁN.
    de hagyjuk ezt, ez melléktéma, látátttok mi megy végbe az utóbbi napokban, és ma is a keleti környékén?????
    az izraeli tv kölönstábot küldütt hozzátpk, naponta jönnek a megrázó képsorok a páluaudvar környéki eseményekről.
    a menekülteken látszik az iszonyu feszültség, vannak köztük-elmondásuk szerint- akik már ötödik napja nem jutnak fel a námetbe induló szerelvényekre, és ahogy elnézem és hallgatom üket, szemükben ti vagytok a hibásak, mert szerintük gátoljátok a továbbjutásukat az igéret földjére.
    vigyázzatok nehogy zavargások törjenek ki emiatt és a ti hátatokin csattanjon az ostor….
    már ne legyetek megint az áldozat , akik európát védik, németország és egész nyugat európa most aztán védje meg sajaát magát.
    most mennem kell, de majd elmondom nektem mit mutatott nálunk a televizió a makedónok bevándorlópolitikájáról.

  46. 39. Az olaj készlet kimerülés témát jegeljük már végre.Sajnos tul sok van még mindig. Pár hete 54 évre becsülték a jelenleg ismert készleteket, ráadásul az átmeneti időszakban gázüzeműre alakithatóak az autók kb ezerötszáz eurós ráforditással per darab. A napokban fedeztek fel egy gigantikus gázmezőt pl Egyiptom partjainál.
    Legidőszerűbb veszély helyileg a háború kirobbanása. 2-6 éves intervallumban a pénzügyi összeomlás, 15-35 éven belül a teljes klimatikus megpárolódás.

  47. 52., Ez aranyos, működik a Fraudi elhárító mechanizmus.
    Az emberek azt szeretik, amit szeretnének hallani.

    A CH témában nyilván árnyaltabb a helyzet, de a maradék üzemanyag nem azért van, hogy azt akárki elhasználja.
    Véleményem szerint, nem túl sokára egyelés indul a veteményesben.
    Nem atomos téma, kár pazarolni ilyenre az üzemanyagot, sajnos láthattuk a 71 áldozatot követelő esetben, hogy vannak bio megoldások is.

  48. Hej-hej vége lesz, vége lesz a világnak…
    Apokalipszis-dal 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük