(1637) (mai) Nyomorultak

Tibor bá’ online

~q191Hát igen, a menekültekről akarok írni, és mindjárt azzal kezdem, hogy mindez ideig Orbán egyetlen gondolatával se értettem egyet, de most megtört a jég, menekült ügyben a nézetével egyértelműen osztozom.

Az afrikai (+ közel keleti) menekültek maradjanak ott, ahol vannak. Ha nem maradnak, vissza kell őket küldeni, illetve minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni, hogy idejöjjenek. Miért? Azért mert….. jaj istenem!

Az ország egy harmada nyomorog, előbb rajtuk kellene segíteni.

Ha beengedjük őket, túlszaporodnak és előbb vagy utóbb a fejünkre nőnek.

A harmadik világot (ahonnan a menekültek érkeznek) évszázadokon át nem mi, hanem Anglia, Hollandia, Spanyolország….. stb. zsákmányolta ki, tartotta őket rabszolga szinten. Fizessenek ők a bűneikért.

Csak azokon érdemes segíteni, akik maguk is mindent megtesznek saját boldogulásukért. A 8-10 gyermek leellése nem tartozik ebbe a kategóriába. Az elfogadhatatlan „megoldás”, hogy nyakára megyek azoknak, akik konszolidáltabban élnek.

A gazdasági megfontolásból korábban beengedett, nem keresztény kultúrában felnőtt vendégmunkások megoldhatatlan problémát okoztak, amiből illene tanulni.

Rosszul értelmezett emberségességből nem szabad átlépni a természet törvényeit. A túlszaporodást a természet nem díjazza. Ezt a menekülteknek éppen úgy tudomásul kell venni, mint a célállomás állampolgárainak.

Jut eszembe, azt se helyeslem, hogy mindenféle, egy életre kiható, komoly defektussal született magyar gyermek 10 milliókba kerülő (és többnyire eredménytelen) külföldi műtétjére a társadalomtól kolduljanak a szülők a TV-n keresztül. Életképtelen nyomorultak életben tartása álhumanizmus. Se neki, se a szülőknek, se a társadalomnak nem jó. A szolidaritás szép és hasznos dolog, de nem nőhet a fejünk fölé.

És akkor most mind a két témában kifejthetitek a véleményeiteket.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
______________________________________________

195 gondolat erről: „(1637) (mai) Nyomorultak

  1. Kedves Viktor Hugo

    Természetesen lehetetlenek, de mégis jólesik megtenni e javaslatokat.
    A menekülteket kizárólag nullszaldósan fogadnám be Magyarországra.
    Magyarországon pont elég nyomorult él, többre nincsen szüksége e hazának.
    Ha az Eu fizeti a költségeket illetve a menekült ledolgozza a különbözetet.
    A túlszaporodóknak fizetnék a végleges sterilizálásért.
    A gyermekvállalást feltételekhez kötném,egészségügyi alkalmasság, apai vállalási szándéknyilatkozat, ha még kevesebb gyerek születne emiatt azt az átlagos javuló életképesség kompenzálná.Nem szabályozni ezeket a fontos társadalmi folyamatokat erre sok sok szép érvet lehet felsorakoztatni. A nemszabályozás gyászos következményei azonban gyötrelmesek és túlbecsülhetetlenül kártékonyak.

    Sieg Heil 🙂 🙂 🙂

  2. Csak egy apróság lett most elfelejtve: hogy ezeknek az embereknek az otthonát az USA és Izrael változtatta háborús övezetté, és ezek az emberek most emiatt a konkrét halál elől menekülnek.

  3. Tibor bá, ezt minden józanul gondolkodó tudja, és egyértelmű – úgyhogy az Uniónak a hozzáállása (a menekültek befogadásának ráerőltetése az őslakosságra) csak egy sötét szabadköműves forgatókönyvvel magyarázhatók, aminek a célja a fehér európai népesség kiirtása.
    Amúgy meg Orbán kijelentése annyira hiteles számomra, mint mikor a halálbüntetésről papolt, aztán néhány nap múlva csak „viccnek” nevezte. A Fidesz-Mszp csont nélkül el fogja fogadni a menekültek befogadását, és majd az Unióra kenik.

    1.(B.G.): Ez egy érdekes hozzáállás egy liberálistól..

  4. 2:
    És?
    3:
    B.G. Nem liberális, hanem csomókat keresgélő a kákán. 😀

  5. 4: És?? Ez az, amikor a fejlett nyugat képére visszanyal a fagyi. Évszázadok óta nyomorítják meg és fosztják ki a világ fejletlenebb térségeit. Előbb-utóbb ez nem marad következmények nélkül. Tehát nem illő csak a túlnépesedésre fogni a dolgot, (amúgy teljesen egyetértek azzal, hogy a túlnépesedés ellen a lehető legszigorúbb eszözökkel kéne már fellépni).

  6. Az emberiség összes problémájára egyetlen megoldás létezik: gumióvszer.

  7. Kiűzném a francia, holland, az USA, EU stb. multi-cégeket Afrikából, teljhatalmat adnék ott Kínának, egy feltétellel, teremtsen jólétet, akár fektesse be a dollár milliárdjait, és tartsa ott azokat a nyomorultakat. 🙂

  8. Nem kéne nyugat-europa sorsára jutni mert már azok is kiszülik őket akik ott vannak…a nyugat megérdelmí a sorsát de ne nézzük tétlenül ,hogy minket is magával vigyen a multikultí katyvasztba…pl London vagy inkább már Londonisztán 🙂 úgy néz ki sok helyen mintha arábiába meg afrikába járna az ember…….de ahogy én látom europa már rég az önmegsemmisités útjára lépet…

  9. A túlnépesedés problémáját egy emberöltő alatt meg lehetne oldani – már ha lenne rá komoly akarat. Csupán azt kellene biztosítani, hogy minden családban csak 1 gyerek szülessen. A feladat végrehajtását az ENSz nevű illuminátus szervezet valamelyik szakintézménye hajtaná végre, a ‘nemzeti’ kormányok bevonásával.
    Mindez csak spekuláció, mert a folyamatosan egyre nagyobb mennyiségban előállított javak és szolgáltatások felvevőpiac nélkül maradnának, és így globális méretekben egész iparágak dőlnének be. Ebben a folyamatban egyértelműen ellenérdekelt az összes gigaóriás konszern, ezért nem is lesz belőle semmi.

  10. Tibor bá’, szép írás egy korábbi gazdasági ‘disszidenstől’.

    1. Nem is Magyarország a célországuk, emellett az (ideiglenes) itt tartózkodásukért az EU fizet nekünk (csak ezt OV elfelejtette megemlíteni).
    2. A korábbi (valódi) gazdasági bevándorlóink egy jó része már továbbállt (arab orvosok, kínai befektetők egy része stb.), olyan szar itt a helyzet.
    3. Ezeket az embereket nem csak a nyugat zsákmányolja ki, hanem mi magyarok is (pl. ezek bányásszák rabszolgamunkában az elektronikus cuccokba való ritkaföldfémeket).
    4. Ha dögöljön meg minden gazdasági bevándorló, akkor mi a szitu azzal az 500 ezer magyarral, aki nyugaton gazdasági bevándorló?

    Ez az egész egy látszat probléma, egyelőre nulla jelentőséggel. Inkább azon kellene gondolkodni, hogy egy csomó megyében az iskolás gyerekek 1/3-a cigány származású. 10 év múlva minden 3. fiatal felnőtt cigány lesz ezekben a megyékben /szakma nélkül, állás nélkül/.

    „Életképtelen nyomorultak életben tartása álhumanizmus.” Ha valaki életképtelen, akkor meghal. Ha életben lehet tartani, akkor nem életképtelen. Gyerekeim az asztmájuk miatt régen gyógytornára jártak, eközben rengeteg mozgásukban vagy mentálisan sérült gyerekkel találkoztunk. Ezekben a gyerekekben annyi szeretet és hála van, amit el sem tudsz képzelni. Ha ezeknek a gyerekeknek a szülei bevállalják, hogy felnevelik őket, a társadalomnak ezt tudomásul kell venni – a magyar TB rendszer ugyanis szolidaritás elvű.

  11. Szerintem a teljes képhez hozzátartozik, hogy az USA lassan átveszi ellenségei módszereit, az asszimetrikus háborút.
    Európát hagyományos módszerkkel nem tudja megtörni.
    Erre ment ki az egész „arab tavasz”… Káosz káosz után.
    Most a menekültekkel együtt beszivárognak az USA által felpiszkált „terroristák”, és pár éven belül elkezdik fellazítani (lázítani ?) egész Európát.
    Ez megy már Macedóniában… Ha a kormány nem áll el a Török Áramlat támogatásától, akkor megdöntik.
    A „papírok nélküli” menekültek egy bizonyos része már nekik dolgozik…

  12. Nehogy megérjük azt, hogy a kelet-nyugat európai határra újra szögesdrótot kelljen húzni – csak most majd éppen a keletieknek kell lezárniuk a határokat a nyugat felől érkező afrikaiak áradata elől. Ne felejtsük el, hogy egyelőre ugyan nem Mo. a céljuk, de itt Kánaán van ahhoz képest ahonnan jöttek.

  13. 6- ra:

    Azok az idők elmúltak.
    Kihalás a mai megfelelője.
    Bei is fog következni, 15 éven belül.

    Au revoir, Föld- gyors gyógyulást!

    10- re:
    Bizony, a laptopokba, okostelefonokba, stb velük termeltetik ki a ritkafémeket. Meg sok egyebet is.
    Az EU- USA Afrika lerablására épül.
    Meg a szennyezés kitelepitésére Kínába, keleti végekbe…

    11:
    Az „arab tavasz” az olajra ment ki-
    Egyiptom, Líbia, Tunézia.
    Az egész NATO gyakorlatilag egy olaj- maffia. Meg a fejlett ipari országok is.
    Fosszilis energia = Hullarablás, amiért a klímaváltozás a büntetés.

  14. 7:
    Sehol a világon nincs annyi éhbérért dolgozó szegény ember, mint Kínában.

    9:
    Kínában évtizedeken át megvalósították az egy család = egy gyerek. A házaspároknak volt rá gondjuk, hogy az az egy fiú legyen. Jelenleg sok tízmillió férfinek nem jut feleség.

    10:
    Csak te beszélsz gazdasági bevándorlókról, én nem. Ha nem lettem volna kaukázusi és keresztény, akkor Ausztrália nem engedett volna be.— Állandóan csak azt hallom, hogy 350…500.000 magyar dolgozik külföldön, de azt ne, hogy hány nem magyar dolgozik itt. Különben nem hiszem, hogy Anglia rosszul jár az ott dolgozó magyarokkal.

  15. Azért ma az olvasó – amennyiben a szíve és az esze megvan hozzá – szépen el tudja dönteni, kiben milyen lélek lakozik vagy éppen nem. És nem Tibor bá’ bejegyzésére céloztam, bár Observer szépen – ezért külön elismerésem – rávilgított egy dologra, ami igen félresikeredett; szerintem. 😉

    Gumióvszer… 😀 ez jó… sajnos ezt okozza a mai világ, a teljesen torz ismeretek nagy tárházát. Ne vedd személyeskedésnek. Azért érdemes utána olvasni az óvszer dolognak, mondjuk depresszióval kapcsolatosan, hogy csak egy szignifikiáns területet említsek. A HIV (és a HCV) tanulmányozása se ártana, meg úgy általában, mi is az az AIDS, ki és hogyan határozza meg (annyit segítek, hogy van egy globális WHO meghatározás és egy Afrikára szűkített WHO meghatározás, mely utóbbi értelmében kábé az afrikaiak 90% AIDS-es, ‘oszt még se az. A nyolcvanas években és azóta csökkentett hatóanyagtartalommal használt „gyógyszer” lényegében halálos méreg, afrikaiak esetében haszon és népirtás.)

    Observer: qurva nagy like! Ekkorát szerintem még soha nem adtam.
    Attila (PV): like és respect!
    Ouse M.D.: köszönöm, hogy tanulhattam Tőled. 🙂 egy közös ismerősünk leokézott, hogy nagyon ott vagy a témában. Lényegében csak a hsz-eid miatt nézek be ide. 🙂 majd ő is leokéz engem feléd, ha jól emlékszem V. a családi neved. (Ne nevezd meg, ha válaszolnál.)

  16. 10: Nem rózsaszjn a jövőkét, de arról szó sincs, hogy az 1/3-nyi, vagy néhol több fiatal cigány mindegyike szakma és meló nélkül lenne. Éppen fordítva, olyan 20 év múlva pl. S.a.újhelyben kézi szakmákban szionte csak cigányok dolgoznak majd, ha a mai trend fennmarad és már most is feltűnően nagy az arányuk. Putnokon tán még nagyobb.

  17. Tényleg itt is épp elég nyomorult van, de sokan vannak, akik számolatlanul szórják a pénzt. Igenis segíteni kellene ezeknek a szerencsétlen embereknek, de okosan, mert USA, Izraellel karöltve szándékosan nyomja ide Európába ezt a teljesen más kultúrájú népet. Ahogy mindent elkövetnek, hogy ne jöjjön gáz Európába, ugyanúgy mindent elkövetnek, hogy ne legyen egységes kultúrájú, keresztény és fehér Európa, mert rabszolgasítása a TTIP-vel már elrendezett tény. Mese, hogy meg lehet vétózni. Nálunk már folyik is az agyalás az irányított médiában, hogy milyen jó is a GMO.

    Okosan kellene segíteni őket, talán ezt a nagy liberális és demokrata szólamok mellett is meg lehetne tenni. Izraelben megtehetik, hogy a nőket ellátják sugárfertőzött intimbetétekkel? Megtehetik, hogy el sem hagyhatják a tábort, amíg bizonyos „védőoltásokat” meg nem kapnak? Megtehetik, hogy azt mondják nekik: vagy a táborban maradnak, vagy börtönbe mennek, vagy kapnak 4500 dollárt és költözzenek vissza? Megtehetik, hogy 5 méteres falat húznak a palesztinok és Izrael határán? Az is egy demokrácia, sőt, a legdemokratikusabb ország…

    Állítólag Magyarország a Föld országainak leggazdagabb 15 százalékához tartozik. Hogyan magyarázhatjuk akkor, hogy hagyjuk belefulladni őket a tengerbe, de nem fogadunk be senkit? Mondjuk azt, hogy mi is nyomorultak vagyunk, mert a politikusaink kilopják még a szemünket is?

    5. Camelia

    Tökéletesen egyetértek veled, de két dolgot azért hozzátennék. A fagyi azt nyalja vissza, aki nyalta a fagyit. Mi nem fagyiztunk, sőt még az EU sem, mégis bennünket nyal a fagyi? Még az olaszok megérdemlik, mert ha jó volt Líbia gyarmatnak, akkor legyen most is jó.

    7. László

    „Kiűzném a francia, holland, az USA, EU stb. multi-cégeket Afrikából” – ez volna az egyetlen megoldás! És ez az egyetlen, ami nem fog menni.

    20. Observer

    ” A korábbi (valódi) gazdasági bevándorlóink egy jó része már továbbállt (arab orvosok, kínai befektetők egy része stb.), olyan szar itt a helyzet.”
    Valami ilyesmit hallottam az egyik ügyeletes Fidesz-ellenzékitől is, mármint hogy milyen jó lesz, mert munkaerőhiány van az egészségügyben, nincs ápoló személyzet, mert a nálunk képzett ápolók és orvosok most mind elmennek nyugatra. A menekültek meg majd ápolnak bennünket…

    Hát ez aztán tényleg remek lesz!

  18. 16:

    Nincs mit, én is tanultam Tőled orosz- NATO- viszonylatban es nukleáris téren
    Csak nem Guy McPherson-
    vagy Robert Scribbler : D

  19. Tűrni, zokszó nélkül, mindenkor, mindenhol, mindent.
    Akinek van füle, meghallja.

  20. Sok ember első reakciója egy ilyen őszinte íráshoz, – nincs szíve Tibor bá’-nak?
    Hagyná őket halomra veszni?

    Baráti társasággal néztünk egy tudósítást dél-amerikáról. Kávéültetvényen 12-14 órát dolgozó 6-12 éves gyerekekről.
    A társaságban micsoda szörnyűlködés ment. Röpködtek az együttérző jelzők.
    Vége lett a műsornak és egyből elhangzott a kérdés. – Ki kér kávét?
    Rajtam kívül mind kért.
    Kérdezték, mért nem iszok?
    -Most így a látottak után megfeküdné a gyomrom.
    Simán lenyomták a jól megérdemelt kávéjukat.

    A menekült kérdéshez is így állnak. Amíg nincsenek itt, addig roppant megértőek.
    Mikor a bőrükön érzik majd engedékeny döntésük következményét, a legnagyobb idegengyűlölők lesznek. Lumpen élet, lumpen gondolkodás.

    A békéért háborúval fizetünk
    a jólétért másokat nyomorba döntünk.

    Finomkodhatunk, de ez van.

  21. Azért jól jönnének stadionok épületeinek karbantartására és fenntartására.
    Ha azt csinálnák se lennének idevalók? Pláne ha az EU fizet értük valamit is.

  22. Ouse M.D.
    „Az “arab tavasz” az olajra ment ki-”

    Az olaj már „megvan”…
    Ezen már nem kell sokat izmozni.
    Most a „Project for the New American Century” következő fejezetét hajtják végre, legyengíteni a potenciális konkurrenciát.
    Ezek közül Európa a könnyebb… Elárasztják menekültekkel meg közéjük kevert CIA-képzett terroristákkal, lehallgatás, korrupció, „civil szervezetek” és pár év alatt Jugoszlávaia sorsára juthat… Legalábbis ez a terv, ha hagyjuk.
    Aztán már jöhetnek az oroszok, végül Kína…

  23. Bravóóó! Ez az Tiborbátyám!Pont ilyen hangokra van most szükség. a 80 éves vén ganék meg mennyenek a dögkútba! Nem tudom neked, hogy esett volna, ha téged visszafordítottak volna, amikor menekültél anyád elöl, mert nem etted meg a spenótot! Továbbá megnéznélek akkor is mikor beteg unokád születik, te vajon lemondanál-e róla, hogy fényesen élhesd szánalmas napjaidat.

    NA szóval csak annyit szerettem volna írni. hogy 100%-ban eggyetértek Observer írásával.véleményem szerint az elesetteken segíteni kell, nem beléjük rugni.Ez a helyzet pillanatnyi állapot, volt ilyen a történelemben, akkor is megoldódott, a menekültek nem maradnak itt, vagy tovább mennek, vagy visszamenek a hazájukba mikor rendeződik a helyzet.De a legfontosabb addig is, hogy mi magyarok EMBEREK maradjunk ebben az embertelen világban!Főleg, hogy ezért még pénzt is kapunk.

  24. 24:

    Azt a pénzt nem MI, hanem a kormány és sleppje kapja.
    Majd pont ebből nem nyúlnának le…

    Lesz ez még rosszabb is.
    A klíma- menekülthullám már beindult.
    Az ellen folyó intézkedéseket (is) „terror- ellenes” háborúnak hívják.
    Mindkét felet kell egy konfliktusban támogatni, hogy lokális maradjon és ne induljanak meg ide.
    Az USA és Európa már évszázadok óta ezt játssza.

  25. 24:
    Azon töprengek, hogyan lehet, hogy fröcsögni ragyogóan tudsz, de gondolkodni képtelen vagy. Valamit azért elárulok. Hiába jársz ide olvasgatni, én észt nem tudok osztogatni, csak gondolatokat.

    10 – Observer (mert többen osztoznak a véleményeddel):
    Csak egyetlen egy kérdés, hallottál-e a Taügetosz-ról?

  26. – „A harmadik világot (ahonnan a menekültek érkeznek) évszázadokon át nem mi, hanem Anglia, Hollandia, Spanyolország zsákmányolta ki.” Kihagytad Francia országot, pedig ők a mai napig évi 500 milliárd dollárt söpörnek be gyarmati adóban, nem is beszélve arról, hogy volt gyarmataikon minden közművet franciák vettek meg és szedik a pénzt a vízért, áramért, mindenért. Már csak a föld az övék, amin állnak, mert a gravitáció ott is működik és leér a lábuk.

    24. Horváth Attila

    Ezeket a dolgokat sehol nem lehet megbeszélni, pedig titokban működik ám a Tajgetosz az egészségügyben. Persze soha senki nem fogja bevallani. Tibor bá’ és szerencsére rajtuk kívül még sokan ezt nem bírják érteni, mert nem volt olyan gyermekük, aki betegen született. Én tudom, mert az én kisfiam 4 évig tudott élni borzasztó fájdalmak között. Ráment az egész családunk, de bármit megtettem volna, ha az ő életét meghosszabbíthattam volna. Ilyen kérdést nem is a szülőnek kell feltenni és remélem is, hogy nem lesz olyan bizottság, ami kiszámolja majd a születésük után, hogy hány millió forint költségig viseli el a társadalom és ha annál többe kerülne, akkor elaltatják, mint a megunt háziállatot.

  27. 27:

    na, akkor, mint intenzíves hadd szóljak az egészségügyis részéhez:
    1) Ma, modern intenzív osztályon áram (85%- ban fosszilis energia) nélkül meghal a betegek azon része, akit bármilyen szervpótló/ támogató kezelés (lélegeztetőgép, dialízis, intraaortikus ballonpumpa, infúziós pumpák, stb) tart még életben.
    2) A gyógyszerek nagy része szintén petróleum- származék. A gyógyszerek előállításához, kifejlesztéséhez szükséges energia (ismét 85%- ban fosszilis) szintén.
    3) Lehet szidni a GMO-t, de akkor pl a humán- inzulint meg a rengeteg vektorral baktériumok génállományába bevitt egyéb hormonkészítményt, fehérjéket, stb szintén el lehet felejteni

    A (még) olcsó energia ezekhez -85% fosszilis- Afrika, Dél- Amerika meg Ázsia egyes részeinek lerablásából származik- ez a célja pl. az USA/ NATO- „terrorellenes háború”- nak. Csak az apró ellenségek elfogytak. Piszkálgatják az orosz medvét (grúz és ukrán helyzet)
    Az egészségügyi kiadások még a hadikiadásokat is megelőzik világszinten. Szóval a legnagyobb természetpusztító nem a nagy hadseregek, hanem- paradox módon- az egészségügy.
    És ahol kevés fosszilis van, azoknak sokkal rosszabbak emiatt az élet/ egészségügyi- kilátásai.
    Ma paradox módon- ismét 85%- szén, kőolaj és földgáz tüzelésével javítunk- rövidtávon- az egészségünkön.
    Az ipari társadalmak szemrebbenés nélkül beáldozzák a nem ipari népeket a saját rövidtávú túlélésük meghosszabbításáért.
    Párezer menekült felvétele csak kozmetika. Hagyni kellett volna őket békében- meg nem szétb@szni a klímát, a mérhetetlen energia- felhasználásunkkal.
    Minden sz@runk őket veri legelőször képen.
    Illetve másodikként, először a nem- emberi élőlények kapják a legnagyobb ívet.

  28. Tibor bá’,
    14, „Csak te beszélsz gazdasági bevándorlókról, én nem.” Egész pontosan ezt írod: „Orbán egyetlen gondolatával se értettem egyet, de most megtört a jég, menekült ügyben a nézetével egyértelműen osztozom.” OV viszont a gazdasági menekültekről beszélt, nem a politikaiakról.
    Különben, ha pedig a politikai menekültekről beszélsz, a helyzet sokkal rosszabb. Mi lett volna, ha 56-ban az osztrákok visszazsuppolják azt a 200-300 ezer embert, aki akkor kiment innen???

    26: „Csak egyetlen egy kérdés, hallottál-e a Taügetosz-ról?” Aha, onnan löködték le azokat, akiknek nem akartak nyugdíjat fizetni… 😉 Ugye nem mondod komolyan, hogy egy ókori (elszigetelt, csak Spártára korlátozódó) gyakorlattal akarod igazolni a mondanivalódat a 21. században?

  29. 29:
    Kedves Observer!
    1) Ne akadjunk le a menekültek osztályozásánál. Ez egy kollektív főnév, ami alatt (nyilvánvalóan) színes bőrű, muzulmán vagy semmilyen vallású, teljesen ismeretlen hátterű, de a mi kultúránktól erősen elütő egyéneket értünk, akik miután megtelepedtek át akarják venni az irányítást, az irányszatást és bőséges gyermekáldással túl akarnak és túl fognak szaporodni minket. Menj el Londonba és nézd meg mi van ott. Én éltem ott 1962-ben, amikor ennek csak a csirái látszottak, de már látszottak. Orbánnak igaza van. Ide ne jöjjön egyetlen menekült se.
    2) Itt megint csak nem kell összemosni a dolgokat. Nem vagyok elmebeteg haramia. Az asztma kellemetlen, de bizonyos feltételek mellett teljes érékű életet lehet vele élni. De vannak olyan újszülöttek, akiket a mai orvostudomány életben tud tartani (100 éved biztos meghalt volna), tart is, és nyomorít meg egy teljes családot egy egész életre. Ami ellen felemelem a hangom, hogy az ösztöneitől szabadulni képtelen anya nyomorék gyermekének a rendkívül költséges, minimális reményt adó, rendszerint csak külföldön elvégezhető műtétjére, gyógykezelésére 10-15 millió forintot meghaladó összeget költsenek a társadalom lekoldulásával. — Különben az Ókor emlegetése ez esetben erős manipulálás. A görög kultúra, tudomány, filozófia adta a mai civilizáció alapjait. A spártai nevelés kimagasló volt, és bizony éppen a mai korban követendő lenne. Különben Spártában nem volt kötelező a gyermek kihelyezése a Taügetosz-ra, de aki kitette, az nem volt gyilkolással vádolható. — Nyugdíj ügyben már többször kifejtettem a véleményem. Aktív életemben az állam, mint munkaadó, irányomban azon az alapon teljesített alul, hogy majd nyugdíjat fogok kapni.

  30. Tibor bá’,

    „Nyugdíj ügyben már többször kifejtettem a véleményem.”
    „a társadalom lekoldulásával”
    Nos, a két dolog összefügghet. Ha te azt mondod, hogy minek összekoldulni a pénzt egy műtétre – bár azt se értem, miért zavar ez téged, ha nem akarsz, nem adsz pénzt – mások pedig majd azt kérdezik meg, hogy mi a fittyfenének kell nekünk eltartani egy 80, 70, stb éves nyugdíjast. Ha egyszer lehetővé tesszük, hogy életről-halálról döntsenek valakik, akkor hol fog húzódni az a bizonyos határ? Ki élhet, és kinek kell meghalni? Mikor kerülnek sorra a kövérek vagy a mozgássérültek? Azzal, ha azt kezdjük vizsgálni, hogy ki hasznos a társadalomnak, és ki nem, nagyon veszélyes vizekre evezünk.

    „Orbánnak igaza van. Ide ne jöjjön egyetlen menekült se.” ‘Ide’ nem is akar jönni. Mi csak az ugródeszka vagyunk. Vagyis a probléma jelenleg mondvacsinált.
    Amúgy „joga” sincs ilyet kijelenteni ennek az országnak, ahonnan az elmúlt 100 évben sok százezer ember ment/menekült el ilyen-olyan okok miatt és akiket más országok befogadtak. Nem hiszem el, hogy nem érzékeled ezt a morális problémát.
    Aminek viszont van realitása, a klímamenekültek kérdése, akik valóban nagy tömegben megjelenhetnek majd egyszer a határokon. Azon lehet filózni, hogy velük mi legyen – de azért arra is gondoljunk, hogy mi lesz akkor, ha éppen belőlünk válik klímamenekült.

  31. 31:
    Nem tudom miért lovalod bele magad ebbe a témába. De tisztázom azt, amit tudok. A nyugdíj fizetés egy széles kőrben alkalmazott, elég szép múltra visszavezethető téma. Furcsának találom, hogy primitív fiatalok gondolatait átveszed. A nyugdíjas nem ingyen kapja a nyugdíjat, az JÁR NEKI. Ne menjünk ebbe bele, mert mindenütt más és más, de a lényeg, mindenütt előre tudott, hogy mi várható. Most itt sokan úgy érzik, hogy ők fizetik a járulékot, amit a nyuggerek kapnak meg. Szóval ne kezdjük ezt elölről. A társadalom lekoldulása egészen más tészta. Amilyen manipulatíven a TV műsorok tálalják a dolgot, az bizony a társadalom lekoldulásával ér fel. Senki se adakozna magától, ha ebből nem csinálnának trendy cselekedetet, be lehet vele kerülni a TV-be, stb. — Nem mondtam, nem is céloztam rá, hogy bárkinek bármit el kellene dönteni. A problémával tökéletesen tisztában vagyok, és a visszaélési lehetőségek iszonyatával is. Maximum azt sugallom, hogy akit a természet halála ítélt azt adott esetben nem kellene megmenteni egy nyomorúságos élet végigszenvedésére, olyan összegek elköltése árán, aminek lenne sokkal értelmesebb helye. — Én meg azt nem hiszem el, hogy nem érzékeled a különbséget egy magyar mérnök, orvos, vagy akár egy kamion sofőr és egy afrikai birka pásztor között.

  32. A Tajgetoszról jutott eszembe

    Ha egyszerre két életveszélyben lévő beteget kellene rákötni az osztályon lévő egy vastüdőre az egyik egy ötvenes egyetemi tanár, akinek négy kiskorú gyermeke van, a másik egy alkoholista hajléktalan, akinek hozzátartózói ha egyáltalán vannak akkor is ismeretlenek.
    Nos, az ügyeletes orvosnak döntenie kell.
    Szerintetek hogy fog dönteni, ki kapja a vastüdőt és a ki megy a levesbe ?
    Erre törvényt hozni mégsem lehet.

    Tibor bá’ -val egyetértve, van abban valami furcsa, bizarr, és pazarló ,irracionális ,hogy minden halmozottan sérült koraszülöttet megmentenek, kerül, amibe kerül és néha utána további 60 évre borítékolható az önellátásra való képtelensége szegény párának.
    Erre sem lehet más törvényt hozni, ma még (?)

    Voltak primitív kőkorszaki törzsek, ahol legitim volt időnként…….. ha a sanyarú körülmények ezt indokolták……… a csecsemőgyilkosság.

    Az eutanázia is araszol a legitimitás felé.

    http://hvg.hu/vilag/20140214_belgium_eutanazia_gyerekek

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20150206-engedelyeztek-az-eutanaziat-kanadaban.html

  33. 31:

    Ezek már most klíma- menekültek, csak szólok.
    Nemsoká a kaliforniai magyarok is tömegével jönnek vissza 2. otthonukba letelepedni.
    Mert az ivóvíz többet ér, mint a zöldhasú meg a zöld festékkel permetezett látszat- pázsit…

    Sajnos a nagy filozofálgatás után (kinek mi hol, meddig jár, ki döntse el, stb) eljutunk oda, ahová a megboldogult Michael Ruppert:

    6,3 miliárd embernek semmi keresnivalója a Földön- mert ők (mi) csakis az olaj, földgáz és szén alapú energiának köszönhetik létezésüket- és ezáltal a jövő felélésének.
    Aztán fejbe is lőtte magát több, mint 1 éve- Isten nyugosztalja.

  34. Az az érzésem néha, hogy csak a dolgok felszínét kapargatjuk, és nincs bátorság a dolgok mélyére nézni.

    Ha egy kicsit hátralépünk, és „történetileg” szemléljük a dolgokat, azt látjuk, hogy az az ideológiai háttér, amit „európai kultúrának” hívunk, az a farkastejen nevelkedett testvérgyilkos legendájára épülő kalóz Római katonabirodalom mentalitásában él tovább a mai napig.
    Amikor a níceai zsinaton hozzácsapták az Ótestamentumot a Bibliához és a bálványimádókat már lehetett mészárolni, a szintén testvérgyilkos Káini erkölcsi modellje mindjárt felkeltette a Birodalom érdeklődését és államvallássá tette a zsidókereszténységet.
    Innen kezdve a gyarmatosításnak „felsőbb” mozgató rugója volt és azóta egyfolytában ez folyik, és talán csak a külsőségek változtak.
    Ennek a folyamatnak a része a mostani menekültáradat, talán annyi a különbség, hogy most már Európa is gyarmattá válik.
    És az öreg Európának egy szava se lehet, mert most a saját gyógyszereivel gyógyítják…

    A menekültproblémát nem lehet a rendszeren belül megoldani. Se falakkal, se erőszakkal.

    Ne legyünk szemforgatók.
    Minden más posztban azt taglaljuk, hogy ez a rendszer MINDEN szinten fenntarthahatlan és rothadt, de amikor a menekültekről van szó, akkor hirtelen „értékké” válik az a kétezer éves erkölcsi hordalék amit naponta ostorozunk.

    Hosszútávon talán hálásak is lehetünk ezeknek a menekülteknek, hogy rámutanak azokra a morális mocsarakra, amelyekbe nyakig süllyedve még mindig osztjuk az észt, hogy mit is NE csináljon az a szerencsétlen, aki alól EU-s segédlettel ki lett bombázva az országa… És hogy észrevegyük : Az USA szivességet tesz nekünk is, hogy visszabombázza a „fejlődő” országokat a kőkorba, hogy NE ÉLJÉK FEL azokat a forrásokat, amiket „MI” fejlettek szeretnénk felélni…

  35. Nincs mit írnom ,csak annyit hogy mindenben egyetértek veled Tibor bá amit leírtál…

    Eléggé sajnálatos probléma ez,de nem az a megoldás hogy számolatlanul befogadják őket.Mert egyik állam rendszere sem tud ezzel meg bírkózni.Ezek teljesen más tipusú emberek,más szocializációval.(ha lehet annak nevezni)Ezek simán elvágják a torkodat,kétséged ne legyen ,mert nekik nincs mit veszteni.Ezeknek nincs tudása végzettsége.nem tudod alkalmazni semmire.Van köztük pár aki beszéli az angolt,vagy tud valamit,de az kevés,azt lehet be is fogadják valahogy.De a 95%-al nem lehet mit kezdeni.Meg ahogy Tibor bá leírta túl szaporodnak.Nincs így is elég probléma a többi eddigi bevándorlóval?Vagy a cigányokkal?

  36. 35:
    Ugye nem haragszol, ha holnap hajnalban kivégeznek, azért ma este még megvacsorázok és nagyon görbén nézek arra, aki arra hívja fel a figyelmem, hogy ez teljesen felesleges, bár igaza van, de én azt szeretném tőle hallani, hogy igazságos volt-e az ítélet.

  37. 31. Observer
    „Azzal, ha azt kezdjük vizsgálni, hogy ki hasznos a társadalomnak, és ki nem, nagyon veszélyes vizekre evezünk.”
    Nem. Nagyon veszélyes vizeken hajózunk és éppen ideje lenne, hogy elkezdjünk evezni.
    Ezeket a döntéseket nap mint nap ezerszám meghozza valaki akinek ráadásul ez nem is feladata, orvos, rendőr, szociális gondozó.
    Milyen alapon varrod a nyakába a felelősséget?
    Ugyanis ha nem kodifikálod a szabályokat akkor ezt teszed.
    Milyen alapon várod el tőlük?

  38. Azért annyit hozzá szeretnék szólni ehhez a tartalmas válaszolgatáshoz,hogy a magyar kivándorlók elenyésző százaléka mehetett más szinesbőrű népfajokhoz. Mig a mai dél-északi áramlás nagy százaléka pont a más bőrszinűek beözönlése a fehérek közé,ahol túlszaporodás miatt néhány generáció után majd a fehéreket csak zárt rezervátumokban pénzért meg lehet tekinteni. A magyar kivándorlókat (sajnos) a túlszaporodás nem fenyegeti, inkább az asszimilálódás.
    A Tajgetosz dolgot már van történész, aki másként látja. Nem elpusztitották a nyomorék ujszülötteket,hanem hegyi pásztorokra bízták. Persze az életképtelenek úgyis elpusztultak.

  39. Tibor bá’ , „A nyugdíjas nem ingyen kapja a nyugdíjat, az JÁR NEKI.”

    Így van. JOGOD van a nyugdíjra. Másnak meg az ÉLET-hez van joga.
    Ha te megkérdőjelezed az élethez való jogot, akkor ne háborodj fel, ha más pedig megkérdőjelezi a nyugdíjadhoz, vagy akár az életedhez fűződő jogaidat. Mert akárhogy is, 80 feletti nyugdíjasok 95%-a csak teher a társadalomnak. Ha úgy vesszük… 😉

    Bevándorlásról – morálisan nem elfogadható ellene tiltakozni, amíg ez kezelhető keretek között van /feljebb többször írtam, hogy miért is/.
    „afrikai birka pásztor” Ez olyan, mint amikor a lengyel vízvezeték szerelőkkel riogatták az angolokat. Éppen most végzett nálunk egy nigériai srác. Tökéletes angol nyelvtudás, MSc diploma stb. Bár lehet, hogy otthon majd birkát őriz – amíg a Boko Haram ki nem nyírja.
    Én dolgoztam sokféle emberrel – négertől elkezdve, indiánon keresztül, kínaival, iránival stb. Nem a bőrszín számít, hanem az, hogy ki milyen ember.

  40. Oberver! Nem ismerek rád. Nem az elveid miatt, hanem a logikádból kifolyólag. Aki megkérdőjelezi a nyugdíjakat, az el akar venni valamit, ami különben jogos. Ezt nem lehet analógiába állítani azzal, hogy én szerintem nem helyes, ha a fejlett technológiával az Ember felül akarja írni a természet törvényeit. Én nem akarom elvenni az élethez való jogot. Eszem ágában sincs, de nem tartom helyesnek egy nyomorúságos élet hallatlan költséggel való fenntartását csak azért mert ez technikailag lehetséges, de nélkülöz minden ésszerűséget, ráadásul mindenki rosszul jár vele. — Abba pedig nem érdemes belemenni, hogy akik itt vannak, azok milyenek. Tudok olyan itt végzett néger orvosról, aki hazavitte magával a magyar ápolónőt, aki fél évvel, később visszaszökött és rémeket mesélt. Esetleg a kulturált araboktól SOS-t küldő fogvatartott feleségekről. Vagy vegyük csak a baltás gyilkost. Szóval ennek nincs értelme. Különben se angolul beszélő egyetemisták menekülnek ide.

  41. És akkor a 80 felettiekről, ami egy külön téma, egy teljes posztban, holnap. Rendezzük le egyszer és mindenkorra!

  42. Jó a cikk a Hszk is…..Érdemes volt bekukkantani ide.Jó pár éve foglalkoztat a dolog:bevándorlás ,integráció.menekültkérdés,energiaválság,…….Én eddig azt tapasztaltam és tanultam olvastam: ilyen-olyan szintű a problémahalmozódások és egymást erősítő folyamatok révén ma már oda jutottunk vagy az emberiség lép drasztikusan vagy a természet megoldja.Vajon melyik lesz a brutálisabb?Melyik lesz a humánusabb?
    Nincs megnyugtató, jó megoldás.Ha a például beengedi a Nyugat a nem nyugati kultúrához tartozókat összeomlik.Ha nem akkor is…… A végkifejlet nem kétséges a hogyan és a mikor, na az a kérdés ,ott még van választási lehetőségünk-mondjuk ez nem nagy vigasz.A klímaváltozás és energiaválság nélkül is ami viszont már van és csak nagyobb lesz……

  43. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy az egész vita lassan okafogyottá válik. Az EU Orbán kottájából játszik:
    „A művelet végrehajtásához az unió számít az ENSZ Biztonsági Tanács felhatalmazására. Amíg azonban a politika nem adja meg a zöld jelzést a katonai tervek végrehajtásához, addig nem adható ki a tűzparancs” – a menekültekre…
    http://444.hu/2015/05/18/klasszikus-eu-terv-a-menekulthullam-ellen-egy-betuszo-es-katonak-akik-nem-lohetnek/
    Különben 895-896-ban az egész magyarság illegális bevándorló volt itt a Kárpát-medencében 😉

    „a logikádból kifolyólag” Az élethez való jog ALAPJOG. Nem logika kérdése.
    /Logikám szerint befizetésarányos TB szolgáltatást kellene csinálni, egy moszlimot sem kéne beengedni az országba, Fekete Pákót pedig még ma fel kellene tenni egy repülőre az afrikai dzsungel felé. – viszont esetemben a morál ezek szerint néha felülírja a logikát. Majd panaszt teszek apámnak meg anyámnak, hogy hülyén neveltek. 🙂

    „a 80 felettiekről” Nyugi, a hasznos 5%-ba soroltalak apám mellett téged is… 🙂
    „a fejlett technológiával az Ember felül akarja írni a természet törvényeit” Akkor dobjuk ki az antibiotikumokat, védőoltásokat, pacemakert, inzulint stb.? Ezekkel is felülírtuk a természet törvényeit.

    38: Melampo, „Ugyanis ha nem kodifikálod a szabályokat akkor ezt teszed.” Tudomásom szerint pl. a mentőorvosok egyértelmű szabályok alapján döntik el, hogy kit kezelnek először vagy ki az, akihez hozzá sem nyúlnak. A többi szakterületen bizonyára vannak hasonló protokollok.

  44. A gyógyszerek kifejlesztése nem a természeti törvények felülírása hanem azok felhasználása a saját túlélésünk érdekében.A következmények megint csak természetesek hiszen az evolúciós verseny miatt jelentek meg a rezisztens kórokozók a korábbi már legyőzöttek átalakulása révén.Ez az előtt is így működött ,hogy megjelent a mai gyógyszeripar lásd például a nagy járványok kora utáni népesség ellenálló képességét ami a védettség kialakulásához illetve elterjedéséhez vezetett a korábbi népességhez viszonyítva……………..

  45. Kijártunk a Városlegetbe kutyázni. Volt, mikor 80-100 kutya is ott kergetőzött egyidőben.
    Érdekes volt megfigyelni, hogyan viselkednek az újonan érkezők és a már ott lévők.
    A szelídek mindjárt megtalálták a hangot a többiekkel és átvették az éppen aktuális játékot. Asszimilálódtak.
    Az agresszívebbek távolról még csaholtak, de közvetlen közelről már a szelíd arcukat mutatták.
    Amikor pedig több, nem jól szocializált kutya érkezett egyszerre, abból mindig verekedés lett.
    Tehát, ha egy működő közösségbe új tagként megyünk, akkor át kell venni szokásaik nagy részét. Így nem alakul ki konfliktus. Mindenki boldog.
    Ha egyszerre többen érkeznek, gátolják egymást a beilleszkedésben és előbb utóbb véres konfliktus robban ki a befogadók és köztük. Épp, mint a kutyák esetében, bocs, mint az embereknél.
    Mi abból az érték, ha a befogadó és a befogadott is meghal?
    Mint ahogy nem zavar, milyen tradíciók változtak meg ezer év alatt, szütek meg, úgy az sem zavarna, ha évszázadok alatt változnánk a továbbiakban is.
    A sebességgel a mennyiséggel és ezek különbözőségének mértékébel van gond.
    Bármilyen rendszert nézhetünk, ha abban a folyamat gyorsan zajlik le, azt robbanásnak hívjuk. Mindegyik alkotó elem sérül.
    Két álláspont ütközik. Az egyik azt mondja, szabályozzuk a folyamatot előrelátóan.
    A másik azt mondja, kezeljük akkor a konfliktust, amikor megtörtént és pontosan látjuk mi az.

  46. Nem szoktam ide írogatni, de most úgy érzem kell.
    Miért kellene befogadnunk bárkit is? Csak azért mert menekül valami elől? Van ezen a földön pár milliárd ember aki szívesen idejönne. Mégis hány menekültet kéne befogadnunk? Tízezret? Százezret? Milliókat? Akik annyira befogadnák őket, mikor mondanák azt hogy elég? Olyan jól eldobálóznak azzal hogy szegény menekülteket be kell fogadni, mert nehéz sorsúak. De vajon hányan osztanák meg a lakásukat, a hálószobájukat pár afrikaival? Miért olyan nehéz felfogni azt a tényt,hogy több, homlokegyenesen eltérő kultúra keveredése előbb utóbb nagyon komoly összetűzésekhez fog vezetni. Nekünk idegen az afrikai, iszlám,zsidó, stb kultúra. Nekik meg az európai kultúra. Idegenek vagyunk egymásnak. A saját hazánkat, a saját társadalmunkat veszélyeztetjük minden egyes bevándorló befogadásával.
    Mint embert sajnálom őket. De a saját hazám, a saját nemzetem fontosabb akármilyen bevándorló életénél. Van ebben az országban pár millió nagyon rossz körülmények között élő magyar ember. Azt a pénzt, időt, energiát, amit a bevándorlók pátyolgatására költünk, inkább rájuk kéne költeni. Nagyon rossz vége lesz ennek egész európára nézve. Mivel a különböző kultúrák képtelenek egymás mellett békében élni, el lehet képzelni hogy mi lesz akkor, ha idegenek lepik el ezt a kontinenst.
    A nyugdíjasokról annyit, hogy aki elérte a korhatárt annak valóban JÁR a nyugdíj. Megdolgoztak érte. Ők már letettek valamit a társadalom asztalára. Nem puszira kapják. Viszont egy menekülttől, aki semmilyen használható nyelvet nem beszél, semmihez nem ért, mit várhat a társadalom. Márpedig a menekültek legtöbbje ilyen. Van ebben az országban pár százezer cigány hasonló adottságokkal akiket eltartunk. Rengetegbe kerülnek.
    Igen, valóban sok magyar vándorolt ki nyugatra. de itt van egy hatalmas különbség. A mi kultúránk nem különbözik az európaitól. Hiszen mi is európaiak vagyunk. Azok akik kivándoroltak, gyorsan megtanulták a nyelvet, és az ottani társadalom hasznos tagjai lettek. Rengeteg magyar dolgozik nagy neves cégeknél, rengeteg dolgot találtak fel, rengeteget tettek azért a társadalomért ami befogadta őket. Elenyésző az ingyenélők száma. Sok a névtelen „hős”, a tervezők, művészek, műszaki emberek. Akik mind mind a tudásuk legjavát adták, és adják ma is a befogadó ország felvirágoztatásáért.
    Végezetül a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekről. Tibor bának tökéletesen igaza van. Még ha az a szülő akinek ilyen gyermeke születik nem is ismeri el. Pedig a halál egy ilyen gyereknek is megváltás. Milyen élet az, ahol az ember születésétől gépekhez van kötve, nem tudja felfogni a körülötte lévő világ történéseit, egyfolytában vizsgálják, műtik, szurkálják, soha nem tapasztalja meg a szerelmet, soha nem lesz házas, nem lesznek gyerekei, egy tolószék az otthona, nem fog hegyet mászni, futni, nem fog tudni írni, egyszerűen csak létezik addig, amíg megvan hozzá a technika, és az ember aki életben tartsa. Na meg persze a társadalom, aki mindezt finanszírozza. Az ilyen gyermek életképtelen, a természet már régen megoldotta volna a problémát, csak a technikai tudásával, életben tartja az ember.

  47. Nohab (M61? 🙂 ) Szent István máshogy gondolta… 😉

    „VI. A VENDÉGEK BEFOGADÁSÁRÓL ÉS GYÁMOLÍTÁSÁRÓL

    A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod. Hogy ez ne legyen, naponta nagyobbítsd országodat, hogy koronádat az emberek nagyságosnak tartsák.”
    http://mek.oszk.hu/00200/00249/00249.htm

  48. Maradéktalanuk egyet tudok érteni Tibor bá, Nohab és a hasonszőruek véleményével menekült ügyben!
    Igen, én sem a magyar GDP-t gyarapítom már egy jóideje, de nem is menekültem. Egyszerűen éltem a törvények adta lehetőségekkel (anno Greencard-Regelung, most meg Freizügigkeit, vagy valami ilyesmi) és tisztes alkalmazottként élem a kispolgári életemet a családommal. Feleségem nem talált ‘normális’ munkát, így egy fizetésből élünk. Viszont azok az idők már elmúltak, hogy ezt könnyedén meg lehessen tenni, noha mérnök vagyok, átlagos fizetéssel (= nem kevesebb, csak azért mert ‘külföldi’ vagyok). Adót fizetek/vonják, támogatásra semmilyenre sem vagyunk jogosultak, az alanyi jogon járó gyerekfejpénzt kapjuk, osz ennyi. Precízen be kell osztani a fieztést, hogy maradjon a hónap végére is. Ezek után naná, hogy elborzadva nézem a menekültek áradatát, amely elözönli többek között Münchent. Az utóbbi években iszonyat mennyiségű afrikai (kaffer, feka) és közel-keleti koszvadt népség rohanta le az országot. Négyszemközt beszégetve emberekkel, szinte mindenkinek teli van ezekkel a hócipoje. Ennyi utcaseprő meg McDonalds-alkalmazott nem kell, hogy tízezerszámra befogadjuk ezeket az embereket. Mellesleg nem szakadt ruhában járkálnak, olyan bőröndjeik vannak, amiket én nem tudok csak úgy megvenni és oylan babakocsikban tologatják a frissiben kiszart semmirekellőket, hogy csak kapkodom a fejem. én meg izzadok, hogy a második gyereknek mibol vegyek használható babakocsit meg kiságyat. A nagyobb lakásba való költözésről lemondtam, mert azt végképp nem adja ki a büdzsé. Hát ez így azért egyre messzebb van a középosztálybeli értelmiségi mérnök-élettől, amire én szerződtem (magammal 😉
    Multi-kulti…pfejjj Berlinben is olyan klasszul bejött, mi?

  49. Talán Szent István király számára egyértelmű volt az is ,hogy az idegenek tiszteletben tartják majd a befogadó ország törvényeit és ők alkalmazkodnak a befogadókhoz és nem fordítva.Nem követelték az Árpád-kori magyar állam káliznak és böszörménynek nevezett muszlim vallású alattvalói azt ,hogy mások éljenek a gyaurként az ő törvényeik a Korán- sária- szerint mint másodrendű emberek akik az életükért cserébe fejadót fizetnek -dzsizjét……….Tudták mi hányadán mennyi.Egyébként meg röhej ,hogy azok pártolják leginkább a bevándorlást akik az pl .az iszlám szemében nem érdemlik meg az élethez való jogot sem:ateisták,homoszexuálisok,bálvány imádok,pogányok,baloldaliak,liberálisok,-akik nem tartoznak a könyvnépei közé..stb,közben meg a muszlimokkal együtt tüntetnek -leendő áldozat a potenciális hóhérral………azok ellen akik őket is megvédenék. Nézzük csak meg az egész iszlám világban milyen a nem muszlimok helyzete most a 21.században is.Ezt akarjuk?

  50. Ahogy ma jöttem haza meloból ismét feltűnt Győr városában a sok menekűlt/befogadott ,mászkálnak a bevásárló központok környékén ,a feketék látszólag jól érzik magukat ,jól öltözöttek ,tiszták ,mosolyognak. Nem úgy tűnik hogy beilleszkedni akarnának ,hisz kapnak pénzt ,szállást ,kosztot . Minek dolgoznának.
    Megjelentek mindenféle albán kinézetű arcok is a városban ,gondolom ők a vonaton érkezők akik véletlen eljutnak déli határtól pesten keresztűl pont Győrig.
    Több bajom is van a témával kapcsolatban ,leginkább hogy az itt élők tiltakoztak a menekülteket befogadó tábor megnyitása ellen de Vámosszabadin létrehozták ,onnan járnak be sétálgatni ,felfedezni a terpet. Mivel városunk mindig is kellemes hely volt ,nagyon feltűnők ezek az arcok most. Szerintem nem javítani fognak a bűnözési statisztikán ,és élmunkások se lesznek az Audiban. Ha már ittvannak én tuti munkára fognám őket pl olyan hogy város szépítés ,szemétszedés parkokban ,fűnyírás ,tisztitások ,söprögetés stb. Tudom sokak szemében ez lealacsonyitó lehet ,viszont a város nem jut elöbre a mostani alkalmazottakal ,kevés az ember rá. Ezt a hétvégi sétámon megállapítottam 🙂 várost átszelő 1es számú főút 40 centis gaz a járda melett ,park tele csikkekel ,bokrok nyincsenek megvágva stb. Miért nem lehet ezt bevezetni?

  51. A nagymama hat éve nem látott faszt ,a fiú unokája most tapasztalja első gyönyörteli kézzel előidézett pollúcióit.
    Miért nem baszattya meg magát a nagyi a szeretett unokájával ?
    Látszólag mindketten jól járnának …lehet, hogy csak látszólag ?
    Na ugyanilyen látszólagos előny a bevándorlókat munkaszolgálatosként dolgoztatni.Bizonyos uralkodó normák mindenkire kötelezőek.
    Az emberi méltóság illetve a szereplő személyiségek státusza nem engedi learatni ezeket a „hasznokat”

  52. 🙂

    ” ……………nem érdemlik meg az élethez való jogot sem:
    ateisták,homoszexuálisok,bálvány imádók,pogányok,baloldaliak,liberálisok…..”

    🙂

  53. Tisztelem, becsülöm Szent Istvánt, de úgy gondolom ebben a kérdésben tévedett.
    Róma végül elbukott, és nekünk miután be engedtünk mindenféle idegent, a vége Trianon lett. Úgyhogy a nagy multikulti nemhogy nem nagyobbította az országot, de jórészt a kisebbségek áskálódása miatt a kétharmada elveszett, több millió magyar ember feje felett húzták át hirtelen a határt, és lettek üldözöttek a saját hazájukban.
    Itt tartunk most. És megint jön a menekült áradat, akik ha elegendő számban összegyűlnek, először jogokat követelnek, végül országot. Egyébként minden héten járok Debrecenbe, és azok a menekültek a táborban nem úgy viselkednek mint akik el akarnának fogadni bármiféle magyar, vagy európai értékrendet. Különben meg bosszantó hogy amíg én dolgozom, ezek szabadon mászkálnak a városban, sőt az országban, nem csinálnak semmi hasznosat, és akkor még örülhetünk, mert éppen nem rabolnak.
    Nagyon sok szerencsétlen ember él a világban,borzalmas sorsok vannak. De nem segíthetünk mindenkin. Főleg nem a saját kárunkon.

  54. Miért kell szegény Szent István előrángatni?! Az 1000 éve volt, azóta változott egy és más Európában, Magyarországon. Hazánk teljesen más lehetőségekkel rendelkezett, mint most.

  55. Kedves Observer!
    Úgy tűnik, kevesen értenek veled egyet. 😉

  56. Azt sem árt figyelmen kívül hagyni, hogy „menekültként” sok esetben rovott múltú, sötét alakok, bűnözők jönnek ide, megszökve az ottani igazságszolgáltatás elől. Az csak az egyik baj, hogy eltérő kultúra, de a salak úszik legfelül és azt kapjuk első körben a pofánkba. Megszimatoják, hogy itt liberalizmus van és mindent szabad, különösen bűnözőknek. Ott ugyanis nem bánnak a fajtájukkal kesztyűs kézzel. Az ilyen négertáborok környékén sok olyan figurát látni, akik ránézésre megérdemelnének 25 évet. Ilyeneket fogadjon be valaki lakótársnak vagy szomszédnak, aztán utána lehet okoskodni.

  57. 44. Observer
    Mellébeszélsz. Más egy szakmai utasítás és más a törvény. A szakmai utasítás a törvény keretein belül kell, hogy mozogjon de itt pont az a probléma, hogy a döntéseket egy adott szituációban mindenképpen meg kell hozni és közel sem biztos, hogy az az adott döntés törvényesen meghozható lenne. Viszont kényszerhelyzetben nem mindig halogatható a döntés és a döntéshozó sokszor kénytelen a felelősségre vonást kockáztatni. Széles tömegekről beszélek mert nem csak a mentőtiszt kerül ilyen helyzetbe hanem pl. a közigazgatásban dolgozó szinte minden egyes ember a napi munkája során .
    A társadalomnak egy paradigmát el kellene fogadnia és azt kellene vallani, vállalni, kodifikálni és nem nevetséges, kívülről ránk erőltetett mainstream divatokat követve vállalhatatlan baromságokat hirdetni miközben mindenki tudja, hogy a gyakorlatban ez kivitelezhetetlen.

  58. Pugacsov

    Az utolsó hozzászólásodban minden kétséget kizáróan összemosod a bűnöző és a néger fogalmát.
    Aki ezt teszi, arra joggal mondják hogy nécifasiszta.
    A menekültkérdést, ha gazdasági a menekült, amit megalázóan sokan megélhetési jelzővel illetnek, ha politikai, talán mégsem előnyös puszta ellenségességgel lerendezni.
    Viktorunk megint sátáni zsenialitással érezte meg az e támából a maga számára kifacsarható plusznépszerűséget, már öt perccel csárlihebdo után ismét illiberrálisan nyilatkozott meg, egész Európa nagy nagy megrökönyödésére.Most megérkezett a „nemzeti konzultáció” kérdőív, amely kvázi ugyanilyen balkáninyilas szellemiségű.

  59. 59:
    Gábor! A hozzászólásokból kitűnik a „közhangulat”. Talán nem túl előnyös számodra ezzel erősen szembe menni.

    Különben biztonsági szempontból okosabb minden illegális határátlépőt bűnözőnek tekinteni. Az USA-ban, ha a zsebed felé nyúlsz a rendőr szitává lő, mert „veszélyeztetve érezte magát”. Ha az illegális határátlépőnek nem tetszik a bánásmód, akkor ne jöjjön ide.

  60. Kedves Tibor bá’

    Ez egy demokratikus fórum, ahol talán, még mindenki – lehet, hogy már nem sokáig – szabadon elmondhatja a véleményét.
    Teszek a közhangulatra, amely a tömegek ez esetben mesterségesen felkorbácsolt legprimitívebb brutális ellenséges ösztöneinek működésén alapul.
    Értelmes ember – én nem vagyok az, csak törekedek azzá válni – nem a tömeg brutális ösztönei után megy.
    Természetesen egy nem túl gazdag ország, mint mi vagyunk, nem fogadhat be nyakló nélkül idegen tömegeket, mert ennek súlyos gazdasági, szociológiai terhei vannak.De inkább udvariasan védekezve kellene ezért ismételten elnézést kérni , szabadkozni, megmagyarázni a bizonyítványunkat.A fegyverbuzi agresszív militarista USA idegenrendészeti gyakorlata, ne legyen már nekünk példa értékű !

  61. 61:
    Tetszik vagy nem az USA minden területen követendő iránymutató 1945 óta. Egy fajta etalon, lehet rá hivatkozni.

  62. 56: Tibor bá, „Úgy tűnik, kevesen értenek veled egyet.”
    Hát igen, úgy tűnik, ‘A bárányok hallgatnak’. 🙂

    A véleménykülönbség abból adódik, hogy a többség itt garázdálkodó néger hordákat vizionál, és ez alapján megtagadja a szolidaritás elvét. Én meg azt mondom, hogy amíg nem okoz komoly terhet, addig kötelességünk pozitívan hozzáállni a menekültkérdéshez – ahogy hozzánk magyarokhoz is pozitívan viszonyultak nemegyszer a történelem során. A nagy kérdés, hogy adjunk-e esélyt arra, hogy a tiszta búza kiváljon az ocsú közül, vagy inkább az egészet dobjuk a tengerbe? Inkább vesszen 100 ártatlan, mint hogy egy bűnös megmeneküljön…
    Továbbra is az a véleményem,hogy nálunk a menekültkérdés mesterségesen fel van fújva, mondhatni beszoptátok Orbán trükkjét. 😉
    Ami itt pár hozzászólásban felmerült, hogy mi van a menekülttáborok környékén Győrben, Debrecenben, az a borsodi, zalai, somogyi stb. falvakban a napi „rutin” része… inkább azzal a „C” problémával kellene foglalkozni.

    Az egy teljesen más szitu a lehetséges jövőben, hogy menekültek százezrei próbálnak ide erőszakkal betörni. Kíváncsi lennék, akkor a mostani menekült-ellenes hozzászólók ott lennének-e a határon, fegyverrel a kezükben, vagy a TV előtt sopánkodnának és várnák az EU, USA vagy a szentlélek segítségét.
    Mindamellett mindenki szépen elsiklott Attila PV hozzászólása mellett, mely szerint a menekültkérdést nem is Európában kell megoldani…

    58, Melampo, „Observer…Mellébeszélsz”
    Az könnyen lehet, mert igazából nem értem, mit akarsz kihúzni belőlem. Minden ember nap mint nap döntési szituációk tömegével szembesül. A szerencséseknek csak azt kell eldönteni, hogy kávét vagy teát igyanak-e inkább. A kevésbé szerencsések sorsokról, életekről kell hogy döntsenek. Milyen silabuszt lehetne emellé adni? Minden szituáció más és más…

  63. 64:
    Szerintem ez a téma már lecsenget, de arra felkaptam a fejem, hogy Orbánt én is „beszoptam”. Megnyugtatlak, makacs vén fasz vagyok, engem már eltéríteni saját hülyeségemtől nem lehet. 😀

    Viszont ha elolvasnál egy-két biztonságtechnikai szakkönyvet, vagy beszélnél ilyen emberekkel, akkor előtted is világossá válna, hogy ebben a témában az általad képviselt „emberségesség” egyenlő a korai öngyilkossággal. Ehhez pedig legfeljebb egyénileg van jogod, nemzeti szinten semmiképpen se.

  64. Álljunk meg egypillanatra ezzel a nagy befogadással.
    Ha jól sejtem nem túl sokan vagyunk, akik véleményüket elmondják ebben a témában és van saját tapasztalatuk.
    Ételt, italt, tisztálkodási lehetőséget adtunk a lakásunkon hajléktalannak. Akkor köszöntem el tőle, mikor meg akart lopni.
    Átmeneti szállást adtunk elcsatolt területről érkezett számunkra idegen magyaroknak.
    A lényeg, hogy testközeli tapasztalattal a hátam mögött mondom, csapdába kerülünk, ha nem szabályozzuk nagy szigorral a bevándorlók számát.
    Szép a színes kavalkád, csak nem mindegy mik az elegy összetevői.

  65. 56, malleusorbis, Engedtessék meg, hogy a cikk alól az egyik kommentet idemásoljam:
    „Attila Baliko
    Nem hiszem,hogy,erdemes ossze hasonlitani,az USA es Mexico esetet,teljesem mas mint az europai bevandorlasugy! Bayer”ur” sajat tusko-bunko modjan eloadta a sotet jovot,ami persze csak arra jo,hogy hangulatot keltsen! Ugye senki nem gondolja,hogy Magyarorszag egyedul megoldja a problemat,de Orbanekbol hianyzik minden hajlandosag az egyuttmukodesre! Orbannak csak az Unio-penze kell,mas nem,lassan a periferiara szorulunk,ha mar nem ott vagyunk,ez miatt az ontelt,nagykepu,gazember miatt!”

    Orbán hihetetlenül ügyes abban, hogy időnként bizonyos csoportokat stigmatizáljon, hangulatot keltsen ellenük, a tömeg meg együtt üvölt vele. Voltak már soron a tűzoltók, diákok, internethasználók stb. most a menekültek vannak soron – akikből ténylegesen évente!!! befogadunk kb. 3-400-at. Ez aztán a nagy veszély, más nem is leselkedik erre az országra. A 307 /rozmár, nagyon vicces/ pedig a tervezett EU kvóta száma – csak úgy mellesleg, Szlovákiáé nagyobb… Mikor fogjátok már fel végre, hogy EMBEREKRŐL van szó /nem rozmárokról/, olyanokról, mint te, én vagy Tibor bá, vagy bárki az itt kommentelők közül…

  66. Pastor Martin Niemöller (1892–1984): „Először eljöttek a zsidókért, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Aztán eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán eljöttek a szocialistákkért, nem szóltam, mert nem voltam szocialista. Aztán eljöttek a szakszervezetisekért, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis. Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem.”

  67. Observer
    Hat ez az. OV most szól. Ha szelsosegesebb jön, az már nem fog szólni.

  68. Tibor bá’, többekhez áll közelebb Observer hozzáállása ehhez a kérdéshez, mint azt te az itteni beírások alapján gondolnád. Örültem és meglepődtem, hogy sok olyan hozzászólást olvastam, amelyek az én gondolataimat is tükrözik. Te magad ezt a blogot az értelmes emberek vitafórumaként kívánod fenntartani, ami becsülendő. Sokan megosztják itt, épülésünkre, hogy mit gondolnak a világról, új információkhoz juthatunk, ugyanakkor sokszor írnak olyat is, ami engem, és talán másokat is felkavar, és őszintén szólva ez elveszi a kedvem attól, hogy megosszam a gondolataimat. Minek érveljek olyannak, aki pl. az erre a világra született gyereket kiszart semmirekellőnek tartja, amennyiben az nem az ő “fajtája”, és sokan mások ezzel a véleménnyel örömmel azonosulnak a hozzászólások alapján. Én magam menekültekkel dolgoztam évekig, nem az idegent, hanem az embertársaimat látom bennük, és szeretnék egy olyan Magyarországot, ahol elsősorban együttérző emberek közössége vagyunk, és csak másodsorban magyarok, svábok, cigányok, menekültek, ilyen-olyan világnézetűek vagy vallásúak.

  69. Observer
    B.Zs. leírja az okokat (megnevezi az okozókat), rámutat a kettős mércére, valamint javasol egy megoldást is a kvótarendszerre. Ezekbe szerintem nehéz belekötni.
    És valóban igazad van, most kell szólni, addig amíg egy nyelvet beszélsz azokkal, akikkel egy levegőt szívsz.

  70. Látom nem értitek, hogy a menekültek (a cigányok is) extrém nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek egy olyan országban, mint ez. A durván rendőrállam USA-nak is meggyűlik velük a baja, nem még itt. A mi rendőrségünket néhány szomáliai gyerekkatona megeszi reggelire. Amit írtok a humanizmus nevében az esztelenség és nagyon veszélyes. Kiváncsi vagyok ki szeretne egy olyan szomszédot, akinek otthon a szeme előtt mészárolták le a családját, vagy gyerekkatonaként tette ezt ő mások családjával. Szívesen járatnátok a gyerekeiteket egy osztályba vele? Lenne ő még szellemileg ép ember? Mi fogná vissza itt? Mitől tartana, mivel lehetne rászorítani ilyen múlttal a civilizált életre? Őrültség farkasokat birkák közé engedni.

  71. solouse
    Köszi, hogy kibontottad az utolsó modatom. 😉

  72. Observer: „…hogy amíg nem okoz komoly terhet, addig kötelességünk pozitívan hozzáállni a menekültkérdéshez …”

    DE, pontosan az a probléma, hogy már MOST komoly terhet jelentenek. Legalábbis itt Németországban. Ezért kell kinyitnia az őshonos fajtájú embernek a száját, hogy a nyomorult politikusok lépjenek már valamit.
    Pár éve voltam Hágában 2 napot. Hát elborzadtam és visszatérve Münchenbe képletesen a keblemre öleltem a ‘törökjeinket’. Mintha Afrikába csöppentem volna, borzalom volt…
    Eltelt azóta k.b. 5 év és München utcáin is feltűnően több néger grasszál. Mi a francot keresnek ezek itt? Ébresztő!

  73. Mint tudjatok paran (remelhetoleg) en magyar katonakent szolgaltam Afganisztanban fel evet es jelenleg nem otthon elek. DE ettol fuggetlenul teljes mertekben a bevandorlas ellen vagyok. Pont amitObserver ir az az egyik legjobb erv az ellen hogy engedjuk korlatlanul a menekulteket ide. Igen kell(ene) foglalkozni a C problemaval de epp ezert minek beengedni meg egy idegen kulturat es akkor tetezni a meglevo problemat meg eggyel? Mert elobb utobb problema lesz belole ezt mutatjak a regebb ota mukodo liberalis befogado allamok lasd pl Svedorszag ahol mar 55 no go zona van es ott a kormanyzat mar elveszitette a kontrollt az esemenyek felett. Vagy mondhatnam Londonban Tower Hamlets-et ahol a britteket rendszabalyoztak meg a Saria alapjan helyi erkolcsirendeszek es a kormanyzat jo ideig tehetetlenul szemlelte. Voltam olyan londoni negyedben ahol nem hittem a szemenek… HA nem tudom hogy Europaban vagyok azt hihettem volna, hogy egy Kozel-keleti varosban tenfergek eppen. Kb 30-40 meter magas obeliszk szerusegen csillogott a napfenyben az iszlam felholdja, korulottem mindeki szakallas es „pizsamaban” rohangalt meg papucsban a nok pedig teljesen takarva.

    Szornyu ami itt megy es a humanizmusnak is van hatara. Ez az egyik. A masik pedig, hogy a bevandorloktol el kell varni es tuzzel vassal betartatni az asszimilalodast de legalabbis a nem radikalis kulonutaskodast. Minden tiszteletem Szent Istvan kiralye de gyanitom azokban az idokben ha valaki mondjuk a bevandorlok kozul megeroszakolta volna a helyi noket nem sokat teketoriaztak volna vele, a belenel fogva huztak volna fel az elso fa agara ami elbirja…

    Szoval mas idok voltak azok erosen, ma mar nincsen meg ilyen szinten az egyeni vedekezesi lehetoseged, tehat az allamot kell erre ravenned.

    Es ha valasztanom kellene inkabb egy eloregedo Europaban elnek mint egy masodik Afrikaban/Kozel-Keleten. valamint azert into jelnek ott van Del-Afrika is ahol az apartheid bukasa utan a gazdasag terdre rogyott a fehereket pedig rutinszeruen vadasszak le es buntetest se nagyon kapnak erte.

  74. Érdekes dolog, hogy Orbán egyik nap még a keresztény értékrend fontosságáról papol, másnap meg azon izmozik, hogy lehessen halálbüntetést is kiszabni, és hogy ne kelljen a menekülteket befogadni…

    Mt 25.31-46:
    Amikor eljön dicsőségében az Emberfia és vele minden angyal, helyet foglal fönséges trónján.
    Elébe gyűlnek mind a nemzetek, ő pedig különválasztja őket egymástól, ahogy a pásztor különválasztja a juhokat a kosoktól.
    A juhokat jobbjára állítja, a kosokat pedig baljára.
    Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot!
    Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok.
    Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek.
    Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna?
    Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna?
    Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna?
    A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.
    Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely a sátánnak és angyalainak készült.
    Mert éhes voltam, s nem adtatok ennem. Szomjas voltam, s nem adtatok innom.
    Idegen voltam, s nem fogadtatok be. Nem volt ruhám, s nem ruháztatok fel. Beteg és fogoly voltam, s nem jöttetek el meglátogatni.
    Ekkor ezek is megkérdezik: Uram, mikor láttunk éhesen vagy szomjasan, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, s nem voltunk szolgálatodra?
    Erre majd ezt feleli: Bizony mondom nektek, amit a legkisebbek valamelyikével nem tettetek, velem nem tettétek.
    Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre.”

  75. 70: solouse, „Hat ez az. OV most szól.” Ez jó. 🙂 Respekt. Bár szerintem eltúlozzátok a valós veszélyt. Én ugyan magamat pesszimistának tartom, de sehol nem vagyok hozzátok képest. 😀
    Egyszerűen fizikailag-logisztikailag lehetetlen, hogy olyan tömegű menekült/bevándorló érkezzen ide, ami tényleg racionális veszélyt okozzon.
    Az igazi farkasok már rég itt vannak a bárányok között, inkább arra kellene figyelnünk. 🙁

    75: vasgyuszi, „itt Németországban” Németország célország, mi nem (egyelőre). A németek szegények amúgy is megszívták a törökjeikkel, csak hát amíg növekedett a gazdaság, addig jól jöttek a bevándorlók, mikorra meg annyian vannak, hogy bizonyos speciális jogokat követelnek maguknak /pl. vallási területen/, akkor meg már büdösek – csak persze nem merik kimondani.
    A volt gyarmattartók szintén teljesen más helyzetben vannak, mint mi – összelopkodtak annyit, hogy még most is gazdagok. Nálunk viszont a lakosság harmada a hó végére szó szerint éhezik, ide nem sokan kívánkoznak, amint megismerik a helyzetet. Tranzit ország vagyunk nyugat felé – ennyi.

  76. Observer

    Akkor ez azt jelenti hogy mivel mi tranzit orszag vagyunk engedjunk at es be annyit amennyi csak jon? Szerinted a sok nigeriai drogkereskedo itt termett meg magatol peldaul? Felesegem otthon bankban dolgozott es meselte hogy egy idoben allando jelleggel erkeztek oda a feketek ugy, hogy az igazolvanyuk kb 2-3 honapos volt de a zsebuk mar rohadasig tele penzzel. Ja, papiron munkanelkuli volt…

    Avatar

    Szerintem is erdekes dolog Viktorunk napraforgo hadmuvelete, de azert egy Bibliabol vett reszlettel ervelni szamomra demagog egy ilyen hordereju ugyben.

    Valaki aki annyira a partjukon all, mondja meg mar nekem, hogy megis miert lenne baj, ha egy olyan kvotarendszert vezetnenk be mint Ausztralia es nem beengedni mindenkit akit kimentunk a lelekvesztokbol. Mentsek meg oket, majd kaja, eu ellatas utan irany haza.

  77. 79: Kisvacak, „engedjunk at es be annyit amennyi csak jon?” Aha 😉 Nézz rá a térképre. Egy szíriai átmegy Törökországon, Bulgárián, Szerbián, esetleg Románián. Koszovóiak Szerbián. Ezek bölcsen hagyják őket tovább menni. Nálunk persze elakadnak a schengeni határ miatt, amit kénytelenek vagyunk ugyebár komolyan venni. Ha rosszmájú lennék, azt írnám, hogy minden erőnkkel azon kellene lenni, hogy a románokat és a bolgárokat is vegyék be a schengeni programba, és akkor ők szembesülnek a problémával, nem mi, a szerb határra meg vasfüggönyt kell telepíteni, oszt’ jónapot.
    Nincs a birtokomban a bölcsek köve, én se tudom, hogy mi a megoldás. De azokat az embereket hibáztatni, akik elsődlegesen a nyugati beavatkozás miatt váltak földönfutóvá, vagy van veszélyben az életük, morálisan elfogadhatatlan. Mit tehet egy szír arról, hogy a CIA lázadást szított a helyi, bár köztörvényes rezsim ellen, hogy létrehozta az IS-t, hogy dúl a háború?
    Ha nálunk robbantanának ki polgárháborút, te mit tennél? Hagynád, hogy lemészároljanak a családoddal együtt, vagy próbálnál elmenekülni? Itt szó nincs európai kultúrkörről /különben pont a demokrácia export miatt szívnak a szerencsétlenek/, vallásról és bőrszínről. Menekülnek egy háborús övezetből, mert élni akarnak.
    Vagy nagy büszkén szarrá bombáztuk Líbiát, mert a Kadhafi egy aljas diktátor volt(?), most meg jajgatunk, hogy a káosz miatt a négerek szabadabban jutnak el a Földközi-tengerhez?
    Nem a mi hibánk, persze, hanem a gyarmatosító nyugat, meg a NATO, meg a CIA, de itt mindenki olyan büszkén hangsúlyozza a kaukázusi típus felsőbbrendűségét, meg az európai kultúrkört. Basszátok meg, ez az európai kultúrkör – szétcseszünk mindent, ahol így vagy úgy, de valamilyen béke honolt, kirabolunk mindenkit Afrikában, akit csak lehet, aztán meg jajgatunk a menekültek miatt, meg legszívesebben mindenki a tengerbe fojtaná őket, miközben nem ők a hibásak azért, ami velük történt.
    Erkölcsi hullák gyülekezete vagytok, amit büszkén önvédelemnek álcáztok. Mi lett volna, ha az 56-os magyarokat nem fogadja be a világ? Mi lett volna, ha 1944-1945-ben nincs hova menekülni nácik elől, oroszok elől? Mi lett volna, ha a hárommillió koldus nem tántoroghat ki Amerikába, helyette inkább itthon hal éhen? De mi lenne akkor, ha a mostani kitántorgott félmilliót holnap kiutasítanák és jöhetnének haza lógó orral?
    Ha nekünk kell menekülni, akkor a világ kitárt karral fogadjon bennünket, ha másnak kell menekülni, az viszont rothadjon meg ott ahol van?
    Isten bizony, nem értelek benneteket.

  78. Nekem 2 kérdésem van:

    1. Az évek, klímaváltozás előrehaladtával Európa már meglévő lakosságának táplálék, víz fogyasztása hogyan alakul, lesz biztosítva?
    2. Bevándorlok ezt mennyire befolyásolják?

  79. Observer.
    Te konzekvensen elemzed a dolgokat a menekültek oldaláról. De most nem azon vagyunk. Tartom amit mondtam.

  80. Komolyan mondom Observer nem illik rad a nickneved.

    Ha jol ertem akkor te azt vallod hogy azert mert valakik a kaukazusi kulturkorbol szetcsesztek mukodo dolgokat akkor azert mindenki igya meg a levet es aldozzuk fel magunkat jo birkak modjara.

    Tudod a legnagyobb baj az erveleseddel az, hogy rohadtmod nem haborus ovezetbol jon a legtobb menekult. Es azt azert hozzatennem, hogy erdekes modon igy szegenyek meg ugy szerencsetlenek (ami tenyleg szornyu es en sem hagynam hogy megoljenek) de beilleszkedni azt nem akarnak. Es meg annyit, hogy megint kevered a dolgokat szepen osszemosva azt, hogy teljesen mas az, ha europai kulturkorbol menekul ember europaiba (lasd 56 es a nacik ) mint az, hogy egy vadidegen kultura akar talajt verni es meg ehhez segitunk is majd utana jol elnyomja a helyi dolgokat mert serti a vallasukat/kulturajukat stb. Lasd a dan iskola esete ahol peldaul megszunt a disznohusbol keszult szendvics mivel a helyi muszlimok kifogasoltak azt is ha a nem muszlimok azt ettek. Bravo ez aztan tenyleg udvozito ut!

    Meg annyit, hogy Inkabb erkolcsi hulla legyek mint valos. Tudod amikor meg katona voltam parszor megkerdeztek igazi humanistak hogy lelonek-e egy gyereket ha azt latom hogy bomba van nala. Es mikor kifejtettem nekik hogy igen es az okokat is, akkor egybol barbarnak kialtottak. A gond az hogy sokan a szep es nemes elvek barsonyfuggonyetol nem ertik az idok szavat es a veszely kozeledtet. Na ezekbol lesznek az aldozatok.

  81. Kozom nincs az afrikai ramazurikhoz. Ha ott a CIA/NSA kavarja a szart, akkor menjenek oda a menekültek is. Mi biztos nem kavarunk szart arra, ergo hagyjanak minket békén. Max. egyetértek Orbannal, mindegy miert fordult a véleménye. Egyébként meg nincs igazság, csak túlélés van.

  82. 84:

    Csakhogy ma nincs választás.
    Mind kihalunk, akár lelövöd, akár nem…
    Max te eggyel később kerülsz sorra.
    Megéri?

  83. Observer (és követők 😀 )!

    Csak annyit még (mert ismételgetni nem akarom magam) én is humanista voltam mind addig, amíg nem jöttem rá, hogy a humanisták fognak elsőnek meghalni, és én nem szeretnék első lenni.

    A másik: Az embercsempészek fejenként 1000 dollárt kérnek. Papa-mama-3gyerek= 5000$. Tudjátok ti, hogy 5000 $ (azaz 1.500.000 Ft) micsoda hatalmas pénz Afrikában. A megsajnált nyomorult éhezőnek egy centje sincs, nem azok jönnek Európába.

  84. 87:

    Az a gyanúm még azok járnak jól, akik elsőnek meghalnak. Pontosan a (modern) ember utolsó körömmel is az életbe kapaszkodása, ami idáig juttatott.
    Ki a franc akarja utolsóként beadni a kulcsot egy élhetetlen klímájú világban, kannibalizmus (más élelem nem nagyon lesz) közepette, leolvadt atomreaktorok százaival…. Én biztos nem.
    Szerintem a legjobb módszer nem a minél távolabb (Új- Zéland), hanem minél közelebb költözés valamelyik atomreaktorhoz.
    Már ha nem vagyunk extrém mazochisták és akarjuk személyesen végigszenvedni Cormac McCarthy minden egyes regényének témáját …

  85. Ezek a mocskos menekültek ! Ide ne jöjjenek, mert ami pénzt rájuk kell költeni, annyival kevesebbet tud az Orbán-maffia ellopni.
    Természetes barnabőrűek meg főleg ne jöjjenek, mert konkurenciát jelentenek az Orbán-purdéknak.

  86. Ouse szerintem itt nem kell eddig elmenni, ha hagyjuk a bevandorlast a jelenlegi szinten akkor sokkal hamarabb lesz nyomor es polgarhaboru mint leolvadt atomreaktor…

  87. Observer,

    mint Tibor bá oldaláról száműzött, csak szeretnélek megerősíteni gondolataidban és véleményeidben. Szerintem is jóval többen vannak a hozzád hasonló gondolkodásúak, csak ezen a blogon alul reprezentáltak….

    Európa tényleg végtelenül rasszista, ennek itt sokan ékes jelét adják.

  88. Egyszerűen borzasztó, hogy magukat okos embernek vallók csak azért állnak be valami mögé vagy valami ellen, mert aki mondja az szimpatikus vagy annak ellenkezője.

    Rengeteg csúsztatással és félinformációval nyugtatjuk magunkat, hogy igazolást keressünk a mondanivalónkhoz. Érdemes lenne azoknak akik zsigerile gyűlölik orbánt végiggondolni, mi lenne ha ezt a kezdeményezést egy általa nagyra tartott ember vetette volna fel és jó lenne, ha fórumhozzászólások helyett tényeket keresnénk.

    Igaz, hogy volt olyan év amikor 300 menekült kapott státuszt, de az is igaz, hogy 2014-ben 8-10-szeresére emelkedett a hazánkban menekültkérvényt benyújtók száma.

    Igaz, hogy tarnzitország vagyunk de sok idejövőnek jó ez is és egy darabig maradnak itt mielőtt továbbálnak.

    Igaz lehet, hogy 56-ban kiment 3 millió, de hogy nem koldusok voltak az hétszentség. Én a mai napig nem engedhetek meg magamnak egy családi kriuccanást az usá-ba, majd pont a koldus az aki kijut, ugye?

    István királynak ott volt a saját rendfenntartó szervezete: lopásért kézlevágás, jó munkáért elismerés. Ezt tudta mindenki és nem volt tasz aki rinyált volna kolompárért vagy aliért.

  89. „István királynak ott volt a saját rendfenntartó szervezete: lopásért kézlevágás, jó munkáért elismerés.”

    Szurkoló !
    Gyurcsánynak és Orbánnak mikor vágják már le a kezét ? Sőt a családtagjaiknak is ! Mert eszméletlen módon loptak, lopnak és lopni fognak .

  90. 91:
    Bocsika! Te magadtól „mentél el”. Ezt ne kend rám.

    92:
    Ostorozol, OK. Tudatlanok vagyunk, OK. Csúsztatunk (rengeteget) OK. de….
    nem OK, hogy 56-ban 3 millió koldus. A 3 millió szegény paraszt a XX. század elején ment ki Amerikába, ahol ember hiány volt. Hívták a bevándorlókat. 56-ban 200.000 ment ki (nem 300.000, ahogy Observer írta) akiket „szétkapkodtak”, mert a Nyugatnak lelkiismeret furdalása volt. A velük kapcsolatos összes költséget, beleértve a hajó utakat, repülő utakat is Amerika állta. Az osztrákoknak is ők fizettek értünk, akiknek ez jó üzlet volt.

  91. Curix, remelem te most csak viccelsz… Europa a vegtelenul rasszista? Az mar nalad rasszizmus ha valaki azt szeretne hogy a hazaja a sajat nepenek a foldje maradjon? Es ha mi rasszistak vagyunk akkor az europai un rasszizmus aldozatai mik? Olvastad mar egyszer is hogy akar faji alapon akar vallasi alapon mas nepcsoportok rolunk hogy nyilatkoznak? Pl a ciganyok, akik meg arra is lustak, hogy helyesen megtanuljanak irni de a magyart szidjak, nemi valadekuk szajjal torteno lecsapolasara utalva illetve arra, hogy a magyarok nekik koszonhetnek mindent. Es oveluk tobb szaz eve egyutt elunk megis ilyenek!

    Es meg egy szot a rasszizmusrol… Erdekes modon az soha nem vetodik fel ezen tema targyalasanal hogy Izrael, ami elviekben a demokracia mintaallama, hogyan banik a sajat fekete zsidoival… Nalunk meg a miniszterelnok es a legfobb kozjogi meltosagok parolaznak Koves Slomoval meg a TEV vezetosegevel… Az hogy a zsido vallasuaknak sajat vedelmi szervezete van legalis alapokon a rasszizmus jele? Nalam nem, az biztos… Ahogy erdekes modon Europaban mindenki buszke lehet a kulturajara, a vallasara kiveve a fehereket mert egybol mindenki felebredni latja a birodalmi sast…

  92. Nagyon sok hozzászólásba bele lehetne kötni, de nincs kedvem egyenként végig menni ezeken.
    Átgondolva a témát 90%-ban Observerrel értek egyet.

    A 10% ami Observer ellen szól és Tibor bá’ mellett: amíg nem tudjuk saját egyre növekvő szegényeinket felemelni, addig miért gondoljuk, hogy más országok szegényeivel ezt meg tudjuk tenni?

    No de akkor pár gyöngyszem és markáns vélemény:

    1.) Már többen is érintették, de még egyszer azoknak, akik az elejük dobott gumicsontot rágcsálják. A téma Orbán által azért lett felvetve, hogy

    a.) Eltereljék a figyelmet a FIDESZ egyre több kínos ügyéről, kapitális lopásáról, tematizálják a médiát, hogy a belföldi és külföldi média ezzel legyen tele. Egy újabb ellenségkép gyártás, egy újabb szabadságharcos küzdelem a rothadó Nyugat, az EU ellen.
    Ennek kapcsán nagyon ott van Observer

    „Pastor Martin Niemöller (1892–1984): “Először eljöttek a zsidókért, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Aztán eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán eljöttek a szocialistákkért, nem szóltam, mert nem voltam szocialista. Aztán eljöttek a szakszervezetisekért, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis. Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem.”” idézete és
    ez a komment

    „Orbán hihetetlenül ügyes abban, hogy időnként bizonyos csoportokat stigmatizáljon, hangulatot keltsen ellenük, a tömeg meg együtt üvölt vele. Voltak már soron a tűzoltók, diákok, internethasználók stb. most a menekültek vannak soron – akikből ténylegesen évente!!! befogadunk kb. 3-400-at.”.

    A legújabb kínos ügy a Corvimusba beolvasztott KEK felszámolása, az épületek eladása, hogy legyen pénz a vár rendbehozatalára. Min neki egy 150 éve müködő arborétum, ami ugyanolyan, ha nem nagyobb érték, mint Kishantos volt. A jó kurva anyjukat…!!!

    b.) A csökkenő népszerűség okán a VOLT (!!!!) jobbikos témákból lopkodni szokás szerint. Érdekes lesz a szituáció, a FIDESZ a centrumból szélsőjobbra tart, a Jobbik meg a centrumba.
    Szóval szavazat szerzése a cél.

    Bizony, bizony aki ezt nem ismeri fel, az beszopta Orbán legújabb gumicsontját.
    Ez most talán nem a legfontosabb az ország szempontjából.

    Vajon a menekültekre költött pénz feléri 1-2 stadion árát?
    Vagy a sok-sok FIDESZ által megtámogatott lopás egy combosabb darabjának társadalmi költségét?

    PS:
    Egyébként Tibor bá” csak én nem látom azokat a kibaszott kommentszámozások első számjegyét? senki se látja, de az alternatíva a semmi számozás, amit Freeetoster oldott meg, de egy kicsit végezhetett volna jobb munkát. Ha valakinek van ötlete, azt kipróbálom.

  93. Kisvacak, jól beszélsz. Hálistennek vannak még józanul gondolkodó emberek. Főleg aki volt már a tűz közelében és nemcsak a polgári jólétből sajnálkozik. A szavazás is azt mutatja, hogy az ide látogatók többsége még szerencsére nem teljesen agyalágyult.
    Kedvenc mondásom, ami ide vág, hogy nem minden cápa eszik embert, de attól még nem fürdünk együtt cápákkal.

    96. Attól még, hogy rohad a narancs és kell a népszerűség, a probléma igenis valós. Ha valakinek üldözési mániája van, az még nem garancia arra, hogy nem üldözik.

  94. A hozzászólásokból – tágabb kontextusba helyezve a blog hozzászólásai terében – doktori disszertációt lehetne írni a kettős mérce alkalmazásáról.
    Arról, amivel előszeretettel másokat, főleg a Nyugatot vádolják egyesek, pedig ez a példákból látva nagyon általános jelenségnek látszik.

    Itt Observer hozzászólása szintén nagyon ott van:
    „Erkölcsi hullák gyülekezete vagytok, amit büszkén önvédelemnek álcáztok. Mi lett volna, ha az 56-os magyarokat nem fogadja be a világ? Mi lett volna, ha 1944-1945-ben nincs hova menekülni nácik elől, oroszok elől? Mi lett volna, ha a hárommillió koldus nem tántoroghat ki Amerikába, helyette inkább itthon hal éhen? De mi lenne akkor, ha a mostani kitántorgott félmilliót holnap kiutasítanák és jöhetnének haza lógó orral?
    Ha nekünk kell menekülni, akkor a világ kitárt karral fogadjon bennünket, ha másnak kell menekülni, az viszont rothadjon meg ott ahol van?”

    A témának három vetülete van egy morális és egy gazdasági és egy jövőbeli társadalmi.

    1.) Morális:

    No akkor itt azok a kommentelőknek, akik igazi kereszténynek vallják magukat és menekült ellenesek, csendben magukba kéne szállniuk…

    Figyelmükbe ajánlva pl. Avatar hozzászólását:
    „Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok.
    Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek.
    Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna?
    Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna?
    Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna?
    A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.”

    Akik pl. az orosz – nyugat szembenállás esetében erkölcsöt emlegetettek (természetesen Oroszország oldalán), vagy a Nyemcov gyilkosság kapcsán elfogadja, hogy politikai gyilkosság volt, de az erkölcs mellettük áll, „jól tették”, ugye Tibor bá’? , akkor annak igen érdekes felfogása van az erkölcsről, de minimum egymással nem összhangban lévő erkölcsi elvek gyűjteményét vallja magáénak.

    Az erkölcsi elvek flexibilis alkalmazása messzire vezethet lásd Niemöller idézet.
    Vajon mi a jogos a társadalom részéről a pl. a nyugdíjasok ellátásának a mértékére nézve Tibor bá’?
    Vajon mennyire erkölcsös tisztelni az öreget?
    Abba még belefér a villamoson Tibor bá’ tar fejének vizípisztoly általi inzultálása vagy nem?
    És egy flexibilis erkölcsi keretben gondolkozva pl. tíz év múlva?

    2.Gazdasági:

    Szóval mekkora is az a gazdasági teher?
    Mennyit add az EU, hogy viseljük a terheket?
    Mire kaptuk/kapjuk a pénzt a Schengeni egyezmény frontországaként?
    Konkrétan mennyi menekült kapja meg a státusát?
    Azokból hány marad Magyarországon?

    Ja és ha lehet ne keverjük össze a tényleges menekült státust megkapókat, a kérelmezők számával, mert nagyon nem ugyanaz!!!

    Na ha ezek le vannak számszerűen vezetve, akkor lehet objektíven beszélni a téma gazdasági vonatkozásáról.

    Ezekről azonban ITT SE olvastam, úgy hogy ez így populista, ócska demagógia.

    KB. azonos szintvonalon a brit választásokon elhangzott menekült ellenes érvekkel, amire több tanulmányt is hoztak, hogy összeségében profitál a menekültekből.

    Apropó, hogyan is lesz Tibor bá’-nak nyugdíja, hogyan is lehet megoldani a demográfiai problémákat, az elöregedést bevándorlás nélkül?

    3.Jövőbeli társadalmi:

    Az tény, hogy a nem kellően mély integráció gondot okozhat.
    Alapvető társadalmi értékek elfogadása alapkövetelmény.
    Bár azért pl. Amerikában is hosszú ideig viszonylag zökkenőmentes a városokban a különböző negyedek együttélése (néger, kínai, olasz, zsidó stb).
    A mostani néger zavargásoknak vannak okai mindkét részről (fehér-fekete), de alapvető ok gazdasági.
    Vajon a egyre népesebb fekete vagyonosabb réteg megy ki az utcára tüntetni vagy a szegényebbek?

    Azt azért mindenki figyelmébe ajánlom, hogy egy több csomópontból, több alrendszerből, kevésbé monolit rendszerek általában stabilabbak a homogén, monolithoz képest (hálózatelmélet).

  95. No még pár gondolat:
    Többen jöttek azzal, hogy ezt a nyugat főzte ( az USA, a cionisták), ez az ő problémájuk, amit ez EU ellenében követtek el.

    Itt mindenki figyelmébe ajánlom a már a vitában előhozott USA(Mexikó, latin bevándorlás) és Izraeli menekült kérdést (afrikai zsidók kezelése, rasszizmus). Na az ő menekültjeiket ki küldte, tán csak nem az EU?

    A menekült alapvetően két okból menekül, ha megteheti:

    1.)Gazdasági
    Tudomásul kéne venni, hogy a menekült kérdés számosságát tekintve alapvetően gazdasági probléma.
    A gazdasági oka lehet eredendően a szegénység, de lehet a a háborúk, belső helyzet, az üldöztetés, a klímaváltozás miatti indukált szegénység is.
    Itt jogos hivatkozni a volt gyarmattartókra, de a jelenlegi társadalmi rendszerre, a kapitalizmusra is.
    Tehát az ottani elszegényedésben a külföldi ÉS a belföldi TŐKÉS osztály is sáros.

    2.)Politikai:
    Talán nem kell magyarázni, ezek vannak kisebbségben.

    Többek által felmerült, hogy a gazdasági menekültek nem is olyan szegények, hiszen ki tudták fizetni az embercsempészeket.
    Azért itt nem ártana figyelembe venni, hogy általában a pénzt a „nagy” család dobja össze a szerencsét próbálónak.
    Általában elvárás, hogy a majdani keresetéből utaljon haza az otthon maradóknak, lásd pl. kínai modellt. Nagy valószínűséggel a nagy család részére is pozitív lesz az egyenleg.
    De nézhetjük a küldő ország szempontjából, pl. a magyarokat is, ahol egyre jelentősebb a külker mérlegben a haza utalók devizája.
    Van olyan volt SZU tagország, ahol a külker mérleg döntő részét az oroszoknál dolgozók utalása teszi ki.
    Most ők is meg vannak zakkanva, mivel a rubel leértékelődésével a deviza bevétel is jelentősen megcsappant.

  96. Csak.egy rovid reakcio Pzuj levelere…

    Halozatelmeletet nem tanultam, de a sajat tapasztalataim szerint ez a „monolit nem annyira stabil mint a szerteagazo” elv a tarsadalomra nem implementalhato. Szamitogepek halozatanal, hirkozlesi rendszereknel stb van ertelme. Mondj nekem kerlek egy peldat arra, ahol a tarsadalmi sokszinuseg hasonlo helyzetben sokkal jobban helyt allt, mint a monolit berendezkedes. Es itt olyat mondj ha lehet, ahol valodi kulonbsegek voltak a gyokerektol kezdve, tehat nem az ,hogy a kivandorolt magyarok az USA-ban peldaul.

    A masik, hogy teny a demografiai katasztrofa egesz EU-ban de azt kerlek hidd el nekem, hogy nem a szomaliai, sziriai, iraki es egyeb nepcsoportbol szarmazok fogjak befizetni a nyugdijakat. Ma sem teszik, ez utan sem fogjak, hanem eltuntetik a penzt a kebabos meg ruhas meg mitudom en milyen uzletekbol es vagy kpban maguknal tartjak vagy hazakuldik. Tartottam loveszetet penzugyoroknek meg bvseknek is, nem a levegobe beszelek. De akar csak eleg a nem olyan regmultban bekovetkezett buntenyre gondolni mikor ket kinai allampolgart fosztottak ki es volt naluk 500 millio keszpenzben ha jol emlekszem.

    Jah es a vegere… Orban gumicsontjat nem kaptam be, nekem mar sokkal regebb ota ez a velemenyem errol, tisztaban vagyok azzal, hogy o ezt egyszeru populista szandekkal rantotta elo a cilinderbol. En ma is tartom azt, hogy ha azon mulna a hatarok lezarasa en is hazamegyek inkabb es elek tovabb otthon de Europa maradjon meg kaukazsi kulturkorben levonek. Amugy pedig mar nem tudom ki vetette fel de abban biztos lehetsz, ha egyszer odaig fajul a helyzet engem ott fogsz talalni a kerites mellett a geppuskafeszeknel es ameddig lehet kuzdeni fogok a kontinensert / az orszagert.

  97. 99. Én már régóta rájöttem, hogy az ilyen „konstruktív vitának”, magyarul üres szófosásnak semmi értelme. Felsorakoztatsz itt egy valagnyi érvet, hogy az ember feje is belefájdul, de a végkicsengés ugyanaz, te szereted a négereket. Hát istenem, jogod van hozzá. Jönnek is csőstül, úgyhogy semmi probléma.
    Ez olyan, mint amikor az atomenergia pártiak védik a mundér becsületét, hogy hosszú távon mennyire tiszta az atomenergia. Persze már itt vannak felépítve, senkinek nem volt semmi beleszólása és nyilvánvaló, hogy azok el fognak egyszer szabadulni, és a mocskukat ráokádják a világra. Egyszerűen ez velük jár, ilyen a természetük. És mégis hallgatjuk az okosok szájából, hogy milyen jó az atomenergia.
    A konstruktív szófosásnak is ugyanaz a vége, az erősebb kutya baszik. Fölöslegesen futjuk itt a köröket. Eddig ti álltok nyerésre. Azt viszont ne várjátok el tőlünk, akik vesztésre állunk, hogy a megtűrésen kívül még szeressünk is benneteket.

  98. Hm,érdekes,Romániából a cigányság nagyrésze kitakarodott nyugatra ,amióta beütött a válság és már csak koporsoban lehetne visszahozni öket,annyira jól érzik és befészkelték magukat a nyugat prédabőségben magas ,diszkriminációmentes univerzumába . A titkos taktika ;addig kell rontani az életszinvonalat,amig csak az igazi patrioták tudnak bevállalni 🙂 Ahonnan a cigányok is menekülnek bármiféle okokból kifolyolag egy ilyen ország soha sem lesz az migrációk kedvenc célpontja.Főleg ha sovinista.

  99. Vannak dolgok, amikbe nulla a beleszólásunk. (magánemberként)
    Ilyen az öregedés és ilyen a bevándorlás.
    Egyáltalán nem számít lelkesen fogadjuk vagy ellenkezünk vele, mert attól ő még követi tőlünk tökéletesen független törvényszerűségeit.
    A törzsi reflexek és a széplelkek vitája
    ” Kell e nekünk és hány ‘muszlim néger’ ?”
    Emberség, realitás, gazdasági következmények, mind mind másodlagos.
    A prehistórikus lelkivilágú elvtárs és a liberális széplelkek mondják a magukét,
    süketek párbeszéde, értelme pont annyi,, hogy néha néha átutal valaki 5 800 Ft -ot.

  100. Először a szomszéd asszonyra kényszerítettek burkát, nem szoltam, nem voltam muszlim. Aztán a szomszéd kis közösség asszonyaira kényszerítettek burkát, nem szoltam, nem voltam tagja annak a közösségnek. Aztán annyira megerősödött az iszlám, hogy törvényt tudtak hozni a burka kötelező viseletéről. Nem szoltam, mert már nem volt kinek szolni. Meg egy iszlám államban minek is szolnék ellene.

    Pár évtized múltán. -Az oké, hogy az nők nem ehetnek az urukkal egy asztalnál. Az oké, hogy az uruk mögött kell menniük. Az oké, hogy nem vezethetnek autót. Az oké, hogy nem tanulhatnak. – De azért a szomszédomat mégsem kellett volna halálra kövezni egy félrelépésért.
    Megvan, hogy a madártej tejéhez mit, mikor, mennyit és milyen ütemben szabad hozzákeverni, hogy abból ne ehetetlen trutymák legyen.

    Tényleg elképzelhető, hogy a népek, kontrolálatlan, özön szerű keveredése ne egy veszélyes elegyet alkosson?

  101. Meg fogsz lepődni.
    Én meg azt nem értem ,de igazán mondom kurvára nem ,hogy miért előnyös és normális elkötelezett párkapcsolatban élő nőknek, olyan frivol és kihívó módon öltözködni

    🙂 villantani 🙂

    hogy minden vadidegen férfi ,garantáltan erektáljon a látványtól 10 méteres körzetben.

  102. Akinek kedve van egy muszlim többségi társadalomban nem muszlimként a sária szerint élni az igazán nyugodt lehet.Már úton vagyunk. A bevándorlás önmagában nem lenne baj, csakhogy esetünkben egy nem toleráns- az államot és a vallást el nem választó -mert el nem választható az iszlámban-totális ideológia érkezik hozzánk a bevándorlók révén többségében. Az elmúlt évtizedek itt az öreg kontinensen-integrációs modellek kudarcát jelentették. Tehát nem lettek a hálózat részei, itt nem a halmazok csomópontjai és viszonyai alakultak és szerveződtek újra a korábbiból, hanem kialakult egy párhuzamos társadalom mely kulturális evolúciós versenyben áll a nyugati modellel.Nálunk jóval gazdagabb államok esetében ezt már el kellett ,hogy ismerjék a fősodor -politikailag korrektnek számító média esetében is.Akkor majd mi fogjuk feltalálni a spanyolviaszt……Hát nem hiszem -gondoljunk csak a roma problémára és a növekvő többségi társadalmat is sújtó szegénységre….. Csak a legfontosabb okot nem merik kimondani az iszlám maga a probléma.Mely megreformálhatatlan …Aki keresztény mártír akar lenni megteheti majd mert lesz rá lehetősége a térítés viszont nem fog menni már csak azért sem mert az iszlámból kitérni nem lehet a következmény :halál…. A neonácik harcolhatnak majd végre -de akkor már kisebbségként vereségre ítélve, de vigasztalhatja őket az,hogy előtte végignézhetik a cigány és zsidókérdés végleges megoldását a muszlimok által és hát azok sem ússzák meg akik beengedték őket :baloldaliak,gnosztikusok,New Age-sek,Ufo-hívők ,liberálisok,homoszexuálisok,zöldek stb,és persze a tudomány is megy majd a kukába, viszont a Koránt az fejből fogják tudni az emberek.Mindeközben pedig ott lesznek globális problémák de majd a Korán arra megoldást kínál,Ugye? Tragikomikus az egész….

  103. Összefoglalás
    Ez ideig 34-en nem engednének be idegeneket, durván 90 %, akiknek nagy része nem szállt be a vitába (csendes többség).
    Mindösszesen 4-en beengednék őket, emberségességi alapon, ez kb. 10 %, ez a 4 ember igen aktívan hallatta messze nem lényegre törő hangját.
    Ha elfogadjuk, hogy ez a (viszonylag) értelmes emberek fóruma, ami ellen gondolom senki se tiltakozik 😀 , akkor ez megnyugtató, mert a kevésbé értelmes tömegek idegen ellenessége közel 100 %.
    Egy társadalom kohéziója a közös nyelv és a közös kultúra. Az alul iskolázott, primitív, a bűnözést könnyen felvállaló idegenek beengedése a legjobb módja a társadalom és az uralkodó erkölcsi normák szétverésére. Ez megmagyarázza, hogy miért pont azok állnak az ideológiai háttérben, akik saját házuk táján élesen ellenkező példákat mutatnak. A 90 % felfogta ésszel a veszély nagyságát. A 10 %-nak fogalma sincs a valós életről, ideológiai maszlagot követnek miközben nem veszik észre, hogy meggyőződésük honnan ered, és hová vezetne. Ráadásul a vitát folyamatosan unfair mederben tartották. Pl. Azzal kezdtem a posztot, hogy „Orbán egyetlen gondolatával se értettem egyet, ez az első amiben igazat adok neki.” Ennek ellenére elhangzott a „vád” hogy beszoptuk Orbán trükkjét. Vagy össze lett mosva az 56-os magyar menekült a jelenlegi afrikai menekültekkel. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy a 90 % indokát nem értik, nem veszik figyelembe, és simán átlépnek rajta, pedig ez az egésznek a lényege. És micsoda méltatlan dolog olyasmivel előállni, hogy „bezzeg a megalázó munka elvégeztetése az OK.” Ezek az emberek más munka elvégzésére alkalmatlanok, és ha már ez a „10 %” beengedte őket, akkor valamit mégiscsak kell dolgozniuk. Az meg már a hatásvadászaton kívül mi célt szolgált, hogy kétszer is be van linkelve a Niemöller idézet? Meg volt említve az én személyes nyugdíjam. Nevetséges bibliai idézet. Na meg az „erkölcsi hulla” jelző alkalmazása, mert ugye mióta erkölcstelen az önvédelem? Szóval ez alakalommal a vitakultúra a szokásosnál is alacsonyabb volt.

    Sebaj, majd a 90 % meg fogja védeni a 10 %-t is, akik majd úgy el fognak tűnni, mint mostanra az Orbán-hívők „adjunk neki még egy kis időt” hozzászólásai.

  104. B.G.
    A „civilizált tolerancia” a szokásos gusztustalan nyáladzással, a jól bevált megállíthatatlan- érvektől mentes, tartalmatlan de hangzatos- fröcsögésével megpróbálja elfojtania a „barbár erőszak” híveinek az életben maradáshoz elengedhetetlen egészséges önvédelmi reflexit.

  105. Úgy tűnik, az értelmes emberek vitafórumán elsikkad a lényeg.
    A muzulmánoktól rettegünk, és nem azoktól, akik pofozózsákként tolják őket ránk.
    Az, hogy az Iszlám radikalizálódik az NEM a muzulmánok érdeme, és ezt többen is sejtik, de valahogy egyszerűbb ellenük védekezni, mint a homályos háttérhatalom ellen. Érdekes módon az USA a szekulásisabb Iszlám államokat bombázta porrá, az ISIS-t meg csak ímmel-ámmal piszkálgatja.

    Pedig olyan világos, hogy az USA és Izrael próbálja a két legnagyobb tömböt, Európát és az iszlám világot egymásnak ugrasztani, hogy addig gyengítsék egymást, amíg aztán ők átvehetik a kontrolt.
    De hát úgy tűnik sikerült kialakítani a pavlovi reflexet, hogy ha muzulmánról vagy arabról van szó, akkor automatikusan összeugrik az ember gyomra.

    A bevándorlást meg csak tömeggyilkossággal lehet megakadályozni…
    Vagy abbahagyatni azoknak az országoknak a mesterséges vegzálását, ahonnan jönnek.
    Végülis jobban járnánk, ha kiderítenénk, hogy kik a valódi ellenségeink, és azokra figyelnénk, és nem azokra, akiket maguk előtt tolnak… Mert így sose tápászkodunk fel.
    Ez lenne az igazi önvédelmi reflex, nem az árnyékboxolás.

  106. 110:
    Nem ez a poszt témája. Ez csak a te vesszőparipád, amire állandóan visszatérsz, ha van rá igény, ha nincs. — Engem személy szerint nem érdekel, hogy miért vannak menekültek és mi okozza, stb. Engem csak az érdekel, hogy ne jöjjenek Európába. — Kíváncsi lennék, mit szólna például Observer vagy Curix, ha egy hajléktalan MAGYAR az aluljáróból megjelenne nála, hogy engedje be a lakásába? Mert ugye neki joga van az élethez, a lakhatáshoz, stb. mert úgy tudja, hogy se Observer, se pedig Curix nem erkölcsi hulla.

  107. menekült: „…az külföldi akit a származási országátban az a veszély fenyeget, hogy halálra ítélik, kínozzák vagy más embertelen bánásmódnak, büntetésnek vetik alá.”

    oltalmazott: „…az a külföldi, aki nem felel meg a menekültkénti elismerés feltételeinek, de fennáll annak a veszélye, hogy származási országába történő visszatérése esetén őt súlyos sérelem érné, és nem tudja, vagy az e veszélytől való félelmében nem kívánja a származási országa védelmét igénybe venni.”

    Befogadott „…nincs olyan biztonságos harmadik ország, amely befogadja…”

    Magyarországra érkezett menedékkérők és a nemzetközi védelemben részesülők száma (2014)

    Menekült státuszt kapott: 240 fö
    Oltalmazott státuszt kapott: 236 fö
    Befogadott: 7 fö

    2014 összesen 483 fö

    2013 összesen 419 fö
    2012 összesen 451 fö

    Ebbol valoban latszik, hogy micsoda veszely fenyegeti a magyar fajt! Kitartas bajtarsak! Embersegbol es butasagbol ennel nincs lentebb!
    Gratula!

    (forras: ksh, alaptorveny)

  108. Egyetertek Attila (PV)-vel abban, hogy a problemat kell kezelni nem csak a tuneteket DE(!!) jelen pillanatban a tuneti kezeles a legfontosabb, kulonben a beteg azelott kileheli a lelket, hogy feltarhatnank az okot es a megfelelo kezelest adhatnank ra.

    Es hat arrol nem is beszelve, hogy a mi szintunkon egyelore erre van lehetoseg, az USA-IZRAEL elleni ellenallas jelenleg sajnos nem alternativa. Se a kormanyzo elit beallitottsaga miatt, se az ido nem alkalmas ra.

  109. Ne haragudj Hochstein de az, hogy ilyen szamokkal dobalozol netto demagogia! Altalanossagbn beszeltunk a bevandorlas veszelyeirol Europa es Magyarorszag vonatkozasaban es az, hogy ki kap vegul allamilag elismert jogot arra, hogy velunk eljen nem sokat szamit…

    Szerinted a sajat erzeseid es benyomasaid alapjan ma peldaul Budapesten tenyleg azert latni annyifele vegyes naciot, mert evente 500 embernek adnak legalis statust? Es mi a helyzet azzal a 22000 fovel akik meg az elbiralas elott eltunnek a hatosagi szemek elol?

    A masik oldala ennek pedig az, hogy ebben az evben mar most meghaladta a menekultek szama a mult evi teljes letszamot. Ez igenis egy exponencialisan erosodo folyamat es nem szabad batoritani, mert annal nehezebb lesz kesobb barmifele gatat szabni ennek.

  110. Tibor bá’

    „Engem csak az érdekel, hogy ne jöjjenek Európába.”

    Ez tőled szokatlan struccpolitika. Erőtlen tüneti kezelés.
    Ugyanis ha valóban az USA tolja őket, korrupt EU-s politikusok segítségével, hogy Európát gyengítse, akkor a magyar határon nem lehet megállítani az áradatot, különösen, ha már milliók tolonganak a tengerpartokon, hajóra várva…
    És akkor ugyanúgy lesznek hajók amik átérnek Európába, mint ahogy a kokain tonnái is megtalálják az utat az USA-ba, akármilyen kerítéseken keresztül.
    Azt akarom mondani, hogy a menekültek mögötti POLITIKAI akaratot kell célba venni és nem a menekülteket.

    Erre a problémára csak egyetlen normális válasz létezik: Abbahagyni a fejlődő országok baszogtatását. Ez viszont anyagi hátrányokkal jár. Az meg ciki.
    Mert ugye nem lehet baszni is meg szüznek is maradni.
    A fennálló rendszert nem lehet darabonként javítani, mert minden darabja rothadt.

  111. Embertelenség és butaság…..Az iszlám maga az embertelenség és butaság.Ha valakik ezt használják fel Európa szétverésére akkor igazán hatékony fegyvert találtak- így aztán pokoli jövő elé nézhetünk…Van egy régi Hofi vicc: az eredeti így szól aztán utána jöjjön az aktuális és fényes jövőre mutató:

    1944március1 jöttek a partizánok és kizavarták a fasisztákat az erdőből.
    1944március2jöttek a fasiszták és kikergették a partizánokat az erdőből.
    1944március3jött a csősz és mindenkit kizavart az erdőből.

    20..március 1 Jött a baloldal ,bevándorló nem muszlimok………..zöldek és kizavarták a jobboldalt az erdőből
    20..március2Jött a jobboldal stb………kikergette a baloldalt…..az erdőből.
    20..március3Jött az Iszlám és mindenkit kizavart az erdőből.

  112. Tibor bá’, „Observer vagy Curix, ha egy hajléktalan MAGYAR az aluljáróból”
    Ejnye-bejnye Tibor bá’, tudsz te ennél többet is.
    Eddig sem volt szó arról, hogy mindenki fogadjon a házába egy baltás gyilkos azerit, vagy egy bombákkal körülaggatott palesztint.
    Már egy jó ideje olyan problémán rágódunk/rágódtok, ami elfed más, sokkal fontosabb problémákat. Ezt nem veszitek észre.
    A menekült ügy egy globális probléma, nem nekünk és főleg nem egyedül kell megoldanunk. Lényegében mindenkinek /minden országnak/ az az érdeke, hogy erre globális és lehetőleg humánus megoldást találjunk. Abban pedig Attila PV-nek maximálisan igazat adok, hogy az volna a legjobb, hogy ezek az emberek egyáltalán ne kényszerüljenek arra, hogy elhagyják a szülőföldjüket. Ebben pedig a fejlett államoknak /köztük nekünk is/ a felelőssége a legnagyobb – ők tehetik a legtöbbet. /Nem írom le ide, de aki akar, guglizzon utánna, hogy pl. a multi cégeknek miért is érdeke fenntartani Afrikában a káoszt, vagy ezekhez kik is szállítják a fegyvereket stb. – annyit elárulok, hogy ‘természetesen’ pénzről van szó./

    Az erkölcsi hulla kifejezéssel látom, sokakat felpiszkáltam, örülök neki egyébként. Amikor még ez után is mindenki automatikusan egyenlőségjelet tesz a menekült és az írástudatlan szélsőséges rablógyilkos nőerőszakoló vallási fanatikus kecskepásztor közé, – hát, lelketek rajta. Biztos, van köztük olyan is.
    Nem kívánom senkinek, hogy olyan helyzetbe kerüljetek, mint amibe ezek az emberek, de ha mégis, akkor remélem, több megértésben lesz részetek, mint amennyi most itt sikerült kipréselni magatokból.

    Tibor bá’, hogy jött ki a 4 támogató szavazat? Kb. 3 hozzászóló volt /rajtam kívül/, aki valamilyen formában kiállt a menekültek ügyéért, én viszont még nem szavaztam…???

    hidrobbantó, itt alattam – csak ne most robbants! 🙂 Én sokkal több mindent fel tudnék sorolni, amire szerintem hülyeség pénzt költeni, aztán mégis fizettetik velem a költségeit.
    Ezt a hozzászólásodat egy erős közepesre értékelem, ennél sokkal jobbakat olvastam már tőled. 😉

  113. Ezt a problémát egy másfajta nemzeti konzultációval oldanám meg. Névvel cimmel együtt kellene jelezni az egyetértést vagy elutasitást ,,menekült,, ügyben. A befogadáspártiak közt kirónám a menekültekre jutó összes költséget.
    Mondok pár példát : az etetésük, menekülttáboruk fenntartása, a megnövekedett bűnügyi kiadások, a papirjaik ára, a képzésük költségei, a miattuk eső ingatlanárakat kompenzálni a tulajdonosoknak, a bűncselekmények áldozatainak anyagi kárpótlása, a megerősitett határvédelem költségei. Nem emlitem azt a pénzben ki nem fejezhető dolgot amit a közbiztonság magas foka, egy nyugodt esti séta jelent a párunkkal. Ez pénzben ki sem fejezhető.
    Mindezen dolgok teljes költségét számolja ki egy bizottság, majd menjen a sárga csekk minden hónapban a liberális ,,ember,,társaink cimére.
    Ez az ország minden egyes évben 800 milliárd feletti hiánnyal küzd amit állampapirok kibocsátásával fedez. Némi kamat is van rajt, ezért minden évben ki kell találni valami okos kis elvonást, ami nem túl feltűnő de azért érzékelhető bevételt jelent. Tegye fel a kezét aki szerint olyan gazdagok vagyunk hogy a millios cigányság mellé kell még a menekülthullám is.

  114. Annyira tartunk néhány száz líbiai menekülttől, Orbán eljátsza, hogy az ország végromlásba süllyed tőlük, eközben ő is ott volt annak az egyezménynek az aláírásán, amellyel az EU-ba való belépés előtt elkötelezték az országot 500 000 (!) zsidó állampolgárként (!) való befogadására. Palesztinában 75 000 – rel kezdték. Először felvásárolták a földeket és többet nem adták el arabnak. Mire azok észbe kaptak, mehettek napszámosnak.

    Most pedig Izrael több tízezer bombát kap. Az amerikai szenátus elfogadott egy újabb tervezetet 1,87 milliárd dollár értékben. Ezen a linken van, de az internet nem enged belépni, hogy elolvassuk. Állítólag „tiltott” link. Működik a demokrácia:

    http://hidfo.ru/2015/05/izrael-tobb-tizezer-bombat-kap-vedelmi-celokra/

    Kiváncsi vagyok, akkor mivel fogjuk megvédeni a ma is csak virtuálisan létező tulajdonunkat? Vagy nálunk ez majd nem úgy működik, mint Palesztinában?

    Náluk sem csak 1-2 gyerek születik, vagy egy sem.

  115. James Petras nevű amerikai professzor és írónak fordították le a cikkét azokról a nyomorultakról, akikről Tibor bá’ is írt.

    A címe „technológiai-pénzügyi tőke és a szegények legszegényebbjei elleni népirtás”

    http://transform.hu/index.php/elemzesek/43-elemzesek-kulfold/766-a-technologiai-penzugyi-toke-es-a-szegenyek-legszegenyebbjei-elleni-nepirtas

    Milyen jó volna, ha az emberek összefognának ez ellen az undorító szemét banda ellen, semhogy hagyjuk egymást lemészárolni, mint a média által elbutított agyhalottak.

  116. 112:
    Hochstein!
    Neked lehet ez a véleményed, de olyan, hogy „magyar faj” nem létezik, kár átvenned ezt a kifejezést a fajvédőktől. — Hogy „hazai vizekre evezzek”. Izraelben együtt élnek palesztin arabok és különböző helyről származó zsidók. Ezek egyet fajt képeznek antropológiailag, de kultúrájuk igen erősen eltér egymástól, ezért gyilkolják egymást, és ezért nem akarok én Magyarországra befogadtatni idegen kultúrában felnőtt embereket.

    116:
    Ne légy gyerek, maximum azt lehet elérni, hogy ide ne jöjjenek. Te harcolni akarsz az amerikai/zsidó oligarchákkal? Ez egy rossz vicc.

    118:
    Nekem is lennének kurva jó ötleteim, hogyan lehetne a világot jobbítani, a nyomort enyhíteni, stb. stb. De jól tudom, hogy maximum a telkem kerítésén belül tehetek valamit. Tehát tartok 3 kutyát, és feleslegesnek tartom úton-útfélen hirdeti, mit kellene csinálni a rohadék kapitalistákkal (amivel különben egyetértek)

    120:
    Kyra kérlek! Válogasd már meg, hogy mit olvasol.

  117. 112. Az index főoldalán van egy videó ilyen aláírással: „A beregszászi cigánytelepen él a legreménytelenebb sorsú 5-7 ezer magyar. ”
    Magyarul beszélnek, tehát a magyar fajhoz tartoznak. Mint ahogy fekete Pákó is a magyar faj része és ugyanúgy te is, remélem nem veszed sértésnek. 😀

  118. 14.
    „Ne haragudj Hochstein de az, hogy ilyen szamokkal dobalozol netto demagogia!”

    Nezzunk a demagogiara nehany peldat:
    1.)…Felesegem otthon bankban dolgozott es meselte hogy egy idoben allando jelleggel erkeztek oda a feketek ugy, hogy az igazolvanyuk kb 2-3 honapos volt de a zsebuk mar rohadasig tele penzzel. Ja, papiron munkanelkuli volt…

    2.) …eltuntetik a penzt a kebabos meg ruhas meg mitudom en milyen uzletekbol es vagy kpban maguknal tartjak vagy hazakuldik

    3.) …De akar csak eleg a nem olyan regmultban bekovetkezett buntenyre gondolni mikor ket kinai allampolgart fosztottak ki es volt naluk 500 millio keszpenzben ha jol emlekszem

    Demagogia (def.)
    Valaki, olyan hireket terjesz/tanokat hirdet, amikről maga is tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről azt gondolja, hogy idióták.

    Amit en belinkeltem tenyek, szamok, adatok (tudom, makacs dolgok). Tessek elfogadni es igy tovabb vitatkozni.

  119. Observer te komolyan elhiszed azt, hogy az osszes menekult jelentos szazaleka azert jon, mert annyira nagy a veszely a sajat orszagaban? Ne haragudj de pl az afganoknak pont akkor nem kellene mennie, emrt ott nincsen kiterjedt habour. Nagyon lecsuszott orszag, tudom jol, de attol meg nem kell menekulni ezer merfoldeket. egyszeruen arrol van szo hogy tudjak itt Kanaan lesz akkor is, ha semmit se tesznek csak a markukat tartjak.

    Tney hogy en is kivandoroltam, de az is igaz, hogy soha nem tartottam a markomat es a mai napig nem teszem. Es az is igaz, hogy mas alapokkal indultam, de maradjunk annyiban, hogy a bevandorlok nagy resze nem is akar dolgozni, mert neki derogal mosogatni (a ferfinak), a not nem engedik el adott esetben otthonrol (vagy mert 5 gyerek van vagy mert a vallas)… Es ezt Nyugaton egyre inkabb a kozbeszed targyava teszik.

  120. @Observer: „…ha az 56-os magyarokat nem fogadja be a világ…”
    Ez ökörség úgy, ahogy van. Ha így gondolod, akkor szellemileg visszamaradottnak kell tekintselek, ugyanis: az 56-os magyarok nem b_szták szét a befogadó országot, felvették az adott országban uralkodó szokásokat, hagyományokat. Emelett persze nem kell a magyarságát feladnia senkinek, de lehet ez úgy csinálni, hogy nem züllesztik le a befogadó országot.

    Ha nem érted/érzékeled a különbséget, akkor csak sajnálni tudlak és a rád fecsérelt energiát is.

  121. @Pzuj: „…Vajon a egyre népesebb fekete vagyonosabb réteg megy ki az utcára tüntetni vagy a szegényebbek?…”

    A fehérek között nincsen szegény??? Minden fehér módosabb? Talán ezért nem látok a tudósításokban már évek óta fehér embereket zavarogni? Miért csak fekák rendezik a bajukat rombolással?

    ?

  122. Tibor bá,

    olyan vehemenciával szólalsz fel menekültügyben, mintha nem létezne legalább három, ezeknél sokkal súlyosabb probléma…
    A menekültkérdést nem Orbán fogja megoldani. Orbán még ahhoz is hülye volt, hogy a koszovói menekültáradatot megfékezze, német segítségre szorult.
    Orbán minden szalmaszálat megfog, amivel romokban heverő népszerűségét még emelni tudja, és a menekültkérdés is ilyen. Ezt itt sokan jól látják, csak te nem alkarod tudomásul venni.
    Mint mondtam Európa alapvetően rasszista. Itt Németországban is csak azért nem gyújtanak fel minden nap egy menekültszállást, mert nagy a jólét, és egyelőre félrenéznek az emberek.
    Ha ezek az emberek gondolkodásra képesek lennének és nem az idegengyűlölet vezérelné őket, akkor rövid időn belül rájöhetnének, hogy nem a menekülteket kéne bántani, hanem az országuk és vezetőik bevándorláspolitikáját. A kormányoknak dupla felelősségük van a kérdésben.
    Itt Németországban jövőre biztos választást nyer az a formuláció, aki ésszerű menekültügyet kínál, mert a téma olyan központi kezd lenni.

    Tibor bá a te drasztikus megoldásod tudod hová vezetne? Oda, hogy éveken belül durván felszaporodnának a terrorista akciók. Ilyen hatalmas reményvesztett tömeget nem lehet fegyverekkel feltartóztatni és egy „erőd” emelése további agressziót váltana ki Európa irányába.
    Aki figyelmen kívül hagyja, hogy ezek az emberek miért menekülnek az csak félmegoldásokban gondolkodik.

    Tibor bá tulajdonképpen le is lehetne őket szőnyeg bombázni, nem? Akkor legalább a határig sem érnének el, és nem kell őket visszalökni… Ehhez úgy is jól ért az Usa és Eu páros…

  123. „Der Standard: Orbán, a kitaszított
    …a magyar miniszterelnök olyan menekültekkel szemben uszítja a lakosságot, akik valójában nem is léteznek. Gregor Mayer úgy véli, a félelemkeltés olcsó fogás, a populisták eszköztárához tartozik”
    http://www.atv.hu/belfold/20150521-der-standard-orban-a-kitaszitott

    .26, Kedves vasgyuszi,
    Mikor „b_szták szét” Magyarországot a menekültek? Olyan dolgot állítasz, ami nincs. Ezért talán inkább rád igaz ez: „szellemileg visszamaradottnak kell tekintselek”. 😉
    Amúgy a személyeskedés soha nem jelentette a vitakultúra csúcsát. Nem értesz egyet velem, ezzel nekem semmi problémám nincs, eszembe nem jutott volna magamtól, hogy ezért lehülyézzelek. De hát nem vagyunk egyformák… szerencsére. 🙂

  124. hídrobbantó

    „A befogadáspártiak közt kirónám a menekültekre jutó összes költséget.”

    Jó.
    De ez akkor igazságos, ha a kirekesztők között pedig kirónád a kirekesztés költségeit.
    Ebbe nyilván bele kellene érteni megnövekedett nemzetközi bűnözés elleni teendőket, mert azok, akik alól kibombázták az országukat, vagy egyszerűen kiadták rájuk a vadászengedélyt, mert a káosz előtt rosz oldalon álltak, azoknak nincs vesztenivalójuk. Nyilván NEM fognak békésen éhenhalni.
    Majd beállnak az ISIS-hez, és aztán majd kiképezve és fegyverrel jönnek…

    NINCS elegáns választás.

    Ami van, az az, hogy vagy a szebb jövő reményével érkezőket várjuk, vagy egy vérszomjas, a haláltól sem félő, alaposan kiképzett hordát.

    Persze technikailag elképzelhető, hogy fél Afrikát kiirtsuk.
    De akkor minek állnánk meg ott ?
    Milyen izgi lesz, amikor majd azon izmozunk, hogy kit kellene még bevenni a kirtandók közé, hogy megvédjük EZEKET a príma európai értékeket ?

    Lehet, hogy újra kell nyomtatni a Mein Kampfot ?

  125. Rendben Hochstein, tehat megprobalod a mondanivalomat hiteltelenne tenni azzal, hogy en nem tudok KSH adatot mondani a par honapja itt tartozkodo nigeriai allampolgarok valodi penzugyi helyzeterol? Lassuk csak, valoszinuleg nem is letezik ilyen adat semelyik allami hivatalnal, szoval akkor en a te szemedben hiteltelenne valtam.

    Nagyon sajnalom ezt, de attol en meg elhiszem a felesegemnek amit allitott es sokszor a KSH erosen kozmetikazott adataival szemben merul fel eros ketsegem.
    Ettol fuggetlenul megkernelek, hogy akkor ha mar ennyire adatkozpontu ember vagy, reagalj arra is, hogy mi a velemenyed arrol a potom 22000 emberrol akik eltunnek mint szurke szamar a kodben. Es ez teny, a BAH-tol szarmaznak az adatok.

    A kinai uzletemberek kirablasarol a te kedvedert felhajtottam egy (remelem szamodra elfogadhato hitelessegu ) portalrol szarmazo cikket:

    http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/10/01/ruhaarusoktol-raboltak-szazmilliokat-a-csuklyas-fegyveresek/

    Azt pedig komolyan nem tudom miert erzed demagognak, hogy maguknal tartjak vagy hazakuldik. Erre megis milyen valos szamszeru adatot varsz?

    Azt viszont kikerem magamnak, hogy azzal vadolsz meg finoman, miszerint en hazudok es ezt tudom, megis valosagkent kezelem. Illetve titeket sem gondollak idiotanak, akkor valoszinuleg nem toltenem az idomet peldaul ilyen hosszu kommentek irasara, amiben neked valaszolok.

  126. 129:
    Lassan ott tartok, hogy én fogok megszökni a saját blogomról. 😀
    Minden nap írok egy posztot, legtöbbször aktuális témákkal kapcsolatban. Most a menekült ügyről, mert nem lehet minden nap a legfontosabbról írni. Elképesztően unalmas lenne. De azzal kezdtem: Egyetlen egy Orbán ötlettel se értettem eddig egyet, ez most az első, amit helyeslek Semmi vehemencia, támadtok, védem az álláspontomat. Védem, praktikus szinten. nem érdekelnek a fennkölt filozófiai magasságok világszinten. Saját házamon kívül a hazám érdekel, semmi több. Mert előbb a hazám fog elveszni, utána pedig a házam. 🙁 Aki ezt nem tudja az vak. Ja és igen. Ha eljön az ideje, le kell őket szőnyeg bombázni. Engem pedig ott fogtok találni kisvacak mellett a lövészárokban. Aztán majd megnézem, hogy mire mentek a fejlett humanizmusotokkal. Ébredés! A humanizmushoz kellenek emberek, akik már nem sokáig lesznek.

  127. ATTILA (PV) azert ne adjunk mar egesznek egy nemzeti szocialista fennhangot az utolso mondatottal. Nem kell es nem is fog kellenei a Mein Kampf-ot ujranyomtatni, egyszeruen csak esszeru kontrollra van szukseg a bevandorlasi politikaban. Ez a MINIMUM amit meg kell tenni, mert ez a kontroll nelkuli aradat kezelhetetlen es robbanashoz fog vezetni te is jol tudod es mindeki mas aki fennen hirdeti a nagy osszeborulast es kozos vezekelest az elkovetett bunokert…

  128. Tibor bá’

    „Ne légy gyerek, maximum azt lehet elérni, hogy ide ne jöjjenek. ”

    Yeah ! Ha az amerikai-zsidó oligargák azt akarják hogy ide jöjjenek, akkor hogy harcolsz ellenük?
    Azért küldik ide őket, hogy elvégezzék a mocskos munkát, és majd az USA/Izrael megérkezik fehér lovon rendet tenni. De az már az ő rendjük lesz… negyedakkora populációval.

    Ha még mindig nem lenne világos, a mesterségesen gerjesztett keresztény-arab szembenállás ezt a célt szolgájla és az erre adandó zsigeri (káini) reakció is a kalkuláció része.

  129. Kisvacak

    „…egyszeruen csak esszeru kontrollra van szukseg a bevandorlasi politikaban. ”

    És az ésszerűség részének kellene hogy legyen, hogy NEM tesszük élhetetlenné az életterüket. Sajnos ez a helyzet teszi egyre világosabbá, hogy a „fejlett” világ valóban nem élhet a fejletlen világ kizsigerelése nélkül… Ezt bizony nem lehet megkerülni…
    Viszont az USA-nak éppen kapóra jön. (lásd az előző hozzászólást)

  130. Én alapvetően nem vagyok bevándorlásellenes.Ha így folytatódnak a dolgok kis hazámban magam is egy másik nézőpontból nézve bevándorló leszek -igaz hivatalosan a már kint tartózkodó honfitársaimmal egyetemben a nagy vezér szemében csak a szabad munkavállalással élő magyar-uniós állampolgár és nem kivándorló.Szociális ,politikai okokból vagy éppen a bevándorlás következményei miatt…………..OV szerint ha bevándorlásról van szó akkor van szegénység egyébként meg nincs, pláne nincs összefüggés a szegénység és a tömeges kivándorlás között……Undorító. És lehet ,hogy nem is maradok az ún: európai kultúrkörben mert van egy ismerősöm Dubai-ban aki annak idején itt végzett orvosi egyetemet felajánlotta ,hogy segít ott munkát találni és -nem vicc kifizeti a repülő jegyet nekem a hitetlen gyaurnak-és szállást is elintézi.Sokat vitatkozom vele mai napig sok kérdésben -az iszlámmal kapcsolatos véleményemmel persze vitatkozik, mindig azt feleli nekem :tudok jobbat? Azt mondja: nincs európai kultúra – a vallástól független kultúra számára egyének közötti harc melynek a szabályait mindig az éppen erősebb pozícióban lévő határozza meg,és az erkölcsnek nincs szerepe benne, ezt ő nem akarja otthonába is meghonosítani nem akarja ,hogy a hazája erre a sorsra jusson,persze nálatok is ez van -mondom én és ez a szerencsétek(?) mert az iszlámmal még mindig11-12.századi szinten lennétek stb….. ……sokszor mondja nekem a közös európai szellemiség szép dolog, de ugyanúgy nem létezik mint az iszlám világ egysége és én hiába vagyok európai fehér ember az Egyesült Királyságban éppen olyan idegen másodosztályú állampolgár leszek-koszos kelet-európai- mint ő az arab szunnita .Ellenben az Egyesült Arab Emirátusokban -ez igazságtalan mondom én-pusztán származásom révén máris az ott született arabok után a második rétegbe kerülnék -feljebb mint a többi nem odavaló -bevándorló muszlim……Ugyanakkor már hosszú évek eszmecseréi után belátta az ő világuknak is vége lesz még ebben az évszázadban és marad a káosz és a széthullás, de ő ott marad harcolni maga lövészárkában …és én nekem lesz mit védeni itt?Vagy vele ellentétben nem lesz „magasztos cél ” csak túlélés?Milyen civilizáció az mely a meghasonlást idéz elő?Azt kérdeztem egyszer tőle ha ő csatlakozna a dzsihad-hoz és harcolnék ellene tisztelne arra válaszolta igen, a helyemben ő is ezt tenné és nem meghódolna .Ha nem mennék vissza szülőföldemre harcolni akkor a néhány még megmaradt keresztény közösség sorsában osztozom Közel-Kelet és Afrika széthulló apokaliptikus viharai közepette hiszen még mindig hozzájuk több közöm van mint Conchiták-hoz és azokhoz akik egy -Arma szerint-speciális titkos „vallás”gyakorolva pusztítják – szunnita arab barátommal közös világunkat…..

  131. Tibor bá’

    „Ébredés! A humanizmushoz kellenek emberek, akik már nem sokáig lesznek.”

    Azok akik szőnyegbombázással biztosítják túlélésüket, nemigen lesznek humanistának hívhatók.

  132. Tibor bá,

    amíg a feltételek lehetővé teszik, és az erőforrások adottak, addig viszonylag humánus megoldások fognak születni.
    Amikor a helyzet kezelhetetlen lesz, vagy szűkösödnek az erőforrások (elsősorban pénz) akkor úgyis életbe lépnek az egyre kevésbé humánus megoldások.
    Hogy milyen kegyetlen is tud lenni Európa, ahhoz egyáltalán nem kell sokat visszamenni a történelemben.
    Talán a menekültek zömének fogalma sincs milyen veszélyes terepre is érkeztek. A csendes felszín alatt, már most is fortyog a láva….
    Mindegy, azt vallom segítsünk nekik, ha lehetséges. A demográfiával meg ne foglalkozzon senki, az több ponton is elvérzett, menekültek nélkül is.

  133. Kisvacak:
    „Halozatelmeletet nem tanultam, de a sajat tapasztalataim szerint ez a “monolit nem annyira stabil mint a szerteagazo” elv a tarsadalomra nem implementalhato. ”

    Lásd Barabási munkásságát.

    „A masik, hogy teny a demografiai katasztrofa egesz EU-ban de azt kerlek hidd el nekem, hogy nem a szomaliai, sziriai, iraki es egyeb nepcsoportbol szarmazok fogjak befizetni a nyugdijakat. Ma sem teszik, ez utan sem fogjak, hanem eltuntetik a penzt”

    Ez a fogadó ország hatóságai problémája. Lehet olyan szabályozást alkotni, ami ezt nem teszi lehetővé.
    Ha van kiskapú, az ki lesz használva, a magyarok is kihasználják.
    Vajon a NAV miért nem lép (ÁFA csalások, Vida ügy, Horváth feljelentés stb:)

    „Orban gumicsontjat nem kaptam be, nekem mar sokkal regebb ota ez a velemenyem errol, tisztaban vagyok azzal, hogy o ezt egyszeru populista szandekkal rantotta elo a cilinderbol.”

    Nem kételkedem, hogy ezt korábban felvetetted, de most az Orbán demagógia okán került terítékre.
    Így most ennek okán lehet róla vitatkozni. Mivel a téma Orbán által lett velfetve, kizárt, hogy ez nem politikai célokat szolgál, és az interpretálás tele van csúsztatásokkal, hazugságokkal, a téma felnagyításával.

    Pugacsov elvtárs:

    „Én már régóta rájöttem, hogy az ilyen “konstruktív vitának”, magyarul üres szófosásnak semmi értelme. Felsorakoztatsz itt egy valagnyi érvet, hogy az ember feje is belefájdul, de a végkicsengés ugyanaz, te szereted a négereket. ”
    Látszik, hogy megfájdult a fejed, ha a beírásomból ezt a következtetést vontad le.
    Hol írtam én ilyesmit?

  134. Károly:
    „Először a szomszéd asszonyra kényszerítettek burkát, nem szoltam, nem voltam muszlim….”

    Mint korábban is írtam, a bevándorlóknak néhány alapvető elvet át kell vennie a fogadó országtól.
    Ezek közé tartozik, a szabad vallásgyakorlás, ami NEM AZT jelenti, hogy másokat is erőszakkal át kell téríteni pl. az iszlámra.
    Ez megint szabályozói probléma, a téma ilyetén felvetése meg demagógia.

    Továbbá ezek közé tartozik, a fogadó ország nyelvének elsajátítása záros határidőn belül, különben nem kap állampolgárságot, státust, valamint, hogy legyen munkája, azaz ne ingyen vegye igénybe a társadalom ellátó rendszerét.
    Mivel van hajtóerő, mert maradni akar, valószínűleg nagyobb intenzitással keresi majd a megoldást. Ha nem találja záros határidőn belül munkát, keressen más országot.
    Majd eldönti, hogy iylen feltételek mellett is akarja a dolgot.

    Tibor bá’:
    „Ez ideig 34-en nem engednének be idegeneket, durván 90 %, akiknek nagy része nem szállt be a vitába (csendes többség).
    Mindösszesen 4-en beengednék őket, emberségességi alapon, ez kb. 10 %, ez a 4 ember igen aktívan hallatta messze nem lényegre törő hangját.
    Ha elfogadjuk, hogy ez a (viszonylag) értelmes emberek fóruma, ami ellen gondolom senki se tiltakozik , akkor ez megnyugtató, mert a kevésbé értelmes tömegek idegen ellenessége közel 100 %.”
    Már korábban is érdekes pédákat adtad annak, hogy az igazságot az éretlmes emberek vitafórumán mennyiségi paraméterekkel méred.
    Annyi légy nem tévedhet???

    Melanpo:
    „a jól bevált megállíthatatlan- érvektől mentes, tartalmatlan de hangzatos- fröcsögésével megpróbálja elfojtania a “barbár erőszak” híveinek az életben maradáshoz elengedhetetlen egészséges önvédelmi reflexit.”

    Bravo, bravo!

    Szerintem pár érv elhangzott a vitában, részemről is. Nem látom, hogy nagyon tolonganál, ezen érvek egyenkénti cáfolatára tényszerűen.

    Kisvacak
    „Altalanossagbn beszeltunk a bevandorlas veszelyeirol Europa es Magyarorszag vonatkozasaban es az, hogy ki kap vegul allamilag elismert jogot arra, hogy velunk eljen nem sokat szamit…”
    Én úgy vettem ki, mivel a poszt Orbánról, az ő felvetéséről volt szó, hogy ez főleg Magyarországról szól.

    „Hát igen, a menekültekről akarok írni, és mindjárt azzal kezdem, hogy mindez ideig Orbán egyetlen gondolatával se értettem egyet, de most megtört a jég, menekült ügyben a nézetével egyértelműen osztozom.”

    „Az ország egy harmada nyomorog, előbb rajtuk kellene segíteni.”

    „Es mi a helyzet azzal a 22000 fovel akik meg az elbiralas elott eltunnek a hatosagi szemek elol?”
    Szabályozási, idegenrendészeti probléma, jobban kéne dolgoznia a hatóságnak e téren is.

    Tibor bá’:

    „Az meg már a hatásvadászaton kívül mi célt szolgált, hogy kétszer is be van linkelve a Niemöller idézet? Meg volt említve az én személyes nyugdíjam. Nevetséges bibliai idézet. Na meg az “erkölcsi hulla” jelző alkalmazása, mert ugye mióta erkölcstelen az önvédelem? ”

    Természetesen a 90% egy cseppet sem volt hatásvadász, ugye?
    Bár téynleges számok részükről nem hangzottak el, a 10% érveit, számait nem cáfolták, okait az idézeteiknek szemmel láthatólag nem értették meg, de azért náluk a bölcsek köve.
    Természetesen.

    Curixxal kapcsolatban:
    „Bocsika! Te magadtól “mentél el”. Ezt ne kend rám.”
    Tán fel kéne idézni a kissé gusztustalan előzményeket, amely sokak biztosítékát kivágta, nem csak az enyémet.

    vasgyuszi:
    „A fehérek között nincsen szegény??? Minden fehér módosabb? Talán ezért nem látok a tudósításokban már évek óta fehér embereket zavarogni? Miért csak fekák rendezik a bajukat rombolással?”

    Láttál már amerikai szegénységi statisztikát?
    Nem vitatom, hogy maguk is hibásak benne, a négerek közül kerülnek ki a legszegényebbek. Még a latin szegények is felettük vannak. A fehér szegények meg a latinok felett.

  135. „Sokatmondó az az adat is, hogy míg tavaly az unióban az elbírált menekültkérelmeknek átlagosan a 45 százaléka zárult pozitív döntéssel, addig nálunk ez csak 9 százalék volt. Még elképesztőbb, ha beadott kérelmekhez viszonyítjuk a Magyarországon valamiféle védelmet kapók számát: 1,2 százalék. Nem csoda, ha a kormányzat mindig csak a tavaly beadott kérelmek majd’ 43 ezres számát kommunikálja, nem pedig azt az adatot, hogy mindössze 503 kérelmező esetében született pozitív döntés. Merthogy ez a szám sokkal többet elárul a „migrációs krízis” valóságáról, mint a nálunk kérelmet benyújtó, de aztán gyorsan továbbálló tízezreké.”

    http://hvg.hu/velemeny/20150521_A_fejostehen_kozbeszol_Orban_Viktor_oszin

  136. A magyar helyzet nem reprezentálja az általános európai helyzetet így nem adekvát Nem beszélve arról ,hogy mi még tranzit ország vagyunk és nem célállomás.Továbbá nekünk ebben a témában annyi részünk van mint ami a súlyunk az EU-n belül.Minimális.Aki a bevándorlásról a számok és adatok tükrében akar beszélni nézzen utána Német,francia,brit adatoknak és a többi valóban célországnak…..akik meghatározzák az EU jövőjét.Megdöbbentőek lesznek,pl termékenységi ráta,munkanélküliség,bűnözési statisztikát,integrációs helyzetet,a rendőrség által feladott úgynevezett No go övezetek számát kiterjedését….Hány oldalas statisztikákat és tanulmányokat linkeljek ide??Tudod mennyi bevándorlóra lesz szüksége az EU-nak ha mai szinten el akar vegetálni azaz szinten tartani és növelni a munkavállalók arányát és számát?Kapaszkodj meg 60millióra!

  137. Iszlám Állam: Elindult a visszaszámlálás Európában
    A szalafista terrorszervezet meghirdette a „nulladik órát” ami Rómából fog elindulni és terrormerényletek sorozatát eredményezi szerte Európában.
    A líbiai kormány többször figyelmeztette az olasz hatóságokat, hogy az Afrikából érkező menekültek között terroristák is vannak.
    http://orientalista.hu/iszlam-allam-elindult-a-visszaszamlalas-europaban/

  138. 131,,Ebbe nyilván bele kellene érteni megnövekedett nemzetközi bűnözés elleni teendőket, mert azok, akik alól kibombázták az országukat, vagy egyszerűen kiadták rájuk a vadászengedélyt, mert a káosz előtt rosz oldalon álltak, azoknak nincs vesztenivalójuk. Nyilván NEM fognak békésen éhenhalni,,
    Érdekes módon Az ukrajnai holodomor alatt milliók haltak éhen. Szintúgy a kinai éhinség 40 milliós áldozata. Nemigen öngyilkos-robbantott vagy élve lefejezett senki. Inkább a hullák evése divott. Szadista arab csürhét akarsz ránk erőltetni. A gyerekeim védelmében hadd ne értsek veled egyet. Te vidd közéjük a tieidet, ha minden oké a ,,menekültekkel,,

  139. Aves:
    „A magyar helyzet nem reprezentálja az általános európai helyzetet így nem adekvát ”

    Na ennek örülök, hogy idáig eljutottunk.
    Ebből levonható, hogy Orbán felvetése magyar viszonylatban e téren csak politikai haszonszerzéssel magyarázható.

    „Tudod mennyi bevándorlóra lesz szüksége az EU-nak ha mai szinten el akar vegetálni azaz szinten tartani és növelni a munkavállalók arányát és számát?Kapaszkodj meg 60millióra!”

    Tételezzük fel, hogy így van.
    Mennyi az EU lakossága? Közel 507 millió (2014).
    Talán még nem a bevándorlók fognak dominálni…

    ” Az egyre növekvő munkaerőhiány már 2015-ben negatívan befolyásolhatja a német gazdasági mutatókat, 2020-ban pedig 2,4 millió, 2030-ban már akár 10 millió ember is hiányozhat a munkaerőpiacról – áll a Boston Consulting Group (BCG) felmérésében. ”

    http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/melyul_a_munkaerohiany_nemetorszagban.583268.html

    Németországnak, mint az EU gazdasági motorjának van igazán munkaerő hiánya.
    Az ő dolga, hogy hogy oldja meg és hogyan kezeli a beintegrálásukat.

    A bevándorlással kapcsolatban két fő, egymással ellentétes irányba ható érdekeltség van a fogadó országok részéről:

    a.) Az elöregedő társadalomban a munkaerő szükséglet biztosítása, az aktívak járuléka amiből a jelenlegi nyugdíjrendszerben a nyugdíjak alapját képezi.

    b.) A robotizáció hatása a munkaerő szükségletre. Nagyon érdekes dolgokat lehet hallani e téren. Amikor már Kínában megéri robotizált gyártósorokat beállítani, akkor mennyire megéri ez egy fejlett országban.

    Na most a robotizáció pont az alacsony szakképzetségű szakmákban fog elterjedni.
    Ezzel a fogadó ország késztetése a bevándorlás támogatására fokozatosan csökken.

  140. A fogadó országok számára a működő integrációs modell hiánya miatt más megoldás kell találni mint a bevándorlás ,másrészt pedig kérdéses az ,hogy a mai és az elkövetkezendő időben érkező bevándorlók lesznek -e olyan versenyképes és magasan képzett munkaerő mint amilyen az elöregedő őslakosság volt és lesz? Nincs idő várni most kell versenyezni a kínai ,amerikai,japán stb munkaerővel.Nemcsak utcaseprőkre lesz szükség ,hanem orvosra,mérnökre……………. Ha az agyelszívást úgy alkalmaznánk mint az USA az csak rövid távon jelent megoldást mert:

    1.Az értelmiségétől megfosztott társadalom nem tud fejlődni ezért válságba kerül aminek a vége a tömeges kivándorlás azaz követik az értelmiségüket……. Ez újabb problémákat okoz és nemcsak a befogadó hanem a kibocsátó országnak is.

    2.Ha az integrálódottak pedig felveszik a befogadó társadalom szokásait-így a születési rátájuk a populáció fennmaradásához szükséges 2,0 alá kerül így újabb bevándorlásra lesz szükség tehát kezdődik minden előröl………….A robotika alkalmazása újabb problémákat vet fel….

  141. Observernek írom.Magamról.Igen megint magamról.11 éve egyedül nevelem a gyerekem,mert el kellet mennünk,először együtt,aztán most már csak a férjemnek egyenlőre mert az itthoni fizetésből nem lehet megélni.Olyan ez mintha az országom pichán rúgott volna.Valakit érdekel ez?Senkit ,egyéni dolog meg kell oldanom.Olaszországban először keresett a férjem 4-5 ezer eurókat,aztán már csak 3 aztán 2500 majd most már csak 1500.És levonnak 250 ezer forint adót átszámolva havonta.Ez mostanság van.Már ott tartanak hogy egymás kajáját eszik meg.Lassan egymást fogják.Az olasz kormány nem tud elég adót beszedni mert nem elég.Az olaszok össze fognak omlani a súly alatt.Meg a rendes emberek.Azért az sem járja hogy a másik dögöljön meg miattuk.

    Pontosan ezt csinálja Orbán is hogy a gyengéket kirakja a hajóból,mert ha nem akkor az erősek is elpusztulnak.A liberálisok meg a gyengéket veszik be a hajóba,és az erősek veszhetnek a tengerbe.

  142. 149:
    Most hogy olvaslak, eszembe jut egy film, amit 60 éve láttam. Egy utasszállító hajó süllyedt el a nyílt tengeren. Az egyetlen mentőcsónakot megtöltöttek gyerekekkel és nőkkel, a férfiakat lovagiasan a süllyedő hajon hagyták alámerülni. Aztán hatalmas kínok között ők is szomjan haltak az afrikai partoktól 60 km-re mert nem volt senki a csónakban, aki evezett volna.

  143. melike00, „Observernek írom”
    Megtisztelsz vele.
    Viszont – ne sértődj meg – , de te is tipikusan a kettős mércét alkalmazod. Az szerinted rendjén van, hogy a férjed dolgozhat az olaszoknál, mert szükségetek van a pénzre. De az már nem tetszik, ha egy líbiai, vagy nigériai, vagy bárki „csingaléz” ugyan ezt meg meri tenni és elmegy Olaszországba /ahol vagy kap munkát, vagy nem/.
    A kisebb kereset meg egyáltalán nem biztos, hogy kizárólag a bevándorlók miatt van, inkább az olasz gazdaság gyengesége miatt, piacvesztés miatt, vagy mit tudom én miért.

  144. 151:
    Valahogy nem vagytok képesek megérteni, hogy mellike férje keresztény és NC gépen dolgozik (ha jól emlékszem) amit a csingalézek nem tudnak kezelni. A mérce ugyanaz, csak az egyik átmegy a másik fennakad.

  145. „amit a csingalézek nem tudnak kezelni” Honnan tudod, hogy így van? – miközben feljebb meg leírtad, hogy a gazdagabbak és a képzettek tudnak csak eljönni, mert honnan lenne különben x ezer dollárjuk az útra… Nem elég, hogy rasszista vagy, még következetlen is. 😉 Ez poén akar lenni, inkább szólok. 🙂

    Ezzel az egész menekültüggyel a fő problémám, hogy mindenki a saját képzelgései alapján ítéli meg a menekültek kérdését /pl. az előbb te is/. Persze az a könnyebb út, ha velük kapcsolatban kizárólag rosszat tételezünk fel és akkor egyértelmű az ítélet – ki velük. De kiket dobjunk ki? Azt a kínai családot, ahol az előbb kaját vettünk? Ők se fehérek, meg nem is keresztények… Vagy a döner kebabos törököt, akinek már az apja se volt vallásos? Vagy azt az irakit, aki nálunk is órákat adott?
    Én azt mondom, hogy nem az arctalan tömeget kell nézni, hanem az egyes embert.

  146. Observer: Szerintem te vagy az egyetlen, aki még nem hallott a németországi török bevándorlók problémájáról vagy a párizsi többgenerációs muszlim kisebbség utcai zavargásába torkolló asszimilációs problémájáról… Éltél már külföldön?

  147. 153. Te a magad egyéni szintjén nézheted az egyes embert, de a közösség a tömeget nézni. Mert a közösség akarata előbbre való mindenféle egyéni akaratnál. A bevándorlókérdés pedig önvédelmi kérdés, senkinek nincs joga holmi hagymázos egyéni érdekekre hivatkozva a közösségi érdekeket felülbírálni. A közösségnek nem érdeke, hogy itt mecsetek épüljenek és feketék játszanak „knockout” játékot fehérekkel, ahogy teszik nyugaton is. Mármint ez lenne az elmélet. Megnyugodhatsz, most bővítik a hazai menekülttáborokat Orbán szófosása ellenére és a kvótarendszer értelmében indul majd meg igazán a nagyobb hordák ránk lőcsölése.
    Az állandó rasszistázást meg hagyd meg a pösti libsi beltenyészetnek, elég fárasztó már.

  148. A bevándorlók utódain, akik már Európában születtek látható leginkább az integrációs modellek csődje. Akkor mit várhatunk azoktól akik mostanság érkeznek az öreg kontinensre,ilyen-olyan okokból de sokkal inkább kényszer hatására szemben azokkal akik konszolidált körülmények között érkeztek a második világháború utáni évtizedekben, mint vendégmunkások az érintett államok közötti szerződések alapján?
    Természetesen az integráció foka eltérő mértékű a különböző kultúrájú,nyelvi,vallási és gazdasági háttérrel rendelkezők között.Ennek semmi köze a rasszhoz,nyelvhez, a valláshoz és a kultúrához annál inkább…………..

    Még egyszer mondom: a csingalézek milliónak kellene gyorsan egyetemi szinten dolgozni és tanulni és fejleszteni stb……….Tessék minden szinten pótolni a fehér európaiakat.Hány százaléka jár egyetemre a török és arab bevándorlóknak?Nem elég kebabot árulni , meg valutázni, amikor valamit meg kell szerelni és ki kell találni akkor hol vannak?Miért nincs egyetlenegy muszlim Nobel -díjas?Miért nem volt az iszlám világban ipari-technikai forradalom és felvilágosodás?Az emberi jogokról pedig fogalmuk sincs.Szeretnének úgy élni mint mi -ők jönnek ide és nem az európaiak mennek oda. Jönnek és leépítik mindazt amiért jöttek………Röhej ,de például a feketéknek és nem azért mert feketék ,hanem mert a kultúrájuk más-jobb soruk volt Dél-Afrikában az Apartheid-rendszer alatt mint most.Akkor állítsuk vissza azt a rendszert dehogy is,viszont akkor az ország mondjon le arról ,hogy valaha is a fejlett világ része legyen.?

    Visszatérve hozzánk a demokrácia és liberalizmus akkor ér véget amikor többségre jutnak.Ez kicsiben már meg is történt számos nyugat-európai városrészben……Modern világban akarunk élni ahhoz modern emberek is kellenek!
    A szaudi olajmilliárdos nem modern ember, a lényeg nem a ruha a drága kellékek amivel körülveszi magát, hanem az ami belül van.

  149. 153:
    Ezzel a sajnálatra méltó (rád egyáltalán nem jellemző) hozzászólásoddal csak azt érted el nálam, hogy kiderült, fogalmad sincs mi az a számjegy vezérelt szerszám (készítő) gép.

  150. A nyugat nálunk sokkal rasszistább, csak a nagy anyagi jólét elfedi a problémákat. De egy komolyabb válság esetén az egész bili borulni fog. A bajt megelőzni kell, és nem akkor lépni, amikor már késő.
    http://www.flagmagazin.hu/mondom_a_magamet/no_one_expects_the_european_inquisition
    A derék és békés svédek (angolok is) mecseteket gyújtogatnak, vegzálják a migránsokat. De ne csodálkozzunk ha pl. Svédországban évente többezer nőt megerőszakolnak, és ezeknek nem kis százaléka 15 éven aluli, de a valós nemierőszak-statisztikát 400-900 százalékkal magasabbra becsülik, ugyanis a kötelező tolerancia miatt be sem jelentik.

  151. Observer ;

    Szeretném tudni, te miként képzeled a jövőben még inkább tömegesen érkező menekültek befogadását, vagy tovább engedését uniós tagállamokba.
    Alkalmaznál e bármiféle szűrést? Írnál e elő külön rájuk vonatkozó kötelezettséget, jogot az ideiglenesen, véglegesen itt tartózkodóknak? Kérnél e a tudomány embereitől erre vonatkozó szakmai anyagot? Minek kellene történnie ahhoz, hogy azt mond, ennyi és ne tovább? Mindig a határértékek vizsgálata az izgalmas és visz előrrébb.

    Imádom a színes folklór forgatagot. Ha bennem nem keveredik hat nép vére, akkor egy sem. Azzal is tisztában vagyok, ha valamit kapok /bevándorlók/, akkor valamit veszítek is. De mi az az ár, amit az egyén a közösség még elvisel belháború nélkül?

  152. Abszolút optimális megoldás nem létezik a menekült illetve bevándorlási problémára.
    Akárhogyan is szabályozza azt egy állam, mindig lesznek joggal külföldi és belföldi egyének és intézmények aki elégedetlenek lesznek és vitriolos kritikával illetik majd a törvényi megoldásainkat.
    A humanizmus, a civilizáltság minimuma, pláne egy keresztény országtól megértést, toleranciát, rászorultsági elven való támogatást követel.
    A nemzet, az állam, saját saját állampolgáraival szemben kötelező felelőssége kemény határokat szab ennek.
    Jó megoldás nincsen, keresni kellene a legkisebb rosszat !

  153. .54, Gloucester, „Éltél már külföldön?”

    Igen, méghozzá bőrszínre és vallásra való tekintettel egy nagyon ‘színes’ társaságban. A munkám miatt viszonylag gyakran találkozom „csingalézekkel”, sőt néha még tanítom is őket. Valószínűleg pont ez az oka, hogy én az embert látom bennük, nem a potenciális ellenséget.

    .55, Pugacsov elvtárs „Az állandó rasszistázást meg hagyd meg”
    Ez konkrétan Tibor bá’-nak szólt, persze csak poénból. Tibor bá’ nem rasszista, hanem racionalista. 😉 Különben én is rasszista vagyok úgy általánosságban, de elfér mellette némi humanizmus is. 🙂

    .57, Tibor bá’, „kiderült, fogalmad sincs mi az a számjegy vezérelt szerszám (készítő) gép”
    És mi a fenéért kellene tudnom? Bár elárulom, a sógornőm férje annál sokkal korszerűbbön dolgozott, amíg kisfőnök nem lett belőle. Olyan szerszámokat gyárt a cége, ami műanyag forgácsoláshoz, öntéshez vagy valami hasonlóhoz kell. De nem az én dolgom, hogy ehhez értsek. Sőt, egy nyamvadt sérvműtétet sem tudnék megcsinálni… pedig a nevem előtt ott a dr. 😉

    .59 Károly, „Írnál e elő külön rájuk vonatkozó kötelezettséget, jogot az ideiglenesen, véglegesen itt tartózkodóknak?” Természetesen. Nagyjából ennyit: ‘Rómában élj úgy, mint a rómaiak.’ Aki ezt nem tartja be, azt én is kizsuppolnám rövid úton.

  154. Melampo:

    B.G.
    A “civilizált tolerancia” a szokásos gusztustalan nyáladzással, a jól bevált megállíthatatlan- érvektől mentes, tartalmatlan de hangzatos- fröcsögésével megpróbálja elfojtania a “barbár erőszak” híveinek az életben maradáshoz elengedhetetlen egészséges önvédelmi reflexit.

    Hát az enyémet biztos nem tudja elfojtani. Kinyxrok mindenkit aki nem tiszta árja:-)
    Most komolyan ki akarna idejönni és miért? Átutaznának legfeljebb No.-ba, később aztán Mo. is jó lesz, akkor lehet majd kapkodni.
    Maga a nyugati-és a keleti demográfiai adatok egyértelműsítik a helyzetet, hogy csak maga a menekültáradat eszkalálódása önmagában vészhelyzetet fog eredményezni a jelenlegi geopolitikai helyzetben. Orbán persze meg szeretné ezt előzni, de úgy, hogy a közvélemény (ami egyértelmű:idegenek pusztuljatok ki innen!!!) szegényes
    szintjét felhasználja mintegy önmaga véleményének igazolására.
    Szerintem nem kellennek idegenek, de mellesleg úgy is mindenki idegen mindenkinek, legfeljebb könnyebb vele kommunikálni a közös nyelv és -kultúra miatt.
    A magyarság-véleményem szerint-nem mászhat ki ezen séma alapján a gödörből.
    Se ha beengedjük, se ha fejbe lőjük őket az országhatáron. Valami mellett kéne lennünk és nem valami ellen. Mint ahogy a gazdaságot se fogja az „új” gazdaságpolitika megmenteni, úgy a menekültkérdést se a menekültügyi politika ilyen-olyansága. Megnézném 5 év múlva, hogy Mo. hogyan bánna el a menekültekkel, már csak a klíma változása és a katonaság létszáma miatt is. Egy összeurópai megoldás szükségeltetne, ami a tényezők összetettsége, bonyolultsága és a fejletlen, igencsak korlátolt politikusgondolkozás miatt is elég nagy kihívás.
    A „megoldás” pedig csakis antihumánus lehet. És addig tartana ameddig Európa nemzetszocialista országok csoportosulásává válva önmagát robbantaná fel.
    Nem kell ide nigériai nyomorult, megtennék egymással a német, magyar, szlovák, román stb. fiúk is amit kell.
    Utána a nemzetek is tovább szakadnának egészen addig ameddig a banda, a család fogalma is értelmét vesztené és maradna a farkasfogú egyén.
    Persze dönthetünk másképpen is, ami a későbbiekben is jól jöhet. Megerősíthetjük kapcsolatainkat egyre kifelé táguló körben, feltéve ha magunkkal kezdjük mint legkisebb közös többszörössel. Ugyanis fontos tudni, hogy mindenki ugyanazt akarja. A nigériai és a román is, csak sajnos mindenki csak magát látja és már itt az elején elcsúszik az egész.
    Persze leszarjuk még, de akkor ne is akarjuk megoldani a menekültproblémát.
    Én gyerekekként szoktam gondolni a menekültekre, hogy a bennem lévő előítéletet csak akkor vegyem elő amikor tényleg szükséges lesz, csakis önvédelemből, mivel kötelességem magam és családomat is megvédeni, főleg alacsonyabb létformákkal szemben(tehát aki rám támad). Én nem támadok rá senkire, de megértem ők miért tennék.
    Hála istennek egyre kevésbé vagyok előítéletes, mivel nem olyan éles a határ az emberek akarhatnékja között! Vészhelyzetben eltűnne az a határ amit magunkra aggattunk, egy 2 általános végzett cigány és egy 5 diplomás ugyanúgy állattá változhat. Ehhez másfajta tudás kéne, ami nehezen tanulható. Nekem ez is eredmény.

  155. Observer! Én ezt írtam:
    „Az embercsempészek fejenként 1000 dollárt kérnek. Papa-mama-3gyerek= 5000$. Tudjátok ti, hogy 5000 $ (azaz 1.500.000 Ft) micsoda hatalmas pénz Afrikában. A megsajnált nyomorult éhezőnek egy centje sincs, nem azok jönnek Európába.”
    Amire te így reagáltál:
    „“amit a csingalézek nem tudnak kezelni” Honnan tudod, hogy így van? – miközben feljebb meg leírtad, hogy a gazdagabbak és a képzettek tudnak csak eljönni, mert honnan lenne különben x ezer dollárjuk az útra… Nem elég, hogy rasszista vagy, még következetlen is. ”
    Elég felületesen, mert nem irtam, hogy képzettek lettek volna. NEM AZOK. Hogy a saját társadalmukon belül hogyan lesznek vagyonosok, az ő dolguk, de minőségi munkát végezni nem tudnak. Egy NC gépen dolgozni csak az tud, aki megtanulta az alapvető matematikát, geometriát és fegyelmezet munkás, de nem csak ő, hanem az apja is az volt és a nagyapja is. Nem szoktam a hasamból beszélni. Te viszont ebben a témában elárultad, hogy lövésed sincs a szakmunkásokkal szembeni követelményekről.

  156. ..3, Tibor bá’, ne lovagolj a szavakon. Nem kerestem vissza, hogy szó szerint mit mondtál (legtöbbször fejből írok, ahogy emlékszem valamire).
    Valóban nem írtad a képzettséget, bár azért az jellemző, hogy a képzett emberek nagyobb jövedelemmel rendelkeznek. Ha Afrika valamelyik bugyrában nincs szükség CNC esztergályosra, akkor bizonyára nem képeznek olyan embert. Viszont pl. a Bonduelle nigériai konzervgyárába meg képeznek élelmiszermérnököt, mert arra meg szükségük van. Szóval ne sértődj meg, de hülyeségeket írogatsz. Én vizsgáztatok külföldi hallgatókat, sokszor többet tudnak, mint a magyarok. Te viszont milyen napi kapcsolatban vagy „csingalézekkel”? /Vízipisztolyos cigányokat leszámítva… 😉 /

    Még egyszer utoljára, mert már unom magam ismételni…

    Van leegyszerűsítve kétféle menekült/bevándorló – (1) politikai és (2) gazdasági /bár jellemzően a politikai menekült egyben gazdasági menekült is (pár pénzes diktátort leszámítva). Fordítva ez persze nem feltétlenül igaz./.
    A lényeg: gonosz bűnöző az összes – mondja itt a többség.

    (1) Az euroatlanti közösség (gy.k.: fehér ember) pár évszázada elkezdte lerabolni a világ jelentős (és általában nem fehér) részét – és ezt mindmáig fojtatja, persze egyre finomabb eszköztárral. Az oszd meg és uralkodj elve alapján úgy húzkodták meg az országhatárokat, hogy hosszú távon is a lehető legnagyobb etnikai feszültséget gerjesszék. Ezekben az országokban próbálnak olyan helyzetet fenntartani (pl. francia ‘gyarmati adó’ stb.) hogy lehetőleg soha ne keveredjenek ki a szarból, mert akkor lehet a termékeiket nyomott áron megszerezni. Ennek a haszonélvezői elsősorban a nyugati országok, de valami csurran-cseppen nekünk is. A nyomor miatt, illetve a népcsoportok, vallások különbsége miatt a legtöbb helyen jellemző az állandó polgárháború.
    Mindezt a nyugat megtetézi azzal, hogy bizonyos régiókba időnként elkezdik exportálni a demokráciát, amiből jellemzően káosz és háború lesz az adott térségben. Az itt élők – ha élni akarnak /fene a szokásukat/ megpróbálnak békésebb helyre eljutni – nos ők a politikai menekültek. Idejönnek Európába, mert itt béke van, nem mellesleg ez van legközelebb Afrikához… Vagy mi, vagy ők, mondja rájuk az itt megszólalók többsége, ide aztán ne jöjjenek (igazából nem is ide akarnak).

    (2) Gazdasági bevándorlók. Otthon senki nem piszkálja, de jobb életre vágyik, idejön Európába, elveszi mások elől a munkalehetőséget, lenyomja a béreket, idegen szokásokat hoz, jogokat követel, fehér nőket erőszakol, megkéseli a férfiakat és különben is moszlim, és tönkre megy miatta a sertéságazat.
    De az is lehet, hogy szépen beilleszkedik, idegen szokásaival/vallásával 4 fal között marad, olyan munkát végez, amit a fehérek nem tudnak/akarnak elvégezni stb. Nem oszt, nem szoroz, húzzanak haza a g.cibe a mocskok…

    Viszont nekünk magyaroknak volt hova menni 1956-ban politikai menekültként, van hova menni 2015-ben gazdasági menekültként – ezek a szerencsétlenek meg dögöljenek meg otthon. Lehet ez egy (ál)racionális hozzáállás, de hogy mélységesen erkölcstelen, az biztos. És köszönöm, nem kérek több hozzászólást ebben a témában, mert nem fogok rá válaszolni.

  157. Pugacsov elvtársal egyetértek.

    „Egy NC gépen dolgozni csak az tud, aki megtanulta az alapvető matematikát, geometriát és fegyelmezet munkás, de nem csak ő, hanem az apja is az volt és a nagyapja is. Nem szoktam a hasamból beszélni. Te viszont ebben a témában elárultad, hogy lövésed sincs a szakmunkásokkal szembeni követelményekről.”

    Így van Tibor bá.Sajnos itt is volt olyan az itteni Sárospataki cégnél,hogy jelentkeztek több százan,és nem tudtak csak vagy 6 embert felvenni mert egyszerűen nem is tudták megtanulni.Mert agyilag sem voltak ott.És az hagyján.Olaszországban nem egy gépen kell dolgozni egyszerre hanem 6 gépen meg 7 gépen.És nem egyforma munkák mennek rajta.Egyiket beállítani kell a másiknál mérni kell a harmadiknál szerszámot cserélni,és rohangálni köztük 12 órát.Ezt ennyi pénzért az olaszok nem csinálják.De most vittek ki még 4 magyart új embert,és 1 hónap után elmennek mert hogy ők ezt nem bírják ezt a tempót.Akkor gondold el az afrikai menekültet.. 😮
    Azt nem bírja megérteni Observer hogy nem tudsz velük mit kezdeni.Az adórendszer sem bírja el.A túl szaporodásról ne is beszéljünk.
    Menjenek Amerikába.A nagy Amerika amit az isten áldjon meg hol van?Mért nem mondja hogy befogadom őket ha már meg csináltam a világon a cirkuszt?Mért mindig európának kell szopni?

  158. 164. Observer
    „(1) Az euroatlanti közösség (gy.k.: fehér ember) pár évszázada elkezdte lerabolni a világ jelentős (és általában nem fehér) részét – és ezt mindmáig fojtatja, persze egyre finomabb eszköztárral. Az oszd meg és uralkodj elve alapján úgy húzkodták meg az országhatárokat, hogy hosszú távon is a lehető legnagyobb etnikai feszültséget gerjesszék. Ezekben az országokban próbálnak olyan helyzetet fenntartani (pl. francia ‘gyarmati adó’ stb.) hogy lehetőleg soha ne keveredjenek ki a szarból, mert akkor lehet a termékeiket nyomott áron megszerezni. Ennek a haszonélvezői elsősorban a nyugati országok, de valami csurran-cseppen nekünk is. A nyomor miatt, illetve a népcsoportok, vallások különbsége miatt a legtöbb helyen jellemző az állandó polgárháború.
    Mindezt a nyugat megtetézi azzal, hogy bizonyos régiókba időnként elkezdik exportálni a demokráciát, amiből jellemzően káosz és háború lesz az adott térségben”
    Tökéletesen egyetértünk. Tehát ha ez téged is felháborít akkor ne mások nyakába akard varrni te is ennek a következményei, hanem fogj fegyvert és indulj a felforgató hadseregek ellen harcolni. Az ellenség nem a menekült hanem az USA hadserege, a Francia Idegenlégió, a multicégek, stb….stb. Ezt a harcot ott vívd meg Afrikában az igazi ellenséggel és ne itt a sokszor valóban szerencsétlen bevándorlókkal. És főleg ne velünk akard megvívatni.
    Ezt próbálom veled megértetni az első bejegyzések óta, hogy a problémát kellene nevén nevezni, megoldani- bármilyen drasztikus eszközökkel is- és nem mások nyakába varrnia ennek a kifosztásnak, ellehetetlenítésnek a következményeit.

  159. Observer. A tények azok tények.
    Hogy a francba, hogy az a fránya „melting pot” sehogy sem akar összejönni nyugaton ?
    Hogy egy évtized alatt több mint félmillió fehér hagyta el Londont, de ugyanez van a franciáknál is, gyakorlatilag fajilag homogén övezetek alakultak ki. Chomskynak igaza lehet, de az USA-ban sincs ez másképp. Mert a virtuális média kiszinezett valósága valahogy teljesen elszáll a valótól. Persze, ha tele vannak a zsebek sok-sok dollárral, euroval, még elmegy, de a szép új multikulturális világ helyett reálisan nézve csak egy multikonfliktusos világba csöppenünk, és itt nem az egyszerű laikus fehér ember rasszizmusa a legfőbb probléma, hanem ahogy a másik témánál említettem, a kiszolgáltatottság általi megosztás és ebből következő tudatos egymásnak ugrasztás a cél – hiszen a multik, óriásbankok, fegyvergyártók mögött állóknak ez kedvez leginkább – láthattuk az arab forradalmaknál, ukránoknál, csak egy pöccintés és adódik a konfliktus, és a polgárháború.
    Ergo a mai robotizált technika mellett nincs már szükség a fehér emberre sem 🙁

  160. Felkavaró, de nagyon tanulságos összeállítás bevándorlás ügyében. Vajon kik vannak közöttük többségben, Observer doktorandusz jelöltjei, vagy inkább az ilyen félállatok? És vajon ki a rasszista? Csak erős idegzetűeknek:

  161. Pugacsov elvtárs:
    Úgy látszik nem vetted észre a speciális témaválasztást és a valószínűsíthető célját a videónak.
    Szerinted lehetne ilyen tematizált videót csinálni fehér, sárgák, latin bűnözőkről?
    Azt is ilyen buzgón linkelnéd?

  162. 168 & 169:
    Kétségtelen, hogy a videó tendenciózusan van összeválogatva. Az viszont kétségtelen, hogy akárcsak nálunk a cigányság, sz USA-ban a négerek jócskán felül vannak reprezentálva a bűnözések terén.

  163. László

    „Ergo a mai robotizált technika mellett nincs már szükség a fehér emberre sem 🙁 ”

    És ki meri továbbgondolni ezt a vonalat?
    A fehér ember az elmúlt pár száz évben gigantikus mennyiségű értéket és vagyont halmozott fel.
    Szóval MÁR nincs rá szükség.
    Már csak két dolog van hátra: Elszedni tőle ezt a hatalmas vagyont, és megszabadulni tőle…
    A vagyon elszedésére tökéletes az évezredek óta bejáratott hitel/uzsora konstrukció…
    Azért tökéletes módszer, mert a „felvilágosultabbak” majd kórusban éneklik, majd, hogy megérdemlik, mert semki nem szegezett pisztolyt a fejükhöz, hogy kölcsönt vegyenek fel…
    Az meg hogy hogyan lesz kivitelezve a lerablott fehér embertől való megszabadulás?
    Hát a lerablott szinesek segítségével… Az EU már a kvótarendszert is felállította, hogy milyen mennyiségben kell befogadni jövendő hóhérainkat.
    Milyen tökéletes, majd ahogy a tömegek egymásnak esnek, a globális elit meg mutatja, hogy neki tiszta a keze…

  164. 169. Mutass nekem ehhez hasonló videókat ilyen mennyiségben, ahol fehérek csak azért vernek fekete nőket, gyerekeket, öregeket, mert feketék. Mutass fehér „knockout” játékot négerek sérelmére. A világ már holokausztot kiáltana. Ezek pedig nem rasszista indíttatásból elkövetett bűncselekményként vannak kezelve.
    Az egyik legmegrázóbb rész, amikor egy tizenéves lány az 5-6 éves kisöccsével megy át egy négerek lakta negyeden, a lányt alaposan helyben hagyja az egyik vadállat, mire a kisöccse szembeszáll a túlerővel és őt is agyba-főbe verik semmivel nem törődve.
    De nem is az a legszörnyűbb, hogy a négerek hajlamosak az ilyesmire. Hanem, hogy egy olyan közegben teszik ezt, ahol nincs következménye és kettős mérce van. Otthon ezért elevenen elégetést kapnának.

  165. Nekem azért van tele hócipőm mert mi fogadjunk be Mindenkit de én menjek a családommal együtt a pichába innen.Én meg sok más százezer magyar ember nem kell a hazának.

  166. 73:
    A hazának kellesz, Orbán és bandájának nem kellesz, csak az amit le tud rólad rabolni.

  167. „ha Magyarországon felerősödnek az etnocentrikus, idegengyűlölő, az ország kulturális homogenitását hangoztató diskurzusok, az minden bizonnyal nem csak az ország Európán belüli hírét rontja, a hazai nemzetiségi csoportokat veszélyezteti, hanem a kisebbségi magyarok környező országokon belüli megítélésére, intézményes életesélyeire is negatív módon hathat”
    http://444.hu/2015/05/28/ahogy-orban-viktor-heccel-a-bevandorlok-ellen-az-mar-a-magyar-tudomanyos-akademianak-sem-tetszik/

  168. Tibor bá ez akkor lenne igaz ha Orbán alatt kellet volna elmenni.(Nem Orbánt védem)De sajnos hamarabb kellett,egy 5-6 évvel,és szerintem még hamarabb kellett volna vagy 10 évvel.Már 1995-ben. 🙁 Mindegy.Ez már így maradt..

  169. A szélsőlibsi, index mocsokportál is ráállt a témára. A csúsztatások ellenére azért érződik az interjúból, hogy sokaknak nem tetszik a dolog és él még a normális életösztön. És persze az is, hogy vannak problémák. A srác kimondja kerek-perec: „Ha magyar vagyok, ne négerekkel legyek körülvéve, hanem magyar emberekkel.” Micsoda szörnyűség, hallatlan, még ilyet…
    http://index.hu/video/2015/05/28/debrecen_menekultek/

  170. http://444.hu/2015/06/04/kosa-lajos-akkorat-ment-ma-menekultugyben-hogy-ahhoz-kepest-az-idegengyulolos-plakatkampany-szinte-erdektelen-is/

    „Kósa azt mondta, hogy néhány eszköz beszerzésénél van támogatás, de alapvetően ezt, már a menekültügyet, a magyar költségvetésből kell finanszírozni.”
    „Na, szóval az Európai Unió lényegében semmije, amivel támogattak bennünket az ügyben, az a 2007-11-es időszakban így nézett ki:

    Külső Határok Alap: 33,7 millió euró (10,2 milliárd forint)
    Visszatérési Alap: 3,6 millió euró (1,1 milliárd forint)
    Európai Menekültügyi Alap: 4,1 millió euró (1,2 milliárd forint)
    Európai Integrációs Alap: 6,9 millió euró (2,1 milliárd forint)

    A 2015-ös számokat a Mandiner így összegezte:

    uniós forrás: 3,5 milliárd forint
    magyar forrás: 481 millió forint”

  171. A menekültek befogadását rá kellene bízni az adott országok kormányaira. A befogadás nem ördögtől való, de igen meg kell fontolni mértékét és ütemét. A fő szempontnak annak kellene lennie, hogy az ország kultúráját a bevándorló elfogadja, a saját kultúrája azt legfeljebb kiegészítheti, de nem felülírhatja.
    A régi magyar történelemnek is voltak olyan időszakai, mikor nagyszámú idegen menekültet fogadtunk be, mint a jászok, a kunok, vagy éppen az örmények, régi királyaink ebben nagyvonalúak voltak. De azért volt, ahol ez komoly etnikai konfliktusokat is okozott, a kunokkal is volt sok véres konfliktusa a magyaroknak, miután itt letelepedtek. Persze az idő meghozza az asszimilációt, de nagyobb etnikum esetén ez nem volt játék, és évszázadokon át feszültségekkel járt, és sok emberhalállal…
    Ilyesmi ma valahogy nem hiányozna.

  172. Az olaszok már ismerkednek a kultúrális sokszínűséggel:

  173. 81. Nem tudom ki koordinálja a fehér civilizáció lebontását, de egyre jobban végzi a dolgát. Ouse MD még akár elégedetten kacsinthatna is, hiszen ő az ipari civilizáció lebontásában látja az egyetlen halvány reményt. Azért az atomerőműveket remélem nem egy ilyen majomhordával akarják majd szétszedetni.

  174. Mvm9

    Ezt írják:”Európa nem lép fel sürgősen a tömeges migráció ellen, abba bele fog roppanni. ”

    Mikor lépett fel Európa „sürgősen”? Akkor, amikor az Egyesült Államokból rászóltak, hogy segítsenek bombázni Líbiát. Most nem lesz ilyen parancs.

  175. Sajnos sokan még nem ismerték fel a helyzet súlyosságát.

    Képtelenség egy kerítéssel feltartóztatni milliókat. Önvédelemből katonasággal, tűzparanccsal esetleg lehet… de ha nem történik valami radikális változás, akkor az eddig megismert Európának vége van.
    http://nemzetiarcvonal.net/2015/07/04/invazio/

  176. Ez szörnyű. Európának vége, talán itt az idő, hogy mi is elinduljunk kelet felé, mint ahogy azt a Kárpát medencében élő őseink oly sokszor megtették az elmúlt évezredek alatt. 🙁

  177. Óriási baj kezd lenni. Pár hete még arról ment itt a vita, hogy segítsünk, ne segítsünk a néhány szegény „menekültön”. Most pedig már nyílt, tömeges invázió, zavargások, iszlám állam fegyvereseinek beszivárgása. Hamarosan osztják majd a fegyvereket és jönnek a behívók. A jól szituált, polgári szófosás idejének vége és a puszta létezésünk lesz a tét. De az is lehet, hogy semmiféle központi intézkedés nem lesz, hagynak belefulladni a mocsokba, mindenki oldja meg, ahogy tudja. Aztán mikor fej fölé ér a szar, meg lehet nyomni a piros gombokat.

  178. Sajnos nincs katonaságunk, Orbán pedig nem fogja engedi a lakosságot felfegyverezni.

  179. Szerintem sem tudnak kit felfegyverezni, a magyarok hadrafoghatósága nagyon alacsony szintű. Nemzetállami kötődésú, fegyelmezett és lojális reguláris hadsereget nem lehet egyik pillanatról a másikra létrehozni. Ez itt nem Svájc vagy Texas, ahol gyakorlott tömegek kezében van fegyver, és ahol hagyománya van annak, hogy állampolgári jogon meg is védjék, ami az övék. Nem is beszélve arról, hogy az EU-n (és az ENSZ-en) belül ez a lépés illegitim lenne (mondjuk ez önmagában nem jelent semmit).
    Az biztos, hogy sokkoló dolog lesz szembenézni a milliós menekültáradattal.

  180. Új helyzet állt elő a népvándorlással,az európai népek számára nem marad más lehetőség- ha élni akarnak- mint összefogni az iszlám és a bevándorlók ellen és közben félretenni a konfliktusaikat…..Nincsenek többé magyarok, cigányok, zsidók,németek, románok,szerbek,stb….bal és jobboldaliak,liberálisok, stb……………..csak európaiak lesznek és ők.Másképp elvesztünk.Nem mehetünk el innen ez a mi hazánk ezt kell megvédeni nekünk,nem számít Orbán sem ha eljön az idő úgy is mennie kell -ha helyzet tovább romlik- vagy magától megteszi vagy el fogják söpörni,de ezúttal nem leszünk egyedül mint oly sokszor történt ebben sem….Az ipari civilizációt,fogyasztói társadalmat nem sajnálom, de az európai kultúrát igen vagy nem ér annyit az egész? Ami jön az talán jobb?A sária többet ér szerintetek mint mindaz amit a szellem európainak nevezhet?

  181. „a rendőri vezetők azt kérték beosztottjaiktól, hogy minden esetben kezdeményezzenek szabálysértési feljelentést. … Mert a gyakorlat szerint a menedékkérelem ügyében eljáró bíró kiutasítja azokat, akiknek ilyen feljelentése van.”
    http://444.hu/2015/07/07/kiadtak-a-rendoroknek-hogy-amelyik-menekult-ellen-csak-tudnak-tegyenek-szabalysertesi-feljelentest-igy-konnyebb-lesz-a-kiutasitasuk/

    Ravasz, nagyon ravasz… Nem szívesen lennék menekült manapság Magyarországon.

  182. Observer,
    Teljesen érhető és elfogadható döntés.
    (Túlnyomó többségben nem menekültekről van szó, és ráadásul megsértették az államhatárt.)

  183. 92. http://hir.ma/belfold/politika/kijelentette-az-iszlam-allam-hogy-terroristakat-kuld-a-menedekkerok-koze-vonatkozatott-video/540424
    Méghogy a rendőrség sáros…. A honfoglalók maguk írják rá a koszos rendőrségi autókra, hogy „euro taxi”, ahogy itt Toroczkai elmondja a videóban. Röhögnek a pofánkba.
    Már maga az egész helyzet abszurd, de mikor valaki dacból, sértettségből még folyamatosan rá is kontrázik, elkezd viszketni az ember tenyere… Eljöhet még az idő, mikor ez a hozzáállás nyílt hazaárulássá válik és azért tudjuk mi jár jobb időkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük