(1616) Hiba vagy taktika?

Tibor bá’ online

 

~q1912011-ben kellett volna Oroszországnak leszállítani Iránnak az S-300s föld-levegő elhárító rendszert, ami biztosíthatta volna, hogy Izrael ne támadja meg Iránt. Oroszország megszegte a szerződést és az S-300s rendszert nem szállította le Washington-Jeruzsálem kérésre. Szerencsére nem tört ki a III. világháború, de ez nem az orosz döntés miatt volt.

A következő megmagyarázatlan eset az volt, amikor az oroszok nem éltek a vétójoggal a Biztonsági Tanácsban, ahol megszavazták Líbia lerohanását. Amit aztán később bántak is.

Most pedig a Biztonsági Tanács elfogadott egy határozatot, ami szerint tilos Jemenbe fegyvert szállítani, mert az oroszok megint nem éltek a vétójoggal. Mint köztudott Jemenben az állig felfegyverzett Szaudiak támadják a volt elnökhöz hű erőket, akik mögött Irán (is) áll.

Ha ez mögött nincs valami elképesztően okos taktika, akkor néhány éven belül ez a harmadik orosz geopolitikai hiba, miközben az erőviszonyok miatt egyet se engedhetne meg magának.

_______________________________________________________
_______________________________________________________
__________________________________________

52 gondolat erről: „(1616) Hiba vagy taktika?

  1. Biztos nem hiba, hanem szándékos. Folyik a helyezkedés, a háttérben már elkészültek a tervek. Én erre következtetek abból, amit eddig tudni lehet:

    Az izraeliek már egy ideje kitalálták, hogy hol lesz a következő őshazájuk. Az ötletet Arthur Koestler adta nekik a A tizenharmadik törzs című könyvével, amit megjelenésekor a zsidók ezerrel támadtak, de most eszükbe jutott és 1-2 éve bedobták a médiába. Abból lett nálunk a felháborodás, amikor azt mondta Komoróczy Géza, hogy Árpád fejedelem lehetett zsidó.

    Ugyancsak ezt állította az izraeli történész is a „Hol és mikor találták fel a zsidó népet?” című könyvében. Mindkettő botrányt okozott, ami jó volt ahhoz, hogy hamar beépüljön a köztudatba. Pap Gábornak van egy videója fent, amelyben elmondja, hogy ez kamu és a bizonyítékokat épp az elmúlt években tüntették el az oroszok valamiféle építkezéssel. Víztározót vagy mit építettek oda. (Az oroszoknál is befolyásos zsidó közösség él.)

    Lényegtelen, hogy igaz-e a mese, vagy sem. Őket sosem gátolta semmiben az igazság, csak a hasznosság a fontos. Az ott egy jó kis terület, nézzétek meg a térképen. Csak egy gondjuk van a „tervezőknek”. Beletartozik a Krím félsziget is, de azt megszállták az oroszok. Ez valószínűleg nem volt benn a megállapodásban, ami a háttérben köttetett…

    Az izraeli angol nyelvű lapokban egy idő óta cikkeznek arról, hogy „visszamennek az őshazába”, mert Izrael túl szűk a számukra még így is, hogy a palesztinokat csaknem kiirtották és egy zsebkendőnyi területre szorították vissza. A legjobb, hogy állítólag azért mennének „vissza” Kazáriába, hogy a palesztinoknak visszaadhassák a területeiket… 😀

    Olvasom ebben a cikkben „Levante a zsidók szülőföldje” http://www.szabadfold.hu/aktualis/evante_a_zsidok_szulofoldje és eszembe jut, hogy hol is hallottam ezt a nevet? Hát persze: Iraki és Levantei Iszlám Állam! A zsidó fiú al-Baghdadi, akiből hirtelen a muszlimok vezetője lett, aki rögtön az elsőre közölte mi mindent fog megszállni bandita csapatával, kivéve Izraelt. Azóta is szorgosan vágja el a muszlimok és keresztények nyakát.

    Kell az élettér…

    Az izraeli angol nyelvű lapok cikkeiről Drábik Jánostól hallottam. A videók linkjét annak, akinek van kedve és ideje megnézni, a következő hozzászólásba teszem, hogy ne okozzon „fennakadást” a több link.

  2. Mit gondoltok Oroszok- Szibéria a Tiétek-!! – Drábik

  3. „Hiba vagy taktika?” Putyin (is) Gyurcsány kottájából játszik – vagyis taktika… 😀

  4. 1-3:
    A babérkoszorú eddig Arma fejét díszítette, de ezt most sikerült tőle elhódítanod. 😀

  5. Szerintem Oroszország egyszerűen nem akar belemenni olyan konfliktusokba, amelyek nem érintik közvetlenül.
    Eddig sikerült „megvédeni” Iránt rakéták nélkül is, ami nem kis dolog.
    Azt gondolom, Putyin hogy inkább a titkosszolgálatokra támaszkodva akar politizálni, mint fegyvereladással.
    A jemeni káoszba se nagyon jó beleszólni, mert szinte senki nem tudja hogy valójában hol húzódnak az erővonalak. De nagyon meglepődnék, ha az oroszok nem lennének jelen valamilyen szinten „megfigyelőként”…

  6. 1: Hú, egész megkönnyebbültem!
    Nemrég még arról szóltak a pletykák, hogy Magyarországot nézték ki új hazájuknak, már tele vagyunk izraeli katonákkal, stb….
    Nem csodálkoznék rajta, ha kiderülne, minden európai országban terjengenek hasonló hírek a saját hazájukat érintendő. 🙂
    5: +1!

  7. 6 Attila (PV)

    „nem akar belemenni olyan konfliktusokba, amelyek nem érintik közvetlenül.”
    Én is így gondolom.
    Tehát nem akarja szétforgácsolni az erejét.
    Miért is csináljuk azt, mikor visszafogjuk az apróbb kiadásainkat? Gyűjtünk egy nagyobb, egy fontosabb dologra.
    Putyin mire gyűjt!? Mi az amiért nem törődik a csip-csupnál azért egy fokkal fontosabb ügyekkel sem?
    Úgy hallottam, jó sakkjátékos. A sakkozó pedig akkor nem törődik az ellenfél parasztjai, tisztjei mozgásával, ha már tudja, hogy befogta a vezért.

  8. Sajnos az S-300 rendszerrel kapcsolatban nem az iráni exportal kapcsolatban kellene elmélkedni, hanem hogy az oroszok új rakétákkal látják el a meglévő indítókat, amelyek korlátozottan ABM kapacitással is rendelkeznek.

    Iránt azért nem támadták meg eddig, mert meglehetősen könnyen súlyos károkat okozna a Ras Tanura-i olaj komplexumoban. Amúgy pedig az ukránoktól vásárolt ~6 darab Kh-55SM rakétáik jó eséllyel 200kt töltettel rendelkeznek, legalábbis a vételár (~a Tomahawk 8szorosa) erősen erre enged következtetni.

  9. 8. Hubab

    „1: Hú, egész megkönnyebbültem!”

    Azért nagyon még ne könnyebbülj meg.
    Mert ha jogot formálnak Ukrajnára, akkor a kazár kapcsolaton keresztül a Kárpát medencére is. Ez az a híres kazár kártya, amit az utolsó pillanatig a kabátújjban tartogatnak, mert ha túl hamar játszák ki, akkor az izraeli tartózkodás létjogosultságát kérdőjelezi meg.

    Azért kiváncsi lennék, hogy Putyinnak erre mik a reakciói.

  10. 9. Károly

    „Úgy hallottam, jó sakkjátékos.”
    Úgy jellemezték, hogy egyszerre judózik és sakkozik…
    A judo meg olyan sport, ami az ellenfél erejét és lendületét használja önvédelemre…

    A nagy kérdés, hogy Putyin mellett vannak-e még hasonló minőségű vezetők, vagy ha őt sikerül kilőni, akkor összecsuklik az egész…

  11. 11: Na, ez már fóbia! Legalább egy szmájlit tennél. 🙂
    Az a viszonylag kis palesztin népesség is állandóan befűt ott, egy Ukrajnában megennék őket szőröstől-bőröstől reggelire a helybeliek ha begorombulnának.

  12. 13. hubab

    „Az a viszonylag kis palesztin népesség is állandóan befűt ott”

    Gondolom, te sem hiszed, hogy az esőcsatornákból készített Kassam rakéták miatt aggódnak Izraelben.
    Azért ott van látótávolságban pár száz millió arab, tele pénzzel meg fegyverrel, akik csak az alkalomra várnak, hogy az USA pislogjon egyet.
    Ehhez képest a leamortizált ukránok nemigen tudnának labdába rúgni fegyveresen.
    Nézd meg az egészségügyi, népesedési, alkoholizmus meg hasonló mutatóikat…
    Ha a zsidók hoznak egy kis pénzt, amit kölcsön adnak majd vodkára, messiásként fogják őket fogadni.

  13. 7. Arma Gedeon

    Tibor bá’ szokásos csipkelődéséről van szó… 😀

  14. 8. Hubab

    Dolgoztam olyan helyen köztisztviselőként, ahol a tulajdonosok listája bármely ingatlanon egy gombnyomással megoldható, névvel, címmel, születési adatokkal. Ezért aztán bizton állíthatom, hogy nem légbőlkapott a „rémhír”.

  15. 1.kyra
    minden tiszteletem drábik úré, de fogalmam sincs honnan, mely izraeli angolnyelvü lapokból értesül olyan dolgokról, amekyek sehol, semmiféle héber hirközlö szervekben nem jelentek meg.
    akárhogy is nézem, a helyi angol lapok nem gyárthatnak hireket, ök a héber média hireit közlik angolul. és miként mondtam volt, sehol, tévében avagy bármilyen héber ujságban ennek az átköltözési láznak, ami hirtelen kitört volna köreinkben, semmiféle hirét nem leltem.akkor honnan, melyik ujjukból szopták ezt a marhaságot???
    és még egy gondolatélbresztő kis valami,kyra, gondolj bele: ha tömegesen, az egész izrael ,egyemberként ki akarnánk vándorolni kazáriába, vagy mit tudom én-még igy leirva is egy röhej – mit csinálunk a háboruk többtizezer halottjainak sirjával, megmondanád? izrael megalakulása óta a hábotuk és terrorcselekmények többtizezer ember életét követelték, és izrael ezt a borzalmas és szomorú vérdijat kifizette és máig is naponta fizeti csak azért hogy saját országában élhessen és ne más népeknél kakukkfiókáként- a legfrissebb áldozat, egy 25 éves fiatalember, tegnap éjszaka halt meg egy jeruzsálemi buszmegállóban miután egy arab autós belehajtott a megállóban álldogáló csoportba, mellesleg ea már a hetedik vagy nyolcadik ilyen eset jeruzsálemben, a mellette álldogált hölgy iszonyú fejsérüléssel az életéért küzd a hadassza-eyin karem kórházban, az esti hirekben jelentették, hogy állapota súlyos, majdhogy reménytelen-nos, kyra, mit csinálunk ezekkel a sirokkal??? mit mondunk a katonák hozzátartozóinak? bocs, az egész tévedés volt, most megyünk kazáriába?

  16. 17:
    Bálint! Kyrát nem kell komolyan venni. Mindent össze-vissza olvas, és ezekből azt fogad el, ami egybeesik zavaros elképzeléseivel. Meggyőzni úgyse tudod, mert ő akar mindenkit meggyőzni zavaros elképzeléseire. Téged is le fog írni azzal, hogy beépített zsidó vagy. Számára elképzelhetetlen, hogy ragaszkodtok a hazátokhoz.

  17. 18,drága tibor bá
    én igyekszek minden, a te bloggodon megjelenő, hozzászoló fórumtársat komolyan venni, mivel én komolyan veszem fórumod mottóját.
    nem marasztalom el kyrát, világos elöttem, miszerint, mivel nem ismeritek igazából az izraeli embert, azaz az izraeli népet, ti egyetlen általatok iamert prototipusból, az esetleg nagyonis visszataszitó magyar zsidó, vagy inkább a hazátlan világzsidó sztereotipusból indultok ki, és asszerint itéltek meg bennünket is.
    már ahogy ti tévedtek, drága öreg barátom.
    ime, ahogy én látom a dolgokat, igy látta hajdanában izrael is , mert valamikor, sok évvel ezelött izrael, hogy eloszlassa a világban a világzsidó keltette viszolygás tminden iránt ami zsidó, és bemutatni akarván izrael és a világzsidó közötti mérhetetlen külömbséget, egy sar-el nevü szervezet utján ingyenes háromhetes izraeli tertozkodást tett lehetővé mindenki érdeklödő számára.
    rengetegen jelentkeztek ezekre az országbemutató turákra, sajnos hogy aztán, pénzhiány miatt ezek lassanként megszüntek.

  18. 19:
    Azért én elég gyakran olvasom a Haaretz-t.

  19. 17!
    Akkor minek kell a kettős állampolgárság?Akkor attól már nem kakukkfióka az ember?
    Hodorkovszkíj meg Porosjankó meg az összes majom faj mért nem mennek haza oda? 😮 Jó helyen lennének ott egybe az összes..

  20. 19. 01balint

    „a hazátlan világzsidó sztereotipusból indultok ki, és asszerint itéltek meg bennünket is.”

    Sokan, szivesen elhinnénk, hogy az Iraelben élő zsidók masok, sőt jobbak, mint a kialakult sztereotíp képek a „hazátlan világzsidóról”.
    De kívülről, Izrael politikáját meg a palesztíneok vergődését nézve, meg azt hogy Netanjahu mindenáron Iránt akarja bombázni, a kontraszt nem túl szembetőnő.
    Sőt, egy erősődő nézet van inkább kialakulóban, hogy a politikai téren nem is annyira az antiszemitizmus a látványosabb, hanem az anticionizmus, amit Izrael jelenlegi politkája táplál.
    Tudom, ismerem az érveket… Önvédelem… tengerbe szorítás satöbbi.
    De ha már halottaknál tartunk…
    A palesztínok mit mondjanak a családjuknak az ő halottaikról ?

  21. 22:
    Álságos morális szempontokat felvetni a világpolitikában. Bálintnak meg kell köszönni, hogy feltárja számunkra az Izraelben élő zsidók álláspontját, gondolkodásuk modelljét. Ez utóbbi szerint nem a Gázában legyújtóbombázott ezer gyerek a figyelemre méltó, hanem az egyetlen zsidó fiú a buszmegállóban. – Viszont Armának igaza van. Az Izraelben élő zsidók számára csak ők az igazi zsidók, az összes többi, akik máshol élnek azok páriák.

  22. Kedves Bálint! Sejtettem, hogy most olvashatom a véleményedet…

    Az a gond, hogy amikor az ember őszintén kimondja az izraeliek agresszív ténykedéséről a véleményét, akkor mindig azok a kisemberek veszik magukra, akik semmiről sem tehetnek és egyetlen vágyuk az, hogy békében élhessenek. Ez vagy te is és ha tehetném soha nem sértenélek meg, de nem rólad beszéltem, hanem a cionistákról, a Rochildokról, Soros Györgyekről, Rockefellerekről. Ti ugyanolyan játékok vagytok csak a kezükben, mint mi, sőt, ti vagytok az elsők, akiket beáldoznak. Így volt ez a fasizmus idején is.

    Most azzal az erőszakossággal gyűlöltetik meg magukat, amelyeket világszerte produkálnak. Ti nem látjátok ezt, mert onnan csak a saját szenvedéseitek látszik.

    Nem tudom milyen újságot olvasott Drábik, de megpróbálom felhajtani.

    Nem arról beszélt, hogy mindenki Izraelből elkötözik Kazária, a Krím és a keresztényektől és muzulmánoktól megtisztított területekre „Levantébe”.

    Ezt szép fokozatosan kell csinálni. Először bankokat veszünk, majd ingatlanokat, majd földeket, aztán támogatjuk az egyetemeket adományokkal, aztán beleszólunk a törvényhozásba, aztán megkeressük a történelem azon pontjait, ahol valami bántalom érte az őseinket, majd még a csapon is az folyik, hogy milyen gonosz dolgokat követtek el ellenük (ami még igaz is lehet). Ettől még Izraelben mindenki nyugodtan élhet, sőt akár itt-ott vissza is adogathatnak a palesztinoknak területeket. Mondjuk azt a részt, ahol most a megállapodások ellenére gyors ütemben bányásszák ki az olajat…

    Na de mindez nem rólad szól, Bálint.

  23. „2014. március 18-án a „The Times of Israel” hasábjain olvashattuk[1]: az izraeli kormány mérlegeli annak a lehetőségét, hogy a megszállt palesztin területekről telepeseinek egy részét átirányítja – legalábbis időlegesen – Ukrajnába. Az új kijevi rezsim minderről arra hivatkozva állapodott meg, hogy a zsidókat történelemi szálak kapcsolják Ukrajnához, másrészt pedig Ukrajnának sürgősen katonai segítségre van szüksége Oroszországgal szemben. Ezt a fordulatot azok a genetikai kutatások készítették elő, amelyeket izraeli tudósok végeztek az európai, askenázi zsidóság eredetével kapcsolatosan.

    A cikk szerzője – Jim Wald professzor”

    http://blogs.timesofisrael.com/leaked-report-israel-acknowledges-jews-in-fact-khazars-secret-plan-for-reverse-migration-to-ukraine/

  24. 25:
    A belinkelt cikknek érdemes elolvasni a hozzászólásait is. Egész más kép alakul ki. A téma – különben – szerintem is abszurd.

  25. Ha abszurd, akkor miért foglalkozik vele a kormányuk. Jim Wald professzor tudja inkább a „tutit”, vagy a szedett-vedett és gondolom jóhiszemű, hitetlenkedők. Ugyanígy hitetlenkednek a mai napig 9/11-gyel kapcsolatban, pedig 2000 mérnök állítja, hogy felrobbantották a tornyokat. Az nem volt abszurd?

  26. 27.

    „Minden bizonyíték TITKOS, amely összekapcsolja Izraelt 9/11 – el” – Fox News(2001)

  27. (1) Kyra:
    „Biztos nem hiba, hanem szándékos.”

    Pontosan itt a lényeg.
    Nem véletlenek ezek, ez teljesen egyértelmű. Nem ismertek azok a motivációk és stratégiai célok, amelyek a nálunk ismertnél ezerszer több információra épülve léteznek – innentől kezdve csak találgathatunk, hogy ügyes stratégia avagy balfékség a játszma menete az oroszok részéről.
    Erre a kérdésre a jövő adja meg a választ majd, kiderül, hogy ki kivel mutyizik a háttérben – és/vagy nyíltan:
    http://www.globoport.hu/113873/egyutt-iran-oroszorszag-es-kina-a-nato-val-szemben/

    A harcművészetekben jól ismert és kiválóan működő technika az, amikor „indirekt” módon felhasználják az ellenfél mozgási energiáját és sokkal inkább elvezetik azt, semmint ellenállnak neki (régi aiki-jitsu elv).

    A szándékosan „jegelt” vagy „cserben” hagyott államok esetén a passzivitás a regionális status quo olyan átrendeződést eredményezheti, ami globális szinten – „indirekt” módon – a passzív fél előnyére válhat.

    Irán felfegyverzése lépéskényszerbe hozhatja Izraelt, de ugyanakkor engedve Szaúd-Arábia előretörését Jemennél ez a térség többi hatalmát is cselekvésre késztetheti Egyiptomtól Törökországig a saját regionális érdekeik mentén. Ez a folyamat pedig könnyen lehet, hogy élesen szemben áll az USA globális érdekeivel.

    Egy lángba boruló Közel-Kelet kiüthet több termelőt is, a szénhidrogének árát képtelenség lesz csökkenteni, ha pedig Irán Izrael helyett Szaúd-Arábiával ütközik össze, az mindenképpen jótékonyan hatna középtávon az orosz energiaszektor globális pozíciójára, miközben Moszkva továbbra is kényelmes pozícióban ücsöröghetne a babérjain a nukleáris arzenálja mögé bújva.
    Ez pedig lássuk be, sokat ronthat a további EU-USA (NATO) együttműködés „hatékonyságán”.

    Persze ez csak egy ötlet, semmi több.
    Most pedig elolvasom a többi hsz-t is, mivel mindjárt az elsőnél leragadtam. Ha bárkit ismételtem volna közben, előre is elnézést.

  28. 29. Montezuma

    Putyin nem Jelcin, nem létezik, hogy ne vegye észre, hogy meg kellene vétóznia egy ENSZ határozatot. Egészen biztos megtörtént a háttérben valamiféle egyezkedés azok között, akik katonailag számítanak és amikor majd újraindítják egy Reset után ezt a hányadék rendszert a világunkban, akkorra már mindenki szeretné elfoglalni a legelőnyösebb helyzetet. Szíriát nagyon szerették volna leválasztani teljesen, gondolom azért is, mert ott van az oroszok egyetlen külföldi támaszpontja. A Krím pedig egyértelműen a Kazár őslakóinak kellett volna, ezért is a nagy ajvékolás, talán ebben is megegyeztek, mint annak idején a palesztinok feje felett az angolokkal, de hát Putyin meggondolta magát. Istenem, van ilyen…

    Mire aztán ők belekezdenek a háttér egyezség szerinti megvalósításba, mi, szegény újságolvasók csak kapkodjuk a fejünket, hogy mi a csoda van?

  29. 30.
    Üdv Kyra!

    Az oroszok nem véletlenül, hanem direkt nem vétóznak.
    Hogy ezt miért teszik, az egy más kérdés, pont erről polemizáltam felvázolva egy lehetséges orosz stratégiai célt, de nyilván ez így nem teljes.
    Azért nem teljes, hiszen az ellenérdekelt feleknek és a vele szövetséges más hatalmaknak is vannak saját stratégiai céljaik, mégpedig egyidejűleg.
    Az ellenfél lépéseit eleve képtelenség figyelmen kívül hagyni, a szövetségesek saját céljait pedig illik tiszteletben tartani (egy határig mindenképpen), egyébként nem lesznek sokáig szövetségesek.
    Az orosz stratégiát (is) ezekben a kérdésekben nem lokális, hanem regionális és sokkal inkább globális szinten érdemes csak elemezni.

    A másik:
    Nincs kifogásom az összeesküvés-elméletek egy részével kapcsolatban (sőt!), de valahol túl van lihegve a kazár/zsidó összeesküvés témaköre, ráadásul ez a legjobb esetben is csak féligazság. Még ha igaz is, ahhoz, hogy ez sikeresen működjön, szükséges a sokkal régebbi, sokkal hatalmasabb más kultúrához/civilizációhoz tartozó kvázi dinasztikus hatalmak elitjének az együttműködése is (pl: Kína, Japán).
    A mutyi nagyban is pont olyan, mint kicsiben.

    Erről jut eszembe: Ki mondta azt, hogy az orosz, az amerikai és a kínai elit egy részének nem közös érdeke például a jelenlegi Szaúd-Arábia bebuktatása, avagy például Izraelben a Netanjahu-féle vonal kiütése.
    A célok nyilván nem azonosak, de az eredő ettől még lehet az.

    Érdekes cikk, főleg, amit Obama az iráni-orosz fegyverüzletről mond!
    http://mno.hu/kulfold/obama-az-eu-nak-ki-kell-tartania-1282405
    Szaúd-Arábia közben nyomul előre Jemenben a siíták ellen:
    http://nepszava.hu/cikk/1054682-tamad-a-szaud-arabiai-legiero-jemenben/
    Ugyanakkor Pakisztán és Törökország elutasította a szaúdi felkérést, hogy csatlakozzanak a Nagy Közös és Boldog Arab Haderőhöz.

  30. 32.
    Üdv Jövőnk!
    Az oldalad most nem üzemel, mert a korábbi jó kis írásokhoz nem férek hozzá?

  31. 32 Montezuma, le van kapcsolva. (Amúgy is sok adat már nem volt aktuális, illetve pontos. A frissítés pedig már nem publikus.)

  32. Jövőnk:
    Ez számomra nem túl jó hír. 🙁

  33. 33.
    Ezt én is sajnálom! Nem lehetne legalább kör e-mail formában némi info, a korábban regisztrált tagoknak?

  34. 34.
    Igen , pl. havonta egy köremailnek én is örülnék az fontosabb aktualitásokról…

  35. 22 atilla 23 tibor b’á
    ne haragudjatok, de igazságtalanok vagytok. ugy beszéltek rólunk, mintha netán minden izraeli ember lihegve keresné naponta a háborút a palesztinokkal. ti minden alkalommal kikeltek orbánotok és kormányotok ellen, mert szerintetek szembemennek a néppel, és biztos vagyok benne, hogy igazatok van. a mai világszerte regnáló politikai vezető garnitura semmiféleképpen nem a nép akaratát képviseli. akkor miért gondoljátok, hogy nálunk másképpen van? ki az nálatok, aki elhiszi hogy mi háborukban akarjuk életünket leélni? egyszerüen a nyakunkba zuhintják, ennyi az egész.
    látom és olvasom itt nemegyszer, hogy mennyire kikeltek kormányotok, politikusaitok ellen, akik akaratotok ellenére tesznek ezer oly dolgot ami messze nem tetszik nektek.
    nos miért nem lehet megérteni, hogy nálunk is pontosan ez megy?
    mibúl gondolod, kedves tibor bá, hogy mi nem látjuk az egész pontosan 3459 palesztin gyermek halálát, csak az egyetlen jeruzsálemi zsidó fiatalemberét????
    ezen állitásoddal megsértettél engem személyesen és még több mint négyszázerer shalom achsav békeaktivista tagot, kiknek ha hiszed, ha nem, igenis fáj minden gyermek halála, megsértettél további több mint háromszázötvenhétezer szavazót kik nem rohadék NATANIAHURA szavaztak.
    azok sem akarnak háborút, akik viszont rászavaztak, sőt, azzal bóditja el mindig a szavazóit, hogy ő a béke apostola, a béke ami mindjárt-mindjárt beköszönt, itt van a sarok mögött, de oda csak az ő -nataniahu vezetése alatt fogunk elérni.

  36. 24 kyra
    kedves kyra, 100% igazad van
    én is ezerszer elgondolkoztam azon, vajjon mi érdekük van a világelitnek mindenhol bajt és háborukat szitani, amiknek mi, a kisemberek adjuk meg az árát???
    öszintén megvallom, nem találtam erre választ.
    még valamire nem kapok választ:
    egyetlen igazán nagy, nehézsulyú világzsidónak, mint például rothshild, soros, lauder, és sorolhatnám, NINCS IZRAELBEN HÁZA, BIRTOKA!!!!!
    mintha számukra izrael nem is létezne!!! és ez ami megerösiti és alátámasztja helyes meglátásodat: izraelt nekünk, nyomorult, mezei kiszsidóknak találták ki.
    mikor én harcoltam annakidején, a fentemlitett világzsidók akármelyike éppen a pénzét számolta egy messzi kontinensen.
    a bálint és társai hadd harcoljanak izraelben, izraelért……
    az amerikai gyerek irákban, afgánban amerikáért…… mert palik mindig lesznek, kyra kedves, csak váltják egymást az élet szinpadán.

  37. 38:
    Sajnos, a demokráciában a többségi szavazat a döntő. A kisebbségnek pedig tartani kell a hátát többség miatt. Majd, ha leszavazzátok Bibit, akkor meg fog változni a véleményem Izraelről. Személy szerint téged tisztellek, és már több alkalommal megdicsértelek.

  38. 40. tibor b’á
    ha nem látnám saját szememmel, nem hittem volna , hogy te irod: „Majd, ha leszavazzátok Bibit, akkor meg fog változni a véleményem Izraelről”. én valaha is egykalap alá vettelek benneteket és kormányotokat, azonositottam-e valaha is a magyar népet politikusaival???? véleményem a magyar népről változatlan: tisztelet és öszinte becsülés, függetlenül az éppen uralmon levő politikai bagázstól, és végtelenül sajnálom, hogy te bezzeg másképp nézel ránk.
    ” Sajnos, a demokráciában a többségi szavazat a döntő.”
    te most komolyan beszélsz??
    te, a nagytudású tibor bá állitod ezt, mintha nem tudnád, hogy ez csakis akkor igaz, ha csakis 2 párt, azaz kettő darab párt indul a választásokon, és az fog kormányt alakitani. ameky több szavazatot kapott.
    több párt jelenléte esetén, mint nálunk, ahol valami tucatnyi párt, azaz inkább pártocska indult, fenti állitásod nem állja meg a helyét, hiszen a szavazatok szétforgáxsolódnak, és akkor csakis koaliciós kormány jöhet számitásba, ami természetesen a létező legrosszabb politikai kényszerhelyzet, amit neked nem is kell bövebben magyaráznom.
    olyan csoda, mint nálatok a KÉTHARMAD. nos, normális országban ilyen állat NINCS.
    nagyon sajnálom, kedves tibor bá, hogy ilyenképpen alakult a helyzet.

  39. Mi sem tudunk mit tenni Orbánék ellen. Mondd Tibor bá’, Te kire szavaznál jó szívvel most? Én senkire. Viszont azzal éppúgy rosszat teszek a hazámmal. Talán nekünk is ki kellene mennünk az utcára, mint Bálint és társai ott Izraelben? Legfeljebb a kórházban kötnénk ki összeverve? Sőt, még az lenne a jobbik eset, mert lehet, hogy lengyel-amerikai „barátaink” a tüntetést kihasználva itt is csinálnának egy Ukrajnát.

    Én nem látok semmi lehetőséget, csak a sodródást, lesz ami lesz. Ennél az agonizálásnál még egy cunami is jobb, ami válogatás nélkül pucolja le a földet.

  40. 41:
    Én se értek egyet azzal, amit írtam, de ez a széles kőrben elfogadott helyzet. — Bécsben több helyen ki van írva: Magyar ne lopj. Ők se veszik figyelembe, hogy én nem lopok. Tudomásul kell vennem, hogy nem csak akkor vagyok magyar, ha 14 aranyat nyerünk az olimpián, az angolokat megverjük 6:3-ra, vagy molotov koktélokat dobunk orosz tankokra.

  41. 43. Tibor bá

    Van annak valami diszkrét bája, amikor az osztrákok több évszázados gyarmatosítás és rablás után kiirják, hogy „magyar, ne lopj”…

    A magyarok már megbocsátottak… Általában nincs harag az osztrákokkal szemben… Sógoroknak hívjuk őket.
    De bennük azért megrekedt a kicsinyesség és az írigység, hogy hajdani szolgái már jóformán egyenrangú félként glasszálnak a Mariahilfer Strassé-n.
    És most végre belénk dörgölhetik…

  42. Én is csatlakozok a kezdeményezéshez és Jövőnktől várnánk némi plusz infót a témakörben, ha lehet.
    Most olvastam vissza a mondatomat (33), hát ez tök gáz, kérdésnek indult és nem is tudom, mi lett belőle – bocs mindenkinek, még szerencse, hogy van IQ-tok és vettétek az üzenetet. ;D

  43. 45:
    Csak a tapintatom tartott vissza attól, hogy ne válaszoljak rá, hogy „Igen azért nem üzemel, mert nem férsz hozzájuk.”
    De látom, te is rájöttél.
    A nejem szokott azzal visszavágni, ha hasonló fogalmazások után kötözködök vele, hogy intelligens ember ezt pontosan dekódolja, csak az nem érti, aki nehéz felfogású. A szomszédasszony mindig érti, miről beszélek. 🙂

  44. 46:
    Oké, köszönet, de légyszi ne égessetek tovább! Inkább libbenjünk tova némi hanyag eleganciával.
    😀

  45. 17. Bálint

    Tudom, már rég volt ez a poszt megtárgyalva, de mostanában egyre több olyan cikk jelenik meg, hogy fontolgatják Izrael nyugati részén élők áttelepítését a Fekete tenger körüli területekre. Netanjahu azt mondta, hogy nekik senki nem mondhatja meg, hogy ők hol telepedhetnek le, hol nem. Egyébként is az ő őshazájuk Kazária. Izrael lesz a spirituális hazájuk és Ukrajna, a Krím és más Fekete tenger környéki terület pedig az ő Őshazájuk, ahova joguk van visszamenni. Az ISIS-szel most takaríttatják ki azt a részt jó kis Talmudista rítuálé szerint…

    Bálintot nagyon meglepte az új haza terve, amit Drábik egy izraeli újságban olvasott még régebben. Azóta is egyre több erre utaló cikk jelent meg, legutoljára a Napi Gazdaság Online-ban írtak egyet ma: „A Krímbe hívja az elszármazott zsidókat a kommunista párt”

    Ezt írta Bálint többek közt.

    „…minden tiszteletem drábik úré, de fogalmam sincs honnan, mely izraeli angolnyelvü lapokból értesül olyan dolgokról, amekyek sehol, semmiféle héber hirközlö szervekben nem jelentek meg.
    akárhogy is nézem, a helyi angol lapok nem gyárthatnak hireket, ök a héber média hireit közlik angolul. és miként mondtam volt, sehol, tévében avagy bármilyen héber ujságban ennek az átköltözési láznak, ami hirtelen kitört volna köreinkben, semmiféle hirét nem leltem.akkor honnan, melyik ujjukból szopták ezt a marhaságot???”

    http://www.napigazdasag.hu/cikk/48482/

  46. Kyra,
    Nem kell megszállottan elhinni mindent, amit leírnak. Napigazdaság, origo, hvg, népszava, index stb. szerintem nem túl hiteles hírforrások.
    Csak egy dolog biztos: Minden hír, amit az olvasók számára készítenek, valamilyen módon manipulálni akar. Jól el lehet szórakozni rajta, de nem több.

  47. Mvm9

    Köszönöm, hogy figyelmeztetsz, mert valóban hajlamos vagyok elsőre elhinni, amit olvasok… 😀

    Viszont ebben a cikkben valóban nem látok semmi hihetetlent. Vagy gondolod, hogy az Orosz Kommunista Párt regionális elnöke, Leonyid Gracs olvasta Drábikot, vagy Tibor bá’ blogját követi….

    Átnéztem a hozzászólásaidat, hogy tanuljak tőled és látom, te valóban óvatosabb vagy, de azért itt-ott látszik, hogy te is olvasol és még el is hiszed, amit olvasol. Például egy helyen azt írod, hogy „Hollandiában évente tízezren NEM ragaszkodnak az életükhöz, és kérnek eutanáziát”. Gondolom nem te számoltad meg őket, hanem elolvastad a sajtóban. Komolyan, nem a vita kedvéért, bírom én a kritikát, azzal nincs gond, de azért ha semmit nem hiszünk el, amit olvasunk, akkor tök fölösleges olvasni, nem gondolod? 😀

  48. Kyra,
    „… ha semmit nem hiszünk el, amit olvasunk, akkor tök fölösleges olvasni, nem gondolod?”

    Ez már nekem is megfordult a fejemben. Legtöbbször valóban felesleges időtöltésnek tűnik nagyközönségnek gyártott híreket bogarászni, ideértve az alternatív médiák leleplezéseit is. Szerintem az a legfontosabb, hogy az adott információnak van-e számodra értéke.

  49. Persze, igazad van, de ennek a hírnek, – ha különösebben nem is rázza meg a világot – annyiban van értéke, hogy bizonyítja, nem összeesküvés-elmélet az a szándék, amelyet Bálint hihetetlennek tartott.Tulajdonképpen világrengető is lehetne, ha az izraeliek nem úgy választanák meg a vezetőiket, hogy csak a felületes felszínt látják, az izraeli propagandát és el sem hiszik azt, ami nincs kint a kirakatban, hanem azonnal rávágják, hogy ez összeesküvés-elmélet. Pedig nem, ez a gyakorlat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük