(1605) Talpra magyar! (éppen most vész el a haza)

Tibor bá’ online

 

~q191Az első Orbán kormányt megelőző választásokon a Fideszre szavaztam, amelyet egy okos, jól képzett, bátor fiatalember vezetett, akiből én kinéztem egy Deák Ferenc szerű államférfit, ha kap rá esélyt és hatalomra kerül, hogy megvalósíthassa elképzeléseit. Orbán Viktornak mindössze két hónap kellett ahhoz, hogy rádöbbenjek, hatalmasat tévedtem. Az ilyen tévedések elkerülhetetlenek. Az elsőszülött fiamból (saját szavai szerint) „kikényszerítettem” egy orvosi diplomát, mert a 70-es években nyilvánvaló volt, hogy az orvosokat anyagilag kellően megbecsülik, és mi adna nagyobb pszichés kielégülést az ember életében, mint, hogy tömegesen képes másoknak segíteni. A baj ezzel a gondolkodással az, hogy nem minden fiatal férfi gondolja így. Fiam egy percig se volt orvos, mert nem volt benne annyi pénz, mint az emberek (törvényes) becsapásában (ami egy idő után átmehet törvénytelenbe is). Orbán se akart bekerülni a történelemkönyvekbe, mint a II. Haza Bölcse, vagy a Legnagyobb Magyar. Neki is inkább a pénz, jó sok pénz kellett.

Aztán jöttek a szocialisták, akik az Orbán kurzushoz képest igencsak kispályások voltak, de ezt a kispályát a gondosan kiválasztott Fideszes tanácsadók alaposan felpumpálták. Tehették, mert a magyar átlag elképesztően hülye, gondolkodásra képtelen birka (lásd a második kétharmadot a megzabált rezsicsökkentés miatt). Gyurcsány egy baráti körben, jobbítási szándékkal, felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy sokat hazudtunk. Nem azért mert Gyurcsány olyan hű de lelkiismeretes hazafi lenne, egyszerűen azért, mert félt a hatalom elvesztésétől, amit el is veszített, mert ezt a „beismerést” politikai töke kovácsolására alaposan felhasználta a Fidesz, az a Fidesz, amely éjjel-nappal csak hazudik. Rendben van, a szocialista-szabad demokrata koalíció megérdemli a vesztést, de könyörgöm, ne adjunk a Fidesznek kétharmados többséget. Erre a veszedelemre többen felhívták a figyelmet, de persze hiába.

A kétharmad birtokában Orbán szalámi taktikával, Rákosista szalámi taktikával kialakította a senkitől se függő totális hatalmat, némi demokratikus mázzal, hogy Brüsszel ne zárja el a pénzcsapot. Ennek keretein belül két csibészt kulcspozícióba helyezett: a szemérmetlen Polt Pétert, és a rókalelkű Pintér Sándort, majd szétverte a bíróságokat és megkaparintotta a Nemzeti Bankot.

Aztán beindult az ország szisztematikus kifosztása. Magánnyugdíj pénztár einstandolása, a bankok halálra adóztatása (ami visszacsurog a népre), a takarékpénztárak bekebelezése. Aztán jött a trafik mutyi, a föld mutyi, majd a paksi mutyi. A nép nem csak benyalta mindezt, de ezüst tálcán másodszor is átnyújtotta a kétharmadot. Orbán gúnyos mosollyal a szája szélén nézi szarnak a magyart. Ezekkel bármit meg lehet tenni. Minden süket magyarázatot, szlogent beszopnak (Hajrá magyarok, hajrá Magyarország… a végső pusztulás felé). Fellázadás helyett még mindig a Fidesz a legnépszerűbb párt a maga 21 százalékával. Közel 2 millió magyar állampolgárnak még mindig megfelel ez a maffia kormány.

Maffia kormány? Ez csak egy blikkfangos, kitalált jelző? Szó sincs róla. Most a Quaestor botrány még az imbecillisnek is kinyitja a szemét. Orbán és bandája hihetetlenül elpimaszodott. Hatalmasra nőtt önbizalmukkal megindult a szokásos szövegözön. Volt pofájuk ”szocialista” botránynak nevezni azt, hogy a kormánytagok személyes jó barátja lenyúlt 300 milliárdot a társadalomtól. Ez az egész ország éves GDP-jének 1 százaléka olyan hatalmas összeg, aminek a visszacsurgatott részéből bőven lehet a maffia kormány minden tagjának egy-egy budai luxusháza.

Nem kell sokat mellébeszélni, a Quaestor egy szisztematikusan felépített piramisjátékot folytatott állami segítséggel. 6,55 %-os kamatot ígérve gyűjtötte be a valahogy még a középosztályhoz tartozó emberek utolsó megtakarításait, és sajátította ki. Ez egy olyan fantasztikus szemétség, hogy soha el se tudtam képzelni annak ellenére, hogy Orbán mozgatórugójával már jó ideje tisztában vagyok. A képlet világos, „mindenki annyit ér, amennyije van”. Vegyünk el mindent a kisemberektől, majd hagyjuk, hogy maguktól kihaljanak. Ez a világos orbáni politika. Normális országokban ennél sokkal, de sokkal kisebb bűnökért elkergetik a politikusokat, de mi nem. Ébredjetek magyarok! A huszonnegyedik óra ötvenkilencedik percében vagyunk. Ha ezt az arcátlan szemétséget is eltűritek, végetek van.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
__________________________________

71 gondolat erről: „(1605) Talpra magyar! (éppen most vész el a haza)

  1. A baj csak az, hogy az elkergetés se ér sokat, mert jó eséllyel jön egy hasonló kaliberű gazember és minden folytatódik tovább. Persze, ezzel lehet kezdeni, de ennyi nem elég, a demokráciának csúfolt rendszer helyett kellene valami humánusabb rendszer, de ezt még nem találták ki …

  2. 1:
    Hasonló kaliberű gazember nem létezik, csak jóval kisebb gazemberek, de abból nagyon sok. Nézd, ha bármiért kapok 2 évet felfüggesztve, nem fellebbezek még akkor se, ha különben ártatlan vagyok, de ha halálra ítélnek, minden körülmények között fellebbezek, mert annál rosszabb ítélet nincsen.

  3. És az vajon véletlen hogy a Bajnai kormány iktatta törvénybe, hogy ezeket a Questor szerű képződményeket csak 5 évente kell ellenőrizni?
    Másrészt Gyurcsány nem azt mondta, hogy sokat hazudnak, hanem hogy állandóan hazudnak (reggel, délben, este…).Nem mindegy.
    A szocialisták meg nem voltak kispályások,sőt….csak ők nem maguknak árulták szét az országot, hanem a külföldi tőkének.

    Kövezzetek meg bátran, de szerintem még mindig a Fidesz a legkisebb rossz ennek az országnak, ha a jelenlegi partokat nézem.

  4. 2,3:
    Sajnos ez a legkisebb rossz is egy halálos ítélettel ér fel, így lehet fellebbezni. Arra viszont kíváncsi vagyok az „újratárgyalás” után milyen „ítéletet” kapunk, mert van egy olyan sejtésem, hogy az ukránoknál is rosszabbul járhatunk.

  5. 3:
    Szerintem meg kellene magad vizsgáltatni a Lipótmezőn, de ez nem lehetséges, mert Orbán szélnek eresztette az elmebetegeket, hogy el tudja adni az épületet. Szóval most nyugodtan szaladgálhatnak közöttünk, nem kell tehát félned, hogy észrevesznek, mert elvegyülhetsz a többi között. Minden esetre ne menj el pilótának, mert a végén 10 milliót neki vezetnél a sziklának. 😀

  6. 3: Valóban lehetne ennél rosszabb is.
    Ha Bajnaiék hozták törvénybe az 5 évenkénti ellenőrzési korlátot, igazán lecsökkenthették volna mindezt utána a kormányon lévők.

  7. „………… évek elején, amikor megfogalmazta a …….. célkitűzéseket, a korabeli magyar politikai élet egyik pártját sem találta alkalmasnak a célok megvalósítására. A kormánypárt maga volt megtestesítője annak a politikának, amelynek javítását ……..kívánatosnak tartotta; a polgári ellenzék erőtlennek bizonyult a feladatok elvégzésére ………….. a baloldali ellenzék pedig egyrészt kompromittálta magát a……. kommunista hatalomátvételben, másrészt a kormánnyal még a………évek elején paktumot kötött, hogy …………. hivatalos ellenzék legyen .
    Éppen ezért ………önálló párt megalakításával kísérletezett. Pártjának megjelenése a hivatalos politika körében általános riadalmat keltett és olyan retorziókat vont maga után mindjárt a kezdet kezdetén, hogy indulása pillanatától fogva a hamis vádak pergőtűzében állott. E vádakat később sikerült állandósítani, így a Mozgalom pártjaira ma is nehezedő vádak forrása innen ered.”

    Olyan deja vu érzésem van.
    Vagy tévednék?

  8. 1.
    „a demokráciának csúfolt rendszer helyett kellene valami humánusabb rendszer”

    Az európai plutokráciánál – akarom mondani a demokráciánál – humánusabb rendszer például a királyság lenne, felvilágosult abszolutista kormányzással… csak egy rátermett uralkodót kell találni. Az élet, pártok, választások, igérgetések és lenyúlások nélkül már eleve sokkal humánusabb és békésebb 🙂 a Fidesz, Orbánnal együtt mehet a levesbe.
    Végső soron nem is Orbánnal van baj, hanem az egész rendszer javíthatatlan.

  9. 8: Duginnak is hasonló tervei lettek volna Európával (4 fejedelemségre bontotta volna benne az orosz cársággal). Azt nem tudom, hogy egy fejedelemség miben különbözne a mostani rendszerünktől (az alkotmányban nem az van írva de kétharmaddal akár át is nevezhetnék és igazodhatnának Dugin elképzeléseihez)

  10. 3.
    A te vilägodban tehät ezek a gazemberek toväbbra is folytassanak mindent ugy ahogy eddig tettek, kritika ne erje öket, mert meg mindig mindenert Gyurcsänyek a hibäsak.
    Es megis meg meddig??? Persze, ha neked ez alatt a banda alatt anyagilag jobban csurran, akkor ird inkäbb azt. Meg mindig jobban tolerälhato, mert amit leirtäl, abban nem hiszem hogy epeszü ember meg kepes hinni. Egyebkent nekik epp ilyen emberekre van szüksegük….

  11. „6,55 %-os kamatot ígérve gyűjtötte be a valahogy még a középosztályhoz tartozó emberek utolsó megtakarításait”
    Komolyan idöröl idöre meg mindig megdöbbent, hogy az emberek nagy resze sosem tanul es ujra ät lehet vägni öket. Most, amikor az ätlag beteti kamatok nem erik el az 1,5%-ot, megis hogy lehet egy felnött ember olyan naiv, hogy bedöl egy ilyen igeretnek. Pläne, hogy a devizahitel-ätveres ügy meg mindig nem csengett le. Arrol nem is beszelve, hogy az elmult 15 evben, hänyszor bizonyosodott be, hogy a broker es a tisztesseg szavak igen messze ällnak egymästol. Ezek a parazitäk azert letezhetnek, mert meg mindig vannak olyanok, akik hisznek nekik….es sajnos ugy tünik mindig is lesznek. Az emberekben ki kellene hogy alakuljon mär egyfajta immunitäs velük szemben. Lehet ez nem megy märol holnapra. Soha eletemben nem hasznältam a bankot mäsra, csak a fizetes ätutaläsra, mert a munkahely ragaszkodik hozzä. De amint megjött a penz, kivettem es viszlät. Röhej, hogy a legtöbben, akik a bankok ellen tüntetnek /pl. a legutobb Frankfurtban/ ugyanugy hasznäljäk a banki szolgältatäsokat /betet, hitel, stb/. Ebresztö!! Hätat kellene forditani a bankoknak, brokereknek, de tömegesen. Utopia? Az, mert sosem lesznek az emberek kepesek addig nyujtozkodni…plane, ha mär takarojuk sincsen. Ha valami csoda folytän megis megtörtenne, akkor valszeg törvenyileg köteleznenek arra hogy pl hitelt vegyünk fel, vagy hitelkärtyät vältsunk. Pedig de szep is lenne, valamifele, össznepi engedetlensegi mozgalom, hogy lesz-juk az agymosäst, a mediät, trendeket, nem kellene minden „rögtön”, vagy egyältalän nem kellene, mert meg jo lenne a regi, „nem kell a hiteletek, tartsätok meg a penzeteket” …Hisz csak tölünk függ..

  12. 5. Tibor bá’ szerint:
    „Szerintem meg kellene magad vizsgáltatni a Lipótmezőn, de ez nem lehetséges, mert Orbán szélnek eresztette az elmebetegeket, hogy el tudja adni az épületet.”
    Csak a tények miatt: az OPNI-t nem Orbánék számolták fel, hanem Medgyesiék-Gyurcsányék. Persze ettől még felszámolták, szélnek eresztették 🙂

    http://hvg.hu/velemeny/20070403_egeszsegugy_reform_opni_gaszner

  13. Ha olyan stabil kézi vezérlés van a Fidesz kezében, és őket pénzelte a Quaestor, akkor hogy-hogy kibukott az ügy?

    A magánnyugdíjpénztárak összegét nem maguknak vette le a kormány, csak rosszul kezelték.
    A bankok adóztatásával semmi bajom sincs, mert bár hárítottak át ebből a népre, de csak részben.
    Mutyik viszont valóban voltak/vannak, de se több, se kevesebb, mint a korábbi kormányok esetén. Ez nem azt jelenti, hogy ezeknek meg kell engedni, csak nem látni alternatívát. Ha jól tudom Tibor bá se szavazott. Ettől persze még igaz, hogy nem kell 2/3-ot adni egyiknek se, de hát az emberek nem beszélnek össze ilyesmiben.

    Most megint meg fogom kapni, hogy Orbán seggnyalója vagyok, de a helyzet az, hogy nekem és a környezetemnek általában valóban jobb a helyzetünk, mint korábban, elsősorban a CSAK-nek, az inflációnak, és a környéken növekvő lehetőségek miatt, és igen, a rezsicsökkentés miatt is, pedig gázt alig használunk. Emellett a gazdasági mutatóink sem rosszak, de mindenképp jobbak, mint előttük.
    Ezért bár nem vagyok elalélva a teljesítményüktől és alap esetben nem szavaznék rájuk, de ha azt látnám, hogy egy gyurcsányi csoportnak esélye van kormányra kerülni, akkor biztosan a Fideszre szavaznék.

    8: A gond az, hogy hogyan találod meg a rátermett uralkodót. Illetve, hogy hogyan garantálod, hogy a következők is jók lesznek.

  14. 3:
    Valami nagyon bűzlik az ügyben, a kormány annyira hisztérikusan nyomja a korábbi kormány felelősségét. Ugyanakkor köztudott, hogy minden olyan törvényt megváltoztatott kétharmados többsége birtokában, amelyek nem szolgálták az érdekeit.
    Most akkor vagy nagyon hülyék voltak, és nem látták át, hogy mi folyik az érintett intézményekben, vagy ők maguk is éltek az ebből adódó lehetőségekkel, és eszük ágában sem volt becsukni ezt a forrást.
    Mindegyik variáció esetén ők is vétkesek. Annyi sok komoly és kevésbé komoly törvényt megváltoztattak hatalomra kerülésük óta, pont ezt ne tudták volna, ha akarják?
    Az öt éves ellenőrzési rendeletre való hivatkozás meg ott maradt alibinek vész esetére, amit most ki is használnak…

  15. 5 évente? — Annak idején úgy tanítottak, hogy a keresztény embernek évente legalább egyszer, húsvét táján, gyónni-áldozni kell, de persze sokan minden vasárnap megtették, nem vártak a következő húsvétig.

    „Mutyik viszont valóban voltak/vannak, de se több, se kevesebb, mint a korábbi kormányok esetén.” — Objektívnek lenni nem könnyű dolog, olyannyira nem, hogy senki se tökéletesen az. Viszont van a szubjektivitásnak egy olyan foka, ami már patológiás.

    Lipótmező: Valóban 2007-ben zárták be. Felületes voltam, amikor a bezárást a Fidesz számlájára írtam. Azonban Orbán 5 éve uralkodik kétharmaddal. Az égvilágon mindent a saját szája ízére állított át. Hogy az a hatalmas épület még ma is üresen áll, az kifejezetten az ő bűnük, ahogy minden más is az, hiszen a megváltoztatásra lehetőségük és idejük is lett volna. — Máskülönben egyetlen szóval se írtam, hogy bármelyik korábbi, hatalmon lévő párt híve lennék. De soha, semmilyen körülmények között, sehol a világon nem volt enyhítő körülmény egy gyilkosnak az, hogy más is gyilkolt már előtte. Aki még mindig Gyurcsányra, Bajnaira, stb. mutogat, az ezzel úgy tűnik nincs tisztában, vagy csak jó fegyvernek tartja a mentegetésre.

  16. Nem tudom, miért, de ‘meglepő módon’ időnként akadozik az oldal betöltése.
    Így csak azt szeretném mondani a poszt kapcsán, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó és mindennel meg vagyok elégedve. 😉

  17. Tibor bá:

    Természetesen hosszú az út a teljes objektivitás és a teljes szubjektivitás, viszont mindenképp fontos az információk megléte. Nálad pedig nem először veszem észre, hogy a frissebb élmények jobban nyomnak a latba, mint a korábbiak. Vagy megkopnak az emlékeid, vagy az érzelmeid irányítanak.

    Egyébként igen, valóban nem enyhítő körülmény a Fidesznek a korábbiak mutyija, csak amikor az ember választani akar, akkor meg van lőve. Mert ugye komoly alternatívát egy ilyen téren hozzájuk hasonló kaliberű társaság jelent, amivel nem vagyunk beljebb. Van még egy harmadik erő, amit viszont más okok miatt utasít el a többség. Akkor lehet választani a kockázatos, ismeretlen újakat, vagy a két régi közül azt, akik egyformán loptak (ahogy egyébként a harmadik is vélhetően fog), de a gazdasági mutatók között különbség van (főleg a körülmények ismeretében).

  18. 17:
    Amióta az eszemet tudom minden nőnek az volt a legfontosabb kifogása velem szemben, hogy nincsenek érzelmeim, és túlzottan racionális vagyok. Így aztán nem tudom elfogadni az állításodat, hogy az érzelmek befolyásolnak az emlékezeteimben.

    Nem arról írtam, hogy „kit válasszunk”. persze, hogy meg vagyunk lőve, de ezért hajtsuk fejünket be a hurokba a bitófa árnyékában?

    Ha a többség elutasít valamit (különben mindent elutasít, mert a Fidesznek is csak 21 százaléka van) az nem jelenti azt, hogy logikus döntés. De ha már itt tartunk én a Jobbikot tartom ma a legkevésbé rossznak. Ha meg is bocsátom a „demokratikus ellenzéknek” a múlt összes hibáját, az önző döntéseikből (amit gyakorlatilag vészhelyzetben hoznak) világosan kiderül, hogy szarnak az ország érdekére, simán csak a hatalmat akarják megkaparintani. A Jobbiknál felvillan valami nemzeti öntudat is.

  19. 17: „de a gazdasági mutatók között különbség van” Ami valószínűleg kizárólag az újabban idetelepült gyáraknak (Mercedes, Hankook stb.) köszönhető, mert a közmunkának biztosan nem. Orbán mostani 5 éve alatt valódi munkahelyteremtés nem volt, kivéve a minisztériumokat és az előbbieket leszámítva. A GDP növekedést nem a fasza gazdaságpolitika okozza, hanem az, hogy a fent említett gyárak a termékeiket exportálják, és a válság óta máshol már jobban megy, van rá kereslet.
    A kereskedelmi többlet meg azért jó, mert a belső fogyasztás még mindig a válság előtti szinten van /kisebb az import/, miközben az export növekszik a fenti gyárak miatt.
    Na de mi köze ennek a fidesz „gazdaságpolitikájához”? Semmi. Pont olyan bénák, mint Gyurcsányék voltak. Nem ok nélkül húztak el mellettünk a csehek, szlovákok, lengyelek és nemsokára a románok is.

    18: „a Jobbikot tartom ma a legkevésbé rossznak” A jobbikkal az a baj, hogy túl sok közöttük az ideológiailag teljesen megzakkant fazon, és semmi biztosíték nincs arra, hogy nem ők kerekednek felül a párton belül. Gondolom, egy amolyan Szálasi-féle hungarizmusnak te sem örülnél. /Mondom ezt jobbik szavazóként 🙂 /
    Különben 2018-ban úgyis összebútoroznak majd a fidesszel. Van az a pénz, amiért bárki elkurvul.

  20. 13.

    Vasgerinc megkerdezhetem hogy Magyarorszagon merre elsz? Mert a novekvo lehetosegeket nem latom sehol, pedig jopar helyen vannak barataim es rokonaim szerte e szeles hazaban.

    En nem mondom, hogy Orban seggnyaloja lennel, mert nekem is vannak olyan volt kollegaim akik eltetik a mostani rendszert, mivel tobbet kapnak. DE szerintem ez tipikusan az a helyzet, hogy en oda szavazok ahonnan tudom hogy meg esetleg kaphatok es soha nem nezem azt, mi a jo a tarsadalomnak. Ugy is mondhatnam, hogy az individualizmus diadala ez, vagy akar Judas penznek is felfoghatjuk vermerseklettol fuggoen. Megveszik bizonyos retegek bizalmat mas retegek karara. Nem veletlen az sem, hogy a fegyveres szervezetek fizetesemelese is eloterbe kerult, tudjak jol, hogy jha valami, azon nem szabad sporolni, mert szep es jo a TEK de sok lud disznot gyoz…

    Es tudom, hogy az elosztas soha nem lehet teljesen egyenlo es igazsagos, mert olyanok mindig lesznek akiknek serul ilyen olyan modon az erdekuk, de itt kozel sem errol van szo, hanem tudatos szavazatvasarlas+eroteljes propaganda kombinaciojarol.

  21. Csak jelzem, hogy a mai Magyar helyzetet úgy érdemes szemlélni, hogy egy globális gazdaági és társadalmi összeomlásban vagyunk, ami a végeken (periféria) jobban érződik, mint a centrumban. (Úgy értem, hogy Ukrajnában, Szerbiában, Albániában nagyobb a gáz, mint Olaszországban, vagy Portugáliában. De ott meg nagyobb a gáz, mint Németországban, vagy az Egyesült Királyságban, de már ott is gáz van valamennyire. 🙂 )Ebből nincs kiút, se Orbánnal, se nélküle. Mindenki döntse el maga, hogy szíve szerint 2018-tól ki vezesse a semmibe az országot. 🙂 Egyébként még soha senkinek nem volt jó soha semmilyen rendszer, ami éppen van. Mostanában épp a Lufthansa dolgozók sztrájkoltak, az előnyugdíj miatt, vagy a francia vasutasok az alacsony (sic!!!) bérek miatt. Nekik meg pont az nem jó. 🙂

  22. 19.

    Oszinten szolva egy ideig en is szimpatizaltam a Jobbikkal de most mar azt latom, hogy szerintem ok is egy kilora megveheto konzumpart, akik masfajta ideologiai kotosbe bujtak. Es akkor az orosz befolyast meg csak ne is feszegessuk, mert szerintem KGBela esete tobb mint gyanus, foleg a nagy hallgatas rola. En is Jobbik szavazo voltam egyebkent, mert hittem bennuk, hinni akartam, hogy lehet olyan politikai ero aki a sajat zsebenek megtomesenel elorebb tudja helyezni a Haza eszmenyet. Szamomra ok mar reg kiestek ebbol, raadasul Vonanak az iszlam fele tett hitvallasa is felettebb kiabrandito volt egy elmeletileg eros keresztenyi ertekeket kepviselo partban.

  23. 22: Nálam az oroszok magasztalása verte ki a biztosítékot – lehet utálni az USA-t /és se rajongok értük (amióta nem ott élek 🙂 ) /, de az egy oltári nagy baromság, hogy abból, hogy az USA rossz, az következzen, hogy az oroszok jók. Főleg, hogy még elég sok 70 év körüli embert látni ebben az országban erősen ázsiai vonásokkal…

  24. 23.

    Hat igen azert egy hangzatosan nacionalista jellegu partnak az a megnyilatkozasa, hogy az oroszok mekkora aszok (mikozben azert nem bantak velunk annyira jol 50 even at) elegge paradox. Ahogy az iszlamizmus eltetese is az egy kereszteny ertekeket kepviselo ember szajabol. Ertem en, hogy a penz Vlagyimirtol meg Erdogan apanktol jon de azert mindennek van hatara…

  25. 15 második felére
    A Gyurcsány kormány legmegbocsáthatatlanabb és legtöbb kárt okozó bűne, ami ma is tart: csatlakozáskor az unió előírt számunkra egy pénztömeget, amit ez a szerencsétlen banda azonnal aláírt, ellentétben pl. Csehországgal akinek volt vér a pucájában ellenvetni. Nos ők kialkudtak maguknak egy nagyobb pénztömeget, és ez látszik is a két ország produktumán. Pénzügyi szempontból ez akkora kár, h ennyit lopni senki sem tud.

  26. 13-ra
    A bankok adóztatásával semmi bajom sincs, mert bár hárítottak át ebből a népre, de csak részben.
    Ugye ezt nem gondolod komolyan!?
    Értsük már meg egyszer s mindenkorra, minden adót az utolsó felhasználó fizet meg!!!
    De ha részben, akkor is boldog vagy, h lenyúztak rólad még egy bőrt úgy, h közben másról is?

  27. Nekem speciel jobb helyzetet teremtett a fityesz ,mint a szocik.
    Erkölcsi dilemma hogy szavazzak az ellenségeimre,akik valamivel kevésbé lopnak és támogatták a szegényeket is bizonyos alamizsnákkal, vagy nézzem a saját érdekeim és azt válasszam aki velem tesz jót?
    Alapesetben a demokrácia szabályai szerint a másodikat kell tennem és igy az kerül hatalomra ki az emberek többségével jobban bánik,mert az kap több voksot.
    A problémát nem tudtam feloldani,ezért nem járok szavazni.
    Természetesen nem szeretem orbitot és a körülötte lebzselő sleppet.
    Jót tenne a fidesznek egy vezetés megujitás.
    A nagy lopás fent megy. A mezei párttag nem biztos hogy rosszabb mint egy szoci mameluk.

  28. 26:
    Ezt csak azon néhány ember érti meg, akik valóban tudnak gondolkodni. 🙁

    23 & 24:
    Azon gondolkozzatok el, hogy Nyugat Sztálinnal szövetkezett a Német hadigépezet felszámolásához. — Putyinnal haverkodni nem azt jelenti, hogy imádom őket.

  29. 24 Kisvacak

    „az oroszok mekkora aszok”

    Először is Oroszország már nem a nemzetközi nagytőke által létrehozott Szovjetúnió.
    Akiknek szimpatikus, azoknak pontosan azért, mert szembe mer szállni a globalista terjeszkedéssel. Az Iszlámban is pont ez az érték.

    A helyzet az, hogy az egypólusu világ nagyon veszélyes. Nem szabad ellenőrizhetetlen hatalmat adni senkinek.
    Szóval valóban nem rosz ötlet a legnagyobb hatalamakat úgy állítani egymással szembe, hogy egymást korlátozzák a terjeszkedésben.

  30. Tibor bá:

    Nem állítottam feltétel nélkül, hogy az érzelmeid irányítanának.
    Nyilván nem arról írtál, hogy kit válasszunk, és igazad is van abban, hogy nem szabad kétharmadot adni ilyeneknek, de mégis mit tud tenni az ember, ha csak rossz választások vannak? Csináljunk forradalmat? Nem nagyon lehet.
    A Jobbikban valóban van nemzeti öntudat, csak a szakmaiságot nem látom bennük kellő szinten, illetve félnék a nemzetközi reakcióktól (forintgyengülés, hitelezés).

    Observer:

    Nem láthatjuk át teljesen a GDP-nk struktúráját, de valóban a nagy külföldi multi cégek a fő húzóerők, viszont ehhez megfelelő környezetet kell teremteni, Márpedig folyamatosan növelik a forgalmukat, bővítenek, létszámot vesznek fel, ez mind az itteni környezetnek köszönhető. De az autóipar mellett más területeken is gyarapodnak a munkalehetőségek, nem véletlen az éves 5%-os reálbér-növekedés (átlagosan).
    A GDP ugyanakkor nincs egyenes összefüggésben a foglalkoztatottsággal.

    Kisvacak:

    Legyen elég annyi, hogy vidéken élek, és nem csak nekem jobb a keresetem, de a környéken megnőtt a munkaerőigény, és a fentebb is említett 2014-es 5%-os reálbér-növekedésnél mifelénk szerintem még több is.

    Feco:

    Nem vagyok boldog pusztán attól, hogy lehúznak rólam még egy bőrt (bár rólam csak igen keveset sikerült ebben, mert nem voltam impotens), de azt látni kell, hogy pénz kellett, és nem mindegy, hogy így vesznek el egy keveset és adnak vissza más téren (CSAK, rezsi, stb.), vagy úgy mint a Gyurcsány kormány idején, amikor nem is egy évben csökken a havi fix nettó bérem a bruttó változása nélkül.

  31. Gyurcsánynál senki nem tett többet Orbán első kétharmadáért!
    Ugyanis Gyurcsány kivégezte a baloldalt, ugyanakkor még évek múlva is úgy tudták a vidéki emberek, hogy Gyurcsány a baloldal (MSZP) legfelső vezetője.
    Legalább 1 millió ember nem ment el szavazni, mert Orbánra nem fog szavazni, de az ellenzékre sem szavaz, nehogy visszajöjjön Gyurcsány.
    Ha a baloldal saját maga iktatná ki Gyurcsányt véglegesen a politikából, akkor Orbánt hamar leváltanák a tömegek !
    Mert ne felejtsük el, hogy 72 % nem szavazott Orbánra !

  32. Vasgerinc 30

    A fideszben és az MSZPben miféle szakmaiságot látsz? 😀 De tényleg érdekel. Amúgy ha most azzal érvelnék én is, hogy arra a pártra szavazok amikor a legtöbbet kerestem, akkor az MSZPre kellene szavaznom. 2008-ban a válság idején 3X annyi munkám volt mint előtte, de rohadtul semmi közük hozzá. Olyan szolgáltatást nyújtok ami válság idején értékesebb.

  33. 31, Virág elvtárs

    „Ha a baloldal saját maga iktatná ki Gyurcsányt véglegesen a politikából, akkor Orbánt hamar leváltanák a tömegek !”

    Az szerintem kevés. Egy vadonatúj baloldalra van szükség, de még mindig azzal vesztegetik az időt, hogy a régit próbálják más színben, méretben darabokban, újracsomagolva eladni.
    És egyelőre ez az a baloldal, amelyik garancia Orbán pozícióban tartására.
    Már elment egy év, és még mindig nyoma sincs az új baloldal csíráinak.
    Úgyhogy 2018-ban azok a balosok, akik mindenáron meg akarnak szabadulni Orbántól, a Jobbikra kell hogy szavazzanak !
    Kérdés, hogy valóban meg akarják-e fizetni ezt az árat.

  34. 34 :
    Mégis mit gondolsz? Ki fogja leváltani a régi baloldali vezetőket, és ki fog új vezetőket kinevezni? Majd lassan, ahogyan a mamutok kihaltak, lecserélődnek a régi vezetők és újak lesznek.
    Ami a Jobbikot illeti : A Jobbik gyakorlatilag baloldali. Csak persze antiszemita, rasszista, nacionalista.

  35. 35. Virág elvtárs

    „A Jobbik gyakorlatilag baloldali. Csak persze antiszemita, rasszista, nacionalista.”

    Mondjuk úgy hogy hitelesebben tudja megszólitani a baloldali érzelmű rétegeket, mint a KISZ-titkárokból átvedlett milliárdosok, meg a köpönyegforgató holdudvaruk, akik a nagytőkét szolgálták idejük nagy részében…

    És a Jobbiknak valahol igaza van abban, hogy nem biztos, hogy a zsidóknak kellene irányítaniuk a világot, és abban is, hogy cigányokat is valahogy meg kellene nevelni.
    A nacionalizmus meg egy egészséges hozzáállás.
    Hej, ha a magyarok is csak annyira lehetnének nacionalisták, mint a britek, franciák, vagy a svájciak ! De hát nekünk ez nem jár….

  36. 28: „Putyinnal haverkodni” Egy dolog üzletelni valakivel és egy másik a seggét is kinyalni.
    Egyértelmű, hogy az oroszoktól még egy jóideig függünk az energia miatt, de egyrészt meg kéne tenni mindent annak érdekében, hogy ezt a függést csökkentsük, másrészt azt sem szabad engedni, hogy újra orosz érdekszféra legyünk. A Jobbik jelenlegi retorikájából egyértelműen az következik, hogy az euroatlanti függés helyett szimpatikusabb nekik az orosz. Ez egy kapitális hiba, az orosz gazdaság gyenge, mint a harmat, onnan még annyi ‘ingyen’ pénz se jönne, mint jelenleg az Unióból /egész pontosan semennyi/.

  37. 37, Observer

    ” A Jobbik jelenlegi retorikájából egyértelműen az következik, hogy az euroatlanti függés helyett szimpatikusabb nekik az orosz.”

    Szerintem inkább csak kiegyensúlyozottabb viszonyt akarnak, és nem az USA parancsára barátkozni vagy ellenségeskedni valakivel…

  38. 38: „kiegyensúlyozottabb viszonyt akarnak” Ez nekünk sose működött tartósan. Vagy ide tartozol, vagy oda. Nem tudsz megülni egy seggel két lovat…

  39. 36:
    Sose hittem volna, hogy tudsz olyat írni, amivel 100 százalékosan egyetértek. 😀

    39:
    Dehogynem, ha a két ló kurvára el van foglalva egymással.

  40. Michael C. Ruppert:

    It’s not just Bernie Madoff or Freddie Mac and Frannie Mae is a pyramid scheme-The whole world economy is a pyramid scheme”

    Úgy látszik, hogy nem seik le…
    Miért lesz évről évre sz@rabb, politikai kurzustól függetlenül? Globálisan…
    Termodinamika 2. Főtörvénye…

  41. Tibor bá, nem követtem minden régi posztodat és megkérdezlek róla mi lett az első fiad foglalkozása vagy szakmája? Amit az orvosi szakmát elvégezve (talán ahelyett?) választott ha azt esetleg nem tartotta hasznosnak.

  42. 39. Observer

    „“kiegyensúlyozottabb viszonyt akarnak” Ez nekünk sose működött tartósan.”

    Mi működött tartósan?
    A török hódoltság, vagy a Habsburg gyarmati sor? Esetleg a „béketábor” a SZU mellett? Ezek elég tartósk voltak… de hogy milyen szempontból működött…?

    A nyugat SOHA nem fog bennünket elfogadni független nemzetként, csak gyarmatként. Ezért a „felzárkózás” csak egy álom, vagy csak egy szűk helytartó rétegnek lehet pálya…
    Keletnek meg már túl nyugatiak vagyunk.
    A nép már nem tűrné a keleti szintű konformizmust, de hiányzik belőle a nyugati típusú kufárszellem.
    Nekünk meg kell találni a saját utunkat, kapcsolatainkat és nem görcsös megfelelési kényszerek alatt elvérezni.

  43. 40. Tibor bá’
    Ez Franciaországban látszik nagyon tisztán.
    „„A baloldal és a szélsőbaloldal elfelejtette történelmi gyökereit, küldetését, és így Európa minden országában tökéletesen elszakadt a néptől, a nép valós problémáitól. A szociáldemokraták teljesen elárulták baloldaliságukat, és gyakorlatilag a globális kapitalizmus hívei lettek maguk is. A szélsőbaloldal pedig megelégszik azzal, hogy a társadalom periférikus csoportjaival, a bevándorlókkal, az illegális menekültekkel, a homoszexuálisokkal, a drogosokkal foglalkozzanak, pedig ezen témák és kisebbségek irányába a nép többsége eleve érdektelen vagy ellenséges. A baloldal még mindig nem látja be, hogy a túlzott bevándorlás okozta társadalmi problémák első számú vesztese maga a munkásosztály. A munkásosztály észrevette tehát, hogy a szélsőbaloldal valójában a bevándorlókkal egy új proletariátust akar képezni, és azzal cserélné le a nemzeti munkásosztályokat. A szélsőbal tehát már nem az alsóbb osztályok érdekeit képviseli – hanem a bevándorlókat és egyéb marginális csoportokat. Éppen ezért a baloldal és a szélsőbaloldal számos egykori szavazója a Nemzeti Frontot választja, mert Marine Le Pen pártja lett a valódi munkáspárt. A munkásság 35 százaléka őrá szavazott, a baloldal jelöltjei jóval elmaradnak ettől az aránytól.”
    Alain de Benoist

  44. 46 Melampo

    A globalista internacionáléban válik világossá a baloldal igazi arca.
    Keleten és nyugaton egyaránt a globalista ideológia kiszolgálói lettek a baloldali elitek.
    Ezért a tradícionális kisember, vagy ami a munkásosztályból maradt, kénytelen felismerni, hogy többszáz évig át volt verve, és még a sokat ostorozott nemzeti kapitalizmus is jobb, mint az amit a balos globalizmus ígér.

  45. 33:

    Egyrészt nem mondtam, hogy a több bevételem miatt szavaznék rájuk, sőt még csak azt sem mondtam, hogy rájuk szavaznék, mindössze azt, hogy akkor ha az ún. baloldal veszélye fenyegetne.
    Másrészt nem mindegy, hogy milyen területen nőtt, vagy csökkent a jövedelmed akkor sem, ha vállalkozó vagy, de én ráadásul alkalmazott vagyok, és az utóbbi években jócskán megnőttek a lehetőségeim, és a környéken kb. mindenkinek, ennek köszönhetőek a reálbér-növekedések.
    Nem gondolom, hogy a Fideszben és az MSZPben tökéletes szakmaiság van, de amíg a Jobbik olyan hülyeségeket követel, hogy az EU-n belül azonos bérrel legyenek kötelesek alkalmazni a munkavállalókat az azonos cégek vállalatai, és nem látják, hogy ez mit eredményezne, addig biztosan állítható, hogy alapvető gazdaságismereti problémáik vannak. És ez csak egy példa volt a hülyeségre, ami eszembe jutott.

  46. 44: „Nekünk meg kell találni a saját utunkat”
    Hát igen, jó lenne. Csak éppen lehetőségünk nincs rá /és ahogy fogyunk, nem is lesz/.

    Amiket meg írtál példaként a tartós helyzetekre -> ezeket viszont jobbára egyfajta hintapolitika előzte meg, és ez elég jelentősen hozzájárult a drasztikus végeredményhez.
    Bár hozzáteszem, nem feltétlenül értek egyet a Habsburg uralkodás és a szovjet ‘béketábor’ egyértelműen negatív tálalásával. A török megszállásnak valóban nincs pozitív hozadéka /magyar szemmel – a budai zsidó közösség viszont fénykorát élte ebben az időszakban 😉 /.

  47. 48. Vasgerinc

    „Jobbik olyan hülyeségeket követel, hogy az EU-n belül azonos bérrel legyenek kötelesek alkalmazni a munkavállalókat az azonos cégek vállalatai, ”

    Hülyeség?

    Vagy akkor maradjunk örökre gyarmat?
    Szerintem a rendszer alapvetően rosz, ha a banángörbülettől a gyerekjátékokig minden szabványosítva van, de a fizetések erőből vannak számítva.
    Tudom, hogy „közgazdaságilag” mit jelentene, ha egységesítenék a fizetéseket, de megfelelő törvényekkel biztosítani lehetne, hogy ne szaladjon minden vállalat Kínába.

  48. 49. Observer

    „Csak éppen lehetőségünk nincs rá /és ahogy fogyunk, nem is lesz/.”

    Szerintem a magyarság nem létszám kérdése.
    Sőt… ha túlságosan felhígul, inkább káros lehet.
    A lehetőség pedig adott, csak élni kellene vele.
    Az EU tagjaként, nyitottan a világra (csakúgy, mint sok más EU tag) talpra lehet állni.
    De akkor ki kell állni az érdekeink mellett az EU-val szemben is, ahogy a csehektől a britekig mindenki ki tudta alkudni a saját érdekeit, csak mi gondoltuk hogy ha kritika nélkül túlteljesítjük az elvárásokat, majd az EU hálás lesz… Hát nem lett.

  49. A Jobbik politikájával kapcsolatban mindig felmerül bennem amit Deák Ferenc a kiegyezésel kapcsolatban mondott: „Nem azt tettük, amit szerettünk volna, hanem amit lehetett…”. Könnyű a pálya széléről beszélni, de senki sem látja azokat a titkosszolgálati jeletéseket és egyéb „eyes only” anyagokat, nagyhatalmi üzeneteket, ami alapján egy kormány döntéseket hoz. Nem olyan egyszerű, hogy a kocsmában egy sör mellett megoldjuk, de a jobbik azt kommunikálja, hogy de, és ez népszerű.

  50. 52. solouse

    „„Nem azt tettük, amit szerettünk volna, hanem amit lehetett…””

    De zért nem árt azzal se tisztában lenni, hogy mit szeretnénk, hogy ne pusztán a nagyhatalmi üzenetek alapján rendezzük az életünket.

  51. 52:
    Deák Ferenc mondott mást is, ami viszont a Jobbikot igazolja. „Ha egy nemzettől erőszakkal elvesznek valamit, azt még visszaszerezheti, de amiről önként lemond, az örökre elveszett.”

  52. Jogos és kétség kívül igaz is, de amennyiben az „önként lemond” áll, úgy az nem most esett meg, az időutazás meg nemigen lehetséges.

  53. Ez a haza már régen elveszett.Vagy 2000 éve.Ugyanaz folyik év ezredek óta.
    Most a gazdasági „elit” és a politikai „elit” egymásnak esett.A politikai „elit” el akarja happolni a gazdasági „elittől” a pénzt és hatalmat.Vagyis mindent.Simicskánál kiborult a bili,ugyanis Orbán idióta.Szórakozik az Unióval,és ezért a szórakozásáért az Unió rengeteg kohéziós pénzt visszavont.Márpedig Simicskáéknak onnan van sok pénze,illetve a támogatásokból.Mert Magyarországon nincs semmi,csak egy félperiféria ország bérrabszolgákkal.Ez az egyetlen amit fel tudunk mutatni.Tehát Máshonnan már nem tudnak nagy pénzt szakítani.De ez csak egy dolog a sokból.Most a politikai elit elhatározta hogy ő lesz a gazdasági elit is. 🙂 Ezt a játszmát látjuk most a szemünk előtt.

  54. 55. Solouse

    Én az „önként lemondást” például arra is érteném hogy nyakunkat a járomba hajtva az EU-s segílyekre ácsingózva próbálunk elvegetálni….

    Valaki azt monta, hogy ha valakit el kel veszejteni, akkor segélyekre kell szoktatni.
    Az EU-nak nem kell sok konkurrens fejlődő régió… Ez világos.
    Tehát az EU-nak való megfelelés a lassú tűzön való forralásnak felel meg.
    Ha hamarabb kiugrunk, nagyobb eséllyel éljük túl.
    Persze a kiugrás alatt a több lábon állást értem…
    Meg annak felismerését, hogy az EU nem jóságos télapó, hanem egy szűk elitet szolgáló rendszer.
    Az EU-ból úgy kell hasznot húzni, mint az angolok: Kihasználni azokat a lehetőségeket, amik a nemzet számára előnyösek, és kimaradni azokból, amik hátrányosak.

  55. 57.
    Nem vitatom amit írsz. Csak közlöm, hogy véleményem szerint az „önként lemondás” már megtörtént. Ez a hajó elment. Abból kell várat építeni ami megmaradt. Úgy értem, hogy nem indulhatok ki pl. abból, hogy Trianon nem történt meg, bármennyire szeretnénk is, hogy így legyen.

  56. 58:
    Ha Horthy 1943-ban kiugrik, ma Erdély a mienk. Ha minden folytatódna (nem fog) akkor most megont lenne esély Erdély visszaszerzésére (amiről sose mondtunk le), mert Románia nagyon erősen az USA-hoz dörgölődik.

  57. 58. Solouse

    „nem indulhatok ki pl. abból, hogy Trianon nem történt meg”

    Igaz. De a történelem kereke forgandó. A dolgok természete rendje, hogy összenő ami összetartozik.
    És azon is el kell gondolkodni, hogy Trianon egy értékrendet jelképez, ami már ezer sebből vérzik. Ennek az értékrendnek az összeomlása után egész más szemszögből lehet újraértékelni Trianont és az új értékrend adta lehetőségeket.

  58. 59., 60.
    Nézzetek már körül, hol éltek? A mai fiatalokkal? Vagy a 60+ generációval? A mai fiatalok lincselnének, ha a facebookot egy hétre leállítanák! Elkényelmesedett nép lettünk és hagyományosan egymás torkát tépjük. Ez van!

  59. 61. solouse

    Árpád félmillió magyarral jött be és 500 évig markánsan uralták a területet.
    A félmillió magyar most is megvan, és később is meglesz, csak fel kell ébredniük.
    Nézz körül, már ébredeznek, a kurultájtól a barantáig ezrével támasztják fel a hagyományokat.
    Pár év múlva szétválogatják az ocsút a búzától, és világosabb lesz a kép.
    A nyugatot nem abban kell legyőzni, amiben a legerősebbek.
    Árpádék sem azért győztek 907-ben pozsonynál a háromszoros túlerővel szemben, mert nagyobb és erősebb páncéljaik voltak, mint a német lovagoknak… Sőt…

  60. 62.
    Szép gondolatok és nagy szavak. Sajnos én ennél szkeptikusabb vagyok. De ne legyen igazam.

  61. 62.

    Nagyon szepen es mivesen futtatott gondolatsor Attila (PV) de se a barantatol se a kurultajtol nem lesz neked olyan utokepes hatterorszagod, akiktol ha csak egy hetre megvonjak a mai kenyelmi dolgokat akkor is tovabb tudnak lelkesedni az ugyert. Arpad apank lehet hogy fel millio magyarral tartotta magat sokaig, de az akkori idokben az eszkoztar is joval kisebb volt, az emberek kb teljes mertekben onellatoak voltak. Ma szerintem ha akarnak ket nap se kellene a Nyugatnak ahhoz, hogy hasra fektessenek minket teljes mertekben es ennek Angela Merkel mar tanubizonysagat adta, amikor az Audi minden bejelentes nelkul visszavett egy kicsit a termelesbol es abban a honapban negativba is fordult a magyar ipari teljesitmeny.

    A hintapolitika soha sem volt a magyarok erossege, ettol fuggetlenul en is orulnek, ha kicsit nacionalistabb es onerdekubb politikat folytatnak. De a jelenlegi vezetesunk epp oda nyal ahonnan tobb penzt remelhet a zsebei megtomesehez, ez az egyetlen elvuk, amihez tenyleg tartjak magukat!

    Es tenyleg nagyon orulok, hogy Vasgerinc elmondasa szerint van fejlodo regioja is az orszagnak, de akkor ez maximum szorvanyos jelenseg lehet VAGY pont minden ismerosom rokonom rossz helyen el. Edesanyam evek ota munkanelkuli, az alkalmi munkakert elethalal harc folyik kb. es eselyetelen barmilyen normalis munkaban elhelyezkedni. Pedig targyalasi szinten beszel nemetul, sokaig spedicioval foglalkozott megse erdekel senkit.

    Edesapam az orszag nyugati reszen el es onkormanyzati koztisztviselo. Nagy FIDESZ szavazo volt de amiota megint hatalomban vannak minden evben tema naluk, hogy az atszervezes jegyeben mikor teszik ki edesapamat, pedig o az egyetlen az egesz hivatalnal, aki ezt a feladatot el tudja latni. De mivel senkinek sem a csokosa igy ez nem szamit. Es folytathatnam hosszu tomott sorokban a kulonbozo elethelyzeteket.

  62. Alakul a teljes foglalkoztatottság. Tervezet az, akit álláskeresőként regisztrálnak, munkavállalónak fog számítani. Merthogy keresi a munkát. Aki pedig keres valamit az dolgozik.

  63. Megdöbbentő, amilyen erőszakosan adagolja a Tibor úr az általa nevezett „birka népnek” a ferde állításait készre emésztve a saját szájíze szerint. De elfeledkezett egy fontos részletről: nem közölte, hogy kinek a szócsöve. Talán nem nehéz kitalálni. Ez a pacifista, úszító, puccsszagú szöveg elég jól utal rá. A magyar nép – nem nyelt be semmit. A nép döntött a nyomor mellett. Mert ha a nép java része nem hajlandó önfegyelemre, akkor káosz van. És amilyen a nép, olyan a vezetője. És mi értelme van a valamiképp működő államaparátust veszélybe hozni? Talán jobb lenne, ha egy puccs után azok térnének vissza a bársonyszékbe, akik kirabolták az országot 1989-től erre fele? Mutyi? Milyen szép szakkifejezés egy szaktekintélytől! Az első mutyi az 1983-as Kádár-IMF mutyi volt! Nem tetszik a rendszer? És fricskázással jobb lesz? Egyáltalán nem. Amíg ördögi rosszindulattal fröcsögnek az ember-állatok , addig biztosan nem! Talán ha egyszer venné a fáradságot a tisztelt nagyérdemű, hogy a saját portáján összetakarítson – ahelyett hogy másokra üvöltözne! Hiányzik az Ukrajnai őrület? Nem? Akkor talán az idióta fröcsögést abba kéne hagyni! Létezik egy kis mag akiknek köszönhetően még él a magyar nyelv. Őket becsülni kéne , rájuk figyelni kéne és nem a pacifista , anarchista ördögfajzatokra.

  64. 66:
    Kedves liba-barát!
    Háromszor olvastam el soraidat, de még mindig nem értem, hogy valójában mit akarsz mondani. Azt totóztam ki, hogy te még mindig Orbán hívő vagy és arról akarsz meggyőzni minket, hogy Orbán és bandájának szisztematikus rablása még mindig jobb, mint egy polgárháború. — Valószínűleg ebben bízik Orbán is. Nagyon sok lopás, elnyomás, hazudozás kell ahhoz, hogy a nép megunja. Mert valóban, még a mély nyomor is jobb, mint a halál. Persze nem a párnák közt meghalni nem hajlandó Petőfi szerint.

  65. Jajjaj! Most meg személyeskedünk? És a nagy műveltség hova lett? Nem érted? Nem vagy egy kicsit butácska? És ha csak egy beképzelt buta értelmiségi felsőbbrendűségi viszketegségben szenvedő sztárkodó bal-libsi anarchista beszél belőled? Totózni … ahhoz nem kell diploma, ahhoz elég a kisvárosi szájkaraté. Na ennyit a nagy baloldali értelmiségről.

  66. Tényleg, én sem értem, hogy azon túl mi még a gond Tibor bá’-val, hogy nem szimpatizál Orbánnal – pedig még csak érintett sem vagyok, mert én vagyok itt másodmagammal a magyarkodó. 😀

    Tibor bá’ lenne a bal-libsi?

    Arra gondolsz, hogy ide, a nagyhatalmak közé beszorítva milyen nehéz Orbánnak lavírozni és ezt méltányolni kellene? Lehet, de gondolod, hogy nem méltányolnák ezt az emberek, ha stadionépítések helyett és a fociba borogatott milliárdok helyett és a klientúra zsebeinek tömése helyett a népére is gondolt volna, akinek a nevében uralkodik?

  67. 68:
    Az még belefér, hogy hülyeségeket írsz össze-vissza. De ez a stílus már nem fér bele. Viszlát!

  68. Demokrata magazin, 1997.05.08.

    „Február végén zártkörű tanácskozást tartott a budapesti Soros Egyetemen a Világbank. Az előadók elmondták, hogy elképzelésük szerint Magyarországon csak 8 millió lakosnak kellene élni. Ebből 2 millió úgynevezett „narrow minded” szakember legyen, a többi 6 milliónak pedig a hátteret kellene biztosítania. Az előadók úgy vélték, azokat a magyarokat, akik egy bizonyos szellemi szint fölé emelkedtek, ösztönözni kellene a kivándorlásra.”

    Alakul a program… Ez kormányfüggetlen:-)

    Ahogy én láttam és megéltem, itt a Mátyáskirály-várásnak minden 4 évben eljött egy 2 hónapos ígérgetés pünkösdje, aztán ment a kukába minden… Öltönyös rablók népmosolya, szédítés, nyugdíjas felkarolás meg munka ígérete, aztán 4 hét múlva már a bulvársajtó főoldalán a tolvajok. Első két év ujjal mutogatás az előzőekre és gyökeres felforgatás, tisztogatás a pozíciókban, harmadik évtől a legnagyobb stiklik és káosz, végén meg már amolyan úgyis megszívtuk, lopjuk szénné feeling, ami maradt. 2-3 kör után dögunalom volt sajnos és hiteltelen bárkire szavazni. A Fidesznek kapóra jött ez az átlagosnál is mélyebb apátia a 2/3-hoz. A MIÉP-nek anno értelmes mondata egyetlen az volt, hogy hazafi láss-hallj, járj nyitott szemmel, beszélgess, politizálj, szavazz mert minden szavazat számít. Nem lett volna 2/3, mert a szélesebb vertikum elosztotta volna a hatalmat jobban. Bár ki tudja, a koalíciók érdekes, hogy mindig akkor jöttek létre, amikor kevés volt a szavazat. Azaz nem előbb a tiszta filozófia vagy program volt, és utána a tetszik-nem tetszik bírálata, hanem ha kevés a voks, akkor mondunk mást, másokkal vagy mások szájába adva… Nem számít tegnap még mit mondtunk, vagy mi van a múltunkban. Így pl. simán létrejöhetett a balról-jobbra sodor, ma már szinte teljes a 180 fok fordulat a bal és jobb oldal között, ahhoz képest hogy honnan jött és mit állít ma. Mindez persze egyre markánsabb és átlátszóbb demagógiába csomagolva, ahol a problémák csak szavazati hívószavak maradtak. Ezen keresztül megrágtuk, elcsépeltük és kiköptük megoldatlanul a „nyugdíjashelyzet”, „tandíjhelyzet”, „közoktatás”, „egészségügy”, „Eu csatlakozás”, „minimálbér”, „közbiztonság”, „cigánykérdés” és megannyi társa fogalmát anélkül hogy tapodtat is előre jutottunk volna, de már átsiklunk az ilyen újságcímek felett.

    Komoly és komplex jelenségrendszerekre is holmi Pistikék pályamunkája kerül elfogadásra és kihirdetésre, és agy nélküli programok kerülnek rendszeresen napirendre. Mára szinte kizárólag betöltéssel irányított lobotómiás csimpánzok rohangásznak a Parlament folyosóin, szerintem 3/4-ük nem is ismeri a „Honatya” szót és felelősségét, jelentéstartalmát, legalábbis röhögésben törnének ki a hallatán. Ha lenne ilyen diagram, hogy poszt-kommunista rendszer káoszmutatói és ma zajló mélyrepülés, szívesen megnézném, hogy melyik hova jutott volna, tartok tőle a „borzalmas” szocialista örökségünk kutyafüle volt ahhoz képest, ami kárt itt „reform” címszó alatt okoztak, én már azon se csodálkoznék, ha napvilágra kerülne, ha a jelentősebb pártok mind egy tálból cseresznyéznének, Te meg én szavazz a kékre-zöldre-pirosra amelyik demokratikusan tetszik, a vége ugyanaz lesz:-) Ha nagyon elhasználnak egy arcot, akkor imidzset kell váltani. Pl. várom már a néppel együtt érző, szociálisan nyitott, lakosság- és gyermekérzékeny, nemzeti küldetéstudatos női miniszterelnök zsugáját, mikor hívják le, mert ez a „diagramosdi” meg „tervezett hiánycélosdi” meg „4 éve jobbanélősdi” már gagyi . Amolyan magyar Thatcher/Merkel figuráét. Egy ciklusra eladható lenne az is, mindenki menne szavazni „nemorbán-nemgyurcsány” anyafigurára. Amúgy ez az a jelenség, amit összefogással a baloldal (hagyjuk mennyire bal) elszalasztott meglépni, vagy annyi esze nem volt hogy 5 percre félretegye a Csák Máték osztozkodását. Ha valamivel, ezzel meg lehetne buktatni a Nemzet Orbáncát.

    Én emiatt gondolom, hogy a magyar polgárság maradványa feltétlen „majdanizálható” lesz, egészen biztosan megvan a scenarioja a lefolytatásnak. Persze senki ne higgye hogy majd attól hirtelen megtudjuk mit akarunk. A kivándorlást is azért hagyják, hiszen a logikailag szervezőképes „elit” ürül ki ezzel. Amúgy az 500-700 ezer fő létszámmegítélése egészen drámai, ha megnézzük, hogy a szakmai know-how piramisnak mekkora aktív része vándorol el. Lehet hogy a komplett népesség 5-7%-a, de az érintett szektorok akár 40-50%-a. A színe java. Viszont úgysem a mérnök, hanem a felbérelt csőcselék fog macskakövet dobálni és barátnőik zsíros kenyereket készíteni teával sátrakban, mintha csak a kis erdőszéli football ultrák merészkednének be a városba bulizni, háttérben égett gumifelhő és a még járó 2-es villamos szürreális képe. Sajnos a hatalmak ha már lapot húznak, összekötik a kellemeset a hasznossal, szabadságharc Viktorral meg kitörlik a seggüket mielőtt lehúznák a WC-n. Vajon a magyar is végighúzza majd a Kossuth téren, valaki hasba lövi és majd azt motyogja Gaddafink: …nem tudjátok mit cselekszetek?… És mit hoz majd az újság? Végre megölték vagy Úristen, megölték? És a nemzetközi? Példátlan elnökgyilkosság, a magyar nép megelégelte az alkotmány felrúgását és az oligarchák fosztogatását? mellette Ceaucescu stadionja meg a mi kis Királyunké, 1986-2016, a történelem ismétli önmagát szalagcímmel… Vagy illegitim puccs történik á’la Janukovics módra és hopp előugrik egy önjelölt Mátyás aki majd hozza USA pajtit aki jól megvéd minket ? Ukrajnában véres polgárháború tört ki, már ki tudja ki kezdte, az is egy kis forró teás macskakődobálással indult… A szintkülönbség/jövőtlenség/semmibevétel diagramból ítélve 2-3 évre lehetünk ettől az eróziótól, azaz még egy ciklusnyi eldobott nép-programot már nem bírunk ki lázongás nélkül. És ezek a feszültségek lehet hogy még bírnák, mert elég birka nép a magyar, de ha kívülről „majdanizálják” akkor propagandával fel lehet azt piszkálni. És majd azt hisszük, a mi felkelésünk.
    Majd Rockefeller a hibátlan óceánra néző villája ablakában megsimogatja a kis Rocky fejét: Látod fiam, így kell komplett forradalmakat lopni:-) Még sokat kell tanulnod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük