(1586) Meg vagyunk mentve :-)

Tibor bá’ online

~q191Nem nagyon friss, de mégis. 2013-ban a Washington Post közzé tette, hogy a klíma változástól (és minden más végpusztulás féle kiváltótól) legkevésbé az amerikaiak félnek. Bravó, ilyen bátor nép lenne? Ennek legfőbb oka az amerikaiak híres vallásossága. Pontosítok, keresztény hite.

James Inhofe szenátor könyvében: The Greatest Hoax (A legnagyobb félrevezetés) kifejti, hogy az embereknek azért nem kellene félni a klímaváltozástól, mert a Teremtés könyvében (8:21-22) írva vagyon:

  1. Nem átkozom meg többé a földet az emberért, mert az ember szívének gondolatja gonosz az ő ifjúságától fogva; és többé nem vesztem el mind az élő állatot, mint cselekedtem.
  2. Ennekutána míg a Föld lészen, vetés és aratás, hideg és meleg, nyár és tél, nap és éjszaka meg nem szünnek.

Isten tehát megígérte az Embernek, hogy minden OK lesz. És – milyen szégyen – ezt a legtöbb klímakutató tudós egyszerűen nem veszi figyelembe. Isten ott fenn garantálja az évszakok változását. Micsoda arrogancia az ember részéről – állítja Inhofe – hogy mi emberek meg tudnánk változtatni a klímát, amit ő teremtett.

Ugyanerre a bibliai idézetre hivatkozva, John Shimkus szenátor is megszólalt: A világnak akkor lesz vége, amikor azt Isten elrendeli. Hiszek abban, hogy Isten mindenható és pontosan tudja, mit csinál.

John Kerry, amerikai külügyminiszter vitapartnere, Rush Limbaugh szerint: ha hiszel Istenben, akkor nem hiheted el az ember által okozott globális felmelegedést. A mindenható Isten akaratától függetlenül semmi se történhet.

Ezzel azonban nem értünk a végére a bibliára támaszkodó véleményeknek. Calvin Beisner a kreacionisták szóvivője kiadott egy „Evangéliumra támaszkodó deklarációt a globális felmelegedéssel kapcsolatban.” (Evangelical Declaration on Global Warming) ami szerint: A Földet és a hozzátartozó ökológiai rendszert Isten intelligens tervezése, és végtelen ereje hozta létre és tartja életben, ami robosztus, rugalmas, önszabályozó és önjavító. Magyarul a Föld a mindenható Isten kezében van, tehát nekünk, embereknek nem kell tartani a globális felmelegedéstől.

Amikor rámutattak, hogy a civilizációt végső sorban nem a globális felmelegedés veszélyezteti, hanem a környezet elpusztulása. Beisner azt válaszolta, figyelembe véve az Isten mindenhatóságát, ha valaki elfogadja, hogy a globális felmelegedés katasztrófához vezethet, az Istent inzultálja.

A bibliában hívők úgy tudják, hogy be fog következni Jézus Krisztus második eljövetele, ami a világ végén történik. Ezek szerint minden erőfeszítés (ha ilyen lenne) ami a globális felmelegedéssel kapcsolatban történik, totálisan felesleges.

Máskülönben ezt az elvet nem akárkik vallják, hanem szenátorok és egyéb népvezérek. Csoda, ha a különben eléggé tájékozatlan amerikai közember elfogadja ezt a viszonylag kényelmes álláspontot. Ne tegyünk semmit, Isten majd elintéz mindent helyettünk.

Ezek szerint, akinek félelmei lennének a klímaváltozás hatásaival kapcsolatban, egyetlen okos dolgot tehet, higgyen az isteni kinyilatkoztatásoknak, és bízzon a végtelenül bölcs, mindenható Istenben, akinek útjai – természetesen – kifürkészhetetlenek.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_______________________________________

53 gondolat erről: „(1586) Meg vagyunk mentve :-)

  1. Ezt a mély keresztény istenhitet ravasz materialista logika táplálja , – a nyugati keresztény kultura életmódja döntötte romba a bolygót ,amiért nem akar felelösséget vállalni,mert igy le kellene mondania a kényelméről és státuszáról. A megoldás Isten mindenhatóságának hangoztatása és mehet minden tovább,amig Jézus – a kisisten el nem jő 🙂 Ez régi és ismétlodő jelenség a kereszténység berkeiben ,ideje lenne megszabaditani a világot ezektől a veszélyes téveszméktől .Aki a paradicsomba vágyik ,az menjen nyugodtan oda ,de ne csináljon poklot a bolygoból és zombit az utodokból a mostani tékozló életvitele nyomán.

  2. Tiborba’,
    Sajnos szemelyesen ismerek ugyanezeket az elveket vallo magyar europa parlamenti kepviselot is. Kenyerespajtasom volt, de husz ev alatt elegge eltavolodott egymastol a nezopontunk… O nem hasznal internetet, en mindennap. O nem nagyon teszi ki a labat a langymeleg ohazabol, kontinensrol, en rendszeresen jarom a vilagot. Ez utobbi problemaja az amerikaiaknak is. A legvidamabb barakk jo nekik, minek jobban korulnezni?

  3. Hiába a vallási bigottság vakká tesz…, de ezek ráadásul még címeres idióták is! 😛
    Persze boldogok a lelki szegények…! 😉 😛 🙂

  4. A neoprotestantizmus a kereszténység része, de nem célszerű azonosítani a kereszténységgel. Ahogy Tiborbá’-t sem azonosítom az ateizmussal… vannak közöttük normálisak is 🙂 😀
    De a lényeg… uncsi ez a vallásimeggyőződés-fikázás… vadhajtások mindenhol vannak… mindenesetre nem ezek az urak/hölgyek viszik pusztulásba a világot, és nem is az istenhit, hiszen kereszténység 2000 éve van, klímaválság meg csupán néhány évtizede…

  5. 4: „kereszténység 2000 éve van, klímaválság meg csupán néhány évtizede”

    Ezen gondolkozz még egy kicsit… 😉

  6. Ezek a „keresztények” a Pápának is megtiltanák, hogy szóba hozza a klímaváltozást.
    Itt semmi másról nincs szó, mint az amerikai olaj- gáz- és szénlobbi zsebében lévő szarháziakról, akik nem hajlandóak feladni kényelmes életüket- sőt a médiájukon keresztül minket is ennek az elérésére hajtanak- mondván- „de hát ti is mindannyian bűnösök vagytok”.
    Miközben köztudott, hogy 1% bírja a globális vagyon 50%-át tehát, a klímaváltozásért és természetpusztításért is ugyanilyen arányban terheli őket a felelősség.
    Kb 70 millió emberről beszélünk (celebek, élsportolók, nagyvállalalatok vezérei, politikusok) akik ugyanannyi természetpusztításért felelősek, mint a maradék 99% összesen.
    Erről a nagy tényről hallgatnak mélyen.

    Amúgy a pokol kapui megnyíltak:

    https://robertscribbler.wordpress.com/2015/02/24/arctic-methane-monster-shows-growing-eruption-number-of-global-warming-induced-craters-now-estimated-at-20-30/

    Nehezen tudom magam egy max. párezer éves könyv igazságosztásaira bízni magam, amikor többszázmillió éves geológiai és klíma- folyamatokról van szó.
    Különösen ha csupán a nekünk tetsző részek kiemeléséről van szó…

    A Brit Birodalom, de még a Római is egyfajta fenyegetés volt a globális bioszférára nézve, de mégsem összemérhető a mai globális, végtelen növekedésre épülő fenntarthatatlan, ipari szintű természetpusztítással.

  7. 4:
    Ezek szerint te se egy bekötött szemű szarházi vagy, csak egy vadhajtás. — Tudod, azért van ilyen gyakran vallási meggyőződés ellenes poszt, amiért az RTL klub hírműsora teli van állatkerti eseményekkel. Ti ültök az emberiség majomházában. Nehéz elhinni, hogy létezik ember ilyen alacsony értelmi szinten.

  8. 8: „Meg vagyunk mentve 🙂 „….. 😀

  9. 9, Observer

    Pedig olyan szépen összeszedtem, hogy a bőgatyás istenfélők sokezer évig harmóniában éltek a természettel, ez a rahedli Nóbel díjjas meg pár évtized alatt gajra vágta a világot, és még büszke is rá…. És most a vallásra akarja kenni…

    Na mindegy… nem unortodoxkodok itten…

  10. 6-ra
    Ouse, néha kínomban azt gondolom meg is érdemeljük a sorsunk, mert ha ez a 99% összefogna, és pl. többé nem ismerné el a dollárt fizetőeszközként, egy nap alatt lerázná magáról az 1% minden terhét és mocskát magáról.

  11. Igen, de sajnos az az 50% is bőven elég (volt) a megállíthatatlan klímaváltozáshoz.
    Úgyhogy a modern civilizáció úgy néz ki elkerülhetetlenül elpusztítja a bioszférát.
    Dollár ide vagy oda.
    Minden modern ember segített a Matrix nevű kártyavárat építeni.

  12. 8:
    Mindent átkutattam, nem találtam a hiányzó hozzászólást.

  13. 13. Tiborbá

    Köszi, hogy utánna néztél…
    Elküldtem és eltűnt… bár valószínűleg nem nagy kár érte.

  14. 12. Ouse

    „Igen, de sajnos az az 50% is bőven elég (volt) a megállíthatatlan klímaváltozáshoz.”

    De ennek az 50%-nak se döntéhozatali lehetősége nem volt, se nem értett hozzá, de még csak meg se kérdezték, mielőtt bevezették őket ebbe a „Szép Új Világba”…
    Pedig a Római Klub már a 70-es évektől figyelmezteti a döntéshozókat (is) …

  15. 12. Ouse MD

    „Minden modern ember segített a Matrix nevű kártyavárat építeni.”

    Ez akkor lenne igaz, ha megkérdezték volna Mari nénit, vagy Joe bácsit, hogy akar-e hormonkezelt tehenekből rákkeltő tejet az unokájának negyedannyi áron, mint az éppen elérhető ár…
    De csak azt kérdezték, hogy akar-e olcsóbbat… hogy hogyan, azt csak bízza a tudósokra, majd ők megoldják…
    Azt se kérdezték meg, hogy hajlandók-e az erkölcsi felelőséget vállani az energiahordozókért folytatott háborúk miatt, csak hogy akarnak-e olcsó benzint, meg éjjel-nappal fényben úszó Las Vegast.
    A klímát illetően most is ezerrel megy a maszatolás, szóval szerintem elég nagyvonalú dolog megosztani a felelőséget Gipsz Jakabbal, aki azt se tudja, hogy mi az a kalória…

    Van egy réteg, akik vállalták a kalkulát kockázatot az emberiség nevében…
    És most mutogatnának a többiekre, hogy hohó… ti is élveztétek egy kicsit, tiétek a felelőség 99%-a !

  16. 16,
    Azé a felelösség,aki a legjobban belemártozkodott a materialista fertőbe. Ez pedig a keresztény nyugati kultura 🙂 A keresztény kultura 1 % elitje , és a 99 % -nyi birka ,aki az elitjét majmolja.
    Minden onnan és akkor indult,amikor az Isten az suggalta ,hogy a Földet és annak minden élővilágát az ember az uralma alá hajtsa és uralja ,mert öérte lett megteremtve. 🙂
    Visszatekintve semmi jó nem származott az kereszténységből/ től.

  17. 17: Szerintem ha egyáltalán nem lett volna vallás a világon, most akkor is fúrnánk az olajért.

  18. 18.
    Az lehet,de nem lennének istenhivő populista politikusok és vezetők,akik a bolygó és gyerekeink jövőjét az istenre bizzák ,hanem racionalista döntéseket hoztak volna negyven évvel ezelött .

  19. 19. Kalotaszegi

    „…akik a bolygó és gyerekeink jövőjét az istenre bizzák …”

    Amíg a bolygó és a gyerekek jövője Istenre volt bízva, addig csak elvolt az emberiség valahogy párezer évig.

    De pár évtizede, mióta racionális döntések sorozatát hozzák felelős és képzett tudósok, azóta rohanunk a klimatikus, biológiai, egészségügyi, környezeti, nukleáris, politikai, gazdasági és erkölcsi káoszba.

    Tiborbá posztjainak nagy része arról szól, hogy így vagy úgy, az atomháború, nukleáris katasztrófák, klimatikus összeomlás, vagy gazdasági politkiai összeomlás egymással versenyezve próbálja eltörölni az emberiséget a Földről.
    És ezek közül egyik se „állna rendelkezésre” ha a racionalitás helyett inkább Istenben bíztak volna azok, akik rövidtávú anyagi előnyökért beáldozták az emberiség jövőjét.

    Őszintén… ha a taxis aki téged szállít, az árokba vezeti a kocsit, és összetöröd kezed-lábad, hagynád, hogy ugyanaz a taxis vezesse a mentőautót is a kórházba veled ?

    Na ugye…

  20. 18. Szurkoló

    „Szerintem ha egyáltalán nem lett volna vallás a világon, most akkor is fúrnánk az olajért.”

    Szerintem vallás nélkül 10 000 évvel ezelőtt éhen halt volna az utolsó ember, aki agyonütötte az utolsó előttit, hogy elvegye tőle az utolsó falatját, miután elfogyott az utolsó falat…

    Az embert a „veleszületett” önzéssel együtt a vallás tartja kordában.
    Az önzés a létfentartást szolgálja, a vallás pedig az önzést kontrollálja.
    E kettő egyensúlya a normális élet kulcsa…
    Bármelyik túlsúlya káoszhoz vezet.

  21. 17. Kalotaszegi

    „Minden onnan és akkor indult,amikor az Isten az suggalta ,hogy a Földet és annak minden élővilágát az ember az uralma alá hajtsa és uralja ,mert öérte lett megteremtve. ”

    Ez inkább egy (nem alapvetően reprezentatív) kis nép eredetlegendája.
    A kereszténység alapvető gyökerei a Földet Istenanyaként tisztelték (ez lett átmentve a Mária kultuszba), és nem „uralkodtak” rajta, hanem jó gazdaként művelték. Számukra a föld mindig szent volt. Általában azok zsigerelték ki a földet akik soha nem is kötődtek hozzá, mindig ott éltek, ahol éppen jobb volt.

    Szomorú, hogy ha a „vallást” szidják akkor mindig a zsidó hagyományok alapvetően konfliktusos elemeivel kötözködnek, és átsiklanak a valóban keresztényi erkölcs felett, mert az valahogy nem illik a képbe.

  22. Attila!
    Az emberiség hogyan fogja túlélni a saját fejlődését, annak semmi köze ahhoz amit az utolsó 3-ban írtál.

  23. 21: „Az embert a “veleszületett” önzéssel együtt a vallás tartja kordában.”

    OK, de ha én nem vagyok vallásos, akkor engem mi tart kordában?

  24. 20:
    Ezt a hülyeséget honnan veszed? „De pár évtizede, mióta racionális döntések sorozatát hozzák felelős és képzett tudósok”

    22:
    Ez több mint hülyeség: „Szomorú, hogy ha a “vallást” szidják akkor mindig a zsidó hagyományok alapvetően konfliktusos elemeivel kötözködnek, és átsiklanak a valóban keresztényi erkölcs felett, mert az valahogy nem illik a képbe.” — Ez Mózes I. könyvéből való. Vagyis a Biblia elejéből. Ti azt az arcátlanságot játsszátok, hogy ha valami a Bibliában kompromitáló, akkor a bibliának azon része a zsidóké, a keresztényeknek semmi közük hozzá, mintha Jehova és az Atya isten nem egy és ugyanaz lenne.

  25. A leginkább szánalmas agymosást, egyben köldöknéző semmittevést, az állandóan a hatalomhoz dörgölőző, nyomuló zsidókkal teli katolikus egyháznak köszönhetik tisztelt híveik. Egészen elképesztő, hogy az egész bolygót átfogó és százmilliós tömegeket megmozgatni képes intézmény, a zsebeit tömködve, gyakorlatilag mukkanás nélkül asszisztálja végig a világ morális és fizikai széthullását. Egyetlen egy esetről sem tudok, amikor egy égbekiáltó gyalázat ellen felemelték volna a hangjukat, pedig lett volna rá lehetőségük az elmúlt évtizedekben épp elég; Drezdától Gázáig vagy New Yorktól az ISIS keresztényirtásáig. Szarháziak.

  26. Attila, te nem érted a lényeget ,mert figyelmen kivül hagyod a tényeket.
    Mond valami jó dolgot ,amit a kereszténység felvirágzásától kapott az emberi faj !

  27. 27 kalotaszegi: Zene, festészet, szobrászat vagy építészet témában? 🙂

  28. 28.

    27-ben kalotaszegi szerintem arra gondolt, hogy a kereszténység mennyire járult hozzá a hívők életszinvonalának javításához, vagy egy igazságosabban működő társadalom létrehozásához. Az említett művészeti ágakban fellelhető alkotások – amelyek között egyébként zseniális művészek vitathatatlan remekművei is megtalálhatók – a művészet öncélúságának ellenére is a korabeli propaganda részét képezték.

  29. 27:
    A homályosan megfogalmazott 6. parancsolat következtében. Az európai emberek szexuális életének a megnyomorítása a nem európai népekhez képest. ÉVSZÁZADOKON ÁT.

  30. 31:
    Nemigen van értelme arról posztot írni, ami a csapból is folyik.

    32:
    Köszi Kyra, szemfüles vagy. – A fogalmazás óvatos, én biztos vagyok, hogy ez CIA munka volt. Kinek van belőle haszna, csak nekik és nem kicsi. Mindenképpen rendszerváltást és káoszt akarnak Oroszországban. Putyin ilyen hülyeséget nem csinálna, és nincs is rá szüksége, de a birka nép zabálja a propagandát.

  31. 33.tibor bá
    ” ….én biztos vagyok, hogy ez CIA munka volt.”
    a fejemet teszem rá, hogy az volt.
    a cia olykor- vagy talán mindig- gazdasági ügyekben is müködik. ugyanis a napokban a rádió reggeli hireikben közölték, hogy a nemrég eltünt maláj gépen rajta voltak az amerikai freescale semiconductors , továbbá az izraeli partnercég, a pynergy majdnem teljes aluminium-viz-levegő akku kutatóstábja!!!
    tudjátok-e min dolgoztak ezek a derék legények? egy olyan akku kifejlesztésén, amely kb. 1100 mérföldnyit hajtott volna egy kisautót. az csak logikus, hogy a nagy olajcégek irodáiban ezernyi vészcsengő szólalt meg, mert fenébe a világ szennyezettségével, amig egy csepp olaj van valahol, mi azt el fogjuk égetni, ha beledöglik a világ, akkor is. szóval, a fiuknak pusztulniuk kellett, el is pusztultak. még csak annyit, hogy a maláj légicégnek soha azelött semmiféle balesete nem volt!!!!!
    igy utólag, ha az ember látja a puzzle-kockákat helyükre illeszkedni, csak akkor válik világossá, mennyire manipulálja ezt a mai nyomorult világot egy cia, vagy moszad, kgb, vagy akármi, ami már nem más mint egy magáncégeket is kiszolgáló állami bünszövetkezet.
    és próbáljon ám a kisember, akár milliós tömegben is, ellenük bármit tenni.

  32. 34:
    Köszönjük Bálint, hogy megosztod velünk a tapasztalataidat.

  33. 34. Bálint

    100 AIDS szakértő is volt a gépen, konferenciára utaztak. Nekem ez is gyanús volt rögtön. Talán tudtak valami gyógymódot… Ráadásul a két gép (az eltűnt és a lelőtt) annak a maláj légitársaságnak a gépe volt, amelynek a tulajdonosa izraeli állampolgár.

    Moszkvától 60 kilométerrel épült és a másodperc tört részéig már működött is egy új berendezés. Lehetett erről hallani hallani felétek? „Nagyfeszültségű Marx és Tesla Generátor Kutató Létesítmény” a neve. Ha megvalósítanák, akkor már nem volna érdemes háborúkat szítani. Akkor szentté avathatná Teslát az emberiség. Még 1 millió dollárba sem kerülne. Nem anyagi akadálya van, az biztos.

    Itt van egy cikk róla: http://www.gyartastrend.hu/gazdasag/cikk/oroszok_valositjak_meg_tesla_terveit
    Még a részletes dokumentáció is elérhető az oldalról.
    Itt vannak fotók.
    http://www.vilagok.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=579:hatalmas-tesla-tornyokat-epitettek-oroszorszagban-video&Itemid=577

  34. 36,kyra
    megáll az ember esze.
    azt irod, hogy a légitársaság izraeli tulajdonban van, eszerint kezd igaza lenni kedves arma gedon fórumtársunknak a világot átfogó összeesküvés–elmélet kapcsán.
    a tesla-tornyokról nem tudtam, a gépen utazó aids-szakértökről sem.
    ha igy van, akkor a világ egy szörnyü polip karjai közt vergödik, amely elpusztit minden neki nem tetsző ipari találmányt.
    a sátán világa kedves kyra, nem mondhatok mást.

  35. 37. Bálint

    … és nagyon erősek. Egyedül az amerikai nép tehetne valamit ellenük, de mintha be lennének kábítózva. Mindent benyelnek amit az elnökük le akar nyomni a torkukon. Ez a rövid amerikai videó nagyon jellemző. A címe: Segíts Obamának elindítani a 3.világháborút!!! 4 perces reklám film. 😀

  36. 38: „nagyon jellemző” Az volna jó, ha tényleg jellemző lenne. /Mert pont az ellenkezőjét mondja, mint amiről ‘szól’… /

  37. 38. kyra
    a belimkelt video egy paródia, finom szatira arról, hogyan igyekszik a rendszer elhitetni minden marhaságot a néppel, és a szereplők erről humorizálnak.

  38. Azért maradjunk már eszünknél! 🙂
    Ez azért már durva, a háttérhatalom ügyesen megszervezte, hogy a csoda-akkumulátor és az AIDS szakértőit összeszervezze egy gépre, amely lezuhan.
    Még szerencse, hogy a Tesla tornyok építőit nem tették fel arra a gépre, hál istennek, így még maradt egy kis esély a világ megmentésére… 🙂

  39. Én úgy tudom, az egyik csoport az eltűnt, a másik a lelőtt gépen volt.

  40. Én már semmin sem csodálkozom, mert olyan sok mindenről derült ki utólag, hogy valóban megtörtént. Én még emlékszem, amikor a 9/11 után 1 héttel Csurka Pista bácsi azt mondta, hogy ez belső munka volt, azt is, hogy melyik „intézmény” volt a kivitelező és, hogy voltak olyan dolgozók, akik feltűnően nagy számban jelentettek beteget aznapra.

    Mindenki kinevette. Az a mondás is tőle ered, hogy „elmentek a tankok, megjöttek a bankok”. Mindenki más úgy tekintett akkor a bankokra és azokra akik mögöttük állnak, mint megmentőkre.

    Csak figyeljetek! Sok hihetetlennek tűnő dolog lesz hamarosan igaz. Wesley Clark tábornok a CNN egyik hírműsorában ezt mondja: „Az ISIS-t mi és a barátaink (Izrael) hoztuk létre és finanszíroztuk, hogy a Hesbollah-t megsemmisítse.” Szerintem most is ők finanszírozzák és látják el fegyverekkel.

    Ez is fenn van a You Tube-on.

  41. 43:
    Irakban néhány napja lelőttek két brit szállítógépet, teli volt az ISIS-nek küldött fegyverekkel. Közben MI5 lázasan kutat ki lehet a lefejező pasi. Micsoda világ!

  42. 42. Mszilárd

    Őszintén szólva én is úgy emlékeztem, hogy a 100, AIDS konferenciára utazó az eltűnt gépen volt, ezért rákerestem a Google-ban, de ahol megtaláltam, ott ezt írták. Majd még próbálkozom, hátha találok biztosabb forrást.

  43. 44.

    Tibor bá’ és arról mit gondolsz, hogy Brémában a letartóztatott muszlim csoportnál csupa izraeli fegyver volt? Nekem olyan elvetemült gondolataim vannak, hogy Európában is felfordulást akarnak, mint Közel-Keleten és a zavarosban szépen megszerzik Európát is. A háttérben már úgyis készül „Európa elrablása” azzal az Eu és Usa közt készülő gazdasági szerződéssel, katonailag nem létezik Európa, csak a NATO, az meg USA. Nem Ukrajna kell nekik…

  44. 41.Hubab
    45.Kyra
    A kutatók az eltűnt gépen, az AIDS konferenciára utazók a lelőtt gépen voltak.

  45. 46:
    Nem tűnik logikusnak. Hova menekülnek, amikkor összecsapnak fejük felett a hullámok?

  46. Miért vásárolnak fel minden szabad helyet Új-Zélandon? Az adósrabszolgaságról meg egy táblázat, angolul itt.

    http://www.zerohedge.com/news/2015-02-23/biggest-problem-facing-world-today-9-countries-have-debt-gdp-over-300
    Az a legnagyobb probléma a világban, hogy 9 országnak több mint GDP 300%-a adóssága.

    Aki már nem tud fizetni és minden vagyonát is elvették a tartozás fejében (most jönnek a görög szigetek is), az miért használja tovább el a levegőt, vizet, olajat,egyebet? Mehet a lecsóba.

  47. 43.kyra
    „Az ISIS-t mi és a barátaink (Izrael) hoztuk létre és finanszíroztuk, hogy a Hesbollah-t megsemmisítse.”
    ezzel kapcsolatban beugrik nekem egy régi, 5,6 vagy talán 8 évvel ezelött a helyi ujságok álláshirdetési rovatában a következő hirdetmény:” nagy és tekintélyes biztonsági cég rendkivül érdekes, nagyon emberpróbáló tevékenységre katonaviselt,NŐTLEN, kitünő egészségi állapotban levő jeletkezőket keres 40 éves korig.
    csakis és kizárólag harci alakulatban szolgált, makulátlan fegyelmi lappal leszerelt jelentkezőket várunk.
    alapkövetelmény: hathónapos elökészitő tanfolyam sikeres letétele, továbbá bentlakésos tanfolyam keretében az arab nyelv tökéletes, anyanyelvi szinten való elsajátitása.
    az alpkövetelményeknek megfelelt jelültek számára állandó állást és kimagasló foglalkoztatási feltételeket kinálunk.”
    nem szószerint , de nagyjából igy.
    az amerikai tábornok kijelentése alapján szerintetek most hol lehetnek az akkori jelentkezők ????????????
    na erre varrjatok gombot.

  48. 51: Vigyázz ‘balint’, tudod, széllel szemben nem érdemes…
    De elég durva hír, bár itt keveseknek okoz meglepetést. Amilyen hirtelen felbukkant az ISIS, amilyen szervezettséggel és felszereléssel, arról csak a nagyon hülyék gondolhatják, hogy az arab kecskepásztorok hozták létre a semmiből.
    Izraelnek elemi érdeke, hogy a moszlimokat megutáltassa a nyugati világgal, nem ok nélkül irtják előszeretettel a keresztényeket az ISIS gyilkosai.
    A google ne tudná a videóikat eltüntetni a you tube-ról, a kommunikációjukat nem lehetne megszüntetni pillanatok alatt – ha az USA komolyan akarná? Dehogynem.

  49. 51. Bálint

    Jó helyen vagy te Bálint, csak ha lehet ne ülj fel az ilyen felhívásoknak. Sosem hittem, hogy egyszer Izrael lesz a legvédettebb, legbiztonságosabb ország. Netanjahu kiadta az ukázt Obamának, hogy mit tegyen, hiába könyörögtek neki, hogy maradjon otthon. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük