(1548) Az Elkallódott Evangélium

Tibor bá’ online

 

~q157Simcha Jacobovici és Barrie Wilson dekódolták a megtalált ősi szöveget, ami feltárja, hogy Jézusnak volt felesége, Mária Magdaléna. Előbb a Holt-tengeri tekercsek, most pedig az Elkallódott Evangélium friss dekódolása Názáreti Jézus életével és életkörülményeivel kapcsolatban teljesen új revelációval szolgálnak. A korai egyház ősi kéziratát egy ismeretlen szerzetes lemásolta, ami megtalálható a British Library-ban. A kézirat legalább 1450 éves, valószínűleg i.u. első évszázadból való. Most az Elkallódott Evangélium fordítása szír nyelvről angolra, feltárja Jézus családját és politikai tevékenységét.

Az Elkallódott Evangélium bevezeti az olvasót egy maga nemében páratlan történelmi sétába, egy paradigma változást okozó kézirat segítségével. A szerzők felfedezése nem csak meglepő, de egyenesen elképesztő:

  • Jézusnak felesége volt, Mária Magdaléna.
  • Két gyermekük neve is ismertté vált.
  • Mária Magdaléna mindenütt jelen volt.
  • Jézus elleni sikertelen merénylet elkövetése, 13 évvel a keresztre feszítést megelőzően.
  • Merénylet megkísérlése Mária Magdaléna és gyermekei ellen.
  • Jézus kapcsolata magas rangú római hivatalnokokkal.
  • Időben Pál előtti vallásos mozgalom Mária Magdaléna Temploma elnevezés alatt.

Megállapítható, hogy az Elkallódott Evangélium olyan titkokat tár fel, amelyeket kétezer éven át sikerült eltitkolni. – nekem pedig az jut eszembe, hogy Jézus, valójában Németh Sándor féle, megélhetési isten fia volt.

_________________________________________________________

Akinek kedve támadt nyomozni utánam:

Simcha Jacobovici, co-author of The Jesus Family Tomb, is a three time Emmy-winning Israeli-Canadian documentary film-maker and a widely published writer and lecturer. His articles have appeared in publications such as the New York Times and the Los Angeles Times. Jacobovici is the host of “The Naked Archaeologist” on the History Channel. He resides in Israel with his wife and five children.

Barrie Wilson is a professor of religious studies at York University in Toronto, where he specializes in early Christianity. His book How Jesus Became Christian was longlisted for the Cundill International Prize in History and won the Joseph and Faye Tanenbaum Award. Wilson lives in Toronto.

Aki ennél többet akar olvasni a témáról:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2827310/Jesus-married-prostitute-Mary-Magdalene-two-children-lost-gospel-reveals.html

________________________________________________________
________________________________________________________
_____________________________________

53 gondolat erről: „(1548) Az Elkallódott Evangélium

  1. Ja, ha papírra van vetve, akkor tuti igaz…
    Lehet vitatkozni, filózni a részleteken, de Jézust Németh Sándorhoz hasonlítani azért övön aluli.

  2. számos apokrif irat létezik, amiket nem tettek bele a bibliába… na vajon miért? aztán hogy azóta miért nem, az egy másik kérdés…

  3. Szerintem arról nincs mit vitázni, hogy a keresztény vallásban nem különösebben érdekes a történelmi valóság. Ezt a tudást a Jehova Tanúi beszélgetések során sajátítottam el.

    A kereszténységnek mítosza van.

    Az lehet itt érdekes még, hogy Jézus milyen titkos társaságnak volt a része (ráadásul ugye sejthetjük, hogy igen magas pozícióban). A család kérdést meg meghagyom a feministáknak.

  4. 1:
    Mind a kettő az emberi hiszékenységet használta ki, a megfelelő technika és rutin alkalmazásával.

  5. 4: Németh Sándor tevékenységét ismerhetjük, hisz látható a TV-be, ahogy habzó szájjal osztja az észt és a birkák (hipnotikus állapotban) bólogatnak. A történelmi Jézusról viszont semmi biztosat nem tudunk mondani…

  6. Tibor bá! Köszönet a precíz forrás megjelölésért. Először az jutott eszembe, hogy ismét egy összeesküvés-elmélet, de kicsit utánaolvastam a neten ezzel kapcsolatos írásoknak. Azt nem árt tudni, hogy Simcha Jacobovici izraeli-kanadai írónak, dokumentumfilm rendezőnek már voltak hasonló megnyilvánulásai, amikor korábban Jézus keresztre feszítésének szögeit, majd Jézus és családjának sírját vélte felfedezni.

    Az Elkallódott Evangélium című írása, amelyet Barrie Wilson torontói York egyetem szintén izraeli származású vallástörténészével együtt kutatott és írt, nos ezt az iratot már széles körben ismerték az ezzel foglalkozó szakemberek, nyilatkozta Greg Carey brit Újszövetség-kutató. Zsidó történet, de még az sem kizárt, hogy keresztények írták és állították össze.

    Diarmaid MacCulloch oxfordi történész szerint nem tekinthető autentikus forrásnak és leginkább Dan Brown író fikcióihoz hasonlít (DaVinci kód), de az anglikán egyház is elutasítja a mű következtetéseit, amiben nem is szerepel Jézus és Mária Magdolna neve, csak dekódolva ezt magyarázzák bele.

    Egy másik írás megemlíti, hogy az izraeli származású szerzők műve nem más, mint újabb nyílt, keresztényellenes uszítás, amely jól beleillik egy általuk uralt bolygó világképébe. Mindig Jézust állítják célkeresztbe felfedezéseikkel, míg az ószövetséggel minden rendben van.

    Vermes Géza legelismertebb Jézus-kutató is elutasítja a mű következtetéseit.

    Véleményem szerint újabb elmélet, amely azért hiteltelen, mert következtetéseit nem a valóság talaján állva hozza meg, hanem elméleti alapon. Jézust csak a valóság talaján állva lehet vizsgálni. Személyesen megélt tapasztalatok alapján, mert ez a leghitelesebb forrás, bizonyíték és információ. Mi Jézus üzenete és ez mit jelent az életemben? Ezek alapján tudunk különbséget tenni hiteles és hiteltelen forrás között.

    Mindegyikünk életében a legfontosabb tapasztalat személyesen megélt szeretet kapcsolataink, mely tökéletesen összecseng Jézus tanításával és igazságával. Érdekes módon úgy akarják megkérdőjelezni ezt az igazságot, hogy az üzenetet közvetítő személyt, Jézust személyét támadják, próbálják hiteltelenné tenni, megkérdőjelezni, mivel az üzenet igazságán nem találhatnak fogást, hiszen mindegyikünk megélt tapasztalata a szeretet igazsága.

    Az összeesküvés-elméletekkel és kisstílű kritikákkal szemben számunkra megmarad Jézus tanítása és valósan megélt szeretet kapcsolataink az igazság igazolására.

  7. El kellene már felejteni ezt az egész vallásos mizériát ( mindet!) és továbblépni az I. típusú civilizácó felé. A vallásoknak ki kell halnia, ha az emberiség tovább akar élni. Elképesztő mennyire visszatartják a vallások az emberiséget a fejlődésben 🙁 A vakhit és az extrémizmus öli meg az embereket – így vagy úgy – ártatlanokat és teszi tönkre az életüket. (lsd. tegnapi történések Páriszban) Nem tudom mikor jön már el az az idő, hogy belátják az emberek, hogy minden vallás csak a tudatlan, hiszékeny tömeg irányítására lett létrehozva, tudatosan, az adott kor magas rangú vezetői (vallási és politikai) által. Nehéz ügy, mert az emberek hinni akarnak, vakon. Valamiért ez biztonságtudatot ad nekik.
    http://www.stanleycolors.com/2013/09/imagine-john-lennon/

  8. Nos, a zsidók mindig is azon fáradoztak, hogy lejárassák Jézust, – az nem volt elég, hogy megölették – szóval erős a gyanúm, hogy a két szerző is ebbe a társaságba tartozik. A „dekódolás” szóhasználat eleve furcsa – valamit leírtak egy nyelven, azt ‘lefordítjuk’, nem dekódoljuk. A dekódolás az ebben az esetben belemagyarázást jelent szvsz. Na ennyit a hit védelmében 😀

    Komolyabban foglalkozva a kérdéssel, valahol abban kell/ene/ állást foglalni, hogy ki volt Jézus /tegyük fel, hogy valóban élt/?
    Ha egyszerű ember volt, aki mindenfélére tanította a társait, miért ne élhetett volna úgy, mint a többiek?
    Ha Isten ‘fia’ volt, szintén az a lényeg, hogy Jézus ’emberi’ oldalát hangsúlyozzuk /hisz nem Istenként érkezett közénk/ – Isten fia vagy, ugyanakkor mégis egy közülünk, olyan vagy, mint mi – élhetsz úgy, mint mi.
    Ha a szentháromságból indulok ki – na azzal nem tudok mit kezdeni… 🙂

    Hogy az egyház miért próbálta eltagadni Jézus emberi vonásait, az számomra teljesen érthető. Ugyan az a folyamat, mint a boldoggá, vagy szentté avatás. Egy igazából közönséges emberből – utólag – egyre inkább csak a „szennytől”, emberi gyarlóságtól ‘megtisztított’ tevékenysége kerül előtérbe. Így lehetett I. István királyból is szent, miközben egy zsarnok volt, nem mellesleg több ezer /tízezer, százezer?/ honfitársának gyilkosa…

  9. 5:
    Ha elfogadjuk, hogy „semmi biztosat”, akkor nincs értelme foglalkozni vele. De, ha például a kánai menyegző igaz, akkor 5000 ember hipnotikus állapota bizonyosság. Választhatsz, nekem tök mindegy.

  10. 6:
    Az ilyen feltétel nélküli hittel, amit te gyakorolsz, csak egyetlen egy baj van, a kalapban benne van a tegnapi Párizsi eset. Ott két hívő ember gyilkolt és biztosak abban, hogy a paradicsomba fognak jutni, mert Allahnak tetsző cselekedetet hajtottak végre. ŐK EBBEN HISZNEK, és az ellenkezőjéről nem lehet őket meggyőzni, és mindazt el tudják mondani magukról, a szeretet megéléséről, stb. stb., amit te.

  11. Tisztelt Posztoló,

    Egy ilyen kijelentéssel, vagy fordítás/ferdítés közléssel óvatosan bánnék.
    pro primo,
    a párizsi minap történtek után láthatja nem egy jó életbiztosítás mások vallásos meggyőződésébe beletaposni.
    pro secundo,
    ezek és hasonló(van még jónéhány…) ugynevezett apokrif iratok nem véletlenül NEM kerültek bele az Evangéliumba.
    Csak a szemétre.
    Ez a szándék régi, a Jézusi szeretet-vallás ezer éves detronizálása.
    A fenti „mű” szerzője azért elég árulkodó… Jacobovici elég típusos név.
    Az ilyenek viccesnek találják azt is ha a Karácsony jelképét a fenyőt csúcsával lefelé ábrázolják. Ezt a fenti írományt is a kereszténység leértékelésére túrták ki a semmiből.
    Azok teológus tudósok akik annak idején a kánon szövegezésben résztvettek selejtnek,hamisítványnak ítélték, ezért dobták.
    A Bibliát több ízben megnyírbálták, átalakították.
    Az időközben fellelt információkat beleírhatták volna.
    Beleírhatták volna amit a cikk sugall. Nem tették.
    Én amondó volnék mint Kodály, amikor rákosimátyás arra utasította (nemá Illyés Gyula szövegére….)
    szíveskedne oszt írna ízibe egy másik magyar Himnuszt . Kodály Zoltán csak annyit mondott:
    jó az úgy.

  12. 10: Speciel most egyetértek extragalaxissal. Függetlenül attól, hogy Jézus élt vagy sem, ha élt, ki is volt valójában – „személyében” megtestesíti a kereszténység – mint hit- alapjait. Bizonyos zsidó körök viszont mindent megtesznek azért, hogy ezeket az alapokat lerombolják.

  13. 12:
    Nálam a valóság keresése mindent felülír.

    A „bizonyos zsidó körök” az ellenpropaganda kitalálmánya. A legfundamentalistább keresztények kifejezetten zsidóbarátok, az lenne érte a hála, hogy belepiszkítanak a fundamentumba?

    Ha egy előkerült írat feltárja az elrejtett valóságot, a létező egyetlen védelem a szerzők támadása. Miért nem támadják az állításokat? Az tényszerű lenne.

  14. Tibor bá, sok ilyen, főleg gnosztikus evangélium létezik, nem egyben családos Jézus. Da Vinci kód, stb. A vallások evolválódnak. Nem mondanám, hogy szellemi kpépességeidet csúcsrajáratva írsz a vallás témáról. Csak provokálsz egészen ócska szellemi zsibáruval… 🙂

  15. Tibor ba,
    Azert a valosag keresesenel figyelembe kene venni nehany tenyt: egyreszt kik keresik a valosagot, masreszt azok akik ugymond megtalaltak a valosagot (jelen esetben a ket zsido iro) mennyire obijektivek, harnadreszt mennyi koze van a tortenelmi valosagnak a mostani valosaghoz es mire hasznaljuk fel azt.
    Adok erre egy elegge egyszeru peldat: Hunyadi Matyas. Ha a magyar torteneszek keresik a valosagot akkor az egyik legnagyobb magyar kiraly volt es amikor a vazallusaval (Moldovaval) nem egyeztek, bunteto haborut inditott. Ha a roman torteneszek keresik a valosagot akkor egy nagy roman volt aki a magyarok felett uralkodott es megprobalta legyozni sajat nepet (a roman moldovaiakat) de elvesztette a csatat (igaz, hogy ezutan a „csatavesztes” utan vazalluskent adot fizettek neki). Na most kerdes, hogy ezt mire hasznaljuk. A magyarok semmire (nem vonnak le tovabbi kovetkezteteseket) a romanok meg arra, hogy tortenelmileg is bebizonyitsak Erdely feletti jogaikat es Matyas kiraly szobra elott Kolozsvaron roman zaszlok tomege lengedezzen. (mint kisordog felmerul a kerdes, egy elmeleti axiomat mert kell egyfolytaban bizonyitekokkal alatamasztani. Ha annyira egyertelmu, hogy Kolozsvar tosgyokeres roman varos miert kell egyfolytaban ezt bizonyitani?). Na most, ugyanez a helyzet Jezus szuletesevel es tevekenysegevel is. A keresztenyek -Kodaly Zoltan egyszerusegevel- nem foglalkoznak az ellentmondasokkal//problemakkal hiszen szamu(n)kra axioma ez a kerdes es nem annyira az a lenyeg, hogy Jezus hogyan elt mit tett stb. hanem az, hogy MI hogyan tudnank minel inkabb Jezus tanitasa szerint elni. A zsidok pedig folyamatosan azt kutatjak es fedezik fel, hogy Jezus egy nagy bullshit volt es ez altal a mi hitunk nem er semmit stb. Ez is egyfajta vallashaboru. Egyesek karikaturakat rajzolnak, masok merenyleteket terveznek es hajtanak vegre, megint masok „tanulmanyokkal” es „felfedezesekkel” probaljak igazolni, hogy a masik vallasa egy kalap szart er (es attetelesen az en vallasom az egyeduli igaz). Bocs a magyar karakterek hianya miatt.

  16. Ha megtehetném, kivétel nélkül betiltanék minden vallást és pártot, mert csak az emberek vérét szívják, és mindenféle hamis illúzióba ringatják őket.
    A katolikus egyház vezetői között is szinte több a marrano, mint a hívő… Lékai, Paskai, Erdő + a pápák etc. Mindegyik legalább részben zsidó eredetű.

  17. Nem tudom, mennyire hiteles egy ilyen forrás (és annak értelmezője), de nem csodálkoznék rajta, ha Jézusnak lett volna saját családja. 33 éves korban abban a környezetben valószínűleg ez volt a szokásos. A tanításaival kapcsolatban ezek a megállapítások kb. annyira relevánsak, mint pl. az , hogy jobb vagy balkezes volt-e. Egy-két kretén esetleg a gyerekei csontjából megpróbálhatja meghatározni Isten vércsoportját, és hasonló lényeges információkat…

  18. 15: Egyetértek veled, és tudom, hogy csak példa volt, de érdekes a példa. Tegyük fel, hogy a román történészek is jól tudják és a korabeli magyar okiratok se hazudtak, melyekben eleinte következetesen „Hunyadi Oláh János” kapta a birtokokat, stb, ez esetben Mátyás egy olyan király, akinek négy nagyszülője közül 1 oláh volt. (a román kategória még évszázadokig nem lesz ekkor feltalálva) Tegyük fel, hogy a másik 3 nagyszülő mind magyar volt. Mi következik ebből? Szinte semmi… A korban még nem léteztek nemzetállamok és nem létezett nacionalizmus. A ma létező nacionalizmus utókora gyárt legendákat a múltra nézve. Jézus esete annyiban más, hogy már a kortársak (mármint a Jézus-mítosz köré szerveződő korai kereszténységéi) is támadták , és világnézeti hátterük hasonló a mai csámcsogókéhoz.

  19. 7 Minato

    ” Nem tudom mikor jön már el az az idő, hogy belátják az emberek, hogy minden vallás csak a tudatlan, hiszékeny tömeg irányítására lett létrehozva, tudatosan, az adott kor magas rangú vezetői (vallási és politikai) által. ”

    Csak halkan súgom, hogy Tibor bá’ ne hallja, már eljött.

    Ma a hiszékeny tömeget reklámmal, marketinggel, féltudományos halandzsával, politkiai és gazdasági álproblémákkal, hírek formájában beadott gumicsontokkal hülyítik. A valóban vallásos emberek száma elég alacsony. Igazán nem oszt, nem szoroz.
    És világosan látszik, hogy mennyivel jobb „modern” hazugságokkal tömni a tömegek fejét a vallás helyett…. ugye?

    Itt nem a „vallással” van a baj, hanem azzal, hogy mindig vannak gazemberek, aki a kornak megfelelő eszközökkel zsigereli a többséget. Amikor lehetett, akkor a vallást használták, most inkább a tömegpszichológia kifinomultabb módszereit.

  20. 19:
    Bizony-bizony mert ha meghallja, akkor kegyetlenül rámutat a hibára.

    „Nem tudom mikor jön már el az az idő, hogy belátják az emberek……”
    „már eljött.”

    Nem, hogy nem jött el, soha a büdös életben nem fogják belátni. Ma kevésbé, mint tegnap, tegnap még kevésbé, mint tegnap előtt. Az emberek egyre inkább ész nélkül rohannak a különböző, hitalapú marhaságok felé. Csak nézz végig egyetlen egy TV2 reggeli műsort: Mokka. Nézd meg kiket hívnak meg és miről tart handabandát. A TV2-ben bízhatsz, ők aztán tudják, mi kell a tömegeknek. Pl. mezit lábas leföldelés az elektromágneses hullámok ellen.

  21. 12 Observer

    Ha valóban eltekintünk a hitbéli részletektől, és az alap ideológiát vizsgáljuk, akkor kiderülhetnek a valódi töréspontok.

    Mert mi bajuk is volt a zsidóknak Jézussal?
    Hogy elvette tőlük a „kiválsztottságot”, hogy uralják a világot.
    Ezt nehéz volt lenyelni.
    De mi mást vett még el ?
    Például a kamatot.
    Egy vallás, amelyik egyetemesen tiltja a kamatszedést, megfosztja a zsidóságot a világuralom legfontosabb eszközétől.
    Tehát a zsidósággal egy olyan ideológiát felállítani, ami nemcsak hogy tiltja a kamatszedést, de a gazdagságot is kétséghessé teszi („Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni.”)

    Tehát egyáltalán nem csoda, hogy valóban MINDEN elérhető eszközzel megpróbálták csökkenteni az egyre népszerűbb vallás terjedését.
    Az ateisták oldaláról nézvést pedig talán érthető, hogy az új (egyébként nagyon régi) vallás képviselői is igyeleztek „felsőbb” autoritást adni ideológiájuknak és „kitalálták” hogy Jézus Isten fia, meg a többi… Végülis nekik is Jahvéval kellett konkurálni a kiválasztotsággal szemben.

    Szóval itt a dolog még vallástól függetlenül is két, egymással szembenálló ideológiára szűkíthető le:
    Egy aggresszív, uralkodni vágyó, „kiválasztottságon” alapuló felsőbbrendű ideológiára, és egy egyetemes, békés, egyenlőségre alapulóra.

    Szerintem teljesen logikus, hogy az kiválasztottak minden eszkozzel (beépüléssel például) igyekeznek a „veszélyes” eszméket hatástalanítani.

  22. 15:
    Nem találtad se te fel, se a románok a spanyol viaszt. Rákosi alatt védtük a békét, Orbán alatt az ország jobban teljesít, miközben a seggünk kilóg a gatyából. Annyi hamisítás sehol se történt, mint a történelemben. De nem példálózni kell, hanem mérlegelni kell ezek benne vannak-e az 1500 éves kéziratban, vagy nincsenek.

    Jézusnak felesége volt, Mária Magdaléna.
    Két gyermekük neve is ismertté vált.
    Mária Magdaléna mindenütt jelen volt.
    Jézus elleni sikertelen merénylet elkövetése, 13 évvel a keresztre feszítést megelőzően.
    Merénylet megkísérlése Mária Magdaléna és gyermekei ellen.
    Jézus kapcsolata magas rangú római hivatalnokokkal.
    Időben Pál előtti vallásos mozgalom Mária Magdaléna Temploma elnevezés alatt.

    Én nem láttam a kézirat fordítását, beszámoltam egy most megjelent könyv mondanivalójáról. Majd a szakemberek ízekre szedik ezt a könyvet, és ki fog derülni, hogy a fenti, kékkel szedett állítások igazak-e. Gyanítom, hogy igazak. Ebben az esetben se történik semmi, mert aki hisz Krisztusban, az továbbra is hinni fog. Aki eddig se hitt, az eddig is tudta, hogy az egész egy kitaláció. Nektek meg nem kellene kirohanni a könyv ellen, mert a pontos valóságnak ti se vagytok a birtokában. És erre nem válasz, hogy én se, mert sose állítottam. Ismertettem egy érdekes új könyv lényegét.

  23. 20 Tibor bá’

    Azt mondod amit én…

    A gazemberek mindig találnak valamit amivel hülyítik az embereket.
    Hogy az vallás, vagy mezítlábas földelés, az nekik nem számít.

    Az persze elképzelhető, hogy az ember mindig is szeretett hinni valamilyen „magasabb szintű” igazságban… De akkor ez is az ember egyik alapvető tulajdonsága, mint például a kapzsiság… még jól ki is egyenlítenék egymást egy erkölcsösebb rendszerben.

    Az emberek pedig nézetem szerint nem hülyék, hanem a természet törvényeinek megfelelően helyezkednek el az intelligenciát leíró haranggörbe alatt.
    Az nem a „hülyék” hibája, hogy vannak náluk értelmesebbek, akik ezt a plusszot arra használják, hogy a náluk szerényebbeket kihasználják.
    Ez egyedül az „intelligensek” erkölcsi felelőssége.
    Ők nem csak kihasználják a tömegeket, hanem példát is mutatnak…
    És… láthatjuk, hogy mivé válik a világ ha „birka” tömeg megpróbálja követni erkölcstelen intellektuális előljáróit.

  24. 10. Vagy csak egy újabb szeptember 11. Látványos felvétel egy rendőr agyonlövéséről(vagy inkább csak a földbe lő?). Két állig felfegyverzett terrorista, akik még lőni is tudnak, de ahhoz már túl hülyék, hogy a személyiket ne hagyják a kocsiban. Igazoltatásnál mégis jól jön, ha van személyi, jónapot kívánok, terroristák vagyunk! 😀 Látványos menekülés, autós üldözés, mint egy filmben, egész koreográfiája van. Lehet kelteni a hangulatot, elhatárolódni, nagyokat mondani. Valakik meg röhögnek a háttérben.

  25. 22:
    A belinkelésed írója mindjárt az elején ezzel kezd: ” will freely admit I haven’t read the book yet,” Tehát a könyvet még nem olvasta— akkor minek ír róla?

  26. 26: Mert a szerzőt ismeri… 😉

    Nézz meg róluk egy képet, aztán döntsd el, vennél-e tőlük autót… 😀

    Tessék, ez elolvasta: „I HAVE read the book and it really is worse than you might imagine.” 🙂
    http://robertcargill.com/2014/11/10/review-of-the-lost-gospel-by-jacobovici-and-wilson/

    Tibor bá’, ez egy hoax, te meg felültél neki. Ez a két /zsidó/ faszi most keres pár millát ezzel a könyvvel, mert a sok hülye keresztény megveszi.

    23-as hozzászólásoddal egyetértek.

  27. 24:
    Attila: „Az persze elképzelhető, hogy az ember mindig is szeretett hinni valamilyen “magasabb szintű” igazságban… ”

    Ezt hirdetem évtizedek óta. Az Ember predesztinált a hitre.

  28. 28. Tibor bá’

    „Ezt hirdetem évtizedek óta. Az Ember predesztinált a hitre.”

    Akkor így lett „teremtve” ?
    És akkor ez most rossz, hogy elvegyük tőle, és lenyomjuk a torkán a tudás fájának gyümölcsét ?

    Mert szerintem nem a hittel van a baj, hanem hogy egyesek kihasználják a hit és a tudás közötti hézagot, és rövid távú hasznok miatt az egész világot leamortizálják.

  29. 26: ha tényleg az igazságot keresed, érdemes elolvasnod a két linkelt kritikát, a magadról hirdetett racionalizmust képvoselik színvonalasan… 🙂 A zsidó szerződ meg egy ismert sarlatán.

  30. 29:
    Nem teremtve lett, ilyenné fejlődött. Például, az ősöd szürkületkor látott egy árnyat a bokorban. Ha azt hitte, hogy az egy tigris, és elmenekült, akkor életben maradt és lett utóda. Ha semmit se hitt el, amíg nem győződött meg róla, akkor megette a tigris és nem lett utóda.
    A csoportban (horda) senki se mert csoportelleneset tenni, mert az istenek ezért megbüntették. Aki nem hitt az istenekben, az kihasználta az előnyt, amiért a többiek (mondjuk) megkövezték, nem lett utóda, csak azoknak, akik féltek az istenek haragjától. — vagyis a hit az evolúció folyamán pozitív tulajdonság volt.

    Ezen tezhát nem tudsz segíteni. A lelkipásztorok nagy becsben vannak tartva, mert leápolják a lelket. Az emberek ettől jól érzik magukat. Kapnak egy kellemes mesét, amit boldog örömmel elfogadnak, mert KELLEMES. Nem halsz meg, mert van örök élet. Sok szemétséggel találkozol, de ők majd a pokolra jutnak, de te a mennyországba, mert megérdemled. te átmész a tűfokán a gazdag nem. stb. stb. vagy vedd meg ezt az étrend kiegészítőt (12.990 Ft) nem kell csípő protézis, mert ettől elmúlnak a fájdalmaid, de legalább 3 hónapig kell szedned (78.000 Ft.) vagy itt ez a méregtelenítő…. vagy fizess elő, az első két hónap ingyen van (tovább úgyse olvasod) a legtöbb embert nem érdekli a jövő, mert ha érdekelné akkor a KOFIDIS éhen halna a 49 százalékos THM-mel.

  31. 10: Tibor bá! A tegnapi párizsi eset nem a szeretet megéléséről szólt, hanem két elmebeteg ámokfutásáról. A jézusi szeretet megélésére két közismert példa a régmúltból Assisi Szent Ferenc és napjainkban Csaba testvér. Azt teszik, amit Jézus tanított. Ez igazolja Jézus tanításának igazságát és az ő hitüket, hiszen valóságosan cselekedve megvalósítják azt. Minden ember életében a megélt szeretet a legfontosabb, ezt mindenki igazolhatja. A Jézusban kételkedők csak elméleteket gyártanak, de a valóságosan megélt dolgokat nem tudják cáfolni.

  32. 27:
    Most másodszor írom. ismertettem egy megjelent érdekes könyvetaminek szerintetek én felelek a tartalmáért. Egy frászt.
    Az nem fair, hogy belinkelsz egy másik pasit. Fordítsd is le.

    Te meg annak ültél fel,hogy ez egy hoax. Honnan Tudod? Mert ez ezt mondja? Várjuk ki a végét!

  33. 31: Tibor bá! Az emberek nem érdekből szeretnek, hanem zsigerből. Te sem azért szeretsz, mert a mennybe akarsz jutni vagy a poklot elkerülni.
    Ezzel minden ember így van. A szeretet a létezés lényege.

  34. 27: observer! A keresztények biztosan nem fogják megvenni ezt a kisstílű könyvet. Jézus személyének és tanításának tisztasága jóval többet ér számukra.

  35. 15: „nem annyira az a lenyeg, hogy Jezus hogyan elt mit tett stb. hanem az, hogy MI hogyan tudnank minel inkabb Jezus tanitasa szerint elni”

    Hogyan tudhatnád mi volt valóban Jézus tanítása, ha nem tudod, hogyan élt, mit tett? Jézus nem írt könyvet „Tanításaim” címmel, hogy azt követhesd, hanem sok-sok evangélium változat és egyéb róla szóló irat közül válogatták össze az Újszövetség írásait a kanonizáció során, amikor már rég nem élt senki, aki a valódi Jézust ismerhette volna.

  36. 33: „Fordítsd is le.” Majd ha teljesen elment az eszem 😀
    Ha igazán komolyan vennénk, az eredeti(?) szír nyelvű anyagot kellene lefordítani, ha azt közre adták volna… 😉 Bár, mint te is megállapítottad, úgy is mindegy, mi áll abban a könyvben.

    35: „observer! A keresztények biztosan nem fogják megvenni” De, csak és kizárólag azok fogják megvenni. A lagymatagok és a bigottak egyaránt. A két zsidó meg meggazdagszik. 😀

  37. Jézus a zsidóknak
    „A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja.”
    (János evangéliuma 8.44)

    Badinyi bácsi kigyüjtött néhány mondatot, amit Jézusnak tulajdonít az Újszövetség. Azt is szokták mondani, hogy mindez az Ószövetségből nőtte ki magát, ….

    I.) Messzi idők ígéretét teszem valóvá most, hogy emberként jöttem ide közétek.

    2.) Nem volt ez szükséges addig, míg atyáitok lelkéből a szeretet imádsága törhetetlen
    hittel érkezett az örökké lett Mindenhatóság fényvilágába.

    3.) Amíg a földi ügyeket az Égi Törvény örök rendje irányította.

    4.) Amíg az emberi gonoszság meg nem rontotta bennetek az istenfiúság méltóságát.

    5.) Amíg az örök Szeretet Teremtőjét — akit ti Istennek neveztek — meg nem gyalázták e gonoszok azzal, hogy más népek legyilkolását ez örökkévaló rendelésének és akaratának hirdetik.

    6.) Amíg a mindent előre elrendező és a földi ügyeket is irányító Fényvilág Igazsága helyett – az ember- és állatáldozatokat követelő gonosz akaratát, hogy az istenfiakat emberi szolgákká tehesse — „Törvénynek nem nevezte egy parázna nemzetség.

    7.) Meglátjátok és halljátok is, miként ostorozom majd őket, mint mérges kígyók fajzatait, kiknek szája gonoszul és hamisul szól, mert csak önszeretet és önérdek lakozik bennük.

    8.) Akik nem akarják észrevenni az Idők jeleit, és azokban az Igazságra intés felemelt ujját.

    9.) Akik Istennek tisztelik a maguk csinálta írást, azt „Törvénynek nevezik, hogy a sötétségben járók útját irányítsa.

    10.) Engem meg akarnak ölni, mert tudják, hogy én vagyok a Világ Világossága, de az én beszédemet nem értik, mert nincsen bennük Igazság.

    11.) Ha majd legyőztem a halált és visszatérek a Fényvilágba, titeket is üldözni fognak az én nevemért.

    12.) De érettetek, és mindazokért, akik majd nektek hisznek, járom végig emberi utamat, hogy Atyánk Igazsága megszentelődjék, és mindnyájan egyek legyetek az Ő Igazságában.

    13.) Így teszek bizonyságot arról, hogy Ő küldött engem e világra, hogy az igazak és hívek megőriztessenek minden gonosztól.

    14.) Mert a gonoszok a hazugságot és a bosszút vallják istenüknek. Majd eltitkolják és meghamisítják az én beszédemet is, amit az Igazságról hirdetek, hogy titeket a Fényvilágból a sötétség útvesztőjébe tereljenek.

    15.) Azt fogják nektek mondani mindennap, hogy bűnösök vagytok és bűneitek terhétől csak az ő feloldozásuk, szabadíthat meg titeket.

    16.) De ne higgyetek nekik, mert nem születtetek bűnösöknek, hanem sokan meggyengültetek a Lélekben.

    17.) Tartsátok meg azért és kövessétek az én tanításomat, hogy a Lélek által mindig elérjetek engem és megmaradjatok az én Igazságomban.

    18.) Meg kell hát tisztulnod az önmagadba való nézéssel.

    19.) Ha saját lelkedbe nézel, már ketten vagytok a megújulásra: jó szándékod és az elhatározás, hogy jóváteszed azt, mit gyengeségedben rosszul végeztél. Jóvá-tevésed, lelked, így megtisztulása, örömöt ad.

    20.) Ilyenkor nézz a Fénybe. Én vagyok ott is Veled, és új erőt kapsz.

    21.) A Lélek Világosságára gyújtott Tűz is szent. Általa is tisztulhat Lelked, hiszen láthatod hatalmát a gonoszság elégetésére. Ne nézzed hát csak tűznek, mert bizony égi Fény az is. Jóra való elhatározásodat örökíti, jóvátett vétkeidet elégeti. Szent fogadalmak születnek a Tűzbe, Fénybe vetett tekintetekkel.

    22.) A Fény-tüze és a Tűz-fénye adja lelkednek sugarát, mely segít is, gyógyít is, ha úgy akarod, és kéred a Kegyelem erejét hozzá.

    23.) Maradj hűséges, és fordulj hozzám, hiszen emberi, apró, igaz dolgaidban is megsegítlek, de igaz légy útjaidon akkor is, ha a gonoszok közelítenek hozzád.

    24.) Nehéz az Igazság útja, de ha a Fényt követed, szembe állsz vele, akkor a sötét árnyék mögötted van, de bizony, ha hátadat fordítod a Fénynek, csak a sötétség vesz körül, melyben legnagyobb teher a saját árnyékod.

    25.) Én úgy parancsoltam: Szeressétek egymást, mint én, szeretlek titeket! –
    Ez legyen életvizeteknek a forrása: a SZERETET.

    26.) Szeresd nagyon atyádfiát, családodat, nemzet-testvéreidet, hiszen közéjük születtél. Sorsotok is egy — közös.

    27.) A nemzetség, melybe Isten rendelt, földi életed vára, otthona. Hozzá láncol az Igazság. Ha eltéped e láncot, olybá leszel, mint a hulló falevél, melyet a szelek visznek magukkal s egyszer elvész valahol a feledés sarában.

    28.) Maradjatok meg nemzetségetek erős hajtásának, mert kőtelességetek az Igazság tanítása — az én földi munkám folytatása.

    29.) Fogjátok erősen egymás kezét, és ne féljetek! Én veletek vagyok, de összefogott erőtök, közös akarattal és törhetetlen hittel végzett munkátok szükséges ahhoz, hogy veletek maradjak.

    30.) Kaptok majd jeleket tőlem, amikor az idők megkövetelik. — Küldök majd vigasztalókat is. Egyszerű Fénylátókat. Nem hatalmasokat.

    31.) De maradjatok meg mindig a FÉNYBEN, mert amint majd erősödik a gonoszság hatalma a Földön, úgy majd az épített, gazdagsággal és pompával berendezett templomok is a sötétség házai lesznek.

    32.) De én veletek maradok a világ végezetéig.

  38. 38:
    Csak nem képzeled, hogy ezt végigolvasom?

  39. 38: pimpo, kurva nehéz ám gondolatolvasónak lenni 🙂
    Legalább egy fél szóval utalhattál volna rá, hogy ezt minek másoltad ide… 😀

  40. Tibor bá’: Kérlek javítsd a szövegben az i.u. -t (időszámításunk utánt) i.sz. -re (időszámításunk szerint). Az i.u. még nem jött el. 🙂

  41. 11 AB: a mostani párizsi terror mindenről szól, csak az iszlámról meg a vallásról nem.
    Kérdezd bővebben a CIA-t.
    Úgy lőtték le (tegnap) a rendőrt, hogy egy csepp vére se folyt.
    Autókban menekültek sorban. Profik voltak, akik megtervezték – amatőrök akik végrehajtották.
    Igaz, a vallásos érzelmekkel nem jó viccelődni (ezt tették az áldozat újság karikaturistái, akiket lelőttek: hiányolták az iszlám bosszút Franciaország ellen és mondták, hogy az ajándékkal ráérnek január végéig).
    Megkapták

  42. 43:
    Vagy a Kr. nelkul-hoz? 🙂 Az lenne a legjobb…

  43. Observer, tömegével vannak ilyen könyvek, amelyek bizonygatják, hogy Jezus túlélte a keresztrefeszítést, és Magdalenaval családot alapítva nagy europai dinasztiák kultikus gyökerét alkotta. Nem kispályás, Merovingok, Anjou, Habsburgok mind ide vezetik vissza magukat!
    Ami a könyvben nem jön, hogy amikröl Jézus beszél, az sok millió ember vallását jelentette -a Jordán másik partján, ami már nem volt Római Birodalom érdekeltség.
    Magdalai Maria papnö volt, s írásait megtalálták, olvashatod is: Nag Hammadi leletben.
    Magdalai Maria késöbb egy óriási kórházat vezetett Babilonban. Maria, az anya visszavonult az Adiabene-királyságba, ott élt haláláig, Edessa-ban. A Halotti leplet is itt találták meg (!), s mentették a muszlimok elöl….
    Péter eleinte Antiochiában csinálta az egyházalapítást, s írásos nyoma maradt, hogy kiadósat üvöltözött az arra turnézó Paulussal, aki arra igyekezett megdumálni a keresztényeket, hogy metéltessék körül magukat. Késöbb Babilonban pápai rangban volt egyházalapitó. Sokszáz templomukat (legszebb még romokban is a Hatra-i) megcsodálták a japánok, akik autópályát építettek Irakban, s egyórás filmet csináltak az eredeti keresztény emlékekröl. (ezt sikerült megnéznem…)

  44. 46: „Observer, tömegével vannak ilyen könyvek, amelyek bizonygatják, hogy Jezus túlélte a keresztrefeszítést”

    Elsőnek mindjárt a Biblia. Bár nem a túlélés szót használja… 😉
    De még mindig nem lettem okosabb. Csak sejtem, hogy te talán egyetértesz a könyvben leírtakkal…

  45. 46: Szerintem Orbán Viktor is simán vissza tudja vezetni a családfáját Jézusig… 🙂
    A pletyka szerint azért vetette meg a strómanjával a Habsburg főhercegi kastélyt, mert egy Habsburg lépett félre egy cigánylánnyal arrafelé, ez volt az ükapja és ükanyja. Márpedig ha a Habsburgok is a Jézus-Meroving (Grál) vonalon származnak le, akkor OV is!

  46. 48: Arma, próbaként egy keresztre feszítés? Osz’t meglátjuk… 🙂

  47. 49: Vers mindenkinek:

    A hepiend balladája

    Trónörökös volt a Habsburg,
    A Ferenc Ferdinánd –
    Nyári éjen kedvese lett:
    Sárika, vadvirág…
    Száll reád merénylet átka,
    A mátka megfogant –
    Méhében egy halott császár
    Magjáért szól a lant.
    Ah! lágyan kél az esti szél
    Alcsútdoboz felé;
    Szüzek siralma, özvegyek
    Panasza nyög belé.
    Ne szülj császárt, te szűz! anya
    Ne szoptass csecsemőt!…,
    Férjhez adták egy orsóshoz
    A csinos roma nőt.
    Elárul a járomcsontod,
    A nemes halánték –
    Nemzedékek titkát hordod:
    Ferdinánd atyádét.
    Európa egységes lesz,
    Magyar reményt kínál –
    Hogy végtére megment minket
    A szakrális király.
    Pápa, add hát áldásodat!
    Ő megmenti trónod…
    Antikrisztus nem fog rajta –
    S így mindenki boldog.
    Megmenekülhet a világ,
    Róma és Izrael –
    Armageddon tehát nem lesz:
    A vész így illan el…
    Halál helyett örömünnep
    Az Apokalipszis –
    Jézus, s Márja békét hoznak,
    Mert nem lesz több krízis.
    Az Aranykor bőséggel jön,
    Büszke Isten Fia –
    Eredményes volt az újkor
    Magyar áldozata.
    Eggyé forrt az egész világ,
    Minden népe testvér –
    Megigazul minden ember,
    A sok bűnös megtér.
    Egynek engedetlensége
    Majd’ mindent tönkretett –
    De egy engedelmessége
    Irgalmat érdemelt.
    Isten tehát megbocsátott:
    Új a történelem! –
    Mert leszállt Ferdinándra
    Megszentelő kegyelem.

    Vác, 2004. október 26.

    Czike László

  48. 51: Szerintem zseniális humor. Czike meg is indookolja, hogy arra írta tréfából, amikor hallotta, hogy Felcsút környékén ez egy általánosan ismert pletyka. Én teszem hozzá, hogy nem kizárt, hogy OV maga terjeszteti, mert ez is erősíti trónigényét! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük