(1534-sz) Felebaráti szeretet

Tibor bá’ online

 

~q165Miután megláttam Orbán legújabb fényképét, ahonnan egy kétségbe esett, gondterhelt, öregedő ember nézett rám, megszántam szegényt, mert engem annak idején a felebaráti szeretetre tanítottak. Meg olyasmire, hogy ha valaki arcul csap, nyújtsd oda a másik orcádat is, és ez az oda-vissza csapkodás az adókra is vonatkozik. Különben is az unortodox gazdaságpolitika alapköve az újabb és újabb adók folyamatos kiötlése. Na, ebben akarok segíteni.

Kéményadó: Tudom, ilyen már volt a történelem folyamán, de ez most egy kicsit másképp néz ki. Először is az önkormányzatoknak fel kell mérni a területükhöz tartozó kémények számát. A törvényerőre emelkedés után a lebontott kéményekre úgy kell tekinteni, mintha most is állnának. A tulajdonosoknak be kell szerezniük Rogán Antal baráti köréhez tartozó vállalkozó által forgalmazott füstmérő berendezést, amit online csatlakoztatni kell a NAV-hoz. Minden megkezdett 1000 m3 füst egész 1000 m3 füstnek számít. A március 31. és szeptember 30. közötti füst mennyiségét öttel kell szorozni (mert így van betervezve a költségvetésbe). Ezer köbméter füst után fizetendő összeg a mindenkori minimálbér egy ötöde, hazai fa égetése esetén. Erdélyből importál fa esetében ez az összeg hárommal osztandó. Aki igazolni tudja, hogy gyermeke füstmérgezést kapott, az két évig mentesül a kéményadó fizetése alól, illetve a gyermek kórházi költségeit (pl. hálapénz, paraszolvencia, baksis, stb.) le lehet vonni a családi adóalapból.

Vécéadó: Tudom, hogy már ez is volt a történelem folyamán, de akkor még nem volt vízöblítés. Minden főbérlőnek bejelentési kötelezettsége van, hogy hány vécét tartozik fennhatósága alá. Hajléktalanok részére a 0,3 vécét kell feltételezni. A nyilvántartásba vett vécék számát be kell szorozni a használók számával, illetve 0,45 kg-al, hogy megkapjuk egy adott vécé szarelnyelő hányadosát addig, amíg nem készülnek el az emberi végterméket monitorozó elektronikus 4G vagy 4D készülékek 16 Gbite memóriával és 12 Mpixel fényképezőgéppel, amelyeket Lázár János cége szállít 200 százalékos felárral. A 2016. március 31-ig nem komplettirozott vécéket hatósági jelenlét mellett (általában közjegyző) le kell bontani, a tulajdonosnak pedig kötelező oktatásban kell részt venni, ahol meg kell tanulni az unortodox vécéhasználat alapszabályait (húsz ezressel sosem töröld ki a segged). Az így nyert szarmennyiség után minden hónap 5. napjáig a NAV-nak be kell fizetni kilóként 27 százalékot addig, amíg Vida Ildikó az elnök. Ezt követve a szardíj 32 százalékra nő.

Szakálladó: A vasárnaponként családi életet élők legidősebb férfitagjának a szőrtelen arcért adóznia kell. Az adó mértéke az életkor mínusz 18, szorozva a minimálbér háromszorosával. Az adó fizetése alól mentesül az, aki már legalább 4 hete szakállt növeszt. Az adó a hatálybalépést követő 5. hét első napján megszűnik, helyette érvénybe lép az általános szakálladó, aminek mértékét Orbán Viktor hetente kétszer megváltoztathatja. Az adót félévente kell befizetni a www.nav-nesze-neked-kétharmad.hu honlapról letölthető mértékben.

Zebra használati díj: A zebrán való átkelés esetén minden magyar állampolgár köteles az átkelőhelyen felállított perselybe 100 forintot behelyezni. Az így összegyűlt pénzből szándékozik az állam a megrokkant állampolgárokat segélyezni. Aki nem rendelkezik a megfelelő aprópénzzel, az tájékozódhat a www.nav-megnyúzunk-baszod.hu honlapon.

Időjárási hozzájárulás: Az időjárás nem tartozik a kormány hatáskörébe. Mivel az időjárás az NMB utasításait nem követi, az állam az állampolgároktól szedi be az időjárás-mutyi elmaradásából származó hiányt. Ezek szerint minden Magyarországon tartózkodó, nagykorú állampolgár a havi átlaghőmérséklet szorozva százzal összeget köteles a NAV-nak átutalni. A mindenkori összeget le lehet tölteni a www.nav-lecsupaszítalak.hu honlapról.

Reverzális benzinadó: A nyersolajár csökkenéséből származó jövedéki csökkenés ellensúlyozására a kormány bevezeti a reverzális benzinadót, aminek a kiszámítása a következők szerint történik. A havi átlag benzinárat levonjuk 450-ből, majd az így kapott összeget beszorozzuk 60-al (átlagos havi fogyasztás) amit sárga csekken kell befizetni. Az igazoló szelvényt jó látható helyen kell elhelyezni, hogy az e célra felállított kamerák észlelni tudják. A befizetés elmulasztása esetén a büntetés 500 %.

Reverzális egyházi adó: Minden nagykorú állampolgár köteles fizetni a minimálbér 10 százalékának megfelelő reverzális egyházi adót, ami alól a KDNP regisztrál tagjai mentesülnek, valamint azok, akik a történelmi egyházaktól felmentést kapnak istentisztelet (vagy hasonlók) rendszeres látogatására való tekintettel.

_______________________________________________________
_______________________________________________________
____________________________________

30 gondolat erről: „(1534-sz) Felebaráti szeretet

  1. Na meg csak ez hiányzott !
    Akkor egészítsuk ki:

    Dagadó : Testindex 20 fölött fizetendő , minden +1=1000 Ft/év !
    Hervado: Pete érés megszűnése után fizetendő !
    Lankadó : ha mar nem tud gyereket csinálni , évente fizetendő !

    Stb. Stb.

  2. mi történt Tibor’bá? tele lett a tököd? az ilyen írások előtt jól fel szokott menni az emberben a pumpa 😀 mintha magamat látnám!

    aztán kijön, aminek ki kell jönnie…

  3. A benzinadónak abszolút értékét kéne venni, nehogy rosszul járjanak, ha újra emelkedik az olaj ára. És persze meghatározni egy minimál adót is, hogy az se érintse őket negatívan, ha egyre kevesebben, egyre kevesebbet autóznak.

  4. Időjárási hozzájárulás: ehhez módosítót nyújtok be, mivel a téli hónapokban a hőmérséklet mínusz értéket vehet fel, és ez akkor adóvisszatérést jelentene 😉 Szóval az átlaghőmérsékletet abszolút értékben kell alapul venni…

    Aztán lehetne még „gyermek-különbözeti” adó: Az a család, aki a regnáló miniszterelnök gyermekei számánál több, vagy kevesebb gyereket nevel, a különbözet után fizessen adót.

  5. Ja, majd elfelejtettem, egy bizonyos blogon nagyon érdekes új bejegyzés olvasható egy bizonyos témáról!!! 🙂

  6. Tibor ‘bá! Azt nem tanították, hogy ne emlegesd az ördögöt mert megjelenik??

  7. Túlkoros adó. Aki a születéskor várható magyar átlagos élettartamot túlhaladja (nemének megfelelő értéket), az nyugdíja annyi százalékát fizeti be adóba, ahány éves. A 100 feletti évekre a kormány mentességet ad! 🙂

  8. „Sokan úgy vélik, hogy Orbán abnormalitásának igazi neve a fanatizmus. Az a paranoiás vagy paranoid típusú fanatizmus, amely egy embert zárt pályán tart, kényszeres cselekvésekre ösztönöz, és képessé tehet adott esetben a legnagyobb gonosztettekre is. Nyitva hagyva a paranoia kérdését, maradjunk egyelőre a fanatizmusnál. Elfogadom, hogy minden fanatizmus rejt magában veszélyeket, e veszélyek azonban nem egyforma mértékűek. Veszélyességük különbözik aszerint, hogy a fanatikus hitnek mi a tartalma. Fanatikusok ezrei áldozták a saját életüket — és nem a másokét — pusztán azért, mert eltökélten hittek valamiben, és egy olyan helyzetben, amit egy kevésbé hívő és kevésbé fanatikus megoldott volna könnyed kompromisszummal vagy lezser árulásfélével, ők inkább megmaradtak hitükben. De fanatikusok nélkül nincs vallásalapítás, sem vallásháború, nincs felkelés és forradalom, sőt attól tartok, hogy megszállott fanatikusok nélkül a tudománynak és a technikai-műszaki fejlődésnek is elég nagy híjával lennénk.

    Orbán fanatizmusa két további vonás által vált olyan veszedelmessé, mint ahogyan a világ megismerhette. Az első vonás abban állt, hogy fanatizmusa egy emberellenes és ebben az értelemben gonosz hitvilágra épült. A pozitív érzelmek hiánya ennek a gonosz, antihumánus hitvilágnak adott helyet. Mindegy, hogy szellemileg ezt hová vezetjük vissza. Ehhez torz személyiségre van szükség, erre be kell lenni programozva. Ha az emberek sokaságának általános viselkedési formáit vesszük figyelembe, beleértve ebbe még a bűnözők nagy részét is, arra a következtetésre juthatunk, hogy Orbán e gonosz princípiumra épült fanatizmusában már valóban ritka, szinte egyedi jelenség, vagyis abnormális.

    Ezt kiegészíti még fanatizmusának másik sajátos kísérőtünete, a saját csalhatatlanságába vetett hite, ami viszont vélhetően nem volt veleszületett, hanem fokozatosan fejlődött ki benne. Az eleinte szorongó Orbánt sorozatos sikerei, majd győzelmei győzték meg arról, hogy miként a pápa kihirdethette saját csalhatatlanságát, ugyanezt ő is megteheti. Ha ki nem hirdette is ebben a szigorú formában, mindinkább érzékeltette, önmagát pedig száz százalékig meggyőzte felőle.”

    Hát nehéz észrevenni, hogy a fenti sorokat valójában Hitlerről írták, én mindössze lecseréltem a „Hitler” szavakat Orbánra.
    Az adók egyelőre viccesek és jót nevetünk rajta. Egyelőre….
    10 évvel ezelőtt szerintem jót nevettünk volna a chips-adón, pornóadón, szerencsejáték adón, telefon adón is…… csak hogy néhányat említsek.

  9. Arma Gedeon szerint: 2014. december 19. péntek – 10:53

    Le vagy te szarva! 😀 😀 😀

  10. András:
    Köszönöm, felhasználtam. 😀

  11. Tibor bá’ off leszek.
    Nincs meg már az a poszt amikor nálatok voltunk Janival, Pzujjal, Melikével meg még egy páran és lövészetet gyakoroltunk, meg mindig kijött a kis kutyus (aki a derekamig ért, jött volna bújni, de felküldögetted a helyére:), Évával jót beszélgettünk, és jó zsíros (nagyon zsíros) gulyást főztél? Pont kerestem volna a lövős képeket, de ohne poszt… lépcsőn üldögélős hangulatban vagyok pedig! 😀

    Jó karácsonyt és dinamikus/nyugis, de mindenképp egészséges új évet kívánok! amilyet szeretnétek!

  12. Ezt a sok adónemet be is kell vallani. Pl. egy söralátéten. Íme egy megoldás:

    Kedves Adóhivatal!
    Adóbevallásom halld!
    Özvegyasszonynál végeztem munkát,
    Természetben kaptam meg az árát.
    Ha most ennek kéred adóját,
    Nevezd meg a behajtóját!
    Fiatal legyen, szép és gusztusos!
    Úgy akár többször is adózok.
    Ha olyat rendelnél, ki öreg és csúnya,
    Akkor mondd meg, mi lesz az adótúlfizető jutalma?

    A söralátét színe legyen narancssárga, a felső szegély az: „adóbevallásom söralátéten”, az alsó szegély az: „ez az ígéret is csak a múlt, a botrány is csitult”, feliratokat tartalmazza, értelemszerűen a fenti versikével. 🙂

    Boldog Karácsonyt!
    Esetleg jó kép (söralátét) szerkesztést! 🙂

  13. Dorka szerint: 2014. december 19. péntek – 19:55

    Átküldöm a képeket. Szerintem a poszt létezik.

  14. Köszönöm! 🙂 mindkét sorozatot megkaptam!

  15. Ajaj, mire kell itt számitani, az ionisták lőgyakorlatot tartanak…
    Mi volt a zsákmány? Hat fácán, 5 nyúl, 19 gója…

  16. Gedeon.
    Az ‘ionisták’ lőttek. zsákmány: 2 kation, és 4 anion. Összességében negatív eredmény.
    🙂

  17. Jani, a gólya szigorúan védett, arra nem is szabad lőni. A gója viszont szabad préda… (csak nehogy a nyúl, a fácán és a gója is vigyen puskát…)

  18. Nyugalom gyerekek, az ionisták és a gojisták kéz a kézben fognak együtt kihalni, csak várjatok 15-20 évet. Tudjátok a halál megold minden problémát. 😀

  19. Arma!
    Rosszul tudod, két lábbal vagyok a zsírban, mert vettem 20 kiló zsírszalonnát és disznóölést imitálok. —— Most vettem észre, hogy az életkoromra céloztál. Szerintem nem vagy tisztában a helyzettel. Könnyen megelőzhetsz. Tudod a dolog úgy néz ki, hogy manapság, aki 75-ig nem kap infarktust, rákot, sztrókot, az könnyedén elél akár 100-ig is. Nekem tehát van még testvérek között is 20 évem, de te bármelyik pillanatban a szívedhez kaphatsz, aztán szirénázva rohan veled a mentő és vagy ott hagyod a fogad, vagy kitolnak a kórházból bénán, vagy kihull a hajad a kemoterápiától és kapsz még két jutalom évet. (remélem nem volt túl erős 😀 )

  20. Látom, túlteng bennetek a ‘felebaráti szeretet’. 🙂

  21. …de miért szállítana ez alkalommal Lázár János cége a megszokotthoz képest ennyire nyomott áron?

  22. Tibor bá, már 40 évesen infarktustünetekkel vánszorogtam be a rendelőbe, gondolatban a temetésemet szervezve… Hát mit mondjak, erős volt!!! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük