(1525) Pofon pofon hátán

Tibor bá’ online

 

~q191Érdekes, hogy értelmes emberekkel is el tud futni a ló. Orbán pávatánca kitűnő taktikának bizonyult, mert azok az emberek nincsenek hozzászokva a magyaros jéghátán is megélhetéshez, vagy nem értik azt a bizonyos forgóajtós esetet, ahol a magyar mögötted megy be és előtted jön ki. Hogy a francban csinálja? Ez a pávatánc stratégia annyira bevált, hogy Orbán el is dicsekedett vele nekünk, a népnek. Miközben a népi bölcsességet nem tanulta meg, amelyek jól visszatükröződnek a közmondásokból: „a fák nem nőnek az égig.” Még Felcsúton se.

A nyugati úri diplomata azonban nem hülye, legfeljebb tapasztalatlan. Most aztán tapasztalhattak néhány magyar trükköt. Jó taktika, jó trükkök, csak időben kell őket abbahagyni. Orbán nem tette.

Az viszont kétségtelen, hogy az Orbán kontra Nyugat meccsben a félreismerések minkét oldalon virágoztak. Orbán nincs hozzászokva, hogy „figyelj már, ezt abba kellene hagynod”. Ő csak olyan mondatokat ért meg, ami így kezdődik: „a jó kurva anyádat….” Így esett, hogy nem állt meg ott, ahol még megállhatott volna. Sőt, még most se áll meg, mert képtelen felfogni egyszerű dolgokat, ha az nincs beültetve az örökös letámadást diktáló fejébe. Horthy annak idején mindössze hadat üzent Amerikának, akiknek fogalmuk se volt, hol van Hungary. Orbán erre rátesz egy lapáttal, be akarja perelni Mr. Goodfriendet mert nem tett feljelentést, pedig kellett volna. Amire a mosolygó politikus csak annyit mondott, a diplomatákkal foglalkozó Bécsi egyezményt időnkét érdemes elolvasni. Nem egy ügyvivő diplomata sérthetetlen, Amerika még a külföldön (pl. Japán) bűntényt elkövető (mondjuk erőszakos nemi közösülés) katonáit se engedi helyi bíróság elé. Különben is az amerikai ügyvivő nem rágalmazott, ismertette hazája döntését, mert ez a dolga.

De ne ragadjunk itt le, mert nem ez a lényeg. Az embereknek van egy érdekes szokása, neveket nehezen jegyeznek meg, de ha egyszer megjegyzik, akkor nem felejtik el. Orbánnak sikerült majd minden második nap bekerülni a nyugati médiába, az emberek alaposan megtanulták a nevét. Orbán újfasiszta lett, és ezt most már az egész világ tudja, eszük ágában sincs elfelejteni. tehet, amit akar, a bélyeg már rá van sütve. A rossz tanuló hiába tanulja meg a leckét kitűnőre, ő már csak rossz tanuló marad a tanár fejébe, nem fog ő már ötöst adni neki, ha összeszarja magát akkor se, legfeljebb hármast, vagy nem ír be semmit.

Orbán viszont állja a pofonokat, mert stábja mindent meg tud magyarázni, és aki hajlamos rá, az el is hiszi. „A nyugat megtámadta a magyarokat.” McCain újfasiszta kijelentése után ezrek lepték el a facebookján és okádták a hülyébbnél hülyébb angol mondatokat, amelyek bődületes tudatlanságról árulkodtak. A „nem kell felülni a propagandának” angol változatában a „seat up” szerepel, mint felülés, ami olyan primitív észjárásra vall, hogy Orbánnak lesülhetne a pofájáról a bőr, hogy ilyen követői vannak. Igaz, a kétharmad darabra megy, nem minőségre.

Viszont nem minden Orbán követő ennyire bunkó, a normálisabbaknak kezd megjönni az esze. McCain könnyen lehetne ma az USA elnöke, a megválasztása kicsikén múlott, és könnyen lehet, hogy Obama hamarosan meg fogja ismételni McCain szavait. A kérdés az, hogy Orbán meddig állja még a pofonokat? Mert nem fogják abbahagyni, az biztos. Nem azért mert olyan fontos lenne ez a 93.000 négyzetkilométer, hanem azért mert Amerikának nincs szüksége egy ilyen példamutogatásra. Ha nagyon gyorsan nem jön meg az esze, elveszett ember.

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
______________________________

53 gondolat erről: „(1525) Pofon pofon hátán

  1. Nem o lesz az elso meg europai viszonylatban sem, akit lecsereltek az amerikaiak a kozelmultban.

  2. 1: Nem tartom valószínűnek, hogy Orbánt csak úgy simán le lehetne ‘cserélni’.
    Még mindig van egy legalább másfél milliós, a vezérért cselekedni is hajlandó tömeg, a túlsó oldalon ilyen nincs, max. hidakon vonulgató emberek vannak. /Erőszakmentes tüntetéseken a hatalmon levők itt nálunk csak röhögni szoktak./
    Persze meg lehet buktatni, csak az uniós pénzcsapokat kell elzárni hozzá. De akkor a hívei szétverik Budapestet, a kulcspozíciókba beültetett emberei meg ellehetetlenítik/elszabotálják annak az intézkedéseit, aki kormányra kerül. Nem beszélve arról, hogy ez fordítva is elsülhet, kiválthatja a nyílt diktatúrát, elszakadást az eu-tól stb.
    OV-t vagy a fideszen belül belső puccs buktatja meg /pl. Simicskának meg lehet az ereje hozzá/, de kérdés hogy ezt hogy nyelik le azok, akik OV-t istennek tekintik (valami nagyon-nagyon gennyes dolognak kell kiderülnie OV-ról, hogy ez működhessen).
    Vagy úgy jár, mint a felcsuti juhász…

  3. Mivel Orbánra szavaznak az emberek nem a fideszre, ha usa kiiktatja Orbánt akkor szétesik a kormány és jönnének vissza a csókos szdsz srácok tovább nyúzni a magyart.
    Azon csodálkozom, hogy a fenébe nem lett még „rákos” vagy nem tették még el láb alól mint azt tették jópár másik vezetővel?
    Abban bíznak, hogy a soros-fiókának ez csak valami kilengés és visszatér még a fészekbe?
    Vagy ez a nácizás már a ennek a része, csak előtte mélyen el kell hitetni hogy ide is el kell hozni az usa féle demokráciát?

  4. 2:
    Az anyósom kitűnő iránytű. Még tavasszal is elment szavazni, mit elment, elvonszolta beteg testét, hogy az imádott Viktornak adjon még egy voksot. Tegnap viszont majdnem leestem a székről, amikor szidta mint a bokrot, hogy micsoda hazudozó szemét alak. Hogy közben mi történt az anyósommal, fogalmam sincs. Még arra is kitért, hogy a rezsi csökkentést ő is beszopta (miközben én megpróbáltam felvilágosítani).

  5. Orbán valóban pszichopata, amikor az amerikai diplomata beperléséről fantáziál hangosan, de ez a cikk is a szokott elvakult uszjtás. Orbán nak a fasisztázása nagy rajongótábort szerez Nyugaton is, ott is tömegek utálják a rendszert. Lehet, hogy épp ez a cél. Talán egy szereposztás ez, a likudos zsidó csapat kiadja McCainnak, emberének, hogy népszerűsítse egy kicsit a másik emberét, Orbánt az ellenzéki tömegekben és persze magyar hívei körében. Konteós vagyok, talán paranoia, de nekem gyanús.

  6. Szerintem pedig az 1 millió jobbikos, akkor inkább ki fog állni Orbán mellett – mert hát már nehogy már az USA buktassa meg a magyar kormányt. Mondván: „inkább a Jobbik, mint bármelyik másik párt, de annak nincs sportértéke, hogyha a Fideszt nem a magyar nép buktatja meg, hanem a nemzetközi multinacionális elit.”

    És vajon miért? Mert hogy nyilván nem azért, mert nincs demokrácia… mert ha ezt gondolod, annyira naiv vagy Tibor bá’, mint egy 15 éves kislány…

    Amúgy szerintem szánalmas az a hozzáállás – ami itt többek sajátja – hogy „Az USA tényleg egy szar, de ha Orbán ellen megy, akkor menjen… Hajrá!”

  7. Érdekes ez a dolog. Az, hogy úgy néz ki, az USA le akarja váltani Orbánt, újra kicsit szimpatikussá teszi a szememben – akárhogy is lejáratta magát a földügyekkel. Ez az érzelmi része a dolognak. Az eszem meg azt mondja, hogy váltsa bár le akárki, jöjjön akár a Fletó – akit amúgy egy tetűnek tartok – sőt akár húzzon le még rólunk sok bőrt a zsidó nagytőke, csak ne úgy végezzük, mint Irak, Líbia, Szíria vagy Ukrajna.

  8. 7: egyesek türelmetlenül kémlelik az eget az ablakukból, hogy mikor jönnek már az amerikai bombázók Orbánt megbüntetni…

  9. 8: „Az, hogy úgy néz ki, az USA le akarja váltani Orbánt, újra kicsit szimpatikussá teszi a szememben – akárhogy is lejáratta magát a földügyekkel. ” Ezt a reakciót előre ki tudják számítani a poltikai boszorkánykonyha háttér-szakemberei, és épp ezért gyanús, hogy megtervezett színjátékot látunk.

  10. 7:
    Mielőtt kikiáltasz naiv kislánynak, olvasd el azokat, amiket írtam korábban. Ezerszer felhívtam az olvasóim figyelmét, hogy Washingtonnak nem az a baja, hogy Orbán lerombolta a demokráciát, meg a korrupció, stb. hanem, hogy nyíltan Putyin mellé állt az Unióban. De még ebben a posztban is egyértelműen megírtam: „Amerikának nincs szüksége egy ilyen példamutogatásra.”
    De te barátom abban a tipikus magyar betegségben szenvedsz, hogy nem azt olvasod, ami le van Írva, hanem ami eszedbe jut.

  11. Szerintem is színjáték az egész. Mindenki azt lát bele Orbánba, amit akar – fasiszta diktátort, vagy nemzeti hőst –, de ettől még Orbán ugyanúgy része a háttérhatalmi játékoknak, ahogy eddig volt. Eszébe sem jut szembemenni a saját szerepével, mert tudja, hogy kilőnék, mint egy kutyát.
    Az a baj, hogy itt (is) csak találgatunk, azokra a ‘hírekre’ építve, amit nap mint nap elénk tesznek. Ezért nem lehet 5-ről 6-ra jutni.
    Más dimenzióból látva a dolgokat, mindennek lehet logikus magyarázata; még Orbán néha abnormálisnak látszó lépéseinek is. (Ezzel együtt nem zárható ki az sem, hogy meghibbant.)

  12. 12: Magam se vagyok biztos az összeesküvéselméleteimben vele kapcsolatban, csak egy biztos pont van: hogy elég dilis!

  13. Nekem teljesen hihető, hogy OV-t már meghülyítette annyira a hatalom, hogy elfelejtette, hol vannak a határai, kik építették fel őt, és kiknek kell feltétel nélkül mindig meghódolnia, ha életben akar maradni. Sajnos így működik a hatalom általában. És még ha ezúttal a mi érdekeink is lennének azok, amik mellett kiáll a latorállam USÁval szemben, ha ez polgárháborúhoz vezet, inkább ne tegye.

  14. 14.
    Ne félj, Orbánt emlékeztetik, ha elfelejtené hol vannak a határok… de nem felejtette el. Orbán nem a felcsúti juhász kategória.
    Még az olyan nagypályás játékosokat is eltapossák, mint pl. Sztalin, akinek az első adandó alkalommal megrendült az egészsége, amikor saját kezébe akarta venni a gyeplőt. A renitenskedők nagy nyilvánosság előtti kivégzéséről ne is beszéljünk, volt már erre is példa, egy kontinenssel odébb.

  15. Lehet erről álmodozni, hogy csak megmérgezik a kedves vezetőnket, az országot meg hagyják szépen virágozni, de a felemlített ellenpéldák sajnos nagyon is közeliek és valósak.

    Számomra most az a főkérdés, hogy ki lehetne az a vezető, aki elég jól tudná megvalósítani a következő ellentmondó külpolitikai célokat:
    -Elég hitelesen képviselni Amerika felé, hogy jó, megbízható szövetségesek vagyunk ahhoz, hogy ne szítsanak nálunk polgárháborút
    -Úgy lavírozni, hogy lehetőleg kimaradjunk a várható nagy háborúból

    A belpolitikai elvárásaimat ehhez képest fontosságban leszállítottam: ne vigye csődbe az országot, maradjon meg elviselhető szinten a közbiztonság és ne nőjön drasztikusan a nyomor. De igazából az első kettő a fontos, ez már csak „hab a tortán”, ha ezt is sikerül megvalósítani.

    Hogy aki ezt megteszi, az a Fidesz második sorából búvik elő, a leszerepelt MSZP-SZDSZ roncsaiból, vagy egy ifjú titán, szinte mindegy. Azért az utóbbi lenne a legjobb.

  16. Így bölcselkedik az amőba a Möbius-szalagon.

  17. 16
    „Elég hitelesen képviselni Amerika felé, hogy jó, megbízható szövetségesek vagyunk ahhoz, hogy ne szítsanak nálunk polgárháborút”

    Csak geostratégiai érdekek léteznek, a neokonok érdeke most az hogy a ruszkik ütőerén legyen a kés éle, erre pedig Magyarországnál sokkal jobb helyen van Románia, vagy Ukrajna, vagy a déli köztársaságok. Magyarország annyira nem fontos ország, és nálunk szerintem elképzelhetetlen is lenne bármilyen idegen támaszpont, vagy elfogórakéta-üteg. De a jövőt nem ismerem. Egy várható háborúból egyszerűbb lenne kimaradni, ha nem lennénk Nato-tagok, és ha tudnánk hogy kinek az embere Putyin.

  18. Szerintem az a tudat, hogy a politika rajtam kívül álló folyamat, maga után vonja, hogy hagynom kell kikopni a gondolataimból – mint egy rossz szokást. Mivel tudom, hogy a legtöbb ember úgysem követné a példát, könnyen kiszámítható, hogy mi fog történni a következő néhány évben (vagy évtizedben – addig megy a szekér, míg van erőforrás), így aztán le van a gond a politikáról. Mindezeket azért írom, mert nem látom indokoltnak, hogy az emberek mindennapjait ennyire átszője a politika, és az általános vélekedés leginkább az, hogy politizálni fontos, szavazni fontos, fontos, hogy ki foglal helyet a parlamenti patkóban: Még nem láttam ép indoklást, ami ezt támogatná. Közgazdaságtani szempontból is mindig igazam lenne: soha semmilyen politikai aktivitással nem lehet többet változtatni a saját jóléten (kivéve ha fizetnek érte), mint egy alternatív időtöltéssel, ami közvetlenül igyekszik cselekedni – sajnos akármilyen kilátástalan és szegény valaki, ez igaz marad.

    Ezt nem kritikának szántam: nekem ugyanolyan jó, ha valaki nem politizál, mint ha valaki nem nem politizál. 🙂

  19. 12. Mvm9

    „Szerintem is színjáték az egész. ”

    De ki a közönség?
    Kit csap be a népnemzeti halandzsa?
    Orbánnak kétharmaddal már nem kellene játszania senki előtt….
    Folytathatná ott ahol Bajnai abbahagyta legfejjebb nemzetiszín szalaggal kötné át az IMF hitelek törlesztéseit.

    A magyar nép nem annyira lázadozó mint a francia vagy a görög, hogy körmönfont hazugságokkal, színházzal kelljen folyamatosan áltatni.

    Szóval nekem ez a háttérhatalmi játék kicsit sántít.
    Orbán, ürgebőrbe varrva ?
    Már szegény Arma se biztos benne… Pedig nemrég hittel hitte, hogy a vakolóknak dolgozik…
    Valahogy nem tűnik életszerűnek, hogy Orbán az utolsó Bilderberg találkozón két whisky között megbeszélte McCainnal, hogy ” Akkor onnan vegyük át mégegyszer, hogy én majd aláírom a a Déli Áramlat szerződését, te meg majd jól lefasisztázol de vigyázz, hogy ne röhögd el magad közben” …

    Az biztos, hogy jól megrázta a pofonfát és aláállt.

    Bár mire a pofonok elkezdenek hullani, nem biztos, hogy egyedül leszünk alatta.
    Nem valószínű, hogy Európa egy mukk nélkül fogja tűrni, hogy az USA hadszíntérnek használja a kontineset az Oroszország elleni háborúhoz.
    A franciáknak például NAGYON kéne az a pár milliárd euró, amit a helikopterhordozóért kapnának az oroszoktól.
    A németeknek is nagy érvágás lenne, ha nem tudnának 150 000 autót eladni az oroszoknak évente, meg a 6000 vállalatot hazacuccolni…

    Szóval elképzelhető, hogy az EU felébred, és kiszámítja, hogy mennyibe kerülne neki VALÓJÁBAN az amerikai palagáz, mert ugye erre megy ki a játék, akkor lehet, hogy inkább belép az Eurázsiai Unióba…

    Különben is, most hogy Putyin leállította a Déli Áramlatot, megy a pedálozás hátrafele (bulgárok, olaszok, franciák), hogy nem is az oroszokkal van a baj, hanem hogy európai szabvány szerint a szolgáltató, a szállító, meg termelő nem lehet ugyanaz a vállalat…

  20. 20:
    Ezzel fejezed be: ” hanem hogy európai szabvány szerint a szolgáltató, a szállító, meg termelő nem lehet ugyanaz a vállalat…”

    Csak az a probléma, hogy ezt a szabványt a déli áramlat kiötlése után hozták, kifejezetten ellene.

  21. Az USA kisakkozta, hogy egy elmebeteg ellen az a legjobb taktika, ha értelmetlen küzdelemre kényszerítik. Ez a NAV-os ügy éppen ez.
    OV ma megint előadta a „beperelem a diplomatát” marhaságát.

    Persze ezt Vidának kellene megtennie („különben kirúgom”), ugyanis Viktor nem akar alul maradni. Vidának már november óta meg van a helye az MNB-be, a hírek szerint.

    Na és a kirúgás után ki fog értelmetlenül perelni? Ebbe fog még jobban becsavarodni a jogász zseni, aki még azt is elfelejtette, amit tanítottak neki valaha.

    Nem hiszem, hogy 2015 januárban már ő lesz a miniszterelnök. Ha a fidesz frakció hagyja ezt az ámokfutást, akkor az egész brancsnak kell mennie 2015-ben.

  22. A sas nem vadászik legyekre.

    Ha csak azt nézem, hogy az Amerikai Egyesült Államok napi szinten Orbánnal és Budapesttel foglalkozik, akkor azt kell gondoljam, hogy nagy a baj. Nagy a baj, de nem Magyarországon (itt csak a szokásos), hanem az Egyesült Államokban.
    Amit jelen pillanatban az USA politikai elitje művel világviszonylatban illetve otthon, az kritikán aluli.
    Az USA potom húsz év alatt elérte, hogy eddigi történelme során példátlan mértékben vált Amerika ellenessé a világ lakosságának a zöme – beleértve az amerikai néger (poll korrekten fogalmazva afro-amerikai) lakosságot is.

    A sas nem vadászik legyekre.
    Budapest helyett én jobban aggódnék Washingtonban például Moszkva, Peking, Ankara, Berlin, Rijád vagy éppen Új-Delhi miatt.
    De nyilván ezt Washingtonban jobban tudják, hiszen ők az emberiség Fénylő Fáklyája.

  23. Montezuma:

    De bizony foglalkozik az USA olyan államokkal és személyekkel, akik keresztbe tesznek neki. Először finoman figyelmeztetnek, majd durvábban és végül beavatkoznak.

    Például a gázvezeték ügyében. Ha jól tudom éppen McCain szenátor bulgáriai látogatásakor „győzte meg” a bulgárokat, hogy bizony most gázvezetékszünet van.

    Persze Orbánnak hiába szóltak többször is. Lesöpörte ezeket az asztalról. Részeges megnyilvánulás, meg az USA igen népszerű volt elnöke egy tudatlan és tájékozatlan fickó, McCain meg biztos „kommunista” és tökkelütött.

    Ha mi tagja vagyunk egy klubnak (NATO, EU), akkor bizony nem hugyozunk a trambulinról a klub medencéjébe.

  24. 21: Erre gyors, frappáns választ kapott az EU. AZ oroszok lefújták, építsen az EU maga csövet hozzájuk és akkor majd Moszkva eldönti, ad-e bele gázt. A cirkusz előtt az oroszok megépjtették volna és akkor nyilván úgy érte volna meg nekik, hogy adjanak bele gázt is. Brüsszel az EU lakossága ellen dolgozik.

  25. 21. Tiborbá

    „Csak az a probléma, hogy ezt a szabványt a déli áramlat kiötlése után hozták, kifejezetten ellene.”

    Persze… de most éppen ez lehet a kibúvó, ha nagyon akarják.
    Mert most berezeltek, mert a palagázból legalább 4 évig nem lesz semmi.

  26. 25. Arma Gedeon

    Jól látod, az oroszok se kispályások. Két világhatalomról beszélünk.
    Ha az USA a szövetségesünk, akkor nem szopunk Putyinnak.
    A végeredmény, hogy a két elefánt agyontapossa a bátor – de egy kicsit már részeg – egérkét.

  27. 24. Zappa

    „Ha mi tagja vagyunk egy klubnak (NATO, EU)”

    Nem vagyunk tagja semmilyen klubbnak.
    Az EU-nak gyarmat kellett, a NATO-nak meg támaszpont.

    Pünkt most dörzsölik bele az orrunkat, hogy a mi gazdasági érdekeink lófüttyöt se érdekelnek, se az EU-ban se a NATO-ban.
    Csak addig vagyunk elviselve, ameddig kritika nélkül kiszolgáljuk a nagyfiúk érdekeit.

    Ez nem klub, ez nem szövetség, hanem gyarmati függés.
    No de most már legalább NINCS kétség ez ügyben.

    Ha Orbán valamivel lágyabb húrokat pengetett volna, akkor talán tovább hülyíthettük volna magunkat hogy egy elegáns klubbnak vagyunk a tagjai… Időnként egy vállveregetés, francia lovagkereszt meg minden…

  28. 28:
    Ne beszélj félre! Értékelheted a tagságunkat ahogy akarod, és még igazad is lehet, de jogilag tagok vagyunk és kész. Ez természetesen nem kötelező. De EU nélkül már bekrepáltunk volna, mert ami „gazdaság” itt létezik, az mind az EU adománynak köszönhető. A NATO nélkül meg már Budapest román és szlovák csizmák alatt nyögne.

  29. 24 Zappa:
    „De bizony foglalkozik az USA olyan államokkal és személyekkel, akik keresztbe tesznek neki. Először finoman figyelmeztetnek, majd durvábban és végül beavatkoznak.”

    Az USA folyamatosan beavatkozik Európában mindenhol és miután a rejtett vagy informális kontroll kezd kicsúszni a kezéből, akkor indul a breakdance.
    Nem értem, hogy egy ekkora világhatalom, mint az USA hogyan nem képes kisujjból rendezni zárt ajtók mögött az ügyet a lepkefingnyi Magyarország miniszterelnökével – aki nem mellesleg egy EU és NATO tagállamot is képvisel egyben – hanem ehelyett a „washingtoni Zsirinovszkijjal” óbégattatja tele a világsajtót a napi aktuális frusztráltságával?
    Értek én mindent, de ez így akkor sem túl hiteles egy erejének teljében lévő szuperhatalomtól, sokkal inkább egy rémisztő hisztinek tűnik a dolog – kissé erjedt szaga kezd lenni az amerikai szövetségesi rendszernek Európától kezdve a Közel-Keleten át egészen Dél-Kelet Ázsiáig, nem?

    OV olyan, mint a viccben a farkasokkal kötekedő nyuszika, aki mögött ott áll a bokorban a medve.
    A minap olvasom, hogy az egyik kínai napilap szerint Kijev után Budapest az USA új célpontja. A lényeg nem Budapest említése, hanem az, hogy Pekingben ab ovo amerikai balhénak tartják az ukrán kérdést is. (A bokorban ácsorgó medve mellett van egy sárkány is.)

    Lehet, hogy Washingtonnak a törpe Budapest a célpontja, de akad néhány nehézfiú, aki meg közben Washingtonra tartja az irányzékát.

  30. Szerintem is az.
    Élvezném a dramaturgiát, ha nem a bőrömről lenne szó 🙂

  31. 32-33: Ha igazatok van, akkor a baj még annál is nagyobb, mint gondoltam. A Likud irányítja az USA egészét?

  32. 32: „Balhéjuk színielőadás.”

    Ki a közönség?

  33. 31. Montezuma

    „akkor sem túl hiteles egy erejének teljében lévő szuperhatalomtól”

    Nem erejének teljében, hanem már erősen leszállóágban.
    Már Németországnak se mer egyenesen nekimenni.
    Előbb egyenként zsebreteszi a cseheket, lengyeleket, magyarokat, románokat, bulgárokat, atán az osztrákokat, közben a franciák is szépen zátonyra futnak az elszaladt költségvetési hiányuk miatt…
    Aztán, ha már senkinek nem lesz ellenvetése, akkor az USA elkezdi a Németeket is szorongatni…
    Ez a terv.
    De hogy bejön-e, még nem lehet tudni, hogy az egész világ, Kína, India, az Oroszok, az arab világ tétlenül szemléli, hogy az USA szépen bedarálja az egész világot.
    Kína például tudja, hogy ha az USA sikeresen gyarmatosítja az EU-t, akkor Oroszország után rajta lesz a sor.

  34. 35 Observer.

    Ezt próbálom én is megtudni, mert semmilyen logikába nem illik bele.
    Az USA annak a kis országnak a tökére lép, amelyiknek akar.
    Nincs szüksége bonyolult hazugságrendszerekre.
    Az olaszoknál, görögöknél és a cseheknél is csont nélkül lecserélte a kormányt minden ködösítés nélkül.

    Semmi hasznát nem látom az „ál” kurucoskodásnak, ami csak a népet hergeli az EU, az USA, a multik, a bankok meg minden globális kütyü ellen.

  35. Pedig a dolog roppant egyszerű
    Orbán tettei 90 százalékban megfelelnek Washingtonnak. Egy kulcsos adó, a gazdagok felkarolása, a szegények letiprása, az egészségügy leszarása, az oktatás kettészakítása (elit és mindenki más le van szarva), rendőr államiság kiépítése, stb. Az oroszokhoz való dörzsölődés pedig visszafordítható. – Majd meglátjuk.

  36. 22: azért az meglepne, ha felkerülne az MNB-be (kíváncsi leszek milyen munkakörre lesz majd alkalma).

  37. 38: „Orbán tettei 90 százalékban megfelelnek Washingtonnak.”

    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy 90%-ban nem érdekli, hogy mit művel. Washington szuper kapcsolatokat ápol minden diktátorral, arab királlyal stb., ha a világpolitikában az USA mellett áll /mármint 100%-ban kiszolgálja/.
    Az tökéletes meglátásod, hogy az orosz kapcsolat verte ki a biztosítékot, az USA küldözgette a finom diplomáciai jeleket, hogy baj van fiúk, ez így nem lesz jó, amit ezek a bunkók fel sem fogtak /és még most sem/. A vége az lesz, hogy OV fejét a saját szarába nyomják, hacsak magától nem kap észbe. Eddig viszont az utolsó előtti pillanatban mindig észbe kapott /szóltak neki/, szerintem most az USA is Merkel-lel fog /szájbarágósan/ üzenni ez ügyben, szóval márciusig(?) nem várok komoly változást.

  38. Nem kell a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveit olvasni ahhoz, hogy észrevegyük, ez a közeg régóta ismeri és alkalmazza ügyesen a megtévesztés logikáját. Erőforrásként tudják kihasználni az ellenük irányuló gyűlöletet is, amit ezért is tudatosan élesztgetnek állandóan. Annak idején elemmeztem ezt Morvai Krisztina és általa a Jobbik felépítése kapcsán. A média teljesen a zsidó globális fejesek kezében van, ehhez képest csodálatos toleranciával engedték, hogy egy frissen nemzeti keresztény öntudatra ébredt liberális jogvédő zsidó nő antiszemita kirohanásaival legyen tele a saját sajtójuk. A szektor irányjtói elég dörzsöltek ahhoz, hogy tökéletesen tudták, ha ők 24 órában nácizzák Morvait, azzal a nem túl zsidóbarát közvéleményben népszerűvé teszik és ezen a népszerűségen becsúszik a Jobbik az EU és a magyar parlamentber egyaránt. Vagyis, ha a Likud-helytartó népszerűsége megrendül Magyarorsuágon és már saját hívei is meginognak, gyorsan le kell náciznia egy utált amerikai nagykutyának és az ingadozók rohannak vissza az elhagyott hadrendbe, sorakoznak, felkapják és összezárják pajzsukat-lándzsájukat, mert veszélyben a haza és a Szabadság.
    Tudják ezek, hogy kell gojt idomítani…

  39. 41: Ez világos, de ez alapvetően a helyi média feladata. Amikor a nemzetközi média kezd el démonizálni egy államot és vezetőjét, majd amikor ezt vezető amerikai politikusok teszik, az már egy másik szint, annak más következményei szoktak lenni. Mondjuk, leváltják a vezetőt, mint a cseheknél, olaszoknál stb, vagy polgárháborúba rántják az országot, mint Ukrajnában. Na, ez utóbbi az, amitől félek.

  40. 42: Másik szint, de ugyanaz a technika. Néha be akarnak dönteni egy országot és vezetőt, néha népszerűsíteni akarják az indirekt reklámmal. Szerintem mostt az utóbbi a helyzet.

  41. arma, tibor ba’és mindazok akik megrendezett szinjátékot látnak orbán viktorotok viselkedése mögött: 100 százalékban igazatok van!
    a viágpolitikát- a nyugatit természetesen- a világzsidóság irányitja, és nem számit hogy ezt ti likudnak, moszadnak vagy akárminek nevezitek.
    nincs önálló nyugati politikus. nincs obamaa, és nincs merkel.
    nincs olasz, francia, angol és természetesen magyar elnök, miniszter, vagy bármilyen akár kissé is számitó nyugati politikus, ki ne volna a világzsidóság szimfónikus zenekarának tagja.
    hozzak egy friss példát:
    joe biden amerika második embere obama után.
    fontos, mérvadó figura, ha nem tévedek, az elnöki posztra aspirál obama ellenében a következő választásokon.
    nos, ez az amerikai kulcsfigura most-most, tegnapelött vagy mikor, a hollywood-i saban forum vendége volt!!amit én mélységesen elitélek!
    nos, lássuk mi ez a saban fórum? mr. saban egy amerikában müködö izraeli filmesember kinek ppénzén ez a valami létrejött, és lássátok ám kik voltak vendégei: Over the last nine years, the Saban Forum hosted many notable officials and private sector leaders, including President William J. Clinton, President George W. Bush, Prime Minister Ariel Sharon, Prime Minister Benjamin Netanyahu, HM King Abdullah of Jordan, President Shimon Peres, Palestinian President Mahmoud Abbas, Defense Minister Ehud Barak, Middle East Envoy Tony Blair, Palestinian Prime Minister Salam Fayyad, and Secretaries of State Hillary Clinton, Condoleezza Rice and Henry Kissinger.
    félreértés ne essék, semmi bajom azzal ha egy izraeli gazdag ember amerikában létrehoz saját pénzén egy akármilyen intézményt, fórumot, akármit.
    azzal sincs semmi bajom ha eme intézményben megszólalnak akármilyen IZRAELI politikusok vagy bármilyen IDEGEN -amerikán kivüli- meghivott személyiségek, mint ahogy fentebb látható is.
    de azzal igenis bajom van, valahogy sérti a bögyömet, ha helyi politikusok is odalátogatnak, mert véleményem szerint helyi politikus nem látogathat el egy IDEGEN üzletember magánintézetébe még magánemberként sem, anélkül , hogy valamiféle nem kóser összefonódás homályos gyanüja elkerülhetetlenül fel ne merülne.sőt, tovább megyek: ha én, bálint méir izrael budapesti nagykövete lennék és valami magyar zsidó nagymenő pasaréti vagy rózsadombi villáájban x-ik szülinapom alkalmából oda meghivna, NEM MENNÉK EL!
    nem mennék azért mert IZRAELI diplomata létemre aMAGYAR nép elött nem demonstrálhatok semmiféle kukisszákmögötti összefonódást egy gazdag magyar ZSIDÓVALl!!! magánemberként sem mennék, mert nagykövetként idegenben én egy pillanatig sem vagyok magánember, még a fürdöszobámban sem.
    nincs igazam ?

  42. 44: Igazad van, Bálint. Remélem, hogy te tényleg létezel, és nem egy szolgálati alkalmazott avatárjaként adod elő a rossz rendőr- jó rendőr / rossz zsidók-jó zsidó szereposztás jó figuráját… 🙂 (csak tréfálok, szeretünk)

  43. 44: Az általános mondanivalóddal egyetértek, szerintem a többiek is. Jó látni, hogy köztetek, zsidók közt is van értelmes ember aki ezt látja, sőt elítéli.

    A tanakodás azon megy most, hogy mi lehet a céljuk ezzel a színjátékkal. Legyen igaza az optimistáknak, akik szerint nem akarnak polgárháborút Magyarországon.

    Amúgy a példádat én nem látom olyan felháborítónak. Hogy az amerikai elnökök és egyéb politikusok milyen zsidó vagy nemzsidó partikra, informális vagy formális összejövetelekre mennek el, hidegen hagy. Nem ettől lesz egy politikus az adott körök zsebében. Az a kérdés, hogy mitől lesz, kinek lesz a zsebében, mik a szándékaik, és mit tesznek. Ez az, ami komolyan felháborít: hogy a kisded játékaik kedvéért egyre több országot tesznek földi pokollá, ahol tisztességes, normális, mindennapi emberek millióinak kell a legszélsőségesebb erőszaktól szenvedniük.

  44. 45:létezek, kedves arma, öregedő, de még élő izraeli zsidó ember vagyok. én is szeretlek téged és minden kedves fórumtársat.mi sem áll tölem távolabb, mint bármilyem jó rendőr-rossz zsidó játékot üzni.
    mindössze arról van szó, hogy aggódva figyelem hülye népem világhatalmi tobzódását galád, PÉNZEN VÁSÁROLT rohadt barátai körében, miközben a csalóka és eltulzott világzsidó önbizalom a tetöfokára hág.
    értelmes és gondolkodó embernek tartom magam, másként mit is keresnék itt tibor bá intelligens embereknek fenntartott blogján, ha-ha-ha. (emberek, valaki sürgösen tanitson meg engem is a smile-k kitevésére, könyörgöm)
    46: kedves ábel, beirásodban önmagadnak mondasz ellent:
    ” Hogy az amerikai elnökök és egyéb politikusok milyen zsidó vagy nemzsidó partikra, informális vagy formális összejövetelekre mennek el, hidegen hagy”. Ne hagyjon hidegen, mert ettöl lesz majd a zsidó zsebében ama politikus. gyere, gondolkodjunk eggyütt: én, izraeli zsidó mo-n fenntartott akarmilyen intézetembe miértr hivnálak meg téged? szép szemeidért, vagy divatos frizurádért netán? világos hogy céljaim vannak veled a jövöt illetöen és ezeket majd ott és akkor fogjuk megbeszélni. az is világos hogy csakis akkor leszel hivatalos hozzám, ha politikus vagy, akiröl feltételezhető a megvásárolhatóság. egy vona gábor soha nem lesz meghiva, mert belöle nem néz ki a politikai zsoldos. figyeld meg az amerikai saban fórum meghivottjait, egyetlen értelmiségit sem találsz köztük, és nem véletlenül. a nyugati egyetemek többsége nagyon izraelellenes, az értelmiség persze szintén.
    éppen ezért tekintek minden politikusra akik odateszik lábukat, mint önmagukat-és áttételesen nemzetüket- eladó geinctelen senkiknek.

  45. 47: A zsidó világuralomban a hibás eszme, a hibás mém a rossz, nem valamilyen „gén”. Épp ez is olyan veszedelmes aljasság a világuralmi törekvéseket létrehozó Választott Nép-mémben, hogy még a fajelméletet is kifejlesztette. És holokausztot is szervezett. Nem gondolom, hogy bármiféle köze lenne e visszataszító jelenségeknek a „zsidó nép”-hez, vagy főleg az „izraeli zsidó néphez”. Ez egy, illetve több aljas , káros eszme következménye, vesszőparipám szerint a gnoszticizmus, illetve a földi, emberkéz által megvalósítandó Megváltás vallási eszméinek következménye, amihez a pénzuralmi berendezkedés is csak egy eszköz e köröknek. Hogy kinek milyen templomba jártak a nagyszülei , az ehhez képest csak áttételesen lehet szempont. (miszerint egy olyan szektában ragadhatott olyan neveltetés az egyénre, hogy pl,. hisz a „fajtája” „Választottságában”.)

  46. 21: Csak az a probléma, hogy ezt a szabványt a déli áramlat kiötlése után hozták, kifejezetten ellene.”
    Azért azt ehhez tegyük hozzá, hogy a Nabucco többek között az oroszok általi megfúrása után.
    Szerinted az oroszok miért törekednek az EU-ban a minnél nagyobb beszállítói monopolhelyzetre?”

    Lásd Putyin diplomamunkáját az orosz energiafegyverről és az utána következő orosz doktrínákat, valamint a balti, lengyel tapasztalatokat….

    Az oroszok nem egyedül finanszírozták volna a déli áramlatot, jó pá Eu-s energia vállalat is részt vett volna benne.
    Másképpen nehezen lehetne értelmezni pl. az olasz ENI nyilatkozatát’ amely az egyre emelkedő költségekre hivatkozva pedzegette a projektből való kiszállását.

    Minden alternativa (Déli-áramlat, USA palagáz’ LNG több év távlatában van, pillanatnyi vessteség nem értelmezhető a Déli-áramlat elmaradása kapcsán.

    A helyes út talán a visegrádi négyek összefogása, közös lobbizás Brüsszelben az LNg infrastrúktúrafejlesztés tekintetében. Jelenleg pont ez történik.

  47. 47:kedves arma
    tudod nagyon jól, hogy öszinte és maradéktalan tisztelettel viszonyulok hozzád és elveidhez. tisztelem komoly, mondhatni tudományos elmélyülésedet az általad elképzelt elméletek kidolgozásában és propagálásában. tisztellek, de nem értek egyet veled.véleményed szerint a világzsidó a pénzuralmát a való világ elpusztitására használná fel, azaz a kezében összpontosuló pénz-legyen az megyar forint, amerikai dollár, japán jen, stb. csak arra kell hogy segitségével elpusztitsa a világot. nem akarok semmilyen intellektüell vitát kezdeni ezen elméleted kapcsán, nem ez a jelen topic célja, nem erröl van jelenleg szó.
    a ti országotok, a ti politikusaitok vannak górcső alá helyezve, és ez logikus, hisz tibor bá-t nem érdekli-és nem is kell érdekelje-hogy a helyzet a politikusokkal ugyanaz bárhol a világon. csak ama véleményemnek akartam hangot adni, hogy elöre kidolgozott tervek szerint cselekszenek, nyilatkoznak, bármit tesznek, azt valakik elöre megmondták, frászt megmondták, megparancsolták nekik.
    mint irtam volt, merkel nem képviseli németországot, obama nem az amerikai nép érdekei szerint cselekszik, és ugyanugy pórázon vannak a magyar, lengyel, cseh stb,stb politikusok.
    az csak logikus, hogy a pofázás-értem ezalatt az ÖNÁLLÓ pofázást- is pont ugy tiltva van nekik , mint a sztálini idökben, csak kissé finomabb eszközökkel, lásd az ujabbkori pollkorekt fogalmat.ez egy viszonylag új szájkosárnyelvezet, amit a mai megvásárolt politikus emberfaj használni kénytelen, ha nem akar repülő zongora vagy zuhanó virágcserép áldozatává válmi. és ugyan melyik mai szarházi politikus akarna? és kedves arma, a magyar senkiházi is élni akar, méghozzá minél jobban, hisz másként miért adta el lelkét, anyját, és persze benneteket is?

  48. 47: Világos, az ilyen összejövetelek főcélja az érdekek érvényesítése. De egyrész összesküvést szőni nem csak ilyen összejöveteleken lehet, másrészt attól, hogy egy politikus elmegy valakihez egy partira, még nem lesz örök életére az illető rabszolgája. A politikusok munkájának része, hogy állandóan különböző formális és informális találkozókon vesznek részt, ahol igyekeznek tudomást szerezni a többiek szándékáról, és érvényesíteni a sajátjukat. Ez még nem automatikusan összeesküvés.

  49. 51:ábel, kedves jó barátom, értelek, de igyekez megérteni az én álláspontomat is, éspedig:
    válaszolj öszintén: jónéven veszed ha országod vezető politikusai hannukakor a dohány utcai zsidó nagytemplomban tolonganak????
    én helyedben, ha magyar állampolgár volnék, bizony megkérdezném hogy mit keresnek ott??????????????
    az nem zavar engem, izraeli állampolgárt, ha országom elnöke az arab és keresztény ünnepek alkalmából felköszönti eme kissebségeket, az sem zavar ha karácsony éjszakáján miniszterelnököm elmegy a názáreti fogantatás templomába tisztelete jeléül.
    de hozzáteszem, hogy az arab, keresztény kissebségnek semmi befolyása sincs az izraeli gazdasági-politikai életben.
    ha érted mire gondolok……..

  50. Ha minden előre le van zsírozva, akkor végülis miről beszélünk?

    Akkor teljesen midegy hogy Orbán van nemzeti szinekben vagy Gyurcsány globalista lózungokkal.
    De akkor minek „építették fel/hagyták” Orbánt ha le akarják váltani?
    Az országot igy is úgy is a maximum szinten fogják kizsigerelni.

    Kérdés hogy mekkora a mozgástér… ha van egyáltalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük