(1489) Washington felhúzta a szemöldökét

Tibor bá’ online

 

~q400Nemrég írtam, hogy Amerikát nem érdekli mekkora diktátor Orbán (Abdullah Szaúdi királynál aligha nagyobb, aki csak ebben az évben 59 embert fejeztetett le, és erről persze semmit se tudunk), de a látványos keleti „nyitása” kapitális bűn. Nem tudom ez az agyalágyult Orbán hogyan gondolta. Fejébe szállt a dicsőség, mert az Európai Unióból folyamatosan hülyét csinált a pávatáncával. Egyszerűen nem fogta fel ésszel, hogy az Uniót csak az érdekli, hogy az országot a gyarmati függőségben tarthassák, ami ellen Orbán eddig semmit se tett. Ha az Unió akarta volna, Orbán már rég megbukik, mindössze el kellene zárni a pénzcsapot. Szóval Orbán Brüsszelben pilinckázhat, de a világpolitika egy egészen más tészta. Ráadásul Washington a meglehetősen egyértelmű és explicit figyelmeztetésekkel adott időt Orbánnak, hogy visszakozzon. De nem, a 36 éves külügyminiszterünk a főméltóságos vizét nagybányai Horthy Miklós kabinetjének hagyományait folytatva metakommunikációs úton hadat üzent Amerikának, BEKÉRETTE az ideiglenes ügyvivőt és verbálisan megdorgálta. Ejnye-ejnye, micsoda dolog ez, hogy nem nevezik nevén a korrupciós kormánytagokat. Miért kellene megnevezni őket, valamennyi az, kivétel nélkül.

Amerika imperialista, szemét, önző, világpusztító és természetesen hanyatlik, tart a végső megsemmisülés felé, de nem ma és nem holnap. Egyelőre a világ legerősebb katonai hatalma és köztudott, hogy még a „szövetségeseitől” se fogadja el a NEM szóval kezdődő válaszokat. Ha a 80 millió lelket számoló, gazdasági nagyhatalom, Németország paríroz az USA-nak, akkor ennek a porba fingó, kigyógyíthatatlan focistának néhanapján észbe kellene kapni.

Könnyen lehet, hogy valaki más fog észbe kapni helyette, ami I. Viktor gyerekkori álmának a végét jelenti. Nem lesz ő se erős, se gyenge köztársasági elnök. Az eddigi tapasztalatok szerint, ha Washington valakit megbuktat, az rendszerint Hágában végzi ( International Criminal Court), nem az öregek otthonában.

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
___________________________________

51 gondolat erről: „(1489) Washington felhúzta a szemöldökét

  1. Hága sem valószínű, hogy nehézséget okozna neki, mivel jogász és beszél idegen nyelveket.

    Inkább attól tartanék, hogy Amerika a magyarokra küldene egy petricsésze ebolavírust. Ajándékként.

  2. `Amerika imperialista, szemét, önző, világpusztító és természetesen hanyatlik, tart a végső megsemmisülés felé…`

    Az osszessel egyetertek, kiveve az utolso kettovel, szinte mar szokasomhoz hiven 🙂 Ugyanis gazdasagilag eppenhogy viragzik, nem pedig hanyatlik es ez igy is marad hosszu ideig. Eleg tragikomikus, hogy az altaluk kirobbantott gazdasagi valsagbol is – alkalmazkodokepesseguknek koszonhetoen – ok hozzak a legnagyobb hasznot.

    Jellemzo mentalitasbeli kulonbseg, az EU mindig is egy donteskeptelen, teszetosza, burokrata gepezet volt, amit Orban tokeletesen kihasznal. Soha sem ertettem, hogy az osztrak/nemet/belga bankok miert allnak sorba a vagohidon, amikor ugyis mindenki tudja, hogy lelesznek vagva es ehhez meg mosolyogva aszisztalnak is. Mikozben a Citi nem szarakodott es bezarta a boltot…

  3. 1:
    Remélem ezt nem gondoltad komolyan.

    2:
    Na igen, az a kérdés, hogy mit nevezünk gazdasági virágzásnak. Ha csak a tőzsde index emelkedését, akkor, de csak akkor van igazad.

    Azért nem olyan nagyon hülyék a vezetők. Minden mögött van logika. Hiába veszteséges egy vállalkozás nem vonulnak ki, mert arra gondolnak, ha megváltozik a politikai légkör, akkor annak aki bent maradt óriási helyzeti előnye lesz, amit aligha lehet majd behozni. Tehát szenvednek és reménykednek.

  4. 3: „Tehát szenvednek és reménykednek.”

    Valószínű, hogy a háttérben ennél többet is tesznek – ha tényleg húsbavágóan nagy pénzekről van szó.

    Egyelőre még nagy a bizonytalanság, hogy ezek az „adósmentő” akciók kinek fájnak majd jobban – a bankoknak vagy a hiteleseknek. A bankadót meg valószínűleg behozták az eddigi tarifaemelésekkel.
    A kivonulásnak talán inkább a piac zsugorodása az oka. Kisebb lett a torta /és ráadásul folyamatosan zsugorodik/, egyre kevesebb bank találja meg a számítását /de nem feltétlenül OV törvényei miatt, inkább az elcseszett gazdaságpolitikája okán/. Ezért mennek el azok, akik a befektetett tőkéjüket a legkönnyebben ki tudják vonni és maradnak azok, akik ezt csak nagy veszteséggel tudnák megtenni.

  5. 2. A Citi nevű orcátlan bandát ne is említsd. Uzsora kamatra kölcsönöztek pénzt.
    Örülök hogy lehúzták a rolót./csak lakossági hitelezés terén.a vállalati marad/
    Egyszerűen nem volt épeszű ember aki tőlük akart volna pénzhez jutni.Elfogyott az ügyfél.
    A bankok ,,levágását,, meg inkább hagyjuk.
    Ha a tolvajtól visszakérik a lopott pénz egy hányadát és ő ezt sérelemként éli meg, azzal nem tudok azonosulni.
    Egyébként soha, legmerészebb álmaimban sem hittem volna hogy a Törpe, fiatal és demokrata ilyen szinten és ilyen nyíltan fogja űzni a lenyúlásokat.

  6. Elfelejted figyelembe venni OV likudos főtanácsadóit. Akik ugyanazt a kört képviselik, amely az USA vezetését is tartja a kezén kesztyűbábként. Tehát nekem cirkusznak tűnik. Szerintem OV keleti nyitása nem történhetett meg izr. tanácsadói ellenére és azok gazdáinak tervei ellenére. Az ettől még igaz, hogy a diplomáciában lehetnének ügyesebbek, de kapásból durva hibát az orosz kapcsolatban nem látok. Ugyanezt a vonalat viszi az EU-tag Csehország és Szlovákia, OV kormánya szavakban kiáll Ukrajna területi egysége mellett, az orosz agressziót szóban elítélte, szóban támogatja Ukrajna EU-integrációját. Tehát nagy hiba itt nincs. A magyar geopolitikai érdek pedig valóban nagy fokban egyezik az orosszal (Románia visszanyesése, mert a végén tényleg a Tiszánál lesz a határ, aztán meg Sopronnál a Román-osztrák).

  7. Majd Tel-Avivból odaszólnak Washingtonba, hogy jobb lenne visszavenni kicsit az arcból. 😀

  8. Ha az USA nem hozza nyilvánosságra a neveket, akkor a bejelentést, hogy valakiket valamiért kitilt minek hoza!?
    Ha ez a személyek meg az USA ügye és senkinek semmi köze hozzá, akkor minek nyilatkozik róla a külügyük?!

    Ennek így semmi más célja nincs mint a kormány lejáratása. Ez olyan mintha azt állítaná az Ausztrál külügy Tibor bá’ családjáról, hogy egyeseket nem enged be az országba mert pedofil. Persze nem mondaná meg ki és hogy ezt mire alapozza…

    Ettől még elég égő lenne a szomszédok előtt még ha a világon semmi sem igaz belőle. Nyilván ez is teljesen tisztesszéges eljárás lenne…

  9. 8:
    Nem kell minden mögött titkos dolgokat keresni. Viktorunk simán hülye, ez a legegyszerűbb magyarázat. Valahol olvasta ezt az illiberális kifejezést, megtetszett neki, hát bedobta. — Amiket felsoroltál az csak az orbáni pávatánc egyik taktusa, amit Washington nem vesz komolyan, de az „elszólást”, amikor Oroszországot (is) követendő példaként felsorolta. Na ez az igazi Orbán.

  10. 6. Arma.
    „Elfelejted figyelembe venni OV likudos főtanácsadóit.”
    Nekem, ezekkel kapcsolatba, inkább az jutott eszembe, lehet, rajtuk keresztül fogják csőbe húzni OVit! 😀
    Mivel annyira nagy az ellentét a két fötanácsadótól elvárható és OVi megnyilvánulásai között.

  11. Vagy washington húzza a szemöldökét vagy moszkva..
    Hol innen jön a külügy hol onnan..
    Játsszák már le egymás közt a dolgokat..
    Azt gondolják milyen könnyű kettőjük közt cikázni..Rángatnak minket egymás közt..
    Ha az egyiknek adok igazat a másik cirkuszol, ha a másiknak akkor az egyik cirkuszol..
    Olyan nincs hogy mindkét oldalnak megfelelni,ha ők rá se néznek egymásra..
    Nekünk nincsenek gyarmataink,mi nem tudunk más bőréből profitálni.Az uniós pénzt meg elzárhatják,akkor állítsák vissza a határokat, fizessenek vámot,és egyéb költségeket ide,mint azelőtt..
    Nem úgy van hogy elszednek mindent innen,piacot csinálnak,az embereket elszívják innen,privatizálnak mindent,aztán meg Orbán diktátor,meg lófütyi a hátsónkba..
    8!
    😉

  12. 10: nincs semmilyen ellentét. Most nem tudom, a két szépnevűből melyik a buzi zsidó, de a lényeg, hogy amikor egy republikánus jelölt kampányát tanácsadta egy déli, fehér konzi választókörzetben, azt javasolta a megbízójának, hogy kampányoljon a buzik és a zsidók ellen.

  13. Mellesleg azóta már tudhatóü, hogy étolajról és Áfázásról van szó. Kivételesen szép lenne, ha az USA ezzel elérné az áfázások leállítását, a NAV pórázának hosszúra engedését, csak éppen nem esélyes. Mert az áfacsalt pénzek utat találnak a politikába.

  14. 3: komolyan gondoltam semmi rossz szándékkal csak a két megjegyzésem körülményeiről kialakult ismereteimet átgondolva (igazából meglepett a kérdésed, mintha rosszat akartam volna)

    elsőhöz: angolul jól beszél és tudja indokolni mit miért tesz és pár hónapja volt itt az oldalon is egy szavazás, hogy Putyin mostani Oroszországja ugyanaz-e, mint a szocialista Szovjetunió idejében volt. Vagyis nem követett el ezzel semmi bűnt

    másodikhoz: ha igaz, amiket a hírekben írnak, hogy ebolás embert felengedtek az amerikai repülőtéren a repülőre Európába utazni (ennyit olvastam csak az esetről), az alapján ha ez így lenne azt a következtetést vontam le, hogy Amerika majdhogynem arra menne, hogy Európa is kapjon abból a vírusból
    És már az is hír volt ma, hogy oltás is úton van és sikeresen fejlesztik (vagy talán ki is fejlesztették)

  15. 5.
    `Egyébként soha, legmerészebb álmaimban sem hittem volna hogy a Törpe, fiatal és demokrata ilyen szinten és ilyen nyíltan fogja űzni a lenyúlásokat.`

    Ezt gondolom poennak szantad, ha igen, akkor viszont eleg szar. Ugyanis a legnagyobb lenyulasok korszakat eljuk, ezekhez kepest a bankok kutyafasza voltak.

    `Ha a tolvajtól visszakérik a lopott pénz egy hányadát és ő ezt sérelemként éli meg, azzal nem tudok azonosulni.`

    Akkor a `nemzeti` oligarchak kornyeken van meg boven teendo. Bar gondolom ok nem zavarjak a kenyes izlesedet.

  16. Ez színtiszta geopolitika. Le se szarna bennünket az USA, ha…! Csak hát most akadt egy olyan apropó, amin keresztül lehet leckéztetni, és példát statuálni a Közép-Keket európai „szövetséges” államok felé, és annak tágabb környezetének. Hazánk lesz a „feláldozható” alany, amelyen keresztül példát statuál az USA, első körben Cseh o., Szlovákia, Románia felé, hogy Oroszország felé közelednetek rossz lesz. A lengyelekkel sok dolguk nincs, az elvárnál is buzgóbb szövetségesek.
    Második körben azért ez szól Bulgária, Szerbia, Horvátország felé is. (Igaz a Szerbia a múltheti, Putyin látogatása miatt kvázi előrehozott állami ünneppel és díszparádéval letette a garast Moszkva mellett.)

    A németek az USA mellé álltak, és bizony nem csak a diplomáciában durvának történő utalgatások, események történnek egy „szövetséges” (értsd: vazallus) állam felé, hanem bizony már történtek, igaz egyenlőre finom, de hatásos gazdasági destabilizációs lépések is. Lásd: Győr, Audi gyár szeptemberi 3 hetes motorgyártás szüneteltetése, ami nem a túltermelés miatt volt. A pletykák szerint: Berlinből „megkérték” őket, hogy kéne valami gazdasági hatású lépés. Lett is, csak ettől 5,7% esett az ipari termelésünk volumene.

    Ezek pedig csak első lépések. A tárház igen széles. Nem mondom, hogy kiadták úgymond a „kilövési” engedélyt a most regnáló kormányra a tengerentúlon, de erőteljesen elővettek bennünket.
    És tudjuk, ha az USA valamit el akar érni, azt eléri. És olybá tűnik, hogy felkerültünk „parasztnak” az európai sakktáblára, ahol játszani fognak velünk. És mint tudjuk, a parasztok, és a futók feláldozhatóak a magasabb cél érdekében.

    Szóval ne legyenek kétségeink, ha társadalmi destabilizáció nem is, de gazdasági mindenképp lesz hazánk ellen, mert Viktorunk ezen a téren is olyan, mint Rákosi elvtárs volt, fafejű.
    És mint tudjuk az USA destabilizálásban igazi nagymester, legyen annak a foka bármekkora is.

    „Előbb-utóbb az ország szőröstül-bőröstül kárvallottja lesz annak a nyíltan pökhendi politikának, amelynek forrása maga a miniszterelnök.”
    http://bekialtas.blog.hu/2014/10/19/huzzak_rank_a_bajt_a_pokhendi_politikaval

    Fuck the EU!” B.ssza meg az EU! Ha ettől a mondattól kezdjük az Orbán-kormány eddigi legnagyobb botrányának boncolgatását, talán jobban érthető, mibe is keveredtünk. A keresetlen szavakat Victoria Nuland, az USA Európával foglalkozó csúcsdiplomatája mondta országa ukrajnai nagykövetének még februárban. Az EU ukrán válsággal kapcsolatos akkori hezitálását kommentáló indulatot az orosz titkosszolgálat volt kedves kiszivárogtatni, pedig a beszélgetés úgynevezett védett vonalon, vagyis – elvben – lehallgatástól mentesített telefonon esett meg.
    http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/gal_j_zoltan_kitiltottak

    Washington ráunt az orbáni pávatáncra: világraszóló botrány
    http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/vilagraszolo_botrany

  17. 17!
    „lehallgatástól mentesített telefonon esett meg.”
    Olyan nem létezik.
    Egyedül a mindenkori amerikai és oroszországi első embereknek van olyan.Vagyis külön műhold áll a rendelkezésükre a kommunikációjukhoz..

    „És mint tudjuk az USA destabilizálásban igazi nagymester, legyen annak a foka bármekkora is.”

    Ez sajnos igaz..

  18. Ha már megint szóba került a törpe focista. Pályáztatás és indoklás nélkül (magán haszonnal működő klubok) irdatlan pénzeket kapnak. Most Kisvárda felé nyúlt a törpe jóságos keze cirka 1 milliárdos stadionnal, amely egyébként NB3-as csapat. A buliból kimaradó csapatok, a számukra hátrányt jelentő adományokat miért hagyják szó nélkül?

  19. melike00: Védett vonal, telefon minden amerikai nagykövetségen, konzulátuson van. Ez egy saját katonai, kormányzati, titkosszolgálati szatellit kommunikációs hálózata az USA -nak. Persze ma már minden lehallgatható. Használják még az Irídium rendszert is, módosított készülékekkel.

    És mik ki nem derülnek: 3 éve tudnak a 2mrd FT -os kenőpénzes étolajos ügyről, de csak most vették elő a fiókból. Horváth András volt NAV -ot kicsit megtámogatják ezek szerint. (Nem nemes szándékból, kapóra jött,
    és most állt az érdekükben meglépni, hisz már 3 éve is megtehették volna.)

    M. André Goodfriend ideális „szakmunkás” a feladat elvégzésére, hisz nem épp egy „kiscserkész”. Nem a homokos tengerpart, pálmafák, nők, napfény kategóriás külügyes.
    Budapest előtt időrendben szolgált Tel Avivban alkonzulként, Új-Delhiben alkonzulként, Moszkvában konzulként, Nemzetközi Szervezetek Irodájánál konfliktus megelőzési stratégiák kidolgozásán dolgozott, utána a Konzuli Ügyek osztályán belül új technológiák kifejlesztéséért volt felelős, szolgált regionális konzulként Afrika 15 államára kiterjedően, Londonban konzulként, Damaszkuszban főkonzulként.

    Szóval nem az a kispályás külügyi diplomata, még ha a korából adódóan kezdőnek senki sem gondolná.

    Tegnap volt kettő fontos elejtett félmondata:
    További lépések is várhatóak hazánkkal szemben, és a nem értjük (mármint az USA érti, csak nem tetszik neki), hogy milyen társadalom is épül Magyarországon.
    Ebben a kettő félmondatban szerintem minden benne van.

    Viktortól meg nem vártunk mást:
    http://index.hu/belfold/2014/10/21/beutazasi_tilalom_orban_nuland/

  20. 21: Viszont ezzel OV-t abba az irányba tolhatják, hogy újra feltegya a szabadságharcos lemezt és most az USA legyen a Gonosz Birodalma, amivel ő hősiesen szembeszáll. Talán az USA külügy konteós logikával direkt ezt akarja?

    Ezt láttátok már? OV felállva éljenzését karmester irányítja, a Rákosi hasonlatban semmi túlzás:

    https://kuruc.info/r/6/134703/

  21. 22:
    Figyelmesebben kellene elolvasni, amit írok. A pávatánc most ütközött a falba. Washington elhatározta, hogy leszámol Orbánnal. Ez az a helyzet, amit Orbán ügyeskedése már nem tud megoldani.

  22. 23: Messze nem biztos. Ez egy korlátozott hatású fenyítőeszköz egyelőre. És lehet taktikai. Az USÁ-nak semmi baja a nagyon durva korrupcióval, emberi jogok lábbal tiprásával, stb, ha az ő cégeiket a helyi erőforrások kitermelésében nem akadályozó, elősegítő szövetséges rezsimek követik el.

  23. 24:
    Pontosan erre mutattam rá. Washington semmi se érdekli, de egy NATO tag nem favorizálhatja Putyin Oroszországát. Ezt szankcionálni kell, mielőtt másoknak is eszébe jutna.

  24. 25: Természetesen. Már várom, hogy az USA borzasztó korrupciós ügyet és a romák jogainak csorbítását fedezi fel az autokratikus Fico-rezsimnél is… 🙂
    A nagy kérdés, hogy Orbán valóban felelőtlen, irreális külpolitikai retorikába kezdett-e, vagy az oroszok tudják kárpótolni valamivel, esetleg az EU-n belüli oroszlobbi elég erős ahhoz, hogy nem egyedül kell dacolnia az USA haragjával. Ha OV arra gondol, hogy leendő királyságát területrevíziókkal szeretné növelni Beregszász környékén és esetleg Észak-Erdélyben, ahhoz az egyetlen (minimális esélyű) lehetőséget a szélsőségesen merész átállás jelentené az oroszokhoz. E koncepció mögött épp a románoktól való tanulás áll, ami szerintem dicséretes fejlemény, kérdés, hogy nem számította-e el magát, hogy nem, túl gyenge-e Oroszország, nem túl korán vallott-e színt vitathatatlan NATO-gazdánk, az USA ellen. Ha az oroszok olyan erősek lennének, maguk a románok sietnének megint átállni, de láthatóan nem teszik. Márpedig ők az utóbbi 150 évben még nem tévesztették el, mikor kell átállni… Szertném hinni, hogy meg tudunk okosodni a geopolitikában és tud a vezetésünk olyan ravasz lenni ilyen téren, mint a román, de ennek a háttere nem igazán látszik még adottnak. Azért nem bánnám, ha mégis sikerülne…

  25. 26:
    Orbánban meg lenne az adottság, de őt a téma csak, propaganda szempontjából érdekli, valójában a vagyonosodás és dinasztia megteremtés a célja, amihez szükséges egy vagyonos uralkodó osztály (nemesség) amit sikeresen megteremt.

  26. 26: „az utóbbi 150 évben”

    Egyszer csak elcseszik ők is.
    Viszont aki az oroszoktól valódi támogatást remél, az nagy marha…
    …hogy OV mit remél, azt nem tudom, de amit kap, az inkább korbács lesz, mint cukorka.

    A magyar társadalom iszonyatos nagy terhe, hogy komoly, sorsfordító helyzetekben az utóbbi 100 évben a nyugat mindig cserbenhagyta (1920, 1945, 1956, 1989), tehát hiába köteleztük el magunkat ezer éve a nyugat mellett, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyugatban nem lehet megbízni. Teljesen normálisnak tartom, hogy megy a keresgélés, hogy hova lehetne csapódni, akiben aztán meg is lehet bízni. /Persze valójában nincs ilyen, a pillanatnyi érdek mindig felülír bármilyen szövetségi rendszert./

    Orbán szerintem azt a hatalmat próbálja megtalálni Putyinban, aki őt majd képes lesz megtartani a hatalomban (mint annak idején Kádárral is tették), ha kitelik a becsülete az EU-ban. De pofára fog esni…

  27. 30: Mert a világ nem fekete és fehér, úgy, ahogy te látod… 😀

    Azt állítom, hogy aki az oroszokra fogad, az rábaszik.
    Aki a nyugatra, az is.

    Mit nem értesz? 🙂

  28. 29:
    Értem én, hogy indulatos vagy, de írd meg nekem, mit vártál volna el
    1920-ban
    1945-ben
    1956-ban
    1989-ben?
    Segítek.
    1920: Németország Nyugathoz tartozik vagy sem? (a magyar államférfiak voltak a ludasok)
    1945: Mi üzentünk hadat a Nyugatnak.
    1956: Amerika nem ígért semmit. Jalta szerint orosz érdekszférába tartoztunk.
    1989: Azt kaptunk, amire 40 éve ácsingóztunk. (a magyar politikusok rabolták ki az országot, nem a Nyugat. Pillanatnyilag a 2/3-al megválasztott Fideszes banda rabol, és te és sokan mások a Nyugattól várjátok el, hogy megbuktassa a 2/3-os magyar kormányt. Nem a Nyugat ment el szavazni 2010-ben, 2014-ben.

  29. Egy humorista mondta:ha mellettünk két gorilla fingik,mi kussoljunk…

  30. 32: 1920, 1945 – etnikai határok a wilsoni elvek alapján

    1956 – valóban kérdéses, 56 a nyugatnak is váratlanul jöhetett.
    1989 – névleg valóban a politikusok lopták el a ‘népvagyont’, de azonnal továbbadták nyugati ‘befektetőknek’ fillérekért. Ezután jöttek a gyárbezárások stb. /Hogy a nyugati cégek kihasználták a lehetőséget, az egyértelmű. Szabadrablás volt a piacért./

    És nem vagyok indulatos, csak nyitva tartom a szemem. 😉

  31. Alakulnak a dolgok, jön a kegyetlen internetadó, aztán az államosítás és a totális cenzúra. Tibor bá, hamarosan te is lehúzhatod a rolót. 😀

  32. 35:
    Dehogy húzom le a rolót. Majd megszokjátok, hogy adakozni kell. 😀 — Ha minden kötél szakad fizetni kell a belépésért. 😀

  33. Addig is míg nem lesz netadó (bár a Fidesz frakció már is kezdeményezte az eltörlését, jó elterelés arról, hogy a „csipsz-adót” a pálinkán kívül minden szeszes italra kiterjesztik) egy kis geopolitika:

    Uncle Sam hálóiban vergődünk
    Egy szuperhatalom nem tűrheti, hogy egy jelentéktelen országocska magát mindenhatónak képzelő figurája keresztezze geopolitikai tervei megvalósítását.
    http://bekialtas.blog.hu/2014/10/21/uncle_sam_haloiban_vergodunk

  34. Egy Kanadában élő ukrán professzor kutatása szerint a Majdan fordulatát jelentő, Janukovics bukását előidéző orvlövészakció mögött (több, mint száz halott) egyértelműen a majdanista felkelők egy csoportja állt és nem Janukovics.

    https://www.academia.edu/8776021/The_Snipers_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

    Logikus is, miért akarta volna magát megbuktatni. Ennek a majdanista csapatnak a hatalomrajutásába Nuland államtitkár asszony dicsekvése szerint az USA pár milliárd dollárt fektetett évek alatt. Világos, hogy egy amerikai étolajgyár közvetítésével lopni a magyar államkasszából emberiségellenes bűn, az USA kormánya részéről milliárdokat fektetni egy saját népére lövő terrorista rezsimbe viszont demokráciaterjesztés…

  35. 38: Az az egyszerű kérdés, hogy ‘Kinek használ’ – nagymértékben segít tájékozódni az eseményekben. 😉 Már ahol az egyszerű hülyeség nem elegendő magyarázat. 🙂

    Pl. Hogy függhet össze az internetadó és az, hogy Orbán kapott egy sallert az amcsiktól? Itt pl. két legyet is ütnek /sőt hármat/ egyszerre.

  36. 39: Érdekes, de a dolog Putyinnak használt. Akkor viszont miért ölt ebbe az USA kormánya 5 milliárd dollárt???

  37. 40:
    A dolgok előre nem mindig kiszámíthatók. Van, ami visszafelé sül el.

  38. 39: Putyinnak nem használt. Ezzel az egésszel lépéskényszerbe hozták. Egy csomó pénze, embere ráment már, és ő lett a ‘gonosz birodalma’ a világ /Amerika által befolyásolt/ nagy részében.

    Sokkal jobb lett volna neki továbbra is egy oroszbarát Ukrajna.

  39. 41: Én ettől sokkal konteósabban látom. Szerintem az USA háttérintézményeiben is vannak gondolkodni tudó emberek, akik ki tudták számjtani, hogy ha megdöntik az oroszbarát rezsimet, akkor Putyinnak megnyitják a lehetőséget pl. a Krím és Donyeck megszerzésére. Álarcosbál.

  40. 43: ???

    Azt nem vitatom, hogy bizonyára számoltak azzal, hogy Putyin lépni fog valami ilyesmit. Azt is értem, hogy megpróbálnak az oroszokból kiprovokálni valami olyan lépést, ami a világ szemében igazolná az USA majdani (nem a tér! 🙂 ) tetteit.

    De minek bonyolítanák ennyire?

  41. 42: A Sikorski-féle szivárigtatás (amibe nagy eséllyel belebukik, Kopacz min.elnöknő kezdeményezte Tusknál – aki továbbra is pártelnök – a felmentését)alapján, amit Klich volt hadügyminiszter is mefgerősített azóta Putyin a 2008-as bukaresti NATO-Oroszország csúcson valóban vagy egy órás előadásban fejtegette, hogy Ukrajna mesterséges államtákolmány és hogy melyik régiója kihez tartozott azelőtt. (lengyel, magyar és főleg orosz területek) VAgyis évek óta készülnek arra, hogy a NATO határait Ukrajna egy részének bekebelezésével tartják nyugatabbra a mai határuktól és ehhez partnereket keresnek más, felosztásban érdekelt országokban. Pl. nálunk. VAgyis az oroszbarát rezsim támogatása átmenetinek volt szánva, nem hitták, hogy az tartósan megmaradhat az egész ország felett ellenőrzést gyakorolva.
    Viszont szerintem a háttérhatalom akkora szjnjátékokat is rendez, mint a két világháború, ahol minden felet ő irányjt, ahhoz képest ez egy apróbb csíny, hogy az USA bábjukkal az orosz bájuknak kedvező akciót folytatnak.

  42. Kitiltási-ügy: CIA akciótól rettegnek a Fideszben
    Csehországban egy korrupciós ügy miatt gyanús körülmények között bukott meg tavaly a kormány. Az ügy mögött titkosszolgálati kavarást is sejtettek prágai lapok. Egyébiránt a cseheknél is éppen napirenden van az egyetlen atomerőművük bővítése, aminek összege hasonló a paksi bővítésével. A Hetek értesülése szerint ezen ügy miatt vannak olyanok a Fideszben, akik szerint lehet hasonlóság a két ország között.
    http://www.atv.hu/belfold/20141024-kitiltasi-ugy-cia-akciotol-rettegnek-a-fideszben

  43. 47:
    Nekem nincs szükségem a hetekre és az ATV-re. Elég régen megírtam fekete-fehéren, hogy Washingtonnál betelt a pohár és azt is megírtam, hogy Orbán a végén Hágában köthet ki. — A Fidesz egyszerűen neme ért a külpolitikához és a diplomáciához. A mai hír, hogy „rendkívül jó a viszonyunk Törökországgal”.

  44. 48: ne hagyd magad elvakítani az Orbán-utálattól. Én is utálom, de ettől Washington nem válik szentté. Persze, hogy a diplomáciájuk elég rossz. De az oroszbarát vonalban van fantázia, csak jobban kéne csomagolni.

  45. 48:
    Tibor bá, nem is miattad. 🙂

    Csak vannak itt, akik amikor megmondod a frankót, akkor jönnek azzal, hogy Á, dehogy, úgysem, meg odáig nem fajulhat el. Aztán eltelik 1 nap, 1 hét, 1 1 hónap, és bumm, jön egyesek által „imádott”, mások által „utált”, de mindenki által elfogadott mainstream sajtóoldalon az amit Te is leírtál.
    Csak ezért…! 😉 🙂
    Persze ilyenkor a többség hirtelen csöndben marad, hogy akkor most mi is van, eddig nem ezt mondták a „világító ládában”, meg az agyakat lúgozó hazai „sajtóban”.

  46. 49:
    Arma, már annyiszor leírtam. Nem engedem mag magamnak azt a luxust, hogy bárkit vagy bármit utáljak, pontosan azért, mert árt az objektív szemlélődésnek. Amerikát úgy képzeld el, mint egy idomárt az aréna közepén, kezében korbáccsal, és körbe ülnek az oroszlánok. Amelyik nem teszi azt, amit kér tőle, annak odacsap a korbáccsal. Ha csak egyszer is elfelejt odacsapni a többiek azt fogják hinni, hogy ezt lehet csinálni. Megírtam, szarnak az illiberális hülyéskedésre, a korrupcióra, de ha a NATO sorból valaki kilóg, annak odacsapnak. Orbánnak kizárólag a déli áramlatba kell beszállni, az összes többi felelőtlen politizálás. Moszkva, Peking és Isztambul dicsérerte pedig hülyeség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük