(1480) Észszerű (politikai) sejtés

Tibor bá’ online

 

~ab108Ma már a Napnál is világosabb, hogy a Szíria ellen felkelő szélsőséges csoportokat a CIA hozta létre, és a mai napig pénzeli, ellátja fegyverrel Törökországon (NATO tag) keresztül. Ezekből a felkelőkből váltak ki a szélsőségek, és magukat Iszlám Államnak kikiáltva, ma már uralják fél Irakot és Szíriát. Céljuk a fél világ elfoglalása (amibe mi is beleesünk – hadd szarjon be Európa), az elfoglalt területeken mindenkit meggyilkolnak, aki nem esküszik fel az ő hitükre (hogy ez pontosan mi, azt nem lehet tudni, mert iszlám, papok szerte a nyugati világban állítják, hogy a Koránban ilyesmi nincs). Az utóbbi időben főleg segélyszervezetek nyugati alkalmazottait rabolják el, és egyenként lefejezik őket, amiért az illető hazája nem hagyja abba bombázásukat.

És akkor gondolkozzunk el egy kicsit. Józan ember el tudja-e képzelni, hogy mondjuk, Anglia meghajol a lefejezők előtt és felhagy a bombázásukkal? Természetesen nem. És ezek az iszlám harcosok abszolút józanok. Pontosan tudják, hogy a lefejezések videó felvételei nem fogják leállítani a bombázásaikat, sőt éppen hogy azok váltják ki ! Akkor mi lehet a céljuk? Ha csupán a gyilkolás, ahhoz nem kellene elfogadhatatlan feltételeket kötni a lefejezéshez. Gyilkolnak a falvakban is embereket tucat számra, nyilvánvalóan félelemkeltés végett. Az európai emberek ilyen célból történő lefejezése oktalan.

Akkor fordítsuk meg a dolgot! Mit érnek el a lefejezésekkel? Azt, hogy a békés, elkényeztetett nyugati emberek is bosszúért kiáltanak. Belátják azt, hogy ezek vadállatok, akiket ki kell irtani. Az Iszlám Állam katonái MOSZAD/CIA utasításra rabolnak el fehér embereket és fejezik le őket, hogy Izrael nyugodtabban irthassa a palesztinokat, hogy senki ne tiltakozzon Szíria elpusztítása ellen. Ezt nem tudom bizonyítani, de ennél ésszerűbb (politikai) sejtés nem jön ki belőlem.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
_________________________________________

42 gondolat erről: „(1480) Észszerű (politikai) sejtés

  1. Az USA meg ugye alapbol nem targyal tuszejtokkel, azaz ha amerikai allampolgar vagy es tuszul ejtenek, az eleg szar ugy az eletkilatasaidat tekintve. Az EU ezzel szemben mar ki tudja, hogy mennyi tuszert fizette ki a vaskos valtsagdijat.

  2. Az is egy érdekes dolog, hogy ha Amerika el akarja hárítani magáról a gyanút, ha hitelesen el akarja játszani a vétlen szerepét, akkor logikus lenne legalábbis látszólag minden eszközével arra törekedni, hogy feltárja a mozgalom támogatóinak, anyagi forrásainak kilétét, majd ezeket megfelelő nyomásgyakorlással leállítani.
    Egy ekkora sikert elérő hadigépezetnek nyilván komoly forrásokkal kell rendelkeznie.
    Egyáltalán tud most megnevezni Amerika olyan köröket, akikre ráfoghatja ezt?
    Ha pedig nem, akkor mivel magyarázhatja, hogy hírszerzése olyan balek, hogy egy ilyen feladatot nem tud megoldani?
    Szóval tényleg gyanús, ezt nehéz kimagyarázni.
    Éppen ma ismételték a Duna TV-n a 2009-ben Hetesivel készült beszélgetést, ahol ő 2015-re tette az időpontot, amikor a peak-oil ténye letagadhatatlanul meg fog jelenni, és megkezdődik a látványos termeléscsökkenés.
    Lehet, hogy ennek előjele Amerika egyre radikálisabb háborús készülődése az egész világban?

  3. 2:
    A látványos termeléscsökkentés nem következett be és egy darabig nem is fog. Az olaj ára annak ellenére esett le 90 dollárra, hogy az IÁ területén lévő olaj kitermelő létesítményeket lebombázták. Majd írok erről egy posztot.

  4. 2. hubab

    „Az is egy érdekes dolog, hogy ha Amerika el akarja hárítani magáról a gyanút…”

    Ezen már túl van.
    Mára már mindenki tudja, akit érdekel, hogy 9-11a CIA akciója volt, hogy Afganisztán, Irak, Líbia, és Szíria megtámadása olcsó, szemenszedett hazugságokra épült.

    Az USA mára egyre kisebb fügefalevelet függeszt mocskos érdekeinek takarása elé.
    Akár barát, akár ellenség, akit valóban érdekel, az tudja az igazságot, a tömeg meg úgyse tud beleszólni.
    Emlékszünk az iraki háború elleni milliós tüntetésekre… És ?
    Na ugye.

    Az USA most bulldózerként halad előre céljai eléréséhez, de egyre rögösebb a pálya. „Szövetségeseit” zsarolással, vesztegetéssel tartja sarokban, ellenségeinek száma pedig gyorsan gyarapszik. Nagy valószínűséggel ez a helyzet belül is.

    Itt most az a cél, hogy Európát belerángassa egy nagyobb, Iszlám-ellenes konfliktusba, amit aztán fel lehet használni Oroszország ellen is.

    Érdekes, hogy sehol nem érte el az ingerküszöböt az a tény hogy az EU totálisan behódolt az USA-nak.
    A 2000-es évek elején még úgy volt, hogy az EU magasan lekörözi az USA-t. Aztán jött a válság, és az USA bedarálta az EU-t, megtiltotta, hogy saját pénzt bocsásson ki. Thehát a FED-től kell kölcsönkérni.
    A kérdés, hogy hogyan alakult ez ki.
    Mert ebben az esetben valóban az lesz, hogy a következő háborúban az USA Európát fogja golyófogónak használni.
    Akár az oroszok, akár az Iszlám ellen.

    Még itt érdemes megjegyezni, hogy az fő baj az az Iszlámmal, hogy tiltja a kamatot. Így egymilliárd ember esik ki a globális pénzügyi mafia vonzásköréből.
    Ha az emberek rájönnek, hogy az Iszám pénzügyi rendszere sokkal humánusabb, és VALÓDI alternatíva a zsidó uzsorával szemben, az a bankvilág csődjét jelentené.

    Ami az Iszlámban van a kötelező kamatos kamat helyett, az a haszon elosztása és egyenlő kockázatvállalás.

  5. Sokan -velem együtt- hessegették el a termonukleáris háború rémképét azzal, hogy az illetékes döntéshozók nem lehetnek olyan kegyetlenek, hogy az emberiségre szabadítsanak ekkora kivédhetetlen pusztítást. Ezt a bizalmat zúzza végképp porrá minden józanul gondolkodó embernél az ISIS létrehozása, és akciói. Sajnos a király meztelen. Teljesen egyértelmű, hogy nincs az a rémség, amit ne vetnének be céljaik elérése érdekében, az eszközök között pedig csak a költség minimalizálása érdekében válogatnak.

  6. 4:
    Ki tudnád ezt pontosabban fejteni: ” az USA bedarálta az EU-t, megtiltotta, hogy saját pénzt bocsásson ki. Thehát a FED-től kell kölcsönkérni.”

  7. Ez valóban így van, számomra a jelenlegi híreknél több bizonyíték erre nem is kellene.
    CIA (és Moszad – bár erről nem tudok sokat úgyhogy nem említem)
    És tudjuk is kire akarják kenni mindezt: a muzulmánokra.
    Hetesi videóját tegnap néztem meg meggyőző volt Jövőnk hozzászólása után is!
    És hogy miért is csinálják ezt az egészet?
    Valahogy el kell tudni fogadtatni az emberekkel a vagyonuk elértéktelenedését és elvesztését.
    Hogy ami a bankban vagy készpénzben van az látszatvagyon.

    A peak oilról inkább nem írom le mire számítok; a peak oil és a hitelpénzrendszer miatti vagyonvesztés kapcsolatát nem látom át teljesen és itt keresném az okokat. Tegnapi hozzászóláskígyó nekem soknak tűnt 🙁

  8. Jó írás!
    Ezek maguktól nem lehetnek ekkora stratégák, szerintem.
    Lásd:

    Száz évre tervez az Iszlám Állam.
    Dermesztő politikai tervekkel igyekszik átszabni a Közel-Keletet az Iszlám Állam. A terroristák egyik legmeredekebb elképzelése szerint Oroszországot olajmezőkkel vesztegetnék meg nukleáris technológiáért cserébe, de a hosszú távú tervek között szerepel Irán bedöntése is.
    Hajmeresztő tervekkel rendelkeznek a dzsihádista terroristák, írja a Sunday Times. A brit lap által közölt dokumentumot Abdullah Ahmed Mesedáni, az Irak és Szíria területén legaktívabb terrorcsoport titokzatos hattagú háborús kabinetjének tagja jegyzi. A dokumentumokat egy márciusi razzia során foglalták le az iraki különleges erők az Iszlám Állam (IÁ) egyik magas rangú tagjának otthonában.
    A dokumentum hitelességét nyugati biztonsági tisztviselők is megerősítették.
    A 70 pontból álló terv betekintést nyújt a grandiózus stratégiába, amelynek egyik célja az iszlám síita ágának megsemmisítése az arab világban és az ugyancsak síita Iránban.
    A dokumentumokban felsorolt célok egyike például az, hogy az IÁ hozzáférést biztosít Oroszországnak az iraki Anbar tartományban zsákmányolt olajmezőkhöz, ha Moszkva cserébe megszakítja kapcsolatait Teheránnal, valamint megosztja a terroristákkal a nukleáris technológiát. A terroristák emellett azt is szeretnék elérni, hogy az oroszok hagyjanak fel Basár el-Asszad szíriai elnök támogatásával, és lépjenek szövetségre az Arab-öböl Iránnal és Szíriával konfrontáló szunnita államaival.
    http://www.atv.hu/kulfold/20141007-szaz-evre-tervez-az-iszlam-allam

  9. Van egy olyan lehetőség is, hogy a lefejezgetősdi, robbantgatósdi csak a show része. Célja, hogy a terrorszervezetek támogatóit elkápráztassák, biztosítsák őket elkötelezettségükről, és dőljön a lé.

    Az IS vezetői nem ostobák, feltehetőleg nem is vallási fanatikusok (általában ez a kettő együtt jár), egyszerűen pénzt akarnak és hatalmat.
    Tisztába vannak vele, hogy a lefejezős műsorszám semelyik nagyhatalmat nem fogja elkápráztatni, és a megfelelő retorzió sem fog elmaradni.
    A terrorizmus jó biznisz, de kell hozzá ellenség is, akit jól fel kell heccelni, hogy lehessen vele háborúzgatni. (Ez persze csak egy a sok lehetőség közül.)

    Az a sokak számára „egyértelmű tény”, „napnál is világosabb” igazság, hogy minden ilyen szarakodást a CIA és az USA irányít a háttérből, számomra csak egy nem teljesen kizárható lehetőség.
    Én, sokakkal ellentétben – egy karosszékből internetezgetve – nem mernék ilyen megállapítást tenni.
    Egyszerűen azért, mert kevés az ezzel kapcsolatos megbízható információ.
    Ha pusztán a tényekre, lehetőségekre, mindenféle innen-onnan szerzett információkra támaszkodunk, nagyjából megállapíthatjuk az Egyesült Államok céljait, de módszereit biztosan nem.

    Másrészről hülyeség lenne feltételezni, hogy a világban történő eseményekből az USA ne próbálná a lehető legnagyobb hasznot kihozni.
    Mindenki ezt teszi, csak ők lehetőségeik okán hatékonyabban, mint a többiek.
    Mi lenne ha Putyin kezében lennének ilyen erőforrások? Virágba borulna a kontinens, és a galambok ingyen finganák a földgázt a gáztartályokba? Nem valószínű.

    A fentiek alapján kb. három lehetőség biztosan van.

    1. Léteznek mindenféle terrorszervezetek, akik teszik a dolgukat, terrorkodnak. Az USA meg akkor, és úgy lép fel ellenük, ahogyan saját érdekei megkívánják.

    2. Léteznek mindenféle terrorszervezetek, akiket itt-ott kicsit támogatni meg instruálni kell, hogy úgy terrorkodjanak, hogy az USA ebből a legnagyobb hasznot húzza.

    3. Az iszlamisták rendkívül békeszerető és nyugatbarát csoportokat alkotnak, akik naphosszat olvasgatják a szentírást, meg kedélyesen cseverésznek egymással az élet nagy dolgairól, ezért nincs más megoldás, mint vagyonokat és mindenféle titkosszolgálati erőforrásokat áldozni arra, hogy végre rávegyék magukat egy kis lefejezéses, robbantgatós bulira. Amire már az Egyesült Államok mozgósíthatja haderejét.

    Hát én, így vaktában a második verzióra tippelnék, de még az első is valószínűbb a harmadiknál (de mondom, nekem nincs beépített emberem a CIA-nál v. a MOSZAD-nál).

    Összegezve: semmi meglepőt nem találok abban, hogy egy nagyhatalom, akinek van titkosszolgálata, van hadserege és szinte kimeríthetetlen erőforrásai, saját céljai érdekében használja azokat.

  10. Nem értem a felzúdulást. Az USA imperialista állam, mint ahogy Oroszország is (már a Római Birodalom is az volt).
    A lényeg, új területek és népek leigázásával a saját állampolgárok jólétének biztosítása.

    Az iszlám terroristák, meg semmilyen államformába nem sorolhatók. Céljuk a gyilkolás.
    Az egész bagázst 1-2 atombombával meg lehetne semmisíteni. A polgári lakosság ilyenkor nem számít, mert azok úgyis meg fognak halni ettől függetlenül.
    Ja, a nemzetközi szerződések, meg blah-blah-blah…….. Ugyanmá! Mindig a győztes írja a történelmet.

  11. 10:
    „Én, sokakkal ellentétben – egy karosszékből internetezgetve – nem mernék ilyen megállapítást tenni.”

    Ellentétben vele, én meg merek tenni ilyen megállapításokat. Ma ezerszer több információt tudok átfésülni, mint 30-40 évvel ezelőtt, amikor mindössze elő tudtam fizetni néhány nyugati sajtótermékre. Csak ismerni kell a megbízható forrásokat és tudni kell szelektálni. Na ez különbözteti meg az egyik karosszékest a másik karosszékestől. — Különben nem javaslom, hogy máshol is így mutatkozz be. 😀

    11:
    A mai Oroszországról nem lehet azt állítani, hogy imperialista. A környék bekebelezése rossz gazdasági húzás lenne. Még kelet Ukrajna se kell neki. Grúzia se kellett.

  12. 10:
    Oroszország = imperialista állam(?), ekkora hülyeséget régen hallottam.

    Az imperializmus jellemzői mint pl. a gyarmatosítás, kolonializálás, más országok erőforrásainak elrablása, gátlástalan kizsákmányolás, monopóliumok létrehozása, globalizáció, a bolygó gazdasági és katonai leigázása stb. szerinted jellemző a mostani Oroszországra?
    Geostratégiai érdekei vannak, és azokat igyekszik megvédeni (lásd Krím-fsz. annektálása), de ezenkívül kifejezetten defenzív stratégiát folytat a latorállamokkal szemben.

    Az iszlám terroristák nagy részét (bevallottan) ezen államok (US, Izr, Szaud-A.) szolgálatai szervezik és pénzelik, abból a célból, hogy A) a piszkos munkát helyben elvégezzék helyettük, B) utána humanitárius okokra hivatkozva katonailag is meg lehessen támadni egy szuverén országot.
    A nemzetközi jog alapján.

  13. én is gondolkodtam az iszlám államon.
    szerintem egy ‘csali-ország’! összegyűjtve mindenhonnan a ‘radikális iszlamistákat’,(akik tenni is mernek az iszlám érdekében) mennyivel könnyebb őket elintézni! az egész világ által felhatalmazva,le lehet nyakazni a ‘terroristákat’!
    egy nagy csapda a moszad,és amerika által.
    hamarosan el kezdenek pucolni onnan akik megszokták angliában,franciaországban a puha foteleket! ezzel az ottani titkosszolgálatok is el vannak látva adattal,kik a gyanús elemek.
    pontosan tudni fogják kihez kell menni,ha legközelebb valaki izraeli zászlót gyújt meg párizs külvárosában.. 🙂
    sok jövője nincs az iszlám államnak.

  14. 4. Attila (PV)

    Lehet, hogy igazad van.
    Erről egykori munkahelyi főnököm jutott eszembe, aki alapból egy hataloméhes, arrogáns ember volt, de nagyon jól meg tudta fogalmazni a maga doktrináit és értékelveit. Egyik aranyköpése, mivel engem is gyakran felhúzott ha túl keményfejű voltam: „Jobb lesz, ha felfogod, igaza mindig csak annak van, akinek igazat adnak!”
    Azt is kijelentette, hogy büszke arra, hogy neki nincsenek barátai, de a szövetségeseit bármikor megtalálja, és egész jól elvan így is.
    Amit kiegészített azzal, hogy: „Jobb tíz kiszámítható ellenség, mint egy bizonytalan barát.”
    Nagy machiavellista volt az öreg, nyugodjon békében.
    És most visszaköszönnek elvei, az USA ugyanezt játssza politikai téren.
    Ha valóban egyre kisebb a fügefalevél, tudnia kell, hogy olyanok is el fognak fordulni tőle, akik eddig példaképként, a szabadság földjeként tekintettek rá, akik „valami Amerikát” szerettek volna saját hazájukból is.
    És valóban, aki elvek alapján szeret, az bizonytalan barát, mert bármikor megrendülhet a barátság alapja. Mennyivel jobb, ha félelemből tisztel, az egy jó, megbízható támpont, amíg nálam a bunkó.
    Úgy, hogy nyugodtan tessék csak kiábrándulni, kedves barátok, jobb, ha felfogjátok, hogy mi is a való világ. Nem kell lelkesedni értem, csak csinálni, amit mondok! 🙂

  15. ” Ma ezerszer több információt tudok átfésülni, mint 30-40 évvel ezelőtt, amikor mindössze elő tudtam fizetni néhány nyugati sajtótermékre. Csak ismerni kell a megbízható forrásokat és tudni kell szelektálni. Na ez különbözteti meg az egyik karosszékest a másik karosszékestől. — Különben nem javaslom, hogy máshol is így mutatkozz be. ”

    A legtöbben azt gondolják, hogy ismerik a megbízható forrásokat és tudnak szelektálni. …és a legtöbben tévednek.
    Az információ áramlásának mértéke, látszólagos sokfélesége csalóka. Bár a 10 v. 20 évvel ezelőtti helyzethez nem érdemes hasonlítani, de azért korlátok így is vannak.
    Egy bizalmas információ internetre kerülését, elterjedését nehéz megakadályozni, viszont irdatlan mennyiségű dezinformáció és álhír elterjedésének semmi akadálya.
    Miért gondoljuk azt, hogy a USA, a CIA áll minden aljasság mögött, de híreket nem manipulálja?
    Miért gondoljuk magunkról, hogy ezt az információ áradatot biztonsággal tudjuk kezelni, szelektálni, értékelni?
    Miért gondoljuk magunkat tévedhetetlennek?

    Egyébként viszonylag keveset ücsörgök a karosszékemben, nem tesz jót a vérkeringésnek. Az meg ugye az agyműködés szempontjából előnytelen.

  16. 13:
    Oroszországnak „geostratégiai érdekei” vannak. Jó szöveg.

    gyarmatosítás – meg van Krim
    gátlástalan kizsákmányolás – meg van (nyilván kommunizmus van náluk, nem)
    monopóliumok létrehozása – meg van (olaj, gáz)
    globalizáció, a bolygó gazdasági és katonai leigázása – meg van

    Az oroszok nem Magyarország barátai. Ahogy tehetik, letipornak bennünket. (49, 45, 56). Attól, hogy a kiöregedett felcsúti focista szopik náluk, nekem nem barátaim.

    Egyszer beszéljél már egy orosszal. Én ismerem őket. Patkány népség.

  17. 17. milyen eszetlenségeket írtál! 🙂
    a legjobb az,hogy a globalizáció orosz érdek!

  18. 17:
    Zappa, a Krím-fsz. történelmi orosz terület, egyben itt van a hadsereg legfontosabb támaszpontja; a lakosság nagyrésze orosz. Ezenkívül jogszerű népszavazás döntött a sorsáról, nem egy megszállt terület.
    Ordenáré stílus nélkül is elhiszem, hogy az oroszok nem a barátaid.
    Azzal viszont tisztában kell lenned, hogy bizonyos tekintetben közösek az érdekeink; potenciális piac, és energiaszállítónk is egyben.

    Hogyan lett Ukrajna része? Egy Salamon Perlmutter nevű ukrán zsidó, Sztálin egyik gyilkosa, játszotta át ukrán kézre. Ugyanez az ember egyes források szerint felajánlotta Kádárnak Beregszászt a 60-as évek elején; az ajánlat elől Kádár állítólag kitért.
    (http://www.kre.hu/portal/images/kreml/Hruscsov_karpataljai_ajanlata.pdf)

  19. 19.

    Na már vártam a zsidózást. Megjött. Nincs beszédem veled Mvm9.

    A családunk szláv eredetű. Apai részről szlovák, anyai ágon ukrán.
    Szóval nem kell nekem elmesélni például, hogy Ukrajnát hogyan igázták le az oroszok. Vagy Lengyelországot. Litvániát, Beloruszt . Hogyan indítottak háborút Finnország ellen. Szóval ismerni kellene a történelmet.

    Több szláv is kétségbe vonja, hogy az oroszok ősszláv eredetűek. Egy jöttment népnek tartják őket, akik kelet felé lettek kiszorítva.

  20. 20:
    Rendben, megértem hogy érzelmi okok miatt nem tudod objektívan kezelni az orosz kérdést.
    De mit értesz zsidózás alatt(?)

  21. Mvm9:

    Figyelj ide barátom. Ész érvek helyett előhúzod „zsidó” kártyát.
    Nem szeretem a zsidókat, főleg a hájas bankárokat. De a vitát én nem szoktam erre a vonalra kifuttatni, mert egyrészt nem igaz. A Krim történelme egy kissé bonyolultabb. Talán kezdhetjük rögtön a Keletrómai Birodalommal…………
    De te ilyen magasságokba már nem mész bele. Egy zsidót keresel mindig és megnyugodsz.

  22. 17!
    Te most miről beszélsz?Én nem tudom értelmezni.De Mvm9 sem, ahogy elnézem..
    ‘Én ismerem őket”
    Na meséljél..

    „A lényeg, új területek és népek leigázásával a saját állampolgárok jólétének biztosítása”
    Gazdaságilag.De ez már meg van az USA részéről.

    Az Iszlám Államról sok kétség nincs,mivel vannak együtt készült fényképek McCainről és az Állam vezetőiről ..
    23!
    Mivel nem igazán vannak ész érvek..Nálad meg főleg nincsenek.
    Mert akkor tulajdonképpen azt mondod hogy Oroszországnak tálcán át kellett volna adni a NATO-nak a Krími katonai bázisát.. 🙂 Meg átadni a kulcsot teljes Oroszországhoz .

  23. 16 (K.Tamás):
    „Miért gondoljuk magunkat tévedhetetlennek?” Jó kérdés, próbálj rá válaszolni, engem érdekel. 😉

  24. 11 (Zappa):
    Ezt a hülyeséget valahogy le lehet nyelni, de utána még megtoldod 17. alatt, hátha nem mindenkinél érte el a küszöbértéket a 10. alatti képtelenséged. Ráadásul még te támadsz, meglehetősen alpári stílusban, na ez már egy kicsit sok.

  25. 2. Tibor bá! Nagyon várom a beígért posztot. Már a mainstream médiában (Gazdasági rádió) is elfogadják a bioetanol létszükségletét, amiért az élelmiszerárak elszállásával fizetünk. Állításuk szerint a cukor lesz az első termék, amelyik árának hirtelen megugrásával szembesülhetünk. Ezzel a trükkel kitolható a peak oil, de el nem kerülhető. „Jövőnk” kommentelőtársunk hihetetlenül értékes hozzászólásait ezúton is köszönöm.

  26. 27:

    „Már a mainstream médiában (Gazdasági rádió) is elfogadják a bioetanol létszükségletét”

    Pontosan miről van szó?

  27. 15. hubab

    „Úgy, hogy nyugodtan tessék csak kiábrándulni, kedves barátok, jobb, ha felfogjátok, hogy mi is a való világ.”

    Fordítva.
    Ugyanis ha ennek bedőlsz, valóban elbuksz.
    Pontosan az ellenkezőjét kell csinálni.
    VALÓDI barátokat és valódi szövetségeseket kell találni.
    A titkos jelszó a közösségépítés egyéni, csoportos és népi szinten.
    Ez az egyetlen módja hogy valahogy túléljük.
    Gazemberségben úgysem tudunk versenyezni a profikkal.
    Olyan területre kell terelni a harcot, ahol ők a gyengébbek, és ez a megbízható közösség.

  28. 28. Tibor bá! A hármas pontban ígértél egy posztot, csak elírtam a kommentszámot.
    „A látványos termeléscsökkentés nem következett be és egy darabig nem is fog. Az olaj ára annak ellenére esett le 90 dollárra, hogy az IÁ területén lévő olaj kitermelő létesítményeket lebombázták. Majd írok erről egy posztot.”

  29. 30: Attila (PV)
    Értem én, de a megfogalmazott szöveg természetesen nem az én álláspontom, hanem a megszemélyesített világhatalomé, azt hittem, ez lejön a hozzászólásból…
    A hatalom birtokosai a világban pedig pontosan így működnek, sajnos. Egyik ország sem szeretne célponttá válni, de látják, hogy bármikor azokká válhatnak, ha „rossz” útra tévednek.
    Erről egyre kevesebb kétséget hagy a csúcsragadozó, egyre nyíltabban statuál példát erre.

  30. 26. Tibor bá’

    Csak találgatni tudok, mivel nem vagyok tévedhetetlen.
    Egyre inkább úgy tűnik, hogy az informatika robbanásszerű fejlődése, a megnövekedett, és könnyen elérhető adat mennyiség, a szinte korlátlan és kontrolálatlan információ áramlás egyfajta tömegpszichózisra emlékeztető jelenséget (inkább jelenségeket) eredményezett.
    Az egyik ilyen „őrület” a konspirációs teóriák gyártása és terjesztése. Se szeri, se száma azoknak, akik úgy gondolják, hogy – akár „komoly” kutatómunka árán is – birtokában vannak valamilyen óriási titoknak, valamilyen eddig senki által fel nem fedezett összefüggésnek. Még az is előfordul, hogy valaki valóban beletrafál, de azért nem ez a jellemző.
    És hogy miért hisszük magunkat tévedhetetlennek? A megfelelő mennyiségű és minőségű visszacsattolás miatt. Erre a mechanizmusra a memetika elmélete szerintem kielégítő magyarázatot ad. Tömören és pontatlanul, ami tetszetős és népszerű, az életképes, sőt terjed, mint a pestis. Ez olyannyira működik, hogy egy határon túl, már a józan ész, és a tények sem jelentenek akadályt. Gondoljunk csak a vallások elterjedésére és fennmaradására.

    A félreértések elkerülése végett azért leszögezném, ezt nem a fenti cikkre kell érteni, mert az semmi olyat nem tartalmaz, ami elrugaszkodna egy lehetséges valóságtól, magyarán nem egy klasszikus értelemben vett konspirációs teória.

    A cikkel kapcsolatban csak néhány dolog zavar. Napnál is világosabb tényként kezelni azt, hogy a CIA hozta létre a Szíria ellen lázadozó SZÉLSŐSÉGES csoportokat, amelyekből kiváltak a SZÉLSŐSÉGEK (ezek már tényleg nagyon szélsőségesek lehetnek), még akkor is erős csúsztatás, ha egyébként tényleg igaz.
    Sokkal ésszerűbb azt feltételezni, hogy egy autoritárius politikai elitnek eleve vannak ellenzői, akiket nem kell létrehozni, elég legfeljebb támogatni. Ezt ugye az USA egy percig nem tagadta, tehát nem valami titkos akcióról van szó.
    A Koránt, és a nevében elkövetett szörnyűségeket bármilyen összefüggésben vizsgálni tök felesleges (hasonlóan a Bibliához), akár mit is mond egy imam (nekem az iszlám pap kicsit olyan, mint a katolikus rabbi).
    Na most ezek után megfejteni az IS lefejezős akcióinak valós célját, nem egyszerű. A következmények közül is csak azt látjuk, ami publikus és egyértelműen összefüggésbe hozható az eseményekkel.

    Amit a fenti cikk felvázol, csak egy (valóban) lehetséges verzió, de nem feltétlenül az egyetlen, vagy a legésszerűbb.

    Tibor bá’: a h.sz. nem szándékomnak megfelelően volt parkolóban éjfél óta.

  31. 33:
    Az írottakkal igen nagymértékben egyet tudok érteni. Ebből nekem az jön le, hogy a különbség abban van közöttünk, hogy én a leírt szcenáriót messze a legvalószínűbbnek tartom, te viszont nem. — Ez ügyben az én forrásom: http://www.paulcraigroberts.org/ Paul Craig Roberts – utolsó posztja: Washington Is Destroying The World (2014.01.06.). Nem baj, ha nem érted, a hét végén le fogom fordítani

  32. 34.

    Itt nem az a kérdés, hogy az USA milyen aljasságra képes (bármilyenre, mint a legtöbb kis- és nagyhatalom), hanem az, hogy mi az a minimum, amit meg kell tennie, hogy elérje célját.
    -Ha a lefejezések mögött közvetlen az USA kormányzata v. a CIA áll, az óriási kockázatot jelent.
    – Tudjuk, hogy az Egyesült Államokban is van ellenzék, vannak kiszivárogtatók. Elég sok sumákságra derült fény az utóbbi években.
    – Ráadásul az egyik áldozat brit állampolgár, ami egy elég komoly nemzetközi konfliktus lehetőségét hordozza magában.

    Tehát az a kérdés, hogy az USA felvállalna-e egy ekkora kockázattal járó akciót annak érdekében, hogy megszerezze a kellő támogatást a szíriai hadműveletekhez?
    Szerintem, nem. Vagy csak akkor, ha minden más próbálkozás kudarcba fulladt.
    Az én véleményem az (bár közel sem vagyok olyan jól tájékozott az ügyben, mint ön), hogy az USA eszközei elsősorban a következők lehettek:
    – fegyverrel támogatták az ISIS ellenfeleit
    – Nyilatkozgattak erre-arra, állást foglaltak az ügyben
    – Az ISIS-nek nem tetsző diplomáciai lépéseket tettek.
    – információkat szivárogtattak, manipuláltak stb.
    – Nyilván a titkosszolgálatokat is bevetették egy kis szarkavarás céljából
    – …és kivárták, mire elfajul a helyzet

    Hogy ezeken kívül még mit tettek, az talán a jövőben kiderül. Feltehetőleg arra számítottak, hogy előbb-utóbb az ISIS átlépi azt a határt, amin túl a „a békés, elkényeztetett nyugati emberek” agya is elborul. Ez is egy ésszerű magyarázat, hiszen az Iszlám Állam nem csak az átlag muszlim, de az al-Kaida számára is túl szélsőséges. Magyarán benne volt a pakliban, hogy valamilyen radikális eszközzel fognak fellépni az Usával és szövetségeseivel szemben.

    Persze ettől még előfordulhat az is, hogy a lefejezések az USA forgatókönyvei alapján lettek végrehajtva, és arra is felkészültek, hogy mi lesz akkor, ha ez kiderül.
    – Már megvannak a bűnbakok
    – a sajnálkozó nyilatkozatok
    – begyakorolva a meglepett ábrázatok stb.

    Szóval több ésszerű magyarázat is lehetséges.

  33. 35:
    Kedves Tamás! Itt mindenki mindenkivel tegező viszonyban van.

    Levélváltásunk arra volt jó, hogy írjak erről egy posztot „Olajháború” címen.

    Te a magánember fejével gondolkodol, akinek állandóan ott lapul a lebukás veszélyének a figyelemebe vétele. Az USA nem tud lebukni, mert a hatalmas tömegeket ragyogóan vezeti félre a mainstream média. Tehát gátlástalan. A cél a tömegekekel elfogadtatni az iszlám elleni háborút. Ehhez kell a lefejezés.

  34. 35:
    Világos. Olyan értelemben nem tud megbukni, ahogyan egy személy, de egyszerűen fogalmazva, neki is vigyázni kell a „jóhírére”. Ha másért nem, mert a szenátussal jövőre is meg kell szavaztatnia a hadműveleteket, meg az ehhez szükséges pénzt.

    A mainstream média meg külön megér némi agyazást, de azért azt el kell ismerni, hogy az sem teljesen homogén, nem egyetlen egy érdeket szolgál ki.
    De mondom, simán előfordulhat az is, hogy mindent mérlegelve a kormányzat úgy döntött, hogy a szaudi olaj, bármekkora kockázatot megér. Mégis csak a világ (talán) második legnagyobb olajkitermelő országáról beszélünk.

  35. 37:
    Tamás!
    A szenátus is gittegylet, teljes mértékben az oligarchák zsebében vannak. Amit a szenátus tesz-vesz az egy színjáték a tömegek részére.

  36. 38.
    Persze, csak nem egy zsebben vannak, hanem többen. Valaki a fegyvergyártókkal paktált le, más az olajos cégekkel, harmadik meg mondjuk a kukorica termesztőkkel, negyediknek meg a palagázban érdekeltekkel van jó kapcsolata stb.
    A többséget meg kell győzni arról, hogy jól jár ha Amerika demokráciát exportál Szaudarábiába.

  37. 35. K. Tamás

    „-Ha a lefejezések mögött közvetlen az USA kormányzata v. a CIA áll, az óriási kockázatot jelent.”

    Az, hogy 9-11 mögött a CIA és a magas vezetés állt, az már szinte hivatalos. Mégse görbült haja szála se senkinek.
    A tudatipar az USA-ban ott tart, hogy már fügefalevélre se nagyon van szükségük. az már inkább csak a „szövetségeseknek” nyújtott kifogás… de már senki nem hiszi.

  38. 40.
    No no, azért az erős túlzás, hogy a 911-es eseményekkel kapcsolatos álláspontod szinte hivatalos.

    Ezt a tudatipart meg egy kicsit túl értékelitek. Az oké, hogy a népesség nagy része el van csipszen meg bugyuta sorozatokon, és mindent elhisz, csak ne kelljen egy pillanatra se elmozdulni a tévé elől, de azért ez nem mindenkire igaz.
    Az is igaz, hogy szem nem marad szárazon, ha meglibben az amerikai zászló egy hazafias giccsfilm végén, de ez csak a nagy átlagra igaz.
    Azért kell még az a fügefalevél is.

  39. Ha az Iszlám Állam katonái tudnák, hogy a túlvilági lét idejére ígért 72 szűz között ott lesz a német vezetőség esetleg a CIA nőtanácsa, biztosan felhagynának a jogsértő tevékenységükkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük